Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πεμπτη 14 Ιουνιου 2018


Στο Χάρβαρντ το αρχείο του Νίκου Γκάτσου. Αδιάφορο το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού
13/06/2018
Στη Βιβλιοθήκη του Χάρβαρντ, στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, θα στεγάζεται, πλέον, το αρχείο του μεγάλου μας ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, η απόκτηση του αρχείου αποτελεί μία ιδιαίτερης σημασίας προσθήκη στη συλλογή της Βιβλιοθήκης, αφού θα ρίξει περισσότερο φως στη νεοελληνική λογοτεχνία αλλά και στην εξέλιξη του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού του 20ού αιώνα, διατιθέμενη παράλληλα για έρευνα σε φοιτητές και επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.
Στη Βιβλιοθήκη του Χάρβαντ περιέρχονται, μεταξύ χειρογράφων, δακτυλόγραφων, σημειωματαρίων, αλληλογραφίας, βιβλίων, φωτογραφιών και ηχογραφήσεων:
• Δεκαοκτώ επιστολές από τον Οδυσσέα Ελύτη (που κυμαίνονται από τρεις έως 25 σελίδες),
• Καρτ-ποστάλ 50 ετών από την καλή του φίλη και δημοφιλή διεθνώς ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη,
• Αλμπουμ με υπογραφές των συνθετών,
• Κασέτες με τίτλο «Τραγούδια εν εξελίξει»,
• Το σενάριο του «America» της Ελία Καζάν (με σχολιασμούς του Καζάν) και
• Σχολιασμένα δακτυλόγραφα των Γιώργου Σεφέρη, Archibald MacLeish, Desmond O’Grady και Charles Haldeman.
Εντούτοις, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, που αδιαφόρησε πλήρως για το αρχείο του μεγάλου δημιουργού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσαυγίτες προχωράνε σε κατάσχεση σε βάρος ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, επειδή τους είπε “νοσταλγούς του Χίτλερ”
13/6/2018
Τα ποσά που τους επιδίκασε το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έσπευσαν να εισπράξουν δύο πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές και ένας νυν, αφού ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε επειδή τους αποκάλεσε “νοσταλγούς του Χίτλερ”.
Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές είναι οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του news247, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σημείωσε πως η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση κινείται στην κατεύθυνση μιας προσπάθειας που γίνεται για να “νομιμοποιηθεί ως πολιτικό κόμμα ακραίων αντιλήψεων η Χρυσή Αυγή. Αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με ένα νόμιμο κόμμα, έχουμε να κάνουμε με μία εγκληματική συμμορία βεβαρημένη με εγκλήματα, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ.”
Ο ίδιος, υπενθύμισε πως η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, αποτελούν “τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των ταγματασφαλιτών”.
Ο Σ. Ζαριανόπουλος, είχε καταδικαστεί, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες, που στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτώβριου, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Απ ‘ότι φαίνεται, η “ηθική βλάβη” η οποία προκλήθηκε στους χρυσαυγίτες, δεν είναι μόνιμη και μπορεί να γιατρευτεί με κάμποσα λεφτά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οποιος ειδε τη στημενη συνεντευξη του δωσιλογου αμερικανογερμανοτσολια Τσιπρα μπροστα στο αμερικανακι Παπαχελα και τον Συριζοφρουρο Παπα της ΕφΣυν , βοηθο του ασυρματιστη που κανει τη μονη και αληθινη αντισταση απο τα υπογεια του Μαξιμου, καταλαβε πως θα παει η δουλεια:
1) Θα εξαντλησει 4ετια με το σανο της σταθεροτητας και το πλανο για αναπτυξη, για να αρπαξει ο,τι προλαβει πριν τον ριξει ο λαος. Πονταρει στην κοντη μνημη του λαου, αλλα τα φορομπηχτικα μετρα θα ειναι τοσο σκληρα που ουτε το δικο τους δε θα βρουνε οι κατσαπλιαδες.
2) Η εκλογικη κομπινα του Αριστερα - Δεξια ψοφησε. Πλεον θα "εξευρωπαϊστει" και θα παιζει μπαλα με το "Κεντροδεξια - Κεντροαριστερα" αφου ΤΙΝΑ. Οποτε τα αναχωματα του Μπομπολα και του Καμμενου θα κανουν σκαντζα, Φωφη τσοντα συνεργασια με Συριζα  στη θεση των Ανελ.
3) Η Αριστερα χρεωθηκε τον δωσιλογισμο του ξεπουληματος της Μακεδονιας. Τελεια και παυλα με ο,τι αυτο συνεπαγεται για το χωρο της Αριστερας...
4) Η επιχειρηματολογια των αμερικανοτσολιαδων γκρουπουσκουλων του 0,00% τυπου Ανταρcia ειπωθηκε λεξη προς λεξη απο τον εθελοδουλο προδοτη Τσιπρα στη δικαιολογηση των αδικαιολογητων οπως γιατι δεν περναει απο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή απ τη Βουλη για επικυρωση το θεμα του ονοματος και του erga omnes. Συκοφαντηση του κοσμου, ριξιμο του φταιξιμου στον κοσμο που τους ξαναβγαλανε οποτε καλα να παθετε με το 3ο μνημονιο γιατι μας ξαναψηφιζατε, φασιστες ολοι οσοι με τα συλλαλητηρια, φασισμος να μην αποφασισει μια χωρα το πως θα αυτοδιατεθει μια μικροτερη με κλεψιμεϊκη ιστορικη συνειδηση - μεχρι Λενιν επικαλεστηκε ο γερμανοτσολιας!
5) Μουγκα για τους 2 Ελληνες κρατουμενους, μουγκα για τον κομμουνιστη Κουρδο που τον παρεδωσαν για σφαγη με γελοια επιχειρηματα "διαφωνω μεν αλλα υποστηριζω τις αποφασεις της Δικαιοσυνης" , μουγκα για το Κυπριακο.
6) το ΚΚΕ σταθερος πυλωνας στηριξης του συστηματος, ασπονδυλος και πληρως ελεγχομενος αντιπαλος, βασταζος και εγγυητης στο ξεπουλημα του λαου με τον αποπροσανατολισμο του
Συμπερασμα: Πρεπει να τους παρει φαλαγγι ο λαος ΟΛΟΥΣ αυτους τους αργυρωνητους ξεφτιλες και υποτακτικους αν θελει τη σωτηρια του και των παιδιων του, γιατι εχουν βαλθει να μας τελειωσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν σβάστικα στο Αφγανιστάν
Πηγή προσκείμενη στον στρατό είπε ότι επρόκειτο μάλλον για «διεστραμμένο αστείο» παρά για ενέργεια νεοναζί.
http://www.imerodromos.gr/aystraloi-stratiotes-ypsosan-svastika-sto-afganistan/
EΡΩΤΗΜΑ : Συνεχίζετε να έχετε διάθεση για τέτοια αστεία?? La vita e bella? Η ζωή είναι ωραία (στο 'Aoυσβιτς)??????!!!!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μ' αυτούς που ενώ αναγνωρίζουν πως όλα υπόκεινται σε σχεδιασμούς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αρχίζουν τα απίθανα για ανυπαρξία σλαβομακεδονικού έθνους και σλαβομακεδονικής γλώσσας. Λες και εξαρτάται απ' αυτούς το δικαίωμα κάθε λαού στον αυτοπροσδιορισμό. Λες και τους ανέθεσε η UNESCO να ξεδιαλέξουν μεταξύ των γλωσσών και διαλέκτων του πλανήτη.
