Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Σαββατο 2 Ιουνιου 2018


Το "Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο" του Δημήτρη Δημόπουλου είναι ένα από τα ελάχιστα όπου μπορεί κάποιος να βρει βιβλία και έντυπα από όλο το φάσμα της Αριστεράς και των κινημάτων...
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ?
χτυπησε παλι η εγκληματικη βλακεια
δεν φτανει η μηχανη του κιμα,δεν φτανει η βιαια φτωχοποιηση,δεν φτανει η ελλειψη κινηματος,δεν φτανει η απελπισια και η κρατικη καταστολη και νομικη βια, εχουμε και κρετινους διπλα μας που τα βαζουν με ελαχιστους χωρους αναπνοης
Σχολιο.- Τι σόι αντιεξουσιαστές είναι αυτοί που μόνιμα στρέφονται ενάντια στους αντιπάλους της κυβέρνησης
Σχολιο.- Μόνο οι σκοταδιστές χτυπούν βιβλιοπωλεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ το σκυλι εχει εκπαιδευτει να επιτιθεται μαλλον μονο Αφροαμερικανους ..η Αμερικη θα πνιγει στο αιμα της ..νομοτελεια
Άλλο ένα επεισόδιο της αστυνομικής βίας κατά των αφρικανών Αμερικανών. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τρομακτικά. Φοβάμαι πολύ για τα νιάτα και τους άντρες μας. Αυτό το σκυλί πρέπει να έχει εκπαιδευτεί να επιτίθεται σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.
Σχολιο.-  τι ειναι αυτο ρε τι μαλακες οι μπατσοι του φορανε χειροπεδες τον δαγκωνει το μπατσικο σκυλι και οι αλλοι οι ηληθιοι μπατσοι πανε και του κρατανε τα ποδια σε τι κοσμο ζουμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ ψηφισε εναντιον της Αμερικανικης αποφασης να αναγνωρισει την Ιερουσαλημ και την χαρακτηρησε ακυρη
Ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών κατά της Ιερουσαλήμ: Γενική συνέλευση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των ΗΠΑ, που κηρύσσει την αναγνώριση του Ισραήλ "άκυρη και άκυρη"
Αρκετά λατινοαμερικάνικα και αφρικανικά έθνη απέχουν από την ψηφοφορία μετά την απειλή της Αμερικής να μειώσει τα προγράμματα βοήθειας
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 17:30
Σε ένα ταπεινωτικό πλήγμα για τον Donald Trump στην παγκόσμια σκηνή, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε από 128 σε εννέα για να δηλώσει την αμφιλεγόμενη απόφαση της να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ «άκυρη».
Λίγες μέρες μετά τη χρησιμοποίηση της βέτο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την παρεμπόδιση παρόμοιου μέτρου, η Γενική Συνέλευση καταδίκασε απερίφραστα τη μονομερή δράση της Αμερικής, την οποία οι περισσότεροι παρατηρητές δήλωσαν ότι θα παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Ενώ η ψήφος έχει ελάχιστες πρακτικές επιπτώσεις - δεν είναι νομικά δεσμευτική - αποτελεί μια σημαντική αμηχανία για τις ΗΠΑ, καθώς αντικατοπτρίζει την παγκόσμια γνώμη.
Καθώς οι ΗΠΑ εγλυψαν τις πληγές τους, ο εκπρόσωπος της ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς Νάμπιλ Αμπού Ρνταϊναχ αναφερθηκε σε αυτό που είπε ότι ήταν «νίκη για την Παλαιστίνη».
"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στα Ηνωμένα Έθνη και σε όλα τα διεθνή φόρα για να τερματίσουμε αυτό την κατοχη και να εδραιώσουμε το παλαιστινιακό μας κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο κ. Rdainah.
Τριάντα πέντε χώρες, πολλές στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, απείχαν από την ψηφοφορία.
