Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Παρασκευη 25 Μαιου 2018


Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
Ο Μαδούρο απέλασε δύο διπλωμάτες των ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα

O Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακήρυξε “persona non grata” δύο διπλωμάτες της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
 Διέταξε να εγκαταλείψουν τη χώρα ο Τοντ Ρόμπινσον, εμπορικός ακόλουθος και ο Μπρίαν Ναράνχος, πρόξενος, για παρεμβατική δράση κατά της Βενεζουέλας.
Οι εν λόγω διπλωμάτες κλήθηκαν  να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε 48 ώρες.
Ο Μαδούρο κατηγόρησε τους βορειοαμερικανούς διπλωμάτες, από την έδρα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), κατά την ανακήρυξή του ως Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για την περίοδο 2019-2025, μετά τις εκλογές της 20ης Μαΐου.

Κατήγγειλε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν με τις επιβαλλόμενες κυρώσεις να κλιμακώσουν την επίθεση κατά της Βενεζουέλας και δήλωσε:
“Καταγγέλλω όλες τις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, γιατί κάνουν ζημιά και κάνουν να υποφέρει ο λαός της Βενεζουέλας, προκαλώντας οικονομική, χρηματοδοτική και νομισματική ζημιά στο λαό της Βενεζουέλας”.
Τα τελευταία μέτρα της Ουάσινγκτον, ως απάντηση στην επανεκλογή Μαδούρο, έχουν στόχο το δημόσιο χρέος και τα ομόλογα της Βενεζουέλας, περιορίζοντας την δυνατότητα της Βενεζουελάνικης εκτελεστικής εξουσίας να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Η τελευταία Εκτελεστική Εντολή που τέθηκε σε ισχύ αφού υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, απαγορεύει την αγορά οποιουδήποτε χρέους που θα προορίζοντας ως εγγύηση.
Κατά τον ίδιο τρόπο,θέτει υπό απαγόρευση την πώληση, μεταβίβαση ή εκχώρηση κεφαλαίου οποιασδήποτε μονάδας που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, κατέχει 50% και πάνω των μετοχών.
Απαντώντας σε αυτές τους ελιγμούς, οι αρχές της Βενεζουέλας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλουν “την συστηματική εκστρατεία επιθέσεων και εχθρικών κινησεων του βορειοαμερικάνικου καθεστώτος, που επιχειρεί να τιμωρήσει τον λαό της Βενεζουέλας, επειδή εξάσκησε το ιερό και νόμιμο δικαίωμα της ψήφου.
Οι ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα μετά την απέλαση διπλωματών από τη Βενεζουέλα
Η Ουάσινγκτον απείλησε με αντίποινα το Καράκας, μετά την απόφαση του Νικολάς Μαδούρο, να απελάσει  την Τρίτη δύο υψηλόβαθμους βορειοαμερικανούς διπλωμάτες. Η απέλαση ανακοινώθηκε μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν ο ΗΠΑ κατά της νοτιοαμερικανιής χώρας.
Η Βενεζουέλα ανακήρυξε ανεπιθύμητους τον Τοντ Ρόμπινσον, εμπορικό ακόλουθο και Μπρίαν Ναράνχο, πρόξενο, Σύμφωνα με τον πρόεδρο οι δύο διπλωμάτες “απείλησαν και εξάσκησαν πιέσεις”, σε υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές, προκειμένου να μην αναθεωρήσουν τις προθέσεις τους.
Υπάλληλος του βορειοααμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο AFP ότι η Ουάσινγκτον θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα στη βάση της αμοιβαιότητας, ωστόσο το Καράκας δεν έχει κοινοποιήσει της απόφασή του μέσω της διπλωματικής οδού.
Προηγουμένως, ο Μαδούρο ανέφερε ότι πριν από αυτή την απόφαση, το υπουργείο Εξωτερικών είχε προβεί σε περισσότερες από δέκα έγγραφες διαμαρτυρίες, στην βορειοαμερικαν απαιτώντας από τις ΗΠΑ να ανασκευάσουν οι διπλωμάτες τους τις δηλώσεις τους.
