Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Κυριακη 3 Ιουνιου 2018


Ανακοίνωση της ακροδεξιας Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων για την... «ανάσταση» του «ρώσου» δημοσιογραφισκου
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, 19:48
Η ακροδεξια κατευθυνομενη από την CIA Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, αναγκαστηε να εκδοσει την ακόλουθη ανακοίνωση, μετα το θεατρικο τσιρκο που εγινε:
«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
31/5/2018
Η υπόθεση Μπαμπτσένκο: Αδιανόητη και απαράδεκτη
Αυτό το γεγονός θα το θυμόμαστε πάντα ως «η υπόθεση Μπαμπτσένκο». Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων η μεγαλύτερη οργάνωση δημοσιογράφων στον κόσμο με 600.000 μέλη από 146 χώρες, επισημαίνει ότι ο σκοπός της δημοσιογραφίας είναι η διερεύνηση της αλήθειας και η όποια χειραγώγηση πληροφοριών, βλάπτει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία των ΜΜΕ, αλλά και της δημοσιογραφίας συνολικά.
Εικοσιτέσσερις ώρες αφού ανακοινώθηκε ο θάνατος του «ρώσου» δημοσιογραφισκου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, στις 30 Μαΐου ο ίδιος παρουσιάστηκε ζωντανός σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, την πόλη που στις 29 Μαΐου υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί, με τρεις σφαίρες στην πλάτη.
Η ΔΟΔ ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση μέσω των κοινωνικών της δικτύων και μαζί με τις Ενώσεις Δημοσιογράφων Ρωσίας και Ουκρανίας που είναι μέλη της, απαίτησε τη διαλεύκανση της δολοφονίας. Αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας πέρα από το γεγονός ότι οργανώθηκε και αξιοποιήθηκε από τις ναζιστικες «ουκρανικές» του Κιεβου  μυστικές υπηρεσίες ενδεχομένως με σοβαρές διπλωματικές συνέπειες, είναι η ενίσχυση της ιδεοληψίας ότι οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί συνωμοτούν από κοινού.
Ο Φιλίπ Λερούθ, Πρόεδρος της ΔΟΔ δήλωσε: «Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο είναι ακόμη ζωντανός και μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα ως πληρωμενος δημοσιογραφισκος, αυτό είναι σπουδαία είδηση. Όμως οι ναζιστικες «ουκρανικές» του Κιεβου αρχές διασπείροντας ψευδείς αποδείξεις για το θάνατό του υποβάθμισαν σοβαρά την αξιοπιστία των πληροφοριών και επικοινωνώντας όλα αυτά διατρέχουν να χαρακτηριστεί ως επιχείρηση προπαγάνδας. Άραγε πόσο αναγκαίο ήταν να σκηνοθετηθεί ο θάνατός του, για να αποτραπεί η υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του; Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αγωνίζεται εναντίον της ατιμωρησίας που λειτουργεί προς όφελος των δολοφόνων των δημοσιογράφων, ωστόσο απαιτεί τη διαφάνεια της ενημέρωσης. Η ΔΟΔ υπενθυμίζει ότι στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί οι δολοφόνοι του Πάβελ Τσερεμέτ και όσοι τους στηρίζουν».
Ο Αντονί Μπελανζέ, Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ δήλωσε: «Αυτό πλέον δεν είναι μια απλή δημοσιογραφική υπόθεση, πρόκειται για ένα τσίρκο ενορχηστρωμένο από στρατιωτικούς και ενός δημοσιογραφισκου.  Είναι απαράδεκτο να ψεύδεσαι στους δημοσιογράφους όλου του κόσμου και να παραπλανάς εκατομμύρια ανθρώπων, με μια υποτιθέμενη δολοφονία. Η μηχανορραφία του θανάτου ενός δημοσιογραφισκου είναι απαράδεκτη, πόσο μάλλον όταν από φέτος τον Ιανουάριο κάθε εβδομάδα σκοτώνονται δύο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, πρόσφατα δε στις 29 Μαΐου είχαμε μια ακόμη δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό»”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θριαμβευτική συγκέντρωση των οπαδών του Κινήματος των 5 Αστέρων στη Ρώμη
Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, 07:34
«Την κυβέρνηση την έχετε εσείς, όχι εμείς!», δήλωσε ένας από τους ομιλητές απευθυνόμενος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του Κινήματος των 5 Αστέρων (M5S) που γιόρτασαν χθες Σάββατο στη Ρώμη τη συμμετοχή του κόμματος στη νέα ιταλική κυβέρνηση.
«Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο, ούτε καν εγώ», δήλωσε ο Μπέπε Γκρίλο, ο άνθρωπος που τα ξεκίνησε όλα. Αυτός είναι που το 2009 δημιούργησε το Κίνημα των 5 Αστέρων για να διαμαρτυρηθεί για τα παραδοσιακά κόμματα στην Ιταλία και πλέον βρίσκεται μαζί με την  Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στο τιμόνι της χώρας.
Η Πάολα Ταβέρνα, αντιπρόεδρος της Γερουσίας, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει την εξέλιξη: «Πριν δέκα χρόνια ήμουν μια λαϊκή γυναίκα, η οποία, είμαι περήφανη να το πω, άκουγε τον Μπέπε ο οποίος διηγούνταν ήδη όλα όσα ζούμε τώρα», θυμήθηκε συγκινημένη ενώπιον χιλιάδων «γκριλίνι», όπως χαρακτηρίζονται καμιά φορά οι οπαδοί του M5S.
Αξιοπρέπεια, ελπίδα, αλήθεια, αυτές οι λέξεις επανέρχονται συνεχώς στις ομιλίες των ηγετικών στελεχών αλλά και στα σχόλια των υποστηρικτών αυτού του μη τυπικού κινήματος, που γεννήθηκε από την αγανάκτηση των Ιταλών απέναντι στην πολιτική τάξη και την αίσθηση ότι οι πολιτικοί τους έχουν εγκαταλείψει.
«Επιτέλους οι πολίτες διατάσσουν, η πολιτική έχει περιχαρακωθεί στα παλάτια της εξουσίας, όμως άνοιξαν τις πόρτες», σημειώνει ο Κόζιμο, ένας 55χρονος μηχανικός οπαδός του M5S από τη νότια Ιταλία.
Πλέον το Κίνημα των 5 Αστέρων είναι πρώτη δύναμη στη χώρα έχοντας συγκεντρώσει το 32% των ψήφων στις εκλογές της 4ης Μαρτίου και κατάφερε να σχηματίσει την πρώτη λαϊκή κυβέρνηση σε μια χώρα ιδρύτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συνεργασία της Λέγκας.
Η συμμαχία του με το κόμμα της Λεγκας δεν φαίνεται να αμφισβητείται ή να δυσαρεστεί τους υποστηρικτές του M5S.
«Είμαι υποστηρικτής του PCI, του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος», δηλώνει ο 62χρονος Τζιοβάνι, όμως αυτό που μετρά σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι η αριστερά ή η δεξιά, αλλά αυτός που μπορεί να ενεργήσει προς όφελος των πολιτών».
Και σε αυτό τον τομέα δεν έχουν λείψει οι υποσχέσεις από το M5S, το οποίο δεν χάνει ευκαιρία τα τελευταία δέκα χρόνια να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι κατέστρεψαν την Ιταλία, την εγκατέλειψαν στα λόμπι, τους τραπεζίτες και υπέκυπταν στις διαταγές των Βρυξελλών.
«Καλησπέρα κυρίαρχε ιταλικέ λαέ!» φώναξε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Φάμπιο Μάσιμο Καστάλντο.
«Σήμερα, το κράτος είμαστε εμείς», απάντησε ο Λουίτζι ντι Μάιο, επικεφαλής του κινήματος και πλέον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας.
Πλέον «υπάρχει ένας κόσμος που φεύγει και ένας νέος κόσμος που ξεκινά και φτάνει», δήλωσε στο πλευρό του ο Μπέπε Γκρίλο.
«Τώρα πρέπει να τηρήσουν όλες τις υποσχέσεις που έδωσαν», τονίζει η Άνα, δημοτική υπάλληλος.
«Εσείς θα κρίνετε αν εργαστήκαμε σωστά», δεσμεύεται ο ντι Μάιο. Και ο λαός του Κινήματος των 5 Αστέρων που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του δεν σκοπεύει τώρα να αφήσει να τον ξεχάσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος Ιταλός υπουργός: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλες οικογένειες
Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018, 03:09
Ο νέος Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την οικογένεια Λορέντσο Φοντάνα δήλωσε το Σάββατο στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι εννοεί να στηρίξει την αύξηση των γεννήσεων και τις οικογένειες της χώρας.
Πρόσθεσε, όμως, ότι θεωρεί πως νομικά «οι ομοφυλόφιλες οικογένειες του Ουράνιου Τόξου, δεν υπάρχουν».
Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ιμπεριαλιστικης «δικαιωματικης» κεντροαριστεράς και των ΜΚ οργανώσεων του Σορος και των ιμπεριαλιστων για την υπεράσπιση των γκέι δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγόρησαν τον συγκεκριμένο υπουργό της Λέγκα ότι αγνοεί με επικίνδυνο τρόπο την πραγματικότητα.
Ο ίδιος ο γραμματέας της Λεγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι πλέον και υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι πρόκειται για προσωπική άποψη του Φοντάνα, που δεν περιέχεται στο κυβερνητικό συμβόλαιο με τα Πέντε Αστέρια.
Πριν λίγο, ο Λορέντσο Φόντανα απάντησε ότι επιχειρείται υστερόβουλη πολιτική εκμετάλλευση των δηλώσεών του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φτωχοί της Αμερικής ολοένα και πιο στερημένοι υπό τον Ντόναλντ Τραμπ
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 23:06
Η φτώχεια στις ΗΠΑ είναι εκτενής και γίνεται βαθύτερη, υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου δείχνουν να στοχεύουν στην απομάκρυνση του διχτιού προστασίας από εκατομμύρια άπορους ανθρώπους, την ώρα που οι ευπορότεροι επιβραβεύονται, επισημαίνει ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια Φίλιπ Άλστον απεύθυνε παράλληλα έκκληση στις αμερικανικές αρχές να παράσχουν σταθερή κοινωνική προστασία και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, παρά να «τιμωρούν και να οδηγούν στις φυλακές τους φτωχούς».
Την ώρα που οι κοινωνικές παροχές και η πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη έχουν περικοπεί, η φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβραβεύει τους μεγιστάνες και τις εταιρείες- κολοσσούς «με απροσδόκητα έσοδα», εντείνοντας περαιτέρω την ανισότητα, τονίζεται στην έκθεση του αξιωματούχου του ΟΗΕ.
Μολονότι, οι πολιτικές των αμερικανικών κυβερνήσεων μετά τον πόλεμο εναντίον της φτώχειας του προέδρου Λίντον Τζόνσον, τη δεκαετία του 1960, ήταν «στην καλύτερη περίπτωση αμελείς», επισημαίνεται, «οι πολιτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο χρόνο φαίνεται πως έχουν σχεδιαστεί εσκεμμένα προκειμένου οι φτωχότεροι να μην επωφελούνται πλέον από βασικά μέσα προστασίας, να τιμωρούνται όλοι όσοι βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας, ενώ η στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη κατέστη προνόμιο που πρέπει να κερδηθεί παρά θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη».
Σχεδόν 41 εκατομμύρια Αμερικανοί, ήτοι το 12,7%, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ 18,5 εκατομμύρια πολίτες δηλαδη 6,3% σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μεταξύ των φτωχών, ο ένας στους 3 είναι παιδί. Ο εισηγητής του ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των νέων στις βιομηχανικές χώρες.
«Οι πολίτες των ΗΠΑ ζουν λιγότερο και αντιμετωπίζουν περισσότερες ασθένειες σε σύγκριση με τους πολίτες όλων των πλούσιων δημοκρατιών, εξαλείψιμες τροπικές νόσοι ολοένα κι αυξάνονται, ενώ καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακίσεων… και το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας στον ανεπτυγμένο κόσμο» είπε ο Άλστον.
Εντούτοις, τα στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, στα οποία αναφέρθηκε, καλύπτουν μονάχα το 2016, και ο ίδιος δεν παρουσίασε συγκρίσιμα στοιχεία για το εύρος της φτώχειας πριν και μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017.
Ο Αυστραλός, ένας βετεράνος ειδικός του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει την έκθεσή του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτόν τον μήνα.
Η έκθεσή του βασίζεται στην περιοδεία που ο ίδιος έκανε τον Δεκέμβριο σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, από την Αλαμπάμα έως το Λος Άντζελες, αλλά και στο αμερικανικής κυριότητας Πουέρτο Ρίκο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρια συνδέει τις διαπραγματεύσεις για τον νότο με την αποικιοκρατικη αμερικανική αποχώρηση από μεθοριακή περιοχή
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 19:54
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουάλεμ συνέδεσε σήμερα τη συμμετοχή της Δαμασκού σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον του νότιου τμήματος της χώρας, μέρος του οποίου ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και των σιωναζι, με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από μια άλλη περιοχή που βρίσκεται στα ιρακινο-ιορδανικά σύνορα.
Εδώ και εβδομάδες, ο συριακός στρατός στέλνει ενισχύσεις στο νότιο τμήμα της χώρας ενόψει μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης για την απομάκρυνση ομάδων ισλαμοφασιστών.
Οι τελευταίοι ελέγχουν σχεδόν το 70% των νοτίων επαρχιών Ντεράα και Κουνέιτρα, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Η τζιχαντοφασιστική συμμορια Ισλαμοφασιστικό Κράτος διατηρεί περιορισμένη παρουσία στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ντεράα.
Τη Δευτέρα, η Ρωσία, σύμμαχος της Συριας, κάλεσε τις αποικιοκρατικες κωλοΗΠΑ και την Ιορδανία --με τις οποίες είχε επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας σε αυτή την περιοχή τον Ιούλιο του 2017-- σε τριμερή συνάντηση για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη διευθέτηση. Η Μόσχα επίσης συζήτησε το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό του ισραηλινοναζιστικου κρατικου μορφωματος Μπενιαμίν Νετανιάχου.
"Μην πιστεύετε όλες τις δηλώσεις που κάνουν λόγο για συμφωνία όσον αναφορά τον νότο, όσο οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη βάση του Αλ-Τάναφ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Επίσης επισήμανε ότι η Ράκα, πόλη που ελέγχουν οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), "πρέπει να ανοικοδομηθεί και να απελευθερωθεί" από οποιαδήποτε ξένη παρουσία.
Ο υπό την Ουάσινγκτον δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός χρησιμοποιεί τη βάση αυτή για τις επιχειρήσεις του δηθεν κατά του ΙΚ. Εκεί όμως είχε εκπαιδεύσει επίσης τους ισλαμοφασιστες του και συνεχιζει να τους εκπαιδευει. Τους τελευταίους μήνες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή μεταξύ των δυνάμεων του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού που σταθμεύουν στο Αλ-Τάναφ (νότια Συρία) και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον Μουάλεμ, η κυβέρνηση που ελέγχει περισσότερο από το 60% του συριακού εδάφους, θα ενθαρρύνει τη διευθέτηση για το μέλλον του νότου και την αποκλιμάκωση της βίας στην περιοχή με "συμφωνίες συμφιλίωσης". "Θα αναλάβουμε δράση τη δεδομένη στιγμή, αν ο τρόπος αυτός δεν οδηγήσει σε ένα τελειωτικό αποτέλεσμα", τόνισε.
Ο ιμπεριαλιστικος αποικιοκρατικος πολεμος στη Συρία ξέσπασε το 2011 μετά τις στημενες «εξεγερσεις» ισλαμοφασιστων της CIA . Η σύγκρουση έχει περιπλακεί με την πάροδο των χρόνων και την εμπλοκή ξένων χωρών και τζιχαντοφασιστικών συμμοριων που αποσχιστικαν από τον ελεγχο των αμερικανων αποικιοκρατων, όπως το Daes (ISIS), σε ένα έδαφος ολοένα και πιο κατακερματισμένο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της 21χρονης διασώστριας που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά
 Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 18:41
Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία μιας νεαρής εθελόντριας διασώστριας από την Παλαιστίνη, που σκοτώθηκε χθες από σφαίρα ισραηλινοναζιστη στρατιώτη-κατσαπλια, κοντά στη σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.
Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στο στήθος χθες σε περιοχή ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τον Άσραφ αλ Κόντρα, η Νατζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
«Το ιατρικό προσωπικό δεν είναι στόχος» ήταν το tweet που έστειλε ο αληταρας ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ, και προσπαθωντας να τηρησει ο γελοιος μεσοβεζικη σταση, απευθυνε έκκληση στο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα να «διαβαθμίζει τη χρήση βίας» και την οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, να «αποφεύγει τα επεισόδια» κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ιατρικό προσωπικό και διασώστες από τη Γάζα παρέστησαν στην κηδεία της νεαρής γυναίκας, ενώ ο πατέρας της κρατούσε τη στολή της, που είχε κηλίδες από αίμα.
Την 21χρονη έθαψαν φωνάζοντας «με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για εσένα Ραζάν». Πολλοί από τους συμμετέχοντες υπόσχονταν επίσης ότι θα το κίνημα διαμαρτυρίας στα σύνορα με το Ισραήλ θα συνεχιστεί.
Με τον θάνατο της νεαρής διασώστριας, αυξήθηκε σε 128 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων πριν από 2 μήνες.