Σχολιο.-  εξηγήστε την άποψη σας για την ύπαρξη έθνους σλαβομακεδόνων. δηλαδή με ποιόν τρόπο για εσάς εκπληρώνονται οι προυποθέσεις της κοινότητας της γλώσσας , της κοινότητας του εδάφους, της οικονομικής συνοχής και της ψυχοσύνθεσης. παρακαλώ μην νομίζετε ότι είναι προβοκατόρικο το ερώτημα μου. θα ήθελα να μάθω την άποψη σας.
Σχολιο.- Ο προσδιορισμός μιας γλώσσας έχει να κάνει και με τον γεωγραφικό προσδιορισμό του προσδιορίζοντος. Αν πουν οι κύπριοι ότι μιλούν κυπριακά αντί για ελληνικά που είναι μια μικρή παραλλαγή των ελληνικών επειδή μένουν στην Κύπρο όλοι θα πουν οκ, έτσι θέλουν να αυτοπροσδιορίζουν τον ιδιωματισμο τους ή την διάλεκτό τους... Η γλώσσα των Σκοπίων σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη (η επιστήμη!) είναι βουλγαροσλαβικά ή βουλγαροσερβικά, όμως αυτοί που τα μιλούν ξεκινώντας από το που μένουν λένε ότι είναι απλώς μακεδονικά.
Σχολιο.- εκεί έγκειται και ο δικός μου προβληματισμός. σαν γλωσσική κοινότητα πολύ δύσκολα ξεχωρίζουν από τα βουλγαρικά και τα σέρβικα...(σαν να λέμε ότι η κρητική ντοπιολαλιά είναι "γλώσσα"...προσωπικά δεν έχω ζήτημα με το πώς θέλουν να ονομάζουν τους εαυτούς τους , φοβάμαι όμως ότι πολύ σύντομα η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας θα δημιουργήσει μεγάλα θέματα...
 καλό είναι ποτέ να μην ξεχνάμε πως γεννήθηκε αυτό το κράτος(σε ποια χρονική στιγμή και υπο τις οδηγίες ποιών). επίσης είναι ένα πολυεθνικό κράτος....η αναγνώριση γλώσσας/εθνικότητας δεν γίνεται στα πλαίσια ενός σοσιαλιστικού κράτους..!! εκεί η ταυτότητα θα προστατεύονταν πάνω απο όλα..
να προσθέσω και κάτι άλλο , αν η γέννεση ενός έθνους έχει να κάνει με οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες (επιλογή της αστικής τάξης) τότε που ήταν αυτή η αστική τάξη στα τέλη του 19ου/αρχές 20ου αιώνα? αν μιλάμε για το Ίλιντεν τότε αυτό ήταν ξεκάθαρα μια αγροτική εξέγερση..
 σωστό είναι ότι κάνουμε ότι λέει το ΝΑΤΟ..και ο Μιλόσεβιτς όμως όταν υπέγραφε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...έγινε εξώφυλλο στο TIME magazine....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βάση τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, η γειτονική χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ. Εντούτοις, ο Ζάεφ ενδέχεται να χάσει τις εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει τη συμφωνία και να επαναφέρει το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Στην περίπτωση αυτή, η προσφορά του Τσίπρα στους ιμπεριαλιστές θα ξεπερνάει κάθε προσδοκία:
Καμιά αλλαγή ονόματος της "Μακεδονίας", με τη στήριξη του ίδιου του ΝΑΤΟ, του οποίου, πλέον, θα είναι εκλεκτό μέλος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αυτή η μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων δεν θα χαθεί».
Κοινή δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Χαίρονται οι φονιάδες και αποκαλύπτουν πως η όλη φασαρία είναι για την επέκταση της εξουσίας τους σε ολόκληρη τη Βαλκανική.
Ε! Δεν θα πανηγυρίσω μαζί τους. Θα 'ταν σαν να έφτυνα τα εφηβικά και νεανικά μου χρόνια. Και θα ντρεπόμουν για όλη την υπόλοιπη ζωή μου αν το έκανα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όποιον αμφιβάλλει ως προς το τι ακριβώς συνέβη χθες, ο ενθουσιασμός των πολιτικών εκπροσώπων της γειτονικής Αλβανίας δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων.
Όλα για την ευρωαντλαντική προοπτική των Βαλκανίων έγιναν! Όλα στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!
Αυτό πέτυχε χθες ο Τσίπρας. Αυτό χειροκροτούν κι εκείνοι που δεν θέλουν με τίποτα να δουν για ποιο λόγο γινόταν η όλη φασαρία.
«Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.
«Θα επιφέρει (σ.σ. η συμφωνία) την όσο πιο γρήγορη ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζίμ Μπάσια.
Η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσιάτι.
Εμένα μ' ενδιαφέρει ότι πανηγυρίζουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και όλα τα τσιράκια τους στα Βαλκάνια.
Κι όταν πανηγυρίζει ο εχθρός κάτι δεν πάει καλά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ερωτηματα μιας και εχω ακουσει πολλα αλλα ειδικος δεν ειμαι..ο αυτοπροσδιορισμος του παει εκατονταδες χρονια πισω ή μηπως υποκινηθηκε τον 19ο αιωνα απο τους βουλγαρους...καποιοι αλλοι λενε οτι επι τιτο εγινε αυτο ...,εχω και αλλα στο μυαλο μου αλλα ας τα αφησω για αργοτερα..ειναι βουλγαρικη διαλεκτος η γλωσσα τους οπως μαλιστα και φιλος μου που σπουδασε στα σκοπια και εχει κανει ταξιδια και στην σερβια αλλα και στην βουλγαρια ισχυριζεται



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού και πότε διατυπώθηκε η αντίρρηση στο σλαβομακεδονία?