Μετά την επανεκλογή του Μαδούρο στη θέση του Προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε εκτελεστική εντολή με την οποία περιορίζει την πώληση χρέους και δημόσιων περιουσιακών στοιχείων από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ. Ο Τραμο δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια αποσκοπεί στην προστασία των χρημάτων του λαού της Βενεζουέλας, “που έχει υποφέρει πολύ” από την διακυβέρνηση Μαδούρο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο διπλωμάτες της Βενεζουέλας διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ εντός 48 ωρών
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 06:41
Το State Department ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διέταξε δύο διπλωμάτες της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν το έδαφος των ΗΠΑ εντός 48 ωρών, σε αντίποινα για την απόφαση της κυβέρνησης στο Καράκας να απελάσει δύο Αμερικανούς διπλωμάτες.
Πρόκειται για τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής στην Ουάσινγκτον και για τον αναπληρωτή γενικό πρόξενο στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Χιούστον, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ επλήγησαν από πυραύλους
 Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 02:45
Πύραυλοι που πιθανότατα εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ισραηλινοναζιστικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν την Πέμπτη αποθήκες όπλων που ανήκαν στο λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα, στην κεντρική Συρία, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
«Έξι πύραυλοι εβλήθησαν εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Νταμπάα και των περιχώρων του, στον δυτικό τομέα της επαρχίας Χομς, και έπληξαν αποθήκες όπλων που ανήκαν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας διευθυντής αυτής της αποικιοκρατικης ΜΚΟ, ο μεθυστακας χαφιες Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα», πρόσθεσε.
Πηγές στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν υπέρπτηση νωρίτερα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και ότι «ορισμένα» συνέχιζαν να πετούν στην περιοχή, κάτι που άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες επιδρομές.
Τα αεροσκάφη της ισραηλινοναζιστικής ΠΑ περνούν συχνά από τον λιβανέζικο εναέριο χώρο για να εξαπολύουν επιδρομές στη Συρία.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους την Πέμπτη.
«Ένα από τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια έγινε στόχος πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο έκανε λόγο για «εκρήξεις στα περίχωρα του αεροδρομίου στη Νταμπάα», ο στόχος της χθεσινής «επίθεσης» δεν επλήγη.
Καμιά πηγή δεν έχει κάνει λόγο για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής.
Η Χεζμπολάχ, προσκείμενη στην Τεχεράνη, πολεμά στη Συρία στο πλευρό της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι στρατιωτικές υποδομές της σιιτικής οργάνωσης στη χώρα, όπως και αυτές των δυνάμεων του Ιράν που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο, έχουν πληγεί επανειλημμένα σε αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος τις τελευταίες εβδομάδες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: «Μην κατηγορείτε εμένα για την κρίση στην χώρα»
 Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 23:00
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι το να κατηγορείται ο ίδιος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι μια «ηλίθια απλούστευση», αλλά δεσμεύτηκε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να ανοίξει το διάλογο με επικεφαλής επιχειρήσεων.
Ο Μαδούρο, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή για μια δεύτερη, συνεχόμενη εξαετή θητεία, ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές που αμφισβητούνται έντονα –σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται καν– από τη διεθνή κοινότητα.
Η νέα του θητεία θα ξεκινήσει επισήμως στις 10 Ιανουαρίου 2019.
Ο Μαδούρο αντέκρουσε την κριτική για την νομιμότητα της επανεκλογής του, χαρακτηρίζοντας την κριτική ένα αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσής του και ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του κάνουν λάθος να τον κατηγορούν για την κρίση της Βενεζουέλας.
«Είναι μια ηλίθια απλούστευση να πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στον Νικολάς Μαδούρο. Είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της χώρας», δήλωσε σε μια ομιλία του, φορώντας μια κορδέλα στα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι μόνος του δεν θα μπορέσει να μεταμορφώσει την οικονομία.
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό…Ποιος θα μας σώσει; Ο Σούπερμαν; Ή ο Σούπερ-Νίκο;» αναρωτήθηκε, χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα.
«Κανείς από τους δύο δεν υπάρχει, αλλά έχουμε έναν Σούπερ-Λαό», είπε χαρακτηριστικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναχαιτίστηκε πύραυλος εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου της Χομς στη Συρία
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, 21:53
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Χομς έγινε σήμερα στόχος επίθεσης με πύραυλο, ο οποίος αναχαιτίστηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άµυνας των συριακών δυνάμεων.
