Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Κυριακη 10 Ιουνιου 2018


Ο Άσαντ αρνείται πως η Ρωσία παίρνει αποφάσεις για λογαριασμό του
 Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, 12:13
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ αρνήθηκε ότι η σύμμαχός του Ρωσία αποφασίζει για λογαριασμό του, όμως δήλωσε πως είναι φυσικό να υπάρχουν μεταξύ συμμάχων διαφορές απόψεων, σε συνέντευξή του που αναμεταδόθηκε από κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης.
Στη συνέντευξή του αυτή στη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, η οποία αναμεταδόθηκε ολόκληρη από το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Άσαντ απάντησε σε μια ερώτηση για το αν η Μόσχα ελέγχει τώρα τις διπλωματικές και τις στρατιωτικές κινήσεις της Συρίας.
«(Οι Ρώσοι) ουδέποτε στη διάρκεια της σχέσης μας προσπάθησαν να υπαγορεύσουν, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές», δήλωσε, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το SANA.
«Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα μέρη, είτε μέσα στην κυβέρνησή μας είτε με άλλες κυβερνήσεις• Ρωσία-Συρία, Συρία-Ιράν, Ιράν-Ρωσία και μέσα στις τις κυβερνήσεις αυτές, αυτό είναι πολύ φυσικό, όμως στο τέλος η μοναδική απόφαση για το τι συμβαίνει στη Συρία και το τι θα συμβεί είναι απόφαση της Συρίας», δήλωσε ο Άσαντ, ο οποίος αρνήθηκε εξάλλου πως η Μόσχα είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα ισραηλινά πλήγματα με στόχο φιλοδημοκρατικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων ιρανικών, στη Συρία.
Στη συνέντευξη, ο Άσαντ είπε επίσης πως περιμένει ότι ο πόλεμος στη χώρα του θα τελειώσει σε «λιγότερο από έναν χρόνο» και επανέλαβε τον στόχο του να ανακτήσει «κάθε εκατοστό» του συριακού εδάφους.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ανάμιξη ξένων δυνάμεων, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, παρατείνει τη σύγκρουση και έχει επιβραδύνει την επίλυση της κατάστασης στις ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές της νοτιοδυτικής Συρίας.
«Επρόκειτο να επιτύχουμε τη συμφιλίωση στο νότιο τμήμα της Συρίας πριν από μόλις δύο εβδομάδες, όμως η Δύση παρενέβη και ζήτησε από τους τρομοκράτες να μην ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο ώστε να παραταθεί η συριακή σύγκρουση», δήλωσε ο Άσαντ. Η συριακή κυβέρνηση αποκαλεί «τρομοκράτες» όλες τις ισλαμοφασιστικες συμμοριες που εχουν φτιαξει οι αμερικανοι αποικιοκρατες και οι σιωναζι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγγραφο – σοκ από την ΕΕ. Αυξηση των λαθρομεταναστων στην Ελλαδα κατά 161%, μειωση 78% στην Ιταλια.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μανια Τεγοπουλου. Η κληρονομος της Ελευθεροτυπιας, πεθανε στις 4 Ιουνιου. Προλαβε να πει για την τεραστια ρελουλα στην Ελευθεροτυπια, και τους αδιανοητα τεραστιους μισθους. Λεει ότι ηταν απλη βιομηχανος χαρτου, η εφημεριδα δεν εβγαινεκαι την εκλεισε. Ηταν μολις 60 ετων. Πεθανε από κυρρωση του ηπατος ενώ τον τελευταιο καιρο νοσηλευοταν στο ΙΑΣΟ General.

Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη που έδωσε η πρώην εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου στο περιοδικό Οδός Πανός και τον Γιώργο Χρονά. 
Ένα από τα πιο συζητημένα αποσπάσματα είναι αυτό στο οποίο αναφέρει ότι η ίδια  γνώριζε πολύ καλά τους «εχθρούς» της που απέλυε από την Ελευθεροτυπία, μεταξύ των οποίων και ο θείος της, και ότι της «έσπαγαν τα αρχ@@@α».

Αποσπάσματα από την συνέντευξη: 
- Κυρία Τεγοπούλου θυμάστε πότε βγήκε το τελευταίο φύλλο της Ελευθεροτυπίας; Πότε κυκλοφόρησε.
