Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Σαββατο 5 Μαιου 2018


Μετά διαμαρτύρεστε που σας αποκαλούν συριζαύγουλα.....διαβάστε....Ολόκληρος ο Κατασταλτικός Μηχανισμός του Ελληνικού Στρατού κινητοποιήθηκε εναντίον του «εσωτερικού εχθρού», του αγωνιστή φαντάρου που συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Η υπηρεσία ηλεκτρονική χαφιέδων του ΓΕΣ έκανε την αρχή ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, για να ακολουθήσουν οι άτυπες αλλά ουσιαστικές Ανακριτικές Διαδικασίες της Διοίκησης της μονάδας που υπηρετεί.
Οι μεθοδεύσεις αυτές που υλοποιήθηκαν στο ευρύτερο αυταρχικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αντιδραστικού πολεμοκάπηλου πνεύματος που επικρατεί στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκαν όταν επέβαλαν ποινή φυλάκισης στον συνάδελφο στρατιώτη Γιώργο Ανανιάδη, παραβιάζοντας τα συνταγματικά μας δικαιώματα, στέλνοντας ένα ακραίο τρομοκρατικό μήνυμα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Βέλγιο χτες μια χιλιάδα μαθητών και καθηγητών διαδήλωσαν ενάντια στην κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και των κλασσικών γλωσσών από τα σχολεία.
Το ζήτημα, βλέποντάς το στην ουσία του, είναι το εξής: η τεχνοκρατία αποσκοπεί να καταστρέψει πλήρως τις κλασσικές και ανθρωπιστικές σπουδές, έτσι ώστε οι αξίες του νεοφιλελευθερισμού και του marketing, η παράδοση του Ανθρώπου στα νύχια των στελεχών των πολυεθνικών να γίνει πλήρης σε κάθε επίπεδο ιδεολογικό.
Γιατί είναι οι κλασσικές αξίες, οι κλασσικές σπουδές, ο κλασσικός άνθρωπος, η έννοια του Τραγικού Ήρωα, που αποτελεί το αρχέτυπο όλων των αγώνων και της αντίστασης, από τον Σπάρτακο και τους εμπρηστές Ναζωραίους μέχρι το Ροβεσπιέρο και τον Ρωσικό Σοσιαλισμό της ουτοπικής Ορθοδοξίας (έστω και μετουσιωμένης) που πάλεψαν για την χειραφέτηση του Ανθρώπου και μιαν οργανική Κοινωνία....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κράτος δικαίου" δεν είπαμε ότι έχουμε;
 Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 | 6:56 μ.μ.

Ο τύπος λέγεται Αλέξανδρος Αγγλούπας. Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, ζούσε μια βασιλική ζωή. Αλλωστε αυοδιαφημιζεται σαν ο «βασιλιας των τσιγγανων». Γλεντούσε κάθε βράδυ στα καλύτερα στέκια της Αθήνας, παίρνοντας μέρος σε ρωμαϊκά πάρτι, τρώγοντας αστακούς στις σουίτες του γηπέδου Καραϊσκάκη, αλλάζοντας ερωτικές συντρόφους και τρέχοντας με… 330 χιλιόμετρα την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο, όπως ο ίδιος άλλωστε υπερηφανευόταν στις φωτογραφίες που αναρτά στο Διαδίκτυο.
Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ήταν επικεφαλής μιας συμμορίας Ρομά η οποία είχε διαπράξει πάνω από 2.000 κλοπές που στον ίδιο είχαν αποφέρει πάνω από 10.000.000 ευρώ, χρήματα που του εξασφάλιζαν την πολυτελή ζωή που αναφέραμε παραπάνω.
Μετά την απολογία του στον ανακριτή βρίσκεται προφυλακισμένος για 13 μήνες αρχικά στη Χίο και μετά στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Δεν ήταν όμως ένας οποιοσδήποτε φυλακισμένος. Ούτε και τότε του έλειψαν οι πολυτέλειες αφού όπως διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα «Εγκατέστησε barbeque  έξω από το κελί του, προκειμένου να απολαμβάνει εκλεκτά κρέατα τα οποία σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, αγοράζει ή του τα στέλνουν φίλοι του από την Αθήνα.
Εντρυφεί συχνά λένε οι πληροφορίες στο rib eye μόσχου, το sirloin και την picanha από black angus, τα οποία συνοδεύει με ψητά λαχανικά, ενώ φροντίζει να γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά».
Μετά, λοιπόν, αυτό το σύντομο «διάλειμμα» που έκανε από την συνηθισμένη καθημερινότητα του αποφυλακίζεται χάρη σε ένα χαρτί που του παραχώρησε ένας ψυχίατρος απ’ το Κολωνάκι το οποίο «πιστοποιεί» ότι έχει «ψυχολογικά προβλήματα».
Και προφανώς για να τα ξεπεράσει ο θεωρούμενος σαν αρχηγός της «Μαφίας των Ρομά» κυριολεκτικά το «έκαψε» το Nammo’s της Μυκόνου με τις φωτογραφίες από την χλιδάτη ζωή του να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Κι όλα αυτά την στιγμή που η Ηριάννα εξακολουθεί να βρίσκεται στην φυλακή ενώ ο Θεοφίλου οδηγείται σε νέες δικαστικές περιπέτειες.
