Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Τριτη 8 Μαιου 2018


ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ;
Αφού για το ζήτημα της αναδοχής και υιοθεσίας (τεκνοθεσίας) παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκαν, εριστικά ή λιγότερο εριστικά, ποδοσφαιριστές, τηλεπερσόνες, lifestylίστες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, επαγγελματίες άντρακλες και ελληνάρες, νομίζω ότι δικαιούμαι να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου μετά από 25 χρόνια δικηγορίας στο οικογενειακό δίκαιο.
Στις υιοθεσίες από ετερόφυλα ζευγάρια ανέκαθεν απαιτούσε ο νόμος, μεταξύ πολλών άλλων προϋποθέσεων, να γίνεται ενδελεχής επιτόπια (κατ’ οίκον) και εμπεριστατωμένη έρευνα από εξειδικευμένο επιστήμονα κοινωνικό λειτουργό. Δεν ζητούσε ο νόμος απλώς να πρόκειται περί ενός άνδρα και μιας γυναίκας με την κατάλληλη ηλικία, που να επιθυμούν ένα παιδί.
Γιατί ορίζει ο νόμος να υπάρχει αναλυτική έκθεση των οικονομικών, κοινωνικών, μορφωτικών, συναισθηματικών, επικοινωνιακών κ.αλλ. συνθηκών στις οποίες θα εισέλθει για να μεγαλώσει σωστά ένα θετό παιδί; Διότι προφανώς είχε καταστεί σαφές και είχε εμπεδωθεί από άλλες περιπτώσεις ότι με το να είναι απλώς οι βιολογικοί γονείς του αντιθέτου φίλου δεν πρόκειται να αποφευχθούν τραγωδίες, όπως αυτή της Νέας Σμύρνης, που συγκλόνισε πρόσφατα την Ελλάδα: Μια νεαρή μορφωμένη κοπέλα, φοιτήτρια, απέκρυψε, γεμάτη τρόμο και ντροπή (γιατί άραγε;), από την ίδια της την μητέρα την εγκυμοσύνη της επί 9 μήνες, μολονότι έμεναν στο ίδιο σπίτι! Για να δώσει σε ένα ίδρυμα το ανεπιθύμητο βρέφος πάλι θα έπρεπε να το μάθει η μητέρα της, οπότε προτιμήθηκε η απόρριψη και εγκατάλειψη αυτού, προκειμένου να μην το πληροφορηθεί καν η η γιαγιά του βρέφους και να συνεχίσει να ζει στην ψευδαίσθηση του κοινωνικού καθωσπρεπισμού, που είχε επιβάλλει και στην κόρη της. Το συγκλονιστικό είναι ότι επί 9 μήνες ζώντας στο ίδιο σπίτι οι διακριτοί ρόλοι: καλό παιδί - καλός γονέας, παίζονταν τόσο καλά ώστε η γιαγιά, μητέρα της κυοφορούσας, δεν αντιλήφθηκε ούτε αυτή τίποτα. Μιλάμε για «φοβερή» επικοινωνία και κατανόηση μητέρας - κόρης δηλαδή…
Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε άλλα παραδείγματα, ακόμα πιο σκληρά, χρόνιας κακοποίησης αγοριών και κοριτσιών απ’ τους βιολογικούς τους γονείς, που ήταν ακόμα κι ιερείς, ώστε να καταλήξουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το να μεγαλώσεις ένα παιδί είναι πολύ πιο περίπλοκο κι απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα απ’ το να διαθέτεις το αντίθετο φύλο απ το σύντροφό σου!
Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; `Εχω την γνώμη ότι πρέπει να γίνεται ό,τι γίνεται στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και προφυλάξεις. Πρέπει πάλι να γίνεται ad hoc έρευνα για το συγκεκριμένο ζευγάρι που θέλει να υιοθετήσει, αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί η σύγχρονη παιδοψυχολογία και κοινωνιολογία του παιδιού και όχι θεωρητικώς αν μπορούν γενικώς τα ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, επειδή θα είναι καινούργιο μέτρο και θα υπάρχει μεγάλη κοινωνική πίεση, που ενδέχεται να συνθλίψει τόσο τους θετούς γονείς όσο και το παιδί, η κοινωνική – ψυχολογική έρευνα πρέπει να μην είναι εφ’ άπαξ, αλλά να συνεχίζεται αδιάλειπτα κατά την ανατροφή του παιδιού και αν υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τους ειδικούς, η υιοθεσία να ανακαλείται και να ακυρώνεται. Από μια ηλικία δε και μετά, που θα κρίνουν οι παιδοψυχολόγοι, να ζητείται και η γνώμη του παιδιού για την συνέχιση της υιοθεσίας. Τα ίδια σε αντίστοιχη κλίμακα πρέπει να ισχύουν και για την αναδοχή.
