Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Τριτη 1 Μαιου 2018


ΓΑΖΑ Χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα:
«Στους μισούς τραυματίες τα οστά έχουν γίνει σκόνη από τις σφαίρες»
«Τα τραύματα που βλέπουμε είναι κυρίως από σφαίρες και σε πάνω από το 95% των περιστατικών, είναι στα κάτω άκρα. Έχουμε δει επίσης μερικά τραύματα από σφαίρες στην κοιλιά και στα άνω άκρα. Το πιο εντυπωσιακό στους ασθενείς που είδαμε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες είναι τα τραύματα εξόδου των σφαιρών. Όταν μια σφαίρα περνάει μέσα από το σώμα, το τραύμα εξόδου είναι πάντα ελαφρά μεγαλύτερο από το τραύμα εισόδου. Όμως στους ασθενείς που περιθάλπουμε στις κλινικές μετεγχειρητικής φροντίδας μας το τραύμα εξόδου αποτελεί ένδειξη της ασυνήθιστης καταστροφής των μαλακών ιστών και των οστών μέσα στο τραύμα.
Το τραύμα εξόδου είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο. Μπορεί να έχει το μέγεθος γροθιάς ή ακόμη και ανοιχτής παλάμης.
Η αποκατάσταση αυτών των εντυπωσιακών βλαβών είναι προφανώς δύσκολη και συχνά απαιτεί μοσχεύματα. Στους μισούς ασθενείς που δεχτήκαμε, η σφαίρα είχε φτάσει στο οστό και είχε προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα, που σημαίνει ότι το οστό κυριολεκτικά είχε γίνει σκόνη.
Εάν η σφαίρα αγγίξει το ισχιακό νεύρο, προκαλεί παράλυση, η οποία μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη, καθώς δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση των ρήξεων σε συνθήκες επείγοντος περιστατικού.
Όταν έχουμε ρήξη αρτηρίας, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς, καθώς και κίνδυνος νέκρωσης των άκρων, οπότε συχνά πραγματοποιείται ακρωτηριασμός''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Ισραηλινοι ζητανε απο τον στρατο τους να σκοτωσει ακομη περισσοτερους Παλαιστινιους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 σαν σήμερα το 1944 εκτελέστηκαν στην.Καισαριανή  2ΟΟ κομμουνιστες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χορηγός της εκδήλωσης με τον φίλο μας τον πράκτορα... Μα και βέβαια η Γερμανική ΜΚΟ που τρέχει το City Plaza. Η Medico International

Πάγια η στήριξη των "ανταρτών" της Συρίας (δηλαδή τζιχαντοφασιστών, μισθοφόρων και πρακτόρων) από την περιβόητη MEDICO International που χρηματοδοτεί την καταπάτηση City Plaza.
ΤΙ λένε οι απολογητές του City Plaza για την απάτη του εράνου (που δήθεν ήταν για ΔΕΗ / νερό)….
https://0madeon.wordpress.com/2018/05/01/city-plaza-bill-fraud/
Αν δεν ξέρετε το θέμα. Εν ολίγοις, είναι η καταπάτησηενός ξενοδοχείου με οικονομική στήριξη από την δυσώδη ΜΚΟ Medico International, η οποία χρηματοδοτείται από το γερμανικό κράτος κατά το 50% και (π.χ.) στηρίζει τους μισθοφόρους τζιχαντοφασιστες “αντάρτες” στη Συρία. Το project αυτό της Medicoπλασάρεται (και διεθνώς) σαν “πρότυπη κατάληψη” για στέγαση προσφύγων, αλλά αποτελεί μια ιδιότυπη, εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση… προσφυγο-πατερισμού.
Η καταπάτηση ξεκίνησε Απρίλιο του 2016. Λίγο αργότερα, η Medico ανέβασε ιστοσελίδα προώθησης του Πλάζα με διεθνή έκκληση για χρήματα, ώστε να πληρωθούν λογαριασμοί νερού και ηλεκτρικού, 1000 γεύματα την ημέρα κ.ά. έξοδα προσφύγων. Στη συνέχεια όμως… κανένας λογαριασμός δεν πληρώθηκε. Απλήρωτοι στάλθηκαν στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, χωρίς εξήγηση. Ε, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο (και αρκετό… κράξιμο στο facebook) Η Medico έσβησε κάθε αναφορά σε πληρωμή λογαριασμών, μέσα στις ιστοσελίδες της!
Τώρα… Χάρις στο “Μουσείο του διαδικτύου” archive.org (και άλλα εργαλεία) κατάφερα να ανακτήσω τη (σβησμένη σήμερα) αρχική σελίδα για το Πλάζα (15/6/2016) που ζητάει λεφτά για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού. Ένα χρόνο αργότερα, στις 24/6/2017, η ίδια ιστοσελίδα δεν αναφέρει τέτοιους λογαριασμούς:




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη μέρα το 30/4/1945, οι στρατιώτες του Κόκκινου στρατού σήκωσαν τη σοβιετική σημαία πάνω από το γερμανικό ράιχσταγκ.
Σήμερα, λόγω της προπαγάνδας του Χόλιγουντ και του τυπικού δυτικού, ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα των ναζί ελαχιστοποιείται στο βαθμό που πολλοί στην Αμερική πιστεύουν ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό ο στρατός των ΗΠΑ που νίκησε τον στρατό των ναζί. Ωστόσο, με τη φασιστική εισβολή και πολεμώντας τον δρόμο προς τη νίκη στο ανατολικό μέτωπο απαιτούσε μια κολοσσιαία θυσία καθώς οι σοβιετικοί έχασαν πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, στρατιωτικούς και πολίτες μαζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αμερική εγκαταστάθηκαν Ευρωπαίοι αποικιοκράτες που κατέσφαξαν σε σημείο σχεδόν αφανισμού τους ινδιάνικους πληθυσμούς για να τους πάρουν τη γη, βαφτίζοντάς τους πρώτα βαρβάρους ώστε να αποκτήσει «ηθικό» έρεισμα η γενοκτονία.
Είναι η χώρα που μεταξύ 1845-1848 απέσπασε με πόλεμο από το τότε μεγάλο Μεξικό τις σημερινές πολιτείες του Τέξας, του Νέου Μεξικού, της Καλιφόρνιας, τη Γιούτας, της Νεβάδας, και τμήμα του Κολοράντο, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την έκτασή της.
Ο υπό τον δημοκρατικό πρόεδρο Τζέιμς Πολκ πόλεμος εκείνος, βαφτίστηκε -όπως πάντα- αμυντικός, παρότι δεν είχε δοθεί καμιά αφορμή από πλευράς Μεξικανών, ενώ αντιθέτως υπήρξαν επανειλημμένες στρατιωτικές προκλήσεις των Αμερικανών στο Ρίο Γκράντε, όπως είχαν παραδεχτεί ακόμα και Αμερικανοί στρατιωτικοί της εποχής.
Από έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών προκύπτει ότι μόνο μεταξύ 1798 και 1895 οι ΗΠΑ έκαναν 103 (εκατόν τρεις!) επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών όπως στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χαβάη, την Ιαπωνία, την Κίνα, πολλαπλές επεμβάσεις στη Νικαράγουα κ.α.
Με το δόγμα Μονρόε ήδη από το 1823 έθεταν ολόκληρη τη Νότια Αμερική στη σφαίρα επιρροής τους.
Σε όλους τους αμερικανοκίνητους πολέμους οι περισσότερες εγχώριες εφημερίδες και τα ΜΜΕ της εκάστοτε εποχής υποδαύλιζαν τις εχθροπραξίες και στήριζαν τις πιο επεκτατικές απόψεις εντός και εκτός κυβερνήσεων, μιλώντας ακόμα και ανοιχτά για την -εν ανάγκη δια πυρός- ενίσχυση των αμερικανικών εξαγωγών και το άνοιγμα νέων αγορών για τα αμερικανικά προϊόντα.
Υποστήριζαν επίσης το δικαίωμα της μεγάλης στρατιωτικής δύναμης να προασπίζει και να προωθεί τα συμφέροντα του έθνους (ήτοι εκείνα των Αμερικανών κεφαλαιοκρατών) παντού στον κόσμο. Π.χ. η αμερικανική εμμονή στην πολιτική ανοιχτών (εμπορικοοικονομικών) θυρών αφορούσε τις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης Κίνας, στην οποία η πολιτική αυτή επιβλήθηκε με την παρουσία αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων επί 30 χρόνια, ενώ αντιθέτως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής επιβαλλόταν πολιτική κλειστών θυρών για όλους πλην ασφαλώς των ιδίων των ΗΠΑ.
Το 1897 ο Θεόδωρος Ρούσβελτ έγραφε σε φίλο του: «Εντελώς εμπιστευτικά… σχεδόν κάθε πόλεμος θα ήταν ευπρόσδεκτος. Νομίζω ότι αυτή η χώρα χρειάζεται έναν πόλεμο».
Ακολούθησε η συμμετοχή στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της Κούβας από τους Ισπανούς, ώστε να περάσει η Κούβα στην επιρροή των ΗΠΑ χωρίς όμως να μείνει η εξουσία στα χέρια των ντόπιων επαναστατών. Κατακτήθηκε το νησί Γουέικ, και το Γκουάμ το οποίο και αγοράστηκε από την Ισπανία μαζί με το Πουέρτο Ρίκο και τις Φιλιππίνες, οι οποίες όμως εξεγέρθηκαν κατά της αμερικανικής κατοχής.
Το αποτέλεσμα ήταν η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Φιλιππινέζων και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από συνέπειες του πολέμου.
Οι Αμερικανοί οργάνωσαν επίσης επανάσταση κατά της Κολομβιανής κυβέρνησης και ίδρυσαν το «ανεξάρτητο» κράτος του Παναμά. Επενέβησαν δύο φορές στην Αϊτή και τέσσερις φορές στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Στα 13 πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα αναμείχθηκαν τέσσερις φορές στα εσωτερικά της Κούβας, δύο της Νικαράγουας, έξι του Παναμά, μία της Γουατεμάλας και επτά της Ονδούρας.
Φυσικά συμμετείχαν στους δύο παγκοσμίους πολέμους.
Απέναντι στη δικτατορία του Φράνκο τήρησαν ουδετερότητα. Ουδετερότητα και ανοχή έδειξαν αρχικά και απέναντι στον Χίτλερ παρά την εξόντωση Εβραίων και παρά τις εισβολές των Γερμανών σε Αυστρία, Τσεχοσλοβακία και Πολωνία.
Πριν από την πολεμική ανάμειξή τους στον 2ο πόλεμο, είχαν απαγορεύσει μεν την πώληση όπλων στον Μουσολίνι την ίδια δε στιγμή επέτρεπαν σε αμερικανικές εταιρίες να πωλούν πετρέλαιο στην Ιταλία διευκολύνοντάς την να συνεχίσει τον πόλεμο.
Η άμεση πολεμική τους ανάμειξη οφείλεται κυρίως στον επεκτατισμό της Ιαπωνίας που επιτέθηκε στην Κίνα, την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Αμερικανοί κεφαλαιοκράτες εκμεταλλεύονταν από κοινού με τους Ιάπωνες.
Οφείλεται επίσης στις ιαπωνικές βλέψεις στη ΝΑ Ασία και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, όπου οι Αμερικανοί είχαν τις δικές τους βλέψεις.
Ακολούθησε η επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ιαπωνίας η οποία απάντησε με τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ που προσέφερε και την αφορμή για την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο. Ο ιαπωνικός και ο γερμανικός λαός τιμωρήθηκαν με ανηλεείς βομβαρδισμούς πόλεων με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων μεταξύ των αμάχων.
Οι βομβαρδισμοί στη Δρέσδη, το Έσσεν, την Κολονία, τη Φραγκφούρτη και το Αμβούργο ήταν πολύ ισχυρότεροι από τους βομβαρδισμούς πόλεων από Γερμανούς και Ιταλούς.
Μόνο στη Δρέσδη σκοτώθηκαν 100.000 Γερμανοί. Οι βομβαρδισμοί αυτοί διεξάγονταν εν γνώσει των φονικών συνεπειών τους για τον άμαχο πληθυσμό.
Ο ισχυρισμός ότι οι πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι έπεσαν γιατί τα θύματα εξαιτίας τους θα ήταν τάχα λιγότερα από όσα θα σήμαινε η παράταση του πολέμου δεν είναι αληθής.
Το πυρηνικό αυτό έγκλημα εναντίων αμάχων έγινε προφανώς για να προλάβουν οι Αμερικανοί τους Σοβιετικούς, οι οποίοι είχε συμφωνηθεί να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ιαπωνία λίγο μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.
Υπάρχουν εξάλλου αμερικανικά έγγραφα που βεβαιώνουν ότι η Ιαπωνία θα είχε παραδοθεί ούτως ή άλλως μέχρι τέλους του 1945. Αυτό που διασφάλισαν οι ατομικές βόμβες ήταν η παράδοση της Ιαπωνίας στους Αμερικανούς αντί στους Σοβιετικούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ζήσαμε και σωθήκαμε από τη θάλασσα. Τώρα ποιος θα σώσει τα καΐκια που τα σκοτώνουν;»
Μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πάνω από 17.000 σκάφη. Τα περισσότερα από αυτά είναι μικρά καΐκια της παράκτιας αλιείας. Αυτά τα ξύλινα σκαριά που για πολλούς αποτελούν μια γραφική εικόνα στα νησάκια το καλοκαίρι ή μια ωραία καρτ-ποστάλ, για χιλιάδες ψαράδες και τις οικογένειές τους είναι το βιος τους, ενώ πολιτισμικά, ενσαρκώνουν την παράδοση της ναυτιλίας αιώνων καθώς και την τέχνη των καραβομαραγκών που πνέει τα λοίσθια. Εδώ και χρόνια, μια κοινοτική οδηγία προσφέρει ένα πολύ σημαντικό θέλγητρο προκειμένου ο ψαράς να παραδώσει την άδειά του και μια μπουλντόζα να λιώσει διά παντός το ξύλινο αλιευτικό καΐκι του: πολλά χρήματα. Μερικά τελευταία σκαριά όμως αγωνίζονται να σωθούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ αλλο ενα ναζιστικο υποκινουμενο απο ΗΠΑ και ΕΕ πραξικοπημα που στηριξαν οι διαφοροι κρετινοι τοτε ...)
Στην Ουκρανία των δυτικών δημοκρατικών αξιών, η νεοναζιστική οργάνωση S 14 (το S ως φόρος τιμής στον ουκρανό ναζί Stephen Bandera και το 14 σε ανάμνηση της 14ης Ουκρανικής μεραρχίας εθελοντών των Waffen SS) "γιόρτασαν" τα γενέθλια του Χίτλερ, με επιθέση σε συνoικισμό ρομά και προαναγγέλοντας ανάλογες "δράσεις" εναντίον ομοφυλοφίλων, φεμινιστριών και αριστερών.
Κοινότητες ρομά εκδιώκονται, με τη συνοδεία αστυνομίας, από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, "για λόγους ασφαλείας", σε αποστάσεις άνω των 500 χιλιομέτρων, ακόμη και πεζοί, καθώς συχνά δεν τούς παρέχονται καν εισιτήρια τρένων.
Στην Ουκρανία των δυτικών δημοκρατικών αξιών, η νεοναζιστική οργάνωση S 14 (το S ως φόρος τιμής στον ουκρανό ναζί Stephen Bandera και το 14 σε ανάμνηση της 14ηςΟυκρανικής μεραρχίας εθελοντών των Waffen SS) "γιόρτασαν" τα γενέθλια του Χίτλερ, με επιθέση σε συνoικισμό ρομά και προαναγγέλοντας ανάλογες "δράσεις" εναντίον ομοφυλοφίλων, φεμινιστριών και αριστερών. Κοινότητες ρομά εκδιώκονται, με τη συνοδεία αστυνομίας, από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, "για λόγους ασφαλείας", σε αποστάσεις άνω των 500 χιλιομέτρων, ακόμη και πεζοί, καθώς συχνά δεν τούς παρέχονται καν εισιτήρια τρένων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί δύο εργαζόμενοι καθαριότητας στην Τήνο

Νεκροί ανασύρθηκαν δύο υπάλληλοι του Δήμου Τήνου, όταν απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε γκρεμό βάθους 100-120 μέτρων
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Ποταμιά Τήνου, όταν απορριμματοφόρο του δήμου έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε γκρεμό περίπου 100-120 μέτρων.
 Στο όχημα επέβαιναν τρεις υπάλληλοι στην καθαριότητα. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ για την ανάσυρση των θυμάτων.
Από τους υπαλλήλους, οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί και τραυματισμένος ένας ακόμη ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού.