Κράτος δικαίου δεν είπαμε;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεπορταζ τσουρουφλιζει  τον τομεαρχη υγειας της  ΝΔ, βουλευτη Βασιλη Οικονομου, στο βλαχομπαροκ παλατι των Ρομα. Υποπτες σχεσεις με την συμμορια των γυφτων ο σκιωδης υπουργος του Κυριακου Μητσοτακη.  Οι λησταρχοι – κολλητοι του βουλευτη ζουσαν στα πλουτη.  Ετρωγαν μονο αστακους.  Ο αρχηγος της συμμοριας  κυκλοφορουσε με τζιπ μαρκας  Range Rover  4.200 κυβ. εκ.  και ισχυ 396 ιππων, ενώ ο υπαρχηγος ειχε Mercedes   τυπου R 500 με κινητηρα V8 5.000 κυβ. εκ. και ισχυ 3102 ιππων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Maduro  κατηγόρησε την ηγεσία της  μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στην  Βενεζουέλα,  για  την ανάληψη χρημάτων από τη χώρα, την οικονομία και τις επιχειρήσεις

TASS, 5 Μαΐου. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro την  Παρασκευή εξήγησε την παρέμβαση των αρχών στις δραστηριότητες της  Banesco- της  μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κράτους, συνδέεται με το γεγονός ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα  ασχολείται με την ανάληψη χρημάτων από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
"Έπρεπε να παρέμβουμε  στο έργο της Banesco ..., έπρεπε να διορίσουμε  διοικητικό συμβούλιο  για 90 ημέρες για  να διεξάγει μια έρευνα, επειδή η Τράπεζα έχει κάνει ανάληψη χρημάτων από τη χώρα",- ανέφερε αποσπάσματα του λόγου του Maduro η ιστοσελίδα του Ραδιοφωνικού σταθμού. Union Radio
 Ο πολιτικός υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση νίκης στις Προεδρικές εκλογές, στις 20 Μαΐου, "θα στείλει ολόκληρη την οικονομική μαφία πίσω από τα κάγκελα".
Την πέμπτη, το γραφείο του  Γενικού  Εισαγγελέα υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για 11 ηγετικά στελέχη της  Banesco. Ο επικεφαλής του διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ομίλου Banesco Χουάν Κάρλος Jeskotet το  χαρακτήρισε  "αποκλειστικά μια πολιτική απόφαση".
Τα τελευταία χρόνια, η Βενεζουέλα έχει βιώσει μια οξεία κοινωνικο-οικονομική κρίση, που συνοδεύεται από υπερπληθωρισμό, την  υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, την έλλειψη σε βασικά αγαθά και φάρμακα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνέλευσης, το 2017 ο πληθωρισμός στη χώρα υπερέβη το 2600%. Κατά το τρέχον έτος, σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, μπορεί να φθάσει 14000%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 5 Μαΐου 1818 γεννήθηκε ο άνθρωπος που με το έργο του ανέτρεψε κάθε προηγούμενη αντίληψη για την ιστορία και την κοινωνική συγκρότηση. Ο άνθρωπος που μας έμαθε ότι κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η πάλη των τάξεων, και ότι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός δεν αποτελούν απλώς οραματισμούς καλοπροαίρετων ανθρώπων, αλλά προκύπτουν μέσα από πραγματικές υλικές καταστάσεις: από τον αγώνα των εκμεταλλευομένων κατά των εκμεταλλευτών τους.
Ο Καρλ Μαρξ μας δίδαξε ότι πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικού μετασχηματισμού είναι η εργατική τάξη, ακριβώς γιατί αυτή αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, και η απελευθέρωσή της αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε ότι είναι οι κοινωνικές συνθήκες που καθορίζουν τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι. Γι' αυτό και η εργατική τάξη είναι η εν δυνάμει πλέον επαναστατική τάξη. Είναι οι όροι ζωής της που της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική τάξη την αναγκαιότητα του κοινωνικού μετασχηματισμού.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε να σκεφτόμαστε με βάση την ταξική ανάλυση της κοινωνικής πραγματικότητας, αν θέλουμε να συμβάλλουμε στον μετασχηματισμό της



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήμασταν μικρά, οι δικοί μας μας έλεγαν για το αίμα που χύθηκε για να υπάρχουν συντάξεις. Τα ίδια άκουγε και ο μικρός Ευκλείδης από το σόι του.
Με τη διαφορά ότι στην περίπτωσή του καμάρωνε ο θείος, ο στρατηγός Θρασύβουλος, όταν αφηγούνταν το μακέλεμα της πλέμπας που μου 'θελε και συντάξεις...
Σχολιο.- Σέ κάποια συζήτηση για το θέμα αυτό δηλαδή για τίς συντάξεις πού είπε ό Τσακαλώτος χρησιμοποίησα μία φράση πού πολλές φορές γράφεις " χορτατοι μπουλιδες" γιατί ξέρεις ήταν αυτό που ήρθε πρώτο στο μυαλό μου όταν άκουσα το σχόλιο του για τίς συντάξεις.
σχολιο.-  Είπε να επανορθώσει και να κάνει τις συντάξεις φιλοδώρημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός» “Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα, και τώρα πεθαίνουμε.. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Μωρή φύση μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι κι εγώ... πάρε ένα μπισκότο
Θανάσης Βέγγος
Από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το Βλέμμα του Οδυσσέα» (1995).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περα από τις βλακειες που γραφει το ΑΠΕ, οι εκλογες στο Λιβανο που γινονται αυριο Κυριακη, τύπης ονομαζονται εκλογες. Το Συνταγμα του Λιβανου θεωρει τις εκλογες  σεχταριστικες. Δηλαδη, οι σουνιτες είναι υποχρεωμενοι να ψηφισουν μονο καποιο σουνιτικο κομμα, οι σιιτες είναι υποχρεωμενοι και εχουν δικαιωμα να ψηφισουν μονο καποιο σιιτικο κομμα, οι μαρωνιτες χριστιανοι μπορουν να ψηφισουν μονο καποιο μαρωνιτικο κομμα, οι δρουζοι μονο καποιο κομμα των δρουζων, και ουτω καθεξις. Δεν μπορει καποιος μαρωνιτης να ψηφισει σιιτικο κομμα  η σουνιτικο. Οποτε δεν μπορει να αλλαξει ο συσχετισμος δυναμεων.
