Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τριτη 12 Ιουνιου 2018


Στα αγγλικά το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο.
Πόσο μεγαλύτερος εξευτελισμός μιας χώρας, ενός λαού και των τριακοσίων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του!
Πόσο πιο ξεκάθαρη η απουσία κάθε αίσθησης εθνικής αξιοπρέπειας στην παρέα των πλουσιόπαιδων που διαχειρίζονται την τύχη αυτού του τόπου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση στο "Αβέρωφ" διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό και μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν και ο υπόδικος ναζί Χρήστος Παππάς. Φυσικά, από την εκδήλωση αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Συνεχίζει το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας η κυβέρνηση Τσίπρα. Μούγκα στη στρούγκα από τους συριζαίους. Ο αντιφασισμός τους περιορίζεται στις επετειακές διακηρύξεις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραδόθηκε ο 34χρονος επιχειρηματίας που δολοφόνησε τη 13χρονη Γιαννούλα Καραχάλιου στην Άμφισσα. Και βέβαια, αποκαλύφθηκαν και οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το έγκλημα.
Ότι, δηλαδή, περνούσε από τον τσιγγάνικο καταυλισμό με το αυτοκίνητο, καβγάδισε με Τσιγγάνους στον δρόμο, πήγε σπίτι του, πήρε το όπλο και επέστρεψε, πυροβολώντας στην ψύχρα.
Σχολιο.- Σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ένα έγκλημα.
Ομως επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά, σού λέω ότι καθημερινά τον έκλεβαν, αφόδευαν μπροστά στη βιτρίνα τού μαγσζιού του, έστηναν φιέστες και τον κορόϊδευαν με τα δάχτυλα και το στόμα με χυδαίες γκριμάτσες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι τον δικαιολογώ. Θυμάμαι την δική μου οργή, όταν έμπαιναν στο μαγαζί μου, τέσσερις-πέντε μαζί και βάζανε κάτω απ τις φούστες τους ρούχα κκι έφευγαν.
Θυμάμαι ότι μπήκανε 2-3 να μού ζητήσουν"ένα τσιγαράκι", και μόλις έσκυψα να πάρω το πακέτο, μού πήρανε όλα τα λεφτά απ το συρτάρι και φύγανε περιγελώντας με.
Θυμάμαι ότι μού ζήτησαν 1 ευρώ να πάρουν ψωμί, κι όταν τούς έδωσα το φρατζολάκι που μόλις είχα πάρει ζεστό-ζεστό, το πήρανε με ειρωνικό ύφος και βγαίνοντας το πέταξαν στα σκουπίδια.
Κάποτε τρελλαίνεσαι.
Σχολιο.- Πρέπει να δούμε πέρα από το συγκεκριμένο απεχθές και καταδικαστέο έγκλημα τις αιτίες διεύρυνσης της βαριάς εγκληματικότητας. Η βασική ανάγκη για κρατικά σώματα ασφαλείας και σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης είναι για να υποκατασταθεί η αυτοδικία όπου χάνεται κάθε μέτρο και επεκτείνεται η βία και η ανασφάλεια των πιο βασικών ανθρώπινων αγαθών όπως η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και τα βασικά υλικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση την παραγωγή και την αυτοσυντήρηση (δε λέω ιδιοκτησία γιατί θα άρχιζαν οι αχρείαστες αντεγκλήσεις).
 Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κοινωνικού αυτοματσμού έχει οδηγήσει αυτήν την κυβέρνηση, ακόμα περισσότερα από προηγούμενες να έχει παραιτηθεί από την τήρηση του νόμου και τη διασφάλιση της υποτυπώδους ασφάλειας όλων των πολιτών (δε λέω τήρηση της τάξης για τους ίδιους λόγους) σε περιοχές όπ ς τα Εξάρχεια το Μενίδι και την Άμφισσα όπου επικρατεί μία ιδιότυπη φεουδαρχία νέου τύπου, όπου η άσκηση εξουσίας έχει φύγει από το κράτος, και ασκείται από όσους πρωτοστατούν στις τοπικές συμμορίες που πρωτοστατούν σε βαριά εγκληματική δράση οργανωμένων κλοπών και ληστειών και πώλησης ναρκωτικών. Όσοι δεν έχουν λουφάξει απέναντι σε αυτούς τους νεοφεουδάρχες που λιμνάζουν μες στον πλούτο περιτριγυρισμένοι όμως από το λούμπεν και εξαθλιωμένα στοιχεία των ομόφυλων και ομοϊδεατών τους γίνονται στόχος τρομοκράτησης μέσω εξυβρίσεων, βανδαλισμών, απειλών προσβολής ή και πραγματικών προσβολών των βασικών αγαθών που προανέφερα. Είναι παλιά αμερικάνικη συνταγή που ασκείται πάνω από έναν αιώνα από τις συμμορίες της Νέας Υόρκης ως τις μέρες μας στις εξαθλιωμένες γειτονιές των μεγαλουπόλεωνως τις εγκατηλημμένες περιοχές της υπαίθρου.
