Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Τεταρτη 9 Μαιου 2018


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟ 1945. ΕΚΕΙΝΗ Η ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λατινική Αμερική πήρε φωτιά!
8/5/2018 - 11:30:00 μ.μ.
Σε δώδεκα ημέρες, στις 20 Μάη ο λαός της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουελας ψηφίζει για την εκλογή προέδρου. Η αριστερά, σοσιαλιστές -καμία σχέση με τους "σοσιαλιστές" του Γ. Παπανδρέου που στηρίζουν τον ακροδεξιό Henry Lisandro Ramos Allup (θυμίζουμε -σε Τα φοβερά εγκλήματα του Τσαβισμού στη Βενεζουέλα...- το ανεξήγητο μένος του κ. Παπανδρέουκαι το εντελώς γελοίο και προβοκατόρικο "Η συνείδηση της Αριστεράς οφείλει να συγκρουστεί με τον Μαδούρο...")- και κομμουνιστές συσπειρώνονται στην υποψηφιότητα του Nicolás Maduro, που τα "έγκυρα" ΜΜΕ θα μιλήσουν ως είθισται για "εκλογική νοθεία".
Μετά την ήττα στη Συρία, την εκλογική νίκη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο (To "σύνδρομο" του Άξονα της Αντίστασης κτύπησε και τον Λίβανο!), τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας που ολοκλήρωσε το πυρηνικό της πρόγραμμα και τώρα ως ισότιμος συνομιλητής καλεί τις ΗΠΑ να καταργήσουν τα πυρηνικά όπλα, με τον "ψυχασθενή" Κιμ να γίνεται εθνικός ήρωας και στο λαό της Νότιας Κορέας, έχουμε μια νέα επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λατινική Αμερική.
Πραξικόπημα αποκλεισμού του Λούλα στη Βραζιλία, στο στόχαστρο κι η Νικαράγουα με τη γνωστή συνταγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ.
Τη σκυτάλη άδραξε ήδη η "ανεπάγγελτη" γνωστή Νατοϊκή υπάλληλος κι "αριστερή" Federica Mogherini που δήλωσε "Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν θα είναι έγκυρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για νέες κυρώσεις αν η Βενεζουέλα επαναλάβει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Είνα καταπληκτικό πως μια διορισμένη Επίτροπος του διευθυντηρίου παίρνει ΟΛΕΣ υπογραφές από υποτιθέμενους εκλεγμένους υπουργούς των Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. για εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον λαών, όπως Συρία, Κούβα, Βενεζουέλα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Ιράν, Ρωσία... και σιωπούν τα πολιτικά συστήματα των χωρών της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας". Λες κι ΟΛΟΙ οι υπουργοί των Εξωτερικών είναι απλοί, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι διεκπεραίωσης των επιλογών του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Η ανεπάγγελτη Mogherini αρνήθηκε την πρόσκληση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας να μεταβεί προσωπικά στη Βενεζουέλα ώστε να διαπιστώσει η ίδια τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και να διαπιστώσει πως εκλέγει η αντιπολίτευση βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους χωρίς κανένα εμπόδιο.
Έτσι ο Jorge Arreaza, υπουργός των Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της δίνει "πληρωμένη" απάντηση:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της  δίνουν ένα ακόμη δείγμα της θλιβερής υποταγής τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μια επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας».
Ο  πρόεδρος Nicolás Maduro σε εκτενή συνέντευξή του στην ισπανική El Pais δίνει απαντήσεις σε όλα. Σημειώνουμε μικρό απόσπασμα που περικλείει το πνεύμα της σοσιαλιστικής Μπολιβαριανής Δημοκρατίας:
«Η δική μας Δημοκρατία είναι Λαϊκή κι όχι ταξική. Η δική μας οικονομία είναι στην υπηρεσία του λαού και δεν είναι ο λαός στην υπηρεσία της οικονομίας. Πλήρης εργασιακή απασχόληση, συντάξεις για όλους, 2 εκατομμύρια εργατικές κατοικίες, δωρεάν Δημόσια Παιδεία και Υγεία, αλλά δεν αρκούν. Οφείλουμε ν' απαντήσουμε στο απάνθρωπο οικονομικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Ευρώπη...».
