Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δευτερα 30 Απριλιου 2018


ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Έπεσε για την Κοτζιά την Πρωτομαγιά του 1976
Σαν σήμερα, πριν από 42 χρόνια, στη διάρκεια της δεύτερης «καραμανλικής οκταετίας», ένας μικρός αγωνιστής της Επαναστατικής Αριστεράς έπεφτε στην οδό Πειραιώς χτυπημένος από αυτοκίνητο. Ο 16χρονος μαθητής Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης ΜΑΧΗΤΗΣ και της Παράταξης ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, κολλούσε αφίσες για την -απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του '76 στην Πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η αστυνομία τον κυνήγησε για να τον συλλάβει και, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους διώκτες του, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα την Πρωτομαγιά του 1976. Συγκλονιστική ήταν η κηδεία του Σιδέρη στα Σούρμενα στις 2 του Μάη, όπως και η πορεία της 4ης του Μάη, μία μέρα πριν την κηδεία του Αλέξανδρου Παναγούλη, όπου 40.000 και πλέον λαού τσάκισαν στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση και την καραμανλική τρομοκρατία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.

Σήμερα σου κάνει μνημόσυνο
η ιστορία
Ολη τη νύχτα καίγονταν
αυτοκίνητα, τράπεζες και
καταστήματα
Δακρυχόοι καπνοί υψώνονται
στην πόλη σαν θυμιάματα
Σήμερα γιορτάζουν οι δρόμοι
η Πατησίων, η Αλεξάνδρας
η Στουρνάρη, η Ακαδημίας
Το Πολυτεχνείο
μ’ ένα στραβό χαμόγελο
σαν το δικό σου
αναπνέει τον
μολυσμένο ήλιο
Η Πειραιώς γέμισε με μαθητές
περνούν φωνάζοντας από το σημείο
που σε χτύπησε το αυτοκίνητο
Στους γύρω δρόμους οι εργάτες δουλεύουν
οι πλασιέ τριγυρίζουν, οι γυναίκες πληγώνουν
τα λεωφορεία μουγκρίζουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω ότι υπάρχουν αριστεροί που δυσφορούν γιατί ο Μαρινάκης ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με μας. Φυσικά, τη δυσφορία τη διαπιστώνουν συριζαίοι! Για να βγάλουν το συμπέρασμα πως επικίνδυνος για τους Μαρινάκηδες είναι ο Τσίπρας!
Και πού να δείτε όταν οι Έλληνες μετανάστες φτάσουν το εκατομμύριο, οι μισθοί τα 200 ευρώ και οι συντάξεις εξανεμιστούν, όταν ξεπουληθεί και το νερό, και όταν τα ΜΑΤ θα σταθμεύουν έξω από τα σπίτια μας, πόσο επικίνδυνος θα είναι ο Τσίπρας για τους Μαρινάκηδες!
Μα σε ποια χώρα ζει ένας κόσμος; Πόσος πανικός λίγο πριν την κατάρρευση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ΑΘΗΝΑ ΧΟ ΤΣΙ ΓΙΩΤ!"
Τις 30 Απριλίου 1975, τη μέρα που οι Βιετκόνγκ εισέρχονταν θριαμβευτές στη Σαϊγκόν, η μέχρι τότε πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ μετονομαζόταν "Χο Τσι Μινχ", προς τιμή του επί δεκαετίες ηγέτη του βιετναμέζικου κομμουνιστικού και εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.
Η χουντική εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" κυκλοφόρησε με πηχιαίο ξύλινο πρωτοσέλιδο τίτλο: "Και στα δικά μας! Η Αθήνα Χο Τσι Γιώτ!"
Έκανε λογοπαίγνιο με το αγωνιστικό ψευδώνυμο του Χαρίλαου Φλωράκη (Γιώτης), προειδοποιώντας για τον... επερχόμενο κομμουνιστικό κίνδυνο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει άλλα 5, 10 ή 20 χρόνια ή και παραπάνω. Το Ανόι, το Χαϊφόγκ κι άλλες πόλεις μπορεί να καταστραφούν, αλλά ο λαός του Βιετνάμ δεν θα λυγίσει. Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ανεξαρτησία και την ελευθερία!"
