Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Τεταρτη 6 Ιουνιου 2018




Αυτη η 31χρονη γυναικα λεγεται Israa Jabis και ειναι Παλαιστινια.Μια μερα ενω οδηγουσε εσκασε ενα γκαζακι μεσα στο αυτοκινητο της που πηρε φωτια.Η ιδια καηκε και το Ισραηλ την κατηγορησε οτι ηθελε να κανει τρομοκρατικη επιθεση και αντι να την παει στο νοσοκομειο,την πηγε σε στρατιωτικη φυλακη,οπου ειναι ηδη εδω και 2 χρονια,χωρις θεραπεια για τα εκτεταμενα τραυματα και τον ακρωτηριασμο των δαχτυλων απο τα χερια της ..,Ακτιβιστες παλευουν να την βγαλουν εξω για θεραπεια.Καταδικαστηκε σε 11 χρονια φυλακη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018
4ο Συνέδριο Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV)

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) θα πραγματοποιήσει το 4o Συνέδριό του στις 28 Ιουλίου προς τιμήν του ανώτατου ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, όπως επιβεβαίωσε ο Ντιοσλάδο Καμπέγιο, πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina από το Καράκας, “Στις 28 Ιουλίου θα ξεκινήσει το 4ο Συνέδριο του κόμματος, και το ξεκινάμε αυτή την ημέρα, ημερομηνία γέννησης του Ούγκο Τσάβες, προς τιμήν του”, δήλωσε ο Καμπέγιο.
Το ηγετικό στέλεχος του PSUV εξήγησε ότι ο στόχος του Συνεδρίου είναι να εδραιώσει την οργανωτική, προγραμματική και ιδεολογική δομή του PSUV, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του μπολιβαριανού σοσιαλισμού.

Επιπλέον, θα γίνει απολογισμός της πορείας των κατευθυντήριων γραμμών που τέθηκαν το 2014 σχετικά με τον οικονομικό τομέα, την υπεράσπιση της κυριαρχίας και την ενίσχυση της οργάνωσης του κόμματος.
Σύμφωνα με τον Καμπέγιο, σε αυτό το Συνέδριο του PSUV θα προσκληθούν πολιτικά κόμματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και από την Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία, την Νικαράγουα, την Αργεντινή, την Κούβα και την Βολιβία.
Σημείωσε επίσης, ότι μετά τη νίκη του Μαδούρο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, "άνοιξε ένας μεγάλος χώρος για τον εθνικό διάλογο" και κάλεσε όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του προέδρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
“Oι Τσαβίστας ανοίγουν την πόρτα και την καρδιά τους σε όσους θέλουν να χτίσουν μία άλλη Βενεζουέλα της ειρήνης για όλες και για όλους”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομοκρατική παραπομπή στο πειθαρχικό των δύο εισαγγελέων για τις άδειες Κουφοντίνα
5/6/2018
Υπό απαράδεκτο και τρομοκρατικό πειθαρχικό έλεγχο βρίσκονται εισαγγελικοί λειτουργοί, επόπτες των φυλακών Κορυδαλλού που προήδρευσαν στα τριμελή συμβούλια τα οποία χορήγησαν τις δυο διήμερες άδειες, τον περασμένο Νοέμβρη (2017) και τον περασμένο Φεβρουάριο, στον Δημ. Κουφοντίνα.
Η πιστή εφαρμογή του νόμου για την άδεια κρατουμένων, όπως αυτός ισχύει, φαίνεται πως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους δυο εισαγγελικούς λειτουργούςοι οποίο απλώς εφάρμοσαν όσα ο σωφρονιστικός κώδικας προβλέπει, χωρίς μάλιστα καμία εξαίρεση.
Μάλιστα και οι δυο για λόγους ευπρέπειας μετά την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου δήλωσαν αποχή από την κρίση της νέας αίτησης αδείας του πολυσοβίτη της 17Ν.
