Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Παρασκευη 20 Ιουλιου 2018


Κι εκεί που μέχρι τώρα ανέμιζαν τη σημαία του κοσμοπολιτικου "διεθνισμού", βλέπω χθες και σήμερα, υποστηρικτές της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων και της νατοϊκής συμφωνίας του Νίμιτς, ν' αλλάζουν το τροπάρι.
Τώρα, λέει, όσοι δεν ξεχνάμε τις ναπάλμ στον Γράμμο, την εκτέλεση του Μπελογιάννη, το "στρατηγέ μου, ιδού ο αστρατός σας", τις κρεμάλες των Καραολή και Δημητρίου, και τον Αττίλα στην Κύπρο, τη δολοφονία του Λαμπράκη και του Πέτρουλα, τη χούντα και τα "ευχαριστώ τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών" του Σημίτη, και τους βομβαρδισμούς στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, και την κατάργηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ, είμαστε ανθέλληνες και απάτριδες και εθνοπροδότες.
Γιατί, λέει, υπερασπιζόμαστε τα ρωσικά συμφέροντα, ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδος!
Βρε, κάποτε τα 'χαμε ξανακούσει όλ' αυτά! Και μάλιστα, ακριβώς με τα ίδια λόγια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου!
Ακόμα μια κλήση από τον Εισαγγελέα για απεργιακές κινητοποιήσεις στους Δήμους. Πάντα η ίδια κατηγορία : Ρύπανση του περιβάλλοντος!
Για τη συνδικαλιστική μου δράση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι έχουμε υποστεί δεκάδες διώξεις, απ' όλες τις κυβερνήσεις!
Καλά τι θέλουν να κάνουμε απεργίες και να τις παίρνει είδηση κανένας;
Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία των δικαστικών αρχών όταν οι φορείς τις πολιτείας ευθύνονται για τις παράνομες χωματερές, για τη συσσώρευση απορριμμάτων, λόγω προβλημμάτων στους ΧΥΤΑ κλπ
Αυτοί στα δικαστήρια, εμείς στους δρόμους και δίνομαι λόγω μόνο στους εργαζόμενους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Ιουλίου 2001, στη διεθνή διαδήλωση της Γένοβα, έπεφτε δολοφονημένος από την ιταλική αστυνομία ο Κάρλο Τζουλιάνι.
Ο 23χρονος αναρχικός ήταν ανιψιός της Μαρία-Έλενα Αντζελόνι, που είχε σκοτωθεί στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου 1970, από έκρηξη της βόμβας, η οποία προοριζόταν για την αμερικάνικη πρεσβεία, μαζί με τον Κύπριο Γιώργο Τσικουρή, μέλος της Ομάδας Άρης του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) που συνδεόταν με το ΚΚΕ εσωτερικού.
Η Αντζελόνι και ο Τσικουρής έπεσαν και για την Κύπρο. Για να μην περάσουν τα διχοτομικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Χούντας. Τέσσερα χρόνια πριν από το χουντικό πραξικόπημα στο νησί και την εισβολή του Αττίλα, στις 20 Ιουλίου 1974.
Τραγική η σύμπτωση της ημερομηνίας μ' αυτή του θανάτου του ανιψιού της ιταλίδας διεθνίστριας..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Ιουλίου 1974, λίγες μέρες μετά το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα αποβιβάζονται στο νησί και πραγματοποιείται, επιτέλους, το νατοϊκό σχέδιο της διχοτόμησης.
Η απόβαση γίνεται χωρίς καμιά αντίσταση τις πρώτες ώρες, καθώς ο διοικούμενος από τη Χούντα της Αθήνας στρατός (κυπριακές και ελλαδίτικες δυνάμεις) ασχολείται με τις διώξεις μακαριακών και αριστερών.
Τέσσερις δεκαετίες μετά επιδιώκεται η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και επιχειρείται το ξαναγράψιμο της ιστορίας:
- Με την καταδίκη του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα κατά των βρετανών αποικιοκρατών. Μέχρι και ότι οι αγωνιστές του 1955-59 ήταν δειλοί τρομοκράτες, που δολοφονούσαν αθώους βρετανούς στρατιώτες, έχει γραφτεί.
- Με την επανεκτίμηση των καταδικασμένων τότε από την Αριστερά σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και από το σύνολο των αντιιμπεριαλιστικών χωρών της εποχής (από την ΕΣΣΔ και τη Λαϊκή Κίνα, μέχρι τις νεοαπελευθερωμένες από τον αποικιοκρατικό ζυγό χώρες της Ασίας και της Αφρικής), συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου.
- Με τη δικαίωση της τουρκικής επιθετικότητας στα 1963-64, αυτής που αποδοκίμασε το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με αποκορύφωμα την ομιλία του Τσε Γκεβάρα στον ΟΗΕ, στις 11 Δεκεμβρίου 1964.
- Με το ξέπλυμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που ουδέποτε έπαψαν να προωθούν τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.
- Με την επικίνδυνη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ.
Μάταιος κόπος! Κανένας δεν ξεχνά! Τίποτα δεν ξεχνιέται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μητρόπολη Βέροιας αναστέλλει τη λειτουργία του αντικομμουνιστικού Βλαχογιάννειου Μουσείου

"Mετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο ‘Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα’, καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του".

Την αναστολή λειτουργίας του «Βλαχογιάννειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», όπου εκτίθονταν, μεταξύ άλλων, και ενθυμήματα από βασανιστές της Μακρονήσου και συνεργάτες της χούντας, και καθυβρίζονταν οι κομμουνιστές, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Βέροιας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.
Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη τονίζει χαρακτηριστικά πως «μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο ‘Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα’, καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του. Ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι σταθερός στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας να λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, να εκπληρώνει τον επιστημονικό και παιδαγωγικό του ρόλο και να μην χρησιμοποιείται σε καμιά περίπτωση για πολιτική εκμετάλλευση».
Το “πρόσφατο κείμενο” στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση της Μητρόπολης, είναι αντικομμουνιστικό δημοσίευμα  στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.
Όπως είχε αποκαλύψει ο ΣΦΕΑ, στα εκθέματα του “Βλαχογιάννειου” περιλαμβάνεται και «η συλλογή του κ. Κανέλλου Ντόντου, που εξυμνεί με μισαλλόδοξα κείμενα ως “ήρωες” γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της χούντας. Ανάμεσά τους ο Γεώργιος Ντουζέπης -δεξί χέρι του αρχιπραξικοπηματία ταξίαρχου Δημ. Ιωαννίδη στο ΑΕΤΟ και το ΕΣΑ Γυναικών Μακρονήσου- και ο συνταγματάρχης Ξενοφών Τζαβάρας, Διευθυντής της Αστυνομίας Προαστίων Πρωτευούσης την περίοδο της χούντας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέφρι Πάιατ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο που καθοδήγησε το νεοφασιστικό πραξικόπημα του 2014 και τη σφαγή των ουκρανών και ρώσων αντιφασιστών.
Αν είχαμε ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, δεν θα επιτρέπαμε να πατήσει στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος.
Έστω κι αν χρειαζόταν να καεί η Αθήνα.
Δεν είχαμε, όμως. Και τώρα κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια και το Αιγαίο. Με τη συνενοχή της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων,,,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΡΗΝΟΣ !!!! Πονάω ......
Οι βόμβες πέφτουν στη γάζα, σήμερα,(20/7/2018 – 14.00), το Ισραήλ μπλόκαρε όλες τις εισόδους, οι άνθρωποι φυλακίζονται για να σκοτωθούν. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η βομβιστική επίθεση, ο νετανιάχου έκλεισε περισσότερα περάσματα συνόρων στη Γάζα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ζητώ μια θέση σαν του Γιούνκερ, να πίνω όλη τη μέρα κ να παίρνω 325.000 το χρόνο που παίρνει αυτός... κ να μου έχουν κ υποχρέωση!