Χο Τσι Μινχ, Ιούλιος 1966
Στις 30 Απριλίου 1975 οι κομμουνιστές αντάρτες, οι θρυλικοί Βιετκόνγκ, καταλάμβαναν τη Σαϊγκόν, βάζοντας τέλος στον πόλεμο, ενώ στελέχη του αμερικανόδουλου καθεστώτος του Νότιου Βιετνάμ έφευγαν με ελικόπτερα από την ταράτσα της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Στο Βιετνάμ ένας μικρός λαός απέδειξε πως είναι σε θέση να βγαίνει νικητής από την αναμέτρηση με δυνάμεις απείρως ισχυρότερες, όπως ήταν οι ιάπωνες εισβολείς, οι γάλλοι αποικιοκράτες και οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, στις 30 Απριλίου 1945, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο υψωνόταν πάνω από το ερειπωμένο Ράιχσταγ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τα εκκωφαντικά "ζήτω" ενός παλαμακιστή της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων, για τη μείωση της ανεργίας:
Με 700.000 νέους ανθρώπους μετανάστες και με τη μεγάλη πλειονότητα των νέων ανθρώπων να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα για 300-400 τον μήνα, και το 20% πολύ είναι. Όταν οι μισθοί πεσουν στα 200 ευρώ, εκεί που απασχολεί έναν θα προσλαμβάνει δύο ο κάθε επιχειρηματίας.
Και επί Χούντας δεν είχε ανεργία, όταν είχαν μεταναστεύσει 1,5 εκατομμύριο Έλληνες και είχε απαγορευτεί κάθε αγωνιστική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα γιατι οι Αφρικανοι ειναι φτωχοι? να γιατι
14 Αφρικανικές χώρες πληρώνουν 500 δις € αποικιακούς φόρους στην Γαλλία
Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 201
Ξέρετε άραγε ότι πολλές αφρικανικές χώρες εξακολουθούν να καταβάλλουν αποικιακό φόρο στη Γαλλία μετά την ανεξαρτησία τους και μέχρι σήμερα;
Μπορεί το άρθρο της Mawuna Remarque KOUTONIN να είναι παλιό (πρωτοδημοσιευτηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου του 2014, http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/), να αφορά την Γαλλική πολιτική στην Αφρική και να μην έχει να κάνει με την γεωγραφική προέλευση των σημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα
Σίγουρα δεν ταυτίζεται στην ολότητά του με τις απόψεις του μεταφραστή για τον ρόλο των αφρικανικών χωρών και των προέδρων τους, δείχνει όμως ένα μέρος απο το πραγματικό πρόσωπο της θηριωδίας του γαλλικού κράτους που αυτές τις μέρες προσποιείται ότι πενθεί τα 130 άδικα δολοφονημένα θύματα της τζιχαντιστικής επιδρομής, και φωτίζει λίγο τις κατά καιρούς αιτίες που στρέφουν τα πυρά προς το έδαφός της.
Όταν ο Sékou Touré της Γουινέας αποφάσισε το 1958 να βγει από την γαλλική αποικιακή αυτοκρατορία, και επέλεξε την ανεξαρτησία της χώρας, η γαλλική αποικιακή ελίτ στο Παρίσι έγινε τόσο έξαλλη, και σε μια ιστορική πράξη μανίας η γαλλική διοίκηση στη Γουινέα κατέστρεψαν τα πάντα στη χώρα που αντιπροσώπευαν αυτό που ονομάζεται τα "οφέλη" από το γαλλικό αποικισμό.
Τρεις χιλιάδες Γάλλοι έφυγαν από τη χώρα, λαμβάνοντας όλη την περιουσία τους και καταστρέφοντας οτιδήποτε το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί: σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κτίρια δημόσιας διοίκησης είχαν θρυμματιστεί, αυτοκίνητα, βιβλία, ιατρεία, τα εργαλεία του ερευνητικού ινστιτούτου, τα τρακτέρ καταστράφηκαν ή σαμποταρίστηκαν, άλογα, αγελάδες στα αγροκτήματα σκοτώθηκαν, και τα τρόφιμα σε αποθήκες κάηκαν ή δηλητηριάστηκαν.
