Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τριτη 29 Μαιου 2018


Τρίτη, 29 Μαΐου 2018
Στο δεύτερο γύρο θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές της Κολομβίας

Αναπροσαρμογή των εκλογικών συμμαχιών στην Κολομβία
Οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο ακροδεξιος “uribista” (από το όνομα του πρώην προέδρου Uribe),Ιβάν Ντούκε (πρωην μελος της αριστερης ανταρτικης οργανωσης Μ-19 και σημερινος δημαρχος της πρωτευουσας) που είναι και ο εκπρόσωπος του Κινήματος, “Colombia Humana” (Ανθρώπινη Κολομβία) Γκουστάβο Πέτρο, σκέφτονται πολύ διαφορετικά όσο αφορά την οικοδόμηση της ειρήνης.
Περισσότεροι από 36 εκατομμύρια Κολομβιανοί συμμετείχαν στις εκλογές την Κυριακή 27/5/2018 για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο τους. Αυτές ήταν οι πρώτες εκλογές στις οποίες τα μέλη του πολιτικού σχηματισμού FARC ψήφισαν μετά τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ του πρώην αριστερου αντάρτικου σχηματισμού και του κολομβιάνικου κράτους.

Αυτό ακριβώς, το θέμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης, που διαχέονταν ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα, θα ισχυροποιηθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina (PL).
Οι δύο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο ακροδεξιος “uribista”, Ιβάν Ντούκε και ο εκπρόσωπος του Αριστερου Κινήματος, “Colombia Humana” Γκουστάβο Πέτρο, σκέφτονται πολύ διαφορετικά όσο αφορά την οικοδόμηση της ειρήνης.
Η καταμέτρηση των ψήφων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ανέδειξε πρώτο τον ακροδεξιο φασιστα υποψήφιο που εχει το γελοιο ονομα «Δημοκρατικό Κέντρο» λες και δεν ξερει ο κοσμος τι είναι, με 39,14%, ακολουθούμενο από τον αριστερο  Πέτρο με 25,09%. Την τρίτη θέση έλαβε ο υποψήφιος του κεντροδεξιου Συνασπισμού Κολομβία, Σέρχιο Φαχάρδο, με ποσοστό 23,73%.
Αν και ο ακροδεξιος Ντούκε δηλώνει ότι δεν θα κάνει κομμάτια την Ειρηνευτική Συμφωνία που υπογράφτηκε στην Αβάνα, ανακοίνωσε ότι θα κάνει διαρθρωτικές αναπροσαρμογές, με το επιχείρημα της καταπολέμησης αυτού που ονομάζει ατιμωρησία και με βάση την ρητορική του, οι πρώην επικεφαλής των ανταρτών θα οδηγούνταν στη φυλακή.
Όπως σχολίασε ένας τοπικός αναλυτής “Υπάρχει κανείς στον κόσμο που σταμάτησε το αντάρτικο και υπέγραψε συμφωνία για να πάει στη φυλακή;” Ποιο μήνυμα δίνει αυτή η προσέγγιση στους αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) εν μέσω μιας διαπραγμάτευσης για μια ειρηνευτική συμφωνία;
Ο Πέτρο από πλευράς του, όχι μόνο υποστηρίζει την ειρήνη , αλλά λέει επίσης ότι θα πάει πέρα από την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πρώην αντάρτες της FARC. Υποστηρίζει ότι για να οικοδομήσουμε την ειρήνη, πρέπει να υπερβούμε τη φτώχεια και την ανισότητα.
Ο πρώην δήμαρχος της Μποκοτά, έχει εμπιστοσύνη στην στήριξη που μπορεί να λάβει από τους οπαδούς των άλλων υποψήφιων προέδρων στην ψηφοφορία της 17ης Ιουνίου.
Ο Ντούκε φαίνεται να έχει πιάσει οροφή, αντίθετα με μας, τις ελεύθερες δυνάμεις των πολιτών, που προχωράμε πάντα μπροστά με σταθερό βήμα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε, ότι μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία της Κολομβίας, είπε χθες το βράδυ στους οπαδούς του, όταν έμαθε ότι περνούσε στο δεύτερο γύρο.
Η Κολομβία είτε επιστρέφει στη βία είτε προχωρά προς μια εποχή ειρήνης, επεσήμανε ο υποψήφιος που εκπροσωπεί τις προοδευτικές δυνάμεις και τους ιστορικά απροστάτευτους του έθνους της Νότιας Αμερικής.
Οι αναλυτές συμφωνούν ότι ο Πέτρο είναι σε θέση να σπάσει την υποθετική οροφή που του έθεσαν οι δημοσκοπήσεις, καθώς αυξάνεται ακόμα πιο πολύ η πρόθεση ψήφου και η υποστήριξη από τους ψηφοφόρους του Φαχάρδο και του υποψήφιου του Φιλελεύθερου κόμματος Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, οι οποίοι επίσης υποστηρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία.
Στο δεύτερο γύρο, κατά τη γνώμη του Κολομβιανού πολιτικού επιστήμονα Αλέχο Βάργκας, θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη πόλωση από αυτή που εμφανίστηκε μέχρι τώρα και όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμαχίες που θα κτιστούν πριν φτάσουμε στις κάλπες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φορτσα Ιταλια και οι Δημοκρατικοι εχουν δηλωσει οτι θα ψηφισουν τον πραξικοπιματια του ΔΝΤ που προοριζει για πρωθυπουργο ο αληταρας κωλογερας "προεδρος" Ματαρελα τσουτσεκι των γερμανων και της ευρωενωσης τους!!!! Μομφή εναντίον του αληταρα προδοτη πραξικοπιματια Ματαρελα ειπαν οτι θα καταθεσουν η Λεγκα και το Κ5Α, με τους οποιους συμφωνησαν και τα ακροδεξια Αδελφια της Ιταλιας. Αλλα μαλλον δεν θα καταθεσουν την Μομφη για να εκπαραθυροσουν τον αληταρα πραξικοπηματια, γιατι χρειαζονται τα 2/3 της Βουλής, και δεν έχουν τοσους βουλευτες! Πάντως όλος ο κόσμος μιλάει για τον αληταρά πραξικοπηματία, που παραβίασε το Συνταγμα της Ιταλιας!!! Εχουν βαλει τα τσουτσεκια τους τους πληρωμενους δημοσιογραφισκους να προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειχε τετοιο δικαιωμα ο αντισυνταγματικος κωλογερας πραξικοπηματιας, αλλα φυσικα κανεις δεν πιστευει τα ψεματα τους!!!

Σχολιο.- Τελικά. Ο Μπερλουσκόνι είπε οτι θα υποστηρίξει το καθίκι του ΔΝΤ, αλλά οι βουλευτές του διαφώνησαν, και τελικα η Φόρτσα Ιταλια θα καταψηφίσει το καθίκι του ΔΝΤ. Οποτε πανε για νεες εκλογες στην Ιταλια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/5/2018
Στις πολιτικές εξελίξεις και στην αποτυχία να σχηματισθεί κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε ο ιδρυτής των «πεντάστερων» Μπέπε Γκρίλο,σε βίντεό του που ανήρτησε στο Facebook.
«Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία», τόνισε ο Γκρίλο.
Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα βγήκε από το σπίτι του και είδε ότι «ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας».
Στο μεταξύ, εκτός από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα, και η ακροδεξια Αδελφια της Ιταλιας ανακοίνωσαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του αληταρα τσουτσεκιου του ΔΝΤ  Κάρλο Κοταρέλι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικές πληροφορίες. Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά του Μπόσι, έχει τελειώσει από τότε που πήρε την ηγεσία ο Σαλβίνι. Τώρα ονομάζεται απλώς Λέγκα, αλλά αυτό δεν το λένε οι καθεστωτικοί δημοσιογραφίσκοι. Ο Σαλβίνι ήταν επικεφαλης των Κομμουνιστων της Παδανιας, στο κοινοβουλιο που ειχε φτιαξει η Λέγκα στη Βορειο Ιταλια το 1997. Μιλάει για όλο τον ιταλικό λαό και για την Ιταλία, και όχι πλέον για διάσπαση του Βορρά της Ιταλίας, όπως είναι το γερμανικό σχέδιο. Οσο για τα 5 αστέρια, είναι η αριστερά της Ιταλίας, απλώς δεν δέχονται οι ίδιοι τη διάκριση αριστεράς-δεξιάς, γιατί πλέον τα έχουν δει όλα με τους κεντροαριστερούς του Ρέντζι, και λένε οτι εκπροσωπούνε τον ιταλικό λαό. Ο Πέπε Γκρίλο είναι καραμπινάτος αριστερός, όπως ήταν ο δικός μας Χάρυ Κλύν τη δεκαετία του 80.

