Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Τριτη 17 Ιουλιου 2018


Νικαράγουα όπως λέμε Συρία και Ουκρανία
Η Ουάσιγκτον στοχεύει τη Νικαράγουα, μια φορά ακομα, από τον Tim Anderson
Η Νικαράγουα εντάσσεται με τη Βενεζουέλα, τη Λιβύη και τη Συρία ως στόχος  λέει ο βολιβιανός πρόεδρος Evo Morales τέταρτης γενιάς πολέμου. Στην Ουάσινγκτον σήμερα αυτός ο συνδυασμός προπαγάνδας, πληρεξουσίων, επαναλαμβανόμενων «ψευδών σημαιών» και άμεσης παρέμβασης ονομάζεται «έξυπνη εξουσία».
Φωτογραφία AFP: Οι άνδρες με μάσκες στοχεύουν με αυτοσχεδια μπαζούκας την αστυνομία της Νικαράγουα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας σηκώθηκε στο υψηλότερο σημείο στο νότιο μέτωπο στο Τal Harra όπου κατοπτεύει τα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν στα δυτικά μέχρι τη Θάλασσα της Γαλιλαίας και από νότια ως και τα σύνορα της Ιορδανίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός που κράτησε όρθιος και έδωσε την ελπίδα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα πως μπορεί να πετύχει την απελευθέρωσή της!
Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός που εξαιτίας της νίκης του, αποκάλυψε και ξεφτίλισε όλους τους πράκτορες και τους μισθοφόρους του Ιμπεριαλισμού σε ολόκληρη την γη!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί ένα γραφικό από τον JoDi μέσα από το οποίο φέρεται ο Πατριάρχης Αντιόχειας να αναφέρει πως ο λόγος απομάκρυνσης των Προσφύγων είναι τα λεφτά και όχι ο πόλεμος.
Για όποιον δεν γνωρίζει ο συγκεκριμένος Πατριάρχης είναι ο μοναδικός ιερέας που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κόντρα σε όλους, έμεινε να στηρίζει την Αντίσταση του Συριακού λαού στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση!
Για την ιστορία ο ίδιος Πατριάρχης έχει προβεί κατά καιρούς σε ευχαριστήριες δηλώσεις για την φιλοξενία των Προσφύγων στην Ελλάδα
Κατά τα άλλα JoDi γαμώ το σπίτι σου μπάσταρδε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν νομίζει πως το παρατραβάει το σκοινί η φιλονατοϊκή αλητεία; Ποιοι είναι εθνικιστές, ρε θρασίμια;
Καθόλου τσίπα, στους παλαμακιστές του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, που 'χουν το θράσος να λένε πως όποιος αναφέρεται στον λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό πατριωτισμό είναι "εθνικιστής".
Πηγαίνετε να υπογράψετε τίποτα κείμενα με τους Μαραντζίδηδες ξεπλυματίες των Ταγμάτων Ασφαλείας! Και οι ταγματαλήτες για τη "συναδέλφωση των λαών" αγωνίζονταν. Για τη Νέα Ενωμένη Ευρώπη. Ως στρατιώτες των SS.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η συλλογή υπογραφών “ανθρώπων της διανόησης και της Τέχνης” για την υποστήριξη της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, μετά την αποκάλυψη ότι τρεις τουλάχιστον από τους εμφανιζόμενους ως υπογράφοντες είτε δεν ήξεραν τίποτα για το κείμενο (Νένα Βενετσάνου και Λένα Αλκαίου) είτε είχαν αρνηθεί να το υπογράψουν (Κυριάκος Κατζουράκης).
Οι οξύτατες διαμαρτυρίες των τριών καλλιτεχνών για την πλαστογράφηση της υπογραφής τους, έρχονται να συμπληρώσουν την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε στον αριστερό και δημοκρατικό κόσμο η συμπερίληψη μεταξύ των υπογραφόντων προσώπων όπως ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.
Είναι γνωστό ότι ο πρώτος έχει αναλάβει εδώ και χρόνια, μαζί με τον Στάθη Καλύβα, την αναθεώρηση της ιστορίας της Μεγάλης Δεκαετίας του 1940, με το ξέπλυμα των ταγματαλήτικων συμμοριών και της παρακρατικής βίας σε βάρος της Αριστεράς και της εαμικής Εθνικής Αντίστασης.
Όπως είναι γνωστή και η εν γένει δημοσιογραφική συμπεριφορά του δεύτερου, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σαν αποτελέσματος… καβγά για το ποδόσφαιρο! Σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια του ίδιου και του ΣΚΑΪ στον οποίο εργαζόταν τότε, να συγκαλυφθεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Σχολιο.- Έχει και την υπογραφή του ηθοποιού Χρήστου Ευθυμίου. Μόνο που έχει πεθάνει το 2008!
