Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Παρασκευη 1 Ιουνιου 2018

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η Ελλάδα μετά από χρόνια μνημονιακής υποδούλωσης και λεηλασίας αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ίδια την υπόστασή της. Διακυβεύεται «η συνέχειά και η συνοχή της»με τηνμορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Το  μοντέλο των διεθνών σχέσεων και ο περίγυρός μας έχουν αλλάξει κατά πολύ.
Σήμερα ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται εθνικιστικές βλέψεις σε βάρος μας στην περιοχή. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, στην καλύτερη περίπτωση, αδιαφορούν αν το Αιγαίο ή η Θράκη θα αποτελούν στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια. Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε ακόμη στις παραδοσιακές «συμμαχίες» και να εξαρτάμε την ασφάλειά και την τύχη της χώρας μας από αυτές.
Σήμερα  εκδηλώνονται -όσο ποτέ από το 1974 - ανοιχτές επιβουλές που αφορούν το τόξο«Κύπρος - Αιγαίο-Θράκη», αλλά και την προοπτική αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής.Μέσα σε αυτό το γενικότερο τοπίο τίθεται και η απαίτηση για εδώ και τώρα «επίλυση» του Σκοπιανού.
Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως χώρα και ως λαός» αν επαναλάβουμε και τώρα την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα χάριν των υποτιθέμενων «συμμάχων». Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της άρνησης ενός επίσημου κράτους να προστατέψει το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του.
Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματική ειρηνική δύναμη η οποία θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των διεθνών Συνθηκών στην περιοχή.
Με αυτήν την ηθική και πολιτική βάση η χώρα μας πρέπει να στραφεί στην υπεράσπιση της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας της και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα και να αναπτύσσει συμμαχίες προς όφελός της στον πολυ-πολικό Κόσμο που έχει αναδυθεί.
Απορρίπτουμετις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτς και της Γερμανο-κρατούμενης Ε. Ένωσης που πασχίζουν, δια μέσω του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική» ιδεολογία του κράτους των Σκοπίων. Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα,να κατακερματίσουν σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά να πολτοποιήσουν και να αναφλέξουν την χώρα μας και την Βαλκανική.
Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει και την υπόθεση αυτή, όπως παραδίδει με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει. Δεν σημαίνει πως και ο λαός θα παραδοθεί.
Δεν υποχωρούμε γιατί αυτή η υποχώρηση δεν θα είναι η πρώτη. Θα είναι από τις τελευταίες πριν την οριστική κατάρρευση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη σφραγίδα της άφησε η Φουζάκο Σιγκενόμπου σε αντιιμπεριαλιστικές κορυφαίες επιχειρήσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο, που λέγεται και τις αποδίδουν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι είχε σχεδιάσει η ίδια.
Στις σημαντικές επιχειρήσεις του Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού συμπεριλαμβάνεται η επίθεση (Μάης 1972) στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβιβ). Οι τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda... δεν συμμετείχε η Φουζάκο Σιγκενόμπου παρότι καταδικάστηκε και γι' αυτή την επιχείρηση) έπιασαν στον ύπνο τις αρχές ασφαλείας και τη Μοσάντ του αεροδρομίου, όταν έφθασαν με πτήση της Air France από τη Ρώμη ως ορχήστρα με τα βιολιά τους που στο εσωτερικό τους είχαν τα τσεχοσλοβάκικα Vz 58 και ντυμένοι με την πιο προχωρημένη δυτική μόδα. 26 νεκροί, 78 τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών ο αδελφός του επόμενου προέδρου του Ισραήλ Ephraim Katzir
Οι δύο μαχητές (Yasuda και Okudaira, σύζυγος της Φουζάκο Σιγκενόμπου) πέφτουν νεκροί κι ο Okamoto συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος. Καταδικάζεται σε ισόβια τον Ιούνη του 1972, αλλά απελευθερώνεται το 1985 με την ανταλλαγή ισραηλινών στρατιωτών, αιχμαλώτων της Χεζμπολάχ.