 22 Δεκεμβρίου του 2011
- Ήταν κάτι που εσείς επιθυμούσατε ή το θέλανε οι δημοσιογράφοι;
Ήταν κάτι που είχα ζητήσει. Να κλείσει η εφημερίδα πολλούς μήνες πριν. Ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει. Είχει προβλήματα. Είχαν έρθει εδώ, οι διευθυντές, σπίτι μου, τους είχα πει πρέπει να κλείσει. Είχαν έρθει και οι συνδικαλιστές, σπίτι μου, ήταν ο εκπρόσωπος των συντακτών, και τους είπα, αυτό- πρέπει να κλείσει. Πρέπει να έγινε αρχές Οτκώβρη ή λίγο μετά, όταν αρνήθηκε το δάνειο ο κύριος Κωστόπουλος της Alpha Bank. Και αυτοί είπαν όχι, θα βάλουμε πλάτη.
- Υπάρχει όμως μια πληροφορία ότι τους είπατε, να ξεκινήσουν ξανά τα φύλλα μετά τις 20 Ιανουαρίου του '12 και ό,τι εισπράττετε από το Πρακτορείο και από τις διαφημίσεις, κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα στα Νέα και στο Βήμα, να αποδίδεται στους δημοσιογράφους, και ρώτησαν τότε, πότε ακριβώς θα μπαίνει ο μισθός μας; 
Ναι. Πριν από αυτό όμως, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, διότι η Ελευθεροτυπία δεν ήτανε μόνο ένας τίτλος, η Ελευθερία είχε και το πιεστήριο. Και είχα πει να δουλέψει το πιεστήριο, γιατί υπήρχαν συμβόλαια με τη Χρυσή Ευκαιρία, τα οποία συμβόλαια δεν επέτρεπαν να φύγει η Χρυσή Ευκαιρεία και να πάει να τυπωθεί στην Ίριδα, όπως τελικά έγινε. Θα έπρεπε να τυπώνεται και να πληρώνει κανονικά την Ελευθεροτυπία μέχρι τέλη του 2012. Ήταν μέσα στο συμβόλαιο. Και είπα δουλέψτε το πιεστήριο και παίρνετε τα λεφτά εσείς. Έπεται αυτό που λέτε εσείς, γιατί πήγα να μπω στο άρθρο 99 αλλά δεν κατάλαβε κανένας ότι έκλεισε η τράπεζα την Ελευθεροτυπία. Θεώρησαν όλοι ότι την έκλεισα εγώ. Βεβαίως είχα πει να ξαναδουλέψει και να παίρνουν τα λεφτά για να δω, αν θα τα καταφέρουν, να παίρνουν τα λεφτά, αφού έτσι και αλλιώς οι επιχειρήσεις πηγαίνανε κατά διαόλου. Του Τύπου οι επιχειρήσεις. Και οι υπόλοιπες που δεν με ενδιέφεραν, έτσι κι αλλιώς.
- Σας λείπει;
Όχι. Δεν ήταν δικό μου δημιούργημα. Δεν μου λείπει αλλά δεν θα την έκλεινα. Την περιουσία μου έχασα. Αν μου λείπει η περιουσία μου με ρωτάτε; Τι να σας απαντήσω. Εσάς σας λείπει η περιουσία που είχατε ή δεν είχατε;
- Έχετε καιρόν να πάτε στο κτήριο της οδού Μίνωος;
Έχω να πάω από το 2012.
- Δεν ξαναπήγατε;
 Όχι. Πήγα ένα βράδυ που είχε κοπεί το ρεύμα, ήταν λίγο πριν βγει η number two Ελευθεροτυπία. Τέλου του '12 πρέπει να ήταν, όταν ο Παναγόπουλος έφτιαχνε την νέα μαζί με τον Οικονομόπουλο, με τη δική μου άδεια φυσικά, δεν το συζητώ.   {...} 
- Πιστεύετε ότι με το κλείσιμο της εφημερίδας αποκτήσατε εχθρούς, από το δημοσιογραφικό μέρος που δούλευε σε σας;
Όχι, είχα αποκτήσει ήδη.
- Τους ξέρατε;
Πολύ καλά. Τους μισούς τους είχα απολύσει. Κάποιος έχει βγάλει και βιβλίο τώρα τελευταία. Και τον θείο μου απέλυσα.
- Αυτό σημαίνει δύναμη, εκ μέρους σας ή όσφρηση του μέλλοντος να συμβεί;
Αυτό σημαίνει ότι μου έσπαγαν τα αρχίδια.
- Έχετε σκεφτεί τι οφείλει η Α.Ε., μπαίνοντας στο νόμο 99;
Ναι.
