Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κυριακη 29 Απριλιου 2018


Aliki Papachela
Ολο και καλύτερο γίνεται. Η κυρία Λουκία Κοτρωνάκη, διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, απ την πρώτη στιγμή στην μασαμπούκα City Plaza, με διορίζει με την σειρά της "πρώην ιδιοκτήτρια" του ξενοδοχείου.
Τα πρωτεία, βέβαια, στο "πρώην ιδιοκτήτρια" έχει ο ΑΝΤΑΡΣΥος Πέτρος Κωνσταντίνου, που το είχε μάλιστα ξεστομίσει επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ζητώντας και την συμβολή και ενίσχυση του Δήμου στην παράνομη καταπάτηση!
Ρε παλλουκάρια αφού κάτι ξέρετε που δεν ξέρω και είμαι "πρώην ιδιοκτήτρια", γιατί έρχεται σε μένα το μπουγιουρντί;
Και μην ανησυχείτε κυρία Κοτρωνάκη μου όσα εκατομμύρια έχετε μαζέψει εσείς απ την εξαπάτηση City Plaza, εγώ ούτε στον ύπνο μου δεν θα τα δω ποτέ που με κατηγορείτε κιόλας γι αυτό που κάνετε ΕΣΕΙΣ!
ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
Α, και εις βάρος της Παπαχελά, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν!
Κατά τ άλλα μπορείτε να κατηγορήσετε και τον ΟΗΕ και την Υπατη Αρμοστεία και κυρίως τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, ξενοδοχείων ή άλλων κτιρίων που νόμιμα τα ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ για να μένουν πρόσφυγες, κι έχουν απολαβές δλδ απ την ενοικίαση, ότι κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του πρόσφυγα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις κυκλοφορησε ενα βιντεο οπου Αυστριακοί κυανόκρανοι στρατιώτες που στάθμευαν στα Υψίπεδα του Γκολάν οδηγουν σε ενεδρα Συριους Αστυνομικους που δολοφονουνται εν ψυχρω απο Ισραηλινους στρατιωτες /
αυτο εγινε το 2012....λιγους μηνες μετα,το 2013 αποσύρθηκαν οι Αυστριακοί κυανόκρανοι στρατιώτες από τα Υψώματα του Γκολάν
Τα αυστριακά μπλε κράνη του ΟΗΕ οδηγήσουν μια συριακή συνοριακή περιπολία (τους αποκαλούν "μυστική αστυνομία") σε μια ενέδρα στη συνοριακή περιοχή Συρίας-Ισραήλ. Πλάνα κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 από αυστριακή εφημερίδα - η οποία έλαβε το βίντεο από έναν καταγγέλλοντα. Το περιστατικό επί του παρόντος διερευνάται επίσημα από την αυστριακή κυβέρνηση. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών επέστρεψαν στην Αυστρία λίγο μετά το περιστατικό αυτό - δεν έγινε επίσημη δήλωση αν η απόσυρσή τους αφορούσε την εκδήλωση.
https://vimeo.com/267015494



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Αμα ακούς πολύ "Αριστεία" κ ...ιδιωτική πρωτοβουλία, κράτα μικρό σκονακι και μεγάλη διαδικτυακή τεχνολογία. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με λίγη Παπαγγελή, τα πασπαλίζουμε λίγο με Τζήμερο κ δυό κουταλιές Friedman, αφαιρούμε τα γρομπαλάκια Keynes που μας μπερδεύουν, γυρνάμε προς την Ανατολή φωνάζοντας "Στο κράτος και στα πρώην ασφαλιστικά ταμεία ανάθεμα!" τρις και το σερβίρουμε στις εξετάσεις!
ΑΣΟΕΕ: «Γαλάζιο» σύστημα μαζικών αντιγραφών - Ο ρόλος των καθηγητών, καταιγιστικές αποκαλύψεις

Δίκτυο που στήθηκε στο Facebook από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Λίγους μήνες μετά το κρούσμα αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στο οποίο εμπλέκονταν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αποκαλύπτεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μια πολύ σοβαρότερη υπόθεση μαζικής αντιγραφής σε εξετάσεις προπτυχιακών μαθημάτων, που φέρεται να οργανώθηκε από μέλη που πρόσκεινται και πάλι στη ΔΑΠ.