Γι' αυτή την επιχείρηση που την ευθύνη ανέλαβε ο Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και με εκπρόσωπο τύπου τον Γκασσάν Καναφάνι κι αγαπημένο συνεργάτη της Φουζάκο Σιγκενόμπου, χαρακτήρισε την επιχείρηση "Operazione Deir Yassin" ώστε να υπογραμμίσει και να πάρει εκδίκηση για τη μεγάλη κι ατιμώρητη σιωνιστική σφαγή της 9 Απρίλη 1948. Έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κήρυξη εμπορικού πολέμου κατά Ε.Ε. και Καναδα Μεξικου, από ΗΠΑ. Έτοιμοι για αντίποινα δηλώνουν Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι καιΟτταβα
 Βαρυφορτωμένο ήταν το χθεσινό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο:
στις 2 μ.μ., το «φιρμάνι» για την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο από την Ε.Ε., τον Καναδά και το Μεξικό γράφοντας μ' αυτό τον τρόπο «τέλος» στο σίριαλ της δίμηνης εξαίρεσή τους από την προεδρική «ντιρεκτίβα» του Μαρτίου, αλλά και στις ελπίδες πως η οικονομική ψυχρότητα με την Ευρώπη δεν θα εξελίσσονταν σε ανοιχτή σύγκρουση.
Εφαρμόζοντας την τακτική που ακολουθεί και στις μπίζνες του, ποντάροντας στο «σκληρό παιχνίδι» με εχθρούς και φίλους, βάζοντας όρους, διατυπώνοντας απαιτήσεις και ωθώντας τα πράγματα στα άκρα, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος έδωσε χθες το «ΟΚ» στην επιβολή δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τους τρεις μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, προκαλώντας, αν μη τι άλλο, την άμεση και οργισμένη αντίδρασή τους. Η κατάσταση βεβαία είναι μη προβλέψιμη, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια αλλαγή ή μια διαφοροποίηση των δεδομένων την ύστατη στιγμή, όπως άλλωστε συνέβη και με την πολυδιαφημισμένη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού Προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Έπαρση
Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση ωστόσο είναι η έπαρση με την οποία η αμερικανική πλευρά αντιμετώπισε τους Ευρωπαίους εταίρους της στο παζάρεμα που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Παρίσι ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα προκειμένου να συνεχιστεί η εξαίρεση της Ε.Ε. από τους τιμωρητικούς αμερικανικούς δασμούς. Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος είπε μάλιστα πως οι δασμοί -25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο- που θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής επιβλήθηκαν διότι οι εταίροι των ΗΠΑ «δεν ήταν ικανοί» να καταλήξουν σε μια συμφωνία με την αμερικανική πλευρά. Ακόμη χειρότερα, απαίτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες και μετά την εφαρμογή των δασμών, ώστε τα αμερικανικά προϊόντα να έχουν καλύτερες προοπτικές στην ευρωπαϊκή, την καναδική και τη μεξικανική αγορά. Παράλληλα, σε μια επίδειξη αυτοπεποίθησης και υποβάθμισης των όποιων συνεπειών μπορεί να υπάρξουν σε διμερές ή διεθνές επίπεδο, ο Ρος διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε αντίμετρα επιβληθούν από την Ευρώπη ή άλλες χώρες ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς «είναι απίθανο» να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πιο πιστός σύμμαχος και συνοδοιπόρος της Ουάσιγκτον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Βρετανία, απέρριψε με φανερή δυσφορία την επανεμφάνιση των μέτρων προστατευτισμού στην αμερικανική οικονομία, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «τιμωρούν» τους στενούς συμμάχους της Αμερικής στην Ευρώπη. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε. επικαλούμενες την εθνική ασφάλειά τους» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι «η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα πρέπει να εξαιρεθούν μονίμως και πλήρως από τα αμερικανικά μέτρα».