- Πόσα;
Οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ήταν 50 εκ.ευρώ, πολύ λιγότερες απ' όσες είχαν άλλα ΜΜΕ, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος π.χ. Οι αποζημειώσεις και οι μισθοί των εργαζομένων έφθαναν τα 35 εκ. Ευρώ. Η μόνη πιθανότητα που υπήρχε για να πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά τα ποσά ήταν μέσα από την ένταξη στο άρθρο 99 και την συνέχεια της λειτουργίας. Με την πτώχευση και το κλείσιμο των εφημερίδων αυτά τα ποσά τα χάσανε. Το άρθρο 99 προστάτευε τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των τραπεζών. Οι τράπεζες θα την πατούσαν.
- Άρα προηγούνται οι υπάλληλοι και μετά οι τράπεζες.
Ναι τότε. Αλλά τώρα έχουν αλλάξει οι νόμοι. Μιλάμε για πράγματα που είναι αλλιώτικα. Τώρα προηγείται το κράτος. Είναι μεσαιωνικό πλέον. Το κράτος μόνο παίρνει δεν δίνει.
- Είναι αυτά που γράψατε στα δύο άρθρα, μια στα Νέα και μία στο Βήμα;
Ναι. Το πρώτο που έγραψα ήτανε μια δοκιμή που έκανα για να δω κατά πόσο ο Ψυχάρης θα βάλει αυτό που θα του στείλω. Το έβαλε αμέσως στα Νέα.
- Ναι το έβαλε. Ναι αλλά εσείς ξέρετε τι θα πει αυτή η φράση;
Όχι. 
- Τι έγινε με τον Φυντανίδη και σας είχε σε στόχο όλες τις συνεντεύξεις που έδινε; Ο διάλογος, λέει, έγινε στο διάδρομο της Ελευθεροτυπίας, την επομένη της κηδείας του πατέρα σας.
Δεν έγινε την επομένη της κηδείας του πατέρα μου. Ο πατέρας μου πέθανε 29 Νοέμβρη του 2006. Ο Φυντανίδης παραιτήθηκε τον Μάιο του 2007.
- Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας σας είχε πει ότι πρέπει να αλλάξει η διεύθυνση από τα χέρια του Φυντανίδη προτού πεθάνει;
Είναι μεγάλη ιστορία, αυτή, διότι ο πατέρας μου ήθελε να του πει ότι δεν μπορεί να παίρνει 55.000-60.000 ευρώ το μήνα. Το νούμερο αυτό του το είπα εγώ. Μου λέει να τον πάρω τώρα. Δεν είναι δυνατόν του λέω, δεν θα τον πάρεις τώρα θα τον πάρεις το Σάββατο γιατί εγώ έχω μια δουλειά και θα μου την χαλάσεις. Μου λέει εντάξει, το Σάββατο θα τον φωνάξω. Την Τρίτη έγινε η κουβέντα και ο πατέρας μου πέθανε την Τετάρτη. Που να τον φωνάξει να του πει ότι παίρνεις 55.000; Όχι μόνο ο Φυντανίδης όμως. Όλοι αυξάνανε μόνοι τους το μισθό τους. Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Οπότε πάει αυτό χάθηκε, οπότε λέω πως θα πολεμήσω τον Φυντανίδη; Περνάει Γενάρης, Φλεβάρης και μετά ο Φυντανίδης δίνει για εγγύηση στη Millennium Bank το μισθό του, που δεν ήταν μισθός, τα έβαζε σε μια εταιρεία γιατί αυτός ήταν συνταξιούχος. Έπαιρνε δηλαδή και δύο τρία χιλιάρικα από το ταμείο. Και τα 55 τα έβαζε σε εταιρεία. Και δεν πλήρωνε ούτε φόρους πάνω σε αυτό. Και τα δεσμεύει κιόλας γιατί είχε δάνειο στη Millennium. Οπότε εκεί άδραξα την ευκαιρία και όπως έφευγε από το γραφείο του και την αίθουσα συσκέψεων, που ήταν στον δεύτερο όροφο, φορούσε μάλιστα ένα παλτό μαύρο σαν 1925 και του λέω κύριε Φυντανίδη να σας πω κάτι; Ήμουν με τον Θανάση, τον θείο μου, και τον φώναξα και του λέω πρέπει να μειώσετε τον μισθό σας. Μου λέει και λέει και στον Θανάση που ήταν εκεί, να τον μειώσω, πόσο να τον κάνω, να τον μειώσω 10.000; Του λέει ο Θανάσης κάτω από το μισό. Ο Φυντανίδης χλωμιάζει. Το μισό του 55 δεν είναι και λίγα λεφτά το μήνα. Και μετά είπε, εντάξει τότε θα φύγω. Όμως επειδή κλείνω τα 75 θα το ανακοινώσω εγώ μετά τα γενέθλιά μου –είπε. Και έτσι το ανακοίνωσε το Μάϊο.
