Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Δευτερα 28 Μαιου 2018


Leonidas Papadopoulos
27/5/2018 – 16.00
 Τώρα στο Κερατσίνι! Η ΔΕΗ καταδίκασε διαβητικό ινσουλινοεξαρτώμενο με λευχαιμία και αναπνευστική ανεπάρκεια να ζει στο σκοτάδι εδώ και δύο μέρες.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν εκεί και επανασύνδεσε τον φτωχό συμπολίτη μας με τη ζωή.
Ο φτωχός συμπολίτης μας αναγκάστηκε να αποθηκεύσει τις ινσουλίνες του στο ψυγείο ενός γείτονα και να αναπνέει με μεγάλη δυσκολία μια και η συσκευή οξυγόνου του χωρίς ρεύμα δε λειτουργεί.
Η ΔΕΗ και η μνημονιακή κυβέρνηση Συριζα τον καταδίκασαν στο θάνατο.
Το Κίνημά μας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας.
Ο Αγώνας συνεχίζεται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδω εχουμε σκηνες απο την Συρια του χασαπη Ασαντ,α οχι ειναι απο την δημοκρατικη Αμερικη του Τραμπ

Η Τζίνα Χάσπελ είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA
Επικυρώθηκε από τη Γερουσία ο διορισμός της
Στην ακρόασή της, την περασμένη εβδομάδα, σημαδεύτηκε από ερωτήσεις για τον ρόλο της στη χρήση μεθόδων όπως ο εικονικός πνιγμός, που θεωρείται ευρέως τύπος βασανιστηρίου, πριν από μια δεκαετία επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεώτερου.
Ο Μακέιν, που απουσιάζει από την Ουάσινγκτον όλο τον χρόνο καθώς μάχεται με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους συναδέλφους του γερουσιαστές να μην ψηφίσουν τη Χάσπελ. Θύμα και ο ίδιος βασανιστηρίων, ως αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, ο Μακείν επικαλέστηκε τον ρόλο της Χάσπελ στο πρόγραμμα ανάκρισης της CIA λέγοντας πως η χώρα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο μεθόδους που τη διατηρούν ασφαλή οι οποίες είναι «σωστές και δίκαιες όπως οι αξίες με τις οποίες φιλοδοξούμε να ζήσουμε και να προωθήσουμε στον κόσμο».
Η Χάσπελ ΄΄δεσμεύτηκε΄΄ κατά την ακρόασή της ότι δεν θα επαναφέρει ποτέ το πρόγραμμα ανάκρισης που δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν τοποθετήθηκε ως προς το αν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει.

Ο Ρέι Μακγκάβερν κακοποιήθηκε στη Γερουσία από την αστυνομία του Κάπιτολ Χιλ μετά την διαμαρτυρία του ενάντια στη #bloodygina

Ο Raymond McGovern (γεννημένος στις 25 Αυγούστου 1939) είναι ένας παλαίμαχοςαξιωματικός της CIA που έγινε πολιτικός ακτιβιστής . Ο McGovern ήταν αναλυτής της CIA από το 1963 έως το 1990 και στη δεκαετία του 1980 προήδρευσε τις Εθνικές εκτιμήσεις για τις μυστικές υπηρεσίες και προετοίμασε το Daily Brief του Προέδρου . Έλαβε τοMedal Commendation Medal στη συνταξιοδότησή του, την επιστρέφει το 2006 για να διαμαρτυρηθεί για τη συμμετοχή της CIA στα βασανιστήρια.  Η εργασία μετά την συνταξιοδότηση του McGovern περιλαμβάνει σχολιάζοντας ζητήματα πληροφοριών και το 2003 ίδρυση εμπειρογνωμόνων βετεράνων πληροφοριών για την υγιεινή .
Τον Ιανουάριο του 2006, ο McGovern άρχισε να μιλάει εξ ονόματος της αντιπολεμικής ομάδας, όχι στο όνομά μας . Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ομάδας, ο McGovern υπηρέτησε συμβολικά τα" κατηγορητήρια εγκλημάτων πολέμου " στο Λευκό Οίκο Μπους από ένα "δικαστήριο του λαού".
Το 2006, ο McGovern επέστρεψε το μετάλλιο της διακριτικής ευγνωμοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της CIA στα βασανιστήρια.
Ο McGovern είναι ιδρυτικό μέλος του Professional Veterin Intelligence for Sanity .  Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο McGovern και άλλα 27 μέλη της ομάδας καθοδήγησης του VIPS έγραψαν επιστολή προς τον Πρόεδρο, αμφισβητώντας ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο, το οποίο ζήτησε να αντικρούσει την έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη χρήση βασανιστηρίων από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών .
Το 2014, ο McGovern συνελήφθη από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης σε μια εκδήλωση όπου ο πρώην διευθυντής της CIA και ο συνταξιούχος στρατηγός David Petraeus έδωσε ομιλία. Ο McGovern δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει με τον Petraeus τη συμμετοχή του στους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά η ασφάλεια του είπε ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος.  Ισχυρίστηκε ότι είχε εισιτήριο στην εκδήλωση, αλλά κατηγορήθηκε για την αντίσταση στη σύλληψη και την ποινική καταπάτηση.
Στις 9 Μαΐου 2018, ο McGovern ήταν ένας από τους πολλούς διαδηλωτές που διέκοψαν την ακρόαση επιβεβαίωσης της Γερουσίας της Τζίνα Χασπέλ να γίνει διευθυντής της CIA . Αφού άρχισε να φωνάζει για το νερό , ο McGovern απομακρύνθηκε βίαια από την αστυνομία του Capitol .
Όταν ρωτήθηκε για το TVNZ εάν ο Julian Assange ήταν ήρωας ή κακοποιός, απάντησε «ήρωας»  και έχει συν-γράψει μια ανοιχτή επιστολή υποστήριξης για τα WikiLeaks και Assange.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Julian Assange ήταν δημοσιογράφος, απάντησε: "Ναι, στην πραγματικότητα, με όλο τον σεβασμό, νομίζω ότι πρέπει να ακολουθείτε το παράδειγμά του"  στον δημοσιογράφο του CNN.
Τον Νοέμβριο του 2016, έγραψε στους υποστηρικτές της Jill Stein : "Είμαι στην Ευρώπη τώρα, αλλά ψήφισα υπέρ της Jill Stein, ως θέμα συνείδησης, προτού αναχωρήσω από τις ΗΠΑ" και "σκέφτηκα τα εγγόνια μου, ψηφοφορία για τη Jill Stein, γνωρίζοντας ότι η ίδια και οι Πράσινοι είναι σκληροί στη δουλειά προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι τα εγγόνια μου θα έχουν τον καθαρό αέρα και το καθαρό νερό που οι περισσότεροι από εμάς «μεγαλόσωμοι» εξακολουθούν να θεωρούνται δεδομένοι»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




https://greciaparacuba.blogspot.gr/
Φίλοι και φίλες
Επιχειρείται μέσω κοινωνικών δικτύων (blogs κλπ)  το στήσιμο μιας καμπάνιας υλικής βοήθειας προς την Κούβα. Σε πρώτη φάση έχουν λυθεί τα βασικά και αναγκαία τεχνικά ζητήματα, δηλ. ο φορέας που θα παραλάβει στην Κούβα, η λίστα των ειδών που συγκεντρώνουμε, ο τρόπος-μέσο μεταφοράς, ο χώρος συγκέντρωσης και συσκευασίας.
Παράλληλα, προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η ενημέρωση των φίλων και η διεύρυνση των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας και γι αυτό ζητάμε αν συμφωνείτε και το επιθυμείτε - όσοι έχετε blog -   να προσθέσουμε το baner του  στην ενότητα "υποστηρίζουν" του  blog της πρωτοβουλίας .
Λεπτομέρειες σχετικά , μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ενότητες του  ομώνυμου blog:
Ιστορία και σημερινό καθεστώς αποστολών
https://greciaparacuba.blogspot.gr/p/blog-page.html
Οργανισμοί παραλαβής στην Κούβα
https://greciaparacuba.blogspot.gr/p/blog-page_55.html
Αντίστοιχες καμπάνιες σε άλλες χώρες
https://greciaparacuba.blogspot.gr/p/blog-page_18.html
Λίστες ειδών
https://greciaparacuba.blogspot.gr/p/2018_19.html
Μη διστάσετε να μας γράψετε πως το σκέφτεστε ή άλλες ιδέες, μέσω αυτού του mail ή της φόρμας επικοινωνίας μέσα στο blog.
https://greciaparacuba.blogspot.gr/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 'χαμε όλα, να κι ο Βαρουφακης ο υπάλληλος του Σόρος και πρωην μέντορας του Τσίπρα να θέλει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου...

Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με μια πρόταση «βόμβα» μέσω της οποίας προτείνει την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Στο άρθρο του που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών, υιοθετείται γραμμή «επίθεσης φιλίας» στην Τουρκία μέσω των πετρελαίων έτσι ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ειρήνης που θα την αναδείξει στο ευρωπαϊκό σκηνικό. Η «πρόταση»» αυτή του Βαρουφάκη, που ακόμη και οι ίδιοι Τούρκοι δεν έχουν θέσει επίσημα ζητάει ουσιαστικά από την Ελλάδα να παραιτηθεί των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και για να γίνει «δορυφόρος» της Τουρκίας, να «φινλανδοποιηθεί».
Στην αρχή του άρθρου ο Γ. Βαρουφάκης εξαπολύει επίθεση κατά του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Μ. Νετανιάχου για το θέμα των Παλαιστινίων, στη συνέχεια προσπαθωντας να φοβισει τον κοσμο λέει  ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στη συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων στην Αν. Μεσόγειο, μιλώντας για ανάλογη συμφωνία μεταξύ Σκωτίας και Νορβηγίας στη βόρεια Θάλασσα, αν και συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις...
Μια συνεκμετάλλευση στον Μπάμπουρα για παράδειγμα υπερπηδά νησιά όπως η Σαμοθράκη και του Ανατολικού Αιγαίου. Δεν είναι βόρεια Θάλασσα εδώ. Είναι μια κλειστή θάλασσα η οποία έχει εθνικά εδάφη τα οποία θα υπερκαλυφθούν από την Τουρκία, εάν πούμε το «ναι».
Στην ανάλυση του προτείνει τη δημιουργία μιας συμφωνίας με την Τουρκία για τον μοίρασμα του Αιγαίου, καθώς έτσι θα αποδυναμωθεί ο Ερντογάν(!) ο οποίος επενδύει στην ένταση, μιλώντας για ένα ευρύτερο συνεταιρισμό μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Παλαιστινιακής Αρχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι επίσημο... Η Ιταλία είναι υπό την κατοχή της ευρωπαϊκής δικτατορίας!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος τελικά θα κυβερνήσει στην Ιταλία; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Γερμανία, οι Οίκοι αξιολόγησης ή η πλειοψηφία του Ιταλικού λαού;
Του Δημήτρη Κυπριώτη
Όταν ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Matarella, «εξαφανίστηκε» στην κυριολεξία από τη χώρα του στα... «σκοτεινά δωμάτια» των Βρυξελλών, παραμονές της κατάθεσης της επίσημης πρότασης για το σχηματισμό κυβέρνησης, υπό  τον Giuseppe Conte  που πρότειναν τα κόμματα της Λίγκας και των Πέντε Αστέρων, που πλειοψήφησαν στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, πολλοί κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν ομαλά, αν υπήρχε διαφωνία σε πρόσωπα.
Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού ο ΠτΔ απέρριψε την πρόταση του υποψήφιου πρωθυπουργού, επειδή στη σύνθεση της κυβέρνησης περιλαμβανόταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο Paolo Savona, ένας 80 χρονος οικονομολόγος, γνωστός πολέμιος του Ευρώ!
Να λοιπόν που η Δημοκρατία δεν λειτούργησε στην Ιταλία! Για αυτό ο Conte εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου,  δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τους επικεφαλής των κομμάτων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα συνεργασίας με τις δυνάμεις που με υπέδειξαν» και αποχώρησε, αφού ήδη είχε καταθέσει την εντολή, μη δεχόμενος αντικατάσταση του Savona.
Αμέσως μετά, όπως ήταν φυσικό ήρθαν οι καυστικές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων που με τη σειρά τους δήλωσαν:
Mateo Salvini (Λέγκα): « Σε μια δημοκρατία, εάν είμαστε ακόμη δημοκρατία, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί να γίνει. Να αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν». Υποδεικνύοντας έτσι, εκλογές. Στη συνέχεια δήλωσε: «Μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργαστήκαμε σκληρά, μέρα και νύχτα, για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μία αρχή που είναι απαράβατη, αφού για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί και όχι Γερμανοί ή άλλες εθνικότητες»  Και συνέχισε περισσότερο διαφωτιστικός σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις και,  τόνισε.  «Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μία αλυσίδα  που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες,  πραγμα που σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός»
Από την πλευρά των Πέντε Αστέρων ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων Di Maio δήλωσε: «Πρέπει να μας πουν ότι οι εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι. Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε Savona, θα μας πουν και πάλι όχι»
Και απέναντι στις δηλώσεις αυτές, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Matarella δήλωσε: «Θεμελιώδους σημασίας η συμμετοχή στην ΕΕ! Χρέος μου να προστατέψω τις οικονομίες των Ιταλών!»
Αυτά τα ωραία ακούσαμε από το στόμα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας και μάθαμε ότι είναι αυτός που  αποφασίζει  μόνος του ποιο είναι το συμφέρον των Ιταλών και όχι ο ίδιος ο Ιταλικός λαός. Ο κύριος λοιπόν  Matarella με τα λόγια  και τις πράξεις του, αναδεικνύεται σε δικτάτορα πρώτης κατηγορίας και όλα τα άλλα είναι για μια κακή απολογία του σε δικαστήριο για  εσχάτης προδοσία!
Αλλά για να προλάβει τα χειρότερα για τον ίδιο και σύμφωνα με τις οδηγίες των αφεντικών του, άρχισε να τρέχει και να βγάζει από το μανίκι του τον υποψήφιο πρωθυπουργό, που θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης....τεχνοκρατών.
Από τις διαρροές που έρχονται από το προεδρικό είναι ο  οικονομολόγος Κάρλο Κοταρέλι  γνωστό και μη εξαιρετέο «παιδί» από τη θητεία του στο ΔΝΤ , αλλά και σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι! Δηλαδή δύο πολύ επιτυχημένων κυβερνήσεων που βούλιαξαν την Ιταλία και έφυγαν με τις κλωτσιές!!
Το θέμα τώρα είναι αν η κυβέρνηση που θα ορκιστεί, θα μπορέσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι. Τώρα αρχίζει πάλι ένας νέος Μαραθώνιος και να δούμε τελικά πως θα βρει το σύστημα τρόπους για να διεμβολίσει την πλειοψηφία της Βουλής.
Το Δίδαγμα από τη σημερινή στάση του Ιταλού προέδρου είναι πολύ σοβαρό.
Που ακούστηκε ένας πρόεδρος Δημοκρατίας που βρίσκεται στην κορυφή της Πολιτειακής Ηγεσίας ενός κράτους, να επεμβαίνει στην εκφρασμένη βούληση του λαού του;
Ποιος είναι τελικά ο θεσμός που διαφυλάσσει;
Που έδωσε όρκο και πως αφήνει να τον διαφεντεύουν άλλοι ξένοι παράγοντες;
Τελικά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή: http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/, https://epamhellas.gr/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H αφέντρα Μερκελ και το γιουσουφάκι της Ματαρελα νομίζουν πως τελείωσαν όπως με τον Τσίπρα;