Οργή Γιούνκερ
Σε διόλου ήπια γλώσσα εκφράστηκε η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προανήγγειλε αντίμετρα εντός των επόμενων ωρών και άμεση προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ενώ από την πλευρά της η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ άφησε σαφείς υπαινιγμούς για εκβιασμό εκ μέρους των ΗΠΑ. «Είναι μια άσχημη ημέρα για το παγκόσμιο εμπόριο (...) Είναι εντελώς απαράδεκτο μια χώρα να επιβάλει μονομερώς μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει άπραγη (...) Αυτό που μπορούν να κάνουν εκείνοι ακριβώς το ίδιο είμαστε ικανοί να κάνουμε κι εμείς», τόνισε ο Γιούνκερ στη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες. «Επομένως, θα προσφύγουμε αμέσως στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου για την επίλυση της διένεξης και θα ανακοινώσουμε αντίμετρα εντός των επόμενων ωρών» συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, από τη Λισσαβώνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προειδοποιήσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει «με έξυπνο, αποφασιστικό και ενιαίο τρόπο» στις μονομερείς αμερικανικές ενέργειες. Οι δασμοί του Τραμπ «αντίκεινται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου» υπογράμμισε. Αργότερα, έκανε λόγο για «παράνομους δασμούς» που «εγκυμονούν τον κίνδυνο ενός φαύλου κύκλου, ο οποίος εν τέλει θα ζημιώσει ολόκληρο τον κόσμο». Μεταξύ των αμερικανικών προϊόντων που πιθανόν να στοχοποιήσουν τα ευρωπαϊκά αντίμετρα περιλαμβάνονται οι μοτοσικλέτες Harley - Davidson, τα αμερικανικά μπλου τζιν, το ουίσκι μπέρμπον, οι χυμοί πορτοκαλιού και το φυστικοβούτυρο.
Πιο αποκαλυπτική γλώσσα χρησιμοποίησε η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ. Τόνισε πως στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού οι ΗΠΑ επιδίωξαν να χρησιμοποιήσουν την επιβολή των δασμών ως απειλή και ως μοχλό πίεσης προκειμένου να εξασφαλίσουν παραχωρήσεις από την Ε.Ε. «Δεν είναι αυτός τρόπος για να κάνουμε μπίζνες και οπωσδήποτε δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς μεταξύ πολύχρονων εταίρων, φίλων και συμμάχων» είπε.
Η χώρα που αντέδρασε άμεσα στους δασμούς Τραμπ ήταν το Μεξικό, η κυβέρνηση του οποίου ανακοίνωσε ήδη την επιβολή ισοδύναμων μέτρων στον χάλυβα και στα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ. Αντιμετρα ανακοινωσε και ο Καναδας. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι η αμερικανική κυβέρνηση να καταργήσει τους δασμούς που επέβαλε, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα:  Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα παραμείνει
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, 05:10
Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ομάδες ενόπλων άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών την Τετάρτη.
«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν εξαιτίας των ενεργειών ομάδων εγκληματιών που δρουν φορώντας μάσκες είναι 15» δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της χώρας Φρανσίσκο Δίας και διευκρίνισε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Μανάγκουα.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι προσέφερε ιατρικές φροντίδες σε πολλούς από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και πολλούς αστυνομικούς.
Η κυβέρνηση διέψευσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν υποστηρικτές της και επέμεινε πως δεν ευθύνεται εκείνη για τη βία στις διαδηλώσεις.
Ο 72χρονος Ορτέγα εξελέγη για τρίτη συναπτή θητεία στην προεδρία το 2016 με πάνω από το 70% των ψήφων.
Ο Ορτέγα όμως είπε σε υποστηρικτές του αναφερόμενος στην επιστολή της ένωσης των επιχειρηματιών πως η Νικαράγουα «δεν είναι ιδιωτική ιδιοκτησία», σύμφωνα με την εφημερίδα «La Prensa». «Η Νικαράγουα ανήκει σε όλους μας και θα μείνουμε εδώ» πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Αναφερόμενος στις αιματηρές διαδηλώσεις, ο Ορτέγα κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του μια «συνωμοσία» της αντιπολίτευσης με σκοπό να «κατατρομοκρατηθεί» ο πληθυσμός. «Δεν υπάρχουν ούτε ομάδες κρούσης ούτε παραστρατιωτικοί της κυβέρνησης» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί του αντιθέτου. Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε το να κατηγορούμαστε για αυτά τα τραγικά και οδυνηρά γεγονότα, τα οποία δεν προκαλέσαμε και δεν θα προκαλούσαμε ποτέ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικάνικο δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 4 δολαριών για τον θάνατο αφροαμερικανού από αστυνομικό
 Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, 19:09
Αμερικανικό δικαστήριο πυροδότησε σήμερα έντονες αντιδράσεις, καθώς εκδίκασε το ποσό των… 4 δολαρίων ως αποζημίωση στην οικογένεια ενός Αφροαμερικανού, πατέρα τριών παιδιών, τον οποίο σκότωσε στο σπίτι του ένας αστυνομικός, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες.