Οι υπαλληλοι είναι απληρωτοι ένα χρονο, και τα οχηματα είναι ασυντηρητα δυο χρονια, όπως κατηγγειλε ο πατερας του δολοφονημενου οδηγου απορριματοφορου, ο οποιος και τον συντηρουσε αυτόν και την οικογενεια του τον χρονο που δεν πληρωνοταν. Το οχημα ειχε παθει άλλες δυο φορες βλαβη, μεχρι το μοιραιο δολοφονικο δυστηχημα. Ο τριτος υπαλληλος που σωθηκε, προλαβε να ανοιξει την πορτα και να πηδηξει εξω, πριν το απορριματοφορο πεσει στο γκρεμο, πιθανον επειδη εσπασε ο κεντρικος αξονας η το συστημα οδηγησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξημερώματα Πρωτομαγιάς του 1976 κόπηκε το νήμα της ζωής του Αλέκου Παναγούλη σε ένα ύποπτο τροχαίο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


γνωστό τοις πάσι ότι οι Σαούντ είναι καραμπινάτα σιώνια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 30/4 αυτοκτονεί ο Χίτλερ μετά από αφόρητο μπούλινγκ από το Ζούκοφ, τον Κόνιεφ, τον Ροκοσόφσκυ και 140 ακόμα σοβιετικές μεραρχίες.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους οι πολίτες για την Πρωτομαγιά
 Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 09:39
Με απεργιακές συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας τίμησαν σήμερα τα σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς την εργατική Πρωτομαγιά.
Στον χορό των κινητοποιήσεων πρώτο μπήκε το ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις 11.30 μέλη του ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 12.45.
Το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της εφετινής εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».
Στις 11.00 οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 12.30.
Νωρίτερα, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στον χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.
Το παρών στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά έδωσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης με το κόμμα του ΜέΡΑ25. «Κάθε γενιά εργατών έχει υποχρέωση να δίνει ξανά τους αγώνες που έδωσαν το 1886 στο Σικάγο για 8ωρο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρέπεια και κοινωνική ασφάλεια» δήλωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.
Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Μεγάλη τιμή και μεγάλη δόξα σε όλους τους πρωτοπόρους εργάτες της πατρίδας μας που επί δεκαετίες αγωνίστηκαν, έπεσαν και θυσιάστηκαν για τις εργασιακές κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ στοχοποίησης, εξαθλίωσης κι αυταρχισμού. Σήμερα όσο ποτέ αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία μεγάλη ανατροπή. Η φετινή Πρωτομαγιά ελπίζουμε να είναι αφετηρία για να αναγεννηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και για να ανδρωθεί ένας νέος συνδικαλισμός».
Στο Μουσείο συγκεντρώθηκαν στις 11.00 για τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικης Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, που στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου και διαλύθηκαν. Ορισμένα «μπλοκ» κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία και λίγο μετά τις 13.30 ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους.
Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλεϊ και τα πλοία.

Τέσσερις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Με τέσσερις συγκεντρώσεις τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση διοργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) στο μνημείο του Εργάτη.
Η Λαϊκή Ενότητα και η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος) συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, ενώ συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας πραγματοποίησαν οργανώσεις, σωματεία και σύλλογοι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλληλέγγυοι στη ΒΙΟ.ΜΕ. και συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά
Με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τιμήθηκε εφέτος στην αχαϊκή πρωτεύουσα η εργατική Πρωτομαγιά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Σπανός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και σχεδόν όλη την κοινωνία σε εξαθλίωση από τις αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές» και απηύθυνε κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες για να έχουν αυτά που έχουν χάσει και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους».

Χανιά: Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην πόλη
Με δύο συγκεντρώσεις τα συνδικάτα γιόρτασαν στα Χανιά την εργατική Πρωτομαγιά. Στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης στην πλατεία της Αγοράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη στην περιοχή». Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Αγοράς κατέθεσαν στη συνέχεια στέφανο στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.
Μήνυμα υπέρ της στήριξης της εργασίας απέναντι σε κάθε νέο μέτρο αλλά και καταδίκης του πολέμου έστειλαν από την πλατεία εκπρόσωποι σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. «Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην παλιά πόλη και στο Ενετικό Λιμάνι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πρωτομαγιά ανά τον κόσμο - Επεισόδια σε Τουρκία και Γαλλία
Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 17:50
Οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλον τον κόσμο παραδοσιακά χαρακτηρίζονται από μεγάλες πορείες και κινητοποιήσεις συνδικάτων, φοιτητών και κομματικών παρατάξεων και πολλές φορές από επεισόδια και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Είτε σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης είτε κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής, οι δυναμικές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά γίνονται σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886, οπότε και η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών.

Τουρκία
Η Τουρκία βρίσκεται επισήμως σε προεκλογική περίοδο με ένταση των διώξεων από πλευράς του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ παράλληλα τα στρατεύματα της Τουρκιας επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας για να περιορίσουν την κουρδική πολιτοφυλακή.
Σε αυτό το κλίμα επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Άγκυρα.
Διαδηλωτές της Αριστερας που επιχείρησαν να διασπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, που είχε σχηματιστεί γύρω από την πλατεία Ταξίμ, απωθήθηκαν βίαια, ενώ αρκετοί συνελήφθησαν.

Γαλλία
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Παρίσι, όταν κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστες συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά.
Νωρίτερα οι Δυνάμεις Ασφαλείας σε ανάρτηση στο Twitter ανέφεραν ότι υπήρχαν περίπου 1200 άτομα με κουκούλες και μάσκες ανάμεσα στους διαδηλωτές στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι «ταραξίες» έβαλαν φωτιά σε αρκετά αυτοκίνητα και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, έριξαν βόμβες μολότοφ σε ένα κατάστημα McDonald’s.
Η γαλλική αστυνομία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αναρχικών, το επονομαζόμενο Black Block, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα Επανάστασης».
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδοφράγματα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται σε πολυήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία και στη συνέχεια στη Νέα Καληδονία έως τις 5 Μαΐου, δήλωσε προφανώς ενοχλημένος από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την επιλογή της Πρωτομαγιάς για το ταξίδι του: «Δουλειά μου δεν είναι να κοιτάζω την τηλεόραση και να κάνω σχόλια. Δεν υπάρχει μη εργάσιμη μέρα για τον πρόεδρο».
Ο Ε. Μακρόν βρίσκεται σε μία σύγκρουση με τα συνδικάτα και τους φοιτητές αναφορικά με το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα. Οι εργάτες του σιδηροδρόμου έχουν προβεί σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μέσα του Απριλίου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να παγώσει τους μισθούς τους, να περικόψει 120.000 θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιήσει περισσότερους ιδιωτικούς εργολάβους στον κλάδο.
Οι φοιτητές προχώρησαν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε όλη τη Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν στην εκπαίδευση, που περιλαμβάνει νέα κριτήρια στην είσοδο και την αξιολόγηση των νέων που κάνουν αίτηση για τα δημόσια πανεπιστήμια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Τουρκία του Ερντογάν ισχύει "Ιδιώνυμο" που διώκει τις ΙΔΕΕΣ, και απαγόρευσε κ τις πρωτομαγιάτικες συναθροίσεις!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτομαγιά: «Κύριοι δικαστές…» – του Νίκου Μπογιόπουλου