 Ο Χρήστος Ευθυμίου (Αθήνα 1954 - Αθήνα 25 Δεκεμβρίου 2008) ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Απεβίωσε αιφνιδίως τα Χριστούγεννα του 2008, σε ηλικία μόλις 54 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 2005. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχολιο.- Λαθος, αλλος ειναι αυτος ο Χρηστος Ευθυμιου. Υπάρχει κι αυτός. Χρήστος Ευθυμίου, ηθοποιός, εν ζωή, με καταγωγη από την Καβαλα, παντρεμενος, που μενει στην Αθηνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΟΝΑΤΟΪΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΙΔΙΑ!
"Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές".
Νένα Βενετσάνου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αποκαλύπτοντας ότι έλληνες επιχειρηματίες μοίραζαν ρούβλια σε ομοεθνείς του για να αντιταχθούν στη συμφωνία του με τον Τσίπρα, ο Ζάεφ καλεί τον Τραμπ να πάει στα Σκόπια για να βοηθήσει στο δημοψήφισμα.
Πλέκοντας εγκώμιο στη δημοκρατικότητα του αμερικανού προέδρου. Ακριβώς όπως ο Τσίπρας, που δήλωνε πως έχει την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τον Τραμπ.
Βρε, κάτι συμπτώσεις οι ειρηνόφιλοι και συμφιλιωτές των λαών! Φέρτε μου κείμενο να υπογράψω μαζί με τον Μαραντζίδη και τον Λυριτζή! Σε χίτικη διάλεκτο, για να το καταλαβαίνουν και οι απόστρατοι του ΝΑΤΟ στου Παπάγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε, τον Τσακαλώτο, που θέλησε να χυθεί αίμα σήμερα Δευτερα!
Με το που είδε το πρωί εργαζόμενους έξω από το υπουργείο, θυμήθηκε τις ιστορίες που του 'λεγε ο θείος, ο στρατηγός, από τα Δεκεμβριανά και είπε να τον μιμηθεί!
Και με το δίκιο του! Να καλυφθούν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία και να πέσουν έξω οι Black Rock, Goldman Sachs, Fift-Templeton, Global Bond Fundad, Japan Portfolio κ.λπ. κ.λπ., των οποίων μέτοχος είναι κι ο ίδιος;
Σάμπως, αν αρρωστήσει ο Τσακαλώτος σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο θα νοσηλευτεί; Το ίδιο ισχύει κι αν τον πλακώσει σε τίποτα γρήγορες κάποιος από τα εκατομμύρια που τσαλαπατάει καθημερινά, για να προωθεί τα συμφέροντα που πρακτορεύει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν καν ξεκινήσει η σύνοδος, ο Τραμπ επέρριψε ευθύνες στη χώρα του για την επιδείνωση των σχέσεων των δύο πλευρών. "Η σχέση μας με τη Ρωσία ΠΟΤΕ δεν ήταν τόσο άσχημη, χάρη στα πολλά χρόνια της αμερικανικής ανοησίας και ηλιθιότητας και τώρα, του Κυνηγιού Μαγισσών", έγραψε στο Twitter.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών του απάντησε, επίσης στο Twitter: "Συμφωνούμε"

Χαμός στις ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα από τις δηλώσεις του Τραμπ στη σύνοδο κορυφής
Πρώην διευθυντής της CIA: Να παραπεμφθεί ο Τραμπ για εσχάτη προδοσία - Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ προειδοποίησε ότι η στάση του Τραμπ στέλνει μήνυμα "αδυναμίας" στη Μόσχα
Σφοδρές αντιδράσεις και πυρά εξαπέλυσαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί ενάντια στον πρόεδρο Τραμπ μετά την συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα να εννοηθεί, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα tweet στο οποίο έγραφε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους δικούς του ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία να τα πάνε καλά.
Μολονότι δεχόταν πιέσεις από τους επικριτές του, από τις σύμμαχες χώρες, ακόμη και από τους δικούς του συμβούλους, να τηρήσει σκληρή γραμμή, ο Τραμπ δεν είπε ούτε μία επικριτική λέξη για τη Μόσχα ή για κάποιο από τα ζητήματα που έχουν φέρει τις σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων στο χαμηλότερο σημείο τους από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Αντιθέτως, κατήγγειλε την "ηλιθιότητα" της δικής του χώρας και ιδίως την απόφαση να διενεργηθεί έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές.
