Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τεταρτη 30 Μαιου 2018


Η Υπατία (370 - 8 Μαρτίου 415) ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός, διευθύντρια της νεοπλατωνικής σχολής στην Αλεξάνδρεια.
Δίδαξε φιλοσοφία και αστρονομία στην Αλεξάνδρεια, όπου και δολοφονήθηκε από όχλο που αποτελούνταν από φανατικούς χριστιανούς.
Έτσι κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
και έτσι ήρθε ο προηγούμενος μεσαίωνας.

Το 416 μΧ δολοφονήθηκε στην Αλεξάνδρεια η Υπατία η Αλεξανδρινή.
Η Εκκλησία δεν άντεχε την ύπαρξή της.
Από όταν ήταν τριάντα χρονών διέδιδαν ότι ήταν μάγισσα και όργανο του σατανά .
Όσο η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έμπαινε στην περίοδο της παρακμής της τόσο ισχυροποιούσε την θέση του ο χριστιανισμός.
Όσο η εποχή της λάμψης και της ευημερίας τελείωνε τόσο οι άνθρωποι έμπαιναν στη ζώνη του μεσαιωνικού λυκόφωτος.
Εκείνη την εποχή η Αλεξάνδρεια ήταν ακόμα το λίκνο του πολιτισμού του αρχαίου κόσμου.
Η Υπατία έγινε η σπουδαιότερη προσωπικότητα των γραμμάτων εκείνης της εποχής.
Σε ηλικία 35 χρόνων ήταν πρύτανης του πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας και διευθύντρια της περίφημης βιβλιοθήκης της.
Άλλοι λένε ότι ήταν Ελληνίδα και άλλοι ότι ήταν Ελληνοαιγύπτια.
Η τελευταία γυναίκα επιστήμονας του αρχαίου κόσμου γνωστή για το έργο της σε ολόκληρη την μεσόγειο.
Λένε ότι όταν δίδασκε στο πανεπιστήμιο χρησιμοποιούσε ένα ξύλινο μοντέλο που αναπαριστούσε την κίνηση της Γης και των υπολοίπων πλανητών γύρω από τον ήλιο.
Οι πρωτοπαπάδες της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας έστρεψαν τον όχλο εναντίον της.
Η "Κουλτουριάρα" έγινε το κόκκινο πανί.
Ότι δεν καταλάβαινε ό νους των φανατικών χριστιανών έπρεπε να εξοντωθεί.
Την θέση του έπρεπε να πάρουν τα απλά λόγια , οι εύκολες έννοιες , οι ξεκάθαρες κουβέντες, οι ολιγόλογες φράσεις.
Η Αμφιβολία, η έρευνα και η προσπάθεια των ανθρώπων να γνωρίσουν τον κόσμο γινόταν «έργο του Σατανά».
Η Βεβαιότητα των ηλιθίων γινόταν η νόμιμη αρετή.
Το μαινόμενο πλήθος την κατέβασε από την άμαξα .
Την έγδυσε και την έσυρε στους δρόμους της Αλεξάνδρειας από τα μαλλιά.
Την ανέβασαν σέρνοντας την στα σκαλιά της βιβλιοθήκης που ήταν πλέον «ο ναός του Σατανά».
Την έκαναν κομμάτια με κοφτερά κοχύλια και κομμάτια από σπασμένα αγγεία.
Την διαμέλισαν και τα κομμάτια της τα έκαψαν μπροστά στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Εν συνεχεία έκαψαν την βιβλιοθήκη καταστρέφοντας ανεκτίμητους θησαυρούς του ανθρώπινου πολιτισμού.
Η Χριστιανική εκκλησία δεν το παραδέχεται ακόμα και τώρα αλλά είναι βέβαιο ιστορικά ότι οργάνωσε συστηματικά την δολοφονία της και διαμέσου αυτής την κυριαρχία του μεσαιωνικού χριστιανικού σκοταδισμού στον γνωστό τότε κόσμο.
Ο Κύριλλος , αρχιεπίσκοπος της Αλεξάνδρειας που χωρίς την άδεια του δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει το έγκλημα , αγιοποιήθηκε για να προστατευτεί από τις συκοφαντίες.
Γράφω αυτά τα λίγα με αφορμή την κατάργηση δεκάδων βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα από μια δράκα φανατικών ηλιθίων φασιστών που μας κυβερνούν.
Η Βαρβαρότητα έρχεται πάντα με τον ίδιο τρόπο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
Μια Μότλευ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στα Μπαρμπάντος

Η δικηγόρος Μια Μότλευ είναι από την Παρασκευή επικεφαλής της κυβέρνησης των Μπαρμπάντοςμετά από μια σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος (PLB), στις εκλογες της 24 Μαιου 2018, μέχρι τώρα στην αντιπολίτευση, στις εκλογές της Πέμπτης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina (PL).
Η νικήτρια των εκλογών είναι 52 ετών και είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου των Μπαρμπάντος και ο όγδοος ηγέτης που θα διαχειριστεί τις τύχες της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής από την ανεξαρτησία της από την Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 1966.

Το PLB κατέκτησε 30 έδρες στο κοινοβούλιο των 30 εδρων με 74,58%, (λογω του πλειοψηφικου αγγλικου εκλογικου συστηματος που επικρατει, μιας και τα Μπαρμπαντος ηταν Βρετανικη αποικια), αποσπώντας την πλειοψηφία από το Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα (DLP) που πηρε 22,54% του απερχόμενου Πρωθυπουργού Φρέουδελ Στούαρτ, που βρισκόταν στην εξουσία από το 2010, μετά το θάνατο του Ντάβιντ Τόμπσον.
Το 2013 το Δημοκρατικο Εργατικο Κομμα ειχε 56,30% και 16 εδρες, και το Εργατικο Κομμα των Μπαρμπαντος 48,22% και 14 εδρες.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Στουαρτ αναγνώρισε τη νίκη της αντιπάλου του και ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του στις εκλογές που τερμάτισαν τρεις διαδοχικές κυβερνητικές θητείες των Δημοκρατών Εργατικών.
Από πλευράς της, η Μότλευ κάλεσε τους συμπατριώτες του να εργαστούν από κοινού για την «ανασυγκρότηση των Μπαρμπάντος» και τόνισε τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι η νούμερο ένα αποστολή.
Στις εκλογές κατέβηκαν επτά κόμματα με 135 υποψήφιοι, (από αυτούς 37 γυναίκες). Με τη νίκη της, η νέα πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος συμπεριλαμβάνει το όνομά της στο λίστα γυναικών αρχηγών κυβερνήσεων στην ιστορία της περιοχής της Καραϊβικής μαζί με την Εουχένια Τσαρλς (Δομινίκα), τη Τζανέτ Τζάγαν (Γουιάνα), την Πορτία Σίμπσον Μίλερ (Τζαμάικα) και την Κάμλα Πέρσαδ Μπισέσαρ (Τρινιντάντ και Τομπάγκο).
Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί των Μπαρμπάντος ήταν οι Έρολ Μπάροου DLP (1966-1976), Τόμ Άνταμς BLP (1976-1985), Μπέρναρτ Στ. Τζον BLP (1985-1986), Έρολ Μπάροου DLP (1986-1987), Ερσκίνε Σάντφορντ DLP (1987-1994), Όουεν Άρθουρ BLP (1994-2008), Ντάβιντ Τόμσον DLP (2008-2010) και Φρέουδελ Στούαρτ DLP (2010-μέχρι σήμερα).
Τα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα 15 μέλη της Κοινότητας της Καραϊβικής (Caricom) και της Κοινοπολιτείας Εθνών με πληθυσμό περίπου 300 χιλιάδων κατοίκων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απεργία πείνας ξεκινάει από σήμερα ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας: Γιατί ξεκινάω απεργία πείνας
''Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.
Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.
Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).
Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.
Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής.
Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.
Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.
Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.
Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.
Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:
α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο
Δημήτρης Κουφοντίνας
30-5-2018



