Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τεταρτη 18 Ιουλιου 2018


Ο Στρατός της Συρίας βρίσκει ισραηλινές βόμβες σε κρησφύγετα ένοπλων συμμοριών στο aqrab, στη χάμα. #Οι Σιωνιστές  βοηθούν τους θρησκευτικους ισλαμοφασιστες να σκοτώνουν Συρίας ανθρώπους.
Συριακη Κυβερνηση. Οι δυνάμεις μας ανακαλύπτουν ισραηλινές βόμβες σε ισλαμοφασιστική μυστικη αποθηκη όπλων
Τρί Ιουλ 17, 2018 - 05:06
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαλύψει ισραηλινές βόμβες μέσα σε μια αποθηκη όπλων που ανήκουν σε ξένους υποστηριζόμενους μαχητές των Τακφίρι στη δυτική κεντρική επαρχία Χάμα της χώρας, καθώς συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος σε μάχες ενάντια στους εξτρεμιστές.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι οι σύριοι στρατιώτες ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της επαρχίας την Τρίτη για να καθαρίσουν απελευθερωμένες πόλεις και χωριά από υπολείμματα τρομοκρατικών ομάδων που αποχώρησαν πίσω από τους Takfiris.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποκάλυψαν στη συνέχεια μια μυστική αποθήκη όπλων στην πόλη Aqrab, που βρίσκεται πάνω από 210 χιλιόμετρα (130 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας της Δαμασκού.
Η αποθηκη των όπλων περιείχε διάφορα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών βόμβων, τουφέκια, πιστόλια, πολυβόλα PKC, ασύρματες συσκευές επικοινωνίας, βομβες και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών.
Ο Συριακός ανταποκριτής σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Quneitra
Εν τω μεταξύ, ένας συριακός δημοσιογράφος που εργάζεται για ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι έχει χάσει τη ζωή του, καλύπτοντας τις εδαφικές προόδους των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμαχικών μαχητών από λαϊκές ομάδες άμυνας σε μάχες εναντίον ξένων υποστηριζόμενων τρομοκρατών Takfiri κοντά στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας.
Η SANA ανέφερε ότι ο Μουσταφά Σαλαμά σκοτώθηκε την Τρίτη, καθώς στρατιωτικοί στρατιώτες και οι σύμμαχοί τους κινούνταν βαθύτερα στην περιοχή Tal Mashara στην ανατολική ύπαιθρο της στρατηγικής νοτιοδυτικής επαρχίας Quneitra της Συρίας.
Ο Σαλαμά πυροβολήθηκε θανάσιμα καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι συμμαχικοί μαχητές ασχολούνταν με έντονες ανταλλαγές πυροβολισμών με μαχητές από την τρομοκρατική ομάδα Jabhat Fateh al-Sham Takfiri, παλαιότερα γνωστή ως μέτωπο al-Nusra.
Άγνωστο αεροπορικό σκαφος πεφτει στη βορειοανατολική Συρία
Ξεχωριστά, ένα μη καθορισμένο μαχητικό αεροσκάφος έχει πεσει στη βορειοανατολική επαρχία Hasakah της Συρίας.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας ανέφερε ότι το πολεμικό αεροσκάφος επεσε στα προάστια της πόλης Αλ-Σαντάντι στο νότιο τμήμα της επαρχίας και μεταδίδει εικόνες από τα συσσωρευμένα συντρίμμια του.
Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν το στρατιωτικό αεροσκάφος ήταν της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ή του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. που δήθεν πάλεψε με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh Takfiri.
Η Συρία έχει καταλάβει τη μαχητικότητα από το εξωτερικό από τον Μάρτιο του 2011. Η κυβέρνηση της Συρίας αναφέρει ότι το Ισραηλινό καθεστώς και οι σύμμαχοί του από τη Δύση  βοηθούν τις τρομοκρατικές ομάδες των Takfiri που προκαλούν καταστροφή στη χώρα.