Από την Πριν τον Παύλο Μελά εποχή. Τα υπόλοιπα, περί Τίτο είναι οι συνήθεις ασυναρτησίες της Εθνικιστικής σαπίλας που δεν περιορίζεται μόνο στην δεξιά πολυκατοικία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Εκτορας Κουφοντίνας: Ο πατέρας μου κάνει σκληρή απεργία πείνας -Τρεις φορές έφτασε σε ημικωματώδη κατάσταση
 11|06|2018 19:46
Για την απεργία πείνας του πατέρα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρθηκε σε άρθρο του ο γιος του, Εκτορας.
Σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε ότι ο πατέρας του δικαιούται να ζητάει άδεια και ότι έχει προχωρήσει τρεις φορές σε απεργία πείνας. Κάτι το οποίο τον έφερε σε ημικωματώδη κατάσταση. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε τρία χρόνια θα αποφυλακιστεί.
Αναλυτικά το κείμενο του:
«Δύο εισαγγελείς διάβασαν και εφάρμοσαν τον νόμο. Τον νόμο που ισχύει εδώ και δεκαετίες. Τον νόμο που οι προκάτοχοί τους αγνοούσαν εδώ και 8 χρόνια. Και οι δύο αυτοί εισαγγελείς στην συνέχεια διώχθηκαν πειθαρχικά, ενώ τους παραγγέλθηκε και η κατασκευή πλαστού πειθαρχικού σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Και η κυβέρνηση το επιτρέπει. Επιτρέπει σε μια χούφτα μαφιόζων, να κυβερνάν αυτό τον τόπο.
Η άδεια δεν εξαρτάται από το είδος της παράβασης ή το μέγεθος της ποινής. Είναι σαφές αυτό. Η άδεια ισχύει για όλους, και θα έλεγα ότι αφορά περισσότερο ακριβώς τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ποινές. Εκείνο που αλλάζει ανάλογα με την ποινή είναι το χρονικό σημείο από το οποίο και πέρα δικαιούται κανείς άδεια. Το οποίο το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.
Κάτι που δεν αναφέρει κανείς, είναι το γεγονός ότι οι χουντικοί δεν «έπαιρναν απλώς άδειες» στα 15 χρόνια. Αποφυλακίστηκαν, στα 15 χρόνια, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1990, υπό την ρητορική ότι: «Η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» και επειδή: «Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας». Αποφυλακίστηκαν, στα 15 χρόνια, και αποφυλακίστηκαν χωρίς καμία μεταμέλεια ή συγγνώμη, απέναντι στον ελληνικό λαό.
Ο Δ. Κουφοντίνας έχει φτάσει πλέον στα 16 χρόνια κράτησης. Σύμφωνα με τον νόμο, τον δικό τους νόμο, δικαιούται άδεια εδώ και 8 χρόνια, ενώ προβλέπεται να αποφυλακιστεί σε 3 χρόνια από τώρα, δηλαδή όταν θα έχει συμπληρώσει 19 χρόνια κράτησης. Παρόλα αυτά σήμερα, ύστερα από 16 χρόνια αδιάκοπης κράτησης και χωρίς κανένα πρόσχημα, οι νονοί της πολιτικής ζητάν απροκάλυπτα την συνέχιση μιας αέναης αιχμαλωσίας.
Η κυβέρνηση από τη μεριά της, ζητάει πλέον και αυτή, την συνθηκολόγηση του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα σαν αντάλλαγμα για την παραχώρηση της άδειας που δικαιούται. Την στιγμή που αυτοί, ως κυβέρνηση, υπέγραψαν και υπέκυψαν σε όλα όσα τους ζητήθηκαν, δεν αντέχουν ότι ένας πολιτικός κρατούμενος, δείχνει ότι υπάρχει και εκείνη η Αριστερά, που δεν υποτάσσεται, και σηκώνει πάνω του την λέξη: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι ασυνεπές, εκείνος που στράφηκε κατά των νόμων, τώρα να τους επικαλείται. Εκείνος όμως, ζητάει το αυτονόητο: Να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο δικός τους νόμος. Αν θεωρούν ότι όποιος διαφωνεί με τον νόμο πρέπει και να εξαιρείται από αυτόν, τότε ας εξαιρεθούμε από όλους τους νόμους με τους οποίους διαφωνούμε. Ας εξαιρεθούμε και από την ίδια την φυλακή, με την οποία επίσης διαφωνούμε. Αλλά αν είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι, τότε να εφαρμόζονται όλοι. Μα ας αφήσουμε, για μια στιγμή, τι λέμε και τι κάνουμε εμείς. Εμείς εξάλλου είμαστε οι «κακοί». Αλλά οι άλλοι; Οι «άριστοι»; Εκείνοι που ψηφίζουν τους νόμους και επικαλούνται την τάξη, είναι οι ίδιοι που στην περίπτωση της άδειας ζητάνε να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι εκείνοι που σηκώνουν το τηλέφωνο και παραγγέλνουν πειθαρχικά. Είναι εκείνοι που προαναγγέλλουν ειδικά νομοσχέδια με τα οποία όταν γίνουν κυβέρνηση θα συλλάβουν συγκεκριμένο κόσμο. Είναι εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται οι ίδιοι μέσα, για μια σειρά από οργανωμένα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει με γρήγορο ρυθμό, κάθε μέρα, όπως αναφέρεται και στο ιατρικό ανακοινωθέν. Έχει κάνει άλλες τρεις σκληρές απεργίας πείνας, έχοντας φτάσει και τις τρεις φορές στο απροχώρητο, σε ημικωματώδη κατάσταση. Είναι 60 ετών. Κάνει κανονική απεργία πείνας. Αυτή την αποφασιστικότητα δεν αντέχουν οι άριστοι της ρεμούλας. Δίχως κανένα άλλο επιχείρημα, με τον λαό, το δίκαιο αλλά ακόμα και με τον νόμο να είναι εναντίον τους, οι παπαγάλοι της Αντίδρασης καταφεύγουν σε κουτοπονηριές. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπαν –κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια– ότι βάλαμε τάχα «ιδιωτικό» (εννοώντας «βαλτό») γιατρό, να βγάλει την ανακοίνωση για την υγεία του Δ. Κουφοντίνα. Όμως η Όλγα Κοσμοπούλου δεν είναι κάποια «ιδιώτης γιατρός» για να «υπογράφει χαρτιά». Είναι Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Επιμελήτρια Α΄ του ΕΣΥ και μέλος του ΓΣ ΟΕΝΓΕ. Την δε απόφαση για την μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας την έλαβε ο γιατρός της φυλακής. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις αποφάσεις δύο εισαγγελέων υπέρ της άδειας αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, τότε μάλλον έχουμε την απάντησή μας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 12 Ιουνιου 1798 , δολοφονείται ο Ρηγας απο τους Τουρκους, τυχαιο;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Η δοσιλογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξόφλησε εχθές 12 Ιουνίου 2018 άλλο ένα γραμμάτιο που είχε υπογράψει με τους επικυρίαρχους ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία. Ο Πρωθυπουργεύων της κατεχόμενης Χώρας Αλέξης Τσίπρας, συρόμενος ως υποζύγιο από το χαλινάρι, υπέγραψε άρον – άρον μια συμφωνία που του είχαν υπαγορεύσει τα αφεντικά του για την αναγνώριση του γειτονικού προτεκτοράτου, γράφοντας για άλλη μια φορά στα παλιά του τα παπούτσια την δεδηλωμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού με το Δημοψήφισμα του 61,3% . Άλλο ένα προαπαιτούμενο στο σχέδιο της διάλυσης της Ελλάδας ως ανεξάρτητου κράτους εκπληρώθηκε και οι επικυρίαρχοι έχουν κάθε λόγο να επιχαίρουν, να συγχαίρουν και να στεφανώνουν δε τους πειθήνιους υπάλληλους τους.