Η παλαιστινιακή οργάνωση πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι η 21χρονη σκοτώθηκε «ενώ επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές».
«Το να πυροβολούν εναντίον του ιατρικού προσωπικού συνιστά έγκλημα πολέμου, όπως ορίζεται από τις Συνθήκες της Γενεύης» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η οργάνωση, η οποία απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να απαντήσει στις «παραβιάσεις» των σιωναζι.
Μετά την κηδεία, ξέσπασαν επεισόδια στα σύνορα, καθώς νεαροί Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον σιωναζιστών στρατιωτών. Αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία γιορτάζει τα 72 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 15:04
Η Ιταλία γιόρτασε σήμερα με την καθιερωμένη παρέλαση, δίπλα στη ρωμαϊκή αγορά, τα 72 χρόνια από την επιλογή, έπειτα από δημοψήφισμα, της αβασίλευτης Δημοκρατίας.
«Είναι η γιορτή όλων μας», δήλωσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος επευφημήθηκε από μεγάλο αριθμό πολιτών.
«Οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού των δικαιωμάτων αποτελούν τις βάσεις της κοινωνίας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης, στην οδό Φόρι Ιμπεριάλι, ήταν παρών και ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με κονκάρδα φτιαγμένη με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πέτο, και από κάτω καρφίτσα του κόμματός του.
«Ήδη σήμερα το απόγευμα θα πάω στο υπουργείο Εργασίας για να αρχίσω δουλειά. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.
Ο δε ιδρυτής και επικεφαλής του αλητικου δεξιου κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, αληταρας λαμογιο και κωλογερας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επανέλαβε ότι η πολιτική του δύναμη δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο διότι «πρόκειται για ένα αντιφατικό σχήμα, το οποίο δεν επελέγη από τους πολίτες με την ψήφο τους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον έναν στη φωτογραφια τον γνωρίζετε όλοι, είναι ο γνωστός σύμμαχος και φίλος του Τσίπρα, ο χασάπης Νεντανιάχου.Για την άλλη που σφίγγει το χέρι του γεμάτη χαρά, θα σας ενημερώσω εγώ.
Είναι η Αμερικανίδα Πρέσβης στον ΟΗΕ, η Νίκι Χάλει.
Η Χάλει, για λογαριασμό των ΗΠΑ, έθεσε βέτο στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΟΗΕ και σε πρόταση του Κουβέιτ, με την οποία αξιωνόταν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των άμαχων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Αποτέλεσμα αυτού του βέτο είναι το να μένουν οι Παλαιστίνιοι απροστάτευτοι και υπό συνεχή εξόντωση από τις δυνάμεις κατοχής της Παλαιστίνης, που δεν έχουν κανένα εμπόδιο.
Αυτή η είδηση δεν εκπλήσσει κανέναν. Ο λόγος που την αναπαράγω είναι αποκλειστικά και μόνο για όσους εθελοτυφλούν και πιστεύουν πως μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη από τους διεθνείς (και πλήρως ελεγχόμενους) οργανισμούς.
Ο μόνος δρόμος για την δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη είναι η Παλαιστινιακή Αντίσταση!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα στην απέραντη οργή μου και την θλίψη μου για την εκτέλεση της 21χρονης Ραζάν, για κάποιο λόγο έφαγα ένα σκάλωμα και θυμήθηκα τους Γερμανοτσολιάδες του City Plaza.
Εκεί στην ΛΑΕ, υπάρχει κάποιου είδους εξέλιξη ή διαχωρισμός μετά από τις αποκαλύψεις που έδειξαν πως πίσω από αυτή την "κατάληψη" βρίσκεται το ίδιο το Γερμανικό κράτος;
Οι σύντροφοί μου(που τους αισθάνομαι πραγματικά ως τέτοιους) και βρίσκονται μέσα στην ΛΑΕ, τι λένε για όλα αυτά και για την συμμετοχή ενός μέρους της ΛΑΕ μέσα σε αυτό το εγχείρημα όπως και για το γεγονός πως η ίδια η ΛΑΕ έχει παρέχει στήριξη, με την κόρη του Λαφαζάνη να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ηγεσία των γερμανοτσολιαδων του City Plaza.
Εννοείται πως δεν ξεχνάμε και τα γερμανοτσολιαδακια παιδιά της Ροσινάντε και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη για την πολύτιμη προσφορά τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγες στιγμές πριν εκτελέσουν την Ραζάν Αλ-Νατζάρ
Να επαναλάβω, ειναι απλώς ίδιοι με τους Ναζί.

 Για όποιον παρεξηγηθεί και ξενίσει από αυτό το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία, προχωράω σε μία απαραίτητη εξήγηση....
Η κυρίαρχη γραμμή των Σιωνιστών λέει πως η ταύτιση του Ναζισμού με τον Σιωνισμό θεωρείται Αντισημιτισμός. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουν βρει για να σταματήσουν την όποια κριτική( εγώ κάνω πολεμική) στο Σιωνιστικό Κράτος.
Η δική μας επιχειρηματολογία όμως, απορρίπτει ολοκληρωτικά αυτή την προσπάθεια που κάνουν αυτά τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα για να υπερασπιστούν το κράτος και βασίζεται πάνω σε δύο κεντρικά ζητήματα.
α. Στις πρακτικές που εφαρμόζει η Κατοχή, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που εφάρμοζαν οι Ναζί απέναντι στους Εβραίους. Πάνω σε αυτό, υπάρχουν χιλιάδες ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές
Β. Η ανάδειξη των συμφωνιών και των στρατιωτικών συνεργασιών που είχαν προσάψει οι Ναζί με το Σιωνιστικό Κίνημα, κατά τις οποίες, την ώρα που στην Ευρώπη αιματοκυλούσαν του Εβραίους, κάποιους άλλους τους έστελναν με ασφαλή τρόπο και με όλα τους τα υπάρχοντα στην Παλαιστίνη,
ενώ παράλληλα εξοπλίζαν τρομοκρατικές οργανώσεις για να εκδιώξουν με την σειρά τους, τους γηγενείς Παλαιστινιακούς πληθυσμούς από την Παλαιστινιακή γη.
Πάνω σε αυτό, υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός ανάμεσα στον Σιωνισμό και τον Ιουδαϊσμό(Εβραίοι), τα οποία παρ'ολο πως έχουν κοινή βάση είναι αντίθετα το ένα από το άλλο, όπως αυτοί που τα τηρούν.
Στο σχόλιο μου, βγάζω ένα συμπέρασμα από την εκτέλεση της 21χρονης νοσηλεύτριας εχθές στην Γάζα. Μία κοπέλα με σηκωμένα τα χέρια, εκτελέστηκε πισώπλατα σε μία πράξη που όμοια της δεν θυμάμαι ξανά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρόμενοι για το νοσηλευτικό προσωπικό,  συμβολική κηδεία στη Ραμάλα, στη κεντρική Δυτική Οχθη, προς τιμήν της συναδέλφου τους razan νατζάρ η οποία σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα την Παρασκευή.
3 Ιουνίου 2018



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η razan elnajjar, μια 21 χρονη παλαιστίνια διασώστης από τη Γάζα, δολοφονήθηκε από μια σφαίρα από έναν ισραηλινό σκοπευτή του στρατού ενώ έσωζε τραυματίες: ένα έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τις συμβάσεις της Γενεύης!!
Όσο η δύση καλύπτει την αποικιοκρατική πολιτική του Ισραήλ, το Ισραήλ θα συνεχίσει την κρατική τρομοκρατία του, τον αποικισμό της Παλαιστίνης και τις σφαγές του παλαιστινιακού λαού!
Είμαστε πολίτες του κόσμου που αγαπούν τη δικαιοσύνη και την ελευθερία: να χρησιμοποιήσουμε το ειρηνικο μας όπλο οπως την εποχή του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική: Μποϊκοτάζ του Ισραήλ και των προϊόντων του!
Ας ενισχύσουμε το bds #Ισραήλ, είναι η μόνη απάντηση στα χέρια μας!!!
Μην αγοράζετε προϊόντα που γίνονται στο Ισραήλ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΥΜΑΣΤΕ τον απατεωνα Μηλιώνη της Hellas Power & φίλο της κεντροαριστερης (χαχαχαχα) Καϊλή; ΑΓΟΡΑΣΕ βίλα (στο Πόρτο Χέλι) με 13 δωμάτια και 15 μπάνια...
Τον θυμάστε τον Βασίλη Μηλιώνη;
Ο Μηλιώνης είναι αυτός που «άλλαξε» τα φώτα στην ΔΕΗ.
Όντας ιδιοκτήτης της Hellas Power -και σε συνεργασία με τον Άρη Φλώρο της Energa- έκλεψε απο το Ελληνικό Δημόσιο 256 εκατομμύρια ευρώ.
