Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Παρασκευη 8 Ιουνιου 2018



Σαν σήμερα, στις 8 Ιουνίου 1963, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ και μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ιδρύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νέων "Γρηγόρης Λαμπράκης", με επικεφαλής τον κομμουνιστή μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Επρόκειτο για απόπειρα υλοποίησης του συνθήματος που ακούστηκε κατά την κηδεία του δολοφονημένου αγωνιστή, "Κάθε νέος και Λαμπράκης!".
Η κίνηση συσπείρωσε χιλιάδες νέους και νέες σ' ολόκληρη την Ελλάδα, που μέχρι τότε είχαν ενδοιασμούς ως προς την ένταξή τους στη Νεολαία ΕΔΑ.
Από την ενοποίηση των δύο οργανώσεων (ΔΚΝ "Γρηγόρης Λαμπράκης" και Ν. ΕΔΑ), τον Σεπτέμβριο 1964, προέκυψε η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ), με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη και γραμματέα τον μέχρι τότε επικεφαλής της Ν. ΕΔΑ και μέλος της Κ.Ε. του παράνομου ΚΚΕ, Τάκη Μπενά.
Το περιοδικό της κίνησης, "Τετράδια της Δημοκρατίας", έγινε όργανο της ΔΝΛ και αργότερα αντικαταστάθηκε από την εφημερίδα "Η γενιά μας", που παρέπεμπε στη "Νέα γενιά" της ΕΠΟΝ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας παλαιστίνιος διαδηλωτής χτυπήθηκε από ένα ισραηλινό δοχείο δακρυγόνων στο στόμα του, σήμερα στα ανατολικά σύνορα της λωρίδας της γάζας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ευχαριστώ τον αποστολέα για την πολύ χρήσιμη φωτογραφία. Τι δείχνει? Σκοπιανούς υμνητές του Χίτλερ με το χάρτη του "Ιλιντεν"...έτσι για να μπαίνετε στο πνεύμα ποιος είναι ποιος πίσω από το "Μακεδονικό"...
ΥΓ: Κάποια χώρα θέλει "ζωτικό χώρο" πάλι....εσείς ποια νομίζετε?
Οποίος μου πει ποια εταιρία-χώρα θέλει πάλι ζωτικό χώρο κερδίζει ,χρυσούν ωρολόγιον…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιος να πει στον ΠΟΝΗΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗ Τσιπρα ότι στον ΟΗΕ δεν υπαρχει κρατος με το ονομα Μακεδονια
Είναι προδότες, είναι σε διατεταγμένη εμισθη υπηρεσία
Όλοι σήμερα 6 Ιουνιου στα συλλαλητήρια με την Πλευση Ελευθεριας
Και αφήστε να λένε ότι το 90% του ελληνικού λαού είναι φασίστες
Με αφορμή το Μακεδονικό - Σκοπιανό μπορεί να πέσουν, να χάσουν την κουτάλα με το μέλι, αυτό τους καίει.
Η εντολή που έχουν πάρει από τα αφεντικά τους είναι ξεκάθαρη, η ξεπουλάτε τη Μακεδονία η σας ρίχνουμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, η dilma rousseff έφαγε μια γροθιά στο πρόσωπο που έσπασε πολλά δόντια της και διεστραμμένο το σαγόνι της για πάντα. Της εκαναν ηλεκτροπληξία, με καλώδια υψηλής τάσης κολλημένα στο γυμνό της στήθος, αιδοίο, και μέσα στο στόμα. Ήταν δεμένη ανάποδα καθώς το σοκ έκανε τα μάτια της να θολώνουν και το στόμα της να αφριζει μέχρι που πέθανε εντελώς. Ένας γιατρός εκτιμουσε αν ήταν ακόμα ζωντανή και αφού ξυπνήσει, τα βασανιστήρια θα αρχίζαν πάλι από την αρχή. Η rousseff, εκείνη την εποχή στα 20 της, ήταν σε ένα σκοτεινό κελί, με τα ίδια της τα κόπρανα και το αίμα για μήνες, να σαπίζει και να βασανίζεται περισσότερο. Ο άνθρωπος που της το έκανε αυτό τιμήθηκε την περασμένη Κυριακή στο συνέδριο της Βραζιλίας από τον jair bolsonaro, έναν από τους πιο επιφανείς υπερασπιστές της μομφής εναντιον της dilma rousseff.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημειωτέον πως σήμερα είναι η Ημέρα τής αλ-Κουντς.
Υεμένη. Μπόμπες, χολέρα, λιμός, θάνατος - και αυτοί κάνουν διαδήλωση υποστήριξης στη Συρία και τη Χεζμπολλά.
Οι "Χουτι εξτρεμιστές" του Ιράν, που ορισμένοι από εσάς μιλούν, συμπαραστάθηκαν στην κοσμική Συρία όταν κανείς άλλος στον αραβικό κόλπο δεν το έκανε. Υποστήριξαν τον κοσμικό πρόεδρο της Συρίας μπασάρ αλ-Ασάντ κατά της τρομοκρατίας όταν δεν το έκανε κανείς άλλος στον αραβικό κόλπο.
Και αργότερα σήμερα, θα συμπαρασταθούν και στην Παλαιστίνη. Άνευ όρων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ηγεσία του ΚΚΕ σωπαίνει «εκκωφαντικά»γιά την δίωξη Του Παν.Λαφαζάνη!!!Γιατί ???Αυτη η στάση εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες ???
Σχολιο.- Δέν ζήτησε κανένας αβάντα αγαπητέ  ούτε παρακαλάει γιά τά αυτονόητα στήν πολιτική.Απλώς η σταση ενός κόμματος οπως τό ΚΚΕ σέ θέματα κατασκευασμένων διώξεων σέ απλούς πολίτες η συνδικαλιστές πολύ περισσότερο η σκευωρία δίωξης σέ πολιτικά πρόσωπα η καί αρχηγούς κομματών δείχνει τόν τρόπο σκέψης καί λειτουργίας του καί τήν ευαισθησία του σέ θέματα δημοκρατίας ακόμα καί μέσα στά πλαίσια τής Αστικής δημοκρατίας-δικτατορίας..Θελουμε νά καταλαβουμε εάν η σωστή στάση καταδίκης τού ΚΚΕ γιά τόν Ξυλοδαρμό από φασιστοειδή του αντιπαθέστατου μενουμευρωπαίου Δημαρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη είναι μέσα στόν αξιακό του κώδικα η ηταν μιά ανακοίνωση τού συρμού γιά τά μάτια.Καί εάν ο ξυλοδαρμός Μπουτάρη καταδικάζεται γιατι δέν καταδικάζεται η οφθαλμοφανέστατη κατασκευασμένη σκευωρία διώξης τού Π.Λαφαζάνη γιά τούς πλειστηριασμούς???
Σχολιο.-  Καταγγελια δεν περιμενω για την διωξη αρχηγου κομματος απο τους αθλιους συριζανελ
Εστω μονο απο φιλους του ΚΚΕ οχι απο τον περισσο και την ΚΕ αλλα απο τους απλους αγωνιστες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες μάχες στη Γάζα, τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι τραυματίες από τα ισραηλινά πυρά
 Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 17:40
Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον Παλαιστινίων που διαδήλωναν σήμερα στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, έγινε γνωστό από μέλη των ομάδων πρώτων βοηθειών.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός επισήμανε από την πλευρά του ότι ανέλαβε δράση προκειμένου να απωθήσει χιλιάδες Παλαιστινίους, ορισμένοι εκ των οποίων πέταγαν πέτρες στους στρατιώτες και είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη.