Διάβασα το παρακάτω εξάμβλωμα, που αφορά την μη ευθύνη για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο (πόσο πιο λιανά να μας το πούμε πια ότι για αυτούς δουλεύουμε κ όποτε γουστάρουνε θα μας τα παίρνουνε!;;), από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και φώναξα τα αδέσποτα στην πυλωτή να γελάσουμε μαζί:
"Οι ενάγοντες υποστηρίζουν, κατ’ αρχάς, ότι στερήθηκαν του ιδιοκτησιακού τους δικαιώματος επί των καταθέσεών τους στις προαναφερθείσες τράπεζες ή επί όσων μετοχών ή ομολόγων των τραπεζών αυτών είχαν στην κατοχή τους.
Το Γενικό Δικαστήριο επισημαίνει επ’ αυτού ότι το Δικαστήριο έχει ήδη εξετάσει, με τις αποφάσεις της 20ής Σεπτεμβρίου 2016, τρία από τα μέτρα που επιβλήθηκαν δυνάμει του μνημονίου, και ειδικότερα, πρώτον, την ανάληψη από την BoC των εξασφαλισμένων καταθέσεων της Λαϊκής και τη διατήρηση των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων στη Λαϊκή εν αναμονή της εκκαθάρισής της, δεύτερον, τη μετατροπή του 37,5 % των μη εξασφαλισμένων καταθέσεων της BoC σε μετοχές με πλήρη δικαιώματα ψήφου και δικαιώματα σε μέρισμα, και, τρίτον, το προσωρινό πάγωμα μέρους των υπόλοιπων μη εξασφαλισμένων καταθέσεων. Με τις αποφάσεις εκείνες, το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ως υπέρμετρη και ανεπίτρεπτη επέμβαση στο δικαίωμα ιδιοκτησίας..."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ευτύχης Μπιτσάκης για "το Μακεδονικό" και τον αριστερό αντιεθνικισμό

Οι αριστεροί είναι διεθνιστές και γι’ αυτό πατριώτες. Η ελληνική Αριστερά ήταν πάντα πατριωτική. Απόδειξη: ο ρόλος της στην Κατοχή, οπότε μάλιστα το πατριωτικό επικάλυψε το ταξικό, με τις γνωστές συνέπειες. Αλλά οι αριστεροί αντιεθνικιστές φαίνεται ότι συγχέουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Για μερικούς από αυτούς, εξάλλου, το έθνος είναι κατασκευή, η ιστορία απλή αφήγηση, και όμως οι ίδιοι, σε αντίφαση με τις γενικότερες ιδέες τους, υποστηρίζουν τον όψιμο και αμερικανοκινούμενο εθνικισμό των Σλαβομακεδόνων. Οι όψιμοι νεο-εθνικιστές της FYROM δημιουργούν και αυτοί τη «μυθολογία» τους, αναζητώντας (όπως όλοι οι εθνικιστές) ανύπαρκτους τίτλους καταγωγής και εδάφη στα οποία κάποτε κατοίκησαν, αλλά όπου δεν ήταν ούτε γηγενείς ούτε πλειοψηφία. Αυτός ο όψιμος, παραληρηματικός εθνικισμός δεν ενοχλεί τους αντιεθνικιστές μας, που προτείνουν να αναγνωρίσουμε το Μακεδονικό έθνος, την ταυτότητα και τη γλώσσα του; Γενικότερα: Οι νέοι εθνικισμοί, Κροάτες, Σλοβένοι, Κοσοβάροι, Αλβανοί, Σλαβομακεδόνες, Τσάμηδες, είναι μόνο εκδήλωση υπαρκτών προβλημάτων; Είναι άσχετοι με τη στρατηγική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια; Οι Σλαβομακεδόνες προφανώς δεν θα μας κάνουν πόλεμο. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα;


Αριστερός αντιεθνικισμός (του Ευτύχη Μπιτσάκη)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 81 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

Ένας ιδιότυπος αριστερός αντιεθνικισμός ευδοκιμείτα τελευταία χρόνια σε ορισμένους χώρους της ελληνικής Αριστεράς. Αλλά οι αριστεροί είναι εξ ορισμού αντιεθνικιστές. Ακόμα περισσότερο: είναι διεθνιστές. Πού βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα; Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ο ελληνικός εθνικισμός δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εθνικισμός σε βάρος των Σλαβομακεδόνων, των Μουσουλμάνων και των Πομάκων της Θράκης. Οξύνθηκε όμως τελευταία με την επιμονή των Σλαβομακεδόνων της FYROM να ονομάζουν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και το κράτος τους Μακεδονία. Λοιπόν;

Ο αριστερός αντιεθνικιστής θα αντιτείνει: Κάθε λαός έχει δικαίωμα να επιλέγει το όνομα του έθνους ή της κρατικής του υπόστασης. Σύμφωνοι. Όμως με μια προϋπόθεση: ότι δεν θα πλαστογραφεί την ιστορία, δεν θα διεκδικεί τίτλους ή εδάφη που δεν του ανήκουν, και δεν θα απειλεί γειτονικούς λαούς. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει έθνος Σλαβομακεδόνων (επ’ αυτού φαντάζομαι έχουν γνώμη οι ιστορικοί). Το έθνος αυτό δικαιούται να επιλέξει όποιο όνομα θέλει, σεβόμενο τα αυτονόητα τα οποία σημείωσα.

