Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Σαββατο 21 Ιουλιου 2018


#FreeTurgutKaya
Καλά νέα! Ο απειλούμενος με έκδοση στο τουρκικό καθεστώς Τουργκούτ Καγιά πήρε πολιτικό άσυλο. Δυστυχώς, δεν έχει αφεθεί ακόμη ελεύθερος και γι' αυτό συνεχίζει -για 52η μέρα...- την απεργία πείνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους δεν τρώνε σανό αποκλειστικά. Στις 4 Δεκεμβρίου του 1967 η χούντα του πράκτορα (Από το 1952) και δοσίλογου επί κατοχής με τα τάγματα Ασφαλείας Παπαδόπουλου απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρο καθιστώντας το νησί απροστάτευτο . Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε #Δεν_ξεχνω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Νόμος της εθνικότητας" και καθεστώς απαρτχάιντ στο Ισραήλ.
Μην περιμένετε αντιδράσεις από τη Δύση. Ούτε κυρώσεις. Ούτε τίποτα βομβαρδισμούς από τη Δυση.
Μην περιμένετε και δηλώσεις αποδοκιμασίας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Κάνει απελάσεις ρώσων διπλωματών τώρα, εκτελώντας εντολές του Πάιατ και του Νίμιτς. Με τα εγκλήματα των σιωνιστών ρατσιστών -που είναι και στρατηγικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης των κοινωνικών δολοφόνων στην Ελλάδα- θ' ασχοληθεί;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκυλιάζουν οι Αμερικάνοι, και οργιάζει η ντόπια αστούρα και η χρυσή νεολαία των ακριβών σπουδών, από κοινού με το λουμπεναριό του δικτύου της κοκαΐνης, με σκοπό την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης Ορτέγα στη Νικαράγουα. Όπως ακριβώς κάνουν και στη Βενεζουέλα.
Κι από κοντά τα "ευαίσθητα" ρετάλια. Κάτι απίθανοι τύποι που ο κοσμοπολιτικος "διεθνισμός" τους, εδώ και πολλά χρόνια, δεν έτυχε, ρε παιδί μου, να εκφραστεί και με κάποια διαφοροποίηση, έστω και σε μία από τις ατιμίες που καθοδηγεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς βαστιέται τέτοιος εξευτελισμός;
Ουρές μπροστά στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. Ουρές για την είσοδο από τη μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία.
Σκέφτομαι τη χορτάτη αληταμπουρία των Τσιπρο-σπίρτζηδων, να σπάει πλάκα με την πλέμπα που υποβάλλεται σε καθημερινό εξευτελισμό.
Και τη δική μας αβελτηρία σκέφτομαι. Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούμε ειίκοσι, τριάντα, πενήντα άνθρωποι, σε μερικούς σταθμούς, με ματρακάδες και βαριοπούλες, και να σπάσουμε τις μπάρες του εξευτελισμού;
Θα μου πεις, εδώ δεν έχει βγει, χρόνια τώρα, μια προκήρυξη που να μοιράζεται στις αφετηρίες των λεωφορείων και να ενημερώνει τον κόσμο ως προς το ποιοι ευθύνονται για την επίσης εξευτελιστική αναμονή, ακόμη και για μία ώρα, μέχρι να φανεί λεωφορείο! Οι ματρακάδες και οι βαριοπούλες μας μάραναν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μάρτυρες, ήρωες οδηγούνε, τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε".
Στις 21 Ιουλίου 1965 έπεφτε δολοφονημένος από την αστυνομία, κατά τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο βασιλικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και την κυβέρνηση των αποστατών, ο 23χρονος Σωτήρης Πέτρουλας.
Από οικογένεια αγωνιστών του εαμικού και κομμουνιστικού κινήματος, ο Πέτρουλας ακολούθησε τους κυνηγημένους δικούς του από τη Μάνη στην Αθήνα και εργαζόμενος από μικρός τελείωσε Μέση Εμπορική Σχολή και έγινε φοιτητής της ΑΣΟΕΕ. Ενταγμένος στη Νεολαία ΕΔΑ και κατόπιν στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, αντιτάχθηκε στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΔΑ, επικρίνοντάς την για συμβιβαστικές τάσεις, που οδηγούσαν σε αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος. Όταν δολοφονήθηκε είχε ήδη δεχτεί "μομφή" και είχε τεθεί ζήτημα διαγραφής του.
Μετά τη δολοφονία του, η τάση στην οποία ανήκε αποχώρησε από τη Δ.Ν. Λαμπράκη και συγκρότησε την Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση (ΠΑΝΔΗΚ) "Σωτήρης Πέτρουλας".
Η δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της Αριστεράς απονομιμοποίησε ακόμη περισσότερο στις λαϊκές συνειδήσεις το Παλάτι και την αιματοβαμμένη κυβέρνηση των αποστατών. Ο Σωτήρης Πέτρουλας πήρε τη θέση του δίπλα στον δολοφονημένο, μόλις πριν δύο χρόνια, Γρηγόρη Λαμπράκη, ως σύμβολο της Δημοκρατικής Αντίστασης του λαού μας ενάντια στο μετεμφυλιακό καθεστώς της Αμερικανοκρατίας, της αστυνομοκρατίας και του ακρωτηριασμού της δημοκρατίας μέσω των εμφυλιοπολεμικών έκτακτων νόμων, του παρασυντάγματος και των αντιδημοκρατικών παραθεσμών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλέον αποκαλυπτική φωτογραφία της προδοσίας της Κύπρου από τις χούντες της Αθήνας και της Λευκωσίας:
Απόβαση των πρώτων στρατιωτών του Αττίλα στα βόρεια παράλια του νησιού. Σαν να πήγαν εκδρομή! Ήρεμοι και εντελώς ανενόχλητοι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι! Δεν είναι φωτογραφία από το τρελό Καρναβάλι. Από την ανακήρυξη της Ρένας Δούρου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Έσσεξ είναι η φωτογραφία.
Άνοιξε δρόμους η Μπαζιάνα, όπως φαίνεται!
Αν δεν σκορπούσαν τόσο πόνο και τόση δυστυχία στο διάβα τους, θα μπορούσα να τους έλεγα "ένα γέλιο θα σας θάψει".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ σε μία από τις δεκάδες κηδείες εργατών που έχασαν τη ζωή τους!
Ο Τζιφρας πηγε στην κηδεια του Κοκαλη
Δεν θα είχε κανένα νόημα και ίσως να ήταν και κακόβουλο αυτό το σχόλιο, αν ο γόνος των εργολάβων Τζιφρας είχε πάει σε μία έστω, από τις δεκάδες κηδείες των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις εργασιακές γαλέρες στα χρόνια που είναι πρωθυπουργός.
Σε μία έστω κηδεία από τις χιλιάδες των εξαρτημένων παιδιών που η κοινωνία της ταξικής βαρβαρότητας και η απουσία κοινωνικής πρόνοιας οδηγεί καθημερινά στον θάνατο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαξεβάνης σε ρόλο εκτελεστή εντολών των Μυστικών Υπηρεσιών της Δύσης
Αυτή την Κυριακή στο Documento.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ: Νέα στοιχεία φωτιά. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν επί 7 χρόνια το ρωσικο δίκτυο και τις επαφές τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ Αφροαμερικανοι (και Ινδιανοι,Ισπανοφωνοι και φυσικα μεταναστες και Μουσουλμανοι στο στοχαστρο)και
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ οι Αβοριγηνοι στο στοχαστρο ..
Αυτός ο Ιθαγενής πέθανε υπό κράτηση αφού φώναζε " δεν μπορώ να αναπνεύσω." τώρα η μαύρη ζωή ύλη δείχνει αλληλεγγύη στην Αυστραλία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 3 χρονια ιουλιος 2015
ΤΟΥΡΚΙΑ . μετά τη δολοφονία στο #Suruc