Έτσι το γεγονός της διπλής πειθαρχικής αγωγής που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει επί της ουσίας μπλοκάρει και το θέμα της τρίτης άδειας του Δημ. Κουφοντίνα αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρίτος εισαγγελέας στις φυλακές για να γνωμοδοτήσει και ο νόμος δεν είχε προβλέψει τέτοια περίπτωση. Για αυτό άλλωστε ήδη από τις 30 Μαΐου έχει κατέλθει σε απεργία πείνας ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, κρατούμενος.
Το χρονικό των αδειών
Ο Δημ. Κουφοντίνας με βάση τις διατάξεις του Ν. 1851/1989, ο οποίος περιόρισε από  πέντε, που ήταν αρχικά τα κριτήρια χορήγησης (ένα εξ αυτών και της βαρύτητας του αδικήματος), σε ένα, αυτό περί της προσδοκίας για σωστή χρήση της από τους κρατουμένους. Με βάση αυτό το νόμο, όπως λένε και σε ψήφισμα τους οι 49 αντιπρόσωποι της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, θα έπρεπε να έχει πάρει άδεια από τα 8 χρόνια κάθειρξη (το 2010), ενώ τελικά πήρε το 2017 (στα 16 χρόνια κάθειρξη).
Εξαίρεση για τους ισοβίτες “υψηλής επικινδυνότητας” είχε τεθεί το 2014 όταν θεσπίστηκαν οι φυλακές Τύπου Γ, αφού οι κρατούμενοι που θα μετάγονταν σε αυτές δεν θα είχαν δικαίωμα αδείας. Με νόμο όμως του Δημ. Παρασκευόπουλου οι φυλακές αυτές καταργήθηκαν και έτσι επανήλθαμε στο προηγούμενο καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα. Με βάση αυτό τον Νοέμβρη του 2017, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Δημήτριος Σαββαΐδης, ψήφισε υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, ενώ την ίδια άποψη είχαν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός της φυλακής. Είχαν προηγηθεί πολλές απορρίψεις αιτήσεων.
Πειθαρχικά και εξαιρέσεις
Αμέσως μετά την χορήγηση της άδειας ασκήθηκε πειθαρχικός έλεγχος στον εισαγγελέα Σαββαίδη. Όταν ο Κουφοντίνας υπέβαλλε δεύτερο αίτημα για διήμερη άδεια μετά από 3 μήνες, όπως δικαιούνταν με βάση το νόμο, ο κ.Σαββαίδηςαυτοεξαιρέθηκε για λόγους ευπρέπειας. Τον Φεβρουάριο του 2018  εγκρίθηκε και η δεύτερη άδεια στην οποία γνωμοδότησε θετικά ο δεύτερος εισαγγελέας των φυλακών κ. Σπηλιώτης. Αμέσως μετά τέθηκε υπό πειθαρχικό έλεγχο και ο κ.Σπηλιώτης.
Ο Δ. Κουφοντίνας υπέβαλε στις 9 Μάρτη του 2018 νέο αίτημα για άδεια. Τότε όμως υπέβαλλε αίτημα αποχής για λόγους ευπρέπειας και ο κ. Σπηλιώτης.  Και βρισκόμαστε τώρα μπροστά στο φαινόμενο να μην υπάρχει Συμβούλιο Φυλακής που θα εγκρίνει το αίτημά του, γιατί και οι δύο εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν από την εξέταση του αιτήματός του, λόγω των πειθαρχικών διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος τους. Στο μεταξύ με Προεδρικό Διάταγμα της 10ης Μαΐου του 2018 τοποθετήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ιωάννης Χατζόγλου.