Οι ειδικοί είχαν προβλέψει τουλάχιστον 150 ψήφους υπέρ της πρότασης. Υπήρχαν εικασίες ότι ο μεγάλος αριθμός αποχών ήταν αποτέλεσμα της απειλής της διοίκησης του Trump να "πάρει ονόματα" χωρών και να διακόψει τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, το Μαλάουι και πολλά νησιωτικά κράτη της Καραϊβικής και του Ειρηνικού απέδρασαν όλοι. Ο Καναδάς, η Πολωνία, η Αυστραλία και το Μεξικό προσχώρησαν επίσης στη συνεδρίαση της ψηφοφορίας, ίσως και σε άλλες πολιτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ.
Η Βρετανία ψήφισε την πρόταση, όπως και η Ινδία και η Ρωσία.
Πριν από την ψηφοφορία, η Αμερικανιδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέλι, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα "πάρουν ονόματα" οποιωνδήποτε χωρών που υποστήριξαν ψήφισμα που επικρίνει τις ενέργειες της Ουάσινγκτον.
Το Associated Press δήλωσε ότι η κ. Haley είχε γράψει στα περισσότερα από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ προειδοποιώντας για πιθανές αντιποίνων. Είπε ότι ο Πρόεδρος έλαβε το θέμα προσωπικά.
Μιλώντας σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου του την Τετάρτη, ο κ. Trump δήλωσε ότι του άρεσε αυτό που είχε διατυπώσει η κα Haley. "Για όλα αυτά τα έθνη, παίρνουν τα χρήματά μας και στη συνέχεια ψηφίζουν εναντίον μας. Λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια ψηφίζουν εναντίον μας ", δήλωσε ο κ. Trump.
"Παρακολουθούμε αυτές τις ψήφους. Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα σώσουμε πολλά. Δεν μας νοιάζει. "
Το 2016, οι ΗΠΑ συνέβαλαν περίπου 13 δισ. Δολάρια στην οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής και τα 1,6 δισ. Δολάρια σε κράτη της Ανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Η Ουκρανία ήταν μεταξύ των 21 χωρών που δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία.
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι απέρριψε εντελώς το "παράλογο" ψήφισμα του ΟΗΕ.
Είπε σε ένα βίντεο στο Facebook ότι η Ιερουσαλήμ "ήταν πάντα, πάντα θα είναι" η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Είπε επίσης ότι εκτιμά ότι "ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών" αρνήθηκε να συμμετάσχει στο "θέατρο του παράλογου".
Ο κ. Netanyahu ευχαρίστησε επίσης τον κ. Trump για την «σταθερή υπεράσπιση του Ισραήλ». Επίσης, ενώθηκαν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ήταν το Τόγκο, η Γουατεμάλα, το Ναουρού, το Παλάου, η Μικρονησία, τα νησιά Μάρσαλ και η Ονδούρα.
Παρά την αποδοκιμασία τόσων πολλών χωρών, ο Richard Gowan, ειδικός του ΟΗΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, δήλωσε στο The Independent ότι   η ψηφοφορία εξακολουθεί να είναι «μια νίκη για το Trump με έναν διεστραμμένο τρόπο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κρετινοι ηλιθιοι με ροδες
Αγώνες ταχύτητας 280 μοτοσικλετών σε φωλιές καρέτα - καρέτα
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, 20:40
Οι κάτοικοι και οι λουόμενοι στις περιοχές Γιαννιτσοχώρι Ηλείας και Ελαία Μεσσηνίας και οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έκπληκτοι βρέθηκαν, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 22/05/2018, αντιμέτωποι με 280 μηχανοκίνητα οχήματα (δίτροχες και τετράτροχες μοτοσικλέτες) που επί 5 ώρες διέσχιζαν την παραλία και καταπατούσαν τη βλάστηση, ισοπεδώνοντας τους αμμόλοφους. Οι διοργανωτές βρισκόντουσαν σε σημεία επί της διαδρομής, όπου υπεδείκνυαν στους διαγωνιζόμενους την πορεία τους ακριβώς επί της προστατευόμενης παραλίας και της ζώνης των αμμοθινών.