Οι Βενεζουελάνοι δραπετεύουν!
Ναι είναι αλήθεια δραπετεύουν από τον ιμπεριαλισμό!
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Nicolás Maduro προδικάζουν την λαϊκή ψήφο κι αυτό τρομοκρατεί ΗΠΑ κι Ευρώπη.
Ο Nicolás Maduro δεν πάσχει από σύνδρομα υποταγής κι επισημαίνει στο λαό:
«Αν η δεξιά κέρδιζε τις εκλογές θα παρέδιδε την πατρίδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το έχουν ήδη δηλώσει: θα σταματήσουν όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα κοινωνικά προγράμματα της Επανάστασης. Σήμερα το μοναδικό πράγμα που γνωρίζουν να προσφέρουν είναι η βία στους δρόμους και το σαμποτάζ όλων όσων οικοδομήσαμε. Σήμερα βρίσκομαι εδώ να τους προσκαλέσω σε μάχη, μην με αφήσετε μόνο σ' αυτή τη μάχη για την ειρήνη στη Βενεζουέλα».
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales σύμμαχος στον αγώνα:
«Ο δρόμος προς την αξιοπρέπεια έχει όνομα: αντιιμπεριαλισμός. Αν θέλουμε αξιοπρέπεια και κυριαρχία η πορεία πρέπει να είναι αντιιμπεριαλιστική.
Όταν εκλέχθηκα πρόεδρος η Βολιβία ήταν η πιο φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής και σήμερα έχουμε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των εθνικοποιήσεων κι αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της αντιιμπεριαλιστικής ιδεολογίας.
Στην αρχή της θητείας μου ήμασταν στην κατοχή της Αυτοκρατορίας, των ΗΠΑ που αποφάσιζαν τις εσωτερικές μας υποθέσεις κι αποφάσιζαν με ποιες χώρες μπορούσαμε να έχουμε επαφές. Στόχοι τους εκείνοι οι παντοτινοί: διαίρεση της χώρας και κλοπή του πλούτου μας.
Γι' αυτό ο αγώνας των λαών και των κοινωνικών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο είναι κυρίως για την οριστική απελευθέρωση».
«Δεν υπάρχει περιθώριο για όποιον θέλει παλινόρθωση στον καπιταλισμό»... Miguel Diaz-Canel, ο νέος ηγέτης της σοσιαλιστικής Κούβας στο δρόμο του Φιδέλ και του Τσε!
Αλήθεια... πόσοι θυμούνται τον κύριο Gilberto Martinez;
Τον πολιτικά διωκόμενο από το "δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς" της Κούβας, για τον οποίο το αμερικάνικο κογκρέσο, οι επιτροπές "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" του κογκρέσου, το ευρωκοινοβούλιο έδωσαν μάχες για την "απελευθέρωση" του.
Πόσοι θυμούνται τον βομβαρδισμό από όλα τα "έγκυρα" διεθνή ΜΜΕ, όλες τις εφημερίδες "αριστερές" και δεξιές, τις "ανθρωπιστικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" για τον "ήρωα της αντίστασης στην κομουνιστική δικτατορία".
Ο κύριος Gilberto ένιωθε φυλακισμένος στην Κούβα, ήθελε ελευθερία και με την παρέμβαση της καθολικής εκκλησίας ξέφυγε από τους κομμουνιστές της Κούβας. Άνοιξε τα φτερά της "ελευθερίας" το 2015 κι ανάμεσα στις τόσες προτάσεις για "άσυλο" επέλεξε την Ισπανία, που προσφερόταν και για την κοινή γλώσσα.
Μετά από μόλις δύο (2) χρόνια ο κύριος Gilberto ένοιωσε στο πετσί του τι σημαίνει καπιταλισμός. Καλούσε την ισπανική κυβέρνηση: "Απελάστε με στην Κούβα"!
Δείτε πως τον πέταξαν έξω από το σπίτι που ενοικίαζε στην Ισπανία οι αστυνομικοί, αφού λόγω ανεργίας δεν πλήρωνε το ενοίκιο.
