Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κυριακη 6 Μαιου 2018


Η Ε.Ε των Βασιλιάδων και των Τραπεζών- λέει - δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογων στη Βενεζουελα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ 1000% αύξηση στην φορολογία στο Τσίπουρο για να «τελειώσουν» την παραγωγή του!
Ένα ακομη τοπικό αγροτικό προϊόν με απόφασή του ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφεται.
Σοκ στον Τυρναβο από τη δήλωση Αποστόλου για φόρο 6€/λίτρο τσίπουρου ως ισοδύναμο για την κατάργηση του φόρου στο κρασί.
Σοκ προκάλεσε χθες στον Τύρναβο, η δήλωση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, από τα 55 λεπτά το λίτρο στα 6 ευρώ, -αύξηση που ξεπερνά το 1000%- ως ισοδύναμο για την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο επαφών που είχε με τηδημοτική αρχή και το προεδρείο του συνεταιριστικού οινοποιείου, λίγο πριν την εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα, που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου.
Ένα ακομη τοπικό  αγροτικό προϊόν  μετά την Φέτα  καταστρέφεται.
Τα 6 ευρώ στο λίτρο, επί της ουσίας βγάζουν εκτός ανταγωνισμού το εμφιαλωμένο τσίπουρο, από τα άλλα αλκοολούχα ποτά, τα οποία όμως είναι χημικά και δεν προέρχονται από απόσταξη σταφυλιών.
Πολλοί αμπελοκαλλιεργητές θεωρούν ότι τόσο για το φόρο στο κρασί, όσο και για τον ακόμη πιο σκληρό φόρο στο τσίπουρο, κρύβονται πίσω πολυεθνικές του σκληρού αλκοόλ που θέλουν να θέσουν εκτός ανταγωνισμού, το τσίπουρο, όπως το έπραξαν και με τη φορολογία στο ελληνικό κρασί.
Και φυσικά τα μαντάτα είναι πολύ δυσάρεστα και για τους 230.000 περίπου αμπελοκαλλιεργητές στη χώρα, αφού θεωρούν πλέον ότι θα γίνουν έρμαια των εμπόρων που θα ζητούν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των σταφυλιών, προκειμένου να καλυφθεί η ψαλίδα από την υψηλή φορολογία…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει η "Ελεύθερη Ώρα" με πρωτοσέλιδο φωτογραφία του Λαφαζάνη και τίτλο "Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει απερίφραστα και θαρρετά: ΕΜΕΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ".
Παίρνουν οι Συριζαίοι το πρωτοσέλιδο και το ανεβάζουν ως "συνέντευξη Λαφαζάνη" με τα ανάλογα σχόλια "ξεφτίλα", "κατήφορος" κλπ. (σημειωτέον, στην Ελ Ώρα δεν αναφέρεται τίποτα για "συνέντευξη")
Βγάζει η ΛΑΕ διάψευση, πως ουδέποτε έχει δοθεί συνέντευξη στην Ελεύθερη Ώρα, αλλά πέρα βρέχει για τους Συριζαίους (είναι και το κύμα κακοκαιρίας βλέπετε) και σιγά μην κατεβάσουν τις αναρτήσεις τους για τον τω πάλαι ποτέ Υπερυπουργό τους. Πες πες κάτι μένει....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λεύκιος Κουίντιος Κιγκινάτος (Lucius Quinctius Cincinnatus) διετέλεσε ύπατος στα 460 π.Χ. -το αξίωμα του υπάτου στη Ρωμαϊκή δημοκρατία ήταν αιρετό για ένα χρόνο. Με το τέλος της θητείας αρνήθηκε να επανεκλεγεί και αποσύρθηκε στους αγρούς του, που τους καλλιεργούσε μόνος του.
