Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Τριτη 5 Ιουνιου 2018



Όπως ο απίθανος πρωθυπουργίσκος Τζιφρας -που έφαγε τσάμπα τα λεφτά του μεγαλοεργολάβου πατέρα του και παρά τα σχολεία και τα πολυτεχνεία, τούβλο μπήκε και τούβλο βγήκε- μέσα στην αμορφωσιά του δεν παύει να 'ναι άκρως επικίνδυνος, έτσι και η χορτάτη Ευη Καρακωστα βουλευτινα του ΤΣΥΡΙΖΑ Β Πειραια με τα δεκάδες ακίνητα.
Ποιος ξέρει ποιος αγύρτης την έπεισε (όπως άλλους τους πείθουν οι Παΐσιοι, οι Λιαντίνηδες ή οι Λιακόπουλοι) και βγήκε να σώσει τον κόσμο από το έγκλημα της καισαρικής!
Πού να ξέρει το δίποδο πόσο επικίνδυνες είναι οι αθλιότητες που ξεστομίζει! Ή μήπως θα της ζητήσει κανένας τον λόγο; Με τέτοιον ηγέτη είναι αρετή εκεί μέσα η αμορφωσιά και η γελοιότητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να 'ναι πολύ κυνικό καθίκι η Θεοδωρα Τζακρη, για να τολμάει να πηγαίνει σε λαϊκά καφενεία και να περιμένει πως ο κόσμος που του 'χει καταστρέψει τη ζωή, ψηφίζοντας το 'να μνημόνιο μετά το άλλο, δεν θα την πετάξει έξω.
Πρέπει να 'ναι μεγάλο κοινωνικό απόβρασμα αυτή η κοινωνική δολοφόνος που έκανε τη σύνταξη της μάνας μου βοήθημα ελεημοσύνης, για να κονομάει η ίδια τα δεκαχίλιαρα.
Ε, όχι! Αυτό έλειπε τώρα να καταδικάσουμε και τον κόσμο στην Κερασιά Έδεσσας, που απαίτησε να φύγει το ανάλγητο κοινωνικό απόρριμμα από το καφενείο του χωριού για να μην το μαγαρίζει.
Και ήταν τόση η σιχασιά με το που την είδαν, ώστε ούτε που την άγγιξαν. Απλώς, απαίτησαν να φύγει για να μη μολύνεται ο χώρος. Κι έτσι δεν θα βγει και ο εσμός των χορτάτων παλαμακιστών της κοινωνικής καταστροφής να μιλήσει για... τραμπούκους.
"Σ' αυτή την καρέκλα που κάθισες, αύριο θα 'ρθει να κάτσει το εγγόνι μου ή η κόρη μου. Να σηκωθείς γρήγορα και να φύγεις, που 'ρθες να μαγαρίσεις το χωριό μας", είπε ο γέροντας στη Θεοδώρα Τζάκρη.
"Μη φωνάζετε, ρε παιδιά. Εντάξει! Θα κάνουμε απολύμανση και θα καθαρίσει το καφενείο", παρενέβη ο πιο ψύχραιμος, εκεί στην Κερασιά της Έδεσσας.
"Η μυρωδιά του αίματος από τα εγκλήματα που 'χει κάνει αυτή η κυρία δεν φεύγει με τίποτα", είπε ένας τρίτος και έφτυσε στον δρόμο.
Ήδη το χωριό άρχισε να πνίγεται στη μπόχα της εκαλίλας. Βλέπεις, με το που κάθισε η κ. Τζάκρη, είχε ανοίξει την τσάντα της και απλώθηκε γύρω η δυσωδία από τις τραπεζικές κάρτες. Με τα λεφτά τα βγαλμένα από τον πόνο και το δάκρυ των εκατομμυρίων ανθρώπων που 'χει καταστρέψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Δεκεμβρίου 2017
Ένας Ισραηλινός αστυνομικός στραγγαλίζει ένα Παλαιστινιακό Παιδί σε θάνατο το Σάββατο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας να μετακομίσει στην Ιερουσαλήμ. Το αθώο αγόρι διαβάσει ακόμη και το Καλάμα και το shahadat προτού πεθάνει. Παρά τις πολλές προσπάθειες των ομάδων να μεταφορτώσουν αυτό το βίντεο στο Youtube, έχει καταργηθεί και διαγραφεί με συνέπεια από το Google, το Facebook και το YouTube. pls κάνουν αυτό το βίντεο ιογενές, ώστε να φτάσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Τ Ε Ρ Α Τ Α !!!!!! Κ Τ Η Ν Η !!!!!!
http://nanaaisha.com/2017/12/19/an-israeli-policeman-strangles-a-palestinian-child-to-death/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 30/5 ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Ένα οκτάχρονο πολιτικοδικαστικό αίσχος
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6, 6μ.μ.
ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6, 1μ.μ.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξ.Μπαλού στις 5 Ιουνίου 2017 στόν Β.Λυριτζή του Σκαϊ: «Η πρόταση τού ΚΚΕ γιά Λαϊκή Εξουσία…είναι γιά σήμερα»!..Τέτοια αφασία!.Τί πίνουν καί δέν μας τό λενε;
Εγώ λέω νά ξεκινήσουμε τώρα αύριο"η μεθαύριο τήν επανάσταση ξεκινώντας από τήν Ομόνοια πρός το Συνταγμα καί εκεί κάπου στή Λεωφόρο Αμαλίας νά γίνει καί τό ΜΠΑΜ«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» γιά νά υπαρχει καί ο συμβολισμός ενάντια στούς βασιλιάδες...Κάποιος πρέπει νά τούς συστήσει εκεί στό ΚΚΕ νά διαβάσουν τό λήμμα περί «Βολονταρισμού».  Εάν τούς περισεύει έστω λίγος χρόνος (λόγω τής εντατικής προετοιμασίας πού κάνουν γιά τό ΑΜΕΣΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ )!...Τελίκά πρέπει νά έχουν αρχίσει νά πιστεύουν στό παραμύθιασμα καί αρκετά από τά στελέχη τους!! Κάτι πίνουν δέν υπάρχει αμφιβολία….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόντε: «Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού»
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 14:46
Κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στην ιταλική Γερουσία, ο νέος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στους κύριους στόχους του κυβερνητικού συμβολαίου που έχουν υπογράψει το κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα.
«Θα καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο τις μαφίες και της οικονομίες τους και θα αλλάξουμε τον νόμο για την παραγραφή των αδικημάτων», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής.
«Θα εγγυηθούμε τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει το «εισόδημα του πολίτη» για την στήριξη των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. «Θα είμαι ο συνήγορος του ιταλικού λαού», επανέλαβε ο Κόντε.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι «η μέχρι τώρα πολιτική έχει αποτύχει, με ένα εγωιστικό κλείσιμο πολλών χωρών μελών». «Θα ζητήσουμε να ξεπερασθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου για να υπάρξει πραγματικός καταμερισμός ευθυνών με αυτόματα συστήματα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο», τόνισε με έμφαση.
«Δεν είμαστε ρατσιστές. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξακρίβωση του δικαιώματος ασύλου. Θα υπερασπιστούμε τους μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στην χώρα μας, αλλά για να επιτευχθεί πραγματική ένταξη πρέπει να καταπολεμηθεί η εκμετάλλευση από μέρους των δουλεμπόρων και να αναμορφωθεί, με διαφάνεια, το σύστημα υποδοχής των μεταναστών», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι «η χώρα του ανήκει στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος σύμμαχός της». Αλλά συγχρόνως υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησή του θα αναλάβει πρωτοβουλία για άνοιγμα προς την Ρωσία και για την αναθεώρηση του συστήματος των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας».