(η Βομβιστική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 100, σε δημοτικό πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Σουρούκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας)
* Ηταν επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρουκ , που είχε ως αποτέλεσμα 32 αλληλέγγυοι στην κουρδική αντίσταση να χάσουν την ζωή τους. Οι τουρκικές κατασταλτικές δυνάμεις αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα κατά των τραυματιών και των υπολοίπων συγκεντρωμένων που προσπαθούσαν να τους περιθάλψουν..
Ένοχο για την σφαγή αυτή, όπως και για την βομβιστική
επίθεση στο Ντιαρμπακιρ πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2015 αλλά και
στο Σουρουκ τον Ιούλιο,είναι ο ιμπεριαλισμός και το φασιστικό κυβερνόν κόμμα.Αν την επίθεση αυτή υλοποίησαν πράκτορες της
ΜΙΤ ή οι ισλαμοφασίστες του ISIS μικρή σημασία έχει για το λαϊκό κίνημα και τους επαναστάτες..Ξεκάθαρος
στόχος της η πολιτική ενίσχυση του Ερντογάν και του κόμματος του μέσα από της νατοϊκής έμπνευσης στρατηγική της έντασης και η τρομοκράτηση του κουρδικού και τουρκικού λαού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φουσκωμένοι ΕΝΦΙΑ, ο παράνομος φόρος που θα καταργούσε η αριστερή (χαχαχαχαχα) κυβέρνησή μας, από Σεπτέμβρη.
Κολυμπήστε ελεύθερα τον Αύγουστο, δεν θα στείλει!
Θέλουν να γιορτάσουν απρόσκοπτα την έξοδο απ τα μνημόνια και την είσοδο στο μόνιμο μνημόνιο!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 21/07/1965, κατά τη διάρκεια των "Ιουλιανών" η αστυνομία δολοφονεί τον αριστερό αγωνιστή Σωτήρη Πέτρουλα.
“Ο θάνατος του Πέτρουλα έκανε φοβερή εντύπωση. Ήταν ο πρώτος νεκρός της δικής μας γενιάς. Ύστερα δεν ήταν κάποιος τυχαίος αγωνιστής, αλλά πολύ γνωστός για τις προωθημένες πολιτικές του θέσεις. Είχε έρθει σε σύγκρουση με την ηγεσία της ΔΝΛ, είχε διαγραφεί και είχε πρωτοστατήσει στη συγκρότηση μιας αντιπολιτευτικής οργάνωσης. (...) Ήταν γνωστός στην αριστερά αλλά και στην αστυνομία σαν αγκιτάτορας που ξεσήκωνε τον κόσμο στα αμφιθέατρα, αλλά κυρίως στο δρόμο. Είναι πολύ πιθανό να είχε ανέβει σε κάποιο πολύ ψηλό μέρος και να προέτρεπε τον κόσμο να προχωρήσει. Έτσι κάποιος αστυνομικός τον γνώρισε και τον σημάδεψε με το δακρυγόνο.”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 4 Δεκεμβρίου του 1967 η χούντα του πράκτορα της CIA (από το 1952) και δοσίλογου επί κατοχής με τα τάγματα Ασφαλείας Παπαδόπουλου απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρο καθιστώντας το νησί απροστάτευτο . Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε #Δεν_ξεχνω
"Το τμήμα της κατάθεσής του Παπαδόπουλου που διατίθεται, δεν φωτίζει παρά ελάχιστα πράγματα. Η εντύπωση που δίνει είναι πως ΄΄το παίζει πρωθυπουργός΄΄ που ασχολείται με τα σοβαρά πράγματα και δεν γνωρίζει π.χ. για βασανιστήρια. Πολύ σημαντικό είναι αυτό που λέει για την απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο τέλη του 1967 «...παρενέβη ο Βανς και όλοι οι άλλοι εσταμάτησαν… εκπρόσωπος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών… Τι να κάνουμε;…»!! Αυτός λειτουργούσε έτσι διότι θεωρούσε τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Ελλάδας και της Κύπρου και τον εαυτό του θυρωρό! Το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 4 Δεκεμβρίου του 1967 η χούντα του πράκτορα της CIA (από το 1952) και δοσίλογου επί κατοχής με τα τάγματα Ασφαλείας Παπαδόπουλου απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρο καθιστώντας το νησί απροστάτευτο . Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε #Δεν_ξεχνω
Σχολιο.- το σωστο είναι το εξης: η Ελλάδα έστειλε τη μεραρχία επί Γ. Παπανδρέου το 64 και το Νοέμβρη 1967 μετά τα γεγονοτα της Κοφινου η δικτατορία συνεφωνησε στην απόσυρσή της κάτω από αμερικάνικη διαιτησια. Η μεραρχια αποσυρθηκε τον Δεκέμβριο 1967
Σχολιο.- Ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πολιτικό πρόσωπο μου είναι αντιπαθές, αλλά: Η αποστολή της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το 1964 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Η ανάκλησή της αποφασίστηκε από τη χούντα το Νοέμβριο του 1967 και ολοκληρώθηκε το δίμηνο Δεκεμβρίου 1967-Ιανουαρίου 1968. Καμιά μεραρχία δεν απέσυρε ο Γ. Παπανδρέου, η χούντα απέσυρε αυτή που έστειλε ο Γ. Παπανδρέου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Ιούλη του 1965, το βράδυ, έπεφτε νεκρός στην Αθήνα από τα χτυπήματα των αστυνομικών ο νεολαίος αγωνιστής, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας. Το όνομα του έγινε τραγούδι. Η μνήμη του τιμάται μέχρι σήμερα μαζί με άλλους αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της λευτεριάς.
Η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα ήταν το αποκορύφωμα των "Ιουλιανών" που ξεκίνησαν στις 15 Ιουλίου και ήταν τα πιο σημαντικά της περιόδου μετά το 1950 και μέχρι τις παραμονές της δικτατορίας του 1967-1974.
__Όλοι γνωρίζουμε, μόνο αυτή την δολοφονία που ήταν το αποκορύφωμα των "Ιουλιανών" που ξεκίνησαν στις 15 Ιουλίου και ήταν τα πιο σημαντικά της περιόδου μετά το 1950 και μέχρι τις παραμονές της δικτατορίας του 1967-1974. Όμως, η οικογένεια Πέτρουλα είχε και άλλα θύματα. Την επταετία 1943-1950, συνολικά 31 μέλη της οικογένειας Πέτρουλα δολοφονήθηκαν. Ένας άλλος Σωτήρης Πέτρουλας της οικογενείας, δολοφονήθηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς τον Απρίλη του 1948 στις φυλακές της Σπάρτης.
__Η τελευταία φορά που η κόρη του Δήμητρα, αντίκρισε τον πατέρα της ήταν τον παγωμένο Γενάρη του 1946, όταν κοριτσάκι τριάμισι ετών, πέρασε δύο μέρες τριγυρίζοντας μόνη και νηστική ανάμεσα στα πτώματα της μάνας, των αδελφών της και άλλων τεσσάρων συγγενών που είχαν βασανιστεί και δολοφονηθεί μπροστά της, στην αυλή του σπιτιού τους στο Μοναστήρι Λακωνίας από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση.
Καπετάνιος του εφεδρικού ΕΛΑΣ και φρούραχος στο Γύθειο ο Σωτήρης Πέτρουλας φύλαγε στο νησί Κρανάη τους περίπου 800 Χίτες της Πελοποννήσου που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των Γερμανών.
__Του έλεγαν κάποιοι: ρε Σωτήρη δεν κάνεις τα στραβά μάτια να μπούμε να τους μακελέψουμε; Το έλεγαν πολλοί γιατί δεν υπήρχε τότε ούτε ένα σπίτι στην περιοχή που να μην είχε νεκρό από χίτη στην περίοδο του πολέμου. Όμως, εκείνος ήταν συνεπής κομμουνιστής και έλεγε θα τους στείλουμε στην Αθήνα και θα δικαστούν όπως πρέπει. Τελικά τους έστειλαν στην Αθήνα, τους έδωσαν όπλα, έκαναν τα Δεκεμβριανά και μετά κατέβηκαν στη Μάνη και τους σκότωσαν όλους. Ούτε σκυλί αριστερού δεν άφηναν ζωντανό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ....ΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ....
ΕΠΑΜ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσή Αυγή: Είναι ΝΑΖΙ (Βίντεο – Ντοκουμέντο)

Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων.
Θέλουν να γίνουν οι συνεχιστές του Χίτλερ και του Γκέμπελς και να φτιάξουν τα δικά τους Άουσβιτς και Νταχάου.
Δολοφονούν ναζιστικά, χαιρετούν ναζιστικά, μιλούν ναζιστικά, δρουν ναζιστικά, υμνούν το ναζισμό.
Ο «Ημεροδρόμος» επεξεργάστηκε και παρουσιάζει ένα βίντεο – ντοκουμέντο.
Τα  αποκαλυπτικά οπτικοακουστικά στοιχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Οι χρυσαυγίτες είναι χιτλεροειδή. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, εγκληματική συμμορία.
Στόχος μας είναι το βίντεο – ντοκουμέντο να φτάσει παντού.
Το έγκλημα πρέπει να γίνει όσο περισσότερο γίνεται ατιμωτικό και ο μόνος τρόπος είναι η δημοσιοποίηση του.
Κανείς – πλέον – δεν μπορεί να παριστάνει ότι «δεν ξέρει».
http://www.imerodromos.gr/xrysh-aygh-einai-nazi-video-ntokoymento/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάθε ανακοίνωση του ΚΚΕ, ή, ομιλία, μετά την περιγραφή και την ανάλυση που ειναι γενικά σωστες (τι συμβαινει) ακολουθεί ΠΑΝΤΑ η εξής πρόταση!!:
1- "ο λαός πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά."
Και η απαντηση έρχεται αβίαστα: "Και σεις τι θα κάνετε βρε σύντροφε?. Θα περιμενετε το λαό να σας πάρει τηλέφωνο"?
2- .."Ο αγώνας θα πρέπει να γίνει ενάντια σε αυτό το σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους και την προσφυγιά»
Δηλαδη:
"τον αγώνα που θα οργανωσει ο λαός" θα πρέπει (ο λαός) να τον οργανωσει ενάντια στο σύστημα, στον καπιταλισμό δηλαδη..
Με άλλα λόγια ο λαός να αναλάβει την ηγεσία της εργατικης ταξης να γίνει πρωτοπορεία και να καθοδηγησει την Εργατική Ταξη στην δικτατορία του προλεταριάτου. όλα αυτα θα τα κάνει ο λαός!.
και σεις συντροφε τι θα κάνετε?
αφου ο λαός θα τα οργανωσει όλα αυτα?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν στην αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας
 Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 02:23
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν να αποκατασταθεί η ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης.
«Με τις προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε η επιστροφή σε περίοδο ηρεμίας μεταξύ του (Ισραήλ) και των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαχρούμ.
Ισραηλινοναζιστες αξιωματούχοι δεν σχολίασαν άμεσα την ανακοίνωση, αλλά μια εκπρόσωπος του σιωναζιστικου στρατού ειπε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν υπήρχε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στη Γάζα που να έγινε γνωστή. Παλαιστίνιοι κάτοικοι επίσης ανέφεραν ότι στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.
O ισραηλινoναζιστικός στρατός, εξαπέλυσε δεκάδες βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τρεις μαχητές της Χαμάς. Το τέταρτο θύμα ήταν διαδηλωτής, τόνισαν τοπικοί κάτοικοι και γιατροί. Τουλάχιστον 120 κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν.
Χθες Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν έναν ισραηλινοναζιστη στρατιώτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο ισραηλινοναζιστης στρατιώτης ήταν ο πρώτος που σκοτώνεται στο μέτωπο της Γάζας κατά τη διάρκεια της δολοφονικης εισβολης στη Γαζα  μετά από την δολοφονικη εισβολη του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.
Από τις 30 Μαρτίου τουλάχιστον 149 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και περισσότεροι από 4000 έχουν δεχτεί πυρά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Πορεία υποστήριξης της κυβέρνησης ενάντια στο πραξικόπημα, για δικαιοσύνη για τα θύματα της δεξιάς τρομοκρατίας.

