Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πεμπτη 21 Ιουνιου 2018



''Ανεξάρτητος υποψήφιος για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, 37 χρονών:
"Ο φεμινισμός είναι το πρόβλημα, οι βιασμοί η μόνη λύση".
Στις ιστοσελίδες του κανονικοποιεί τους βιασμούς, την παιδεραστία, την αιμομιξία, τον μισογυνισμό, την αντικειμενοποίηση των γυναικών και την απαγωγή. Η λίστα δεν τελειώνει εδώ...

Υποψήφιος του Κογκρέσου στη Βιρτζίνια παραδέχεται ότι είναι παιδόφιλος
Ο Nathan Larson ειχε δημιουργησει επίσης σε απευθείας σύνδεση φόρουμ για παιδεραστές και μισογυνιστές.
01/06/2018 - 11:19 AM
Ο Nathan Larson, 37χρονος λογιστής από το Charlottesville της Βιρτζίνια, κατεβαινει στο Κογκρέσο ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην πατρίδα του. Είναι επίσης παιδεραστής, όπως παραδέχτηκε στην HuffPost την Πέμπτη, ο οποίος  έχει  καυχηθεί σε δημοσιεύσεις ιστοχώρου για τη βία  στην πρώην σύζυγό του .
Σε τηλεφωνική κλήση, ο Larson επιβεβαίωσε ότι δημιούργησε τον ιστοτόπο του siped.org  και τα incelocalypse.today - chat rooms που χρησίμευαν ως χώροι συγκέντρωσης για τους παιδοφιλείς και τους μισογυνιστές που σκέπτονται στη βία, όπως ο ίδιος. Το HuffPost επικοινώνησε με τον Larson αφού επιβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος καμπάνιας του μοιράστηκε μια διεύθυνση IP με αυτά τα φόρουμ, μεταξύ άλλων. Οι ιστότοποί του τερματίστηκαν από τον οικοδεσπότη τομέα τους την Τρίτη.
Στο τηλέφωνο, ήταν ανοικτός για την παιδεραστία του  και  φαινομενικά ανυπόφορος για τις μεγάλες αποδόσεις του για την επίτευξη κυβερνητικού γραφείου.
"Πολλοί άνθρωποι κουράζονται από πολιτική ορθότητα και περιορίζονται από αυτήν", είπε. "Οι άνθρωποι προτιμούν όταν υπάρχει ένας αουτσάιντερ που δεν έχει τίποτα να χάσει και είναι πρόθυμος να πει τι είναι σε πολλά μυαλά των ανθρώπων."
Όταν ρωτήθηκε αν είναι παιδεραστής ή απλά γράφει για παιδεραστία, είπε: "Είναι ένα μίγμα και των δύο. Όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν πάνω από την κορυφή, υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας σε αυτό που λένε. "
Ερωτηθείς αν υπήρχε ένας «κόκκος της αλήθειας» στο δοκίμιό του για την αιμομιξία του πατέρα και της κόρης και άλλος για να βιάζει επανειλημμένα την  πρώην σύζυγό του, είπε ναι, προσφέροντας ότι πολλές γυναίκες έχουν φαντασιώσεις βιασμού.
Σύμφωνα με το μανιφέστο της εκστρατείας του Λαρσόν, η πλατφόρμα του ως «οιονεί νεοεπιχειρησιακού ελευθεριακού» υποψήφιου περιλαμβάνει την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, την καθιέρωση ελεύθερου εμπορίου και την προστασία της «καλοπροαίρετης λευκής υπεροχής», καθώς και τη νομιμοποίηση του αιμοστατικού γάμου και της παιδικής πορνογραφίας.
Στο μανιφέστο, Larson ονομάζεται ηγέτης των Ναζί Αδόλφου Χίτλερ «λευκό ρατσιστή ήρωα.» Προέτρεψε το Κογκρέσο να καταργήσει την Πράξη Βίας κατά των Γυναικών, προσθέτοντας, «Θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα σύστημα που ταξινομεί τις γυναίκες ως ιδιοκτησία, αρχικά των πατέρων τους και αργότερα των συζύγων τους ". Επίσης, εξέφρασε τη συμπάθειά του για τους άνδρες που ταυτίζονται ως ακούσιες μητέρες, υποδεικνύοντας ότι είναι άδικο ότι« υποχρεώνονται να πληρώνουν φόρους για τα σχολεία, την ευημερία και την υποστήριξη άλλων παιδιών ».
Χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Leucosticte και Lysander, ο Larson συχνά συμμετείχε σε συνομιλίες στα δικά του μηνύματα, επιβεβαίωσε στο HuffPost .
https://www.huffingtonpost.com.au/entry/nathan-larson-congressional-candidate-pedophile_us_5b10916de4b0d5e89e1e4824?guccounter=1



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*μια παλαιστινια μητερα που εχασε τον γιο της απο τα πυρα του ισραηλινου στρατου ,εβαλε απλως τα ρουχα του γιου της στον ταφο του #Γαζα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εβραϊκοί εξτρεμιστές χλευάζουν φωναζοντας  τον «Αλί στη ψησταριά» στους συγγενείς του νεκρού παιδιού
Δύο δωδεκάες ακροδεξιές διαδηλωτές φωνάζουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου για να υποστηρίξουν τους δράστες τρομοκρατικής επίθεσης της Δούμας. οι συγγενείς χτυπάνε την αστυνομία για να αφήσουν να παραμείνουν αμείωτες οι καταχρηστικές χορωδίες
19 Ιουνίου 2018, 9:09 μ.μ.
 Ακροδεξιοι αλητες σιωναζι ακούγονταν να φωνάζουν συνθήματα  για το θάνατο παλαιστινίου 18 μηνών έξω από το δικαστήριο του κεντρικού Ισραήλ, καθώς η οικογένεια των νεκρου παιδιου περνούσε κοντά τους μετά από ακρόαση την Τρίτη.
Αναφερόμενος στο μικρό παιδί Ali Saad Dawabshe, που σκοτώθηκε σε μια εμπρηστική επίθεση που διεξήγαγε εβραίοι τρομοκράτες το 2015, ακροδεξιοί εξτρεμιστές φώναζαν «Πού είναι ο Ali; Ο Ali είναι νεκρός "," Ali's on the grill "και άλλα συνθήματα μίσους.
Περίπου δύο δωδεκάδες νεολαίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο στην πόλη Lod για να αποφανθεί σχετικά με το παραδεκτό των ομολογιών που δόθηκαν από τους δύο υπόπτους στην πυρκαγιά του οίκου Dawabsha, το οποίο σκότωσε το μικρό παιδί Ali Saad Dawabsha και τους γονείς Riham και Saad Dawabsha .
Ένας άλλος γιος, ο Ahmed Dawabsha, ο οποίος ήταν 5 εκείνη τη στιγμή, υποβλήθηκε σε μήνες θεραπείας για σοβαρά εγκαύματα που υποβλήθηκαν στην επίθεση.
Τα συνθηματα έγιναν στο θείος και ο παππούς Nasr και Hussein Dawabsha, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ως φύλακες για τον Ahmed Dawabsha μετά την επίθεση, βγήκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου συνοδευόμενοι από τους MK Ahmad Tibi και Ayman Odeh.
Ένας ρεπορτερ της Tibi κατάφερε να συλλάβει τα περισσότερα ψεύτικα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ενός νεαρού θρησκευτικού ακτιβιστή που προσέγγισε το πλήθος των υποστηρικτών του Dawabsha και φώναξε: "Πού είναι ο Ali; Είναι καίγεται! ", Όπως γέλασε.
Περίπου 20 αστυνομικοί βρίσκονταν στη σκηνή, αλλά δεν φαινόταν να αντιδρούν, καθώς συνέχισαν τα ψέματα.
Οι συγγενείς της Dawabsha στέκονταν απεναντι από τους υβριστές τους χωρίς να απαντούν.
"Αυτά τα ρατσιστικά βάρβαρα συνθηματα δείχνουν ότι ο φυσικός χώρος του [άκρως δεξιού διαδηλωτή] είναι ένας ζωολογικός κήπος", δήλωσε ο Nasr Dawabsha στους The Times of Israel έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Καταθέτοντας στο Εφετείο για τη 17 Νοέμβρη, αναφέρθηκα μεταξύ άλλων και στην ηθική ικανοποίηση που ένιωσα -όπως και η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας- με τις εκτελέσεις χουντικών βασανιστών, αμερικανών πρακτόρων και του υπουργού επί των ημερών της σφαγής του Πολυτεχνείου, Νίκου Μομφεράτου.