Σχολιο.- Μακαρι να ειναι Χαρυ Κλυν και να μην ειναι κανας Τσιπρας...
Σχολιο.- Θα δείξει. Μέχρι τώρα πάντως είναι καθαρός. Γιαυτό τον ανάγκασαν να αποσυρθεί και να παραδώσει την ηγεσια του Κ5Α στον Ντι Μαιο.Η διαφορα του Πεπε Γκριλο από το Ντι Μαιο είναι ότι ο Γκριλο ελεγε ότι η Ιταλια πρεπει να βγει αμεσως από την γερμανοευρωενωση, ενώ ο Ντι Μαιο ηταν υποστηριχτης της παραμονης της. Αλλα κι τον Ντι Μαιο η γερμανοευρωενωση τελικα δεν τον αποδεχτηκε, γιαυτο εβαλε το τσουτσεκι της Ματαρελα να μην δεχτει τον πρωθυπουργο που ο Ντι Μαιο υποστηριζε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ουσια ειναι οτι εντος ΕΕ υπαρχουν συγκεκριμενα πλαισια ασκησης της οικονομικης πολιτικης. Μεσα σε αυτα, απλα δεν υπαρχει η εννοια της δημοκρατιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ.
Για άλλη μια φορά,δυστυχώς, θα δικαιωθώ όταν συνεχώς από τις 6-5-2010 ισχυρίζομαι (όπως και πολλοι αλλοι μεσα στο ΕΠΑΜ) ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να απελευθερωθούμε από την ΚΑΤΟΧΗ με συνήθεις διαδικασίες δεδομένου ότι ο στόχος μας είναι η αλλαγή ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ και όχι η αλλαγή μιάς «Κυβέρνησης» από μιά άλλη καλλύτερη. Δώστε μου ένα παράδειγμα απ την Παγκόσμια Ιστορία... Πού;;;; Στη Ρωσία;;στην Αίγυπτο (Νάσερ);; στην Αλγερία;; στην Λιβύη;; στο Βιετνάμ;; στην Νικαράγουα;; στη Βενεζουέλα;; στην Βολιβία;;; Πού;;;; Πού;;;;Εμείς λοιπόν τι θέλουμε;;; Αλλαγή «Κυβέρνησης» η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ;;;;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί από αυτούς που -δικαίως -εξοργίζονται γιατί "ΘΕΣΜΟΙ" αλλοιώνουν την -όποια- θέληση του Ιταλικού λαού είναι και αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις απόψεις του Ελληνικού λαού, για το "ονοματολογικό" και προσδίδουν απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνούνται να δεχτούν τις μεθοδεύσεις εγχώριων και ξένων "ΘΕΣΜΩΝ"...Νομίζω πως ένα δημοψήφισμα γι' αυτό το θέμα είναι απαραίτητο, για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , πάνω απ' όλα..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το αγωνιστικό "Γερούν, γερά!" και το αγαπησιάρικο "Γιούνκερ, σ'αγαπάμε!", βρέθηκε το νέο σύνθημα που θα δονεί τις καρδιές των Μενουμευρωπάκηδων : "Ματαρέλα, είσαι τρέλα!".
Τσαχπίνικο, δροσερό και με ομοιοκαταληξία. Ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαντάζομαι οι φιλελέδες που λένε οτι καλά έκανε ιταλός πρόεδρος, αν έπαιρναν ΝΔ, Ποτάμι 60% και ο ΠτΔ (αν μπορούσε) μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης και στη συνέχεια φώναζε τον Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ στο προεδρικό μέγαρο να αναλάβει τα οικονομικά και να σχηματιστεί κυβέρνηση κομμουνιστών θα στέκονταν στο (υποθετικό) σενάριο οτι αυτό προβλέπεται απο το Σύνταγμα και δε θα τους ενοχλούσε καθόλου.
Σχολιο.- Εννοειται. Δε τους ειδες πως ουρλιαζαν για την συνταγματικη εκτροπη του να μην εισακουστει το 62% ?
Σχολιο.- Ένα τέτοιο σενάριο θά ήταν φοβερό 18 εγκεφαλικά θά πάθαιναν κάποιοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O «ψευτο»Ναπολέοντας Macron είχε την ευαρέσκεια να τιμήσει τον χωρίς χαρτιά μετανάστη απ’ το μάλι Mamoudou Gassama (που έσωσε ένα πιτσιρίκι σκαρφαλώνοντας 4 ορόφους μιας πολυκατοικίας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με απίστευτη ευελιξία και σταθερότητα) με την γαλλική υπηκοότητα, ένα μετάλλιο και πρόσληψη στην πυροσβεστική (υπηρεσία όπου ασφαλώς θα χρειάζεται για καλούς σκοπούς το θάρρος, η γενναιότητα και οι ικανότητες του Mamoudou).
Ο χωρίς χαρτιά μετανάστης απ’ το μάλι Mamoudou Gassama όταν είδε το πιτσιρίκι να κρέμεται στον αέρα απ’ το μπαλκόνι δεν σκέφτηκε τίποτα άλλο απ’ τον κίνδυνό του. Ο δικός του κίνδυνος ούτε που τον ένοιαξε. Άρχισε να σκαραφαλώνει με την ακρίβεια ενός ακροβάτη που κοιτάει μόνο τον στόχο του. Το πιτσιρίκι. Πάτησε και ξαναπάτησε στην άκρη των κάγκελων• άρπαξε το τσιμέντο του από πάνω ορόφου. Κρεμάστηκε και πέρασε το άλλο χέρι του στην κουπαστή. Αναρριχήθηκε μόνο για να σταθεί όρθιος πάνω στην κουπαστή στο επόμενο δευτερόλεπτο. Δεν υπήρχε χρόνος γι’ αυτόν• μόνο να προλάβει.
Αυτό που έκανε ο χωρίς χαρτιά μετανάστης απ’ το μάλι Mamoudou Gassama λέγεται “υπέρβαση των ορίων για χάρη του είδους” – του είδους άνθρωπος: ενός είδους που έχει αρχίσει να σπανίζει και πάλι στον αναπτυγμένο καπιταλιστικά κόσμο.
Εκείνο που έκανε ο χωρίς χαρτιά μετανάστης απ’ το μάλι Mamoudou Gassama, σε ξένο τόπο, κυνηγημένος ουσιαστικά απ’ αυτόν τον “ξένο τόπο”, ήταν να αναδείξει, με “εντελώς δικά του έξοδα”, τι είναι ο άνθρωπος στα καλύτερά του. (Το ζευγάρι των γάλλων πρωτοκοσμικών ακριβώς δίπλα απ’ το πιστιρίκι είχε απλά χεστεί και δεν ήξερε τι να κάνει• όπως θα περίμενε κανείς απ’ τον “ανώτερο” και οριστικά ασώματο πλέον πολιτισμό τους… Μήπως να έβγαζαν μια φωτογραφία; Μήπως να καλούσαν την πυροσβεστική; Μήπως να έβαζαν τα κλάματα; Μήπως να έκαναν την προσευχή τους;).

Σχολιο.-  Η "ανεξαρτητοποίηση" των γαλλικών αποικιών στην Αφρική ήταν ελαφρώς ανέκδοτο: 1) 8 χώρες σχηματίζουν την Δυτικοαφρικάνικη και άλλες 6 την Κεντροαφρικάνικη Οικονομική Ένωση. 2) Κοινό νόμισμά τους είναι το Δυτικοαφρικανικό και Κεντροαφρικανικό Φράγκο, αντίστοιχα, που παλιότερα ήταν συνδεδεμένο με το γαλλικό φράγκο και σήμερα με το ευρώ. Τα συναλ/τικά αποθέματα των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζών φυλάσσονται δια νόμου (!) στην κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, η οποία τα διαχειρίζεται (όπως γουστάρει αυτή!). 3) Οι παραπάνω χώρες έχουν συνάψει στρατιωτικές συμφωνίες με τη Γαλλία, που όχι μόνο δίνουν στην τελευταία δικαίωμα διατήρησης στρατευμάτων και βάσεων, αλλά και... στρατιωτικής επέμβασης προς αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της τάξης κλπ, κλπ! 4) Οι άρχουσες τάξεις των χωρών αυτών, απ' τις οποίες προέρχονται οι ηγέτες τους (είτε δικτάτορες, είτε εκλεγμένοι) είναι πιο πολύ συνδεδεμένοι με τη Γαλλία, παρά με τις χώρες τους: στη Γαλλία διατηρούν τις καταθέσεις τους, στην Κυανή Ακτή και το Παρίσι έχουν τις βίλες και τις διαμερισματάρες τους, οι Γάλλοι πεζοναύτες τους σώζουν όταν κινδυνεύουν από εξεγέρσεις, στη Γαλλία καταφεύγουν όταν τελικά ανατραπούν (άχρηστοι πια για τους Γάλλους), τρώγοντας τα εκατομμύρια που 'χουν κλέψει απ' τη χώρα τους, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια της βίλας τους στις Κάννες ή τη Νίκαια...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα μπερδεύτηκα: Για να είμαι καλός αντιεθνικιστής, πρέπει να λέω ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι απόγονοι του Περικλέους. (Και πράγματι δεν είναι.) Για να μη με πούν αντισημίτη, πρέπει να λέω ότι οι σημερινοί Εβραίοι είναι απόγονοι του Αβραάμ;
Εντάξει. Υπάρχει μεταξύ των Εβραίων του Ισραήλ κι ένα μικρό ποσοστό που δεν είναι έποικοι. Όπως υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων που στ' αλήθεια παίζει να είναι απόγονοι του Περικλέους. Και τι μ' αυτό;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχαριστούμε Γερμανοί . Μέχρι χτες ήμασταν έθνος ανάδελφο Χτες όμως βάλατε στο πλάι μας τους τεμπέληδες Ιταλούς και έχουμε παρέα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσέρνομπιλ στον Αμαζόνιο: Αναλάβετε τις ευθύνες σας!
https://secure.avaaz.org/campaign/el/chevronamazon/?fWwwJhb
585.761 υπογραφές

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Chevron έχυσε εκατ. τόνους θανατηφόρων χημικών στον Αμαζόνιο του Ισημερινού – γεμίζοντας ποτάμια με τοξικά απόβλητα και σπέρνοντας τον καρκίνο σε ιθαγενείς κοινότητες.
Δεν τα καθάρισε ποτέ! Αλλά τώρα η Chevron μπορεί να αναγκαστεί επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη, αν πάρουμε με το μέρος μας έναν «άνθρωπο-κλειδί».
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Chevron είναι ένα Αμερικάνικο ταμείο συντάξεων, του οποίου ο πρόεδρος τα έχει βάλει με αρκετές ασύδοτες εταιρίες στο παρελθόν. Αν τον πλημμυρίσουμε τώρα με στήριξη, μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα της ιστορικής ψηφοφορίας -- στη συνάντηση των μετόχων της Chevron σε 48 ώρες. Πρόσθεσε τη φωνή σου.