«Ένα από τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια στην κεντρική περιοχή εκτέθηκε σε εχθρική πυραυλική επίθεση και τα συστήματα αντιαεροπορικής άµυνας μας αναχαίτισαν την επίθεση και την απέτρεψαν από το να πετύχει το στόχο της», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Νωρίτερα το πρακτορείο έκανε λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπαά, κοντά στην πόλη Χομς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουάσινγκτον βομβαρδισε το Αφγανισταν''για να πιασει τον Μπιν Λαντεν''του οποιου την παραδοση προσφεραν οι Ταλιμπαν αν οι Αμερικανοι δειχνανε αποδειξεις ενοχης του για την 9/11.
Οι Αμερικανοι αρνηθηκαν.
*Η Ουάσινγκτον βομβαρδισε το Ιρακ αφου ο Σανταμ δεν παρεδωσε τα οπλα μαζικης καταστροφης που δεν ειχε .
Η Ουάσινγκτον βομβαρδισε την Λιβυη διοτι ο Κανταφι δεν σταματησε μια γενοκτονια που δεν γινοτανε.
Η Ουάσινγκτον βομβαρδισε την Συρια αφου ο Ασαντ αρνηθηκε να ''φυγει''και να προδωσει την εμπιστοσυνη του λαου του
Η Ουάσινγκτον θελει να βομβαρδισει το Ιραν γιατι το Ιραν αρνειται να καταστρεψει τα ατομικα οπλα τα οποια δεν φτιαχνει
Η Ουάσινγκτον θελει απο την Βόρεια Κορέα να καταστρεψει τα πυρηνικα της οπλα αφου δεν μπορει να της επιτεθει αν πρωτα δεν καταστραφουν τα πυρηνικα της οπλα.
Ολος ο πλανητης πλεον ξερει οτι οι ΗΠΑ ειναι ενας αλχημιστης που μεταμορφωνει τον χρυσο σε σκονη ,εκτος απο τους Αμερικανους που ζουνε στην σκουρια αλλα νομιζουν πως ζουν στον χρυσο''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βροχή αντιδράσεων στη Νίκι Χέιλι σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Houston εξαιτίας της στάσης που τήρησε απέναντι στην ισραηλινή σφαγή στη Γάζα
Μόλις άρχισε να μιλάει, σηκώθηκε όρθιος ένας φοιτητής που φορούσε μπλουζάκι το οποίο έγραφε «Παλαιστίνη» και φώναξε:
«Νίκι Χέιλι, έχεις αίμα στα χέρια σου. Εξακολουθείς να συμμετέχεις στη γενοκτονία. Είσαι συνένοχος στο έγκλημα των τρομοκρατών και των αποικιοκρατών».
Άλλοι φοιτητές τον στήριξαν με χειροκροτήματα και πολλοί σηκώθηκαν για να φωνάξουν το σύνθημα:
«Νίκι, Νίκι, δεν βλέπεις πως γίνονται κατά συρροή δολοφονίες; Νίκι, Νίκι, δεν μπορείς να το κρύψεις, υπέγραψες την γενοκτονία».
Φοιτητές που στηρίζουν την Παλαιστίνη έκαναν μια ανάρτηση στο Facebook όπου επέκριναν την Χέιλι ότι κάνει φανερή διάκριση σε βάρος των Παλαιστινίων και εθελοτυφλεί απέναντι στις αδικίες που γίνονται στον κόσμο.
Την κατηγόρησαν εξάλλου επειδή «εμπόδισε την διενέργεια έρευνας σχετικά με την σφαγή που διέπραξε το Ισραήλ στην Γάζα» και τόνισαν ότι η Χέιλι «έχει αφοσιωθεί στο να σωπαίνει τις φωνές που τάσσονται κατά του Ισραήλ».