Η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή για ψήφιση και 4ο Μνημόνιο, με τη μορφή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Με το μνημόνιο αυτό παραδίδει τη Χώρα οριστικά στους ξένους, δανειστές και οδηγεί την κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο υποτελής Πρωθυπουργός Τσίπρας, με συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας δεν θεώρησε ότι ήταν διόλου απαραίτητο να δημοσιοποιήσει στον Ελληνικό Λαό, αναγνώρισε την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, και Μακεδονικής γλώσσα γλώσσας στο Σλαβόφωνο Λαό των Σκοπίων, παραχαράσσοντας την Ελληνική Ιστορία, παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία σε λαό που δεν του ανήκει, σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος και του ελληνικού λαού. Νομιμοποιεί έτσι ιστορικά υπόσταση μακεδονικού κράτους στη διεθνή κοινότητα, υπονομεύοντας το ενιαίο και αδιάσπαστο της Χώρας. Οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εθνική ήττα και την παρασύρει στο κατώφλι μιας νέας εθνικής περιπέτειας.
Ως θιασώτης των ιδεοληψιών της κοσμοπολίτικης, νεοφιλελεύθερης «αριστεράς», εκτέλεσε πιστά τις εντολές των πατρώνων του που θέλουν τη διάλυση των εθνικών κρατών, την αλλοίωση των εθνών και την υποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, από την «αφήγηση» μιας ιστορίας που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Τώρα ξεδιάντροπα, επιχειρούν και προκλητικά να εμπαίξουν τον Ελληνικό Λαό, εμφανίζοντας την εθνική μειοδοσία ως διπλωματική επιτυχία, που ήλθε μετά από «διαπραγματεύσεις», ενώ γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι, και οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια συμφωνία που απροκάλυπτα είχε προαποφασιστεί και απαγορευθεί από τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία. Οι πανηγυρισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ επομένως, είναι φυσικό επακόλουθο της ιδεολογικής τύφλωσης και του κομματικού κρετινισμού των στελεχών και των μελών του, αλλά και των θλιβερών συνεταίρων – συναυτουργών τους των ΑΝ.ΕΛ, που πούλησαν ανέξοδα εθνικό πατριωτισμό, για να καταλάβουν βουλευτικά έδρανα και υπουργικούς θώκους, με τον ανεκδιήγητο πολέμαρχο τους Πάνο Καμμένο. Παριστάνουν βέβαια τους αντίθετους με τη συμφωνία, αλλά δεν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην δοσιλογική κυβέρνηση που συμμετέχουν και στηρίζουν, για να μην διαταράξουν δήθεν, την πορεία της Χώρας προς την έξοδο από τα μνημόνια τον επερχόμενο Αύγουστο, αποδεικνύοντας μοναδική ικανότητα αυτοεξευτελισμού, που είναι το μόνο αναγκαίο προσόν για την συμμετοχή σ΄ αυτήν την κυβέρνηση.
Το σκηνικό της εθνικής μειοδοσίας συμπληρώνει το υπόλοιπο μνημονιακό πολιτικό σύστημα, υποτελές και απαξιωμένο στη συνείδηση του Λαού, το οποίο καιροσκοπικά και ανάλογα με τα κομματικά του συμφέροντα, είτε χαρακτηρίζει υποκριτικά την συμφωνία ως «κακή» (Ν.Δ.), είτε διατηρεί δήθεν «επιφυλάξεις» (Κίνημα Αλλαγής), είτε συμφωνεί επί της ουσίας χωρίς να το λέει καθαρά (Ποτάμι), είτε κραυγάζει ασυναρτησίες (Λεβέντης). Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν το εθνικό ζήτημα σαν διαφορά μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, αρνούμενοι να δεχθούν τη σχέση μεταξύ των εθνικών ζητημάτων και της παράδοσης Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας στους Ξένους, τους δανειστές, τις εντολές των οποίων το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο να εφαρμόσει και δεν έχει καμία πρόθεση να αμφισβητήσει.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλλει ανεπιφύλακτα το δοσίλογο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνησή του και θεωρεί κατάπτυστη τη συμφωνία του με τον επίσης υπάλληλο ΗΠΑ – Γερμανίας, πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, για την αναγνώριση κράτους με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ως πράξη εθνικής μειοδοσίας. Πέραν τούτων διότι δημιουργείται ακόμη ένα νέο πεδίο αμφισβήτησης της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας και θέτει αφενός μεν τα θεμέλια για τον διαμελισμό της Χώρας και αφετέρου διευκολύνει τη συνέχιση της πολιτικής της μεταβολής των συνόρων και της αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, που άρχισε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, για να εξυπηρετηθούν, αποκλειστικά και μόνο, τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε βάρος της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανεξαρτησίας και της ευημερίας των λαών των Βαλκανίων.
