Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Σαββατο 9 Ιουνιου 2018



Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018
Χοσέ Μουχίκα: H Kούβα είναι ένα ανεκτίμητο παράδειγμα αλληλεγγύης

Η Κούβα είναι μια υπόθεση ανεκτίμητης αλληλεγγύης και ταυτόχρονα “μια καταγγελία για αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο πλούσιος κόσμος και δεν το κάνει”.
Ο κόσμος δεν εκτιμά την σημασία “αυτής της προσπάθειας των Κουβανών” [...] τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ανθρωπότητα “αν άλλες χώρες, με τους πόρους τους, είχαν την πολιτική βούληση που είχε η Κούβα”.
Η πλούσια ανθρωπότητα κλείνεται στον εαυτό της, στον δικό της εγωισμό και “κάνει σαν να μην βλέπει ή  να μην  γνωρίζει”.

Μοντεβιδέο, 26 Μαίου - Ο πρώην Ουρουγουανός πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα, αξιολόγησε ως “ανεκτίμητο παράδειγμα” την αλληλεγγύη που προσφέρει η Κούβα τα τελευταία 55 χρόνια, μέσω των διεθνιστικών αποστολών υγείας , σε 164 χώρες, σε όλες τις ηπείρους.
Το νησί της Καραϊβικής κατέβαλε μια “προσπάθεια αλληλεγγύης απίστευτων διαστάσεων”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Prensa Latina, o πρώην πρόεδρος και σήμερα γερουσιαστής του Frente Amplio/ FA (Ευρύ Μέτωπο), ο οποίος συμμετείχε σε τελετή μνήμης για την πρώτη ιατρική μπριγάδα που αναχώρησε για την Αλγερία το 1963.
Επεσήμανε επίσης, ότι η μικρή αυτή χώρα και η οικονομία της, έχει καταβάλει μιας τέτοιας φύσης προσπάθεια , μόνο και μόνο επειδή “υπήρχε πολιτική βούληση αλληλεγγύης”.
O Μουχίκα εκτιμά ότι αυτή η κίνηση αλληλεγγύης, ήταν μια καλή τύχη για τον υπόλοιπο κόσμο και για πολλές χώρες, “όμως ο κόσμος είναι πολύ εγωιστής, πάρα πολύ εγωιστής και γι αυτό έχουμε τόσα πολλά προβλήματα”.
Κατά την γνώμη του, ο κόσμος δεν εκτιμά την σημασία “αυτής της προσπάθειας των Κουβανών” και αναρωτήθηκε, τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ανθρωπότητα “αν άλλες χώρες, με τους πόρους τους, “είχαν την πολιτική βούληση που είχε η Κούβα”.
Ο Μουχίκα υπογραμμίζει ότι “αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί” και τονίζει ότι “η φτώχεια και η έλλειψη νερού στην υποσαχάρια Αφρική, δεν είναι πρόβλημα των Αφρικανών, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας”.
Και προσθέτει, ότι η πλούσια ανθρωπότητα κλείνεται στον εαυτό της, στον δικό της εγωισμό και “κάνει σαν  μην  βλέπει ή σαν να μην  γνωρίζει”.
Γι αυτό ακριβώς η Κούβα είναι μια υπόθεση ανεκτίμητης αλληλεγγύης και ταυτόχρονα “μια καταγγελία για αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο πλούσιος κόσμος και δεν το κάνει”.
Ερωτώμενος για την άδικη κατανομή του πλούτου στον κόσμο, ο γερουσιαστής του FA υπενθύμισε ότι στη Λατινική Αμερική, κάτι παραπάνω από 300 άνθρωποι , έχουν όση περιουσία έχουν 300 εκατομμύρια κάτοικοι της ηπείρου.
Αλλά το χειρότερο είναι ότι ο πλούτος αυτών των ανθρώπων αυξάνεται 22-23% ετησίως και γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, και η ανισότητα καταλήγει να είναι μία διαταραχή.
“Πάρε δύο παιδιά 6-7 ετών και δώσε στο ένα παιχνίδι στο ένα και στο άλλο όχι και έλα μετά να μου πεις τι έγινε”, είπε και σημείωσε ότι το αίσθημα της ισότητας το έχουμε μέσα μας , όμως “τα χτυπήματα της ζωής μας το αλλάζουν , έτσι είναι”.
O πρώην πρόεδρος, ο οποίος θεωρείται παράδειγμα σεμνότητας για τον τρόπο ζωής και δράσης του, πιστεύει ότι “η υπερβολική συγκέντρωση πλούτου καταλήγει σε συγκέντρωση πολιτικής δύναμης, πάντοτε με έμμεσο τρόπο”.
Ο τρόπος να βλέπεις τον κόσμο, να βλέπεις τις αποφάσεις, μου θυμίζει το παλιό ρητό ότι “όλα είναι όπως τα βλέπεις μέσα από τα γυαλιά σου”, έτσι ο πολύ πλούσιος θεωρεί ότι αυτό που είναι καλό γι αυτόν, είναι καλό για όλους και αυτό φυσικά, δεν είναι πολιτικά σωστό.
Όσο αφορά την ιατρική παρουσία της Κούβας στη χώρα του, που αποτελείται από 26 επαγγελματίες υγείας, τεχνικούς και εργαζόμενους στις υπηρεσίες και επιπλέον, από ειδικούς στην ορθοπροστασία, ο Μουχίκα την χαρακτήρισε “πολύ θετική”.
Έχω συναντήσει πολλούς Κουβανούς γιατρούς και αυτό που τους χαρακτηρίζει όπως και τους Ουρουγουανούς γιατρούς που έχουν σπουδάσει στο νησί, είναι ότι πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χωρίο, σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο μέρος στο εσωτερικό της χώρας.