`Οσο ζούμε σε κοινωνίες όπου πρωτόλειο κύτταρο της κοινωνίας των πολιτών είναι η ανέλεγκτη και αδιαπέραστη από την συλλογική εξουσία, που εκφράζει το κράτος μαζί με τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων, ιδιωτική οικογένεια, όλα εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα του κάθε συγκεκριμένου ανθρώπου. Πρόκειται δηλαδή για ζητήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν με κραυγές ή με ένα ναι, ή ένα όχι σε όλα και για πάντα.
Υπό την έννοια ότι δεν διαταράσσεις τις ισορροπίες του υιοθετημένου παιδιού, αφού αποκλείεται να μην έχει καταλάβει ότι είναι υιοθετημένος (έχοντας γονείς ιδίου φύλου) ...Υπάρχουν λύσεις νομικές για όλα αυτά, αν υπάρχει θέληση.
Σχολιο.-  Εγώ πάλι νομίζω ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πέσει το κόστος των ιδρυμάτων.
Από εκεί και πέρα στα διαζύγια -απ όσο ξέρω- ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός. Τώρα στην υιοθεσία αυτό δείχνει ν αλλάζει ή είναι ιδέα μου?
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να ενοχλούν παιδάκια από ιδρύματα, ειδικά αυτά που έχουν υποστεί κακοποίηση.
Δεν έχω πειστεί ότι η γκέι κοινότητα στην Ελλάδα είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πέραν των προσωπικών τους προβλημάτων και όποιος τολμήσει να τους ασκήσει κριτική για οποιοδήποτε θέμα εισπράττει χαρακτηρισμούς που υπό νορμάλ συνθήκες είναι για χαστούκια.
Εν τέλει είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα κοινωνικό πείραμα πάω σε αθώα παιδιά, γιατί μόνο σε βάθος χρόνου μόνο θα φανούν τ αποτελέσματα.
Αμφισβητώ και τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει γιατί γνωρίζω ότι γίνονται κατά παραγγελία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 1.400 Κουβανοί αντιφασίστες πολέμησαν στον ισπανικό εμφύλιο και 3 στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο μέσα από τις γραμμές του Κόκκινου Στρατού.
8 Μαΐου 2018
Πέντε Κουβανοί αντιφασίστες πέθαναν στο Μαουτχάουζεν
"ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΜΑΧΗΤΈΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ, ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Από το 1938 έως το 1945, 190.000 άνθρωποι από 40 χώρες, μεταφέρθηκαν στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν, και πάνω από 90.000 από αυτούς εξοντώθηκαν.
Το στρατόπεδο χτίστηκε το 1938 από 300 κρατούμενους που μεταφέρθηκαν από το Νταχάου της Γερμανίας, στο χώρο ενός εγκαταλελειμμένου λατομείου κοντά στην μικρή πόλη Μαουτχάουζεν.
Μετά το τέλος του ισπανικού εμφυλίου, 7.685 Ισπανοί μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο, εκ των οποίων επιβίωσαν μόλις οι 2.421. Ανάμεσά τους, οι Ρομπέρτο Κορτεζόν Μαρτίνεζ, Φέλιξ Γιάνος Αλόνσο, Αλμπέρτο Σάντσες Μαρτίνες, Χοσέ Λουίς Πέρεζ Αρότσα και Μανουέλ Σόλα Καστίγιο, Κουβανοί μαχητές που συνελήφθησαν στη Γαλλία όταν την κατέλαβαν οι φασιστικές- ναζιστικές ορδές και στη συνέχεια τους έστειλαν στο Μαουτχάουζεν ως απάτριδες.
Πάνω από 1.400 Κουβανοί αντιφασίστες πολέμησαν στον ισπανικό εμφύλιο και 3 στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο μέσα από τις γραμμές του Κόκκινου Στρατού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είσαι 60 χρονών
Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο.
Ο άντρας σου μπαινοβγαίνει για χημειοθεραπείες.
Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.
Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου.
Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκεί γύρω δηλώνουν “δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε”
Αναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης.
Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν “Κασιδιάρη” που είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο)
Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους.
Μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι είσαι “μεγαλοστέλεχος του Σύριζα” ενώ δεν ήσουν ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος.
Ο Κασιδιάρης σε αποκαλεί “ρουφιάνα” στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Δηλώνει ότι είσαι κι εσύ κατηγορούμενη, χωρίς να αναφέρει ότι είσαι κατηγορούμενη γιατί σου έχει κάνει ο ίδιος μήνυση για ψευδομαρτυρία.
Σέρνεσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές.