Η στάση του Τραμπ εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις ΗΠΑ, όπου ο Λευκός Οίκος προσπαθεί επί μήνες να καταρρίψει τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ είναι απρόθυμος να υψώσει το ανάστημά του στον Πούτιν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο αγνωστος γιος της κ. Μαρίας τον αποκαλούν "πρεζονι" και γράφουν οι δημοσιογράφοι άλλο ένα θύμα των ναρκωτικών φεύγει από την ζωή μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, φεύγει από την ζωή ακριβώς από τον ίδιο λίγο ο γιος του Κόκκαλη και το "πρεζονι της κοκαινης" γίνετε το γελαστό παιδί ο γιος του Κόκκαλη που έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς
Τους δημοσιογράφους κρίνουμε δεν μιλάμε για τον νεκρό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός που κράτησε όρθιος και έδωσε την ελπίδα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα πως μπορεί να πετύχει την απελευθέρωσή της!
Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός που εξαιτίας της νίκης του, αποκάλυψε και ξεφτίλισε όλους τους πράκτορες και τους μισθοφόρους του Ιμπεριαλισμού σε ολόκληρη την γη!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί ένα γραφικό από τον JoDi μέσα από το οποίο φέρεται ο Πατριάρχης Αντιόχειας να αναφέρει πως ο λόγος απομάκρυνσης των Προσφύγων είναι τα λεφτά και όχι ο πόλεμος.
Για όποιον δεν γνωρίζει ο συγκεκριμένος Πατριάρχης είναι ο μοναδικός ιερέας που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κόντρα σε όλους, έμεινε να στηρίζει την Αντίσταση του Συριακού λαού στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση!
Για την ιστορία ο ίδιος Πατριάρχης έχει προβεί κατά καιρούς σε ευχαριστήριες δηλώσεις για την φιλοξενία των Προσφύγων στην Ελλάδα
Κατά τα άλλα JoDi γαμώ το σπίτι σου μπάσταρδε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση. Και παρακαλώ όποιος ξέρει να απαντήσει. Ο Jo Di είναι στην ΑΝΤΑΡCIΑ;
Σχολιο.-  δεν ξερω τι ακριβως ειναι αλλα σε καποια φαση απο τα λεγομενα του την στηριζε
Σχολιο.-  Είναι στον κενό χώρο ανάμεσα σε ανταρciα, λαε, ζωή νομίζω. Κάποια εποχή ήταν ανταρciα μου φαίνεται.
Σχολιο.- ξερω οτι στηριζει αυτον τον μαλακα κωνσταντινου καπως ετσι λεγεται. Αυτος της κερφα
Σχολιο.- Την πρακτόρικη εθνομηδενιστική δουλειά του κάνει (ο Jo Di)
Σχολιο.- Εθνομηδενιστης των γιούρος και αυτός, βρώμικη δουλεια για την αριστερά του τόπου και κυρίως την εξωκοινοβολευτικη. Δεν διστάζει να χαρακτηρίζει όλε; τις πολιτικές δυνάμεις εκτος αριστερας ως φασιστικές, ενώ αυτος ο υπαλληλίσκος ειναι το πραγματικό φασιστακι που μπλοκάρει οποιον διαφωνεί για μην εχει αντίλογο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαλάκες γαμώσπιτοι ιμπεριαλιστες "Αριστεροί" JoDi υποτελείς του Γερμανικού κράτους και της Άγκελα Μέρκελ!!
Πήραν τις δηλώσεις του ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ(όχι του Ορθόδοξου, βρωμιάρη JoDi) Πατριάρχη από το μακρινό 2015, ο οποίος καταγγέλλει την πολιτική της Γερμανίας και τις έχουν διαστρεβλώσει για να αλλάξουν το νόημα τους για να την ξεπλύνουν!! Παράλληλα προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο και μέσα από την ειρωνεία στον Καθολικό Πατριάρχη να χτυπήσουν την Συριακή ηγεσία
Γαμώ τα πάντα σας γαμώ!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νικαράγουα: Επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στο προπύργιο των πληρωμένων πραξικοπηματιων της CIA
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 21:33
Ριπές αυτομάτων όπλων των πραξικοπηματιων,  καμπάνες που χτυπούν για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους: η Μασάγια, η πόλη που βρίσκεται στα χέρια των πληρωμένων πραξικοπηματιων της CIA στη Νικαράγουα, δέχεται σφοδρή επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί.
«Η καλή είδηση που έρχεται από τη Νικαράγουα είναι ότι το πραξικόπημα απέτυχε», δήλωνε την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες ο Πολ Οκουίστ, ο υπουργός αρμόδιος για θέματα εθνικής πολιτικής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχουν πια οδοφράγματα" και "οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους», συνέχισε.
Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «πραξικοπηματίες» και «εγκληματίες».
Η εκκαθαριση των πραξικοπηματιων της CIA στη Μασάγια, την οποία η CIA αποκαλεί «επιχείρηση εκκαθάρισης», στοχεύει τη συνοικία Μονίμπο, οι πληρωμενοι πραξικοπηματιες της οποίας έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της κυβέρνησης. Τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί σε αυτήν την πόλη των 100.000 κατοίκων ειχαν φυλακισει τον κοσμο στα σπιτια του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Συμφωνία για την εκκένωση των τελευταίων φιλοκυβερνητικών χωριών που πολιορκούνταν από τους ισλαμοφασιστες
 Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 20:16
Οι κάτοικοι της Φούα και της Κεφράγια, των δύο τελευταίων κοινοτήτων της Συρίας που παρέμεναν υπό πολιορκία, θα εκκενώσουν την περιοχή, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση εκατοντάδων φυλακισμένων ισλαμοφασιστων από την Συριακη Δημοκρατια, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Η Φούα και η Καφράγια είναι φιλοκυβερνητικά χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ. Πολιορκούνται εδώ και τρία χρόνια από τους ισλαμοφασιστες και τη τζιχαντοφασιστική συμμορια Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους σιίτες, κατοικούν στην περιοχή.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την παρέμβαση της Ρωσίας και της Τουρκίας (η πρώτη στηρίζει την Συριακη Δημοκρατια και η δεύτερη τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες) προβλέπει την απομάκρυνση όλων των κατοίκων των δύο χωριών και τη μεταφορά τους σε εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού, όπως είπε ο αληταρας μπεκρουλιακας διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
«Σε αντάλλαγμα, θα απελευθερωθούν εκατοντάδες ισλαμοφασιστες κρατούμενοι από τις φυλακές της Δημοκρατιας», πρόσθεσε.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «πληροφορίες» που αφορούν μια συμφωνία η οποία προβλέπει την εκκένωση «χιλιάδων ανθρώπων».
Η πολιορκία χωριών και πόλεων χρησιμοποιείται ως τακτική πολέμου στη Συρία από το 2011, στην αρχη από τους ισλαμοφασιστες και τωρα από την Συριακη Δημοκρατια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iράν προσφεύγει κατά των ΗΠΑ στο Δυτικο Δικαστήριο της Χάγης
 Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 16:54
Το Ιράν προσέφυγε κατά των ΗΠΑ στο Δυτικο Δικαστήριο της Χάγης για την εκ νέου επιβολή των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων, ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η προσφυγή καταχωρήθηκε στις 16 Ιουλίου του 2018 (Δευτέρα) στο μητρώο του θεσμού αυτού που έχει την έδρα του στην Χάγη», διευκρινίζει το υπουργείο στον ιστότοπό του.
Στόχος της προσφυγής αυτής είναι «να αποδοθούν ευθύνες στις ΗΠΑ για την παράνομη, εκ νέου και μονομερή επιβολή από αυτές κυρώσεων» στο Ιράν, διευκρινίζει στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
«Στην περιφρόνηση από τις ΗΠΑ της διπλωματίας και των νομικών τους υποχρεώσεων, το Ιράν αντιτάσσει την προσήλωσή του στην υπεροχή του δικαίου», προσθέτει ο Ζαρίφ, κρίνοντας ότι έχει «επιτακτική σημασία η εναντίωση στην συνήθειά τους να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, η προσφυγή αυτή στοχοθετεί τις ΗΠΑ όσον αφορά την παραβίαση των διεθνών τους υποχρεώσεων, ιδιαίτερα ως προς την αμερικανο-ιρανική συνθήκη φιλίας του 1955, ένα κείμενο στο οποίο έγινε μνεία πολλές φορές κατά το παρελθόν σε διενέξεις που υπήρχαν ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον και τις είχαν φέρει ενώπιον του Δυτικού Δικαστηρίου της Χάγης.
Το Ιράν και οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις από το 1980.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015 και ότι ξανατίθενται σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν.
Η συμφωνία αυτή, που συνήφθη στη Βιένη, επέτρεψε στο Ιράν να βγει από την απομόνωσή του από τη δυτική αποικιοκρατικη κοινότητα χάρη στην άρση ενός μέρους των δυτικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα τον δραστικό περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος και την δέσμευσή της να μην επιδιώξει ποτέ την απόκτηση πυρηνικού όπλου.
Η εκ νέου επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, η ισχύς των οποίων είχε ανασταλεί βάσει της συμφωνίας της Βιένης, θα γίνει σταδιακά από τον Αύγουστο.
