Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Σαββατο 26 Μαιου 2018


Στοιχεία της « Daesh » σκότωσαν 4 Κούρδους και τραυμάτισαν πάνω από 20 σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ελλάδα αναφέρουν αραβόφωνα  μεσα.
Μια ομάδα ισλαμιστών από Ιράκ. Συρία, Αφγανιστάν επιτέθηκαν σε κούρδους εισβάλοντας σε καταυλισμό προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης στην Ελλάδα και σκότωσαν 4 ενώ τραυμάτισαν πάνω από 20. Πολυάριθμοι ακτιβιστές κούρδοι ανάρτησαν vidéos και φωτό από ομάδες μασκοφόρων ιαρακινών και σύριων που μιλούσαν αραβικά και κράδαιναν μαχαίρια blanches, απειλώντας τους Κούρδους ενώ νεαροί άνδρες αιμορραγούσαν. Στα βίντεο κουκουλοφόροι με λοστούς ξύλα και ενδεχομένως μαχαίρια επιτίθονται και ακούγονται κραυγές αλαλαγμοί γυναικών. Υπάρχουν ‘άτομα με πολτοποιημένο το κεφάλι γεμάτο αίματα αναίσθητοι στο έδαφος.
Το vidéo επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός κούρδου που τον πήραν μαζί τους και μετά από λίγο ακούγεται ξυλοδαρμός και κραυγές πόνου του θύματος.
Ο Abu Rouni, από το εσωτερικού του καταυλισμού δήλωσε ότι οι άραβες τζιχαντιστές τους επιτέθηκαν αποκαλώντας τους αθέους και κατηγορώντας τους γιατί δε νηστεύουν τώρα που είναι Ραμαζάνι. Οι επιτιθέμενοι  τους κατηγόρησαν ότι είναι αποσχιστές.
Άλλα αραβικά μέσα μιλούν για επεισόδια μεταξύ αράβων και κούρδων με το θάνατο 4 κούρδων. »

Μυτιληνη. Τους ανοιξαν τα κεφαλια επειδη δεν τηρουσαν το Ραμαζανι. Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι πολύ σοβαρα τραυματισμενοι… 4 νεκροι 20 τραυματιες συμφωνα με αραβοφωνα μεσα. Μιλουν για Daesh…

Αφρίν έγινε η Μυτιλήνη . Εισβολή τούρκων πρακτόρων σε καταυλισμό προσφύγων αίμα , θάνατος . Μέλη του FSA τζιχαντιστές τρομοκράτες  που υποστηρίζει η Τουρκία κατά του συριακού στρατού και του SDF στη Συρία και που κατέλαβαν μαζί με τον τουρκικό στρατό την Αφρίν και μεγάλο τμήμα του συριακού στρατού τραυμάτισαν σοβαρά ή και σκότωσαν κούρδους σε καταυλισμό προσφύγων στη Μυτιλήνη. Πρέπει κατά τα φαινόμενα να ήταν μια αιματηρή  διένεξη μεταξύ κούρδων και αράβων για πολιτικούς λόγους. Αφού σκότωσαν και σκόρπισαν το τρόμο στη συνέχεια έστησαν ανενόχλητοι γλέντι τζιχαντιστικό να γιορτάσουν τα επινίκεια με τραγούδια στον καταυλισμό ύψωσαν την τρίστερη σημαία την ψευδοσυριακή σήμα κατατεθέν των τρομοκρατών του FSA.
Μεταφέρω αυτούσιο αραβόφωνο δημοσίευμα .
»Στοιχεία της  « Daesh » σκότωσαν 4 Κούρδους και  τραυμάτισαν πάνω από 20 σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ελλάδα αναφέρουν αραβόφωνα.