Τι γίνεται λοιπόν με τη γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη FYROM; Κατ’ αρχάς, στη FYROM συνυπάρχουν δύο εθνότητες: οι Σλαβομακεδόνες και οι Αλβανοί. Ας αγνοήσουμε όμως τις μεταξύ τους διαφορές και ας ασχοληθούμε μόνο με την ισχυρότερη εθνότητα: τους Σλαβομακεδόνες. Επίσης ας αναγνωρίσουμε το καθεστώς του έθνους σε αυτή την εθνότητα. Και ρωτάμε: Πότε εμφανίστηκαν οι Σλάβοι στον ελληνικό χώρο, και ειδικά στην ιστορική Μακεδονία; Γνωστό: τον 6ο, 7ο, 8ο αιώνα μ.Χ. Δηλαδή χίλια χρόνια περίπου μετά το Μακεδονικό βασίλειο και τον Αλέξανδρο. Δεν πάσχω από κανένα είδος προγονοπληξίας. Οι Μακεδόνες εξάλλου θεωρούνταν βάρβαροι από τους κατοίκους της Νότιας Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι τα σλαβικά φύλα έφτασαν μέχρι την Πελοπόννησο και βαθμιαία αφομοιώθηκαν. Έμειναν βεβαίως τα τοπωνύμια, που πολλά επιβιώνουν μέχρι και σήμερα, παρ’ όλες τις μετονομασίες στις οποίες προχώρησε το ελληνικό κράτος. Όμως συμπαγείς σλαβικοί πληθυσμοί, πλειοψηφικοί, υπήρχαν μόνο σε ορισμένες περιοχές της βόρειας ελληνικής Μακεδονίας, και κυρίως στη βόρειο Μακεδονία, στη σημερινή FYROM. Πού στηρίζεται λοιπόν ο σλαβομακεδονικός, όψιμος και ανιστορικός εθνικισμός και ο συνακόλουθος αλυτρωτισμός;

Σημείωσα ότι η ιστορία δεν είναι σημερινή. Ένα παράδειγμα: Στη Γυάρο, στη δεκαετία του ’40 προς ’50, εκτός από Έλληνες, είχε και πολλούς Σλαβομακεδόνες κρατούμενους. Οι σχέσεις Ελλήνων-Σλαβομακεδόνων ήταν άψογες. Όμως οι τελευταίοι ήταν κάπως κλεισμένοι στον εαυτό τους, πράγμα κατανοητό αν σκεφτούμε και τα δικά τους μαρτύρια (διωγμοί, φυλακίσεις, εκτελέσεις) από το εθνικόφρον ελληνικό κράτος. Ως εδώ καλά. Όμως οι συμπαθείς Σλαβομακεδόνες ονόμαζαν από τότε τους εαυτούς τους Μακεδόνες. Τι εννοούσαν μ’ αυτό;

(Μια προσωπική παρένθεση. Το 1948-49 ήμουν στη Γυάρο, στα «ανήλικα». Διαφώνησα με την 9η Ολομέλεια του ΚΚΕ για τους Σλαβομακεδόνες και εισέπραξα την πρώτη μου απομόνωση. Τέλος η παρένθεση).

Πώς φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή διαμάχη; Είναι γνωστό ότι επί Τουρκοκρατίας στη Βαλκανική ζούσε ένα μωσαϊκό λαών: Έλληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Εβραίοι, Σαρακατσαναίοι κ.λπ. Παρά τις διαφορές, εθνοτικές και θρησκευτικές, οι λαοί αυτοί συνυπήρχαν, ειρηνικά κατ’ αρχάς, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο ότι ο Ρήγας οραματιζόταν μια ομοσπονδία λαών στη Βαλκανική. Η σχετική ωρίμανση της εθνικής συνείδησης των υπόδουλων είχε ως συνέπεια μια σειρά επαναστάσεις και τη συγκρότηση εθνικών κρατών. Αλλά η «οριστική» ρύθμιση της Βαλκανικής έγινε με τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ως αποτέλεσμα των συμφερόντων των «μεγάλων δυνάμεων» και γενικότερα των τότε συσχετισμών δύναμης. Ο χώρος που αντιστοιχούσε στην, ας πούμε, ιστορική Μακεδονία κόπηκε στα τρία: Ελληνική Μακεδονία, Βουλγαρική και Βόρεια. Ανταλλαγή πληθυσμών, μεταναστεύσεις, διωγμοί, η Ελληνική Μακεδονία έγινε Ελληνική, η Βουλγαρική έγινε Βουλγαρική, και οι Σλαβομακεδόνες περιορίστηκαν κυρίως στη μετέπειτα FYROM.

Ήτανε δίκαιη η κατάτμηση της Βαλκανικής; Η απάντηση είναι γνωστή: Η Μακεδονία κόπηκε στα τρία. Η Βόρεια Ήπειρος δόθηκε στην Αλβανία, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου στην πολυεθνική Γιουγκοσλαβία, η Ανατολική Θράκη στην Τουρκία. Η «πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων» εφοδιάστηκε με νέα πυρίτιδα.

Δηλαδή: Οι αντιθέσεις μεταξύ των συγκροτημένων πλέον εθνών παγιώθηκαν. (Το έθνος δεν είναι «κατασκευή», αλλά το εθνικό κράτος συμβάλλει με τους μηχανισμούς του στην ολοκλήρωση της εθνικής συνείδησης.) Παρά ταύτα η Βαλκανική πέρασε μια μακρά περίοδο χωρίς πολέμους. Η «σοσιαλιστική» Γιουγκοσλαβία ειδικά κατόρθωνε να εξισορροπεί τις εσωτερικές εντάσεις μεταξύ των εθνοτήτων της. Ως προς την τότε «Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», το όνομά της δεν δημιουργούσε πρόβλημα για την Ελλάδα επειδή, πρώτον, η δημοκρατία αυτή δεν αποτελούσε κράτος και, δεύτερον, από την ονομασία προέκυπτε ότι επρόκειτο για μέρος της άλλοτε ενιαίας (ποιας ενιαίας;) Μακεδονίας.

Πώς ανατράπηκε λοιπόν η ασταθής έστω ισορροπία στη Βαλκανική; Ποιος έβαλε τη θρυαλλίδα στην μπαρουταποθήκη; Και πώς αντέδρασαν τότε πολλοί από τους αριστερούς αντιεθνικιστές μας;

Θυμίζω τα γεγονότα: Πρώτος πόλεμος (1991) με επικεφαλής τις ΗΠΑ «υπέρ της ελευθερίας των Κροατών και των Σλοβένων». Δεύτερος πόλεμος (1999) «υπέρ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου». Οι τρομοκράτες του UCK, χρηματοδοτούμενοι και εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ, άλλοτε ονομάζονταν από τους Αμερικανούς τρομοκράτες και άλλοτε προστατευόμενοι και σύμμαχοι. Αποτέλεσμα: η καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, η ραδιενέργεια από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, η απόσχιση της Κροατίας και της Σλοβενίας το 1991 και της Βοσνίας το 1992. Η πολυεθνική Γιουγκοσλαβία δεν υπήρχε πλέον (κατά τον Κλαρκ, οι Αμερικανοί σχεδίαζαν τη διάλυσή της από τη δεκαετία του ’80).

Και οι τότε (και νυν;) αντιεθνικιστές μας; Υποστήριξαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας χάριν της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των Κοσοβάρων.