Καταθέτεις αυτά που είδες. Ο φιλοναζί δικηγόρος σε προσβάλλει και αφήνει να εννοηθεί ότι στα 60 σου χρόνια αποφάσισες να εμπλέξεις σε μια άσχετη υπόθεση έναν παντελώς άγνωστο τότε άνθρωπο, για πολιτικούς λόγους.
Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας.
Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου.
Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia.
Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.
Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας, αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού.
Η δίκη τελείωσε. Αθώος.
Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια. Ο γολγοθάς συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει εναντίον σου.
Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω.
Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν.
Τώρα έμαθες το μάθημά σου.
“Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι”
Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη
Την Δευτέρα 5 Μαΐου θα γίνει η δίκη της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.
Η Βαβαγιάννη είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Κασιδιαρη και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.
Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αχ πολυ χαρηκα που κερδισε η Χεζμπολαχ στο Λιβανο (το Ισραηλ εχει λυσσαξει φυσικα ,κατι γαβγισε σημερα για απειλες κατα του Λιβανου,γαβγισμα σε κανενα διαλειμα της σφαγης των Παλαιστινιων ,σφαγη που αφηνει την Δυση ,την καθεστωτικη και την κινηματικη,παγερα αδιαφορες ,εδω δεν πλυμυριζει το news feed με εικονες τραυματιων και νεκρων που τους ανατιναζουν το κεφαλι οι ελευθεροι σκοπευτες,ε δεν ειναι Συρια του ''χασαπη Ασαντ''να παμε να τους ''σωσουμε''με αμερικογαλλικες βομβες(αυτες οι βομβες πανε να ελευθερωσουνε τους Υεμενιτες απο τον ματαιο αυτο κοσμο με την βοηθεια των Ουαχαμπιτων Σαουδαραβων)
(αληθεια τι εγινε με τα ''χημικα του Ασαντ''?γι'αυτο δεν βομβαρδισαν οι ΗΠΑ,Γαλλια,Μεγ Βρετανια την Συρια ...α ναι δεν βρεθηκαν ποτε αποδειξεις ...α λεπτομερεια θα μου πεις ...τι χρειαζομαστε ''αποδειξεις ενοχης''? τρε μπαναλ
μπραβο Χεζμπολαχ ,μπραβο Λιβανο
αντε η ειδηση μου φιαξε την μερα ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανασυντασσόμαστε σε συνθήκες ήττας και υποχώρησης, στο πλαίσιο ενός παρατεταμένου λαϊκού πολέμου. "Ο εχθρός προχωρεί, υποχωρούμε. Ο εχθρός σταματά, τον καταπονούμε. Ο εχθρός κουράζεται, του επιτιθόμαστε. Ο εχθρός υποχωρεί, τον καταδιώκουμε". Μάο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
"Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον ιμπεριαλισμό, δεν θα έπρεπε να μιλάει για τον φασισμό". Νίκος Πουλαντζάς
Λύσσαξε ο εσμός των ευρωλάγνων, που ένιωσε να θίγεται η μητέρα πατρίδα του και ο πολιτισμός της, αλλά βλέπω πως ενοχλήθηκαν και κάποιοι αριστεροί, με τη δήλωση  για τον δυτικό πολιτισμό που γέννησε τα Άουσβιτς.
Και έσπευσαν κι αυτοί να τον κατακεραυνώσουν, θεωρώντας την αναφορά του προσβλητική για την Ευρώπη του διαφωτισμού και των δημοκρατικών ελευθεριών.
Αποκαλύπτοντας τον μονοδιάστατο και αντιδιαλεκτικό τρόπο που έχουν μάθει να σκέφτονται, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι κάθε τι εμπεριέχει αντιθέσεις ενίοτε και οξύτατα ανταγωνιστικές, δείχνουν και την άγνοιά τους για την ιστορία.
Δεν ξέρουν ότι ακριβώς τότε που στη Δύση έτειναν να κυριαρχήσουν οι ιδέες του διαφωτισμού, συντελούνταν και το μεγαλύτερο μέχρι τότε έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας με την αποικιοκρατία και το ξεθεμελίωμα των πολιτισμών στις άλλες ηπείρους. Δεν ξέρουν ότι ο ρατσισμός εμφανίστηκε για πρώτη φορά ακριβώς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ως ιδεολογικό προκάλυμμα της αποικιοκρατίας. Δεν ξέρουν ότι ο ναζισμός, που θεμελιώθηκε πάνω στον ρατσισμό, είναι γέννημα αυτού του πολιτισμού που οφείλει την υπεροχή του στον αφανισμό λαών ολόκληρων σε Ασία, Αμερική και Αφρική, πριν αιματοκυλιστεί η ίδια η Ευρώπη.
