Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κυριακη 27 Μαιου 2018


"Πατέρας τεσσάρων παιδιών έπαθε έμφραγμα και ξεψύχησε μόλις έφθασε στα χέρια του το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του σπιτιού του στην Πάτρα, λόγω χρεών προς την τράπεζα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων Ανασφάλιστων του Νομού Αχαϊας, Γιώργος Μητράκης, ανέφερε ότι:
«Ο συμπολίτης μας ήταν άνεργος και μόλις παρέλαβε το ειδοποιητήριο ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου μετά από λίγο έφυγε από τη ζωή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα παιδιά ορφανά από πατέρα, άνεργα και προσπαθήσαμε να μην γίνει ο πλειστηριασμός του σπιτιού τους. Προσπαθούμε ώστε τα χρέη που είχε ο πατέρας τους στην Τράπεζα να μην τα κληρονομήσουν τα παιδιά»".
Αυτή είναι μία από τις χιλιάδες δολοφονίες που γίνονται εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια και δεν καταμετρούνται ούτε καν ως αυτοχειρίες. Αν νομίζετε ότι ΔΕΝ έχουμε πόλεμο εδώ και 8 χρόνια ψαχτείτε γιατί το νομίζετε. Στα πορτοφόλια σας κυρίως ψαχτείτε. Το πάχος του πορτοφολιού είναι η απάντηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2018
#Αργεντινή | εκατομμύρια αργεντινών που κινητοποιούνται στην πόλη του Μπουένος Άιρες στην απόρριψη των οικονομικών πολιτικών που επιδιώκει ο μαουρίτσιο macri και την επιστροφή στο ΔΝΤ.
Με το σύνθημα " η μητέρα πατρίδα κινδυνεύει " οι διαδηλωτες απαίτησαν απαντήσεις και λύσεις για την κρίση που αντιμετωπίζει το έθνος, καθώς κατεθεσαν και έγγραφο με τίτλο " Λαϊκή Διακήρυξη της 25 ης Μαΐου 2018: Όχι στο ΔΝΤ " ως κινητοποιηση  διαμαρτυρίας, Υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της λαϊκής επικοινωνίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
Επιβεβαιώνονται οι "πτήσεις θανάτου" από τη δικτατορία της Χιλής

Η εγκληματική πρακτική, γνωστή ως «πτήσεις θανάτου», ποτέ δεν μπόρεσε να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη της Χιλής λόγω αδυναμίας αναγνώρισης των θυμάτων.
Ήταν γνωστή, σύμφωνα με μάρτυρες, αλλά δεν υπήρχαν ονόματα θυμάτων: οι μάρτυρες αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν τα άτομα που ρίχτηκαν στη θάλασσα, μέχρι τώρα.
Η χιλιανή δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για πρώτη φορά σε στρατιωτικούς για ρίψη ζωντανών ανθρώπων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ στη Χιλή.