Πώς το κατάφερε αυτό;
Ενώ η εταιρία του εισέπραττε κανονικά το «χαράτσι» απο τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων πολιτών, εκείνος, αντί να το αποδίδει στο κράτος ως όφειλε, το έστελνε σε προσωπικούς του λογαριασμούς στο... εξωτερικό.
Και δώστου διαμερίσματα στην Ηρώδου Αττικού με 8.000 ευρώ ενοίκιο, και δώστου εμφανίσεις με Aston Martin και Porsche Cayenne για καφέ στο Κολωνάκι, και δώστου ταξιδάκια με ιδιωτικό lear jet από το Μαϊάμι στη βίλα του στις Μπαχάμες.
Μια μέρα, λέει, επειδή βαριόταν στη Μύκονο, έκλεισε τελευταία στιγμή εισιτήρια Ά θέσης για τέσσερα άτομα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ξοδεύοντας μέσα σε ένα τριήμερο 7.000 ευρώ.
Λεφτά υπήρχαν και ας μην ήταν δικά του, αλλά του ελληνικού δημοσίου, οπότε κανένα πρόβλημα.
Το Σεπτέμβρη του 2012, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
Οχτώ μήνες μετά ήταν έξω και τα «έσπαγε» στον Μαζωνάκη, περιστοιχισμένος από βίζιτες και γλείφτες, κάνοντας 80.000 ευρώ λογαριασμό -σε λουλούδια και ποτά.
Το 2014 προφυλακίστηκε, πάντα για την ίδια υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού πρώτα κατέβαλε εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, πετάχτηκε μέχρι τη Μύκονο, όπου είχε νοικιάσει luxury βίλες για τον ίδιο και τους φίλους του «για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του». Το πάρτι τού κόστισε 100.000 ευρώ. (Περισσότερο και από τη χρηματική εγγύηση που κατέβαλλε για να αφεθεί ελεύθερος.)
Τον Φεβρουάριου του 2017, ο άνθρωπος που έκανε ζωάρα με το ματωμένο «χαράτσι» των πολιτών στην τσέπη, καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση αλλά με αναστολή -«λόγω προτέρου εντίμου βίου»- οπότε αφέθηκε τελεσίδικα ελεύθερος.
Πού Βρίσκεται σήμερα ο «άριστος» Μηλιώνης; «Γιολάρει» κάπου στην Ελλάδα. Ελεύθερος. Εννοείται.
(Πριν λίγες μέρες, αγόρασε τη βίλα Σαραντόπουλου στο Πόρτο Χέλι -με τα 13 δωμάτια και τα 15 μπάνια- έναντι 10 εκατ. ευρώ.)
Υ.Γ. Για την κρίση φταίω εγώ και εκείνο το εισιτήριο που δεν χτύπησα πριν 4 χρόνια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε Ισραηλινο προϊόν που αγοράζετε βοηθάτε στη χρηματοδότηση του ISIS και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σου δίνω τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας που χορευει σιωνιστικους χορους με τους σιωναζι στην Αυστραλια. Καμια ερωτηση?




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο οι καυτές κάννες των όπλων της Επανάστασης μπορούν ν' αντιμετωπίσουν τους ναζί σιωνιστές!
Η μάνα της δολοφονημένης Razan Al-Najjar αγκαλιάζει τα αιματοβαμμένα ρούχα της κόρης...
Τι να πεις σ' αυτή τη Μάνα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το 27639/11-5-2018 έγγραφό του ο Συντονιστής διατάσσει: Όπου έχει φρύγανα, είναι δημόσιο δάσος
Σα να μας λεει. Θα σας κανω να θελετε… Ερντογαν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους η ιταλική κεντροαριστερά στους δρόμους και τις πλατείες διαδηλώνει..
...για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!
Με τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της κυβέρνησης Conte πριν καν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής!
Αυτά είναι "κεντροαριστερά" αντανακλαστικά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση στο «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο»…
Οι «ομάδες κρούσης» του σύγχρονου φασισμού, οι οποίες σφετερίζονται «αντιεξουσιαστικές» ταυτότητες και «αριστερά» χρώματα (τα δόλια κατασκευάσματα της Νέας Τάξης και των μυστικών της υπηρεσιών) κτύπησαν και το... Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο!!!
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΑΡΔΗΝ, εδώ:
http://ardin-rixi.gr/archives/208428
Το ΡΕΣΑΛΤΟ στο παρελθόν έχει υποστεί το εμπρηστικό μένος αυτών των «ταγμάτων εφόδου» του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ με τα «αντιεξουσιαστικά» προσωπεία…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3702&postdays=0&postorder=asc&start=0



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Boldrini: Χρειάζεται νομοθεσία εναντίον των εθνικοκυριαρχικών και λαϊκών...
Η γνωστή στην Ελλάδα πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής διαβλέπει πως "τα ατομικά δικαιώματα (γκέι, λεσβίες, μαθήματα ομόφυλων οικογενειών στα σχολεία - 25 Γενάρη 2016:(  25 Γενάρη 2016 "Eίναι ηθικό καθήκον, να δοθούν παιδιά στους γκέι"... )... την υπεράσπιση λαθρομεταναστών... τη μασονικη δικαιοσύνη...) πάνε πίσω από το πρόγραμμα της κυβέρνηση Conte, της πιο μαύρης κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας...
Σκληρή αντιπολίτευση χωρίς εκπτώσεις στη βουλή, στις πλατείες, στο διαδίκτυο...".
Αυτή είναι η κεντροαριστερά που άφησε 10.000.000 ανέργους στην Ιταλία;
Ποια είναι η κυρία;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 4ο Ράιχ συνεχίζει τις απειλές εναντίον του ιταλικού λαού!
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του DER SPIEGEL των ναζί...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ο Μπερλουσκόνι έγινε κεντροαριστερός!
Διάγγελμα Berlusconi (χθες): "Όχι στην κυβέρνηση λαϊκών... καταψηφίζουμε"
Η κεντροαριστερά με τη δεξιά στην Ιταλία δίνουν τη μάχη μαζί εναντίον των εθνοκυριαρχικων και των λαϊκών!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H βασική διαφορά του ιταλού πρωθυπουργού Conte με τους ΓΑΠ, Τσίπρα και σια...
Μετά το τέλος της παρέλασης για τη γιορτή της Δημοκρατίας ο Conte πιάνει συζήτηση με έναν απλό πολίτη και του λέει: "Είναι λάθος να λέγεται πως η Ιταλία είναι μια χώρα διεφθαρμένων"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να δεις πως ένας έξυπνος άνθρωπος γίνεται καραγκιόζης...
Ζουγανελης. Πριν τον διορισμο στην ΕΡΤ «Μετανιωσα που ψηφισα Τσιπρα. Εφερε τη πατριδα  σε τραγικη θεση»
Μετα τον διορισμο στην ΕΡΤ «Εκπληκτικος, εξαιρετικος ο Κοτζιας»
Για να δεις πως ένας έξυπνος άνθρωπος γίνεται καραγκιόζης στα μάτια του κόσμου πρέπει να τον δεις πριν και μετά την προσωπική βολέψει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συριακές φυλές ανακοινώνουν το σχηματισμό φατριών αντίστασης για την αντιμετώπιση της αμερικανικής, γαλλικής και τουρκικής κατοχής



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς τσίπα! Χωρίς ντροπή, έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση στην Τουρκία του σ. Τουργκούτ Καγιά. Αποφεύγοντας την όποια αναφορά στην κυβέρνηση και χωρίς την όποια απαίτηση να μην επιτρέψει την παράδοση του συντρόφου μας στους δήμιούς του.
Πρόκειται για το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που στηρίζει τον κοινωνικό δολοφόνο Τσίπρα, που καμάρωνε γιατί έχει την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ. Αυτόν που σφίγγει ενθουσιασμένος το χέρι του μακελάρη Νετανιάχου.
Πρόκειται για το Τμήμα συγκάλυψης του βιαστή Κοντονή, που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που νομιμοποιεί τον εξευτελισμό των κρατουμένων με το αναγκαστικό ξεγύμνωμα και τον χυδαίο σωματικό έλεγχο.
Σιγά μην ένιωθαν τώρα ντροπή για έναν κούρδο κομμουνιστή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα τάχθηκε με δήλωσή του ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος.