Αυτοί οι γιατροί, αφ' ενός έχουν επιστημονική κατάρτιση και αφ' ετέρου, εκλαμβάνουν την ιατρική ως κοινωνική πολιτική και ως πραγματική κοινωνική στράτευση και αυτό είναι κάτι για το οποίο “πρέπει να ευχαριστήσουμε την Κούβα”.
Θυμήθηκε επίσης ότι, τις τελευταίες δύο φορές που μίλησε με τον Φιντέλ Κάστρο, “μιλήσαμε γι αυτό και από κει προέκυψε η ιδέα της συνεργασίας και ήρθαν τεχνικοί γαλακτοκομικών προϊόντων από κει, για εκπαίδευση, παρ ότι η Κούβα είναι μια τροπική χώρα και η τροπική κτηνοτροφία είναι άλλο πράγμα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που έχουν γενική ισχύ”.
Τόνισε ότι “ένιωσα καθήκον μας να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε σε αυτό που μπορούσαμε”, να μεταφέρουμε ένα μικρό κομμάτι γνώσης, μπροστά στην “τεράστια προσπάθεια” που έκανε η Κούβα στην εκπαίδευση των γιατρών και με την αποστολή της (οφθαλμολογικής) ιατρικής μπριγάδας “Επιχείρηση Θαύμα”.
Υπενθύμισε επίσης ότι στο Κοινοβούλιο ψηφίσαμε την διαγραφή του χρέους και, “αν θυμάμαι καλά ψηφίσαμε ομόφωνα, μέχρι και η δεξιά”, γιατί “συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα τεράστιο χρέος στην Κούβα”.
Αναφερόμενος στο νόημα της αλληλεγγύης, είπε ότι δεν προσφέρω αλληλεγγύης για να έχω οικονομικό όφελος, αλλά ότι "καλλιεργώ μια στάση που ελπίζω αν χρειαστώ κάποια στιγμή κάτι, κάποιος θα μου το ανταποδώσει".
Η αλληλεγγύη είναι μία ανταλλαγή, όχι κυρίως υλικών πραγμάτων, "είναι μια ανταλλαγή αγάπης”.
Δεν είναι υπόθεση να δώσουμε ότι μας περισσεύει, είναι άλλο πράγμα, “Η Κούβα, με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, συνέχισε να προσφέρει αλληλεγγύη, και αυτό είναι ανεκτίμητο παράδειγμα και μια κολοσσιαία προσπάθεια”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Συμπορευόμαστε με την Αστική Τάξη και τα συμφέροντα της.
Φτιάχνουμε κοινό μέτωπο με τον Γκαργκάνα και για χρόνια δίνουμε χώρο μέσα από τις τάξεις μας,σε μία γνήσια και ατόφια Νατοϊκή δύναμη όπως το ΣΕΚ, να διεκπεραιώσει τον παρακρατικό της ρόλο.
Είμαστε Απεργοσπάστες.
Θυμόμαστε την τελευταία στιγμή πως μας ενοχλεί η ΓΣΕΕ και κάνουμε προσπάθεια να αποδυναμώσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις για να τις εξασθενίσουμε και έτσι αυτοί που υπηρετούμε πραγματικά να μην έχουν πίεση
Είμαστε παπαγάλοι του ΝΑΤΟ.
Σε μία στιγμή που παίζεται η επίλυση ενός ζητήματος για τα συμφέροντα των Ιμπεριαλιστών, εμείς παπαγαλίζουμε υπέρ αυτής της θέσης με κάθε τρόπο, για να καμφθούν οι αντιδράσεις και να βρει κοινωνική αποδοχή....η παγίδευση των Σκοπίων!!
Είμαστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μία γνήσια Αμερικανοκίνητη Νατοϊκή δύναμη και έχουμε σαν σημαία μας την Αστερόεσσα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξέρετε πώς εξηγείται η συμμετοχή (για δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια) του κ. Μητσοτάκη στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ  που συνεδριάζει από χτες στο Τορίνο; Απλό: Πήγε εκεί για «να παλέψει» για τις ελληνικές θέσεις.
Από πού συνάγεται αυτό το συμπέρασμα; Εξίσου απλό: Επειδή αυτό είχε ισχυριστεί και ένας άλλος προσκεκλημένος της Λέσχης, όταν κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή για την δική του συμμετοχή, το 2005: Πήγα για να παλέψω για τις ελληνικές θέσεις, είχε δηλώσει. Ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου…
Άλλωστε είναι γενικώς αποδεκτό ότι η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε τέτοιες Λέσχες γίνεται για το καλό του τόπου. Όπως, για παράδειγμα, η παρουσία το 2014 του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού κ. Τσίπραστην (πιο «ανοιχτή» είναι αλήθεια από την Μπίλντερμπεργκ) Λέσχη Αμπροσέτι.