- Όταν κόπηκε το παραδάκι αποκτήσατε και άλλους καινούργιους εχθρούς; Έκφραση του Χριστιανόπουλου «το παραδάκι».
Δεν απέκτησα εχθρούς. Δεν είχα πλέον φίλους.
- Ακόμη και τώρα;
Βεβαίως.
- Σας έμαθε πολλά πράγματα το κλείσιμο της εφημερίδας;
Απολύτως τίποτα.
- Τα ξέρατε και πριν.
Ναι {...}
- Τα σαιτ σας, τα μαίηλς της Ελευθεροτυπίας, έχουν πάψει, δεν υπάρχουν;
Έχει παύσει το σάιτ εδώ και χρόνια. Από τότε που έκλεισε. Μετά την Ελευθεροτυπία νούμερο δύο.
- Σκέφτεστε κάτι για την Ελευθεροτυπία ή είστε αναγνώστης άλλων φύλλων που αγοράζετε στο περίπτερο;
Δεν είμαι αναγνώστης πια γιατί δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα. Αγοράζω που και που το Βήμα και τα Νέα, την Καθημερινή δεν τολμώ να την αγγίξω.   {...}
- Σκεφτόσαστε να γράψετε βιογραφία;
Δεν ξέρω να γράφω.
- Να τα υπαγορεύσετε τουλάχιστον.
Όχι. Σκέφτομαι να γράψω ένα αστυνομικό.
- Όπου θα περιέχονται όλα αυτά.
Ναι. Αλλά δεν ξέρω να γράφω. Το σκέφτομαι. Μόνο που το σκέφτομαι δεν φτάνει.
- Αυτή είναι η πρώτη φορά που μιλάτε μετά το κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας;
Είναι η πρώτη φορά που μιλάω γενικότερα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κάνεναν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γιοι της πρωην πρωθυπουργου της Τουρκιας Τσιλερ αγοραζουν εργοστασια στην Ελλαδα. Δυο βιομηχανικες μοναδες του Ομιλου Κοπελουζου στην Πατρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανιψια τα Σταρ Ελλας Μαριας Σπαντιδακη εφερε τα γυρισματα ινδικης ταινιας στην Κρητη. Η ελληνιδα σταρ του Μπολιγουντ Σοφια Σπαντιδακη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πελοποννησος. Αγριο πλιατσικο στο καταργημενο πια σιδηροδρομικο δικτυο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρόβλημα με την αριστερά σήμερα είναι ότι έχει πάψει να έχει σαν βάση της την επιστήμη, και άγετε και φέρετε από εμονικές ιδεοληψίες. Οι δεξιοί και οι φασίστες βέβαια ποτέ δεν είχαν αναφορά τους την επιστήμη, γιατί από εκεί ήταν καταδικασμένοι. Εγώ δεν δέχομαι τη ρήση του Ίωνα Δραγούμη που οι φασίστες θεωρούν μέντορά τους που έλεγε "ότι είναι εθνικό, είναι αληθινό" αλλά του Διονύσιου Σολομού που έλεγε "το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό". Η Ιστορία σε σχέση με το σκοπιανό πρέπει να είναι αυτή που θα μας καθοδηγεί και θα μας δείχνει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι επαναστατική και λυτρωτική. Ανεξάρτητα αν την δέχονται γύρω σου, εσύ ξέρεις ότι έχεις το δίκιο. Και η Ιστορία λέει ότι οι Βούλγαροι ήταν ένα τουρκικό φύλο 10.000 πολεμιστών, που ήρθαν στα Βαλκάνια τον 7ο αιώνα μ.χ. και υπέταξαν τις 7 σλαβικές φυλές που κατοικούσαν στον χώρο της Βουλγαρίας, της Μακεδονίας και των Σκοπίων. Υπέταξαν μεν τις σλαβικές φυλές, αλλά αφομοιώθηκαν από τις σλαβικές φυλές, χάνοντας τον πολιτισμό τους, τα έθιμα τους, ακόμα και τη γλώσσα τους.