Το 458 π.Χ. ανακηρύχθηκε από την Σύγκλητο δικτάτορας, όταν η πόλη βρέθηκε κάτω από την πολιορκία μιας πανίσχυρης γειτονικής φυλής και οι κάτοικοι της κινδύνευσαν με υποδούλωση. Εν σώματι οι συγκλητικοί πήγαν στον Κιγκινάτο να του αναγγείλουν ότι ανακηρύχθηκε δικτάτορας. Τον βρήκαν να καλλιεργεί το χωράφι του. Τους ζήτησε να περιμένουν, πήγε στο σπίτι του και φόρεσε την τήβεννό του κι έπειτα βγήκε να μιλήσουν. Την άλλη μέρα ξεκίνησε να πολεμήσει, νίκησε τους εχθρούς και επέστρεψε στη Ρώμη ως θριαμβευτής. Αμέσως μετά παραιτήθηκε από το αξίωμα του δικτάτορα.
Ο χρόνος από την ανακήρυξή του σε δικτάτορα μέχρι την παραίτησή του ήταν 16 μέρες!
Ο Ρωμαίος αυτός πολιτικός έμεινε διάσημος για την απλότητά του και για την προσήλωσή του στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο δημοκρατικό ιδεώδες.
Ποτέ δεν ξιπάστηκε, ποτέ δεν δελεάστηκε από τη μαγική δύναμη της Κίρκης, που λέγεται εξουσία.
Ένας αληθινός ηγέτης με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος που είναι πολύ δύσκολο να νικήσει ο εχθρός διότι δεν εξαγοράζεται, δεν δειλιάζει, δεν δελεάζεται και δεν διστάζει.
Έτσι αποδείχθηκε πρότυπο Ρωμαίου πολίτη, πολιτικής αρετής, αυταπάρνησης και εντιμότητας. Αποτραβηγμένος στο κτήμα του, στάθηκε πάντα πάνω από τις κομματικές έριδες. Πάνω από τις ίντρικες . Γι’αυτό υπήρξε διαρκώς το Κεφάλαιο της Ρώμης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εμίρηδες των ΗΑΕ πάνε για νέο ρεκόρ αυθαιρεσίας: κατέλαβαν (κι ουσιαστικά ενσωμάτωσαν) την Υεμενίτική νήσο Σοκότρα, σπάζοντάς τα οριστικά με την Σαουδαραβόδουλη κυβέρνηση του Άντεν! Μάλλον οι "σύμμαχοι" προσπαθούν να πάρουν από ένα κομμάτι της χώρας, αφήνοντας (ίσως) στους Χούτι τις περιοχές που κατέχουν.
Σημ.: η Σοκότρα είναι απ' τα πιο, όχι απλώς "εξωτικά", αλλά... απόκοσμα μέρη του πλανήτη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υεμενιτες σήμερα σαββατο στη σανά ' a σε συγκεντρωση αλληλεγγύης με την παλαιστίνη κατά της απόφασης των ΗΠΑ σχετικά με την κήρυξη της quds (ιερουσαλημ) ως πρωτεύουσα της σιωνιστές οντότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι θα απογίνουν τώρα οι White Helmets που κόβεται η χρηματοδότηση? πώς θα διασώζουν τα ίδια και τα ίδια παιδιά κάθε τρεις και λίγο? μα τι ατυχία κι αυτά τα παιδιά ρε γαμώτο! να καταπλακώνονται από μπετά κάθε βδομάδα? ευτυχώς τα βγάζουν χωρίς ούτε μία γρατζουνιά, πάλι καλά. και χωρίς λεφτά πώς θα έχουν κάμερες και φωτογραφικές και κινητά να τραβάνε βίντεο μέσα σε νοσοκομεία με ασθενείς που έχουν εισπνεύσει σκόνη αλλά αυτή η σκόνη βαφτίζεται σώνει και καλά sarin gas ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο? λυπηθείτε ρε λίγο τους #το_πρωί_πολιτική_προστασία_το_βράδυ_ΑλΚάιντα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Καταστροφη δεξαμενης νερου μεσα στην ερημο..η καταστροφη της γινεται απο τον ισραηλινο στρατο ωστε να συνεχιστει η εκδίωξη των Βεδουίνων από σχεδόν 40.000 σπίτια στην έρημο Negev..