Η καταγγελία, την οποία αναδεικνύει σήμερα 28/4/2018  η «Εφ.Συν.», έχει ήδη φτάσει εδώ και δύο μήνες στα χέρια του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ, στον κοσμήτορα της σχολής, στον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος, ενώ κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία βασίζεται σε έγγραφα και φωτογραφίες, κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2018 ορισμένα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέπτυξαν δίκτυο διασύνδεσης φοιτητών μέσω του οποίου διοχέτευαν θέματα της εξεταστικής και απαντήσεις επί των θεμάτων αυτών.
Λυσάρι...
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη στο υπουργείο Παιδείας: «χρησιμοποιώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger διάφορα μέλη τής ως άνω παράταξης δημιουργούσαν ομαδικές συνομιλίες (γκρουπ) στις οποίες εισήγαν προφίλ ορισμένων συμφοιτητών τους (είτε με τη θέληση αυτών είτε χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν) και κατά την εξέταση ορισμένων μαθημάτων άφηναν να διαρρεύσουν τα θέματα των γραπτών εξετάσεων που λάμβαναν χώρα την ίδια στιγμή! Ακολούθως, αναπτυσσόταν διάλογος όπου ορισμένοι συμμετέχοντες και μέλη τής ως άνω παράταξης έδιναν τις απαντήσεις επί των ως άνω θεμάτων, τις οποίες διάβαζαν και αντέγραφαν μερικοί ή όλοι από τους συμμετέχοντες στην ομαδική συνομιλία».
Η ιστορία διέρρευσε καθώς κάποιος από τους παραλήπτες λύσεων στα θέματα αποθήκευσε στο κινητό του τις συνομιλίες, κράτησε αντίγραφο των εικόνων και των ατόμων που δημιούργησαν το facebook group και αυτών που έδιναν τις απαντήσεις.
Στη συνέχεια ο/η φοιτητής/τρια παρέδωσε τα στοιχεία σε συμφοιτητές του, μέλη της ΠΑΣΠ.
Οι τελευταίοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει και άλλες παρόμοιες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια, προχώρησαν σε έγγραφη καταγγελία στον πρύτανη.
Από τις φωτογραφίες προκύπτει πως στις 30 Ιανουαρίου 2018 ο φοιτητής Π.Π. (στέλεχος της ΔΑΠ) δημιούργησε ένα διαδικτυακό γκρουπ με το όνομα «Ψυχολογία», που ήταν το εξεταζόμενο μάθημα εκείνης της μέρας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ.
Επειτα από λίγη ώρα κάποιος «ανεβάζει» τα θέματα του υπό εξέταση μαθήματος και στη συνέχεια η χρήστρια Κ. αρχίζει να δίνει τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.
Μετά το τέλος της εξέτασης, οι φοιτητές αποχωρούν ένας ένας από το διαδικτυακό γκρουπ, το οποίο κάποια στιγμή ο διαχειριστής του καταργεί.
Ομως τα ίχνη είχαν παραμείνει καθώς κάποιοι έβγαλαν φωτογραφίες την οθόνη του κινητού τους και κράτησαν τα αποδεικτικά.
Η παράταξη της ΠΑΣΠ για προφανείς λόγους επιλέγει να διατηρήσει την ανωνυμία του προσώπου που αποκάλυψε την υπόθεση και επισημαίνει στον πρύτανη πως «πληροφορηθήκαμε και για συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων που αναρτώνται στις συγκεκριμένες ομαδικές συνομιλίες», ενώ υπογραμμίζει πως ανάλογες καταγγελίες δέχτηκε και σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.
Υστερα από εντολή του πρύτανη, για το θέμα έχει ξεκινήσει έρευνα από τον πρόεδρο του αρμόδιου τμήματος.
Ωστόσο οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως η έρευνα έχει καθυστερήσει υπερβολικά, αφού η καταγγελία έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και πλησιάζει η επόμενη εξεταστική περίοδος με ορατό τον κίνδυνο να επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.
«Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη διερεύνησή της. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην έρευνα. Είμαι σε επαφή με τη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου και προσεχώς θα οριστεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας συγκεκριμένο μέλος ΔΕΠ που θα αναλάβει την έρευνα», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του τμήματος, Βλάσης Σταθακόπουλος.
Ο ίδιος προσθέτει πως «τέτοια περιστατικά πλήττουν το κύρος οποιασδήποτε σχολής στη χώρα και πως υπάρχει πολύ αυστηρός κανονισμός, που ορίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να βρίσκονται στην τσάντα του φοιτητή, αλλιώς ο φοιτητής μηδενίζεται, αποβάλλεται και παραπέμπεται».
Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ από την πλευρά τους υπενθυμίζουν πως στην πρόσφατη εξεταστική περίοδο σε άλλη περίπτωση αντιγραφής (χωρίς κινητό) η Κοσμητεία συνεδρίασε άμεσα και επέβαλε ποινές σε τρεις φοιτητές (τους απαγορεύτηκε να δώσουν μάθημα την επόμενη εξεταστική περίοδο).
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων φοιτητών στην «Εφ.Συν.», το φαινόμενο των μαζικών αντιγραφών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δείχνει να έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Πιο παλιά οι παρατάξεις (κυρίως η ΔΑΠ) προσέγγιζαν υποψήφιους ψηφοφόρους με τη λογική της παροχής σημειώσεων.
Ελα στην... παράταξη
Αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο ορισμένοι φοιτητές να προσκομίζουν κέρδος πουλώντας τις σημειώσεις τους σε κοντινά καταστήματα με φωτοτυπικά, κάποιες παρατάξεις ξεκίνησαν να παρέχουν αυτές τις σημειώσεις στους φοιτητές.
Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η λογική «έλα σε μας και εμείς θα σε βάλουμε σε διαδικτυακό γκρουπ για να περάσεις μάθημα», η οποία αντικατέστησε τις «γνωστές λίστες φοιτητών» που έφταναν σε συγκεκριμένους καθηγητές.
Οπως καταγγέλλεται από τα μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ (που έχει ανεξαρτητοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ από το ΠΑΣΟΚ από την εποχή του νόμου Διαμαντοπούλου), το γραφείο της ΔΑΠ σε προηγούμενες εξεταστικές αποτέλεσε τον κόμβο στον οποίο έφταναν τα θέματα των μαθημάτων και από εκεί στέλνονταν οι απαντήσεις.
Υστερα από έντονες διαμαρτυρίες πολλών φοιτητών και έπειτα από σύσταση του προϊσταμένου της γραμματείας του Πανεπιστημίου η δραστηριότητα φαίνεται ότι σταμάτησε να πραγματοποιείται σε αυτόν τον χώρο.
Ωστόσο συνεχίστηκε εκτός του Πανεπιστημίου, σε κοντινή καφετέρια, όπου στήθηκε άτυπο «κέντρο μετάδοσης απαντήσεων».
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του περασμένου ακαδημαϊκού εξαμήνου αναβλήθηκε πρόοδος στο μάθημα Οικονομικό Δίκαιο στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καθώς την ημέρα της εξέτασης ο καθηγητής αντιλήφθηκε εγκαίρως τη δημιουργία διαδικτυακού γκρουπ που θα έδινε τις απαντήσεις και ακύρωσε την εξέταση.