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΑΔΑ / Ο Τζαστιν Τριντώ θα δώσει 4.5 δις από το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει περτελαϊκή εταιρεία που χρεοκόπησε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορια του Γιαπωνεζου Ryuichi Hirokawa που πηγε να μαθει εβραικα στο Ισραηλ ,λιγες βδομαδες πριν το 1967 και αυτο που ειδε αλλαξε την ζωη του..ειδε την καταστροφη ενος λαου,και αποφασισε να γινει τα ματια και η μνημη των Παλαιστινιων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
αν στην περιοχή που ζω είχε επιβληθεί αποκλεισμός από στεριά, θάλασσα και αέρα από μία γειτονική δύναμη, αν βομβαρδιζόμασταν από αυτή τη δύναμη κάθε τρεις και λίγο με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, αν έβλεπα τα παιδιά της περιοχής μου να μαραζώνουν και να μην έχουν διάθεση για ζωή, αν μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας υποσιτιζόταν, αν η ανεργία ήταν στο 45%, αν συντοπίτες μου αργοπέθαιναν λόγω έλλειψης φαρμάκων, αν οι ψαράδες και οι γεωργοί μας πυροβολούνταν ενώ δούλευαν για τα προς το ζην και για να ταϊσουν και μας τους υπόλοιπους, αν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής μου ήταν πρόσφυγες από εδάφη κατακτημένα από τη γειτονική δύναμη ΠΡΩΤΗ ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΑ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΕΛΕΓΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΜΟΥ….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μετά από 113 νεκρούς από τις 30 Μαρτίου και κατά τη διάρκεια της #Μεγάλης_Πορείας_για_την_Επιστροφή, τους 63 μέσα σε μία μέρα (14 Μαίου) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά καθώς πολλοί τραυματίες καταλήγουν, μετά από έναν 11χρονο πλήρη αποκλεισμό που έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή, μετά από τρεις εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις των σιωνιστών (Δεκέμβρη 2008-Γενάρη 2009, Νοέμβρη 2012 και Ιούλιο-Αύγουστο 2014) που προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς καθώς οι κάτοικοι της Γάζας σφαγιάζονταν σαν ψάρια μέσα σε βαρέλι όπως είχε πει ο Galloway αφού δεν είχαν οδό διαφυγής και που έκαναν τα μισά παιδιά να πάσχουν από κατάθλιψη (τα μισά παιδιά της Γάζας είναι κάπου 400.000 ψυχούλες), μετά από τα καθημερινά αίσχη που υφίστανται οι ομοεθνείς τους στη Δ. Όχθη από τον σιωνιστικό στρατό και τους εποίκους ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ''ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΘΟΛΟ'' ΤΟΥ ''ΙΣΡΑΗΛ'', κι όμως αποκαλούνται ''τρομοκράτες'', κι όμως το ''Ισραήλ'' κλαψουρίζει και το παίζει θύμα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπαμπτσένκο κάλυπτε τα ρεπορτάζ στο Ντονμπάς πάντα ως ενσωματωμένος του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού και οι δημοκρατες αυτονομιστές του Ντονμπας τον θεωρούσαν «εχθρό που συντάχθηκε με τη χούντα του Κιέβου».
Ήταν ο ίδιος που το 2016, αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία κατά την οποία σκοτώθηκαν όλα τα μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού είχε πει το περίφημο «δεν άξιζαν και καμιά ιδιαίτερη λύπηση».
http://litlepost.blogspot.com/2018/05/29-2018.html
Δολοφονήθηκε στο Κίεβο ο φιλοναζί ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο
29/05/2018 – 22.34
Θύμα δολοφονίας από αγνώστους έπεσε το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο ο γνωστός για τις φασιστικές πεποιθήσεις του και τη συνολικά προκλητική του συμπεριφορά 33 ετών ρώσος δημοσιογράφος Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος διέμενε και εργαζόταν στην ουκρανική πρωτεύουσα ως στρατιωτικός ανταποκριτής της "Moscow Komsomol" και της "Novaya Gazeta".
Ο Μπαμπτσένκο κάλυπτε τα ρεπορτάζ στο Ντονμπάς πάντα ως ενσωματωμένος του ουκρανικού στρατού και οι αυτονομιστές τον θεωρούσαν «εχθρό που συντάχθηκε με τη χούντα του Κιέβου».
Βρέθηκε να ψυχορραγεί από την ίδια τη συζυγό του όταν αυτή επέστρεψε στο διαμέρισμά τους και υπέκυψε λίγα λεπτά αργότερα μέσα στο ασθενοφόρο που τον διακόμιζε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ρωσικά ΜΜΕ, το πτώμα του δημοσιογράφου έφερε αριθμό τραυμάτων από σφαίρες που δέχθηκε στην πλάτη.
Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο πολλές φορές είχε ασκήσει έντονη κριτική στις ρωσικές εκλογές και ήταν αντίθετος με τον Πούτιν.
Ένα άρθρο του το 2012 με το οποίο καλούσε σε εξεγέρσεις και ταραχές στη Ρωσία έγινε αιτία να διωχθεί ποινικά από τις Αρχές.
Με άλλο άρθρο του το 2016 που αναφερόταν στην αεροπορική τραγωδία κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη της χορωδίας Aleksandrov τού «Κόκκινου Στρατού», κατάφερε να γίνει ακόμη... λιγότερο «προσφιλής» λέγοντας πως οι καλλιτέχνες που έπεσαν θύματα «δεν άξιζαν και κάποιας ιδιαίτερης λύπησης».
Ειδικά για τη συγκεκριμένη του δήλωση που κατάφερε να εξοργίσει τη συντριπτική πλειονότητα του ρωσικού λαού αλλά και της Πολιτείας, υπήρξαν προτάσεις, εκτός από την άσκηση ποινικής δίωξης να του αφαιρεθεί και η ρωσική υπηκοότητα.
Στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 ο Μπαμπτσένκο δήλωσε ότι λόγω των συχνότατων απειλών που δέχεται για τη ζωή του και για τη ζωή των μελών της οικογένειάς του αποφασίζει να εγκαταλείψει προσωρινά τη Ρωσία.
Μετά τη φυγή του από τη χώρα εγκαταστάθηκε στην Πράγα, αργότερα στο Ισραήλ και από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι και σήμερα ζούσε στο Κίεβο.
http://litlepost.blogspot.com/2018/05/29-2018.html




