Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πεμπτη 31 Μαιου 2018


Πόσο σίχαμα μπορεί να είναι κάποιος που δεν ενοχλήθηκε από την άμεση αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τεμπονέρα, που ανταμείφθηκε μάλιστα και με θέση σε τράπεζα, αλλά τον ενοχλεί η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία ΛΑΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο

Στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Αιόλου κατορθώσαμε να ανασταλεί ο ένας από τους δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που αφορούσε κατοικία, ενώ αναστάλθηκαν με τον φόβο των κινητοποιήσεων και άλλοι πλειστηριασμοί στο κέντρο της Αθήνας.
Κι επειδή ο βιαστής Κοντονής και οι άλλοι κοινωνικοί δολοφόνοι ισχυρίζονται πως δεν πλειστηριάζονται ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ, μερικά παραδείγματα «μεγαλοοφειλετών», των οποίων η κατοικία και η περιουσία είχε προγραμματιστεί σήμερα να εκπλειστηριαστεί:
Διαμέρισμα 62 τ.μ. στα Πατήσια (Πρώτη Κατοικία) με τιμή πρώτης προσφοράς 33.000 ευρώ, για χρέος 91.000 ευρώ.
2. Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Νέα Ιωνία (Πρώτη Κατοικία) με τιμή πρώτης προσφοράς 62.000 ευρώ, για χρέος 129.035 ευρώ.
3. Κατάστημα 70 τ.μ. στο Καματερό με τιμή πρώτης προσφοράς 49.000 ευρώ, για χρέος 52.000 ευρώ.
4. Αγροτεμάχιο 6,7 στρεμμάτων + Κατάστημα 70 τ.μ. στην Λάρισα με τιμή πρώτης προσφοράς 93.000 ευρώ, για χρέος 43.500 ευρώ.
Διαμέρισμα 87 τ.μ. στο Χαλάνδρι, με τιμή πρώτης προσφοράς 110.000 ευρώ για χρέος 80.000 ευρώ.
6. Αγροτεμάχιο 4,7 στρεμμάτων + Κατάστημα 200 τ.μ. στην Σύρο με τιμή προσφοράς 192.806 ευρώ, για χρέος 100.000 ευρώ.
7. Αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην Κέρκυρα με τιμή πρώτης προσφοράς 68.700
ευρώ, για χρέος 40.000 ευρώ.
Οικόπεδο 391 τ.μ. στο Μαρκόπουλο με τιμή πρώτης προσφοράς 125.000 για χρέος 29.247 ευρώ.
9. Οριζόντια ιδιοκτησία 104,4 τ.μ. στα Τουρκοβούνια με τιμή πρώτης προσφοράς 89.000 ευρώ για χρέος 54.527 ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ' ότι μαθαίνω, στις 5-7 Ιουνίου η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσει κατά του φασισμού και του εθνικισμού, για την ανάπτυξη και άλλα πολλά.
Θα τους φιλοξενήσει ο Μπουτάρης, γνωστός για τις απόψεις του περί δεξιού και αριστερού φασισμού, και φυσικά θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που 'χει ταυτιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με την κοινωνική καταστροφή και την εξαθλίωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Ε! Μην απορούμε γιατί καλπάζει η άκρα Δεξιά στην Ευρώπη! Με τέτοια Αριστερά, τι επιλογές έχουν οι άνθρωποι εκεί πάνω που βιώνουν άμεσα το νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβολή της δίκης της ΟΡΜΑ για 12 Ιουνίου. Προκλητική κάλυψη των ναζί από την ΕΛ.ΑΣ.
30/5/2018
Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη εις βάρος έξι μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), και τριών ακόμη ατόμων που επιτέθηκαν κατά των μελών της ΟΡΜΑ στο Πέραμα στις 26 Μαΐου, μετά τη χθεσινή αναβολή.
Τα μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Εντούτοις, όπως είναι γνωστό, δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες που έχουν συγκροτήσει εργοδοτικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, κατά την εξόρμησή τους με φυλλάδια.
Ιδιαίτερα προκλητική είναι η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να ταυτίσει τους επιτιθέμενους φασίστες με τους αντιφασίστες που αντιστάθηκαν στην επίθεση, η οποία, μάλιστα, ευθυγραμμίζεται με τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής.
Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία στο δικαστήριο ομάδας φασιστών με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, που με κάλυψη από την αστυνομία προκαλούσαν τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες.
Σχολιο.- Ε, ναι! Γι' αυτό άκουγε τον Μπουτάρη να μιλάει για δεξιό κι αριστερό φασισμό ο κοινωνικός δολοφόνος χωρίς καμιά αντίδραση.
Αναμενόμενη η πλήρης ευθυγράμμιση της αστυνομίας των Τσίπρα-Τόσκα με τη ρητορική της Χρυσής Αυγής




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ξερετε ποσοι ανθρωποι θα πεθανουν απο πεινα λογω του εμπαργκο στην ΥΕΜΕΝΗ ? 18.4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ για να καταλαβετε την κατασταση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"΄Οσο με αφορά, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ένας πολιτικός κρατούμενος μπορεί να ζήσει και χωρίς άδεια. Άλλωστε, ποτέ η προσωπική του τύχη δεν μπορεί να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. ΄Ομως, δεν μπορεί να ζήσει άτιμος", δήλωνε ο Δημήτρης Κουφοντίνας τον Ιούλιο του '17, όταν του ζητούσαν δήλωση μετανοίας, την οποία ποτέ δεν έκανε, για να του χορηγήσουν άδεια. Σήμερα, και μετά από 2 νόμιμες άδειες, του ξανααρνούνται αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, το οποίο απολαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι.
Το Μητσοτακέϊκο, η Αμερικάνικη πρεσβεία, οι χουντοδικαστές, οι ακριβοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι και όλος ο εσμός από τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, που λυμαίνονται ανέκαθεν το λαό αυτής της χώρας την ίδια στιγμή που ομνύουν στη νομιμότητα και την εφαρμογή του δικαίου, έχουν λυσσάξει σε έναν ρεβανσισμό άνευ προηγουμένου απέναντι σε έναν αγωνιστή που και μέσα από τη φυλακή συνεχίζει να τους τρομάζει.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινά από σήμερα σκληρή απεργία πείνας μέχρι τέλους και όλοι με κάθε τρόπο πρέπει να είμαστε στο πλευρό του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ-ΠΑΡΙΣΙ
Γαλλος ΜΑΤας (CRS)με ταμπελακι Μολων Λαβε ''
''Σχολιαζει ενας Γαλλος διαδηλωτης
Χθες με τον Nicolas Cassé παρατηρήσαμε αυτό το παράξενο σήμα στη στολή ενός CRS , αφού το ψάξαμε ειδαμε ότι είναι το "Μολών Λαβέ" που κυριολεκτικά σημαίνει " έλα να το πάρεις " φορεμένο ως σημάδι αναγνωρισης και συσπείρωσης των λευκών ρατσιστων και των ακροδεξιων ακτιβιστών υπέρ των όπλων.''
**να πληροφορησουμε τον Γαλλο συντροφο,οτι ειναι σημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και αυτο σημαινει οτι δεν το φορουνε μονο οι Ελληνες ΜΑΤαδες αλλα και οι Γαλλοι CRS




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: η Συρία σχεδόν κέρδισε τον πόλεμο παρά τη συνεχιζόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ. Ρωσία -ΗΠΑ παρά λίγο να συγκρουστούν στη Συρία. Από στρατηγικής είναι καλύτερα που πήγαν στο Ιντλίμπ οι τρομοκράτες. Είναι καλύτερα να τους έχεις σε 3 ζώνες παρά σε 100 μέτωπα. Το μόνο πρόβλημα πλέον στη Συρία είναι οι SDF το τελευταίο χαρτί των ΗΠΑ. Έχουν 2 επιλογές: διαπραγματεύσεις ή θ΄απελευθερώσουμε τις ζώνες που ελέγχουν με χρήση δύναμης.»Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από τη Συρία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτοί θα φύγουν»


O Bachar al-Assad τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο RT :
« Ήμασταν κοντά στο να έχουμε άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των αμερικανικών δυνάμεων και ευτυχώς αποφεύχθηκε, όχι από τη σοφία της αμερικανικής ηγεσίας αλλά από τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας », δήλωσε ο Άσαντ στον Γκαντζιέφ. «Χρειαζόμαστε τη ρωσική στήριξη, αλλά χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να αποφύγουμε την αμερικανική ανοησία για να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας».« Πάντα το έλεγα ότι χωρίς την ξένη παρέμβαση η διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία δεν θα έπαιρνε πάνω από 1 χρόνο». Διαβεβαίωσε ότι η μόνη επιλογή για την αντιμετώπιση  οργανώσεων όπως Al-Qaïda, Daech,al Nosra κ.α με την ίδια ιδεολογία όπως  jaysh al’Islam , Ahrar al-Cham, είναι η δύναμη υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή την επιτυχία σε άλλες ζώνες μέσω της συμφιλίωσης. « Η καλύτερη επιλογή είναι η πραγματοποίηση των συμφιλιώσεων  αλλά όταν αυτές δεν πετυχαίνουν ο μόνος δρόμος είναι ν΄ακολουθηθεί η χρήση της δύναμης » διευκρίνισε. Ο πρόεδρος της Συρίας αναφέρει ότι η Μόσχα αποθάρρυνε τη Δύση να ξεκινήσει μια καταστροφικές αεροπορικές επιδσρομές σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα και πιστεύει ότι η Δαμασκός έχει σχεδόν κερδίσει τον επταετή πόλεμο, παρά τη συνεχιζόμενη « παρέμβαση » των ΗΠΑ. »Οι ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από τη Συρία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτοί θα φύγουν » είπε. »Αυτοί πήγαν στο Ιράκ χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση και κοιτάξτε τι έγινε. Οφείλουν να πάρουν το μάθημα.Το Ιράκ δεν είναι μια εξαίρεση η Συρία πολύ περίσσοτερο.Οι πληθυσμοί δεν θα δεχθούν πια ξένους στην περιοχή », είπε.