Καθώς μιλούσα με εμφανή οργή για τα εγκλήματα όλων αυτών, μου ζητήθηκε από την έδρα να κατεβάσω τους τόνους.
"Δεν υπάρχει περίπτωση", απάντησα. "Σ' αυτόν εδώ τον τόπο, όταν χαιρόμαστε τη δίκαιη τιμωρία εγκληματιών, μιλάμε δυνατά. Όπως τη νύχτα της Ανάστασης".

Αγρίεψε και η τουρκική κυβέρνηση με την άδεια στον Κουφοντίνα, αλλά δεν σχολιάζω γιατί φοβάμαι μη χαρακτηριστώ "εθνίκι".
Όπως τότε που αρνήθηκα να κλάψω γιατί εκτελέστηκαν από τη 17 Νοέμβρη στελέχη της τουρκικής διπλωματίας. Όπως δεν έκλαψα και για τον Γουέλς, τον Τσάντες, τον Μάλλιο, τον Μπάμπαλη, τον Πέτρου, τον Μομφεράτο, τον Σόντερς...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Ιουνίου 1976 το Ιταλικό Κ.Κ.το αρχηγικο κομμα των οπορτουνιστων αναθεωρητων του ευρωκομμουνισμου, με το 34,4% των ψήφων, πραγματοποιούσε τη μεγαλύτερη εκλογική επιτυχία της ιστορίας του. Με το 9,6% των σοσιαλιστών και το 1,5% της μαοικης Προλεταριακής Δημοκρατίας, η Αριστερά συγκέντρωσε συνολικά το 45,5%.
Εκλογικός θρίαμβος, από τη μια, απαρχή της πορείας προς τη διάλυση, από την άλλη. Η πρόταση της μαοικης Προλεταριακής Δημοκρατίας για ενότητα της Αριστεράς με στόχο την κατάκτηση της πλειοψηφίας και την ανάδειξη κυβέρνησης που θα υλοποιούσε πρόγραμμα σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, βρισκόταν στον αντίποδα της πολιτικής του "ιστορικού συμβιβασμού" που προωθούσε το Κ.Κ. Μιας πολιτικής που απέβλεπε στην κυβερνητική συνεργασία με την κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατία.
Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το μεγαλύτερο Κ.Κ. της Δυτικής Ευρώπης θα μετασχηματιστεί σε Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς. Αργότερα θα ξεφορτωθεί και τον αριστερό προσδιορισμό, για να μείνει απλώς Δημοκρατικό. Η συνέχεια γνωστή...
Σχολιο.- Όπως έλεγε ο Karl Lieknecht υπάρχουν " ήττες που είναι νίκες και νίκες που είναι ήττες"! Η εκλογική νίκη εκείνη ήταν απλά η αρχή του τέλους για το ΙΚΚ. Ο κυβερνητισμός και η πάση θυσία συνεργασία με τη Χριστιανοδημοκρατία, ο κατασταλτικός ρόλος απέναντι στο κίνημα της Εργατικής Αυτονομίας και στις απεργίες σύντομα θα πληρωνόταν πολύ ακριβά. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1979, η εκλογική άνοδος θα καμφθεί και στη δεκαετία του 1980 θα αρχίσει η γοργή εκλογική φθορά και η μία μετά την άλλη πολιτική ήττα. Στο διάστημα αυτό το ΙΚΚ μετατοπιζόταν όλο και πιο δεξιά- για να καταλήξει το 1991 στο Συνέδριο του Ρίμινι στην αυτοκατάργηση του! Μία θλιβερή κατάληξη για το Κόμμα των Γκράμσι- Τολιάτι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε!”. Αποδοκιμασίες κατά Φάμελλου στη Μεγαλόπολη
21/6/2018
Με άγριες διαθέσεις “υποδέχτηκαν” οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ χθες, Τετάρτη 20 Ιουνίου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, στη Μεγαλόπολη, όπου χαρακτηρίστηκε “ανεπιθύμητος” και απαιτήθηκε να φύγει.
Εκφράζοντας τις διαθέσεις του συνόλου, σχεδόν, της εξαγριωμένης τοπικής κοινωνίας, η ζωή της οποίας συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι περικύκλωσαν τον χώρο του δημαρχείου, όπου κρυβόταν ο υπουργός, πέταξαν σανό και κάρβουνα, και φώναζαν συνθήματα, με κυρίαρχα τα “Τσίπρα – Σταθάκη ακούστε το καλά, το ξεπούλημά σας, θα μείνει στα χαρτιά!” και “Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε!”.
Οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σε σύντομη συνάντηση που είχαν μαζί του, του τόνισαν πως δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί, καθώς το ξεπούλημα δεν είναι αποδεκτή πρόταση γι’ αυτούς.
“Στη Μεγαλόπολη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, αλλά εσείς προχωρήσατε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα”, του είπαν και του ζήτησαν ν’ αποχωρήσει ειρηνικά από την πόλη.
Τρομοκρατημένος ο υπουργός κρυβόταν για πολλή ώρα στο δημαρχείο, απ’ όπου βγήκε μόνο όταν βεβαιώθηκε πως είχαν αποχωρήσει οι διαδηλωτές, οπότε έφυγε σαν κυνηγημένος από τη Μεγαλόπολη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα κοπεί μέρος αυτών, θα δούμε τι θα κοπεί. Αυτό είναι γραμμένο στη συμφωνία. Ότι είναι γραμμένο, είναι γραμμένο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.
Τα θρασίμια αντιγράφουν τον πρωθυπουργίσκο, τόσο στον κυνισμό όσο και στην αμορφωσιά.
Αλίμονο, ρε κοινωνικέ δολοφόνε, αν κόβονταν εντελώς οι συντάξεις! Για περικοπές μιλάμε, όταν λέμε πως θα κοπούν. Αλλά, αν ήξερες ελληνικά, θα έβγαζες και το ψωμί σου τίμια και όχι σκορπώντας πόνο και δυστυχία γύρω σου.
Τσάμπα τα πτυχία σας, ρε χλέμπουρες!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φεύγουν τα παιδιά μας κι έρχονται εδώ οι λαθρό", λέει ο κάθε προδοτάκος δεξιος.
Τίνος προδοτάκος;
Μα των ίδιων των παιδιών μας που φεύγουν. Που, όπως φαίνεται, θα 'θελε να μείνουν εδώ και να δουλεύουν με 10 και 20 ευρώ, 10ωρα και 12ωρα, όπως οι "λαθρό" που "τους παίρνουν τις δουλειές" στη Μανωλάδα, στα χοιροστάσια και στα κάθε είδους κάτεργα ανά τη χώρα. Με φρουρούς μπράβους χρυσαυγίτες, μη τυχόν και υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.
Κι αντί να τα βάλει με τη μνημονιακή αλητεία των σαμαροβενιζέλων και τσιπραίων κοινωνικών δολοφόνων, τα βάζει μ' αυτούς που δουλεύουν σαν σκλάβοι για να τρώει αυτός τις φράουλες τις βουτηγμένες στο αίμα.
Μήπως και τις θέσεις των γιατρών και των μηχανικών που διώχνει η μνημονιακή αληταμπουρία από την πατρίδα μας τις καταλαμβάνουν οι "λαθρό", ρε προδοτάκο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 21 Ιούνη. Η συγκέντρωση συριακού στρατού ‘n’ friends στη νοτιοδυτική συρία, γύρω απ’ τις ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές της Dara’a, δείχνει ότι ξεκινάει η επίθεση εκεί• δεν είναι πάντως σαφές (σ’ εμάς) τι θα ακολουθήσει.
Ας επαναλάβουμε / θυμίσουμε: στην περιοχή οι ένοπλοι ισλαμοφασιστες στηρίζονται άμεσα απ’ το Τελ Αβίβ, επειδή έχουν φτιάξει μια buffer zone που «προστατεύει» τα κατεχόμενα απ’ τον ισραηλινοναζιστικό στρατό υψώματα του Golan. Από πρώτη ματιά, αν οι ισλαμοφασιστες στην Dara’a ηττηθούν (κι έτσι θα συμβεί αν δεν ανακατευτούν «ανώτερες δυνάμεις») τότε ο ήδη αξιόμαχος συριακός στρατός ‘n’ friends θα φτάσει σε απόσταση βολής με σφεντόνα απ’ τις ισραηλινοναζιστικές θέσεις στο Golan.