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοναζιστικά πολεμικα σκάφη αναχαίτισαν το παλαιστινιακό αλιευτικό που κουβαλουσε τραυματιες και προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας
 Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, 20:18
Τα γουρουνια του ισραηλινοναζιστικου στρατου αναχαίτισαν σήμερα, στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, ένα αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 τραυματιες Παλαιστίνιοι οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να καταγγείλουν τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.
Οι οργανωτές της κινητοποίησης  υποστηρίζουν ότι τα ισραηλινοναζιστικά σκάφη άνοιξαν πυρ και ότι ένα βλήμα έπληξε το πλοιάριο.
Η κινητοποίηση αυτή, και οι αντικρουόμενες δηλώσεις των συμμετεχόντων για τους σκοπούς τους που είχαν προηγηθεί, ενίσχυσαν τους φόβους για μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση των ταραχών στα παλαιστινιακά εδάφη, στην περίπτωση που οι Παλαιστίνιοι επιχειρούσαν να σπάσουν δια της βίας τον αποκλεισμό.
Τα καθαρματα του ισραηλινοναζιστικου στρατου ανακοίνωσαν ότι ρυμούλκυσαν το αλιευτικό, αφού προηγουμένως το ερεύνησαν, μέχρι τη ναυτική βάση του Ασντόντ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Οι 17 Παλαιστίνιοι που επέβαιναν σ' αυτό θα επιστρέψουν στη Γάζα αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες όσοι τις έχουν ανάγκη, προστίθεται στην ανακοίνωση των καθαρματων σιωναζι.
Το παλιό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν φοιτητές στους οποίους απαγορεύεται να βγουν από τη Λωρίδα της Γάζας και τραυματίες που χρήζουν νοσηλείας, απέπλευσε νωρίς το πρωί από το λιμάνι της Γάζας. Συνοδευόταν από έναν «στολίσκο» πολλών δεκάδων σκαφών, διαφόρων μεγεθών. Το μεγαλύτερο μέρος του στολίσκου αυτού έκανε στροφή 180 μοιρών στα ανοιχτά, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τα ισραηλινοναζιστικά πολεμικά που εφαρμόζουν τον αποκλεισμό, σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων (περίπου 16 χλμ.) από τις ακτές της Γάζας.
Το αλιευτικό ωστόσο συνέχισε, ξεπερνώντας για αρκετά μίλια το όριο αυτό, μέχρι να αναχαιτιστεί από τα ισραηλινοναζιστικά σκάφη. «Είναι το πρώτο παλαιστινιακό πλοίο που φτάνει σε τέτοια απόσταση, από την εποχή των συμφωνιών του Όσλο», είπε ο Άνταμ Άμπου Σαλμίγια, εκ των οργανωτών της επιχείρησης.
Με βάση τις συμφωνίες του Όσλο, του 1993, οι Παλαιστίνιοι αλιείς μπορούσαν να εργάζονται σε απόσταση μέχρι 20 μίλια από την ακτή. Το σιωναζιστικο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα  περιόρισε αυτήν την απόσταση στα 9 μίλια, επικαλούμενο την ανάγκη να ελέγξει την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Οργή του πολιτικού κόσμου για τις δηλώσεις του Γκ. Έτινγκερ
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, 19:08
Μια φράση που ειπε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι χρηματαγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν» προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στην ιταλική χερσόνησο, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητεί την άμεση παραίτηση του Γερμανού αξιωματούχου.
«Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. (Ο Έτινγκερ) δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι» έγραψε στο Twitter ο Σαλβίνι. «Θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα», πρόσθεσε ο ηγέτης της Λέγκα, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.
Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, τα σχόλια του Έτινγκερ ήταν «απειλητικά» και δείχνουν «τη γερμανική επιθυμία για ηγεμονία και έλεγχο».
Η επίμαχη φράση, που αναρτήθηκε από έναν δημοσιογράφο και από τον Έτινγκερ, ήταν μια σύνοψη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γερμανός επίτροπος στην Deutsche Welle. Μετά την απόφαση του αληταρα κωλογερου προδοτη της Ιταλιας και τουτσεκι των γερμανων Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα να απορρίψει τον  υπουργό Οικονομικών που του πρότεινε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου κινήθηκε πτωτικά και το σπρεντ ξεπέρασε σήμερα το όριο των 300 μονάδων βάσης.
«Η εξέλιξη των κρατικών ομολόγων, της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών, της οικονομίας της Ιταλίας, έχει ήδη σκιαστεί αρνητικά. Μπορούμε να αναμένουμε επομένως ότι αυτό θα παίξει κάποιο ρολο στην προεκλογική εκστρατεία, ως ένδειξη για να μην οδηγήσουν (σ.σ. οι ψηφοφόροι) τους λαϊκιστές της δεξιάς ή της αριστεράς στην κυβέρνηση», είπε ο Έτινγκερ.
Ακόμη και το προδοτικο αλητικο κεντροαριστερό, φιλογερμανοενωσιτικο Δημοκρατικό Κόμμα αναγκαστηκε να γραψει υποκριτικα. «Κανείς δεν μπορεί να πει στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν, και οι αγορές λιγότερο από τον καθένα. Πρέπει να σεβαστείτε την Ιταλία» έγραψε στο Twitter ο αληταρας πολιτικαντης ασκών χρέη γενικού γραμματέα Μαουρίτσιο Μαρτίνα.
Ο αληταρας απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, αναγκαστηκε να ζητησει «μια συγγνώμη ή την παραίτηση» του Επιτρόπου.
Η αλητικη Κομισιόν αναγκαστηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι «οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος».
Ο αληταρας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αναγκαστηκε να παρεμβει επίσης στη διαμάχη. «Η έκκλησή μου προς όλους τους θεσμούς της ΕΕ: σεβαστείτε τους ψηφοφόρους. Είμαστε εδώ για να τους υπηρετούμε, όχι για να τους παραδίδουμε μαθήματα», είπε.
«Δεν θα αποφασίσουν οι αγορές το μέλλον της Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σεβαστούν τη βούληση των Ιταλών. Έχω εμπιστοσύνη στους Ιταλούς», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πονηριά των Σκοπιανών να βάλουν «χέρι» και στην αρχαία Μακεδονία διαμέσου της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας
30/5/2018