Για τους τρομοκράτες που εκκενώθηκαν στο  Idleb είπε : « δεν τους στείλαμε εμείς στο Idleb, αλλά είναι αυτοί που ήθελαν να πάνε γιατί όλοι έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης.».
«Από στρατιωτική οπτική είναι καλύτερα για εμάς που πήγαν στο  Idleb, γιατί το σχέδιό μας ήταν να τους κάνουμε να μαζευτούν σε 1 , 2 ή 3 ζώνες αντί να τους έχουμε σε δεκάδες ή σε πάνω από 100 μέτωπα  », πρόσθεσε ο πρόεδρος al-Assad.
Είπε είναι ανορθολογικό ότι η κυβέρνηση  σκοτώνει  άτομα με βάση τις ομολογιακές τους πεποιθήσεις.  « Η απόδειξη είναι ότι όλα τα ρεύματα της συριακής κοινωνίας ανεξαιρέτως ζουν μαζί σε όλες τις ζώνες υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης »,διευκρίνισε.
Είπε, μετά την απελευθέρωση Homs,Χαλεπίου,Deir Ezzor,Δαμασκού,  οι ΗΠΑ χάνουν όλα τα φύλλα τους κυρίως το χαρτί της al Nosra που είχαν χαρακτηρίσει ως  « μετριοπαθή».
Κι ο al-Assad συνεχίζει : « oι HΠA αναζήτησαν ένα άλλο χαρτί, και αυτό είναι οι SDF που είναι και το μόνο πρόβλημα που απομένει στη Συρία  », σημειώνοντας ότι υπάρχουν 2 επιλογές για την αντιμετώπισή τους το α΄είναι οι διαπραγματεύσεις  γιατί η πλειοψηφία των δυνάμεων είναι σύριοι και οφείλουν ν΄αγαπούν τη χώρα τους και να μην είναι μαριονέτες στα χέρια ξένων , ενώ η β΄επιλογή είναι η απελευθέρωση αυτών των ζωνών  με δύναμη σε περίπτωση αποτυχίας της α΄επιλογής.