Στις 9 Μαΐου –σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές την προηγούμενη Παρασκευή- ο δικαστής Χάιμε Αρανσίβια Πίντο διέταξε την παραπομπή σε δίκη του κατηγορούμενου για γενοκτονία, πρώην ταξίαρχου του στρατού της Χιλής, Μιγέλ Κρασνόφ Μαρτσένκο, και των στρατιωτικών Ρίχτερ Νούτσε Σεπούλβεδα, Εμίλιο ντε λα Μαοτιέρ και Κάρλος Μαρδόνες Ντίας, για παράνομη συνέργια και απαγωγή των τριών εξαφανισμένων συλληφθέντων.
Ο Σεφερίνο Σάντις Κιχάδα, 31 ετών και αγωνιστής του Κινήματος Επαναστατικής Αριστεράς (MIR), ο Λουίς Νοραμπουένα Φερναντόις, 30 ετών και αγωνιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Γουστάβο Φαρίας Βάργκας, 23 ετών του MIR, ήταν τα θύματα που αναγνωρίστηκαν των οποίων τα σώματα χάθηκαν στα νερά.
Η κατάθεση κλειδί για την εκδίκαση των εγκληματιών ήταν αυτή του υπαξιωματικού Χουάν Γκιγιέρμο Ορεγιάνα Μπουσταμάντε, μηχανικού πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου H225 "Puma", ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το 1973 πετάχτηκαν ζωντανοί στη θάλασσα οι αριστεροί αγωνιστές.
Ο Ορεγιάνα Μπουσταμάντε έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες όχι μόνο για τους εξαφανισμένους συλληφθέντες, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου και για την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η «πτήση θανάτου», όπως είναι γνωστή αυτή η πρακτική.
Άλλος ένας μηχανικός του πληρώματος του ελικοπτέρου επιβεβαίωσε την κατάθεση του Ορεγιάνα Μπουσταμάντε. Η πληροφορία διασταυρώθηκε με τα στοιχεία που υπήρχαν σχετικά με τις ημερομηνίες που συνελήφθησαν, και κατέστη δυνατή η παραπομπή σε δίκη των στρατιωτικών.
Σύμφωνα με την κατάθεση του μηχανικού, ήταν ο Κρασνόφ – ο οποίος αντιμετωπίζει περισσότερα από 400 χρόνια ποινής για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – που έριξε στη θάλασσα τους εξαφανισμένους συλληφθέντες ενώ ήταν ακόμα εν ζωή.
«Προχώρησε, μόνος, να πιάσει τα άτομα. Πρώτα έπιασε τον μεγαλύτερο σε ηλικία (Σεφερίνο Σάντις) από τα πόδια• τον γύρισε προς την πόρτα και τον έσπρωξε με τα χέρια προς τα κάτω, προς τη θάλασσα […] Το δεύτερο άτομο (Λουίς Νοραμπουένα) τον έπιασε από τις μασχάλες, τον έφερε στην πόρτα και τον έπιασε από τα πόδια. Τον έσπρωξε με τον ίδιο τρόπο όπως τον πρώτο. […] Ο τρίτος (Γουστάβο Φαρίας), ο οποίος ήταν ο νεότερος, του προέβαλε αντίσταση, διεξήχθη μάχη, ή καλύτερα πάλη, και βλέποντας αυτό, τον ξανατραβά από τις μασχάλες, τον ξεκολλά από το σύστημα προσγείωσης και τον ρίχνει στη θάλασσα», διηγήθηκε ο Ορεγιάνα Μπουσταμάντε».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκεφτόμουν το δημοψήφισμα στο οποίο οι Ιρλανδοί τάχθηκαν υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων. Κι ότι μόλις λίγοι μήνες έχουν περάσει από τότε που αποτράπηκε, χάρη σε μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, η απαγόρευσή τους στην Πολωνία.
Όταν ακόμη και σε χώρες ευρωπαϊκές τίθενται τέτοια ζητήματα, πόσο εκτός πραγματικότητας είναι εκείνος ο κόσμος (και είναι και πάρα πολύς) που θεωρεί ότι πρόκειται για ζητήματα του παρελθόντος, ήδη λυμμένα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση από συμμορία χρυσαυγιτών, οργάνων της εργοδοσίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, δέχτηκαν μέλη της αντιεξουσιαστικης Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), με την αστυνομία να προστατεύει τους φασίστες τραμπούκους και να προσάγει δεκαπέντε αντιεξουσιαστες αντιφασίστες! Την κάλυψη που προσέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στους φασίστες ήρθε κατόπιν να επικυρώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, στην οποία καταδικάζει, τάχα, τη φασιστική επίθεση, αλλά αποσιωπά πλήρως τη φρούρηση των ναζί από αστυνομική δύναμη και τις προσαγωγές των αντιεξουσιαστων αντιφασιστών.