Άδικες οι πειθαρχικές διώξεις
Ιδιαίτερη αξία έχει όμως η θέση των σωφρονιστικών υπαλλήλων , οι οποίοι αφού εκφράζουν την αντίθεση τους στην ιδεολογία και τις πράξεις του Κουφοντίνα,  αναφέρουν πως “θεωρήσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε ως απολύτως άδικες τις πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο καταξιωμένων και έγκριτων Εισαγγελικών λειτουργών, που ως Πρόεδροι του Συμβουλίου Αδειών, με ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου και σε διαφορετικές συνεδριάσεις του, χορήγησαν διήμερες τακτικές άδειες απουσίας στον καταδικασθέντα, για δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, κρατούμενο Δημήτριο Κουφοντίνα. Η αλήθεια είναι ότι, με βάση τον σχετικό Νόμο, η άδεια αυτή χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση- 16 χρόνια μετά την καταδίκη του-  σε διπλάσιο δηλαδή από το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα.
Αλήθεια είναι επίσης ότι η πολιτεία νομοθετεί πάντα κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και οφείλει  να ελέγχει την πιστή εφαρμογή των Νομοθετημάτων της.
Αν λοιπόν κρίνει ότι, κάποιοι καταδικασθέντες για συγκεκριμένα αδικήματα επιβάλλεται να εξαιρούνται από κάποιας μορφής ευεργετήματα, οφείλει να το κάνει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο. Το έχει κάνει άλλωστε με αρκετούς από τους νόμους που κατά καιρούς έχει νομοθετήσει.…… Αναφερόμαστε ωστόσο στο θέμα της αδείας του, γιατί πέραν των όσων εκθέσαμε παραπάνω, η πειθαρχική δίωξη κατά των συγκεκριμένων Εισαγγελικών Λειτουργών, λόγω της σύμφωνης γνώμης τους για την χορήγησης της αδείας, στην πράξη αποκλείει, ως προς τον συγκεκριμένο κρατούμενο  τη λειτουργία του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μια ιδιότυπη μορφή αρνησιδικίας, που σε καμία περίπτωση  δεν επιτρέπεται να γίνεται αποδεκτή, όπως άλλωστε πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις μορφές της”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 6 Ιουνίου 1943 οι φασίστες κατακτητές εκτέλεσαν στο Κούρνοβο της Φθιώτιδας 106 κρατούμενους, ως αντίποινα για την ανατίναξη από τον ΕΛΑΣ τρένου στη γειτονική σήραγγα, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο περισσότερων από 500 ιταλών στρατιωτών.
Οι εκτελεσμένοι ήταν στη μεγάλη τους πλειονότητα μέλη του ΚΚΕ, κρατούμενοι ήδη από την εποχή της δικτατορίας Μεταξά στην Ακροναυπλία. Ανάμεσά τους και οι επίσης προερχόμενοι από την Ακροναυπλία τροτσκιστές, Παντελής Πουλιόπουλος, Νώντας Γιαννακός, Γιάννης Μακρής και Γιάννης Ξυπόλητος, που εκτελέστηκαν ως κομμουνιστές, ανεξαρτήτως της αντίθεσής τους στην ένοπλη πάλη κατά των κατακτητών.