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, πρόσθεσε ότι « τα συμφέροντα της Ιταλίας συμπίπτουν με εκείνα της Ένωσης», ενώ κατέστησε σαφές ότι «το δημόσιο χρέος πρέπει να μειωθεί, χάρη στην οικονομική ανάπτυξη». «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Αλλά η οικονομική και νομισματική ένωση πρέπει να εξισορροπήσει πιο αποτελεσματικά, τις αρχές ευθύνης και αλληλεγγύης» δήλωσε τέλος ο νέος ιταλός πρωθυπουργός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνος Μικρούτσικος: Το Facebook μπλοκάρει αναρτήσεις από δίσκο του λόγω…γυμνού αγάλματος!
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 14:36
Το γεγονός ότι το Facebook μπλοκάρει αναρτήσεις του δίσκου «Τους έχω βαρεθεί», του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα, κατήγγειλαν οι χρήστες που επιχειρούν να αναρτήσουν κάποιο κομμάτι από τον εν λόγω δίσκο.
Όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα μέσω του δικού του λογαριασμού, το πρόβλημα δημιουργείται από το ότι στο εξώφυλλο του δίσκου φιλοξενείται ένα άγαλμα, το οποίο για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ότι παραβιάζει τους όρους περί γυμνού.
«Προφανώς οι υπεύθυνοι του μέσου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα πραγματικά χυδαίο περιεχόμενο από το εξώφυλλο αυτού του δίσκου που περιέχει το γυμνό σώμα ενός αγάλματος. Να βάλουμε ράσο και στην Αφροδίτη της Μήλου;» αναρωτιέται το συγκρότημα.
Το facebook μπλοκάρει αναρτήσεις των τελευταίων ετών του τραγουδιού Μικρόκοσμος (και όλων των τραγουδιών του δίσκου, όπως αποδεικνύεται από τα δεκάδες μηνύματα) από τον δίσκο «Τους έχω βαρεθεί» με τον Θάνο Μικρούτσικο! Μας το έχουν στείλει αρκετοί φίλοι τις τελευταίες ημέρες.
Προφανώς οι υπεύθυνοι του μέσου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα πραγματικά χυδαίο περιεχόμενο από το εξώφυλλο αυτού του δίσκου που περιέχει το γυμνό σώμα ενός αγάλματος. Να βάλουμε ράσο και στην Αφροδίτη της Μήλου; Η παράνοια της διαδικτυακής κοινωνίας αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Καλή τύχη...
«Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
να υψώσω το κεφάλι στ' αστροφώτιστα διαστήματα.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 1825 ο ήρωας Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται από Έλληνες
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 12:46
Από τους επιφανέστερους στρατιωτικούς ηγέτες της Επανάστασης του ’21, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος έπεσε θύμα των εμφύλιων διαμαχών κατά τη διάρκεια του Αγώνα και σκοτώθηκε από χέρι ελληνικό.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1788 και ήταν ο μονάκριβος γιος του ξακουστού Αρβανίτη αρματολού της Ρούμελης Αντρέα Βερούση ή Καπετάν Ανδρούτσου και της Ακριβής Τσαρλαμπά, κόρης προεστού της Πρέβεζας. Στο νησί του Οδυσσέα είχε καταφύγει η μητέρα του για να γλιτώσει από την καταδίωξη των Τούρκων, επειδή ο πατέρας του είχε ακολουθήσει τον θαλασσομάχο Λάμπρο Κατσώνη στις ανά το Αιγαίο περιπέτειές του. Εκεί βαφτίστηκε το 1792 από τη γυναίκα του Κατσώνη, Μαρουδιά, που για τον ίδιο λόγο είχε ζητήσει κι αυτή άσυλο στο νησί. Προς τιμή του ομηρικού ήρωα, του δόθηκε το όνομα Οδυσσέας. Ο ίδιος, όμως, πατρίδα του θεωρούσε την πατρίδα του πατέρα του, τις Λιβανάτες της Λοκρίδας.
Όταν ο Αλή Πασάς έμαθε πως ο φίλος του καπετάν Ανδρούτσος, που εν τω μεταξύ είχε αποκεφαλιστεί από τους Τούρκους το 1797, άφησε γιο, τον πήρε κοντά του στην αυλή του στα Γιάννενα, που αποτελούσε τότε σπουδαίο στρατιωτικό σχολείο, στο οποίο μαθήτευσαν αρκετοί Έλληνες αγωνιστές του '21. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον μεγάλωσε ο μικρός Οδυσσέας. Εκεί έμαθε τα πρώτα γράμματα και να μιλάει ιταλικά και αρβανίτικα. Η σωματική του δύναμη ήταν παροιμιώδης και διηγούνται αναρίθμητα κατορθώματά του. Κάποιος βιογράφος του γράφει, ότι «επήδα ως έλαφος, έτρεχεν ως ίππος και ίππευεν ως Κένταυρος».
Το 1816 ο Αλή Πασάς τον έστειλε αρματολό στη Λειβαδιά, αφού τον πάντρεψε πρώτα με την Ελένη Καρέλη. Εκεί έμεινε ως τις παραμονές του 1821. Τον Οκτώβριο του 1820, μετά από διαμάχη με τους τοπικούς άρχοντες, έφυγε και τη θέση του πήρε ο Αθανάσιος Διάκος. Από το 1818 ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ένθερμος υποστηρικτής του Αγώνα.
Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση βρέθηκε αμέσως στις πρώτες γραμμές του Αγώνα και ανέλαβε να ξεσηκώσει τους Έλληνες της Ανατολικής Ρούμελης. Στις 8 Μαΐου του 1821 κλείνεται με άλλους 117 πολεμιστές στο Χάνι της Γραβιάς και χαρίζει στον Αγώνα μία από τις πιο δοξασμένες μάχες, που τον επέβαλε ως τον στρατιωτικό αρχηγό της Ρούμελης. Η νίκη του Ανδρούτσου στη Γραβιά έσωσε την επανάσταση από βέβαιο κίνδυνο, καθώς ο Ομέρ Βρυώνης με 8.000 άνδρες βάδιζε ακάθεκτος προς την εξεγερμένη Πελοπόννησο.
Το 1822 φθάνει στην Αθήνα και αναλαμβάνει τη διοίκηση του κάστρου της Ακρόπολης, με φρούραρχο τον Γιάννη Γκούρα. Στην Ακρόπολη έκανε διάφορα οχυρωματικά έργα και την εξασφάλισε με νερό που δεν είχε. Στο μεταξύ, νέα εχθρικά σώματα πλημμύρισαν τη Ρούμελη. Κι επειδή ο Οδυσσέας δεν είχε αρκετές δυνάμεις να αντισταθεί, αναγκάσθηκε να συνθηκολογήσει μαζί τους. Ήταν τα λεγόμενα «καπάκια» (προφορικές συμφωνίες), ένα τέχνασμα για να κερδίσει χρόνο, το οποίο όμως παρεξηγήθηκε από τους εχθρούς του (κοτσαμπάσηδες της Ανατολικής Ρούμελης και Ιωάννης Κωλέττης), που δεν τον συμπαθούσαν, λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκούσε στον λαό.
Ο Ανδρούτσος, οργισμένος από τη συμπεριφορά των πολιτικών, παραιτείται και η κυβέρνηση στέλνει τον Νούτσο και τον Παλάσκα να τον αντικαταστήσουν. Υποψιαζόμενος ότι οι δύο απεσταλμένοι της κυβέρνησης έρχονται να τον σκοτώσουν, χάνει την ψυχραιμία του και με την ανοχή του οι άνδρες του τους σκοτώνουν. Ο Κωλέττης τον επικηρύσσει για 5.000 γρόσια και ο Υπουργός Εκκλησιαστικών επίσκοπος Ανδρούσης Ιωσήφ τον αφορίζει. Όμως, η κάθοδος του Δράμαλη αναγκάζει την κυβέρνηση να ανακαλέσει την επικήρυξη και τον αφορισμό του Ανδρούτσου, ο οποίος αναλαμβάνει εκ νέου δράση.