Και όμως παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, οι Σκοπιανοί επιχειρούν διαμέσου του ζητήματος της «μακεδονικής» γλώσσας να υφαρπάξουν και την αρχαία μακεδονική κληρονομιά.
Δεν είναι τυχαίο που διέρρευσε ότι το μόνο που θα μείνει αμιγώς «μακεδονικό» χωρίς προθέματα μπροστά είναι η γλώσσα όπως θα δούμε παρακάτω.
Η κυβέρνηση διέψευσε εν τέλει τα σκοπιανά δημοσιεύματα περί «Βόρειας Μακεδονίας» αλλά δεν μας έχει εξηγήσει , τι είναι ακριβώς αυτό που διαψεύδει αφού αυτό είναι το επικρατέστερο όνομα που να το θεωρεί «βέλτιστη» λύση!  Οι Σκοπιανοι επιμενουν όμως ότι εχει αποφασιστει το Βορεια Μακεδονια.
Το «Νέα Μακεδονία» το απορρίπτουν οι Σκοπιανοί. Το «Άνω Μακεδονία» υποτίθεται ότι δεν καλύπτει την ελληνική πλευρά καθώς δεν έχει ένα σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά αντίθετα παρουσιάζει επί της ουσίας τα Σκόπια, σαν το άνω μέρος μιας ενιαίας περιοχής.
Μα καλά θα πει κανείς το «Βόρεια Μακεδονία» είναι καλύτερο; Φυσικά και όχι, πλέον παίζουμε με τις λέξεις. Πάντως αυτό το όνομα το οποίο υποτίθεται ότι διαψεύδει η κυβέρνηση, είναι αυτό το οποίο θεωρεί ως και το πιο κατάλληλο.
Από εκεί και πέρα η διάψευση ήρθε για έναν και μοναδικό λόγο. Η κυβέρνηση περιμένει να δει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Εάν αυτές είναι μεγάλες, αντίο στην «λύση» για το Σκοπιανό, που τόσο πολύ θέλουν ΗΠΑ και Γερμανία όχι τόσο για τα Σκόπια, όσο για να είναι σίγουρες ότι θα κρατούν την Ελλάδα «δεμένη» με ένα αιώνιο πρόβλημα, όποτε ο ελληνικός λαός επιχειρήσει να κατευθύνει την μοίρα του όπου θεωρεί ότι είναι το συμφέρον του.
Σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, αυτό είναι πιθανότατα το συμφωνημένο όνομα ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το Μαξίμου το αρνείται. Να μας πει όμως τότε ποιο είναι το όνομα που θέλει; Ποιο θεωρεί ως το πιο κατάλληλο;
Σε ό,τι αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αν τελικά οριστικοποιηθεί, μένει να φανεί αν θα υιοθετηθεί με τη σλάβικη εκδοχή «Severna Makedonia» ή με την αγγλική «North Macedonia», επισημαίνουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.
Βέβαια πάλι με τις λέξεις θα παίζουμε. Είτε μεταφρασμένο, είτε αμετάφραστο το ίδιο ακριβώς πράγμα θα σημαίνει. Απλά υπάρχει μια άποψη ότι στα σλαβικά θα φαίνεται πως η ιδιότυπη αυτή «Μακεδονία» καμία  σχέση δεν θα έχει με την ελληνική και την αρχαία Μακεδονία.
Δεν είναι όμως έτσι. Αρκούν μερικές «μπερδεμένες» ταινίες από το Χόλιγουντ και όλα μπορούν να αλλάξουν από την στιγμή που οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη «μορφώνονται» εκ της μεγάλης ή της μικρής οθόνης και όχι από τα βιβλία.
Όσο για τα φλέγοντα ζητήματα γλώσσας και ιθαγένειας εκεί προδιαγράφεται «Βατερλό»
Τι σημαίνει «Βορειοκορεατική» ιθαγένεια;
Εξόσων γνωρίζουμε, οι Βορειοβιετανμέζοι εθνικά ήταν ίδιοι με τους Νοτιοβιετναμέζους. Για αυτό και ενώθηκαν άσχετα με την θέληση των ΗΠΑ.
Οι Βορειοκορεάτες είναι εθνικά ίδιοι με τους Νοτιοκορεάτες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα, χωρισμένες οικογένειες στην κορεατική χερσόνησο. Τελικός στόχος στο μέλλον και των δύο Κορεών είναι η ενοποίησή τους. Ξέρουν ότι αποτελούν ένα κοινό έθνος. Για άλλους λόγους είναι χωρισμένοι.
Η ίδια ιδέα θα περάσει και για τους «Βορειομακεδόνες» και τους «Νοτιομακεδόνες». Μετά από χρόνια ουδείς θα τους ξεχωρίζει πλέον και θα τεθεί ζήτημα ενοποίησης ανάλογα με τις τότε ιστορικές και γεωπολιτικές συγκυρίες.
Θεωρητικά θα μπορούσε στο μέλλον να συμβεί και το αντίστροφο. Να υπάρξει δηλαδή αίτημα «απορρόφησης» των Σκοπίων ως μακεδονική περιοχή και οι τότε κάτοικοι της χώρας να είναι και ευνοϊκοί προς μια τέτοια εξέλιξη.
Το τι θα συμβεί όμως τότε κανείς δεν είναι μάντης να το προβλέψει. Από μόνοι μας δημιουργούμε ένα πιθανό εθνικό πρόβλημα απρόβλεπτης ισχύος.
Εκεί που πραγματικά... κλαίμε είναι η γλώσσα!
Εκεί, όπως όλα δείχνουν τείνει η ελληνική πολιτική ηγεσία να αποδεχτεί την «μακεδονική» γλώσσα.
Εδώ έχουμε πρόβλημα. Εν ολίγοις δεχόμαστε ότι υπήρχε και υπάρχει μια ξεχωριστή γλώσσα που ταυτίζεται με την Μακεδονία. Έτσι όμως από την πίσω πόρτα, δίνουμε δικαιώματα στους Σκοπιανούς και πάνω στην ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.
Ο όγκος των σωζόμενων δημοσίων και ιδιωτικών επιγραφών που έχουν ανακαλυφθεί, δείχνει πως δεν υπήρχε κάποια άλλη γραπτή γλώσσα στην αρχαία Μακεδονία εκτός από τα Ελληνικά και πως οι πρόσφατες επιγραφικές ανακαλύψεις, όπως ο κατάδεσμος της Πέλλας, κείμενο που ανακαλύφθηκε στην Πέλλα το 1986 και χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., γραμμένο σε ιδιότυπη δωρική διάλεκτο, δείχνουν πως τα αρχαία Μακεδονικά ήταν μια από τις βόρειοδυτικές αρχαίες ελληνικές διαλέκτους.
Η αντίθετη περίπτωση του να μην σχετίζεται με την Ελληνική αλλά κάποια άλλη γλώσσα, είναι ιδιαίτερα περιορισμένη καθώς δεν έχουν ανευρεθεί κείμενα αδιαμφισβήτητα γραμμένα σε διαφορετική γλώσσα.
Υπάρχει ένα σώμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως αυθεντικές μακεδονικές λέξεις[εκκρεμεί παραπομπή] συγκεντρωμένο από αρχαίες πηγές, κυρίως από επιγραφές νομισμάτων καθώς και από το λεξικό του Ησυχίου του 5ου αιώνα μ.Χ.
Οι Σκοπιανοί έχουν φτιάξει τον εξής μύθο:
Στο επιχείρημα ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν και έγραφαν αρχαία ελληνικά δωρικού τύπου λένε το καταπληκτικό αντεπιχείρημα ότι, τα αρχαία ελληνικά ήταν η κυρίαρχη γλώσσα της εποχής παγκοσμίως και τα μιλούσαν για λόγους διπλωματίας!
Στο σπίτι τους μιλούσαν «μακεδονικά» τώρα γιατί δεν τα έγραφαν κιόλας είναι κάτι που οι Σκοπιανοί δεν το... έχουν ανακαλύψει ακόμα.
Οπότε βάζουν εμάς να κάνουμε την «βρώμικη» δουλειά και να αναγνωρίσουμε εμείς, οι νόμιμοι κληρονόμοι, ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα.
Είναι μεγάλη πονηριά το ζήτημα της γλώσσας.

Σχολιο.-  Προσωπικά την θεωρώ βουλγαρική διάλεκτο. Το ίδιο λένε και οι Βούλγαροι. Και αυτό λενε ολοι οι επιστημονες. Ιστορικοι, γλωσσολογοι, και εθνολογοι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γάζα τα σιωνιστικά-ναζιστικά κτήνη σε εθνοκάθαρση!
Σιωπή των "πολιτισμένων" δολοφόνων ηγετών -υπαλλήλων του 4ου Ράιχ- στις κυβερνήσεις της ναζιστικής ΕΕ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εττινγκερ...2ος τη τάξει μπεκρούλιακας της ΕΕ ever Star της ΕΕ
Επίτροπος Εττινγκερ alias 2ος τη τάξει μπεκρούλιακας της ΕΕ ever Star της ΕΕ από χθές αλλά μας ήταν άγνωστος;
Και ποιος πρότεινε να υποσταλούν οι σημαίες των "χρεωμένων κρατών" στο χωρο της έδρας της ΕΕ είπαμε;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
"Επιχείρηση Βενεζουέλα" στη Νικαράγουα

H  βία της αντιπολίτευσης στους δρόμους έχει προκαλέσει μέχρι τώρα 97 νεκρούς και 997 τραυματίες.
Επιθέσεις σε οικογένειες, δημόσια κτίρια, ακόμα και κατοικίες.
Πυρπολήσεις γραφείων και σπιτιών στελεχών των Σαντινίστας.
Η κυβέρνηση της Νικαράγουα απέρριψε την Τρίτη τις πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού που διαπράχθηκαν από βίαιες ομάδες στη χώρα.

Η αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίγιο έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Μαρτυρίας Εθνικού Διαλόγου δηλώνοντας: “Γιατί συνεχίζουμε να καταστρέφουμε, με εκείνες τις επιθέσεις μίσους εναντίον των Νικαραγουανών οικογενειών;Γιατί δεν συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες της επιτροπής; ".

Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας ανέφερε ότι οι επιθέσεις και οι αποκλεισμοί των δρόμων ( οδοφράγματα ) στη χώρα συνεχίζονται.
Εξέφρασε τη λύπη της για τις πυρπολήσεις και τις λεηλασίες δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στην πόλη στην πόλη Μασάγια, που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά.
Η Μουρίγιο προέτρεψε να εργαστούμε ενωμένοι “για να εγκαταστήσουμε αληθινά και με την καρδιά μας τα τραπέζια διαλόγου και να συμμορφωθούμε με τις προτάσεις που θα κάνουν, για το καλό της Νικαράγουα”.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα, με το επιχείρημα της απόρριψης των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση, οι οποίες ανακλήθηκαν από τον πρόεδρο, για την ειρήνη στη χώρα. Ωστόσο, η βία της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε στους δρόμους, αφήνοντας 85 νεκρούς και 997 τραυματίες και προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους 233 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Σχολιο.- Αλλη μια χρωματιστή "επανάσταση" από τα πληρωμένα φασιστοτσουτσέκια της CIA!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρε Στάθη... ούτε τουρίστας δεν πήγες στην Ιταλία; Σούργελα... γι' αυτό παραμένουμε αποικία υποταχτική!
Ανεκδιηγητο το κείμενο του "Στάθη" (Υψηλό Πραξικόπημα) για το πραξικόπημα στην Ιταλία... "Η νίκη των ποπουλιστών του κ. Μπέπε Γκρίλο και των νεοφασιστών της Λέγκας του Βορρά προκάλεσε «νευρικότητα στις αγορές»"
Γελά ή σωστότερα κλαις με την κατάντια αριστερών γραφίδων, όπως και του Βατικιώτη: ΕΕ και ΔΝΤ επιβάλλουν στην Ιταλία χούντα «τεχνοκρατών»
Και μια σοβαρή προσέγγιση από Ο. Κουμαρέλα, στελεχος του ΕΠΑΜ, που μεταξύ άλλων επισημαίνει σωστά: "Αυτοί που αν δεν γράφεις, ή λες τη λέξη «γεωπολιτική» τρεις φορές σε κάθε παράγραφο και άλλες δυο σε κάθε πρόταση, είσαι ένας απαίσιος… οικονομιστής, που δεν αντιλαμβάνεσαι γρι από την παγκόσμια σκακιέρα και το παιγνίδι των υπερδυνάμεων."