Η εκτέλεση του Πουλιόπουλου (γραμματέα του ΚΚΕ στα 1924-26 και ηγετικού στελέχους και κύριου θεωρητικού του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος) ήταν μια από τις σημαντικότερες απώλειες και όχι μόνο για τον τροτσκισμό στην Ελλάδα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τις 22 του Απρίλη του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ένα κόμμα(!!!), είτε από αυτά που βρίσκονται στο κυνοβούλιο της ντροπής είτε από αυτά που περιμένουν εναγωνίως να μπουν μέσα να γράψει μια αράδα, έστω για το θεαθήναι για την ληστεία που γίνεται εις βάρος μιας συμπολίτισσας μας. Γιατί? γιατί η ληστεία γίνεται θεσμικά. Συμμετέχουν Γερμανικές ΜΚΟ που έχουν το γενικό κουμάντο , συμμετέχουν καλοπληρωμένοι επαγγελματίες "αλληλέγγυοι", συμμετέχει η ελληνόφωνη κυβέρνηση που δεν εκτελεί τρεις (!!!) εισαγγελικές εντολές εκκένωσης του κτιρίου αλλά συνεχίζει να στέλνει λογαριασμούς νερού, ΕΝΦΙΑ κτλ στην νόμιμη ιδιοκτήτρια, συμμετέχουν όλα τα κόμματα που σφυρίζουν αδιάφορα-όπως άλλωστε και για τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που ανήκει σε αυτό το 99% ενός κατώτερου Θεού. Η κυρία Αλίκη Παπαχελά , νόμιμη ιδιοκτήτρια-θύμα αυτής της τεράστιας σκευωρίας εναντίον της καταφέρνει να στέκει όρθια και αξιοπρεπής σε αυτόν τον Γολγοθά που περνά αντιμετωπίζοντας συχνά και τις χυδαίες επιθέσεις των φυσικών αυτουργών καλοπληρωμένων αλληλέγγυων της κατάληψης. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα-θα ήμουν σίγουρα φυλακή τώρα. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι-έχω ξαναγράψει εδώ μέσα trailer από το μέλλον μας. Το μέλλον μας στο οποίο ένα ολοένα και πιο σιχαμερό κράτος θα δημεύει τις περιουσίες μας, θα ελέγχει τις ζωές μας, θα κλέβει την αξιοπρέπεια μας και θα μας αποκαλεί και φασίστες. Και όλα αυτά θα γίνουν νομοτελειακά γιατί δεν δώσαμε ένα χέρι βοήθειας στην κάθε Αλίκη που το είχε ανάγκη και είχε την αξιοπρέπεια να μην μας το ζητήσει ποτέ....Καληνύχτα Κεμάλ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι γεννήθηκαν με εμβρυουλκό, γίνονται μάγειροι, ή χειριστές βαρέων μηχανημάτων! Τι, όχι;
όπως κ η ρήση της βουλευτού τσύριζα Καρακώστα ότι όσοι γεννήθηκαν με καισαρική θα είναι βίαιοι στη ζωή τους!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: 45 δημοκρατικοι φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν από αληταραδες τζιχαντοφασιστες
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 17:28
Τουλάχιστον 45 δημοκρατικοι φιλοκυβερνητικοί μαχητές έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή στην ανατολική Συρία από αληταραδες τζιχαντοφασιστες της συμμοριας των αμερικανων  Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) σε μάχες οι οποίες συνεχίζονται, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Το Ισλαμοφασιστικο Κρατος εξαπέλυσε την Κυριακή επίθεση εναντίον χωριών που τελούν υπό τον έλεγχο της Δημοκρατιας της Συριας και των συμμάχων της στην κοιλάδα του Ευφράτη και κατέλαβε τέσσερις κοινότητες στον δρόμο που ενώνει τις πόλεις Ντέιρ Έζορ και Μπουκαμάλ, κοντά στην ιρακινή μεθόριο, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Οι κοινότητες αυτές βρίσκονται κοντά στην πόλη Χατζίν, η οποία ελέγχεται από τους τζιχαντοφασιστες.
Τουλάχιστον 26 ενοπλοι καθυστερημενοι αληταραδες του Ισλαμοφασιστικου Κρατους έχουν σκοτωθεί επίσης από την Κυριακή, σύμφωνα με τον μεθυστακα χαφιε διευθυντή του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Όπως είπε, η Μόσχα, σύμμαχος της Δημοκρατιας της Συριας, δεν έχει ακόμη κινητοποιήσει την πολεμική αεροπορία της για να συνδράμει δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, τα μέλη των δημοκρατικων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή είναι κυρίως μέλη ξένων σιιτικών πολιτοφυλακών που έχουν την έδρα τους στην περιοχή, κυρίως από το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη λιβανική Χεζμπολάχ.