Από την Εφημερίδα των Συντακτών
↳ Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων φοιτητών στην «Εφ.Συν.», το φαινόμενο των μαζικών αντιγραφών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο δείχνει να έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φραχτης της Γαζας/αυτο το παιδι ειναι ο 46ος νεκρος απο Ισραηλινους ελευθερους σκοπευτες .Τραυματιες 5 511 ανθρωποι
.εκτος απο κατι νεροβραστες ''καταδικες''απο τον ΟΗΕ ,καμια κατακραυγη απο τον πολιτισμενο κοσμο της Δυσης ..κινηματικα εκτος απο φωτεινες εξαιρεσεις ,γενικως μουγγαφον και διαλεξεις κατα των αντιιμπεριαλιστων οι οποιοι φαινεται οτι δεν ειναι αρκετα ποστ μοντερν βρε παιδι μου ...υποκρισια
α ναι ,ο Ασαντ ειναι χασαπης κτλ κτλ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 29 Απριλίου 2018
Τους 80 έφτασαν οι νεκροί υποψήφιοι για της εκλογές της 1ης Ιουλίου στο Μεξικό

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την συμβουλευτική εταιρία Etlleket, το Μεξικό έφτασε την προηγούμενη Κυριακή την πιο αιματοβαμμένη εκλογική διαδικασία του με 80 νεκρούς μεταξύ διεκδικητών κι υποψηφίων στις εκλογές της 1ης Ιούλη, όπου θα διεκδικηθούν πάνω από 3.400 δημόσια αξιώματα.
Το θύμα του τελευταίου εγκλήματος που συνέβη την Κυριακή ταυτοποιήθηκε ως η Μαγδαλένα Ρούβιο, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την δημαρχία του μικρού ορεινού δήμου Γκουατσότσι, όταν άρχισε να δέχεται τηλεφωνικές απειλές στις οποίες της έλεγαν ότι αν δεν παραιτηθεί θα την σκότωναν.

Η έκθεση της Etlleket παρουσιάζει ότι αλλά 70 άτομα που είχαν σχέσεις με υποψηφίους υπέστησαν κάποια επίθεση, σύμφωνα με την Τρίτη Έκθεση Πολιτικής Βίας Μεξικό 2018.
Εξαιτίας αυτής της βίας, οι υποψήφιοι για την προεδρία Μαργαρίτα Σαβάλα και Χοσέ Αντόνιο Μιντ ζήτησαν προστασία από την Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, το Εθνικό Εκλογικό Ινστιτούτο (ΙΝΕ) δήλωσε σε δελτίο του «την απόλυτη καταδίκη της ασκούμενης βίας εναντίον υποψηφίων γυναικών και ανδρών».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/4/2018
Βρέθηκα σήμερα το απογευμα μάρτυρας στο εξής συμβάν: το ανθρωποειδές, οδηγός αυτού του ταξί πέταξε από το ταξί του, Skoda με αριθμο ΤΑΑ -8016 χτυπώντας την με την πόρτα πάνω στην μανία του να την διώξει, μια τυφλή κοπέλα μολις διαπίστωσε ότι συνοδευόταν από οδηγό-σκύλο.Δεν ήθελε ο σκύλος να λερώσει το ταξί του.
Παρά το ότι και η ίδια και εγω του εξηγήσαμε ότι είναι σύνοδος σκύλος και δεν μπορεί να μπει σε κλουβί (!), εκείνος επέμενε ότι είναι δικαίωμα του να μην τους πάρει και οι αυτή την οδηγία έχει από τον πρόεδρο της ΣΑΤΑ.
Αφου τελικά δημιουργήθηκε ένας πανικός γύρω του και υπό την απειλή της αστυνομίας που ερχόταν, άρχιζε να αλλάζει την ιστορία και να λέει πως δεν κατάλαβε οι η κοπέλα ήταν τυφλή.
Ποτε θα μάθουμε να μην έξωστρακιζουμε τις μειονότητες;;Που να πάνε να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;;Πως θα προστατευτούν από την θρασυδειλία που επιδεικνύει το κάθε αμαθες, μικροαστικό ανθρωπάκι;
Πως; Οταν αρχίσουμε να το κάνουμε θέμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λεβιάθαν αγωγός, με όνομα από το βιβλικό εβραϊκό κήτος της Παλαιάς Διαθήκης, όχι μόνο δεν πρέπει να περάσει το Αιγαίο, αλλά καιρός ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι η αντίσταση στο ψευδοκράτος του Ισραήλ και στο Σιωνισμό είναι σήμερα ένας από τους πιο βασικούς δρόμους για την εναντίωση στο Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, την Παγκοσμιοποίηση και τον Ιμπεριαλισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή το άθλιο κείμενο του κ. Ανδρουλιδάκη για τον Δημήτρη Μπελαντή:
Έχω υποστεί επί μήνες, πριν λίγα χρόνια, συνεχόμενες καθημερινές επιθέσεις από τον κύριο αυτόν, επειδή υπερασπιζόμουν την αντιφασιστική αντίσταση στο Ντονμπάς και δεν χειροκροτούσα τους νεοφασίστες πραξικοπηματίες του Κιέβου. Όλα όσα έχουν γραφτεί τότε υπάρχουν εδώ μέσα και δείχνουν το ήθος ενός αδίσταχτου λασπολόγου. Ακόμη και η δύσκολη τότε οικονομική μου κατάσταση έγινε αντικείμενο χλευασμού. Μέχρι και το γιατί πήγαινα σε νυχτερινό σχολείο και δούλευα μικρός.