Με αφορμή την Ιταλία…
Τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονική Ιταλία είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε επαναλαμβάνοντάς τα. Η Ιταλία οδεύει μέσα από μια βαθιά θεσμική – συνταγματική κρίση σε νέες εκλογές -πιθανόν αρχές του φθινοπώρου- με μοναδική διακύβευση την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία, ή την οριστική υποταγή της στο υπερεθνικό αυτοκρατορικό μόρφωμα της γερμανικής Ευρώπης. Οι «αγορές» εν τω μεταξύ τρίζουν τα δόντια τους μυρίζοντας φρέσκο «αίμα»!
Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως παρουσιάζονται τα γεγονότα αυτά στην Ιταλία στο εσωτερικό της χώρας μας.
Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι
Τα γνωστά φασιστοειδή της πληρωμένης δημοσιογραφίας και τα στελέχη των ευρώδουλων κομμάτων, έσπευσαν αμέσως να χειροκροτήσουν τις ενέργειες του Ιταλού προέδρου Ματταρέλλα, αφού έτσι διασώζεται -προσώρας- το «υπέρτατο αγαθό» της «δημοκρατίας» του ευρώ που, προς στιγμήν κινδύνευσε στην Ιταλία, με συνέπειες στο σύνολο της ευρωένωσης, από την «ακροδεξιά» και τους «λαϊκιστές».
Προκειμένου μάλιστα να «νομιμοποιήσουν» την άποψή τους ανακάλυψαν στο ιταλικό σύνταγμα ρυθμίσεις που δίνουν το «αυτοκρατορικό» δικαίωμα στο εκεί πρόεδρο της δημοκρατίας να αρνείται την εκπεφρασμένη βούληση της λαϊκής πλειοψηφίας στο όνομα των αγορών.
Για κακή τους τύχη, βέβαια, το ιταλικό σύνταγμα είναι ξεκάθαρο στην απλότητα της διατύπωσης των διατάξεών του. Μολονότι το πρόβλημα στην ουσία του είναι βαθιά πολιτικό και όχι νομικίστικο που ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρόν για τους νομικούς να ερμηνεύσουν, πρόκειται πολιτικά για «καραμπινάτη» υπέρβαση εξουσίας από την πλευρά του Ιταλού προέδρου, προκειμένου να ικανοποιήσει αλλότρια συμφέροντα και εντολές, που οδήγησε σε αυτήν τη βαθιά θεσμική κρίση. Το προηγούμενο ιστορικό το βρίσκει κανείς στα καθ’ ημάς και στα γνωστά Ιουλιανά το 1965, όπως σωστά επισημάνθηκε από διάφορες πλευρές.
Οι περί ου κονδυλοφόροι και λοιποί έμμισθοι εργολάβοι του «αντιφασισμού» στοχεύουν βεβαίως, μπερδεύοντας νομικές ερμηνείες με το πολιτικό ζήτημα, στους αφελείς και επί της ουσίας απληροφόρητους, αφού οι Έλληνες δεν φημίζονται για την προσεκτική μελέτη των γεγονότων και των δεδομένων και για την κρίση τους μετά από αυτή τη διερεύνηση. Συνήθως διαβάζουν, ή ακούν κάτι και αν δεν το παπαγαλίσουν αυτούσιο, διαμορφώνουν μια δική του ο καθένας άποψη, συνήθως στρεβλή την οποία υποστηρίζουν με εμμονή, βγάζοντας τρελούς όλους τους υπόλοιπους. Αποτελούν την κύρια στόχευση της προπαγάνδας και της προσπάθειας για αποπροσανατολισμό.
Δεν θα περιμέναμε φυσικά κάτι καλύτερο από τους πολιτικούς της ευρωκρατίας και τους στομωμένους από τα κονδύλια τύπου Σόρος κονδυλοφόρους νέο-γιωργαλάδες. Και ο «εξυπνακισμός» πολλών αφελών στην καλύτερη υπηρεσία τους….
Οι «θεσμικοί»
Πλάι στους βαλτούς και πληρωμένους υπάρχουν και οι «θεσμικοί». Οι τελευταίοι έσπευσαν να αναγνωρίσουν τη συνταγματική εκτροπή στην Ιταλία, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους, προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να αιτιολογήσουν στη λογική περίπου του «μοιραίου» και ότι εν πάσει περιπτώσει δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, φτάνοντας μάλιστα να δικαιολογούν τις ενέργειες του Ιταλού προέδρου, με το επιχείρημα ότι αφού είμαστε στην ενωμένη Ευρώπη πρέπει να συνηθίσουμε τις αποφάσεις να τις λαμβάνουν οι ιθύνοντες και όχι οι λαοί. Δικαιολογούν λοιπόν κι αυτοί με τη σειρά τους τον Ματταρέλλα, ο οποίος κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ δύο κακών. Τη συνταγματική εκτροπή, ή την άνοδο και την κατίσχυση του «εθνολαϊκισμού» -φτου κακά!
Οι «γεωπολιτικοί» εμβριθείς αναλυτές
Μερικοί, στην αγωνία τους να εκφραστούν διαφορετικά και να πείσουν για την αντίληψη και τις γνώσεις τους, είδαν πίσω από τα διαδραματιζόμενα στην Ιταλία τη σύγκρουση των υπερδυνάμεων. Άλλοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις εξελίξεις στο πλαίσιο ενός ακήρυχτου πολέμου μεταξύ δολλαρίου και ευρώ. Είναι αυτοί που αν δεν γράφεις, ή λες τη λέξη «γεωπολιτική» τρεις φορές σε κάθε παράγραφο και άλλες δυο σε κάθε πρόταση, είσαι ένας απαίσιος… οικονομιστής, που δεν αντιλαμβάνεσαι γρι από την παγκόσμια σκακιέρα και το παιγνίδι των υπερδυνάμεων.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν ο Κόντι είναι πράκτορας των Εβραίων, εάν ο Ντι Μάιο πληρώνεται από την αμερικανική πρεσβεία της Ρώμης, ή ο Σαλβίνι τα παίρνει χονδρά από τον Πούτιν.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η Ιταλία έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια με τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ιταλικός λαός επιλέγοντας με τη ψήφο του τα συγκεκριμένα κόμματα και πρόσωπα ζήτησε αλλαγή πορείας, όχι κατ’ ανάγκην εκτός ευρωένωσης. Προσωπικά αδυνατώ να εκτιμήσω σε τι θα συνέφερε το Ισραήλ μια κρίση της ευρωζώνης και πως θα μπορούσε να παρέμβει στο εσωτερικό της Ιταλίας, ή πως ο Πούτιν θα μπορούσε να επηρεάσει προκαλώντας τις εξελίξεις στην Ιταλία προς όφελός του. Αλλά και οι ΗΠΑ που επί της ουσίας δημιούργησαν το ευρώ ως αναγκαίο συμπλήρωμα και δεκανίκι του δολλαρίου για να κατισχύσουν οικονομικά επί του πλανήτη, γιατί θα επεδίωκαν τη διάλυση της ευρωζώνης στην παρούσα φάση.
Βέβαια είναι αλήθεια, την οποία οπωσδήποτε πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας, κάθε γεγονός, κάθε εξέλιξη, κάθε κρίση που δημιουργείται παντού στον κόσμο, και στην ευρωπαϊκή Ιταλία βεβαίως, όλοι θα σπεύσουν να την εκμεταλλευτούν και να αποκομίσουν αντίστοιχα οφέλη, ή να περιορίσουν τις ενδεχόμενες ζημιές τους. Βεβαίως υπάρχει γεωπολιτικό ενδιαφέρον. Αλλά ως απόρροια των εξελίξεων και όχι να αντιμετωπίζεται η γεωπολιτική εδώ ως γενεσιουργός τους αιτία.
Φυσικά υπάρχει και ένας υπόγειος οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. με γεωπολιτικό αποτύπωμα, (κι έτσι ελπίζω κι εγώ να πάρω διαβατήριο αποδοχής από τους «αναλυτάδες», αφού δεν αφίσταμαι του λεξιλογίου τους), επειδή οι ΗΠΑ δημιούργησαν την Ε.Ε. ως δορυφόρο και θεωρούν τις ευρωπαϊκές χώρες ως προτεκτοράτο τους. Στο βαθμό που η Ε.Ε. με επικεφαλής την Γερμανία προσπαθεί εμφανώς πλέον να αυτονομηθεί, είναι αναπότρεπτο αυτό να προκαλέσει τις αντιδράσεις της Αμερικής. Πολύ περισσότερο που η Γερμανία δεν κρύβει την επιθυμία της να τα «βρει» με τον μεγάλο χερσαίο αντίπαλο, δηλαδή τη Ρωσία και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως υπομόχλιο ολόκληρη την ένωση.
Παρ’ όλα αυτά απέχει μακράν της αλήθειας να πιστέψουμε, ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία οφείλονται σε αυτό το «παίγνιο». Βεβαίως και τα γεγονότα αυτά με τη δυναμική που θα αποκτήσουν στην πορεία, αν αποκτήσουν, θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα για να βληθεί η Γερμανία στην προσπάθεια αυτονόμησής της από το «δυτικό», δηλαδή το αμερικανικό στρατόπεδο.
Αυτό το γεγονός δεν μας κάνει βεβαίως να στεκόμαστε άκριτα ούτε στο πλευρό της Γερμανίας, ούτε των ΗΠΑ. Αντίθετα η υπόγεια αυτή αντιπαράθεση ενδεχομένως να δημιουργεί ευκαιρίες.
Η συνεχεια του αρθρου στο
https://iskra.gr/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορεί ο κάθε γερμανοτσολιάς να μας θεωρεί τόσο μεγάλους μαλάκες;
Αραχωβιτης (ΣΥΡΙΖΑ) : Οι πολιτες «υποχρεωσαν» την κυβερνηση να εφαρμοσει το Μνημονιο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν "αντιφασίστες" έλληνες ευρωβολευτές, αλλά για 35.000 το μήνα μούγκα στο 4ο Ράιχ!
Μιλάμε για ναζιστική Ευρώπη! Απαγορεύουν στο ευρωκοινοβούλιο κάθε αναφορά στην Ιταλία...
...και να σκεφθούμε πως το ευρωκοινοβούλιο είναι μια λέσχη χωρίς καμία αρμοδιότητα, απλώς τρώνε τα λεφτά των φορολογούμενων με μισθούς 35.000 το μήνα!
Κλείνουν τα μικρόφωνα στον Ιταλο ευρωβουλευτή του Κομματος 5 Αστερων που προσπάθησε να ενημερώσει για το πραξικόπημα της Ευρώπης στην Ιταλία!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4BKZ5i_U6v4



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία λένε τώρα STOP στα γερμανικά προϊόντα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν ξημερώματα της 30ης Μαΐου 1941 όταν οι δύο 19χρονοι νέοι, Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας σκαρφαλώνουν στον Ιερό Βράχο και κατευθύνονται προς τον Παρθενώνα με στόχο να κατεβάσουν τη γερμανική σημαία του Γ’ Ράιχ. Έτσι, πριν από 77 χρόνια αυτοί οι φοιτητές προέβησαν σε μία ηρωική πράξη που μέχρι σήμερα προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέρχιο & Σεργκέι

Κούβα, 1991: Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχει βυθίσει την Κούβα σε οικονομική κρίση. Ο Σέρχιο, ένας καθηγητής Μαρξιστικής φιλοσοφίας και λάτρης του ραδιοφώνου, θα επικοινωνήσει ένα βράδυ τυχαία με τον Σεργκέι, έναν Ρώσο κοσμοναύτη που έχει εγκλωβιστεί στον διαστημικό σταθμό Μιρ και δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Όταν ένας μετεωρίτης θα προκαλέσει ζημιά στο Μιρ, ο Σεργκέι θα ζητήσει βοήθεια από τον Σέρχιο. Με την βοήθεια ενός αμερικανού φίλου, ο οποίος έχει γνωστούς στη ΝΑΣΑ, ο Σέρχιο θα καταστρώσει ένα σχέδιο να σώσει τον Σεργκέι. Αλλά ο Σέρχιο δεν γνωρίζει ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται… Μια κωμική ταινία για την φιλία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα για το πως σώθηκε ένας Ρώσος κοσμοναύτης από την Coca-Cola.
Σκηνοθεσία: Ερνέστο Νταράνας, Χώρα: Κούβα – Ισπανία – ΗΠΑ , Έτος Παραγωγής: 2017, Διάρκεια: 93’
FeCHA - Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2018
https://proyectonumantino.blogspot.com/2018/05/3-fecha-2018.html
31 Μαΐου - 6 Ιουνίου 2018
Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς Cinemax*
(Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)
Η ταινία προβάλλεται Κυριακή 3/6/2018 στις 20.50