Η Ουάσιγκτον απ’ την μεριά της έχει απειλήσει ότι θα βομβαρδίσει «οποιονδήποτε παραβιάσει την εκεχειρία στην Dara’a» – δηλαδή τον συριακό στρατό ‘n’ friends. Είναι έτσι;
Θα μπορούσε… Δίνουμε όμως μερικούς σοβαρούς πόντους να μην είναι. Αν, για παράδειγμα, η Μόσχα ξεκαθαρίσει ότι στην επίθεση στην Dara’a θα πάρουν μέρος τα βομβαρδιστικά της (όπως ήδη συμβαίνει, στους «προπαρασκευαστικούς βομβαρδισμούς»), τι θα κάνει η ισραηλινοναζιστική και η αμερικανικοφασιστική αεροπορία; Θα κτυπήσει τα Su- ; Όχι δα!!!
Αντίθετα, θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί μια υπόγεια συμφωνία με το Τελ Αβίβ (ως άμεσα ενδιαφερόμενο) και, στη συνέχεια με την Ουάσιγκτον: το ισραηλινοναζιστικό καθεστώς κρατάει τα υψώματα του Golan (με «ρωσική εγγύηση», δηλαδή με την σιωπηλή αποδοχή…) αλλά δεν ανακατεύεται πέρα απ’ αυτά. Αν η Μόσχα εγγυάται ότι η Δαμασκός δεν θα προσπαθήσει να ανακαταλάβει το Golan (που είναι πάντα συριακό έδαφος), ούτε τώρα ούτε σε δέκα ή σε είκοσι χρόνια, τότε η ισραηλινοναζιστική αεροπορία δεν θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με την ρωσική – και με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Καλό για όλους…
Προς το παρόν (δηλαδή μέχρι σήμερα…) και παρά την συγκέντρωση επίλεκτου συριακού στρατού, η τακτική της Δαμασκού (και των ρώσων συμβούλων της) είναι να «γονατίσουν» οι ισλαμοφασιστες (με κόψιμο δρόμων ανεφοδιασμού και παραδειγματικούς βομβαρδισμούς) και να συμφωνήσουν σε μια «έντιμη παράδοση των όπλων» όπως προηγούμενοι, αλλού (αλλά και στην περιοχή) – παρά να γίνει κόλαση. Είναι λογικό αυτό απ’ την μεριά του μπλοκ της Astana: και την εμπειρία έχει ( ‘σου έχω μια πρόταση που δεν μπορείς να αρνηθείς’ διαπραγματεύσεων) και μόνο όφελος θα έχει όσο πιο αναίμακτα ξεμπερδέψει. Το πρόβλημα είναι, βέβαια, το από που παίρνουν διαταγές οι ισλαμοφασιστες στην Dara’a. Αυτό είναι γνωστό: από το Τελ Αβίβ και το Ριάντ…
Όμως, σε άλλα μέτωπα (στην Deir ez-zor και πιο νότια αλλά και στην Raqqa και σε άλλες αποικιοκρατούμενες περιοχές της συριακής επικράτειας) οι “τριβές” εντείνονται…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ αυτο το παιδι ο Hassan Abdulkhaleq Mizher Tamimi τυφλωθηκε λογω της αρνησης του Ισραηλ για θεραπεια οταν ηταν σε στρατιωτικη ισραηλινη φυλακη
Αχ ωραιοι αυτοι οι συμμαχοι μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμπου Γκραιμπ ,ενας Αμερικανος στρατιωτης ομολογει οτι βιασε ενα 15χρονο κοριτσι ,μετα το πασαρε για 50 δολαρια καθε φορα σε αλλους στρατιωτες και οταν το κοριτσι δεν αντεξε αλλο,κρεμαστηκε
Αργότερα οι στρατιώτες είπαν σε όλους ότι ήταν αυτοκτονία.
#Ιράκ #uswarcrimes αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εγκλήματα που διέπραξαν. Έχουν φυλακίσει γυναίκες εδώ και χρόνια χωρίς κανένα λόγο και τα παιδιά τους έμειναν μόνα τους. Υπάρχουν επίσης τόσο τρομακτικές περιπτώσεις όπου αυτοί οι soldires βίασαν νέους εφήβους μπροστά στις μητέρες τους.
Συνέλαβαν ψευδώς αθώους πολίτες (~ Γυναίκες, νεαρά αγόρια και κορίτσια μαζί με ηλικιωμένους άνδρες ~) και τους θέμα σε " βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, σπάσιμο άκρων, κάνοντας τους κρατούμενους να στέκονται σε αυτά τα σπασμένα άκρα, ηλεκτροπληξία των γεννητικών οργάνων, βιασμός, σοδομισμό, και σε Πολλές περιπτώσεις βιάζουν παιδιά μπροστά στους γονείς τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ δηλωσε οτι δεν θα χωριζονται τα παιδια των λαθρομεταναστων,θα κλεινονται ολοι μαζι ,παιδια & γονεις σε στρατοπεδα συγκεντρωσης ..
λεμε λεμε για το φρικαλεο,ναζιστικου τυπου εμπνευσης,χωρισμο μικρων παιδιων απο τους γονεις τους σε στρατοπεδα συγκεντρωσης παιδιων λαθρομεταναστων στις ΗΠΑ αλλα ακολουθει η ζε σουι Γαλλια ''της εκτακτης αναγκης ''του τραπεζιτη Μακρον
και η Γαλλια χωριζει τα παιδια λαθρομεταναστων ..απο τις χειροτερες χωρες σ'αυτο το θεμα παει να γινει η αστυνομοκρατουμενη  Γαλλια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σε μια συνέντευξη στους The Irish Times, ο Nick Cave απορρίπτει την ιδέα του πολιτιστικού μποϋκοτάζ στο Ισραήλ, γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα σήμαινε ότι τιμωρούνται οι Ισραηλινοί που αντιτίθενται στην κυβέρνησή τους. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επαναλαμβανόμενη διαστρέβλωση από τον Νικ Κέηβ του κινήματος BDS στην καλύτερη περιπτωση πηγάζει από εγωκεντρισμό, και στη χειρότερη εξυπηρετεί στο να δυσφημίζει δημόσια ένα λαό που μάχεται για την επιβίωσή του. Είμαστε αντίθετοι σ' αυτόν τον κυνισμό στο όνομά μας. Ως Ισραηλινοί αντικαθεστωτικοί, αρνούμαστε να είμαστε η δικαιολογία του Nick Cave για το ότι καταπατάει τα όρια της συμπαράστασης που έχουν ζητήσει οι Παλαιστίνιοι. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό και ζητάμε από τους καλλιτέχνες να συνεχίσουν να Μποϋκοτάρουν το Ισραήλ"
Μποϋκοτάζ από τα Μέσα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mια χώρα για την οποία η Αμερική εγκαταλείπει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια χώρα για την οποία οι Ευρωπαίοι πολιτικοί στριμώχνονται ποιος θα έχει την μεγαλύτερη εύνοιά της, και τέλος μια χώρα για την οποία η Ψωροκώσταινα αισθάνεται ότι μπήκε στο κλαμπ των "δυνατών" επειδή της έχει παραχωρήσει εκμετάλλευση του αερίου της και ολόκληρη την επικράτειά της για στρατιωτική βάση, και η οποία καμώνεται ότι αποτελεί "πρόχωμα" για τις ορδές των βαρβάρων που απειλούν τους διαφωτισμένους, ερχόμενοι από την σκοτεινή Ανατολή.
Σ' αυτή τη χώρα, που για τους κατοίκους της που κατά 90% ποσοστιαία υποστηρίζουν τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γάζας, και για τους οποίους στεναχωριούνται οι καλλιτέχνες, μην χάσουν κάποια συναυλία και τους "τιμωρήσουμε" αδίκως, έχουμε τους λεγόμενους "εξτρεμιστές" που προστατεύονται από το επίσημο κράτος, να τραγουδούν και χορεύουν "Ο Αλί είναι στο Γκριλ". O Aλί ήταν το 18μηνο μωράκι που κάψανε το 2015 εβραίοι έποικοι μαζί με όλη την οικογένεια (μητέρα, πατέρας) ο μόνος που επιβίωσε ήταν ο 5χρονος Αχμέντ.