Αλλά επί Τίτο το Κόσοβο ήταν αυτόνομο. Και οι ΗΠΑ αργότερα σαμπόταραν συμφωνία με τη Γιουγκοσλαβία για την αυτονομία του Κοσόβου στα πλαίσια της πολυεθνικής Γιουγκοσλαβίας. Γιατί;

Ο ανθρωπισμός των αντιεθνικιστών μας είναι αντιφατικός και τυφλός: Αντιεθνικιστές αυτοί, υποστήριξαν τις εθνικιστικές συμμορίες του UCK. Δέχτηκαν όλη τη χαλκευμένη προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων και δεν διέκριναν τα κίνητρα των επιδρομέων. Και η κατάληξη: Η πολυεθνική Γιουγκοσλαβία ανήκει στο παρελθόν. Στο «απελευθερωμένο» Κόσοβο κυριαρχεί ο θάνατος, ο φόβος, η πείνα και η πορνεία. Και οι ΗΠΑ εγκατέστησαν μεγάλη στρατιωτική βάση στο Κόσοβο, το οποίο προστέθηκε στον κατάλογο των προτεκτοράτων που δημιουργούν οι ΗΠΑ, οξύνοντας και τροφοδοτώντας υπαρκτές αντιθέσεις στην Ευρώπη, στην Ασία και όχι μόνο. Τι λένε σήμερα οι αριστεροί αντιεθνικιστές μας για τα τότε; Και τι λένε για την αποδοχή, εκ μέρους τους, του σχεδίου Ανάν για τη διχοτόμηση της Κύπρου;

Και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας; Η Ελλάδα ορθώς δέχτηκε την προσωρινή ονομασία Πρώην... Γιατί όμως τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν αξιοποίησαν το πακέτο Πινέιρο (1992) ώστε να επιτύχουν τότε μια αμοιβαία δεκτή ονομασία, τότε που η FYROM ήταν σχεδόν ανύπαρκτη διεθνώς; Επειδή το μικροκομματικό συμφέρον υπερίσχυσε του εθνικού, όπως συνήθως. Έκτοτε η FYROM αναγνωρίσθηκε ως Μακεδονία περίπου από 100 κράτη. Οι συνέπειες είναι γνωστές. Δηλαδή: Κατά την επίσημη και ανεπίσημη προπαγάνδα, οι Σλαβομακεδόνες είναι οι Μακεδόνες, απόγονοι του Αλεξάνδρου, απόγονοι των αρχαίων, ιδιοκτήτες του ήλιου της Βεργίνας, τον Αλέξανδρο τον έκαναν αεροδρόμιο, σε διάφορες χώρες παρελαύνουν ντυμένοι σαν αρχαίοι Έλληνες (όπως κάνουν και οι «δικοί μας» αρχαιόπληκτοι...). Κατά την προπαγάνδα τους οι «Μακεδόνες» (Σλαβομακεδόνες) είναι γηγενείς, ενώ οι Έλληνες έχουν υποσαχάρια καταγωγή. Αλλά θα αντιτείνει κανείς ότι αυτά είναι ανεπίσημη προπαγάνδα. Λάθος! Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι είναι γνωστή: μόνο όνομα, Μακεδονία. Ο ίδιος άλλωστε έχει θέσει πρόβλημα «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, αριστεροί αντιεθνικιστές κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν αναγνωρίζει τη «μακεδονική» και την τουρκική μειονότητα. Οι χάρτες και τα σχολικά εγχειρίδια επίσης δεν είναι ιδιωτική υπόθεση και οι χάρτες περιλαμβάνουν και την ελληνική Μακεδονία. Οι ΗΠΑ τούς αναγνώρισαν ως Μακεδονία, και φυσικά οι αμερικανοτραφείς που κυβερνούν αυτή τη χώρα ελπίζουν στη στήριξη των ΗΠΑ για να καμφθεί η ελληνική κυβέρνηση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, ιεράρχες, αγωνίζονται υπέρ ιερών και οσίων. Χάρτες που περιλαμβάνουν όλη τη Μακεδονία, ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Εκκλησίας» Στέφανος ζητάει τη Θεσσαλονίκη, κ.λπ., κ.λπ.

Λοιπόν; Στην Ελλάδα υπάρχουν εθνικιστές: μέρος της πολιτικής ηγεσίας και της εκκλησίας (Άνθιμος εναντίον Στεφάνου...), απόγονοι των χουντικών, ακροδεξιοί του παρακράτους και, φυσικά, τα πιο καθυστερημένα στρώματα της κοινωνίας μας. Αλλά η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα και το «πατριωτικό» ελληνικό κεφάλαιο συνεργάζεται επωφελώς με τους «Σκοπιανούς» εκμεταλλευόμενο τη φτηνή εργατική δύναμη και τις αγορές τους, σε βάρος της ελληνικής εργατικής τάξης. Λοιπόν; Κατά τον 19ο αιώνα περίπου ολοκληρώθηκε κατά κάποιον τρόπο η εθνογένεση στα Βαλκάνια. Να δεχτούμε ότι οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν έθνος. Γιατί όμως οι Σλαβομακεδόνες διεκδικούν τίτλους και εδάφη που δεν τους ανήκουν; Επειδή η συγκρότησή τους σε κράτος ήταν προϊόν ξένης επέμβασης και της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας. Η πρώην και νυν (προπαντός η τελευταία) πολιτική «ελίτ» για να σωθεί έπαιξε –τι άλλο;– το χαρτί του εθνικισμού. Ταυτόχρονα επιδιώκει την είσοδο στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με την απροσχημάτιστη βοήθεια των ΗΠΑ. Να υπάρξει λοιπόν, μετά το Κόσοβο, και δεύτερο προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Να δημιουργηθεί και εκεί δεύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, ορμητήριο για νέους πολέμους «υπέρ της Δημοκρατίας».

Οι αριστεροί αντιεθνικιστές μας βλέπουν μόνο τον ελληνικό εθνικισμό. Δεν βλέπουν τα στρατηγικά παιχνίδια των ΗΠΑ πίσω από τις γελοιότητες των Σλαβομακεδόνων. Να εργαστούμε για τη συνεργασία των δύο λαών. Αυτό πρέπει να κάνουν οι αριστεροί, αντί να υποστηρίζουν έναν όψιμο εθνικισμό, χειραγωγούμενο από τις ΗΠΑ και ο οποίος αποβλέπει στην ενσωμάτωση αυτής της χώρας στην ΕΕ και στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Να οργανώνουμε συναντήσεις και συνέδρια με Σλαβομακεδόνες. Τους ρώτησαν όμως οι οργανωτές ποια είναι η θέση τους για τη «Μακεδονία», την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Οι αριστεροί είναι διεθνιστές και γι’ αυτό πατριώτες. Η ελληνική Αριστερά ήταν πάντα πατριωτική. Απόδειξη: ο ρόλος της στην Κατοχή, οπότε μάλιστα το πατριωτικό επικάλυψε το ταξικό, με τις γνωστές συνέπειες. Αλλά οι αριστεροί αντιεθνικιστές φαίνεται ότι συγχέουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Για μερικούς από αυτούς, εξάλλου, το έθνος είναι κατασκευή, η ιστορία απλή αφήγηση, και όμως οι ίδιοι, σε αντίφαση με τις γενικότερες ιδέες τους, υποστηρίζουν τον όψιμο και αμερικανοκινούμενο εθνικισμό των Σλαβομακεδόνων. Οι όψιμοι νεο-εθνικιστές της FYROM δημιουργούν και αυτοί τη «μυθολογία» τους, αναζητώντας (όπως όλοι οι εθνικιστές) ανύπαρκτους τίτλους καταγωγής και εδάφη στα οποία κάποτε κατοίκησαν, αλλά όπου δεν ήταν ούτε γηγενείς ούτε πλειοψηφία. Αυτός ο όψιμος, παραληρηματικός εθνικισμός δεν ενοχλεί τους αντιεθνικιστές μας, που προτείνουν να αναγνωρίσουμε το Μακεδονικό έθνος, την ταυτότητα και τη γλώσσα του; Γενικότερα: Οι νέοι εθνικισμοί, Κροάτες, Σλοβένοι, Κοσοβάροι, Αλβανοί, Σλαβομακεδόνες, Τσάμηδες, είναι μόνο εκδήλωση υπαρκτών προβλημάτων; Είναι άσχετοι με τη στρατηγική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια; Οι Σλαβομακεδόνες προφανώς δεν θα μας κάνουν πόλεμο. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα;