Σκέφτομαι πόσο αδιανόητη είναι η αδιαφορία ενός κόσμου (όχι μόνο συμπλεγματικών δυτικόπληκτων εκσυγχρονιστών, αλλά ενίοτε και αριστερών), για ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με τη λεηλάτηση του πολιτιστικού πλούτου του πλανήτη από μια χούφτα αποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές χώρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σέρχιο & Σεργκέι
Κούβα, 1991: Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχει βυθίσει την Κούβα σε οικονομική κρίση. Ο Σέρχιο, ένας καθηγητής Μαρξιστικής φιλοσοφίας και λάτρης του ραδιοφώνου, θα επικοινωνήσει ένα βράδυ τυχαία με τον Σεργκέι, έναν Ρώσο κοσμοναύτη που έχει εγκλωβιστεί στον διαστημικό σταθμό Μιρ και δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Όταν ένας μετεωρίτης θα προκαλέσει ζημιά στο Μιρ, ο Σεργκέι θα ζητήσει βοήθεια από τον Σέρχιο, να του μιλάει για να τον ακούει αν είναι ζωντανός. Με την βοήθεια ενός αμερικανού φίλου, ο οποίος είναι συνταξιούχος του FBI, ο Σέρχιο  προσπαθεί να καταστρώσει ένα σχέδιο να σώσει τον Σεργκέι. Αλλά ο Σέρχιο δεν γνωρίζει ότι οι κινήσεις του παρακολουθούνται από τις κουβανικές μυστικές υπηρεσίες που λειτουργούν μέσα στην γραφειοκρατία και τρομοκρατούν τον κόσμο … Μια άνευρη υποτιθέμενη κωμική ταινία για την φιλία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα για το πως σώθηκε ένας Ρώσος κοσμοναύτης από την Coca-Cola.
Σκηνοθεσία: Ερνέστο Νταράνας, Χώρα: Κούβα – Ισπανία – ΗΠΑ , Έτος Παραγωγής: 2017, Διάρκεια: 93’
Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2018
Που γίνεται από 31 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου 2018
Η ταινία προβλήθηκε την Κυριακή 3/6/2018 στις 20.50
στον Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς Cinemax* όπου προβάλλονται οι ταινίες του Φεστιβάλ
(Ο κινηματογράφος Ελληνίς βρίσκεται Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)
Ένας απαράδεκτα μεγάλος κινηματογράφος για θερινές προβολές, όπου από τη μέση των καθισμάτων δεν μπορείς να δεις την ταινία. Η ταινία ήταν μεταφρασμένη στα αγγλικά (παρότι ήταν σε τρείς γλώσσες, αγγλικά, ισπανικά, και ρώσικα), με την ελληνική μετάφραση να προβάλλεται ξεχωριστά στην βάση της εξέδρας, σε ένα αχνό φόντο που δυσκολευόταν ο κόσμος να διαβάσει τα γράμματα. Και αντί να είναι ψηλά στην οθόνη, η μετάφραση ήταν κάτω στη βάση της εξέδρας, όπου οι πίσω θέσεις δεν μπορούσαν να δουν (λόγω του ότι και ο κινηματογράφος δεν έχει την απαραίτητη κλίση, αλλά είναι επίπεδος), με αποτέλεσμα να γίνονται τραγελαφικές καταστάσεις, άλλοι θεατές να έχουν βγει στη μέση του διαδρόμου για να δουν, και όλοι να κάθονται στις μύτες των ποδιών τους για να δουν.
Με λίγα λόγια, άλλη μια άτυχη στιγμή στην παρακολούθηση ταινίας στο σινεμά!

σχολιο.- Επιρεαστηκα απο το τρειλερ, που ειχανε κοψει 2-3 σκηνες απο την ταινια, γραψανε και 2 μαλακιες, σου λεει καποιον θα τσιμπησουμε. Και τσιμπησαν εμενα. Μιλαμε για χοντροκομμενο αντικομμουνισμο. Οχι τιποτα ραφιναρισμενο. Καθηγητης Μαρξισμου που εχει γειτονα και φιλο εναν που φτιανει σχεδιες για να περνανε οι κουβανοι στο Μαιαμι, και φτιανει νοθευμενα ποτα, κανει πλατες σε μια φοιτητρια του της σχολης καλων τεχνων που θελει να την περασει στο μαθημα του χωρις να ξερει τιποτε, γιατι του λεει εγω θα παω στην αμερικη, μια μανα που πιστευει στις θεοτητες της κουβας αναμεμιγμενες νε χριστιανισμο, και αλλα τετοια ωραια.
Σκηνοθετης της ταινιας πρεπει να ειναι καποιο τροτσικιστικο καθικι μαλλον, ξερετε αυτοι οι γαμιμενοι πεπτοφαλαγγιτες. Γιατι βαζει τον πρακτορα του FBI που συνομιλει με τον μαρξιστη καθηγητη να του λεει "εγω ειμαι πολωνοεβραιος, και εμας δεν μας σφαξανε τα ναζιστικα γουρουνια, αλλα τα σταλινικα καθαρματα". Εγω  περιμενα να δω, μιας και ηταν κωμωδία, αυτο που ελεγε ο πρεσβης των ΗΠΑ στη CIA, "ολοι οι κουβανοι βριζουν το συστημα, αλλα ολοι τρεχουν στις ομιλιες του Φιντελ, ολοι θελουν να ερθει ο καπιταλισμος, αλλα ολοι τρεχουν στις ομιλιες του Φιντελ με τα οπλα τους και φωναζουν σοσιαλισμος η θανατος, ειναι τρελοι ολοι σεαυτη τη χωρα". Κατι τετοιο περιμενα να δω, και αντι γι αυτο, ειδα αυτο το ξερατο.

σχολιο.- Και να σκεφτει κανεις, ότι ο Ερνεστο Νταρανας είναι κουβανος σκηνοθετης, και εχει παρει και βραβεια στο εξωτερικο για τις βλακειες-ταινιες του. Σα το δικο μας το Γιωργο Λάνθιμο με το ξερατο του τον «Κυνοδοντα» που ηταν προτεινομενος για Οσκαρ το 2011.
 Η ταινία «Συμπεριφορά» (Conducta), σε σκηνοθεσία Ερνέστο Νταράνας, ήταν η ταινία έναρξης του 34ου Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης το 2015. Στην ταινία, η οποία ήταν η επίσημη πρόταση της Κούβας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, παρακολουθούμε τη σχέση ενός μαθητή ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καθηγήτριά του η οποία τον φροντίζει. Ο 11χρονος Τσάλα ζει με τη μητέρα του, Σόνια, η οποία είναι ναρκομανής. Ενώ ο μικρός κάνει διάφορες δουλειές για να κερδίσει χρήματα, η Καρμέλα, μια δασκάλα του, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο του. Η «Συμπεριφορά» αφού βραβεύτηκε στα Φεστιβάλ της Αβάνας και της Μάλαγα και αφού ταξίδεψε σε διάφορα φεστιβάλ όπως στου Βανκούβερ, του Τορόντο, του Μαϊάμι και του Όσλο, έφτασε και στην Κωνσταντινούπολη.
Με την υποβολή των προτάσεων της κάθε χώρας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ του 2015 να έχει ολοκληρωθεί, 83 ταινίες απ' όλον τον κόσμο μπαίνουν στην τελική ευθεία για μια υποψηφιότητα... Η Κούβα κατεβαίνει στην οσκαρική κούρσα το 2015 με το «Conducta» του Ερνέστο Νταράνας.
ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΘΕΟΙ (Los Dioses Rotos) του Ερνέστο Νταράνας. Ταινια για τον Φιντελ Καστρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς, αυτό το πήγαινε-έλα στις συζητήσεις για την ονομασία τών Σκοπίων ως… Άνω, Κάτω, Κεντρική, Ανατολική, Βόρεια Μακεδονία, κ. ά. δεν είναι κάτι το καινούργιο. Από χρόνια τώρα - για πρώτη φορά άκουσα για το θέμα αυτό και τα παρελκόμενά του, το 1968 στο Τορόντο - υπάρχει και κλυδωνίζει την βάρκα τής εξωτερικής πολιτικής τής πατρίδας με κίνδυνο να μπατάρει το κράτος και τούτο εξ αιτίας κάποιων εγκάθετων και ανεγκέφαλων-δοσίλογων  κρατικών υπαλλήλων που που έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται διπλωμάτες και στους οποίους αρέσει να πωλούν αέρα… “υψηλής πολιτικής” δέχτηκαν και δέχονται να συζητούν αν η ονομασία μιας ελληνικής επαρχίας μπορεί να εκχωρηθεί στους ανιστόρητους βόρειους γείτονες τής πατρίδας μας.
Τι να πρωτοπώ και τί να πρωτογράψω!  Είμαι σίγουρος ότι ένα μικρό παιδί, με κοινή λογική και λίγη ιστορική μάθηση, θα είχε αρνηθεί να συζητά τα αυτονόητα και πολύ περισσότερο να δέχεται πολιτικούς εξευτελισμούς επιτρέποντας την προσγείωση τού πρωθυπουργικού αεροπλάνου τού Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, μερικά χρόνια πριν,  έχοντας γραμμένο στις πλευρές του το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Δεν έχει σημασία αν ήταν το πρώτο ή το τελευταίο παρόμοιο συμβάν (βλ. εκτύπωση αλυτρωτικού χάρτη σε ελληνικό έντυπο τών Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, κ. ά.).  Το πρόβλημα είναι ότι οι κατά περιόδους, τοποθετημένοι, “διπλωμάτες”, τρέφοντας εθνομηδενιστικές τάσεις τού χειρίστου είδους δέχονται τέτοια σκαμπίλια.  Ένα δείγμα τής ανιστόρητης “εθνικής παράδοσης” τών γειτόνων μας είναι και η επισυναπτόμενη φωτογραφία (πιθανώς μαξιλαριού) που σύμφωνα με τα χρώματα της μάς φέρνει, πίσω, σε… οθωμανικές εποχές και τούτο επειδή κατασκευαστής ή κατασκευάστρια αυτά έμαθαν και αυτά φτιάχνουν.