όσο για τις ισραηλινές απειλές ο al-Assad τις χαρακτήρισε  « άνευ αξίας », διαβεβαιώνοντας ότι οι ισραηλινοί είναι σε πανικό γιατί έχασαν , την al  Nosra και την Daech.
Ο πρόεδρος al-Assad είπε ότι ο α΄στόχος των μισθοφόρων στη Συρία ήταν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις που ήταν για την προάσπιση της πατρίδας , κάτι που αποδεικνύει την άμεση σχέση Ισραήλ και τρομοκρατών στη Συρία.
Και συνέχισε, η μόνη επιλογή είπε  : « για ν΄απαγορεύσουμε στο Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Συρία είναι η βελτίωση της αεράμυνας μας κι αυτό το κάνουμε  ».
 Δεν υπάρχει ιρανικός στρατός στο έδαφός μας στη Συρία αλλά υπάρχουν μόνο κάποιοι ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι ανέφερε ο πρόεδρος Assad σε συνέντευξή του στο  RT.
«Επί του εδάφους μας δεν υπάρχουν και  δεν υπήρξαν ιρανικές δυνάμεις. Δεν θα μπορούσαμε να τις κρύψουμε. Αν ήταν έτσι δεν θα τις κρύβαμε », υπογράμμισε.
Ανέφερε ότι υπάρχουν ιρανοί αξιωματικοί  που βοήθησαν το συριακό στρατό αλλά δεν πρόκειται για ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. «Αυτό το γεγονός αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ψεύδος του Ισραήλ για την παρουσία στρατιωτικών ιρανικών δυνάμεων στη Συρία: iεδώ και κάποιες εβδομάδες η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποίησε χτυπήματα κατά του εδάφους μας. Κατ΄ομολογίαν στόχευσαν βάσεις και ιρανικά στρατόπεδα. Βέβαια μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν δεκάδες σύριοι και ούτε ένας ιρανός. Όλα αυτά είναι ψέματα», συμπέρανε.
Για χημικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένης αυτής της Ghouta, ο  al-Assad αναρωτήθηκε : « τι συμφέρον θα είχαμε από τέτοιες επιθέσεις ? η ημερομηνία της υποτιθέμενης επίθεσης στη  Ghouta ήταν μετά τη νίκη του στρατού μας σε αυτή τη ζώνη. Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα κι οι δημοσιογράφοι που πήγαν  στη Ghouta μετά την απελευθέρωση της είπαν  ότι τα άτομα τους εμπιστεύθηκαν ότι καμιά επίθεση με χημικά δεν έγινε . Αυτό ήταν ένα πλαίσιο για να επιτεθούν στη Συρία». »Είπαν μια ιστορία, είπαν ένα ψέμα και η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο και στη Δύση δεν αγόραζε την ιστορία τους, αλλά δεν μπορούσαν να αποσύρουν. Έτσι, έπρεπε να κάνουν κάτι, ακόμη και σε μικρότερη κλίμακα « , ανέφερε ο Άσαντ, αναφερόμενος στις κοινές εναέριες επιδρομές εναντίον των φερόμενων εγκαταστάσεων χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Ο σύριος ηγέτης πιστεύει ότι όσο  η θανατηφόρα σύγκρουση πλησιάζει στο τέλος της, τόσο πιο απελπισμένα γίνονται τα μέτρα των αντιπάλων του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ινδιάνοι της Παλαιστίνης, Gilles Deleuze
"Ο Σιωνισμός και το Κράτος του Ισραήλ, θα απαιτήσουν από τους Παλαιστίνιους να τους αναγνωρίσουν. Αλλά το κράτος του Ισραήλ, ποτέ δεν θα σταματήσει να αρνείται το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης παλαιστινιακού λαού.
Δεν θα μιλήσουν ποτέ για τους Παλαιστινίους, αλλά για τους Άραβες της Παλαιστίνης , σαν να βρέθηκαν εκεί τυχαία ή κατά λάθος.
Και αργότερα, θα ισχυριστούν πως οι εκδιωχθέντες Παλαιστίνιοι είχαν έρθει από το εξωτερικό, δεν θα μιλήσουν ποτέ για τον πρώτο πόλεμο αντίστασης ,που διεξήγαν χωρίς καμμία βοήθεια. ......
Από αυτό το σημείο ξεκινάει μια αφήγηση , που επρόκειτο να εξαπλωθεί ολοένα και περισσότερο και να δυσφημήσει όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν την παλαιστινιακή υπόθεση.
Αυτή η αφήγηση , αυτό το στοίχημα του Ισραήλ, ήταν να φανούν ως αντισημίτες όσοι θα αμφισβητούσαν τα τετελεσμένα και τα πεπραγμένα του Σιωνιστικού κράτους........
Από την αρχή,το Ισραήλ ποτέ δεν απέκρυψε το στόχο του.Να εκκενώσει τα παλαιστινιακά εδάφη.
Η ακόμα καλύτερα να προσποιηθεί ότι τα εδάφη των παλαιστινίων ήταν κενά , προοριζόμενα για τους Σιωνιστές.
Επρόκειτο για αποικισμό, αλλά όχι με την ευρωπαϊκή έννοια του δέκατου ένατου αιώνα.Δεν θα εκμεταλλεύονταν τους κατοίκους της χώρας, αλλά θα τους ανάγκαζαν να φύγουν .
Όσοι έμεναν ,δεν θα ήταν εργατική δύναμη συνδεδεμένη με τη γη,αλλά ένα εργατικό δυναμικό..... σαν αυτό των μεταναστών ,που εξαναγκάζονται να ζήσουν σε γκέττο.....
Η φυσική εξολόθρευση είναι παρούσα . Δεν είναι γενοκτονία,λένε,γιατί δεν αποτελεί τον τελικό στόχο.
Πράγματι,είναι ένα μέσο μεταξύ άλλων.
Η συνέργεια των ΗΠΑ δεν οφείλεται μόνο στην ισχύ του σιωνιστικού λόμπυ.
Ο Elias Sanbar απέδειξε ότι οι ΗΠΑ βρήκαν στο ισραήλ ένα κομμάτι της ιστορίας τους.
Την εξόντωση των Ινδιάνων,που εν μέρει ήταν φυσική .Επρόκειτο να δημιουργήσουν ένα κενό,παριστάνοντας ότι ποτέ δεν υπήρξαν ινδιάνοι,εκτός από αυτούς των γκέτο...........
Από πολλές απόψεις οι παλαιστίνιοι είναι οι ινδιάνοι του Ισραήλ...."
Ο Ζιλ Ντελέζ (Gilles Deleuze, 18 Ιανουαρίου 1925 - 4 Νοεμβρίου 1995) ήταν Γάλλος φιλόσοφος, ακαδημαϊκός και συγγραφέας ,μεταξύ άλλων ,του "Καπιταλισμός και σχιζοφρένεια" και "Αντι-Οιδίπους"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αυτά που είδα στην Παλαιστίνη δεν τα χωράει ανθρώπινος νους»: Οδοιπορικό στη Δυτική Όχθη λίγο πριν τη σφαγή
«Κοίταξα μέσα σε ένα σπίτι. Μέσα σε ένα δωμάτιο έμεναν τέσσερις άνθρωποι. Δεν υπήρχε ούτε μισό παράθυρο, μόνο μια τρύπα στην τουαλέτα, εξαερισμός για τις ακαθαρσίες,. Σκέφτηκα, εδώ δεν είναι μέρος για να μείνεις».
Είναι μία από τις εικόνες που περιέγραψε η Αδριανή Προκόπη, μεταφέροντάς μας τις εμπειρίες της από την πενθήμερη παραμονή της στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο αποστολής αλληλεγγύης Ελλήνων εκπαιδευτικών, λίγες μόνο μέρες πριν τη μεγάλη κινητοποίηση για την επέτειο της Νάκμπα και τη σφαγή στη Γάζα.
Πέντε ημέρες ανάμεσα σε τείχη και checkpoints, πολυτελείς επαύλεις εποίκων και παλαιστινιακά χαμόσπιτα χωρίς ρεύμα και νερό, ισραηλινούς υπερσύγχρονους αυτοκινητόδρομους και το διαλυμένο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι, τους πανταχού παρόντες ισραηλινούς στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
Πέντε ημέρες, από την άλλη, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγωνίζονται με πείσμα για τη ζωή τους, στα ίδια χώματα που ο μυθικός Δαυίδ αντιμετώπισε τον Γολιάθ
[ ]Η Αδριανή έγινε μάρτυρας της εξευτελιστικής συμπεριφοράς των ισραηλινών στρατιωτών απέναντι σε μαθητή. «Παιδί 15 ετών, περπατούσε σε έναν κατηφορικό δρόμο. Όλα ήταν ήσυχα. Του κάνουν νόημα από μακριά ισραηλινοί στρατιώτες να σταματήσει. Σταματάει. Το σημαδεύουν. Του λένε, ‘’σήκωσε τη μπλούζα σου’’. Μετά τον άφησαν να φύγει.»
Δεν είναι έτσι παράξενο που τα παιδιά έχουν μεταμορφωθεί σε απότομα γερασμένους ενήλικες. «Στη Ζανούτα τα παιδιά δεν γελάνε», λέει η Αδριανή. «Τους μιλούσαμε, τους δώσαμε ζωγραφιές. Έχουν μια μόνιμη θλίψη». Εικόνα που απαλύνεται κάπως στο γειτονικό Ραμαντίν, όπου το ελληνικό σχολείο λειτουργεί ακόμα. «Τα παιδιά εκεί έχουν τον πίνακα της προπαίδειας, θρανία και έναν δάσκαλο. Νοιώθουν πως είναι σε σχολείο».
Στο χωριό της Αχέντ Ταμίμι
«Από την πόρτα μπήκε ο ξάδελφος της Αχέντ. Του είχαν αναπλάσει το κρανίο. Είχε κοντό μαλλί και το κεφάλι του διέτρεχαν τα ράμματα. Οι γιατροί βρήκαν υπολείμματα του πορτοκαλιού που έτρωγε στο πίσω μέρος του κρανίου του. Είναι μόλις 15 ετών.»
Ο μικρός είχε ακούσει από μακριά να έρχονται στρατιώτες. Σκαρφάλωσε σε ένα τοιχάκι να δει τι γίνεται. Τότε δέχτηκε μια πλαστική σφαίρα που του διαπέρασε το κρανίο. Λίγο αργότερα, όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες έφτασαν στο σπίτι, η Αχέντ Ταμίμι χαστούκισε έναν από αυτούς, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση.
Η επίσκεψη στο σπίτι του συμβόλου, πλέον, της Παλαιστινιακής αντίστασης ήταν μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες της Αδριανής από την πενθήμερη παραμονή στη Παλαιστίνη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται κανονική, τακτική άδεια εδώ και 9 χρόνια, την οποία στερούταν υπό την αυθαίρετη απαίτηση να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του κομμουνισμού.
Πριν από λίγους μήνες και ύστερα από πολλούς αγώνες, του δόθηκαν δύο κουτσουρεμένες άδειες.
Ύστερα από κάθε άδεια ακολούθησαν μεθοδευμένες παρεμβάσεις μαφιόζικου τύπου. Οι δύο εισαγγελείς της φυλακής διώχθηκαν πειθαρχικά, με αποτέλεσμα την αδυναμία σύγκλισης του συμβουλίου φυλακής ειδικά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ τους ζητήθηκε και η κατασκευή πλαστού πειθαρχικού σε βάρος του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αφεντικό η Μέρκελ δίνει τον ΝΕΝΕΚΟ τον Τσίπρα
Με αφορμή όλα όσα γίνονται στην Ιταλία η Μέρκελ αποκάλυψε ότι όταν υπήρχαν παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα κάλεσε τον Τσίπρα συζήτησαν και αμέσως ο Τσίπρας συμφώνησε με τους δανειστές και έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ψήφισε σε ποσοστό 62% ο Ελληνικός λαός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στο ευρώ;
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών και των κυρίαρχων ΜΜΕ βροντοφωνάζει ότι η Ιταλία δεν πρέπει να βγει από το ενιαίο νόμισμα. Λοιπόν, ήρθε η στιγμή να αντιστρέψουμε το παράδειγμα και να καταστήσουμε προφανές το γιατί για την Ιταλία είναι αβάσταχτη η παραμονή στο κλουβί του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Τα πρόσφατα και γνωστά γεγονότα που οδήγησαν στη θεσμική σύγκρουση τον πρόεδρο της δημοκρατίας Ματαρέλα και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία M5S-Lega, με το επακόλουθο βέτο στο όνομα του Πάολο Σαβόνα, προφανώς ανεπιθύμητος στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, ξανάφεραν στην επιφάνεια τη συζήτηση, που δεν είχε σταματήσει ποτέ, για την παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ, το οποίο είναι μια εξαναγκαστική μορφή διακυβέρνησης και όχι ένα απλό νόμισμα.
Σε παρόμοια κατάσταση η Ιταλία είχε βρεθεί στα χρόνια του φασισμού, όταν ο Μουσολίνι αποφάσισε ότι, για λόγους διεθνούς κύρους, η λιρέτα έπρεπε να φτάσει και να διατηρήσει μια συγκεκριμένη ισοτιμία με τη στερλίνα.
Στις 18 Αυγούστου του 1926, σε μια ομιλία του στο Πέζαρο, ο Μουσολίνι ανήγγειλε την πολιτική ανατίμησης της λιρέτας ως προς τη στερλίνα, το νόμισμα αναφοράς τότε παγκοσμίως. Το καθεστώς, αποκλειστικά για λόγους κύρους και διεθνούς αξιοπιστίας, υιοθέτησε μια πολιτική ισχυρής ανατίμησης του νομίσματος, καθορίζοντας τον στόχο στην «περίφημη αναλογία 90». Ο Μουσολίνι πέτυχε τον στόχο του τον Δεκέμβριο του 1927, εισάγοντας το Gold Standard Exchange και καθορίζοντας την ισοτιμία από τις 153,68 λιρέτες ανά στερλίνα, στις 90 λιρέτες ανά στερλίνα. Μία ανατίμηση πάνω από 19% για το ιταλικό νόμισμα.
Περνούν δύο χρόνια με τη λιρέτα στη δυσβάσταχτη «αναλογία 90», ο φασισμός την υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια και τότε φτάνει από τις ΗΠΑ η Μεγάλη Ύφεση του ’29 μισοκρυμμένη σε κάποιο αρθράκι, καθώς οι εφημερίδες του καθεστώτος ασχολούνται με το να γράφουν για τα θαύματα του φασιστικού συντεχνιασμού. Ωστόσο, η ζωή των Ιταλών χειροτερεύει σημαντικά. Οι μεγάλες περικοπές στους μισθούς τέθηκαν σε εφαρμογή με τη θεσμοθέτηση της «Κάρτας εργασίας». Το κόστος της κρίσης και του υποτιθέμενου διεθνούς κύρους από την ανατίμηση του νομίσματος φορτώνεται εξ ολοκλήρου στην εργατική τάξη.
Όταν δεν μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμα, υποτιμάς την εργασία διαμέσου των μισθών. Η αναλογία με το ευρώ είναι ξεκάθαρη και σ’ αυτό το σημείο.
Η «ισχυρή λιρέτα» είναι ένα από τα λάβαρα του καθεστώτος, τόσο που ο Μουσολίνι δηλώνει έτοιμος να την «υπερασπιστεί μέχρι την τελευταία πνοή, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος». Εδώ έχουμε ανησυχητικές ομοιότητες με τους ένθερμους υποστηρικτές του ευρώ πάση θυσία. Κι άλλη ομοιότητα (την αναφέραμε προηγουμένως) με τη σημερινή κατάσταση, για να στηρίξει την ανατίμηση της λιρέτας, κατέφυγε σε αντιπληθωριστική πολιτική όσον αφορά τους μισθούς, που ανάμεσα στο 1927 και στο 1928 και μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του Τριάντα μειώθηκαν από 10-20%, ανάλογα με τις κατηγορίες. Το τσεκούρι έπεσε στους μισθούς των εργατών, που είδαν να χειροτερεύουν οι ήδη άσχημες συνθήκες της ζωής τους.
Φτάνουμε έτσι στο 1930: η λιρέτα βρίσκεται πάντα στην «αναλογία 90» σε σχέση με το αγγλικό νόμισμα και η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται, ενώ η Μεγάλη Ύφεση ωθεί τους Αμερικανούς τραπεζίτες να ζητήσουν τα εκατομμύρια δολαρίων που είχαν δανείσει σε δήμους, οργανισμούς και ιταλικές επιχειρήσεις από το 1925 και μετά. Εκείνη που το πλήρωσε ακριβότερα ήταν η εργατική τάξη: οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 140.000 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, οι μισθοί μειώθηκαν κι άλλο (κατά 25% οι εργάτες γης, 10% οι βιομηχανικοί εργάτες, μεγάλες μειώσεις στον δημόσιο τομέα), τόσο ώστε έγιναν οι πιο χαμηλοί στην Ευρώπη. Η μείωση των τιμών όμως δεν ήταν τόσο ραγδαία όσο εκείνη των μισθών. Η Corriere della Sera έγραψε τότε: «Οι μισθωτοί κάνουν την εξής σκέψη: Αν οι τιμές των αγαθών μειώνονται κατά 5% και οι μισθοί μειώνονται κατά 10%, ποιος καρπώνεται τη διαφορά;»
Σήμερα όπως τότε: μείωση μισθών, κατάρρευση της παραγωγής, συνεχής αύξηση της ανεργίας, προοδευτική φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, μεγάλη αύξηση της φτώχειας. Αυτά που μόλις ανέφερα είναι τα κλασικά αποτελέσματα της διαδικασίας σύνδεσης σε μια ισχυρή σταθερά.
Το καταθλιπτικό σενάριο που παρακολουθούμε με την είσοδό μας στην ευρωζώνη ισοδυναμεί ουσιαστικά με τη σύνδεση της λιρέτας με το γερμανικό μάρκο.
Γνωρίζοντας στην εντέλεια αυτή την κατάσταση, η ερώτηση που πρέπει να θέσουμε είναι η εξής: για ποιο λόγο η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στο ευρώ;
Φαμπρίτσιο Βέρντε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιος θα λύσει αυτή την εξίσωση θα βρει τη λύση και στο Ιταλικό και γενικά το ευρωπαϊκό πρόβλημα:
από 2008 σε 2015
Ιταλικό χρέος από 109,4% σε 132%
Ισπανικό χρέος από 52,8% σε 99%
Πορτογαλικό χρέος από 71,7% σε 132%
Ελληνικό χρέος από 126,7% σε 180,2%
Αλλά και:
Βρετανικό χρέος από 49,9% σε 88,3%
Γαλλικό χρέος από 78,9% σε 96,5%
Γερμανικό χρέος από 72,6% σε 68,1%