Το 4ο Ράιχ προχώρησε σε ανοιχτό πραξικόπημα στην Ιταλία...
Το 60% των ιταλών ψηφίζει, αλλά οι υπουργοί πρέπει να εγκριθούν από το Βερολίνο!
Τα καλύτερα θα φθάσουν και θα πονάνε... τόσο τη δεξιά όσο και την ξεπουλημένη "κεντροαριστερά"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκανα πραξικόπημα για να υπερασπιστώ το ευρώ... ισχυρίστηκε ο ιταλος υπάλληλος του 4ου Ράιχ....
...πρόεδρος της αποικίας Ιταλίας!
ΝΤΡΟΠΗ στην ιταλικη «δημοκρατία» του κώλου!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κυριακή, 27 μαΐου 2018
Ιταλία ώρα μηδέν!
Μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι. Ευρωπαϊκή Ένωση, τράπεζες, ΜΜΕ, κεντροαριστερά, δεξιά και πρόεδρος Δημοκρατίας, έχοντας απέναντι τους το Σύνταγμα, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια διαθέτει και την απόλυτη εκλογική πλειοψηφία του ιταλικού λαού.
Ένα "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" που δεν αποτελεί τη συνήθη πολιτική συμφωνία κεντροαριστεράς και δεξιάς, αλλά απρόσμενων πολιτικών δυνάμεων που παρά τον εκλογικό νόμο ο οποίος ψηφίστηκε λίγο πριν τις εκλογές του Μάρτη, "κομμένος και ραμμένος" ώστε ν' αποτρέψει τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία.
Ένα "Σύμφωνο Διακυβέρνησης" που ξεφεύγει από τα γνωστά "ευρωπαϊκά πλαίσια" και προσομοιάζει με τις θέσεις της κεντροαριστεράς πριν μισό αιώνα και σήμερα στο "εκτελεστικό απόσπασμα" με την κατηγορία "εθνικοκυριαρχικό": νομισματική, πολιτιστική, πολιτική και γεωπολιτική εθνική κυριαρχία. Άνοιγμα στη Ρωσία και στους Αδέσμευτους. Η Κοινωνία κι η Πολιτική υπεράνω της οικονομίας. Κοινωνικά δικαιώματα, επαναφορά εργατικών κατακτήσεων. Κανόνες προγραμματισμού της αγοράς...
Μια πρόκληση που αν δεν υπάρξει η ώρα της πασίγνωστης πλέον πολιτικής κωλοτούμπας θα οδηγήσει σε πόλεμο, που όμως ήδη διεξάγεται με τις πρώτες πολεμικές συγκρούσεις.
Η Elisabetta Gualmini, κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της κεντροαριστεράς και Καθηγήτρια Πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, σύζυγος του επίσης Καθηγητή Πανεπιστημίου Salvatore Vassallo, πολιτολόγου και βουλευτή της κεντροαριστεράς, μιλώντας στην εκπομπή Matrix (Italia1 του Μπερλουσκόνι) είπε για πρώτη φορά επισήμως και δημόσια τα "σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη".
Η κεντροαριστερή Καθηγήτρια ΠανεπιστημίουElisabetta Gualmini, η κορυφή της κεντροαριστερής διανόησης της ιταλικής κεντροαριστεράς είπε πράγματα με τ' όνομά τους χωρίς καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού. Όπως δεν τα έχουν πει ποτέ όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς και της δεξιάς.
Πιο ειλικρινής και ξεκάθαρη τοποθέτηση εναντίον της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία κι εναντίον του "Συμφώνου Διακυβέρνησης" του πρωθυπουργού Giuseppe Conte δεν θα μπορούσε να υπάρξει: "Ή είσαι με την Ευρώπη, ή είσαι με τον λαό"!
Η Elisabetta Gualmini,απλώς εξέφρασε δημόσια κι επικύρωσε με το κύρος της Πανεπιστημιακού και κορυφαίου στελέχους της κεντροαριστεράς, όσα διάφοροι συνομωσιολόγοι διακινούν πολλά χρόνια τώρα: κεντροαριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη των πολυεθνικών, των τραπεζών, του υπερεθνικού κεφαλαίου, το Διευθυντήριο που δεν εκλεγεί από κανέναν, οι Βρυξέλλες δεν ανέχονται, δεν επιτρέπουν εθνικοκυριαρχικές πολιτικές.
Η Elisabetta Gualmini, αναφερόμενη στον συνάδελφό της νέο πρωθυπουργό Giuseppe Conte είναι απόλυτα σαφής: "Μας είπε πως θα κατοχυρώσει το ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη κι από την άλλη πως θα είναι φίλος του λαού... Αυτό είναι αδύνατον να γίνει πράξη, γιατί ή θα είσαι με την μία πλευρά ή θα είσαι με την άλλη".
Η ειλικρίνεια της 50χρονης Elisabetta Gualmini βρίσκεται και στην τεράστια απογοήτευση που της προκάλεσε η ήττα της ιταλικής κεντροαριστεράς και δεξιάς, που διέκοψε την παγιωμένη εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία των δύο πόλων που διαχειρίζονται στην Ιταλία τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Πριν τις εθνικές εκλογές του Μάρτη 2018 και με τη σιγουριά που έδινε ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος που ψήφισε η κεντροαριστερά μαζί με τη δεξιά, κοινοβουλευτική πλειοψηφία εκείνης της βουλής, είχε δηλώσει: "Αν το Κίνημα 5 αστέρων θα πήγαινε στην κυβέρνηση, εγώ θα βρω καταφύγιο στο Τιμπουκτού". Είναι γνωστή η λατρεία αυτής της κοσμοπολίτικης "κεντροαριστεράς" για εξωτικές περιοχές ανατολικής φιλοσοφίας, όπως το Τιμπουκτού του Μάλι, αλλά τώρα η κυρία δεν εγκατέλειψε την Ιταλία και θα αναγκαστεί να υποστεί κυβέρνηση του Κ5α.
Κι ενώ η Ιταλία, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, παραμένει δουλικό των Βρυξελλών, όλοι αναμένουν αν θα συνεχιστεί το πραξικόπημα του Sergio Mattarella, που εκτός τη συμπαράσταση -άμεση και χυδαία παρέμβαση του διευθυντηρίου- βρίσκει απήχηση και στο γνωστό πόλεμο των σπρεντ (spread) για να γονατίσουν την κυβέρνηση του Giuseppe Conte, όπως ακριβώς γονάτισαν και την κυβέρνηση Τσίπρα.
Θα συνεχίσει ο πρόεδρος Mattarella την αντισυνταγματική πορεία άρνησης συμμετοχής στην Κυβέρνηση βαρβάρων στην Ιταλία  του Savona;
Θα συνεχίσει επιμένοντας σε μια εθνική πορεία της Ιταλίας η νέα κυβέρνηση Κ5α και Λέγκας;
Ο Γενικός Γραμματέας της Λέγκας Matteo Salvini με χθεσινές δηλώσεις του δείχνει πως δεν αστειεύεται, αλλά το ίδιο και το Κ5α.
Matteo Salvini: "Ο κατάλογος των υπουργών είναι στον Conte κι ελπίζω να μην έχουμε από κανέναν ζήτημα. Αρνούμαι να συνεχίσω έτσι για άλλες ημέρες και άλλες διαπραγματεύσεις... Ή η κυβέρνηση ξεκινάει τις επόμενες ώρες κι αρχίζει να εργάζεται, ή πάμε για εκλογές ώστε να έχουμε μια τεράστια απόλυτη πλειοψηφία. Παρόλο που θα  ήταν ασέβεια προς τον ιταλικό λαό να μην επιτρέπουν το ξεκίνημα αυτής της κυβέρνησης γιατί δεν είναι αρεστή σε κάποιους στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες".
«Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα» ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας όταν υποτάχθηκε στο διευθυντήριο κι ανέλαβε τη διαχείριση των μνημονίων. Όπως και με το «go back μαντάμ Μέρκελ» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός έγινε "ρεαλιστής": «Όταν όμως γνωρίζεις έναν άνθρωπο προσωπικά, τον βλέπεις αλλιώς. Η καγκελάριος, είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και - τολμώ να πω - ότι είναι ανοιχτόμυαλη. Και το έδειξε αυτό στο προσφυγικό κυρίως».
Θα έρθει κι η σειρά της Λέγκας και του Κ5α να αποδεχθούν το "ρεαλισμό" της υποταγής;
Ίσως, αλλά θα το διαπιστώσουμε σύντομα.
Όμως σήμερα ο ιταλικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη για λογαριασμό όλων των ευρωπαϊκών λαών και δυστυχώς δίνει μόνος αυτή τη μάχη έχοντας απέναντί του όλο το παγιωμένο πολιτικό σύστημα του 4ου Ράιχ: κεντροαριστερά, δεξιά, διευθυντήριο, ΜΜΕ, μασονία, υπερεθνικό κεφάλαιο...
Αν "δικαιωθούν" οι Κασσάνδρες κι υποταχθεί και η Ιταλία, όλοι όσοι σήμερα έχουν συμμαχήσει εναντίον του ιταλικού λαού θα είναι υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία.
Η υποταγμένη κι υπόδουλη "κεντροαριστερά" των τραπεζιτών θα λογοδοτήσει γιατί συμμάχησε με το υπερεθνικό κεφάλαιο και οι "δικαιολογίες" για τον "φασίστα, ακροδεξιό, ξενόφοβο, ρατσιστή, εθνικοκυριαρχικό" Matteo Salvini δεν θα συγκαλύψουν το έγκλημα.
Άραγε στη χθεσινή επίσκεψη του "φασίστα, ακροδεξιού, ξενόφοβου, ρατσιστή, εθνικοκυριαρχικού" Matteo Salvini της Λέγκας στο Martinengo, τη μικρή κωμόπολη των 7.000 περίπου κατοίκων στην περιοχή του πάλαι ποτέ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΙΛΑΝΟ, διαπιστώνει κάποιος την παρουσία καπιταλιστών, ανθρώπων που είναι φασίστες κι ακροδεξιοί, ή μια άλλη σχέση ηγέτη-λαού;
Θα ανεχθούν αυτοί οι πολίτες μια προδοσία αντίστοιχη με όσα ζούμε στη δική μας πατρίδα;
Ίδωμεν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: «Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας»
 Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018, 11:07
Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στις τελευταίες ιταλικές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης Radio Capital.
«Δεν σκεφθήκαμε ποτέ να βγούμε από το Ευρώ. Δεν ήταν στο πρόγραμμά μας. Θα προχωρούσαμε μόνον σε αναθεώρηση του τραπεζικού συστήματος και των τραπεζών», είπε ο Σαλβίνι. «Ο Πάολο Σαβόνα, ως υπουργός οικονομικών, θα μας εγγυόταν άριστα αποτελέσματα στην Ευρώπη, κανένας άλλος δεν θα είχε τόση επιτυχία», πρόσθεσε.
«Θέλω να καταλάβω τις κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας. Θέλω να δω ποιος θα ψηφίσει, στο κοινοβούλιο, την κυβέρνηση του Κάρλο Κοταρέλι».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΔΕΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΠΙΣΩ
27/05/2018
Ο αδύναμος δεν βγαίνει στα ίσα να κτυπήσει τον ισχυρό. Θα ψαχτεί με πονηράδα. Πώς θα του την φέρει του αλλουνού. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του πυρπολικού. Του μικρού πλοίου που ο Έλληνας το μετέτρεπε σε μπαρουταποθήκη και στα μουλωχτά το κόλλαγε στο μεγάλο παπόρι του Τούρκου, για να κάνει τη χοντρή ζημιά.
Την πονηράδα την έχει ο Έλληνας, και τη θάλασσα την ξέρει πολύ καλά, περισσότερο καλά και από τους πειρατές. Χρειάζεται, όμως, να 'χει και ψυχάρα ο πυρπολητής. Και πλήρωμα πειθαρχημένο, να υπακούει και στο νεύμα του κυβερνήτη. Απαραίτητη και η σβελτοσύνη στο συντονισμό της επιχείρησης.
Σα σήμερα, στις 27 Μαΐου, το 1821, ένα παλληκαρόπουλο 31 χρονών, Παπανικολής στο όνομα, που από πολύ πιτσιρίκι ήταν κανονικός ναυτικός, γίνεται ο πρώτος στην Ιστορία πυρπολητής της Ελληνικής Επανάστασης. Στο λιμάνι της Ερεσσού, στην Λέσβο, έβαλε στο σημάδι ένα τούρκικο πολεμικό καράβι με 74 πυροβόλα και 1.000 φαντάρους μέσα. Τους έστειλε στην κόλαση. Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι με τα «πυρπολικά» οι Έλληνες βρήκαν ένα σπουδαίο όπλο...
Ο πυρπολητής δεν είναι καμικάζι. Θα κάνει τη ζημιά και πρέπει να γυρίσει πίσω, αυτός και οι άνδρες του. Να, πως έγινε η δουλειά από τον Ψαριανό Δημήτρη Παπανικολή, το όνομα του οποίου δόθηκε σε δύο υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού, το «Παπανικολής Ι» και το «Παπανικολής ΙΙ».
Ο «Πατάτουκος», κι αυτός είναι ο εκ Πάργας Ιωάννης Δημουλίτσας που δούλευε σε καράβια των Ψαρών, μετέτρεψε ένα ιστιοφόρο σε «καταδρομικό», σε πυρπολικό. Το «μοντέλο» το τελειοποίησε ο Κωνσταντίνος Νικόδημος. Άγνωστα ονόματα αλλά μόνο περιττό δεν είναι να τους αναφέρουμε, τους το οφείλουμε.
Χώνανε βαρέλια δυναμίτη στα πλευρά του πυρπολικού, ρίχνανε πίσσα και νάφθα στα πανιά, για να φλογίσουν αμέσως, και κάτω από το κατάστρωμα στήνανε τις «μίνες», είναι οι υπόγειες «διαδρομές» με εύφλεκτα υλικά για να φύγει γρήγορα η φωτιά από την πρύμνη, εκεί που βρίσκεται το πηδάλιο, το σημείο από το οποίο θα την κοπανήσουν όλοι, 20-25 άτομα.
Τελευταίος θα φύγει ο καπετάνιος, ο πυρπολητής, αυτός που θα βάλει το πυρ. Και ατάκα, όλοι μαζι, σε μια βάρκα, πλακώνονται στο φευγιό, όσο μακρύτερα γίνεται, να απολαύσουν πανοραμικά το show. Όταν σκάνε τα μπαρούτια ο πανικός κτυπάει κατακέφαλα τους Τούρκους που μόνο ένα πράγμα προλαβαίνουν να σκεφθούν. Πώς θα γλυτώσουν.
Το πυρπολικό «κτυπάει» και μεσοπέλαγα. Θα πλησιάσει από την κατεύθυνση του ανέμου και, αποφασιστικά και ψύχραιμα, θα «δέσει» γερά τους γάντζους στο εχθρικό καράβι για να τραβήξει αυτό μαζί του το πυρπολικό κάργα στο μπαρούτι, ενώ μέσα στη ρυμουλκούμενη βάρκα καβατζωμένοι οι Έλληνες απομακρύνονται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι το καθεστώς του Ισραήλ παρείχε στρατιωτικούς συμβούλους και όπλα σε δικτάτορα της Γουατεμάλας τη δεκαετία του 80.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Παρασκευή στον ιστότοπο The Electronic Intifada αποκαλύπτει ότι το καθεστώς του Τελ Αβίβ παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατεύματα του πρώην δικτάτορα Εφρέν Ρίος Μοντ κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του 80.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2018/05/blog-post_28.html?spref=fb&m=1



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωμός εκβιασμός Ερντογάν προς τις ΗΠΑ
 Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 13:39

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει ρωσικά μαχητικά «Su-57» στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον τελικά αποφασίσει να αναστείλει την παράδοση των F-35 στην Άγκυρα, λόγω της τουρκικής αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος «S-400» γράφει σήμερα η «Yeni Safak».
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η ρωσο-τουρκική συνεργασία για ζητήματα «στρατιωτικών τεχνολογικών ανταλλαγών», είχε εξετασθεί στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία στις 3 Απριλίου. Στις ρωσο-τουρκικές συνομιλίες κορυφής, εξετάσθηκε και το ενδεχόμενο παράδοσης των μαχητικών Sukhoi (κατηγορίας «στελθ» που δεν αναγνωρίζεται από τα ραντάρ) Su-57, και είναι ο ανταγωνιστής των F-35, σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.
Τα Su-57 είναι πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, μονοθέσια, δικινητήρια «αόρατα» από τα ραντάρ σχεδιασμένα για επιθετικές αποστολές με πολλαπλά υψηλής ακρίβειας επιθετικά συστήματα. Πέταξαν για πρώτη φορά το 2010 αλλά ακόμη και σήμερα δοκιμάζονται από την ρωσική αεροπορία σε αποστολές στην Συρία.