Είναι γνωστό ότι η παράκτια περιοχή του νότιου Κυπαρισσιακού κόλπου αποτελεί ένα πολύτιμο παράκτιο οικοσύστημα με αμμόλοφους και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πάνω από 1000 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 και όροι για την προστασία της περιλαμβάνονται σε ειδικές αλλά και γενικές διατάξεις της νομοθεσίας.
Ο αγώνας ταχύτητας διοργανώθηκε από την εταιρεία Hellas Rally, η οποία στην ιστοσελίδα της διαφημίζει ότι η φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει την παραλία και τους αμμόλοφους. Παρά τα μέτρα προστασίας που ισχύουν βάσει της νομοθεσίας, οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι έχουν λάβει σχετική έγκριση από την αρμόδια περιφέρεια, το αρμόδιο δασαρχείο και την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί απειλή για τις παρακείμενες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και τα προστατευόμενα οικοσυστήματα των αμμολόφων, ενέχει όμως επίσης ενόχληση και κίνδυνο για τους λουόμενους και τους επισκέπτες της παραλίας. Οι αρμόδιες αρχές αστυνόμευσης, αν και ενημερώθηκαν άμεσα από κατοίκους και στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ, αρνήθηκαν να συνδράμουν στην προστασία της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ Η 21χρονη παλαιστινια νοσοκομα Ραζάν αλ Νατζάρ,πυροβοληθηκε στο στηθος σημερα απο ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη καθως φροντιζε τραυματιες..
Η 21χρονη εργαζόταν εθελοντικά στο υπουργείο Υγείας και φορούσε τη λευκή στολή του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας........
Η Ραζάν δολοφονηθηκε σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.
Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που δολοφονηθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.
123 ΝΕΚΡΟΙ ,1000αδες ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ,100αδες οι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Ιουνίου 1941: Όταν ο χρόνος σταμάτησε στο Κοντομαρί Χανίων
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 11:13
Στις 2 Ιουνίου 1941, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν τους άρρενες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί των Χανίων, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου - 31 Μαΐου 1941). Η σφαγή στο Κοντομαρί, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε, ήταν τα πρώτα από μία σειρά αντιποίνων που έγιναν στην Κρήτη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Με την έναρξη της αεραποβατικής επιχείρησης στην Κρήτη, οι αλεξιπτωτιστές του 3ου Τάγματος της 1ης Μεραρχίας Αλεξιπτωστιστών της Βέρμαχτ προσγειώθηκαν στα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου του Μάλεμε. Οι εισβολείς αντιμετωπίστηκαν από άνδρες του Νεοζηλανδικού στρατού (21ο και 22ο Τάγμα) και από ντόπιους πολίτες, που έφεραν από πρωτόγονα έως απαρχαιομένα όπλα. Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές αντιμετώπισαν απρόσμενα ισχυρή αντίσταση και υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Έχασαν από 400 έως 600 άνδρες, και τον διοικητή τους ταγματάρχη Ότο Σέρμπερ.
Η ίδια τύχη περίμενε τους Γερμανούς εισβολείς και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεγαλονήσου, στις οποίες επιχείρησαν. Αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για κακομεταχείριση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τον ντόπιο πληθυσμό. Γερμανικές στρατιωτικές αναφορές έκαναν λόγο για επιθέσεις κρητικών κατά στρατιωτών τους με μαχαίρια, τσεκούρια, ακόμα και δρεπάνια. Άλλωστε, η ναζιστική ηθική περί πολέμου ήταν αντίθετη με την εμπλοκή πολιτών στον πόλεμο, τον οποίο όφειλαν να διεξαγάγουν επαγγελματίες στρατιώτες.