Η Ρωσία βοηθά τις συριακές δυνάμεις σε συνεχιζόμενη μάχη στην επαρχία Dayr al-Zawr, καθώς ο Daesh αγωνίζεται να κρατήσει τις τελευταίες του θέσεις στην ανατολική Συρία.
Η ρωσική στρατιωτική βοήθεια, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 με επίσημη αίτηση της συριακής κυβέρνησης, αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς οι Σύριοι συνεχίζουν να ξαναανακτούν βασικές περιοχές από τη Ντάες και άλλες τρομοκρατικές ομάδες σε ολόκληρη τη χώρα με τη στήριξη της αεροπορικής κάλυψης της Ρωσίας.
Στις 21 Μαΐου, η Γενική Διοίκηση του Συριακού Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε σε δήλωσή της ότι αποκαταστάθηκε η πλήρης ασφάλεια στη Δαμασκό και της  ύπαιθρος της μετά την Αλ Κάιαρ αλ Ασβάντ και το στρατόπεδο του Αλ Γιάρμουκ είχαν καθαριστεί πλήρως από τους τρομοκράτες του Νταες.
Την εξέλιξη προηγήθηκε η έξωση των Takfiris από τις πόλεις Yalda, Babbila και Beit Sahem στα νότια προάστια της Δαμασκού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Σιγά-σιγά αρχίζει να μιλά η εγγράμματη και ανιδιοτελής ελληνική κοινωνία", έγραψε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε μια εντυπωσιακή συμπλεγματική και κοινωνικά ρατσιστική εκδήλωση ταξικής απέχθειας προς εκείνον τον κόσμο που δεν είχε την τύχη να πάει στα πανεπιστήμια που πήγε ο ίδιος και οι όμοιοί του.
Να στερήσετε και το δικαίωμα ψήφου στους αγράμματους! Άλλωστε, εκτός από αγράμματοι, είναι πράγματι και ιδιοτελείς. Μήπως δεν έχουμε δει την αστυνομία να βουτάει καστανάδες και κουλουρτζήδες, που συναλλάσσονται χωρίς νόμιμες άδειες και χωρίς να κόβουν αποδείξεις;
Καμιά σχέση με την ανιδιοτέλεια όσων εγγραμμάτων, με την αξία τους και μόνο, κονομάνε κάτι χιλιάρικα κάθε μήνα από θέσεις πανεπιστημιακών, διαχειριστών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βουλευτών και υπουργών.
Σχολιο.- Σιγά σιγά, γιατί αυτή η κοινωνία έχει νωχελικούς ρυθμούς. Δεν είναι σαν τους αγράμματους που τρέχουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις που κάποιοι δημιούργησαν, την ώρα (χρόνια) που οι "εγγράμματοι" συνέτασσαν το κειμενο σιγά... σιγά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια χώρα όπου το ασθενοφόρο φτάνει μία και δύο ώρες μετά από το καρδιακό επεισόδιο ενός ανθρώπου που έχει την ατυχία να ζει σε κάποιο Αιγάλεω ή ακόμη χειρότερα δεν φτάνει ποτέ σ' ένα χωριό, καθώς ασθενοφόρο δεν υπάρχει, αλλά κινητοποιείται μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας το Λιμενικό γιατί έπεσε στη θάλασσα η σύζυγος ενός πολιτικού, δεν φαίνεται να έχει κανένα μέλλον.
Ποιες πλαστογραφήσεις υπογραφών, ποιες ρυθμίσεις δανείων 250.000, με 300 ευρώ τον μήνα για 70 χρόνια όταν πρόκειται για τ' αδέλφια του πρωθυπουργού, με τις τράπεζες να βουτάνε τα φτωχόσπιτα για χρέη μερικών χιλιάδων, ποια ΜΑΤ και ποια κατοχή στη Λευκίμμη; Ποια γερόντια που κλαίνε κάθε που παίρνουν τα βοηθήματα ελεημοσύνης που αντικατέστησαν τις συντάξεις για τον μόχθο μιας ζωής; Ποιοι νέοι που φεύγουν, πατείς με πατώ σε, για να βρουν μεροκάματο στα ξένα;
Όλα ανεκτά σε μια κοινωνία που βουλιάζει στην ηθική εξαχρείωση και τον ζόφο.