Στο μονο που εχει δικιο το ΑΠΕ. Ειναι υποχρεωτικες βαση Συνταγματοςοι συνεργασιες κομματων των διαφορων θρησκευτικων σεχτων. Υποχρεωτικα ο Προεδρος πρεπει να ειναι μαρωνιτης χριστιανος, ο πρωθυπουργος σουνιτης, και ο προεδρος της Βουλης σιιτης. Παλιοτερα, πριν εμφανιστει η Χεζμπολαχ, μεσα στη σιιτικη σεχτα κυριαρχη μεσα στη Βουλη ηταν μονο η Αμαλ.
Δεν μπορει παντως η Χεζμπολαχ να παρει 50%. Δεν εχουν δικαιωμα να την ψηφισουν οι χριστιανοι μαρωνιτες, ή οι σουνιτες. Και ας οφειλεται σε αυτην η ανεξαρτησια του Λιβανου, και το οτι το Ισραηλ την τρεμει.
Δεν μπορουν να ψηφισουν οι Λιβανεζοι την Χεζμπολαχ. Δεν εχουν δικαιωμα. Κατα τα αλλα, ο Προεδρος του Λιβανου, διακειται φιλικα προς την Χεζμπολαχ, μετα το 2006 που διαλυσε τους κωλοισραηλινους που ειχαν εισβαλλει στο Λιβανο.
Υπαρχουν και φιλοισραηλινοι Λιβανεζοι. Οι χριστιανοι μαρωνιτες λιβανεζοι φαλαγγιτες (φασιστικο κομμα που λατρευει τον Μουσολινι και τον Φρανκο, και με μεγαλη δυναμη ακομα και σημερα, με ηγετη τον Τζεμαγιελ υιο), ειχαν σφαξει σε συνεργασια με τους σιωναζι, τους Παλαιστινιους το 1982 στα στρατοπεδα προσφυγων Σαμπρα και Σατιλα. Οι Παλαιστινιοι δεν εχουν δικαιωμα να εργαζονται στον Λιβανο ( εκτος απο δουλειες του ποδαριου). Οι περιοχες που ζουν οι Παλαιστινιοι μοιαζουν με τις αθλιες συνθηκες της Γαζας.
Το Συνταγμα του Λιβανου το ειχαν φτιαξει οι Γαλλοι που ειχαν το Λιβανο αποικια τους, πριν αποχωρησουν το 1947 νομιζω. Εκφραζει την πονηρη αποικιοκρατικη Γαλλια και τη σκεψη της του διαιρει και βασιλευε. Λεει οτι οι χριστιανοι θα εχουν 72 εδρες στις 128, παροτι οι χριστιανοι εχουν παψει εδω και δεκαετιες να αποτελουν την πλειοψηφια στο Λιβανο. Λεει επισης οτι οι σουνιτες θα εχουν περισσοτερους βουλευτες απο τους σιιτες, παροτι οι σουνιτες στο Λιβανο ηταν παντα ελαχιστοι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και
μίλησε στα Ελληνικά: “Οι ισλαμιστές παίζουν
MΠΑΛΑ με τα κεφάλια των Ορθοδόξων”
Συγκλονιστικός ο πρόεδρος του Ελληνορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου, Ροντρὶγκ (Δημήτρης) Ἐλ Χούρι. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το “Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών” στο Πολεμικό Μουσείο (10/9/2014), ο Ελ Χούρι μίλησε για τους Ρωμιούς του Λιβάνου και της Μέσης Ανατολής, που σήμερα όσο ποτέ κινδυνεύουν με αφανισμό από τους Τζιχαντιστές.
Σε μια συγκινητική ομιλία ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, που είναι απ’ευθείας απόγονοι των Βυζαντινών (και τους λένε Ρουμ από το Ρωμαίοι), με δραματικό τόνο μίλησε για τις σφαγές που έχουν υποστεί οι αρχαιότερες Ορθόδοξες κοινότητες της Μέσης Ανατολής από τους ισλαμιστές εγκληματίες που η Ουάσιγκτον εξόπλισε και εφοδίασε επί σειρά ετών, και τους ανέχεται “να πάιζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Χριστιανών.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, με τον πρόεδρο του ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, να συγκινεί τα πλήθη ασπαζόμενος την ελληνική Σημαία, και μιλώντας όσο καλύτερα μπορούσε στα ελληνικά, υπενθυμιζοντας σε αδαείς και αφελείς ότι υπάρχουν κομμάτια του Ελληνισμού για τα οποία το επίσημο ελληνικό Κράτος αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή τους.
«Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε “κλουβιά”, για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα “Νουν”, δηλαδή με το “Ν”, ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με “σφαγή” και το “έγκλημα” είναι η λατρεία του Σταυρού» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι,
«Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής, και η γλώσσα των προγόνων μου από τους ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, που προηγουμένως ασπάστηκε την ελληνική Σημαία, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο ίδιος επισήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Ρωμιών της Ανατολής με την Ελλάδα.
H εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου “Οι φίλοι του τάματος του Έθνους”.