Ο σκοπός αυτής της εξωφρενικής πράξης ήταν να σταλεί ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις άλλες αποικίες ότι οι συνέπειες της απόρριψης στη Γαλλία θα ήταν πολύ υψηλές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα υπάρξει ελευθερία στο Μεξικό μέχρι να σταματήσει η καταπίεση των ιθαγενών λαών ... Στην πολιτεία της Oaxaca, η κοινότητα των Ιθαγενων μετραει 8 000 κρατουμενους χωρις επισημες κατηγοριες και δικες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους νιώθουν ότι η ιστορία με τον Ασανζ τους αφορά, στο παρακάτω άρθρο η αυστραλιανη δικηγόρος του, εξηγεί με σαφηνεια τι έχει συμβεί με τον άνθρωπο αυτό, για την ευθύνη της Βρετανιας κ της Σουηδιας, και ότι παραμένει σταθερός σε αυτό που ξεκίνησε κ για το οποίο πληρώνει. Επίσης υπενθυμίζει ότι επειδή τα νομικά μέσα που υπάρχουν είναι ελαχιστα (αφού το πρόβλημα είναι πολιτικο, αυτη είναι μια διαπιστωση δική μου), μόνο πολιτική λύση μπορεί να δωθεί.
Θέλω να συμπλήρωσω ότι ο Ασανζ, εκτός της αμεροληψίας που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, έχει και ένα μοναδικό πλεονέκτημα έναντι άλλων πολιτικών, σε περίπτωση που του δινόταν αυτο το βημα: επειδή γνωρίζει πολύ καλά από υπολογιστές, κι επειδή μία μεγάλη γάγγραινα σε όλες τις χώρες, αλλά κ για τους ίδιους τους πολιτικούς, είναι το παρακράτος, που είναι ράδιο αρβύλα κ πολύ ανεξέλεγκτο, ο Ασανζ θα μπορούσε να διασταυρώνει προσωπικα
την εγκυρότητα των πληροφοριών, κ μαζι με την διαδικτυακή δημοκρατική διακυβέρνηση, που ακόμα υπαρχει-δεν το βλέπω να το αφήνουν για καιρο- θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. Βέβαια αντιλαμβάνομαι κ αυτή την απιθανοτητα, γιατί αν μπορούν οι πολιτικοί ή οι στρατιωτικοί να τον έχουν να κάνει τη δουλειά χωρίς να απολαμβάνει τα δικά τους προνόμια, γιατί να τον στηρίξουν; Το αντίθετο μαλιστα βοηθαει.
Μονο ο απλός, καθημερινός κόσμος μπορεί να τον στηρίξει πραγματικά. Αλλά ίσως κι εμείς, αφού ο καθένας μας παίρνει αυτό που θέλει, (άλλος κάνει λέει εξοικονόμηση μπαταρίας, όπως ο Ασανζ, άλλος κάνει λέει ανακύκλωση, όπως ο Ασανζ, κλπ γενικά είναι το πρότυπο, που στο εν τω μεταξύ αργοπεθαίνει) δεν κάνουμε αρκετά. Ή τουλάχιστον η πλειοψηφία. Ορίστε μία προσφορά εργασίας για τους χιλιάδες νέους δικηγόρους της Ελλαδας: η συγκεκριμένη δικηγόρος έχει ιδρύσει ένα ίδρυμα νομικών που στηρίζουν τέτοιες υποθέσεις. Η ίδια είναι δικηγόρος του Ασανζ από παλιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



63000 Συριοι προσφυγες γυρισαν πισω στην Συρια στην ανατολικη Γουτα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Στη Νικαράγουα επιχειρείται μια ακόμη «πορτοκαλί επανάσταση» που καθοδηγείται από τον Σύνδεσμο των Εργοδοτών και την Καθολική Εκκλησία υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ.
Στηρίζουμε τον Ορτέγκα απέναντι στο πραξικόπημα και μαζί με αυτόν ότι έχει απομείνει ως ιστορική μνήμη μιας ηρωικής εποχής στη Λατινική Αμερική.
Θα αρχίσουν να περιφέρονται οι γνωστοί εφημεριδοπώλες που δεν έχουν κοινωνικοποιήσει ποτέ ούτε περίπτερο υπερασπιζόμενοι το αμερικανικό πραξικόπημα με τον γνωστό κυνισμό.