Τώρα θυμήθηκε πως η κατοικία κι η εργασία στην Κούβα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων, αλλά βρίσκεται άστεγος στη φιλόξενη Ευρώπη.
Gilberto... καλωσόρισες στον καπιταλισμό Baby!
Όλα υποσιτισμένα αυτά τα "φτωχά" παιδιά στην Κούβα!
(Η ώρα του γεύματος σε ΟΛΑ τα σχολεία του "δικτατορικού καθεστώτος" της Κούβας, όπως και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη με το ευρώ μας, με αποκλειστική ευθύνη και μέριμνα της πολιτείας η πλήρης διατροφή ΟΛΩΝ των μαθητών)
«Η μοναδική λύση για τους λαούς του Τρίτου Κόσμου κι ειδικότερα για τη δική μας Λατινική Αμερική είναι ο σοσιαλισμός.
Να κάνουμε ότι κι η Κούβα. Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την οικοδόμηση ενός κόσμου δικαίου κι αλληλεγγύης.
Ο αγώνας εναντίον του καπιταλισμού είναι υποχρεωτικό καθήκον για όλους εκείνους που ονειρεύονται μια ανθρωπότητα χωρίς εκμετάλλευση, δουλεία και μιζέρια».
Αργεντινή, οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza de Mayo)
Οι ίδιες Μανάδες που δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν και μας θύμισαν: Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!
Η Λατινική Αμερική φλέγεται από τον πόθο για Ανεξαρτησία και σε λίγες ημέρες θα ακουστεί το νέο χαστούκι από τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ήδη χαστούκισε ανεπανάληπτα τους ιμπεριαλιστές.
Η Συρία Αντιστάθηκε και νίκησε.
Ο Λίβανος μόλις χθες χαστούκισε τους ιμπεριαλιστές.
Ο  βασιλιάς είναι γυμνός!
Στο υπερεθνικό κεφάλαιο παραμένουν υπηρέτες η «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic”,  η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία κι οι "ισαποστάκηδες" με τα βολεμένα "μαγαζάκια" τους...
Όμως τα μηνύματα είναι ηχηρά και δεν θα μπορέσουν να τα σβήσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9η Μάη: «Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει»
Ernest Miller Hemingway



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέλος των FEMEN με τους ναζί που έκαψαν ζωντανούς τους αντιφασιστες και ρωσοφιλους στην Οδησσό το 2014
πορεί οι γυμνόστηθες FEMEN να παριστάνουν ανά τον πλανήτη τις… ''αγωνίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων'', αλλά όταν πρόκειται για την πατρίδα τους, την Ουκρανία, τότε τα… ξεχνάνε όλα τα ανθρωπιστικά και αγωνίζονται στο πλευρό των ναζί
Οι ίδιες οι FEMEN εξάλλου δεν έκρυψαν ποτέ το μίσος τους για τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
*Εδω σε διαφορες φωτο βλεπουμε το μέλος των FEMEN Eugene Kraizman,που φωτογραφήθηκε στις 2 Μαΐου 2014 με υψωμένη τη γροθιά έξω από το Μέγαρο των Συνδικάτων στην Οδησσό, την ώρα που είχε φουντώσει η φωτιά που είχαν βάλει ακροδεξιοί Ουκρανοί ναζί και χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί τουλάχιστον 48 φιλορώσοι διαδηλωτές και να τραυματιστούν 200.
Αυτό το αποτρόπαιο ναζιστικό έγκλημα που σόκαρε όλο τον πλανήτη και έδειξε ξεκάθαρα στη Δύση ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Κιέβου, όπως και των ναζί υποστηρικτών της, ακόμα μένει ατιμώρητο, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσπαθούν να «ξεχαστεί».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Stephen Argyu και τα όσα γράφει στο blog του, η γυμνόστηθη ακτιβίστρια που δεν είναι ένα τυχαίο μέλος των FEMEN αλλά μία από τις αρχηγούς των τόπλες υστερικών, όχι απλώς ήταν παρούσα στον εμπρησμό του Κτιρίου των Συνδικάτων στην Οδησσό, αυτό αποδεικνύεται κι από τη φωτογραφία, αλλά συμμετείχε ενεργά στο ολοκαύτωμα των ρωσόφωνων διαδηλωτών.