Δεν είναι στενά πολιτικό και οικονομικό το πρόβλημα ετούτης της χώρας. Η πολιτισμική και ηθική παρακμή είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σ' αυτό τον τόπο. Με τους από πάνω να προκαλούν καθημερινά τους από κάτω. Που νιώθουν ανήμποροι και παραιτημένοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπεριφορά στρατού κατοχής από την αληταμπουρία που έχει εγκαταστήσει μόνιμα ο Τσίπρας στη Λευκίμμη. Οι ένστολοι χρυσαυγίτες του γόνου των εργολάβων δεν επιτρέπουν στους κατοίκους ούτε καν να πάνε στα χωράφια τους.
Ο βουτυροαλητάμπουρας, όπως το πάει, θα φύγει νύχτα από την Ελλάδα, έχοντας σκοτώσει άνθρωπο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...
Τρεις άνθρωποι κατήγγειλαν ότι πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές τους. Και ούτε ένας από τους άλλους 320 περίπου υπογράφοντες δεν ένιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του από τους απατεώνες και να αποσύρει την υπογραφή του.
Όταν ακόμη και τέτοιες προστυχιές μας φαίνονται αυτονόητες καταστάσεις, ετούτη η κοινωνία έχει βουλιάξει για τα καλά...
Σχολιο.- μήν εκπλήσεσαι μέ αυτό το θλιβερό γεγονός, εχει τήν εξήγησή του.Μέ μιά πρώτη ματιά πού εριξα η συντριπτική πλειοψηφία είναι «βέροι» συριζαίοι - μερικοί από δαύτους μάς παρουσιάζοντο τότε ώς οι ακαμπτοι «Brutal» επάναστάτες... Ακολουθούν αρκετοί - ξεπουλημένοι στό σύστημα διανοούμενοι - εξαρτώμενοι άμεσα από τόν συριζα..πχ.συναυλίες,θεατρικές παραστάσεις,επιχορηγήσεις,Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά προγράμματα οπως καί οι διαφοροι θεσιθήρες γιά τόν κρατικό η ευρω-ενωσιακό μηχανισμό..Από τέτοιους δέν μπορεί κανένας νά περιμένει καλύτερη στάση ζωής..Είναι αυτό πού λέγεται γιά ορισμένους οτι: «υπαρχει ορισμένη τιμή γιά τήν τιμή τους»...
Σχολιο.- ΣΥγνωμη που μπαινω στην κουβεντα σας , αλλα η μια κυρια απο τους τρεις που αντιδρασανε ; ειναι κατα την αποψη μου δηλωμενη Συριζαια Χρονια στην επιτροπη φυλου και ισοτητσς του ΑΠΘ , παρεα με ολες τις κκεσωτερικου , συνασπισμο και σημερα Συριζα Πριν λιγο καιρο συμμετειχε σε εκδηλωση που οργανωσε ο Συριζα στο μεγαρο μουσικης θεσσαλονικης Σ αυτην την εκδηλωση καλεσμενοι ηταν ο Συριζα και το Πασοκ Σπουδαια καλλιτεχνης με υπεροχα τραγουδια Βρεθηκα εκει με φιλη δημοσιογραφο Δεν φυγαμε γιατι ειναι υπεροχη δημιουργοςΤωρα για να κανει αυτη την δηλωση πολυ θα ηθελα να ξερω το γιατι Επειδη δεν ρωτηθηκε η επειδη ειδε παρεα με το δικο της ονομα και καποιους οι οποιοι ειναι δηλωμενα λαμογια της πολιτικης ζωης
Σχολιο.- Λίγο το 'χετε να δει την υπογραφή της κάτω από κείμενο που δεν έχει υπογράψει; Έχει σημασία πού ανήκει πολτικά και ποια είναι η διαδρομή της; Την πλαστογράφηση της υπογραφής της καταγγέλλει και πολύ καλά κάνει.