Εδώ και χρόνια η πλατεία Εξαρχειων και τα πέριξ κυριαρχούνται από πρεζέμπορους κυρίως αλλοδαπής προέλευσης και μηδενιστές τσαμπουκαλήδες αναρχομπάχαλους "Έλληνες" μισέλληνες. Το σπάσιμο του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου που σε τιμά ότι είσαι από τους ελάχιστους που έγραψαν είναι δείγμα του φαινομένου που περιέγραψα.Όταν το κράτος κάνει μετεγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις "ευπαθών" ομάδων στην επαρχία χωρίς να διασφαλίζει την ασφάλεια είτε στη Μόρια είτε στην Άμφισσα,, μία από τα ίδια...
Ο κίνδυνος στην πλατεια Εξαρχειων δεν είναι τόσο για τους εποχούμενους και καφενόβιους αλλά για τους κατοίκους που δεν ταυτίζονται με το μπάχαλο όπως και για τους μικρομαγαζάτορες/μικροεπιχειρηματίες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτρεψε στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει σημεία στο Ιόνιο, που μοιάζουν με την περιοχή της Γάζας.
Αυτό το ανάλγητο ανθρωπάκι ο Τσιπρας είναι ξεκάθαρο πως θεωρεί τον τόπο κληρονομιά του πατέρα του, που μπορεί να τον εξευτελίζει όποτε γουστάρει. Το 'χουν αυτό οι γόνοι των εργολάβων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει σήμερα εργατική τάξη είπε ο άλλος και έφαγε το παγωτό φράουλα.
Ανάμεσα στους πιο ρυπαρούς ανθρώπους είναι κι αυτοί που ισχυρίζονται πως σήμερα έχει εξαφανιστεί η παραδοσιακή χειρωνακτική εργασία.
Ε, ναι! Είναι ρυπαρός αυτός που δεν έκατσε έστω και για λίγα λεπτά να σκεφτεί ποιος φτιάχνει τα υλικά είδη που χρησιμοποιεί καθημερινά. Περιφρονεί τόσο πολύ αυτόν τον κόσμο, ώστε δεν φρόντισε να μάθει ούτε στο ελάχιστο πού πάνε κάθε πρωί, μεταξύ πέντε και εφτά, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που γεμίζουν τα λεωφορεία και τα τρένα.
Είναι ρυπαρός, γιατί δεν νοιάστηκε να μάθει για την ύπαρξη όλων αυτών των ανθρώπων. Άλλωστε, τι τον νοιάζει αυτόν; Δεν είν' αυτός που δουλεύει στα εργοστάσια του Θριασίου και στα ναυπηγεία του Περάματος! Αυτός την εξυπνάδα του θα πει, που κάπου τη διάβασε και συμφώνησε αμέσως.
ΥΓ. Θα παρακαλούσα να μην αρχίσουν σχόλια ως προς το ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο οι χειρώνακτες. Το ξέρω και δεν είναι αυτό που λέω. Επίσης, ότι η χειρωνακτική εργασία περιορίζεται. Κι αυτό γνωστό, μόνο που αφορά ακόμη σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο μισθωτούς στην Ελλάδα και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη.
Σχολιο.- Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί. Κάποιες δουλειές γίνονται στο πάρκο του Ξαρχάκου, ίσως αλλάζουν σηματοδότες, ίσως φυτεύουν δένδρα, δεν ξέρω. Ήταν 8.30 το πρωί και ήδη η μέρα ήταν πολύ ζεστή, έβλεπα δύο να σκάβουν και περιέργως κανέναν από πάνω τους,ο ένας ήταν σίγουρα πάνω από 50 χρονών, μοιραία σκέφτηκα πόσο κουράγιο θέλει σε αυτή την ηλικία να σκάβεις με φτυάρι στους 32 βαθμούς, και μοιραία μετά σκέφτηκα ότι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει αυτό το μεροκάμματο από τον εργολάβο σε σχέση με δεκάδες άλλους που περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν χτυπά και, τέλος, μοιραία σκέφτηκα και μένα που δεν χρειάστηκε στη ζωή μου να δουλέψω χειρονακτικά και πόσο τυχερή ήμουν, ειδικά όταν μετά τα 50 αυτό νομίζω γίνεται αβάσταχτο.
Σχολιο.- Με τον κύριο όγκο της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής να βγαίνει σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία κ.λπ., ας πάνε να κάνουν και μια βόλτα στη Γερμανία, ας πούμε. Κι επειδή ξέρω πως πολλοί απ' αυτούς κάνουν βόλτες και σε χώρες όπως η Γερμανία, αναρωτιέμαι τι στο διάολο βλέπουν εκεί πάνω. Ιδέα δεν έχουν για εκείνα τα εργοστάσια των χιλιάδων εργατών παρόντα σε κάθε γερμανική πόλη; Για να μην αναφερθώ στην IG Metal, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ευρώπης. Αυτό σίγουρα δεν τους ένοιαξε ποτέ. Και ίσως να μην το ξέρουν κιόλας.
Σχολιο.- Εγώ να δεις τι ψυχολογικά τραβάω, διαβάζω αυτά τα ότι δεν παράγουμε τιποτα, δεν έμεινε βιομηχανία στην Ελλάδα κλπ κλπ και λέω βρε αυτοί που τα λένε είναι σοβαροί αθρώποι, αριστεροί, μαρξιστές, εγώ σε εικονική πραγματικότητα πάω και βγάζω το ψωμί μου; Κι ακόμα χειρότερα, λες να έχω τιποτα παραισθήσεις;
Αλλά τα λέγαμε από παλιά αυτά, θυμάσαι; δεν είναι τωρινά..