Εύχομαι να μην φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, αλλά την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι να δείξουν κάποιαν εθνική ευαισθησία. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και αν το θέμα το περάσουν στο… ντούκου, μακροπρόθεσμα, δεν πρόκειται να περάσει όπως δεν πέρασαν και στο παρελθόν παρόμοιες άλλες προδοσίες.
Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Γιατί θα πρέπει να φτάσει η πατρίδα μας στα άκρα τής ταλαιπωρίας αυτής;  Είμαι σίγουρος, ότι, χρονικά, το θέμα τής πολιτικο-οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας την τελευταία 10ετία δεν είναι άσχετο με την εκβιαστική πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν οι… “φίλοι” και… “σύμμαχοι” στο όνομα τής συμφεροντολογικής τους πολιτικής  που συνίσταται στο… διαίρει και βασίλευε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ  ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΑ  ΒΑΓΟΝΙΑ

Η κυβέρνηση και τα κόμματα θεωρούν σαν υποχρέωση να εκχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας στου Σκοπιανούς, προκειμένου να  εισέλθουν  στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία στην Ε.Ε , χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι το όνομα και μόνο - έστω και αν όλα τα αλλάξουν - αποτελεί το όχημα αλυτρωτισμού . Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε  στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Τώρα βλέπουν ότι το όνομα είναι το παν. Γιατί πως θα λέγονται οι Σκοπιανοί; Ασφαλώς «Βορειομακεδόνες»   όπως λ.χ «Βορειοκορεάτες». Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το έτερο ήμισυ που αναμένει την ολοκλήρωση κάποια ημέρα όπως στη Βόρεια και Νότια Κορέα. Το ίδιο υποκρύπτει το «Νέα Μακεδονία» την Παλιά Μακεδονία και το  «Άνω Μακεδονία» την Κάτω Μακεδονία και βάλε. Την ίδια ανολοκλήρωτη κατάσταση δηλώνουν και το «βορειομακεδόνες», «ανωμακεδόνες» και «νεομακεδόνες» μολονότι πιστεύουμε ότι θα αφαιρέσουν το πρόθεμα βόρεια κ.λπ και θα λέγονται απλώς «Μακεδόνες», όπως άλλωστε το ομολογούν.
Δεδομένου ότι   η «Βορεια Μακεδονία» θα είναι ανεξάρτητο κράτος ενώ νότια Μακεδονία απλώς μια επαρχία του Ελληνικού κράτους η ύπαρξη της νότιας Μακεδονίας θα είναι εκ των πραγμάτων  σε θέση αδυναμίας  και  θα τελεί σε συνεχή αστάθεια και αποσταθεροποίηση
Αντίθετα  η προβολή του «Μακεδονισμού» ανά την υφήλιο από  το ανεξάρτητο «Βορειομακεδονικό»  κράτος  θα είναι ισχυρότατη και ικανή να δημιουργήσει δεδομένα για μελλοντική ολοκλήρωση  της   « Ενιαίας Ανεξάρτητης  Μακεδονίας» σύμφωνα με την «επαναστατική δικήρυξη του Ιλιντεν» . Αυτό όμως θα γίνει υπέρ των Σκοπίων και όχι υπέρ της Ελληνικής Μακεδονίας και ας είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.
Την ίδια ετεροβαρή και αποσταθεροποιητική σχέση δημιουργεί και η «μακεδονική γλώσσα» γιατί τι γλώσσα θα ομιλούν οι «βορειομακεδόνες»; ασφαλώς την «βορειομακεδονική» ;  ενώ  οι νοτιομακεδόνες την Ελληνική;  Άρα πιο γνήσιοι μακεδόνες θα  θεωρούνται διεθνώς οι Σκοπιανοί και όχι οι Έλληνες που δεν θα λέγονται μακεδόνες και θα ομιλούν την Ελληνική
Ιδού γιατί οι ιστορικοί αρχηγοί  Κ. Καραμανλής Α. Παπανδρέου κλπ είπαν ΟΧΙ στο όνομα Μακεδονία. Ο ανιστόρητος συνδικαλιστής μαθητής του πολυκλαδικού λυκείου έχων παντελή άγνοια της ιστορίας   καλείται τώρα να χειριστεί ένα κολοσσιαίο εθνικό ζήτημα που εκτός από εδαφικές διαμελιστικές  βλέψεις θα επιφέρει και   ανατροπή και διαμελισμό  του Ελληνικού Πολιτισμού ,  χαρίζοντας  στα Σκόπια τον Μακεδονικό Πολιτισμό σαν κληρονόμο του Αλεξανδρινού κράτους  που εκτείνεται ως τα βάθη της Ασίας. Ποτέ η Ελληνική Πολιτεία δεν πρέπει να κάνει τέτοιο βδελυρό ανοσιούργημα
Πέραν των άλλων τούτο θα επιφέρει την απομόνωση της Θράκης και τον διαμελισμό του Αιγαίου
Το όνομα είναι τόσο σοβαρό εθνικό θέμα ώστε χωρίς  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  θα θεωρηθεί πράξη  εσχάτης  προδοσίας και ο εγκληματίας θα  αντιμετωπίσει την ποινή ακόμη και του θανάτου κατ’ εξαίρεσιν ως ειδεχθής προδότης. Το Σύνταγμα σε παρόμοιες συνθήκες δίνει το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη να δράσει με κάθε πρόσφορο μέσον μηδέ εξαιρουμένης και της βίας για την ανατροπή του προδοτικού καθεστώτος.
Επομένως χωρίς δημοψήφισμα ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να το περάσει από την παρούσα Βουλή, η οποία κατά τον συνταγματολόγο κ Γ . Κασιμάτην είναι μη νόμιμη και βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με το φρόνημα του Ελληνικού λαού.  Στο κάτω της γραφής η Ελλάδα μετράει περισσότερο από γεωστρατηγικής και πολιτιστικής απόψεως από ό,τι τα Σκόπια
ΟΧΙ λοιπόν στην παράδοση του ονόματος .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ μια πολυ αρρωστη κοινωνια..
εδω η ''ηθοποιος κωμικος''Ροουζάν Μπάρρ ''σατυριζει'' δηθεν φτιαχνοντας μπισκοτα σε σχημα ''εβραιων που ψηνει ο Χιτλερ''...
η ιδια λεει χαχανιζοντας,''δεν ειναι εβραιοι,ειναι Παλαιστινιοι'' και μετα γελαει χαρουμενη για το αστειο της
δεν ξερω πια τι να σχολιασω,εχω μεινει αφωνη

" Όχι, δεν ήταν Εβραίοι. Ήταν οι παλαιστίνιοι [γέλια στο ρατσισμό]": φρικτή αντι-Παλαιστινιακή μισαλλοδοξία: Η ροζάν μπαρ στη φωτογραφία της ντυμένος Χίτλερ ψήσιμο & τρώγοντας μπισκότα στα σχήματα των Εβραίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποθέωση του "ξενόφοβου,  ομόφοβου, εθνικοκυριαρχικού" Matteo Salvini στη Σικελία, όσο πιο Νότια μπορείς να φανταστείς!
Ανησυχίες εκφράζει ο Σόρος στο Φεστιβάλ για την Οικονομία στο Τρέντο: "Η νέα κυβέρνηση είναι κοντά στη Ρωσία. Ο Σαλβίνι πληρώνεται από τον Πούτιν;" (Soros: «Il nuovo governo è vicino alla Russia. Salvini è a busta paga di Putin?»).
Σε πλήρη συντονισμό η ιμπεριαλιστική "αριστερά" και το παράρτημα του Σόρος στην Ελλάδα (City Plaza - ΛαΕ, Λαφαζάνης):
Σημερινο αρθρο στην ISKRA
Σαλβίνι Την ώρα που υπαναχωρεί στο ευρωκατεστημένο, «πουλάει» εύκολη αγριότητα και πυγμή κατά των μεταναστών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί ο Σύνδεσμος Ιταλών Βιομηχάνων πολεμάει την "ξενοφοβη, ομοφοβική, εθνικοκυριαρχική" κυβέρνηση της Ιταλίας;
Αλλαγές στα εργασιακά από τη νέα ιταλική κυβέρνηση...