Δυστυχώς, ανάμεσά τους είναι και άνθρωποι που περίμενα πως θα είχαν άλλη αντιμετώπιση. Και όταν είδαν τις υπογραφές των Μαραντζίδη-Λυριτζή και όταν έμαθαν για την προστυχιά των πλαστογραφήσεων στην οποία εμφανίζονται να συμμετέχουν και οι ίδιοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τα σκουπίδια μαζεύονται πάλι στο νησί της Κέρκυρας, οι κάδοι και οι χώροι γύρω από αυτούς ξεχειλίζουν παντού! τι έγινε, πουλάκια μου της κυβέρνησης, του δήμου και της περιφέρειας, δεν λύθηκε το πρόβλημα με τη λειτουργία του παράνομου χυτα στη Λευκίμμη???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δεκαετία του 1970, μια λαϊκή επανάσταση σάρωσε το Αφγανιστάν, τη φτωχότερη χώρα στη γη, ανατρέποντας τελικά το 1978 ότι απέμεινε από το αριστοκρατικό καθεστώς. Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα του Αφγανιστάν (PDPA) σχημάτισε κυβέρνηση και διακήρυξε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που περιλάμβανε κατάργηση της φεουδαρχίας, ανεξιθρησκία, ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες και κοινωνική δικαιοσύνη για τις εθνικές μειονότητες. Πάνω από 13.000 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν και οι φάκελοι της Ασφάλειας κάηκαν δημοσίως.
Η νέα κυβέρνηση εισήγαγε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους πιο φτωχούς˙ η υποδούλωση για χρέη καταργήθηκε, ένα μαζικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού τέθηκε σε εφαρμογή. Για τις γυναίκες, τα ωφέλη ήταν ασύλληπτα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, στα πανεπιστήμια οι μισοί από τους φοιτητές ήταν γυναίκες, ενώ οι γυναίκες αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ των γιατρών του Αφγανιστάν, το ένα τρίτο των δημοσίων υπαλλήλων και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών. «Κάθε κορίτσι,» θυμάται η Saira Noorani, μια γυναίκα χειρουργός, «μπορούσε να πάει στο λύκειο και το πανεπιστήμιο.
Μπορούσαμε να πάμε όπου θέλαμε και να φοράμε ό,τι μας άρεσε. Συνηθίζαμε να πηγαίνουμε στα καφέ και στον κινηματογράφο τις Παρασκευές για να δούμε την τελευταία ινδική ταινία και να ακούσουμε τις νεώτερες μουσικές επιτυχίες.
Όλα άρχισαν να πάνε στραβά, όταν οι μουτζαχεντίν άρχισαν να κατισχύουν. Σκότωναν τους δασκάλους και έκαιγαν τα σχολεία. Ήμασταν τρομοκρατημένοι.
Ήταν αστείο και λυπηρό να σκέφτεται κανείς ότι αυτοί ήταν οι άνθρωποι που υποστήριζε η Δύση.»
Η κυβέρνηση του PDPA υποστηρίχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, ωστόσο, όπως αργότερα παραδέχθηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Cyrus Vance, «δεν υπήρξε καμία απόδειξη Σοβιετικής συνενοχής [στην επανάσταση]».
Ανησυχώντας για την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση των απελευθερωτικών κινημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Brzezinski αποφάσισε ότι αν το Αφγανιστάν ήταν να πετύχει υπό το PDPA, η ανεξαρτησία και η πρόοδος του θα προσέφερε την «απειλή ενός πολλά υποσχόμενου παραδείγματος».
Στις 3 Ιουλίου του 1979, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε μυστικά την υποστήριξη προς τις «φονταμενταλιστικές» ομάδες των φυλών, γνωστές ως Μουτζαχεντίν, ένα πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε αμερικανικά όπλα και άλλου είδους βοήθεια.
Ο στόχος ήταν η ανατροπή της πρώτης κοσμικής, μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν.