Ήταν σε εκείνη την περίφημη συνάντηση του Κόμο, που ο κ.Τσίπρας εξηγούσε την συμμετοχή του πλάι σε τραπεζίτες (από τον Σάδερλαντ της Goldman Sachs μέχρι τον Τρισέ) και σε μεγιστάνες και εξέχοντες πολιτικούς (από τον Μαρτσιόνε της Fiat μέχρι τον Ντάισελμπλουμ), με αναρτήσεις στο τουίτερ
Συνεπώς, για να επιστρέψουμε στην Μπίλντερμπεργκ, το γεγονός ότι ένας ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο κ. Μητσοτάκης, συμμετέχει σε ένα μυστικό κονκλάβιο, που το συνοδεύουν αναρίθμητες ιστορίες συνωμοσιολογίας (κάποιοι λένε συνωμοσίας), δεν πρέπει να μας απασχολεί καθόλου…
Ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπίλντερμπεργκ αναφέρεται ρητώς ο κανόνας… εχεμύθειας που βασιλεύει στη Λέσχη, ότι δηλαδή στις συναντήσεις αυτές «δεν επιδιώκεται κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν τηρούνται πρακτικά και δεν συντάσσεται καμία έκθεση. Επιπλέον, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται δηλώσεις πολιτικής», επίσης δεν χρειάζεται να μας απασχολεί…
Ότι στο ίδιο κονκλάβιο συμμετείχαν και συμμετέχουν κατά καιρούς γνωστοί «ανθρωπιστές», από τον Ροκφέλερ, τον Ανιέλι, τον Κίσινγκερ (σχεδόν μόνιμα) και τους ΓΓ του ΝΑΤΟ (από Κάριγκτον και Σέφερ μέχρι Στόλτενμπεργκ), από τους «άρχοντες του σκότους» της αμερικανικής πολιτικής (Ράμσφελντ, Περλ, Γούλφοβιτς) μέχρι τους επικεφαλής του ΔΝΤ, εκπρόσωποι ευαγών ιδρυμάτων (από Ντόιτσε Μπανκ μέχρι Goldman Sachs και από Τράπεζα του Ισραήλ μέχρι Βατικανό) μέχρι εκπρόσωποι πολυεθνικών τραστ του πετρελαϊκού και στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος (από Shell, Total και Airbus μέχρι Finmeccanica), οικονομικοί «καλοί Σαμαρείτες» (από τον Τζορτζ Σόρος, τον Κάιζερ της Ζήμενς και τον Σόιμπλε) μέχρι εκλεκτοί θεσμοί (από την Κομισιόν μέχρι την ΕΚΤ), επίσης δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει…
Ότι – σύμφωνα με τις δηλώσεις κάποιων εκ των συμμετεχόντων (“Inside the secretive Bilderberg Group”, BBC) – όλοι αυτοί μαζεύονται κάθε χρόνο για να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος, έχοντας, όπως λένε, ως πλαίσιο αναφοράς τους την «κοινή λογική», επίσης δεν πρέπει να μας προβληματίζει αφού η «κοινή λογική» τους προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την «λογική» των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που εκπροσωπούν…
Ότι όλοι αυτοί συνηθίζουν να «εξετάζουν» σε ετήσια βάση τα καυτά ζητήματα του πλανήτη πίσω από ένα αδιαπέραστο πέπλο μυστικότητας, σε συνεδριάσεις όπου βασιλεύει το απόρρητο και η «εχεμύθεια», ότι λειτουργούν σαν μια μυστική ελίτ, που έχει συχνά κατηγορηθεί πως συσκέπτεται κεκλεισμένων των θυρών με αντικείμενο «το μέλλον της ανθρωπότητας», ότι όσοι δημοσιογράφοι (υπάρχουν και αρκετοί τέτοιοι) κλήθηκαν κατά καιρούς να συμμετάσχουν στο άβατο δεν έγραψαν ποτέ λέξη για την εμπειρία τους, όλα αυτά επίσης δεν θα πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις…
Αν μη τι άλλο, όπως είχε παρατηρήσει ο δημοσιογράφος Τόνι Γκόσλινγκ, «όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι, που έχουν δύναμη στα χέρια τους, συναντώνται σ’ ένα μέρος, δικαιούμεθα να ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει».
`Η, για να το πούμε όπως το είχε διατυπώσει κάποια στιγμή το ΒΒC: «Αν οι συμμετέχοντες πραγματικά συζητούσαν για το καλό των ανθρώπων, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;»…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπερασπιστές του Σιωναζιστικού σχεδίου λένε πως όποιος προσπαθεί να παρομοιάσει τα δεινά που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους Ναζί με αυτά που κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, είναι Αντισημίτης.
Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της...
27 Ιανουαρίου 2017
Με αφορμή της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ψάχνουμε να βρούμε τις διαφορές ανάμεσα στην Ναζιστική Γερμανία και το Κράτος Κατοχής των Σιωναζι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Νέο κάλεσμα για πραξικόπημα από αμερικανικά ΜΜΕ
Απροκάλυπτες είναι πλέον οι εκκλήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την πραξικοπηματική ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Το τελευταίο κάλεσμα έγινε από τις σελίδες του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο «Ήρθε ο καιρός για ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα» το οποίο επισημαίνει ότι «μόνο εθνικιστές στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αποκαταστήσουν μια νόμιμη συνταγματική δημοκρατία».
Το κείμενο υπογράφει ο Χοσέ Καρντένας, πρώην αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, επί προεδρίας Τζορτζ Μπούς.
Έχει προηγηθεί η ανοιχτή απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και συνεχείς εκκλήσεις Αμερικανών αξιωματούχων προς το στρατό της Βενεζουέλας να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Τα σενάρια πραξικοπήματος ή στρατιωτικής εισβολής συνοδεύονται από μια πρωτοφανή εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη, αλλά και αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δίνουν τον τόνο της διεθνούς ειδησεογραφίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Ιουνίου στις 8:55 μ.μ.
Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουνίου, 5:53μμ
Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγη ώρα με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ο κ. Ριγανάς και χωρίς να οριστεί η ημερομηνία της δίκης του. "Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, συνεχίζουμε", μας είπε σχετικά καλοδιάθετος παρά την ταλαιπωρία. "27 φυτά ύψους μεταξύ 10 και 20 εκατοστών το έγκλημά μου"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το είχα γράψει πέρυσι, ισχύουν όμως και για φέτος ακριβώς τα ίδια.
«Υπερασπιστές μειονοτήτων», «ανθρωπιστές», «αντισεξιστές», «υπερασπιστές της ισότητας», «ευαίσθητοι» άνθρωποι που καταδικάζουν την καταπίεση από όπου και αν προέρχεται και κυρίως καταδίκη για το Πατριαρχικό μοντέλο
Αυτά δηλώνουν πως είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό των ομοφυλόφιλων κοινοτήτων οι οποίοι τους οδηγούν και τους κατευθύνουν.