Μια ομάδα ισλαμιστών από Ιράκ. Συρία, Αφγανιστάν επιτέθηκαν σε κούρδους εισβάλοντας σε καταυλισμό προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης στην Ελλάδα  και σκότωσαν 4  ενώ τραυμάτισαν πάνω από 20. Πολυάριθμοι ακτιβιστές κούρδοι ανάρτησαν  vidéos και φωτό από ομάδες μασκοφόρων ιαρακινών και σύριων που μιλούσαν αραβικά και κράδαιναν  μαχαίρια blanches, απειλώντας τους Κούρδους  ενώ νεαροί άνδρες αιμορραγούσαν. Στα βίντεο κουκουλοφόροι με λοστούς ξύλα και ενδεχομένως μαχαίρια επιτίθονται και ακούγονται κραυγές αλαλαγμοί γυναικών. Υπάρχουν ‘άτομα  με πολτοποιημένο το κεφάλι γεμάτο αίματα αναίσθητοι στο έδαφος.
Το vidéo επιβεβαίωσε την απαγωγή ενός κούρδου που τον πήραν μαζί τους και μετά από λίγο ακούγεται ξυλοδαρμός και κραυγές πόνου του θύματος.
Ο Abu Rouni, από το εσωτερικού του καταυλισμού δήλωσε ότι οι άραβες τζιχαντιστές τους επιτέθηκαν καλώντας τους αθέους και κατηγορώντας τους γιατί δε νηστεύουν τώρα που είναι Ραμαζάνι. Οι επιτιθέμενοι ομοίως τους κατηγόρησαν ότι είναι αποσχιστές.
Άλλα αραβικά μέσα μιλούν για επεισόδια μεταξύ αράβων και κούρδων με το θάνατο 4 κούρδων. »
Τα τοπικά μέσα της Μυτιλήνης αναφέρουν
 »Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο ΚΥΤ Μόριας, όπου ακόμα και τώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες.
Οι μετανάστες μετέφεραν με κουβέρτες (βίντεο) τους τραυματίες σε ΙΧ αυτοκίνητα για να τους οδηγήσουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στην περιοχή μετέφερα 4 τραυματίες.
Με την επέμβαση της αστυνομίας επανήλθε η τάξη έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, ωστόσο μέσα στο χώρο του Hotspot η κατάσταση είναι ακόμα εκρηκτική. »To site ενημερώνει ότι θα επανέλθει με νεώτερα σε λίγο ωστόσο από χθες μέχρι τώρα δεν έχει προσθέσει τίποτα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φημες θελουν το Παλαιστινιακό να στέλνει στη Λευκωσία τη Eurovision
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 10:38
Φουντώνουν ξανά οι φήμες που θέλουν την Eurovision να πραγματοποιείται στο νησί της Κύπρου την επόμενη χρονιά.
Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει πως αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.
Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.
Υπενθυμίζεται πως είχαν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την νίκη της 25χρονης Netta Barzilai στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όταν η εκπρόσωπος του Ισραήλ δήλωσε: «Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ»
Οι φαν του διαγωνισμού πάντως θα πρέπει να περιμένουν και να δουν πώς εξελίσσεται η ιστορία. Τον τελευταίο λόγο έχει η EBU.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό προετοιμάζονται για τις 6 Ιουνίου
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 12:47
Νέες κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό προετοιμάζονται για τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με αφορμή τις εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος και ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν εντατικά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
Για τις κινητοποιήσεις τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.
Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30. Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους.
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά.
Με εκτίμηση
Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».
«Ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και έρχεται συνεχώς σε επαφή μαζί μας. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τον κόσμο που θέλει να κάνει κάτι για να δείξει ότι είναι όρθιος κι εμείς απλά ακολουθούμε το λαϊκό αίσθημα», δήλωσε  ο Όθωνας Ιακωβίδης, ένας εκ των διοργανωτών και προσθέτει πως «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη, μέσα στις πρώτες μέρες τις ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν κάποιες πόλεις όπου θα διοργανωθούν συλλαλητήρια. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη βουλή την τελική συμφωνία (αν αυτή προκύψει).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των διαπραγματεύσεων του Μπουένος Άιρες με το ΔΝΤ
 Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 23:57
Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια νέα "γραμμή οικονομικής στήριξης" από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικές ενώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαδήλωση κοντά στον εμβληματικό οβελίσκο της πρωτεύουσας, με το σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει».
Η διαδήλωση διαμαρτυρίας είναι η πιο πρόσφατη από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στη χώρα αφότου ο ακροδεξιος νεοφιλελε πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε την 8η Μαΐου ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 23:18
Δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν στα σύνορα με τη Γάζα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα σήμερα, ενώ στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μεθόριο συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές.
Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές σήμερα δεν προσέγγισαν τον φράκτη ασφαλείας και παρέμειναν σε απόσταση περίπου 800 μέτρων. Ωστόσο, σε ένα σημείο, δεκάδες νέοι προχώρησαν σε μια απόσταση 300 μέτρων και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Την ίδια ώρα ανατολικά της πόλης της Γάζας νεαροί πήγαν ακριβώς δίπλα από τον φράκτη και επιχείρησαν να τον ξηλώσουν.
Οι Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες έκαναν χρήση στην αρχη δακρυγονων δακρυγόνων αλλα  όταν νομισαν ότι δεν τους τραβουσαν οι καμερες προχωρησαν αργοτερα και σε χρηση πραγματικών πυρών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Γιατροί επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 10 εξ αυτών τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες.
Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα Γιάχια αλ Σινουάρ συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις προκαλώντας τις επευφημίες του κόσμου.
«Οι πορείες της επιστροφής δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί να μην είναι τόσο μαζικές αλλά συνεχίζουμε» είπε ο Άλι, ένας διαδηλωτής που είχε κρύψει το πρόσωπό του με ένα μπλουζάκι και συμμετείχε στην πορεία ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Από την έναρξη των κινητοποιήσεων την 30η Μαρτίου, 113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Ανυποχώρητοι ενώπιον των αμερικανικών κυρώσεων
 Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 22:22
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές της να μείνουν ανυποχώρητοι ενώπιον των αμερικανικών κυρώσεων που στοχεύουν την σιιτική οργάνωση και να προετοιμαστούν για περαιτέρω πιέσεις.
Ο Σάγιεντ Χασάν Νασράλα δεσμεύτηκε επίσης να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον Λίβανο προειδοποιώντας ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την οικονομική κατάρρευση εάν δεν αντιμετωπίσει τις αλόγιστες δαπάνες.
Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να εμποδίσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ, με την επιβολή κυρώσεων, που αποφάσισε μεταξύ των άλλων μέτρων σε βάρος της Τεχεράνης και της Δαμασκου, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις την περασμένη εβδομάδα στον εκπρόσωπο της Χεζμπολάχ στο Ιράν, όπως επίσης σε έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο και σε πέντε εταιρείες στην Ευρώπη, τη Δυτική Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η ναζιστικη αποικιοκρατικη Ουάσιγκτον και οι δουλοι εταίροι της των εμιριδων των χωρών του Κόλπου ανακοίνωσαν επιπρόσθετες κυρώσεις εναντίον της ηγεσίας της Χεζμπολάχ.
Ο Νασράλα χαρακτήρισε τις κυρώσεις «μέρος της μάχης» επισημαίνοντας ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στην ηγεσία της οργάνωσης αλλά θα μπορούσαν να βλάψουν τους υποστηρικτές της.
«Όταν εκείνοι (επιβάλλουν κυρώσεις) σε βάρος λιβανέζικων εταιρειών ή οργανισμών… φυσικά, αυτό είναι πολύ επιβλαβές και επομένως κανείς δεν πρέπει να το υποτιμήσει» τόνισε ο Νασράλα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, και μεταδόθηκε στην τηλεόραση, με αφορμή την επέτειο της απόσυρσης του Ισραήλ από τα κατεχόμενα τμήματα του νότιου Λιβάνου το 2000.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου ευθύνεται όταν οι πολίτες πλήττονται από κυρώσεις και δεν πρέπει να γυρίζει την πλάτη σε αυτούς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιοι ξεφτιλίζουν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής
Υπογραφές για να μην πάει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής στον φιλικό αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Ισραήλ στις 9 Ιουνίου στο Τελ Αβίβ

Η Αργεντινή δεν πηγαίνει εκει, μην λερώσετε τη φανέλα με αίμα
1.297 έχουν υπογράψει
https://www.change.org/p/jorge-sampaoli-argentina-no-vayas?recruiter=603986285&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook_link&utm_campaign=share_petition

Jorge Sampaoli, από το #BDS κανει έκκληση προς την ευαισθησία και τη δέσμευσή σας για να σας ζητήσουμε να μας βοηθήσετε να πάρουμε τα # RojaAlApartheidIsraelí να μην συμμετέχουν στο φιλικό αγώνα μεταξύ της Αργεντινής και του γενοκτονικου κράτους του Ισραήλ
Ζητάμε να μην εγγυάται segregationist με την παρουσία σας  το εγκληματικό καθεστώς που έχει διαπράξει τη δολοφονία πολλών παλαιστινιακών ομολόγων σας , καθώς και χιλιάδες αθώους ανθρώπους και έχει αφήσει πολλους άλλους με ανικανότητα τραυματισμούς για μια ζωή, συμπεριλαμβανομένων των Νέων ποδοσφαιριστών, των οποίων το μόνο έγκλημα είναι οτι είναι Παλαιστίνιοι.