Τον Αύγουστο του 1979, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ δήλωσε ότι «τα ευρύτερα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών… θα εξυπηρετούνταν από την κατάρρευση της (κυβέρνησης του PDPA), παρά τις όποιες οπισθοδρομήσεις θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για τις μελλοντικές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στο Αφγανιστάν.» Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου.
Οι Μουτζαχεντίν υπήρξαν οι πρόγονοί της Αλ-Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.
Σε αυτούς συμπεριλαμβανόταν και ο Gulbuddin Hekmatyar, ο οποίος έλαβε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τη CIA.
Η ειδικότητα του Hekmatyar ήταν η εμπορία οπίου και η ρίψη βιτριολιού στα πρόσωπα των γυναικών που αρνούνταν να φορέσουν τη μπούργκα.
Ως επίσημος προσκεκλημένος στο Λονδίνο, επαινέθηκε από την πρωθυπουργό Thatcher ως «μαχητής της ελευθερίας».
Οι φανατικοί του είδους αυτού θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει στον κόσμο τους των φυλών, εάν ο Brzezinski δεν είχε δρομολογήσει ένα διεθνές κίνημα για την προώθηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην Κεντρική Ασία, έτσι ώστε να υπονομεύσει την κοσμική πολιτική απελευθέρωση και να «αποσταθεροποιήσει» τη Σοβιετική Ένωση, δημιουργώντας, όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του, «ολίγους ξεσηκωμένους μουσουλμάνους».
Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του συνέπεσε με τις φιλοδοξίες της πακιστανού δικτάτορα, Στρατηγού Zia ul–Haq να κυριαρχήσει στην περιοχή. Το 1986, η CIA και η υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, η ISI, άρχισαν να στρατολογούν άτομα από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην αφγανική τζιχάντ.
Ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος Osama bin Laden ήταν ένας από αυτούς.
Οι μαχητές που τελικά εντασσόταν στους Ταλιμπάν και στην Αλ-Κάιντα, στρατολογούνταν στο ισλαμικό κολέγιο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και λάμβαναν παραστρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδο της CIA στη Βιρτζίνια. Αυτό ονομαζόταν «Επιχείρηση Κυκλώνας».
Η επιτυχία της γιορτάστηκε το 1996, όταν ο τελευταίος Πρόεδρος του Αφγανιστάν από το PDPA, ο Mohammed Najibullah – ο οποίος είχε μεταβεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για να απευθύνει έκκληση για βοήθεια – κρεμάστηκε από έναν φανοστάτη (αν μας θυμίζει κάτι – σ.τ.μ.) από τους Ταλιμπάν.
Η υποστροφή της «Επιχείρησης Κυκλώνας» και οι «ολίγοι ξεσηκωμένοι μουσουλμάνοι» της, ήταν η 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η «Επιχείρηση Κυκλώνας» έγινε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», στο οποίο αμέτρητοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά θα χάσουν τη ζωή τους σε ολόκληρο το μουσουλμανικό κόσμο, από το Αφγανιστάν στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τη Συρία.
Το μήνυμα του επιβολέα ήταν και παραμένει: «Είστε είτε μαζί μας είτε εναντίον μας».
Το κοινό νήμα που διαπερνά το φασισμό, στο παρελθόν και το παρόν, είναι οι μαζικές δολοφονίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Ισμαήλ ή Τσενγίζ, Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, που ζούσε για χρόνια στην Ελλάδα.
Σήμερα, όμως, ξεκινά στο Ανώτατο 36ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης η δίκη του, η δίκη του επαναστάτη Ισμαήλ Ακκόλ (Ismail Akkol) ή BAYIR Cengiz, όπως ήταν γνωστός στην Ελλάδα, κατηγορούμενου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για την υπόθεση της εκτέλεσης του Τούρκου Κροίσου Sabanci.