Και η επίσημη ελληνική Αριστερά; Να αγωνιστεί εναντίον του αντιδραστικού ελληνικού εθνικισμού, και για την ειρηνική συμβίωση και συνεργασία των δύο λαών. Όνομα; Το μόνο αντίστοιχο με την υπαρκτή πραγματικότητα: Βόρεια Μακεδονία. Η FYROM είναι αυτό ακριβώς: Το βόρειο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας. Και η ελληνική κυβέρνηση; Με το βέτο, και χωρίς να το θέλει, προσφέρει υπηρεσία στον λαό της FYROM: τους γλιτώνει, επί του παρόντος, από την ενσωμάτωση την ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αλλά: αν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ θελήσουν να στηρίξουν την Αθήνα ως προς το όνομα, επειδή δεν θα το κάνουν από αντικειμενική κρίση, θα ζητήσουν ίσως από τη ΝΔ περαιτέρω στήριξη και εμπλοκή στα έργα τους στο Κόσοβο, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κ.λπ. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Αλλά τι ήταν οι Δαναοί μπροστά στα αμερικανικά βομβαρδιστικά;

Τέλος: αριστερή εφημερίδα, αφού ορθώς καταγράφει τα εγκλήματα των «ιμπεριαλιστών» κ.λπ., ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα με την πολιτική της θα σπρώξει τους «Μακεδόνες» στην αγκαλιά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, «όπως η πολιτική του Μιλόσεβιτς έσπρωξε τους Κοσοβάρους στην αγκαλιά του Μπους». Μα οι «Μακεδόνες» μας διεκδικούν με πάθος αυτή την αγκαλιά, όπως την ποθούσαν και οι Κοσοβάροι και παλαιότερα οι Κροάτες. Δεν χρειάζεται λοιπόν ελληνικό «σπρώξιμο». Βούλγαροι, Κροάτες, Σέρβοι, Κοσοβάροι, Αλβανοί, όλοι αγωνίζονται να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Τι σημαίνει αυτός ο έρωτας; Πρώτον, είναι μια απόδειξη της αποτυχίας να οικοδομηθούν σε αυτές τις χώρες σοσιαλιστικές κοινωνίες και σοσιαλιστική συνείδηση. Δεύτερο, οι πολιτικές ηγεσίες έπαιξαν το χαρτί του εθνικισμού. Οι ΗΠΑ με τις επεμβάσεις τους όξυναν τις υπαρκτές αντιθέσεις και με τον πόλεμο αποσταθεροποίησαν τα Βαλκάνια. Οι Σλαβομακεδόνες έγιναν Μακεδόνες. Οι Αλβανοί εργάζονται σιωπηρά και συστηματικά για τη Μεγάλη Αλβανία. Και οι αντιεθνικιστές μας υποστηρίζουν αυτούς τους όψιμους και ως έναν βαθμό αμερικανοκίνητους εθνικισμούς αντιφάσκοντας με την ίδια την ιδεολογία τους.