Το κοινοβούλιο του Ισραήλ, Κνεσέτ, πρόκειται να ψηφίσει τον νόμο Prawer -Plan που θα αρχίσει την εκδίωξη των Βεδουίνων από σχεδόν 40.000 σπίτια στην έρημο Negev
Οι Βεδουίνοι σε αντίθεση με τους εβραϊκής καταγωγής πολίτες, στερούνται προσφυγή στα δικαστήρια για να ασκήσουν έφεση των εξώσεών τους.
Η Εκδίωξη από τα ιστορικά εδάφη τους θα καταστρέψει τον ποιμενικό τρόπο ζωής τους και θα τους καταδικάσει σε ένα μέλλον φτώχειας και ανεργίας.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόπειρα έξωσης των ιθαγενών του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών Βεδουίνων του Ισραήλ στην ιδιοκτησία, την αξιοπρέπεια, την ισότητα, την κατάλληλη στέγαση και την ελευθερία επιλογής της δικής τους κατοικίας. Το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή θα διαγράψει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια γης των Βεδουίνων από το κρατικό αρχείο.
Οι Βεδουίνοι έχουν απορρίψει το σχέδιο το οποίο καταρτίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση μαζί τους. Υπήρξαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Negev και στο βόρειο Ισραήλ.
Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάνει συμβολική διαμαρτυρία, με την Raquel Rolnick, την ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για το δικαίωμα σε κατάλληλη στέγαση, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «νέα σύνορα στέρησης των ντόπιων κατοίκων, καθώς και την εφαρμογή μιας στρατηγικής ιουδαιοποίησης και έλεγχου του εδάφους».
Οι Βεδουίνοι στη Negev είναι μία από τις ομάδες που υφίστανται διακρίσεις μεταξύ των αραβικών πολιτών του Ισραήλ. Περισσότερο από το ήμισυ των 160.000 Βεδουίνων ζουν σε 35 «μη αναγνωρισμένα» χωριά, που προηγούνται είτε της δημιουργίας του Ισραήλ το 1948 είτε ήταν επίσημη μεταφορά σε χωριά με στρατιωτική επιβολή που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1950. Αυτές οι περιοχές αποτελούν λιγότερο από το 5 τοις εκατό της Negev.
Περίπου 70.000 Βεδουίνοι ζουν σε 10 χωριά στα οποία δόθηκε μερική αναγνώριση το 2003 και θα ενσωματωθούν στο μη συνεχόμενο Συμβούλιο, Abu Basma, σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2009, δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα εκλογής στο άμεσο μέλλον.
Το Ισραήλ αρνείται να παράσχει στα 35 μη αναγνωρισμένα χωριά, τις βασικές υπηρεσίες και υποδομές : όπως ηλεκτρική ενέργεια και τρεχούμενο νερό κάτω από τη δημοτική δικαιοδοσία, προκειμένου να «ενθαρρύνει» τους Βεδουίνους να εγκαταλείψουν την προγονική γη τους. Τέτοιοι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους «άγνωστους» οικισμούς του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη ή στα ισραηλινά αγροκτήματα στην Negev στους οποίους δίνεται νομικό καθεστώς αναδρομικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φραγκισκα Μεγαλουδη. Η προσεγγιση Β – Ν Κορεας ξαφνιασε τη Δυση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γλασκώβη: Περισσότεροι από 60.000 διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας
 Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 20:30
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, 35.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 60.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν σήμερα στη Γλασκώβη υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Κρατώντας τη σκωτσέζικη σημαία— ή φορώντας την ως κάπα— οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, ενώ ορισμένοι εμφανίστηκαν με κιλτ, την παραδοσιακή φούστα των Σκωτσέζων. Ανάμεσα στο πλήθος διακρίνονταν και σημαίες της Καταλονίας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν, είχαν συγκεντρωθεί και 500  αντιδιαδηλωτές που, αντιθέτως, κρατούσαν τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Συμμετέχω σε αυτού του είδους τις πορείες εδώ και 35 χρόνια και δεν έχω ποτέ δει ένα τόσο μεγάλο πλήθος» είπε στο AFP ο Κιθ Μπράουν, ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) κι ένας εκ των στενότερων συμμάχων της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον.