Δηλαδή όλα τα παραπάνω δηλώνουν πως είναι οι οργανώσεις και οι ΜΚΟ των συμφερόντων μεγάλων και γνωστών επενδυτών όπως αυτές του Τζορτζ Σόρος ή ακόμα επισήμως και η Αμερική δια στόματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας, η οποία χρηματοδοτεί το Gay Pride στην Αθήνα.
Οι Αμερικάνοι «υπερασπιστές» και «θεματοφύλακες» της ειρήνης του πλανήτη, στέκονται πρωτοπόροι στην μάχη κατά των κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων. Στο πλευρό τους οι πάντα χρήσιμοι ηλίθιοι, οι ψευτοανθρωπιστές και μηδενιστές χομπίστες της πολιτικής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατ΄αρχήν θα σας πω ότι καλά κάνετε και ασχολείστε με τα εθνικά γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο κατ΄εξοχήν αρμόδιος και ευαίσθητος γι αυτά είναι η αριστερά. . Από τον Μαντσίνι και τον Μαρξ που πάλεψαν για την ιταλική και την γερμανική ενοποίηση, τον Λένιν που πάλεψε ενάντια στον μεγαλορωσικό σωβινισμό, πριν και μετά την οκτωβριανή επανάσταση, μέχρι το ΕΑΜ και το Κυπριακό, η αριστερά πρωτοστάτησε και μεγαλούργησε. Κι όπου η αριστερά έκανε δώρο το εθνικό ζήτημα στον ταξικό αντίπαλο, έχασαν και οι δύο.Και το έθνος και η αριστερά.
  Επίσης πολύ καλά κάνετε και ασχολείστε ειδικότερα με το πρόβλημα της ονοματοδοσίας του βόρειου γείτονα. Γιατί πολύ σωστά βλέπετε το πρόβλημα του σλαβομακεδονικού αλυτρωτισμού σε συνάρτηση με τα γεωπολιτικά παίγνια των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια. Και πολύ κακά κάνει η υπόλοιπη αριστερά, με πρώτο - πρώτο δυστυχώς, το ΚΚΕ, το μεγαλύτερο κόμμα της, που δεν ασχολείται. Επικροτώ δε την δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα γιατί βλέπω σ΄αυτήν μια αριστερή πρωτοβουλία.
  Δυο - τρεις διορθωτικές προτάσεις.
  Πρώτον για όσους αριστερούς, αντιϊμπεριαλιστές το βέτο εκ μέρους της Ελλάδας στην εισδοχή στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα λειτουργεί σαν επίφαση ενώ ο κύριος στόχος τους είναι να μην μπει  στο ΝΑΤΟ, τους λέω ότι η χώρα αυτή κάλλιστα μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ.
Ποιος είναι ο κύριος εχθρός και των δύο πατρίδων; Ποιος είναι ο εχθρός της ειρήνης, της προκοπής, της συνεννόησης, της φιλίας των λαών στα Βαλκάνια; Αυτό πρέπει να βροντοφωνάξουμε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Αν θέλουμε η Μακεδονία που πραγματικά μας ανήκει και βρίσκεται μέσα στα σύνορά μας και η άλλη "Μακεδονία", η Σκοπιανη, η Δαρδανια, αυτή που δεν μας ανήκει γιατί είναι έξω από τα σύνορά μας να είναι τόποι ειρηνικοί και ευτυχισμένοι κι να μη γίνουν κάποια στιγμή πεδία μαχών προς  συμφέρον των ιμπεριαλιστών και των ανόητων αστικών τάξεων των Βαλκανίων.
  Εννοείται ότι μ΄αυτόν τον τρόπο τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία θα κινδυνέψουν να μετατραπούν σε πεδία σύγκρουσης αντίπαλων ταξικά δυνάμεων. Ότι θα κινδυνέψει η εθνική ενότητα από τον Άνθιμο, τη Χρυσή Αυγή και τον Μπουτάρη ( όσο και ν΄ακούγεται περίεργο)  από τη μια. Και το Θεοδωράκη, το ΔΗΚΚΙ, το ΕΠΑΜ, την ΚΟΕ και εμάς τους υπόλοιπους από την άλλη. Έ τι να κάνουμε;! Δεν θα χαρίσουμε σε κανένα προδότη, χίτη, ταγματασφαλίτη και εθνομηδενιστή την πατρίδα μας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συναυλία των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ.Θεοδωράκη στο Ισραήλ
Ενώ το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, οι Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Βιτάλη και η Ορχήστρα Μίκι Θεοδωράκη θα συμμετάσχουν αύριο, Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ MÉDITERRANÉE, στο Ασντόντ του Ισραήλ.
Ο πολιτισμός, στο πλαίσιο της κατοχής του Ισραήλ, δεν έχει υπηρετήσει στο να «χτίσει γέφυρες», αλλά ενήργησε ως κάλυψη για τα εγκλήματα του κράτους. Η πολιτιστική εισαγωγή και εξαγωγή είναι ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής που στοχεύει να καλύψει τη βιαιότητα της εθνοκάθαρσης και της αποικιοκρατίας με τον μανδύα του πολιτισμού.
Μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα σεβαστείτε το κάλεσμα των Παλαιστινίων για πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ.
Μη γίνεστε συνένοχοι στο ισραηλινό απαρτχάιντ! #BDS



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ Ο Πρέσβης του σιωνιστικου Ισραήλ στη Γαλλία,μπουκοταρεται από φοιτητές της Ρεν.
Σε αυτό το βίντεο, οι φοιτητές φεύγουν από το αμφιθέατρο φωνάζοντας: " μια λύση μονο ειναι ανεκτη , σταματήστε την κατοχή!"
ενώ ο πρέσβης του Ισραήλ ετοιμαζοτανε να μιλήσει σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Ρεν.