Τίποτα δεν χαρίστηκε. Το δικαίωμα του ανθρώπου να δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει. Το 8ωρο και το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, δημιουργική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια, η συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους δουλειάς.
Τίποτα απ’ όλα όσα κατακτήθηκαν εδώ και ενάμιση αιώνα και που σήμερα ο καπιταλισμός τα παίρνει πίσω με «τόκο», δεν χαρίστηκε. Είναι ποτισμένο με αμέτρητο μόχθο, ιδρώτα και αίμα. Τίποτα δεν θα επιστραφεί από μόνο του. Ο,τι κερδήθηκε κι ό,τι χάθηκε, ό,τι κλάπηκε κι ό,τι «επιστραφεί», θα έχει πάνω του την ίδια σφραγίδα: Τη σφραγίδα της θυσίας, της αγωνίας, της ενότητας των εκατομμυρίων εργαζομένων.
Τίποτα απ΄ όλα όσα έμειναν ανεκπλήρωτα και που σήμερα οι «δουλοκτήτες» τα παρουσιάζουν σαν «αδύνατα», δεν θα χαριστεί. Θα είναι ο καρπός μιας αδιάκοπης σποράς αγώνων. Των αγώνων ώστε το νόμιμο και το ηθικό να συμπορευτεί με το δίκιο του εργάτη. Αυτή είναι η μόνη προοπτική που πάνω της μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα για τον λαό – εργάτη.
Αν ο λαός παραιτηθεί από αυτή την προοπτική, τότε από την εξέγερση του Σικάγου, από τη ματωμένη Κυριακή του 1905 στη Ρωσία, από τον Μάη του ’36 και τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου, από τον τοίχο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του ’44, θα έχουν απομείνει μόνο οι αγχόνες των εκμεταλλευτών.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι απλώς ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα υπόμνησης των δυο δρόμων: Ο ένας (σσ: «μονόδρομο» τον αποκαλούν οι μηχανοδηγοί του «οδοστρωτήρα») είναι ο δρόμος εκείνων που γυρίζουν τη ζωή του λαού δύο αιώνες πίσω. Εκείνων που αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε εργαστήριο αγριανθρωπισμού για την εφαρμογή της πιο στυγνής πολιτικής που προσθέτει βάρη, πολλαπλασιάζει τα βάσανα, αφαιρεί δικαιώματα, διαιρεί την κοινωνία.
Ο άλλος δρόμος – λένε οι μηχανοδηγοί του «οδοστρωτήρα» – «δεν υπάρχει». «Δεν είναι ρεαλιστικός». «Είναι δύσκολος». Κι όμως! Ο άλλος δρόμος, η άλλη πορεία, είναι μια πορεία απείρως «ευκολότερη» και – από άποψη αποτελεσμάτων – πρόδηλα ρεαλιστικότερη, σε αντίθεση με τον αδιέξοδο δρόμο των ανυπολόγιστων, μάταιων και αβάσταχτων θυσιών στις οποίες εξαναγκάζεται ο λαός για να βγαίνουν κερδισμένοι οι δυνάστες του. Είτε όταν υπάρχει «ανάπτυξη», είτε όταν έρχεται έρχεται η κρίση.

Η Πρωτομαγιά είναι ένας άσβεστος φάρος που φωτίζει τη δυνατότητα, όπως την κατέγραψε ο ποιητής: Η Γη να γίνει κόκκινη από ζωή κι όχι από θάνατο. Η δυνατότητα αυτή περιγράφεται στα λόγια του Αύγουστου Σπάις. Ήταν τα λόγια με τα οποία ο Σπάις, ένας από τους ηγέτες της εξέγερσης του Σικάγου το Μάη του 1886, απευθύνθηκε στους δικαστές την ώρα που εκείνοι τον έστελναν μαζί με τους συντρόφους του στην αγχόνη:
«Κύριοι δικαστές, αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα, που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε, μα την αλήθεια, «πτωχοί τω πνεύματι». Σε παρόμοια περίπτωση θα μας κρεμάσετε με το δίκιο σας. Έπειτα, αυτό είναι το καλύτερο που έχετε να κάμετε.
Κρεμάστε μας! Μα να περιμένετε το τέλος. Εάν δεν το βλέπετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές σας, θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε, κυριολεκτικά, επάνω σε μια υπόγεια φωτιά. Θέλετε να την αγνοείτε; Δε θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε, άπαξ διά παντός, από όλους τους «συνωμότες»; Απαλλαγείτε πρώτα από τα αφεντικά της βιομηχανίας, οι οποίοι δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο της εργασίας που δεν πληρώθηκε. Είναι αυτό που εσείς αποκαλείτε «αύξηση του εθνικού πλούτου»!
«Εθνικού»! Τι ειρωνεία! Τη χαρά μερικών προνομιούχων του έθνους να λέτε.
Κάνετε κάτι καλύτερο. Καταργήστε τα τρένα, τον τηλέγραφο, τα τηλέφωνα, τα βαπόρια, τον εαυτό σας! Καταργήστε πρώτα από όλα εσάς τους ίδιους! Γιατί; Γιατί εσείς, με τη συμπεριφορά σας, είστε οι πρώτοι πράκτορες της επανάστασης.
Καταργήστε την αρπαγή και τη λεηλασία, Κύριοί μου. Αλλά, αυτή είναι η δουλειά σας. Είναι η ανήθικη αποστολή μιας εκατοντάδας ανθρώπων, οι οποίοι προτιμούν ν’ απολαμβάνουν το παν, χωρίς να κάμνουν τίποτε. Από αυτήν ακριβώς την τάξη πάμε να απαλλαγούμε.
Κοιτάξτε το οικονομικό πεδίο της μάχης. Οι εργάτες έχουν πετσοκοφτεί και εσείς, ω Χριστιανοί μου και καλοί μου και ευγενικοί αστοί, εσείς είστε οι κοινωνικοί γύπες, που τρώνε τη σάρκα των πτωμάτων. Θέλετε να κάνουμε έναν περίπατο στα στενά δρομάκια της πολιτείας αυτής, εκεί όπου περνάνε τις μέρες τους οι αληθινοί δημιουργοί του πλούτου;
Πάμε μαζί στα ανθρακωρυχεία του Χόκιγκ – Βάλεϊ; Δε θα βρούμε ανθρώπους, θα βρούμε κινούμενα πτώματα που άρχισαν να αποσυντίθενται.
Η γενική κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής καθίσταται αναπόφευκτη αναγκαιότητα. Αρχίζει η εποχή του σοσιαλισμού και της παγκόσμιας συνεργασίας. Οι κατέχουσες τάξεις θα απαλλοτριωθούν. Εκείνοι που λένε «τούτο είναι δικό μου», θα τα δούνε όλα κοινά. Αυτό δε θα γίνει για σκοπούς σπεκουλάντικους, θα γίνει για το καλό όλων. Τούτο εδώ δεν είναι όραμα αιθέριο καθώς νομίζετε. Είναι αναγκαιότητα. Είδαμε στην ιστορία πώς ό,τι ήταν ανάγκη να γίνει, έγινε. Αυτό είναι η λογική της ζωής…
Όποιος λέει ιδιωτική βιομηχανία, λέει αναρχούμενη βιομηχανία. Μετρημένα άτομα χρησιμοποιούν προς όφελός τους τις εφευρέσεις. Ο κόσμος είναι για τους λίγους. Δεξιά και αριστερά πέφτουν οι όμοιοί τους, θύματα του πλούτου και της καλοζωίας τους. Λίγο τους ενδιαφέρει. Με τις μηχανές τους μετατρέπουν το ανθρώπινο αίμα σε βώλους χρυσαφιού.
Την ίδια την υγεία των ανήλικων. Με την πολλή εργασία, δολοφονούν τα γυναικόπαιδα. Με την ανεργία σκοτώνουν. Και αυτοί οι άνθρωποι σου λέγονται Χριστιανοί! Γνήσιοι Χριστιανοί!
Εμείς παραβήκαμε τους νόμους σας, για να δείξουμε στο λαό σε τι αποβλέπουν όλοι σας οι θεσμοί: στο να εγκαθιδρύσουν, στη χώρα αυτή, μία ολιγαρχία, όμοια της οποίας σε κτηνωδία, δεν υπάρχει πουθενά στη Γη!
Αν πιστεύετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων, το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα που σέρνονται στη φτώχεια και στη μιζέρια, περιμένουν τη λύτρωσή τους -αν αυτή είναι η γνώμη σας- τότε κρεμάστε μας!
Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα, εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού, θα ξεπεταχτούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δε θα μπορέσετε να τη σβήσετε…».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