Οι φήμες και οι αναφορές γνωστοποιήθηκαν στον αντικαγκελάριο του Τρίτου Ράιχ και βετεράνο πιλότο Χέρμαν Γκέριγκ (1893 - 1946), ο οποίος διέταξε τον επικεφαλής του Σώματος των Αλεξιπτωτιστών, Κουρτ Στούντεντ (1890 - 1978), να προβεί σε ανακρίσεις και αντίποινα αν κρινόταν απαραίτητο. Ο Στούντεντ δεν έχασε χρόνο κι εξέδωσε διαταγή αμέσως μετά την κατάληψη της Κρήτης (31 Μαΐου), με την οποία οι στρατιωτικές μονάδες που ενεπλάκησαν σε μάχες με πολίτες όφειλαν να ενεργήσουν τα αντίποινα.
Ακολουθώντας τη διαταγή του Στούντεντ, ο υπολοχαγός Χορστ Τρέμπες (1916-1944) με τους εναπομείναντες άνδρες του 3ου Τάγματος Αλεξιπτωτιστών κατευθύνθηκε προς στο Κοντομαρί, πλησίον του οποίου είχαν βρεθεί τα πτώματα κάποιων στο συμπολεμιστών τους. Αμέσως μετά την άφιξή τους, οι Γερμανοί συγκέντρωσαν τους κατοίκους κι αφού απελευθέρωσαν τα γυναικόπαιδα, πήραν ως ομήρους τους περισσότερους από τους άνδρες του χωριού. Τους οδήγησαν σε ένα ελαιώνα έξω από το χωριό και τους εκτέλεσαν. Ο αριθμός των εκτελεσθέντων ποικίλλει από 23 έως 60. Ο 25χρονος Χορστ Τρέμπες παρασημοφορήθηκε για την πράξη του από τον Γκέρινγκ με τον Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού, αλλά τρία χρόνια αργότερα σκοτώθηκε στη Νορμανδία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ιατρική και βιομηχανική κάνναβη έδωσαν ο σύμβουλος του νυν πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης οι οποίοι επισκέφθηκαν – μεταξύ άλλων – όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα, Athens Cannabis Expo 2018.
Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».
Ο κ. Τσιρώνης επικαλούμενος διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα έρθουν στη Βουλή τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης.
«Φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» χαρακτήρισε ο κ. Ζαφείρης την κάνναβη, τονίζοντας ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα. Όπως είπε, η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».



Η Ρένα Δούρου τα εγκαίνια της έκθεσης για την κάνναβη «Balkannabis Expo 2018»
1/6/2018
Οι διοργανωτές θεωρούν πως θα σημειωθεί ρεκόρ επισκέψεων
Η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κάνναβης «BALKANNABIS EXPO 2018» στην Τεχνόπολη
του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες της σήμερα στις 11 το πρωί στο Γκάζι.
Επιχειρηματίες, επιστήμονες, τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν την παραγωγή και καλλιέργειά της ως  εργαλείο ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ θα δώσουν το παρών στην έκθεση που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Τις εργασίες θα ανοίξουν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ∆ούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης που συμμετείχε και στο σποτ της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της ιατρικής κάνναβης ενώ θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων.
«Η κάνναβη αποτέλεσε στο παρελθόν βασική καλλιέργεια και εξαγώγιμο προϊόν. Ο Τζέφερσον έλεγε ότι οι ίνες της κάνναβης είναι πηγή πλούτου της χώρας. Η καλλιέργεια όμως δαιμονοποιήθηκε.
Μπορεί όμως να αποτελέσει προϊόν μιας νέας επιχειρηματικότητας. Εκούσια η ακούσια οδοί συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια στέλνουμε ένα μήνυμα για το νέο οικονομικό μοντέλο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή θεραπεία κι αισθάνομαι περήφανη που είμαι εδώ μαζί σας», δήλωσε η Ρένα Δούρου.