 Ο Πρέσβης της σιωνιστικης οντότητας του Ισραήλ στη Γαλλία, μπουκοταρεραι από φοιτητές της ρεν.
Σε αυτό το βίντεο, οι φοιτητές φεύγουν από το αμφιθέατρο φωνάζοντας: " μια λύση, σταματήστε την κατοχή!" ενώ ο αλίζα bin-noun, ο πρέσβης της σιωνιστικης οντότητας του Ισραήλ επρόκειτο να μιλήσει σε συνέδριο για το επιστημονικό συνεδριο στο Πανεπιστήμιο Ρεν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή στο Δίστομο - 10 Ιουνίου 1944

Εδώ 'ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου
ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις.
Εδώ πονά η σιωπή, πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου
κι απ' τη θυσία και τη σκληρότητα του ανθρώπου.
Γιάννης Ρίτσος
Όταν η κτηνωδία "βαφτίζεται" καθήκον, όταν ο "θρίαμβος" του ναζισμού στηρίζεται σε ολοκαυτώματα και ξεκλήρισμα άμαχου πληθυσμού, τότε "γεννιούνται" τραγωδίες σαν και αυτές του Δίστομου.
ΕΚΕΙΝΗ την ημέρα το ξακουστό κεφαλοχώρι, κολύμπησε στο αίμα. Τα κορμιά, άψυχα, "στρωμένα" στους δρόμους. Βυζανιάρικα λογχισμένα και τσαλαπατημένα, γυναίκες με ανοιχτές κοιλιές, κοπέλες με ρούχα ξεσκισμένα που προδίδουν βιασμό και με κομμένα στήθια, ακόμα και πράξεις νεκροφιλίας... Φοβερές εικόνες, που όσοι τις βίωσαν έχουν αποτυπωθεί για πάντα στο μυαλό και την ψυχή τους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χέδερ Νάουερ, χαρακτήρισε, χθες, την απόβαση στη Νορμανδία, που έγινε το 1944, ως "παράδειγμα ισχυρών δεσμών των ΗΠΑ και της Γερμανίας"!
Μη γελάτε ρε και κοροϊδεύετε το κορίτσι! Γιατί οι Αμερικάνοι με τους Γερμανούς δεν ήταν σύμμαχοι στον Δεύτερο; Δεν πολέμησαν μαζί τους Ρώσους;
Σχολιο.- Την αλήθεια είπε η κυρία. Οι αμερικανοί διέσωσαν τους ναζι από τον κόκκινο στρατό. Αν οι αμερικανοί δεν έκαναν την απόβαση στη Νορμανδία θα έφταναν οι σοβιετικοί μέχρι τη Νορμανδία. Και τότε...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινέζικα μαχητικά θα συνοδευόσουν τον Κιμ Γιον Ουν στην Σιγκαπούρη για ασφάλεια. Και ο νοών νοείτω .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Sabreen al-Najjar, μητέρα της 21χρονης Παλαιστίνιας Razan al-Najjar, παίρνει τη θέση της δολοφονημένης κόρης της ανάμεσα στους νοσηλευτές της παλαιστινιακής Medical Relief Society ανατολικά του Khan Younis στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραήλ δολοφονεί, ληστεύει, καταπιέζει εδώ και 70 χρόνια
εδώ όλες οι πληροφορίες για το κίνημα για Μποϊκοτάζ-Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις κατά του Ισραήλ (#BDS) με λίστες των ισραηλινών και των ευρωπαικών-αμερικανικών εταιρειών που μποϊκοτάρουμε
https://intifadagr.wordpress.com/boycotaz-sto-israel/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αυστρία απελαύνει ιμάμηδες του Ερντογάν
 Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 15:53
Η Αυστρία πρόκειται να απελάσει 40 ιμάμηδες και να κλείσει 7 τζαμιά, όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.
O Κουρτς τόνισε ότι αυτή η απόφαση που αφορά τους χρηματοδοτούμενους από το εξωτερικό ιμάμηδες, έρχεται μετά από ενδελεχή έρευνα σε σχέση με κάποια τζαμιά της Αυστρίας που χρηματοδοτεί η Τουρκία.
Στα εν λόγω τζαμιά, φαινόντουσαν παιδιά να παριστάνουν τους νεκρούς και να κάνουν αναπαράσταση της μάχη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην Καλλίπολη. Επίσης η κατήχηση που δέχονται 8χρονα παιδιά περιλαμβάνει αρχές όπως το «ιερό καθήκον να πεθάνει κανείς για το τζιχάντ και για την πατρίδα».
Εκτιμάται ότι οι ιμάμηδες πρόσκεινται σε οργάνωση του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Χέρμπερτ Κικλ, ελέγχονται τουλάχιστον 40 ιμάμηδες για παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό.
Από τους συνολικά 260 ιμάμηδες της Αυστρίας, οι 60 βρίσκονται στο στόχαστρο με βάση τον «νόμο του Ισλάμ» του 2015, που προβλέπει πως οι ιμάμηδες θα πρέπει να έχουν θετική στάση απέναντι στο αυστριακό κράτος και την κοινωνία.

Ματέο Σαλβίνι: Στήριξη προς την αυστριακή κυβέρνηση για το κλείσιμο 7 τεμένων»
 Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 17:45
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Μττέο Σαλβίνι εξέφρασε την υποστήριξή του στην αυστριακή κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε σήμερα το κλείσιμο επτά μουσουλμανικών τεμενών και την απέλαση ιμάμηδων που θεωρείται ότι παραβίασαν νόμους της χώρας.
«Πιστεύω στην ελευθερία θρησκευτικής λατρείας, όχι στον θρησκευτικό εξτρεμισμό. Όποιος χρησιμοποιεί την πίστη του για να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία μιας χώρας πρέπει να απομακρύνεται», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter.