900.000 λαός στην Πρωτομαγιάτικη Παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα. Ανάμεσά τους 1.406 φίλοι της Κούβας από 34 χώρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Συγκρούσεις στο Παρίσι στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά - Σχεδόν 200 προσαγωγές
 Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 20:21
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστων στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους νωρίτερα σήμερα στις ειρηνικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πορεία που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία, η οποία καταμέτρησε επίσης 14.500 ανθρώπους στο περιθώριο της προγραμματισμένης διαδήλωσης, εκ των οποίων 1.200 άνθρωποι, κουκουλοφόροι στην πλειονότητά τους, μέλη του αναρχικού κινήματος των «blacks blocs». Σύμφωνα με το κομμουνιστικο συνδικάτο CGT, 55.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία.
Καθώς επεισόδια δυσκολεψαν την πορεία, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν καταστροφές σε ένα εστιατόριο, να σπάνε βιτρίνες και να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, η διαδήλωση στο Παρίσι συνεχίστηκε μετά δυσκολίας. Η αστυνομία μάλιστα ζήτησε από τους διοργανωτές να αλλάξουν τη διαδρομή τους.
Επιπλέον, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, σε έναν χώρο στάθμευσης λεωφορείων, ενώ εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ εναντίον ενός εκσκαφέα που τυλίχθηκε στις φλόγες. Επίσης πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο και ένα σκούτερ.
Αντικείμενα ερρίφθησαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ καταδίκασε «απερίφραστα» τη «βία και τα επεισόδια».
Στην κορυφή της πορείας, οι οργανώσεις των «black blocks» φώναζαν συνθήματα όπως «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία» και «Παρίσι, ξεσηκώσου».
Σχεδόν 200 μέλη των αναρχικών «blacks blocs» προσήχθησαν, αφού περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της αστυνομίας, η οποία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για τον κίνδυνο επεισοδίων από «εξτρεμιστικές ομάδες» που θέλουν να μετατρέψουν την 1η Μαΐου σε ένα «μεγάλο ραντεβού επανάστασης».
Στην επαρχία, αρκετές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ένωσης CGT «εναντίον της αμφισβήτησης των κοινωνικών κεκτημένων, της επιλογής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπέρ της κοινωνικής προόδου, της ειρήνης, της διεθνούς αλληλεγγύης».
«Δεν διακρίνουμε καμία κοινωνική πολιτική στον ορίζοντα. Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία… τίποτα δεν προχωράει, ο δημόσιος τομέας καταρρέει» επεσήμανε μια διαδηλώτρια στο Κλερμόν- Φεράν, η Ζενεβιέβ Ντιράντ, συνταξιούχος.
Στη Μασσαλία, όπου διαδήλωσαν 4.200 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα πανό δέσποζε ανάμεσα στο πλήθος, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «εναντίον του Μακρόν και του κόσμου του».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Ντουτέρτε απαγόρευσε στους Φιλιππινέζους να εργάζονται στο Κουβέιτ
 Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 02:10
Υψηλόβαθμος αληταρας Κουβεϊτιανός αξιωματούχος δηθεν προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της χώρας του και των Φιλιππίνων σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των Φιλιππινέζων οικιακών βοηθών σε αυτό το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου.
«Έχουν γίνει πολλές παρανοήσεις και τα γεγονότα έχουν ξεφύγει από τις πραγματικές τους διαστάσεις», προσπαθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Νάσερ αλ Σουμπέιχ.
«Υιοθετήσαμε μια σταθερή στάση (…), όμως δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση και θέλουμε επαφές για να επιλυθεί το πρόβλημα», προσπαθησε να δικαιολογηθει αναφορικά με τη απόφαση του Κουβέιτ να απελάσει τον Φιλιππινέζο πρεσβευτή και να ανακαλέσει τον Κουβεϊτιανό πρεσβευτή στη Μανίλα.
Με αυτό τον τρόπο το εμιράτο ειχε το θρασσος να θελει κιολας να διαμαρτυρηθεί για την επιχείρηση πρακτόρων της πρεσβείας των Φιλιππίνων στο Κουβέιτ, οι οποίοι όπως ειχαν υποχρεωση προσπάθησαν να βοηθήσουν Φιλιππινέζους οικιακούς βοηθούς να διαφύγουν από τους Κουβεϊτιανούς εργοδότες τους, οι οποίοι τους κακοποιούσαν.
Σε απάντηση ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε απαγόρευσε οριστικά την Κυριακή στους πολίτες της χώρας του να εργάζονται στο Κουβέιτ. Μάλιστα επικαλέστηκε «το πατριωτικό αίσθημα» των Φιλιππινέζων που εργάζονται στο εξωτερικό και τους ζήτησε να επιστρέψουν στη χώρα τους, υποσχόμενος οικονομική βοήθεια και ευκαιρίες απασχόλησης.
«Η απαγόρευση είναι μόνιμη. Δεν θα υπάρξει στρατολόγηση, κυρίως οικιακών βοηθών. Δεν θα γίνεται πλέον», τόνισε ο Ντουτέρτε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπός του Χάρι Ροκ άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ενδέχεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών μια συμφωνία προστασίας των εργαζομένων. Επίσης διευκρίνισε ότι ο Ντουτέρτε δεν «αναγκάζει κανέναν να επιστρέψει».
Περίπου 262.000 Φιλιππινέζοι εργάζονται στο Κουβέιτ, εκ των οποίων σχεδόν το 60% είναι οικιακοί βοηθοί, σύμφωνα με το φιλιππινέζικο υπουργείο Εξωτερικών. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Φιλιππινέζοι εργάζονται στις χώρες του Κόλπου.
Τον Φεβρουάριο ο Ντουτέρτε είχε απαγορεύσει προσωρινά στους Φιλιππινέζους να εργάζονται στο Κουβέιτ μετά τον φόνο μιας οικιακής βοηθού, της Χοάνα Ντεμαφέλις, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα ψυγείο με σημάδια κακοποίησης.
Από την πλευρά του ο αλ Σουμπέιχ ειχε το θρασσος να πει οτι σήμερα «ο δρόμος για μια αποδεκτή και από τις δύο πλευρές λύση παραμένει ανοικτός». Ωστόσο ο αληταρας ισλαμοφασιστας ειχε το θρασσος να επαναλαβει το θρασυτατο αίτημα της χώρας του να παραδοθούν στις αρχές οι Φιλιππινέζοι πράκτορες που εμπλέκονται στην επιχείρηση απομάκρυνσης των οικιακών βοηθών.
Ο Φιλιππινέζος πρεσβευτής Ρενάτο Πέδρο Οβίλα τόνισε το Σάββατο ότι θα αναχωρήσει από το Κουβέιτ την Τετάρτη το πρωί και πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να υποκύψει στο αίτημα των Aρχών της χώρας και να αποκαλύψει τα ονόματα των πρακτόρων.
Από την πλευρά τους αληταραδες επικριτές του Ντουτέρτε και προδοτες της χωρας τους και του λαου της τον κατηγορούν ότι το αίτημά τους προς τους Φιλιππινέζους εργαζόμενους στο εξωτερικό είναι «εξαιρετικά ριψοκίνδυνο, κοντόφθαλμό και δεν δείχνει ενδιαφέρον».
«Ο πρόεδρος Ντουτέρτε θα πρέπει να σταματήσει να τζογάρει με τις ζωές και την εργασία χιλιάδων Φιλιππινέζων του εξωτερικού και την ευημερία των οικογενειών τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σπάσει το διπλωματικό αδιέξοδο», ανέφερε η σκατοπουταναρα γερουσιαστής Ρίτα Χοντιβέρος σε ανακοίνωσή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινές και παλαιστινιακές ΜΚΟ προσέφυγαν κατά της χρήσης θανατηφόρων πυρών στη Γάζα
 Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 20:23
Ισραηλινές και παλαιστινιακές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσέφυγαν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη χρήση από τον ισραηλινό στρατό θανατηφόρων πυρών ενάντια σε Παλαιστινίους που διαδηλώνουν κατά μήκος των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Σαραντοχτώ Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών από την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, του μαζικού παλαιστινιακού κινήματος διαμαρτυρίας που ονομάζεται «Πορεία της Επιστροφής». Τουλάχιστον 1.500 έχουν τραυματιστεί. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες των στρατιωτών στο φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Κανένας Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί σε αυτές τις διαδηλώσεις.
Οργανωμένο επίσημα από την κοινωνία των πολιτών, το κίνημα υποστηρίζεται από το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, το οποίο ελέγχει τη Γάζα από το 2007 και το οποίο το Ισραήλ έχει πολεμήσει σε τρεις ένοπλες συρράξεις.
Πέντε ισραηλινές ΜΚΟ και το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλ Μεζάν, που εδρεύει στη Γάζα, επιχειρηματολόγησαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τη χρήση θανατηφόρων πυρών ενάντια σε άοπλους διαδηλωτές.
Μιλώντας σήμερα σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα δικαστηρίου στην Ιερουσαλήμ, η Σουχάντ Μπισάρα, δικηγόρος της οργάνωσης προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Άνταλαχ, δήλωσε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτό που ισχυριζεται η κυβερνηση των ισραηλινοναζι.
«Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πυροβολήθηκαν ήταν από απόσταση από το φράχτη», τόνισε.
«Θανάσιμα πυρά χρησιμοποιούνται συστηματικά και χωρίς αιτιολόγηση», πρόσθεσε.
Οι κανόνες του στρατού που διέπουν τη χρήση πραγματικών πυρών είναι επισήμως διαβαθμισμένοι.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο ισραηλινός στρατός έχει προσαρμόσει ένα νέο τύπο κανονισμού που δεν πληροί τα διεθνή πρότυπα», δήλωσε ο δικηγόρος Μάικλ Σφαντ, μιλώντας εκ μέρους των ισραηλινών ΜΚΟ μετά την ακρόαση.
Οι δικαστές έδωσαν και στις δύο πλευρές προθεσμία μέχρι τις 6 Μαΐου για να παράσχουν υποστηρικτικό υλικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισραηλινός  αρχιραβίνος αποκαλεί  πιθήκους τους μαύρους ανθρώπους
Οι παρατηρήσεις του Rabbi Yitzhak Yosef καταγγέλθηκαν ως «ρατσιστικά φορτισμένες» και «εντελώς απαράδεκτες» από την αντι-δυσφήμιση League
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018
Ένας από τους αρχηγούς των ισραηλινών ραβίνων ονόμασε "μαϊμούδες”τους
μαύρους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου κήρυξής του.
Οι παρατηρήσεις του Rabbi Yitzhak Yosef καταγγέλθηκαν ως "φυλετικά υπεύθυνες" και "εντελώς απαράδεκτες" από την ένωση κατά της δυσφήμησης , μια οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.
Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου κήρυξής του, ο ραβίνος χρησιμοποίησε έναν απαγορευτικό εβραϊκό όρο για τον μαύρο άνθρωπο, προτού προχωρήσει να καλέσει τον μαύρο άνθρωπο ως «πίθηκο», σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος ειδήσεων Ynet .
Το γραφείο του δήλωσε ότι επικαλείται ένα απόσπασμα από το Ταλμούδ - το βιβλίο του εβραϊκού νόμου.
Ο κ. Yosef αντιπροσωπεύει τους Σεφαραδίτες Εβραίους του Ισραήλ της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Έχει προηγουμένως επιδιώξει τη διαμάχη για το ότι οι κοσμικές γυναίκες συμπεριφέρονται σαν ζώα επειδή φερουν άγνοια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι Λαοί δικαιούνται την 1η Μάη! Εκεί δεν έχουν πουλημένες συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες!
Η Κούβα του Φιδέλ... σήμερα!
Η Λατινική Αμερική της Βολιβίας, της Νικαράγουας, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία του κομαντάντε Τσάβες και των αδέσποτων λαών...
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας...
Οι Λαοί όλου του κόσμου που μάχονται τους ιμπεριαλιστές!
Και φυσικά ο λαός της Συρίας με τον Jamal Kadri, Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Συρίας... στήριγμα της 7χρονης Αντίστασης στους ιμπεριαλιστές και 10.000 νεκρούς εργάτες που υπερασπίστηκαν φάμπρικες!
Σήμερα λειτουργούν χιλιάδες φάμπρικες που κατέστρεψαν οι τρομοκράτες, κτίζουν σπίτια για το λαό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τσιμπάμε στα media των ιμπεριαλιστών για δήθεν επίθεση με ειδική μικρή ατομική βόμβα εναντίον της Συρίας...
Όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δυστυχώς κι από ακόμη "ειδήμονες" του Μεσανατολικού που είναι στο πλευρό του άξονα της Αντίστασης, είναι κατασκευάσματα της Cia  και Μοσάντ...
Δήθεν "υπερόπλο μικρής ατομικής βόμβας", "δεν αντέδρασαν οι Ρώσοι", "αεροπορία του Ισραήλ αιφνιδίασε Συρία και Ρωσία", "έπληξαν το Ιράν"... αποτελεί μέρος της προπαγάνδας ενίσχυσης του χαμένου κύρους των πάλαι ποτέ κυρίαρχων!
Οι αμερικανοσιωνιστές και μεταξύ τους οι πουλημένοι σιωνιστές άραβες, όπως οι Σαούδ, γνωρίζουν πως τελείωσαν!
Έρχεται η ώρα όλων όσων κατέχουν περήφανη και τιμημένη γη της Συρίας!
Η Ράκκα, η Αφρίν, οι λακέδες των αμερικανοσιωνιστών του YPG μαζί με Γάλλους κι Αμερικανούς στη Β. Συρία, το Γκολάν....
Κι η Παλαιστίνη (εκεί έχουν τα δικά τους και τη χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Σαούδ και σια... Πρέπει όλα να λέγονται! Ας πάψουμε να αποσιωπούμε την αλήθεια: ή με τους αμερικανοσιωνιστές, ή με την Παλαιστίνη!)... απλώς να ζητήσει τη βοήθεια του Άξονα της Αντίστασης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1η Μάη 2018... κι ακόμη κυκλοφορούν ελεύθερα τα αμερικανοτσογλάνια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!
Φτύστε τους κατάμουτρα αν βρείτε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εργοδοτών "ΓΣΕΕ"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτομαγιά του '44... Υποκλινόμαστε!

Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι 200 κομμουνιστές χωρίστηκαν ανά 20άδες για να στηθούν στον τοίχο...
Ακούστηκαν δέκα φορές η ομοβροντία του εκτελεστικού αποσπάσματος και δέκα φορές οι χαριστικές βολές. Τα πτώματα μετέφεραν στα φορτηγά οι επόμενοι 20 που ήταν για εκτέλεση. Οι φωνές τους πάσχιζαν να καλύψουν τους ήχους των όπλων: «Αδέλφια, γεια σας!», «Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω το ΕΑΜ! Ζήτω η Ελλάδα», «Εκδίκηση! Λευτεριά!», ενώ οι υπόλοιποι τραγουδούσαν μέχρι να έρθει η σειρά τους. Οι χοροί και τα τραγούδια είχαν ξεκινήσει από το Χαϊδάρι, την ώρα που... φώναζαν τα ονόματα των μελλοθάνατων.
Στο πέρασμα των νεκρών κομμουνιστών, λένε οι μαρτυρίες, οι άντρες έβγαζαν τα καπέλα τους και οι γυναίκες έραναν με λουλούδια. Ολοι υποκλίνονταν στο μεγαλείο τους. Την επόμενη μέρα, ο λαός της Καισαριανής, αψηφά την τρομοκρατία και μετονομάζει το δρόμο που κύλησε το αίμα, την οδό Σκοπευτηρίου, σε «ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ». Στους τοίχους του γράφεται το σύνθημα: «Αυτός ο δρόμος είναι ΔΡΟΜΟΣ ΗΡΩΩΝ. Τον διαβαίνουν οι λεβέντες του έθνους. Χτες 1 του Μάη τον διάβηκαν 200 παλικάρια».
Λίγες μέρες μετά το ΕΑΜ αναφέρει σε κάλεσμά του προς το λαό: «(...) Η φρικώδης και πρωτάκουστη τρομοκρατία που εξασκεί στην Ελλάδα ο καταχτητής με τη βοήθεια γερμανοράλληδων δεν είναι στην ουσία αντίποινα για τη δράση του ΕΛΑΣ εδώ και στην ύπαιθρο. Αυτό είναι απλή δικαιολογία. Γίνεται για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να σταματήσει την αντίστασή του και να πραγματοποιήσουν ανενόχλητοι οι κατακτητές την επιστράτευση και τη ληστεία του τόπου μας.
ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,
Η στιγμή είναι κρίσιμη. Αν σκύψουμε το κεφάλι είμαστε χαμένοι. Τα θύματα του αγώνα είναι πολύ λιγότερα από τα θύματα της επιστράτευσης, από τα θύματα της πείνας. Οι κρεμασμένοι και τουφεκισμένοι ήρωες, τα καμένα μας χωριά φωνάζουν. Μην αφήστε τη θυσία μας να πάει χαμένη! Μην υποταχθείτε! Αγωνιστείτε για να μη γίνει η επιστράτευση. Αγωνιστείτε για τη ζωή σας. Εκδικηθείτε. Αγωνιστείτε για να σταματήσουν οι σφαγές».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παλαιστινιακή Ταξιαρχία Ιεροσολύμων μιλάει μέσα από το Υarmouk…….
Σε απευθείας σύνδεση με τη Δαμασκό και συγκεκριμένα με την  παλαιστινιακή Ταξιαρχία των Ιεροσολύμων – al Quds που αγωνίζεται στο πλευρό του συριακού στρατού σε μια ανάπαυλα τους με το ελάχιστο internet που διατίθεται με σταγονόμετρο και διαπίστευση στις εμπόλεμες περιοχές οι μαχητές της ιστορικής παλαιστινιακής αντίστασης αφιέρωσαν κάποια λεπτά για να μεταφέρουν  τα συναισθήματα με τα οποία εμφορείται η καρδιά τους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο υπεύθυνος μίντια πολεμικός ανταποκριτής βραβευμένος  από το ρωσικό Υπ.Άμυνας κ. Μοχάμεντ Αμπού Λέιλ,  ο επίσης παρασημοφορημένος  μαχητής πρώτης γραμμής Αντνάν αλ Σαγιέντ και ο ίδιος ο διοικητής Μοχάμεντ αλ Σαίντ αδερφός του αποθανόντος μάρτυρα επιχειρησιακού διοικητής της οργάνωσης κατά τη μάχη της απελευθέρωσης Χαλεπίου δηλώνουν ότι
Το ηθικό των μαχητών μας είναι υψηλό σε αυτό το μέτωπο. Πρόκειται να συντρίψουμε ένα μεγάλο λόμπι τρομοκρατών. Η Δαμασκός σύντομα θα είναι ελεύθερη από την τρομοκρατία.
_ ερωτηση: γνωρίζουμε ότι δεν φοβάστε το θάνατο. Όμως οι αποκεφαλισμοί προκαλούν φόβο….
_al Quds: ποτέ δεν φοβηθήκαμε. Διότι όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα απλά αποδεικνύουν ότι είναι δειλοί. Κόβουν κεφάλια ακριβώς γιατί μας φοβούνται. Μας φοβούνται ακόμη και μετά το θάνατό μας. Εμείς θα τελειώσουμε έτσι, κι αυτοί καταλήγουν έτσι …
_ερωτηση: γνωρίζουμε όλοι ότι στο Υarmouk είναι η σφηκοφωλιά των προδοτών του αγώνα της Παλαιστίνης και της Συρίας.
_al Quds: θα τελειώσουν όλοι κάτω από τη φωτιά μας.
_ερωτηση: οι προδότες της Χαμάς είναι ακόμη στο Υarmouk;
_al Quds: θα τελειώσουν κι αυτοί.