(Οι Πομάκοι για όσους δεν το ξέρουν είναι βουλγαρικό φύλλο, μιλάνε βουλγαρικά).
Αυτό δίνει απάντηση σε όσους λένε τι είναι οι Σκοπιανοί. Γιατί Σλαβομακεδόνας δεν λέει τίποτε. Σλάβοι είναι όλοι οι λαοί που κατοικούν στην Ανατολική Ευρώπη.  Μακεδόνες είναι οι Έλληνες Δωριοίς που κατοικούσαν στην αρχαία Μακεδονία, και στην Δωρική διάλεκτο σημαίνει ο μακρύς ο ψηλός άνθρωπος. Οι Σκοπιανοί μέχρι το 1913 γνώριζαν και οι ίδιοι ότι ήταν Βούλγαροι. Την επανάσταση του Ιλιντεν το 1902 την καθοδήγησαν Βούλγαροι αξιωματικοί, οι οποίοι παρασημοφορήθηκαν και τιμήθηκαν μετά από το Βουλγαρικό κράτος. Το 1913, όταν τελείωσε ο Β Βαλκανικός πόλεμος, οι Σέρβοι  κατέλαβαν την περιοχή των Σκοπίων (όπου κατοικούσαν μόνο Βούλγαροι) και η Ελλάδα την Μακεδονία (όπου το 40% ήταν μουσουλμάνοι που εκδιώχθηκαν, το 30% Έλληνες, το 20% Βούλγαροι, και το 8%  Εβραίοι). Οι Σέρβοι κατανοώντας ότι κατέλαβαν μια περιοχή η οποία ήταν Βουλγαρική,  ήρθαν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και άρχισαν να διδάσκουν στα μικρά βουλγαρόπαιδα, στα δημοτικά σχολεία, ότι δεν ήταν βούλγαροι, αλλά ένα άλλο φύλλο, σλαβομακεδονικό, και δεν έπρεπε να έχουν καμία σχέση με βούλγαρους. Αυτό έγινε κτήμα των μικρών που σιγά σιγά μεγάλωσαν. Ο Τίτο απλώς  αναγνώρισε πλέον τα τετελεσμένα το 1944. Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος πριν μερικά χρόνια. «Μα τι θέλουμε, να δημιουργηθεί μια τεράστια Βουλγαρία στα βόρεια συνορά μας;» Εμείς πρέπει να θέλουμε την αλήθεια! Όπως είχε γράψει και ο Γάλλος κομμουνιστής ποιητής Λουί Αραγκόν «καίει η αλήθεια, καίει και θερίζει, και όποιος τη βρει τον βασανίζει»!
σχολιο.- Ιστορικά μιλώντας,  1)οι Δωριείς ήταν Έλληνες, το λέει η διασωζόμενη ελληνική μυθολογία 2)οι Δωριείς ήταν το τελευταίο φύλλο που κατέβηκε στην Πελοπόννησο τον 7ο αιώνα π.χ. 3)ο Δημοσθένης ανήκε στους αντιμακεδονιστές, υποστήριζε τις πόλεις-κράτη που υπήρχαν μέχρι τότε, και ήταν αρνητής να ενωθούν οι Έλληνες κάτω από το βασίλειο της Μακεδονίας. Όπως και να έχει, η αρχαία Μακεδονία δεν έχει καμία σχέση με τους Δυτικοβούλγαρους των Σκοπίων και της Μακεδονίας, που ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.χ.
σχολιο.- Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Το βάσιμο δίλημμα των ιστορικών και των αρχαιολόγων για το αν οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν αρχαίοι Έλληνες. Όπου το κύριο ζήτημα είναι ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν βασίλειο, ενώ οι δημοκρατικές πόλεις - κράτη των αρχαίων Ελλήνων διευθυνόταν από την βουλή των κατοίκων (είτε το Κοινό), και ακόμα και αν είχαν βασιλιά, αυτός ήταν τυπικός, σε ουδέτερα καθήκοντα, και δεν αποφάσιζε αυτός. Όπως και να έχει πάντως, οι Μακεδόνες δεν ήταν Βούλγαροι, που ήρθαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μ.χ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Το παρακάτω άρθρο εξηγεί γιατί όλοι όσοι στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης και της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει το Μέτωπο Καναφάνι για να στήσει οργανωμένα το BDS στην Ελλάδα.