Στην ετήσια πορεία καταγράφεται ολοένα και μαζικότερη συμμετοχή μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τον Σεπτέμβριο του 2014, στο οποίο έχασαν οι εθνικιστές, καθώς το 55% των ψηφοφόρων επέλεξε την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πέρυσι, 20.000 άνθρωποι είχαν δώσει το παρόν στην κινητοποίηση.
Η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον έχει ζητήσει να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία έπειτα από εκείνο για το Brexit, υπογραμμίζοντας ότι το 62% των Σκωτσέζων απέρριψε την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο η ηγέτιδα των εθνικιστών ανέβαλε τα σχέδιά της αφού το κόμμα της υπέστη βαριά ήττα στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2017. Ο Κιθ Μπράουν, από την πλευρά του, πρότεινε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί από το 2019.
«Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τί θα φέρει το Brexit και θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα, ενδεχομένως τον Οκτώβριο» σημείωσε.
«Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου: Απαγόρευση Βιντσότρατας-Μηχανότρατας για τη διάσωση των θαλασσών
1.154 υπογραφές
Με βάση τη συνεχή μείωση του πληθυσμού των ψαριών και θαλάσσιων οργανισμών στη χώρα μας, η δράση τέτοιων καταστροφικών μεθόδων είναι απαράδεκτη. Για ερευνητικούς σκοπούς (της καταστροφής?) δόθηκε άδεια στις βιντζότρατες ως τις 31/3. Μετά από αυτό καιρός είναι να απαγορευτούν και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgos_Agrotikis_Anaptyxis_Eyaggelos_Apostoloy_Apagoreysi_AnemotratasMihanotratas_gia_ti_diasosi_ton_thalasson/?fWwwJhb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος για τον Μποτρίνι: να λέει σε μαθήτρια βάλε το πιάτο στον κωλο σου και να μην υπάρχει ΕΣΡ να μην υπάρχει καμμία ηθική και φραγμός ( ΑΝΤ1-Μποτρινι-Φασισμός)
Πριν λιγο ψαχνοντας τα καναλια επεσα σε μια εκπομπη απιστευτη !! Βοθρος!! εργασιακος μεσαιωνας!!
Ενα κτηνος να βριζει αισχρα, να ασχημονει,να βιαιοπραγει,να πετα πραγματα σε αλλους ανθρωπους Ενα τερας να προσπαθει να κατασκευασει αλλα μελλοντικα κτηνη!!
Και κανενα ΕΣΡ κανενα εργατικο σωματειο!! να φρεναρει εναν οριακο τυπο που ονομαζεται Μποτρινι και παριστανει τον σεφ ευτελιζοντας καθε ανθρωπινη αξια, και να κανει παιδια να κλαινε , για τηλεθεαση
Σχολιο.-  Να πάρουμε υπόψη ότι ειδικά τα παιδιά τα πάνε οι γονείς, τα πάντα είναι συνενοημένα και υπογραμμένα. Φαντάζομαι ότι μιλάτε για την εκπομπή που μαγειρέυουν παιδιά. Ολοι εκεί πάνε εθελοντικά. Οσο για την ίδια την εκπομπή πρώτα πρέπει να συλληφθούν οι γονείς που βάζουν τα παιδιά σε τέτοια διαδικασία, δεύτερον οι τηλεθεατές που συντηρούν το θέαμα και μετά ας επέμβει και το ΕΣΡ.