Πηγή: ΟΥΤΟΠΙΑ Τεύχος81
ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 81 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα (20/7/2018 – 18.30) η Γάζα είναι υπό βομβαρδισμό.
Δύο Μάρτυρες και ένας αριθμός από τραυματίες στη Γάζα μετά τη στόχευση του Ισραήλ στους αμαχους πολίτες στη Γάζα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κάρλο Τζουλιάνι:
Δολοφονήθηκε σαν σήμερα, 20 Ιουλίου 2001, από αστυνομικούς, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στη σύνοδο των G8, στη Γένοβα.Ήταν και τότε μέρα Παρασκευή.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
CARLO JULIANI NEVER FORGET ,NEVER FORGIVE
*Κάρλο Τζουλιάνι: Γράφοντας με αίμα τη σύγχρονη ιστορία
Σαν σήμερα ο Carlo Guiliani κειτόταν νεκρός στη πλατεία «Gaetano Alimonda» της Γένοβα. Η σφαίρα του αστυνομικού Mario Placanica ήταν η αιτία που ο τότε 23χρονος Ιταλός έχασε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος με το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.
Εκείνη την Παρασκευή του 2001, ο Carlo Guiliani βρέθηκε μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο στη Γένοβα για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά των ηγετών της G8. Χιλιάδες όμως ήταν και οι αστυνομικοί που σκοπός τους ήταν να προφυλάξουν την «ομαλή διεξαγωγή» της συνάντησης των ισχυρών του πλανήτη.
Οι διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Η σύγχυση που ακολούθησε ήταν μεγάλη και η δραστηριοποίηση των δυνάμεων καταστολής ακόμη μεγαλύτερη απαντώντας δυναμικά στους διαδηλωτές.
Δακρυγόνα και χημικά απ'τη μια, ρίψη αντικειμένων και πέτρες, απ’ την άλλη. Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, ο Carlo κρατούσε έναν πυροσβεστήρα τον οποίο είχε σκοπό να εκτοξεύσει κατά ενός αστυνομικού οχήματος. Σε αυτό το όχημα ήταν επιβιβασμένος και ο αστυνομικός Mario Placanica που, βλέποντας τον νεαρό να πλησιάζει το αυτοκίνητο, σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι, αφήνοντάς τον νεκρό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ....ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
ΕΠΑΜ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΔΙΑΛΕΞΕ..
ΕΠΑΜ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ εμμένει στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας
 Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 19:32
Για εμμονή της ΝΔ στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας,«η οποία δεν κρύβεται» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρανάκη.
Όπως αναφέρει το υπ.Εργασίας στην ανακοίνωση του «μετά τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε το 8ωρο ξεπερασμένο, ήρθε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια το θαυμασμό του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η κυβέρνηση της Αυστρίας».
«Σε αυτή τη δήλωση αποτυπώνεται γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας»,συνεχίζει το υπουργείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Spectator: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πίνει το τζιν σαν νερό
 Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 13:20
Πυρά κατά του προέδρου της Κομισιόν, τον οποίο χαρακτηρίζει «αλκοολικό» που «πίνει το τζιν σαν νερό», εξαπολύει ο γνωστός Γάλλος αρθρογράφος της «Liberation» Ζαν Κατρεμέρ λίγες μέρες μετά τον ντόρο με τα παραπατήματα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Παρά τις διαψεύσεις του προέδρου της Επιτροπής και τις εξηγήσεις του περί χρόνιας
ισχιαλγίας και κράμπας, ο επί χρόνια ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό «The Spectator» με τον τίτλο «Jean Claude Drunker» («Ζαν Κλοντ Πότης, αντί για «Γιούνκερ») λέει ότι στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. στη βελγική πρωτεύουσα είναι κοινό μυστικό η ακόρεστη δίψα του Γιούνκερ για το αλκοόλ.
«Πολλοί στο Λουξεμβούργο, στις Βρυξέλλες και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορούν να καταθέσουν αρκετά παραδείγματα που ο Γιούνκερ ήταν πιωμένος». Ο Κατρεμέρ επικαλείται, μάλιστα, τη μαρτυρία ενός πρώην υπουργού, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Όταν ένας δικαστικός επιμελητής τού πηγαίνει νερό στο υπουργικό συμβούλιο, όλοι ξέρουμε ότι είναι τζιν».
Όσον αφορά στα περί ισχιαλγίας, γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος: «Η εξήγηση αυτή δεν αντέχει σε ενδελεχή εξέταση. Αν ίσχυε, τότε ο Γιούνκερ θα υπέφερε από φρικτούς πόνους στη μέση, αλλά δεν έδειξε να αισθάνεται κάποια ενόχληση. Το βίντεο τον δείχνει να χαμογελά, να γελάει, να μιλά, να ασπάζεται τους εταίρους του που τον βοήθησαν να περπατήσει. Η άλλη εξήγηση -και αυτό που υποθέτουν πάρα πολλοί στις Βρυξέλλες- είναι ότι του κ. Γιούνκερ τού αρέσει κάπως παραπάνω το πιοτό. Πράγμα που αρνείται συνεχώς».
Στη σύνοδο κορυφής του 2015 στη Ρίγα της Λετονίας ο Γιούνκερ είχε υποδεχθεί τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν με ένα παιχνιδιάρικο σκαμπιλάκι στο πρόσωπο φωνάζοντας: «Έρχεται ο δικτάτορας», ενώ σε άλλη περίπτωση φίλησε τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ στη φαλάκρα του.
Και μολονότι αυτά τα αστεία αποδόθηκαν στον εύθυμο χαρακτήρα του Λουξεμβούργιου πολιτικού, κατά τον Κατρεμέρ εγείρουν αμφιβολίες για την υγεία του και κατά πόσον μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Υποστηρίζει, δε, ότι τα ηνία της Κομισιόν λόγω της αδυναμίας του Γιούνκερ έχουν περάσει στα χέρια του φιλόδοξου και μη εκλεγμένου Γερμανού συνεργάτη του, Μάρτιν Σελμάιρ, γνωστού ως «τέρας» λόγω των ωμών τακτικών του και επειδή μπορεί να εργάζεται επί πολλές ώρες. «Η επιδείνωση της κατάστασης του Γιούνκερ σε συνδυασμό με την εξουσία του Σελμάιρ υποδηλώνει ένα ασυνήθιστο κόλπο με τον πρόεδρο στον ρόλο μαριονέτας. Αν τραβήξουμε τα ποτισμένα με τζιν παραπετάσματα, μπορεί να βρούμε ότι την πραγματική επιρροή ασκεί ο Σελμάιρ, ένας μη εκλεγμένος και ανεξέλεγκτος ευρωκράτης» σχολιάζει δηκτικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Ρωσία και Κίνα μπλόκαραν το αίτημα των ΗΠΑ να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα
 Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 23:08
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να πείσουν τον ΟΗΕ να σταματήσει για φέτος τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα, παρά την αμερικανική έκθεση που υποστηρίζει ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεπεράσει για το 2018 το ποσοστό εισαγωγών που ορίζεται από τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της.
Η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν επιπρόσθετες πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, μπλοκάροντας ντε φάκτο τη διαδικασία που είχαν ξεκινήσει οι ΗΠΑ για να απαγορεύσουν την εισαγωγή προϊόντων διυλισμένου πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.
"Η Ρωσία εξετάζει αυτό το αίτημα και επιδιώκει να λάβει επιπρόσθετες πληροφορίες για κάθε «παράνομη» μεταφορά πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα που καταγγέλλουν οι ΗΠΑ" ανέφερε ένας διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. "Ζητούμε επίσης εξηγήσεις για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ώστε να υπολογιστεί ο όγκος του πετρελαίου που εξήχθη παρανόμως", πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ανέφεραν στα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι "η Βόρεια Κορέα παραβίασε τις ποσοστώσεις εισαγωγής διυλισμένου πετρελαίου για το 2018" μεταφέροντας παρανόμως πετρέλαιο από πλοίο σε πλοίο στη θάλασσα. Για να στηρίξουν το αίτημά τους παρουσίασαν δορυφορικές φωτογραφίες αυτών των μεταφορτώσεων και έδωσαν στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα 89 πλοία που ελλιμενίστηκαν στη Βόρεια Κορέα από τις αρχές του έτους.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνέλεξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε έκθεσή τους, οι ΗΠΑ υπολόγισαν τα φορτία πετρελαίου και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο. Ζήτησαν έτσι από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διατάξει την άμεση παύση όλων των εξαγωγών πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα.
Κινέζοι διπλωμάτες είπαν ότι "πιστεύουν ότι ήταν εύλογο" να ζητηθούν επιπρόσθετες πληροφορίες εκ μέρους των Ρώσων συναδέλφων τους. "Ζητούμε και εμείς επίσης από την αμερικανική πλευρά να παράσχει επιπρόσθετες πληροφορίες για να διευκολύνει την εξέταση του αιτήματός της και να καταλήξουμε σε απόφαση" είπε ένας Κινέζος διπλωμάτης.
Οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή τους διάστημα έξι μηνών για να απαντήσουν στο αίτημα της Κίνας και της Ρωσίας.
Αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πρόκειται να συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για να διασφαλίσει ότι η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύμα ζέστης σαρώνει την Ευρώπη προκαλώντας ξηρασία και πυρκαγιές
 Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 19:03
Από τη Βρετανία στη Λετονία μέσω της Γερμανίας, η βόρεια Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα ζέστης και ξηρασίας, ασυνήθιστης διάρκειας, το οποίο πυροδοτεί πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και ανησυχία στους αγρότες.
Στη Σαξωνία- Άνχαλτ, στην κεντρική Γερμανία, η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων 18 ετών ξέσπασε στις αρχές του μήνα σε δασώδη περιοχή, καταστρέφοντας σχεδόν 800 στρέμματα δασικής έκτασης. Το ανατολικό τμήμα της χώρας όπως και ένα τμήμα της βόρειας Γερμανίας απειλούνται από τις αναζωπυρώσεις εξαιτίας της έλλειψης βροχής εδώ και εβδομάδες.
Μετά την ξηρασία του Μαΐου και του Ιουνίου, οι γεωργοί κι ειδικά οι παραγωγοί σιτηρών του Βρανδεμβούργου, του κρατιδίου που περικλείει το Βερολίνο, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η συγκομιδή του έτους θα είναι μειωμένη κατά 20-50%.
Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν για σήμερα θερμοκρασίες ρεκόρ, που θα μπορούσαν να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν κατά περιοχή τους 34 βαθμούς κελσίου και το κύμα ζέστης αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Στην Πολωνία, περίπου 91.000 αγροτικές καλλιέργειες επλήγησαν από την ξηρασία την Άνοιξη, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας. Μιλώντας για «άνευ προηγουμένου» ζημιές, η Βαρσοβία ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλοκαίρι των ρεκόρ στη Σκανδιναυια
Στη Λετονία και τη Λιθουανία, οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρατεταμένη ξηρασία, τη χειρότερη εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Η Λετονία είχε κηρύξει τον Ιούνιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον αγροτικό τομέα ζητώντας από την ΕΕ την εκταμίευση των αγροτικών επιδοτήσεων πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Στο δυτικό τμήμα, μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση ενός χωριού και οι πυροσβέστες συνεχίζουν και σήμερα τη μάχη με τις φλόγες.
Δυτικότερα, σε ένα μεγάλο τμήμα της Σουηδίας, όπως των γειτόνων της στη Δανία, στη νότια Νορβηγία και τη νότια Φινλανδία, ο υδράργυρος έχει ανέβει σε επίπεδα ρεκόρ για τα δεδομένα αυτών των χωρών.
«Είναι το χειρότερο πράγμα που έχω βιώσει ποτέ» είπε, αναφερόμενος στην ξηρασία ο Γιάκομπ Γκούσταβσον, ένας παραγωγός ηλικίας 47 ετών σε περιοχή βόρεια της Στοκχόλμης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να ζήσει το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, εάν οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, άνω του μέσου όρου, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας.