Προς τον Bill McNabb, την επιτροπή επενδύσεων της Vanguard και τους μετόχους της Chevron:
Ως πολίτες από όλο τον κόσμο που αγαπάμε τον πλανήτη μας, θεωρούμε πως η Chevron οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή που προκάλεσε στη γη, τα ποτάμια και τους ανθρώπους του Ισημερινού. Σας καλούμε να στηρίξετε τις δύο προτάσεις των μετόχων Zevin Asset Management και Newground Social Investment. Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Chevron κατέχετε θέση ισχύος, την οποία σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε για να πείσετε την διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε δίκαιη διευθέτηση με τις πληγείσες κοινότητες του Ισημερινού.

https://secure.avaaz.org/campaign/el/chevronamazon/?fWwwJhb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αν γράψει τίποτα ο Κούλης σήμερα για την Άλωση μπορούμε να του απαντήσουμε ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ 17ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1453?
Σχολιο.- Βρε ολα να τα θυμόμαστε. Κι αυτά που έγιναν το 1963 και αυτά που έγιναν το 1453.Και την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης..
Σχολιο.- εμείς ναι, ο Κούλης όμως και οι όμοιοί του είναι επιλεκτικοί, αυτό τονίζω με το στατους μου
αν δεν με ενδιέφερε τι έγινε το 1453 δεν θα είχα φάει τα νιάτα μου σπουδάζοντας βυζαντινή ιστορία – αρχαιολογία
σχολιο.- κυκλοφορούν και φέτος τέτοια μέρα διάφορα δημοσιεύματα για την προπαγάνδα των Τούρκων σε σχέση με την Άλωση ντα ντα κακοί Τούρκοι ενώ εμείς που έχουμε τον Αλέξανδρο κορώνα στο κεφάλι μας και λέμε ότι.....εκπολίτιζε τους βαρβάρους (σφάζοντάς τους) όχι καλέ, δεν κάνουμε καμία προπαγάνδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίσχος! Δικογραφία της ΕΛΑΣ κατά του Παν. Λαφαζάνη και αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
29/5/2018
Με βάση “Τα Νέα”, δικογραφία σχηματίστηκε με εντελώς αβάσιμες, σκόπιμες  και κατασκευασμένες, κατηγορίες εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σε μια δικογραφία φιάσκο που μόνο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών πιστεύοντας ότι θα “τελειώσουν” με το Κίνημα. Κάνουν λάθος, το κίνημα δε θα σταματήσει και αντίθετα αυτές οι δίκες και ο αυταρχισμός θα ενδυναμώσουν την αγωνιστική προσπάθεια και θα δημιουργήσουν νέα κινηματικά δεδομένα. Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών δεν τελειώνει, τώρα αρχίζει και θα κλιμακωθεί!
Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας
Αίσχος! Δικογραφία της ΕΛΑΣ κατά του Παν. Λαφαζάνη και αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
Να παραιτηθεί τώρα ο Τόσκας από Υπουργός
https://iskra.gr/%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Προς νέες εκλογές σε κλίμα πόλωσης
 Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, 12:36

Τεταμένο είναι το πολιτικό κλίμα στη Ρώμη μετά το βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα. Η Λέγκα του Βορρά και τα Πέντε Αστέρια ετοιμάζονται ήδη για τις πρόωρες εκλογές, που φαντάζουν πλέον αναπόφευκτες.
Η Ιταλία προσπαθεί να καταλάβει πού θα την οδηγήσουν οι εξελίξεις, με δεδομένα που ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει μέχρι πριν από λίγες ημέρες.
Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια μπλόκαρε την τελευταία στιγμή και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης (θα τη στηρίξει μόνον η Κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος) και ότι θα πρέπει να ετοιμάσει υποχρεωτικά τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Οι νέες εκλογές θα γίνουν πιθανώς στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τα Πέντε Αστέρια κάνουν αναφορά ακόμη και στον Αύγουστο.

Στους δρόμους Πέντε Αστέρια και Λέγκα
Το πολιτικό κλίμα παραμένει πάντως εμφανώς τεταμένο. Τα Πέντε Αστέρια ετοιμάζουν συγκέντρωση στη Ρώμη στις 2 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η αβασίλευτη Δημοκρατία.
Η θέση τους είναι ότι μετά τις εξελίξεις της περασμένης Κυριακής «η ιταλική Δημοκρατία λαβώθηκε».
Στην κινητοποίηση αναμένεται να λάβει μέρος και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να ανήκει στην κεντροδεξιά συμμαχία (μαζί με τη Φόρτσα Ιτάλια) ή αν θα υπογράψει προεκλογική συνεργασία με το κίνημα του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Π. Σαβόνα: Δεν ήθελα να βγάλω τη χώρα από το ευρώ
Στο μεταξύ, ο καθηγητής Πάολο Σαβόνα δήλωσε ότι «υπέστη σοβαρή αδικία από τον Ματαρέλα», ο οποίος προέβαλε το γνωστό βέτο για το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Σαβόνα τόνισε ότι δεν ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά να προσπαθήσει να πετύχει καλύτερους όρους για την Ιταλία. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο καθηγητής αυτός με καταγωγή από τη Σαρδηνία θα είναι ωστόσο υποψήφιος με τη Λέγκα στις επόμενες εκλογές.
Η Ιταλία ουσιαστικά ετοιμάζεται να περάσει όλο το καλοκαίρι μέσα σε συνεχές προεκλογικό κλίμα. Και να χωριστεί σε δύο, κυρίως, ομάδες: τους υπερασπιστές του προέδρου της Δημοκρατίας και τους οπαδούς της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, που θέλουν ανανέωση της κυβερνητικής συμμαχίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Τα πλειοψηφουντα κομματα καταγγέλλουν προδοσία και πραξικόπημα
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018, 17:31
Ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε σήμερα στον Κάρλο Κοταρέλι, ο οποίος θεωρείται ενσάρκωση της δημοσιονομικής λιτότητας, να σχηματίσει και να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο ή «το αργότερο» στις αρχές του 2019.

«Εναντίον αυτών των κυρίων του σπρεντ»
«Αυτό δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι σεβασμός της λαϊκής ψήφου. Είναι απλώς ο τελευταίος σπασμός των ισχυρών εξουσιών που θέλουν μια Ιταλία σκλάβα, φτωχή και επισφαλή», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της Λέγκα.
Και προειδοποίησε: «Οι εκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα, ο λαός και η αληθινή ζωή ενάντια στις γηραιές κάστες κι αυτούς τους κυρίους του σπρεντ!».
Όσο για τον Ντι Μάιο, θεωρεί τον Κοταρέλι «έναν απ' αυτούς τους ειδικούς που μας κάνουν μαθήματα και μας εξουθένωσαν με τις περικοπές τους στην υγεία, την παιδεία, τη γεωργία...».
Η μοναδική αποστολή της επόμενης κυβέρνησης αναμένεται λοιπόν ότι θα είναι να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, σε ηλεκτρισμένο κλίμα.
«Είναι αληθινά δύσκολο να πιστέψεις στους νόμους και τους θεσμούς του κράτους», δήλωσε ο Ντι Μάιο, το κόμμα του οποίου είχε λάβει πάνω από το 32% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου. «Κατ' αρχάς, ας επιστρέψουμε στις κάλπες. Όμως αν πάρω 40% και επιστρέψω στο Κυρηνάλιο με τον Σαβόνα, θα αλλάξει κάτι;».
Ο Τζουζέπε Κόντε, ένας νομικός νεος στην πολιτική που τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης από τους Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, σταμάτησε την προσπάθεια το βράδυ της Κυριακής μπροστά στην άρνηση του Ματαρέλα να διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών τον Πάολο Σαβόνα, έναν οικονομολόγο με θέσεις υπερ της Ιταλιας.