Ο Louis Proyect τους απαντά με τον καλύτερο τρόπο : « Σε κάθε περίπτωση συνήθως είναι πιο χρήσιμο να δίνουμε προσοχή στην ταξική ανάλυση του State Department και των NY Times παρά στις μικρές μαρξιστικές ομάδες. Αν η άρχουσα τάξη ανησυχεί ότι ο καπιταλισμός απειλείται σε ένα μέρος σαν τη Νικαράγουα συνήθως ξέρουν τι λένε».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ ..τελικα οι 2 λαοι που τσακιζονται ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΑΡΑ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ του υπολοιπου ''πολιτισμενου''κοσμου αλλα και της περιβοητης ''''δικαιωματικης Αριστερας''(που ενα μεγαλο κομματι της μας βγηκε νατοικο και φιλο-ιμπεριαλιστικο),οι 2 λαοι,της Υεμενης και της Παλαιστινης , μας διδασκουν ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι ισραηλινοι σιωναζι φερονται στους Παλαιστινιους σαν να ναι υπανθρωποι.σαν να ναι ''κατω απο ανθρωπο''οντα,αυτη ειναι η βαση μιας ναζιστικου τυπου ''κοσμοθεωρια''και βασιζεται σε ενα συστημα που θεωρει οτι δεν ειναι σαν αυτον ,''υπο'',μεταξτ ζωου και ανθρωπου .και ετσι οι Γερμανοι στην ναζιστικη Γερμανια εξολοθρευσαν πλυθυσμους,οι εβραιοι,οι ομοφυλοφυλοι,οι τσιγγανοι,οι σλαβοι,οι κομμουνιστες κτλ ως ''μη-ανθρωπους''...αυτη ειναι η βαση της ακροδεξιας ρατσιστικης white supremacy θεωρια που κυριαρχει με διαφορετικο τροπο στις ΗΠΑ,στο Ισραηλ ,και αρχιζει και φαινεται σε αρκετες χωρες της ΕΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιχειρεί ελεύθερα στη Συρία, δήλωσε ο Λίμπερμαν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει τρεις εχθρούς: το Ιράν, το Ιράν και το Ιράν!
μερικές ώρες μετά ''αγνώστου ταυτότητος'' πύραυλοι χτύπησαν θέσεις των Ιρανικών δυνάμεων σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους που η παρουσία τους στη Συρία είναι απολύτως ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ από την απολύτως ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνησή της.
συνεχίστε ορισμένοι τα ''να φύγουν όλοι από τη Συρία'', ''ούτε με το Ισραήλ ούτε με το Ιράν'', ''ούτε Άσαντ, ούτε ΗΠΑ'', έχει πλάκα να βλέπω την κατάντια σας....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ καταδικάζει την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της Συρίας
 Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 17:16
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στηλίτευσε σήμερα την «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της Συρίας», μια ημέρα μετά τα πλήγματα που στοχοθέτησαν στρατιωτικές θέσεις της Δαμασκού.
Ο Σύρος ηγέτης δεν ανέφερε ειδικά αυτά τα πλήγματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, όπως γνωστοποίησε μια Αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έκανε λόγο για «πιθανή» ευθύνη των Ισραηλινοναζιστών. Η συριακή κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα απολογισμό αυτής της επίθεσης.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Δαμασκό με μια ιρανική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλαεντίν Μπορουζερντί, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού κοινοβουλίου. Το Ιράν, μαζί με τη Ρωσία, είναι από τους στενότερους συμμάχους της συριακης δημοκρατιας.
Εκτιμώντας ότι οι «εχθρικές (προς τη Συρία) χώρες» έχουν πλέον περάσει «στο στάδιο της άμεσης επίθεσης», ο πρόεδρος Άσαντ διαβεβαίωσε ότι αυτή η «κλιμάκωση» το μόνο που κάνει είναι «να ενισχύει την αποφασιστικότητα των Σύρων να πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και να προφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία» της χώρας.