Ο ίδιος δημοσιογράφος, που γράφει και στο Indymedia της Βοστώνης, κατηγορεί τις FEMEN ότι συνεργάζονται με τη ναζιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας και κάποιες από τις πιο φανατικές γυμνόστηθες έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του ναζισμού.

φωτο 1/Όταν εξετάσει κάποιος τους στόχους των διαμαρτυριών των Femen, οι στόχοι τους φαίνεται να είναι αντιμεταναστευτικοί και αντιρωσικοί και όχι η πάλη για την χειραφέτηση των γυναικών. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη σφαγή της Οδησσού(το 2014), όπου σφαγιάστηκαν 116 αντιφασίστες που αντιστάθηκαν για τα δικαιώματα της καταπιεσμένης ρωσικής εθνικότητας στην Ουκρανία.(φωτο Femen και Svoboda: Σχέσεις στοργής............(Πανουκρανική Ένωση «Σβομπόντα»: oι «φιλοευρωπαίοι» εθνικοσοσιαλιστές της Ουκρανίας)
φωτο 2'' Διαμαρτυρία των Femen υπέρ της Ελλάδας στην Ακρόπολη''
γραφει η ...Αυγη (!!!?? )
( με αναρχικο συνθημα κιολας ..το χουνε κανει συστημα οι ακροδεξιοι και χργσιμοποιουν ειτε αριστερη ειτε ελευθεριακη ''ορολογια''...πισω ναζιστριες!
Σχολιο.- Άμα τις λέγαμε φεμιναζί θα γινόμασταν κακοί ε..?




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθανε ο Χοσε Μουχικα, ο αριστερος πρωην Προεδρος της Ουρουγουαης, σε ηλικια 80 ετων.
8/5/2018
( η ειδηση τειλα ηταν ψευτικη. δημοσιευθηκε απο καποιον ανωνυμο αληταρα μονο στο facebook)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τις Κίνα, Ρωσία και Τουρκία που θέλησαν να αποδεσμευθούν από το δολάριο και να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους σε χρυσό, σε ευρώ και εν τέλη με άλλο «καλάθι» αποθεματικών, ηρθε και το Ιράν στις 24 απριλιου 2018 να προχωρήσει σε απεμπλοκή από το αμερικανικό νόμισμα καθώς η Τεχεράνη αποφάσισε να το αντικαταστήσει με το ευρώ στις συναλλαγές του στο διεθνές εμπόριο...
Σημερα, ω συμπτωση,ο Τραμπ ανακοίνωσε ''την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν (JCPOA) και την επαναφορά στο ύψιστο επίπεδο των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης ''
συμπτωση θα ναι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
"Εφηύραμε ένα βουνό περιττών αναγκών. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε διαρκώς, να πετάμε πράγματα... Τις ζωές μας σπαταλάμε. Όταν εγώ αγοράζω κάτι ή όταν αγοράζετε κάτι εσείς, δεν πληρώνουμε με χρήματα. Πληρώνουμε με τον χρόνο που ξοδέψαμε από τη ζωή μας για βγάλουμε αυτά τα χρήματα. Η διαφορά είναι ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ζωή. Η ζωή απλά περνάει και φεύγει. Και είναι τρομερό να ξοδέψεις τη ζωή σου, χάνοντας την ελευθερία σου". ( Σεπτέμβριος 2015)
Ο Χοσέ Μουχίκα (αν και τον λενε Πέπε Μουχίκα, η ειδηση μπορει να ειναι ψευτικη, κυκλφορησε μονο στο Facebook) που είχε τον τίτλο του "φτωχότερου προέδρου στον κόσμο ", έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.
Ο ίδιος τον αρνιόταν: «Εγώ δεν νιώθω φτωχός. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας όλο και περισσότερα υλικά αγαθά», έλεγε.