Χιλιάδες νικαραγουανοί συμμετέχουν σε μια μεγαλη πορεια για τη δικαιοσύνη για τα θύματα της τρομοκρατίας.
‪#NicaraguaQuierePaz‬



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Ιουλίου 2018
Η Κούβα στο πλευρό της Νικαράγουα

 Μήνυμα του Ραούλ
στην κεντρική εκδήλωση  της 39η επέτειου της νίκης της Επανάστασης του Σαντινίστας
Αβάνα, 19 Ιουλίου 2018
Αγαπητοί Ντανιέλ και Ροζάριο
Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχές τις δικές μου, του Κουβανικού λαού και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, για την 39η επέτειο από τον θρίαμβο της Επανάστασης του Σαντινίστας.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, έχουμε οικοδομήσει αδιάρρηκτους δεσμούς αλληλεγγύης, συνεργασίας και αδελφοσύνης με τη Νικαράγουα και το FSLN. Επαναλαμβάνω την ακλόνητη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας ενάντια στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης  και  ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησής του αδελφού έθνους .
Μια αγκαλιά, Ραούλ Κάστρο Ρουζ
Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, δήλωσε σήμερα στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα Μανάγουα   ότι η χώρα του λυπάται για τους θανάτους που σημειώθηκαν στη Νικαράγουα και καταδικάζει τις τρομοκρατικές πράξεις, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για ειρήνη και εθνικό διάλογο. Παρεμβάνοντας στην κεντρική εκδήλωση για την 39η επέτειο του θριάμβου της Επανάστασης του Σαντινίστας, ο   Ροντρίγκεζ, δήλωσε ότι αυτή η θέση αντιστοιχεί στη δέσμευση που ανέλαβε η Κοινότητα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής να διακηρύξει την περιοχή ως ζώνη ειρήνης.  Διακήρυξη που περιλαμβάνει την απαγόρευση  χρήσης και απειλής χρήσης βίας, την υποχρέωση να μην παρεμβαίνουν, άμεσα ή έμμεσα, στις εσωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε άλλου κράτους και τον πλήρη σεβασμό  του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ ενισχύουν τα οπλα των ναζι της Ουκρανίας του Κιεβου
 Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 07:45
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες την παροχή επιπρόσθετης βοήθειας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της οπλικης επιθετικοτητας των ναζι της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται η σύγκρουση με τους αντιφασιστες αυτονομιστές, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι.
Η επιθεση των ναζιστων στην ανατολική Ουκρανία απο τον φασιστικο στρατό του Κιέβου στους  αντιφασιστες αυτονομιστές έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Πρόστιμο 29 εκατ. δολαρίων από την ακροδεξια νεοφιλελευθερη κυβερνηση σε συνδικάτο που συνέχιζε τις απεργίες
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018, 04:10
Πρόστιμο άνευ προηγουμένου, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, επέβαλε το υπουργείο Εργασίας της Αργεντινής σε ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα, το οποίο με τις κινητοποίησεις του παρέλυσε τη χώρα στις 25 Ιουνίου.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι το συνδικάτο οδικών μεταφορών ευθύνεται επειδή συνέχισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του στα τέλη του 2017, την ώρα που οι εργοδοτικές ενώσεις και τα άλλα συνδικάτα διαπραγματεύονταν στο πλαίσιο μιας "υποχρεωτικής διαδικασίας συμφιλίωσης". Ο νόμος προβλέπει ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναστέλλονται οι απεργίες.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 4.430 πέσο για το καθένα από τα 182.797 μέλη του συνδικάτου, δηλαδή συνολικά 810 εκατομμύρια πέσο – ποσό που αντιστοιχεί σε 29 εκατομμύρια δολάρια.
Το συνδικάτο από την πλευρά του κατήγγειλε ότι πρόκειται για "πολιτική δίωξη". Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πάμπλο Μογιάνο, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, διευκρινίζοντας ότι θεωρεί πως πρόκειται για απόπειρα "εκφοβισμού εκ μέρους της κυβέρνησης" και ότι το συνδικάτο δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει αυτό το πρόστιμο.
"Αν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο, το ασφαλιστικό ταμείο μας θα πτωχεύσει. Και τότε θα συνοδεύσω τους ασθενείς στην πόρτα του υπουργείου για να τους αναλάβει αυτό", προειδοποίησε εξάλλου ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Ούγκο Μογιάνο, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την επιβίωση του ταμείου που καλύπτει περίπου 800.000 ανθρώπους.
Οι επαγγελματίες οδηγοί συμμετέχουν σήμερα σε μια διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία στην οποία κατέληξε τον περασμένο μήνα η ακροδεξια νεοφιλελευθερη κυβερνηση της Αργεντινής με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΚΡΑΝΙΑ βασιλευουν οι Νεοναζι με σπονσορα την ΕΕ και τις ΗΠΑ
(ενας φιλος που ξερει ρωσικα με βοηθησε να καταλαβω το βιντεο)..
Είναι στην περιοχή του Τσερνίγκοβ (δυτική Ουκρανία). Ουκρανοί εθνικιστές (βλέπε: νεοναζί) έδεσαν σε έναν στύλο του ηλεκτρικού ρεύματος έναν κακομοίρη που, μάλλον, δεν είναι αρκετά «Ουκρανός μ-πατριώτης» κατά την άποψή τους και του έχουν κολλήσει μια ταμπέλα που γράφει «ΒΑΤΝΙΚ» = υποτιμητική ονομασία των Ρώσων από τους Ουκρανούς, από τις βαμβακερές παραδοσιακές πουκαμίσες που φορούσαν κάποτε και λέγονται έτσι - βάτνικ (από τη λέξη «βάτα», που σημαίνει και στα Ρώσικα και στα Ουκρανικά «βαμβάκι»).
(ΜΟΥΓΓΑΦΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ""ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ""ΑΡΙΣΤΕΡΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Τι και αν είμαστε ναζί;»
21.07.2018, 14:51
Αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η απόλυτη μεταστροφή της υπεράσπισης, που αναγκάζεται πλέον να παραδεχτεί τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.
Μετά απ’ όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό που έχει ακουστεί και προβληθεί στο δικαστήριο, η Χρυσή Αυγή βλέπει τους βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της να καταρρέουν ένας προς έναν. Γι’ αυτό και υποχρεώνεται τώρα σε αναδίπλωση.