Εμείς θα θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στήριξε τους ισλαμιστές εναντίον του Προεδρου Άσαντ υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον, και δεν έπραξε τίποτα για την σωτηρία των ελληνορθόδοξων πληθυσμών που έχουν υποστεί απώλειες χιλιάδων ζωών, χωρίς να προβεί ούτε σε ένα διάβημα διαμαρτυρίας στη Διεθνή Κοινότητα που επέτρεψε τέτοιο έγκλημα θρησκευτικής γενοκτονίας.
Όμως επανειλημμένα έχουμε τονισει. Η Δύση ενοχλείται από τους ορθόδοξους πληθυσμούς γιατί έχουν ένα…ελάττωμα. Κοιτάνε προς την πλευρά της Μόσχας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι γιατροί είναι πολλοί στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όταν όλοι γνωρίζουμε την απογύμνωση των Νοσοκομείων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μαζί με την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις και την περίθαλψη που γίνεται κάτω από δύσκολες και πολλές φορές ηρωικές συνθήκες ( κυρίως για τους νεότερους γιατρούς και τους ειδικευόμενους).
Κούλη αυτοί που σου γράφουν τα tweet σίγουρα χρειάζονται γιατρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣτΕ - Κατά της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο

«Μάχη» επιχειρημάτων για το θέμα της χορήγησης ή μη ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς έδωσαν σήμερα Παρασκευή (04/05), οι συνήγοροί του αλλά και οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στη δίκη δεν παρέστη ο ίδιος ο Τούρκος καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας, ενώ παρενέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας τασσόμενος υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
Οι νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης ασύλου στον συγκεκριμένο αξιωματικό ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία του έχει χορηγήσει άσυλο.
Όπως υποστήριξαν, η επίμαχη απόφαση είναι αντιφατική και νομικά εσφαλμένη καθώς στηρίχθηκε σε παραδοχές που δεν περιλαμβάνονται στη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.
«Αν υπάρχουν, που υπάρχουν, σοβαροί λόγοι συμμετοχής των συγκεκριμένων αξιωματικών στο πραξικόπημα, τότε δεν δικαιούνται ασύλου», τόνισε νομικός εκπρόσωπος του Dημοσίου επισημαίνοντας ότι «η Επιτροπή που του χορήγησε το άσυλο δέχθηκε, ότι ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός δεν μετείχε στο πραξικόπημα, δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Τουρκία και τα στοιχεία σε βάρος του είναι αόριστα, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και εξ' αυτού να στηρίξουν τη χορήγηση ασύλου».
Τόνισαν επίσης, ότι τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν τιμωρούνται τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας ως κοινά ποινικά αδίκημα και ότι «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα στασιαστικές ενέργειες».
Από την πλευρά των συνηγόρων, ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ανέφερε ότι «η υπόθεση αυτή δεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής αλλά θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και δεν είναι δυνατόν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να κρίνουν τη χορήγηση ασύλου». Σε ότι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος των οκτώ τις οποίες υποστηρίζει η Αγκυρα, ο κ. Αλιβιζάτος, επικαλούμενος και την απόφαση περί έκδοσής του, του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι δεν αποδείχθηκε ότι μετείχαν στο πραξικόπημα.
«Αν πράγματι υπήρχαν στοιχεία εμπλοκής του στο πραξικόπημα», τόνισε,«τότε δεν θα ήταν επιτρεπτό να δώσουμε άσυλο σε ένα εγκληματία, αλλά εδώ τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν το ξέρουμε όλοι τους αποκαλεί καθημερινά "τρομοκράτες και δολοφόνους" τί άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί για πολιτικούς λόγους φοβούνται να πάνε πίσω»;
Kλείνοντας ο κ. Αλιβιζάτος, απευθυνόμενος στους δικαστές είπε «περιμένουμε να αισθανθούμε περήφανοι ως Έλληνες νομικοί και να πούμε ότι έχουμε δικαστές στην Αθήνα».
Για το Δημόσιο παρέστησαν ως νομικοί εκπρόσωποι οι κ.κ Δημήτρης Μακαρονίδης, Παντελής Παπαδάκης και Αναστασία Σκουντή, ενώ την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, υποστήριξαν πλην του Νίκου Αλιβιζάτου και οι κ.κ Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ελένη Κουτσουράκη και Παναγιώτης Νικολόπουλος.
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την χορήγηση ασύλου ή μη στον ένα από τους οκτώ αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς.

Είχε δίκιο ο Ερντογάν,το βλαμμένο έχει τάξει να τους επιστρέψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων 10 ετών στη Μυτιλήνη
03/05/2018
Χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γωνιές της Λέσβου συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από πολιτικές συλλογικότητες, σωματεία εργαζομένων και φορείς του νησιού ενάντια στο κυβερνητικό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου.
Η επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, τα προβλήματα που προκαλεί η διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης της προσφυγικής κρίσης, αλλά και η συνολική κυβερνητική πολιτική, έβγαλε χιλιάδες Λέσβιους στο δρόμο, σε μια κινητοποίηση για την οποία πολλοί λένε ότι είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταία 10 ετών.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Τελωνείο, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου είχε στηθεί αστυνομικός φραγμός, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Η μαζική κινητοποίηση των "απλών καθημερινών ανθρώπων της Μυτιλήνης", άφησε το αποτύπωμα της και έδωσε την απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η οργή του λαού!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακαλώτος :
"Οι συντάξεις δεν θα έπρεπε να είναι για να πληρώνει η γιαγιά το σπίτι του παιδιού της" Και δεν θα ήταν αν δεν είχατε καταδικάσει μια γενιά στην ανεργία ή στους μισθούς πείνας.