Παράλληλα, τόνισε ότι «ελπίζει να μπορέσει να συναντήσει, ήδη από την επόμενη εβδομάδα, τον Αυστριακό ομόλογό του, για να υπάρξει διάλογος επί των κατευθυντήριων πολιτικών γραμμών τους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Παλαιστίνιος Εσσάμ Αλαντάση , μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ιωαννίνων στον Παλαιστινιακό λαό ,πριν λίγο στην εκπομπή μου , εξήγησε γιατί θα συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο στα Γιάννινα με τίτλο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ" και μου έστειλε τον χαιρετισμό του. Είπε μεταξύ άλλων:{..}Πρώτα απ' όλα είμαι και Έλληνας είμαι και Παλαιστίνιος. Ό,τι αφορά την δική μου Ελλάδα αφορά εμένα και τα παιδιά μου. Και ό,τι αφορά την Παλαιστίνη αφορά και εμένα" [..]
Ο χαιρετισμός του:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Καλησπέρα ,αδέλφια μου,
Τα Εθνικά ζητήματα δεν παζαρεύονται ούτε μοιράζονται. Έχουν διαλύσει τα Βαλκάνια ,έκαναν κρατίδια και προσπαθούν να τα δυναμώσουν σε βάρος της Ιστορίας μας για να τα κάνουν βάσεις για το ΝΑΤΟ , με σκοπό να ελέγχουν την περιοχή. Ξέρετε για εμάς τους Παλαιστίνιους τόσα χρόνια δεν αναγνωρίζουν ούτε τα δικαιώματά μας , ούτε το Έθνος μας ,ούτε την πατρίδα μας. Μόνο με την αντίσταση κρατήσαμε το Έθνος μας ζωντανό. Γι΄αυτό μην τους χαρίζετε κάτι που προέρχεται από Ελληνική ρίζα. Είναι προσβολή για τους προγόνους μας και κατ΄επέκταση για τα παιδιά μας. Δεν θα παζαρέψουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,γιατί ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είστε εσείς. Έχουμε το πολύτιμο όπλο το οποίο είναι ο πολιτισμός μας. Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι τα όπλα σκουριάζουν ,ο πολιτισμός όμως δεν θα σκουριάσει ποτέ.
Σας ευχαριστώ πολύ, καλή μας δύναμη.
ΑΛΛΑΝΤΑΣΗ ΕΣΣΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαχαλο με το Κοινωνικο Τιμολογιο Ρευματος. Οι παλιοι δικαιουχοι δεν εχουν λαβει λογαριασμο από τον Φεβρουαριο. Κοβεται πλεον από ανεργους, ΑΜΕΑ, μονογονεικες οικογενειες, πολυτεκνοι. Θα χορηγειται μονο σε οσους πλεον εχουν πολύ χαμηλα εισοδηματα, δηλαδη στους ζητιανους που δεν εχουν σπιτι…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «ναρκες» του πολυνομοσχεδιου. Εγγυηση η δημοσια περιουσια για το χρεος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ: Το πολυνομοσχέδιο ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο
Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, 14:34
Για «τέταρτο επαχθέστατο μνημόνιο» κάνει λόγο η ΛΑΕ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.
Σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει: «το πολυνομοσχέδιο θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση, φθάνει στο σημείο, με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, να υποθηκεύει και να βάζει ενέχυρο στους πιστωτές εθνική δημόσια περιουσία 25 δις. ευρώ, στην ουσία όλο τον εθνικό πλούτο που έχει απομείνει υπό δημόσια διαχείριση στην πατρίδα μας».
«Μια τέτοια προδοτική ρύθμιση αποθήκευσης μιας ολόκληρης χώρας για ένα επονείδιστο, εν πολλοίς παράνομο και μη βιώσιμο χρέος, δεν έχει υπογραφεί ποτέ ως τώρα στα παγκόσμια χρονικά, ακόμα και από την χειρότερη αποικία» συμπληρώνει ο κ. Λαφαζάνης και καταλογίζει «σε όσους ψηφίσουν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες» οι οποίες «γρήγορα θα αποδοθούν» όπως υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ.
«Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο, επίσης, ο ελληνικός λαός επωμίζεται νέα δυσβάστακτα βάρη, κυρίως με δραστικές περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση των άμεσων φόρων, που θα προκύψει από την μεγάλη απαράδεκτη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Μεταφρασμένα σε αριθμούς τα νέα βάρη περικοπής των συντάξεων και αύξησης των άμεσων φόρων για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, θα φθάσουν μέχρι το 2022 στο αστρονομικό ποσό των 15,5 δις. ευρώ. Αποτελεί άνευ προηγουμένου εμπαιγμό να ισχυρίζεται παραπλανητικά και προπαγανδιστικά η κυβέρνηση ότι αυτά τα εξουθενωτικά βάρη, που θα πνίξουν και θα εξοντώσουν την οικονομία, θα αντισταθμιστούν, τάχα, από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα των επόμενων ετών και τις εξισορροπητικές, δήθεν, κοινωνικές και φορολογικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην βάση αυτών των υπερπλεονασμάτων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.
«Η υπόσχεση προστασίας της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων λαϊκών περιουσιών έχει καταστεί όνειρο θερινής νυκτός.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου - τέρατος και διεκδικούμε μια ριζική δημοκρατική ανατροπή στην πορεία της χώρας με τερματισμό των μνημονίων, της λιτότητας και της νεοαποικιοκρατίας στην πατρίδα μας, για μια Ελλάδα γνήσια δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη σε πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικού μετασχηματισμού» καταλήγει στη μακροσκελή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ριχαρδος, ο «εθνικος μαυραγοριτης». Ο ενεχυροδανειστης, με τις συνεχης διαφημησεις στην τηλεοραση,   που αγορασε μπιρ παρα το χρυσαφι των Ελληνων και το εσπρωξε στη Γερμανια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικο και κοινωνικο ζητημα, Δεν  διαχωριζονται!