Δηλαδή όλες εκείνες τις εργατικές κατακτήσεις που η ιταλική κεντροαριστερά παρέδωσε στο 4ο Ράιχ...
Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα αναθεωρήσει τη μεταρρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας Λουίτζι ντι Μάιο.
Η μεταρρύθμιση αυτή, που υιοθετήθηκε το 2015, έκανε ευκολότερες τις απολύσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ έδινε δημοσιονομικά κίνητρα για επιχειρήσεις που προσελάμβαναν μόνιμους εργαζόμενους με νέους, λιγότερο προστατευτικούς όρους.
"Ο κόσμος όχι μόνο δεν έχει καμιά (εργασιακή) ασφάλεια για να παντρευτεί, αλλά δεν έχει ούτε (εργασιακή) ασφάλεια για να κλείσει τις διακοπές του", έγραψε ο Ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε μήνυμά του στο Facebook...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καμίνης ανέλαβε τα ψηφοδέλτια του εκτρώματος ΚΙΝΑΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές... Ο Μπουτάρης ανέλαβε το ιδεολογικό;
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Καμίνης ορίστηκε επικεφαλής της... συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.
Επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων  για τις εθνικές εκλογές ορίστηκε  ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοτσολιάδες... δίκο σας είναι το όνομα που θα παραδώσετε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί να βρει κανέναν πούστη να πλαγιάσει, το κρατικοδίαιτο μορμολύκειο... «Αμόρφωτα εθνίκια» για τον Καρανίκα όσοι διαφωνούν για τη Μακεδονία...

Η σύγχρονη Ελλάδα της "πρώτη φορά αριστερά", των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων. Ενα βράδυ του Καρανίκα στο… drag show σε ένα δρομάκι κάθετο της Συγγρού, με τρανσέξουαλς κι ο μαλάκας λαός τον πληρώνει να κάνει το σύμβουλο του Τσίπρα!
Αυτοί στα πλακομούνια, τις παρτούζες με τρανσέξουαλ, μπουζούκια στην Πάολα, τους πούστηδες και τις λεσβίες τους... κι εμείς με τον αγώνα για ένα κομμάτι ψωμί και γάλα για τα παιδιά μας...
Νέες αναρτήσεις προκλητικές κι επιθετικές, που έχουν προακέσει σάλο, έκανε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.  Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο του μπαίνει ο Μέγας Αλέξανδρος και οι κάτοικοι της Ημαθίας.
Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει την... υπόθεση του ονόματος, κατακρίνοντας τις αντιδράσεις των πολιτών κατά του «σύνθετου ονόματος με χρήση του όρου Μακεδονία» για το Σκόπια. Στην ανάρτησή του χαρακτήριζε «εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες» τα όσα αναφέρουν, ενώ υποστήριζε πως «από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος».

Η πρώτη ανάρτηση του την Παρασκευή:
«...και εμείς από την βόρεια Ελλάδα είμαστε, αλλά εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες δεν λέμε (διαβάζω τι γράφουν κάποιοι συγχωριανοί μου και στεναχωριέμαι για την κατάντια τους...)
Από το πουθενά δεν θα γίνουμε φασίστες ρατσιστές εθνικιστές με την γείτονα χώρα λόγω ονόματος.
Επίσης οι φασιστικές κορόνες που μιλάνε για πόλεμο ας κάνουν κράτη γιατί ως φασίστες πούλησαν όλη την χώρα... και ηττήθηκαν το ’40.
Ας μην ξεχνάμε τι ρόλο έπαιξαν οι εθνικιστές και οι φασίστες στον πόλεμο του '40...
Τώρα, η επανεμφάνιση των φασιστών γίνεται στο όνομα της Μακεδονίας, της πατρίδας... για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε επειδή πατάνε στο συναίσθημα του πατριωτισμού.
Αντιθέτως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φασίστες και οι εθνικιστές με τους χειρισμούς τους οδηγησαν όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να αποκαλούν την γείτονα χώρα σκέτο ‘Μακεδονία’.
Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με την γείτονα χώρα και το κάνει με διεθνής όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινη ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασιας.
Η σύνθετη ονομασία είναι η Απάντηση και με αυτήν θα προχωρήσουμε, με σκοπό την βιώσιμη πολιτική στην περιοχή και όχι η αστάθεια και το περιθώριο που προτείνει η ΝΔ και όλη δεξιά παρέα με τους φασίστες.
Τα συλλαλητήρια αυτά, τον μόνο σκοπό που έχουν, είναι αυτός της αυτοαναφορικότητας, για την ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους.
Αγαπάμε την χώρα μας όχι για να κυριαρχήσουμε στα βαλκάνια με πόλεμο, αλλά για να συνυπάρξουμε οι λαοί, με την δημοκρατία, την συνεργασία, την αγορά και τον πολιτισμό μεταξύ των χωρών αυτών.
Ας μην χαρισουμε την εξωτερικη πολιτική και τα εθνικά ζητήματα στους φασίστες και τους εθνικιστές».

Νέα αναρτηση
Σήμερα Κυριακή, ο κ. Καρανίκας επανήλθε, προσθέτοντας ένα νέο σχόλιο στη συζήτηση που άνοιξε ο ίδιος την Παρασκευή. Εκεί χαρακτηρίζει «μύθο» την σχέση του Μέγα Αλέξανδρου με την περιοχή της Ημαθίας στην Μακεδονία, καθώς οι κάτοικοί της, όπως αναφέρει, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή. Παράλληλα δεν διστάζει να επιτεθεί σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς, κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα είναι φοβερό. Έγιναν και οι συγχωριανοί μου εθνικια ενώ είναι όλοι μα ολοι και ολες μετανάστες ,προσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου. Μια ζωή θάλασσα και λίμνη μέχρι πριν 100 χρόνια που η αποξήρανση της λίμνης δημιούργησε την περιοχη …Και έχουν για μύθο τον Μεγα Αλέξανδρο να στέκεται στην περιοχή για να συνομιλήσει με κατοίκους….Προφανώς εννοεί ο μύθος τα ψάρια, γιατί μόνο τέτοια υπήρχαν όταν ζούσε και ο ίδιος, στην περιοχή. Και βγαίνουν τα αμόρφωτο εθνικια και επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο…
Έλεος!».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τρόφιμος των φυλακών, αρμόδιος Αυτοδιοίκησης στο ΚινΑλ (πρώην πασοκ)
Το ΠΑΣΟΚ που τώρα έχει μεταμφιεστεί σε Κίνημα Αλλαγής κάνει ο,τι μπορεί (στα λόγια όμως) για να ξεχαστεί το αμαρτωλό -και γεμάτο σκάνδαλα- παρελθόν του.
Η καραμέλα που χρησιμοποιεί η Φώφη Γεννηματά κάθε φορά που στριμώχνεται είναι ότι... «κάναμε την αυτοκάθαρσή μας». Στα λόγια όμως...
Σας έχω ένα μικρό απτό παράδειγμα περί του αντιθέτου!
Προ ημερών, πραγματοποιήθηκε στο Κορωπί Νομαρχιακή Συνέλευση του ΚΙΝΑΛ για την Ανατολική Αττική. Παρόντα και κορυφαία στελέχη όπως η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο πρώην υπουργός (και εξ’ απορρήτων της Φώφης) Χρήστος Πρωτόπαπας...
Εκεί αποφάσισαν να «αναλάβουν δράση για να συσπειρώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις» και διόρισαν «ομόφωνα», με τις ευλογίες της ηγεσίας, τα κομματικά όργανα της περιοχής.
Μεταξύ αυτών που …ανέλαβαν δράση, είναι και ένας κύριος ονόματι Θανάσης Δημητράκης, ο οποίος εχρίσθη αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση.
Ευρύτερα το όνομα αυτό μπορεί να μην λέει πολλά. Έλα όμως που...
Πριν πάρει αυτό το πόστο, υπήρξε ...τρόφιμος των φυλακών! Κανονικά...
Βλέπετε. κατά το ένδοξο πράσινο παρελθόν, διετέλεσε (μέχρι το 2002)κοινοτάρχης Γραμματικού. Και στη διάρκεια της πολυετούς θητείας του βρέθηκε να κατηγορείται για απάτη, απιστία περί την υπηρεσία και απόπειρα εκβίασης. Δηλαδή, σχεδόν το μισό ποινικό κώδικα...