Για αυτό, #SampaNoVayas!
Από την αρχή της ειρηνικής διαμαρτυρίας, της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, στις 30 Μαρτίου, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πυροβόλησαν κατά άοπλων διαδηλωτών και είναι παγιδευμενος, δηλαδή στο έδαφός του, σκοτώνοντας 116 από αυτούς, όλοι νέοι αθώοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένα αγόρι μόλις 14 ετών.
Υπάρχουν επίσης περισσότεροι από 2 000 τραυματίες, μεταξύ των οποίων ο Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής Μωάμεθ Χαλίλ, που πυροβολήθηκε στο γόνατο, του στοιχίζει την αθλητική σταδιοδρομία του.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα νιώσετε την ανάγκη να προσθέσετε τη συμβολή σας σε αυτή τη δίκαιη και επείγουσα αιτία, αποφεύγοντας να ενθαρρύνετε τον φιλικό αγώνα που έχει προγραμματίσει η ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ στις 9 Ιουνίου.
Πρεπει η φιλια μας και υποστήριξη μας να είναι με τον παλαιστινιακό λαό.
Βασιζόμαστε στην ενεργό αλληλεγγύη σας προς τον παλαιστινιακό λαό. #ArgentinaNoVayas



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' ό,τι μαθαίνω, μετά από το αντιφασιστικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ με σύμβολο τον φασιστάκο Μπουτάρη, σε συγκρότηση αντίστοιχου μετώπου προχωράει και η Ν.Δ.
Στην περίπτωσή της σύμβολο θα 'ναι ο Νίκος Δένδιας, που μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση από κοτζάμ Κασιδιάρη και όχι από απίθανους που δεν τους ήξερε ούτε ο ΑΝΕΛ της γειτονιάς τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από πολύ μικρό με ενοχλούσε αυτή η γιορτή, που ήταν αργία για τους "ανθρώπους του πνεύματος". Στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι εργαζόμενοι σε γραφεία, ενώ εμείς στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στα μαγαζιά και τα χωράφια ήμασταν στην απέξω. Ως μη πνευματικοί αθρώποι!
Κάτι ο Μάο και η Πολιτιστική Επανάσταση, κάτι ο Αλτουσέρ, κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για φθόνο, αλλά για υγιή αντίδραση.
Πάντως, εδώ και χρόνια, που είμαι κι εγώ "άνθρωπος του πνεύματος" ως συγγραφέας, ούτε γιορτάζω ούτε δέχομαι επισκέψεις. Θα 'ταν σαν να αποκήρυσσα τα εφηβικά και νεανικά μου χρόνια. Και φυσικά υπερασπίζομαι την αργία, η οποία στη σοσιαλιστική Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάτι ακόμη για τον ξευτιλισμένο βιομήχανο-δήμαρχο της Θεσσαλονικης:
Όταν εσύ, ρε γλίτσα, συσσώρευες κεφάλαια, ξεζουμίζοντας τον κόσμο της εργασίας, χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι σ' αυτόν τον τόπο διώκονταν και βασανίζονταν και φυλακίζονταν και εξορίζονταν, ακριβώς στη βάση της θεωρίας του "μαύρου και του κόκκινου φασισμού".