Ελληνοτουρκικα και Μακεδονικο, προαπαιτουμενα, φτωχεια, ελλειψη δημοκρατιας. Αποτελουν πλευρες ενος συνολικου ζητηματος που πρεπει να επιλυθει καθολικα και όχι με τον συνηθισμενο «ελληνικο τροπο» των πολιτικων ελιτ.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξαλλη η Ρωσια με τον Ερντογάν: Με εμάς δεν θα παίζεις παιχνίδια
09 Ιουνίου 2018 -  09:20
Την οργή της Μόσχας προκαλούν τα τερτίπια της Άγκυρας που… αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία
Μετά τα «παιχνίδια» στη Συρία, οι Τούρκοι προκαλούν εκνευρισμό στους Ρώσους και σε άλλα μέτωπα – Τώρα αντιλαμβάνεται ο Πούτιν ότι ο Ερντογάν είναι αλλοπρόσαλλος
Η… λυκοφιλία Ρωσίας – Τουρκίας φαίνεται πως φτάνει σταδιακά στο τέλος της, αφού έστω και με καθυστέρηση ο Προεδρος Πουτιν βλέπει πως ο «σουλτάνος» είναι αναξιόπιστος και παίζει βρώμικα παιχνίδια.
Οι Ρώσοι πλέον θεωρούν πως η τουρκική πολιτική έχει αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση, μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με κυνικό ως προς τους Ρώσους τρόπο αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία.
«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία», είπε ο Τσαβούσογλου προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.
Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμας, Γιούρι Σβίττκιν, ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα δημιούργησαν έκπληξη και αγανάκτηση στη Μόσχα.
«Τα σχόλια έδειξαν ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο», δήλωσε ο Σβίττκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News στα τουρκικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την πρόσφατη εταιρική σχέση μεταξύ δύο χωρών, υπήρξαν πολλά θέματα που η Μόσχα και η Άγκυρα δεν συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.
«Η Άγκυρα μπορεί να προσπαθεί να παίξει με την ΕΕ, αλλά όχι με εμάς», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος εμφανώς εκνευρισμένος από τη στάση των Τούρκων.
«Ξέρετε, (σ.σ. ο Ερντογάν) επικρίνει κατά καιρούς την κοινοτική μορφή. Όμως, μπορείτε να παρατηρήσετε η τουρκική πλευρά θέλει να προχωρήσει προς την κατεύθυνσή της.»
Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία επανενωθησε με την Κριμαία μετά από δημοψήφισμα, (ειχε χωριστει από την Ρωσια και δοθηκε στην Ουκρανια στα πλαισια της Σ.Ε. το 1953 από τον Ουκρανο Χρουτσοφ), με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χαϊτάμ Αλ Τζαμάλ, 14 ετών, κι άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά, χθες, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.
Από τις 30 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 11.000 τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών και τραυματιών ήταν άοπλοι, σύμφωνα με αξιωματούχους της Γάζας. Συνολικά 12 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.
Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν χθες, Παρασκευή, ήταν ένας φωτογράφος της Agence France-Presse και ένας 23χρονος άντρας ο οποίος χτυπήθηκε με δακρυγόνο στο πρόσωπό του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέο μακελειό στη Γάζα
Στο αίμα έπνιξαν και πάλι τα ισραηλινοναζιστικά στρατεύματα νέα μεγάλη κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι με αφορμή τη Μέρα της Ιερουσαλήμ. Μέχρι το απόγευμα της 8ης Ιούνη, είχαν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά τουλάχιστον τέσσερα άτομα (ο ένας 15χρονος) και είχαν τραυματιστεί πάνω από 600 άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε παρακείμενα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μέρος των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μάρτη για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, κατά τις οποίες ισραηλινοναζιστες  στρατιώτες σκότωσαν πάνω από 140 άτομα και τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον 11.000 άλλους.
Τεταμένη κατάσταση επικρατούσε και πέριξ του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ, όπου οι κατοχικές σιωναζιστικες δυνάμεις έκαναν την Πέμπτη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, για να διαλύσουν πλήθος Παλαιστίνιων προσκυνητών που διαμαρτυρήθηκαν για την εμφάνιση δεκάδων αληταραδων σιωναζι αποίκων σε μέρος του περιβόλου του τεμένους. Οι σιωναζι αποικοι είχαν εισέλθει στο χώρο από την πύλη του Μαρόκου, κατά παράβαση της παράδοσης που απαγορεύει την είσοδό τους το τελευταίο δεκαήμερο της νηστείας του Ραμαζανιού.
Κινητοποιήσεις για τη Μέρα της Ιερουσαλήμ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε δεκάδες πόλεις του Ιράν, με τη μαζικότερη να διαδραματίζεται έξω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μέρος των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μάρτη για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, κατά τις οποίες ισραηλινοναζιστες στρατιώτες σκότωσαν πάνω από 140 άτομα και τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον 11.000 άλλους.
Κρατηθηκα κρατηθηκα, αλλά δε μπορώ άλλο. Το βρωμιαρικο συρυζαιικο κυβερνητικο Νεα απο την Παλαιστινη έχει ξεπεράσει και τα δεξιά site που λένε για 132 νεκρούς. Και αν τα παρακολουθείς, για 132 μιλάγανε και πριν ένα μήνα. Άσε με τους τραυματίες, που οι κυβερνητικοί συριζαιοι τους κατεβάζουν σε 3.800, ενώ πλέον έχουν φτάσει τις 11.000. Και όταν μιλάμε για τραυματίες στην Παλαιστίνη, μιλάμε για ανθρώπους με κομμένα πόδια, χέρια, άλλους τυφλούς και άλλους κατάκοιτους. Με γιατρούς που κάνουν θαύματα, χειρουργώντας χωρίς φάρμακα και χωρίς ηλεκτρισμό, γιατί τον κόβουνε οι σιωναζι.