Το Ισλαμοφασιστικο Κρατος κατέχει ακόμη ορισμένους μικρούς θυλάκους στην ανατολική Συρία, μετά τη σταδιακή ατροφία του ισλαμοφασιστικου χαλιφάτου που ανακήρυξε η συμμορια το 2014 στα εδάφη που είχε καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ.
Έπειτα από ξεχωριστές επιθέσεις της Δημοκρατιας της Συριας, και των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τζιχαντοφασιστες ελέγχουν λιγότερο από το 3% του συριακού εδάφους έναντι σχεδόν 50% στα τέλη του 2016, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο ανακοίνωσε εξάλλου πως τουλάχιστον έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού κατά των τζιχαντοφασιστών σε μια βορειοανατολική περιοχή της Συρίας που κατέχεται από το ΙΚ.
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (χθες) στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χασάκα από τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την επιδρομή, την πιο πρόσφατη μιας σειράς επιδρομών που έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με τη αποικιοκρατικη ΜΚΟ, πολλές απώλειες αμάχων τις τελευταίες εβδομάδες.
Η αποικιοκρατικη αεροπορική επιδρομή «προκάλεσε τον θάνατο 11 αμάχων, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο χαφιες διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου.
«Τα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια μόλις σήμερα λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών», πρόσθεσε, λέγοντας πως η περιοχή που στοχοποιήθηκε ήταν κοντά στο χωριό Τζιζάα, έναν από τους τελευταίους θυλάκους του Ισλαμοφασιστικου Κρατους στην κοιλάδα του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία.
Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν στις ανατολικές επαρχίες Ντέιρ Έζορ και Χασάκα, σε επίθεση των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον αποικιοκρατικο συνασπισμό δηθεν κατά του ΙΚ, (στην ουσια κατά της Συριαης Δημοκρατιας), σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο χαφιεδών στην εμπόλεμη Συρία. Η επίθεση έχει σκοπό την εκδίωξη των τζιχαντοφασιστών από τα τελευταία καταφύγιά τους ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός αξιολογεί τις πληροφορίες που λαμβάνει για θανάτους αμάχων ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών του και δημοσιεύει στοιχεία συχνά εβδομάδες ή και μήνες μετά τις επιδρομές.
Την Παρασκευή, ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός παραδέχθηκε ότι σκότωσε άλλους εννέα αμάχους στη διάρκεια ενός έτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που ήταν άμαχοι, αφότου ξεκίνησε η επέμβασή του στο Ιράκ και στη Συρία, σε 892.
Η ΜΚΟ Airwars, που καταγράφει τους αμάχους θύματα όλων των αεροπορικών βομβαρδισμών ανά τον κόσμο, εκτιμά πως αυτός ο επίσημος αριθμός είναι πολύ κατώτερος της πραγματικότητας και υποστηρίζει από την πλευρά της πως τουλάχιστον 6.259 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ομάρ Μπαργκούτι, της παλαιστινιακής εκστρατείας για τον ακαδημαϊκό και πολιτισμικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ ( PACBI ) δήλωσε:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ομάδας της Αργεντινής να ακυρώσει αυτόν τον “φιλικό” αγώνα. Η διεξαγωγή του θα ήταν εξαιρετικά εχθρική απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα! Το παιχνίδι με ένα κράτος απαρτχάιντ είναι μια μορφή συνέργειας, που μεγεθύνεται από την πρόσφατη τρομακτική σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα ενάντια στους άοπλους διαδηλωτές που απαιτούν τη βασική τους ελευθερία, την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα της επιστροφής.