«Προσευχόμαστε να βρέξει» λενε στη Βρετανια
Εξαιτίας της ξηρασίας, της χειρότερης που καταγράφεται στις αρχές του καλοκαιριού από το 1961, η βλάστηση στο Χάιντ Παρκ, όπως και σε άλλα πάρκα της πόλης, έχει πάρει ένα κιτρινωπό χρώμα.
«Το έδαφος είναι εξαιρετικά ξηρό αυτή τη στιγμή» εξήγησε από την πλευρά του η επικεφαλής των πυροσβεστών της βρετανικής πρωτεύουσας Ντάνι Κότον.
«Δεν είχα ποτέ σκεφθεί ότι θα το έλεγα αυτό, όμως προσευχόμαστε για να βρέξει» συμπλήρωσε η ίδια.
Την ίδια ώρα, το κύμα ζέστης είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ροή των ασθενών στα νοσοκομεία. Πρόκειται «ιδίως για ηλικιωμένους, που έχουν ανάγκη από νοσοκομειακή φροντίδα στην περίπτωση της αφυδάτωσης» δήλωσε ο γιατρός Νικ Σκρίβεν, εκπρόσωπος των εργαζομένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ορισμένοι μάλιστα Βρετανοί δεν δίστασαν να βάλουν και στοιχήματα: ποιος θα σταματήσει πρώτος; Το κύμα ζέστης ή πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, που καλείται να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις από το Brexit; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το PaddyPower, ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαύρο” καλοκαίρι ζουν για άλλη μια φορά οι μαρτυρικοί κάτοικοι της Γάζας καθώς το Ισραήλ έσφιξε κι άλλο τον κλοιό του αποκλεισμού στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα εμποδίζοντας από προχθές τις παραδόσεις καυσίμων μέσω του μοναδικού εν λειτουργία σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ. Οι αρχές έκλεισαν το πέρασμα στις 9 Ιουλίου επιτρέποντας αρχικά μόνον την τροφοδοσία της Γάζας με τρόφιμα, είδη υγιεινής, ιατρικά εφόδια, καύσιμα, ζωοτροφές και ζώα εκτροφής. Ωστόσο, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι παραδόσεις καυσίμων και αερίου αναστέλλονται και ότι η διέλευση θα παραμείνει ανοιχτή μόνο για τις κατά περίπτωση παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ισραηλινή κυβέρνηση μείωσε στα τρία ναυτικά μίλια, από έξι, την αλιευτική ζώνη στις ακτές της Γάζας μόλις μια εβδομάδα αφότου την περιόρισε από τα 12 στα 6.
Ο ΟΗΕ και το Νομικό Κέντρο για την Ελευθερία της Μετακίνησης χαρακτήρισαν τις ισραηλινές ενέργειες ως πράξη συλλογικής τιμωρίας, ενώ για τη Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, το κλείσιμο του μοναδικού περάσματος συνιστά “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.
“Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να περιγράψουμε αυτό το μέτρο πέραν της συλλογικής τιμωρίας. Η προσποίηση ότι γνωρίζουμε τι χρειάζεται η Γάζα και προσπαθούμε να ‘διαχειριστούμε την κατάσταση’ επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες επαναλήψεις του αποκλεισμού είναι ηθικά καταστρεπτική και αποτελεί εκούσια πράξη ύβρεως”, τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Κέντρου.
Το Ισραήλ κατηγορεί τους Παλαιστίνιους ότι “στέλνουν” εμπρηστικά μπαλόνια στο έδαφός του προκαλώντας πυρκαγιές σε λιβάδια και καλλιέργειες. Σύμφωνα με την ισραηλινή Πυροσβεστική, περίπου 750 πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα έχουν αποτεφρώσει 2.600 εκτάρια γης προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην ισραηλινή οικονομία.
Η κλιμάκωση του αποκλεισμού της Γάζας ακολουθεί τη σοβαρότερη ανταλλαγή πυρών το περασμένο Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ομάδων, μετά τον τελευταίο αιματηρό πόλεμο του 2014 που επί 51 ημέρες συγκλόνισε τον πολιορκημένο θύλακο. Η βία του Σαββάτου ήταν το αποκορύφωμα του πολύμηνου κύματος διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων για τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες, στις 30 Μαρτίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαν Νολι.
Το πρόσωπο του Αλβανικού Εθνικισμού,με ιστορία μόλις ενός αιώνος.Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Βασιλιάς.Μαλλον ελληνικής καταγωγής Ρωμιός ορθόδοξος.Δημιουργος της Αλβανικής γραφής και γραμματείας.Αλλα και του Αλβανικού Εθνικισμού ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.Ο μοναδικός τεχνητός εθνικισμός δημιουργειθεις ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ και δια τούτο και ο πιο επικίνδυνος στην Βαλκανική.Και Δεσπότης ...και ξυρισμένος...και κομμουνιστής και δημοκράτης και μοναρχικος και σοσιαλιστής και ότι στον διάβολο θέλετε!!!!!Η δουλειά να γίνεται.Πεθανε το 1965 στην Φλώριδα των ΗΠΑ.Με την ΑΝΟΧΗ του συνόλου σχεδόν της εθνικής(ο Θεός να την κάνει) αντιπροσωπείας Ξαναζωντανεύει και τα Βαλκάνια ζητά να κυριεύσει.Αλλωστε οι Έλληνες πάντοτε λατρευαμε τους τυχοδιώκτες.....μας τραβά φαίνεται ο τυχοδιωκτισμός!!!έτσι είναι ............όταν δεν πιστεύεις σε ΤΙΠΟΤΑ.!
Σχολιο.- Έτσι είναι... Θεοφάνης Μαυρομμάτης το όνομά του, από την Ανατολική Θράκη. Μετέφρασε και Σαίξπηρ, έγινε σύμβολο της αλβανικής εθνογένεσης χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του στην Αλβανία, ήταν και φίλος του Ουίλσον, του προέδρου των ΗΠΑ, κατήργησε και τα χαρέμια με τα αγοράκια (τα άλλα είχαν καταργηθεί ήδη), βοήθησε και την Αλβανια επι Χότζα από μακριά, από τη Φλόριντα... Βαλκανικές ιστορίες, τι να πεις...