Δεν κατορθώνει να εμποδίσει την κάθοδο του Οθωμανού πολέμαρχου στην Πελοπόννησο, αλλά δεν αφήνει να περάσουν εφοδιοπομπές και ενισχύσεις για τη στρατιά του.
Μετά την καταστροφή του Δράμαλη, ο Ανδρούτσος επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε δύο σχολεία και κάλεσε τον Κοραή από την Ευρώπη και τον Βάμβα από την Κεφαλλονιά να έρθουν να διδάξουν, χωρίς να εισακουσθεί. Γρήγορα, νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις τον έκαναν να φύγει από την Αθήνα για την Ανατολική Ρούμελη. Τον Νοέμβριο του 1822 ηττάται από τον Κιοσέ Μεχμέτ στο Δαδί και παραλίγο να αιχμαλωτισθεί, ενώ τον Ιούλιο του 1823 ανακόπτει στη Βοιωτία την εκστρατεία του Γιουσούφ Περκόφτσαλη Πασά.
Ο ηρωισμός του, το προοδευτικό του πνεύμα και το ομηρικό του όνομα, στάθηκαν αφορμή να θέλουν να τον γνωρίσουν όλοι οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες που κατέβηκαν στην επαναστατημένη Ελλάδα. Με πολλούς από αυτούς συνεργάστηκε για διάφορα κοινωφελή έργα και τον φίλο του λόρδου Βύρωνα, τον Άγγλο Έντουαρντ Τρελόνι, τον έκανε γαμπρό του, δίνοντάς του την ετεροθαλή αδελφή του Ταρσίτσα.
Η διαμάχη του και ο παραγκωνισμός του από τους αντιπάλους του ανάγκασαν τον πεισματάρη και οξύθυμο πολέμαρχο να πάρει τους άνδρες του και να έλθει στη Βοιωτία στις αρχές του 1825. Εκεί προέβη σε νέα «καπάκια» με τους Τούρκους, με σκοπό να εκβιάσει την κυβέρνηση, χωρίς όμως να προδώσει την επανάσταση. Οι εχθροί του βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία να χαρακτηρίσουν την πράξη του αντεθνική και τον ίδιο προδότη. Η κυβέρνηση έστειλε εναντίον του ισχυρή στρατιωτική δύναμη, με αρχηγό τον παλαιό του πρωτοπαλικαρο  Γιάννη Γκούρα, που από καιρό είχε γίνει ο προσωπικός του εχθρός.
Ο Οδυσσέας, αποφεύγοντας συστηματικά κάθε συμπλοκή με τα κυβερνητικά σώματα για να μη χυθεί πολύτιμο αδελφικό αίμα, αποτραβήχτηκε στις Λιβανάτες. Ύστερα από μερικές μικροσυμπλοκές στις αρχές Απριλίου παραδόθηκε στον Γκούρα (7 Απριλίου 1825), ο οποιος ηταν πρωτοπαλικαρο του αλλα ειχε πλεον περασει στις διαταγες του Μαυροκορδατου, με τη ρητή υπόσχεση ότι θα τον έστελνε στην Πελοπόννησο για να δικαστεί από τη Διοίκηση.
Ο Γκούρας, όμως, δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Με διαταγη του Μαυροκορδατου, τον φυλάκισε στην Αθήνα, πάνω στην Ακρόπολη. Επειδή, στο μεταξύ, ξεσηκώθηκαν διάφοροι αγωνιστές, με πρώτο τον Καραΐσκάκη, για την άδικη κακομεταχείριση του Ανδρούτσου κι επειδή ο ίδιος ζητούσε να περάσει το συντομότερο από δίκη, ο Γκούρας πρόσταξε να τον θανατώσουν στις 5 Ιουνίου του 1825.
Για να καλύψουν το έγκλημά τους πέταξαν το πτώμα του στο λιθόστρωτου του Ναού της Απτέρου Νίκης και διέδωσαν πως ο φυλακισμένος προσπάθησε να αποδράσει και σκοτώθηκε. Τον έθαψαν προσωρινά στην εκκλησία της Σωτήρας στο Ριζόκαστρο. Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί και η ιστορία τον αποκατέστησε ηθικά, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους κορυφαίους ήρωες του της Ελληνικής Επανάστασης. Μα και το κράτος τον δικαίωσε. Το 1865 έγινε με μεγάλη επισημότητα και στρατιωτικές τιμές η μετακομιδή των οστών του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου σήμερα υπάρχει ο τάφος του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει ακόμη ελπίδα για δύο κράτη στην Παλαιστίνη;
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 11:22
Στις 22/5 ο Thomas Friedman από τη στήλη του στην εφημερίδα «New York Times» έδινε οδηγίες στα δύο εκατομμύρια Παλαιστινίους που ζουν στη Γάζα να πάρουν έναν κλάδο ελιάς και να πλησιάσουν τα συρματοπλέγματα που τους χωρίζουν από το κράτος του Ισραήλ. Από το άλλο χέρι να κρατούν ένα χαρτί που θα γράφει στα αραβικά και τα εβραϊκά: «Συμφωνία Ειρήνης για δύο κράτη από δύο λαούς στα σύνορα του 1967».
Αυτό ίσως δημιουργήσει ένα διαφορετικό κλίμα στον ισραηλινό λαό, υποστηρίζει ο γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του δημοσιογράφος.
Είναι ξεκάθαρο πως οι προοπτικές που υπάρχουν αυτήν την περίοδο στην Παλαιστίνη είναι:
-  η δημιουργία δύο κρατών: Ισραήλ και Παλαιστινίων
-  η συνέχιση του καθεστώτος τύπου «απαρτχάιντ», με τον «επιούσιο» ισραηλινό λαό να κυριαρχεί στους «παρακατιανούς» Παλαιστίνιους πολίτες του κράτους του Ισραήλ.
Ούτε συζήτηση διά την ισονομία των δύο λαών, καθώς το θεοκρατικό ισραηλινό κράτος στην Παλαιστίνη (όπου το Ισραήλ, η Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και η Γάζα) προβλέπει από το Σύνταγμά του οι υπήκοοί του να είναι αποκλειστικά εβραϊκού θρησκεύματος.
Στην περίπτωση ενός ενιαίου κράτους, θα πρέπει να εφαρμοσθεί ισονομία και ίσα πολιτικά δικαιώματα για τους δύο διαφορετικούς λαούς - κάτι που δεν υφίσταται σήμερα, αφού οι Παλαιστίνιοι θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας πολίτες.
Το Ισραήλ, ως κατέχουσα δύναμη και στη Γάζα, σύμφωνα με τον διεθνή νόμο που θα έπρεπε να εφαρμόζει, είναι υπεύθυνο για την ευημερία του πληθυσμού των κατεχόμενων εδαφών, στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Η λύση με τα δύο χωριστά κράτη είναι εντελώς διαφορετική. Θα πρέπει να χωρίσει την ιστορική Παλαιστίνη σε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες διαχωρισμένες από εθνο-θρησκευτικές γραμμές.