Μάτωσε η Γάζα
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 20:06
Οι ισραηλινοναζιστες στρατιώτες για άλλη μια φορά βάρεσαν στο ψαχνό. Από το πρωί της Παρασκευής, ημέρα προσευχής στο Ισλάμ, τουλάχιστον 10.000 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά, ξεχύθηκαν στη συνοριακή γραμμή προσπαθώντας να περάσουν τα συρματοπλέγματα. Μέσα στις φωτιές και τα δακρυγόνα οι νοσοκόμοι μετέφεραν τουλάχιστον 618 τραυματίες 117 εκ των οποίων έφεραν τραύμα από σφαίρα πολεμικού όπλου.
Δύο από τα τέσσερα άτομα που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή είναι ο Νάμπιλ Άμπου Νταράμπα, 26 ετών, που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο Ζιάντ αλ Μπαρίμ ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στα νότια της Παλαιστινιακης περιοχης. 
Οι εφημερίδες Jerusalem Post και Haaretz περιγράφουν με μελανά χρώματα τον τρόπο αντίδρασης του ισραηλινοναζιστικού στρατού και δημοσιεύουν φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται κανέναν σχολιασμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά την παλιοπαρέα της Ροσινάντε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ποιο ύπουλο τρόπο αυτή την φορά, χρησιμοποιεί το Φεστιβάλ της των Αναιρεσεων, για να συνταχθεί στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, αποκαλώντας τον εκπρόσωπο των Σκοπίων ως εκπρόσωπο της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".
Αυτή η απόπειρα γίνεται ακόμα πιο βρώμικη από την στιγμή που ως καλεσμένο την ίδια μέρα έχουν τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Μετώπου Απελευθερωσης της Παλαιστινης στην Ελλάδα, ο οποίος είμαι σίγουρος πως δεν έχει ιδέα για τους πραγματικούς λόγους που τον θέλουν την συγκεκριμένη μέρα ως ομιλητή και είναι δεδομένο πως είναι για ξέπλυμα
Αν στην Ροσινάντε είναι Γερμανοτσολιάδες, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αμετανόητοι και ΒΡΩΜΙΚΟΙ Αμερικανοτσολιάδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις παρά τις υποσχέσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο...
ΑΜΑΝ.--
Οι μαζικές, καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων Ιορδανών εργαζομένων για πάνω από μία βδομάδα ανάγκασαν χτες τον νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιορδανίας Ομάρ Ρατζάζ να ανακοινώσει ξεκάθαρα πως θα αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο που επιδίωκε νέο «μαχαίρι» (μεταξύ 5 και 25%) στα εισοδήματα λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και στα έσοδα, μεταξύ άλλων, και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο απαιτήσεων για «νέα μέτρα» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έπειτα από δάνειο τουλάχιστον 730 εκατ. δολαρίων.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, που είχε διατελέσει κατά το παρελθόν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανακοίνωσε την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερουσίας Φαϊσάλ αλ Φαγέζ, που κάλεσε «όλο τον κόσμο σε ηρεμία». Συζήτησε ακόμη και τις προσπάθειες για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.
Την Τετάρτη στην Ιορδανία πραγματοποιήθηκαν απεργία και νέα διαδήλωση από χιλιάδες εργαζόμενους που δεν παραπλανήθηκαν από τον ελιγμό του βασιλιά Αμπντάλα Β' στις 4 Ιούνη, για αλλαγή προσώπου στον πρωθυπουργικό θώκο. Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης, για έβδομη συνεχόμενη νύχτα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Αμάν, φωνάζοντας μεταξύ άλλων τα συνθήματα: «Ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη». Πάντως, και προχτές βράδυ ξέσπασαν αψιμαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς που τους απώθησαν, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Κατά τα επακόλουθα επεισόδια και λόγω ζέστης αναφέρθηκε πως λιποθύμησαν αρκετοί διαδηλωτές, ενώ ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Νωρίτερα, μπροστά στην έδρα των συνδικάτων στο Αμάν, περίπου χίλιοι δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, γιατροί και φαρμακοποιοί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν πραγματοποιώντας πεντάωρη στάση εργασίας.
Το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε αυξήσεις φόρων από 5% έως 25% για τους μισθωτούς με ετήσια εισοδήματα περίπου 8.000 δηνάρια (περίπου 9.700 ευρώ). Προβλεπόταν επίσης φόρος από 20 έως 40% σε επιχειρήσεις.