«Ένα πραξικόπημα»
Οι δύο σύμμαχοι είχαν από την πλευρά τους αρνηθεί να συμβιβαστούν: γι' αυτούς, ο Σαβόνα, 81 ετών και υποστηρικτής ενός «σχεδίου Β» για έξοδο από το ευρώ, ήταν ο μόνος σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ιταλίας στις Βρυξέλλες.
«Ο διορισμός του υπουργού Οικονομίας αποτελεί πάντα ένα άμεσο μήνυμα εμπιστοσύνης ή ανησυχίας» για τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους, είχε εξηγήσει από την πλευρά του ο Ματαρέλα επικαλούμενος τις συνταγματικές προνομίες του και την υπεράσπιστη των ιταλών αποταμιευτών.
Οργή εξέφρασαν επίσης οι αντιευρωενωσιακοι σύμμαχοι των Σαλβίνι και Ντι Μάιο. Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς, η Μαρίν Λεπέν, κατήγγειλε «ένα πραξικόπημα» της ΕΕ στην Ιταλία ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο σταυροφόρος του Brexit, προειδοποίησε πως η «οργή» των ιταλών ψηφοφόρων θα μεταφρασθεί σε «περισσότερες ψήφους» για τους αντιευρωενωσιακους.
Ο Σαλβίνι, «ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής πολιτικής», σύμφωνα με τους σχολιαστές, από την πλευρά του το πιστεύει ακράδαντα. Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν πλέον περίπου 22% των ψήφων, από το 17% που είχε συγκεντρώσει στις 4 Μαρτίου.
Όμως για να κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να επανασυνδεθεί με τους συμμάχους του στη δεξιά, οι οποίοι επέκριναν έντονα το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών του με το M5S.
Επιπλέον ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τάχθηκαν χθες το βράδυ με το μέρος του Ματαρέλα. Από την άλλη, οι βουλευτές του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, ανακοίνωσαν πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κοταρέλι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπέπε Γκρίλο: Μιλούν οι αγορές υποκαθιστώντας τους πολίτες
 Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018, 16:05
Στις πολιτικές εξελίξεις και στην αποτυχία να σχηματισθεί κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε ο ιδρυτής των «πεντάστερων» Μπέπε Γκρίλο, σε βίντεό του που ανήρτησε στο Facebook.
«Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία», τόνισε ο Γκρίλο.
Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός υπογράμμισε επίσης ότι σήμερα βγήκε από το σπίτι του και είδε ότι «ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας».
Στο μεταξύ, εκτός από τα Πέντε Αστέρια και την Λέγκα, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη Κάρλο Κοταρέλι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Δεκεμβρίου 2013
Η «Γηραιά Ήπειρος» πέθανε. Ας την θάψουμε με τις τιμές που της αξίζουν, και …. «ζωή σε λόγου μας»

« Διαπιστώνω κι εγώ λοιπόν, σαν Έλληνας κομμουνιστής του Ευρωπαϊκού Νότου με πολλά πρώην κεκτημένα, ότι αυτή η Ευρώπη  έχει σαπίσει και σαπίζει για δεύτερη φορά χωρίς δυνατότητα ανάνηψης. Ας μείνουμε όμως εδώ, γιατί αν το πάμε παρακάτω … ».
 Μέχρι εμείς να καταλάβουμε τι έγινε με την αποσύνθεση του σοσιαλιστικού μπλοκ και να κατανοήσουμε πως μπορεί, ο καπιταλιστικός κόσμος να συνεχίζει χωρίς τον μεγάλο αντίπαλο, νέες αντιθέσεις διαμόρφωσαν το σκηνικό του σύγχρονου  κόσμου. Νέοι αντίπαλοι του ιμπεριαλισμού εμφανίστηκαν, αντίπαλοι που κατά κανόνα δεν αμφισβητούν την βάση του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά το ακολουθούμενο μοντέλο ανάπτυξής του. Η πρώην ΕΣΣΔ γρήγορα πλασαρίστηκε σαν Ρωσική υπερδύναμη, η Κίνα είναι ήδη η δεύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, Ιράν, Β. Κορέα κ.α είναι  οι νέες «δυνάμεις του κακού», νέες πολυπληθείς χώρες (Βραζιλία, Ινδία κ.α) διεκδικούν νέο ρόλο.  Αυτό ονομάστηκε «πολυπολικότητα» καθώς  νέοι όροι εμφανίστηκαν στην πολιτική, όπως η «παγκοσμιοποίηση», γιατί ο όρος ιμπεριαλισμός ήταν λιγάκι παλιομοδίτικος και τους έπεφτε βαρύς.
 Η διαδικασία στην Λατινική Αμερική αποπνέει αέρα απελευθέρωσης από την αυτοκρατορία, παίρνονται κάποια μέτρα  ανακούφισης των φτωχών και διεκδικείται η θέση των χωρών της Λατινικής Αμερικής στην παγκόσμια οικονομία.  Εδώ, κυβερνήσεις και κυρίως μαζικά κινήματα υιοθετούν αντιμπεριαλιστικές θέσεις και αναφέρονται στον σοσιαλισμό, ακόμα και στην Επανάσταση. Είναι η μοναδική περιοχή του κόσμου που συμβαίνει αυτό,  και η Κούβα , σαν το «μοναδικό ελεύθερο έδαφος της Αμερικής» μετά την Επανάστασή της, παίζει – όπως πάντα- έναν ρόλο δυσανάλογο του μεγέθους της.
 Και μέσα σε όλα αυτά, η «γηραιά ήπειρος» η εν πολλοίς ΕΥΡΩΠΗ, στέκει σαν την γριά πουτάνα που νομίζει ότι περνάει ακόμα η μπογιά της. Βλέποντας κάποιους παλιούς πελάτες να την επισκέπτονται ακόμα με τα μπαστουνάκια τους, νομίζει ότι εξακολουθεί να  δουλεύει. Αυτή της η πεποίθηση ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο μεγάλος υπερατλαντικός νταβατζής της  στέλνει  κανένα πελατάκι και της συμπεριφέρεται όπως αρμόζει στην παλιά της δόξα. Επειδή πέφτει όμως λίγο μακριά, ο βασικός νικητής του Β παγκοσμίου πολέμου* (ο νταβατζής), την οργάνωσε λίγο καλύτερα και της έβαλε αρχηγό (τοπικό νταβατζή) τον μεγάλο ηττημένο του πολέμου.  Φυσικά, αυτό δεν το έκανε από μεγαλοψυχία, υπάρχουν αρκετοί πελάτες ακόμα που έρχονται με τα μπαστουνάκια τους, και κυρίως, η γριά πουτάνα μένει κοντά και στην Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, όχι πολύ μακριά από την Ρωσία και του κάνει και κανένα θεληματάκι όταν  χρειάζεται.
Και αυτή η μαλάκω, το πίστεψε. Νόμισε ότι ξαφνικά ανέβηκε η δουλειά. Πήγε κομμωτήριο, έκανε πλαστική και ανόρθωση στήθους και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έβγαλε και δικό της νόμισμα νομίζοντας ότι θα αποκτούσε – τώρα στα γεράματα – και κάποια ανεξαρτησία από τον  νταβατζή. Για να μην τον στεναχωρήσει μάλιστα, του είπε ότι τι νέο νόμισμα θα έχει πολύ μεγάλα γράμματα, για να μπορούν να τα βλέπουν τα πελατάκια με τα μπαστουνάκια για να μην μπαίνει στον πειρασμό να τους κλέβει στα ρέστα.
 Και ξαφνικά έγινε κρίση. Ο νταβατζής είχε κάτι ψιλοζόρια , οι πλαστικές ξεφούσκωσαν, το στήθος ξανάπεσε,  και τα πελατάκια παραπαίουν. Μια το ζάχαρο, μια η χοληστερίνη ,κάτι ψιλοεγκεφαλικά,  τα έχουν χαμένα και δεν το βλέπουν καν το νέο νόμισμα, πολλοί (αλσχάιμερ)  δεν το αναγνωρίζουν καν.
 Αυτή είναι σήμερα η «Μεγάλη Ενωμένη Ευρώπη». Και το χειρότερο, αντίστοιχο σκηνικό υπάρχει και στο εσωτερικό κάθε χώρας της. Γιατί η γριά πουτάνα, βρήκε τις άλλες γριές πουτάνες σε κάθε χώρα και τους έκανε το ίδιο. Τις οργάνωσε, τους έδωσε και το καινούργιο νόμισμα (με ακόμα πιο μεγάλα γράμματα),  και τους έταξε  πελατάκια από τα Βαλκάνια και την Ρωσία, που είναι κοντά. Μέσα σε κάθε χώρα στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση γύρω από την κάθε εθνική γριά πουτάνα, εν ολίγοις, κάθε χώρα έγινε ένα μεγάλο μπουρδέλο..
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τo Κίνημα της Ευρώπης, της ευρώπης των γραμμάτων, της επιστήμης και της ιδεολογίας, την έφαγε κι αυτό την φόλα της γριάς πουτάνας. Δηλαδή, την είχε φάει από χρόνια, αφού πέρασε από την περιπέτεια του «Ευρωκομμουνισμού», της εργατικής αριστοκρατίας και της ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος. Το οποίο εργατικό κίνημα, κάτι τσίμπαγε την εποχή των παχιών αγελάδων από τις γριές πουτάνες.
Τώρα, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε με οδύνη, ότι «μας γυρίσανε στον Μεσαίωνα». Ο μεσαίωνας όμως, ήταν πάντα εδώ. Σε αυτόν ζει η πλειοψηφία των εκμεταλλευόμενων του πλανήτη, καθώς και αυτοί που βρίσκονται στον πάτο του κοινωνικού βαρελιού, στις χώρες μας (μετανάστες, χαμηλοαμειβόμενοι, άνεργοι κ.α). Και παρ’ όλα αυτά, παλεύουμε ή «παλεύουμε» να διατηρήσουμε τα κεκτημένα  μας – ο καθένας τα δικά του – πάση θυσία.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σκέφτονται και στις χώρες της Ευρώπης. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η περίπτωση της Ελλάδας, δευτερευόντως της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και λοιπού Νότου – είναι «ακραίο καιρικό φαινόμενο» που πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία. Τα κεκτημένα πάνω απ’ όλα και αυτοί, να αποφύγουν την μετάδοση της ασθένειας στη δική τους χώρα/πατρίδα, θεωρώντας βλακωδώς ότι στο σκληρό παιχνίδι της εκμετάλλευσης υπάρχουν αρχές, συναισθήματα και κυρίως …. Πατρίδα. Και ακόμα βλακοδέστερα, Ευρώπη και μάλιστα «Μεγάλη και Ενωμένη».
 Η Ευρώπη λοιπόν,  πράγματι έχει σαπίσει. Η μόνη της ελπίδα είναι, η φωτιά που την καίει  σήμερα, να κάψει και τη σαπίλα της (δύσκολο).  Όσοι εξακολουθήσουν να φαντασιώνονται πανευρωπαϊκά κινήματα, ευρωπαϊκές λύσεις κλπ θα ακολουθήσουν την γριά πουτάνα στο νέο της άχαρο ρόλο.
 Η εργατική τάξη ζει δύσκολες ώρες. Μεγάλα κομμάτια της χάνουν την ίδια τους την ταξική υπόσταση και χαρακτηριστικά, καθώς η μαζική και μακροχρόνια ανεργία μεταμορφώνει το σύνολο της κοινωνίας. Σε συνθήκες κρίσης  χρεοκοπούν οι ενδιάμεσες λύσεις διαχείρισης και η διέξοδος μπορεί να είναι  ή επαναστατική ή φασιστική (ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική ή όχι μορφή της ή τις πολιτικές δυνάμεις που θα την διεκπεραιώσουν). Ελλείψει λοιπόν  αξιόπιστου επαναστατικού κέντρου  η πιο αντιδραστικές δυνάμεις και αντιλήψεις γιγαντώνονται. Η  σαπίλα σε συνθήκες κρίσης γεννά την φωτιά και το τσεκούρι.
 Η νεολαία –το μέλλον– που  πάντα ψάχνει τον δρόμο της προόδου, της δικαιοσύνης  και ναι, κάποιοι ακόμα τον δρόμο της Επανάστασης, θα βασανιστούν πολύ και θα ματώσουν. Δεν έχουν όμως άλλο δρόμο. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, που ευτυχώς ή δυστυχώς – μοιραζόμαστε πάνω - κάτω  αυτές τις σκέψεις. Αλλά, ας μείνουμε εδώ, μέχρι το επόμενο … «παρακάτω».
 * ένας πολύ καλός  φίλος και σύντροφος, όταν οι συζητήσεις περί παγκοσμιοποίησης είχαν φουντώσει, από τον πρώτο πόλεμο του Ιράκ ακόμα  και προσπαθούσαμε να διαγνώσουμε τον νέο χαρακτήρα και τον ρόλο των αντιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τον νέο ρόλο της Ευρώπης κλπ, επαναλάμβανε μονότονα: “Ποιος κέρδισε τον τελευταίο (παγκόσμιο) πόλεμο; Tα αποτελέσματα ενός πολέμου δεν αλλάζουν χωρίς πόλεμο”.  Σήμερα φαίνεται πόσο δίκιο είχε.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2013/12/blog-post.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ
                 