Δεν ξέρω αν είναι συριζαικη κυβερνητικη σελιδα η τη διευθυνουν ελευθεριακοι, τα Νεα από την Παλαιστινη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ βρωμιάρικη σελίδα.... Το παίζει σαν αντικειμενική φιλοπαλαιστινιακή, και υποβαθμίζει όλον τον αγώνα ζωής και θανάτου των Παλαιστινίων. Αποκρύβοντας ειδήσεις...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παρούσα» στο Athens Pride κι η "σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία"...
Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό Athens Pride και συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας. Στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ της... αξιοπρέπειας και της ισότητας.
* Εδώ δεν ντρέπονται να καυχιούνται υπέρ της σοσιαλδημοκρατίας θα ντρεπόταν για την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, ενώ αυτοί ασχολούνται με...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε... η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στο Gay Pride!
Πρωθυπουργος Τσιπρας
Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι η δεξιά μαζί με την "κεντροαριστερά" δηλώνει παρούσα...
Αντιπροσωπεία στο Gay Pride στέλνει η Νέα Δημοκρατία, σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η NΔ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι παρούσα στο Αthens Pride ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων που υφίστανται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσδιορισμού ή του φύλου τους.
Την Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, η Σοφία Ζαχαράκη και ο Γιώργος Σταμάτης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε παρέκκλιση από την Εθνική  παρακαταθήκη για το Μακεδονικο σημαίνει εθνική ταπείνωση, προδοσία κι αντιμετωπίζεται όπως η αμερικανοκίνητη χούντα!
Όσοι μιλούν για "λύση" οφείλουν προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και μόνον!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sayed Nasrallah: Η Συρία θριάμβευσε στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Καταταξου, στον στρατό, ταξίδεψε στον κόσμο, γνώρισε, ένα σωρό ενδιαφέροντες ανθρώπους και Σκότωσε τους. (Τζων Λένον.)
Ετσι λειτουργεί το σύστημα, στο ΝΑΤΟ.
Σε πληρώνουμε, καλά, για να κάνεις, "ειρηνικες αποστολες" , έτσι λειτουργεί ο Αμερικανικος ιμπεριαλισμος, με μισθοφόρους..(Ειναι μια λύση για τους ανεργους, απελπισμενους και τυχοδιωκτες στο Αμερικα, που σκοτώνουν και την ίδια τη μάνα τους για λίγα δολάρια παραπάνω).

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 18:07
Απόφαση ΠΡΟΚΛΗΣΗ: αύξησαν κατά 50% την αμοιβή των Στρατιωτικών για Αποστολές εκτός συνόρων
Μας φορτώνουν Μνημόνια...
Αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, κλέβουν τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς, πετσοκόβουν μισθούς-συντάξεις, καταργούν τις κοινωνικές δαπάνες...
Αλλά είναι αποφασισμένοι να δώσουν 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Χθες, τα μιλιταριστικά σαιτ διέδωσαν την είδηση ότι αυξάνουν κατά 50% την αμοιβή των Στρατιωτικών που συμμετέχουν στις αποστολές εκτός συνόρων.
Μάλιστα, έχουν το θράσος να τις ονομάζουν "Ειρηνευτικές Αποστολές"!
Δίνουν 50% αύξηση σε όσους συμμετέχουν στις αποστολές στη Βοσνία και το Κόσοβο για να επιβάλλουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι σχεδιασμοί του ελληνικού κράτους που θεωρεί τα Βαλκάνια Ζωτικό του Χώρο!
Δίνουν 50% αύξηση σε όσους συμμετέχουν στις αποστολές των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στο Εμπάργκο στο Λίβανο, ώστε να μπορεί η σύμμαχος τους το Ισραηλινό κράτος θα Δολοφονεί τους λαούς της Μέσης Ανατολής και να επιβάλλει τα συμφέροντα του.
Για να εκμεταλλεύονται μαζί με την ελληνικών συμφερόντων ενεργειακή εταιρεία ENERGEAN τα αντίστοιχα κοιτάσματα στα χωρικά ύδατα της Κατεχόμενης και Αποκλεισμένης Γάζας, που έχουν αρπάξει ως σύγχρονες πειρατές.
Θέλεις να πας σε ειρηνευτική αποστολή δες τι χρήματα παραπάνω θα πάρεις
Καθορισμός ποσοστού προσαύξησης της προβλεπόμενης αποζημίωσης εξωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για υπηρεσία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής στο Λίβανο.
Καθορίζουμε το ποσοστό προσαύξησης της προβλεπόμενης αποζημίωσης εξωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για υπηρεσία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής στο Λίβανο σε πενήντα επί τοις εκατό (50%)
Καθορισμός ποσοστού προσαύξησης της προβλεπόμενης αποζημίωσης εξωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για υπηρεσία στο πλαίσιο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την περιοχή του Κοσσόβου.
Καθορίζουμε το ποσοστό προσαύξησης της προβλεπόμενης αποζημίωσης εξωτερικού του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για υπηρεσία στο πλαίσιο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την περιοχή του Κοσσόβου σε πενήντα επί τοις εκατό (50%).
Εμείς ως φαντάροι δηλώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτε κοινό με αυτούς τους Στρατιωτικούς που εξαγοράζονται και αναλαμβάνουν ρόλο Μισθοφόρου για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των κατασκευαστών, των μεταλλευτικών και ενεργειακών εταιρειών.
Στέκουμε απέναντι σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς που ταυτόχρονα μετατρέπουν τον ελληνικό στρατό σε ΚΑΤΟΧΙΚΗ Δύναμη.
Απαιτούμε την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Κανένας στρατιώτης, κανένα αεροσκάφος, κανένα πλοίο έξω από τα σύνορα.