Ο Γκρέγκορι Χιλ, ηλικίας 30 ετών, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από τρεις σφαίρες, το 2014, όταν τον πυροβόλησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που είχαν σπεύσει στο σημείο, καθώς δέχθηκαν παράπονα από έναν γείτονα για τον θόρυβο που προερχόταν από το γκαράζ του θύματος.
Οι τοξικολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο άτυχος άνδρας, που διέμενε στο Φορτ Πιρς στη Φλόριντα, ήταν μεθυσμένος, όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό. Βρέθηκε νεκρός στο γκαράζ του σπιτιού του, με ένα όπλο στην πίσω τσέπη του παντελονιού του.
Ο 30χρονος τότε πατέρας είχε τραυματιστεί από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού, του Κρίστοφερ Νιούμαν, που άνοιξε πυρ από την άλλη πλευρά της πόρτας του γκαράζ, ενώ υποστήριξε ότι λίγο πριν ο Γκρέγκορι Χιλ κράδαινε το όπλο του απειλητικά.
Την περασμένη εβδομάδα, ομοσπονδιακό δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπήρξε κατάχρηση βίας εκ μέρους του αστυνομικού Νιούμαν.
Ο προϊστάμενός του, ο σερίφης της κομητείας του Σεντ Λουσί, Κεν Μασκάρα, τον κατηγόρησε απλά για αμέλεια.
1 δολάριο ανά παιδί
Το σώμα των ενόρκων αποφάσισε να δοθεί αποζημίωση 4 δολαρίων στην οικογένεια του θύματος: 1 δολάριο για έξοδα κηδείας και 1 δολάριο για το καθένα από τα τρία ορφανά πλέον παιδιά του θύματος.
Παράλληλα, οι ένορκοι εκτιμούν ότι ο σερίφης δεν έφερε ευθύνη για τον θάνατο του Χιλ παρά μόνο σε ποσοστό 1%, επομένως η αποζημίωση μειώθηκε σε 4 σεντς του δολαρίου.
Κατόπιν, αυτό το συμβολικό ποσό αναμένεται να μηδενιστεί από τον δικαστή, που προήδρευε της δίκης, που δήλωσε ότι θα βασιστεί στη γνωμοδότηση των ενόρκων, σύμφωνα με τους οποίους ο Γκρέγκορι Χιλ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και εκείνος ευθυνόταν για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.
«Νιώθουμε ικανοποίηση, καθώς μπήκε ένα τέλος σε αυτήν τη δύσκολη και τραγική υπόθεση» δήλωσε, σε ένα δελτίο τύπου, ο σερίφης Κεν Μασκάρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αστυνομικός Νιούμαν «έλαβε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την ασφάλεια του συναδέλφου του».
Ωστόσο, η οικογένεια του Γκρέγκορι Χιλ επιμένει ότι το θύμα πυροβολήθηκε χωρίς να έχει απειλήσει κανέναν με το όπλο του και ότι η νεκροψία-νεκροτομή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αδύνατο να τράβηξε όπλο, αφού τον πυροβόλησαν.
«Ασχολιόταν με τις δουλειές του ακούγοντας (τον ράπερ) Ντρέικ, όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρέμειναν λιγότερα από 60 δευτερόλεπτα εντός της ιδιοκτησίας του» είπε ο δικηγόρος Τζον Φίλιπς.