Το πραξικόπημα των ελίτ στην Ιταλία και τα κινήματα για την Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία

Η σύγκρουση που προέβλεπε η ανακοίνωση μας προ ημερών μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία στην Ιταλία, τα οποία εξασφάλισαν το 60% των ψήφων, και της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) που εκφράζουν πιστά σε κάθε χώρα οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, όπως ο Ματαρέλα, ήδη έγινε πραγματικότητα με το άθλιο και θρασύτατο πραξικόπημα του Ματαρέλα που απαιτεί να αποφασίζει αυτός (δηλ. η Υ/Ε και τα τυφλά όργανά της στην Κομισιόν) ποιοι μπορούν να είναι υπουργοί οικονομικών μιας χώρας και ποιοι όχι. Έτσι έβαλαν βέτο στον διορισμό του Σαβόνα που είναι δεδηλωμένος εχθρός της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Με άλλα λόγια οι Ελίτ τώρα δηλώνουν ξεκάθαρα στους λαούς, «μπορείτε να ψηφίζετε όποιους θέλετε, εφόσον όμως είναι απλές παραλλαγές των οργάνων μας»: π.χ. έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε Ρέντσι ή κάθε παρόμοιο καραγκιόζη στην Ιταλία, ή αντίστοιχα στην Ελλάδα έχετε δικαίωμα να ψηφίζετε πολιτικούς απατεώνες τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά και το υπόλοιπο σκυλολόι, αλλά όχι οποιαδήποτε ηγεσία που θα προέκυπτε από τον λαό και θα έθετε σαφώς θέμα ΕΕ και Ευρωζώνης (και δεν εννοούμε βέβαια τα ασήμαντα ναζιστικά υπολείμματα, αλλά όλα αυτά τα κόμματα που τα άθλια ΜΜΕ των Ελίτ χαρακτηρίζουν «ακροδεξιά» κλπ).
Το παραμύθι «Δεξιάς» κατά «Αριστεράς» και των «Δημοκρατών» κατά «Φασιστών» στην εποχή της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το έχουν πια αντιληφθεί όλοι οι λαοί από τη στιγμή που η «Αριστερά» σχεδόν σύσσωμη προσχώρησε σε αυτή  τη Νέα Διεθνή Τάξη. Σήμερα υπάρχουν παντού, από τη Βρετανία μέχρι την Ιταλία, από τη μία μεριά κινήματα που παλεύουν για την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία των λαών που καταπατείται βάναυσα από τις ελίτ που ελέγχουν την ΕΕ, και από την άλλη μεριά οι «Ευρωπαϊστές» και οι «Αριστεροί» διάφορων αποχρώσεων που στηρίζουν ή έστω συμπλέουν άμεσα ή έμμεσα με τις ελίτ της ΕΕ.
Οι ελίτ αυτές δεν είναι απλά «κακές» επειδή εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, όπως υποστηρίζει το παραμύθι της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», αλλά γιατί αποφάσισαν και εφαρμόζουν, με την ενσωμάτωσή τους στη ΝΔΤ, την πλήρη «ελευθερία» των αγορών (οι περίφημες «4 ελευθερίες» του Μάαστριχτ: άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και εμπορευμάτων) που συνεπάγεται τη μεγαλύτερη ανισότητα στη μεταπολεμική περίοδο, αλλά και τη μαζική ανεργία και υπο-απασχόληση. Με άλλα λόγια, οι πολιτικές λιτότητας είναι απλά η συνέπεια και όχι η αιτία της σημερινής καταστροφής, παρά τα παραμύθια που πουλά ο κάθε Τσίπρας ο οποίος εξαπατά για άλλη μια φορά τον λαό ότι από τον Αύγουστο θα έχουμε περίοδο «παχιών αγελάδων».
Γι αυτό και οι λαοί διαλέγουν παντού τα κινήματα κυριαρχίας που σαρώνουν σήμερα σε όλη την Ευρώπη…