Πήγαινε να πάρεις ξανά χρηματοδότηση από τη Χρυσή Αυγή για τον "Αρκτούρο" κι άσε τις αντιφασιστικές ευαισθησίες! Ξευτιλισμένε φασιστάκο!
σχολιο.- Στη νεοφιλελεύθερη Δράση του Μάνου και στο Ποτάμι ήταν ο άνθρωπος. Καμιά σχέση με Αριστερά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμβολο του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου ο Μπουτάρης, σύμφωνα με τον Τσίπρα.
Ίσως γιατί ο νεοφιλεύθερος βιομήχανος κάλεσε σε αγώνα κατά του δεξιού και του αριστερού φασισμού. Και το είπε μπροστά στον βουτυραλητάμπουρα. Που τον άκουγε χωρίς καμιά αντίδραση.
Όπως χωρίς καμιά αντίδραση έμεινε η προτροπή του απίθανου δημάρχου μιας πόλης με όψη τριτοκοσμική, να επιβληθεί λογοκρισία στο διαδίκτυο.
Θα ήταν αφελής όποιος περίμενε αντιδράσεις από τον κοινωνικό δολοφόνο που έχει αιματοκυλίσει ξανά και ξανά τον αγωνιζόμενο κόσμο με τους ένστολους χρυσαυγίτες που ξαμολάει καθημερινά στους δρόμους.
Τελικά, το πάθος για τη δημοκρατία είναι που φέρνει κοντά τους Τσίπρα και Μπουτάρη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πέταξαν καν τρικάκια, όπως κάνουμε εδώ στην Ελλάδα, όταν μπαίνουμε στα γραφεία των επισήμων. Οι γάλλοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα άδειασαν κοτζάμ σκουπιδιάρα στο γραφείο του Μακρόν!
Αυτοί, πράγματι, πέρασαν διαφωτισμό! Κάτι κατάλαβαν από Βολταίρο και Ντιντερό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λένε ό,τι τους λένε", επισημαίνει μία κυρία, αγανακτισμένη με τις διαδηλώσεις των συνταξιούχων.
Τι μου θύμισε, τώρα! Πρώτη φορά που άκουσα αυτό το "λένε ό,τι τους λένε" ήταν σε ειδήσεις στο ραδιόφωνο σχετικά με το κατειλημμένο Πολυτεχνείο. Λίγες ώρες πριν τη σφαγή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο αντιφασίστας Μπουταρης κατέβαζε με τσαμπουκά πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία και έβριζε νέα κορίτσια το 2014. Πολεμώντας, προφανώς, τον αριστερό φασισμό, που τότε -κατά τον αντιφασίστα Μπουταρη- αντιπροσώπευε και η νεολαία του Τσίπρα.
Πριν τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που, επιτέλους, απάλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από το στίγμα του κόκκινου φασισμού.
https://www.youtube.com/watch?v=omvCxgFfucg&feature=youtu.be



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον δεξιό και αριστερό φασισμό κατήγγειλε ο αντιφασίστας Μπουτάρης, που, όπως φαίνεται διαβάζει τα βράδια Γεωργαλά και άλλους θεωρητικούς του "μαύρου και κόκκινου φασισμού".
Συγκλονισμένος από τη δήλωση του αντιφασίστα, ο Τσίπρας ανήγγειλε πως θα τον στηρίξει για την επανεκλογή του ως δημάρχου. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά ο δεξιός και αριστερός φασισμός.
Σχολιο.- Πρώτα δήλωσε την στήριξη ο Τσίπρας και μετά μίλησε ο Μπουτάρης για δεξιό και αριστερό φασισμό. (για λόγους δικαιοσύνης το γράφω).




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι σημαίνει το Ίλιντεν που διεκδικούν οι Σκοπιανοί σαν ονομασία.

Η Εξέγερση του Ίλιντεν (σ.σ Εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως) ήταν επανάσταση των Βουλγαροφώνων της Μακεδονίας που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο Σκοπιανό και στο Μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση (VMRO) τον Ιούλιο (σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) / Αύγουστο (σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο) του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην Δημοκρατία των Σκοπίων ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της Σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.