Η προσέλευση του κόσμου ήδη είναι πολύ μεγάλη και οι διοργανωτές θεωρούν πως θα σημειωθεί ρεκόρ επισκέψεων. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα και τεχνολογίες που αναπτύσσονται δυναμικά γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού. Υγεία, διατροφή, σπόροι, καλλιεργητικός εξοπλισμός, ένδυση, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρμογές θα έχουν την τιμητική τους ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο masterclass για τους επαγγελματίες υγείας.
Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις µε 35 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους από 17 διαφορετικές χώρες ενώ θα υπάρχει πλούσιο εικαστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως: έκθεση µε Πόστερ Κάνναβης από 51 καλλιτέχνες και 26 χώρες, έκθεση µε Σκίτσα Κάνναβης, circo performance από το Circo Cachivache, ζογκλέρ, installations.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις για την Μακεδονία στις 6 Ιουνίου
31.05.2018 - 15:24
Τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας, στις 6 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις στην Πέλλα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, τον Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, την Έδεσσα, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη.
Εκ μέρους της Επιτροπής, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας τόνισε ότι «τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση». Ερωτηθείς για το τι πρόκειται να γίνει εάν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή, ο κ. Πατσίκας απάντησε: «Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία κι απ’ ό,τι φαίνεται όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε τρία εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί».
Παίρνοντας τον λόγο ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Λεωνίδας Κουμάκης, υπογράμμισε: «Η λύση που προωθείται αφορά τη συναίνεση της Ελλάδας σε ένα σύνθετο όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και την ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έναντι αυτών που μας ζητούν να παραδώσουμε, θα λάβουμε μία διεθνή συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι θα εγγυάται την τήρηση από την πλευρά των Σκοπίων τής υποχρέωσης της τροποποίησης του Συντάγματός του σε θέματα αλυτρωτισμού, εθνότητας και γλώσσας. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του λαού με δημοψήφισμα. Καλούμε τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους για να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας το «παρών» στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Κουμάκης.
Συλλαλητηρια επισης θα γινουν στη Λαρισα και στο Βολο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥ.ΡΙΖ."Α", ξεφτίλες!!
"Την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.
Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Καγιά είναι μέλος του παράνομου TKP/ML (Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα/ Μαρξιστικό Λενινιστικό). .
Δεν θέλω να πιστέψω ότι ισχύουν τα σενάρια περί ανταλλαγής με τους Ελληνες στρατιωτικους.
Ο ίδιος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η #Gaza θρηνεί τον άγγελό της. Η Ραζάν Αλ Ναζάρ δολοφονήθηκε από την ισραηλινή κατοχή ενώ προσπαθούσε να περιθάλψει τραυματισμένο διαδηλωτή #GreatMarchOfReturn
Σχολιο.- Αισχος..Ντροπη για το ανθρωπινο γενος, η ανοχη στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΕΣ..ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΕΣ,,..Αμαν πια ,,Δεν παει αλλο...Φτου
Σχολιο.-  Ντρεπομαι κι οργιζομαι που ειμαι πολιτης μιας χωρας φιλης των δολοφονων.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η παλαιστινια νοσοκόμα razan αλ-Νατζάρ. Είναι 21 χρονών. Χθες, τη δέκατη Παρασκευή της μεγάλης επιστροφής του Μάρτη, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ εδινε θεραπεία σε τραυματίες διαδηλωτές στη Γάζα. Η στόχευση των γιατρών είναι έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τις συμβάσεις της Γενεύης. Αλλά ο κόσμος είναι σιωπηλός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι η ελληνικη μπατσονομια και η ξεπουλημενη «ελληνικη» κυβερνηση του ΤΣΥΡΙΖΑ να συλλαβουν και να αποκεφαλισουν τα γουρουνια ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες του FSA, (που αυτοι μας κουβαλησαν εδώ στην πατριδα μας, και τους ταιζουν και τους ποτιζουν). Πισω  στα  hotspot της Μοριας στη Λεσβο επιχειρηται να ξαναμεταφερθουν οι 900 Κουρδοι που εγκατελειψαν τον καταυλισμο γιατι τους επιτεθηκαν τα γουρουνια οι ισλαμοφασιστες του FSA, επειδη λεει δεν τηρουσαν το ραμαζανι, και ειχαν 10 βαρια τραυματιες, ενώ η αστυνομια ηταν εντελως απουσα,  οι τοπικοι φορεις δικαιως δεν επιθυμουν την δημιουργια νεων καταυλισμων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Ισραήλ δεν έχει ιστορία, έχει μόνο ποινικό μητρώο


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
"Επιχείρηση Βενεζουέλα" στη Νικαράγουα
H  βία της αντιπολίτευσης στους δρόμους έχει προκαλέσει μέχρι τώρα 97 νεκρούς και 997 τραυματίες.