Δυστυχώς, υπάρχει ανοχή σε ανάλογα ανθρωπάκια. Πολλοί οι Πόντιοι Πιλάτοι. Έντονη η μικροαστίλα του "μη με ανακατεύεις εμένα, δεν θέλω να πάρω θέση, αυτά είναι προσωπικά σας". Ακόμη κι αν πρόκειται για βαθιά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, για ζητήματα ήθους και αληταμπουρίας.
Σχολιο.-  Μικροαστική μικροπρεπεια πασπαλισμενη με ολίγον από αναρχια ,ελευθεριακό κομμουνισμό και Ταλιμπάν διαθέσεις...ε ρε κλωτσες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αυτή τη φορά, ο νικητής θα είναι ο λαός της νικαράγουας!
Ελεύθερη πατρίδα ή θάνατος!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ Άνθρωποι στην κηδεία τού προέδρου τής χώρας Σαλεχ, που σκοτώθηκε πρόσφατα από από σαουδαράβικο βομβαρδισμό που έγινε με τις ευλογίες και τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Και εκεί που γίνεται η κηδεία πέφτει μια καινούργια μπόμπα παραδίπλα. Αντί να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι προς όλες τις κατευθύνσεις, αυτοί μένουν εκεί και συνεχίζουν να φωνάζουν τα συνθήματά τους - και με μεγαλύτερη ένταση. Μερικοί γελάνε.
Πριν από ένα μήνα και μερικές μέρες συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από ην αρχή των βομβαρδισμών. Οι Σαούδ και οι φίλοι τους έχουν ξοδέψει κάτι δισεκατομμύρια δολλάρια σε μπόμπες, όπλα, μισθοφόρους κλπ, προκαλώντας αυτό που ο ΟΗΕ περιγράφει ως τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο. Και παρ' όλα αυτά οι τύποι αυτοί στην Υεμένη στέκουν όρθιοι.
Τι να πει κανείς, παρά μόνο τιμή και δόξα, και νίκη στα όπλα τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/4/2018
Η φυση αγαπαει τους Παλαιστινιους.
Στην πολη Σουφατ στην ανατολικη Ιερουσαλημ /Καταρραχτωδεις βροχες εκαναν να πεσει ενα μερος απο το τοιχο του αισχους,τον τοιχο του απαρχαιντ που χωριζει την Παλαιστινη στα 2 και διαχωριζει το Ισραηλ απο την Κατεχομενη Παλαιστινη ..σε ενα μερος του ,ο τοιχος κατερευσε και φιλοι και συγγενεις βρεθηκαν για λιγο μαζι πριν οι δυναμεις κατοχης το ξαναφτιαξουνε


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Σαουδικη Αραβια ειναι το ISIS ,μονο καταστρεφει
Η Σαουδική καταστρέφει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Υεμένης
26/4/2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



υπαρχουν απειρες φωτογραφιες,αρθρα κτλ που αποδεικνυουν την καταστροφη απο τις ΗΠΑ,την Δυση της ΕΕ,του χωροφυλακα της Δυσης ,το Ισραηλ ,δεν συζηταμε για την συμμαχο μας την Σαουδικη Αραβια που στηνει κρεμαλες καθε 2 μερες και βομβαρδιζει με ζε σουι βομβες την Υεμενη ενω εξοπλιζει ακραιους τζιχαντοφασιστες,και καποιοι ''κινηματιες'' επιμενουν να λενε την γνωστη κασετα οτι ''οι αντιιμπεριαλιστες ειναι φασιστες'',''ο Ασαντ και ο Πουτιν ειναι αιμοσταγεις δικτατορες ''και ''τηρουν σιγη ιχυθος για τ ην σφαγη στην Γαζα ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώτησα έναν παλιό Κρητικό, ποιό ήταν το πιο μεγάλο παλικάρι της Κρήτης. Ο Ποδιάς μου είπε. Και πρώτη φορά είδα γερο-Κρητικό να δακρύζει. Τον φέραν οι εχθροί στο χωριό του μου είπε, κομμάτια, πάνω σε ζώο .Αλλού τα χέρια, αλλού τα πόδια, αλλού το κορμί, αλλού το κεφάλι. Α! ρε Λεβεντογγένα Κρήτη...