Σε άρθρο του στη «Wall Street Journal» (13/4/18) ο Ισραηλινός συγγραφέας Yossi Klein Halevi υποστηρίζει πως ο «διαχωρισμός σε δύο κράτη είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση για δύο αντιμαχόμενους λαούς», υπενθυμίζοντας ότι η «άλλη λύση», τύπου Μαλαισίας, Ελβετίας και Νότιας Αφρικής, δεν περιλαμβάνει λαούς εχθρικά διακείμενους ο ένας στον άλλο.
Τηλεγράφημα του Reuters (30/4/18) περιγράφει την άποψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος «είναι ανοικτός στη λύση των δύο κρατών». Αλλά επισημαίνει: «Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυση του ισραηλινού κράτους η προοπτική αυτή δείχνει ασθενής. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες του Όσλο το 1993 έχουν πλέον βαλτώσει. Το Ισραήλ αρνείται την επιστροφή των εκδιωχθέντων προσφύγων του 1948 υπό τον φόβο μήπως χάσει την εβραϊκή πλειοψηφία».
Στο άρθρο δεν επισημαίνεται πως η «εθνοτική κυριαρχία» δεν είναι αποδεκτή από τον διεθνή νόμο για την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το δικαίωμα επιστροφής του πρόσφυγα στην κατοικία του.
Κύριο άρθρο στην «Independent» (15/5/18) γράφει πως η απόφαση του προέδρου Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, «έβαλε την ταφόπλακα στις ελπίδες για τη δημιουργία δύο κρατών στην Παλαιστίνη και την εγκαθίδρυση μόνιμης ειρήνης στην περιοχή».
Έρευνα που έγινε από τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα «FAIR» στα αρχεία των «New York Times» έδειξε πως τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρχαν 1.077 άρθρα τα οποία περιέγραφαν τη δημιουργία δύο κρατών-Ισραήλ και Παλαιστίνης, ενώ μόλις 93 υποστήριζαν το ενιαίο κράτος.
Τώρα η αντιμετώπιση των Παλαιστινίων από τον εβραϊκό λαό, με τη βοήθεια της αρθρογραφίας των ΜΜΕ, είναι δραματική.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της εικοσάχρονης νοσοκόμας Razan al-Najjar, η οποία σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες, καθώς περιέθαλπε τραυματισμένους Παλαιστίνιους κοντά στα συρματοπλέγματα που χωρίζουν τη Γάζα από το Ισραήλ.
Έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι «έτσι έχουν τα γεγονότα», ενώ άλλοι υποστήριζαν πως η ιστορία είναι «ψευδής προπαγάνδα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ανορθόδοξος Πόλεμος επιστρέφει στη Νικαράγουα μετά 30 χρόνια
από τον επίσημο ιστότοπο των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας (FAR)

Αν δεν είχαμε αναφέρει τη λέξη Νικαράγουα, ο αναγνώστης θα μπορούσε να σκεφτεί τη Βενεζουέλα. Δεν θα έκανε λάθος. Θα μπορούσε επίσης να έχει συσχετίσει τέτοια γεγονότα με το Ιράν, τη Λιβύη, την Ουκρανία, που έχουν ζήσει ή ζουν παρόμοιες εμπειρίες.
Γιατί η Νικαράγουα;
Μπορεί να  υπάρχουν διάφοροι λόγοι, όπως η κατασκευή της μεγάλης δια ωκεάνειας Διώρυγας , έργο για το οποίο δεν ζητήθηκε η συμβουλή ούτε προβλέπεται “βοήθεια” από τις ΗΠΑ. Ακόμα χειρότερα, η Κίνα θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε αυτό το Υπερ – έργο.
Επιπλέον, οι στενοί δεσμοί της κυβέρνησης της Νικαράγουα με την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και η διεθνής της θέση απόρριψης των ηγεμονικών επιδιώξεων των ΗΠΑ , αξιολογείται σαν λόγος με ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με την Νικαράγουα
Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας (MINREX) καταγγέλλει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας της Νικαράγουα, μιας χώρας που ζει σε ειρήνη και όπου έχουν κατακτηθεί αξιοσημείωτα κοινωνικά, οικονομικά και στον τομέα της ασφάλειας επιτεύγματα, σε όφελος του λαού της.
Το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων της Κούβας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στις αρχές τηςΑνακήρυξης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνης Ειρήνης, που υπογράφηκε από τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων κατά τη 2η Σύνοδο Κορυφής της CELAC τον Ιανουάριο του 2014 και απορρίπτει παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του αδελφικού έθνους.
Το Minrex υποστηρίζει τις κυριαρχικές προσπάθειες του λαού και της κυβέρνησης Σαντινίστα της Νικαράγουα, υπό την προεδρία του κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα Σααβέδρα και της αντιπροέδρου Ροσάριο Μουρίγιο Σαμπράνα για να διαφυλάξουν τον διάλογο, την ειρήνη και την ευημερία των Νικαραγουανών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποχωρούν από τη Μανμπίτζ οι Κούρδοι της Συρίας
 Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:19
Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοί της θα φύγουν από τη συριακή πόλη Μανμπίτζ, μια ημέρα αφού η Τουρκία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο γι' αυτή τη βόρεια περιοχή που περιλαμβάνει την αποχώρηση της YPG.
Σε ανακοίνωσή της η YPG αναφέρει πως οι μάχιμες δυνάμεις της είχαν αποσυρθεί από τη Μανμπίτζ τον Νοέμβριο του 2016, όμως κούρδοι στρατιωτικοί σύμβουλοι είχαν παραμείνει για να εργασθούν με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ και να εκπαιδεύσουν ντόπιους αντιτζιχαντιστές μαχητές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



I.
Την περίοδο 1900-1910 η Ιταλία εισέρχεται στην ομάδα των δέκα πολυπληθέστερων κρατών στον πλανήτη - πέντε συνολικά ευρωπαϊκά κράτη (Σήμερα παραμένει μονάχα ένα: η Ρωσσία. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία που ήταν στις πρώτες δέκα τότε, τώρα βρίσκονται εκτός εικοσάδας).
Λίγο πριν από την έναρξη του τελευταίου μεγάλου πολέμου (1930-1935), η Ιταλία ξεπερνά πληθυσμιακά τη Γαλλία και γίνεται η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρώπη, ρίχνοντας τη Γαλλία στην 5η θέση, για πρώτη φορά στη γαλλική και ευρωπαϊκή ιστορία (Η Γαλλία υπήρξε για πολλούς αιώνες το πολυπληθέστερο κράτος της Ευρώπης). Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε τον πληθυσμιακό πάτο-ναδίρ της Γαλλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες (και όλως τυχαίως συνέπεσε με τη γερμανική κατοχή στο Βορρά και τη Δύση και τη Γαλλία του Βισύ στο Νότο, κατά την περίοδο του πολέμου).
Η Ιταλία αναπτύσσει κατά την περίοδο αυτή μια δυναμική που απειλεί τη Γαλλία στην Ευρώπη (παράλληλα με τη Γερμανία φυσικά) και ενοχλεί τη Βρετανία στη Μεσόγειο (παρόλο που οι Βρετανοί την «έσπρωχναν»), ενώ μέχρι και το 1950-60 θα είναι στην ομάδα των τεσσάρων χωρών από την ευρωπαϊκή ήπειρο που θα βρίσκονται στις δέκα πολυπληθέστερες του πλανήτη (Ρωσσία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία).
Το 1987 η Ιταλία θα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά (πίσω μόνο από Ε.Σ.Σ.Δ-Ρωσσία και Γερμανία) και τη τρίτη μεγαλύτερη οικονομικά χώρα στην «Ευρώπη» (ναι καλά διαβάσατε, ξεπερνά και το Ηνωμένο Βασίλειο), με (δια)μέση ηλικία περίπου τα 36 έτη. Κορύφωση.