Την 14η Απριλίου, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία βομβάρδισαν,  στρατιωτικές θέσεις της συριακης δημοκρατιας, για να υποστηριξουν τους ισλαμοφασιστες τους στη Ντούμα, στα περίχωρα της Δαμασκού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 φιλοκυβερνητικοί μαχητές
 Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 09:23
Τουλάχιστον 26 μαχητές προσκείμενοι στη συριακη δημοκρατια, στην «πλειονότητά τους» Ιρανοί, σκοτώθηκαν σε πυραυλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν καταγγείλει χθες Κυριακή το βράδυ «μια νέα επίθεση» χωρίς όμως να κατονομάσουν τους δράστες, ενώ πρόσθεσαν ότι «εχθρικοί πύραυλοι» στοχοθέτησαν «στρατιωτικές θέσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι».
Από τους «πιθανόν ισραηλινούς» βομβαρδισμούς εναντίον της Ταξιαρχίας 47, μιας στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Χάμα στην κεντρική Συρία, σκοτώθηκαν 26 φιλοκυβερνητικοί μαχητές, διευκρίνισε η Αποικιοκρατικη «μη κυβερνητική οργάνωση».
«Τουλάχιστον 26 μαχητές σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 4 ήταν Σύροι. Οι άλλοι μαχητές ήταν αλλοδαποί, με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να είναι Ιρανοί», επεσήμανε ο μεθυστακας αληταρας διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
«Κρίνοντας από τους στόχους είναι πιθανό οι βομβαρδισμοί να είναι ισραηλινοναζιστικοί», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι τόσο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που επλήγη στην επαρχία του Χαλεπίου όσο και στην Ταξιαρχία 47 υποτιθεται ότι «στόχος ήταν αποθήκες πυραύλων εδάφους- εδάφους».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ισραηλινοναζιστικό στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Μεταφορών και αρμόδιος για την υπηρεσία Πληροφοριών, δήλωσε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τα γεγονότα».
Το ισραηλινοναζιστικο κρατικο μορφωμα σπάνια επιβεβαιώνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Συρία, αν και από την αρχή του αποικιοκρατικου πολεμου στη χώρα το 2011 έχει εξαπολύσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων.
Νωρίτερα τον Απρίλιο ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν είχε επισημάνει ότι η χώρα του θα αντιταχθεί εναντίον οποιασδήποτε ιρανικής «στρατιωτικής εγκατάστασης» στη Συρία, «ανεξαρτήτως κόστους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Δύο τραυματίες από πυρά εναντίον υποστηρικτών του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα
 Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018, 06:16
Δύο υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβατραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου από σφαίρες που εβλήθησαν εναντίον πολιτών που συμμετείχαν σε ολονυκτία υποστήριξης του πολιτικού στην Κουριτσίμπα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου παραμένει φυλακισμένος ο πρώην αρχηγός του κράτους, όπως κατήγγειλε η πολιτική του παράταξη, το Κόμμα Εργαζομένων (PT).
Το PT καταδίκασε «τα πυρά των οποίων έγινε στόχος ο καταυλισμός» υποστηρικτών του Λούλα τα ξημερώματα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να «τραυματιστούν δύο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά», αφού «χτυπήθηκε στον λαιμό».
Ο άνδρας αυτός νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στην Κουριτσίμπα, διευκρίνισε το PT, που θεωρεί το συμβάν «επίθεση».
«Το γεγονός ότι δεν είχαμε νεκρούς δεν μειώνει το ότι διαπράχθηκε απόπειρα φόνου, με κίνητρο το μίσος και τις προκλήσεις εκείνων που δεν αποδέχονταν αυτή την ειρηνική κινητοποίηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος.
«Ελπίζουμε να ληφθούν αυστηρά μέτρα από τις Aρχές», ανέφερε μέσω Twitter η Γκλέισι Χόφμαν, η πρόεδρος του PT, κόμματος που ιδρύθηκε από τον Λούλα στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Ο Λούλα, 72 ετών, άρχισε να εκτίει την 7η Απριλίου την ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα που του επιβλήθηκε για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Οι υποστηρικτές της εμβληματικής αυτής μορφής της βραζιλιάνικης αριστεράς και ηγετικά στελέχη του PT έχουν στήσει καταυλισμό μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, όπου έχει εγκλειστεί ο πρώην πρόεδρος.