Συγκεκριμένα χθες, Σάββατο 26 Μαΐου, το πρωί, και ενώ μέλη της ΟΡΜΑ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στους δρόμους του Περάματος, διανέμοντας φυλλάδια, δέχτηκαν επίθεση με λοστάρια από μέλη του εργοδοτικού “σωματείου” που έχουν στήσει χρυσαυγίτες και το οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα σωματεία των εργαζομένων, προωθώντας -σε συνεργασία με την εργοδοσία- προσωρινές προσλήψεις με μεροκάματα των 20 ευρώ, “μόνο για Έλληνες” και φυσικά χωρίς ασφάλιση.
Η επίθεση αποκρούστηκε και οι ναζί κλείστηκαν στα γραφεία του ψευτοσωματείου, φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν συνέλαβαν κανέναν από τους τραμπούκους με τα λοστάρια, αλλά προσήγαγαν και δεκαπέντε αντιφασίστες που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Τις προσαγωγές ακολούθησε προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζεται, δήθεν, η φασιστική επίθεση. Εντούτοις, το κυβερνητικό κόμμα παρέχει πλήρη κάλυψη στη σύμπραξη ναζί – αστυνομίας, αποσιωπώντας ακόμη και τις προσαγωγές, που, σύμφωνα με αντιφασιστικούς κύκλους, έγιναν κατόπιν εντολής “από πάνω”, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σχολιο.- Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημείο χαφιεδίστικης πρακτικής. Ενώ καταδικάζει τάχα τη φασιστική επίθεση, συγκαλύπτει πλήρως την αστυνομία των Τσίπρα-Τόσκα και φυσικά επικροτεί τις προσαγωγές, δια της αποσιωπήσεως. Αυτοί που τη συνέταξαν θα έκαναν καταπληκτική καριέρα επί Χούντας στην ΥΕΝΕΔ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σήμερα στο Πέραμα σε μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) και η ΕΛ.ΑΣ. του ξευτιλισμένου Τόσκα συνέλαβε 16 αντιφασίστες!
Βλέπεις, οι φασίστες δεν χτύπησαν τον γλίτσα της Θεσσαλονίκης Μπουταρη, ώστε και συλλήψεις φασιστών να γίνουν και αντιφασιστικά μέτωπα να αναγγελθούν από τον βουτυροαλητάμπουρα Τζιφρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ο αληταρας Τσιπρας κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, αφού πρώτα άκουσε τον Μπουτάρη να μιλάει για αριστερό φασισμό. Και σήμερα ξαμόλησε τους ναζί των ΜΑΤ για να συλλάβουν δεκάξι αντιφασίστες αγωνιστές που είχαν δεχτεί επίθεση από χρυσαυγίτες στο Πέραμα.
Ο βουτυροαλητάμπουρας Τσιπρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ωραίο είναι τώρα που μάθαμε ότι η Σλαβομακεδονική εθνογένεση αρχίζει τουλάχιστον από το 1903 που έγινε η Εξέγερση του Ίλιντεν και οι δεξιοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν βλακωδώς και να πιπιλάνε την καραμέλα ότι αυτή η εθνογένεση είναι έργο των κομουνιστών του Τίτο το 45.
Ο Βρούτσης μόλις κατηγόρησε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ την κυβέρνηση ότι έχει πολιτικούς προγόνους τον γιουγκοσλαβικό κομμουνισμό που δημιούργησε τη «Μακεδονία» για να διεισδύσει στην «πατρίδα του» και να βγει στο Αιγαίο.
Σχολιο.- O Bρουτσης είναι ο Τζοε Νταλτον , αδερφός του Αβερελ
Σχολιο.- Είναι καθαρό. Την εποχή του Ίλιντεν δεν υπήρχε θέμα (σλαβο)μακεδονικού έθνους. Οι εξεγερθέντες προσδιοριζόταν ως Βούλγαροι κάτοικοι της Μακεδονίας, ζητούσαν την συνεργασία άλλων εθνοτήτων, και διεκδικούσαν καθεστώς αυτονομίας εντός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ως εφικτό στόχο και προθάλαμο για την απορρόφηση αργότερα από την Βουλγαρία. Είναι γεγογονός ότι τα περί μακεδονικού έθνους καλλιεργήθηκαν επί Τίτο. Το πώς χρησιμοποιούν την ιστορία εδώ και αλλού για πολιτικές σκοπιμότητες είναι άλλο ζήτημα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν νεκροί στην Μόρια. Είναι ψέμματα και τώρα πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι αραβες δημοσιογραφοι που τα διακινούν και γιατί