Κομβικό σημείο σε αυτήν την αλλαγή τακτικής ήταν βέβαια η απόρριψη της ένστασης που είχε καταθέσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος προσπαθώντας να αποτρέψει την ανάγνωση του γνήσιου καταστατικού της οργάνωσής του. Του ντοκουμέντου δηλαδή που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς, το οποίο είναι απολύτως ενοχοποιητικό για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Στην προσπάθειά του λοιπόν να αρνηθεί το καταστατικό του, ο Μιχαλολιάκος επέμεινε να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι αυτό «απηχεί ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χ.Α.».
Αλλά βέβαια, όπως παρατήρησε η εισαγγελέας, ο ισχυρισμός αυτός «είναι αβάσιμος» διότι οι εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις της οργάνωσης έχουν αποδειχτεί ήδη από το πλήθος των βίντεο που προβλήθηκαν στο δικαστήριο. Και κάπως, έτσι μαζί με τους όψιμους ισχυρισμούς περί δήθεν πλαστότητας του καταστατικού, κατέρρευσε και κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αρνηθεί την ιδεολογία της.
Ετσι η οργάνωση υποχρεώνεται τώρα να αναδιπλωθεί και στην ουσία να παραδεχτεί αυτά που μέχρι χθες προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αρνηθεί. Κατά τον σχολιασμό των αναγνωστέων από την υπεράσπιση, η συνήγορος και δημοτική σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, Δήμητρα Βελέντζα, είπε ότι «η ιδεολογία δεν διώκεται.
Από κει και πέρα τα σύμβολα, οι χαιρετισμοί μπορεί να ενοχλούν αισθητικά». Αλλά για να ενοχλούν αισθητικά, προφανώς η δικηγόρος δεν αναφέρεται πια σε... «αρχαιοελληνικούς» χαιρετισμούς και σύμβολα.
Ο συνήγορος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Χριστόφορος Τσάγκας, δήλωσε ότι «η ελευθερία διακίνησης ιδεών μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας ενός ποινικού δικαστηρίου. Αλλωστε η ελευθερία διακίνησης των ιδεών υπάρχει για τις ιδέες που αντιπαθούμε. Ενδεχομένως και αυτές που απεχθανόμαστε». Και φυσικά οι απεχθείς αυτές ιδέες δεν είναι άλλες από τις ναζιστικές.
Με άλλα λόγια, η υπεράσπιση αποδέχεται πια τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης και πλέον προβάλλει το επιχείρημα ότι η ιδεολογία δεν είναι ποινικά κολάσιμη. Και, πράγματι, από μόνη της δεν είναι. Εκτός βέβαια αν αποτελεί το κίνητρο εγκληματικών πράξεων, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.
«Λαϊκός εθνικισμός»
Στο πλαίσιο της νέας αυτής γραμμής ο Χρ. Τσάγκας θα πει και το εξής: «Η συνάδελφος, η κ. Τομπατζόγλου, είπε ότι από το υλικό που είδαμε στον σκληρό δίσκο του κ. Παππά αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κ. Παππάς είναι ναζιστής. Και ρωτώ εγώ: Αυτό τι ενδιαφέρει;
Ασχετα αν αληθεύει ή όχι. Εγώ δεν λέω αν αληθεύει ή όχι. Λέω τι αφορά» και σχετικοποιώντας τον ναζισμό: «Μπορεί να είναι κομμουνιστής, μπορεί να είναι φιλελεύθερος, οτιδήποτε».
Ο Δημήτρης Παπαδέλλης από τη μία πρόβαλε ξανά τον γνωστό ισχυρισμό της οργάνωσης ότι η ιδεολογία της είναι ο «λαϊκός εθνικισμός», όρος που αποτελεί βέβαια παράφραση του εθνικοσοσιαλισμού. Αλλά ταυτόχρονα, προσπαθώντας να υποστηρίξει τη νέα υπερασπιστική γραμμή, αναγκάστηκε -αν και εμφανίστηκε ότι δεν το υιοθετεί- να αποδεχτεί ως υπόθεση εργασίας ότι οι χρυσαυγίτες «είναι εθνικοσοσιαλιστές».
Παράλληλα υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι, πράγματι, ο εντολέας του Κασιδιάρης φωτογραφήθηκε με τη σημαία της Βέρμαχτ. Μιλάμε βέβαια για τη φωτογραφία που όταν η «Εφ.Συν.» έφερε στο φως, ο Κασιδιάρης μάς κατηγορούσε για φωτομοντάζ, κάνοντας ο ίδιος φωτομοντάζ κατά το οποίο αντικατέστησε τη σβάστικα με (ένα άλλο ναζιστικό σύμβολο) τον κέλτικο σταυρό. Αλλά, βλέπετε, η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη.
Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον Μιχαλολιάκο για τη συνομιλία του με τον Λαγό αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε και κάτι άλλο. Αν και εμφανίστηκε πάλι να εμμένει στον αρχικό χοντροκομμένο ισχυρισμό του αρχηγού ότι «συζήτησαν για άλλα» και ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για το έγκλημα την άλλη μέρα το μεσημέρι, ο Δ. Παπαδέλλης διερωτήθηκε: «Πού είναι το παράξενο; Δηλαδή θα γίνει σε οποιοδήποτε κόμμα κάτι τόσο κορυφαίο και δεν θα ενημερωθεί ο άνθρωπος που προΐσταται του κόμματος;». Επιχείρημα που έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με το αρχικό ψέμα του Μιχαλολιάκου το οποίο και προδίδει την ενοχή του.
«Εν αγνοία»
Την ίδια ώρα η υπεράσπιση επιχείρησε να «αδειάσει» και να γελοιοποιήσει στελέχη των οποίων οι ομιλίες και συνομιλίες «καίνε» την οργάνωση. Οπως τον Ν. Αποστόλου, από τις συνομιλίες του οποίου προκύπτει η στοχοποίηση του Π. Φύσσα, καθώς και η ροή της εντολής των επιθέσεων από τον αρχηγό στα εκτελεστικά όργανα. Αλλά ο Αποστόλου πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε γραμματέα του χρυσαυγίτικου σωματείου στο Πέραμα, ενώ φωτογραφιζόταν με τον Μιχαλολιάκο στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
Ακόμα και τον στενό συνεργάτη του Μιχαλολιάκου και διορισμένο υπάλληλο στη Βουλή Γιώργο Μάστορα-Μισιάκα έφτασαν να «αδειάσουν». Προσπάθησαν να μας πείσουν πως οι εξαγγελίες του μπροστά στον αρχηγό, ότι «την ημέρα της κρίσης» οι εχθροί τους, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, «θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό», είναι λέει «στο φαντασιακό του Μάστορα».
Παράλληλα ο Δ. Παπαδέλλης, συνήγορος του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία Φύσσα έγινε «εν αγνοία, αιφνιδιαστικά, τουλάχιστον γι’ αυτούς που είναι σε ένα άλλο κλιμάκιο και υπερασπίζομαι».
Και κάπως έτσι ο αρχηγός ανοίγει το παράθυρο, για να γλιτώσει ο ίδιος, να «αδειάσει» τα μέλη του Πυρήνα της Νίκαιας, αλλά και τον περιφερειάρχη τους, τον Λαγό, που εμπλέκεται και στις τρεις εγκληματικές υποθέσεις που διερευνά το δικαστήριο. Αλλά με τον Λαγό, τον οποίο έχει χρίσει υπαρχηγό του, ο Μιχαλολιάκος ξέρει ότι είναι δεμένος. Και όλοι πλέον γνωρίζουν ποιος έχει καθοδηγήσει το «φαντασιακό» του Ρουπακιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Χαμόγελο του Παιδιού ψάχνει «ασυνόδευτα» με... μουστάκι και γένια. Θύελλα αντιδράσεων