Η Νίκι Χέιλι είχε ισχυριστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ ''έκανε αυτοάμυνα και έδειξε μέγιστη ψυχραιμία''.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η μετενσάρκωση της Θάτσερ,η wannabe νέα Σιδηρά Κυρία, η Τερέζα Μέι ανακοινωνει τα σχεδια σχετικα με τον Ασαντ της Συριας,φυσικα σε κλασικο ρολο κανις των ΗΠΑ,του ψυχοπαθους λευκου Τραμπ
Ειμαστε στο ελεος των μεγαλων δολοφονων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την στιγμή στην Τουρκία επιδόματα κάθε λογής παίρνουν 15 εκατομμύρια πολίτες, άνεργοι, ανάπηροι κτλ. Τα επιδόματα αυτά τα θέσπισε από το 2004 ο Ερντογάν και έκτοτε έχει δώσει αυξήσεις και επεκτάσεις 26 φορές. Έχει στήσει ένα κράτος πρόνοιας που φέρει την σφραγίδα του.
Δεν θα χάσει τις εκλογές όσο άσχημα και αν πηγαίνει η οικονομία και υποτίμηση να γίνει.
Μένει μόνο να δούμε μετά τις εκλογές, αν έρθει το ΔΝΤ στην Τουρκία, τι θα απομείνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δίκη του Κάφκα..
βολοδερνουμε μεταξυ κρετινων,φασιστων και διεφθαρμενων
#Εφετείο_Ηριάννας:
Εισαγγ:'' Ισοπεδώθηκε σχεδόν η Ερμού και δεν βγάλατε ένα κείμενο. Καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων στο όνομά σας με αφορμή την απόρριψη της αιτήσεως διακοπής ποινής. Γιατί δεν καταδικάσατε;''
Τι νομική σχέση έχουν ΡΕ ''ΔΙΚΑΣΤΗ'' οι καταστροφές στην Ερμού με την υπό εξέταση υπόθεση?
Περικλης.- Δεν καταδικασα καν ουτε την εναντιον μου αποφαση. Δεν εχω βγαλει κειμενο. Δεν το εκανα εγω, γιατι να πω κατι?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει κι αντιπολιτευόμενη δεξιά που σέβεται τη δημοκρατία...
στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουελας
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Βενεζουέλας Javier Bertucci, που έλαβε 11%, επισκέφθηκε τον νικητή Maduro να τον συγχαρεί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τις απειλές εναντια στην νεα κυβερνηση της Ιταλιας του Τζουζεππε Κοντι, τώρα θέλουν να υποχρεώσουν τη νέα κυβέρνηση να πάρει πίσω όσα περιγράφει το "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" μέσω επίδειξης δύναμης ελέγχου των ΜΜΕ;
Αν το κείμενο που δόθηκε σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους -απορία... πως δεν κατανόησαν πως ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που άκουσαν και είδαν οι ίδιοι-, γράφτηκε από τον προεδρία για να εφησυχάσει τους ευρωκράτες, τότε έχουμε ουσιαστικά ένα πραξικόπημα...
Αν το κείμενο (σημειώσεις) που είχε μπροστά του ο Κόντε ήταν το κείμενο που του επιβλήθηκε, τότε ο Giuseppe Conte αρνήθηκε να το διαβάσει!
Ας δούμε τι συμβαίνει:
Το επίσημο κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο "ANSA" στέλνει σ' ολόκληρο τον κόσμο τα εξής:
«Ο Giuseppe Conte δέχεται την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η πρώτη του δήλωση ΚΕΙΜΕΝΟ και ΒΙΝΤΕΟ. Η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού»
Τη φράση «Η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που δεν ειπώθηκε ΠΟΤΕ, ποιος εφεύρε και πρόσθεσε ως δήλωση του Giuseppe Conte;
Όλα τα ΜΜΕ μεταφέρουν «Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού, η Ιταλία θα μείνει για πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
Η ναυαρχίδα της ιταλικής αριστεράς (La Repubblica), όπως κι όλες οι εφημερίδες της αριστεράς και δεξιάς προσθέτουν και μάλιστα αποδίδουν σε εισαγωγικά στη δήλωση του Giuseppe Conte φράσεις που ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκαν:
«Την αναγκαιότητα να εγγυηθώ στους Ιταλούς χρηματοπιστωτική ασφάλεια και στην Ιταλία την εμπιστοσύνη των αγορών... Την αναγκαιότητα σεβασμού των αρχών του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 81 για τους περιορισμούς του προϋπολογισμού»
Βάζουν στο στόμα του αυριανού πρωθυπουργού δεσμεύσεις που ποτέ δεν διατυπώθηκαν, όπως πως θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική λιτότητας της αριστερής κυβέρνησης, χωρίς να θίξει τον προϋπολογισμό, να μην αυξήσει τις συντάξεις, να μην σταματήσουν τα φαραωνικά έργα τσιμέντου και μίζας, να μην θιγούν οι κατεστραμμένες εργασιακές σχέσεις κι ότι περιλαμβάνει το "Σύμφωνο Διακυβέρνησης".