2 σχόλια:

e-h είπε...

Ο Fernando Gonzalez Llort λαμβάνει τελικά θεώρηση εισόδου για την είσοδο στη Βρετανία
Μετά από μια μεγάλη καθυστέρηση και μια λαμπρή απάντηση από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, ο Fernando González Llort έλαβε τελικά τη θεώρησή του για είσοδο στη Βρετανία. Τώρα έρχεται στις 13 Ιουνίου για να μιλήσει με τους βουλευτές, την AGM για την καμπάνια αλληλεγγύης της Κούβας , το κόμμα του Κήπου RMT , τη διάσκεψη των εθνικών αντιπροσωπειών της UNISON και τους συνδικαλιστές σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Fernando υπέβαλε την αίτησή του για θεώρηση στις 16 Απριλίου 2018, αλλά ένα μήνα αργότερα του είπαν ότι η αίτησή του χρειάζεται «πρόσθετη επεξεργασία». Πριν από τρία χρόνια, οι Gerardo Hernández και René González, δύο άλλα μέλη του Μαϊάμι Πέντε, είχαν απορρίψει τις θεωρήσεις τους τρεις φορές πριν από μια μακρά νομική πρόκληση και μια πολύ ευρεία εκστρατεία εξασφάλισε τελικά την είσοδό τους. Αυτή τη φορά είχαμε σοβαρές ανησυχίες καθώς η αναμονή πήγε για τη θεώρηση του Φερνάντο και δεν υπήρξε ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μόλις τις τρεις τελευταίες ημέρες, περισσότεροι από 20 βουλευτές του Κοινοβουλίου ήλθαν σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με τις ανησυχίες αυτές. Αυτή η ταχεία αντίδραση απεικονίζει το εύρος της υποστήριξης που υπάρχει στο κοινοβούλιο για την επίσκεψη της Πέντε και για την Fernando την επόμενη εβδομάδα.