Ονομάστηκε έτσι από την ημέρα που ξεκίνησε, την ημέρα του Προφήτη Ηλία, στις 20 Ιουλίου (Ιουλιανό Ημερολόγιο) / 2 Αυγούστου 1903 (γρηγοριανό ημερολόγιο), στο Βιλαέτι του Μοναστηρίου και συγκεκριμένα στους καζάδες Αχρίδας, Πρέσπας, Κιτσόβου, Μοναστηρίου, Φλώρινας, Καστοριάς και Καϊλαρίων, όπου σημειώθηκε και η πιο έντονη και εντυπωσιακή σε αποτελέσματα δράση, στα βόρεια διαμερίσματα του Βιλαετίου της Θεσσαλονίκης, που γειτόνευαν με τη βουλγαρική ηγεμονία και σε ορισμένες περιοχές του Βιλαετίου της Αδριανούπολης στην Θράκη, κυρίως στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.
Το 1897 δημιουργήθηκε η Σλαβόφωνη Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΑΕΟ) ώστε να οργανώσει και να προκαλέσει μια εξέγερση, με την υπόσχεση αυτοδιάθεσης και αυτονομίας στον τοπικό πληθυσμό. Αρχική επιδίωξη της ήταν έπειτα από την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης, να ενταχθούν οι δυο περιοχές στο Βουλγαρικό Βασίλειο, όπως έγινε στην περίπτωση της Ανατολικής Ρωμηλίας όταν- με την Συνθήκη του Βερολίνου (1878)- η περιοχή αυτονομήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αργότερα, με αναίμακτη προέλαση του βουλγαρικού στρατού το 1885 ενάντια στην οθωμανική αρχή, προσαρτήθηκε στην Βουλγαρία, παρότι διέθετε μια σημαντική ντόπια ελληνική μειονότητα του 16% (οι βούλγαροι αποτελούσαν το 64%, και οι τουρκοι το 20%), η οποία εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση. Ωστόσο πριν την εξέγερση του Ίλιντεν η οργάνωση είχε ανοιχθεί σε μεγαλύτερο μέρος του Σλαβομακεδονικού πληθυσμού.
Η οργάνωση, που άλλαζε διάφορα ονόματα πριν και μετά την εξέγερση, ξεκίνησε κυρίως ως Βουλγαρομακεδόνικη υποστηρίζοντας την ιδέα της αυτόνομης Μακεδονίας αλλά και των περιοχών της Αδριανούπολης με την Θράκη που ανήκαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία και την προστασία της Βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας, και αργότερα να ενωθεί με την Βουλγαρία. Η οργάνωση είχε ως σύνθημα το «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες». Θεωρούσε ότι όλη η ελληνική Μακεδονία και Θράκη καθώς και η σημερινή τουρκική Θράκη, καθώς και η περιοχή των Σκοπίων πρέπει αρχικά να γίνει «ανεξάρτητη» από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και στη συνέχεια να προσαρτηθεί στην Βουλγαρία, όπως είχε γίνει με την Ανατολική Ρωμυλία. Να γίνει δηλαδή πραγματικότητα τα σχέδια που είχαν φτιαχτεί στην Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878, για την Μεγάλη Βουλγαρία.
Η Συνθήκη Αγίου Στεφάνου Κωνσταντινούπολης ήταν μια διμερής συνθήκη που συνομολογήθηκε μεταξύ της Ρωσικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας, θέτοντας τέρμα στον Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο (Απρίλιος 1877 - Ιανουάριος 1878), η ένοπλη φάση του οποίου είχε λήξει με τη Συνθήκη της Αδριανούπολης (συνθήκη ανακωχής) (30 Ιανουαρίου1878).
Η Συνθήκη αυτή με την δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας εκτός του ότι στράφηκε εδαφικά κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Ελληνισμό της περιοχής για τον οποίο τίποτε δεν προέβλεψε με επικείμενο την έναρξη διωγμών, υποχρεωτικό εκβουλγαρισμό χιλιάδων Ελλήνων της Βαλκανικής με απώτερο σκοπό τον ολοκληρωτικό ξεριζωμό του από την περιοχή.