Το σπίτι των Βαλαβάνηδων στο Βελούλι στην Κρητη ήταν το μικρό στρατηγείο όπου καταστρώθηκαν σχέδια για τα ηρωικά σαμποτάζ του αεροδρομίου Καστελλίου και των γερμανικών αποθηκών καυσίμων στα Πεζά, γεγονότα-ορόσημα για την Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη.
Στο σπίτι αυτό φιλοξενήθηκαν κυνηγημένοι από τους Γερμανούς 17 Αγγλοι κομάντος για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Εκεί, φιλοξενήθηκαν πάνω από δύο μήνες ο ηρωικός καπετάνιος του ΕΛΑΣ Γιάννης Ποδιάς, αλλά και ο Καπετάν Μανόλης Μπαντουβάς, τον οποίο η γιαγιά Ολγα Βαλαβάνη έντυσε με γυναικεία ρούχα για να τον φυγαδεύσει όταν ήρθαν οι Γερμανοί να τον συλλάβουν.
Ολα αυτά βέβαια πριν από τον εμφύλιο. Στη συνέχεια ο άλλοτε πρωτοκαπετάνιος του Μπαντουβά, Γιάννης Ποδιάς, θα κυνηγηθεί ανελέητα και τελικά το κεφάλι του θα βρεθεί να περιφέρεται ως λάφυρο στους δρόμους του Ηρακλείου από την ίδια την ομάδα του Μπαντουβά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζον Κυριακού είναι το μόνο μέλος της CIA που βρίσκεται στην φυλακή εξαιτίας του προγράμματος βασανιστηρίων της. Όχι γιατί συμμετείχε στα βασανιστήρια αλλά γιατί τα αποκάλυψε".
Πείτε μου κάτι για την Δύση, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πω μια πραγματική ιστορία. Μικρός μεγάλωσα στο Βύρωνα, σε ένα ύψωμα. Εκεί ακούγαμε κάθε μέρα τα μυδράλια από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και από τις ριπές υπολογίζαμε περίπου πόσες ήταν οι εκτελέσεις.
Την Κυριακή την 1η του Μάη του 1944, έγινε η μεγάλη εκτέλεση των 200.
Αυτή η εκτέλεση κράτησε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα. Όλος ο κόσμος ήταν στις πόρτες και στα παράθυρα. Νεκρική σιγή. Δεν μιλούσε κανείς. Κάποτε τα μυδράλια σταμάτησαν. Προς στο σούρουπο, από κάτω στο δρόμο φάνηκαν κάποιες μικρές φλογίτσες που ανέβαιναν. Όσο η πορεία ανέβαινε πλήθαινε, γιατί ο κόσμος έβγαινε από τα σπίτια του και ακολουθούσε.
Κρατούσαν μικρά δαδιά. Τότε δεν υπήρχαν κεριά. Ακολουθήσαμε κι εμείς. Φτάσαμε σ’ ένα πλάτωμα που ήταν ένα μεγάλο σταυροδρόμι.
Από όλους τους δρόμους ερχόταν κόσμος με δαδιά αναμμένα. Εκεί σιωπηλά γονατίσαμε και με σκυφτό το κεφάλι, ψάλλαμε, το «Πέσατε θύματα, αδέλφια μου εσείς». Αυτή η ενότητα, και αυτή η ομοψυχία που υπήρχε, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά με το σήμερα.