Fernando Gonzalez Llort finally receives visa for entry clearance to Britain
After a long delay and a brilliant response by Members of Parliament, Fernando González Llort has finally received his visa for entry clearance to Britain. He is now arriving on 13th June to speak to MPs, the Cuba Solidarity Campaign AGM , the RMT Garden Party, UNISON National Delegate Conference and trade unionists across the country.
Fernando made his visa application on 16th April 2018 but a month later he was told that his application needed ‘additional processing’. Three years ago, Gerardo Hernández and René González, two other members of the Miami Five, had their visas refused on three occasions before a lengthy legal challenge and far reaching campaign finally secured their entry. This time we had serious concerns as the wait went on for Fernando’s visa and there was no update from the Home Office.
In just the past three days over 20 Members of Parliament contacted the Home Office and the FCO raising these concerns. This rapid response illustrates the breadth of support there is in parliament for the Five and for Fernando’s visit next week.

e-h είπε...


Από τους Μαϊάμι Πέντε ήρωας λαμβάνει τελικά βίζα για να επισκεφθεί τη Βρετανία

Ακαδημαϊκή μελέτη λέει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας της Κούβας «ηχητική επίθεση» είναι επισφαλής επιστήμη
Μια νέα ακαδημαϊκή έκθεση έχει προκαλέσει τεράστιες αμφιβολίες σχετικά με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι οι διπλωμάτες της δεχτηκαν επιθεση από κάποιο είδος «ηχητικού όπλου» στη διάρκεια της διαμονής τους στην Αβάνα. Οι ισχυρισμοί χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα από τη διοίκηση του Trump για την απομάκρυνση των Κουβανων διπλωματων από την Ουάσινγκτον και την αναδιάρθρωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Αβάνα σε ένα μόνο υπευθυνο.
Οι κινήσεις έχουν περιορίσει αυστηρά τις διπλωματικές σχέσεις που αναπτύσσονται σιγά-σιγά μετά την επαναπροσέγγιση της εποχής του Ομπάμα με το νησί. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να προωθήσει τη νέα και επιθετική πολιτική εναντιον της Κούβας που έχει επανέλθει σε μια αναχρονιστική πολιτική «Ψυχρού Πολέμου» βασισμένη για άλλη μια φορά σε απειλές, αποκλεισμό και παρέμβαση.


Academic study says Cuba ‘sonic attack’ conspiracy theories are flawed science
A new academic report has thrown huge doubt over US claims that its diplomats were attacked by some sort of ‘sonic weapon’ during their time in Havana. The claims were recently used by the Trump administration to remove Cuban diplomats from Washington and scale back US representation in Havana to just a skeleton staff.
The moves have severely restricted any diplomatic relations that were developing slowly following the Obama era rapprochement with the island. This has also been used to drive forward Trump’s new and aggressive Cuba policy that has reverted back to an anachronistic ‘Cold War’ policy based once again on threats, blockade and intervention.




Η Κούβα "καταγγέλλει προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας της Νικαράγουα ..."
Το Κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει καταγγείλει την «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις» και επιχειρεί να «αποσταθεροποιήσει» τη Νικαράγουα.
Βίαιες διαμαρτυρίες έχουν διεκδικήσει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε όλη την κεντρική αμερικανική χώρα από τις 18 Απριλίου όταν ξεκίνησαν διαδηλώσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων της κοινωνικής ασφάλισης που πρέπει να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση Sandinista. Οι μεταρρυθμίσεις αποσύρθηκαν, αλλά συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες. Υπάρχει τώρα πραγματική ανησυχία ότι οι διαμαρτυρίες έχουν καταληφθεί από δεξιά στοιχεία που επιδιώκουν να αναγκάσουν την «αλλαγή καθεστώτος» εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ντάνιελ Ορτέγκα.Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Trump αυξάνει τις απειλές της κατά της Νικαράγουα και την υποστήριξή της στους βίαιους διαδηλωτές.


Cuba “denounces attempts aimed at destabilising the Republic of Nicaragua..."
The Cuban Foreign Ministry has denounced the “interference in internal affairs” and attempts to “destabilize” Nicaragua.
Violent protests have claimed the lives of many people across the Central American nation since April 18 when demonstrations began against social security reforms due to be implemented by the Sandinista government. The reforms were withdrawn but protests have continued. There is now real concern that the protests have been hijacked by right wing elements intent on forcing ‘regime change’ against the democratically elected government of Daniel Ortega. At the same time the Trump administration has been increasing its threats against Nicaragua and its support for the violent protesters.