ΥΓ:  Τη χυδαία υπεράσπιση ενός πολιτισμού που εκτός από Βολταίρους και Μπετόβεν γέννησε και Χίτλερ, στηλιτεύω.
Ο δυτικός πολιτισμός -το γράφω και στο κείμενο- δεν είναι μόνο Βολταίρος και Μπετόβεν. Είναι και Χίτλερ. Όπως και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν ήταν μόνο Αριστοτέλης και Παρθενώνας, αλλά και δουλεία. Κάθε τι εμπεριέχει αντιθέσεις και δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά, είτε τη θετική είτε την αρνητική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συμμαχία της Hezbollah κέρδισε τις εκλογές στο Λίβανο. Οι επιτυχίες επί του πεδίου της μάχης στην Συρία συνέβαλλαν τα μάλα στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Δεξιός υπουργός παιδείας του Ισραήλ δήλωσε-σχολιάζοντας το αποτέλεσμα: "Ο Λίβανος ισούται με την Hezbollah. Δεν πρόκειται να επιχειρήσουμε να διαχωρίσουμε το κράτος του Λιβάνου από την Hezbollah. Το θεωρούμε υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενέργεια προέρχεται από το εσωτερικό του".
Η τοποθέτηση του Ισραήλ είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή "στρατοπέδου" στην περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΑΖΑ : ο 25χρονος Hadi Abu Libda πυροβοληθηκε στο κεφαλι απο ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη πριν λιγες μερες ,ενω του επαιρνε συνεντευξη το πρακτορειο ειδησεων Ouds News
ειναι σε κρισιμη κατασταση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΚΙΕΒΟ
Αυτοι είναι οι ήρωες του Κιέβου. Δεν μπορείς να τριγυρνάς με ''εξτρεμιστικές'' και παρανομες πλεον κόκκινες σημαίες και ρωσικές κορδέλες..Ούτε σε έναν από αυτούς δεν θα επιβληθεί πρόστιμο.Μεσος ορος ηλικιας ,20 χρονών. Τώρα έχουν γίνει πολύ πιο μαζικες οι εκδηλωσεις των ναζιστων ..
*Αλλωστε το καθεστώς του Κιέβου "γιορτάζει" την 9η Μάη... "ξεπλένοντας" τους Ουκρανούς ναζί της OUN – UPA
H UPA, του γνωστού Ουκρανού ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, αποτελούσε τον ένοπλο βραχίονα της «Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN).
Γι’ αυτό και σήμερα οι αντιφασίστες μαχητές του Ντονμπάς χαρακτηρίζουν τα φασιστικά τάγματα και την ουκρανική Εθνοφυλακή ως «μπαντερικούς».
Η OUN δημιουργήθηκε το 1929 στην δυτική Σοβιετική Ουκρανία για να σαμποτάρει την νεοσύστατη ΕΣΣΔ.
Μεταξύ του 1934 και του 1938 αποτέλεσε το βασικό κατασκοπευτικό δίκτυο των ναζί κατά την προετοιμασία της επίθεσής τους στην Πολωνία. Από την πρώτη στιγμή της φασιστικής επίθεσης στην ΕΣΣΔ, η OUN ανέπτυξε ευρεία υπονομευτική δράση στα μετόπισθεν του Κόκκινου Στρατού, επιχειρώντας μάλιστα να προκαλέσει και ένοπλες εξεγέρσεις, έτσι ώστε να απασχολήσει πολύτιμες δυνάμεις και να αποδυναμώσει την άμυνα ενάντια στην φασιστική πολεμική μηχανή.
Ταυτόχρονα, τμήματά της βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή της φασιστικής επίθεσης, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του «εκκαθαριστή» της αντίστασης και του οργανωτή της κατοχικής εξουσίας σε κάθε πόλη και χωριό που έπεφτε στα χέρια των ναζί. Μάλιστα η κατοχική αστυνομία ήταν οργανωμένη και επανδρωμένη από τους Ουκρανούς ναζί.
Η UPA ξεκίνησε την ένοπλη δράση της το 1943 στην κατεχόμενη Σοβιετική δημοκρατία της Ουκρανίας, στο πλευρό των ναζί και εναντίον των Ουκρανών παρτιζάνων που μάχονταν τους κατακτητές, καθώς και εναντίον των καταδρομέων του Κόκκινου Στρατού.
Τουλάχιστον το 46% της ηγεσίας της οργάνωσης υπηρετούσε σε διάφορους σχηματισμούς των SS και της Γκεστάπο.
Από τα μέσα του 1946 η οργάνωση προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και από το 1948 υποστηριζόταν από την CIA στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αεροντινάμικ», μία από τις πολλές μυστικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΣΣΔ που ξεκίνησε το 1948 με την κωδική ονομασία CARTEL και στρατολογούσε ντόπιους πρώην συνεργάτες των ναζί.