Σχολιο.- Fan Noli ( Stilian Μαυρομάτη , 6 τον Ιανουάριο του 1882 - 13 Μάρτιο του 1965 , ΗΠΑ ) ιερέας, μεταφραστής, πολιτικός, διπλωμάτης,  ποιητής και ιστορικός της Αλβανίας .
Γεννήθηκε στις 6 τον Ιανουάριο του 1882 στο İbriktepe (τουρκική για Qytezë), ένα αλβανικό χωριό της Θράκης , που δεν απέχει πολύ από την Αδριανούπολη . Όπως και σε άλλα χωριά σε εκείνη την αλβανική κατοικημένη επαρχία, η πόλη διατηρούσε εγκαίρως τη γλώσσα, τα δόγματα και τις παραδόσεις των προγόνων. Ο Noli θεωρούσε την φυλή του προέλευσης από την πόλη της Κολωνίας της Αλβανιας κοντα στην πολη Ερσεκα και στην Κορυτσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομική έρευνα στο ΚΚ Ουκρανίας
ΚΙΕΒΟ.--
Μία ακόμη αστυνομική έρευνα έγινε χτες στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, αυτή τη φορά από τη Ναζιστικη Διεύθυνση διαδικτυακής ασφάλειας της Ναζιστικης Εθνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ειδική Αστυνομική Ομάδα (KORD). Πρόκειται για άλλη μία επίθεση του ναζιστικου καθεστώτος ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας με την επιστράτευση του αντικομμουνιστικού νόμου. Οι κατηγορίες ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας βασίζονται στη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του κόμματος φωτογραφιών του πρώην Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ κατά την περίοδο της ΕΣΣΔ, Βολοντιμίρ Σερμπίτσκι, κάτι που παραβιάζει τη νομοθεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΚ Ουκρανίας, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Π. Σιμονένκο, μέλη της ΚΕ και όλο το προσωπικό των γραφείων είχαν τεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα δωμάτιο, όπου τους «διάβασαν τα δικαιώματά τους». Ο Π. Σιμονένκο ελέγχθηκε από την ειδική ομάδα και απειλήθηκε με σύλληψη. Το ΚΚ Ουκρανίας χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ επικίνδυνη» με πιθανότητα να «τοποθετηθούν από την αστυνομία ψεύτικα στοιχεία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μαχμούντ ζαΐντ 28 χρόνια με ειδικές ανάγκες ، συνελήφθη σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στην περιοχή του bab al zawiah στην πόλη της χεβρώνα κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, έσπασε το χέρι του.
ISRAHELL,more news from hell
κι'εκει που λες ,ενταξει,πιασανε πατο,γινανε επισημα ''κρατος μονο για Εβραιους'',σκοτωσανε με ελευθερους σκοπευτες ,140 ανθρωπους αμαχους ,τραυματισανε χιλιαδεςμακρωτηριασανε καμια πενηνταρια,φυλακιζουν παιδια,βομβαρδιζουν,βασανιζουν κτλ
ε οχι,συνεχιζεται η κατρακυλα : Ισραηλινοι στρατιώτες, συλλαμβάνουνε ντόπιο Παλαιστίνιο με σύνδρομο ντάουν, και του σπάνε το χέρι, στη Χεβρώνα Παλαιστίνη.
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σιωνιστικά ναζιστικά κτήνη βομβαρδίζουν τη Γάζα! Μόνον τα όπλα της Αντίστασης κι όχι διαπραγματεύσεις θα φέρουν τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ελευθερώσουν κάθε σπιθαμή συριακης γης...
Απελευθερώθηκε κι η  Ταλ Χαρα στη Νταράα...
...της ποτισμένης με αίμα Συριακής γης!
Ούτε γη, ούτε νερό στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
Χωρίς έλεος... μέχρι να...
εξολοθρευτεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι Αδέσποτος Λαϊκός Ηγέτης! Λατρεμένος από το Λαό!
Ο Πρόεδρος της Συρίας, ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ", μαζί με την "άπιστη" σύζυγο -που ακούστηκε να είναι μουσουλμάνα χωρίς μαντίλες, λένε οι φονιάδες τζιχαντοφασίστες- στις Κατασκηνώσεις για τους γιους και τις κόρες των Μαρτύρων της Λευτεριάς κι Ανεξαρτησίας, που έπεσαν για την ΠΑΤΡΙΔΑ!
Αυτά τα παιδιά δεν ορφανά Μαρτύρων, τώρα είναι παιδιά ολόκληρου του Λαού της Συρίας!
Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη τις "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ της Cia και της ιμπεριαλιστικής "δικαιωματικής αριστεράς" τους Σόρος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως θέλουν να ξεχάσουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ; 20 Ιούλη 1974...
20 Ιούλη 1974: Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής και κατοχής!
Λες κι έχουν ΟΛΟΙ μαζική αμνησία, κανένας δεν αναφέρει, δεν μιλάει για τους κατάπτυστους θαμώνες, των χρηματοδοτούμενων με μαύρα δολάρια των ΗΠΑ πρακτορίστικών οργανώσεων ΕΛΙΑΜΕΠ και ΟΠΕΚ του Σημίτη
Τώρα θέλουν διζωνική, Ομοσπονδία και Cia... νέο σχέδιο ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ που το βάπτισαν "λύση"!
20 Ιούλη 1974, η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία με τη βοήθεια των ΗΠΑ!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Μαγιακόφσκι -Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский 19.7. 1893 – 14.4.1930 in memoriam
Τη πρώτη νύχτα πλησιάζουνε
και κλέβουν ένα λουλούδι
από τον κήπο μας
-δε λέμε τίποτα-
Τη δεύτερη νύχτα -δε κρύβονται πλέον-
τσαλαπατούν στο κήπο τα λουλούδια μας,
σκοτώνουν το σκυλί μας
-δε λέμε τίποτα-
Ώσπου μια μέρα
-την πιο διάφανη απ’ όλες-
μπαίνουν άνετα στο σπίτι μας
ληστεύουν το φεγγάρι μας
γιατί ξέρουνε το φόβο μας
που πνίγει τη φωνή μας στο λαιμό
Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα
πλέον δε μπορούμε να πούμε
τίποτα