Οι λεγόμενοι "εξτρεμιστές" είναι ένοπλοι στις κατεχόμενες περιοχές, και παίζουν ρόλο αποικισμού και παραστρατιωτικού σώματος παράλληλα με το στρατό. Το Ισραήλ έχει φτιαχτεί και επεκταθεί και επεκτείνεται βασισμένο στην αποικιοκρατία αλλά και στο φανατικό μίσος του "άλλου" που εξοντώνεται. Αυτό είναι ο Σιωνισμός από την αρχή του μέχρι σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Μπάτσης ο σπουδαίος Έλληνας οικονομολόγος ,αστός Έλληνας , το πονήμα του περί του μέλλοντος της Πατρίδας του , του κόστισε την ζωή του.... Εκτελεστηκε μαζι με τον Μπελογιαννη παροτι ηταν διεγραμενος από το ΚΚΕ γιατι εκανε δηλωση μετανοιας…

Δημήτρης Μπάτσης (1916-1952) Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα (Αθήνα, Φθινόπωρο 1947, Εκδόσεις Νέα Βιβλία – Α.Ε.). Στον Πρόλογο του έργου διαβάζουμε:
"Η Ελλάδα θα γίνει και εθνικά και οικονομικά πραγματικά ελεύθερη. Μόνον τότε και η ανοικοδόμηση θα γίνει από το Λαό και για το Λαό. Θα σπάσουν τα δεσμά και θ’ αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θ’ ανοίξει ο δρόμος για να λυτρωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας. Και ο δρόμος αυτός μας οδηγεί στην ορθολογιστική οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών μέσων για ν’ ανθίσει και σ’ εμάς γερή, προοδεμένη κοινωνική ζωή. Μόνον τότε θα δημιουργηθούν και θα εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για μία ακόμα πιο ψηλή κοινωνική επιδίωξη: τη σοσιαλιστική κοινωνία. Για το χτίσιμο της καινούριας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα, μέσα σε τραγικές συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι προοδευτικοί επιστήμονες πλάι στον αδάμαστο ελληνικό λαό, προσφέροντας ακόμη και τη ζωή τους, στερεώνοντας έτσι τη νίκη του. Σ’ όλους αυτούς τους ηρωικούς αγωνιστές προσφέρω και εγώ τη μικρή μου τούτη συμβολή."
Πράγματι, αυτήν την συμβολή του στην «εθνική και οικονομική ελευθερία», ο Μπάτσης την έγραψε άλλη μία φορά: με το αίμα του, σε ηλικία 36 ετών.

Ο Δ. Μπάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916. Ήταν γιός του βασιλόφρονος ναυάρχου Α. Μπάτση που καταγόταν από τα Ψαρά και της Αν. Πρίντεζη, από τη Σύρο. Κατά τα αναμενόμενα, φοίτησε σε καλά σχολεία, έμαθε τις ξένες γλώσσες του, σπούδασε νομικά και άνοιξε το δικηγορικό γραφείο του. Ήταν, δηλαδή, ένας εκλεκτός γόνος της άρχουσας τάξης.
Ήταν κοσμικός με ευρύτατες κοινωνικές σχέσεις, είχε παντρευτεί την κόρη του υπουργού του Λαϊκού κόμματος (βασιλικό κόμμα) με την οποία είχε χωρίσει και μετά παντρεύτηκε την κόρη βιομηχάνου την Λίλιαν.
Ως δικηγόρος είχε την «ατυχία» να έρθει σε επαφή με το μαρξισμό, να τον μελετήσει σε βάθος μόνος του και, μέσω αυτού, να μελετήσει και τις κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν μέλος της «Επιστημονικής Εταιρείας μελέτης νεοελληνικών προβλημάτων», με γενικό γραμματέα τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Ν. Κιτσίκη. Ήταν μια κίνηση αστών επιστημόνων που είχαν προσεγγίσει το ΚΚΕ και το ΕΑΜ και θα αποτελούσαν το τεχνοκρατικό δυναμικό ενός κομμουνιστικού καθεστώτος, σε περίπτωση νίκης του ΚΚΕ. Την περίοδο 1945-51 ήταν συντάκτης του μαρξιστικού επιστημονικού περιοδικού «Ανταίος»
Στις 14/11/1951 γίνεται γνωστό ότι είχαν γίνει συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ που είχαν «κατασκοπευτική» δραστηριότητα, η δραστηριότητα αυτή στηρίζεται σε ασύρματους που είχαν ανακαλυφτεί στην Γλυφάδα στην βίλα «Αύρα» Αρτέμιδος 43 και στην Καλλιθέα στο τετράγωνο των οδών Λυκούργου, Δημητρακοπούλου, Κρέμου και Μενελάου, ο εντοπισμός του ασυρμάτου στην Καλλιθέα έγινε από το αεροπλανοφόρο «Φρ Ρούσβελτ» που ήταν στο Φάληρο.
Στις 23/10/1951 η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μπάτση στην οδό Σοφοκλέους
Στις 8/1/1952 ο Δ Μπάτσης μεταφέρεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου τον ανακρίνει προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός με την βοήθεια των ανώτερων αστυνομικών διευθυντών Πανόπουλου, Λιαρομάτη και Ρακιτζή, δεν κρατείται μυστικά το πρωτοφανές αυτό γεγονός της ανάκρισης από τον ίδιο τον Υπουργό, δίνεται η πληροφορία στις εφημερίδες, η κατηγορία είναι της κατασκοπίας .
Τι ζητούσαν όμως από τον Μπάτση; Οι πιέσεις από τον Πανόπουλου και Ρακιτζή έτειναν να δεχτεί ο Μπάτσης ότι είχε γίνει «συνδετικός κρίκος» στην «υπόθεση των ασυρμάτων» και στην «υπόθεση της Αεροπορίας». Τον ήθελαν να «δηλώνει» ότι καθοδηγεί την «συνωμοσία» στην Αεροπορία.
Ο Υπουργός και αστυνομικοί έδειξαν μεγάλη σκληρότητα σε ένα άνθρωπο που είχε «σπάσει».
Στις 18/1/1952 στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συλλήψεις , κρατήσεις , εκτοπίσεις σημαντικών στελεχών της αριστεράς , όπως του Σαράφη, του Ιμβριώτη, του Γαβριηλίδη, του Μ Πρωιμάκη , του Ν Τσόχα (πρέπει να σημειωθεί ότι και οι πέντε είχαν εκλεγεί βουλευτές της ΕΔΑ και η εκλογή τους είχε ακυρωθεί) αλλά και άλλων στελεχών, ακόμα σφραγίζουν την εφημερίδα της ΕΔΑ «Δημοκρατική» και την βδομαδιάτικη «Φρουροί της Ειρήνης».
Την ίδια μέρα ο Ρέντης ανακοινώνει ότι παραπέμπονται στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών : ερήμην η εκτός Ελλάδος ηγεσία του ΚΚΕ και «κατ αντιμωλίαν» οι Ν Μπελογιάννης , Έλλη Ιωαννίδου, Μπάτσης, Αργυριάδης, Καλούμενος κλπ
Στις ανακρίσεις των κατηγορουμένων παίρνουν δραστήριο μέρος και οι Αμερικάνοι, ο Τομ Καραμπεσίνης είναι σε διαρκή επαφή με την ΚΥΠΕ και την Γεν Ασφάλεια, τους μαθαίνει δε αμερικανική «τεχνική» ανακρίσεων, των ψυχολογικών πιέσεων κλπ Ο Ρόμπερτ Ντρίσκολ παίρνει μέρος και σε βασανιστήρια. Στις; 15/2/1952 αρχίζει η δίκη στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών αυτή την φορά είναι 29 οι κατηγορούμενοι, δεκάδες οι συνήγοροι υπερασπίσεως.
Σε αυτή την δίκη τραγικό πρόσωπο είναι Μπάτσης που έχει πια λυγίσει, ομολογεί και αποκηρύττει τις ιδέες του, προσπαθώντας συγχρόνως να μην κάνει κακό στους συντρόφους του.
Δεν υπάρχει ουσιαστικά κατηγορία εναντίον του, το παραδέχεται και ο διευθυντής της Αστυνομίας Πανόπουλος, ο Μπάτσης δεν ήξερε τίποτε για τους ασυρμάτους και το μόνο γεγονός είναι ότι πήρε χρήματα από το ΚΚΕ μέσω ενός ναυτικού και τα παρέδωσε σε μια συγκατηγορούμενή του.
Η ζωή του νεαρού νομικού-οικονομολόγου κρίνεται όχι για το τι έκανε πριν την σύλληψή του, αλλά τι είπε και τι «έδωσε» μετά την σύλληψή του.
Δραματική είναι η απολογία του Δ. Μπάτση λέει ότι πίστευε όσα του έλεγαν ο Πλουμπίδης και η Ιωαννίδου, ότι δηλαδή το ΚΚΕ ζητούσε ειρήνευση και ανασυγκρότηση της χώρας, και ότι τα λεφτά που ερχόντουσαν από το εξωτερικό για αυτό τον σκοπό ερχόντουσαν, τέλος είπε ότι δεν φανταζόταν ότι γινόταν κατασκοπία, αρνείται ότι είναι οικονομικός διαχειριστής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ και παραδέχεται ότι τρεις φορές πήρε και μετέφερε χρήματα, για να αποδείξει ότι η μεταμέλεια του είναι αληθινή προσφέρεται να πολεμήσει στην Κορέα .