#Καθάρματα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικος Λήμνου σε Τσίπρα: «Μου έκοψες τη σύνταξη» - «Τι να σου κάνω μωρέ..» απάντησε ο πρωθυπουργός
03/05/2018, 19:30
Τουρίστες έψαχνε στη Λήμνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: Κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανε στη  Μύρινα ο κ.Τσίπρας συνάντησε μία κυρία
Μπορεί να του επιφύλαξαν ιδιαίτερα χλιαρή υποδοχή, ωστόσο όταν τον είδαν στους δρόμους της πόλης δεν του χαρίστηκαν. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με ηλικιωμένη η οποία του είπε «μου έκοψες τη σύνταξη»- «τι να σου κάνω μωρέ», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού. Ο κ.Τσίπρας ρώτησε στη συνέχεια τους ψαράδες τί ψαρεύουν για να πάρει την απάντηση «τα πάντα, ακόμη και γοργόνες...»
Οι διάλογοι του κ.Τσίπρα με τους κατοίκους της Λήμνου ήταν χαλαροί, έως και σπαρταριστοί:
«Να κοιτάξετε τους παράκτιους ψαράδες με το πετρέλαιο τελειώσαμε» τους είπε ένας επαγγελματίας ψαράς. «Θα το δούμε» απάντησε ο κ. Τσίπρας.
«Μας ταράξατε στη φορολογία» του πέταξε ένας άλλος, με τον πρωθυπουργό να χαμογελά.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραπονέθηκαν  για το ΦΠΑ που είναι στο 24%.
«Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”» του είπε ο επαγγελματίας δηλώνοντας τα ...κεσάτια στην αγορά.
«Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός.
«Είμαστε ίδια με Σαντορίνη, με Ερμού, με Μύκονο;» συνέχισε ο επιχειρηματίας διαμαρτυρόμενος για το ΦΠΑ στο 24%.
«Αμα κυκλοφοράνε μόνο γυναίκες να έρθω εγώ να κάτσω!» επέλεξε να απαντήσει ο Τσίπρας. «Ελα μην παραπονιέσαι ρε» είπε προς τον έμπορο. Μέσα από το μαγαζί ακούστηκε μια γυναικεία φωνή: «Επαναφορά στο 17% άμεσα, άμεσα!» είπε στον πρωθυπουργό. «Και στο 13% καλά είναι» είπε ο επιχειρηματίας.
Ενα ζευγάρι του ζήτησε να προσέξει το νησί. «Είμαστε ήρωες εδώ, ακρίτες» του είπε ο άνδρας και πρόσθεσε: «Κάνε και κάτι για το ΦΠΑ».
«Κάτσε τώρα εδώ να δούμε» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Τα παλικάρια να βγουν από τη φυλακή» φώναξε κάποιος εννοώντας τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε παρακάτω με μια γυναίκα:
«Θα μας πεις να σφίξουμε το ζωνάρι κι άλλο ε;» είπε στον πρωθυπουργό.
«Οχι άλλο το ζωνάρι, μόνο τα δόντια τώρα, η ουρά μας έμεινε» απάντησε ο κ. Τσίπρας.
«Ε, αφού το λες εσύ το πιστεύουμε! » απάντησε γελώντας η γυναίκα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμή στη μνήμη του Ιρλανδού μαχητή του IRA και βουλευτή Μπόμπι Σαντς, που πέθανε σαν σήμερα το 1981 σε απεργία πείνας στις βρετανικές φυλακές,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι θα απογίνουν τώρα οι White Helmets που κόβεται η χρηματοδότηση? πώς θα διασώζουν τα ίδια και τα ίδια παιδιά κάθε τρεις και λίγο? μα τι ατυχία κι αυτά τα παιδιά ρε γαμώτο! να καταπλακώνονται από μπετά κάθε βδομάδα? ευτυχώς τα βγάζουν χωρίς ούτε μία γρατζουνιά, πάλι καλά. και χωρίς λεφτά πώς θα έχουν κάμερες και φωτογραφικές και κινητά να τραβάνε βίντεο μέσα σε νοσοκομεία με ασθενείς που έχουν εισπνεύσει σκόνη αλλά αυτή η σκόνη βαφτίζεται σώνει και καλά sarin gas ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο? λυπηθείτε ρε λίγο τους #το_πρωί_πολιτική_προστασία_το_βράδυ_ΑλΚάιντα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου
 Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 16:23
Στις τουρκικές Αρχές παραδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από Έλληνες αστυνομικούς ο Τούρκος, Μουσά Αλερίκ ο οποίος είχε περάσει παράνομα τα σύνορα στον Έβρο.
Ο 38χρονος Τούρκος είναι εργαζόμενος στον δήμο Αδριανούπολης και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση του και ελάχιστα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα απελάθηκε.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο.

Τον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένεια του
Στην τουρκική πλευρά τον 38χρονο χειριστή εκσκαφτικού περίμενε πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.
Ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφιση του για την λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ίδια στιγμή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, εξακολουθούν να παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές των Αδριανούπολης από τους Τούρκους για περισσότερο από δυο μήνες χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται και πότε θα απελευθερωθούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα οι Τούρκοι εμβολίζουν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ακόμη και με εμπορικά πλοία...!!! Μήπως καλύτερα να αποσυρθούν οι κανονιοφόροι από το Αιγαίο, μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην Τουρκία ? (για γελια και για κλαματα).