Ο έκδηλος πανικός της Σιωνιστικής Πρεσβείας αποτυπώνεται επ'ακριβώς στο παρακάτω άρθρο που βέβαια δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς για τους οποίους θα πρέπει να πω κάποια πράγματα.
Αγαπητοί  Σιωνιστές, δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που παρακολουθείτε την συλλογικότητά μας, με αποτέλεσμα να έχετε τόσο καλά αντανακλαστικά, ξέρω όμως πως αυτή η προσπάθεια να είστε σίγουροι πως θα την συνεχίσουμε και θα την πάμε μέχρι όσο πάει.
Σε ότι με αφορά, θα θέλω να σας ενημερώσω πως σας έχω γραμμένους παντελώς στα αρχίδια μου και δεν μου προκαλείτε κανέναν φόβο και πανικό, μιας και έχω φροντίσει να περάσω σε τρίτους τα όσα πιστεύω και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Επίσης θα θέλω να σας υπενθυμίσω πως έχω την τύχη και την χαρά να ζω στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας με τον κόσμο που με περιβάλλει(μιλάμε για πολύ κόσμο) να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις δραστηριότητές μου.
Σας φτύνω μέσα στα μούτρα και θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι το τέλος
(από την σελιδα των σιωναζι)
https://theshadesmag.wordpress.com/2018/06/03/elliniko-bds/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νιατα, νεα παιδια, με ορεξη με ονειρα με σχεδια με θεληση για δημιουργια αναγκαζονται και φευγουν εργατες μεταναστες στη Γερμανια στην Αγγλια και στην Αμερικη, οπως οι παππουδες τους το '50 και το '60 επειδη δε βρισκουν πια μεροκαματο και ενα πιατο φαι εδω μεσα να μεγαλωσουν τα παιδια τους και να ανοιξουν ενα σπιτι.
Και αντι η αριστερα να συνασπιστει να αναλαβει την κυβερνηση για να φτιαξει τα απλα που γινονται τωρα μεσα στον καπιταλισμο οπως ενας ενιαιος κατωτατος μισθος, ενα επιδομα θερμανσης το χειμωνα, μια ασφαλεια υγειας, σταθερες θεσεις εργασιας κλπ. για μικρογραφειοκρατικους και μικροπαραγοντικους λογους διασπαται συνεχως σε γελοιες γκρουπες των 100 ατομων, γινομενη το καλυτερο δεκανικι των δανειστων και των δωσιλογων, παρα τα κουφια επαναστατικα λογια του αερα.
Καθε δακρυ ενος νεου μεταναστη κι ενα καρφι στους ξεφτιλες της ηγεσιας του ΚΚΕ και των τελειωμενων γκρουπουσκουλων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"...Λυσσαλέα η αγριότης δεν εφείσθη ούτε των νηπίων τα οποία άταφα έτι, σφίγγονται σπασμωδικώς στοργικά εις τους αψύχους κόλπους των μητέρων... Ολόκληρον χωρίον το Δίστομον κατεστράφη. `Οχι δια πυρός. Αλλά δι' αθρόας των κατοίκων παντός φύλου και ηλικίας εκτελέσεως."
Ο κατοχικός Νομάρχης Βοιωτίας προς το υπουργείο Εσωτερικών στις 13/6/1944 για τη σφαγή του Διστόμου της 10ης Ιουνίου 1944.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ και ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Το συριζαίικο έχει ξεφτιλίσει κάθε γενική κ αφηρημένη έννοια με τη οποία μπορεί να κοροϊδέψει τον λαό, ότι δήθεν είναι μια πιο δημοκρατική κυβέρνηση απ τους προηγούμενους, ενώ είναι τα ίδια και χειρότερα. Ο κάποτε αγαπημένος μου καθηγητής (αγαπημένος λόγω του μειλίχιου του χαρακτήρα του, που τού βάζε τις φωνές ο Βενιζέλος κι άλλαζε αμέσως άποψη κ άρχιζε τις πασοκιές!) Παρασκευόπουλος έκανε χθες στην εκδήλωση του Athens Pride βαρησήμαντες δηλώσεις: "Ο Συριζα δεν θα μπορούσε να λείπει από εδώ σήμερα!",είπε "διότι εδώ σήμερα βρίσκεται το Κράτος Δικαίου!".
Κράτος Δικαίου αλα καρτ δεν υπάρχει κε καθηγητά μου.