Τα αμέσως επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστούσε και θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεσογειακής πολιτικής της «Ευρώπης». Η Ιταλία θα είναι επίσης η χώρα που με πρωτοβουλία της το 1990 θα δημιουργηθεί η ομάδα Uniting for Consensus (UfC). Μια ομάδα που διαμορφώθηκε με σκοπό την αντίπολίτευση στην ομάδα G4 (Γερμανία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Ινδία) και που αντιτίθεται στη διεύρυνση των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Σε περιφερειακή κλίμακα η ομάδα αυτή στοχεύει τη Γερμανία (Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία), τη Βραζιλία (Αργεντινή, Κολομβία, Μεξικό), την Ινδία (Πακιστάν, Τουρκία) και την Ιαπωνία (Ν. Κορέα).
II.
Από αυτό το σημείο φτάσαμε στο σημείο η Ιταλία να θεωρείται ο «Μεγάλος Ασθενής της Ευρώπης» (Βέβαια ουδείς λέει πως η «Ευρώπη» είναι ο «Μεγάλος Ασθενής του Πλανήτη»). Τι συνέβη; Λίγο μετά ξεκινά η μεγάλη επίθεση («ευρωπαϊκής φιλίας») υπό την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ένωση» (1993), ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ο πληθυσμός της Γαλλίας θα υπερβεί ξανά (μετά από 60 χρόνια) αυτόν της Ιταλίας. Την ίδια δεκαετία θα ξεπεράσει πληθυσμιακά τη Γαλλία - άρα και την Ιταλία - η Τουρκία (μέχρι εκείνη την περίοδο, καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Τουρκία, ως οθωμανική Ανατολία, ήταν πιο ολιγάνθρωπη από τη Γαλλία). Η Εξέλιξη αυτή υποβάθμισε ακόμη περισσότερο την Ιταλία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μεσόγειο: η δε «κατάρρευση» της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, στην οποία θα συμμετείχαν μόνο μεσογειακά κράτη, μετά την αντίδραση της Γερμανίας, και ο μετασχηματισμός της στην «ένωση για τη Μεσόγειο», όπου θα ήταν όλες οι χώρες της Ε.Ε με όλες τις χώρες της Μεσογείου, ακόμα περισσότερο.
Η Ιταλία είναι η μεγάλη χαμένη του «ευρωπαϊκού project» στη μετα-ψυχροπολεμική του φάση (1992-). Όχι μόνο η Ευρωζώνη (1999) αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση (1993) υπήρξε καταστροφική για την Ιταλία - πράγμα που δεν ξεστομίζει κανείς γιατί αγγίζει και τη Γαλλία, και όχι μονάχα τη Γερμανία. Γιατί δεν είναι η Γαλλία η κυρίως ωφελημένη εις βάρος της Ιταλίας; (και όχι απλά η Γερμανία όπως παρουσιάζεται στην «κοινή γνώμη»).
Η Ιταλία σήμερα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά (προσμετρώντας Ρωσσία αλλά όχι Τουρκία) και η τέταρτη οικονομικά χώρα στην Ευρώπη, με μέση ηλικία πάνω από τα 46 έτη, κάτι που την καθιστά μια από τις τρείς πιο γερασμένες χώρες στον πλανήτη.
III.
Η Ιταλία είναι λοιπόν μια μεγάλη και μπλεγμένη υπόθεση και ιστορία (εδώ μονάχα συντομογραφικά αναφέραμε ορισμένα σημεία-στοιχεία). Θεωρείτο από παλαιά, εξ αρχής, είτε ως η μικρότερη μεγάλη δύναμη είτε ως η μεγαλύτερη μικρή δύναμη. Η περιπετειώδης πορεία της εθνικής ενοποίησης και ολοκλήρωσης της Ιταλίας - η οποία ασφαλώς δεν έχει επιτευχθεί, και μάλλον ούτε πρόκειται - και η διαδρομή της προς αυτό που οι άνθρωποι έμαθαν να ονομάζουν «νεωτερικότητα» (πολιτική), είναι μια πορεία από συνεχείς διαψεύσεις προσδοκιών και απογοητεύσεις.
Είναι αστείο πάντως που έχουμε φτάσει στο σημείο μια χώρα που έχει σχεδόν τα πάντα και δεν της λείπει τίποτα - και που αν ρωτούσες 100 ανθρώπους στον πλανήτη αν γνωρίζουν την Ιταλία και την Ολλανδία και ποια από τις δύο θα ήθελαν να επισκεφτούν οι 90 θα σου απαντούσαν Ιταλία, καθώς αποτελεί πολιτιστική δύναμη - να παρουσιάζεται ως μια χώρα μπουφόνων που δεν την υπολογίζει στην πραγματικότητα κανείς στα σοβαρά. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται η απόλυτη επικράτηση και ηγεμονία του λεγόμενου Βορρά έναντι του «Νότου» (δηλαδή της Μεσογείου) στο εσωτερικό της Ε.Ε, αλλά και το πως ο ευρωκεντρισμός επιτελεί ιδεολογική λειτουργία στο εσωτερικό της Ε.Ε και δουλεύει προς όφελος του ευρωπαϊκού «Βορρά», στον οποίον ασφαλώς συγκαταλέγεται και το Παρίσι.
Σημειώσεις
 [-] Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα, μαζί με την Ιαπωνία, που άλλαξε πλευρές στους δύο παγκόσμιους πολέμους, δίχως να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια το πόσο «στημένο» είναι το παιχνίδι φαίνεται μόλις - νιώθεις πως - δεν κερδίζεις όταν είσαι με τους νικητές, πόσο μάλιστα όταν γίνεσαι αντιληπτή ως μια από τις τρεις «δυτικές» φιλελεύθερες δυνάμεις, και γι' αυτό αλλάζεις στρατόπεδο. Επίσης, ενώ οι δύο χαμένες του τελευταίου μεγάλου πολέμου (Γερμανία και Ιαπωνία) βρίσκονται μαζί σε αρκετά ζητήματα (διεύρυνση Σ.Α του Ο.Η.Ε, ιδιαίτερες οικονομικές σχέσεις πυλώνες με Η.Π.Α μέχρι πρότινος κ.λπ), η Ιταλία βρίσκεται στην απέξω. Σου λένε οι Ιταλοί «από τη δεκαετία του 1930 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήμουν η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα της Ευρώπης αν και στους ηττημένους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ενώ η Γαλλία, η οποία είχε αστείες απώλειες μάχιμων στον πόλεμο, βρέθηκε στους νικητές, με μόνιμη θέση στο συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε και με πυρηνικά στο οπλοστάσιο της. Και από πάνω θα έχω και τους άλλους δύο χαμένους και παλαιούς συμμάχους μου, τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες, να διεκδικούν μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε;». Η Ιταλία είναι η μεγάλη χαμένη των τριών βασικών ηττημένων του τελευταίου μεγάλου πολέμου (Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία).