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της παίρνουν της  γριας Παλαιστινιας το σπιτι οι αποικοι σιωναζι με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιησαν οι ναζί... Οι ισραηλινοναζιστες το σπίτι!! Για αυτό τους λένε σιωναζί!!!! Ο ιδεολογικός τους αφέντης ο χίτλερ, σκότωσε 6.000.000 Εβραίους, γιατί δεν δέχονταν να πάνε στο ισραηλινό μόρφωμα στην Παλαιστίνη!!! Και βγήκαν μετά τον πόλεμο οι συνεχιστές του, τα σιωναζιστικά καθάρματα των αμερικάνων, να συνεχίσουν το έργο του ιδεολογικού αφέντη τους χίτλερ στην Παλαιστίνη....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ηγέτης του Μ5S, Λουίτζι ντι Μάγιο, δήλωσε πως θα ζητήσει ενεργοποίηση άρθρου του Συντάγματος για να κατηγορηθεί ο Πρόεδρος της χώρας για «εσχάτη προδοσία» και επίθεση κατά του Συντάγματος.
«Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι οι εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι», δήλωσε σε αιχμηρό ύφος, μιλώντας για «ένα επίπεδο θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ... Η Ιταλία έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, η Δημοκρατία μας δεν είναι ελεύθερη».
Επίσης, το M5S καλεί σε «ειρηνικές και συμβολικές κινητοποιήσεις», με πανεθνική συγκέντρωση στη Ρώμη στις 2 Ιούνη (μέρα εθνικής επετείου) και θα ζητήσει εκλογές «το συντομότερο δυνατόν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Αντιδρά σε μόνιμη αμερικανική παρουσία στην Πολωνία
Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκαλεί η κίνηση της πολωνικής κυβέρνησης να ζητήσει μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο έδαφός της, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, η πολωνική πλευρά φέρεται να διαθέτει και 2 δισ. δολάρια για το σκοπό αυτό.
Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση αυτή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τέτοιες αποφάσεις εντάσσονται στην κυριαρχία κάθε χώρας, όμως βλάπτουν τη συνολική ατμόσφαιρα στην ήπειρο. «Οταν βλέπουμε τη σταδιακή επέκταση των στρατιωτικών δομών του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά μας..., αυτό φυσικά δεν δημιουργεί με κανέναν τρόπο ασφάλεια και σταθερότητα στην ήπειρο. Αντιθέτως, αυτές οι επεκτατικές ενέργειες οδηγούν φυσικά σε αντίμετρα από τη ρωσική πλευρά, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που παραβιάζεται κάθε φορά με αυτόν τον τρόπο».
Aύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών. Η στρατιωτική συνεργασία «πάγωσε» από το 2014 με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά όπως επιβεβαίωνε και ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο πολιτικός διάλογος συνεχίστηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Xτες το απόγευμα, πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισαν - σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων ανοιχτά των ακτών της Γάζας - αλιευτικά σκάφη που επιδίωκαν το σπάσιμο του 11χρονου καταστροφικού εμπάργκο το οποίο έχουν επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας Αίγυπτος και Ισραήλ. Τα αλιευτικά μετέφεραν 22 Παλαιστίνιους φοιτητές και καρκινοπαθείς, που επιχειρούσαν να φτάσουν για θεραπεία στην Κύπρο αλλά εμποδίστηκαν από τους Ισραηλινούς και οδηγήθηκαν στη ναυτική βάση Ασντόντ και πίσω στη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KΟΛΟΜΒΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεύτερος γύρος στις 17 Ιούνη
Διεκδικητές ο Ντούκε και ο Πέτρο, ενώ ο νυν Πρόεδρος Σάντος ανακοίνωσε την παραπέρα σύνδεση της χώρας με το ΝΑΤΟ
Στον δεύτερο γύρο στις 17 Ιούνη θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Κολομβίας, μετά τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή, με τη συμμετοχή στο 53,3% (αυξημένη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Μάρτη, που ήταν στο 48% και από την οποία βγήκαν ενισχυμένα τα αντιδραστικά κόμματα), με συνολικό εκλογικό σώμα στα 36,7 εκατομμύρια και περίπου 300.000 στο εξωτερικό.
Οι δύο πρώτοι και διεκδικητές της προεδρίας είναι ο νεοφιλελεύθερος υποψήφιος του φασιστικού «Δημοκρατικού Κέντρου», Ιβάν Ντούκε,με 39,1% και 7,56 εκατ. ψήφους, μέχρι τώρα γερουσιαστής και συνεργάτης του φασιστα ακροδεξιού πρώην Προέδρου της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε, που έχει αντιταχθεί στην ειρηνευτική συμφωνία της κυβέρνησης Σάντος με τις Ενοπλες Επαναστατικες Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP). Δεύτερος, με 25% και 4,8 εκατ. ψήφους, ήρθε ο αριστερος Γκουστάβο Πέτρο, πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας Μπογκοτά, ο οποίος τη δεκαετία του '80 συμμετείχε στο ακροαριστερο ένοπλο κίνημα «M-19»  και τώρα ηγείται του κινήματος «Ανθρώπινη Κολομβία», που στηρίζουν διάφορες αριστερές δυνάμεις και το Κολομβιάνικο ΚΚ.
Το ζήτημα της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας με τις FARC (που έχουν μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα με αριστερό πρόγραμμα και την ομόηχη επωνυμία «Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας» - FARC) ήταν από τα βασικά στοιχεία της αντιπαράθεσης, με τον Ντούκε να εμφανίζεται όχι υπέρ της ακύρωσής της αλλά υπέρ της σημαντικής τροποποίησής της, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με ακύρωση. Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι από το 2016, γύρω στους 300 πρώην αντάρτες και άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος έχουν δολοφονηθεί από ακροδεξιες παραστρατιωτικές ομάδες, με την ανοχή του αστικού κράτους. Ο Πέτρο εμφανίζεται υπέρμαχος της ειρήνευσης μετά από 50 χρόνια για να υπάρξει «κοινωνική ευημερία», προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, «να γίνει κυρίαρχη μια μεσαία τάξη, χωρίς να φτωχύνουν οι πλούσιοι αλλά με το να πλουτίσουν οι φτωχοί». Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Κολομβία των 46 εκατ. κατοίκων έχει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας (προπορεύονται το Μεξικό και η Βραζιλία), την ίδια στιγμή που ο πλούτος της χώρας (ορυκτός, αγροτικός) είναι τεράστιος.
Σημαντικό ποσοστό, 23,7%, κατέγραψε ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος, Σέρχιο Φαχάρντο, ο οποίος εμφανίζεται ως «κεντρώος» (υπήρξε δήμαρχος της πόλης Μεντεγίν και κυβερνήτης της επαρχίας Αντιόκια) και στηρίχτηκε από τη Συμμαχία Πρασίνων και τον «Δημοκρατικό Εναλλακτικό Πόλο», αριστερής κατεύθυνσης. Το πού θα πάνε στον δεύτερο γύρο οι πάνω από 4,5 εκατ. ψηφοφόροι του Φαχάρντο προφανώς θα κρίνει τον νικητή στις 17 Ιούνη. Ο τέταρτος υποψήφιος είναι ο συντηρητικός Χερμάν Βάργκας με 7,2%, ενώ ο Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, που ήταν διαπραγματευτής στην ειρηνευτική συμφωνία κατά τις συζητήσεις στην Αβάνα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις FARC - EP, και στηρίζεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα, κατέγραψε 2%.
Επισημοποιείται η σύνδεση της Κολομβίας με το ΝΑΤΟ
Μέσα σε αυτό το σκηνικό εγκλωβισμού του λαού σε διαχειριστές της βαρβαρότητας που βιώνει, ο Πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Σάντοςανακοίνωσε τη σύνδεση της χώρας με το ΝΑΤΟ υπό το καθεστώς του «παγκόσμιου εταίρου», κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί στις 31 Μάη στις Βρυξέλλες. Η εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή, αφού πρόκειται για την πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που προχωρά σε αυτήν την κίνηση. Η Κολομβία βεβαίως ανήκει διαχρονικά στους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και είναι διάσπαρτη από αμερικανικές βάσεις, ενώ η διασύνδεσή της με τη λυκοσυμμαχία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013.
Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Σάντος είπε ότι η σύνδεση «δεν σημαίνει ότι η χώρα θα συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ» και ότι αντίθετα «θα περιοριστεί σε στρατιωτική συνεργασία, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, προστασία των θαλάσσιων συνόρων». Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η Κολομβία στο εξής θα συμμετέχει πιο δυναμικά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και όχι μόνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΙΤΑΛΙΑΣ
Σύγκρουση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα
Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίαςαναφέρει ότι «οι ανησυχίες μερικών τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, που εκφράστηκαν με δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και με διακυμάνσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών, επικράτησαν μπλοκάροντας μια κυβέρνηση που υπήρχε κίνδυνος στη διεθνή πολιτική να μην είναι ολοκληρωτικά ευθυγραμμισμένη με την κύρια δομή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού μπλοκ».
Τονίζει ότι «δεν πρέπει να υπάρξει παραπλάνηση. Στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση για να φτιαχτεί κυβέρνηση, καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν δεν είναι με το μέρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό που συνέβη, έγινε δυνατό ακριβώς γιατί ούτε ο Σαλβίνι ούτε ο Ντι Μάιο είχαν καμία πρόθεση να ανατρέψουν το υπάρχον σύστημα εξουσίας, άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν εκφράσει θέσεις εντελώς συμβατές με τις λογικές των ευρωπαϊκών θεσμών».
Τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης στο εσωτερικό του μεγάλου κεφαλαίου», που κάνει ξεκάθαρο «τον ισχυρό έλεγχο που ασκεί το μεγάλο κεφάλαιο στις πολιτικές αποφάσεις», καταλήγει μεταξύ άλλων: «Εμείς ήμασταν έτοιμοι για μια μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση "M5S" - "Λέγκας", είμαστε άλλο τόσο έτοιμοι να αγωνιστούμε ενάντια και σε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση. Είναι στα χέρια των εργαζομένων να χτίσουν μια πραγματική εναλλακτική. Ενάντια στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στο ΝΑΤΟ, για μια Ιταλία σοσιαλιστική».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Κόντρες για τη ζώνη αποκλιμάκωσης συγκρούσεων στο νότο
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις με επίκεντρο περιοχές συγκρούσεων στη Συρία, αλλά και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς για την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων και σχεδιασμών.
Χτες, αξιωματούχοι από ΗΠΑ, Ρωσία και Ιορδανία φέρεται πως αποφάσισαν να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πάρουν μέτρα αποκλιμάκωσης της έντασης που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε μεθοριακές περιοχές της Συρίας κοντά στα σύνορα με ισραηλινοναζιστικο κρατικο μορφωμα και Ιορδανία. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, μιλώντας τη Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ, είπε πως κατά τη Μόσχα στα νότια σύνορα της Συρίας θα πρέπει να παραμείνουν «μόνο δυνάμεις του συριακού στρατού» με αφορμή την «προειδοποίηση» των ΗΠΑ ότι θα πάρουν «αυστηρά μέτρα εάν σημειωθούν παραβιάσεις» της εκεχειρίας στην περιοχή.
Η δήλωση του Ρώσου υφυπουργού πανηγυριστηκε φυσικα από ισραηλινοναζιστικά ΜΜΕ ως ένδειξη πως και η Ρωσία, μετά το ισραηλινοναζιστικο κρατικο μορφωμα, επιδιώκει την απομάκρυνση ιρανικών πολιτοφυλακών ή Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων από τη Νότια Συρία.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στην πετρελαιοφόρα ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια συγκρούσεων περίπου μίας ώρας με τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», σκοτώθηκαν και 4 Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και τουλάχιστον 43 τζιχαντοφασιστες.
Στο μεταξύ, χτες έντονες ήταν οι αντιδράσεις Δυτικών αξιωματούχων με αφορμή το γεγονός πως η Συρία ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγνώμη αλλά αυτό ακριβώς λέτε. Ότι όλα είναι αποφασισμένα, και ότι αγώνες δεν χρειάζονται. Με αυτήν την λογική, δεν έπρεπε να εξεγερθούν οι Έλληνες το 1821 και να χύσουν ποτάμια αίμα, γιατί όλοι τους προειδοποιουσαν ότι είναι νωρίς. Άρα πρέπει να παραμείνουμε ραγιάδες, και να σκύψουμε το κεφάλι για να μας σφάξουν και να μας εξανδραποδήσουν. Γιατί αυτό ακριβώς θέλουν! Πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο! Θέλουν να αντικαταστήσουν τον Ελληνικό Λαό με κωλοευρωπαιους που θα έχουν αγοράσει τα πάντα, και λαθρομετανάστες που θα χρησιμοποιούν σαν εργατική δύναμη.