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/5 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»!!!
ΘΡΑΣΟΣ “Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ….
Οι πλειοψηφίες στήν ΓΣΕΕ(Γιάννης Παναγόπουλος ΠΑΣΟΚ) & ΑΔΕΔΥ (Ιωαννης Πάιδας Ν.Δ.) κηρυξαν απεργία 30/5 υπερ τής Κοινωνικής Συμμαχίας τών Εργατο-Υπαλληλων μέ τούς εκμεταλευτές τους Κεφαλαιοκράτες!!!
«καί τάφεντικά(κυβερνηση καί εργοδοσία) τρελάθηκαν»…
Νά δεχτούμε αδιαμαρτυρητα λένε οι εργατοπατέρες οτι:«ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ - ΕΓΙΝΕ»… Τώρα ηλθε η ωρα νά βοηθήσουμε τήν «μπατρίδα» στηρίζοντας τήν κερδοφορία τού Κεφαλαίου,μήπως περισέψει κανένα ψιχουλο καί βρούμε καμιά δουλίτσα… Τόσο πολυ μπρόστα !!! Ξού,ου,ου ρε,ε,ε ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ???
Εμείς αγωνιζόμαστε εναντια στόν εκφυλισμό τής απεργίας καί μέ αλλο Πλαίσιο..
Μοναδικό γνώμονα εχουμε τίς αναγκες τών εργατουπαλλήλων καί παλεύουμε ενάντια σέ καθε Κοινωνική «Συμμαχία» μέ τούς εκμεταλευτές μας καί καθε αποψης πού οδηγεί απο διαφορετικούς δρόμους στήν πολυποθητη γιά τους Αστούς καί τά κομματα τους, Ταξική Συνεργασία δηλαδή την τυφλή υποταγή των εργαζομένων στους εργοδότες καί στίς Κυβερνήσεις τους…
Σχολιο.- Αρκετά πιά μέ τά τερτίπια καί τόν συνδικαλιστικό Ξεπεσμό τής
ΠρασινοΓαλαζοΡοζουλί«πλειοψηφίας»τών «μενουμευρωπαίων»
φιλοεργοδοτικών & φιλοκυβερνητικών Παναγοπουλαίων.
Μιάς Γραφειοκρατικής Συνδικαλιστικής Αριστοκρατίας πού ύπηρετούν
συνειδητά καί αναίσχυντα τά Μνημόνια καί τά Οικονομικά καί Πολιτικά συμφέροντα τής Πλουτοκρατίας...
Μετατρέπουμε τη φιέστα της 30ής Μάη σε Πανεργατική Απεργία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Lehava» και «Hemla»: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί
Καταδίδουν όσους Εβραίους ενοικιάζουν σπίτια ή διαμερίσματα σε Άραβες και τις εβραίες που βγαίνουν ραντεβού με μέλη μειονοτήτων!
Η ακροδεξιά οργάνωση «Lehava» είναι γνωστή για τις έντονες αντι-«αφομοιωτικές» θέσεις της και πολλά από τα μέλη της είναι μαθητές του Αμερικανο-Ισραηλινού Ραββίνου υπερεθνικιστή, Μέϊρ Καχάνα (Meir Kahane).
Ωστόσο, η «Hemla» (έλεος), μια ομάδα στενά συνδεδεμένη με την «Lehava», λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση για «εργασία αποκατάστασης» σε εβραϊκές γυναίκες.
Η συνεχεια του κειμενου στο
http://www.rovespieros.gr/lehava-hemla-hebrew-copy-nazis/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Matteo Salvini, Ιταλια: Μας είπαν πως οι υπουργοί μας θα πρέπει να έχουν την έγκριση των Βρυξελλών, της Γερμανίας...
Δεν εγκαταλείπουμε!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκανα πραξικόπημα για να υπερασπιστώ το ευρώ... ισχυρίστηκε ο υπάλληλος του 4ου Ράιχ....
...πρόεδρος της αποικίας Ιταλίας!
ΝΤΡΟΠΗ στην δημοκρατία του κώλου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ψηλά από τη γέφυρα
Δράμα του Άρθουρ Μίλερ
Διαρκεια : 130 '
Σκηνοθ.:Ν. Κοντούρη
Ερμηνεύουν: Γιώργος. Κιμούλης, Μ. Κεχαγιόγλου, Ν. Χατζόπουλος, Ηλιάνα  Μαυρομάτη, Στ. Παναγιωτίδης, Αλ. Μαυρόπουλος, Κ. Φαλελάκης. Σκην.-κοστ.: Γ. Πάτσας. Μουσ.: Σ. Καμαγιάννη. Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος.
Το αυτοκαταστροφικό πάθος του Έντι Καρμπόνε για τη νεαρή ανιψιά του στο οικογενειακό δράμα του 1955.
Στο επίκεντρο¬ του έργου,  βρίσκεται η ιστορία του Έντι Καρμπόνε, του Ιταλοαμερικάνου λιμενεργάτη και κρυφά ερωτευμένου με την ανιψιά της γυναίκας του, ο οποίος, τυφλωμένος από το πάθος, καταδίδει στις αρχές τον παράνομο μετανάστη και τον αδελφο του, ξαδελφια της γυναικας του, που φιλοξενεί, μόλις αντιληφθεί πως έχει σχέση του ενός με την ανιψιά του και ότι πρόκειται να παντρευτούν. Μια σύγχρονη τραγωδία δηλαδή, για την οποία μάλιστα ο Μίλερ μεταχειρίστηκε ελεύθερα το πρότυπο της αρχαίας ελληνικής,εισάγοντας τον ρόλο του δικηγόρου Αλφιέρι που λειτουργεί ως Χορός/Αφηγητής κι επιχειρώντας να προσδώσει στα πρόσωπα αρχετυπική διάσταση.