Σχολιο.- Αν θυμάμαι, λέει! Τότε που ο Ρίφκιν έγραφε για το "τέλος της εργασίας" και θριαμβολογούσαν οι λινατσοπαρέες των μεσοαστών που παρίσταναν τους αριστερούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε εξασφάλιζαν τη γενική αναγνώριση που συγκάλυπτε τα όσα καταμαρτυρούνταν εναντίον τους για τις μεθόδους με τις οποίες πλούτιζαν, κάνοντας δωρεές στο κράτος, ως εθνικοί ευεργέτες.
Στις μέρες μας πετυχαίνουν το ίδιο, ως πρόεδροι ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών.
Το ίδιο μαφιόζοι όπως και τότε. Μόνο που τώρα δεν εξασφαλίζουν απλώς αναγνώριση, αλλά και φανατικούς οπαδούς. Μεταξύ των οποίων και αριστερούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Πώς μπορώ να κάνω συναυλία στο Ισραήλ όταν ξέρω πως
εκατομμύρια Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να παραβρεθούν;”
“Πώς μπορώ να παίξω στο Ισραήλ όταν ξέρω πως η κυβέρνηση
θα με χρησιμοποιήσει για να ξεπλύνει τα εγκλήματά της;”
“Πώς μπορώ να κάνω περιοδεία στο Ισραήλ όταν ξέρω
πως οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν;”
#BDS



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο το πρωί στο Ναύπλιο περνάει εφετείο η νεαρή κοπέλα που σε δίκαη αυτοάμυνα σκότωσε, άθελά της, τον επίδοξο βιαστή της. Και έχει όλο το δίκιο τού κόσμου με το μέρος της

«Φοβήθηκα πολύ εκείνο το βράδυ. Είδα τον Ζ. να πιάνει το στήθος της φίλης μου. Σηκωθήκαμε να φύγουμε. (…) Με τράβηξε από το μαλλί. (…) Ήταν μεθυσμένος (…) Ήταν σωματώδης. (…) Μου είπε (σσ: η 17χρονη φίλη της)ότι κρατάει μαχαίρι. Δεν κατάλαβα πού τον χτύπησα με το μαχαίρι μου. Δεν τον είχα ξαναδεί. (…)Φοβήθηκα πολύ. Η φίλη μου είπε ότι κρατάει μαχαίρι. Είπε στη φίλη μου: «ξέρω τον μπαμπά σου, τι ρούχα είναι αυτά που φοράς; Θα σας γαμήσω». Πραγματικά λυπάμαι για ό,τι έγινε. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια. Ζητάω μια δεύτερη ευκαιρία.»
Αυτά είναι κάποια αποσπάσματα από την απολογίας της Π. στο πρωτόδικο δικαστήριο που διεξήχθη στο Ναύπλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.
Στις 22 Ιουνίου 2016, η 22χρονη τότε Π. είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 46χρονο Ν.Ζ., επιφέροντάς του ένα μοιραίο πλήγμα με μαχαίρι, έπειτα από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε κεντρική πλατεία της Κορίνθου.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου της αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων για την πράξη της, επιβάλλοντάς της την ποινή των 15 χρόνων και 4 μηνών κατά συγχώνευση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της οπλοχρησίας.
Αυτό που δεν της αναγνώρισε ήταν ότι βρισκόταν σε άμυνα. Αυτό που δεν της αναγνώρισε ήταν ότι η 22χρονη και η 17χρονη φίλη της ήταν δυο υποψήφια θύματα βιασμού. Αυτό που δεν αναγνώρισε είναι ότι υπήρξε απόπειρα βιασμού. Αυτό που δεν αναγνώρισε είναι ότι η απόπειρα βιασμού δεν προϋποθέτει τον τραυματισμό, την καθήλωση ή το σκίσιμο των ρούχων του υποψήφιου θύματος αλλά προφανώς ξεκινάει με τη δήλωση μιας τέτοιας πρόθεσης.
Αύριο λοιπόν στις 13 Ιουνίου, δικάζεται στο Ναύπλιο πάλι η υπόθεση της 22χρονης Π. σε δεύτερο βαθμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ» ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.. ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ο Διονύσης Σαββόπουλος θα προλογίσει και θα ανοίξει συμβολικά τη συναυλία,
Τα πρώτα ονόματα που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συναυλία:
Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Λεωνίδας Μπαλάφας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μαρίζα Ρίζου, Ελένη Τσαλιγοπούλου …και άλλοι που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Παρουσίαση: Γρηγόρης Βαλτινός.....
Σχολιο.- Τους εξαθλιώνουν τα μνημόνια που υποστηρίζουμε και μετά τους κάνουμε συναυλίες...