Τα ανάκτορα ήθελαν να «δοθεί ένα μάθημα» σε όλους εκείνους που προερχόντουσαν από την καλή κοινωνία, έτσι σκεφτόντουσαν για την υπόθεση Χρυσικόπουλου (που οδηγήθηκε σε εκτέλεση) έτσι σκεφτόντουσαν για την υπόθεση του εμπόρου Κατραμάνου που παρ ολίγο να εκτελεστεί και με τον ίδιο τρόπο ενεργούσαν και για την υπόθεση του Μπάτση, αρχή που εφαρμοζόταν ήταν «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια».
Η Λίλιαν ήταν σίγουρη ότι ο άνδρας της θα αθωωνόταν, διότι είχε πάρει υποσχέσεις από υψηλά πρόσωπα, η αναγγελία της καταδίκης την οδηγεί σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Ο ναύαρχος εα πατέρας του, άνθρωπος που κυνηγήθηκε από του βενιζελικούς για τα φιλοβασιλικά του πιστεύω, μέχρι την στιγμή της απόφασης κράτησε μια ψυχρή αξιοπρέπεια του παλιού στρατιωτικού, τώρα όμως πάει στον Παύλο και ο Παύλος……. Αρνείται να τον δεχτεί.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη με (αριστερά) εισαγωγικά και αστερίσκους
 20 Jun 2018 - 12:50
Τον περασμένο μήνα (16/5) σχεδόν στα ψιλά , μια περίεργη για πολλούς είδηση, είδε το φως της δημοσιότητας. Το ΚΚΕκαταψήφισε στη Βουλή τηΣυμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας που υπέγραψε η κουβανική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, καταργείται η περιβόητη Κοινή Θέση της Ε.Ε για την Κούβα, που ίσχυε από το 1996, κατ εφαρμογή του βορειοαμερικάνικου αποκλεισμού και γι αυτό τέθηκε για έγκριση στα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε.  Όπως εύκολα κατανοείται,η κατάργηση της κοινής θέσης ήταν προαπαιτούμενο από την κουβανική πλευρά και παράλληλα  χρόνιο αίτημα του κινήματος αλληλεγγύης και του ΚΚΕ.
Το σκεπτικό που ανέπτυξε η βουλευτής του κόμματος Δ. Μανωλάκου για τη φύση και τις επιδιώξεις της Ε.Ε, θα μπορούσε να αποτελεί την σύντομη ανάλυση περί Ε.Ε σε κάθε σχετική συζήτηση. Αυτό βέβαια δεν αποδεικνύει ότι η συμφωνία είναι επιζήμια για το νησί και εν τέλει, τι σχέση είχε αυτή η ανάλυση με την Κούβα.
Θα περίμενε κανείς να ακούσει, για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις, για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, για αλλαγές  στη διεθνή  πολιτική της Κούβας  (Βενεζουέλα, Παλαιστίνη, Ισραήλ, Συρία κ.α). Τίποτα τέτοιο δεν αναφέρθηκε, γιατί τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε.
Έτσι, η βουλευτής απλά ανέφερε: “στο κείμενο της Συμφωνίας ΕΕ - Κούβας, γίνεται αναφορά σε ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, λέξεις που στη γλώσσα του κεφαλαίου σημαίνουν επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών, στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας και διαμόρφωση εδάφους για την επέμβαση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών συμφερόντων στην Κούβα με κριτήριο το κέρδος”.
Εύλογα αναρωτιόμαστε, πως θα μπορούσαν άραγε να αναφερθούν σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων (κρατών με διαφορετικά πολιτικοοικονομικά συστήματα) οι μεταξύ τους διακρατικές οικονομικές σχέσεις ; Θεωρώντας βέβαια δεδομένο, ότι στον όρο ανάπτυξη, δίνουν διαφορετικό νόημα και περιεχόμενο. Φυσικά, κανένας που θέλει να διατηρήσει τη σοβαρότητά του δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες σχέσεις Προφανώς λοιπόν αυτή η θέση είναι προϊόν άλλης ανάλυσης, που ενδεχομένως δεν αφορούσε τη Βουλή.
“Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και θα συνεχίσει να εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, να υπερασπίζεται την κουβανική επανάσταση και τις κατακτήσεις της, να απαιτεί να σταματήσει ο αποκλεισμός των ΗΠΑ και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της”, ήταν η κοινότυπη διατύπωση που υποτίθεται διατηρούσε τη σύνδεση με την ιστορικά διατυπωμένη θέση του κόμματος.
Για όσους παρακολουθούν υποτυπωδώς την εξέλιξη της θέσης του ΚΚΕ για την Κούβα τα τελευταία χρόνια, η ακραία αυτή πολιτική θέση στο κοινοβούλιο δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ήδη από το τελευταίο 20ο Συνέδριο του κόμματος, διατυπώθηκε πιο καθαρά: […] η ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων σε χώρες που επιδίωκαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, όπως το Βιετνάμ και η Κούβα, χειροτέρευσαν την κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα (Θ.77). Hταν μια υποβαθμισμένη στο κείμενο των θέσεων αλλά ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι οι σοσιαλιστικές επιδιώξεις της Κούβας αφορούν το παρελθόν.
Λίγους μήνες μετά (7/2017) το άρθρο του Α.Γ στο Ριζοσπάστη, με τίτλοΟργανωμένο σχέδιο διείσδυσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην Κούβα, κατέληγε: “[...] είναι καθήκον των κομμουνιστών να εντείνουν την επαγρύπνηση και ανησυχία τους, τη συντροφική, τεκμηριωμένη κριτική εξέταση των εξελίξεων. Είναι κι αυτά αναπόσπαστα στοιχεία έκφρασης της διεθνιστικής τους αλληλεγγύης που εδώ και χρόνια αταλάντευτα επιδεικνύουν στον κουβανικό λαό και την επανάστασή του ενάντια στην εντεινόμενη παρέμβαση των καπιταλιστών, των ενώσεών τους και των αστικών κυβερνήσεων”.
Ας δεχτούμε ότι “είναι κι αυτά αναπόσπαστα στοιχεία έκφρασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης”, το ερώτημα είναι, ποια άλλα είναι;  Προφανώς για το ΚΚΕ, η υποστήριξη της Επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας (αναφορά που αποφεύγεται επιμελώς εδώ και καιρό) στα διεθνή διακρατικά και κρατικά θεσμικά όργανα, δεν είναι.
Αυτό  μπορεί να είναι συνεπές με αυτό που πιστεύει κάποιος (άτομο ή συλλογικός φορέας), μόνο αν θεωρεί ότι το Κόμμα και η Κυβέρνηση της Κούβας, “τα έχουν διπλώσει”, έχουν συμβιβαστεί με τον ιμπεριαλισμό και έχουν προδώσει τον λαό και την Επανάστασή τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν προτιμότερο αυτό να ειπωθεί ανοιχτά. Γιατί στην τελική, είναι θέμα εμπιστοσύνης.
Εγώ από την πλευρά μου, ένας απλός στρατιώτης της αλληλεγγύης με την Κούβα το λαό  και την Επανάστασή της (συμπεριλαμβανομένης και της Επαναστατικής της Κυβέρνησης), δεν διστάζω να πω ξεκάθαρα ότι εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο το ΚΚ Κούβας από το ΚΚΕ.
Όμως η Κούβα μου έμαθε ότι είναι σεβαστή η άποψη  και η όποια αλληλεγγύη προσφέρει ο καθένας, όποια κι αν είναι αυτή και με όποιον τρόπο επιλέγει να τη δώσει. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τον παραδοσιακότερο - και μέχρι πρότινος σταθερότερο - σύμμαχο της Κούβας στη Ελλάδα.
Γιατί η Κούβα έρχεται από πολύ μακρυά και πάει ακόμα μακρύτερα.   Η αγάπη και η εκτίμηση γι αυτήν στη  μικρή μας χώρα,  έχει βαθιές ρίζες στο ένστικτο και τη συνείδηση του αγωνιζόμενου και προοδευτικού κόσμου της. Και αυτός τελικά δίνει ήδη τη λύση στις ιδεολογικές αναζητήσεις και ενδεχομένως τα αδιέξοδα των επίδοξων πολιτικών του εκπροσώπων
Διότι,  την Κούβα το παράδειγμά της και τον δρόμο που φωτίζει τα έχουμε ανάγκη σήμερα, πολύ περισσότερο από ποτέ.