Μουσική Έξοδος
Οι «δομικές αδυναμίες» αλλά και οι γενικότερες «αδυναμίες» (με την έννοια της προτίμησης) της Ε.Ε, φανερώνονται και διαχέονται και σε άλλους χώρους. Ακόμα και στο πλαίσιο της μαζικής κουλτούρας (Eurovision) απολαύσαμε το περίφημο «δημοκρατικό έλλειμμα». Άλλα πράγματα ψήφιζε ο «ευρωπαϊκός λαός» και άλλα έβγαζε η «κάλπη» και οι ευρώ(τεχνο)κριτές - ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο δημιούργησε αίσθηση: Οι Ιταλοί έκαναν λίγο καιρό να χωνέψουν το αποτέλεσμα του 2015 (και αν δεν εμπλεκόταν η Ρωσσία ίσως να είχαν κερδίσει, γιατί μάλλον μέσα στο πανικό τους μήπως και βγουν οι Ρώσσοι, οι ευρωκριτές πήραν αμπάριζα τους Ιταλούς: Grande Amore). Αφού είδαν και απόείδαν, το χώνεψαν και αποφάσισαν να «τρολάρουν» στέλνοντας το επόμενο: Occidentali's Karma (καλά κάνουν και επιμένουν στη γλώσσα τους, καθώς αποτελούν φορείς ιστορικής συνείδησης. Το τραγούδι έμμεσα κριτικάρει και την αγγλοποίηση της ιταλικής). Μια απλούστατη και γλαφυρή κριτική στον ευρωκεντρισμό και τη δυτικοποίηση (πω, πω «Αντιδυτικισμός»).
Ελλαδικά
[-] Η Ιταλία και η Αυστρία, καθόλου τυχαία, αποτελούν δύο από τις λιγότερο «αντιρωσσικές» ή «ρωσσομανιακές» χώρες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που συνήθως υποβαθμίζεται προκειμένου να απομονώνεται η Ελλάδα - και να παρουσιάζεται ως «μαύρο πρόβατο» - για λόγους εσωτερικής ιδεολογίας και πολεμικής στο παράρτημα.
[-] Οι εν ελλάδι γερμανόκεντρικοί λένε τις ίδιες, ή ελαφρώς παραλλαγμένες, σαχλαμάρες και για τους Ιταλούς, όπως και για όλους τους υπολοίπους. Έτσι έχουν μάθει, εκπαιδευτεί ή προγραμματίστει - απολίτικα και ηθικίστικα - να σκέφτονται μετά την ψυχροπολεμική κανονικοποίηση που έχουν υποστεί (τα αδέρφια τους στο «κέντρο»).
[-] Τα «Δωδεκάνησα» δεν τα πήραμε από την Τουρκία, αλλά από την Ιταλία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιωργος Μπαμπινιωτης απαντα με στοιχεια στην προπαγανδα περι «μακεδονικης» γλωσσας των Σκοπιων. Με αρθρο στην «Εστια» καταρριπτει τα ψεματα τουΣΥΡΙΖΑ
Παραμύθια τα περί «αναγνώρισης» της γλώσσας τους
Ο Μπαμπινιώτης αποκαλύπτει τι έγινε στη Διάσκεψη του 1977
Το μεγάλο «παραμύθι» περί δήθεν αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έρχεται να αποδομήσει με καταλυτικά επιχειρήματα ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Παρά την προσπάθεια των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και χθες του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και της «Εφημερίδας των Συντακτών» να παραχαράξουν την Ιστορία, ο κ. Μπαμπινιώτης με χθεσινό του άρθρο στην «Εστία» αποκατέστησε, με ισχυρά επιχειρήματα, την ιστορική πραγματικότητα, παρά την περί αντιθέτου βούληση ορισμένων.
Οπως αναφέρει ο καθηγητής, στην εν λόγω Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας το 1977, την οποία επικαλούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της ονομασίας της γλώσσας των Σκοπίων ως Μακεδονικής. Αν επρόκειτο να τεθεί τέτοιο θέμα, άλλη θα ήταν η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπίας (απαρτιζόταν από γλωσσολόγους, ιστορικούς, μέλη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού κ.ά.), αλλά θα εναντιωνόμαστε και όλα τα μέλη της αντιπροσωπίας που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με διάφορες ευκαιρίες. Και θα χαλούσε ο κόσμος στην Ελλάδα»! Αυτό που αποφασίστηκε σε εκείνη τη Διάσκεψη, σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη, «όπως και με όλες τις άλλες γλώσσες, είναι ο απλός μεταγραμματισμός με λατινικούς χαρακτήρες της γλώσσας των Σκοπίων και όχι η ονομασία της ως “μακεδονικής γλώσσας”».
Την ίδια ώρα, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αφού πρώτα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει αναγνωρίσει τη «μακεδονική γλώσσα», προχώρησε σε ρεσιτάλ ανακολουθιών, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει και για «Σλαβομακεδόνες» συμμάχους του Παύλου Μελά: «Μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, ο Παύλος Μελάς πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό τους “Βούλγαρο” και να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες”» σημείωσε. Στη συνέχεια, μάλιστα, τόνισε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει λαός με χίλια χρόνια Ιστορίας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό την πίεση του περιφερειακού κινήματος και των υποστηρικτών της Παλαιστίνης στην Αργεντινή: Η ομάδα της Αργεντινής ακυρώνει το "φιλικό" παιχνίδι της με την ομάδα της σιωνιστικής οντότητας.
Έκτακτη είδηση
Η Εθνική Αργεντινής ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα δώσει το παρόν στο φιλικό ματς ματς με το Ισραήλ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Τελ Αβίβ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/06/30.html

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018
Ο Ανορθόδοξος Πόλεμος επιστρέφει στη Νικαράγουα μετά 30 χρόνια
Αν δεν είχαμε αναφέρει τη λέξη Νικαράγουα, ο αναγνώστης θα μπορούσε να σκεφτεί τη Βενεζουέλα. Δεν θα έκανε λάθος. Θα μπορούσε επίσης να έχει συσχετίσει τέτοια γεγονότα με το Ιράν, τη Λιβύη, την Ουκρανία, που έχουν ζήσει ή ζουν παρόμοιες εμπειρίες.
Γιατί η Νικαράγουα;
Μπορεί να  υπάρχουν διάφοροι λόγοι, όπως η κατασκευή της μεγάλης δια ωκεάνειας Διώρυγας , έργο για το οποίο δεν ζητήθηκε η συμβουλή ούτε προβλέπεται “βοήθεια” από τις ΗΠΑ. Ακόμα χειρότερα, η Κίνα θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε αυτό το Υπερ – έργο.
Επιπλέον, οι στενοί δεσμοί της κυβέρνησης της Νικαράγουα με την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και η διεθνής της θέση απόρριψης των ηγεμονικών επιδιώξεων των ΗΠΑ , αξιολογείται σαν λόγος με ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.

https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/06/blog-post_84.html


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ
Ασταμάτητη η βία των Ισραηλινών
«Καζάνι που βράζει» από οργή για την συνεχιζόμενη βία των ισραηλινών στρατευμάτων και το ασταμάτητο 11χρονο ισραηλινό φονικό εμπάργκο θυμίζει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Η μαύρη λίστα με τους νεαρούς Παλαιστίνιους που δολοφονούνται από τις σφαίρες Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ δεν σταματά να μεγαλώνει. Μέσα στα τελευταία 24ωρα, προστέθηκαν στα τουλάχιστον 130 θύματα το όνομα της 21χρονης εθελόντριας νοσηλεύτριας Ραζάν αλ Νατζιάρ που δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο στήθος τη στιγμή που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες διαδηλωτές (!), μολονότι φορούσε το ευδιάκριτο λευκό γιλέκο του διασώστη, και του 30χρονου διαδηλωτή Ναίμ Χαμάντα που ξεψύχησε σε νοσοκομείο της Γάζας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στις 15 Μάη από τα φονικά ισραηλινά πυρά. Η λαϊκή οργή για τη δολοφονία της Νατζιάρ μετέτρεψε την κηδεία της σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά της ισραηλινής θηριωδίας.