Σχολιο.- Όλα τα σκατα μαζι
Σχολιο.-  Θα πικαρω λίγο τα σφια,
με τον Νταλάρα τους, και την ΚΝΕ, πέρσι. Να τον ξανακαλεσουν πάλι, να τους πει : την τσιμινιερα
Σχολιο.-  ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΩΣ ΤΙΤΛΟΣ...."Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ"!!!!?????..ΚΑΙ ΥΠΌΤΙΤΛΟΣ
.ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΖΗΤΩ ΚΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΖΗΤΩ ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ,ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΖΗΤΩ ΚΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ........!!!!....ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ......"ΟΛΟΙ Μ(Ν)ΑΖΙ....ΜΠΟΡΟΥΜΕ"!!!!!!!...
Σχολιο.- Κι όπως ελεγε ο Πανούσης .. «όλοι οι χαζοί μπορούμε»  !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραήλ δολοφονεί, ληστεύει, καταπιέζει εδώ και 70 χρόνια
εδώ όλες οι πληροφορίες για το κίνημα για Μποϊκοτάζ-Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις κατά του Ισραήλ (#BDS) με λίστες των ισραηλινών και των ευρωπαικών-αμερικανικών εταιρειών που μποϊκοτάρουμε
https://intifadagr.wordpress.com/boycotaz-sto-israel/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συστήθηκε στην Αθήνα, η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας
και την μη αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην επιτροπή την υπήρξε από σημαντικά πρόσωπα με δημοκρατικές και πατριωτικές καταβολές.
Εκτός από τους εισηγητές (Στοφορόπουλος Θέμος, Μηλιαράκης Μανώλης, Σχοινά Κατερίνα, Αποσκίτης Λεωνίδας), πρότειναν ζητήματα κοινής δράσης και άλλοι ακόμα 20 ομιλητές και πολλοί μετά το πέραν των ομιλιών περίμεναν και δήλωσαν την συμμετοχή τους στο έργο της επιτροπής.
Παρευρεθηκε ο Π. Λαφαζανης
Εκδόθηκε ψήφισμα. Τονίστηκε ότι:
Οι συνεχείς υποχωρήσεις στο μνημονιακό καθεστώς και στα εθνικά μας θέματα εξασθένισαν την υπόσταση της Ελλάδας, της οποίας διακυβεύεται πλέον η υπόσταση και η συνοχή.
Το κατεστημένο, όπως παρέδωσε με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, σπεύδει να παραδώσει και την εδαφική μας ακεραιότητα. Αλλά ο λαός δεν θα το επιτρέψει.
Η υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν είναι Εθνικισμός, αλλά πρόταγμα του μεγάλου πατριωτικού αντιφασιστικού αγώνα του λαού, που αξιώνει να μην αναθεωρηθεί η ιστορία.
Η ρευστοποίηση των συνόρων μας θα κατακερματίσει και θα αναφλέξει την χώρα μας και την Βαλκανική.
Η αναθεώρηση των συνόρων, πρέπει να αποτραπεί ειρηνικά από τους πολίτες
Η χώρα μας θα πρέπει να στραφεί στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της, με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στον πολυδιάστατο κόσμο που έχει αναδυθεί.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Δεν υποχωρούμε, διότι η υποχώρηση αυτή, όχι μόνο δεν είναι η πρώτη, αλλά θα είναι η τελευταία πριν την οριστική κατάρρευση.
Δήλωσε συμμετοχή.
Κάνε προτάσεις για την ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
https://www.facebook.com/ photo.php?fbid= 1744106159015915&set=pcb. 1926127054084499&type=3& theater



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 έτη με αναστολή στον Φουρλεμάδη για την υπεξαίρεση 5 εκ.€ ανθρωπιστικής βοήθειας από ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη»
12/06/2018
Ποινή κάθειρξης 16 ετών επιβλήθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», Δημήτρη Φουρλεμάδη, για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος, από ποσά που προοριζόταν για βοήθεια προς τρίτες χώρες.
Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», της ΜΚΟ που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είχε εισηγηθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εισαγγελέας της έδρας, Ιωάννα Τσάλη.
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης δικάζεται με άλλους τρεις κατηγορούμενους για τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης μεγάλων ποσών από τα ταμεία της οργάνωσης, πριν από περίπου δώδεκα χρόνια.
Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα εξής κακουργήματα:
● Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (κακούργημα που επισύρει έως και ισόβια) και
● Απλή απιστία στην υπηρεσία. Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950.
Ωστόσο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» κρίθηκε αθώος για μία πράξη της απιστίας που αφορούσε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη.
Του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του, με αποτέλεσμα να μην του επιβληθούν ισόβια.
Καθώς οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα του Δημήτρη Φουρλεμάδη για αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.
Επίσης, επιδικάστηκε στο Δημόσιο αποζημίωση 5.000 ευρώ από τον Δ. Φουρλεμάδη συν 1.000 ευρώ από τη δεύτερη κατηγορούμενη. Πρόκειται για τη φερόμενη διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου της ΜΚΟ (η ίδια αρνείται ότι κατείχε αυτήν τη θέση), η οποία κρίθηκε με οριακή πλειοψηφία ένοχη για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση από τον Δημήτρη Φουρλεμάδη.
Της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή της. Επίσης, αθωώθηκε από την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία.
Τέλος, ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι δύο οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας, που κατηγορούνταν για το κακουργημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδίκη, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ιδιοποιήθηκε παράνομα:
● 5,1 εκατ. ευρώ, προκαταβολή χορηγίας του ΥΠΕΞ για αποστολή κατεψυγμένων πουλερικών στο Ιράκ.