Να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα επιχειρεί το Χαμόγελο του Παιδιού μετά την γκάφα ολκής να αναρτήσει ειδοποίηση για την εξαφάνιση δύο «ανήλικων προσφυγόπουλων», τα οποία με βάση τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται ότι είναι ανήλικα... Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εμφανέστατη γκάφα, οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι τα στοιχεία προκύπτουν κατά δήλωση των ίδιων των προσφύγων - μεταναστών.
Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι εάν έβλεπαν προσεκτικά τις φωτογραφίες των δύο μεταναστών προτού τις δώσουν στη δημοσιότητα, θα άλλαζαν γνώμη. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον να προχωρήσουν σε έναν έλεγχο για το εάν οι πληροφορίες που είχαν ήταν σωστές.
Οι δύο μετανάστες χάθηκαν από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων, που στεγάζεται στο ξενοδοχείο «ΔΕΔΗΣ», στην Καστοριά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού, μετά τα σχόλια και τις ερωτήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξαφανίσεις ανήλικων προσφύγων - μεταναστών (που φυσιογνωμικά δεν φαίνονται ανήλικοι) από Δομές Φιλοξενίας, διευκρινίζει ότι είναι υποχρεωμένο από την Εισαγγελία Ανηλίκων να δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους και δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνήσει αν τα στοιχεία τους (π.χ. ημερομηνία γέννησης) είναι αληθή ή όχι. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα σπανίως έχουν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία τους να προκύπτουν κατά δήλωσή τους. Ετσι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ενήλικα άτομα να καταγράφονται ως ανήλικα. Ωστόσο, εφόσον εξαφανιστούν από Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, οι αρμόδιοι οφείλουν να δηλώσουν την εξαφάνισή τους στις Αρχές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού και συνεχίζει:
«Ακολούθως ενημερώνεται ο εκάστοτε εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την κάθε περίπτωση, με βάση πάντα τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές. Κάποιοι εξ αυτών πιθανόν να είναι ενήλικοι, ωστόσο στα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας δίνει εντολή στον οργανισμό το Χαμόγελο του Παιδιού να προβεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, όπως γίνεται για κάθε παιδί που αγνοείται στην Ελλάδα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Συρία θα μπορούσε ν΄ανακτήσει τα υψίπεδα του Golan. Θα διαπραγματευθεί με Ισραήλ καθώς ανακτά τα σύνορά της.