Η αλλη λυση, μολις κανονιοφορος του ελληνικου πολεμικου ναυτικου θα βλεπει τουρκικο εμπορικο στο Αιγαιο, να βαζει την οπισθεν...
Η να κάνουν πως κοιμούνται.
Παρηγοριεμαι με την ιδεα οτι και με τον τορπιλισμο της Ελλης δεν αντιδρασαμε παρολο που ολοι ξεραμε οτι ουσιαστικα εχει ξεσπασει πολεμος. Ελπιζω η υποχωρηση να ειναι ζητημα τακτικης απο τα ανωτατα κλιμακια.
Ειδικα που τα ριχνουν στον κυβερνητη γιατι λεει δεν εκανε ελιγμο και ηταν ατυχημα. ακου να δεις...
 Εγω ως λυση θα προτεινα βετο στην προοπτικη ενταξης της τουρκιας στην ΕΕ, αμεσο παγωμα των κεφαλαιων ενταξης, αμεσο παγωμα καθε ευρωπαικης χρηματοδοτησης προς την Τουρκια, ρητη δεσμευση του ΝΑΤΟ ως προς την Ελληνικη Κυριαρχια στο Αιγαιο, αλλιως αποχωρηση απο το στρατωτικο του σκελος.
Καπου διαβασα οτι ο Παπαδοπουλος ο δικτατορας, ειχε πει, οτι σε 30 εως 50 χρονια το πολυ, θα γινοταν νομοτελειακα η τουρκοελληνικη ομοσπονδια. Αν με ομοσπονδια εννοουσε οτι θα γινουμε επαρχια της Τουρκιας, φαινεται να ειχε ενα καποιο δικιο...
Γιαυτο ειπα εξοδος απο το στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ(σαν πρωτο βημα που να ποναει και να στελνει μηνυμα). Τοκανε ο Καραμανλης, δεν ειναι κατι νεο... Αν δεν υπαξουν ουτε τοτε οι απαραιτητες διασφαλισεις η χωρα χρειαζεται αλλαγη στατηγικης πλευσης. Κινα, Ρωσια, Ιραν ? Δεν εχω ιδεα. Παντως εκτος δυτικου μπλοκ και σιγουρα με επαναστατικη κυβερνηση... Αλλιως η Ελλαδα θα σβησει. Τοσο απλα.
Το μονο που μπορει να διασφαλισει εντος του ΝΑΤΟ, ειναι η αποφυγη ενος γενικευμενου πολεμου με την Τουρκια. Με την προυποθεση οτι η Ελλαδα θα παραδωσει το μισο Αιγαιο και ολοκληρη την Κυπρο.
Τωρα γινονται οι γεωτρησεις στην Κυπρο και παραλληλα οι ερευνες στο Αιγαιο και την ελληνικη ΑΟΖ. Οι Τουρκοι συντομα θα βαλουν δικο τους τρυπανι σε δικα μας χωραφια.
Η θα τα μοιρασουμε κατα καποιον τροπο, προφανως συντριπτικα υπερ της Τουρκιας, η θα πρεπει να παμε σε πολεμο. Μονο που αυτο δεν το επιτρεπουν οι αμερικανοι.
Και μην πιστευει κανεις ότι οι Τούρκοι πάνε για φαλημεντο και την προπαγανδα  για τα οικονομικά τους! Ότι η Τουρκική λίρα πήγε κι άλλο κάτω. Η Τουρκια πλεον ανηκει στις 20 οικονομικες υπερδυναμεις του κοσμου.
Οποιος τα πιστευει ότι η Τουρκια είναι κατεστραμενη οικονομικα, ειναι αφελης. Το πολυ πολυ να πεσει ο Ερντογαν μεχρι που να βαλουν εναν πιο δικο τους Κεμαλιστη, πιο σκληρο και αδιαλλακτο εθνικιστη...
Οπως αυτους που ζητανε στα ισα, ΤΩΡΑ 18 νησια στο Αιγαιο.
Οι μεγαλες δυναμεις τους συμφέρει να πάρουν τα πετρέλαια από μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία η μία μικρή Ελλάδα. Από ποιον θα έχουν περισσότερα οφέλη.
100% απο την Τουρκια. Ουτε συζητηση. Ειναι ο τοπικος νταβατζης της περιοχης και το αποδεικνυει καθε μερα. Η Ελλαδα το παιζει μονο διπλωματικα σαν τσουλα των αμερικανων και του Ισραηλ, αλλα δεν την παιρνει στρατιωτικα γιατι δεν εχει πλατες. Εδω βλεπεις υποχωρουν κανονιοφοροι μπροστα σε εμπορικα πλοια... Δεν φταιν φυσικα οι στρατωτικοι... τετοιες εντολες εχουν.
Το Ιραν, το Ιρακ, η Συρια, η Λιβυη ελεγχαν τις δικες τους πλουτοπαραγωγικες πηγες και δεν αφηναν μεσα τους αμερικανους μεχρι που οι αμερικανοι τους τσακισαν. Ο Ερντογαν δεν παιζει ετσι. Απλως σου λεει, θα με αναγνωρισεται σαν τον νταβατζη της περιοχης. Δικος σας σκυλος ειμαι...
Πριν ή μετα τις εκλογες ο στρατηγικος στοχος των Τουρκων, δεν αλλαζει. Οι Τουρκοι θελουν το Αιγαιο και την Κυπρο. Και θα κανουν το παν για να τα παρουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι: «Πάρτι» 160.000 ατόμων κατά Μακρόν
 Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 18:51
Μια ογκώδης διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διοργανώθηκε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά την πρώτη επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 40.000.