ΜΕΚΕΑ - ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - 28/5/2018

ΠΗΓΗ: http://www.mekea.org/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%af%cf%84-%cf%84%ce%b7/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω! Τους παράνομους ισλαμοφασιστες λαθρομετανάστες του Σόρος να τους πάρουν σπίτια τους οι Τσίπρες, Αβραμόπουλοι και Cia!
Σεξ, Ναρκωτικά και Πρόσφυγες Οι έφηβοι της Συρίας στην Αθήνα καταφεύγουν στην πορνεία για να επιβιώσουν
Φτάνει πια με την απάτη του Σόρος και της ναζιστικής Ευρώπης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γάζα βρίσκεται υπό βομβαρδισμό τώρα! Ναζί Ισραήλ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο γκάουλάιτερ Έτινγκερ θα διδάξει τους Ιταλούς να ψηφίζουν!
Απίστευτο αυτό που συμβαίνει!
Δεν αρκούσε το ιταλικό πραξικόπημα κι η ναζιστική Ευρώπη πέρασε σε ένα επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμών, ο Γερμανός Γκιούντερ Έτινγκερ, σε ρόλο ναζί γκάουλάιτερ δηλώνει:
«Οι αγορές θα διδάξουν τους Ιταλούς να ψηφίζουν με τον σωστό τρόπο».
Αυτή η δημόσια απειλή βρίσκει συμπαράσταση από όλες τις...κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις της ναζιστικής Ευρώπης του 4ου Ράιχ!
Απέναντι σ' αυτές τις απειλές ο ιταλικός λαός δίνει τη δική του μάχη απέναντι σε ναζιστικες πρακτικές που ειχε διδαξει ο Χίτλερ.
Σ' αυτή τη μάχη ο λαός της Ιταλίας δεν βρίσκει συμπαραστάτες ούτε στην "αριστερά"του Σόρος, ούτε στη δεξιά.
ΝΤΡΟΠΗ!
 Όχι μόνον δεν γίνονται διαδηλώσεις συμπαράστασης και καταδίκης του πραξικοπήματος Ματαρέλα στις πρεσβείες της Ιταλίας σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά έχουμε και χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που δηλώνουν προοδευτικές, όπως η "εφ. συντακτών" σημερα 29/5/2018
Που κυκλοφορει με κεντρικο πρωτοσελιδο τιτλο «Η Ευρώπη απέναντι στα τέρατα που θρέφει»...
Σ' αυτή την εφημερίδα δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που σέβονται τον εαυτό τους, που θέλουν να κοιτάνε στα μάτια τα παιδιά τους και τους φίλους τους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: βιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία...
Κανένας δεν έλαβε υπόψη του πως για πρώτη φορά εδώ και περίπου 30 χρόνια εναλλαγής στην εξουσία της αριστεράς και δεξιάς, με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες κι όχι λαϊκή πλειοψηφία, ο Ιταλικός λαός επέλεξε με περισσότερο από 60% πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα και 52% κοινοβουλευτική πλειοψηφία και... ένα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους φούρνους του Χίτλερ, βιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία.
Οι εγχώριοι πολιτικολογούντες, αναλυτές, δημοσιογράφοι συνεχίζουν να επισημαίνουν τα περί κινδύνου από την "ακροδεξιά" Λέγκα και το «λαικιστικο» Κ5Α... Άγνοια, ηλιθιότητα, ή διατεταγμένη υπηρεσία;
Ας δούμε τι έλεγε και πως δικαιολογούσε την κλοπή των αποταμιεύσεων των Ιταλών πολιτών, την εξαθλίωση, τις περικοπές συντάξεων κ.λ.π. ο "καθηγητής" πραξικοπηματίας Mattarella, για να διαπιστώσουμε πως αν δεν έχει οδηγηθεί ακόμη σε εμφύλιο η γειτονική Ιταλία είναι λόγω εθνικής ευθύνης των "φασιστών, ακροδεξιών, εθνικιστών, ξενόφοβων, ρατσιστών" της Λέγκας και του «λαικιστικου»
Κινήματος 5 αστέρων.
Αυτός είναι ο πραξικοπηματίας πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, το φονικό όπλο του 4ου Ράιχ στην Ιταλία... και πανηγυρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανατροπή της λαϊκής ψήφου: Forza Mattarella!
Η δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχείρησε το πραξικόπημα... μιας κι ο πανικός δεν μπορούσε να σιγάσει με το πως εξαγόρασαν όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετατρέποντας το πολιτικό προσωπικό των χωρών της ΕΕ σε δουλικούς υπαλλήλους του 4ου Ράιχ.
Προς εγχώριους συνταγμαλογούντες, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν όσα ομολογούν οι ίδιοι υποστηρικτές του πραξικοπηματία Mattarella κι ο ίδιος ο πρόεδρος-υπάλληλος του 4ου Ράιχ:
Άρθρο 90: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις που εκτελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτός από εσχάτη προδοσία ή προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος»
Άρθρο 92: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίζει τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και, μετά από πρότασή του, τους Υπουργούς»
Άρθρο 94: «Η Κυβέρνηση πρέπει να την εμπιστοσύνη των δύο Κοινοβουλίων. Εντός δέκα ημερών από τον σχηματισμό της η Κυβέρνηση εμφανίζεται στις Βουλές για να λάβει την εμπιστοσύνη»
Άρθρο 95: «Ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου διευθύνει τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης κι είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Διατηρεί την ενότητα της πολιτικής και διοικητικής κατεύθυνσης, προωθεί και συντονίζει τη δραστηριότητα των Υπουργών»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
Ή ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ
Η απάντηση του Matteo Salvini:
«Τι άσχημη μέρα για την Ιταλία και τη Δημοκρατία...
Η κυβέρνηση της αλλαγής δεν μπόρεσε να γεννηθεί, οι Κύριοι του Σπρέντ και των τραπεζών, οι υπουργοί του Βερολίνου, των Παρισίων και των Βρυξελλών δεν ήταν σύμφωνοι.
Οργή; Τεράστια. Φόβος; Μηδέν.
Θ' αλλάξουμε αυτή τη Χώρα, μαζί.
Εγώ δεν εγκαταλείπω του Φίλους, λογαριάζω σ' Εσάς.
Πρώτα οι Ιταλοί!
Πρώτα οι Ιταλοί, το δικαίωμά τους στην εργασία, την ασφάλεια και την ευτυχία.
Εργαστήκαμε για εβδομάδες, μέρες και νύχτες, για να γίνει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των Ιταλών πολιτών.
Μα κάποιος -κατόπιν πιέσεων ποιου;- μας είπε ΟΧΙ.
Ποτέ δούλοι κανενός. Η Ιταλία δεν είναι μία αποικία, δεν είμαστε σκλάβοι των Γερμανών ή των Γάλλων, του σπρέντ ή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Έτσι, με την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και το παντοτινό θάρρος, ο λόγος πρέπει να επιστρέψει σ' εσάς!
Πρώτα οι Ιταλοί!
Εγώ δεν εγκαταλείπω, για το καλό των παιδιών μας».
Στο ίδιο πολιτικό μήκος κύματος το Κίνημα 5 αστέρων.
Η άλλη πλευρά, της ηττημένης "αριστεράς" που αποτέλεσε το μεγάλο όπλο της Γερμανικής ΕΕ;
Πρωτοφανές μια έστω πάλαι ποτέ μια εστω και δηθεν  αριστερά να υπερασπίζεται Συνταγματικά πραξικοπήματα...
Susanna Camusso, η ηγέτης της Ιταλικής ΓΣΕΕ, η συνδικαλίστρια Γενική Γραμματέας της Cgil, η αγαπημένη του Ρέντζι και του Σούλτς:
«Στηρίζω την επιλογή Mattarella,,,
Πιστεύω πως ο Mattarella ενήργησε με βάση τα διεθνή συμφέροντα και συμβάσεις, που είναι θεμελιακά για τη χώρα μας...
Έξοδος από την Ευρώπη θα σήμαινε τεράστια αδυναμία για την Ιταλία...».
Για γέλια -ή κλάματα;- η εξωκοινοβουλευτική δικαιωματικη  "αντιφασιστική" αριστερά των ανοικτών συνόρων, των δικαιωμάτων, των καταλήψεων, του "αντιρατσισμού κι αντιεθνικισμού"... η "Εξουσία στο λαό" (Potere al Popolo) που προσδοκούσε τουλάχιστον το 5% της περιβόητης "Λίστας Τσίπρα" κι έμεινε καθηλωμένη λίγο πριν το 1%... Για να μπούμε στο πνεύμα της ιταλικής πολιτικής σκηνής, μιλάμε για τη συνένωση με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα αδελφά κόμματα και οργανώσεις (στο πλαίσιο της επιστολής Λαφαζάνη προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία), με την πρόσθεση "κοινωνικών καταλήψεων" τύπου City Plaza, ΜΚΟ για παράνομους μετανάστες, αλληλέγγυους, αντιρατσιστές, αντιεθνικιστές, δικαιωματικούς ομοφυλοφίλων κ.α.π.
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο Ματαρέλα είναι ο πρόεδρός μας
Αν κάποιος σκέφτεται να επιτεθεί εναντίον του προέδρου Ματαρέλα,
θα λογαριαστεί με όλους τους Ιταλούς αντιφασίστες.
Ο Ματαρέλα έκανε το καθήκον του, ώστε να εγγυηθεί
το Σύνταγμα που γεννήθηκε από την εθνική αντίσταση»
λενε οι αληταραδες που παριστανουν τους κομμουνιστες!
Ένα κομμα της ιταλικης αριστερας μονο εκανε τη διαφορα….
Marco Rizzo, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (αδελφού του ΚΚΕ), μεταξύ άλλων:
«Η υπόθεση της κυβέρνησης αποδεικνύει ποιος κυβερνάει στην πραγματικότητα την Ιταλία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Νατο είναι σε θέση να καθορίζουν την επιλογή των υπουργών κι όχι μόνον...»
Να κατανοήσουμε κι εκείνες τις "επαναστατικές" εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, ακόμη και τις ομαδίτσες με ψυχοπαθείς ηγετίσκους παρεών 10 και 15 ανθρώπων, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με αερολογίες -αφού πρώτα έγινε το πραξικόπημα, γιατί πριν είχαμε νεκρική σιωπή- για το τι εξελίσσεται στη γειτονιά μας.
Σήμερα στην Ιταλία η πλούσια μπουρζουαζία έχει πολιτικά κόμματα έχουν πολιτικά κόμματα που την εκπροσωπούν: Μπερλουσκόνι (δεξιά) και "Δημοκρατικό Κόμμα" (κεντροαριστερά).
Το παραδοσιακό εκλογικό κομμουνιστικό σώμα, οι βιομηχανικοί εργάτες, οι μισθωτοί, συνταξιούχοι άνεργοι δεν μπορούν να μπουν στα σαλόνια της αριστεράς, στρατεύονται με το Κ5α.
Για τον χειμαζόμενο ιταλικό λαό αυτά το κόμμα, αρέσει δεν αρέσει εκφράζει το όραμα: ΑΛΛΑΓΗ!
Το παραμύθι του μεγάλου "ευρωπαϊκού ονείρου" έχει μετατραπεί σε εφιάλτη και το αφήγημα του "αντιφασισμού" κι "ευρωπαϊκού πατριωτισμού" δεν συγκινεί πλέον κανέναν!
Όταν χίλια περίπου άτομα της κοσμοπολίτικης και δικαιωματικής ιμπεριαλιστικης "αριστεράς" συγκεντρώνονται στην πλατεία Castello στο Τορίνο και τραγουδώντας το Bella Ciao υποστηρίζουν την παραβίαση του Συντάγματος, δεν λέει τίποτα στον ιταλικό λαό.
Η κατηγορία εναντίον του Κ5α και Λέγκας ως "εθνικοκυριαρχικούς" ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας των "αντιφασιστών" Μερκελιστών... προκαλεί ατελείωτο γέλιο και τεράστια οργή.
Η παρακαταθήκη του ιταλικού Συντάγματος, ίσως του πιο προοδευτικού Συντάγματος στον πλανήτη έχει συντάκτες με ονοματεπώνυμο κι όλους αντάρτες στα βουνά, στο ιταλικό ΕΑΜ εναντίον του Μουσολίνι. Αυτό το Σύνταγμα που δεν μπόρεσε η ιταλική αριστερά και δεξιά να αναθεωρήσει το Γενάρη του 2017, με αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα ένα συντριπτικό 60% ΟΧΙ στην αναθεώρηση, θα είναι εφιάλτης για το 4ο Ράιχ.
«Κι εμείς θα ψηφίσουμε πιο ισχυρά,
μέχρι να σας τσακίσουμε τα κόκκαλα»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράξιμο στο δοτό του ΔΝΤ: "Θέλουμε κυβέρνηση που ψηφίζουν οι Ιταλοί... ΟΧΙ πραξικοπήματα..."
Το κράξιμο του Κοτταρελλι με την είσοδο στη βουλή για να συζητήσει με τον πρόεδρο της  ο "κεντροαριστερός" του ΔΝΤ...
Τον Κοτταρέλλι δεν τον γνωρίζετε στο Ελλάδα; Και ποιός έβαλε λάθος τους αλγόριθμους στο πρόγραμμα διάσωσης είπαμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι το Διευθυντήριο της "δημοκρατικής" Ευρώπης των πραξικοπημάτων και των ληστειών μετά φόνου...
Εχουν εγκατασταθεί παντού!
Εχουν εξαπλωθεί, αργά και μελετημένα, σαν κακοφορμισμένη ανοιχτή πληγή, σε κάθε χώρα, σε κάθε "θεσμό".
Εξαγόρασαν και όπου δεν μπόρεσαν, έκλεισαν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να εξασφαλίσουν την άγνοια, την παράνοια, την αδράνεια, τη σύγχυση και την αδιαφορία των πολιτών, στα σχέδια τους.
Ζούμε πια, σ΄ένα ολοκληρωτικό σύστημα, που καταργεί εθνικά Συντάγματα, εκλογές και Δημοψηφίσματα, που δικαιολογεί πολέμους με ανήκουστα ψέματα, που χαρακτηρίζει τα θύματα του "τρομοκράτες", "φασίστες", "τεμπέληδες", "φοροφυγάδες", για να υφαρπάξει έθνη και πολίτες, πλούτο και δικαιώματα, ζωές και μέλλον.
Μια δράκα παράνομων, καλοζωϊσμένων κοιλαράδων, ένας εσμός διεφθαρμένων καρεκλοκένταυρων, που χαριεντίζονται με τους τραπεζίτες και τους φαρμακοβιομηχάνους, με τους διεθνείς καναλάρχες και τους πρώην ναζιστές επιχειρηματίες, με εμπόρους όπλων και ναρκωτικών, με οτιδήποτε σάπιο και ληστρικό, αποφασίζει, για τις ζωές όλων.
Είναι το Διευθυντήριο της "δημοκρατικής" Ευρώπης των πραξικοπημάτων και των ληστειών μετά φόνου.
Σύμμαχοί του, Πρόεδροι κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί και παρατρεχάμενοι, που θέλουν να γλείψουν ένα κοκκαλάκι, απ΄το τραπέζι του. Στυλοβάτες του, τα ΜΜΕ και οι σιωπηλοί κομματάρχες, "αριστεροί", δεξιοί, "ανεξάρτητοι" και φασίστες.
Μετά την Ελλάδα, ένα νέο πραξικόπημα συντελέστηκε, στην Ιταλία.
Ενα ακόμα εθνικό Σύνταγμα καταργείται, από το πανικόβλητο Διευθυντήριο, γιατί δεν αρέσει ο υπουργός Οικονομικών, που είναι πολέμιος του ευρώ και της Ε.Ε.
Και μπορεί με τον Βαρουφάκη να ήταν πιο διακριτικοί, αλλά με τον Ιταλό καθηγητή Σαβόνα ξεβρακώθηκαν εντελώς!
Το υποχείριο τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ματαρέλα, δεν τον δέχθηκε σαν υπουργό μιας εκλεγμένης κυβέρνησης με την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και στη Γερουσία, παραβιάζοντας κάθε σχετικό άρθρο του Ιταλικού Συντάγματος.
Σύμφωνα, μ΄ αυτό (άρθρο 92) ""Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου κι σε πρόταση του πρωθυπουργού ορίζονται οι υπουργοί".
Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ, οι Βρυξέλλες, οι Γερμανοί και Γάλλοι αχυράνθρωποι ότι δήθεν δεν έγινε εφικτή μια "φασιστική Κυβέρνηση". Οι πραξικοπηματίες πανηγυρίζουν εναντίον του "φασισμού"! Και επιλέγουν έναν υπάλληλο του ΔΝΤ και της Γκόλντμαν Σαξ, για προσωρινό πρωθυπουργό, που δεν θα πάρει, ούτως ή άλλως, ψήφο εμπιστοσύνης!!! Παράνοια!
Οι Ιταλοί έχουν μείνει μόνοι τους και μέχρι τις επόμενες εκλογές, το οικονομικό λόμπι θα κάνει ότι μπορεί για να τους διαλύσει με την μέθοδο των σπρέντς.
Μακάρι ν΄αντέξουν, για όλους μας!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για ΤΟΥΣ Analυτές Του Τμήματος Α' Πρωκτολογίας!
Και βγήκαν ΌΛΟΙ ΟΙ ΝΤΕΜΕΚ Analυτές ΚΑΙ ΔΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ.... Ειδήμονες Πάνω Στας Analύσεις για Τα Τρέχοντα στην .... Ιταλία!!!
Αλλά ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΓΟΝΤΑΡΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:
ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ (ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ Χρυσής Αυγής/Χίτλερ Αντολφ/Χ.Α. Τον Führer Τους που Τότε Το Μεγάλο Εμπόδιο Είτανε Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Αυτή Είτανε και η Ουσία Του β' Καπιταλιστικού Πολέμου: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Σοβιετικής Ενωσης!!!) ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΝΙΝ με το Ν και με το Σ!!!
Μην το κουράζεται το ΘΕΜΑ! Ο ΛΕΝΙΝ ΕΙΤΑΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!! Εσείς Τί Στο Διάολο Είσται και Τί θέλετε;;; Τα 30 Αργύρια;;; Εσείς ΌΛΟΙ Analυτές ούτε 30 Αργύρια Αξίζεται! Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης Είχε Περισσότερη Ποιότητα Από Σας!!! Πότε θα Αυτοκτονήσεται να ησυχάσουμαι;;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ιταλία θα ξεσκεπάσουν όλους τους κάλπικους παράδες, ιδιαίτερα τους πολύχρωμους μασκαράδες της ιμπεριαλιστικης δικαιωματικης εξωκοινοβουλευτικης «αριστεράς» που το παίζουν «εχθροί» της Παγκοσμιοποίησης, της ΕΕ και του ευρώ…
Στην Ιταλία έχει συντελεστεί ΑΝΟΙΚΤΟ πραξικόπημα ΕΝΑΝΤΙΑ στην καταλυτική θέληση του ιταλικού λαού, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ υπέρ του ευρώ και της ΕΕ, και ακόμα ΣΙΩΠΟΥΝ οι φωνακλάδες των δικαιωματικων εξωκοινοβουλευτικων «αριστερών» ποικιλιών και... χρωμάτων…
Το 70% του ιταλικού λαού είπε ΟΧΙ στην ΕΕ και το Ευρώ, ποσοστό μεγαλύτερο από το 62% του δικού μας ΟΧΙ (στο δημοψήφισμα), και ο ιταλός καριολης τσουτσεκι των γερμανων «Πρόεδρος» πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτήν τη συντριπτική και βροντώδη θέληση του ιταλικού λαού…
Και μάλιστα με απύθμενη δικτατορική αυθάδεια δήλωσε ότι «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» η τοποθέτηση εναντίον του ευρώ!!!
Θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες εδώ στην Ελλάδα. Ακριβώς διότι το σύγχρονο αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του Ιταλού Προέδρου έχει μεγάλες ομοιότητες με το βασιλικό πραξικόπημα του 1965. Δηλαδή στη χώρα μας έχουμε και μελανές ιστορικές εμπειρίες…
Εδώ φυσικά, οι ιμπεριαλιστες δικαιωματικοι «κομμουνιστές» της κατοχικής «νομιμότητας» και τα άλλα πολύχρωμα νεφελώματα της δικαιωματικης ιμπεριαλιστικης «αριστεράς» μπορεί να ουρλιάζουν δηθεν εναντίον της ΕΕ και του ευρώ, αλλά το συντελεσθέν ΠΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της φασιστικής ΕΕ στην Ιταλία το καταπίνουν…
Ζούμε ανοικτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Ιταλία από το σύγχρονο φασισμό του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ οι ιμπεριαλιστες δικαιωματικοι «αριστεροί» μας δεν το διακρίνουν, διότι είναι απασχολημένοι με την αναζήτηση των «ακροδεξιών και των παλιών «φασιστικών» φαντασμάτων…
Τα γεγονότα στην Ιταλία, όμως, θα είναι τέτοιας εκρηκτικής διάστασης και τόσο καταλυτικά, οι επερχόμενες συγκρούσεις, ανάμεσα στον ιταλικό λαό και το ευρώ-χουντικό κατεστημένο, τόσο καθαρές και ωμές, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για «αριστερές» διπλωματίες και διφορούμενες θέσεις…