Οι δυο αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του γκαράζ με τα γκλομπ τους. Ο Χιλ «άνοιξε και ξανάκλεισε την πόρτα του γκαράζ για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ο αστυνομικός πυροβόλησε από την άλλη πλευρά της πόρτας του γκαράζ» συμπλήρωσε ο δικηγόρος καταγγέλλοντας μια «αποκρουστική ετυμηγορία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πιέσεις για «λογικό» Brexit και νέο δημοψήφισμα
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, που εκφράζουν και τμήματα της αστικής τάξης τα οποία επιδιώκουν «ήπιο» Brexit (χωρίς αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας - Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και με πρόσβαση στην ενιαία αγορά ή και στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ), συναντήθηκαν την Τετάρτη με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Συγκεκριμένα, οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών, Αμπερ Ραντ, Εκπαίδευσης, Τζάστιν Γκρίνινγκ, και ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιμιαν Γκριν, ζήτησαν μία «συμβιβαστική» συμφωνία με την ΕΕ, με μία πιο «ρεαλιστική προσέγγιση» στο ζήτημα, για ένα «λογικό» Brexit. Δεν αποσαφηνίστηκε πώς εννοούν ακριβώς το «λογικό» Brexit, ωστόσο η Α. Ραντ δήλωσε αργότερα ότι αυτό δεν αφορά απαραίτητα την παραμονή στην τελωνειακή ένωση, αλλά «την προστασία της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής» για τη Β. Ιρλανδία και τα σύνορά της με την Ιρλανδία.
Νέο δημοψήφισμα θέλει ο Σόρος
Το ίδιο διάστημα, πυκνώνουν οι πληροφορίες στον βρετανικό Τύπο πως ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής στα χρηματιστήρια, Τζορτζ Σόρος, ξεκινά τις επόμενες μέρες εκστρατεία με στόχο τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση ή παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά την προ μηνών απόφαση του Σόρος (που έχει παίξει ρόλο σε διάφορες «πολύχρωμες» επαναστάσεις, σε χώρες  της ανατολικής Ευρώπης, της Συριας, της Λιβυης, μέσω του ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία», εισαγωγη ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων στην Ευρωπη μεσω αποικιοκρατικων ΜΚΟ τις οποιες χρηματοδοτει, υποστηριξη χρηματικη του ισραηλινοναζιστικου μορφφωματος, υποστηριξη του νεοφιλελευθερισμου στην Ευρωπη, εξαθλιωση των λαων της Ευρωπης και της Αμερικης) να δώσει μισό εκατομμύριο στερλίνες στην οργάνωση «Best for Britain» («Το καλύτερο για τη Βρετανία»), που ζητά τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Η συγκεκριμένη οργάνωση αναμένεται να δημοσιοποιήσει το «μανιφέστο» αυτής της εκστρατείας στις 8 Ιούνη.
Την περασμένη Τρίτη, πάντως, μιλώντας στο Παρίσι, ο Σόρος είχε προβλέψει ως πιθανότητες μια νέα καπιταλιστική κρίση, εξαιτίας «τερματισμού» της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μετά την πρόσφατη αποχώρηση των ΗΠΑ, και την «καταστροφή» της διατλαντικής συμμαχίας ΗΠΑ - ΕΕ, εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν «αρνητικές επιδράσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και να προκαλέσουν άλλες σοβαρές μετατοπίσεις και υποτίμηση νομισμάτων σε αναδυόμενες αγορές».
Μεγάλες καθυστερήσεις στα νοσοκομεία
Το ίδιο διάστημα, οι πολυετείς περικοπές των δημοσίων δαπανών στην Υγεία προκαλούν «έμφραγμα» στο βρετανικό νοσηλευτικό σύστημα (NSA), το οποίο παρουσιάζει έλλειμμα άνω του ενός δισ. στερλινών. Στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες μερίδα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν πως από πέρυσι έχει αυξηθεί κατά 75% ο αριθμός ασθενών που περιμένουν πάνω από έναν χρόνο προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπείες ή σε εγχειρίσεις, μετά την ακύρωσή τους λόγω έλλειψης προσωπικού. Ειδικοί, μιλώντας σε βρετανικές εφημερίδες, προειδοποίησαν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί κι άλλο, εκτός κι αν η κυβέρνηση αυξήσει τις δαπάνες για την Υγεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΙΝ' Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η COSCO;
Και μια "λεπτομέρεια" που αναφέρεται στο άρθρο:
Απεργοσπαστικό μηχανισμό έχει στήσει η Cosco, με πρώτους και καλύτερους χρυσαυγίτες απεργοσπάστες
Για μια ακόμη φορά, οι ναζί στην υπηρεσία ξένων και αντεργατικών συμφερόντων.

Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν την απεργία, παρά τη δικαστική απόφαση
1/6/2018
Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, όπως αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 31 Μαΐου.