http://cubaniagriega.blogspot.com/2018/06/blog-post_20.html#more




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τη νότια επαρχία Ντεράα
 Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 14:38
Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες τρεις ημέρες την επαρχία Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, που ελέγχεται κυρίως από τους ισλαμοφασιστες και είναι στόχος βομβαρδισμών από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
«Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χιλιάδες Σύροι εγκατέλειψαν πολλές περιοχές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ντεράα εξαιτίας της εντατικοποίησης των αεροπορικών επιδρομών και των πυρών του πυροβολικού από τις φιλοδημοκρατικές δυνάμεις», επεσήμανε ο διευθυντής του αληταρας μεθυστακας Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Κατευθύνονται προς περιοχές που δεν είναι στόχος βομβαρδισμών και οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ξεφτιλοΟΗΕ (Ocha) επεσήμανε ότι ως χθες Τετάρτη 2.500 άνθρωποι είχαν φύγει από μία περιοχή στην ανατολική Ντεράα.
Ο εκπρόσωπος του Ocha αληταρας Γενς Λέρκε δήλωσε ότι ο ξεφτιλοΟΗΕ «ανησυχεί για τις αναφορές περί κλιμάκωσης της βίας στην επαρχία Ντεράα», η οποία «θέτει σε κίνδυνο άμαχους και προκαλεί τον εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών».
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana, «το πυροβολικό του συριακού στρατού διεξάγει στοχευμένα πλήγματα εναντίον (…) της πόλης Χιράκ, στη βορειοανατολική Ντεράα, και εναντίον της Μπασρ αλ Χάριρ (…) για να καταστρέψει τις οχυρώσεις».
Η Ντεράα βρίσκεται κοντά στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος από το 1967.
Η επαρχία αυτή είναι χωρισμένη μεταξύ διάφορων ομάδων των ισλαμοφασιστών, οι οποίες ελέγχουν το 70% αυτής, με τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και το Ισλαμοφασιστικό Κράτος να έχουν μικρή παρουσία.
Λίκνο του ισλαμοφασιστικου πραξικοπηματος της CIA του Μαρτίου του 2011, η Ντεράα βρίσκεται στο στόχαστρο της Δαμασκού, αφού οι φιλοδημοκρατικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο το σύνολο της πρωτεύουσας της επαρχίας και τα περίχωρά της, εκδιώχνοντας τους ισλαμοφασιστες των αμερικανων και τους τζιχαντοφασιστες τους.
Αυτή την περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ πολλών περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων προκειμένου να καθοριστεί η τύχη της Ντεράα καθώς και της γειτονικής επαρχίας Κουνέιτρα, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες των αμερικανων.
Μάλιστα ο Σύρος πρόεδρος είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι έπειτα από πρόταση της Ρωσίας προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους ισλαμοφασιστες, όπως αυτές που έχουν συναφθεί σε άλλες περιοχές της Συρίας βάσει των οποίων η Δημοκρατια της Συριας αποκατέστησε τον έλεγχό του σε πολλές περιοχές μετά την απόσυρση των ισλαμοφασιστών.
Ωστόσο ο Άσαντ διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική λύση παραμένει στο τραπέζι, ενώ στρατιωτικές ενισχύσεις έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα της επαρχίας εδώ και εβδομάδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακόμη ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά υπέκυψε στα τραύματά του
 Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 09:58
Υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί τον Μάιο στη Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τον Παλαιστινιακό θύλακα από το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Ο άνδρας «υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη από τις σφαίρες των ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων κατοχής στις 14 Μαΐου ανατολικά της Χαν Γιουνές», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Λωρίδας της Γάζας.
Τουλάχιστον 145 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινοναζιστικά πυρά από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα από τη Γάζα στις 30 Μαρτίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Τριήμερο μεγάλο αφιέρωμα για τον Ρήγα Φεραίο στη Βιέννη από την πρεσβεια της Ελλαδας στην Αυστρια
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 02:23

Μία σειρά εκδηλώσεων - διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, εκθέσεις, προβολή ντοκιμαντέρ και μουσικά προγράμματα, περιλαμβάνει το τριήμερο αφιέρωμα στον μεγάλο οραματιστή, διαφωτιστή και πρόδρομο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ρήγα Φεραίο -Βελεστινλή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη από την Παρασκευή 22/6 έως την Κυριακή 24/6, με αφορμή τη συμπλήρωση 220 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του, στις 24 Ιουνίου 1798.

Ο θεωρούμενος ως πρωτοπόρος μίας ένωσης δημοκρατικά συγκροτημένων κρατών Ρήγας Φεραίος Βελεστινλής (1757-1798) είχε αναπτύξει την κριτική του σκέψη με την μελέτη Ελλήνων συγγραφέων της αρχαιότητος και συγχρόνων στοχαστών και συγγραφέων, έχοντας ο ίδιος διακριθεί ως ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και πολιτικός οραματιστής.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ρήγας τα πέρασε στη Βιέννη, όπου ανέπτυξε και δημοσίευσε τις ιδέες του, εκδίδοντας τα σπουδαιότερα έργα του, κυρίως τα επαναστατικά, με τα οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία (Χαρτογραφικό έργο,''Θούριος", Επαναστατικό Μανιφέστο"), ευρισκόμενος και σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες της Παροικίας.
Στη Βιέννη ετοίμαζε την κάθοδό του στην Ελλάδα για να αναπτύξει επαναστατική δράση, έχοντας ως όραμά του την κοινή επαναστατική απελευθερωτική δράση όλων των βαλκανικών λαών και την συγκρότηση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, αλλά κατά την μετάβασή του στην Ελλάδα συνελήφθη στην Τεργέστη στις 19 Δεκεμβρίου του 1797.
Οι αυστριακές αρχές τον παρέδωσαν τον Απρίλιο του 1798 με άλλους επτά Έλληνες, στις τουρκικές αρχές -- γιατί ήταν Τούρκοι υπήκοοι - οι οποίες τους μετέφεραν στο Βελιγράδι, για να φυλακιστούν στο κάστρο Νεμπόιζα, όπου στις 24 Ιουνίου του 1798 ο Ρήγας και οι επτά σύντροφοί του βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα κελιά τους με την μέθοδο του στραγγαλισμού.
Η είδηση του θανάτου του Ρήγα και των συντρόφων του συγκλόνισε λαούς και προσωπικότητες απ' άκρου εις άκρον της βαλκανικής χερσονήσου, ιδιαίτερα δε όσους προσέβλεπαν στις επαναστατικές ιδέες της εποχής και στους ανθρώπους που τις υπηρετούσαν.

Υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αυστρία, το αφιέρωμα διοργανώνουν η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων στην Αυστρία και ο Κοινωνικοπολιτιστικός Σύλλογος της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων "Ρήγας Φεραίος".
Το αφιέρωμα, του οποίου την γενική επιμέλεια έχει ο Έλληνας πιανίστας Χρήστος Μαράντος, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης, και, όπως δείχνουν οι δηλώσεις συμμετοχής, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκπροσώπων της επιστήμης και της πολιτικής, όπως επίσης των μελών της Ομογένειας αλλά και πλήθους Αυστριακών φίλων της Ελλάδας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλακ αουτ σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεια.
Στον αερα 10 εκατ ασφαλισμενοι – μενει χωρις γιατρους ολο το συστημα.
Καταγγελονται οι συμβασεις γενικων ιατρων, παθολογωνκαι παιδιατρων, προκειμενου να υπογραψουν νεες συμβασεις ως οικογενειακοι γιατροι, τις οποιες όμως οι ιδιοι αρνουνται.