Η ουσία, είναι μία τώρα, να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αφυπνιστεί ο κόσμος, και θα κατέβει πραγματικά στους δρόμους να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει. Γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Δεν έχουμε καμία άλλη λύση. Δεν θα μας λυπηθεί κανένας, δεν θα φροντίσει κανένας για μας, παρά μόνο εάν διεκδικήσουμε. Πρέπει να απαιτούμε, και όχι να επαιτούμε…
(από συνέντευξη του Γιάννη Βόγλη στο tvxs το 2010)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έκρηξη στη Φουκουσίμα ξεπέρασε το Τσέρνομπιλ
 Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, 12:44
Η ραδιενέργεια που διασκορπίστηκε στο περιβάλλον από την τήξη των πυρήνων τριών αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Fukushima-Daiichi (στις 11 Μαρτίου 2011), έχει ξεπεράσει εκείνη που είχε εκλυθεί στις 26 Απριλίου 1986, οπότε σημειώθηκε η καταστροφή του σοβιετικού πυρηνικού εργοστάσιου στο Τσερνόμπιλ.
Έτσι θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να αποκαλούν στην καταστροφή στην Φουκουσίμα «δεύτερη σε μέγεθος χειρότερη πυρηνική καταστροφή», όπως μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, από όσους θυμήθηκαν τα 32 χρόνια από την έκρηξη στο Τσερνόμπιλ.
«Η συνολική ατμοσφαιρική διαρροή από την καταστροφή στην Φουκουσίμα υπολογίζεται να είναι μεγαλύτερη κατά 5,6 ή και ακόμη 8,1 φορές μεγαλύτερη από του Τσερνόμπιλ», σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δοθεί το 2013 στην ετήσια αναφορά προς την Παγκόσμια Πυρηνική Βιομηχανία, από τον καθηγητή Komei Hosokawa, συντάκτη της έκθεσης.
Όπως είχε κι ο ίδιος δηλώσει σε εκπομπή του Channel 4 News του Λονδίνου, «σχεδόν καθημερινά νέα πράγματα συμβαίνουν και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ελέγχου της κατάστασης, ούτε για τους επόμενους μήνες ή χρόνια».
Δύο χρόνια αφού ξεκίνησε η καταστροφή στην Φουκουσίμα, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια πυρηνική βιομηχανία γίνεται ολοένα και πλέον ορατή. Η παγκόσμια πυρηνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έπεσε σε ιστορικό χαμηλό 7% στα 2012 που ήρθε να προστεθεί στο 4% του 2011. Η World Nuclear Industry Status Report 2013 (WNISR) με γράφημα περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στις τάσεις των προγραμμάτων της παγκόσμιας πυρηνικής βιομηχανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 29 Απριλίου 2018
Minrex: Η Κούβα επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με την Νικαράγουα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας (MINREX) καταγγέλλει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας της Νικαράγουα, μιας χώρας που ζει σε ειρήνη και όπου έχουν κατακτηθεί αξιοσημείωτα κοινωνικά, οικονομικά και στον τομέα της ασφάλειας επιτεύγματα, σε όφελος του λαού της.
Το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων της Κούβας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στις αρχές τηςΑνακήρυξης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνης Ειρήνης, που υπογράφηκε από τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων κατά τη 2η Σύνοδο Κορυφής της CELAC τον Ιανουάριο του 2014 και απορρίπτει παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του αδελφικού έθνους.
Το Minrex υποστηρίζει τις κυριαρχικές προσπάθειες του λαού και της κυβέρνησης Σαντινίστα της Νικαράγουα, υπό την προεδρία του κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα Σααβέδρα και της αντιπροέδρου Ροσάριο Μουρίγιο Σαμπράνα για να διαφυλάξουν τον διάλογο, την ειρήνη και την ευημερία των Νικαραγουανών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινηματογράφος | Ταινίες
Η προσβολή , 2017
Μια αυθαίρετη υδρορροή και ένα σχόλιο ρατσιστικού μίσους ανάβουν τα αίματα και καταλήγουν πρωτοσέλιδη δικαστική διαμάχη μεταξύ  Φαλαγγιτη-φασιστα δηλαδη Χριστιανού Μαρωνίτη (προσδεδεμένοι με την Καθολική Εκκλησία) Λιβανέζου και  Παλαιστίνιου προσφυγα, σε αυτή την  ταινία.