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά περιφρουρούν μαζικά την απεργία τους, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αντεργατική-αντιαπεργιακή δικαστική απόφαση, που υπαγόρευσε η Cosco.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική τη δεύτερη 24ωρη απεργία, που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι το απόγευμα της Τετάρτης, με το αιτιολογικό ότι δεν αναγγέλθηκε ένα 24ωρο πριν, όπως προβλέπει ο νόμος.
Οι εργαζόμενοι επιμένουν στον αγώνα τους, με κεντρικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, καμία μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, ενιαία επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, βαρέα και ανθυγιεινά, ένσημα, μόνιμη πενταμελής πόστα.
Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν και βρίσκονται, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη τους.
Την απεργία καλύπτει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μετά από απόφαση που έλαβε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Διοίκησής του.
Εν τω μεταξύ, όργιο τρομοκρατίας έχουν εξαπολύσει Cosco και εργολάβοι, που επιδιώκουν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της Cosco για να δουλέψουν.
Από το Σωματείο έγινε παρέμβαση τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας, προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται στο λιμάνι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικίνδυνες γελοιότητες
1/6/2018
“Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη”, έγραφε ο Μίλαν Κούντερα, εκφράζοντας μέσα σε μία φράση την κεντρική σημασία του μετώπου της ιστορίας στην αντιπαράθεση για το σήμερα και το αύριο.
Είναι ακριβώς η επίγνωση αυτής της λειτουργίας της ιστορικής μνήμης, ως τροφοδότη της αντίστασης στην επελαύνουσα βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της ακύρωσης ιστορικών κατακτήσεων των λαών και των κυριαρχούμενων λαϊκών κοινωνικών τάξεων, που υποχρεώνει τους φορείς της σύγχρονης βαρβαρότητας να επιδιώκουν την παραγραφή της ιστορίας.
Αυτή η επιδίωξη αποτελεί τη βάση του “ιστορικού αναθεωρητισμού” που αποβλέπει στην ακύρωση της ιστορικής μνήμης των αντιφασιστικών αγώνων, όπως επιχειρήθηκε σχετικά πρόσφατα από τον απολογητή της ναζιστικής εισβολής στην Κρήτη και υβριστή της Αντίστασης του κρητικού λαού, γερμανό καθηγητή Χάινς Ρίχτερ. Αυτή η επιδίωξη καθόρισε την παλιότερη αποσιώπηση της τραγωδίας της Μικρασιατικής Καταστροφής από τη Μαρία Ρεπούση. Η ίδια επιδίωξη καθορίζει και τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Όσο κι αν φαντάζει -και είναι πράγματι- γελοία η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ένας δεκαεπτάχρονος δεν έχει λόγο να ενδιαφέρεται για το τι συνέβη το 1963, δεν παύει, συνάμα, να είναι και επικίνδυνη. Πόσο μάλλον, που για τη στήριξή της επιστρατεύονται και άλλα στελέχη της Δεξιάς, που έχουν κάθε λόγο να περάσουν στη λήθη οι αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή.
Για το σήμερα και το αύριο δίνει τη μάχη η Δεξιά, όπως και καθένας που ενδιαφέρεται για την αποσύνδεση του ιστορικού παρελθόντος από το παρόν της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ακριβώς γιατί είναι το παρελθόν των εθνικών, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων που μπορεί ν’ αποτελέσει ισχυρή βάση για τους νέους αγώνες ενάντια σ’ αυτή την πραγματικότητα.
Και προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους δεν διστάζουν να αυτογελοιοποιούνται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ραζάν αλ-Ναζιάρ, 21 ετών, γνωστή σε όλους τους διαδηλωτές στη Γάζα για την προσφορά της ως διασώστρια, σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινούς σκοπευτές με μια σφαίρα στο στήθος της, ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας μη βίαιης διαμαρτυρίας.
Η Ραζάν φορούσε λευκή ιατρική στολή.
Η Ραζάν είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. Αυτή ήταν η δέκατη ημέρα που βρισκόταν στις διαμαρτυρίες ως διασώστρια.