Πούτιν: Δικαίωμα της Τουρκίας να επιλέγει τα στρατιωτικά της αεροσκάφη
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στις 25 Μαΐου στην Αγ. Πετρούπολη, πως «είναι δικαίωμα της Τουρκίας να επιλέγει ποια στρατιωτικά αεροσκάφη θα αγοράσει» αναφερόμενος στην συμφωνία με την Άγκυρα για την αγορά αμυντικών πυραυλικών συστημάτων από την Τουρκία.
«Παρ΄ όλο που είναι μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα καλύτερα της κλάσης τους –όπως είναι οι S-400», είπε ο Πούτιν. Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν στην διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, (συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού Anadolu Agency) στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Forum που πραγματοποιείται στην Αγ. Πετρούπολη.
Στη συνάντηση παρών ήταν και υποδιευθυντής του Anadolu Agency Metin Mutanoğlu, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας οι πρώτοι ρωσικοί S-400 θα παραδοθούν στην Τουρκία στα τέλη του 2019, ή τις αρχές 2020.
Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική ύψους 716 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις 24 Μαΐου, στο οποίο γίνεται αναφορά μέτρου που δεν επιτρέπει στην να αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 (Joint Strike Fighter jets), της Lockheed Martin.
Η τροπολογία που εγκρίθηκε για να καθορίσει την «Εξουσιοδότηση Εθνικής Άμυνας», είχε προταθεί από τους γερουσιαστές Thom Tillis (Ρεπουμπλικανό) και Jeanne Shaheen του Δημοκρατικού κόμματος.
Σ΄αυτήν αναφερόταν πως το μέτρο για την αφαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 λαμβάνεται λόγω της συνεχιζόμενης προφυλάκισης από το 2016 του αμερικανού πολίτη πάστορα Andrew Brunson. Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Αμερικανό πάστορα παρ΄όλο που ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες στη δίκη του για κατασκοπία και τρομοκρατία, κάτι που θα ήταν δυνατόν να του επιφέρει ποινή κάθειρξης ακόμη και 35 χρόνων. Οι Τουρκοι μιλησαν ανοιχτα, θελουν να τον ανταλλαξουν με τον Γκιουλεν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της γερουσιαστή Shaheen «η πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικά αμυντικά συστήματα, προκαλεί κυρώσεις από τον αμερικανικό νόμο».
Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά με δάνειο των S-400, τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, «επειδή το οπλικό αυτό σύστημα δεν είναι συμβατό με το ΝΑΤΟϊκό αμυντικό σύστημα».
Την Παρακευή, ο Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να επηρεάσει την Τουρκία να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την Ρωσία.


"Μην τους τα δίνετε – Θα χτυπήσουν την Ελλάδα"
 Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, 16:23
O Μπραντ Σέρμαν, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να απαγορεύσει την πώληση των F-35 στην Τουρκία.
Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί, είπε χαρακτηριστικά: "Tα υπερσύγχρονα αεροσκάφη δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εναντίον τρομοκρατών, αλλά εναντίον της Ελλάδας. Ελπίζω να θυμηθούν τα εκατομμύρια θυμάτων Αρμενίων, Ελλήνων κ.α. της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του περασμένου αιώνα και να παγώσουν την αγορά των F-35».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την εισήγαγε ο Τσίπρας στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, και στο δημοψηφισμα, αλλά η μέθοδος βρίσκει ευρύτερη απήχηση και εκτός Ελλάδας, όπως στην Ιταλια.
Αχτουγκ Αχτουγκ. Σας μιλαει η γερμανικη κομαντατουρα. Ειμαστε υπερ των εκλογων σε ολη την Ευρωπη. Θα σας αφησουμε να ψηφισετε οσες  φορες  χρειαζεται μεχρι να βγαλετε το σωστο αποτελεσμα για μας…

 σχολιο.- Το 1992, οι Δανοί απέρριψαν σε δημοψήφισμα την συνθήκη του Μάαστριχτ. Το δημοψήφισμα επαναλήφθηκε και το απέρριψαν εκ νέου. Και έγινε και για τρίτη φορά, οπότε και αποδέχθηκαν τους όρους της συνθήκης. Μετά, τέταρτο δημοψήφισμα δεν έγινε, μην τυχόν και άλλαζαν πάλι γνώμη. Ευρωπαϊκή Ένωση! Ο θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών της ηπείρου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
Έκθεση αποκαλύπτει το ρόλο του Ισραήλ σε γενοκτονία στη Γουατεμάλα

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι το καθεστώς του Ισραήλ παρείχε στρατιωτικούς συμβούλους και όπλα σε δικτάτορα της Γουατεμάλας τη δεκαετία του 80.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Παρασκευή στον ιστότοπο The Electronic Intifadaαποκαλύπτει ότι το καθεστώς του Τελ Αβίβ παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατεύματα του πρώην δικτάτορα Εφρέν Ρίος Μοντ κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του 80.
Η έκθεση θυμίζει ότι ο ίδιος ο Μοντ αναγνώρισε το 1982 κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο ABC News των ΗΠΑ ότι το καθεστώς του πήρε εύκολα την εξουσία επειδή πολλοί από τους στρατιώτες του είχαν εκπαιδευτεί από ισραηλινούς.

Όσο αφορά στην παρουσία ισραηλινών όπλων, έκθεση που συντάχτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1999 κατέληγε ότι κατά τη διάρκεια της σφαγής στο χωριό Ντος Έρες χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες που παράγονται ειδικά για ισραηλινά τουφέκια.
«Όλες τα στοιχεία βαλλιστικής που συλλέχθηκαν [από τον τόπο του εγκλήματος] αντιστοιχούν σε θραύσματα σφαιρών πυροβόλων όπλων τυφεκίων Γκαλίλ, που παράγονται στο Ισραήλ», αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ.
Όπως αποκάλυψαν πηγές της ισραηλινής αντικατασκοπίας, το καθεστώς αυτό πρόσφερε επίσης ελικόπτερα και όπλα στον Ρίος Μοντ για να διαπράξει γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σε άλλο σημείο της έκθεσης της The Electronic Intifada αναφέρεται ότι οι ισραηλινοί ζητούσαν οικονομικά ανταλλάγματα πάνω από άλλα πράγματα και δεν τους ενδιέφερε τι έκαναν οι σύμβουλοί τους ούτε πώς χρησιμοποιούνταν τα όπλα που είχαν δώσει στη Γουατεμάλα.
«Δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι αλλόθρησκοι με τα όπλα. Το βασικό είναι οι Εβραίοι να επωφεληθούν», όπως γράφει το βιβλίο με τίτλο Dangerous Liaison των Andrew και Leslie Cockburn, παραθέτοντας τον ισραηλινό αντισυνταγματάρχη Amatzia Shuali.
Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στο καθεστώς του Τελ Αβίβ και της Γουατεμάλας ανέρχεται από το 1960 και πληροφορεί ότι τη στιγμή που ο Μοντ ήρθε στην εξουσία το Ισραήλ είχε γίνει ήδη ο βασικός προμηθευτής όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας στη Γουατεμάλα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο ΟΗΕ, η γενοκτονία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Ρίος Μοντ ήταν μια από τις πιο αιματηρές του εμφυλίου πολέμου που βίωσε η Γουατεμάλα μεταξύ 1960 και 1996, και που άφησε απολογισμό 200.000 νεκρών και αγνοούμενων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να 'ταν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θεωρεί άχρηστη γνώση το να μαθαίνει ένας 17χρονος για τη δολοφονία Λαμπράκη!
Η υποτίμηση της ιστορίας είναι, δυστυχώς, ευρέως διαδεδομένη, ακόμη και σε κόσμο αριστερό. Το έχω διαπιστώσει κάμποσες φορές, όπου δεν λείπουν κι αυτοί που θα πουν, "αυτά είναι παλιά. Τώρα να δούμε τι κάνουμε". Κι αρχίζουν ανάλυση για τη συγκυρία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2018
Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ.
Είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, τη γνωρίζω από #skouries.
Η τράπεζα Πειραιώς (Μαρτίου και Νεμέας, Χαριλάου) τής δέσμευσε τη διατροφή (500 ευρώ) για χρέη προς το δημόσιο.
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης βρήκε εκεί, χθες το μεσημέρι, απέναντι του, μία διμοιρία των ΜΑΤ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λωρίδα της Γάζας: Νέο παρανομο θαλασιο τείχος ανεγείρει το Ισραήλ ωστε να κλεισει ακομη περισσοτερο τους Παλαιστινιους σε μια φακα
ΓΑΖΑ το μεγαλυτερο στρατοπεδο συγκεντρωσης του κοσμου με 2 εκατομμυρια ανθρωπους
Σαμποτάζ και μποϋκοτάζ σε οτιδήποτε σχετίζεται με το εγκληματικό καθεστώς τους και αυτούς που τους κάνουν πλάτες. Παλιά αναρωτιόμουν για το πολιτιστικό τους μποϋκοτάζ τώρα έχω βεβαιότητα σαμποτάζ σε οτιδήποτε τους καθαγιάζει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο την σελιδα προπαγανδας του Ισραηλινου στρατου ..εδω η Ρεβεκκα,που ερχεται απο θρηκευτικη εβραικη οικογενεια απο την Βοστωνη,ΗΠΑ ..στα 18της τα παρατησε ολα για να καταταγει στον ισραηλινο στρατο,πρωτα ως δασκαλα,μετα ως κανονικος στρατιωτης ''εν δρασει''
Σημερα ειναι ενας περηφανος στρατιωτης που προστατευει το αγαπημενο της Ισραηλ απο τις πετρες που πετανε οι Παλαιστινιοι ..
αντε ,καταταγειτε και σεις να σκοτωνετε παιδια που πετανε πετρες
Σχολιο.- Κακό ψόφο να έχει.
Σχολιο.- η λευκη 'ανωτεροτητα' των ΗΠΑ γίνεται στρατιωτική διαφήμιση από τα τσιράκια τους στη Μεσόγειο.. Και όλα αυτά μαζί με περιτύλιγμα θρησκείας.. Θάνατος με οδοντοστοιχία colgate.. Η μόνη λύση είναι να ανατραπεί το πολεμικό καθεστώς στο Ισραήλ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Γαλλος γιατρος χειρουργος Κριστόφ Ομπερλιν πραγματοποίησε ιατρική αποστολή στη Γάζα τον Απρίλιο του 2018
Εξηγεί σε αυτό το βίντεο ότι τα είδη πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό είναι παράνομα. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ζώα (ακόμη και οι ενώσεις προστασίας των ζώων κινητοποιούνται κατά αυτού του τύπου πυρομαχικών)Το άτομο που λαμβάνει αυτό το είδος σφαιρας είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεινει ανάπηρος ολη του την ζωή.
22 Μαΐου 2018 στις 5:15 μ.μ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2018
''Κι ενώ στη Μόρια χτυπήθηκαν άγρια οι Κούρδοι,
Χρυσαυγίτες την πέφτουν με λοστούς σε μέλη της ΟΡΜΑ που μοιράζουν προκηρύξεις στο Πέραμα. Στη συνέχεια επιστρέφουν στα γραφεία του "σωματείου" που έχουν στήσει στη Ζώνη.
Δεν συλλαμβάνεται κανένας χρυαυγίτης. Προσάγονται όμως 16 μέλη της ΟΡΜΑ -υπενθυμίζω ότι είναι αυτοί που δέχτηκαν την επίθεση.
Την ίδια περίπου ώρα, η ενημέρωση που δίνει η ΓΑΔΑ στους αστυνομικούς συντάκτες, είναι ότι έγιναν συμπλοκές στο Πέραμα μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών.''
Σχολιο.- Χτες το βράδυ βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο ΚΥΤ Μόριας στη Μυτιλήνη όπου άραβες αληταραδες ισλαμοφασιστες που η σκατοκυβερνηση της Ελλαδας τους εχει δωσει τη καρτα του «προσφυγα» την έπεσαν σε κούρδους, επειδη δεν τηρουσαν το ραμαζανι,  με πολλούς τραυματισμούς , κάποιοι πολύ σοβαρά.(Ακούγονται διάφορα χωρίς επιβεβαίωση ή διάψευση). Σήμερα οι Κούρδοι αποφάσισαν να φύγουν από το στρατόπεδο της Μόριας διότι δεν νιώθουν ασφαλείς και να κατέβουν με τα πόδια στη πόλη της Μυτιλήνης.Την πορεία τους μπλοκάρει η αστυνομία λίγο πριν την είσοδο της πόλης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2018
Κατεχομενη παλαιστινη/Εβραίοι εποικοι μπηκαν χτες το βραδυ στο παλαιστινιακο χωριο Beit Scaria και καταστρεψανε τις ροδακινιες ...Ακόμα και για το μάζεμα της ελιάς οι Παλαιστίνιοι πρέπει να δίνουν μάχες χαρακωμάτων με τους Ισραηλινούς στρατιώτες και τους Εβραίους εποίκους. Γιατί είναι το δέντρο που τους κράτησε χιλιάδες χρόνια στη γη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές μπουλντόζες συνεχίζουν να γκρεμίζουν τα σπίτια των παλαιστινίων στην πόλη isawiya, αφήνοντας δεκάδες παλαιστινιακές οικογένειες άστεγοι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικονομική χούντα της Ε.Ε. ξαναφάνηκε στην Ιταλία. Με το #ΕΠΑΜ για να τους ξαποστείλουμε από εκεί που ήρθαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΓΙΝΕ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΑΡΑ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΤΑΛΟΙ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρηματιστικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Ιταλία. Αναμενόμενο, ο Δημήτρης Καζάκης είχε πει οτι μόνο δυο τρόπους έχουν για να σταματήσουν την κατάρρευση του Ευρώ. Ή με πραξικόπημα ή με πόλεμο. Ο πρόεδρος Mattarella (γνωστό ανδρείκελο των αγορών), έκανε το πρώτο, βάζοντας βέτο στην τοποθέτηση σαν υπουργού οικονομικών τον Paolo Savona γνωστό εχθρό του Ευρώ και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Τώρα όλα είναι στα χέρια του Ιταλικού λαού να επαναστατήσει. Αλλά και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να βγούμε έξω να στηρίξουμε τον Ιταλικό λαό. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για όλους τους λαούς, δεν μπορούμε να μένουμε άπραχτοι. Τώρα είναι η στιγμή να σκοτώσουμε τον ραγιά που έχουμε μέσα μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H αποφαση του Μοταρελα να ανατρεψει την Ιταλικη κυβερνηση επειδη αυτη περιλαμβανε ενα υπουργο οικονομικων εναντιον του ευρω γελιοποιει πλεον καθε εννοια δημοκρατιας εντος της Ευρωπαικης Ενωσης καθως καθιστα προφανες οτι τις αποφασεις δεν τις παιρνουν οι λαοι αλλα η νομενκλατουρα των Βρυξελλων.Μετα απο αυτο το γεγονος οι "ευρωπαιστες" θα πρπει να αντιμετωπιζονται ως στυγνοι πραξικοπηματιες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"H Aντιγόνη Λυμπεράκη, ανιψιά τ Μητσοτάκη, πρ. αντιπρ. τ "Δράσης" και βουλευτής του "Ποταμιού", καθηγήτρια στην Πάντειο, ανέλαβε Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ για τους πρόσφυγες "SolidarityNow", που χρηματοδοτείται από τν Τζόρτζ Σόρος και την Ευρωπαϊκή Ένωση" τί μαθαίνεις βραδιατικα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι τον ενδιαφέρει τον 17χρονο τι έγινε το 1963 με τους Γκοτζαμάνηδες και τον Λαμπράκη, είπε ο Κούλης του Χάρβαρντ σε συνέντευξή του χθες το πρωί.
Απορώ κι εγώ; Τι τον νοιάζει και γιατί να τον νοιάζει το σημερινό 17χρονο τι έγινε με τη δολοφονία Λαμπράκη από το δεξιό παρακράτος, μετά με την Αποστασία του μπαμπά του Κούλη του Χάρβαρντ και μετά με τη Χούντα;
Και να σας πω και κάτι; Τι τον νοιάζει και γιατί να τον νοιάζει το σημερινό 17χρονο τι έγινε στην Ελλάδα το 1821 με τον Κολοκοτρώνη, τι έγινε το 1922, τι έγινε το 1940;
Τι τον νοιαζει αν ο Κουλης θελει να ξεπουλησει την Ελλαδα κομματι κομματι; Αυτόν πρεπει να τον νοιαζουν τα μαθηματα του, να τελειωσει το σχολειο, να μπει στο πανεπιστημιο, να το τελειωσει και να μεινει ανεργος, και να φυγει σαν λαθρομεταναστης στο εξωτερικο, και να μην ξαναγυρισει ποτε πια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΤ ΑΕ: Αποχή της Ελλάδας από τη Eurovision 2019
773 υπογραφές
Οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και η μαζική δολοφονία Παλαιστινίων στις 14 Μαϊου 2018 καθιστούν ανήθικη τη συμμετοχή της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό Eurovision 2019. Η Ελλάδα δεν πρέπει με τη συμμετοχή της να νομιμοποιήσει τη χρήση βίας του Ισραήλ κατά των αμάχων γειτόνων του. Καλούμε την ΕΡΤ ΑΕ να απέχει από τη EUROVISION 2019.
https://secure.avaaz.org/el/petition/ERT_AE_Apohi_tis_Elladas_apo_ti_Eurovision_2019/?fxRyvdb&fbogname=Nelli+M.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-523386-ERT_AE_Apohi_tis_Elladas_apo_ti_Eurovision_2019&utm_term=xRyvdb%2Bel