Ο Ισμαήλ ζούσε πολλά χρονια ως αναγνωρισμένος πολιτικος πρόσφυγας στην Ελλάδα. Συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2014 από την αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στου Γκύζη, που βρέθηκε οπλισμός, μαζί με άλλους 3 συντρόφους του. Στον ανακριτή, εξέπληξε και την υπεράσπισή του ακόμα, όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του οπλισμού Παραπέμφθηκε με τον 187 Α, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση-DHCP-C και για προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Η δίκη έγινε στην Αθήνα, με καθοριστική τη συμβολή των αλληλέγγυων, που δεν άφησαν ούτε μια στιγμή μόνους τους Τούρκους αγωνιστές.
Η απόφαση ήταν μια Δικαίωση του Ισμαήλ, του αγώνα του, της υπεράσπισης.
Απαλλάχθηκε από την κατηγορία περί Τρομοκρατίας και του επιβληθηκε η ελάχιστη ποινή 7 ετών για τα όπλα, και αφέθηκε άμεσα ελεύθερος, αφού δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.
Ο Ισμαήλ όμως είναι επαναστάτης!
Και αντί να προτιμήσει να ζήσει όμορφα και με ασφάλεια στην Ελλάδα, γύρισε πίσω, στην Τουρκία, εκεί, που το επαναστατικό του καθήκον και η καρδιά του τον καλούσαν.
Δεν μπορούσες να το φαντασθείς από έναν τόσο γλυκό, πράο, ήσυχο άνθρωπο. Μόνο αν παρατηρούσες βαθιά το φλογερό του βλέμμα!
"Για τον Αγώνα", είπε..
Αλλά δεν περασαν ουτε 4 μερες κ τον συνέλαβαν στη Τουρκία. Ήταν ο υπ'αρθμ.1 καταζητουμενος.
Και έκτοτε ζει σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, χωρίς επισκέψεις, χωρίς δικηγόρους, με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων επάνω του.
Στο δικαστήριο σήμερα θα είναι δίπλα του οι σύντροφοι και συντρόφισσές του, όχι για συμπαράσταση και κουράγιο, γιατί διαθέτει περίσσιο, αλλά για να δείξουν στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, ότι κανένας επαναστάτης, δεν είναι ποτέ μόνος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ο Έρικ Γκάρνερ, στις 17 Ιουλίου του 2014, άοπλος, ξεψύχησε στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του από αστυνομικους στη Νεα Υορκη και ενώ απεγνωσμένα - αλλά μάταια - έλεγε στους αστυνομικούς να τον αφήσουν γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Και ο άνθρωπος που βιντεοσκόπησε τη δολοφονία του Γκάρνερ ηταν ο μόνος που φυλακίστηκε
Οι αστυνομικοί του είχαν επιτεθεί υποστηρίζοντας πως πουλούσε αφορολόγητα τσιγάρα. Ο Γκάρνερ αρνήθηκε τις κατηγορίες και έτσι βρέθηκε στο έδαφος με τέσσερις αστυνομικούς από πάνω του να τον ακινητοποιούν με λαβές




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ryanair θα ακυρώσει έως και 600 πτήσεις λόγω της μεγαλύτερης απεργίας των εργαζομένων
 Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 19:48
Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον το 12% των πτήσεων της θα ακυρωθούν στις 25 και 26 Ιουλίου εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, καθώς η κρίση των εργασιακών σχέσεων στην εταιρεία κλιμακώνεται.
Η ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της ότι αναμένει να διαταραχτούν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου 50.000 πελατών της που ταξιδεύουν προς και από το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς θα ακυρωθούν έως και 300 πτήσεις κάθε μέρα.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ακύρωσε 30 πτήσεις στις 12 Ιουλίου, όταν αρκετοί πιλότοι στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργία στην εταιρεία.
Οι προγραμματισμένες απεργίες που στοχεύουν στην επίτευξη βελτιωμένων εργασιακών συνθηκών, αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στις απόπειρες της αεροπορικής εταιρείας να κατευνάσει την «ανταρσία» του προσωπικού που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο.
Τα μέλη των πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη έδωσαν στις 4 Ιουλίου στη δημοσιότητα μια λίστα 34 απαιτήσεων, ανάμεσά τους «ένα δίκαιο μισθό διαβίωσης», βελτιωμένες αποδοχές στην αναρρωτική άδεια και συμβάσεις εργασίας στη δική τους γλώσσα με βάση την τοπική παρά την ιρλανδέζικη νομοθεσία.