Το Ε.ΠΑ.Μ. επισημαίνει ότι αυτή η εθνική μειοδοσία, οδηγεί την υπό ξένη κατοχή Χώρα μας, χωρίς Εθνική Ανεξαρτησία, χωρίς Λαϊκή Κυριαρχία, με καταλυμένο Σύνταγμα, διοικούμενη από αχυρανθρώπους των τραπεζών που εκτελούν εντολές των ΗΠΑ – ΕΕ – Γερμανίας, σε χώρα προτεκτοράτο εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, συρόμενη από το άρμα των επικυρίαρχων με το προσωπείο τους δανειστές, με καμιά ελπίδα επιβίωσης ως έθνος, ως πολιτεία και ως ελεύθεροι άνθρωποι.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς Πατρίδα εργαζόμενοι δεν υπάρχουν και η Πατρίδα σώζεται μόνο όταν ο Λαός το αποφασίσει να την υπερασπιστεί με αγώνες και με κάθε τίμημα. Παράδειγμα αποτελεί το μεγαλειώδες και αιματοβαμμένο συλλαλητήριο της 23ης Ιουλίου 1943 κατά τη ναζιστική κατοχή, όταν σύσσωμη η αγωνιζόμενη Αθήνα, αντιστάθηκε στην προσπάθεια επέκτασης των Βουλγάρων φασιστών σε ολόκληρη τη Μακεδονία.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους Έλληνες Δημοκράτες Πατριώτες να αντιληφθούν τις συνέπειες των σχεδίων που εξυφαίνονται σε βάρος της Χώρας μας και να συνειδητοποιήσουν ότι, η αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, του Δημοκρατικού πολιτεύματος, της Δημοκρατίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας, είναι το κύριο καθήκον του ελεύθερου ανθρώπου απέναντι στην Πατρίδα, τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές , είναι καθήκον όλων των Ελλήνων.
Ε.ΠΑ.Μ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχει σημασία αν είναι βόρεια ή νότια η Μακεδονία, αρκεί να πιάνει ποντίκια στη φάκα του ΝΑΤΟ.
-Ντενγκ Κοτζιάο Πινγκ-


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ_ΣΧΟΛΙΟ
η αιματηρή περίοδος μεταξύ γειτονικών κρατών έληξε, εφεξής: Servieta Macedonia.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραμάλα: Βίαιη καταστολή από ΜΑΤ του Αμπας  παλαιστινιακης διαδήλωσης υπέρ των παλαιστινιων  της Λωρίδας της Γάζας
 Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 08:53
Εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων πραγματοποίησαν την Τετάρτη άνδρες των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να διαλύσουν μια διαδήλωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με κεντρικό αίτημα να αρθούν τα τιμωρητικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας.
Η διαδήλωση έγινε στη Ραμάλα, όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ωστόσο απαγόρευσε προσωρινά τις δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Δεκάδες μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.
Οι διαδηλωτές, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν, πριν κάποιοι από αυτούς επιστρέψουν για να υποστούν την ίδια μεταχείριση από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τουλάχιστον πενήντα διαδηλωτές συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη διαδηλώσει την Κυριακή στη Ραμάλα για να απαιτήσουν να τερματιστούν τα μέτρα που έχει λάβει η Παλαιστινιακή Αρχή εναντίον του θύλακα, στον οποίο την εξουσία ασκεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, αντίπαλο του κόμματος Φάταχ του Αμπάς.
Καμιά άδεια για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων δεν πρόκειται να δοθεί τις προσεχείς ημέρες, διεμήνυσε πριν από τη χθεσινή διαδήλωση με επίσημη ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία επικαλέστηκε το Έιντ αλ Φιτρ, τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του ραμαζανιού.
«Η (ισραηλινοναζιστική) κατοχή είναι ο κύριος λόγος για τον αποκλεισμό της Γάζας, αλλά ο πρόεδρος Αμπάς επιδεινώνει τα πράγματα επιβάλλοντας τιμωρητικά μέτρα που πλήττουν τις οικογένειες» στον θύλακα, ανέφερε ο Φάντι Κουράν, μέλος της «Εκστρατείας για την άρση των κυρώσεων της Παλαιστινιακής Αρχής» σε βάρος της Λωρίδας της Γάζας, την οποία διεξάγουν διάφορες οργανώσεις χωρίς πολιτικό χρωματισμό.
Ο θύλακας των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων υφίσταται πολύ αυστηρό αποκλεισμό από το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα. Υπέμεινε πολέμους, φτώχεια, ανεργία, απομόνωση και τεράστιες ελλείψεις νερού και διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Η Αίγυπτος, που επίσης γειτονεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, διατηρεί τα σύνορα σχεδόν μόνιμα κλειστά, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία στην οικονομία του θύλακα.
Η Παλαιστινιακή Αρχή εκδιώχθηκε διά της βίας από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007 από τη Χαμάς. Ακολούθησε μια δεκαετία καταστροφικών συγκρούσεων ανάμεσά τους. Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλει μειώσεις ή έχει πάψει εντελώς να καταβάλλει μισθούς σε δεκάδες χιλιάδες δημόσιους λειτουργούς στη Γάζα, για να αναγκάσει τη Χαμάς να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που συνελήφθησαν ήταν πολλοί δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους τρεις ξένοι, από τους οποίους ο ένας ήταν Αμερικανός. Οι ρεπόρτερ αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλοί στρατιωτικοί είχαν υψώσει ναζιστική σημαία ενώ υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν
 Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 07:02
Αυστραλοί στρατιωτικοί είχαν υψώσει ένα ναζιστικό λάβαρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο Αφγανιστάν στο παρελθόν, κάνοντας ένα «κακόγουστο αστείο» σύμφωνα με τον στρατό, γεγονός όμως που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτο».
Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει αναρτήσει στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία από το συμβάν, που είχε σημειωθεί το 2007. Πηγή προσκείμενη στον στρατό είπε ότι επρόκειτο μάλλον για «διεστραμμένο αστείο» παρά για ενέργεια νεοναζί.
«Η σημαία εγέρθηκε για σύντομο διάστημα σε ένα όχημα του στρατού της Αυστραλίας το 2007. Ο διοικητής διέταξε να κατέβει αμέσως», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας στο ABC. «Η σημαία κατέβηκε και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ.
Μια πηγή όμως είπε στο ABC ότι η σημαία ήταν υψωμένη για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα.
Ο στρατός της Αυστραλίας είναι παρών στο Αφγανιστάν από το 2001. Το 2007, τη χρονιά που σημειώθηκε το συμβάν, ήταν ανεπτυγμένοι στη χώρα αυτή περίπου 900 αυστραλοί στρατιωτικοί. Σήμερα απομένουν εκεί περίπου 300.
Η εκ των υστέρων αποκάλυψη αυτού του επεισοδίου καταγράφεται εν μέσω της πολεμικής για τη διαγωγή και τη δράση των ανδρών του στρατού της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν.
Μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου--εκτελέσεις άοπλων Αφγανών--σε ένα απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που αποκάλυψε ο αυστραλιανός Τύπος, στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για «βιαιότητες» και προσβολές «της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Διενεργείται τυπικα έρευνα, που θα καταληξει ως συνηθως στο αρχειο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Σε εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις των σουνιτοφασιστων με την υποστηριξη των δυτικων αποικιοκρατων για την κατάληψη του λιμανιού στην πόλη Χοντάιντα
 Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 06:05
Η καθυστερημενη σουνιτοφασιστικη αλητικη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της ουαχαμπιτικοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε την Τετάρτη έφοδο με σκοπό την κατάληψη του κυριότερου λιμανιού της Υεμένης, στη σημαντικότερη μάχη μέχρι σήμερα στον πόλεμο στη χώρα αυτή, με απώτερο στόχο να γονατίσει το πατριωτικο υεμενιτικο σιιτικό κίνημα των Χούθι, όμως η επιχείρηση αυτή υπάρχει κίνδυνος να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.