Το Δυτικο Δικαστήριο της Χάγης θα αρχίσει εξάλλου να εξετάζει στις 8 Οκτωβρίου προσφυγή που κατέθεσε το Ιράν κατά των ΗΠΑ για το πάγωμα ιρανικών περιουσιακών στοιχείων ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο βόρειο Ιράκ οι αμερικανικές αποικιοκρατικες δυνάμεις
 Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 02:34
Νέα επιχείρηση κατά των μαχητών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ιρακινές δυνάμεις και οι αφεντες τους αμερικανοι έχοντας στο πλευρό τους Κούρδους Πεσμεργκά και άνδρες των συμμαχικών αποικιακων δυνάμεων.
Εξαπέλυσαν επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο «Κουρδιστάν 24» έδειξε Kούρδους μαχητές να περπατούν μαζί με άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο βουνό σε περιοχή νοτιοδυτικά του Ερμπίλ υπό τον ήχο ελικοπτέρων και πολεμικών αεροσκαφών.
Οι μαχητές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (που δημιουργησαν οι αμερικανοι αλλα τωρα που δεν υπακουουν στις διαταγες τους αποφασισαν να τους διαλυσουν όπως ο Χιτλερ διαλυσε τα Ταγματα Εφοδου το 1928 και δημιουργησε στη θεση τους τα πιστα στον ιδιο Ες Ες) έχασαν τον έλεγχο της περιοχής το 2014 πρόσφατα όμως εκφράζονται φόβοι ότι η συμμορια επανεμφανίστηκε στην περιοχή Μαχμούρ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκότωσαν 300 σιχαμενους κροκόδειλους για εκδίκηση στην Ινδονησία
 Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 02:18
Το πλήθος είναι ασυγκράτητο. Οργισμένοι χωρικοί με μαχαίρια και φτυάρια σκοτώνουν τους περίπου 300 σιχαμενους κροκόδειλους σε καταφύγιο ζώων που οριστικε από την κυβερνηση μεσα σχεδον σε ένα χωριο στην επαρχία της Δυτικής Παπούα στην Ινδονησία. Η σφαγή ήταν πράξη εκδίκησης μετά τον θάνατο ενός ντόπιου από έναν κροκόδειλο στο καταφύγιο. Ο άνδρας βρισκόταν στο καταφύγιο για να μαζέψει γρασίδι που θα χρησιμοποιούσε για τροφή ζώων όταν δέχτηκε επίθεση.
Τοπικοί πληρωμενοι σιχαμενοι αξιωματούχοι και πληρωμενοι σιχαμενοι αστυνομικοί είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να σταματήσουν την επίθεση, και ενδεχομένως να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.  Ο θάνατος ζώου προστατευόμενου είδους από τους δυτικους αποικιοκρατες αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται από τη  δουλικη κυβερνηση με πρόστιμο ή φυλάκιση στην Ινδονησία.
Ενας κάτοικος κατορθωνει και μιλαει για να δικαιολογήσει την πράξη τους: «Νομίζω ότι κάναμε το σωστό δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ ένα ζώο σαν κι αυτό, κοντά σε ανθρώπους. Είναι καλύτερα να κρατείται σε περιοχές μακρυά από ανθρώπους στο δάσος που βρίσκεται κοντά. Ετσι θα είναι πιο ασφαλές για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νετανιάχου χαιρετίζει τη δέσμευση  Τραμπ για την προστασία του Ισραήλ και τον συντονισμο με την Ρωσια για τα θεματα ασφαλειας του Ισραηλ
 Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 21:28
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε σήμερα τις δηλώσεις του Ρώσου και του Αμερικανού ηγέτη στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι για τη δέσμευσή τους στη προστασία των συμφέροντων ασφάλειας του Ισραήλ.
«Ο Νετανιάχου χαιρετίζει την έντονη δέσμευση των ΗΠΑ και του προέδρου Τραμπ στη διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
«Ο Νετανιάχου επίσης εκτιμά ιδιαιτέρως το συντονισμό με τη Ρωσία σε θέματα ασφαλείας και την ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών απεμπλοκής του 1974 μεταξύ Ισραήλ και Συρίας», υπογραμμίζεται παράλληλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσπασε το οριο των 2 ευρω η τιμη της βεντζινης. Σικινος 2,045, Φουρνοι Ικαριας 2,035, 175ο χιλ Αθηνων Πατρων 1,849


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανενας ελεγχος στα τελωνεια. Πανε και ερχονται χιλιαδες αδηλωτα ευρω από τα καζινα της ΠΓΔΜ. 6.000 ελληνες πηγαν να τζογαρουν το περασμενο Σαββατοκυριακο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «DIE LINKE»
Επίσκεψη και δεντροφύτευση σε ισραηλινοναζιστικό εποικισμό!