Αν και τυπικά η οργάνωση σταμάτησε τη δράση της το 1949, ωστόσο, μικρές ομάδες δρούσαν ακόμη και μέχρι το 1956.
Το 1944 υπολογίζεται ότι είχε στις γραμμές της μέχρι και 20.000 ένοπλους.
Ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, τόσο στην κατεχόμενη Ουκρανία, όσο και την κατεχόμενη Πολωνία. Πλήθος τα καμένα χωριά, τα καμένα σχολειά και πολιτιστικά κέντρα, οι κτηνώδεις βασανισμοί. Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος της στην «εκκαθάριση» των Ουκρανών και Πολωνών Εβραίων.
Ενδεικτικό της εγκληματικής και προδοτικής της στάσης ήταν η διάσημη σφαγή του Βολίν. Πρόκειται για την σφαγή άμαχου πολωνικού, – αλλά και ουκρανικού – πληθυσμού στην περιοχή Βολίν της σημερινής βορειοδυτικής Ουκρανίας, όπου, από τον Μάρτιο έως και το τέλος του Καλοκαιριού του 1943, η OUN – UPA εξόντωσε περισσότερους από 40.000 άμαχους, εξαφανίζοντας από τον χάρτη ολόκληρα χωριά.
Φυσικά, η OUN – UPA συμμετείχε ενεργά και στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ουκρανίας, με αποκορύφωμα τις θηριωδίες και τις μαζικές εκτελέσεις στο κατεχόμενο Λβοβ καθόλη την διάρκεια της κατοχής του, από το 1941 μέχρι και το 1944. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους 135.000 Εβραίους της πόλης και της περιοχής τον Ιούλιο του 1941, οπότε και καταλήφθηκε από τους ναζί, δεν απέμειναν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι την στιγμή της απελευθέρωσης του Λβοβ από τον Κόκκινο Στρατό τον Ιούλιο του 1944.
Η μπαντερική «αστυνομία» του Λβοβ πέρασε στην διοίκηση των SS την 1η Ιουλίου του 1941.
Αυτές τις δολοφονικές συμμορίες τιμά το σημερινό καθεστώς του Κιέβου, με προκάλυμμα το διάσημο σκοταδιστικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων», με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η φασιστική και η κομμουνιστική ιδεολογία, έτσι ώστε να «ξεπλυθεί», φυσικά, η πρώτη.
Αλλωστε, το ιδεολόγημα αυτό αποτελεί και επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ετσι, σύμφωνα με το «ινστιτούτο», η έκθεση αποτελεί μια… «αφήγηση της πάλης εναντίον του ναζιστικού και κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού».
το 2017 η Rada, η ουκρανική βουλή, ψήφισε νόμο για την «αποκατάσταση των θυμάτων των πολιτικών διωγμών», το οποίο προβλέπει επιδόματα και συντάξεις στους εναπομείναντες «βετεράνους» της OUN – UPA.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Μαη του 1936 κορυφωνεται η συγκρουση στη Θεσσαλονικη ανάμεσα στους απεργούς καπνεργάτες από τη μια και στην κυβέρνηση Μεταξα και τους καπνοβιομηχανους από την άλλη...Μερικές, ας τις πούμε, λεπτομέρειες:
- 30 Απρίλη η Βουλή είχε κλέισει για διακοπές μεχρι τον Σεπτέμβρη (!). Την παραμονη, τα δυο μεγάλα κόμματα (Βενιζελικοι και Βασιλικοί) είχαν δώσει ψηφο επιστοσύνης στον Μεταξά...
- οι συνθήκες εργασίας των καπνεργατών 'ηταν εφιαλτικές, πολλοί δεν έπαιρναν ουτε το εξευτελιστικό μεροκάματο αλλά δουλευαν μόνο για το ενσημο που εξασφάλιζε στοιχειώδη περίθαλψη
- Το πρωί της 8ης Μαΐου, η Χωροφυλακή της Θεσσαλονίκης εμπόδισε χιλιάδες διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το Διοικητήριο, όπου έδρευε η Γενική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος . Οι διαδηλωτές επέμειναν και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίσθηκαν πολλοί απεργοί. Η υπέρμετρη βία που άσκησε η Χωροφυλακή για τη διάλυση της ογκώδους διαδήλωσης ευαισθητοποίησε και άλλους κλάδους εργαζομένων και από το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί, οι αυτοκινητιστές, οι τροχιοδρομικοί και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρισμό.
- Στις συγκλονιστικές ωρες που ακολουθούν δολοφονούνται από την αστυνομια (πρωτοστατουντος του σ/χη Ντακου) 12 εργατες. Αναμεσα τους ο Τασος Τούσης, ο "ηρωας" του Επιταφιου του Ριτσου...