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποκλειστικό. Τσαμπουκάς με Κωστόπουλο. Πάρκαρε σε χώρο ΑΜΕΑ και…
Μερικοί ανθρώποι φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ο σεβασμός στους συνανθρώπους τους και κυρίως σε αυτούς που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα είναι υποχρέωση όλων.
Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2018 να υπάρχουν ακόμα μερικοί «τύποι» που να παρκάρουν το όχημα τους σε χώρο για ΑΜΕΑ και εγκυμονούσες. Οι περισσότεροι που το κάνουν βρίσκουν δικαιολογία την χρονική διάρκεια «Έλα μωρέ τώρα… πέντε λεπτά θα κάνω… αν έρθει κάποιος θα το μετακινήσω» είναι μια κλασική ατάκα που θα ακούσεις από αυτόν που θα χρησιμοποιήσει το parking αναπήρων για τη δική του ευκολία.
Μάλιστα, είναι ακόμα πιο θλιβερό όταν αυτή η παρασπονδία γίνεται από ανθρώπους που προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ και θέλοντας και μη δημιουργούν πρότυπα. Πρότυπα τα οποία υποσυνείδητα οικειοποιείται μεγάλη μερίδα του κόσμου. Τελευταίο παράδειγμα αυτό του Πέτρου Κωστόπουλου. Σύμφωνα με ανάρτηση πολίτη στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Facebook, ο δημοσιογράφος πάρκαρε τη μηχανή του σε χώρο για ΑΜΕΑ και εγκυμονούσες. Ο πολίτης τον πέτυχε ενώ έφευγε και του είπε «Ωραία μαγκιά έχεις κάνει». Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάρτηση μετά από τη λογομαχία του ο Πέτρος του απάντησε «Σε γράφω στ’ @ρχ@δ@@ μου». Θλιβερό…
Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση
«Η μηχανή αυτή παρκαρισμένη σε χώρο για ΑΜΕΑ και εγκυμονουσες ανήκει στον γνωστό μπουρτζοβλαχο και celebrity της πλάκας ΓΤΠ #ΠετροςΚωστοπουλος . Έτυχε να τον πετύχω καθώς πήγαινε να την πάρει, του λέω «Ωραία μαγκιά έχεις κάνει».. Κάτι μου απάντησε, δεν κατάλαβα διότι (όπως και όλο του το σιναφι), όταν είσαι τίγκα (…) Του απαντώ κι εγώ «Δεν σε χάλασε η φώτο που σε πήρα» … Και μου λέει το θρυλικό » Σε γράφω στ’αρ@@@@@ μου» … ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο μάγκας της (νεο)Ελλαδας»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι εμφύλιος, από την έναρξή του ήταν μάχη κατά των τρομοκρατών και των μισθοφόρων της Δύσης»
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 09:26
«Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, καθώς από την έναρξή του ήταν μία μάχη κατά των τρομοκρατών και των ''μισθοφόρων της Δύσης''» δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η λέξη ''εμφύλιος πόλεμος'' χρησιμοποιήθηκε έξυπνα από την αρχή των συγκρούσεων στη Συρία, ακόμη κι από τους φίλους μας και τους συμμάχους μας, από λάθος, χωρίς να υπάρχει κατανόηση του περιεχομένου και του νοήματός της. Ο ''εμφύλιος πόλεμος'' στη Συρία σημαίνει ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ φανατικών επί τη βάσει εθνικιστικών ή αιρετικών ή θρησκευτικών διαφορών ή ίσως διαφορετικών πολιτικών απόψεων ή διαφορετικών πολιτικών ρευμάτων, ας πούμε, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχουμε στη Συρία» τόνισε ο πρόεδρος Άσαντ στο τηλεοπτικό κανάλι RT.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δυστυχως ζει το κτηνος  ο ναζιστης Ρώσος «δολοφονημένος» αληταρας δημοσιογράφος στο Κιεβο
 Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, 17:56
Δυστυχως ζωντανός είναι ο αληταρας ναζιστης ρώσος δημοσιογράφος και δηθεν συγγραφέας Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος θεωρείτο μέχρι σήμερα νεκρός μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο, όπως είχε ανακοινώσει η ναζιστικη «ουκρανική» αστυνομία.
Σώος εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην ναζιστικη «ουκρανική» τηλεόραση, όπου και ευχαρίστησε τις ναζιστικες υπηρεσίες ασφαλείας της ναζιστικης «ουκρανίας» του Κιεβου που του έσωσαν τη ζωή.
Σε δηλώσεις του ο αληταρας ναζιστης επικεφαλής των ναζιστικων υπηρεσιών ασφαλείας της ναζιστικης  «ουκρανίας» του Κιεβου παραμυθιασε ότι έλαβε δηθεν πληροφορίες σχετικά με ένα δηθεν ρωσικό σχέδιο εκτέλεσης του ναζιστη «ρώσου» δημοσιογράφου, την οποία κατάφερε να το αποτρέψει.
Κατηγόρησε, με θρασσος χιλιων αρχιψευτηδων ο αληταρας ναζιστης, τις ρωσικές μυστικές δυνάμεις ότι δηθεν διέταξαν τη δολοφονία του ναζιστη «ρώσου» δημοσιογράφου στο Κίεβο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου ναζιστη αληταρα, που συνεχισε τα ψεματα του, Ουκρανός πολίτης έλαβε το ποσό των 40.000 δολαρίων για να προχωρήσει στην εκτέλεση του ναζιστη «ρώσου» δημοσιογράφου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή! Προσπαθούν να κλείσουν άρον άρον το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
30/5/2018
Την Τρίτη 29/5/2018 με ένα τηλεφώνημα από τη διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ (η εταιρία που διαχειρίζεται το χώρο του πρώην αεροδρομίου και ανοίκει στο ΤΑΙΠΕΔ) προς το καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ανακοινώθηκε ότι το Ιατρείο πρέπει να κλείσει μέσα σ’ ένα μήνα.
Μια δομή με τεράστιο και αναγνωρισμένο στη χώρα και την Ευρώπη κοινωνικό έργο, με δεκάδες χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις και παροχές φαρμακευτικών υλικών προς όλες τις εθελοντικές και πολλές κρατικές δομές υγείας της Ελλάδας, καλείται να εξαφανιστεί.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στα πλαίσια του τηλεφωνήματος έγιναν θετικότατα σχόλια για τη δράση του ΜΚΙΕ αλλά – βλέπετε – είναι μνημονιακή υποχρέωση να καθαρίσει ο χώρος.
Σαν δεν ντρέπονται αυτοί που παριστάνουν πως κυβερνούν. Αυτοί που πάτησαν στις πλάτες και των ανθρώπων του Ιατρείου για να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες μια δοτής από τη δικτατορία της ΕΕ «εξουσίας».
Απατώνται όμως αν πιστέψουν πως τα εγκλήματά τους θα μείνουν ατιμώρητα. Και αντίσταση θα συναντούν στις επιλογές τους και το τέλος τους που πλησιάζει θα είναι επώδυνο για αυτούς.
Το Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο καλεί ήδη τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 31/5/2018 στις 20.00 για να παρθούν σχετικές αποφάσεις αντίστασης στην προσπάθεια κατάργησης του Ιατρείου.
(*) Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Κατά τη νύκτα της 30ης προς την 31η Μαΐου υπεξηρέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ’ αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις. Οι ένοχοι και οι συνεργοί αυτών θα τιμωρηθώσι διά της ποινής του θανάτου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομαντατούρ, στις 31 Μαΐου 1941.
Το πρωί της 31ης Μάη 1941 η χιτλερική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, που μόλυνε με την παρουσία της τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δεν υπήρχε πια. «Δράστες» ήταν δυο φλογεροί Ελληνες πατριώτες ο Λάκης Σάντας και ο Μανόλης Γλέζος.
Ο Λάκης Σάντας σ’ ένα κείμενό του, που υπάρχει στο αρχείο του Ηλία Πετρόπουλου, περιγράφει αυτό το ηρωικό εγχείρημα. Αφού αναφέρει πώς αποφάσισαν με τον Γλέζο το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας, περνάει στην περιγραφή της επιχείρησης που ξεκίνησε στις εννιάμισι το βράδυ της 30ης Μαΐου
Αφού πέρασαν από τις φρουρές των Προπυλαίων, χρησιμοποιώντας ένα τοπογραφικό της Ακρόπολης από μια εγκυκλοπαίδεια, έφτασαν στον κοντό. «Λύσαμε το συρματόσχοινο, συνεχίζει, και τραβήξαμε για να την κατεβάσωμε. Μα την είχαν μπλέξει στην κάτω άκρη της με τρία συρματόσχοινα που στήριζαν τον κοντό. Κρεμιόμαστε και οι δυο για να την κατεβάσωμε, μα δεν κατέβαινε. Αρχίσαμε με τη σειρά να σκαρφαλώνουμε στο σιδερένιο κοντό για να τη φτάσωμε και να την κόψωμε. Μα ήταν αδύνατο να τη φτάσωμε. Κουρασμένοι σταθήκαμε για λίγο κι απογοητευτήκαμε, σκεφτόμαστε τι να κάνωμε. Να φύγωμε χωρίς τη σημαία – λάφυρο, δεν το σκεφτήκαμε ούτε στιγμή. Και μέσα στην ένταση της σκέψης μας, σκεφτήκαμε να σπάσωμε τα τρία συρματόσχοινα για να μπορέσωμε να τη σπάσωμε». Αρχισαν τότε «με χέρια και με δόντια» και σε λίγο το μισητό σύμβολο κατέβηκε. Εσκισαν τον αγκυλωτό σταυρό και την υπόλοιπη σημαία την έκαναν ρολό και την πέταξαν στη σπηλιά. «Ακούσαμε το γδούπο της και ησυχάσαμε», αφηγείται ο Λ. Σάντας.
Το κομμάτιασμα της χιτλερικής σημαίας κατατάραξε τους χιτλερικούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Η γενναία πράξη του Γλέζου και του Σάντα, με το συμβολισμό της, προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγεται Πιπίνα Κουμάντου, είναι στέλεχος της Ν.Δ. και ασελγεί ξετσίπωτα σε βάρος της ιστορίας αυτού του τόπου, γράφοντας πως ο Γρηγόρης Λαμπράκης σκοτώθηκε σε τροχαίο, ενώ έκανε βόλτα στη Θεσσαλονίκη.
Είναι πολύ πιθανό η κυρία αυτή να μην ξέρει την τύφλα της από ιστορία. Τι κι αν είναι εγγονή καθεστωτικού δημάρχου -των μετεμφυλιακών χρόνων και της εποχής των τρικύκλων- κόρη εθνικόφρονα συγγραφέα και δικηγόρος; Έχω γνωρίσει ακόμη πιο αμόρφωτους απ' αυτήν και με περισσότερα πτυχία. Οπότε, απλώς, όπως κάθε ψώνιο, εκφέρει άποψη. Σάμπως θα κληθεί πληρώσει φόρο;
Μπορεί πάλι να ξέρει τι συνέβη. Αλλά εκεί στην Καλαμάτα η Δεξιά είχε πάντα μια σοβαρή απόκλιση προς τον φασισμό. Από την εποχή των ταγματαλητών και του Μελιγαλά. Και η συστηματική και ξετσίπωτη ψευδολογία αποτελεί αξία για φασίστες και φασίστριες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη
Δυνάμεις του Σιωνιστικού στρατού κατοχής σε μία προκλητική πράξη τρομοκρατίας, την οποία βαφτίζουν "προληπτική έρευνα για τον εντοπισμό όπλων" μέσα σε ένα σπίτι Παλαιστινίων αποδεικνύουν για άλλη μία φορά το πραγματικό πρόσωπο του Ισραήλ.
Το πρόσωπο του Κατακτητή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Σάββατο 26 Μαΐου ένας νεαρός μαυρος άνδρας ανέβηκε σε λίγα δευτερόλεπτα τέσσερις ορόφους από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο Παρίσι, για να σώσει ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό. Ο Μαμουντού Γκασάμα (Mamoudou Gassama) που ήταν παράνομος μετανάστης από το Μαλί, με απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα λάβει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για αυτή την πράξη του. Μετά από αυτό, εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορες θεωρίες,  ότι η διάσωση ήταν στημένη για να κερδίσουν οι λαθρομεταναστες τη συμπαθεια του κοσμου.