Ο μασόνος Κοραής είχε πει το 1818, ότι ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να εξεγερθεί το 1821. Αλλά το 1850, που θα είναι περισσότερο μορφωμένος. Τι έγινε το 1850? Αποφασίστηκε η ίδρυση Πανεπιστημίου, και ο πρωθυπουργός του βασιλιά Όθωνα Ιωάννης Κωλέττης (πρώην προσωπικός γιατρός του Αλή Πασά) εκφώνησε στη Βουλή για πρώτη φορά την «Μεγάλη Ιδέα». Που έλεγε τι? Ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει την θέση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και να κάνει πρωτευουσα της την Κωνσταντινούπολη!

Και αν δε μαλιστα παρέμεναν οι Έλληνες μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάποτε τα πράγματα  θα άλλαζαν. Όπως το 1910, που η εξέγερση των Νεότουρκων ζήτησε και πέτυχε αλλαγές. Και που τελικός διακηρυγμένος στόχος τους ήταν, όλοι οι λαοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχουν ίσα δικαιώματα, κάτω από την εξουσία του Σουλτάνου, να πηγαίνουν όλοι στον στρατό και όχι μόνο οι μουσουλμάνοι (πράγμα με το οποίο διαφωνούσαν Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, και άλλοι λαοί της αυτοκρατορίας). Αργότερα με το πέρασμα των χρόνων, κάποιοι προύχοντες έλληνες θα γίνονταν αξιωματικοί των Οθωμανών, και τα διατάγματα του Σουλτάνου θα εκδίδονταν σε 3 γλώσσες, τουρκικά, αρχαία ελληνικά, και εβραϊκά, (κάτι που γινόταν και πριν δηλαδή, και που θα ήταν καλό για τους προύχοντες έλληνες, αλλά ο απλός λαός των ελλήνων θα μιλούσε τουρκικά). Όπως είχε γίνει δηλαδή στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (έτσι ονομαζόταν μέχρι το τέλος το1453, οι σημερινοί ιστορικοί την ονόμασαν Βυζαντινή Αυτοκρατορία) όπου ο αυτοκράτορας Ηράκλειος τον 6ο αιώνα αποφάσισε τα διατάγματα να εκδίδονται σε λατινικά και ελληνικά, και για αυτό την θεωρούμε ελληνική αυτοκρατορία).