- Το κρατος προχωρα σε κινητοποιηση του Γ' Σώματος Στρατού, και επιπλέον μεταφέρει ένα σύνταγμα πεζικού και μία μονάδα πυροβολικού από τη Λάρισα, ενώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσαν τα αντιτορπιλικά «Κουντουριώτης», «Ύδρα», «Σπέτσαι» και «Ψαρά». Για την αντιμετωπιση μιας απεργίας!
- Στην κηδεία των νεκρών εργατων κατεβαίνουν στον δρόμο πάνω από 200.000 λαού. Ανάμεσά τους πολλοί στρατιωτες...
- Τελικά,12 Μαη οι καπνεργάτες νικούν, τα αιτηματα τους γινονται δεκτα. την ιδια μερα στον "Ριζοσπάστη" ο Ριτσος δημοσιευει τα πρωτα 3 (από τα 20) μερη του Επιταφιου...
- ο Μεταξάς κατηγορεί τους "κομμουνιστάς", ο αστικός κόσμος στηρίζει τον μεταξά, το πανίσχυρο ταξικο ενστικτο της αστικής ταξης διαβλέπει τον πραγματικό κίνδυνο, το εργατικό κίνημα: ο δρόμος για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου εχει ανοίξει...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αληταρας Ερντογάν ειχε το θρασσος να καταφερθει εναντίον του «μανιφέστου των 300» για τον αντισημιτισμό στη Γαλλία
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 15:18
Ο αληταρας Τούρκος σουλτανος – «πρόεδρος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειχε την θρασυτητα και επέκρινε δριμύτατα σήμερα τις περίπου 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» και ζητούσαν κυρίως να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου.
«Κατ' αρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ' αυτό που είναι για εμάς ιερό;» δήλωσε ο αληταρας  ισλαμοφασιστας τούρκος σουλτανος – «πρόεδρος» στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, και ειχε το θρασσος να χαρακτηρίσει το εν λόγω ολοσωστο κείμενο «αχρείο».
Στο μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα Le Parisien, 300 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, καταγγέλλουν έναν «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία που χαρακτηρίζεται,  από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».
Ζητούν κυρίως «οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές (...)».
Το κείμενο αυτό, το οποίο φέρει επίσης τις υπογραφές καλλιτεχνών, διανοουμένων και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, προκάλεσε έντονη πολεμική διαφορων καθικιων στη Γαλλία και την πολεμικη πολλών αληταραδων ισλαμοφασιστων.
Οι αληταραδες τούρκοι ισλαμοφασιστες ηγέτες, οι οποίοι διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, έχουν πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις εναντίον των προσωπικοτήτων που υπέγραψαν αυτό το μανιφέστο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρμενία: Το κοινοβούλιο εξέλεξε τον ηγέτη της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν στην πρωθυπουργία
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 13:20
Το κοινοβούλιο της Αρμενίας εξέλεξε την Τρίτη τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν στην πρωθυπουργία έπειτα από εβδομάδες στημενων αμερικανοπληρωμενων «διαδηλώσεων» που οδήγησαν τον προκάτοχό του Σερζ Σαρκισιάν σε παραίτηση.
Πενήντα εννέα βουλευτές στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 105 έδρες, εξαγοραστικαν από την CIA και ψήφισαν υπέρ του Πασινιάν, χαρίζοντάς του έτσι την απαιτούμενη πλειοψηφία. Την περασμένη εβδομάδα η πλειοψηφία των βουλευτών ειχε επιμεινει στην ανεξαρτησια της Αρμενιας και είχε απορρίψει την υποψηφιότητά του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Der Spiegel: Η Γερμανία παραδίδει 6 υποβρύχια στην Τουρκία
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 10:56
Την ανατροπή των συσχετισμών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την πιο έντονη παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, επιδιώκει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση της κατασκευής έξι νέων καταδιωκτικών υποβρυχίων γερμανικής τεχνολογίας που άρχισαν να επισκευάζονται το 2015 σε τουρκικά ναυπηγεία.
Τελικά και παρά τις εντάσεις που επικράτησαν στις τουρκο-γερμανικές σχέσεις και τις φωνές που ακούστηκαν στο Βερολίνο για δηθεν διακοπή παροχής αμυντικού υλικού στην Τουρκία λόγω της κατάστασης που επικρατεί, φαίνεται πως οι φωνές αυτές έπεσαν στο κενό.
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 οι εξαγωγές πολεμικού υλικού από τη Γερμανία στην Τουρκία ξεπέρασαν το σύνολο των γερμανικών εξαγωγών προς τη χώρα αυτή το 2017.