Κατά τα πρώτα στοιχεία των Aρχών, κάποιος πυροβόλησε επανειλημμένα, χτυπώντας την καμπίνα μιας χημικής τουαλέτας και τα συντρίμμια τραυμάτισαν μια γυναίκα στον ώμο. Επιτόπου βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών.
Μετά το περιστατικό, ο δήμος στην Κουριτσίμπα υπέβαλε το Σάββατο εκ νέου αίτημα να μεταχθεί ο Λούλα σε κάποια άλλη φυλακή, ώστε να καταστεί δυνατή η καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας που δημιουργεί η κράτησή του.
Η έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος, σε ένα κελί 15 τετραγωνικών μέτρων, απομονωμένος από τους άλλους φυλακισμένους, δεν είναι συμβατικό σωφρονιστικό κατάστημα και δεν αποτελεί κανονικά παρά μεταβατικό στάδιο πριν από τη μεταγωγή των κρατουμένων σε άλλες φυλακές.
Στα τέλη Μαρτίου, λίγο πριν φυλακιστεί, λεωφορεία με τα οποία ο πολιτικός έκανε προεκλογική εκστρατεία στο νότιο τμήμα της χώρας είχαν επίσης χτυπηθεί από σφαίρες, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς.
Μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, ο Λούλα υποστήριξε ότι έπεσε θύμα μιας «πολιτικής δίκης» με σκοπό να εμποδιστεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία. Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) φυσικα αρνείται τις στημενες κατηγοριες της πραξικοπηματικης αντισυνταγματικης κυβερνησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φονικές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό και στον κουρδικό συνασπισμό των αμερικανων
 Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, 16:01
Πρωτοφανείς μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και τον κουρδικό συνασπισμό, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, ξέσπασαν σήμερα στην ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι μέλη των Κουρδικών «Δημοκρατικών» Δυνάμεων στη Συρια, ανακοινώθηκε από το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Από την πλευρά τους, η συριακή κρατική τηλεόραση και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσαν πως «μονάδες του στρατού» «απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Κουρδικών «Δημοκρατικών» Δυνάμεων στη Συρια στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη».
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, έχουν από πέρυσι καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ Ζορ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης συμφωνιας με τους μαχητές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους να εγκαταλείψουν την ανατολική Συρία που συνορεύει με το Ιράκ.
Στη μέχρι τώρα εκστρατεία του κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, ο συριακός στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τις Κουρδικές «Δημοκρατικές» Δυνάμεις στη Συρια και είχε κρατηθεί μακριά από τις περιοχές τους ανατολικά του Ευφράτη, επικεντρώνοντας στην ανάκτηση εδαφών από ισλαμοφασιστες  δυτικά του ποταμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράκρουση... γιατί να μη μας προκύψει ο Αχιλλέας Αλβανός και οι Έλληνες του κλώτσου και του μπάτσου;
ΣΤΑΘΗΣ
           
Αλβανός ο Αχιλλέας; Γιατί όχι! Η Ιστορία μας έχει για όλους, για Αλβανούς, για Σκοπιανούς, για όλους. Άλλωστε ο ελληνισμός ήταν κάποτε οικουμενικός, κιμπάρης! Θέλουν τον Όμηρο δικόν τους οι Τούρκοι; πάρτε, παιδιά! έχουμε κι άλλους.
 Για να... σοβαρευτούμε όμως (αν και κάπως δύσκολο). Τα περί Αλβανού Αχιλλέα διακινούνται στη γείτονα από περιθωριακές ομάδες. Περιθωριακές ομάδες υπάρχουν παντού. Η παρα-ιστορία δεν έχει πατρίδα.
 Τα ζόρικα αρχίζουν όταν η παρα-ιστορία υιοθετείται από κράτη και άλλους διεθνείς μηχανισμούς με πολιτικές σκοπιμότητες και γεωπολιτικούς στόχους – όπως συνέβη με τη FYROM.
 Τα δε πιο ζόρικα αρχίζουν όταν ένα έθνος επιτρέπει (ή το υποχρεώνουν να αποδεχθεί) την αποδόμησή του μέσω της παρα-ιστορίας επίσης. Που όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν φαντάζει τόσο χοντροκομμένη, αλλά πιο σοφιστικέ.