Επιθέσεις σε οικογένειες, δημόσια κτίρια, ακόμα και κατοικίες.
Πυρπολήσεις γραφείων και σπιτιών στελεχών των Σαντινίστας.
Η κυβέρνηση της Νικαράγουα απέρριψε την Τρίτη τις πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού που διαπράχθηκαν από βίαιες ομάδες στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΪΟΥ 2018
Ο Maduro ονόμασε την Βενεζουέλα πρωταθλήτρια στην κατανομή του πλούτου μεταξύ του πληθυσμού
Πόλη του Μεξικού, 31 Μαΐου-RIA Novosti. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Maduro κάλεσε τη χώρα του παγκόσμια πρωταθλήτρια  στην κατανομή του πλούτου για τον πληθυσμό.
"Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές όσον αφορά τη διανομή του πλούτου και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού", δήλωσε ο Maduro σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε μια συνάντηση με τον ηγέτη της Κούβας Miguel Diaz-Canel.
Κατά τη συνάντηση ο Maduro  απένειμε στον  Diaz-Canel  το πρώτο βαθμό του Τάγματος των ελευθερωτών , το υψηλότερο βραβείο της Βενεζουέλας.
Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, στις οποίες  για άλλη μια φορά νίκησε και πάλι  ο  Maduro.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να στοχεύεις πολίτες και νοσηλευτικό προσωπικό σε μία σύγκρουση είναι έγκλημα πολέμου.
Η 21χρονη Ραζάν Αλ-Ναζάρ εκτελέστηκε από τους Σιωνιστές ελεύθερους σκοπευτές, την στιγμή που επιχειρούσε να βοηθήσει τραυματισμένους διαδηλωτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμενος ενας τοιχος στη Συρια με  φωτογραφιες απο τους εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες της Συριακου Αραβικου Στρατου που μαρτύρησαν για την υπεράσπιση της Συρίας εναντίον μισητών σαδιστικών συμμοριών τρομοκρατών που υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς καμία διάθεση οπαδικής υπεράσπισης της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία κι αναμένοντας τις διεθνείς αντιδράσεις, θα μπορούσαμε να προβληματιστούμε σε ορισμένα νέα υπουργεία που απουσιάζουν από το ευρωπαϊκό στερέωμα κι ίσως μπορέσουν να σηματοδοτήσουν την προσπάθεια να κατανόησης του εκφασισμού που επικαλούνται η ιταλική αριστερά και δεξιά.
Ενδεικτικά:
Lorenzo Fontana, Υπουργός Ατόμων με Ειδικές ανάγκες και Οικογένειας
Από τον τίτλο του νέου υπουργείου κατανοείς αμέσως τη φασιστικοποίηση της κυβέρνησης του Πανεπιστημιακού Καθηγητή Giuseppe Conte.