7 σχόλια:

e-h είπε...


It isn’t often that we have as clear, public an impact as we have in the last two weeks.
Even with the Israeli army attacking unarmed demonstrators in Gaza for weeks on end, I think we have to take a minute to honor what we've accomplished. Israeli policies are never going to change without a massive justice movement here in the US. And if we don't take the time to absorb and analyize what we're winning, we won't have the energy or focus to plot our next steps.

So here’s what happened. Thank you for making it possible!
Last Thursday, 14 JVP members led a protest to New York Senator Chuck Schumer's office, demanding he take action to end the IDF's ongoing assault on unarmed Gaza demonstrators. Schumer is still refusing even the mildest criticism - but we're successfully ratcheting up the pressure, and drawing a clear line between true progressives and establishment pols: the guts to embrace the simple idea that Palestinians should be free.
The day before that, Starbucks demoted the Anti-Defamation League from its leadership role in their upcoming anti-bias training. This is a direct result of pressure from thousands of JVP members and allies who know the ADL's true track record as an anti-Arab, anti-Muslim, anti-Black, anti-Palestinian organization.
The Thursday before that, in an incredible turning point, Natalie Portman announced that she wouldn’t accept a major Israeli prize because “recent events in Israel have been extremely distressing,” earned international headlines (and no small amount of backlash) for putting her principles ahead of the Israeli government's public relations strategy.
The Wednesday before that, Barnard College -- “one of the most Jewish colleges in the country” -- voted for BDS by a nearly 2-1 margin, thanks to the incredible work of Jewish Voice for Peace and Students for Justice in Palestine! The administration perhaps predictably bowed to donor pressure in the immediate aftermath - but this is still a major win on one of the most important and difficult campuses in the country.
Two days before that, Durham, NC unanimously voted for the nation’s first ban on police exchanges with Israel -- the first major win for our Deadly Exchange campaign!
And a week ago Sunday, Birthright co-founder Michael Steinhardt had no response but to give the middle finger to JVP student leaders protestingBirthright’s Gala -- and later wondering aloud if he was too old to understand why so many young Jews support the Boycott, Divestment, and Sanctions movement. Clearly we’re getting under their skin!
And that's just the immediate work. Over the last 10 days we've also hosted two historic events:our first gathering of JVP-affiliated chavurot and minyanim (lay-led Jewish spiritual communities), and our first ever retreat of JVP’s Legislative Organizing Committee members ahead of a Lobby Day in DC!

e-h είπε...

But it’s far from enough. These are important milestones. But our goal is to force our own government to stop cutting Israel a blank check - economically, militarily, and diplomatically. And we're not there yet.
Our members and staff team work at a furious pace because change can't come soon enough. Because we accept the challenge of leveraging the outsized power of Jewish voices responsibly. And because it's the only way we can face ourselves in the mirror each day.
Incredibly a major donor was so inspired by this sprint of work that he's agreed to match all monthly donations this week, up to a total of $1,000 in new monthly gifts.

Will you set up a recurring donation now and help us keep up the pace?
We know that these times require action in the streets AND smart and savvy campaigns that lead to concrete victories. There are no shortcuts.
Your support makes everything we do happen.
Thank you for everything you do to make surges like this one possible - let’s help create even greater ones ahead!
Onward,

e-h είπε...


Δεν είναι συχνά ότι έχουμε τόσο καθαρό, δημόσιο αντίκτυπο όσο έχουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ακόμη και όταν ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε άοπλους διαδηλωτές στη Γάζα για εβδομάδες στο τέλος, νομίζω ότι πρέπει να αφιερώσουμε ένα λεπτό για να τιμήσουμε όσα επιτύχαμε. Οι ισραηλινές πολιτικές δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν χωρίς ένα μαζικό κίνημα δικαιοσύνης εδώ στις ΗΠΑ. Και αν δεν πάρουμε το χρόνο να απορροφήσουμε και να αναλύσουμε τι κερδίζουμε, δεν θα έχουμε την ενέργεια ή την εστίαση να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Έτσι, τι συνέβη. Σας ευχαριστώ που το κάνατε!
Την περασμένη Πέμπτη, 14 μέλη του JVP προκάλεσαν διαμαρτυρία στο γραφείο του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Chuck Schumer, ζητώντας να αναλάβει δράση για να τερματίσει τη συνεχιζόμενη επίθεση του IDF στους άοπλους διαδηλωτές της Γάζας. Ο Schumer εξακολουθεί να αρνείται ακόμα και την πιο ήπια κριτική - αλλά επιτυγχάνουμε με επιτυχία την πίεση και σχεδιάζουμε μια σαφή γραμμή μεταξύ των πραγματικών προοδευτικών και των καθιερωμένων πολιτικών: τα κότσια να αγκαλιάσουν την απλή ιδέα ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι.
Την προηγούμενη μέρα, η Starbucks υποβάθμισε την ένωση κατά της δυσφήμισης από τον ηγετικό της ρόλο στην επικείμενη εκπαίδευση κατά της προκατάληψης. Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της πίεσης από χιλιάδες μέλη και συμμάχους της JVP που γνωρίζουν την πραγματική ιστορία της ADL ως αντιραβική, αντι-μουσουλμανική, αντι-μαύρη, αντιπαλαιστινιακή οργάνωση.
Την περασμένη Πέμπτη, σε μια απίστευτη καμπή, η Natalie Portman ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί ένα σημαντικό βραβείο του Ισραήλ, επειδή τα "πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα", κέρδισαν διεθνή πρωτοσέλιδα αρχές πριν από τη στρατηγική δημόσιων σχέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης.
Την Τετάρτη πριν από αυτό, το Κολλέγιο Barnard - "ένα από τα πιο εβραϊκά κολέγια της χώρας" - ψήφισε υπέρ του BDS κατά 2-1 περιθώριο, χάρη στο απίστευτο έργο της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη και των Φοιτητών Δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη! Η διοίκηση πιθανότατα υποκλίθηκε στην πίεση των δωρητών αμέσως μετά - αλλά εξακολουθεί να είναι μια σημαντική νίκη σε μία από τις πιο σημαντικές και δύσκολες πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.
Δύο μέρες πριν, ο Durham, NC ψήφισε ομόφωνα την πρώτη απαγόρευση του έθνους στις αστυνομικές ανταλλαγές με το Ισραήλ - την πρώτη σημαντική νίκη για την εκστρατεία Deadly Exchange!

e-h είπε...