O συριακός στρατός είναι στο μέτρο να επανακτήσει τα σύνορα με το Ισραήλ του 2011, δήλωσε στο  Sputnik ο εν αποστρατεία σύριος στρατηγός  Ali Maqsoud. Τα Υψίπεδα του Golan θα μπορούσαν επίσης να περάσουν στον έλεγχο της Δαμασκού τόνισε.
«Μετά την αποστολή στο βορρά της χώρας των τρομοκρατών που αντιτίθενται στη συμφωνία ο στρατός θ΄ανακτήσει τα σύνορα με Ισραήλ του 2011. Μετά απ΄αυτό μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την επιστροφή των Υψωμάτων του Γκολάν στη Δαμασκό. Τώρα το πλεονέκτημα είναι από την πλευρά της Δαμασκού κι όχι του Tel Aviv», ανέφερε στο Sputnik.
Σύμφωνα με τον Maqsoud, η Συρία είναι αποφασισμένη ν΄ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της. Ο στρατιωτικός τόνισε ότι η συριακή κυβέρνηση δεν θα εμπόδιζε το Ισραήλ να βοηθήσει τους ριζοσπαστικοποιημένους να εγκαταλείψουν την Quneitra από μυστικά περάσματα και διαδρόμους.
«Είναι σημαντικό για το στρατό να ελευθερώσει όλη την επαρχία και να την θέσει υπό τον έλεγχό του και ακόμη καλύτερα θα ήταν αν πετύχαινε να ελαχιστοποιήσει τοις καταστροφές σε υποδομές . και κτίρια », είπε.
Στο μεταξύ ο συριακός στρατός συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του στο κυβερνείο της Quneitra απελευθέρωσε 21 πόλεις και χωριά μεταξύ αυτών και τα Mushayrifah, al-Karm, al-Qabw, Ruwayhibah, Rasm al Halabi, Ruhinah, Ayn al-Abed, Kudnaa, Tal al Maheer, al-Sabah, Ayn Aishah, Tall al-Jumou, Ayn al-Basha ,Zubaydah , Umm Batnah, Rasm al Khawālid, Mamtinah, Al Murabba‘at, Al Munaytihat, Naba al Sakher, Al-Hajah, al-Dwayah, ‘Ayn Al Tinah, Suysah, Al Qusaybah, Nasiriyah, Ghadir al Bustan.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για ποιες υπηρεσίες βραβεύτηκε ο Κοτζιάς από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο του ναζιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ;
Τι πρόσφερε στους ναζί του 21ου αιώνα ο αμερικανοτσόγλανος Κοτζιάς;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καγκελάριος Μέρκελ κ ο Cemal Çetin επικεφαλής των γκρίζων λύκων στην Ευρώπη συναντήθηκαν στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ...
Ήταν μια γρήγορη χειραψία μεταξύ Άνγκελα Μέρκελκαι Τσεμάλ Çetin στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα. Αλλά για τον Πρόεδρο της Ένωσης Γκρίζων Λύκων στην Ευρώπη, η συνάντηση στο υψηλότερο επίπεδο ήταν μια ασυνήθιστη τιμή. Η οργάνωσή του (Avrupa Türk Konfederasyon) χαρακτηρίζεται ως εξτρεμιστική από γερμανικούς οργανισμούς συνταγματικής προστασίας των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων και βρίσκεται υπό επιτήρηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα Διαμαρτυρίας για την γιορτή της "Δημοκρατίας" τους την τρίτη 24/7
Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες την Τρίτη το απόγευμα να έρθουν κοντά μας να διαμαρτυρηθούμε για την υποκρισία του συστήματος να εορτάζει τη δημοκρατία την ίδια στιγμή που έχουμε:
-20 χιλιάδες  αυτοκτονίες
-700 χιλιάδες μεταναστεύσεις Ελλήνων στο...
εξωτερικό
-1,5 εκατομμύριο κατασχέσεις και...
δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων
-Χιλιάδες Έλληνες άστεγους και άνεργους
-Τη χώρα υποταγμένη σε Γερμανία και Αμερική
-Την δημόσια περιουσία υποθηκευμένη για 99 χρόνια
-Ξεπουλημένες όλες τις κρατικές δομές, (τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ΔΕΗ, κλπ)
-Άτυπο εποικισμό από χιλιάδες επιδοτούμενους λαθρομετανάστες σε όλη την Ελλάδα
-Χιλιάδες Έλληνες να μη μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους
-Ανοιχτά Εθνικά θέματα με εθνικές ήττες παντού
-Αιχμαλώτους Αξιωματικούς μας στα χέρια των Τούρκων
-Τη Μακεδονία μας να την ξεπουλάν για λίγους μήνες εξουσίας
-Τις τράπεζες να καταδυναστεύουν, να εκβιάζουν και να απειλούν εκατομμύρια Ελλήνων για πλαστά χρέη.
-Την Ελληνική νεολαία μαραζωμένη χωρίς όνειρα και ελπίδες για δουλειά και αξιοπρέπεια
-Διαλυμένη παιδεία όπου οι Μ.Κ.Ο. διδάσκουν τις ανώμαλες επιδιώξεις της νέας τάξης και έχουν υποβαθμίσει την ιστορία, τη γλώσσα και τα πανεπιστήμιά μας.
-Χιλιάδες Έλληνες δε μπορούν να κυκλοφορήσουν μόλις σκοτεινιάσει λόγω της εγκληματικότητας
-Χιλιάδες Έλληνες ιδιαίτερα ηλικιωμένοι βασανίζονται και ληστεύονται από εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου που βγήκαν έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου.
-Πράκτορες κάθε λογής να αλωνίζουν και να υποσκάπτουν τα εθνικά μας δίκαια
Μία λίστα ατελείωτη προβλημάτων και εγκληματικών ενεργειών και συμπεριφορών που δημιούργησε εδώ και χρόνια η κοινοβουλευτική τους δημοκρατία, των πληρωμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων με δανεικά λεφτά από τις τράπεζες του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη.
Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι μια Υποκρισία της Ολιγαρχίας όπου πίσω από την προστασία των σιδηρόφρακτον Ματ, των χημικών  και της άγριας καταστολής κυβερνάει Δικτατορικά και με ψέμματα τον τόπο.
Εμείς Δεν Προσκυνάμε, Δεν Υποκύπτουμε, Δεν Συμβιβαζόμαστε με τους Προδότες.
Άμυνα κρατερά και Αντίσταση μέχρις Εσχάτων.
Όσοι Ζωντανοί ελάτε κοντά μας
Λευτεριά στην Ελλάδα !
Υ.Γ επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμα από την προεδρεία της Δημοκρατίας δεν έχουμε γράψει ώρα, θα το γράψουμε μόλις το ανακοινώσουν , τα τελευταία χρόνια πάντως γίνεται στις 20:00
http://www.diexodos-ellas.xn--qxam/2018/07/247.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ακροδεξιός Salvini της Λέγκας όπως τον αποκαλουν επιτίθεται λεκτικα στη ναζιστική Ουκρανία...
Στην Washington Post υπάρχει συνέντευξη του "ακροδεξιού, ξενόφοβου, ομόφοβου, ρατσιστή" κι όσα του αποδίδει η ιταλική κεντροαριστερά και δεξιά... αντιπροέδρου της νέας ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini.
O «φασίστας» Salvini χωρίς ντροπή κάνει επίθεση στο ναζιστικό καθεστώς της δουλογιανκικης «δημοκρατικής» Ουκρανίας ως εξής: "Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα... μια ψευδοεπανάσταση που πληρώθηκε από το εξωτερικό" κι ακόμη αποδεικνύοντας πως είναι φασίστας πράκτορας του Πούτιν υπογραμμίζει για την Κριμαία "Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που έχουν παραδόσεις Ρωσικές. ιστορικές και πολιτιστικές  κι έτσι νομίμως ανήκουν στη Ρωσία"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η αποκατάσταση της Ουκρανικής κρατικής υπόστασης κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου", λέγεται η έκθεση εφημερίδων (οι περισσότερες των οποίων υμνούν το ναζισμό και τον Α.Χίτλερ), που εγκαινιάστηκε στην Ουκρανική Ράντα (Βουλή).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Πέτρουλας... 21 Ιούλη 1965: «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί»... 21 Ιούλη 2018: «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι οι ΗΠΑ κι οι Τροϊκανοί»...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρης Βελουχιωτης
Ποιοι τον οδήγησαν στην Δομνίστα- Μεσούντα; Μήπως αυτοί που είπαν ούτε νερό, ούτε ψωμί στον Άρη;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν καταπιέζεσαι είναι χρέος σου να πάρεις τα όπλα! Η απάντησή μας στο "εθνικό εβραϊκό κράτος", το σιωνιστικό ναζιστικό κτήνος!
Η απάντησή μας στο "εθνικό εβραϊκό κράτος", το σιωνιστικό ναζιστικό κτήνος που εγκαθίδρυσαν και επισήμως οι κατακτητές της Παλαιστινιακής γης!
Όταν ένα κράτος διακηρύσσει επίσημα ότι είναι ρατσιστικό, που αποφασίζει ότι σήμερα οι περισσότεροι του ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνοι κι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι φιλοξενούμενοι... εμείς, οι Ελεύθεροι του κόσμου τιμούμε τη Χεζμπολάχ που εξόπλισε τους Χριστιανούς για να τους προστατεύσει από τους αποκεφαλιστές στη Συρία, πριν ακόμη επέμβουν οι Ρώσοι και που οργάνωσε την Χριστιανική Ταξιαρχία της Χεζμπολάχ!
Όταν καταπιέζεσαι είναι χρέος σου να πάρεις τα όπλα!

3 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
Το απαρτχάιντ στο Ισραήλ μόλις έγινε επίσημο και είναι καταστροφικό.

Το Ισραήλ μόλις περάσει τον νόμο-κρατικό νόμο που λέει ότι μόνο οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και υποβιβάζει την αραβική από μια επίσημη γλώσσα σε "ειδικό καθεστώς".

Πρόκειται για μια τρομακτική, ρατσιστική και διακριτική κίνηση για να τιμωρήσουν και να ληστέψουν τους Παλαιστίνιους από τα βασικότερα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους!
Και ως Εβραία και ραβίνος, αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση με τον Ιουδαϊσμό που αγαπώ. Είμαι κατηγορηματικα με τους Παλαιστινίους και το 100% απορρίπτω την επίσημη πολιτική του απαρχαιντ του Ισραήλ -

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ: Απορρίπτω την επίσημη πολιτική του απαρχαιντ του Ισραήλ
https://secure.everyaction.com/oMSYfxwLO06jHqJh42Gz2A2?emci=c422f06b-2f8c-e811-80c2-000d3a12bbb1&emdi=c522f06b-2f8c-e811-80c2-000d3a12bbb1&ceid=94047&smartlinkdata=JmZuPURpbWl0cmlzJmxuPUthcGxhbmlzJmVtPWRpbWthcDIwMDclNDB5YWhvby5jb20mY2k9QXRoZW5z
Το νομοσχέδιο του κράτους-έθνους που ψήφισε το Ισραήλ σήμερα τείνει το Ισραήλ ως κράτος απαρτχάιντ - από τη Δυτική Όχθη στη Γάζα έως την Ιερουσαλήμ στη Χάιφα.