 Σε αυτήν την περίπτωση το κακό ξεκινάει από τα σχολεία, διαδίδεται μέσω των ΜΜΕ και θεριεύει στο διαδίκτυο. Έτσι, οι ανοησίες που ελέχθησαν κάποτε για «συνωστισμό στη Σμύρνη», σήμερα έχουν μετουσιωθεί στη διδασκαλία της Επανάστασης του 1821 μόνον σε οχτώ όλες κι όλες σελίδες, στα εγχειρίδια του Δημοτικού!
 Σήμερα, πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι το έθνος μας είναι ασυνεχές, ότι ο χορός του Ζαλόγγου δεν υπήρξε ποτέ και άλλα τέτοια, που μας προετοίμασαν ψυχικώς για τα μνημόνια και τα λοιπά ραγιαδιλίκια.
 Αν λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζεται εθνικιστής, γιατί να μη μας προκύψει ο Αχιλλέας Αλβανός και οι Έλληνες του κλώτσου και του μπάτσου;

Εν τέλει το συντριπτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν οι γαλλικές φρεγάτες FREEM είναι ότι είναι αόρατες. Πλέουν και ουδείς μπορεί να τις δει.
  Πράγμα που αναμένεται να φέρει σε εξόχως δυσχερή θέση τον Τούρκο Καπουδάν Πασά! Θα αγναντεύουν το πέλαγο οι μούτσοι, «φρεγάτες  γιοκ, καπετάνιο μου» θα του λένε, κι εκείνος θα βαλαντώνει.
  Όσο για μας, μπορεί να μην διαθέτουμε, για την ώρα, γαλλικές φρεγάτες, αλλά έχουμε πατάτες
  να καθαρίζει ο κυρ-Κουβέλης για τους ναύτες που θα υπηρετήσουν στις φρεγάτες. Έτσι είναι! Πρώτα απ’ όλα οι υποδομές! Δεν εννοούνται φρεγάτες χωρίς πατάτες…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Γερμανική πρεσβεία: “Το Βερολίνο χρωστάει στην Αθήνα, την Κατοχή πληρώσαμε με αίμα και με πείνα!”
30/4/2018
Μαζική συγκέντρωση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια δυναμική πορεία στη γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, 77η μαύρη επέτειο της εισβολής του Γ’ Ράιχ στην Αθήνα.
Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης, εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων των ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, πολίτες μαρτυρικών δήμων, Έλληνες και Γερμανοί δημοκράτες και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση, που είχε ως σκοπό να τιμήσει την Αντίσταση και τη Θυσία του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής και να κλιμακώσει την πίεση για την απόδοση των απαράγραπτων και ισχυρά τεκμηριωμένων γερμανικών οφειλών.
Χαιρέτισαν τη συγκέντρωση οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και Συμπρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο αντιστασιακός Βασίλης Μπρακατσούλας και ο Μανώλης Γλέζος οι οποίοι τόνισαν το μεγαλείο της Αντίστασης του ελληνικού λαού και την ενότητα και αποφασιστικότητα του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Εκτός των άλλων, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κ.α.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η συμμετοχή του Καθηγητή Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Christophe Schminck – Gustavus, ο οποίος δήλωσε ότι «αισθάνεται ντροπή» για τα ειδεχθή εγκλήματα του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα και στηρίζει ολόθερμα  τον κοινό μας αγώνα. Το παρών έδωσαν επίσης και άλλοι Γερμανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και στελέχη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα (ακολουθεί) το οποίο θυροκολλήθηκε στην πόρτα της πρεσβείας της ΟΔΓ καθώς όταν οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τους βετεράνους της Εθνικής μας Αντίστασης, έφτασαν στην Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών ενημερώθηκαν ότι απουσίαζαν ο Πρεσβευτής και όλο το προσωπικό της Πρεσβείας, γεγονός το οποίο θέτουμε υπόψη της κοινής γνώμης.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διαμαρτύρεται εντόνως για τη μη κάλυψη της συγκέντρωσης και της πορείας από την ΕΡΤ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Συμπληρώνονται σήμερα εβδομήντα επτά χρόνια από την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας στην ανοχύρωτη Αθήνα. Τα πάνοπλα γερμανικά στρατεύματα συναντούν έρημους δρόμους και τους Αθηναίους κλεισμένους στα σπίτια τους. Αρχίζει η μαύρη νύχτα της Κατοχής, που κράτησε 3,5 ολόκληρα χρόνια κι επέφερε τρομερά δεινά στην Ελλάδα.