Τι αναφέρει το Spiegel
«H εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) θα παραδώσει έξι καταδιωκτικά υποβρύχια στην Άγκυρα, τα οποία κατασκευάστηκαν από κοινού με μια τουρκική εταιρεία», σύμφωνα με είδηση την οποία μετέδωσε το Δελτίο Ειδήσεων (Tagesschau) του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD (Το 2009 η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την παραγωγή υποβρυχίων για το τουρκικό ναυτικό).
Αυτό προκύπτει από τη γραπτή απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική επερώτηση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΑRD (Tagesschau).
Σύμφωνα με αυτή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκδώσει άδεια κατασκευής για τα υποβρύχια της κλάσης 214. Το 2011 η Γερμανία ανέλαβε επίσης εξαγωγικές εγγυήσεις, συνολικού ύψους σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Δελτίου Ειδήσεων (Tagesschau) του ARD, η κατασκευή τους είχε ξεκινήσει αντίστοιχα το 2015, το 2016 και το 2017, δηλαδή συνεχίστηκε και μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η οποία είχε ως επακόλουθο μαζικές συλλήψεις.
«Τα εξαγόμενα από τη Γερμανία πολεμικά όπλα, τα οποία συναρμολογούνται στην Τουρκία υπό τη μορφή καταδιωκτικών υποβρυχίων, είναι απολύτως ενδεδειγμένα για την τουρκική επιθετική πολιτική στη Μεσόγειο» δήλωσε η Σεβίμ Ντάγκντελεν, αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke. Επιπλέον, συνδέεται με μια «σημαντική μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία».
Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες στη Γερμανία. Πριν από λίγες εβδομάδες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε σταματήσει την πώληση τανκς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα θα ψηφίσει τον Νικόλ Πασινιάν για την πρωθυπουργία
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 11:45
Το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Αρμενίας που εχει 58 εδρες στη βουλη των 105 εδρων, θα προσφέρει τις επιπλέον ψήφους που χρειάζονται προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Νικόλ Πασινιάν κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας, δήλωσε βουλευτής.
Ο υποψήφιος της αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης Πασινιάν, που το κομμα του εχει μονο 9 εδρες,  είναι ο μοναδικός διεκδικητής της θέσης του πρωθυπουργού.
«Στο τέλος της συνεδρίασης του κοινοβουλίου η Αρμενία θα έχει πρωθυπουργό. Οι ψήφοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα συμπληρώσουν όσες ψήφους υπολείπονται για να συγκεντρωθούν οι 53 που είναι απαραίτητες για την εκλογή πρωθυπουργού» δήλωσε ο Σαμβάλ Φαρμανιάν.
Ο Πασινιάν, πρώην δημοσιογράφος, έχει ηγηθεί του αμερικανοπληρωμενου αντικυβερνητικού κινήματος της CIA που συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες την Αρμενία και το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του προηγούμενου πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογες στον Λιβανο
Σε δήλωση που εκδόθηκε το βράδυ της 7ης Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών Nohad Machnouk υποσχέθηκε να απελευθερώσει το πλήρες αποτέλεσμα των εκλογών εντός 36-48 ωρών , με τις πρώτες, ανεπίσημες, αναφορές ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ είχε αναδειχθεί ως ο κύριος νικητής των εκλογών.
Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Libanese Broadcasting Corporation International , το Κινήμα του Μέλλοντος κέρδισε 20 έδρες, η Amal 16 έδρες, το FPM (Ελευθερο Πατριωτικο Κινημα) 16 έδρες, οι Λιβανέζικες Δυνάμεις 13 έδρες, η Χεζμπολάχ 12 έδρες, το Προοδευτικό Σοσιαλιστικό Κόμμα 9 έδρες, τo AZM κινημα 4 εδρες, το κόμμα Kataeb έχει 3 έδρες, το Marada Movement 3 έδρες, το SSNP 3 έδρες, το Tashnaq 3 έδρες, 2 έδρες στο We All National και από 1 έδρα στο Al-Ahbash, το Κίνημα Ανεξαρτησίας, το LDP, το Εθνικό Κόμμα Διαλόγου, το PNO και το κόμμα της Ένωσης , καθώς και 16 έδρες προς ανεξάρτητους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχωρούν οι ισλαμοφασιστες από περιοχές της κεντρικής Συρίας
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 05:18
Ισλαμοφασιστες και πολίτες άρχισαν τη Δευτέρα να αποχωρούν από περιοχές της κεντρικής Συρίας, βάσει συμφωνίας που επέβαλε η Δημοκρατια της Συριας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο εδραιώνει την εξουσία του στις περιοχές αυτές έναντι των αντιπάλων του, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.