Παράλληλα, χτες Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ανώτερα στελέχη της «Χαμάς» στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, 5 Ιούνη, ξεκινά νέος γύρος μαζικών διαδηλώσεων στα σύνορα με το Ισραήλ με αφορμή την 51η επέτειο από τον πόλεμο του 1967, κατά τον οποίο το Ισραήλ κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να φορούν το σήμα υποστήριξης του gay pride! Έλα μουνί στον τόπο σου...
Ο οικονομικός κολοσσός National Trust for Places of Historic Interest or Natural Beauty υποχρέωσε τους υπαλλήλους του να φέρουν στο πέτο το σήμα υποστήριξης του gay pride.
Ορισμένοι είχαν το κουράγιο ν' αρνηθούν και τώρα κινδυνεύουν με απόλυση.
Σε λίγο αν δεν πας στην καρναβαλική παρέλαση θα σε πουν και φασίστα, άσε που ο Καρανίκας με τον Τσακαλώτο, τους Λαφαζάνηδες, τους πρώην πασοκ, τον Κούλη με τον Κακλαμάνη και σια θα σε φακελώσουν!
Σε τι κόσμο ζούμε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γενοκτονία της Γερμανίας στη Ναμίμπια!
Η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα...
Τώρα οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν Δικαίωση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντάρτικο ψευδώνυμο: Mara...
Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον...
Ήταν 5 Ιούνη του 1975 όταν η Margherita Cagol, η Mara για τους συντρόφους της, πέφτει νεκρή στο αγροτόσπιτο της Spiotta, όπου μαζί με έναν άλλο μαχητή των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" -ο οποίος ξέφυγε- κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Vallarino Gancia.
Οι καραμπινιέροι πλησίασαν το σπίτι κι άρχισαν να πυροβολούν...
Η Mara κι ο άλλος μαχητής σε μια άνιση μάχη κατόρθωσαν να βγουν από το σπίτι, αλλά η Mara είχε δεχθεί μια σφαίρα στο γόνατο και δεν μπόρεσε να χαθεί στο γειτονικό δάσος, όπως το κατόρθωσε ο άλλος ερυθροταξιαρχίτης.
Το "κράτος" θέλει νεκρή τη Mara κι έτσι οι καραμπινιέροι, ενώ είναι γονατισμένη στο έδαφος κι ανίκανη να μετακινηθεί, την εκτελούν εν ψυχρώ με δύο σφαίρες κάτω από τη... μασχάλη. Το "κράτος" δεν τη θέλει ζωντανή στα σχέδια που εξυφαίνουν...
Ο ερυθροταξιαρχίτης που ξέφυγε, δεν έγινε ποτέ γνωστός στις αρχές ασφαλείας κι ακόμη σήμερα, μετά 43 χρόνια τον αναζητούν.
Ο Alberto Franceschini, ιδρυτής κι αρχηγός (μαζί με την Μάρα και τον Ρενάτο Κούρτσιο) των "Ερυθρών Ταξιαρχιών", θα εκτίσει 18 χρόνια φυλάκισης (χωρίς καν να έχει κάνει ούτε μία δολοφονία), απλώς γιατί δεν "συνεργάστηκε" και δεν έδωσε στις αρχές το όνομα του συντρόφου του, που ήταν μαζί με τη Mara και παρακολούθησε την δολοφονία της με τα μάτια του.
Ο φίλος Alberto είναι μέχρι σήμερα σαφής:
"Εγκατέλειψε το δρόμο της ένοπλης βίας, δεν έβαψε ποτέ με αίμα τα χέρια του, γιατί θα πρέπει να τον καταδώσω;"...
Σήμερα, αφού εξέτισε ολόκληρη την ποινή που του επιδίκασε το δικαστήριο, χωρίς να "συνεργαστεί" και να έχει ευνοϊκή μεταχείριση και να κάνει χρήση του νόμου περί "συνεργασίας με τις αρχές", κάνει διαλέξεις σε σχολεία για το πως μπορεί κάποιος με αγνές προθέσεις να συνεισφέρει στα σχέδια της άρχουσας τάξης...
Οι δολοφόνοι εκτελεστές των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" -μετά την διείσδυση κι ανάληψη της ηγεσίας της οργάνωσης, αφού παρέδωσαν τους ιδρυτές στις αρχές-, που αποδείχτηκε -και στις δικαστικές αίθουσες- ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, της Cia και της Μοσάντ, ως "συνεργαζόμενοι" δεν πλήρωσαν ποτέ για τους φόνους.
Ο Μορέτι, o Πέτσι κι άλλοι πολλοί, που με την "επαναστατικότητα" τους έπεισαν την ηγεσία των "Ε.Τ" να τους εμπιστευτούν και διέπραξαν φόνους σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ...
Ο Simioni, καταζητούμενος στην Ιταλία, έχει βρει καταφύγιο στο φιλόξενο Ισραήλ...
Οι πράκτορες της Cia στην Ιταλία, στους οποίους ασκήθηκε δικαστική δίωξη, εξαφανίστηκαν...
Η Mara, το γελαστό κορίτσι, δολοφονήθηκε και μετά από 43 χρόνια τα "μολυβένια χρόνια" της Ιταλίας, η "στρατηγική έντασης" (εμφανίζεται η "τρομοκρατία" όταν χρήζει βοήθειας το σύστημα) παραμένει η καλύτερη συνταγή.
Η Mara, το γελαστό κορίτσι στο φοιτητικό κίνημα του Τρέντο, πήρε το πτυχίο της στην Κοινωνιολογία το καλοκαίρι του 1969, αποχαιρέτησε την πανεπιστημιακή πτυχιακή επιτροπή εξέτασης της διατριβής της υψώνοντας τη γροθιά της και μετά από δύο ημέρες παντρεύτηκε τον Renato Curcio στο εκκλησάκι San Romedio του Τρέντο...
Τι πίστευε η Mara, το διαβάζουμε σε γράμμα της προς τη μητέρα της, λίγο πριν περάσει στην παρανομία: "Αυτή η κοινωνία... έχει επείγουσα ανάγκη να μετασχηματιστεί από ένα επαναστατικό προτσες... Ότι είναι δυνατόν να γίνει, ώστε να πολεμηθεί αυτό το σύστημα, είναι καθήκον να το κάνουμε, γιατί πιστεύω ότι αυτή είναι η βαθιά έννοια της ζωής μας... Η ζωή είναι ένα πράγμα πολύ σημαντικό για να την ξοδέψουμε άσχημα".

σχολιο.- Στην Ελλάδα πάντως οι συνομωσιολογικές φωνές σαν του Αλμπέρτο Φραντσεσκίνι βρήκαν τον χώρο που τους αναλογούσε, ήδη από τα μακρινά 90'ς στο νεοσύστατο Mega channel και στις εκδόσεις του πατέρα Πλεύρη. Άλλες φωνές παρέμειναν για δεκαετίες δαιμονοποιημένες και στιγματισμένες. Πάλι καλά, τα τελευταία χρόνια μέσα από εκδόσεις και εκδηλώσεις βρίσκουν κι αυτές οι φωνές τον χώρο που τους αναλογεί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Soros είναι ο αγαπημένος της "κεντροαριστεράς" και χωρίς ποτέ να το κρύψει της ιταλικής αριστεράς…»

George Soros: «Η Ευρώπη θα σας πληρώσει για το άδικο βάρος που υποστήκατε για τους πρόσφυγες»
Τρομοκρατημένος ο "φιλάνθρωπος" πολυεκατομμυριούχος George Soros από τη σκέψη και μόνον πως η νέα ιταλική κυβέρνηση θα κλείσει τις μπίζνες μεταφοράς παράνομων μεταναστών με τις δικές ΜΚΟ στην Ιταλία.