Σχολιο.-  Γιατί πάτε τόσο πίσω στο ... 1965;;;
ΕΔΩ στην Χώρα μας ΜΕΤΑ ΤΟ 2010 ΠΟΣΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΓΙΝΑΝΕ;;; Παπαδήμος/Πικραμένος/.. Βαρεμένος/ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ "ΜΕΤΡΗΣΕ"... να συνεχίσω;;;
Μα η Φύση Του ΔΝΤ και Το ΕυρωΕνωσιακό Διευντήριο Είναι Ιδεολογικοπολιτικά (Τύφλα να χει ο Goebels o X.A. και άλλοι) Ενηλικιωμένα Σπέρματα Του Ναζιστοφασισμού!!!
Εμείς ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ!!! ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΟΙ ... ΚΑΙΡΟΙ! ΓΙΝΑΝΕ "Modern Times/Μοντέρνοι Καιροί"... Το Φίλμ Του....... πως τον λένε ξανά;;;; Το ξέχασα!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ μαλλον δεν υπηρχαν Παλαιστινιοι εφηβοι να πυροβολησουνε οι ισραηλινοι στρατιωτες ,οποτε πυροβολησανε μια καμηλα..ετσι για πλακα
*#Israeli Soldiers terror unit burst out laughing as they kill a camel!
Η τρομοκρατική μονάδα των Ισραηλινών στρατιωτών ξεσπάει γελώντας καθώς σκοτώνουν μια καμήλα
Η Αντιτρομοκρατική μονάδα του Ισραήλ ξέσπασε γελώντας καθώς σκοτώνουν μια καμήλα! Ακόμα και τα ζώα δεν ξεφύγουν από την τρέλα και τα εγκλήματα τους. Αυτοί είναι οι τύποι που γιορτάζεται ως "καθαροί στρατιώτες του πιο ηθικού στρατού στον κόσμο"!
Αηδιαστικό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδω Ισραηλινοί άποικοι γονεις μαθαινουν στα παιδια τους πως να φτυνουν σε Παλαιστινιους και τα σπιτια τους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχως δεν περασαν τα πλοια σε κατοικους πληγωμενους ,περικυκλωθηκαν απο πολεμικα ισραηλινοναζιστικα πλοια ..
ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ
Τα παλαιστινιακά πλοία "Ελευθερίας" που προσπαθούν να διασπάσουν την πολιορκία του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος στη Γάζα παρακρατηθηκαν από ισραηλινοναζιστικά πολεμικά πλοία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΓΑΖΑ Ζωντανή μετάδοση από το σκάφος που έχει ξεκινήσει από το λιμάνι της Γάζας για να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό. Το σκάφος μεταφέρει ασθενείς, σπουδαστές και ανέργους από τη #Gaza