Όλα αυτά αποτελούν μέρος της πολιτικής του Ισραηλινού καθεστώτος, που θέλει να χρησιμοποιεί τα διεθνή αθλητικά γεγονότα για να καλύψει τα εγκλήματα πολέμου και τις απαράδεκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων. Το γεγονός ότι οι οπαδοί της Αργεντινής και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο κατάφεραν να τους αποτρέψουν, μας δίνει πολλές ελπίδες.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν πήρατε είδηση (που δεν πήρατε) σήμερα στας Βρυξέλλας συζητήθηκε το σχέδιο "μεταρρύθμισης της συνθήκης του Δουβλίνου"...
λοιπόν επί του ελληνικού το σχέδιο απέρριψαν οι Ιταλία Ισπανία Αυστρία Σλοβενία Σλοβακία Ουγγαρία. Τρεις χώρες δεν εκφράστηκαν Αγγλία, Πολωνία, Εσθονία. Η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν της άρεσε.
Φυσικά εμείς συμφωνήσαμε να βγάλουμε τα μάτια μας
* Έσπασε το Μεσογειακό μέτωπο γράφουν... το έσπασαν Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος
Σχόλιο : Πως πάνε οι κονόμες στa City Plaza; Οι ΜΚΟ δίνουν δουλειές; Καλό ταμείο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Alberto Franceschini, ιδρυτής κι αρχηγός (μαζί με την Μάρα και τον Ρενάτο Κούρτσιο) των "Ερυθρών Ταξιαρχιών", θα εκτίσει 18 χρόνια φυλάκισης (χωρίς καν να έχει κάνει ούτε μία δολοφονία), απλώς γιατί δεν "συνεργάστηκε" και δεν έδωσε στις αρχές το όνομα του συντρόφου του, που ήταν μαζί με τη Mara και παρακολούθησε την δολοφονία της με τα μάτια του.
Ο φίλος Alberto είναι μέχρι σήμερα σαφής:
"Εγκατέλειψε το δρόμο της ένοπλης βίας, δεν έβαψε ποτέ με αίμα τα χέρια του, γιατί θα πρέπει να τον καταδώσω;"...
Σήμερα, αφού εξέτισε ολόκληρη την ποινή που του επιδίκασε το δικαστήριο, χωρίς να "συνεργαστεί" και να έχει ευνοϊκή μεταχείριση και να κάνει χρήση του νόμου περί "συνεργασίας με τις αρχές", κάνει διαλέξεις σε σχολεία για το πως μπορεί κάποιος με αγνές προθέσεις να συνεισφέρει στα σχέδια της άρχουσας τάξης...
Οι δολοφόνοι εκτελεστές των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" -μετά την διείσδυση κι ανάληψη της ηγεσίας της οργάνωσης, αφού παρέδωσαν τους ιδρυτές στις αρχές-, που αποδείχτηκε -και στις δικαστικές αίθουσες- ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, της Cia και της Μοσάντ, ως "συνεργαζόμενοι" δεν πλήρωσαν ποτέ για τους φόνους.
Ο Μορέτι, o Πέτσι κι άλλοι πολλοί, που με την "επαναστατικότητα" τους έπεισαν την ηγεσία των "Ε.Τ" να τους εμπιστευτούν και διέπραξαν φόνους σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ...
Ο Simioni, καταζητούμενος στην Ιταλία, έχει βρει καταφύγιο στο φιλόξενο Ισραήλ...
Οι πράκτορες της Cia στην Ιταλία, στους οποίους ασκήθηκε δικαστική δίωξη, εξαφανίστηκαν...

σχολιο.- Στην Ελλάδα πάντως οι συνομωσιολογικές φωνές σαν του Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι βρήκαν τον χώρο που τους αναλογούσε, ήδη από τα μακρινά 90'ς στο νεοσύστατο Mega channel και στις εκδόσεις του πατέρα Πλεύρη. Άλλες φωνές παρέμειναν για δεκαετίες δαιμονοποιημένες και στιγματισμένες. Πάλι καλά, τα τελευταία χρόνια μέσα από εκδόσεις και εκδηλώσεις βρίσκουν κι αυτές οι φωνές τον χώρο που τους αναλογεί.