To "διασκεδάζει" o "μάγος" του χρηματοπιστωτικού συστήματος Claudio Borghi, βουλευτής της Λίγκας του Salvini, γνωστός ως υπέρμαχος του εθνικού νομίσματος μαζί με τον φίλο του και Γερουσιαστή επίσης της Λίγκας, τον Alberto Bagnai:
Είναι υπέροχο να διαβάζεις τα άρθρα που μεταφέρουν προφανώς αυτά που ο Conte  όφειλε να πει και δεν είπε. Και το κάνουν σαν να τα είπε στ' αλήθεια! #Orwell repubblica.it/politica/2018/… "τον ισορροπημένο προϋπολογισμό που θεσπίζει το Σύνταγμα... συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 81 κ.λ.π.»
[Claudio Borghi A.‏@borghi_claudio



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα έλεγα προς «Φιλισταίους επιστολή», αλλά θα ήταν μάλλον κάπως πομπώδες, ας το περιορίσουμε λοιπόν σε «επιστολή προς Φιρφιρίκους».
  Αν ο κ. Μπουτάρης είχε πει «χέστηκα αν ο Κεμάλ καθάρισε 6.000.000 Εβραίους» θα είχε γίνει της μουρλής.
Αν ο κ. Μπουτάρης είχε πει «χέστηκα αν ο Χίτλερ εξολόθρευσε τη μισή Ευρώπη» θα είχε πάλι γίνει της «πουτάνας του Νότου», αν και αυτή είναι κάπως πιο ήπιων τόνων. Όσο για τους Πόντιους ή τους Αρμενίους, «χέστηκε» ο κ. Μπουτάρης. Θα μου πείτε: υπάρχει διαβάθμιση των λαών κατ’ αξίαν; Ναι!όσον
  πιο πολύ μουρλαινόμαστε, υπάρχει! Δέκα χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ας πούμε, δεν... αξίζουν όσο ένας Ισραηλινός; Ένας Δανός, δεν αξίζει όσον είκοσι χιλιάδες Ρώσοι;
  Τρελαινόμαστε; Βεβαίως! Όταν ο κ. Μπουτάρης έλεγε ότι «ο Τάδε θέλει ξύλο», δεν παρωθούσε σε βία; Δεν θα έπρεπε λοιπόν να δικασθεί με βάση τον νόμο για εγκλήματα γνώμης που οι ανεγκέφαλοι, δεξιοί και «αριστεροί», καθιέρωσαν; Όταν ο Τσίπρας
  δηλώνει ότι «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» δεν προτρέπει σε βία; δεν θα έπρεπε κι αυτός να δικασθεί με βάση τον ανεγκέφαλο νόμο που καθιέρωσαν οι ανεγκέφαλοι; Ζούμε στιγμέςαηδιαστικής ευτέλειας και ψιλοψήνονται εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Μέρες τώρα
  η χώρα άδει τον παιάνα του Μπουτάρη και το εμβατήριο του Ρουβίκωνα. Με ολίγην από τρίκυκλα και Γκοτζαμάνη, ενώ οργιάζουν οι πλειστηριασμοί, σφάζονται οι συντάξεις και οι προεκλογικές υποσχέσεις για γιοφύρια στα ποτάμια δίνουν και παίρνουν. Αίφνης χεσμένος, ξεχεσμένος ο κ. Μπουτάρης αναγορεύεται σε ιερό πρόσωπο και συγκρίνεται με τον… Γρηγόρη Λαμπράκη! αυτή είναι η εποχή μας, στιγματισμένη από την αμετροέπεια των Φιρφιρίκων, τη γαϊδουριά των Φιλισταίων και την υποκρισίατων Φαρισαίων. Το άγριο ξύλο που έφαγε ο κ. Μπουτάρης οφείλεται στον χρήσιμο φανατισμό που καλλιεργούν οι κοκορομάχοι. Η πόλωση που επιδιώκει ο Τσίπρας και