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*H Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα ακυρώσε τις συναυλίες στο Ισραηλ λογω της σφαγης των αοπλων Παλαιστινιων διαδηλωτων
Η κολομβιανή τραγουδίστρια σακίρα ακυρώνει την απόδοσή της στο Τελ Αβίβ μετά από εκκλήσεις οπαδών και #bds ακτιβιστών στα επακόλουθα της ισραηλινής σφαγής εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στη #γάζα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαν ειπωθεί πρόσφατα τόσα και τόσα χλευαστικά, όταν ο Λαφαζάνης ανέβηκε στην κλούβα των ΜΑΤ, σε κινητοποίηση για τους πλειστηριασμούς.
Σήμερα έγινε γνωστό πως υπάρχει δικογραφία εναντίον του και εναντίον άλλων αγωνιστών του κινήματος, στην οποία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής, της φθοράς της κλούβας κ.λπ. κ.λπ.
Θα ήταν μάταιο να ζητήσει συγγνώμη κάποιος απ' εκείνους τους συριζαιους που χλεύαζαν. Με τρομάζει, όμως, αυτή η σιωπή σχετικά με την άσκηση διώξεων.
Έχοντας από δεκαετίες ως θέση αρχής τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς κάθε αγωνιστή της Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρατική καταστολή, ειλικρινά μου είναι αδιανόητο το ότι για πολύ κόσμο η αλληλεγγύη προϋποθέτει το να είναι "δικοί μας" αυτοί που διώκονται. Στο κόμμα ή την οργάνωσή μας κι ακόμη καλύτερα στην ιδιαίτερη τάση μας μέσα στο κόμμα η στην οργάνωσή μας.
Θλιβερές καταστάσεις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ευρώ δεν είναι νόμισμα. Είναι πολίτευμα!
Μια από τις παραλλαγές του ολιγαρχικού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στολίσκος ελευθεριας για την Γάζα σπάει το όριο των 9 ναυτικών μιλίων στο δρόμο για το λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο και περιβάλλεται τώρα από 4 ισραηλινά πολεμικά πλοία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται αυτή την ώρα από τους σιωνιστές. θα διαβάσετε ότι εκτοξεύτηκαν δεκάδες ρουκέτες νωρίτερα από τη Γάζα προς το Ισραήλ και ότι οι βομβαρδισμοί αποτελούν αντίποινα. όχι όμως, η Γάζα δεν βομβαρδίζεται για μερικές ή πολλές ρουκέτες, η Γάζα βομβαρδίζεται γιατί σήμερα Παλαιστίνιοι με σοβαρά προβλήματα υγείας αψηφούν τον αποκλεισμό και αναχωρούν με δύο πλοιάρια από το λιμάνι της στέλνοντας το μήνυμα ότι έχουν δικαίωμα στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη και αφού ο αποκλεισμός που σημαίνει μεταξύ άλλων την απαγόρευση εισαγωγής φαρμάκων και ειδικών ιατρικών μηχανημάτων παραβιάζει αυτό τους το δικαίωμα θα επιδιώξουν να το ασκήσουν οπουδήποτε αλλού #ζήτω_ο_αγωνιζόμενος_παλαιστινιακός_λαός



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπαμπτσένκο κάλυπτε τα ρεπορτάζ στο Ντονμπάς πάντα ως ενσωματωμένος του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού και οι δημοκρατες αυτονομιστές του Ντονμπας τον θεωρούσαν «εχθρό που συντάχθηκε με τη χούντα του Κιέβου».
Ήταν ο ίδιος που το 2016, αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία κατά την οποία σκοτώθηκαν όλα τα μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού είχε πει το περίφημο «δεν άξιζαν και καμιά ιδιαίτερη λύπηση».

Δολοφονήθηκε στο Κίεβο ο φιλοναζί ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο
29/05/2018
Θύμα δολοφονίας από αγνώστους έπεσε το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο ο γνωστός για τις φασιστικές πεποιθήσεις του και τη συνολικά προκλητική του συμπεριφορά 33 ετών ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος διέμενε και εργαζόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα ως στρατιωτικός ανταποκριτής της "Moscow Komsomol" και της "Novaya Gazeta".
Ο Μπαμπτσένκο κάλυπτε τα ρεπορτάζ στο Ντονμπάς πάντα ως ενσωματωμένος του ουκρανικού στρατού και οι αυτονομιστές τον θεωρούσαν «εχθρό που συντάχθηκε με τη χούντα του Κιέβου».
Βρέθηκε να ψυχορραγεί από την ίδια τη συζυγό του όταν αυτή επέστρεψε στο διαμέρισμά τους και υπέκυψε λίγα λεπτά αργότερα μέσα στο ασθενοφόρο που τον διακόμιζε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ρωσικά ΜΜΕ, το πτώμα του δημοσιογράφου έφερε αριθμό τραυμάτων από σφαίρες που δέχθηκε στην πλάτη.
Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο πολλές φορές είχε ασκήσει έντονη κριτική στις ρωσικές εκλογές και ήταν αντίθετος με τον Πούτιν.
Ένα άρθρο του το 2012 με το οποίο καλούσε σε εξεγέρσεις και ταραχές στη Ρωσία έγινε αιτία να διωχθεί ποινικά από τις Αρχές.
Με άλλο άρθρο του το 2016 που αναφερόταν στην αεροπορική τραγωδία κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη της χορωδίας Aleksandrov τού «Κόκκινου Στρατού», κατάφερε να γίνει ακόμη... λιγότερο «προσφιλής» λέγοντας πως οι καλλιτέχνες που έπεσαν θύματα «δεν άξιζαν και κάποιας ιδιαίτερης λύπησης».
Ειδικά για τη συγκεκριμένη του δήλωση που κατάφερε να εξοργίσει τη συντριπτική πλειονότητα του ρωσικού λαού αλλά και της Πολιτείας, υπήρξαν προτάσεις, εκτός από την άσκηση ποινικής δίωξης να του αφαιρεθεί και η ρωσική υπηκοότητα.
Στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 ο Μπαμπτσένκο δήλωσε ότι λόγω των συχνότατων απειλών που δέχεται για τη ζωή του και για τη ζωή των μελών της οικογένειάς του αποφασίζει να εγκαταλείψει προσωρινά τη Ρωσία.
Μετά τη φυγή του από τη χώρα εγκαταστάθηκε στην Πράγα, αργότερα στο Ισραήλ και από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι και σήμερα ζούσε στο Κίεβο.