`Αιντε πάνε κ εσύ να παρουσιάσεις κανα βιβλίο στο Μέγαρο Μουσικής:"Τα ονόματα του Κράτους Δικαίου", όπως ο άλλος ξεφτιλισμένος καθηγητάκος Μπαλτάς: "Τα ονόματα του κομμουνισμού" κι άσε τις βενιζελικές πασοκιές.
Κράτος Δικαίου με αναγνώριση δικαιωμάτων για μια κατηγορία πολιτών, ενώ ταυτόχρονα, με άλλο κριτήριο, τους ίδιους πολίτες και την μεγαλύτερη πάντως πλειοψηφία των πολιτών γενικά τους πατάς στον λαιμό, σε σημείο ασφυξίας, δεν υπάρχει.
Κράτος Δικάιου με το 3ο και χειρότερο μνημόνιο και το 4ο μεσοπρόθεσμο -και χωρίς χρηματοδότηση μάλιστα- που υπέγραψε ο Σύριζα δεν υπάρχει!
Ο Συριζα και η επί 3 1/2 χρόνια κυβέρνησή του διάλεξαν αμετάκλητα να ταχθούν με τα μνημόνια και να ξεχάσουν τις αρχές του Κράτους Δικαίου, βασικότερη απ τις οποίες είναι η μη αλα καρτ εφαρμογή του!
Συνεννοηθήκαμε κε καθηγητά μου;; Αιντε μπράβο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνω κ αυτό το άρθρο που λέει ότι ο έγκλειστος, για να πάρει άδεια οφείλει να δηλώσει μετάνοια κ να κάνει kolotoumbes, αλλά δε..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΡΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης.
Φιντέλ Κάστρο
*εδω εξηγει την αναγκαιοτητα του ενοπλου αγωνα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Ιουνίου 1942: Λίντιτσε, Τσεχία.
10 Ιουνίου 1944: Δίστομο, Ελλάδα, και Οραντούρ Συρ Γκλαν, Γαλλία.
Η Ενωμένη Ευρώπη, όπως την οραματίστηκε το γερμανικό κεφάλαιο και την οικοδομούσαν οι στρατιές του Ράιχ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα μόλις τώρα εδώ μέσα φωτογραφία δύο ηγετών των ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου, γνωστών ως ομοφυλόφιλων. Που αναρτήθηκε για να ειπωθεί πως αφού κι αυτοί ομοφυλόφιλοι ήταν, δεν είναι πολιτική και επαναστατική στάση η σεξουαλική ιδιαιτερότητα. Σχολίασα:
Αυτό που παραλήφθηκε στο κείμενο είναι πως αυτούς τους πέρασε από λεπίδι ο Χίτλερ, τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών. Όπως, επίσης, μιας και μιλάμε για τη σχέση ναζί-ομοφυλόφιλων, θα 'πρεπε να αναφερθούν τα "ροζ τρίγωνα". Οι χιλιάδες των ομοφυλόφιλων που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Δεν είναι πολιτική στάση ετούτη ή η άλλη σεξουαλική ιδιαιτερότητα. Όμως, είναι σαφέστατα πολιτική στάση η εξόντωση αυτών που την εκφράζουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Η πιο συγκινητική στιγμή στον σημερινό ιστορικό περίπατο στην Αθήνα των εργατικών αγώνων, ήταν στην πλατεία Κοτζιά, εκεί που μιλούσα για τους αγώνες των οικοδόμων.
Ένα παλικαράκι, από τα παιδιά μας τα εξαρτημένα που 'χουν γεμίσει το κέντρο αυτής της πόλης, σταμάτησε, κάθισε κατάχαμα στις πλάκες της πλατείας και όσο μιλούσα το 'βλεπα ν' ακούει με προσοχή.
Στο τέλος της αφήγησης σηκώθηκε, μου έσφιξε το χέρι, μου 'πε "ευχαριστώ!" και έφυγε.
Ένα απ' τα δικά μας παιδιά..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι κομμουνιστές στην Κατοχή ξεσκεπάζαν τους ρουφιάνους της Γκεστάπο...