Στην παράσταση βλέπουμε ηθοποιούς αναγνωρισμένων ικανοτήτων και άλλους νεότερους να βρίσκονται στη σκηνή,  δείχνωντας ο καθένας με πειθώ την προσωπική του θέση μέσα στην τραγωδία, ειδικά οι ηθοποιοί της επίμαχης τετράδας: Γιώρ¬γος Κιμούλης (Έντι), Μαρία Κεχαγιόγλου (Μπέατρις), Ηλιάνας Μαυρομάτη (Κάθριν), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ροντόλφο). Συγκλονίζουν με το παιξιμο τους ο Κιμουλης και η Μαυροματη.
 Υποβλητικό σαν ατμόσφαιρα έργο με πολύ καλές ερμηνείες, τόσο από τους πρωταγωνιστές όσο κι απ' όλον τον θίασο. Το έργο αυτό καθ' εαυτό είναι μιας άλλης εποχής, με θέμα πρωτίστως τους μετανάστες που κατέφευγαν στις ΗΠΑ με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το λιμάνι της, να ζήσουν το "Αμερικανικό όνειρο", δευτερευόντως το ανομολόγητο πάθος του θείου προς την ανιψιά, που μεγαλώνοντας θέλει να πετάξει με τα δικά της φτερά. Το πάθος αυτό γίνεται η αιτία του χαμού του πρωταγωνιστή Έντι, εξ αιτίας της αποστροφής και της ζήλειας του για τον επίδοξο αρραβωνιαστικό της ανιψιάς του. Σε μια κρίση παροξυσμού καταδίδει τους Ιταλούς φιλοξενούμενους στην Αστυνομία Αλλοδαπών: καθώς αυτοί δεν έχουν χαρτιά εισόδου συλλαμβάνονται. Ο αδελφός του αρραβωνιαστικού που θα απελαθεί απ' τη χώρα, θα σκοτώσει με το μαχαίρι που ήδη ο Έντι κρατά και το σώμα του θα πέσει νεκρό μπροστά στα μάτια όλων, λίγο πριν γίνει ο γάμος. Η σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη είναι δεμένη, η τοποθεσία της γέφυρας πάνω απ' το λιμάνι καθώς και η ατμόσφαιρα της "πολυπόθητης" Νέας Υόρκης της εποχής, αποδίδεται με ακρίβεια, συντελώντας σε ένα άρτιο θεατρικό αποτέλεσμα. Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή Γιώργου Κιμούλη ως Έντι Καμπόνε εγγράφεται στο ενεργητικό των καλύτερων ρόλων που έχει υποδυθεί. Η παράσταση συνιστάται σε όσους θέλουν να δουν ένα ποιοτικό έργο που συγχρόνως είναι και διασκεδαστικό δεδομένου ότι το πρώτο μέρος περιέχει πολλές ατάκες με αστεία σχόλια που χαρακτηρίζουν την αντιμετώπιση του Ιταλού μετανάστη από τον Έντι Καρμπόνε.
Υπέροχη παράσταση!! Ευτυχώς το κοινό αγνόησε τις κακόβουλες κριτικές. Το θέατρο ήταν γεμάτο και η παράσταση εξαιρετική, από τις καλύτερες που είδα φέτος. Να πάτε χωρίς δισταγμό.
Μπράβο σε όλους, μια πάρα πολύ καλή παράσταση με γερές ερμηνείες. Τα σχόλια που διάβασα παρακάτω είναι επιεικώς κακεντρεχή και εμφανώς κακόβουλα. Ευχομαι να είναι πληρωμενων αληταρδων γιατι αλλιως είναι καθυστερημενων ηλιθιων που δεν εχουν καμια σχεση με θεατρο και πολιτισμο. Τόσο ο Κιμούλης που πάντα μας θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλοι ηθοποιοί στο ελληνικό θέατρο, όσο και η νεαρή Μαυρομάτη που ξεχειλίζει από ταλέντο και λάμψη, είναι επάξια στη σκηνή του Εθνικού. Όπως και όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση. Σπουδαίο το έργο του Άρθουρ Μίλερ.

ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ, του Αρθουρ Μίλλερ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Λήξη παράστασης: 27 Μαΐου 2018
 Πρόκειται για Ιταλούς μετανάστες στις ΗΠΑ πολλών δεκαετιών πίσω, της δεκαετίας του 1950 συγκεκριμένα, τότε που ο Άρθουρ Μίλερ έγραφε το «Ψηλά από τη γέφυρα», ένα από τα μεγάλα έργα του, παιγμένο ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας μέσα στα χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικό πραξικοπημα από την ναζιστικη ΕΕ στην Ιταλία
 Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 20:35
Ο αληταρας κωλογερας πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα δηλωσε ότι θα υπακουσει στην ΕυρωΕνωση και την Γερμανια και απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η Λέγκα και το λαϊκό Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.
Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει. Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια θα ξεκινήσουν διαδικασία κατά του προέδρου Ματαρέλα για εσχάτη προδοσία
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 23:40
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.
Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται στην εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά του ίδιου του Συντάγματος.
Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και το  Δημοκρατικό Κόμμα, αντιθέτως, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα.
Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα δυο τρίτα των ψήφων βουλευτών και γερουσιαστών. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να επιτευχθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά Μακρόν
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 19:02
Οι σημερινές διαδηλώσεις του Σαββατου κατά της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που ονομάσθηκαν από τους διοργανωτές εκ προοιμίου «λαοθάλασσα» και οργανώθηκαν με πρωτοβουλία των συνδικάτων, κομμάτων και ενώσεων της αριστεράς, συγκέντρωσαν 250.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη την Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.
Στο Παρίσι, η CGT μέτρησε 80.000 διαδηλωτές.  Η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις με την επωνυμία «γιορτή του Μακρόν», που είχαν συγκεντρώσει στις 5 Μαΐου 100.000 διαδηλωτές στο Παρίσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Shakira is a global superstar, but many people don’t know she also champions the rights of children at a global level.
So it’s particularly upsetting to me to find out that after everything that’s happened in Gaza, she’ll be performing in Israel for the very first time this July.
The timing sends a terrible signal. Israel just shot thousands of Palestinian protesters, killing over 100 in the weeks of protesting. Justice is nowhere in sight.
Shakira has a track-record of listening to activists, so if we create a massive outcry she could listen to us. Add your name and share with everyone you know:
SHAKIRA: CHOOSE FREEDOM
Dozens of artists have dropped Israel -- from Lorde to Lauren Hill to Roger Waters. And in the wake of the recent assaults on Gaza even more are speaking out, including Natalie Portman.
But Shakira cancelling would carry special weight. She has truly global fame - which is so important for us in the United States especially to recognize. If we can reach her, people literally around the world will know about it. And no matter where you live, this is something we can work on together.
I’m hopeful because Shakira has already proudly signed onto the same basic values you and I share: basic dignity for all people. As a UNICEF Goodwill Ambassador, Shakira focuses on work that - and I quote - “helps life-saving supplies reach the world’s most impoverished and at-risk children.”
I know that if we show her the truth about life for children in Gaza, she’ll see that she has to do something about it. I believe she has the heart to take this stand.
That’s why we’re asking Shakira to speak out for peace, justice, and human rights, and cancel her concert in Tel Aviv. Add your name and share with everyone you know:
SHAKIRA: CHOOSE FREEDOM
I don’t think Shakira has bad intentions here.
But the simple truth is this: Palestinians have asked international stars to stay away from apartheid Israel, just like they did from apartheid South Africa - especially after Gaza. Crossing that picket line disrespects those working so hard for their freedom. It makes it possible for Jewish Israelis to pretend there is no cost for their government’s actions.
It delays that first day when true freedom will shine.
Ask Shakira to choose freedom:
SHAKIRA: CHOOSE FREEDOM
With thanks for all you do,
Onward,