Ο υπουργός γεννημένος το  1980, πρώην ευρωβουλευτής (2009), με τις φασιστικές του πολιτικές θα συναντήσει τη λαϊκή αγανάκτηση;
Τι δηλώνει ο νέος υπουργός;
Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας σχετίζεται άμεσα με το πως αντιμετωπίζει η κοινωνία, τι συνεισφέρει ο προϋπολογισμός, το κράτος, η κυβέρνηση για τις οικογένειες που έχουν μέλη με Ειδικές Ανάγκες και σήμερα λαμβάνουν 500 ευρώ το χρόνο. Από την άλλη ο προϋπολογισμός δαπανάει εκατομμύρια για το μάθημα έμφυλων ταυτοτήτων στα σχολεία. Λοιπόν, τέλος το μάθημα που διδάσκει πως στην οικογένεια έχουμε Γονέας-1, Γονέας-2, Γονέας-3, Γονέας-4 κ.ο.κ. Η οικογένεια αποτελείται από τον πατέρα, τη μάνα, τα παιδιά και καθήκον να στηριχθούν με γενναίες επιχορηγήσεις οι οικογένειες με παιδιά. Δεν θα κυριαρχήσουν οι ομοφυλόφιλοι και θα σβήσουν το λαό μας.
Ε... μάλλον αυτή η φασιστική πολιτική θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη λαϊκή αγανάκτηση, το λαϊκό κίνημα των καρναβαλικών παρελάσεων gay pride.
Ας δούμε ορισμένα ζητήματα που θέλει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση με φασιστικό και ρατσιστικό μένος.
Σήμερα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση οι δουλέμποροι των ΜΚΟ αποβίβασαν στην Ιταλία καταγεγραμμένους 2.000 παράνομους μετανάστες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και "τιμοκαταλόγους" 2.000 παράνομοι μετανάστες x 35 ευρώ την ημέρα = 70.000 ευρώ την ημέρα.
Αφαιρώντας 8 ευρώ την ημέρα για το κόστος διατροφής και διαμονής των παράνομων μεταναστών, ορισμένοι νέμονται 54.000 την ημέρα.
54.000 την ημέρα x 365 ημέρες = 19.710.000 ευρώ πάνε "παντελόνι" στους "φιλάνθρωπους" των ΜΚΟ.
Τα επίσημα στοιχεία από μία και μοναδική ημέρα, τη σημερινή, δείχνουν άραγε πόσο φασίστες και ρατσιστές είμαστε;
Όταν ο ανάπηρος μιας ιταλικής οικογένειας κατάντησε να παίρνει 500 ευρώ το χρόνο, οικογένειες να μην μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, οι συνεργάτες των δουλεμπόρων κάνουν ταμείο 1.000 ευρώ την ημέρα.
Ρατσιστικές, φασιστικές σκέψεις, έτσι;
Η Λέγκα  και το Κ5 Αστέρια, ανάμεσα στα 18 υπουργεία, τώρα δημιούργησαν και Υπουργείο Νότιας Ιταλίας.
Υπουργός Νότου η Γερουσιαστής Barbara Lezzi από το Λέτσε της Απουλίας.
Σίγουρα θα έχουμε λαϊκό ξεσηκωμό κι αντιδράσεις μιας κι οι φασίστες θέλουν να ενισχύσουν τις πολιτικές στη Νότια Ιταλία που εξαθλιώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Τι λέτε;
Riccardo Fraccaro, Βουλευτής και σήμερα Υπουργός Σχέσεων με το Κοινοβούλιο και την Άμεση Δημοκρατία.
Μια “εθνικοκυριαρχική" κυβερνηση δημιουργεί σε μια χώρα της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" Υπουργείο Άμεσης Δημοκρατίας.
Ε... αυτό πάει πολύ και θα συναντήσει τη λαϊκή οργή. Που ακούστηκε, με ποιο δικαίωμα καταπατούνται θεμελιώδεις αρχές δυτικής δημοκρατίας, όπως να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες για τα προβλήματα στις περιοχές που ζουν κι εργάζονται, τους Δήμους τους κι αυτό να το εκφωνεί ο  Matteo Salvini, Γραμματέας της  Λέγκας, αντιπρόεδρος της νέας ιταλικής κυβέρνησης κι Υπουργός των Εσωτερικών!