Την ιδια ωρα, αδειαζουν τα νοσηλευτικα ιδρυματα από επικουρικους γιατρους και νοσηλευτικο προσωπικο, αφου το ΣτΕ εκρινε παρανομες τις παρατασεις των συμβασεων ανω των 24 μηνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδου το success story για το οποιο πανηγυριζουν οι Ευρωπαιοι. 174.656 εργαζομενοι αμειβονται με ψιχουλα από 50 εως 200 ευρω. Φοροι, ανεργια, υφεση,  φτωχεια, και αυτοκτονιες. 1.158.000 συνταξιουχοι παιρνουν το μηνα λιγοτερα από 500 ευρω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανφαρες Καμμενου  για προσπαθεια εξαγορας βουλευτων του. Εχουν διαλυθει ολες οι οργανωσεις των ΑΝΕΛ στη Μακεδονια. Ο Καμμενος ζητησε να εγκριθει η συμφωνια με την ΠΓΔΜ με αυξημενη πλειοψηφια 180 βουλευτων όταν ερθει στη βουλη. Ο ιδιος παντως θα πει «όχι». Ουτε λογο παντως δεν κανει για δημοψηφισμα όπως είναι η λαικη απαιτηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακεδονικό όπως Κυπριακό | Του Ρούντι Ρινάλντι
Δεν «έκλεισαν» το Μακεδονικό, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου – Η συμφωνία επισφραγίζει και το πέρασμα σε μια νέα φάση για τη χώρα
Από Ρούντι Ρινάλντι
16 Ιούνιος, 2018
Είναι πολλά τα στοιχεία αναλογίας και συσχετισμού που μπορεί να σκεφτεί κανείς ανάμεσα στην ιστορία του Κυπριακού τα τελευταία 50-60 χρόνια και σε όσα έγιναν ή μέλλει να γίνουν στο Μακεδονικό. Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, που πρόκειται να υπογραφεί με τυμπανοκρουσίες στις Πρέσπες δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο στις βαλκανικές διευθετήσεις για τις επόμενες δεκαετίες, φέρνει πάνω της όλα τα σημάδια της βαλκανοποίησης. Έχει όλα τα σημάδια της ανάμιξης των μεγάλων δυνάμεων και των διευθετήσεων που επιτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων.
Το Κυπριακό μετά το 1950 μετατράπηκε σε στίβο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ και Αγγλία. Μετέτρεψαν ένα ζήτημα αγώνα ενάντια στην αγγλική αποικιοκρατία ενός τμήματος του ελληνισμού, σε πρόβλημα τάχα τριών χωρών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα. Τουρκία, Αγγλία). Εντελώς περίεργα και τεχνητά, με τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου ο τουρκικός παράγοντας έγινε κεντρικό μέρος της όποιας επίλυσης. Τότε, το 1959, ο αστικός κόσμος πανηγύριζε ότι λύθηκε το κυπριακό. Είδαμε τη συγκλονιστική συνέχεια.
Συμφωνία-θρυαλλίδα
Τα ίδια χαρακτηριστικά φέρει και η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το οξύνει. Επισημοποιεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και είναι έντονα παραχωρητική για την Αθήνα. Περιπλέκει την υπόσταση ολόκληρης της βόρειας περιοχής της Ελλάδας από τον Έβρο έως την Αδριατική, και βάζει μια θρυαλλίδα που μπορεί να αποτελέσει αφορμή μεγάλων περιπλοκών στην περιοχή. Αντικειμενικά, δημιουργεί όρους παρεμβάσεων, οριοθετήσεων, ακόμα και αλλαγής συνόρων.
Η ανοιχτή αναγνώριση ενός μακεδονικού έθνους με μακεδονική γλώσσα και ονομασία για τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία», δημιουργεί όρους για να τροφοδοτηθεί, και όχι να καμφθεί, ο αλυτρωτισμός. Πρόκειται για συμφωνία ταπεινωτική και επικίνδυνη για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, μια γειτονική χώρα, η Βουλγαρία, ενώ έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία, ποτέ δεν αναγνώρισε την ύπαρξη μακεδονικού έθνους ή μακεδονικής γλώσσας. Και τώρα, η ίδια χώρα ζητά από Ελλάδα και ΠΓΔΜ να δηλώσουν καθαρά ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η συμφωνία για επαναχάραξη των συνόρων.
Πρόκειται για συμφωνία που σφραγίζεται από το κλίμα μειοδοσίας που διέπει τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται, και έχει ισχυρή βάση αυτή η εκτίμηση, ότι η αρχική συμφωνία ήταν «Μακεδονία του Ίλιντεν» που απόκοβε υποτίθεται από την αρχαία ιστορία της Μακεδονίας. Θα εμφανίζονταν έτσι ως σύγχρονη μακεδονική εθνότητα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου, αρχές 20ού αιώνα. Έτσι νόμιζαν ότι και οι αναφορές για μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα, θα μπορούσαν να περάσουν σαν σύγχρονα δημιουργήματα και κάπως έτσι θα «παίρναμε την Μακεδονία μας (την αρχαία) πίσω». Ο Ζάεφ δηλώνει παντού ότι είχε συμφωνηθεί το «Μακεδονία του Ίλιντεν» και κανείς δεν τον διαψεύδει. Ο πολυπράγμων Κοτζιάς δεν ήξερε τάχα τι σημαίνει αυτό; Ή έχει πλήρη επίγνωση και ξέρει τι κάνει;
Το «Μακεδονία του Ίλιντεν» φράκαρε από την αντίθεση της Δεξιάς στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις του κόσμου, επιστημόνων, διπλωματών και άλλων. Έτσι, η συμφωνία έμεινε ως είχε για όλα τα άλλα και αναζητήθηκε απλώς μια άλλη ονομασία. Ο Ζάεφ έπρεπε να πείσει για το «Βόρεια Μακεδονία». Αυτό καθυστέρησε τα τηλέφωνα, αλλά είχε και μια ευεργετική δευτερεύουσα πλευρά για τον Τσίπρα γιατί έτσι συνέπεσε η αναγγελία της συμφωνίας με την άλλη «χρέωση» που είχε η κυβέρνηση, τα νέα προαπαιτούμενα. Το βάρος του Μακεδονικού ήταν υπέρτερο και απάλυνε λίγο τις αντιδράσεις για αυτό το νέο μνημόνιο.
Απίστευτη προθυμία
Μια άλλη αναλογία με το Κυπριακό, είναι πως πρόκειται για συμφωνία που δύσκολα θα περπατήσει, σχεδόν ανεφάρμοστη στην ολότητά της και άρα επιδεχόμενη παρεμβάσεων και πολλών αυθαιρεσιών. Είναι τόσα τα θολά και αδιευκρίνιστα σημεία, οι προθεσμίες για υλοποίηση και τα εμφανή εμπόδια που καθίσταται προβληματική η εφαρμογή. Όμως, μια συμφωνία ανάμεσα σε δύο χώρες δημιουργεί τετελεσμένα και η κατάσταση, αν δεν ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν, δεν επιστρέφει στο προηγούμενο στάτους. Η συμφωνία θα γίνει, θα πέσουν υπογραφές, η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. για προώθηση των διαδικασιών και έως εκεί. Τι θα γίνει μετά, δεν πολυενδιαφέρει. Ούτε βέβαια θα ανασταλεί η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη των δύο κυβερνήσεων, του Ζάεφ και του Τσίπρα, και άρα θα μείνουν από την συμφωνία αυτά που βολεύουν όσους την εμπνεύστηκαν και την παρήγγειλαν. Τα συγχαρητήρια των διεθνών παραγόντων και η εξαιρετική βιασύνη που δείχνουν, σχετίζονται με τους σχεδιασμούς και τις ανάγκες ελέγχου που έχουν για μια περιοχή-επίκεντρο ανταγωνισμών και ανακατατάξεων. Η επίσπευση της «λύσης» από τους ευρωατλαντικούς ιθύνοντες, έγινε επιπροσθέτως γιατί όντως είχαν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» με τους δύο ίδιας κοπής πολιτικούς, τους Τσίπρα και Ζάεφ, που θα τέλειωναν την «δουλειά» μέσα στις προθεσμίες και με απίστευτη προθυμία.
Πειθήνιες κυβερνήσεις και προτεκτοράτα ή ημιαποικίες, επαναχάραξη συνόρων και διάνοιξη ασφαλών δρόμων για στρατεύματα ή ενεργειακά υλικά, πάνε όλα μαζί. Ετοιμάζονται για νέους «μεγάλους γύρους» και συγκρούσεις. Παίρνουν θέση. Η Ελλάδα στρουθοκαμηλίζει και ακολουθεί μια πολιτική που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, αλλά υποθηκεύει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πιο φιλικών δυνάμεων και συμμαχιών στον σύγχρονο κόσμο. Απλά βυθίζεται στον ευρωατλαντισμό και στα παιχνίδια του στην περιοχή.
Η επίσπευση της «λύσης» από τους ευρωατλαντικούς ιθύνοντες, έγινε επιπροσθέτως γιατί όντως είχαν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» με τους δύο ίδιας κοπής πολιτικούς, τους Τσίπρα και Ζάεφ, που θα τέλειωναν την «δουλειά» μέσα στις προθεσμίες και με απίστευτη προθυμία.
Τέλος, όπως το Κυπριακό τροφοδότησε έντονες πολιτικές και εθνικές αναστατώσεις στην Ελλάδα, έριξε κυβερνήσεις ή στιγμάτισε άλλες, όπως ο φάκελος της Κύπρου παραμένει κρατικό μυστικό, έτσι και το Μακεδονικό σήμερα τροφοδοτεί μεγάλη ένταση και πολιτική αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό. Δημιουργεί λαϊκές συσπειρώσεις και αντιδράσεις απέναντι στη μειοδοτική στάση της κυβέρνησης και μεγάλες δυσκολίες σε ολόκληρη την αντιπολίτευση.