  βρίσκει ευήκωα ώτα στην Ακροδεξιά, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έως τώρα βλέπαμε την Αριστερά που Γονάτισε, αυτά τα απομεινάρια μιας εποπτείας, να επικαλείται τα ιερά και τα όσια μιας στάσης ζωής και μιας ιδεολογίαςγια να κάνει κατασχέσεις, να κόβει μισθούς, να εξορίζει τους νέους και να εξοστρακίζει τη λογική και την ηθική απ’ την πολιτική ζωή. Τώρα, αυτά τα απομεινάρια (και απολειφάδια τύπου Ιγκλέσιας) έφθασαν, φθάνουν, στο τέλος της διαδρομής – βγάζουν την Ελλάδα απ’ τα Μνημόνια και την παραδίνουν στημακρόχρονη βαριά σκλαβιά της Εποπτείας, στην «αιχμαλωσία της Βαβυλώνος» – σε μια διαρκή καταλήστευση του λαού αλλά και έναν ατέλειωτο εξευτελισμό. Τα Καυδιανά Δίκρανα του Τσίπρα φθάνουν σε τρομακτικό βάθος χρόνου,
  που μόνον μια νέα κρίση ή ένας πόλεμος θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει. Ο δικομματισμός, παλιός και νέος, έχει σταυρώσει τους Έλληνες και οι επικεφαλής μαριονέτες των κομμάτων της Ξενοκρατίας υπόσχονται να τους… ξεσταυρώσουν. Τέτοιοι
  Ποκοπίκοι! και σας βρίζουν και από πάνω, «ετερόκλητους όχλους» και λαϊκιστές, ακραίους, φασίστες και εθνικιστές – 10.000.000 Έλληνες, 11.000.000 ρετσινιές. Οι Αγανακτισμένοι φταίνε για το χρέος, και αν ξαναγανακτήσει κανείς, πού τον πονεί και πού τον σφάζει. Θα τον απειλήσει ο Σταύρος(Θεοδωράκης), θα τον μαλώσει η Φώφη, θα τον φτύσει ο Κούλης, θα τον εξαπατήσει εκ νέου οΤσίπρας! Αυτή είναι και θα είναι η πολιτική μας ζωή; Οι Λεβεντοκαμμένοι και οιΚαρανικομπάφοι; Πρώτα ξεπέφτει κανείς κι ύστερα πέφτει – να συνέλθουμε.
  Όχι μόνον δεν πρέπει να αλληλοσκοτωθούμε, αλλά αντιθέτως πρέπει να βρούμε λύσεις. Ας αφήσουμε την κούραση (παραλύει), την απογοήτευση (αποδυναμώνει), την απελπισία (χαντακώνει) και ας σκεφθούμε. Κατ’ αρχάς μιλώντας ο ένας με τον άλλον…
ΣΤΑΘΗΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλάκα στην πλάκα ο Κόντε ξεσκίζει, ήδη μίλησε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις παρούσες στα κοινοβούλια κλεινει με ομάδα πολιτών πελατών της Banca d'Etruria που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το bail in, αύριο θα δει τον Ιταλό ομόλογο του Στουρνάρα και διαβεβαίωσε ότι όποιος εξαπατήθηκε θα αποζημιωθεί.
[Τράπεζα Etruria, 35.000 πολίτες της Τοσκάνης έχασαν τα πάντα]
Ιδιοκτήτης της Τράπεζας που κατέκλεψε τους πολίτες ήταν ο μπαμπάς της αριστερής υπουργού... η οποία ήταν και μέτοχος... κι έγινε υπουργός της αριστερής κυβέρνησης για χατήρι του τραπεζίτη του κώλου μπαμπάκα της...
Για την ιστορία και για τα μάτια της Μαρία Έλενα Μποσκι, ένα προαναγγελμένο βατερλώ μιας ήδη ξεσκισμένης ξεφτισμένης αριστεράς