Οι Παλαιστίνιοι, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, ελέγχονται από μια ισραηλινή κυβέρνηση και στρατιωτικό που τους απαλλάσσει από τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Θεωρώ ένα μέλλον όπου όλοι όσοι ζουν στο Ισραήλ / Παλαιστίνη απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες. Σας προσκαλώ να επενδύσετε σε αυτό το όραμα μαζί μου.

Σήμερα εγκαταλειπουμε για πάντα την ψευδαίσθηση του Ισραήλ ως δημοκρατία - και τώρα με το έργο του συνεχίζει να το κάνει αυτό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ: Απορρίπτω την επίσημη πολιτική του απαρχαιντ του Ισραήλ
https://secure.everyaction.com/oMSYfxwLO06jHqJh42Gz2A2?emci=c422f06b-2f8c-e811-80c2-000d3a12bbb1&emdi=c522f06b-2f8c-e811-80c2-000d3a12bbb1&ceid=94047&smartlinkdata=JmZuPURpbWl0cmlzJmxuPUthcGxhbmlzJmVtPWRpbWthcDIwMDclNDB5YWhvby5jb20mY2k9QXRoZW5z
Ελα μαζί μου.
Rabbi Alissa Wise
Deputy Director

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
ALERT: Το Ισραήλ βομβαρδίζει και πάλι τη Γάζα
Είναι η στιγμή που φοβόμαστε: το Ισραήλ εξαπολύει την πιο σοβαρή βομβιστική επίθεση εναντίον της Γάζας από τον πόλεμο του 2014.

Η δικαιολογία τους: χαρταετοί.

Ο υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman απειλεί να «πραγματοποιήσει μια επιχείρηση που είναι πολύ ευρύτερη και πολύ πιο επώδυνη από την Operation Protective Edge» (1) - και ο σημερινός βομβαρδισμός ακολουθεί τις απειλές αυτές.

Ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ αναφέρθηκε ότι επιμένει ότι τα αεροπλάνα πρέπει να ρίξουν βόμβες πάνω από τα κεφάλια παλαιστινιακών παιδιών που πετούν τους χαρταετούς (2), ακόμη και όταν ο αρχηγός του στρατού έκανε πίσω!

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί τώρα είναι οι ΗΠΑ που επεκτείνουν τις φλόγες. Δεδομένης της βαθιάς συνεργασίας μεταξύ Trump και Netanyahu, αυτός είναι ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινάμε επειγόντως μια εθνική διαφημιστική καμπάνια ζητώντας από όλους να καλέσουν στο Κογκρέσο τους για να πει στο Ισραήλ να μην ξεκινήσει πόλεμο στη Γάζα.

Θα κοστίσει μόνο 10.000 δολάρια για να πάρει τις διαφημίσεις μπροστά σε 400.000 άτομα - αλλά πρέπει να το κλείσουμε τώρα. Μπορεις να βοηθησεις?

Ναι, θα δωρίσω 18 δολάρια
https://secure.everyaction.com/tueaV89fXUK7Bc_rfO-AUA2?emci=4b9abf0e-578c-e811-80c2-000d3a12bbb1&emdi=cd7f1f4d-5b8c-e811-80c2-000d3a12bbb1&ceid=94047&am=18&smartlinkdata=JmZuPURpbWl0cmlzJmxuPUthcGxhbmlzJmVtPWRpbWthcDIwMDclNDB5YWhvby5jb20mY2k9QXRoZW5z&tknfa=Vmg1A3JtmT7bbS0BQHhYckafedv1dHUik4yVvUK2bOM%3d
Η κατάσταση εξελίσσεται ταχύτατα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε.

Ας είμαστε σαφείς, δεν πρόκειται για το μονο πυροβόλο όπλο. Ο λαός της Γάζας εχει πνιγεί κάτω από 11 χρόνια πολιορκίας και σοβαρής συλλογικής τιμωρίας. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν έχουν ήδη καθαρό νερό, τακτική ηλεκτρική ενέργεια, επιλογές υγειονομικής περίθαλψης και απασχόληση.

Αυτή η τρέχουσα στρατιωτική επίθεση έρχεται μετά από μήνες επιτυχούς οργάνωσης και ενεργειών διαδηλωτών της Γάζας και της διεθνούς υποστήριξης για τη Μεγάλη Επιστροφη το Μάρτιο.

Η προσπάθεια του Ισραήλ να δικαιολογήσει μια επίθεση μεγάλης κλίμακας θα ήταν παράλογη αν δεν ήταν τόσο τρομακτική. Η αντιανθρωποποίηση και η δαιμονοποίηση των ανθρώπων εκεί από τα υψηλότερα επίπεδα του ισραηλινού κατεστημένου είναι ένας τρομακτικός πρόδρομος της ευρείας καταστροφής.

e-h είπε...


Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα σήμερα και δύο έφηβοι, ο Αμίρ και ο Λουάι, σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενώ έπαιζαν σε στέγη. Η μαμά του Amir είπε:

"Πήγε να παίξει και να φάει με τον φίλο του ... μου είπε," Θα βγω για φαγητό με τον φίλο μου Luay ". Είναι στενοί φίλοι από το σχολείο .... και σκοτώθηκαν μαζί. »(3)

Πρέπει να σπρώξουμε πίσω πριν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο - δώστε τώρα να μας βοηθήσετε να τοποθετήσουμε αυτή τη διαφήμιση:
Gaza Should Be Free
Tell Congress (202) 224-3121
Ο ρόλος του Κογκρέσου είναι κρίσιμος: ο Τραμπ έχει δώσει στον Νετανιάχου τεράστια δημόσια στήριξη, ώστε να νιώθει ενθουσιασμένος να κλιμακώσει τη στρατιωτική δράση, εκτός αν μιλήσουν μέλη του Κογκρέσου.

Γι 'αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, περισσότεροι από εμάς πρέπει να ενεργήσουμε τώρα και να ασκήσουμε πιέσεις στο Κογκρέσο και να τραβήξουμε το Ισραήλ πίσω από το χείλος του πολέμου, τώρα έχουμε μόνο λίγες ώρες για να ξεκινήσουμε:
Στην Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη πιστεύουμε ότι όλοι στην περιοχή πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα απαιτεί δράση.
Ελάτε μαζί μου σήμερα βοηθώντας την παλίρροια προς τη δικαιοσύνη!
Rebecca Vilkomerson
Executive Director
Jewish Voice for Peace