e-h είπε...


Η Shakira είναι μια παγκόσμια σούπερ σταρ, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι επίσης υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα ενοχλητικό για μένα να διαπιστώσω ότι μετά από ό, τι συνέβη στη Γάζα, θα εμφανιστεί στο Ισραήλ για πρώτη φορά τον Ιούλιο.

Ο συγχρονισμός στέλνει ένα τρομερό σήμα. Το Ισραήλ μόλις πυροβόλησε χιλιάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές, σκοτώνοντας πάνω από 100 Παλαιστινιους τις εβδομάδες διαμαρτυρίας. Η δικαιοσύνη δεν βλέπει πουθενά.

Η Shakira έχει ένα κομμάτι ακρόασης ακτιβιστών, οπότε αν δημιουργήσουμε μια μαζική κατακραυγή, θα μπορούσε να μας ακούσει. Προσθέστε το όνομά σας και μοιραστείτε με όσους γνωρίζετε:

SHAKIRA: ΕΠΙΛΕΞΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δεκάδες καλλιτέχνες έχουν πετάξει το Ισραήλ - από την Lorde στο Lauren Hill μέχρι τον Roger Waters. Και μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα, μιλάμε ακόμα περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένης της Natalie Portman.

Αλλά η ακύρωση της Shakira θα είχε ιδιαίτερο βάρος. Έχει αληθινά παγκόσμια φήμη - που είναι τόσο σημαντικό για εμάς στις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουμε ιδιαίτερα. Αν μπορούμε να την φτάσουμε, οι άνθρωποι κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο θα το μάθουν. Και δεν έχει σημασία πού ζείτε, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.

Ελπίζω ότι η Shakira έχει ήδη υπερηφανευθεί με υπερηφάνεια στις ίδιες βασικές αξίες που μοιράζεστε εσείς και εγώ: η βασική αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους. Ως Πρέσβης της Καλής Θέλησης της UNICEF, ο Shakira επικεντρώνεται σε εργασίες που - και παραθέτω - «βοηθούν τις σωστικές προμήθειες να φθάσουν στα πιο φτωχά και σε κίνδυνο παιδιά του κόσμου».

Γνωρίζω ότι αν της δείξουμε την αλήθεια για τη ζωή των παιδιών στη Γάζα, θα δει ότι πρέπει να κάνει κάτι γι 'αυτό. Πιστεύω ότι έχει την καρδιά να πάρει αυτή τη στάση.

Γι 'αυτό ζητάμε από τη Σακίρα να μιλήσει για ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα και να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ. Προσθέστε το όνομά σας και μοιραστείτε με όσους γνωρίζετε:

SHAKIRA: ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δεν νομίζω ότι η Shakira έχει κακές προθέσεις εδώ.

Αλλά η απλή αλήθεια είναι αυτό: οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από τα διεθνή αστέρια να παραμείνουν μακριά από το απαρτχάιντ του Ισραήλ, όπως ακριβώς έπραξαν από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής - ειδικά μετά τη Γάζα. Η διέλευση αυτής της γραμμής ανίχνευσης αγνοεί εκείνους που εργάζονται τόσο σκληρά για την ελευθερία τους. Παρέχει στους Εβραίους Ισραηλινούς τη δυνατότητα να ισχυριστούν ότι δεν υπάρχει κόστος για τις πράξεις της κυβέρνησής τους.

Αυτό καθυστερεί αυτή την πρώτη μέρα, όταν η αληθινή ελευθερία θα λάμψει.

Ζητήστε από τη Shakira να επιλέξει την ελευθερία:

SHAKIRA: ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Με ευχαριστίες για όλα όσα κάνεις,

Προς τα εμπρός,