Κατά την ελληνική αλλά και ξένη σχετική ιστοριογραφία η συνθήκη αυτή αποτέλεσε έργο του Πανσλαβιστικού κομιτάτου του οποίου προΐστατο ο Ρώσος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαος Ιγνάντιεφ, ο οποίος και αποκλήθηκε από διπλωμάτες της εποχής "πατέρας του ψεύδους και νεκροθάφτης του Ελληνισμού".
Τέλος πολλοί διπλωμάτες ομολογούσαν ότι η Βουλγαρία πριν ακόμα γεννηθεί προωρίσθη από μερικές Μεγάλες Δυνάμεις για την ηγεμονία της Βαλκανικής χερσονήσου, εξ απαλών δε ονύχων γαλουχήθηκε στην ιδέα της κυριαρχίας στα Βαλκάνια υποστηριζόμενη στις παράλογες αξιώσεις της από ισχυρούς προστάτες.
Συνέπεια αυτών ήταν ν΄ ακολουθήσει η Αγγλορωσική Συμφωνία Λονδίνου (1878) με την οποία αποφασίζεται η τροποποίηση της συνθήκης, ενώ και υπό την πίεση της Αυστρίας, η Ρωσία δέχθηκε τελικά αφενός τον χαρακτηρισμό της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου ως "μη τελεσίδικη", αλλά ως "συνθήκη προκαταρκτικών όρων ειρήνης" και αφετέρου τη σύγκληση του Συνεδρίου του Βερολίνου (1878) για την τελική απόφαση.
Η Συνθήκη του Βερολίνου ήταν η τελευταία πράξη του Συνεδρίου του Βερολίνου (13 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 1878) (ν. ημερολ), που συνήλθε υπό την προεδρία του Γερμανού καγκελάριου Βίσμαρκ με την οποία η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστροουγγαρία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία (επί Τσάρου Αλέξανδρου Β΄) καθώς και η Οθωμανική Αυτοκρατορία (επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄), αναθεώρησαν τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου που είχε προ-συνομολογηθεί βεβιασμένα στις 3 Μαρτίου του ίδιου έτους μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βασικό δημιούργημα της οποίας ήταν η "Μεγάλη Βουλγαρία".
Σύντομα στην οργάνωση VMRO δημιουργήθηκαν δύο ρεύματα. Το ένα, οι Αυτονομιστές, υποστήριζε την αυτονόμηση της Μακεδονίας ως υπόσχεση για την διαφύλαξη της υπόσχεσης της αυτονομίας και αυτοδιάθεσης της περιοχής, μέχρι να ενωθεί με την Βουλγαρία, ενώ η άλλη ομάδα, που δημιουργήθηκε από μέλη του Ανώτατου Μακεδονικου Κομιτάτου, μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1894 στην Σόφια, υποστήριζε την άμεση προσχώρηση στην Βουλγαρία. Τα μέλη της ομάδας αυτής ονομάστηκαν Ενωτικοί ή Βερχοβιστές, σε αντίθεση με τους Αυτονομιστές, επειδή πίστευαν στον τελικό στόχο και των δυο οργανώσεων, την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία, αλλά αυτοί πίστευαν ότι πρέπει να γίνει αμέσως.
Το VMRO είχε και αυτό επικεφαλής διάφορους Βούλγαρους αξιωματικούς, που μετά την αποτυχημένη εξέγερση του Ίλιντεν παρασημοφορήθηκαν στην Βουλγαρία. Σήμερα θεωρούνται εθνικοί ήρωες και στα Σκόπια και στην Βουλγαρία.
Εκείνη την περίοδο η Βουλγαρία θεωρείτε η υπερδύναμη των Βαλκανίων. Έχει έναν άρτια εκπαιδευμένο στρατό από Γερμανούς αξιωματικούς, ο οποίος διάλυσε τελικά στους Βαλκανικούς πολέμους τον τουρκικό στρατό. (Η Ελλάδα στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν κυρίαρχη στη θάλασσα, αλλά ο Βουλγαρικός στρατός ανέκοψε τις ενισχύσεις των οθωμανικών στρατευμάτων).