Μια μαρωνιτική πολιτική οργάνωση ήταν το Κόμμα Καταέμπ, οι λεγόμενοι Φαλαγγίτες. Το κόμμα Καταέμπ ιδρύθηκε το 1936 από τον Πιερ Τζεμαγιέλ και τέσσερεις φίλους του, ως μαρωνιτική παραστρατιωτική οργάνωση νεολαίας. Ο Τζεμαγιέλ διαμόρφωσε το κόμμα στα πρότυπα της ισπανικής Φάλαγγας και του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος της Ιταλίας, τα οποία είχε παρατηρήσει ως αθλητής κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο της Ναζιστικής Γερμανίας, θαυμάζοντας την πειθαρχία και οργάνωσή τους, θεωρώντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά εξέλιπαν περισσότερο από τη χώρα του για να προοδεύσει. Η πολιτοφυλακή των Φαλαγγιτών ιδρύθηκε το 1937 με την ονομασία Οργάνωση Μαχητώναπό τον πρόεδρο του κόμματος Πιερ Τζεμαγιέλ και τον Ουίλλιαμ Χάουι, έναν Αμερικανολιβανέζο βιομήχανο υαλικών.
Μια υδρορροή-πατέντα στο μπαλκόνι του Φαλαγγιτη Τόνι (Καράμ), του προαναφερθέντος μηχανικού, την οποία καλείται να σουλουπώσει το δημοτικό συνεργείο που καθοδηγεί ο Παλαιστινιος  πρόσφυγας, Γιάσερ (Ελ Μπάσα), δίνει αφορμή για ένα ρατσιστικό σχόλιο του Λιβανέζου προς τον Παλαιστίνιο. Το ρατσιστικο σχολιο έγκειται στη φραση του Φασιστο φαλαγγιτη «Μακαρι να σας ειχε σφαξει ολους ο Αριεςλ Σαρον να ξεβρωμιζε ο τοπος». Και εγένετο «Προσβολή». Και δε θα αργήσει και η δίκη, στην οποία τον μεν Τόνι υπερασπίζεται ο γατόνι μεγαλοδικηγόρος Ουατζντί Ουεμπέ (Σαλαμέ), φερέφωνο του ακροδεξιού Χριστιανικού Κόμματος, τον δε Γιάσερ, η ανερχόμενη νεαρή ιδεαλίστρια Ναντίν (Αμπούντ), που συνδέεται καίρια με τον «αντίπαλό» της μεγαλοδικηγορο γιατι είναι κορη του.
Η ταινια προσπαθει να κρατησει ισες αποστασεις, και γιαυτο προταθηκε αλλωστε για Οσκαρ. Αλλα αναφερει ξωφαλτσα, ότι οι Παλαιστινιοι στον Λιβανο δεν εχουν δικαιωμα να δουλεψουν. Αλλα το καταλαβαινεις μονο αν εισαι «ψαγμενος».  Ο Παλαιστινιος δεν ασχολειται καθόλου με την Παλαιστινη, ή τα δικαιωματα των Παλαιστινιων. Και γιαυτο έχει βρει δουλεια αλλωστε. 
Η μισή ταινία είναι γυρισμένη στα δικαστήρια. Στο τέλος πετάει και ένα πυροτέχνημα περί σφαγής αμάχων από αριστερούς παναραβιστές σε συμμαχία με τους Παλαιστίνιους, χωρίς να μας πει ότι είχαν προηγηθεί σφαγές αμάχων από τους Φαλαγγίτες.
Η ταινία είναι γυρισμένη στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς, που τα σπίτια είναι χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, σαν την Γάζα, και λέει ψέματα ότι έτσι είναι χτισμένος καταθλιπτικά όλος ο Λίβανος. Επιπλέον μας λέει και το άλλο χοντρό ψέμα, ότι εκεί μένουν και οι Λιβανέζοι.