Ρε Μακρόν-Ρότσιλντ μας έχετε για μαλάκες, αμερικανάκια;

Μηδέν στη σκηνοθεσία, μηδέν στην πετυχημένη προπαγάνδα...
Το "άγνωστο" άτομο που κρατάει το παιδάκι από το ένα μπράτσο, σχεδόν στην αγκαλιά του κι από απόσταση 5 εκατοστών, δεν μπορεί να το σώσει, αλλά αναμένει κρατώντας το παιδί για 20 ολόκληρα λεπτά να εμφανιστεί ο "σωτήρας"...
Κι ο κόσμος, οι περαστικοί νομίζουν ότι ο "άγνωστος" που κρατάει το παιδί, μάλλον παίζει μαζί του επικίνδυνα...
Μετά από 20 λεπτά ο ήρωας "μετανάστης" σκαρφαλώνει... "σώζει" το παιδάκι και τον οποίο υποδέχεται, παρασημοφορεί και διορίζει πυροσβέστη ο ετεροφοβικός πρόεδρος...
Ποιο ήταν το παιδάκι; Ποιος το είχε 20 λεπτά στην αγκαλιά τους και δεν το "έσωζε";
Έλεος με τα αμερικάνικα παραμύθια σας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nigel Farage: Λέγκα και Κ5α είναι για την ΕΕ χειρότερα από το Brexit