Το αριστερό κόμμα «Η Ανυπότακτη Γαλλία» (la France insoumise) του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο βουλευτής του οποίου Φρανσουά Ραφίν ήταν ο εμπνευστής αυτής της διαδήλωσης, έκανε λόγο για 160.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους.
Η διαδήλωση που ονομάστηκε ένα «Πάρτυ για τον Μακρόν» ( «la Fête à Macron») ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα από την Place de l'Opera μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με καλοκαιρία και μαζικό πικνίκ αλλά και με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό που έγραφαν «Σταματήστε τον Μακρόν», «Μακρόν, ο πρόεδρος των πλουσίων» και «Μακρόν, βγες από το τοπίο».
Παρά το θετικό κλίμα στη διαδήλωση, περίπου 2.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης, έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί περίπου στις 20:00 τοπική ώρα στην Πλατεία της Βαστίλης.
Ο ακροδεξιος νεοφιλελευθερος Μακρόν εξελέγη πρόεδρος στις 7 Μαϊου του περασμένου χρόνου επικρατώντας της ακροδεξιάς εθνικιστριας υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο και εξασφαλίζοντας το 66,1% των ψήφων. Η κυβέρνησή του έχει παρουσιάσει μια σειρά από αντιδραστικες νεοφιλελε αντιλαικες  μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους με ακροδεξιες ανατροπες στα εργασιακά, οι οποίες έχουν προκαλέσει λαϊκή αντίδραση κυρίως από τα συνδικάτα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλιναζιστικά πυρά σε κινητοποιήσεις
 Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 22:25
Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή από τον περασμένο μήνα.
Σαρανταεννέα Παλαιστινίοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πριν από πέντε εβδομάδες. Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Κανείς σιωναζι δεν έχει τραυματιστεί.
Σήμερα, 431 Παλαιστίνιοι περιθάλφθηκαν για τραυματισμούς, εκ των οποίων 98 αφού δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ιατρικές πηγές ανέβασαν τον αριθμό των τραυματιών σε 1.100.
Πυκνός μαύρος καπνός αναδυόταν από την πορεία, ανατολικά της πόλης της Γάζας, όπου οι Παλαιστίνιοι έκαιγαν ελαστικά, δήλωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σύμφωνα με έναν αληταρα εκπρόσωπο του ισραηλινοναζιστικού στρατού, ειπε τα γνωστα ψεματα των σιωναζι ότι κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους σιωναζιστες στρατιώτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να «προκαλέσουν φθορές στον φράκτη ασφαλείας για να εισχωρήσουν στο σιωναζιστικο κατεχομενο χωρο». Αυτή η απόπειρα «απετράπη», σύμφωνα με τον αληταρα σιωναζιστη εκπρόσωπο, με την παρέμβαση των σιωναζιστων στρατιωτών.
Περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις σε έξι τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό.
Οι Παλαιστίνιοι και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επικρίνει το Ισραήλ επειδή χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών.
Το σιωναζιστικο μορφωμα υποστηρίζει ότι προστατεύει τα σύνορά του και πως αναλαμβάνει τέτοια δράση μόνο όταν διαδηλωτές έρχονται υπερβολικά κοντά στον παρανομο φράκτη, λεγοντας τα συνηθη σιωναζιστικα ότι μερικοί απ' αυτούς κρατώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ ολος ο κοσμος εχει δει την αληθεια, να πυροβολουνται δηλαδη οι αοπλοι Παλαιστινιοι από χιλιομετρα μακρυα από σιωναζι ελευθερους σκοπευτες, οι οποιοι το διασκεδαζουν κιολας που πυροβολουν αοπλους ανθρωπους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την Τρίτη, εκτάκτως, στην ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια, στη Διδακτορία του Προπελαριάτου, απαντάμε δυναμικά και εμπεριστατωμένα (αλλά με μειλίχιο ύφος, για να μην μας λένε και ...ψεκασμένους!!)  στις πρόσφατες αθλιότητες των πλαζαίων και των κλακαδόρων τους, στον οχετό των διαδικτυακών συκοφαντιών και στο εμετικό character assassination που αποπειράθηκε εις βάρος μιας αξιόλογης και αξιόμαχης συντρόφισσας και δημοσιογράφου που είχε την ωριμότητα να αλλάξει άποψη για τον βόθρο που λέγεται City Plaza και το θάρρος να το πει δημόσια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτήν την ώρα στο Βερολίνο γίνεται εκδήλωση "γερμανών αλληλέγγυων" υπέρ της καταπάτησης City Plaza.
Ομιλητής, Γερμανός που φέρεται να είναι συνταξιούχος δικηγόρος που μένει μόνιμα στην Ελλάδα και φέρεται να είναι μέλος του "ΔΙΚΤΥΟΥ", στο οποίο ανήκουν και Ολγα Λαφαζάνη και Νίκος Γιαννόπουλος κι έχει αναλάβει την ευθύνη της καταπάτησης (με συνήγορο την Κούρτοβικ), απ το 2009.
Βάζω το λινκ της εκδήλωσης στην σελίδα τους, των γερμανών αλληλέγγυων, όπου σε δύο σχόλια περιληπτικά λέω την αλήθεια για το City Plaza.