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης ήταν και ζούσε σαν ένας απλός αγρότης, που αρνιόταν την χλιδή. Γνωστός και ως «El Pepe», γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και έγινε πρόεδρος της χώρας του, κερδίζοντας τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2009.
Πρώην αντάρτης του αριστερού κινήματος των Τουπαμάρος, παρέμεινε φυλακισμένος για 14 έτη όταν συμμετείχε στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Το 1985 αποφυλακίστηκε και ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα.
Ήταν παντρεμένος με τη Λουτσία Τοπολάνσκι και ζούσε τη φάρμα τους, καλλιεργώντας χρυσάνθεμα. Δεν φορούσε γραβάτα και αρνήθηκε το προεδρικό αυτοκίνητο που του προσφέρθηκε, επιμένοντας να κυκλοφορεί με ένα VW Beetle του 1987.
Κάθε μήνα δώριζε σε φιλανθρωπίες το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του, διατηρούσε ένα ποσό μόνο για τα απαραίτητα και δεν ήθελε να επωφελείται των παροχών που έχει το αξίωμά του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουλάχιστον 22 αποστρατευμένα μέλη της FARC έχουν δολοφονηθεί εντός του 2018
 Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 07:29
Τουλάχιστον 22 πρώην αντάρτες που αφοπλίστηκαν και αποστρατεύτηκαν, μετά τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η οργάνωση FARC με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της χρονιάς στο κράτος των Άνδεων, ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία.
Η πιο πρόσφατη δολοφονική επίθεση ήταν αυτή με στόχο τον Χουάν Βισέντε Καρβαχάλ, γνωστό και ως «Μισαέλ», τον πρώην διοικητή του 10ου Μετώπου των FARC, δήλωσε στον Τύπο η Μάρτα Γιανέζ Μανσέρα, διευθύντρια ειδικής μονάδας έρευνας της εισαγγελίας. Η οποια προσπαθει να διαστρεψει την πραγματικοτητα και να παραπλανησει, και αποδίδει τις τέσσερις δολοφονιες σε μέλη της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), την τελευταία οργάνωση αριστερών ανταρτών, αλλες δύο αποδίδονται στην Clan del Golfo, την ισχυρότερη συμμορία οργανωμένου εγκλήματος στην Κολομβία, που σχημάτισαν πρώην μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων της Άκρας Δεξιάς που είχαν επισήμως αποστρατευθεί το 2006, κι ακόμα δύο σε αποστάτες των FARC.
Ο «Μισαέλ», ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης που συνήφθη στα τέλη του 2016, βάσει της οποίας οι πρώην αντάρτες αφοπλίστηκαν και η οργάνωσή τους μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα, δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Αράουκα, που συνορεύει με τη Βενεζουέλα, διευκρίνισε η ίδια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντιον της Ρωσιας σχετίζονται με το φιάσκο της πυραυλικής τους επίθεσης κατά της Συρίας
 Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 20:30
Οι ΗΠΑ επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο που υπέστησαν κατά την πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας που πραγματοποίησαν μαζί με τη Βρετανία και τη Γαλλία στις 14 Απριλίου, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε κρατικούς φορείς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, επειδή στον κατάλογο των κρατικών φορέων στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις, περιλαμβάνεται το Κέντρο Εκπαίδευσης πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων της Στρατιωτικής-Διαστημικής Ακαδημίας Μοζάϊσκι και το 183ο σύνταγμα αντιπυραυλικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ισραηλινοναζιστικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκες όπλων κοντά στη Δαμασκό, τουλάχιστον εννέα νεκροί
 Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 02:00
Τουλάχιστον εννέα μαχητές προσκείμενοι στη Δημοκρατια της Συρίας σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης όταν ισραηλινοναζιστικοί πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η αληταραδικη χαφιεδικη «μη κυβερνητική οργάνωση»  Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
«Εννιά μαχητές που ανήκαν στους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε σιιτικές φιλοϊρανικές στρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν» στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας χαφιες «διευθυντής» αυτής της ΜΚΟ, που βρισκεται στο Λονδινο,  ο μεθυστακας Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Νωρίτερα το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν το βράδυ της Τρίτης δύο ισραηλινοναζιστικούς πυραύλους που είχαν στόχο μια περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.