Τι λέτε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σκηνοθετημένη «δολοφονία» "ρώσου" προδοτη δημοσιογραφισκου
Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στημενη σκηνοθετημένη, σε συνεργασια με την CIA, από τη ναζιστικη μυστική υπηρεσία της «ουκρανίας» του Κιεβου (SBU), δολοφονία του «ρώσου» δημοσιογραφισκου Αρκάντι Μπαμπτσένκο στο Κίεβο, που ανακοινώθηκε την Τρίτη και αποδόθηκε στη Ρωσία. Στη συνέντευξη που δόθηκε την επόμενη μέρα, παρουσία του Μπαμπτσένκο, και τις δηλώσεις που ακολούθησαν διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η σκηνοθεσία και το γελοιο θεατρικο (και η συνεργασία του «ρώσου» προδοτη  δημοσιογραφισκου με τη SBU που ήταν εν γνώσει μόνο του βιομηχανου ναζιστη «ουκρανού» «προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο) έγινε δηθεν για να αποτραπούν οι δολοφονίες άλλων δεκάδων πολιτών που υποτίθεται τα ονόματά τους έχουν σε λίστα οι ναζιστικες «ουκρανικές» αρχές.
Ο Μπαμπτσένκο είχε φύγει το 2017 από τη Ρωσία, διαφωνώντας με τη δράση της Ρωσίας τόσο στη Συρία (υποστηριζε ο δημοσιογραφισκος τους ισλαμοφασιστες της CIA) όσο και στην Ουκρανία (υποστηριζε τους ναζιστες του Κιεβου), ενώ την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η ναζιστικη «ουκρανική» του Κιεβου «κυβέρνηση» του έδωσε την υπηκοότητα της χώρας, κάτι που αποδέχτηκε.
Οπως ήταν φυσικό, η ρωσική κυβέρνηση σχολίασε επικριτικά την όλη υπόθεση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε «μια νέα αντιρωσική πρόκληση» και η εκπρόσωπός του, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση «μασκαράτα», η οποία στήθηκε «για προπαγανδιστικούς σκοπούς», θυμίζοντας και την γελοια υπόθεση που εστησαν οι βρετανικες μυστικες υπηρεσιες, της δηλητηρίασης, στη Βρετανία, του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ονόματα του κομμουνισμού" το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά και η παρουσίασή του γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής. Όχι σε πολιτιστικά κέντρα της πλεμπάγιας, εργατικά κέντρα και καφενεία ανά το πανελλήνιο, όπως κάνουμε εμείς που δεν αξιωθήκαμε να περάσουμε από υπουργεία.
Τον Χάρυ Κλυν θυμήθηκα:
"Πάρε την κιθάρα ένα βράδυ, να μαζευτούμε γύρω απ' την πισίνα, να πούμε κάνα αντάρτικο, να θυμηθούμε τα παλιά".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ
Πανάκριβα τα ντυσίματά τους κι ολοκάθαρα, όπως και οι βίλες και τα οροφοδιαμερίσματά τους, αλλά θα 'ταν μεγάλο λάθος να θεωρηθεί πως η λίγδα δεν αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της παρουσίας τους.
Το διαπίστωσα για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί, σε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
Καμιά σχέση αυτή η σκουπιδούπολη με την Αθήνα που ζήσαμε στις δεκαετίες του 1960, του '70 και του '80. Τότε που ανά πεντακόσια μέτρα υπήρχαν και δημόσιες τουαλέτες.
Επί λιγδιάρηδων ακόμη και οι δημόσιες τουαλέτες καταργήθηκαν. Και βρομάει η πόλη κατρουλίλα...