Σουνιτοφασιστικα αεροσκάφη και πολεμικά πλοία σφυροκόπησαν οχυρές θέσεις των Χούθι για να υποστηρίξουν τις χερσαίες επιχειρήσεις των αποικιοκρατικων σουνιτοφασιστικων συμμαχικών στρατευμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στα νότια του λιμανιού στην πόλη Χοντάιντα, για την επιχείρηση που βαπτίστηκε από τους αλητες σουνιτοφασιστες «Χρυσή Νίκη».
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δυνάμεις των ΗΑΕ και άλλες σουνιτοφασιστικες δυνάμεις διαπέρασαν την πρώτη γραμμή των Χούθι στην περίμετρο του αεροδρομίου.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τέσσερις αληταραδες άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΑΕ σκοτώθηκαν στην Υεμένη, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πότε ή εάν οι θάνατοι συνδέονται με τις επιχειρήσεις στη Χοντάιντα.
Μέχρι τώρα, η αλητικη αποικιοκρατικη συμμαχία δεν είχε αποπειραθεί να καταλάβει μια τόσο βαριά οχυρωμένη μεγάλη πόλη αφότου ενεπλάκη στον πόλεμο πριν από τρία χρόνια εναντίον των Χούθι,  ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τις περισσότερες κατοικημένες περιοχές στη χώρα.
Οι Χούθι, ζαϊδίτες, σιιτες, πατριωτες, πήραν την εξουσία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξαιτίας μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον της «διαφθοράς» και  υπερασπίζονται την Υεμένη απέναντι σε ξένους εισβολείς.
Σκοπός των επιχειρήσεων της αλητικης αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικηης συμμαχίας είναι η κατάληψη του αεροδρομίου, του λιμανιού και του δρόμου που οδηγεί στη Σαναά, δήλωσε ο αληταρας εκπρόσωπός της Τούρκι αλ Μάλικι.
Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι απώθησαν μια απόβαση κοντά στο λιμάνι που αποπειράθηκαν να κάνουν δυνάμεις της αλητικης σουνιτοφασιστικης συμμαχιας της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ. «Η σαουδαραβική αποικιοκρατικη συμμαχία δεν προέλασε καθόλου στη Χοντάιντα», δήλωσε ο Νταϊφαλά αλ Σάμι, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Χούθι, στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό αλ Μαγιαντίν.
Η ανθρωπιστική κρίση λογω του πολεμου των αποιιοκρατων στην Υεμένη θεωρείται χειρότερη ακόμα κι από αυτή στη Συρία. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 22 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και 8,4 εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί στα δέκα εκατομμύρια ως το τέλος του χρόνου. Για τους περισσότερους άμαχους, το λιμάνι που δέχεται επίθεση είναι η μόνη πύλη μέσω της οποίας μπαίνουν στην Υεμένη τα τρόφιμα που χρειάζονται.
Παρά τις εχθροπραξίες ο ΟΗΕ σκοπεύει να συνεχίσει τη χορήγηση βοήθειας. «Είμαστε εκεί και παραδίδουμε, δεν θα φύγουμε από τη Χοντάιντα», τόνισε η Λίσε Γκράντε, αρμόδια για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού στην Υεμένη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών--κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας--την επίθεση στο λιμάνι.
Σύμφωνα με την CARE International, μια από τις ελάχιστες οργανώσεις αρωγής που είναι ακόμη παρούσες στη Χοντάιντα, σημειώθηκαν περίπου 30 σουνιτοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη σε μισή ώρα. «Ορισμένοι άμαχοι παγιδεύτηκαν, άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Νομίζαμε ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, αλλά δυστυχώς κάναμε λάθος», δήλωσε η Γιολίν Φέλντσβαϊκ, που ασκεί χρέη διευθύντριας της δράσης της οργάνωσης στην Υεμένη.
Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τα εμπόλεμα μέρη για να αποφευχθεί η συνέχιση των εχθροπραξιών. «Τους καλούμε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να συμμετάσχουν στις προσπάθειες διαλόγου για να σωθεί η Χοντάιντα από μια στρατιωτική αναμέτρηση», ανέφερε μέσω Twitter.
Αποικιοκρατικα δυτικά κράτη στηρίζουν αφανώς τη σουνιτοφασιστικη συμμαχία των εμιριδων των αραβικών κρατών, αν και τα περισσότερα απέφυγαν κάθε άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, αφου εχουν βαλει τους δουλους τους εμιριδες να πολεμανε για λογαριασμο τους. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία πωλούν όπλα και πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στις χώρες της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ.
Ο ηγέτης του υεμενίτικου σιιτικού κινήματος Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι επέκρινε τους δυτικούς αποικιοκρατες υποστηρικτές της σουνιτοφασιστικης συμμαχίας. «Οι Βρετανοί μας έλεγαν πριν από μία εβδομάδα πως τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία τους διαβεβαίωναν ότι δεν θα άρχιζαν τη μάχη στη Χοντάιντα χωρίς τη δική τους συμφωνία και βοήθεια», δήλωσε. «Επομένως τους καθιστούμε, κι αυτούς και την Αμερική, υπεύθυνους» για την επίθεση, πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Νεκροί 13 αποστάτες των FARC σε βομβαρδισμό στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
 Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 03:35
Δεκατρείς φερόμενοι ως αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβαρδισμό στα σύνορα της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν οι Aρχές.
«Δεν μειώνουμε την επαγρύπνησή μας έναντι αυτών των εγκληματιών», έγραψε ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο βομβαρδισμός, ένας από τους πιο σημαντικούς εναντίον πρώην μελών των FARC που αποσκίρτησαν, είχε στόχο μια ομάδα την οποία διοικεί ο Άλεξ Ρενδόν, γνωστός με το προσωνύμιο «Ελ Μπούρο», που ενδέχεται να είναι μεταξύ των νεκρών, διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας, Λουίς Κάρλος Βιγέγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς, επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, ωστόσο ο οριστικός απολογισμός ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο υψηλός, ανέφερε ο υπουργός.
Πρόκειται για τον δεύτερο βομβαρδισμό εναντίον αποστατών των FARC από την αρχή της χρονιάς. Τον Μάρτιο, εννέα από τους αντάρτες που έχουν απορρίψει τη συμφωνία ειρήνης του 2016 σκοτώθηκαν στην επαρχία Γουαβιάρε (νότια).