Συστοιχίες του συστήματος «αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν δύο ισραηλινοναζιστικούς πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί εναντίον (του τομέα) Κίσουα και τους κατέστρεψαν», ανέφερε το SANA.
Το πρακτορείο είχε κάνει αρχικά λόγο για «εκρήξεις» στην περιοχή αυτή, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικόνιζαν φλόγες, καθώς όπως ανέφερε προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή από την καταστροφή των δύο πυραύλων.
Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα δεν έχει κάνει επίσημα κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα αυτά.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτός ο τομέας στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού έγινε στόχος. Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα έχει ήδη βομβαρδίσει στρατιωτικές θέσεις εκεί, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων τον Δεκέμβριο.
Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το 2017, πολυάριθμες επιδρομές στη Συρία εναντίον δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που υποστηριζει τον Προεδρο Ασαντ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία εχει το θρασσος να προειδοποιεί τις γερμανικές επιχειρήσεις να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται στο Ιράν
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 00:13
Οι γερμανικές εταιρείες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να δραστηριοποιούνται στο Ιράν εξαιτίας της αμερικανικής απόφασης για επαναφορά των κυρώσεων ενάντια στην Τεχεράνη, δήλωσε ο νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν κρίσιμης σημασίας τομείς της ιρανικής οικονομίας και οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιράν θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκρένελ, που ανέλαβε φέτος τα καθήκοντά του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η στάση του Τραμπ θα συναντήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση»
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 22:33
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ιράν και το διεθνές εμπόριο θα «συναντήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση».
Έπειτα από την ανακοίνωση Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, ο Τουσκ δήλωσε ότι και οι 28 ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ θα συζητήσουν και τα δύο θέματα όταν συναντηθούν στην Σόφια την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Μεχρις στιγμης εναντια στην αποφαση του Τραμπ εχουν ταχθει η Γερμανια, η Γαλλια, η Βρετανια, η Ιαπωνια, η Τουρκια, και πολλες άλλες χωρες.
Υπερ του Τραμπ εχει ταχθει μονο ο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία του Κιεβου: Οι ναζιστικες αρχές ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος
 Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, 18:56
Αληταραδες ανδρες της Ναζιστικης Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας του Κιεβου  πραγματοποίησαν έρευνες στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο Κίεβο και σε σπίτια στελεχών του κόμματος, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ουκρανίας.
Οι άνδρες της Ναζιστικης υπηρεσίας ασφαλείας, όπως δήλωσαν στελέχη του κόμματος, δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στα γραφεία του κόμματος, ενώ από τους συνεργάτες του κόμματος που βρίσκονταν εντός των γραφείων πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και έτσι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους.
Εκτός των άλλων, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του γενικού γραμματέα του Κ.Κ.Ουκρανίας Πετρ Σιμονένκο καθώς και στην οικία του γραμματέα της Κομσομόλ Ουκρανίας ( οργάνωση νεολαίας-σ.σ) Μιχαήλ Κονονόβιτς στο Κίεβο.
Το Κ.Κ.Ουκρανίας θεωρεί ότι οι ενέργειες των ανδρών της Ναζιστικης Υπηρεσίας Ασφαλείας συνιστούν απόδειξη ότι «ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αναχθεί από το κυβερνών καθεστώς σε κρατική πολιτική» και αποσκοπούν στον να ακυρώσουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Αντιφασιστικης Νίκης της 9ης Μαΐου 1945 στην Ουκρανία.
Η Ναζιστικη Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας του Κιεβου από την πλευρά της ειπε τα γνωστα ψεματα των ναζιστων που απευθυνονται σε ηλιθιους, ότι πραγματοποιεί μια «σειρά νόμιμων ερευνών στο Κίεβο και στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους τόπους διαμονής ηγετικών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος στο πλαίσιο της υπόθεσης που σχετίζεται με ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην κατάληψη της εξουσίας και σχετίζονται με την εσχάτη προδοσία» . Η Ναζιστικη Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας του Κιεβου, συνεχισε τα ψεματα, ότι κατάφερε να «εντοπίσει μηχανισμό που διοργάνωνε με εντολή ρώσων καθοδηγητών προπληρωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικο-κοινωνική κατάστασης στην Ουκρανία και την ανατροπή του καθεστώτος».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βερολίνο, 9 Μαΐου 1945.