Η Ryanair τονίζει ότι το προσωπικό της εργάζεται σε κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Τα μέλη των πληρωμάτων τονίζουν ότι η εταιρεία απέτυχε να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις συνθήκες μετά την αναγνώριση των συνδικάτων το Δεκέμβριο.
Η Ryanair, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 37 χώρες και πέρσι μετέφερε 130 εκατομμύρια επιβάτες, απέτρεψε εκτεταμένες απεργίες πριν τα Χριστούγεννα αποφασίζοντας να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορίας της.
Ωστόσο από τότε αγωνίζεται να καταλήξει σε συμφωνία για τους εργασιακούς όρους με αρκετά από τα συνδικάτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξήγγειλε 24ωρες απεργίες για 25 και 26 Ιουλίου
 Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 18:33
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) για την εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού, η οποία σύντομα μεταβιβάζεται στην ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), προκήρυξε νέες 24ωρες απεργίες στις 25 και στις 26 Ιουλίου, για τους εργαζόμενους σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Υπενθυμίζεται ότι οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία στις 20 Ιουλίου κηρύχθηκαν παράνομες μετά από προσφυγή στην δικαιοσύνη της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ _(Ma'an) - Ο 20χρονος Sari Daoud al-Shweiki υπέκυψε στα τραύματά του, την Τρίτη. Η οικογένεια του Al-Shweiki ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν τον γιο τους στον λαιμό προκαλώντας του τετραπληγία, παράλυση με ολική απώλεια κίνησης των τεσσάρων άκρων και του κορμού.
Μετά τον τραυματισμό του, στις 14 Μαΐου, ο Σάρι μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ για θεραπεία και παρέμεινε εκεί, μέχρι τον θάνατό του, την Τρίτη το πρωί.
Ο θάνατος του Σάρι ανεβάζει στους 140 τον αριθμό των δολοφονημένων παλαιστινίων, από την αρχή της διαδήλωσης "Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής" στις 30 Μαρτίου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων Παλαιστινίων είναι περισσότερος από 16.000, συμπεριλαμβανομένων 55 ακρωτηριασμένων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΝΔΙΑ
Διαδήλωση στις 24 Ιούλη ενάντια στην καταστολή
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
Κινητοποίηση στο Νέο Δελχί στις 24 Ιούλη οργανώνουν το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας, μαζί με άλλα κόμματα, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών που το τελευταίο διάστημα εντείνονται, ειδικά στα κρατίδια Δυτικής Βεγγάλης και Τριπούρα. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο ΚΚ, το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό - λενινιστικό) - Απελευθέρωση, το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Παν-ινδικό Μπλοκ «Εμπρός» καταγγέλλουν το όργιο καταστολής στα δύο κρατίδια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για εξελίξεις που «είναι μέρος των ευρύτερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο και τα λαϊκά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μετά από σκληρούς αγώνες».
Σε αυτήν τη βάση, τα παραπάνω κόμματα καλούν στη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποκαλυφτεί και να αποκρουστεί η καταστολή, ενώ ειδικά για την κατάσταση στις δύο αυτές περιοχές της χώρας μιλούν για «δολοφονία της δημοκρατίας μες στο φως της μέρας» και καταγγέλλουν:
-- Στην Τριπούρα (βορειοανατολικά), όπου μετά τις τελευταίες εκλογές στην τοπική κυβέρνηση εκλέχτηκε ο αντιδραστικός συνασπισμός BJP-IPFT ενώ πριν πλειοψηφούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΙ (Μ), έχουν δολοφονηθεί τέσσερα μέλη του ΚΚΙ (Μ). Περίπου 750 γραφεία τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΙ (Μ) και άλλων αριστερών κομμάτων έχουν δεχτεί επιθέσεις, όπως και εκατοντάδες γραφεία μαζικών οργανώσεων. Ενδεικτικές ήταν οι απόπειρες να παρεμποδιστούν ακόμα και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά ενώ γκρεμίστηκε ένα άγαλμα του Καρλ Μαρξ.