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα εξαγόρασαν το πουληταρι τον Τσίπρα και 152 αναπαγγελτα λιγούρια, υποτάχτηκε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και πέρασε για πλάκα το πραξικόπημα
Ελπίζουμε να μην συμβεί το ίδιο και στην Ιταλία
Σχολιο.- Απεμπολεις κομματι της Εθνικης σου Κυριαρχιας,μπαινεις σε ενα νομισματικο συνεταιρισμο,που αποδεικνύεται η χειροτερη παγιδα για ολον,τον Ευρωπαϊκο Νοτο!Η Ιταλια ειναι η τριτη μεγαλυτερη(κατα σειρα) Ευρωπαϊκη Οικονομια,μ'ολα τ προβλήματά της!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασικός αρχιτέκτονας της Ε.Ε των Βρυξελλών ήταν ο Walter Hallstein (1901-1982), επιφανής δικηγόρος στη ναζιστική Γερμανία.
Ο Hallstein ήταν μέλος πολλών ναζιστικών επαγγελματικών οργανώσεων, αλλά όχι του Ναζιστικού Κόμματος (NSDAP).
Κατά τη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε ως αξιωματικός του στρατού. με βαθμό υπολοχαγού ( Oberleutnant ).
Στις 26 Ιουνίου του 1944, κατά τη διάρκεια της μάχης του Χερβούργου , συνελήφθη από τους Αμερικανούς κ πέρασε τον υπόλοιπο πόλεμο σε στρατόπεδο κρατουμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
___
Τον Ιούνιο του 1938, ο Hallstein συμμετείχε στις επίσημες κρατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ναζιστική Γερμανία και τη Φασιστική Ιταλία, με στόχο να καθιερώσουν αυτές τις επιθετικές ιδεολογίες τους, ως τη βάση για το μέλλον της Ευρώπης. Τον Ιανουάριο του 1939, λίγους μόλις μήνες πριν από την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, από την καταστροφική συμμαχία μεταξύ των Ναζί και της IG Farben – του μεγαλύτερου καρτέλ πετρελαίου και φαρμάκων της εποχής –, ο Hallstein έδωσε μια ιστορική ομιλία, όπου περιγράφει λεπτομερώς τη νομική δομή της Ευρώπης, κάτω από τον έλεγχο του συνασπισμού Ναζί / IG Farben.
Το 1941, ο Hallstein έγινε κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία. Δεν ήταν τυχαίο ότι η Φρανκφούρτη ήταν επίσης η έδρα της IG Farben. Λίγα χρόνια αργότερα, στη δίκη της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα του πολέμου, αποκαλύφθηκε ότι ήταν σε αυτό το αρχηγείο της IG Farben, που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, ή οικονομική κατάκτηση της Ευρώπης – με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να είναι τα βασικά νομικά εργαλεία για τον οικονομικό έλεγχο.
Το 1950, αφού είπε ψέματα στους Συμμάχους για το ναζιστικό παρελθόν του, ο Hallstein έγινε σύμβουλος τού καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας Αντενάουερ και ο κύριος συντονιστής της εξωτερικής πολιτικής του. Ως αποτέλεσμα της προηγούμενης μεγάλης εμπειρίας του στο σχεδιασμό, για μια Ευρώπη υπό την κυριαρχία του Καρτέλ και των Ναζί, έγινε ο βασικός αρχιτέκτονας της Ε.Ε. των Βρυξελλών.
Στις 25 Μαρτίου 1957, ο Hallstein ήταν ένα από τα 12 συμβαλλόμενα μέρη που ύπέγραψαν τη Συνθήκη της Ρώμης – το ιδρυτικό έγγραφο της Ε.Ε. των Βρυξελλών. Το 1958 διορίστηκε ως ο πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ – μια θέση την οποία κατείχε για μια ολόκληρη δεκαετία. 1936 - 1945
O Hallstein ήταν μέλος της περιβόητης ένωσης των Ναζί, «Προστάτες του νόμου», μια οργάνωση που κατασκευάστηκε, για να γίνει ο νομικός πυλώνας μιας Ευρώπης, υπό τον έλεγχο του συνασπισμού Ναζί / Καρτέλ. Ή σβάστικα ήταν τό έπίσημο έμβλημα τού ναζιστικού συλλόγου τού Hallstein “Προστάτες τού νόμου”
1941 - 1945
Ο Hallstein ήταν καθηγητής Νομικών και Οικονομικών στη Φρανκφούρτη, όπου βρισκόταν και η έδρα της IG Farben, του μεγαλύτερου καρτέλ χημικών στον κόσμο και κύριου χρηματοδότη των Ναζί.
Το καρτέλ της IG Farben σχηματίστηκε το 1925 από την Bayer, την BASF, την Hoechst και μερικές μικρότερες γερμανικές εταιρείες χημικών…
1950 - 1957
Ο Hallstein ήταν ο πολιτικός εγκέφαλος των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη «Συνθήκη της Ρώμης».
Στις 25 Μαρτίου 1957, ο Hallstein ήταν ένα από τα δώδεκα συμβαλλόμενα μέρη αυτής της συνθήκης, που ίδρυσε την «Ε.Ε. των Βρυξελλών».
1958 -1967
Ο Hallstein διορίστηκε ως ο πρώτος πρόεδρος της λεγόμενης «Επιτροπής της Ε.Ε». Έχτισε την Ε.Ε των Βρυξελλών και κυβέρνησε την Ευρώπη για δέκα καθοριστικά χρόνια, μέσα από αυτό το γιγαντιαίο κτίριο, με τη βοήθεια των χιλιάδων μη εκλεγμένων γραφειοκρατών, για λογαριασμό των συμφερόντων του γερμανικού καρτέλ [τής Φρανκφούρτης...
H σημερινή Ε.Ε των Βρυξελλών είναι χτισμένη πάνω σε μια σειρά από προϋπάρχουσες οργανώσεις, που οδήγησαν σταδιακά στη σημερινή μορφή.
Ο πρώτος κύκλος των οργανισμών ολοκληρώθηκε στη δεκαετία του 1950 και περιελάμβανε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚαΧ) το 1951, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άμυνας (EDC) (ένα σχέδιο που απορρίφθηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο το 1954), την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ατομικής Ενέργειας (ΕΚαΕ ή EURATOM) το 1957.
Όλες αυτές οι οργανώσεις είχαν ορισμένα βασικά κοινά σημεία:
1. Καθοδηγήθηκαν από το Γερμανικό Καρτέλ Πετρελαίου και Φαρμάκων – μετά την ήττα του συνασπισμού Ναζί / Καρτέλ το 1945 – σε μια προσπάθεια να οργανώσει την επόμενη προσπάθειά του για την κατάκτηση της Ευρώπης.
2. Τα κείμενα των συνθηκών ετοιμάστηκαν από τους νομικούς φορείς του Καρτέλ του Πετρελαίου και των Φαρμάκων, κυρίως από τον Walter Hallstein, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δικτατορική δομή, που απαιτείται για αυτό
το κατακτητικό σχέδιο.
3. Πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία, η Ιταλία και οι χώρες της Μπενελούξ, (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) δελεάστηκαν να ενταχθούν σε αυτές τις «Κοινότητες», με την απατηλή υπόσχεση για ειρήνη, ασφάλεια και
οικονομική εύμάρεια.
Οι «Έξη της Σικελίας»
Από την 1η έως τις 3 Ιουνίου 1955, πραγματοποιήθηκε η καθοριστική προπαρασκευαστική συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα» στη Μεσίνα της Σικελίας. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή πρέπει να γίνουν γνωστοί ως οι «Οι έξη της Σικελίας».
• Gaetano Martino, MD, Ιταλία. Διοργανωτής του Συνεδρίου.
Επίσημη νομική εκπαίδευση: Καμία.
Πριν και κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου: Μέλος
του ιταλικού φασιστικού κινήματος υπό τον Μουσολίνι.
Σταδιοδρόμησε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ως μέλος των
«Έξη της Σικελίας»
• Willem Beyen, Ολλανδία.
Σπουδές: Νομική Σχολή
Επάγγελμα: Στέλεχος επιχειρήσεων (Phillips, Unilever),
τραπεζίτης, διάφορα πολιτικά αξιώματα.
• Joseph Bech, Λουξεμβούργο.
Σπουδές: Νομική Σχολή
Επάγγελμα: Κατά το έτος της εισαγωγής του ως δικηγόρος,
το 1914, έγινε αναπληρωτής πρόεδρος ενός δεξιού κόμματος.
Κατείχε διάφορες πολιτικές θέσεις σε όλη τη ζωή του.
•Antoine Pinay, Γαλλία.
Επίσημη νομική εκπαίδευση: Καμία.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου: Μέλος του
«Εθνικού Συμβουλίου του Vichy» – το γαλλικό καθεστώς μα-
ριονέτα, που θεσπίστηκε από το συνασπισμό Ναζί / Καρτέλ
στην κατεχόμενη Γαλλία.
•Paul-Henri Spaak, Βέλγιο.
Σπουδές: Νομική Σχολή
Επάγγελμα: Λίγα χρόνια ιδιωτικής άσκησης της δικηγορίας.
Από το 1925 και μετά, διάφορα πολιτικά αξιώματα.
Η περιορισμένη νομική εμπειρία αυτών των πέντε «ιδρυτικών μελών» της «Ε.Ε. των Βρυξελλών», έρχεται σε αντίθεση με την εμπειρία του έκτου μέλους, του Walter Hallstein.
Μέχρι τη στιγμή της «Συνθήκης της Ρώμης» ο Hallstein είχε σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της διδασκαλίας και της έρευνας σε γερμανικές Νομικές Σχολές και Ινστιτούτα, με έμφαση στο συγκριτικό διεθνές δίκαιο και τα οικονομικά:
• Εκπαίδευση στις Νομικές Σχολές της Βόννης και του Μονάχου, προαγωγή σε «Διδάκτορα Νομικής» στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου
• Εξειδικευμένη κατάρτιση στο «Συγκριτικό Διεθνές Δίκαιο» στο Ινστιτούτο «Kaiser Wilhelm» στο Βερολίνο, το οποίο χρηματοδοτείται από το καρτέλ IG Farben
• Σχεδόν 20 χρόνια ως Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Οικονομικών στα Πανεπιστήμια του Ρόστοκ και της Φρανκφούρτης.
Μια ματιά στα έγγραφα με το Βιογραφικό Σημείωμα του Hallstein, μας φανερώνει, ποιος πραγματικά κινούσε τα νήματα για τη διαμόρφωση της νομικής βάσης για την «Ε.Ε. των Βρυξελλών».
Hallstein και πρόγραμμα «Καμένη Γη»
Πώς θα μπορούσε ο Hallstein – με το σκοτεινό του παρελθόν στην ιστορία της σύμπραξης Ναζί/Καρτέλ – να γίνει ο κύριος αρχιτέκτονας της «Ε.Ε. των Βρυξελλών» και ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι εντυπωσιακά απλή:
Πρώτον, ο Hallstein έπρεπε να πει ψέματα στη Συμμαχική Ανώτατη Διοίκηση στη μεταπολεμική Γερμανία, για τη συμμετοχή του σε διάφορους οργανισμούς των Ναζί. Δεύτερον, έπρεπε να βεβαιωθεί ότι καταστράφηκαν οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις του, ως σταυροφόρου για την κατάληψη της Ευρώπης από τη συμμαχία Ναζί / Καρτέλ.
(Τό αντίγραφο, από την ηλεκτρονική υπηρεσία έρευνας της Γερμανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης, στον όρο αναζήτησης «Walter Hallstein» δίνει σαν αποτέλεσμα ένα και μοναδικό έγγραφο, σε όλη τη δωδεκάχρονη δράση του Hallstein, ως προπαγανδιστή της προσπάθειας των Ναζί/Καρτέλ για παγκόσμια κυριαρχία…)
Στην σελίδα
https://portal.dnb.de/opac.htm…
της Γερμανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης, χρησιμοποιώντας τον όρο αναζήτησης «Walter Hallstein».
Αυτή – η πιο ολοκληρωμένη σε ολόκληρη τη Γερμανία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη – παραθέτει τις ακόλουθες δημοσιεύσεις από τον άνθρωπο αυτό:
• Πριν από το 1933 (το έτος που ο συνασπισμός Ναζί/Καρτέλ κατέλαβε την εξουσία στη Γερμανία) βρίσκει κανείς μόνο μία δημοσίευση.
• Μετά το 1945 και την ήττα του Συνασπισμού Ναζί/Καρτέλ, ανευρίσκονται περισσότερα από 100 βιβλία και δημοσιεύσεις από τον Hallstein.
• Περιέργως, μεταξύ 1933 και 1945, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος τρόμου του συνασπισμού Ναζί/Καρτέλ, μπορεί κανείς να βρει μία και μοναδική δημοσίευση από το Hallstein. Αυτή η παράλογα σύντομη λίστα, μιας δημοσίευσης σε 12(!) χρόνια, αξίζει μιας ερμηνείας – ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι στη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ο Hallstein ήταν Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, σε δύο από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια της Γερμανίας.
Υπάρχει μόνο μια εξήγηση για αυτό το γεγονός: Ο Hallstein και οι συνένοχοί του από το Καρτέλ, είχαν προσπαθήσει να διασφαλίσουν ότι δεν παρέμεινε στο φως της δημοσιότητας, καμία από τις ομιλίες και δημοσιεύσεις του ως δικηγόρου, που αφορούσαν τη συμμαχία Ναζί/Καρτέλ για την κυριαρχία στην Ευρώπη. Αυτή η «πολιτική της καμένης γης», αποτελούσε προϋπόθεση για την πολιτική άνοδο του Hallstein, προκειμένου να γίνει ο ιδρυτής της «Ε.Ε. των Βρυξελλών».
Ο είδικός για τις πατέντες στο Καρτέλ, C.F Ophuels διορίζεται ώς ό άνθρωπος τού Hallstein στίς Βρυξέλλες.
Προφανώς, ο Hallstein δεν ήταν μόνος του, στο ρόλο του ως ο κύριος αρχιτέκτονας της «Ε.Ε. των Βρυξελλών». Είχε φροντίσει να περιβάλλεται από τεχνοκράτες νομικούς, οι οποίοι υπήρξαν ήδη οργανικοί στυλοβάτες του Συνασπισμού Ναζί/Καρτέλ πριν από το 1945. Νοουμένου ότι τα βασικά εργαλεία του Καρτέλ, για να διασφαλίσει το μελλοντικό του έλεγχο πάνω στην Ευρώπη, ήταν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, ο Hallstein επέλεξε – ως το δεξί του χέρι – έναν εμπειρογνώμονα στο δίκαιο της εύρεσιτεχνίας:
Κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος, ο Carl Friedrich Ophuels ήταν ο κύριος Δικαστικός εμπειρογνώμονας του σημαντικού Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στη Φρανκφούρτη (Γερμανία), την πόλη όπου είχε την έδρα της η IG Farben. Σε αυτό το ρόλο, ο Ophuels ήταν εξοικειωμένος με όλες τις διαμάχες, που αφορούσαν πατέντες, που σχετίζονταν με την καταλήστευση από το καρτέλ της IG Farben, των χημικών βιομηχανιών των κατακτημένων χωρών της Ευρώπης. το γεγονός αυτό του έδωσε φυσικά τα προσόντα, για να γίνει συνεργός, στην επόμενη προσπάθεια του καρτέλ για την κατάκτηση της Ευρώπης.
Το ερωτηματολόγιο Denazification Allied (Συμμαχική Αποναζικοποίηση) του 1946 αποκαλύπτει ότι ο Ophuels ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος, του NSDAP, με τον αριθμό μέλους Νο. 2 399061 (έγγραφο A). Λόγω του ναζιστικού
του παρελθόντος, το Συμμαχικό Γραφείο Ασφαλείας ταξινομεί τον Ophuels το 1947 ως εξής: «Αυτό το άτομο θεωρήθηκε στο παρελθόν από τη Στρατιωτική Κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να εργοδοτηθεί για οποιαδήποτε θέση πάνω από τη συνηθισμένη εργασία" (έγγραφο B).
Ωστόσο, η γνώμη του Hallstein για τον Ophuels ήταν σε άμεση αντίθεση με αυτήν του Συμμαχικού Γραφείου. Μαζί με τον Gerhard Schiedermair – μέλος της περιβόητης φατρίας Schiedermair, των ναζί δικηγόρων – ο Hallstein προώθησε τον Ophuels εντός ενός έτους (1949) σε «Δόκτορα» και «Καθηγητή» της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Ένα χρόνο αργότερα, το 1950, ο Hallstein διόρισε τον Ophuels στη θέση του «Πρέσβη στις Βρυξέλλες» και δεξί του χέρι για την οικοδόμηση της «Ε.Ε. των Βρυξελλών».
Ένας «Πολιτικά αξιόπιστος» Ναζί Γίνεται ίδρυτής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
Στις 17 Δεκεμβρίου του 1941, το κεντρικό γραφείο του Ναζιστικού Κόμματος στη Φρανκφούρτη, σε μια επίσημη επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, πιστοποιεί ότι ο C.F Ophuels είναι ένας "πολιτικά αξιόπιστος" ["politisch verlässlicher"] Ναζί. Μόλις 16 χρόνια αργότερα, αυτός ο ίσχυρός άντρας του Συνασπισμού Ναζί/Καρτέλ, υπέγραψε το «Καταστατικό του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» ως κύριος αρχιτέκτονας.
Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ιδρυτική πράξη του Εύρωπαϊκού Δικαστηρίου – το πιο υψηλό Νομικό Όργανο της σημερινής Ε.Ε των Βρυξελλών – σχεδιάστηκε και υπογράφτηκε για να λάβει νομική
ισχύ, από τους στυλοβάτες του Συνασπισμού Ναζί/Καρτέλ, συμπεριλαμβανομένων και εγγεγραμμένων μελών του Ναζιστικού Κόμματος.
Για μισό αιώνα, το Καρτέλ ήταν σε θέση να αποκρύπτει τις φρικτές παρωδίες των πολιτικών του φορέων. Τώρα, ωστόσο, που η αλήθεια, επιτέλους, αποκαλύπτεται, η δημοκρατική νομιμότητα της «Ε.Ε. των Βρυξελλών», έχει εκλείψει. Καμία δημοκρατική οργάνωση – και κανένας ψηφοφόρος – δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το εγκληματικό παρελθόν.
Αύτό τό ναζιστικό μόρφωμα ύπηρετεί ή Άνγκελα Μερκελ σήμερα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν είναι στη φιλοσοφια της ΕΕ να αποφασιζουν οι λαοι για την τυχη της» Μαρτιν Σουλτς προεδρος του ευρωπαικου κοινοβουλιου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρακτικά οικονομικά !!!!
ΈΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Μπαίνοντας στην Τράπεζα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:
- Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας!!!
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται:
"MIND CHANGING CONCEPT"
Ελληνιστί:
"ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ".
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού:
- Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.
Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:
- Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται:
"EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ)
και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.
Όμως στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει:
- Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται:
"SWIM WITH THE TIDE"
Ελληνιστί σε παράφραση:
"ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"
Ο ταμίας λέει: - Μακάρι δηλαδή να 'χουμε μια ληστεία κάθε μήνα! Αυτό λέγεται:
"ΚΙLLING BOREDOM" του λέει ο πτυχιούχος Διευθυντής.
Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει:
"Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ"
Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:
- Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!
Αυτό λέγεται:
"KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!"
Ελληνιστί:
"Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!"
Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του.
Αυτό λέγεται:
"SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS!"
Ελληνιστί σημαίνει:
"ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!"
(Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας...)
Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες κάποιοι μας επαινούν, και φοβάμαι ότι θα μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν... που βασίζεται στην αρχή:
"EXPLO'I'T every OPPORTUNITY"
Ελληνιστί:
"ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA!"
Υ.Γ. Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια ενώ η βλακεία δεν έχει !
Η φουσκα που εστειλε η Αμερικη στην Ευρωπη το 2009, στη Γερμανια συγκεκριμενα. Εκεινοι βρηκαν τους Έλληνες, ως ηλιθιους διαρκειας, σε μια ληστεια διαρκειας.
Και το εργο συνεχιζεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αγία ρωμαϊκή γερμανική αυτοκρατορία είναι σε πανικό και προσβάλει τον Ιταλικό λαό .....Γιαυτο η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται με το Δ´ Ραηχ .....