 «Αριστεροί» εκσυγχρονιστές της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας
Επίσκεψη στον ισραηλινοναζιστικό εποικισμό «Σούφα» στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προχωρώντας μάλιστα και σε δεντροφύτευση, πραγματοποίησαν στελέχη του γερμανικού αριστερου σοσιαλδημοκρατικού κομματος «Η Αριστερά» (Die Linke) στα τέλη Μάη, στηρίζοντας ανοιχτά την ισραηλινοναζιστική επιθετικότητα κατά του Παλαιστινιακού λαού και νομιμοποιώντας τους ισραηλινοναζιστικούς επεκτατικούς εποικισμούς σε Παλαιστινιακά εδάφη.
Την επίσκεψη του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Αριστεράς», Ντίτμαρ Μπαρτς (Dietmar Bartsch), ο οποίος συνοδευόταν και από άλλα μέλη του κόμματος, καταδικάζει έντονα το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε (10 Ιούλη), αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης εκφράζει την έντονη καταδίκη των πράξεων του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του "Die Linke", Dietmar Bartsch, σε μια περιοδεία εντός ενός εποικισμού γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, με τη δεντροφύτευση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το σιωνιστικό θεσμό "Jewish National Fund", γνωστό για τις μεγάλες ευθύνες για την πολιτική της εθνικής κάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων και την εκδίωξή τους διά της βίας και των όπλων από τη γη τους, τα σπίτια τους, τα χωριά και τις πόλεις τους.
Το κόμμα μας θεωρεί αυτήν την επίσκεψη συγχρονισμένη με την επέτειο των συμφορών του λαού μας, την κατοχή του εδάφους του, την καταστροφή των δυνατοτήτων του και την εκδίωξή του από τις σιωνιστικές συμμορίες και το αποικιοκρατικό τους κράτος, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου των προγραμμάτων και των δηλώσεων, που απροκάλυπτα ταυτίζονται με τις πολιτικές του κράτους της κατοχής και με τις ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές του ενάντια στα δικαιώματα και τους νόμιμους αγώνες του λαού μας.
Ταυτόχρονα, το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης υπογραμμίζει την ανάγκη να αποκαλυφθούν όλες οι δυνάμεις, τα κόμματα και τα ιδρύματα που κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του Ισραήλ και τα δεινά του λαού μας, απαιτώντας από τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμούς, τις λαϊκές οργανώσεις και την προεδρία του "Die Linke" στη Γερμανία να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό μας για την παραπάνω επίσκεψη και συμμετοχή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του σε τέτοια δραστηριότητα που υποστηρίζει το κράτος της κατοχής και την άμεση δράση για την απομάκρυνσή του από όλες τις θέσεις του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βάση ρωσο-τουρκική συμφωνία εν γνώσει των ΥPG το Afrin θα περάσει στη συριακή κυβέρνηση.

Koυρδικές πηγές ανέφεραν ότι το Afrin θα περιέλθει στη συριακή κυβέρνηση μετά από ρωσο-τουρκική συμφωνία. Κουρδικά sites λένε ότι διαπραγματεύσεις είναι έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ για την τύχη που θα έχουν οι ζώνες της Β Συρίας που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
 » Το Afrin θα επιστρέψει και θα τεθεί υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης με βάση ρωσο-τουρκική συμφωνία « , αναφέρουν πηγές που επικαλούνται κουρδική πηγή: « οι κουρδικές μονάδες έχουν λάβει γνώση της συμφωνίας … ».
Η Τουρκία θα έχει τα σημεία επιτήρησης σ΄ένα βάθος 15 χλμ από τα σύνορα και θ΄αποσυρθούν οι YPG από τ΄ανατολικά του Ευφράτη. Υπογράμμισε ότι «τοπική διοίκηση» θα λειτουργήσει στ΄Ανατολικά του Ευφράτη υπό τη συριακή σημαία.  17.7.18
Το Afrin αυτή τη στιγμή είναι υπό τούρκικη κατοχή.