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπισθοχώρησαν «Πέντε Αστέρια» και «Λέγκα», θυσιάζοντας για τις κυβερνητικές καρέκλες τον Σαβόνα. Κακή αρχή!
31/5/2018
Κακή αρχή σε σχέση με την στάση τους απέναντι στην νεοφιλελεύθερη «φυλακή» της ευρωζώνης φαίνεται ότι κάνουν Ντι Μάιο και Σαλβίνι.
«Πέντε Αστέρια» και Λέγκα, προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν στις κυβερνητικέςκαρέκλες και όχι μόνο, προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση στις πιέσεις των κατεστημένων «ευρωφρονικών» ελίτ της Ιταλίας, της Γερμανίας και των Βρυξελλώνκαι θυσίασαν τον Πάολο Σαβόνα, για τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε veto για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας λόγω των παλαιότερων κριτικών απόψεών του για το ευρώ και τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.
Η Γερμανία για μια άλλη φορά μοιάζει να επιβάλλει την βούλησή της στην Ιταλία, παρακάμπτοντας την λαϊκή βούληση.
Ιταλία: Συμφωνία Πέντε Αστέρων – Λέγκας για κυβερνητικό σχήμα
Συμφωνία στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα βασικά υπουργεία  έχει επέλθει σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης – Απομακρύνεται το σενάριο των άμεσων εκλογών
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει να είναι εφικτή η τελική συμφωνία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα για την σύνθεση της κυβέρνησης.
Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.
Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίαςθα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας.
Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στην βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, o οποίος σύμφωνα με τη Republica θα ορισθεί πρωθυπουργός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Stefano Fassina υπέρ της κυβέρνησης Λεγκας-Κ5Α και του prof. Paolo Savona
Κυβέρνηση, Fassina (Leu): "Είμαι με τον Savona. Αριστερά; Στέλνει την Ιταλία στο βάραθρο"
Κυβέρνηση, Stefano Fassina (Leu) στηρίζει τον καθηγητή Paolo Savona και κάνει κριτική στο Δημοκρατικό Κόμμα, Romano Prodi και Carlo Calenda. Μια τέτοια αριστερά στέλνει την Ιταλία στο βάραθρο...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνία για κυβέρνηση στην Ιταλία
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 18:41
Η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια «έχει κλειδώσει», όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι ο Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα αναλάβουν οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.
 Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.
Η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο. Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, εκείνο των Εσωτερικών.
Η τελική λύση επετεύχθη σήμερα το απόγευμα, μετά από δίωρη συνάντηση του Σαλβίνι με τον Ντι Μάο και τον Κόντε.
Ο εντολοδόχος, τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλλι παρέδωσε την εντολή στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα για να διευκολύνει την σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.
Πιθανή η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αύριο το πρωί
Ο Τζουζέπε Κόντε, που έχει προταθεί για την πρωθυπουργία από τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια, αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ο Κόντε είναι πιθανό να παρουσιάσει στον πρόεδρο την οριστική λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: Η Βουλή ενέκρινε νόμο για την απαγόρευση της μαντήλας στους δημόσιους χώρους
 Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 15:29
Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε σήμερα έναν νόμο που απαγορεύει την ισλαμική μαντήλα (μπούρκα ή νικάμπ) στους δημόσιους χώρους, ακολουθώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο.
«Όποιος φέρει, σε δημόσιους χώρους, ένα ένδυμα που κρύβει το πρόσωπο υπόκειται στην καταβολή προστίμου», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε με 75 ψήφους. Τριάντα βουλευτές ψήφισαν κατά του μέτρου.
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, είχε επίσης την έγκριση των δύο πρώτων πολιτικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο: των Σοσιαλδημοκρατών και του ακροδεξιού Λαϊκού Κόμματος.
Από την 1η Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος, κάθε παραβίαση της απαγόρευσης της μαντήλας σε δημόσιους χώρους θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 κορωνών Δανίας (134 ευρώ). Αν το αδίκημα επαναληφθεί, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει τις 10.000 κορώνες.
Δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο για τον αριθμό των γυναικών που φορούν νικάμπ ή μπούρκα στη Δανία.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές (…) . Όμως αν υπάρχουν, πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο», είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σόρεν Πάπε Πούλσεν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.
Η ισλαμική μαντήλα απαγορεύεται ή υπόκειται σε περιορισμούς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε την μπούρκα στους δημόσιους χώρους, με έναν νόμο που «απαγορεύει την απόκρυψη του προσώπου στον δημόσιο χώρο», ο οποίος εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2011.
Ο νόμος, που επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2014, προβλέπει πρόστιμα έως και 150 ευρώ. Μέσα σε πέντε χρόνια σημειώθηκαν περισσότερες από 1.600 παραβάσεις.
Τον Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικύρωσε την απαγόρευση της μπούρκας στους δημόσιους χώρους στη Βέλγιο. Η μπούρκα απαγορεύεται επίσης στην Αυστρία από τον Οκτώβριο.
Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν στις 27 Αυγούστου 2017 έναν νόμο που απαγορεύει εν μέρει την μπούρκα σε ορισμένο πλαίσιο, υποχρεώνοντας κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους να έχουν εντελώς ακάλυπτο το πρόσωπο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τα πρόσωπα με καλυμμένο το πρόσωπο να βγάλουν το κάλυμμα σε περίπτωση που τους ζητηθεί εξακρίβωση στοιχείων. Η Μπούντεσρατ, η άνω βουλή, ενέκρινε με τη σειρά της τον νόμο στις 12 Μαΐου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Μήπως και η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (die Linke), είναι ξενόφοβη, ρατσίστρια, γερμανικό ναζιστικό εθνίκι, ακροδεξιά ; Πιθανόν. Από ιδεολογικά τυφλωμένους «βιομήχανους» του μεταναστευτικού και εκτός πραγματικότητας απολιτίκ ηθικολόγους όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς."

Κατά των «ανοιχτών συνόρων» *
«Για τους ανθρώπους που διώκονται για πολιτικούς λόγους στην πατρίδα τους πρέπει να υπάρχουν ανοιχτά σύνορα και δικαίωμα στην παροχή ασύλου! Αυτό όμως διαφέρει από το ζήτημα της μετανάστευσης, της οικονομικής-εργατικής μετανάστευσης. Θα γίνει δικαιότερος ο κόσμος εάν μεταναστεύουν από τις φτωχότερες χώρες ειδικά τα καλοστεκούμενα μεσαία στρώματα και στις πλουσιότερες χώρες υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στους μισθούς, και γι αυτό το λόγο μεγαλύτερη συμπίεση μισθών, ιδιαίτερα στον τομέα των χαμηλόμισθων; Δεν το πιστεύω. Όποιος θέλει έναν δικαιότερο κόσμο πρέπει να καταγγείλει ανέντιμες εμπορικές συμφωνίες, να τελειώσει τη λεηλασία των φτωχών χωρών, και να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων σε περιοχές κρίσεων. Έτσι δημιουργούνται οι αιτίες της μετανάστευσης. Είναι λάθος να λέμε σαν Αριστερά ότι υποστηρίζουμε τη θέση ότι ο καθένας που επιθυμεί μπορεί να έρχεται στη Γερμανία και να έχει απαιτήσεις για κοινωνικές παροχές».
Μήπως και η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (die Linke), είναι ξενόφοβη, ρατσίστρια, γερμανικό ναζιστικό εθνίκι, ακροδεξιά ; Πιθανόν. Από ιδεολογικά τυφλωμένους «βιομήχανους» του μεταναστευτικού και εκτός πραγματικότητας απολιτίκ ηθικολόγους όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.
 (28-5-2018)
* (Αφορμή για το σχόλιο ήταν τα όσα εσκεμμένα παραμένουν «στο σκοτάδι» στη Λέσβο, όπου μέσα σε μια νύχτα τα δύο ΚΥΤ μεταναστών έγιναν με «άνωθεν εντολή» πέντε, αδιαφορώντας για τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων, προφανώς στο πλαίσιο του συνθήματος «Μετανάστες, αδέλφια ταξικά. Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», που «κοσμεί» τους τοίχους γύρω από το «Άβατον» της Αθήνας).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έφυγε» ο τελευταίος μαυροσκούφης
31.05.2018, 20:00
Σε ηλικία 95 ετών πέθανε ο μικρότερος από τους 40 μαυροσκούφηδες της προσωπικής φρουράς του Άρη Βελουχιώτη, Χαράλαμπος Ρούπας.
Αρνήθηκε να δώσει τα όπλα του στη Βάρκιζα (δεν τα παρέδωσε ποτέ), έζησε σε φυλακές συνολικά 17,5 χρόνια και δύο φορές καταδικάστηκε δις εις θάνατον.
Ηταν εκ των πλέον έμπιστων του Βελουχιώτη και κρυπτογράφος των μηνυμάτων του, ενώ έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.
Η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στις 15.00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή του αύριο Σάββατο, στην πατρίδα του, το Αίγιο.
Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα και την κόρη του, στους οικείους και τους φίλους του.