● Συνολικό ποσό 450.000 ευρώ για πέντε διαφορετικές χορηγίες του ΥΠΕΞ από το 2005 έως το 2007.
Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορά προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατ. ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ.Φουρλεμάδη) που δόθηκε από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι.
Η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της τόνισε ότι τα χρήματα ξοδεύτηκαν «σε ανοίκειες πληρωμές», για δαπάνες άσχετες με φιλανθρωπίες, όπως μισθοδοσίες της ΜΚΟ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, φόροι, αμοιβές σε επικοινωνιολόγους, επιταγές προς τρίτους.
Όταν το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την «Αλληλεγγύη» να επιστραφούν τα 5,6 εκατ. καθώς το πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε, η ΜΚΟ δανείστηκε το ποσό από τον εφοπλιστή Νίκο Φράγκο για να το επιστρέψει στο Δημόσιο. Για να τον εξοφλήσει, του έδωσε τα χρήματα νέας επιχορήγησης από το υπουργείο Εξωτερικών.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην εκτελεστεί το πρόγραμμα με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα προς τις αφρικανικές χώρες, ενώ εντοπίστηκε ποσότητα που είχε αλλοιωθεί και κατασχεθηκε.
Η καταδίκη για την απιστία αφορά σε ποσό 258.000 ευρώ που δόθηκε ως αποζημίωση σε μεταφορική εταιρεία για την ακύρωση συμφωνίας μεταφοράς των πουλερικών.
Το ΥΠΕΞ έχει καταλογίσει στην «Αλληλεγγύη» ποσό επιστροφής 6,4 εκατ. ευρώ (τα 5,6 εκατ. της επιχορήγησης συν τους τόκους) και για την οφειλή έχουν δεσμευθεί ακίνητα της Οργάνωσης αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (στην οποία ανήκε η «Αλληλεγγύη»).
Οι δύο πρωτόδικα καταδικασθέντες κατά την απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης υποστήριξε ότι όλα τα ποσά διατέθηκαν για να καλυφθούν ανάγκες της οργάνωσης και ότι ήταν συνήθης πρακτική να μπαίνουν τα χρήματα σε ένα λογαριασμό κι από εκεί να καλύπτονται οι διάφορες υποχρεώσεις.
«Εγώ ήμουν υπάλληλος», υποστήριξε. «Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφερνε τα προγράμματα απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών. Οταν αρρώστησε ήταν πολιτική βούληση να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τα κοτόπουλα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελεσίδικη απόφαση για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.
Αφορμή η πρόσφατη απόρριψη της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο που άσκησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση παράβασης καθήκοντος επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν είχε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν στείλει στοιχεία για το υψηλό έλλειμμα του 2009 στην Eurostat.
Έτσι η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή είναι πλέον τελεσίδικη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναβολή για τους 12 του Ρουβίκωνα - Στις 15 Φεβρουαρίου η δίκη
 Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018, 16:25
Για τις 15 Φεβρουαρίου του 2019 αναβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο η δίκη 12 μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης.
Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά συνένωση δικογραφιών σχετικά με την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, για διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη. Επίσης, διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού κατηγορούμενου για βιασμό, παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Οι δικογραφίες συνενώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο με την παρέμβαση της συλλογικότητας σε γιατρό, ο οποίος καταγγελεται ότι ζήτησε «φακελάκι».
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δώδεκα κατηγορούμενοι αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μ. Σαλβίνι μιλησε για την επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης, σε ότι αφορά το πλοίο Aquarius
 Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, 18:08
O Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Μ. Σαλβίνι μιλησε για την  επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης τη διάθεση που εξέφρασε η Ισπανία να δεχθεί στο λιμάνι της Βαλένθια το πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.
«Όταν υψώνεις την φωνή πετυχαίνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τονίζει ο Σαλβίνι.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λέγκα προσθέτει: «Ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε τα ποσό των τριάντα πέντε ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη».
Ο Ματέο Σαλβίνι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση που υιοθέτησε με το Aquarius, και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την μεριά του συμπλήρωσε: «Είχαμε ζητήσει μια κίνηση αλληλεγγύης της Ευρώπης για την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω την Ισπανία για το ότι έκανε δεκτή την έκκληση». Η Μαλτα που ηταν στα χωρικα της υδατα αρνηθηκε να τους δεχτει, και τους δεχτηκε η Ισπανια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Οι ισλαμοφασιστες στη Συρία ετοιμάζουν νέα επίθεση με χημικά με την βοηθεια των αμερικανων
 Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, 15:42
Οι αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», με τη συμμετοχή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ετοιμάζουν στην συριακή επαρχία Ντείρ ελ Ζορ προβοκάτσια με χρήση χλωρίου ώστε να δώσουν στις ΗΠΑ και στις δυνάμεις της Δυτικης Αποικιοκρατικης συμμαχίας, που επιχειρούν υπό την αιγίδα τους, την αφορμή για να καταφέρουν νέα πλήγματα κατά συριακών κρατικών εγκαταστάσεων. Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.
«Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε επιβεβαιώσει από τρεις ανεξάρτητες πηγές στην Συρία, η διοίκηση του λεγόμενου 'Ελεύθερου Συριακού Στρατού' με την συνδρομή στρατιωτικών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων , ετοιμάζει μια σοβαρή προβοκάτσια με χρήση δηλητηριωδών ουσιών στην επαρχία Ντείρ ελ Ζορ» δήλωσε ο Κανασένκοφ.
Ο Κανασένκοφ υπογράμμισε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί ότι είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται τέτοιες προβοκάτσιες για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία
Στις αρχές Απριλίου μια σειρά αποικιοκρατικων ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και αληταραδες ισλαμοφασιστες από «τα Λευκά κράνη», είχαν μεταδώσει τα γνωστα τους ψεματα ότι στις 7 Απριλίου τα συριακά δημοκρατικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα. Στις 9 Απριλίου ρώσοι εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν την περιοχή δεν διαπίστωσαν ότι έγινε χρήση χημικών . Ωστόσο στις 14 Απριλίου οι δυτικοι αποικιοκρατες από  ΗΠΑ ,  Βρετανία και  Γαλλία έπληξαν κτιριακές εγκαταστάσεις στην Συρία, όπως σχολεια και νοσοκομεια, που είχαν, όπως ισχυρίσθηκαν, σχέση με την παραγωγή χημικών όπλων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ;
ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα΄πρεπε να ξερει κι ο πολυς ο Προεδρος Παυλοπουλος, εκτος απ το βλακα τον Τσιπρα, οτι η θεση του διευθυντη του Κεντρου Ευρωπαικων Μειονοτητων, επιτιμου προξενου του Κοσοβου στην Σαξωνια και Σαξωνια Ανχαλτ, Βησιγοτθου στην καταγωγη, συμβουλου του Γερμανικου Υπουργειου Εξωτερικων και συγχρονου Φαλμεραγερ ... ειναι, οτι ουδεποτε οι Αρχαιοι Μακεδονες υπηρξαν οχι μονο Ελληνες, αλλα ουτε καν ειχαν καποια μακρινη εστω σχεση με τον ελληνικο πολιτισμο κατα την ελληνιστικη περιοδο... γιατι ανεκαθεν οι Μακεδονες ηταν διαφορετικο εθνος απο τους Ελληνες.. Η΄ ειναι ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ οι ελληνοφωνοι προδοτες, ή ειναι ΓΕΡΜΑΝΟ-ΦΙΛΟΙ, ΝΕΟ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΝΕΟ-ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ !! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγάλο «ΝΑΙ» 12.06.2018, Μίκης Θεοδωράκης
Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.
Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.
Αθήνα, 12.6.2018
Μίκης Θεοδωράκης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι ειναι καραμπινατη Εθνικη Προδοσια. Εχουμε να κανουμε με Εθνοπροδοτες. Πρεπει να πεσει η κυβερνηση και να ακυρωθει η συμφωνια με την απειλη αποχωρησης απο το ΝΑΤΟ, αν δεν την παρουν πισω. Το γουδη ειναι το λιγοτερο...

Έχει επιτευχθεί μια ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα και έχει επιτευχθεί λύση στην 25χρονη διαμάχη με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη τύπου στην οποία πλαισιώνονταν από όλα τα μέλη της κυβέρνησής του .

Ζ.Ζαεφ: Εχουμε μια ιστορική λύση. Με την απόφαση ενισχύουμε τη μακεδονική ταυτότητα. Μακεδόνες, προστατευμένοι και ενισχυμένοι για πάντα.
Τέρμα πια το πΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς συμφωνίες όπου αποφεύγεται η μακεδονική γλώσσα.
Ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (με μετάφραση, σε όλες τις γλώσσες).
Μακεδονική, χωρίς υποσημειώσεις. Η υπηκοότητα είναι Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Τα κέρδη μας είναι ανεκτίμητα - μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία
Η συμφωνία προβλέπει την επιβεβαίωση της μακεδονικής γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη.
Αγαπητοί πολίτες, αυτή είναι η σωστή λύση! Τον πήραμε μέσα από μια αφοσιωμένη και πατριωτική δέσμευση. Όλες οι λεπτομέρειες είναι μπροστά στο κοινό.
Μετά την επικύρωση, η Ελληνική Δημοκρατία θα στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπου θα ενηημερώνει ότι οι δύο χώρες δεν θα αμφισβητείται ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την χώρα να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ταυτόχρονα με την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της γειτονικής χώρας (Βόρεια Μακεδονία θα λέγεται;) στο ΝΑΤΟ, ξεκινάει και η αποσταθεροποίηση στη Σερβία.
Από μέρα σε μέρα περιμένω τα άρθρα και τα ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για το τυραννικό καθεστώς του Βελιγραδίου, για την προμήθεια από τη Ρωσία όπλων που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη κ.λπ. Ακόμη και κορμοράνο σερβόφωνο περιμένω να δω. Και φωτογραφίες με σκοτωμένους στρατιώτες της Βέρμαχτ, τότε που απέτυχε ο εκπολιτισμός και εξευρωπαϊσμός της καθυστερημένης αυτής βαλκανικής γωνιάς.