Οι κλυδωνισμοί που θα φέρει το Μακεδονικό, μαζί με τα προβλήματα που εντείνει ο τούρκικος επεκτατισμός, σημαδεύουν έντονα την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ήδη όλα τα κόμματα δοκιμάζονται, όπως δοκιμάζονται και οι συνεργασίες-συμμαχίες. Μεγάλες ανακατατάξεις θα συμβούν πάνω σε αυτή τη βάση και είναι τελείως λυπηρό γεγονός η παντελής απουσία της Αριστεράς στο πεδίο αυτό (δεν μιλάμε εδώ βέβαια για την κυβερνητική της εκδοχή). Βαυκαλιζόμενη επί δεκαετίες πως η χώρα μας είναι ιμπεριαλιστική, δεν μπορεί να κατανοήσει τις εξελίξεις και αποστρέφεται κι αυτή μετά βδελυγμίας τις λαϊκές αντιδράσεις ως «εθνολαϊκιστικές», «εθνικιστικές» ή «ακροδεξιές». Απέχει από κάθε πρωτοβουλία και παραμένει στο έδαφος ενός ρηχού αντιμνημονιακού διεκδικητισμού. Ενώ για δεκαετίες σιγοντάριζε τη «σύνθετη γεωγραφική ονομασία» και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σαν πανάκεια, ξεκόβοντας το ζήτημα από τους γενικούς όρους και καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι έτσι απαλλασσόμαστε από τους αλυτρωτισμούς.
Εν κατακλείδι
Με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, επισφραγίζεται και τυπικά το πέρασμα από τη μνημονιακή περίοδο στην εποχή του επικαθορισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τη γεωπολιτική. Σε αυτήν την νέα φάση, το κοινωνικό ζήτημα συμπλέκεται με το εθνικό και είναι αδιαχώριστο από αυτό. Πρέπει κανείς να συνηθίσει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την επικαιρότητα του εθνικού. Τα δύο ζητήματα δεν διαμελίζονται, ειδικά στην εποχή της γεωπολιτικής. Όσοι θέλουν να αποκαθάρουν το κοινωνικό από προσμίξεις του εθνικού, είναι ρομαντικοί και ουτοπιστές (με την αρνητική συνδήλωση της σημασίας των όρων). Κοινώς, «κολλημένοι», μακριά από την πραγματικότητα ή πολύ κοντά στην αστική παγκοσμιοποιητική πολιτική.
Η ανάγκη ενός λαϊκού κινήματος και η παρουσία του σε όλα τα μέτωπα της εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας είναι παραπάνω από αναγκαία και δεν εξαρτιέται από σημαδεμένες εκλογικές διαδικασίες και επιλογές. Πρέπει να βρεθεί ο «τρόπος» για να υπάρξει ένα τέτοιο πολιτικό και λαϊκό κίνημα.
https://www.e-dromos.gr/makedoniko-opos-kypriako/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεματικη σε λεωφορεια για πεταμα. Υπερσυγχρονος πανακριβος εξοπλισμος για το ηλεκτρονικο εισιτηριο τοποθετηθηκε σε διαυμενα λεωφορεια που εχουν αποσυρθει και πανε για παλιοσιδερα. Τι κονομα και κομπινα πεφτει, δε λεγεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''ο Αλι ειναι πανω στην σχαρα και ψηνεται ''τραγουδανε οι Ισραηλινοι Εποικοι εξω απο το δικαστηριο οπου πηγε να καταθεσει ο παππους του Παλαιστίνιου μωρου 18 μηνών Ali Dawabsheh που κάηκε ζωντανό μετά από εμπρηστική επίθεση Ισραηλινών
ο μοναδικος επιζων ειναι ο εξαχρονος σημερα αδελφός του Αλι
*Ιουλιος 31, 2015
Ένα παλαιστίνιο μωρό 18 μηνών κάηκε ζωντανό όταν Ισραηλινοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον ιουλιο του 2015 ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Ισραηλινή αστυνομία.
Το μικρό παιδί πέθανε σε μια πυρκαγιά σε σπίτι που ξέσπασε σε ένα χωριό του Kafr Duma κοντά στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ναμπλούς
Ο τετράχρονος (τοτε)αδελφός του θύματος και οι δύο γονείς τραυματίστηκαν επίσης
λιγο καιρο μετα οι γονεις υπεκυψαν απο τα βαρια εγκαυματα
Η επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η οικογένεια κοιμόταν βαθιά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα.
Οι πληροφορίες συνάγουν ότι δύο εμπρηστές έσπασαν τα παράθυρα και έριξαν βόμβες μολότοφ μέσα σε δύο σπίτια, .
Το σπίτι που κατοικούνταν από την τραυματισμένη οικογένεια κάηκε από μέσα. Το γειτονικό σπίτι υπέστη, επίσης, σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά, αλλά ήταν ευτυχώς άδειο εκείνη τη στιγμή.
Οι εμπρηστές άφησαν επιγραφές στον τοίχο, λέγοντας “Ζήτω ο Μεσσίας” και ”Εκδίκηση” στον τοίχο του σπιτιού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και στην Κατερίνη κατά της συμφωνίας...
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της Πιερίας και διαμαρτύρεται για τη συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με το Σκοπιανό.
Συνεχίζονται σε διάφορες πόλεις της χώρας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα οι διαμαρτυρίες συλλόγων, φορέων και απλών πολιτών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό.
Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε η Κατερίνη, όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από...
κάλεσμα - πρόσκληση που εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Πιερίας.
Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν ελληνικές σημαίες και λάβαρα ενώ οι σύλλογοι πρόκειται να επιδοθεί από αντιπροσώπους των συλλόγων ψήφισμα, για να δηλώσουν την δυσαρέσκεια τους στη συμφωνία και να γνωστοποιήσουν στους τοπικούς βουλευτές ότι «ο αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα είναι συνεχής».
Σχετική ανακοίνωση των συλλόγων αναφέρει τα εξής:
Επειδή η παραχώρηση του όρου της Μακεδονίας είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
Επειδή σεβόμαστε και οφείλουμε να
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/06/blog-post_900.html#more
Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας
Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας
Θρακική Εστία Κατερίνης
Ένωση Ποντίων Πιερίας
Μ.Σ Νοσταλγοί της Παράδοσης
Μ.Σ Θρακικός Γανόχωρας
Μορφωτικός Εξωραϊστικός
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/06/blog-post_900.html#more



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΗ! ΠΟΡΕΙΑ με ...κρεμάλες στις Σέρρες για τη συμφωνία με τα Σκόπια
Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η εκχώρηση της ονομασίας Μακεδονία από την κυβέρνηση στα Σκόπια μαζί με την αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσα και εθνικής ταυτότητας στους γείτονες...
Το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία έκαναν την εμφάνισή τους ... κρεμάλες, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του νομού, Αφροδίτης Σταμπουλή και Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά αντίστοιχα.
Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σημαία των Σκοπίων στην είσοδο των γραφείων της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και της βουλευτή του κόμματος Αφροδίτης Σταμπουλη, που πρόσφατα δήλωσε δημόσια το περιβόητο : “Βόρεια Μακεδονίας όπως Βόρεια Κορέα”.
Ένταση προκλήθηκε έξω από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, με τους διαδηλωτές να αποδοκιμάζουν με υβριστικά συνθήματα τις τελευταίες επιλογές της (“Κόλλια γ@@@ου παραιτήσου”).
Οι ΑΝ.ΕΛ έχουν σοβαρό πρόβλημα και στις Σέρρες, που θεωρούνται “κάστρο” τους, μια και εκεί εκλέγεται η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Το μέλος της Συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ στο ν. Σερρών Ηλίας Σαμούρης, υπέβαλλε την παραίτησή του με βαρείς χαρακτηρισμούς , κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος πως “Σ' ένα βράδυ μας ξεφτιλίσατε και μας παραδώσατε βορά στα αεθνιστικα ιδεοληπτικά αριστερόστροφα και νεοφιλελε όρνεα και συμφέροντα”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Ιούνη 1949, στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, άφηνε την τελευταία του πνοή επί των επάλξεων του αγώνα, ο θρυλικός Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου) από τη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) Παρνασσού, υποστράτηγος, διοικητής της 2ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καπετάνιος Συντάγματος στον ΕΛΑΣ κι από τα διαλεχτά στελέχη του ΚΚΕ.