-- Στη Δυτική Βεγγάλη (δυτικά), οι δυνάμεις του κεντροαριστερού TMC που πλειοψηφούν στην τοπική κυβέρνηση επίσης πρωτοστατούν σε ένα όργιο βίας κατά κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Από το 2016 έχουν δολοφονηθεί 31 μέλη και υποστηρικτές του ΚΚΙ (Μ), ενώ οπαδοί του κόμματος και άλλοι αγωνιστές έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν ακόμα και τα σπίτια τους για να σωθούν από επιθέσεις φασιστοειδών.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Υπερασπίστε το Δικαίωμα στο BDS
Η άκρα δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ εργάζεται υπερωρίες για να παραποιήσει και να τιμωρήσει την αλληλεγγύη με το κίνημα για τα Παλαιστινιακά δικαιώματα που έχει οριστεί με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το μποϊκοτάζ, την εκδίωξη και τις κυρώσεις (BDS).
Το Ισραήλ επιδιώκει να περιορίσει και να λογοκρίνει τη στήριξη για το BDS με τη βοήθεια δικηγορικών εταιριών, πολιτικών και κυβερνήσεων σε αρκετές χώρες. Έχει κινητοποιήσει επίσης τις πρεσβείες, τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις ομάδες συμφερόντων για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματός μας να μποϋκοτάρουν για την προώθηση της δικαιοσύνης.
Σήμερα, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη BDS.
Δωρίστε για να προστατεύσετε το δικαίωμά μας να αμφισβητήσετε ειρηνικά τη στρατιωτική κατοχή και το απαρτχάιντ.
https://bdsmovement.net/donate
Το πρωτοφανές κύμα καταστολής του Ισραήλ δεν μας αποθάρρυνε. Το κίνημα του BDS όχι μόνο αυξάνεται, αλλά φτάνει σε νέα ύψη.
Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, νικήσαμε μια συντονισμένη προσπάθεια από το Ισραήλ και τις ομάδες λόμπι του, ώστε να εμποδιστεί ένας εκπρόσωπος του κινήματος της ΒΔΣ να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μια έκθεση που έδωσε εντολή από την κυβέρνηση της Σκωτίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μποϊκοτάζ του Ισραήλ προστατεύονται από τους νόμους περί ελευθερίας έκφρασης. Οι Δημοκρατικοί της Καλιφόρνιας απέρριψαν ένα ομοσπονδιακό νομοσχέδιο που επιδιώκει να περιορίσει την εκστρατεία του BDS
Το δικαίωμα στην BDS υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκατοντάδες ευρωπαίους νομικούς, Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), εκατοντάδες ευρωπαϊκές ΜΚΟ, περισσότεροι από διακόσιες ραβίδες και αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Εάν ο πόλεμος του Ισραήλ σχετικά με την αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην ελευθερία του λόγου στη Δύση σήμερα, ο σεβασμός του δικαιώματος στη BDS αποτελεί δοκιμασία για τον σεβασμό αυτής της ελευθερίας.
Με τη δωρεά σας, μπορούμε να προστατεύσουμε την υπεράσπιση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων από τον εκφοβισμό του Ισραήλ.
https://bdsmovement.net/donate
Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το κίνημα του BDS μέχρι να γίνουν σεβαστά τα παλαιστινιακά δικαιώματα.
Σε αλληλεγγύη,


Εθνική Επιτροπή Εθνικής Επιτροπής Εθνικής και Εθνικής Παλαιστινιακής Εθνικής (BNC) Ana και Hind

Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC) είναι ο μεγαλύτερος συνασπισμός στην παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών. Οδηγεί και υποστηρίζει το παγκόσμιο κίνημα για μποϊκοτάζ, εκβιασμούς και κυρώσεις για τα παλαιστινιακά δικαιώματα.