Και πριν από μια εβδομάδα την Κυριακή, ο συνιδρυτής Michael Steinhardt με το Μπράντφορντ δεν είχε καμία απάντηση παρά να δώσει το μεσαίο δάχτυλο στους μαθητές της JVP που διαμαρτύρονταν για το Gala του Μπάρντιγ - και αργότερα αναρωτιόταν αν ήταν πολύ παλιά για να καταλάβει γιατί τόσοι νέοι Εβραίοι υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ, , και κινήσεων κυρώσεων. Σαφώς παίρνουμε κάτω από το δέρμα τους!
Και αυτό είναι ακριβώς το άμεσο έργο. Τις τελευταίες 10 μέρες φιλοξένησα επίσης δύο ιστορικά γεγονότα: την πρώτη μας συνάντηση με το chavurot και το minyanim (εβραϊκές πνευματικές κοινότητες) και την πρώτη μας υποχώρηση των μελών της Νομικής Οργανωτικής Επιτροπής της JVP πριν από την Ημέρα του Lobby DC!
Αλλά δεν είναι αρκετό. Αυτά είναι σημαντικά ορόσημα. Αλλά ο στόχος μας είναι να αναγκάσουμε τη δική μας κυβέρνηση να σταματήσει να κόβει το Ισραήλ μια κενή επιθεώρηση - οικονομικά, στρατιωτικά και διπλωματικά. Και δεν είμαστε ακόμα εκεί.
Η ομάδα των μελών και του προσωπικού μας εργάζεται με έντονο ρυθμό, επειδή η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα. Επειδή δεχόμαστε την πρόκληση να αξιοποιήσουμε υπεύθυνα την υπερμεγέθη δύναμη των εβραϊκών φωνών. Και επειδή είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον καθρέφτη.
Ένας απίστευτος σημαντικός δωρητής ήταν τόσο εμπνευσμένος από αυτό το σπριντ της δουλειάς που συμφώνησε να ταιριάζει με όλες τις μηνιαίες δωρεές αυτή την εβδομάδα, μέχρι συνολικά 1.000 δολάρια σε νέα μηνιαία δώρα.

Θα δημιουργήσετε μια επαναλαμβανόμενη δωρεά τώρα και θα μας βοηθήσετε να διατηρήσουμε το ρυθμό;
Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι χρόνοι απαιτούν δράση στους δρόμους ΚΑΙ έξυπνες και καταλαβαίνουσες εκστρατείες που οδηγούν σε συγκεκριμένες νίκες. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις.
Η υποστήριξή σας κάνει όλα όσα συμβαίνουν.
Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνουμε για να κάνουμε δυνατές εκρήξεις όπως αυτό που είναι δυνατόν - ας βοηθήσουμε να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερες μπροστά!
Προς τα εμπρός,

e-h είπε...

Miami Five hero, Fernando González, at CSC AGM
Saturday, 16 June 2018, 10am
Mabledon Place, London, WC1H 9BB
CSC is honoured to announce that Fernando González will be joining us at our AGM in June. Fernando is one of the Miami Five who spent 13 years in US jails for defending his country against terrorism emanating from the US. Other guest speakers, including the Cuban Ambassador, Teresita Vicente, and Gladys Ayllon European director of ICAP will all speak at the event.
The AGM is open to all, but only CSC members and affiliates are able to propose and vote on motions, and elect the 34 members of the National Executive Committee.


Μαϊάμι Πέντε ήρωας, Fernando González, στην CSC AGM
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, 10 π.μ.
Mabledon Place, Λονδίνο, WC1H 9BB
Η CSC έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι ο Fernando González θα συμμετάσχει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο. Ο Fernando είναι ένας από τους Μαϊάμι Πέντε που πέρασε 13 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τη χώρα του από την τρομοκρατία που προέρχεται από τις ΗΠΑ. Άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου της Πρεσβευτή της Κούβας, Teresita Vicente, και ο ευρωπαίος διευθυντής της ICAP, κ. Gladys Ayllon, θα μιλήσουν στην εκδήλωση.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους, αλλά μόνο τα μέλη της CSC και οι θυγατρικές της μπορούν να προτείνουν και να ψηφίσουν προτάσεις και να εκλέξουν τα 34 μέλη της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής.


Tickets on sale for the 16th RMT Cuba Garden Party
Wednesday, 13 June 2018, 7pm ‘til late
RMT Maritime House, Old Town, London, SW4 0JW
A night of fantastic live bands, speeches, food, free bar and a chance to win flights to Cuba!
Superb Cuban salsa band led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente
A special set from the Alabama 3,
plus speakers including Fernando Gonzalez Llort, Miami Five hero
Food and drinks included in ticket price
Tickets priced £15 on sale now by calling 020 7490 5715 or booking from our online shop



Εισιτήρια προς πώληση για τοις 16 RMT Cuba Garden Party
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 19:00 μέχρι αργά
RMT Maritime House, Παλιά Πόλη, Λονδίνο, SW4 0JW
Μια νύχτα φανταστικών ζωντανών συγκροτημάτων, ομιλιών, φαγητού, δωρεάν μπαρ και μια ευκαιρία να κερδίσετε πτήσεις στην Κούβα!
Εξαιρετική κουβανική μπάντα σάλσα με επικεφαλής τον τραγουδιστή τζαζ της Αφρο-Κούβας Omar Puente
Ένα ειδικό σετ από την Αλαμπάμα 3,
συν ομιλητές συμπεριλαμβανομένου του Fernando Gonzalez Llort, του Μαϊάμι Πέντε ήρωας
Τρόφιμα και ποτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου
Τα εισιτήρια αξίας 15 € για πώληση τώρα καλώντας 020 7490 5715 ή κρατήσεις από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

e-h είπε...


Cuba-US Relations: Back to the future with Donald Trump? Arnold August Tour 28 May- 13 June 2018
Canadian author and Cuba specialist, Arnold August will visit 14 British cities this summer to speak on Cuba – US relations from Obama through to Trump, and Cuba’s future following the election of their new president in April 2018.
Arnold is speaking in London, Norwich, Brighton, Wellingborough, Canterbury, Leicester, Sheffield, Birmingham, Manchester, Glasgow, Edinburgh, Oxford, Bristol and Cardiff.


Σχέσεις Κούβα-ΗΠΑ: Επιστροφή στο μέλλον με τον Donald Trump; Arnold August Tour 28 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2018
Ο καναδός συγγραφέας και ο ειδικός της Κούβας, Arnold August θα επισκεφθεί 14 βρετανικές πόλεις αυτό το καλοκαίρι για να μιλήσει για τις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ από τον Ομπάμα μέχρι το Τράμπ και για το μέλλον της Κούβας μετά την εκλογή του νέου προέδρου τους τον Απρίλιο του 2018.
Ο Άρνολντ μιλάει στο Λονδίνο, στο Norwich, στο Brighton, στο Wellingborough, στο Canterbury, στο Λέστερ, στο Σέφιλντ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη, στο Εδιμβούργο, στην Οξφόρδη, στο Μπρίστολ και στο Κάρντιφ.

e-h είπε...


This is where we stand: the new Secretary of State, Mike Pompeo, just said about the ongoing Gaza demonstrations:
“We do believe the Israelis have the right to defend themselves, and we’re fully supportive of that”
Make no mistake - that’s full support for army snipers aiming to kill and maim children and unarmed demonstrators. And it’s no small indicator of how big a challenge Pompeo poses - for Gaza, on the Iran Deal, Jerusalem, and the whole region.
Let’s steel ourselves by honoring what we've accomplished (see below!) -- and turning that into fuel for the future.
A major donor was so impressed by this list -- and the response by JVP supporters -- they've agreed to keep matching all online donations for another week.


Εδώ βρισκόμαστε: ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, μόλις είπε για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Γάζα:

"Πιστεύουμε ότι οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και υποστηρίζουμε πλήρως αυτό"

Μην κάνετε κανένα λάθος - αυτή είναι η πλήρης υποστήριξη για τους ελεύθερους σκοπευτές του στρατού που σκοπεύουν να σκοτώσουν και να κακοποιήσουν παιδιά και άοπλους διαδηλωτές. Και δεν είναι ένας μικρός δείκτης για πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Pompeo - για τη Γάζα, για το Ιράν, για την Ιερουσαλήμ και για ολόκληρη την περιοχή.

Ας χαλυβίσουμε τους εαυτούς μας τιμώντας τι έχουμε επιτύχει (βλ. Παρακάτω!) - και μετατρέποντάς την σε καύσιμα για το μέλλον.

Ένας σημαντικός δωρητής ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από αυτόν τον κατάλογο - και την ανταπόκριση των υποστηρικτών της JVP - συμφώνησαν να συνεχίσουν να ταιριάζουν με όλες τις online δωρεές για άλλη μια εβδομάδα.