Μαζί με τη Ραζάν, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 121 Παλαιστίνιους άοπλους διαδηλωτές από τις 30 Μαρτίου και έχει τραυματίσει πάνω από 10.000 #GreatReturnMarch
RIP



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μια γενια μετα την αλλη συμμετεχει στην ηρωικη αντισταση αυτο λαό
Επεσε μάρτυρας Η Παλαιστινια νοσοκόμα Ραζάν Νετζιάρ 21 ετών αφού πυροβολήθηκε στο στήθος από έναν Στρατιώτη των δυναμεων κατοχης ενώ μεταφέρει έναν από τους τραυματίες στη Γάζα......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νορμαν Φινκελσταιν:97% του νερου στην Γαζα ειναι τοξικο,το Ισραηλ δηλητηριαζει εσκεμενα το νερο και καταδικαζει τα παιδια της Γαζας σε θανατο
ΟΗΕ: Η ζωή στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πια βιώσιμη
*10 χρόνια αποκλεισμού, οι σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν εκεί αγωνίζονται να μείνουν ζωντανοί.
Όπως δημοσιεύει και στο ρεπορτάζ του το Conversation, ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει πολύ και λόγω των βομβαρδισμών το δίκτυο καταστράφηκε. Τα αποθέματα πόσιμου νερού είναι μολυσμένα από βοθρολύματα και αλάτι.
Οι υδάτινοι πόροι της Γάζας ελέγχονται πλήρως από το Ισραήλ και η άδικη κατανομή των υπογείων υδάτων είναι κάτι που προβλεπόταν στη Συμφωνία του Όσλο ΙΙ. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Συμφωνία, στο Ισραήλ διατίθεται τετραπλάσια μερίδα υδάτινων πόρων από ό,τι στην Παλαιστίνη, έχει αποκαλυφθεί ότι το Ισραήλ αντλεί 80% περισσότερο νερό από ό,τι συμφωνήθηκε.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού δεν έχει τρεχούμενο νερό και βασίζεται σε αποθηκευμένα αποθέματα, σχεδόν όλες οι αντλίες νερού και καθαρισμού λυμάτων είναι εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.
Η κατάσταση στη Γάζα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι ανάγκες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή καλύπτονται εξ ολοκλήρου από αλμυρό νερό (με τη μέθοδο της αφαλάτωσης) και από περιορισμένα αποθέματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις λόγω της ρύπανσης είναι ακατάλληλα για κατανάλωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις Ταινιες του Τζεημς Μποντ η σε αλλες ταινιες την εποχη του Ψυχρου Πολεμου(την οποια αναβιωνουμε)βλεπαμε καλυτερα σεναρια εστω αυτα με την χοντροκομενη αντισοβιετικη προπαγανδα ...αυτες ομως οι αντιρωσικες ιστοριες ''κατασκοπειας''οχι μονο χοντροκομενες ειναι αλλα πολυ κακοπαιγμενες ..Υπόθεση κατασκοπείας Σκριπάλ στην Αγγλια (η οποια αποδομηθηκε τελειως)και τωρα η ''υποθεση Μπαμπέντσκο ''στην υποστηριζομενη απο ΕΕ,ΗΠΑ ,ΝΑΤΟ ,φιλοναζιστικη Ουκρανια του Ποροσενκο ..μας παιρνουν τελειως για χανους και κρετινους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι διδάσκει η περίπτωση της Ιταλίας;
Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ανακοίνωσε ξαφνικά την Πέμπτη ότι δίνει στον Τζουζέπε Κόντε μια δεύτερη εντολή ώστε να διαμορφώσει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Ο Κόντε ανακοίνωσε την υπουργική του σύνθεση το βράδυ της Πέμπτης.
Μα καλά τι συνέβη; Που πήγε ο αλεξιπτωτιστής Κάρλο Κοταρέλι στον οποίο δόθηκε εντολή για τη δημιουργία «κυβέρνησης των τεχνοκρατών»; Πρόκειται για παιδική χαρά, ή είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό;
Είναι σίγουρο ότι το απρόσμενο εύρος των αντιδράσεων των λαϊκών στρωμάτων της Ιταλίας στο επιχειρούμενο πραξικόπημα Ματαρέλα, αλλά και στη διαφαινόμενη δικτατορία της «κυβέρνησης των τεχνοκρατών» του Κοταρέλι, τρόμαξαν ολόκληρο το καθεστώς του ευρωιερατείου. Ξέρανε πολύ καλά ότι εάν επέμεναν, τότε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο κατασταλτική βία, αλλά και στρατιωτική ισχύ εναντίον των λαϊκών μαζών. Θα έπρεπε δηλαδή να χύσουν αίμα.