Για να έχουμε μια ιδέα τι ακριβώς ήταν η Βουλγαρία εκείνη την εποχή, πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο χιλιοτραγουδισμένος μπαρμπα-γιάννης κανατάς της Αθήνας, αποδείχθηκε στο τέλος ότι ήταν βούλγαρος κατάσκοπος, ο οποίος με το πρόσχημα της αθωότητας που τον διέκρινε, από το 1860 μέχρι το 1880 συνέλεγε  πληροφορίες για την Βουλγαρία.
   Ύστερα από είκοσι χρόνια παραμονής στην Αθήνα, ο όμορφος κανατάς δεν κυκλοφόρησε ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ο μπάρμπα Γιάννης έφυγε ξαφνικά περίπου το 1880. Το γεγονός πως εξαφανίστηκε την ίδια περίοδο που έληξε ο ρωσο-τουρκικός πόλεμος το 1878, προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την αληθινή του ταυτότητα.
 Ο ξανθός μπαρμπα-Γιάννης κανατάς ήταν κατάσκοπος, οι βουλγαρικές εφημερίδες της εποχής ανέφεραν πως ήταν Βούλγαρος και γύρισε στην πατρίδα του μόλις απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς, και παρασημοφορήθηκε από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για τις υπηρεσίες του. Οι Αθηναίοι μόλις το πληροφορήθηκαν έπεσαν από τα σύννεφα.

Τι σημαινει το Ιλιντεν για την Αριστερα
Επειδη η διακηρυξη του Ιλιντεν μιλαγε για εξεγερση των καταπιεσμενων κολιγων βουλγαρων, ελληνων, τουρκων, εβραιων, αρμενιων, εναντιον των τσιφλικαδων και του σουλτανου ( τοτε η Μακεδονια αποτελουνταν μωαμεθανοι (οι οποιοι μιλουσαν ελληνικα, ηταν δηλαδη ελληνες που αλλαξοπιστησαν για να σωσουν την περιουσια τους) 40%, ελληνες 31,5% βουλγαροι 21,5%  εβραιοι, αρμενιοι, ρουμανιζοντες βλαχοι 8,5% ), και μιλουσε η διακηρυξη του Ιλιντεν για ανεξαρτητη Μακεδονια οπου ολοι θα εχουν τα ιδια δικαιωματα σε ένα νέο δημοκρατικο καθεστως, η Αριστερα βλεποντας το ζητημα ταξικα, θεωρησε το Ιλιντεν μια εξεγερση καταπιεσμενων, και ηταν υπερ του. Χωρις όμως να λαμβανει υποψη της ότι αυτοι που καθοδηγουσαν αυτό το κινημα ηταν αξιωματικοι του βουλγαρικου στρατου, οι οποιοι παρασημοφορηθηκαν από την Βουλγαρια μετα το Ιλιντεν  και σημερα θεωρουνται εθνικοι ηρωες από την Βουλγαρια και τα Σκοπια, και ότι ανεξαρτητα από αυτά που ελεγε η διακηρυξη, η Βουλγαρια αυτή την στρατηγικη ειχε εκεινο τον καιρο. Στην αρχη οθουσε μια περιοχη να γινει αυτονομη, και κατοπιν την καταβροχθηζε. Αυτό μας δειχνει το παραδειγμα της Ανατολικης Ρωμυλιας. Βεβαιως πρεπει να εχει καποιος υποψιν του ότι το ελληνικο κρατος εκεινη την εποχη λειτουργουσε πολύ σκοτεινα. Και αυτό, γιατι οι περισσοτεροι τσιφλικαδες εκεινη την εποχη εκτος από τους μουσουλμανους, ηταν ελληνες. Γιαυτο (όπως το ομολογη ο ελληνας προξενος από τις διαταγες που ειχε) οπου αντιλαμβανοταν λαικη εξεγερση, πηγαινε μεσω των χαφιεδων-πρακτορων του και το κατηγγειλε στις τουρκικες αρχες, για να την καταστειλουν. Όπως συμφωνα με τα λογια του ελληνα πρεσβευτη, η αληθεια είναι ότι στην εξεγερση του Ιλιντεν συμμετειχαν εκτος από βουλγαρους κολιγους και ελληνες κολιγοι, καθως και μουσουλμανοι και εβραιοι φτωχοι και κολιγοι.