Το γνωστό μοτίβο των Γερμανών...Απαντες "τεμπέληδες & ζητιάνοι", μέχρι να βυθίσουν όλη την Ευρώπη στην ανυπαρξία. Για το zero sum game όμως και για τα ελλείμματα τους την προ ευρώ εποχή, κιχ
Οι ίδιες ύβρεις με τις οποίες μας στολίζουν ακόμα τα καθαρματα της Ε.Ε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς: ΣΥΡΙΖΑιους της Κουμουνδούρου!
Τώρα ήρθε πια η ώρα να υποστείλετε και τα λάβαρα! Δεν έχουν σχέση με τον τιμημένο αγώνα της Αριστεράς. Αυτό το κόκκινο είναι αίμα αγωνιστών… Το μολύνετεκαι ασεβείτε βεβηλώνετε την μνήμη τους. Παραμερίστε λοιπόν. Το απαιτούν οι νεκροί της Καισαριανής και των κολαστήριων. Αυτοί θυσιάστηκαν για ένα ΟΧΙ.Ορθώσανε το μπόι τους σε ντόπιους και ξένους φασισμούς. Άφησαν μια πολιτική διαθήκη στο Έθνος και στην Αριστερά… Έφυγαν με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι την τιμή της πατρίδας και της Αριστεράς αλλά και το ισχυρό δικαίωμα ενός λαού να αγωνίζεται περήφανος ακόμα κι όταν ηττάται.
Παραμερίστε λοιπόν. Κουμπώστε τα πουκάμισα και βάλτε γραβάτες. Φορέστε ημίψηλο και φράκο. Γιατί δεν είστε παρά θλιβεροί Φραγκολεβαντίνοι! Δεν έχετε σχέση πια με τον Λαό. Ή μάλλον η σχέση σας δεν διαφέρει από την Νέα Δημοκρατία… Αποτελείτε συνέχειά της. Με μια διαφορά: Εκείνοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το… αντικείμενο. Εσείς είστε το… αντίγραφο.
Αφήστε τις αναφορές στην Αριστερά. Έχετε από μακρόν απωλέσει κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία. Διαγράψτε τα συνθήματα-δάνεια της… Είστε στο πλευρό πλέον εκείνων που αποκαλούσατε δολοφόνους των λαών. Είστε στο ίδιο συνδικάτο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Έχετε χωρίς αιδώ προσχωρήσει στο στρατόπεδο των Τραπεζών. ΔΕΝ νομιμοποιείστε πλέον να συμμετέχετε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αυτός ο νεότερος ξεσηκωμός στην Ιστορία της πατρίδας είχε Ιδανικά κι είχε και νεκρούς. Περιέκλειε την ελπίδα για ένα καλλίτερο μέλλον κι όχι για έναν κατήφορο. Αυτόν δικαιωματικά και διαχρονικά τον αφήναμε στην Δεξιά.
Μαζέψτε λοιπόν ό,τι απέμεινε από την τιμή της Αριστεράς και αποχωρίστε. Αφήσατε πίσω σας ανέστιους πένητες κι απελπισμένους. Και νεκρούς. Προ πάντων αφήσατε λαό και πατρίδα δίχως ΤΙΜΗ. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν Αριστερό! Γιατί η δική μας Αριστερά είχε σε ύψιστο αξιακό κώδικα την τιμή!
Το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ της πολιτικής αγυρτείας έφτασε στα 3,5 δισ. και επαίρεστε! Σαν δεν ντρέπεστε! Δεν παραδέχεστε καν ότι αυτό είναι το πλεονάζον αίμα του ελληνικού λαού. Δεν φτάνουν στ’ αυτιά σας οι οιμωγές των απελπισμένων; Δεν σας συγκινούν οι εκκλήσεις των καθημαγμένων που έχαβαν το σπίτι τους εν μια νυκτί; Δεν  φτάνουν σέ σας οι διαμαρτυρίες όσων στενάζουν κάτω από την μπότα της Εφορίας. Αδιαφορείτε στις ξέπνοες κραυγές των γερόντων που τους έχετε αφαιμάξει το βιός.
Πανηγυρίζετε για το πλεόνασμα που αποτελεί παρά κεφαλικό φόρο χειρότερο από εκείνο που επέβαλαν οι Τούρκοι και οι κοτζαμπάσηδες… Το επιβάλατε νύκτωρ με διατάγματα οριακής πλειοψηφίας. Όπως περάσατε διατάγματα για τις συντάξεις για τα εργασιακά, για την διάλυση των Ταμείων. Έχετε μεγάλα πλεονάσματα από το αίμα και τον λαού. Κι είστε στιγματισμένοι από τον αφορισμό των αγωνιστών.
Και με περίσσιο θράσος ρωτάτε: Τι μπορούσαμε να κάμουμε;
Να ΜΗΝ ΚΑΝΑΤΕ. Να τι θα μπορέσατε!
Τώρα πια ο λαός θα σας ζητήσει τον λόγο για όσα ΔΕΝ ΚΑΜΑΤΕ. Για όσα  κάματε είναι πλέον αργά να επανορθώσετε. Οι ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Προ πάντων η τιμή της Αριστεράς δεν μπορεί πλέον ν’ απαιτεί τίποτα από εσάς. Την έχετε αφήσει κουρέλι σε κάποια θρανία στην Γκράβα.
Και καλά θα είναι στο τέλος για να σας υπενθυμίσει κάποιος που θήτευσε στα πεζοδρόμια της ανάγκης και όχι σε μια γιαλαντζί ξεθωριασμένης-ροζέ Αριστεράς ότι: Ο τόπος είναι πλέον ένας κρατήρας που βγάζει καπνό λίγο πριν την έκρηξη. Κι ότι μεγάλοι διανοητές σαν τον Μαρξ και τον Ένγκελς υποστήριξαν πως η βία είναι μαμή της Ιστορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις επόμενες εκλογές τα διλήμματα είναι :Ευρώ η Δημοκρατία;
Ευρώ η Ελευθερία της πατρίδας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμένο στους μενουμε... ευρώπη..
Στην Ιταλία αυτές τις ώρες καταγράφονται και τα όρια της αστικής δημοκρατίας! Οποιος δεν συμφωνεί αποκλείεται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήραν την πρώτη κατοικία 78χρονης που ζει με αγροτική σύνταξη 320 ευρώ…
On Μαΐ 27, 2018
Ο γιος της 78χρονης περιγράφει πως η μητέρα του ζει σε ακραία φτώχεια με κομμένο ρεύμα και με μία πενιχρή αγροτική σύνταξη, ενώ νοσηλεύεται μετά από πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το σπίτι της ηλικιωμένης, που είναι πρώτη και μόνη κατοικία, 60 τ.μ., εκπλειστηριάστηκε από τράπεζα στην τιμή των 20.000 ευρώ, καθώς η ίδια είχε μπει εγγυήτρια σε επαγγελματικό δάνειο του γιου της, ο οποίος χρεοκόπησε λόγω της κρίσης.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση η ΛΑΕ, ο γιος της ηλικιωμένης περιέγραψε στα στελέχη του κόμματος τη δική του δεινή οικονομική θέση λόγω της χρεοκοπίας και πρόσθεσε ότι πρότεινε στην τράπεζα ρύθμιση του δανείου, την οποία όμως εκείνη απέρριψε. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε τον πλειστηριασμό του σπιτιού της ηλικιωμένης ως «τον ορισμό της σύγχρονης αναλγησίας και βαρβαρότητας».
Επίσης, επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, λεγοντας πως κανένα συστημικό μέσο δεν ανέφερε τον βάρβαρο πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας της συγκεκριμένης γυναίκας, που θάφτηκε μέσα στη γενική σιωπή και περιφρόνηση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι το Διευθυντήριο της "δημοκρατικής" Ευρώπης των πραξικοπημάτων και των ληστειών μετά φόνου...