Η ομάδα του Ελ Μπούρο κατηγορείτο από τις αρχές για επιθέσεις εναντίον ενός τοπικού νοσοκομείου, πετρελαϊκών υποδομών και ανδρών των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Σύμφωνα με τον στρατό, ορισμένοι από τους αντάρτες που ανήκαν στην οργάνωση FARC, που πλέον έχει αφοπλιστεί και μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα, συνήψαν «δεσμούς» με μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), της τελευταίας οργάνωσης ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία. Η οργάνωση αυτή διεξάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο του 2017.
Κατά τον στρατο, οι ομάδες αυτές συμμάχησαν για να ελέγξουν τη καλλιεργεια κοκαινης κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα και συντονίζουν « την οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών».
Χωρίς πλέον κεντρική διοίκηση, ομάδες αποστατών των FARC δρουν σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας και--σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις--μετρούν συνολικά περίπου 1.200 μαχητές, τόσο πρώην αντάρτες που αποκήρυξαν τη συμφωνία ειρήνης, όσο και νεοσύλλεκτους. Ελέγχουν ιδίως τη καλλιεργεια κοκαινης  και προστατευουν παράνομα μεταλλεία.
Η συμφωνία ειρήνης, η οποία υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2016 με τις ως τότε Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), που μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα που ονομάστηκε Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común), οδήγησε στον αφοπλισμό περίπου 7.000 ανταρτών και επέτρεψε να αποφεύγονται τουλάχιστον 3.000 θάνατοι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Τους ανταρτες που παραδοθηκαν σκοτωνουν σιγα σιγα ακροδεξιες συμμοριες με την προστασια της κυβερνησης.
Η Κολομβία, η χώρα που κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης, προσπαθεί να γυρίσει τη σελίδα του εμφυλίου πολέμου που κρατάει πάνω από πέντε δεκαετίες κι έχει αφήσει πίσω του οκτώ εκατομμύρια θύματα--260.000 νεκρούς, πάνω από 80.000 εξαφανισμένους, 7,4 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γ.Σ. του ΟΗΕ καταδίκασε τη χρήση δυσανάλογης βίας από το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 01:27
Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την Τετάρτη με μεγάλη πλειοψηφία τη χρήση δυσανάλογης βίας από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ετοιμάσει προτάσεις για τη δημιουργία ενός «διεθνούς μηχανισμού προστασίας» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το ψηφισμα δεν είναι δεσμευτικο, απλως αποτελει ευχη.
Η ΓΣ του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα, στο οποίο εναντιώθηκαν με σφοδρότητα οι ΗΠΑ, με 120 ψήφους υπέρ, οκτώ κατά, ενώ 45 χώρες-μέλη από τις συνολικά 193 απείχαν.
Το κείμενο είχε υποβληθεί στη Γενική Συνέλευση από την Αλγερία, την Τουρκία και τους Παλαιστίνιους, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ασκήσουν το βέτο που διαθέτουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσουν την υιοθέτηση από το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ ενός κειμένου με ταυτόσημο περιεχόμενο νωρίτερα τον Ιούνιο.
Πριν από την έγκριση του ψηφίσματος, απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση η τροπολογία που είχαν εισηγηθεί οι ΗΠΑ, με την οποία καταδικαζόταν η Χαμάς διότι υποκινεί τη βία στη Λωρίδα της Γάζας και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος το οποιο στηριζουν οι κωλοαμερικανοι. Για να εγκριθεί η τροπολογία απαιτείτο η εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων.
Την έκβαση αμφότερων των ψηφοφοριών προεξοφλούσαν διπλωμάτες, που επισήμαιναν πως το ενδιαφέρον στη διαδικασία θα ήταν μάλλον οι αριθμοί, ιδίως ο αριθμός των κρατών που θα επέλεγαν να απόσχουν, δοθείσης της αντίθεσης της Ουάσινγκτον και των πιέσεων που ασκούσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκυλάκι που λέγεται Νέα Δημοκρατία θα κάνει λέει πρόταση μομφής στη κυβέρνηση την .. Παρασκευή!!
Ο λόγος που δεν την κάνει σήμερα ή αύριο είναι ότι δεν θέλει να εμποδίσει την αυριανή ψήφιση του νέου μνημονίου που κόβει τις συντάξεις κλπ!!
Τι δεν κατάλαβες εσύ που θα εκδικηθείς τον Τσίπρα σκεφτόμενος να ψηφίσεις ΝΔ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ
Επίθεση της αληταραδικης ουαχαμπιτικοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας και των σουνιτοφασιστων συμμάχων της στο λιμάνι Χοντέιντα
Φόβοι για νέα σφαγή σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων...
ΣΑΝΑΑ - ΡΙΑΝΤ.--
Σε κλιμάκωση του αιματοκυλίσματος του λαού της Υεμένης στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι Χοντέιντα προχωρούν από χτες τα ξημερώματα τα στρατεύματα επέμβασης και μισθοφορικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και λοιπών δυνάμεων του περιφερειακού συνασπισμού ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που έχουν φτιάξει, με κεντρικό στόχο τη μείωση της αυξανόμενης γεωπολιτικής επιρροής του Ιράν στη συγκεκριμένη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.
Η επιχείρηση, που ονομάστηκε «Χρυσή Νίκη», ξεκίνησε χτες ξημερώματα ενάντια στους αντικαθεστωτικούς ενόπλους Χούτι, που ελέγχουν το λιμάνι Χοντέιντα από τον Οκτώβρη του 2015. Η επίθεση ξεκίνησε παρά τις πρότερες υποκριτικές «πιέσεις» ΗΠΑ και ΟΗΕ να ματαιωθεί, καθώς είναι βέβαιο πως θα επιδεινώσει την ήδη εφιαλτική κατάσταση καταστροφής, πείνας και ανείπωτου πόνου που προκαλεί εδώ και τρία χρόνια η ιμπεριαλιστική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και του συνασπισμού της στη χώρα. Από το 2015 έως σήμερα, έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο πάνω από 13.000 άμαχοι, λιμοκτονούν πάνω από 8.700.000 άλλοι, ενώ χρειάζεται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια πάνω από το 80% του συνολικού πληθυσμού των περίπου 26.000.000 ανθρώπων.
Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως λίγο πριν ξεκινήσει η επίθεση, αναπτύχθηκαν σε δυτικές συνοικίες του λιμανιού Χοντέιντα (από όπου εξαρτάται το 70% του ανεφοδιασμού όλης της χώρας σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης) περίπου 2.000 στρατιώτες των ΗΑΕ από στρατιωτική βάση που διαθέτει η χώρα στην Ερυθραία. Στη συνέχεια, ξεκίνησε ένα συνεχές σφυροκόπημα του λιμανιού Χοντέιντα από αέρα και θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή περίπου 600.000 κατοίκων της πόλης.