Ήδη με βάση συμφωνία κούρδων και συριακής κυβέρνησης η επιτήρηση του μεγαλύτερου φράγματος της Συρίας περνάει στο συριακό στρατό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός ανέκτησε το Φράγμα Tishreen του ποταμού Ευφράτη στην επαρχία Χαλεπίου που είναι το μεγαλύτερο όλης της Συρίας.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πριν λίγο ότι ο συριακός στρατός ανέκτησε το φράγμα Tishreen του ποταμού Ευφράτη που είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό φράγμα στη Συρία.Tο Φράγμα Tishreen βρίσκεται στην περιοχή του Manbij στην επαρχία Χαλεπίου .Απέχει 115 χιλιόμετρα από την πόλη του Χαλεπίου και μόλις 80 χλμ από τα συροτουρκικά σύνορα. Σκοπός του είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αξιωματούχοι του   Syrian Democratic Council (MSD) σε σύσκεψη με τοπικά πολιτικά πρόσωπα σύνταξαν μια πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις με τη συριακή διοίκηση. Αυτή η πλατφόρμα αφορά όλες τις περιοχές που ελέγχει το YPG και μεταξύ αυτών  Al-Raqqa, Deir Al-Zour and Manbij. » Αυτή η κίνηση συνέπεσε με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Δαμασκού και των συνιστωσών του  Syrian Democratic Council. Αυτό οδήγησε σε μερικά βήματα, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η είσοδος κυβερνητικών δυνάμεων στην εποπτεία του φράγματος Tishreen  στον ποταμό Ευφράτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/7/1979: Φεύγει ο δικτατορας Σομόζα από τη Νικαράγουα


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σιωνιστές δολοφονούσαν στη Γάζα κι ο Αμπάς πηγε Μόσχα να δει τον τελικό...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Με υποχρέωνε να παίρνω βιάγκρα»... ο ιερέας άγγελος προστάτης μεταναστών!
Πορνογραφικό υλικό, ταινίες και φωτογραφίες κατατέθηκαν στην εισαγγελία της Ρώμης, αλλά και στο Βατικανό, μαζί με άλλα στοιχεία και μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου μετανάστη από τον ιερωμένο πατήρ Antonio Zanotti, του ιερού Τάγματος των Καπουτσίνων της παπικής εκκλησίας.
Τον ιερέα άγγελο προστάτη των μεταναστών, τον μαχητή για τα "ανοιχτά σύνορα", βραβευμένο με το "Βραβείο Ειρήνης 2012" και φυσικά ιδρυτή κι ιδιοκτήτη της ΜΚΟ «Oasi 7» (σήμερα η ιστοσελίδα της ΜΚΟ του φιλάνθρωπου ιερέα αναφέρει «κλειστή για... συντήρηση» και φυσικά η εισαγγελία έκλεισε τον λογαριασμό στο facebook, για πλήρη ανάλυση κι εντοπισμό νέων που έχουν πέσει θύματα του "άγιου" αυτού ιερέα, του υπερασπιστή των μεταναστών, που ακολουθούσαν 4208 άτομα
Ο μέχρι σήμερα ανήλικος μετανάστης βρήκε "θαλπωρή" εδώ και τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια από τον φιλάνθρωπο ιερέα και υποχρεωνόταν να ζει μαζί του στη ΜΚΟ και να προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες στον "αγαπημένο των μεταναστών" φιλάνθρωπο. Η ΜΚΟ περισυνέλεγε κυρίως ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μικρά παιδιά και αποτελούσε υπόδειγμα φιλοξενίας. Οι Συνεταιρισμοί της ιταλικής αριστεράς coop -τώρα κι αυτές αντιμετωπίζουν τους εισαγγελείς για απάτες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος- είχαν σημαία τους τον πατήρ Αντώνιο: «Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι πως ο πατήρ Αντώνιος βοηθάει κάθε ημέρα ιταλούς και ξένους αδιακρίτως, που έχουν δυσκολίες...» επισήμαιναν οι "αριστεροί συνεταιριστές" των coop για τον συνεργάτη τους ιερέα και πριν ακριβώς ένα χρόνο: «Κανένα κέρδος από εκμετάλλευση μεταναστών, όποιος το ισχυρίζεται ας έρθει να μας γνωρίσει»
Η καθημερινότητα των νεαρών μεταναστών στην κοινότητα «Oasi 7»...
Ο προστάτης των μεταναστών ιερέας υποχρέωσε το μικρό μεταναστόπουλο να έχει μαζί του σεξουαλικές σχέσεις και μάλιστα ξυλοφόρτωνε κι εκβίαζε το ανήλικο παιδί.