Εχουν εγκατασταθεί παντού!
Εχουν εξαπλωθεί, αργά και μελετημένα, σαν κακοφορμισμένη ανοιχτή πληγή, σε κάθε χώρα, σε κάθε "θεσμό".
Εξαγόρασαν και όπου δεν μπόρεσαν, έκλεισαν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να...
εξασφαλίσουν την άγνοια, την παράνοια, την αδράνεια, τη σύγχυση και την αδιαφορία των πολιτών, στα σχέδια τους.
Ζούμε πια, σ΄ένα ολοκληρωτικό σύστημα, που καταργεί εθνικά Συντάγματα, εκλογές και Δημοψηφίσματα, που δικαιολογεί πολέμους με ανήκουστα ψέματα, που χαρακτηρίζει τα θύματα του "τρομοκράτες", "φασίστες", "τεμπέληδες", "φοροφυγάδες", για να υφαρπάξει έθνη και πολίτες, πλούτο και δικαιώματα, ζωές και μέλλον.
Μια δράκα παράνομων, καλοζωϊσμένων κοιλαράδων, ένας εσμός διεφθαρμένων καρεκλοκένταυρων, που χαριεντίζονται με τους τραπεζίτες και τους φαρμακοβιομηχάνους, με τους διεθνείς καναλάρχες και τους πρώην ναζιστές επιχειρηματίες, με εμπόρους όπλων και ναρκωτικών, με οτιδήποτε σάπιο και ληστρικό, αποφασίζει, για τις ζωές όλων.
Είναι το Διευθυντήριο της "δημοκρατικής" Ευρώπης των πραξικοπημάτων και των ληστειών μετά φόνου.
Σύμμαχοί του, Πρόεδροι κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί και παρατρεχάμενοι, που θέλουν να γλείψουν ένα κοκκαλάκι, απ΄το τραπέζι του. Στυλοβάτες του, τα ΜΜΕ και οι σιωπηλοί κομματάρχες, "αριστεροί", δεξιοί, "ανεξάρτητοι" και φασίστες.
Μετά την Ελλάδα, ένα νέο πραξικόπημα συντελέστηκε, στην Ιταλία.
Ενα ακόμα εθνικό Σύνταγμα καταργείται, από το πανικόβλητο Διευθυντήριο, γιατί δεν αρέσει ο υπουργός Οικονομικών, που είναι πολέμιος του ευρώ και της Ε.Ε.
Και μπορεί με τον Βαρουφάκη να ήταν πιο διακριτικοί, αλλά με τον Ιταλό καθηγητή Σαβόνα ξεβρακώθηκαν εντελώς!
Το υποχείριο τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ματαρέλα, δεν τον δέχθηκε σαν υπουργό μιας εκλεγμένης κυβέρνησης με την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και στη Γερουσία, παραβιάζοντας κάθε σχετικό άρθρο του Ιταλικού Συντάγματος.
Σύμφωνα, μ΄ αυτό (άρθρο 92) ""Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου κι σε πρόταση του πρωθυπουργού ορίζονται οι υπουργοί".
Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ, οι Βρυξέλλες, οι Γερμανοί και Γάλλοι αχυράνθρωποι ότι δήθεν δεν έγινε εφικτή μια "φασιστική Κυβέρνηση". Οι πραξικοπηματίες πανηγυρίζουν εναντίον του "φασισμού"! Και επιλέγουν έναν υπάλληλο του ΔΝΤ και της Γκόλντμαν Σαξ, για προσωρινό πρωθυπουργό, που δεν θα πάρει, ούτως ή άλλως, ψήφο εμπιστοσύνης!!! Παράνοια!
Οι Ιταλοί έχουν μείνει μόνοι τους και μέχρι τις επόμενες εκλογές, το οικονομικό λόμπι θα κάνει ότι μπορεί για να τους διαλύσει με την μέθοδο των σπρέντς.
Μακάρι ν΄αντέξουν, για όλους μας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψήφος μου μετράει! Το σύνθημα που κυριαρχεί σ' ολόκληρη την Ιταλία... εναντίον του πραξικοπηματία μασόνου προέδρου Ματαρέλα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο που Kύριοι την προπαγάνδα την φάγατε με το κουτάλι και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο, μια και διαδίδετε ως άλλοι Ματταρέλα- Ρέντζι και μπαντα το αφήγημα: "Έτσι έβαλαν βέτο στον διορισμό του Σαβόνα που είναι δεδηλωμένος εχθρός της ΕΕ και της Ευρωζώνης" για την αλήθεια και μόνο να σας πληροφορήσω πως ο ίδιος ο Σαβόνα σας έχει από χθές υπερκεράσει με την ανοιχτή και δημόσια απάντηση του, μάλλον δεν μπήκατε στον κόπο να το δείτε. Δεν είναι εχθρός δηλωμένος ούτε της ΕΕ ούτε του ευρώ έχει άλλη άποψη θέλει απλά μιαν Ευρώπη διαφορετική πιο ισόνομη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με άλλα λόγια οι Ελίτ τώρα δηλώνουν ξεκάθαρα στους λαούς, «μπορείτε να ψηφίζετε όποιους θέλετε, εφόσον όμως είναι απλές παραλλαγές των οργάνων μας»: π.χ. έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε Ρέντσι ή κάθε παρόμοιο καραγκιόζη στην Ιταλία, ή αντίστοιχα στην Ελλάδα έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε πολιτικούς απατεώνες τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά και το υπόλοιπο σκυλολόι, αλλά όχι οποιαδήποτε ηγεσία που θα προέκυπτε από τον λαό και θα έθετε σαφώς θέμα ΕΕ και Ευρωζώνης (και δεν εννοούμε βέβαια τα ασήμαντα ναζιστικά υπολείμματα, αλλά όλα αυτά τα κόμματα που τα άθλια ΜΜΕ των Ελίτ χαρακτηρίζουν «ακροδεξιά» κλπ).
Το παραμύθι «Δεξιάς» κατά «Αριστεράς» και των «Δημοκρατών» κατά «Φασιστών» στην εποχή της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το έχουν πια αντιληφθεί όλοι οι λαοί από τη στιγμή που η «Αριστερά» σχεδόν σύσσωμη προσχώρησε σε αυτή  τη Νέα Διεθνή Τάξη. Σήμερα υπάρχουν παντού, από τη Βρετανία μέχρι την Ιταλία, από τη μία μεριά κινήματα που παλεύουν για την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία των λαών που καταπατείται βάναυσα από τις ελίτ που ελέγχουν την ΕΕ, και από την άλλη μεριά οι «Ευρωπαϊστές» και οι «Αριστεροί» διάφορων αποχρώσεων που στηρίζουν ή έστω συμπλέουν άμεσα ή έμμεσα με τις ελίτ της ΕΕ.
Οι ελίτ αυτές δεν είναι απλά «κακές» επειδή εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, όπως υποστηρίζει το παραμύθι της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», αλλά γιατί αποφάσισαν και εφαρμόζουν, με την ενσωμάτωσή τους στη ΝΔΤ, την πλήρη «ελευθερία» των αγορών (οι περίφημες «4 ελευθερίες» του Μάαστριχτ: άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και εμπορευμάτων) που συνεπάγεται τη μεγαλύτερη ανισότητα στη μεταπολεμική περίοδο, αλλά και τη μαζική ανεργία και υπο-απασχόληση. Με άλλα λόγια, οι πολιτικές λιτότητας είναι απλά η συνέπεια και όχι η αιτία της σημερινής καταστροφής, παρά τα παραμύθια που πουλά ο κάθε Τσίπρας ο οποίος εξαπατά για άλλη μια φορά τον λαό ότι από τον Αύγουστο θα έχουμε περίοδο «παχιών αγελάδων».
Γι αυτό και οι λαοί διαλέγουν παντού τα κινήματα κυριαρχίας που σαρώνουν σήμερα σε όλη την Ευρώπη…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυλωνίτου θα ήταν ιδανική πανελίστρια σε εκπομπές που θα υποστήριζε ότι η γη είναι επίπεδη ή ότι η προσελήνωση στο φεγγάρι δεν έγινε ποτέ κτλ. Σίγουρα θα είχε και πιο ενδιαφέροντα και ισχυρά επιχείρηματα από αυτά που έχει τώρα για την "πάλη για τον λαό, τους μισθούς και τις συντάξεις" που δίνει ο Σύριζα. Απλώς δεν ακολούθησε το σωστό κλάδο της αστροφυσικής, διαστημικής τεχνολογίας κτλ που από ότι ακούω είχε ήδη δώσει κάποια πρώτα δείγματα με κάτι μελέτες για τη NASA κτλ. Άλλο ένα μεγάλο ταλέντο και διάνοια μπιστημονική που θυσιάστηκε για να υπηρετάει τον λαό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαίωμα της λαϊκής ψήφου είναι παραχώρηση του αστικού καθεστώτος, λέει ο άλλος, αγνοώντας βέβαια ότι αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλων αγώνων κατά τον 19ο αιώνα. Ότι ακόμη και στις τότε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, το δικαίωμα ψήφου απαιτούσε περιουσιακά στοιχεία και "μορφωτικό επίπεδο" που διέθεταν μόνο η άρχουσα τάξη και τμήματα των μεσοστρωμάτων.
Παρεμπιπτόντως, να θυμίσω πως η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες όπου ίσχυε η καθολική ψηφοφορία (των ανδρών) και το δικαίωμα ψήφου χωρίς ταξικούς περιορισμούς επεκτάθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές χώρες μόλις στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.
Καλό θα ήταν να μάθουμε και για το κίνημα των "χαρτιστών" κατά τις δεκαετίες 1830 και '40 στην Αγγλία, με τη διεκδίκηση του εκλογικού δικαιώματος από τη νεαρή εργατική τάξη και μέσα απ' αυτό τη συγκρότηση του κινήματός της.