Οσοι μπορούν, παρακαλώ, ας κάνουν έναν κόπο να διαβάσουν και να λαϊκάρουν τα σχόλιά μου σ αυτήν τους την ανάρτηση.
https://www.facebook.com/griechenlandsoli/posts/1675045449246565



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Μαιου 1958. Πρωτη φορα η Ενιαια Δημοκρατικη Αριστερα (ΕΔΑ) αξιωματικη αντιπολιτευση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κοσμος γιορτάζει σήμερα τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ
 Σάββατο, 5 Μαΐου 2018, 07:50
Η Γερμανία γιορτάζει σήμερα τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ.
Τουλάχιστον 300 εκδηλώσεις –εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια– έχουν προγραμματιστεί στην πόλη Τριρ, όπου γεννήθηκε ο Μαρξ στις 5 Μαΐου 1818, για να τιμήσουν την κληρονομιά του συγγραφέα πολλων βιβλιων και θεμελιωτή του κομμουνισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάψευση για δήθεν συνέντευξη Παν. Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»
Η φερόμενη ως συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ δεν έχει δοθεί ποτέ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έχει παραχωρήσει καμία συνέντευξη στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και επομένως η δημοσίευση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ
Βουλευτικές εκλογές με φόντο τη γεωπολιτική αντιπαράθεση
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Με φόντο τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στη γειτονική Συρία και την κλιμάκωση της γεωπολιτικής κόντρας Ισραήλ - Ιράν, την Κυριακή 6 Μάη καλούνται στις κάλπες, μετά από περίπου 10 χρόνια, 3.700.000 Λιβανέζοι ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν τη νέα 128μελή Βουλή και κυβέρνηση της χώρας. Με βάση το αναχρονιστικό Σύνταγμα του Λιβάνου, οι έδρες είναι κατανεμημένες με κριτήριο τα θρησκευτικά δόγματα. 64 στους μουσουλμάνους (σιίτες 27, σουνίτες 27, δρούζοι 8, αλαουίτες 2) και 64 στους χριστιανούς (μαρωνίτες 34, ορθόδοξοι 14, καθολικοί 8, Αρμένιοι ορθόδοξοι 5, Αρμένιοι καθολικοί 1, προτεστάντες 1 και άλλες χριστιανικές μειονότητες 1). Ο Πρόεδρος της χώρας πρέπει να είναι μαρωνίτης, ο πρωθυπουργός σουνίτης και ο πρόεδρος της Βουλής σιίτης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Με τον ίδιο τρόπο μοιράζονται αναλογικά και οι έδρες στις περιφέρειες με βάση τον πληθυσμό και το θρησκευτικό του δόγμα, και έτσι διαμορφώνονται και οι ετερόκλητες πολλές φορές συμμαχίες.
Η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» (φιλική προς το Ιράν), σε συμμαχία με άλλες σιιτικές και όχι μόνο δυνάμεις, φέρεται να βγαίνει ενισχυμένη, λίγο πάνω από τον σημερινό σουνίτη πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι, το κόμμα του «Κίνημα του Μέλλοντος» και τους συμμάχους του.
Το Λιβανέζικο ΚΚ, που τάσσεται κατά του αναχρονιστικού Συντάγματος, δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές αλλά μέσα από διάφορα σχήματα ανά εκλογική περιφέρεια, επιδιώκοντας συμμαχίες με δυνάμεις που είναι πιο κοντά στις δικές του θέσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αντιεξουσιαστές» ροπαλοφόροι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! ΠΟΙΟΣ βουλευτής "ψωνίζει" Αφγανούς στη πλατεία Βικτωρίας και...
Οταν ο άλλος ψωνίζει Αφγανούς στη Πλατεία Βικτωρίας, είναι φυσικό να ψηφίζει υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμένα δε μου έκαναν τίποτα, εκεί στη Μακρόνησο, μπροστά σ’ αυτά που έκαναν στους άλλους. Δε μιλάω για τις απειλές, για το ξύλο, για την πείνα, για την ταπείνωση, για τα μαρτύρια, για τους βασανισμούς. Μιλάω για την ντροπή. Για κείνους που δεν άντεξαν. Και τους ανάγκασαν να στραφούν ύστερα εναντίον των συντρόφων τους. Αυτό δεν το σηκώνει κανένας. Είναι η χρεωκοπία του ανθρώπου. Κι αυτουνού που το συλλαμβάνει στο αρρωστημένο μυαλό του και του αλλουνού που αναγκάζεται να το δεχτεί.
Ο μεσαίωνας δεν το τόλμησε.
Και το τόλμησαν αυτοί
Θανάσης Βεγγος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλούν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ
Άγνωστοι κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης που αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους».
05/05/2018 - 13:30
Απειλές εναντίον των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται ενάντια στην ερήμωση του ιστορικού Πάρκου της Αθήνας και ενάντια στην παγίωση του χαρακτήρα του ως «πιάτσα ναρκωτικών» εξαπολύουν άγνωστοι με την υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ».
Οι άγνωστοι κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης που αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους».
«Νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές», σημειώνουν οι άγνωστοι και καταλήγουν στην αφίσα / μανιφέστο τους με την απειλή: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!
Οι απειλές εκτοξεύονται με αφορμή τον αγώνα δρόμου «OΠΑ Run» που διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές φοιτητές αλλά και κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που θέλουν να δουν τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας να αποκτά ξανά ζωή μετά από χρόνια απαξίωσης και ερήμωσης, στα οποία μετατράπηκε σε ιδανικό τόπο για τους εμπόρους ναρκωτικών που κερδοσκοπούν χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα προστασίας» τους, τούς εκατοντάδες απελπισμένους και αβοήθητους τοξικοεξαρτημένους.