Οι οικονομικές ατασθαλίες ήταν (στην προ ευρώ εποχή) συνολικού ύψους 1 δισ. 650 εκατ. δραχμών. Από το 1993 έως το 1997 εξέδιδε χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή έργων, προμηθειών κ.λπ. χωρίς δικαιολογητικά και χωρίς να έχουν εγγραφεί οι πιστώσεις στους προϋπολογισμούς. Πάρτι κανονικό…
Ενόσω ήταν υπόδικος, είχε διοριστεί και μετακλητός στην Βουλή από τον τότε αντιπρόεδρο της (και βουλευτή υπολοίπου Αττικής του ΠΑΣΟΚ) Ντίνο Βρεττό…
Τελικώς όχι μόνο καταδικάστηκε αλλά και «θήτευσε» για ένα μακρύ διάστημα εις τας φυλακάς. Της Χαλκίδος…
Τώρα ...επανέκαμψε και μάλιστα από νέο, αναβαθμισμένο, πόστο θα επιλέξει και τους υποψηφίους δημάρχους σχεδόν της μισής Αττικής. Τι θα τους …διδάξει άραγε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iskra (ΛαΕ-Λαφαζάνης)... Ο γιαλός δεν είναι στραβός, στραβά αρμενίζουμε...
Ο χαρωπός εύθυμος και συχνά πιωμένος ως στουπί κύριος Οττινγκερ δυστυχώς για εμάς είναι ο Γερμανός στην καταγωγή επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ επιλεγμένος και ουχί εκλεγμένος, προερχόμενος από το...
κόμμα FPD.
Είναι ο κύριος που είχε ζητήσει οι σημαίες των χρεωμένων κρατών να βρίσκονται σε υποστολή και μάλιστα για την περίπτωση μας είχε ζητήσει να αναλάβουν ξένοι την διοίκηση των υπουργείων, τόσο που και τότε είχε ζητηθεί η παραίτηση του αλλά φυσικά οι ομοεθνείς του ως τέτοιοι και μόνο τον κάλυψαν (Honor Mahony, MEPs call for German commissioner to apologise or resign, EU Observer, 14 settembre 2011. URL consultato il 14 settembre 2011)
Είναι ο ίδιος που είχε πρόβλημα με το σχήμα των ματιών των κινέζων με τις γυναίκες κλπ και εσχάτως με την Ιταλία, η οποία έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης χαρωπών δηλώσεων του, περί συμμόρφωσης της ψήφου των πολιτών σύμφωνα με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και σαφώς με τα εθνικά του και μόνο συμφέροντα.
Αυτά που μας λένε περί Ευρώπης των λαών δικαιωμάτων κλπ κλπ είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και μόνο, Χαρακτηριστική η περίπτωση της πρόσφατης συνέντευξης που κυκλοφόρησε προχθές διαδικτυακά η του κυρίου Γκρεγκορ Γκιζι, τέως προέδρου και πάντα μέλος του Ντιε Λινκε, (για να θυμόμαστε είναι ο κύριος που έθεσε στο αρχείο την πρόταση διαγραφής του Σύριζα από το Ντιε Λινκε).
Η συνέντευξη αυτή διαδόθηκε επί το ελληνικότερο διαδίκτυο, από την ιστοσελίδα της Ισκρα, αλλά μισή ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους μόνο το ανώδυνο τμήμα της. Θα μου πείτε είσαι κακεντρεχής, μπορεί να μετέφρασαν ένα μέρος και το υπόλοιπο έπεται. Αλλά δυστυχώς, πουθενά δεν δηλώνεται ότι είναι το πρώτο μέρος κι έπεται συνέχεια...
Κοντολογίς από την συνέντευξη λείπουν καίρια κομμάτια που βεβαίως έχουν σχέση με την άκρως πολιτική θεώρηση της σκέψης και την αντανάκλαση της στην καθημερινή ζωή όλων μας.
Για παράδειγμα λείπει όλη η συζήτηση για τις δηλώσεις της Σαρας Βαγενκεχτ, βουλευτίνας του κόμματος του περί προσφυγικού και μεταναστευτικού, οι οποίες απόψεις δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες της "ξενοφοβικής, ακροδεξιάς" Λέγκας, αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε θέμα...
Μία άλλη επίσης ενδιαφέρουσα άποψη του, περί αποτυχίας του κρατικού σοσιαλισμού και το προς που το πάει τελικά το κόμμα επίσης δεν μεταφράστηκε. Και φυσικά δεν μεταφράστηκε και η συζήτηση περί του κυρίου Επιτρόπου που ο δημοσιογράφος θέτει το θέμα ευθαρσώς αν ο κύριος αυτός πρέπει να οδηγηθεί σε παραίτηση, ο κύριος Γκιζί απαντά ότι ναι μεν δεν πρέπει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά δεν πρέπει να παραιτηθεί.
Αυτό λοιπόν λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ενώ το θέμα της χαμένης μετάφρασης λέγεται και πολιτική συγκάλυψη. Κι είναι ακόμη μια φορά εκτεθειμένη η πληροφόρηση που καθίσταται και προβληματική μια και η ανάρτηση δεν φέρει υπογραφή, άρα την υπογράφει η ίδια, όπως έτυχε επίσης πρόσφατα κι επίσης με τον ίδιο τρόπο και για το ίδιο θέμα, η αναδημοσίευση της ιεφημερίδας χωρίς πηγή και υπογραφή.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός, στραβά αρμενίζουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή! Οι εθνοκυριαρχικοι στην Ιταλία δεν προχωρούν στην ψήφιση έτοιμων κεντροαριστερών νομοσχεδίων αναδοχής από ομόφυλους/λες/α αλλα κι ούτε στην απελευθέρωση της φαρμακευτικης κάνναβης!
Δεν θες να υιοθετήσουν ένα παιδί;
Είσαι ομόφοβος!
* Τώρα ενισχύουν οικογένειες που έχουν ανάπηρους και παιδιά, μείωση φορολογίας στο 15%, τέλος στο δουλεμπόριο πλουτισμού με παράνομους μετανάστες κ.α.π.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοπιανό: η συμφωνία ΔΕΝ χάλασε. Απλώς το ζήτημα πρέπει να λυθεί «ξαφνικά»

Για να διαβάσετε παρακάτω πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα:
1) Ο κλασσικός Έλλην καθεστωτικός δημοσιογράφος είναι το ανάλογο της νυχτερίδας: μικρός εγκέφαλος, κρέμεται ανάποδα, κυκλοφορεί νύχτα, τρέφεται με αίμα, μεταδίδει... μικρόβια.
2) Υπουργός προπαγάνδας της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι ο Νίκος Παππάς.
Τον Μάη του 2015 (εκεί γύρω στην εκατοστή ημέρα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου) έγραφα: Τόσες «διαρροές» είναι ή «κόψιμο» ή ακράτεια. Και τα δύο βρωμάνε.
Ειδικά στο Σκοπιανό έχουν δώσει ρέστα: διαρροές σκόπιμα διφορούμενες, αλληλοσυγκρουόμενες, σχιζοφρενικές.
Μην πιστεύετε τίποτε. Συμφωνία υπήρχε εξαρχής: είχαν συμφωνήσει ότι θα συμφωνήσουν (αφεντικές διαταγές).
Τώρα υποτίθεται ότι η «δουλειά» (business as usual) κολλάει στα Σκόπια (αυτά Παρασκευή μεσημέρι).
Την Κυριακή το πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με συμφωνία. Ή την άλλη Κυριακή. Ή κάποια μέρα με καύσωνα. Ή σε κάποια αργία. Σε μια βδομάδα, σ’ ένα μήνα, σ΄ ένα χρόνο. Να ανακουφιστούν και τα εκδοτικά συγκροτήματα (σύσσωμα υπέρ συμφωνίας, τετελεσμένα επιθυμούν, τετελεσμένα θα μεταδώσουν ξαφνικά).
Είναι Οργουελικό το σενάριο: δυστοκία τάχα και αγωνία, δύσκολη η κατάσταση, άγχος, αβεβαιότητα, μετά σιωπή και περίσκεψη. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, νεύρα τεντωμένα, όλα κρέμονται από μια κλωστή και … αίφνης χαρμόσυνες σάλπιγγες. Τέλος καλό, ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν, λυτρωτική λύση, win-win και άλλες Αμερικανιές.
Το Σκοπιανό θα λυθεί «ξαφνικά» κι εμείς πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα.
Μην πιστεύετε τίποτε οι πατριώτες. Μην επαναπαύεστε.
Υπουργός προπαγάνδας είναι ο κύριος Παππάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Αμμάν - Ιορδανία: Δεν θα γίνουμε Ελλάδα
Οι δράκουλες του ΔΝΤ κι η γερμανική ΕΕ "συνταγογράφησαν" για την Ιορδανία "αναγκαία μέτρα" ανάλογα με τα αναγκαία για την Ελλάδα -όπως διατυπώθηκαν από την κυβέρνηση... Φόρος εισοδήματος στους φτωχούς πολίτες, σε εισοδήματα που δεν αρκούν για επιβίωση, αυξήσεις σε ηλεκτρισμό και κοινωνικά αγαθά...
Οι διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Ιορδανία κι ανάγκασαν το πάγωμα των μέτρων για ένα μήνα και εκ νέου μελέτη των μέτρων...
Το σύνθημα των διαδηλωτών;
Δεν θα γίνουμε Ελλάδα!