"Αυτοί που σήμερα σηκώνουν το ένα χέρι, αύριο θα σηκώσουν και τα δύο".
Νίκος Ζαχαριάδης, φυλακές της Κέρκυρας, 1939.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτά που γίνονται στη λατινική αμερική, είναι το -κοντινό- μέλλον της δημοκρατίας και εδώ. Στη βραζιλία ρίξανε εκλεγμένη πρόεδρο με δικαστικό πραξικόπημα, βάλανε έναν δοτό με δημοφιλία 1% να κάνει νεοφιλελε "μεταρρυθμίσεις", και στη συνέχεια με δεύτερο δικαστικό πραξικόπημα -φυλακίζοντας τον επικρατέστερο υποψήφιο- προσπαθούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών. Στην αργεντινή με τη βοήθεια των αγορών -και του συντάγματος- βγάλανε τον φιλελέ, ο οποίος αφού τα έκανε όλα σκ@τά, προσφεύγει ένα χρόνο πριν τις εκλογές στο δντ, για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχιστούν οι νεοφιλελε "μεταρρυθμίσεις", όποιος κι' αν εκλεγεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επαναστατικό Ταμείο" με επίσημες, φανερές τραπεζικές καταθέσεις 40, 50, 100 ευρώ μόνο ταμείο δεν το λες, πόσο μάλλον και "Επαναστατικό"!!!
Αλήθεια ποιά "Επανάσταση" φαντασιώνονται τα σαΐνια της Αντιτρομοκρατικής και οι αντικειμενικοί "δημοσιογράφοι";
Εκεί, στη Κυβέρνηση Συριζανέλ αλήθεια, είτε εν γνώσει σας ξεκίνησε όλο αυτό το γελοίο πογκρόμ κατά αλληλέγγυων, είτε σας βγήκε μπροστά και σας υπερκέρασε η αδελφή Δικαστική Εξουσία, έχετε να πείτε κάτι;
Αντιλαμβάνεστε άραγε οτι με την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον οποιονδήποτε διωκόμενο ξεκινά ένα κυνήγι μαγισσών, που οι φωτιές του θα κάψουν και εσάς;
Ντροπή και μόνο Ντροπή για σας!
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο για εμάς!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι λάθος οι παππούδες κι οι γιαγιάδες να ταΐζουν τα εγγόνια. Το σωστό είναι να ταΐζουν την Καρακώστα.

"Είναι λάθος μοντέλο ο συνταξιούχος να ταΐζει τα παιδιά και τα εγγόνια του... Είναι λάθος λογική ο συνταξιούχος να ζει τα παιδιά και τα εγγόνια του, πρέπει αυτά να δουλεύουν", δήλωσε η κα Εύη Καρακώστα - η ίδια που λίγο καιρό πριν είχε ταχθεί υπέρ του επιδόματος ενοικίου των βουλευτών, αφού, όπως είχε δηλώσει, από τις 7.000 € του μισθού της, της μένουν μόνο 2.000 €. Και επειδή η κα Καρακώστα δεν λέει λόγια του αέρα και ως βουλευτής δίνει το καλό παράδειγμα, στο προσωπικό της blog παραθέτει τα ακόλουθα δείγματα της σκληρής δουλειάς της, (ότι εχει παρει  φαλαγγι όλα τα τηλεοπτικα καναλια), μόνο για το 2018.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φόροι των Ελλήνων πάνε στην Γερμανία που επιδοτεί τις πολεμικές βιομηχανίες Krupp που κατασκευάζουν τα 5 υποβρύχια με τα οποία η Τουρκία θα βυθίζει τα πλοία μας. Είναι η Krupp που ήταν πίσω απο το β Παγκόσμιο Πόλεμο, μια απο τις 5 εταιρίες που ηταν πίσω απο τον Χίτλερ.