Μιλώντας ο Soros εξ ονόματος της... Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Φεστιβάλ Οικονομίας του Πανεπιστημίου Τρέντο (Festival dell’Economia di Trento) τόνισε χωρίς ντροπή
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πληρώσει τη Ρώμη για το άδικο βάρος διαχείρησης των προσφύγων» («L’Ue dovrebbe pagare Roma per l’onere ingiusto della gestione dei rifugiati»), λες κι η αξιοπρέπεια ενός λαού κι ενός κράτους είναι εμπόρευμα προς πώληση σε πάγκους λαϊκών αγορών κι ως αυτοκράτορας κατήγγειλε τη νέα κυβέρνηση ως υποχείριο της Ρωσίας: «Η νέα κυβέρνηση είναι κοντά στη Ρωσία. Ο Salvini μισθοδοτείται από τον Πούτιν;» («Il nuovo governo è vicino alla Russia. Salvini è a busta paga di Putin?»).
Ο διεθνής απατεώνας που κάνει εμπόριο ανθρώπινου δυναμικού για εκμετάλλευση, διευθύνει, καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τις παρελάσεις gay pride, τις "πολύχρωμες επαναστάσεις", την "αραβική άνοιξη", ηγείται του "αντιεθνικιστικού" κινήματος, του κινήματος των "ανοιχτών συνόρων" και που τη δεκαετία του '90 επιτέθηκε δολοφονικά εναντίον της... ιταλικής λιρέτας κερδίζοντας δισεκατομμύρια, απευθύνει ντροπιαστικές κι αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του Γραμματέα της Λέγκας Matteo Salvini, υπουργού των Εσωτερικών κι αντιπροέδρου της νέας ιταλικής κυβέρνησης του καθηγητή Giuseppe Conte.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το δάκτυλο στη σκανδάλη εναντίον της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία

Το να περιμένουν με το δάκτυλο στην σκανδάλη οι δυνάμεις του 4ου Ράιχ (των ποικίλων χρωμάτων και αποχρώσεων), προκειμένου να πυροβολήσουν τα δύο κόμματα της νέας ιταλικής κυβέρνησης, είναι κατανοητό και αυτονόητο: Ανδρείκελα της ευρώ-χούντας είναι και υστερικοί του ευρώ…
Φυσικά δεν είναι μόνο «κατανοητό» και «αυτονόητο». Είναι και... άκρως αποκαλυπτικό διότι παρέχουν (στα δύο νέα κυβερνητικά κόμματα) «ταξικά» πιστοποιητικά ΑΝΤΙ-ευρωπαϊστικών «φρονημάτων», δηλαδή αμφισβήτησης του 4ου Ράιχ…
Οι ρητορικοί αφορισμοί δεν μετράνε στη συνείδηση των λαϊκών μαζών.Μπορεί να κατηγορείς, όσο πιο υστερικά θέλεις, σαν «ακροδεξιούς», «ρατσιστές» κ.λπ τις δυνάμεις της σημερινής ιταλικής κυβέρνησης, αλλά αυτοί οι «ακροδεξιοί» βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων του 4ου Ράιχ και των μαφιόζων του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου: Και αυτό είναι το σημαντικό για τον ιταλικό λαό!!!
Τέτοιου είδους κατηγορίες αποτελούν εύσημα για τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας…
Αποτελούν ακόμη και βλακώδη παραληρήματα νεοταξικής Πανούκλας. Έτσι προσλαμβάνονται από τις λαϊκές μάζες: σαν υστερικά παραληρήματα…
Γιατί είναι ΑΠΟΓΝΩΣΗ βλακείας των δυνάμεων του 4ου Ράιχ να κατηγορούν εκείνους που αντιτάσσονται, έστω στο ελάχιστο, στο σύγχρονο ΦΑΣΙΣΜΟ της ευρώ-χούντας, σαν «ακροδεξιούς» κ.λπ: Η κυρίαρχοι φασίστες της ΕΕ να κατηγορούν τους αμφισβητίες του φασισμού τους, σαν «ακροδεξιούς» κ.λπ…
Το να έχουν, λοιπόν, όλοι αυτοί κολλημένο το δάκτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσουν τους «ακροδεξιούς» της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, είναι αναμενόμενο.
Ταυτόχρονα βγάζει στην επιφάνεια και την πολιτική ΑΠΟΓΝΩΣΗ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ, καθώς και το προϊόν της απόγνωσής τους και του πανικού τους: Την αυθάδεια της πολιτικής βλακείας τους…
Το περίεργο, βεβαίως και εξωτερικά αντιφατικό είναι ότι την ίδια στάση και την ίδια «απόγνωση βλακείας» συναντάμε και σε δυνάμεις δήθεν «αριστερές» και «κομμουνιστικές» που τάσσονται, βροντερά, ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ, «ορκισμένοι εχθροί» της Παγκοσμιοποίησης…
Αυτές οι δυνάμεις, όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας, είναι οι ενσωματωμένες, ΑΤΕΛΩΣ, στους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ…
Προς το παρόν αποτελούν τους ιδεολογικούς ροπαλοφόρους της Παγκοσμιοποίησης, ιδιαίτερα στα ζητήματα των λαθρομεταναστών, του «ρατσισμού», της «ακροδεξιάς απειλής» και άλλα…
Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία πραγματικά αντίφαση , παρά μόνο επιφανειακή. Στην ουσία είναι και αυτές παραφυάδες της «αριστερής» ενσωμάτωσης στη Νέα Τάξη, με κάποιες ατέλειες, εξωτερικού χαρακτήρα…
Και αυτές, λοιπόν, περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη για να πυροβολήσουν την «ακροδεξιά» κυβέρνηση της Ιταλίας, ξεχνώντας ότι αυτήν την κυβέρνηση την ανέδειξε η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία του ιταλικού λαού, ακριβώς γιατί αντιτάχθηκε, έστω μερικώς και μεσοβέζικα, στην ευρώ-χούντα, καθώς και στις στρατηγικές του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου: Λαθρομεταναστευτικές εισβολές, διάλυση των εθνικών κοινωνικών ιστών, νομιμοποίηση των ποικίλων διαστροφών της ιμπεριαλιστικής ΠΑΡΑΚΜΗΣ και πολλά άλλα…

Το οπορτουνιστικό τροτσικιστικο συνονθύλευμα του «Avantgarde» ξεσπαθώνει εναντίον της νέας κυβέρνησης:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
https://avantgarde2009.wordpress.com/2018/06/02/gia-tin-akrodexia-kivernisi-ke-tis-exelixeis-stin-italia/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθηγητής Ιστορίας της Οξφόρδης ξεφτιλίζει τους Έλληνες πολιτικούς: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»!
«Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ξεκαθαρίζει ο καθηγής, που θεωρείται από τους επιφανέστερους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας.
«Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο της Βορείου Ελλάδας, που κατοικείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελληνικά ονόματα, έχουν το ελληνικό ημερολόγιο τη λατρεία των αρχαίων Ελλήνων», εξηγεί ο Φοξ.
Μάλιστα, ο καθηγητής χαρακτήρισε εξωφρενικές τις αιτιάσεις των Σκοπίων. «Εκείνοι που ζουν στα Σκόπια και υποστηρίζουν ότι εκεί είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αμαθείς και εξωφρενικοί» , επισημαίνει, σημειώνοντας με νόημα: «Είναι σαν να πει κανείς ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία κι ότι η Οξφόρφη ήταν το Μινσκ».
Τι έχουν να πουν σε αυτό όσοι Έλληνες δηλώνουν ανοιχτοί σε σύνθετη ονομασία ή όσοι λένε ότι «δεν ξέρουν καμία χώρα που να λέγεται Σκόπια»;
Professor Robin Lane Fox from the Oxford University
7 April – 29 August 2011