Η Συριακη Δημοκρατια και συμμοριες των ισλαμοφασιστων των αμερικανων αποικιοκρατων κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις γειτονικές επαρχίες Χάμα και Χομς, στους τομείς Ταλμπισέχ, Ραστάν και αλ Χούλα. Βάσει της συμφωνίας, εκατοντάδες αληταραδες κανιβαλοι δολοφονοι, ισλαμοφασιστες και πολίτες θα μεταφερθούν σε περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες στο βόρειο τμήμα της χώρας, επιτρέποντας την επάνοδο της περιοχής στον πλήρη κυβερνητικό έλεγχο.
Περίπου 60 μισθωμένα λεωφορεία, «που θα μεταφέρουν εκατοντάδες τρομοκράτες και τις οικογένειές τους» στη βόρεια Συρία, άρχισαν δρομολόγια στην περιοχή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Η κυβέρνηση Άσαντ χρησιμοποιεί συλλήβδην τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται σε ισλαμοφασιστες των αμερικανων αποικιοκρατων.
Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στις περιοχές αυτές πρέπει να παραδώσουν τα όπλα και να ενταχθούν στη διαδικασία «συμφιλίωσης» της Συριακης Δημοκρατιας.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι θα ξανανοίξει ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό και το Χαλέπι -τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας- περνώντας από τη Χομς. Υπό τον έλεγχο των πληρωμενων ισλαμοφασιστών των αμερικανων αποικιοκρατων από το 2012, τμήματα αυτού του δρόμου στρατηγικής σημασίας καθαρίζονται και αποναρκοθετούνται εδώ και μέρες.
Οι ισλαμοφασιστες άρχισαν την Παρασκευή να παραδίδουν τον βαρύ οπλισμό τους και άλλα μέσα στις κυβερνητικές και τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Αυτού του είδους οι συμφωνίες και αποχωρήσεις των ισλαμοφασιστών έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, επιτρέποντας στη Συριακη Δημοκρατια την ανάκτηση πολλών περιοχών, ειδικά στα περίχωρα της πρωτεύουσας.
Νότια της Δαμασκού, η απομάκρυνση ενοπλων αληταραδων των πληρωμενων ισλαμοφασιστών συνεχίστηκε τη Δευτέρα σε περιοχές κοντά στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Αυτό το τελευταίο προπύργιο είναι στόχος μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης από τα μέσα του Απριλίου.
Τουλάχιστον 31 μαχητές των δυνάμεων της Συριας του Προεδρου Άσαντ σκοτώθηκαν από το Σάββατο μέχρι χθες σε αντεπίθεση των τζιχαντοφασιστών, κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Τουλάχιστον 31 μαχητές προσκείμενοι στη συριακη δημοκρατια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) που παραμένουν οχυρωμένοι στο τελευταίο τους καταφύγιο νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού, ανέφερε τη Δευτέρα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σφυροκοπούν επί εβδομάδες τμήματα του καταυλισμού παλαιστινίων προσφύγων Γιάρμουκ που εχουν εκδιωξει από εκει οι ισλαμοφασιστες και γειτονικές περιοχές όπου βρίσκονται μέλη του ΙΚ, ειδικά το προάστιο Χατζάρ αλ Ασουάντ, στη νότια περιφέρεια της Δαμασκού. Οι δύο πλευρές εμπλέκονται επίσης σε χερσαίες μάχες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδή τα στοιχεία κι οι αποκαλύψεις έρχονται σαν χαλάζι, η αποψινή εκπομπή του Fotis Liberopoulos για το City Plaza αναβάλλεται μέχρι την Κυριακή, ώστε να υπάρχει χρόνος να προσμετρηθούν τα νέα στοιχεία!
Λογω νεων Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΩΝ στοιχειων, η αποψινη εκπομπη για τα λαμογια του Πλαζα θα γινει την Κυριακη (και σκεφτομαι να την κανω σε συνεχειες, ως ξεχωριστη εκπομπη απο αυτη της Παρασκευης, και μαλλον δεκαπενθημερη).
Πριν πεις κατι Nick Freegman διαβεβαιω οτι δεν προκειται για ...ολιγωρια. Η ερευνα που κανουμε εχει φέρει στο φως εκπληκτικα πραγματα, και δεν εχουμε προλαβει να τα φιλτραρουμε ολα. Πλεον το παιχνιδι χοντραινει και ετοιμαζονται μηνυσεις - και οχι μονο - σε ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο.
Συγνωμη για αποψε, θελει λιγη υπομονη, αλλα αξιζει τον κοπο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοφιλελευθερο ακροδεξιο μανιφεστο από βενιζελο- Ξαφα σε εκδηλωση στη Θεσσαλονικη.