Κατάλαβες τώρα κύριε 'μενουμε Ευρωπη' ότι οταν υποστηρίζεις τους Γερμανούς, προδίδεις τη χώρα σου;
Κατάλαβες, γιατί πρέπει να γίνουν απαιτητά άμεσα τα 400 δις των πολεμικών επανορθώσεων που μας χρωστάνε οι γερμανοί και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ τις πληρωμές προς τους Ευρω-τοκογλύφους μέχρι νεωτέρας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ - Мальчик с голубом
Στην πόλη Ρόστοβο του Δόνα στέκεται το μνημείο ενός παιδιού με τα περιστέρια Το έστησαν οι συμπολίτες του στην μνήμη του μικρού Βήτια, εκτελεσμένου από τους Γερμανούς καταχτητές. Οι Γερμανοί είχαν δώσει ρητή εντολή να εξοντωθούν όλα τα οικόσιτα περιστέρια, για να μην χρησιμεύουν σαν ταχυδρόμοι με τον Κόκκινο Στρατό. Ο μικρός Βήτια δεν υπάκουσε να σκοτώσει τα περιστέρια του και αυτά χρησίμευαν σαν ταχυδρομικός σύνδεσμος, μέχρι που οι Γερμανοί το ανακάλυψαν και τον εκτέλεσαν μαζί με τα Περιστέρια του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιασκο της μπατσαριας και των ξεφτιλοδημοσιογραφισκων!
Το τρομοκρατικο ταμειο φτιαχτηκε με ελαχιστες εισφορες των 2 ευρω!
Κατεθεταν χρηματα για τις αναγκες των συλληφθεντων συγγενων τους. Το ταμειο ειχε ολο κι ολο 4.000 ευρω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριτοκοσμικες συνθηκες για τα ΑΜΕΑ στα τραινα. Πιανουν σκονη τα μηχανηματα για αναπηρους που αγορασε το Δημοσιο. Μπαλακι ευθυνων μετεξυ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Αποκλεισμος» του προεδρου τυ Πανελληνιου Συλλογου Παραπληγικων στη  Θεσσαλονικη. Δεν του εκδοσαν εισιτηριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ulrike Marie Meinhof, 7 Οκτώβρη 1934 - 9 Μάη 1976: Στη μνήμη της Ulrike Marie Meinhof...
Ούλρικε Μάινχοφ – Η κραυγή μου δεν θα σας ξυπνήσει. Δεν ξυπνούν ποτέ οι κάτοικοι ενός νεκροταφείου




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει κάποιος να πει στο νεοταξίτη αμερικανοτσολιά Κοτζια... Άντε και γαμήσου αμερικανοτσόγλανε, ξεφτιλισμένη λινάτσα!
για να αντιληφθειτε την απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ.
Η μονη κυκκου στην κυπρο, ΔΩΡΙΣΕ στην ελλαδα, οικόπεδο φιλέτο, για να ανεγερθεί εκει απο την ελλάδα πρεσβεία και πώλησε έναντι συμβολικού τιμήματος και το...
διπλανό οικόπεδο, (το οποίο ζήτησε η ελλάδα ), για να ανεγερθεί πρεσβευτική κατοικία.
Τα οικόπεδα παραχωρήθηκαν ΜΟΝΟΝ υπο αυτον τον όρο!
Οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ,
οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,
οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,
οχι μόνον ποτε δεν προχώρησαν στην ανέγερση των κτιριων (υπο ελληνική κυριότητα), αλλά ενέταξαν τα οικόπεδα στο ΤΑΙΠΕΔ (τα χαρισμένα οικόπεδα για συγκεκριμένο σκοπό), και εψαχναν να βρούν να τα πουλήσουν !!!
Και είχαν το θράσος οταν οι κύπριοι τους εγκάλεσαν για αυτό, αντι να επιστρέψουν το δωρισμένο,
να ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !! για να διεκδικήσουν το "δίκιο " τους !!!
Πέστε μου. Τι ποινή ταιριάζει σε αυτούς τους ανθέλληνες?
σε αυτους τους κλεφτοκοτάδες ?
σε αυτους τους βοθρολυμματικούς τύπους ?