Οι πατριωτες υεμενιτες  ανταρτες Χούτι, που εχουν την εξουσια στην Υεμενη,  αρνούνται τα ψεματα του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας ότι εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσαν λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης ότι χτύπησαν με πυραύλους τουλάχιστον δύο πλοία των επιτιθέμενων δυνάμεων. Διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι απαντούν στις επιθέσεις «σε όλα τα μέτωπα»
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Μάρτιν Γκρίφιθς,εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» για την επίθεση στην Υεμένη, καλώντας τις εμπόλεμες πλευρές να επιστρέψουν, έστω και τώρα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Στη Βρετανία, πάλι, κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επειδή προστατεύει τη Σαουδική Αραβία και άλλες πλούσιες μοναρχίες του Περσικού Κόλπου (στις οποίες πουλάει όπλα αφειδώς), μεταξύ άλλων και ασκώντας βέτο σε καταδικαστικά σχέδια απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον όλεθρο που προκαλεί στην Υεμένη η ιμπεριαλιστική επίθεση από το 2015.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Σχέδιο απόφασης που κόλλησε την 1η Ιούνη στο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προωθήθηκε χτες προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς Οργανισμού, προκειμένου να καταδικαστούν οι σφαγές δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό και να ληφθούν «μέτρα προστασίας» των Παλαιστινίων. Απέναντι και σε αυτήν την προσπάθεια, η Αμερικανίδα πρέσβειρα Νίκι Χάλεϊ αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο απόφασης «μονομερές» επειδή καταδικάζει την «υπερβολική χρήση βίας από το Ισραήλ».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Σε λίγες μέρες κανείς δεν θα θυμάται τα καύσιμα και θα απαιτείται η παραίτηση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας...», δήλωσε δηκτικά χτες ο Σέρβος υπουργός Αμυνας, Αλεξάνταρ Βουλίν, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες Σέρβοι «αγανακτισμένοι» οδηγοί από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, οι οποίοι για κάποια ώρα σβήνουν και παρατούν τα αυτοκίνητά τους σε διασταυρώσεις και λεωφόρους προκαλώντας χάος. Ο υπουργός υπαινίχθηκε «δάκτυλο» ξένων μυστικών υπηρεσιών και αντικυβερνητικό «μέτωπο» από μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου που σπεύδουν να προβάλουν τις κινητοποιήσεις, παρομοιάζοντάς τες με γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν λίγα χρόνια στην Ουκρανία, τα οποία οδήγησαν στην ανατροπή της τότε δημοκρατικής κυβέρνησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού κι ο Μπαρουφακης ο μέντορας του Τσίπρα με την Inna Shevchenko, υπάλληλο του Σόρος λέει φασιστική την ιταλική κυβέρνηση... ταχουμε δει όλα!!
Μπαρουφάκης, μαθηματικός που έκανε "οικονομολόγο καθηγητή" (θου κύριε...) ο Στουρνάρας: “Φασιστικές στιγμές στην ιστορία της Ιταλίας. Φταίει η Ευρώπη αν ο Σαλβίνι είναι στην κυβέρνηση"... δηλώνει το σούργελο της
νέας τάξης που ανέλαβε να κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα... παρουσιάζοντας το κόμμα του Σόρος στο Μιλάνο μαζί με την Ουκρανή "επαναστάτρια" και "φεμινίστρια" του κώλου των πολύχρωμων επαναστάσεων, επισήμως υπάλληλος του "φιλάνθρωπου" Σόρος στην George Soros
Το "απόλυτο αρσενικό που σαγυνεύει το γυναικείο πληθυσμό" Μπαρουφάκης, μιλάει για ξενόφοβους, λαϊκιστές, φασίστες στην ιταλική κυβέρνηση..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση υπέρ των χειρισμών Τσίπρα για το Μακεδονικό είναι αυτή του Νίκου Μαραντζίδη.
Ευαίσθητος σε θέματα αντιεθνικισμού ο κ. καθηγητής, από τότε που έγραφε τα βιβλία και τα άρθρα κατά των ελασιτών δολοφόνων και θρηνούσε για τους ταγματασφαλίτες, τους σφαγιασθέντες υπό των εαμοβουλγάρων.
Να 'χαμε και τότε ΝΑΤΟ να καθάριζε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.
Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.
Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.
Δημήτρης Κουφοντίνας
Γενικό Κρατικό Νίκαιας
14/6/18



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκρίθηκε άδεια στον Κουφοντίνα. Νίκη του αγώνα του και της αλληλεγγύης
14/6/2018
Εγκρίθηκε τελικά από το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού η τρίτη, κατά σειρά, άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποίησε σκληρή πολυήμερη απεργία πείνας και νοσηλευόταν σε άσχημη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας.
Η άδεια είναι 48ωρη και δίνεται στο πλαίσιο της νομοθεσίας που ισχύει για τους καταδικασμένους σε πολυετείς καθείρξεις ή σε ισόβια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κουφοντίνας θα πάρει την άδεια μόλις ανακτήσει τις δυνάμεις του και πάρει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο της Νίκαιας.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η χορήγηση της άδειας στον Δημ. Κουφοντίνα αποτελεί πρώτα απ’ όλα μια νίκη του ίδιου και της αποφασιστικής και τολμηρής επιλογής και αγωνιστικής στάσης του αλλά και μια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στο αίτημά του, κίνημα που, παρά τους χαλεπούς καιρούς, προσέλαβε πολύ ευρεία έκταση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΟΣΚΑ
Από τον νεαρό σύντροφό μας της ΛΑΕ  Romanos Ramon Ernesto, που διώκεται από την κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων γιατί υπερασπίστηκε τη λαϊκή περιουσία έναντι των τραπεζών:
Σήμερα κατέθεσα μήνυση για τις αθλιότητες των αστυνομικών στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.
Οι αστυνομικοί λειτουργώντας ως πραιτοριανοί της Κυβέρνησης των Μνημονίων και των Τραπεζών μας επιτέθηκαν , μας έβριζαν και εν τέλει μας οδήγησαν σιδηροδέσμιους στο αυτόφωρο ως εγκληματίες την ίδια στιγμή που ντόπιο και ξένο κεφάλαιο εγκληματεί συστηματικά σε βάρος της κοινωνίας.
Η αστυνομική αυθαιρεσία στο εξής δεν θα μένει αναπάντητη.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος , των αγωνιστών και της κοινωνίας με στόχο την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών δεν θα περάσει.
Συνεχίζουμε δυναμικά.
ΔΕΝ φοβόμαστε.