Ο απολογισμός της Κατοχής για την Ελλάδα ήταν περισσότερο από δραματικός: εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί από την πείνα, τις εκτελέσεις, τις ασθένειες, τις εκτοπίσεις, τα καταναγκαστικά έργα, τα βασανιστήρια, ενώ λόγω και της υπογεννητικότητας η χώρα μας ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη μείωση του πληθυσμού της, σημαντική μάλιστα! Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας εξολοθρεύθηκε. Χίλια επτακόσια εβδομήντα χωριά καταστράφηκαν, περισσότερα από τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια κάηκαν. Οι παραγωγικές και κοινωνικές υποδομές της χώρας μας καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι πόροι της λεηλατήθηκαν. Επιπλέον, αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας εκλάπησαν, λεηλατήθηκαν και φυγαδεύτηκαν στη Γερμανία, ενώ μοναδικής αξίας μνημεία υπέστησαν βαρύτατες καταστροφές. Η χώρα μας υπέστη μία ανείπωτη τραγωδία και συνάμα μία πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή, που υπονόμευσε βάναυσα την αναπτυξιακή της προοπτική.
Κι όμως! Εβδομήντα τρία χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είκοσι οκτώ χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) αρνείται να αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη της για τα φοβερά εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας και συνεχίζει να αθετεί σκανδαλωδώς τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο.
Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, την ιστορική της ευθύνη       προσερχόμενη σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του συνολικού ζητήματος των γερμανικών οφειλών (επιστροφή των κλαπέντων πολιτιστικών αγαθών και του κατοχικού δανείου, καταβολή των επανορθώσεων για την καταστροφή και λεηλασία της χώρας και των αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων). Καλούμε την κυβέρνηση της ΟΔΓ να μην ξεχνά ότι ο λαός μας υπέφερε τα πάνδεινα και με την Αντίσταση και τη Θυσία του πρόσφερε τα μέγιστα στον αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού και την απαλλαγή και της ίδιας της Γερμανίας από τον χιτλερικό ζυγό. Την καλούμε επίσης να συνάψει την επιβαλλόμενη από το Διεθνές Δίκαιο Συνθήκη Ειρήνης.
Καλούμε, τέλος, την κυβέρνηση της ΟΔΓ να σταματήσει τις νεοαποικιοκρατικές μεθοδεύσεις της («Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας», «Ελληνογερμανική Συνέλευση» κ.α.), που στοχεύουν απροκάλυπτα στην παραχάραξη της ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Οφείλει να γνωρίζει ότι η πραγματική συμφιλίωση των λαών έχει ως θεμέλια την ειλικρίνεια, την αμοιβαιότητα και τη δικαιοσύνη.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας διεκδίκησης των απαράγραπτων και πλήρως τεκμηριωμένων αξιώσεών μας, ένας αγώνας που ενώνει τον ελληνικό λαό, δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, τον οποίο τιμούμε και αισθανόμαστε αλληλέγγυοι μαζί του, αλλά εναντίον της αδιαλλαξίας των κυβερνήσεων της ΟΔΓ, που αρνούνται προκλητικά την εκπλήρωση των απαράγραπτων υποχρεώσεών τους προς την Ελλάδα. Η ανιδιοτελής και πολύχρονη συμμετοχή συλλογικοτήτων και δημοκρατών της Γερμανίας στον κοινό μας αγώνα, αναδεικνύει, εξάλλου, τον οικουμενικό του χαρακτήρα και την θεμελίωσή του στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της δημοκρατίας.
Διατρανώνουμε, τέλος, την πρόθεσή μας να κλιμακώσουμε και να δώσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα μέχρι την τελική νίκη τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, έναν αγώνα που αποτελεί, παράλληλα, γέφυρα πραγματικής φιλίας με τον γερμανικό λαό και κοινής πάλης, αντιφασιστικής και δημοκρατικής, των δύο λαών.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!