Η ζωή του -

Γεννήθηκε στο Αίγιο 25 Ιανουαρίου 1924. Ο πατέρας του ήταν προύχοντας της Τραπεζικής, από τα πρώτα ονόματα, μεγαλέμπορος και μεγαλοκτηματίας, είχε αναλάβει την εκμετάλλευση των δασών και γαιών του Μεγάλου Σπηλαίου. Βενιζελικός δολοφονήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν ο γιος του έγινε 9 μηνών.
Μεγάλωσε στο Αίγιο όπου και έλαβε τη βασική του παιδεία. Αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο Αιγίου, όπου ήταν άριστος μαθητής και όπως αφηγείται ο ίδιος: «Στην τελευταία τάξη, επί “γυμνασιαρχίας” Μάλλιου, ένθερμου υποστηρικτή της μεταξικής νεολαίας, αποβλήθηκα από τα Γυμνάσια Αιγίου, διότι δεν κατέδωσα συμμαθητές μου που είχαν διασκορπίσει στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκηρύξεις της Ο.Κ.Ν.Ε. (Πυρπιρής, Μόσχος Διονύσιος, Γιαννόπουλος Διονύσιος κ.α.).
»Εγώ δεν ήμουν Οκνίτης, αλλά αυτοί που έκαναν τη συγκεκριμένη συνωμοτική πράξη, ήταν στενοί φίλοι μου, οι οποίοι κατά την ξενική Κατοχή, εντάχθηκαν στις γραμμές της Ε.Π.Ο.Ν., πολέμησαν τον κατακτητή και έπεσαν ηρωικά από τα φασιστικά βόλια του. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Ακράτας έχοντας γυμνασιάρχη τον δημοκρατικότατο κ. Πασπάτη».
Το 1942 εγγράφεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έρχεται σε επαφή με την Ε.Π.Ο.Ν. οργανώνεται, γίνεται μέλος της και κατατάσσεται έπειτα από μαθητεία ως στενογράφος και κρυπτογράφος στο Κλιμάκιο Γενικού Αρχηγείου Νότιας Ελλάδας (το γνωστό Κ.Γ. Α.Ν.Ε.) του Γ ενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ. Κλήθηκε από την Οργάνωση στο Αίγιο να υποδεχθεί τον ουλαμό του Άρη που θα ερχόταν με πλωτά μέσα, από την περιοχή του Μαραθιά (Ρούμελης), να διαπεραιωθεί στην θέση Παναγοπούλα Αχαΐας.
Από εκεί και πέρα έγινε ο εξ απορρήτων του Αρη, με άλλα λόγια Κ/Τ που στη στρατιωτική ορολογία σημαίνει κρυπτογράφος του, με τον εξής τρόπο: Στην Αράχωβα Αιγιαλείας όπου εγκατέστησε τη βάση διοίκησης του ο Αρης, φώναξε τον Χαράλαμπο, (αφού είχε λάβει τα διαπιστευτήρια από την Οργάνωση Αιγιαλείας), να τον συναντήσει εκεί που διαβιούσε.
Μπαίνοντας στο δωμάτιο που του υπέδειξαν αντίκρυσε δυο άτομα κοντά στο τζάκι και απευθύνθηκε στον περιποιημένο και ατσάκιγο ένστολο με τις φρεσκογυαλισμένες μπότες και τα καλοψαλιδισμένα γένια του, αλλά εκείνος ήταν, ο καπετάν Ερμής (Βασίλης Πριόβολος που τον ξεπροβοδίσαμε πριν από λίγον καιρό) τον σταμάτησε και του είπε να απευθυνθεί στον άλλο ένστολο που ήταν ο πρωτοκαπετάνιος.
Ο αρχηγός του λέει πως από δω κι έπειτα θα είναι ο Κ/Τ του, διατάζει και του φέρνουν έναν μαύρο σκούφο, ίδιο όπως και των άλλων αντρών του και με τα ίδια του τα χέρια τον φοράει στο νέο μέλος των «μαυροσκούφηδων», που αποτελούσαν το επιτελείο του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Άρη στην Πελοπόννησο μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας ήταν σκιά του.