Καταθέτει ο μικρός ανήλικος μετανάστης -αλλά δεν είναι η μοναδική περίπτωση αφού υπάρχουν ακόμη δυο άλλοι μετανάστες που μηνύουν τον παπά-, μεταξύ πολλών άλλων:
«Παρότι δεν ήταν στη θέλησή μου να συνάπτω σεξουαλικές σχέσεις με τον παπά...  Με υποχρέωνε να παίρνω βιάγκρα... Μου έκανε πολύ ακριβά δώρα... ότι ζητούσα το είχα... Αργότερα με απειλούσε πως χωρίς αυτόν και την καλοσύνη του θα περνούσα την υπόλοιπη ζωή μου στο δρόμο με τους απελπισμένους... Ήθελα να αυτοκτονήσω... Πριν δύο μήνες δεν άντεξα άλλο... βρήκα τη δύναμη να φύγω από την ΜΚΟ... Με βρήκαν στο σταθμό του τρένου στο Μπέργκαμο δύο Αλβανοί που μένουν κι αυτοί στη ΜΚΟ του ιερέα και με γέμισαν μπουνιές εγκαταλείποντας με αιμόφυρτο λέγοντας μου "Μην ξανάρθεις στη ΜΚΟ"... Τώρα ζω σε χώρο υπό προστασία, αλλά φοβάμαι μην συμβεί κάτι κακό»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.200 μέρες Γενοκτονίας από τους ουαχαμπιτοναζιστες σαουδαραβες στην Υεμενη... 1.200 μέρες Αντίστασης! 1.200 μέρες σιωπής από τις δημοσιογραφικές πόρνες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟ ΜΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ…
 Είμαστε στα πρόθυρα να αντιμετωπίσουμε σαν αντίμετρο για τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών,  μια ταξιδιωτική οδηγία που θα καταστρέψει τον τουρισμό μας για φέτος!
Ο Τζανακόπουλος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα    πιστεύοντας ότι είναι εύκολο να «καταπιεί» η Ρωσία αυτό που έκαναν με τις απελάσεις των δύο Ρώσων διπλωματών.
Χωρίς λοιπόν να ντραπεί δήλωσε απαντώντας με θράσος στις φήμες περί πιθανής έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας από τη Μόσχα :
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από οποιονδήποτε για να υπονομεύσει μια στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική, η οποία, όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να είναι πολυδιάστατη, προσπαθούμε να είναι ενεργητική και με πολλά ανοίγματα σε όλο τον κόσμο, χωρίς παρωπίδες και χωρίς αποκλεισμούς»
Αλήθεια Τζανακόπουλε; Όταν σέρνεστε στα τέσσερα μποστά στη Μέρκελ και στον Πάιατ, δεν υπονομεύεται η στρατηγική στην εξωτερική πολιτική της χώρας;
Το θράσος όμως των προδοτών είναι απύθμενο! Ακούστε και την συνέχεια των δηλώσεων Τζανακόπουλου για το ζήτημα των δυο Ρώσων διπλωματών:
«Από τη δική μας μεριά δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές οι οποίες δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος. Πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε και αυτή τη στιγμή θεωρούμε το θέμα λήξαν».
Αμ δέ! Θα ήθελες Τζανακόπουλε να κλείνουν τα θέματα έτσι εύκολα αλλά...
...η Μόσχα που εδώ και δύο ημέρες τηρεί σιγή ιχθύος, τώρα που έχει ολοκληρωθεί το Μουντιάλ και η συνάντηση του Πούτιν με τον Ν.Τραμπ, το ρωσικό ΥΠΕΞ και το ρωσικό ΥΠΑΜ θα «μιλήσουν».
Και σίγουρα θα βγουν κερδισμένοι οι Ρώσοι χωρίς καν να το καταλάβουμε, γιατί όπως είπε και ένας συνεργάτης του Πούτιν: «Στον πρόεδρο δεν αρέσει να κλιμακώνει την ένταση αλλά να κερδίζει την παρτίδα»!!!
Φυσικά το μεγάλο γέλιο το έβγαλε ο Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε για την δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ πως πίσω από τις απελάσεις κρύβεται αμερικανικός δάκτυλος...
«Η εκτίμηση του Ρώσου ΥΠΕΞ είναι λάθος! Η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος της Ελλάδας και αυτό δεν αλλάζει από το τελευταίο περιστατικό. Ωστόσο εμείς πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και απαιτούμε και ως κυβέρνηση αλλά και ως Ελληνική Πολιτεία τον σεβασμό όλων των εταίρων μας – τέλεια και παύλα»
Τζανακόπουλε είστε κυβέρνηση δωσιλόγων και μιλάτε για «κυρίαρχο κράτος» και απαιτείτε «σεβασμό στην Ελληνική Πολιτεία» από τους Ρώσους. Από τους Αμερικανούς και Γερμανούς σιωνιστές τολμάτε να απαιτήσετε «σεβασμό στην Ελληνική Πολιτεία»;
Για πήγαινε πές τα ίδια στον Πάιατ και τα ξαναλέμε...