Στίχοι: Μιχάλης Γενίτσαρης Μουσική: Μιχάλης Γενίτσαρης
Πενθοφορεί η Αγιά Σοφιά Παλιά και Νέα Κοκκινιά κλάψε κι εσύ τώρα ντουνιά πιάσαν το Στέλιο τα σκυλιά
"Τον πιάσαν Γερμανόφιλοι και ταγματασφαλίτες
το Στέλιο τον Καρδάρα μας στο Ρέντη οι αλήτες
Δεμένο τον επήγανε μπρος τον Αγιο Διονύση
δέκα τουφέκια του ρίχνανε ώσπου να ξεψυχήσει "
Ο Στέλιος Καρδάρας ήταν ένας απ' τους ηρωικότερους σαμποτέρ της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών. Ανατίναζε αυτοκίνητα, αποθήκες, σαλταδόρος με καρδιά, άρπαζε τρόφιμα και άλλα αγαθά από τους Γερμανούς και τα μοίραζε στο φτωχό κοσμάκη που πέθαινε της πείνας. Η φήμη του σαν Αγωνιστή μεγάλη, Θεός της φτωχολογιάς. Οι Γερμανοί τον καταζητούσανε με λύσσα αλλά που να πιαστεί το παλικάρι. Ότι δεν κατάφεραν οι φασίστες το κατόρθωσαν « έλληνες» χαφιέδες ,οι γνωστοί ταγματασφαλίτες. Ήταν καλοκαίρι και πήγε να πιει νερό και να πλυθεί σε μια στέρνα στα περβόλια στον Άγιο Γιάννη Ρέντη. Εκεί του την είχανε στημένη, τον πιάσανε τον πήγανε στον Άγιο Διονύση στη Δραπετσώνα κοντά και τον εκτελέσανε. Τέτοιο μίσος του είχανε που του έκοψαν και τα γεννητικά όργανα. Τον άδικο χαμό του 18χρονου λεβέντη θρήνησε όλος ο Πειραιάς, μαζί και ο Μ. Γ. που έκανε το θρήνο του τραγούδι. Να πως περιγράφει την απήχηση που είχε το τραγούδι στον σκλαβωμένο Έλληνα. «Μόλις έβαλα μουσική και το 'παιξα λίγες φορές, το μάθανε παντού. Το μάθανε όλοι οι σαμποτέρ, οι αγωνιστές, οι αντάρτες, όλοι. Το μάθανε και ήρθανε και με πήρανε ΕΑΜίτες και αντάρτες, και με πήγανε στην πλατεία στην Κοκκινιά. Πέντε χιλιάδες κόσμος και παραπάνω μαζεύτηκε. Με βάλανε και το 'παιξα και το τραγούδησα. Πριν αρχίσω, κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ήρωα. Όταν το τραγουδούσα όλος ο κόσμος έκλαιγε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αυτό το βίντεο ενδέχεται να δείχνει βία εναντίον παιδιού". Ισραηλινοί στρατιώτες απαγάγουν μικρά παιδάκια που βρίσκονται σε απόγνωση κι ο πατέρας δεν μπορεί να τα σώσει. Πατάμε στο "εμφάνιση βίντεο" - για να δούμε το αδιανόητο πρόσωπο της κατοχής!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




14 Αυγούστου 2017
Τελικά, δεν "τυφλώνει", "κουφαίνει"......
Μυστήριο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα

ΑΒΑΝΑ. Τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι αδιευκρίνιστοι λόγοι προκάλεσαν προβλήματα υγείας σε δύο Αμερικανούς διπλωμάτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα ερευνά η Κούβα. «Η Κούβα δεν έχει ποτέ –ούτε θα το έκανε ποτέ– επιτρέψει σε κουβανικό έδαφος οιαδήποτε ενέργεια εις βάρος διαπιστευμένων διπλωματών ή των οικογενειών τους. Διακηρύσσει για μία ακόμη φορά την ετοιμότητά της να συνεργαστεί στη διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.
Προβλήματα ακοής
Είχε προηγηθεί δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί η φύση της αιτίας που προκάλεσε προβλήματα ακοής στους δύο Αμερικανούς διπλωμάτες, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Αβάνα. Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν για πρώτη φορά σχετικά με το ζήτημα στα τέλη του 2016. «Προκλήθηκε μια σειρά προβλημάτων υγείας σε αυτούς τους υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε η εκπρόσωπος. Προβλήματα ακοής αλλά και πρόσθετα συμπτώματα καταγράφηκαν στους υπαλλήλους της πρεσβείας τους τελευταίους έξι μήνες. Κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε μάλιστα ότι ορισμένοι προμηθεύτηκαν ακουστικά βαρηκοΐας. Υπενθυμίζεται ότι Ουάσιγκτον και Αβάνα αποκατέστησαν διπλωματικές σχέσεις το 2015, ύστερα από μισόν αιώνα αντιπαράθεσης.