Κι αυτό όπως και να το δει κανείς θα δημιουργούσε ένα τόσο βαθύ διχασμό, ένα τόσο βαθύ ρήγμα ανάμεσα στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων και τον λαό, που θα μπορούσε να γεφυρωθεί μόνο με όρους μιας εκ βάθρων κοινωνικής και πολιτικής επανάστασης. Το αίμα του λαού ξεπλένεται μόνο με το αίμα των τυράννων. Κι αυτός είναι νόμος στην ιστορία, που τον ξέρουν πρώτα και κύρια οι τύραννοι, οι δήμιοι και οι δικτάτορες. Οποιασδήποτε μορφής και ιδεολογίας.
Τρόμαξε επίσης και τις ηγεσίες του Κινήματος των 5 Αστέρων (M5S), αλλά και της Λίγκας. Η κινητοποίηση του λαού ξέφευγε του πολιτικού τους ελέγχου. Όπως επίσης και ο πολιτικός του ριζοσπαστισμός. Αν επέτρεπαν στο «πεζοδρόμιο» να επιβάλει τη θέλησή του στην εξουσία, τότε τίποτε πια στην Ιταλία δεν θα ήταν το ίδιο.
Όταν ο λαός μάθει να καθυποτάσει εξουσίες με όρους μαζικής κινητοποίησης, τότε κανένας δεν μπορεί να του τάξει λαγούς με πετραχήλια. Έχει μάθει τον τρόπο πώς να επιβάλλει αυτά που θέλει. Έχει αντιληφθεί στην πράξη πώς να υλοποιεί την λαϊκή κυριαρχία, την οποία το Σύνταγμα αναφέρει ως θεμελιώδη αρχή, αλλά άμα ο λαός δεν ξέρει πώς να την εφαρμόσει στην πράξη μένει έρμαιο της χειραγώγησης.
Ήδη οι μαζικότατες και οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις του ιταλικού λαού έθεταν πλέον είτε ανοικτά, είτε εν τοις πράγμασι θέμα πολιτικής ηγεσίας. Ο Ντι Μάγιο αποδείχθηκε πολύ λίγος. Εντελώς ανεπαρκής στο χειρισμό της όλης κατάστασης. Επέτρεψε στον Ματαρέλα να πάρει την πρωτοβουλία με το πραξικόπημα και παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα σε δικτατορία «τεχνοκρατών».
Κι αφού έβαλε την ουρά του στα σκέλια, κάλεσε το λαό να λύσει το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε. Ο Ντι Μάγιο απέδειξε ότι δεν έχει τη στόφα λαϊκού ηγέτη. Ούτε καν τη διάθεση. Δεν είναι ικανός να βγει μπροστά. Κι αυτό το αντελήφθησαν όλοι. Από τη στιγμή που οι μάζες του λαού είχαν τεθεί σε κίνηση το επόμενο βήμα είναι να αναδειχθεί μια νέα πολιτική ηγεσία, πολύ πιο ριζοσπαστική, πολύ πιο δεμένη με τη λαϊκή βάση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, τόσο ο Ματαρέλα, όσο και οι ηγεσίες του M5S και της Λίγκας, το ξανασκέφτηκαν. Άλλωστε το αίτημα να παραπεμφθεί για Εσχάτη Προδοσία ο Πρόεδρος Ματαρέλα για πραξικόπημα εναντίον του ιταλικού Συντάγματος ποδοπατώντας το άρθρο 92, αλλά και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος χρίζοντας πρωθυπουργό τον αλεξιπτωτιστή Κοταρέλι, είχε μετατραπεί σε λαϊκή απαίτηση.
Κι έτσι οι δυο πλευρές συμφώνησαν να παίξουν θέατρο. Συμφώνησαν δηλαδή να καμωθούν για τα μάτια του κόσμου, για το πολιτικό θεαθήναι, ότι το πρόβλημα που προέκυψε εξαρχής δεν αφορούσε τίποτε περισσότερο από το πρόσωπο του αρχικά προτεινόμενου υπουργού οικονομικών Πάολο Σαβόνα.
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/06/blog-post.html