Ρωσόφιλη τη θεωρούν την κυβερνηση της Σερβιας και ήδη έχουν ενοχληθεί γιατί έκανε παραγγελίες στη Ρωσία. Ακριβώς γιατί νιώθει απειλούμενη με την επέκταση του ΝΑΤΟ στα νότια σύνορά της, άρα την περικύκλωσή της. Αυτές τις μέρες γίνονται και κινητοποιήσεις στη Σερβια για την αύξηση της βενζίνης που η κυβέρνηση καταγγέλλει πως υποκινούνται από πλούσιους φιλελεύθερους και από τη Δύση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία όπως Ουκρανία; “Εξέγερση της βενζίνης” για ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης;
12/6/2018
Μια εξαιρετικά περίεργη εξελίσσεται στην Σερβία τις τελευταίες ημέρες με μία ιδιότυπη “εξέγερση” αριθμού πολιτών που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του Βελιγραδίου και την κυβέρνηση να μιλά για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης με σκηνικό Ουκρανίας.
Δηλαδή ανατροπή της διακείμενης φιλικά προς την Μόσχα κυβέρνησης, η οποία όπως κρατά τις ισορροπίες με την Δύση και την διαδοχή της από μια κυβέρνηση-μαριονέτα των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.
Υποτίθεται ότι εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους στην αύξηση της τιμής των καυσίμων (μόλις κατά 3% αύξηση ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε η τιμή τους μέχρι και 10% σε ένα μήνα), καθημερινά, σε συγκεκριμένη ώρα, μπλοκάρουν την κυκλοφορία, σβήνοντας τα αυτοκίνητα στο μέσον του δρόμου, όπου κι αν βρίσκονται.
Οι τιμή των καυσίμων στη Σερβία αυξήθηκε κατά 3% μέσα σ ένα μήνα. Έτσι η αμόλυβδη 95 οκτανίων κοστίζει 155,9 δηνάρια (1,33 ευρώ) το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης -ντίζελ- 165 δηνάρια(1,41 ευρώ).
Ο τρόπος αυτός αντίδρασης οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και είχε μεγάλη ανταπόκριση στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις, ενώ από εχθές εφαρμόζεται και σε περιφερειακές οδικές αρτηρίες που συνδέουν την πρωτεύουσα με το εσωτερικό της χώρας.
Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός των δρόμων ανακοινώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως εκτιμούν αναλυτές η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην άνοδο της διεθνούς τιμής, αλλά κυρίως στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αποτελεί δέσμευση της Σερβίας προς το ΔΝΤ για να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε για «για οργανωμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση και κάποιους μεγιστάνες που θέλουν να έρθουν στην εξουσία χωρίς εκλογές», ενώ ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν μίλησε για «σενάριο Ουκρανίας με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα και να ανατραπεί βίαια η νόμιμη εξουσία».
Ο ίδιος ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε πριν λίγους μήνες πως πρόκειται να αγοραστούν έξι ρωσικά μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17, αλλά το κυριότερο ότι . θα δημιουργηθεί και μια νέα βάση για τα ελικόπτερα αυτά στην οποία θα υπάρχει και ρωσικό προσωπικό.
Έτσι η Ρωσία θα αποκτήσει και επίσημα, στρατιωτική παρουσία στην Σερβία.
Επίσης αποφασίστηκε η αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων Buk-M1 και Buk-M2, αλλά και έξι επιπλέον μαχητικών MiG-29, ενώ ίσως προχωρήσει και η προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας S-300 από τη Λευκορωσία.
Ο Βούλιν είπε πως οι στενές στρατιωτικές και όχι μόνο σχέσεις Βελιγραδίου – Μόσχας έχουν αλλάξει και ισχυροποιήσει τη θέση της Σερβίας διεθνώς.
Τον Οκτώβριο η Ρωσία παραχώρησε στην Σερβία έξι μεταχειρισμένα μαχητικά MiG-29 και υποσχέθηκε την παραχώρηση 30 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων.
Hδη η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση.
Το “κόλπο”, αν πρόκειται για “κόλπο”, είναι εξαιρετικό: Το ΔΝΤ μπαίνει, προκαλεί αύξηση τιμών, οι πολίτες εξεγείρονται, η κυβέρνηση ανατρέπεται, η διαδοχή είναι πλέον η κυβέρνηση που θέλει το ΔΝΤ, δηλαδή η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη 13/6: Εκδήλωση του Δρόμου για λαϊκισμό
"Εθνολαϊκισμός" σε Ελλάδα και Ευρώπη Φαντάσματα, αντιθέσεις, προοπτικές
“ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΜΟΣ” ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Τετάρτη 13 Ιουνίου, 19:30
Στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ερμού 134, σταθμός Θησείο
Ομιλητές:
Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος-συγγραφέας
Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος
Κώστας Δημητριάδης, εφημερίδα Δρόμος
Συντονίζει ο Ρούντι Ρινάλντι
Διοργάνωση: εφημεριδα Δρόμος της Αριστεράς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι μιλούν για "λύση" στο Σκοπιανο οφείλουν προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψηφισμα και μόνον! Ειδάλλως είναι προδοτες!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησαν τα "όργανα"... Πρέσπες - Γενικός Ξεσηκωμός. Ενεργοποίηση του άρθρου 120

Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία είναι ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο.
Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας.
Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράτουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας (με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελειώδους αρχής της λαικής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Πρέσπες - Γενικός Ξεσηκωμός. Ενεργοποίηση του άρθρου 120
Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους μια πατριωτική, εθνική "φωνή"... Καμμένος: Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Την κάθετη διαφωνία του με μια συμφωνία για το Σκοπιανό που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» κατέστησε σαφή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει, όταν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή.
Οποιοι βουλευτες των ΑΝΕΛ δεν πειθαρχισουν, θα διαγραφουν από τους ΑΝΕΛ.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο ονοματολογικό, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως αν υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις των Σκοπιανών και για δημοψήφισμα, τότε πριν έρθει για κύρωση η συμφωνία στη Βουλή, θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, για να αλλάξει την απόφαση του 1992.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαμπά, τα μάτια μου. Δεν μπορώ να δω!
Πως να παρηγορήσει ο Σύρος πατέρας το γιο του καθώς ξυπνάει τυφλός για πρώτη φορά μετά από αεροπορική επίθεση των Νατοϊκών κατοχικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία;

Ούτε ίχνος δεν πρεπει να μεινει των αποικιοκρατων αμερικανών, γάλλων, κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών σε Συριακή γη!
Χωρίς έλεος... εξολόθρευση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το πεις ή γράψεις σε πάνε με τον "αντιρατσιστικό" νόμο...
- FASCI + FROCI
- φασίστες  + πούστηδες
Όταν το λένε οι ίδιοι στην Ιταλια είναι ζήτημα "υπερηφάνειας"...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πρόσφυγες» που προσπαθούν να σωθούν από την πείνα και φθάνουν χορευουν στο καραβι απο τις αποικιοκρατικες ΜΚΟ της «φιλανθρωπίας» στην Ιταλία...
Το ήμισυ από Αυτούς τους ... "Πεινασμένους" είναι ΙSIS και το άλλο μισό είναι ... Μπόκο Χαράμ!!! (μετά των οικογενειών και συγγενών τους!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΤΗΣ  ΛΑΕ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΑΡΗ  ΣΤΗ  ΜΕΣΟΥΝΤΑ  ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ  ΑΡΤΑΣ
                                     ΣΤΙΣ 16  ΚΑΙ  17  ΙΟΥΝΙΟΥ
   Συντρόφισσες – σύντροφοι
   Σχετικά με την πολιτική εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη, 73 χρόνια απο τη μέρα που ο πρωτοκαπετάνιος πέρασε στην Ιστορία, που προγραμματίζουμε ως ΛΑΕ για τις 16 και 17 Ιουνίου και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, το πρόγραμμα για τους μετακινούμενους με πούλμαν απο Αθήνα, διαμορφώνεται ως εξής:
   Σάββατο 16 Ιουνίου.
   Αναχώρηση των πούλμαν απο πλατεία Κάνιγγος στις 10.00. Η επιβιβαση των συντρόφων απο τα Μέγαρα θα γίνει στα Goodys Μεγάρων και της Αργολίδας και Κορινθίας στον Ισθμό.
   Άφιξη σε Άρτα στο ξενοδοχείο « Άρτα ΠΑΛΛΑΣ » περι τις 15.00.
   Στις 13.30, στα γραφεία της ΛΑΕ Άρτας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από   το Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το βράδυ στις 21.00, στην Πλατεία Μονοπωλίου της Άρτας, θα παρακολουθή-
σουμε λαϊκή συναυλία με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας, στην οποία θα παρέμβει ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ.
   Κυριακή 17 Ιουνίου.
    Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μεσούντα στις 10.00.
 Στην πορεία προς Μεσούντα, με ολιγόλεπτη στάση στις Μελάτες Τζουμέρκων, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους δεκάδες μαχητές και μαχήτριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι το Πάσχα του 1947 και σφαγιάστηκαν από τον κυβερνητικό στρατό και τις παρακρατικές συμμορίες της περιοχής.
Άφιξη στη Μεσούντα και συμμετοχή στις 12.00, στην κεντρική εκδήλωση στο μνημείο του πρωτοκαπετάνιου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.
Στην κεντρική εκδήλωση, θα γίνει κατάθεση στεφάνου και ομιλία απο τον Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Πεσλής, απο τους τελευταίους επιζόντες αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ της περιοχής.
   Για τους νεότερους και τους πιό τολμηρούς, που θα διαθέτουν στοιχειώδη ορειβατικό εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια), θα υπάρξει χρόνος, με τη βοήθεια των συντρόφων της Άρτας, να προσεγγίσουν μεσα απο μονοπάτι, το σημείο που έφυγε μαζί με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.
   Αναχώρηση από Μεσούντα για Βουλγαρέλι, όπου προβλέπεται στάση για καφέ.
   Στις 16.30 αναχώρηση για Αθήνα, με προβλεπόμενη ώρα άφιξης περί τις 21.00.
   Τέλος, να ενημερώσουμε όλους όσους θελήσουν να έλθουν στη Μεσούντα με δικό τους αυτοκίνητο, ότι η ευχερέστερη πρόσβαση είναι απο Άρτα - Βουλγαρελι, απο την οποία απέχει 57 χιλ. περίπου.
 Απο την οργανωτική επιτροπή