Μετά τη Συμφωνία διαλύθηκε ο ουλαμός. «Δεν “παρέδωσα” τον οπλισμό μου, συνεχίζει ο αποβιώσας, με συνέπεια να διαγραφώ από το Κόμμα. Περιφερόμουν διωκόμενος στην ορεινή Αιγιάλεια, της οποίας ο πληθυσμός με περιέθαλψε σαν παιδί του, παρ’ όλες τις συστάσεις της κομματικής οργάνωσης να με περιφρονούν, μέχρις ότου αναχώρησα για την Αθήνα να τελειώσω με τις σπουδές μου.
Τρεις φορές γλύτωσα τη σύλληψη, από μπλόκα και από τυχαία συνάντηση με φασίστες. Τελικά με συνέλαβε η Εθνοφυλακή, στην Πάτρα όπου είχα μεταβεί, ύστερα από κάρφωμα προδοτικό. Με βασάνισαν... Τελικά με καταδίκασαν δις εις θάνατον. Δεν εκτελέσθηκε όμως η ποινή μου, όπως και άλλων αγωνιστών της Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, έπειτα από τη σωτήρια επέμβαση του Ο.Η.Ε. και της Σοβιετικής Ένωσης.
Επί 17 χρόνια έζησα στη βασανιστική αλλά ηρωϊκή ατμόσφαιρα τη ζωή στις φυλακές, συντροφιά με το θάνατο, αρχικά στην Πάτρα, μετά από το βασανισμό μου με εντολή του κατοπινού προέδρου της Δημοκρατίας μας Κων/νου Στεφανόπουλου, που υπηρετούσε τότε εκεί ως κατώτερος αξιωματικός του το είπα όταν κάποτε με το φίλο και σύντροφο Πέτρο Κουλουφάκο τον είχαμε επισκεφθεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αναφορικά με το θέμα των Ομήρων που είμαστε επιφορτισμένοι να φέρουμε σε πέρας. Αναθυμήθηκε το γεγονός με τη βοήθεια μου, αναφέροντας του κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά και τελικά συμφιλιωμένοι σφίξαμε τα χέρια.
Από την Πάτρα μετήχθην στις Φυλακές Αβέρωφ για δυο ημέρες και με ξαποστείλανε στις σκληρές Φυλακές της Κέρκυρας. Ακολούθησε η κράτησή μου στις Φυλακές Κεφαλληνίας, που είχε χτίσει ο Μαίτλαντ στο Δρέπανο Αργοστολιού, που ήταν εξίσου σκληρές οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτικών κρατουμένων, με αρκετές απεργίες πείνας και βασανιστικές αναγκαστικές σιτίσεις από την πλευρά της Διεύθυνσης, μέχρι τους σεισμούς που έπληξαν τα νησιά του Ιονίου και είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση των φυλακών.
Τότε κατέπλευσε στο Αργοστόλι σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας το βασιλικό ζεύγος μετά του διαδόχου τους για να διαπιστώσουν οι ίδιοι το μέγεθος της καταστροφής. Βλέποντας την κινητικότητα των κρατουμένων, η Φρειδερίκη, που βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε τον τοπικό πληθυσμό, διέταξε να διανεμηθούν στους φυλακισμένους τσιγάρα, τα οποία της τα επιστρέψαμε λέγοντας πως από τους πολιτικούς κρατούμενους δεν καπνίζει κανένας, ενώ πριν από λίγον καιρό είχαμε κατέβει σε απεργία πείνας με αίτημα να μπορούμε να προμηθευόμαστε μεγαλύτερο αριθμό τσιγάρων.
Ακολουθεί η μετάβασή μας στις Φυλακές Καλαμιού Κρήτης, στο γνωστό Ιτζεδίν, όπου και εκεί μας βρήκαν σεισμοί και αρκετοί από εμάς μεταχθήκαμε στις Φυλακές της Αίγινας. Αποφυλακίστηκα το 1964, χωρίς να απαλλοτριώσω ούτε δράμι από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις.
Τη μητέρα μου την είχαν εκτοπίσει για ένα διάστημα στο Τρίκερι προσπαθώντας να την εκβιάσουν να γράψει το σπίτι μας στο Αίγιο στην Μητρόπολη Αιγίου, για να μην έχω τίποτα όταν αποφυλακιστώ και για έναν ακόμα λόγο, να με εξαναγκάσουν να υπογράψω δήλωση.
Μετά την αποφυλάκισή του ο Χαράλαμπος Ρούπας προσπάθησε να εργαστεί διδάσκοντας ιδιαίτερα μαθήματα αλλά η Ασφάλεια δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί. Αποτάθηκε για λογιστική ή όποια άλλη απασχόληση σε διάφορες εταιρίες αλλά και εκεί συνάντησε το τείχος που ύψωνε ο κατασταλτικός κρατικός μηχανισμός. Τελικά προσελήφθη σε μιαν ιδιωτική εταιρία, του Λυμπερόπουλου, αρχικά ως λογιστής και μετέπειτα ως διαχειριστής, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Μετά τη διάσπαση στο ΚΚΕ. τάχθηκε με το ΚΚΕ εσωτερικού, συνεπής πάντα στην κομματική δουλειά. Παράλληλα συνεργάστηκε με τα έντυπα: Η ΑΥΓΗ, Πορεία, ΒΗΜΑ Αιγιαλείας, υπεύθυνος της έκδοσης του περιοδικού ΕΑΜ Αντίσταση -όργανου του Πανελλαδικού Συνδέσμου Εαμικής Εθνικής Αντίστασης στον οποίο Σύνδεσμο υπήρξε αρκετό διάστημα και Γραμματέας του- εφημερίδα ΣΤΥΞ, καθώς και την ιταλική Rinastica.
Μαζί με τους αντιστασιακούς συμπατριώτες του συγγραφείς Κλιάφα και Μπιναρδόπουλο έκδοσαν και κυκλοφόρησαν το βιβλίο «Η Αντίσταση στην Αιγιάλεια κατά την Κατοχή». Κυκλοφόρησε το βιβλίο για τον εύζωνα «Κωνσταντίνο Κουκίδη» της Ακρόπολης που έπεσε από τον ιερό βράχο την πρώτη ημέρα της Κατοχής. Υπάρχουν μελέτες του αδημοσίευτες όπως: «Συνέλευση της Βοστίτσας το 1821», «θεόκλητος», «Ευσέβιος Κηπουργός», «Συνεργάτες των ναζί στην Αιγιάλεια».
Συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Π.Σ. Α.Ε.Ε. Α. στην Κίνηση Ενωμένη Εθνική Αντίσταση με πρόεδρο τον υπουργό Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη και Γραμματέα τον συγγραφέα και αντιστασιακό Σταύρο Γιαννακόπουλο ή Πέτρο Ανταίο. Διετέλεσε σύμβουλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΑ. στην αξιολόγηση των αιτήσεων αντιστασιακών για την απονομή της σύνταξής τους.
Δημιούργησε τον Σύλλογο «Δράπανο Αργοστολιού Κεφαλωνιάς», που αναφέρεται στους εκτελεσμένους πολιτικούς κρατούμενους θανατοποινίτες στις μεσαιωνικές Φυλακές Αργοστολιού. Ως αντιστασιακός και δη Μαυροσκούφης υπήρξε Γραμματέας του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη με Πρόεδρο τον άλλο Μαυροσκούφη Βασίλη Πριόβολο ή καπετάν Ερμή.
Ο Χαράλαμπος Ρούπας συγκαταλέγεται στις μορφές της Εθνικής μας Αντίστασης. Έδρασε αποκλειστικά και μόνον κατα τη διάρκεια της φασιστοναζιστικής Κατοχής στη χώρα μας. Υπήρξε γενναίος πατριώτης και σταθερός στις αξίες του, μέχρι την ανχώρηση του από τον κόσμο μας.
Αρνήθηκε το παράσημο του ισραηλητικού κράτους που τελούσε τότε υπό την προεδρία του Σαρόν, που τον ανακήρυχναν με το διάσημο τους «Δίκαιο των Εθνών», για τους Εβραίους διέσωσε από τον αφανισμό των ναζί κατακτητών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Ρίχτηκε με τα μούτρα στην κατάρτιση πινάκων με ονόματα αντιστασιακών και απλών πολιτών που είχαν συλληφθεί ως όμηροι από τους Γερμανούς κατακτητές —και είχαν σταλεί σε στρατόπεδα εντός Ελλάδας και σε άλλες κατεχόμενες χώρες ως σκλάβοι εργασίας στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή τους— για να αποζημιωθούν από το ίδρυμα ΜΝHΜH-ΕΥΘΥΝΗ- ΜΕΛΛΟΝ, με βάση απόφαση που υποχρέωνε η συσταθείσα από νεογερμανούς ανωτέρω οργάνωση βιομηχανικές και χημικές εταιρίες που χρησιμοποιούσαν σκλάβους εργάτες όπως: η Κρούπ, Φάρμπεν, Κράους Μαφέϊ, Μπάγιερ και άλλες, συνεργαζόμένος με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μέσω του διευθυντού του κ. Δανιήλ Εσδρά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μια νεοδημοκράτισσα ονόματι Κουμάντου - εκστόμισε εγγράφως και με πάσα σοβαρότητα ότι ο Λαμπράκης ήταν θύμα τροχαίου (;;!!)
σχολιο.- αυτή το πάιζει δικηγόρος! 8 κ 11 έτη για τροχαίο δεν τρώει κανείς! ΔΕΝ γίνεται. Μάλλον επίτηδες το κανε για να κερδίσει δημοσιότητα. Υ.Γ: Ποιός τη γαμεί την αστυνομία, ειδικά εκείνης της εποχής;; Κι οι δικαστικές αρχές τότε στα αρχίδια τους την έγραψαν κ κοίταξαν να το σουλουπώσουν το πράγμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαμπράκης ήταν "Ακτιβιστής" και έπεσε, θύμα τροχαίου.
Οπως βολεύει τον καθένα, μεσ'το κεφάλι του, έτσι θα γράφεται, από δω και στο εξής, η σύγχρονη ιστορία. .
Πάλι καλά ,που δεν είπε
ποδοσφαιριστης που έπεσε θύμα,τρικλοποδιας, κατά λάθος απ' έναν αντιπαλο, μεσ'το γήπεδο...
Και σκεφτείτε, ότι αυτή, την κουραδα της ΝΔ, την πληρώνουμε όλοι μαζί, κάθε μήνα από την τσέπη μας, για να μας αντιπροσωπευει, στο κοινοβούλιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος ναζιστης, χαφιες της CIA (αντι-Πουτινικός) δημοσιογράφος αυτοεξορίζεται στην Ουκρανία, όπου κάποιος τον πληροφορεί ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του από τους Ρώσους. Ο δημοσιογράφος δέχεται την προστασία των ναζιστικων «ουκρανικων» αρχών, οι οποίες πληροφορούν όλο τον πλανήτη ότι ο τύπος δολοφονήθηκε και τον κλαίνε η γυναίκα του και όλα τα φιλελεδια απανταχού της γης... Ο τύπος ανασταίνεται, ομολογεί ότι αυτοβούλως βοήθησε τους ναζι «ουκρανούς» να στήσουν την προβοκάτσια και ο αρχιμαλάκας "δημοσιογράφος" Ηλίας Κανέλλης στον επί 31 χρόνια κρατικοδίαιτο Αθήνα 9,84 πανηγυρίζει ότι ξεβρακώθηκαν οι Ρώσοι! Είναι ημέρα Πέμπτη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H CIA (μυστικές υπηρεσίες της χούντας της Ουκρανίας) σκηνοθετεί χονδροειδώς "δολοφονία" του φασίστα δημοσιογράφου Аркадий Бабченко! Οι πιο άθλιες προβοκάτσιες στην υπηρεσία του πολέμου... Παραθέτω από Thanassis Avgerinos: "Μια θεοπάλαβη #fakenews με κρατική έμπνευση ιστορία, για την οποία άλλοι θα ντρέπονταν, όχι όμως όσοι τη σχεδίασαν: Ένας ουκρανικής καταγωγής δημοσιογράφος με αντιρωσικές απόψεις, που ζούσε στη #Russia και μετακόμισε στην #Ukraine, υποτίθεται ότι δολοφονείται το πρωί στο #Kiev. Μάλιστα τα ΜΜΕ όλου του κόσμου μεταδίδουν τις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος με το ...πτώμα του να κείτεται στο έδαφος και μέσα σε λίμνη αίματος με εμφανή τα σημάδια από τους πυροβολισμούς, που δέχθηκε πισώπλατα. Οι πάντες, πριν καλά καλά καταλάβουν τι συμβαίνει, ως συνήθως κατηγορούν τη #Moscow, τον #Putin, το #Kremlin ότι σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία, οι γνωστοί ρωσοφοβικοί καταδικάζουν, οι Ρώσοι αξιωματούχοι απολογούνται ότι δεν έχουν ιδέα για την υπόθεση και συλλυπούνται τους οικείους του νεκρού. Όμως ο τύπος αργά το απόγευμα ανασταίνεται, όπως οι #Skripal, και με δηλώσεις του από τα γραφεία των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ζητά συγγνώμη από τη γυναίκα του για την ψυχική ταλαιπωρία και μαζί με στελέχη ασφαλείας πανηγυρίζει γιατί αποκαλύφθηκε το σατανικό ρωσικό σχέδιο για την εκτέλεσή του. Οι μυστικές υπηρεσίες της #Ukraine δίνουν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, όπου κάποιος εμφανίζεται μόνο πλάτη και είναι υποτίθεται αυτός, που σχεδίαζε τη δολοφονία, αλλά και κάποιους διαλόγους, ανάμεσα στους υποτιθέμενους υποψήφιο δολοφόνο και τους παραγγελιοδότες. Ως και το #CNN σήκωσε τα χέρια ψηλά και αναρωτιέται "ποιος τώρα θα ξαναπιστέψει την #Ukraine". Είναι προφανές ότι άμα διαβάζεις πολλά κατασκοπευτικά μυθιστορήματα επηρεάζεται το μυαλό, επίσης αν έχεις συνηθίσει να ζεις μέσα στα #fakenews που τρώει αμάσητα καθημερινά η παγκόσμια κοινή γνώμη, όπως η περιβόητη ιστορία των εξαφανισμένων σήμερα #Skripal, που θα έπρεπε κανονικά να κάνουν δηλώσεις και να καταγγέλλουν τη #Russia και τους υποψήφιους δολοφόνους τους, χάνεις τελικά το μέτρο και παρατραβάς τις ιστορίες, που έχεις συνηθίσει να σου "βγαίνουν". Οπότε εύκολα από τα #fakenews περνάς κανονικά στον καλλιτεχνικό χώρο και γίνεσαι θεατρικό μπουλούκι ή καλύτερα τσίρκο, όπου έχουν και παράδοση οι σλαβικοί λαοί... ".