Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κυριακη 22 Ιουλιου 2018



Πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου
22/7/2018
Ξημερωματα Κυριακης η ποιηση και το τραγουδι ορφανεψαν.

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου. Είχε πρόσφατα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας, το ξεπέρασε αλλά τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.
Ο Μάνος Ελευθερίου έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός. Σε ηλικία 14 ετών έρχεται με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και τα πρώτα επτά χρόνια κατοικούν στο Χαλάνδρι. Το 1960 μετακομίζουν οικογενειακώς στο Νέο Ψυχικό. Το 1955 γνωρίζεται με τον Άγγελο Τερζάκη ο οποίος τον ωθεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως ακροατής. Το 1956 γράφεται στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Σταυράκου με καθηγητές τον Χρήστο Βαχλιώτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη και Γρηγόρη Γρηγορίου.
Το 1960 στα Ιωάννινα όπου βρέθηκε για να εκτελέσει την στρατιωτική του θητεία αρχίζει να γράφει θεατρικά έργα και ποιήματα. Το 1962 σε ηλικία μόλις 24 ετών δημοσιεύει την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Συνοικισμός, με δικά του χρήματα αλλά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Την ίδια εποχή στα Ιωάννινα γράφει τους πρώτους στίχους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και «Το τρένο φεύγει στις 8:00» που αργότερα μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Τον Οκτώβριο του 1963 ξεκινά να εργάζεται στο «Reader’s Digest» όπου και παρέμεινε για τα επόμενα δεκαέξι χρόνια. Στο μεταξύ κυκλοφορούν τα δύο πρώτα του βιβλία με διηγήματα, Το διευθυντήριο (1964) και Η σφαγή (1965) για τα οποία γράφτηκαν εξαιρετικές κριτικές.Το 1964 παρουσιάζεται στην ελληνική δισκογραφία.
Συνεργάζεται με το συνθέτη Χρήστο Λεοντή καθώς και τον Μίκη Θεοδωράκη (1967) με τον οποίο η συνεργασία διακόπηκε λόγω της Δικτατορίας. Τα συγκεκριμένα τραγούδια πρωτοκυκλοφόρησαν το 1970 στο Παρίσι. Συνεργάστηκε με τον Δήμο Μούτση (Άγιος Φεβρουάριος, 1971) και με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στον δίσκο Θητεία του οποίου η ηχογράφηση άρχισε το Νοέμβριο του 1973, διακόπηκε από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τελικά κυκλοφόρησε το 1974 με την Μεταπολίτευση.
Κατά καιρούς είχε συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες, όπως με τον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και τον τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα καθώς και με το Θανάση Γκαϊφύλλια στην Ατέλειωτη Εκδρομή (1975), τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή και πολλούς άλλους. Παράλληλα έγραφε και εικονογραφούσε παραμύθια για παιδιά και επιμελείται την έκδοση λευκωμάτων με θέμα την Σύρο: Ενθύμιον Σύρας, Θέατρο στην Ερμούπολη κ.α.
Την δεκαετία του ‘90 αρθρογραφεί και συγχρόνως κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές στον Αθήνα 9,84 και στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Το 1994 εκδίδει τη πρώτη του νουβέλα με τίτλο Το άγγιγμα του χρόνου. Το 2004 δημοσιεύει το πρώτο του μυθιστόρημα Ο Καιρός των Χρυσανθέμων που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2005. Το 2013 ο Μάνος Ελευθερίου, βραβεύθηκε για την συνολική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών.

Δισκογραφικές επιτυχίες
– Το παλληκάρι έχει καημό (Μ.Θεοδωράκης)
– Σ’ αυτή τη γειτονιά (Μ.Θεοδωράκης)
– Ο Άγιος Φεβρουάριος (Δ.Μούτσης)
– Η σούστα πήγαινε μπροστά (Δ.Μούτσης)
– Άλλος για Χίο τράβηξε (Δ.Μούτσης)
– Ο χάρος βγήκε παγανιά (Δ.Μούτσης)
– Θητεία (Γ.Μαρκόπουλος)
– Μαλαματένια λόγια (Γ.Μαρκόπουλος)
– Τα λόγια και τα χρόνια (Γ.Μαρκόπουλος)
– Παραπονεμένα λόγια ( Γ.Μαρκόπουλος)
– Κάτω απ’τη μαρκίζα (Γ.Σπανός)
– Οι ελεύθεροι κι ωραίοι (Στ.Κουγιουμτζής)
– Στα χρόνια της υπομονής (Στ.Κουγιουμτζής)
– Άμλετ της Σελήνης (Θ.Μικρούτσικος)
– Δεν είμαι άλλος (Θ.Μικρούτσικος)
– Είναι αρρώστια τα τραγούδια (Στ.Ξαρχάκος)
– Έρημοι σταθμοί (Δ.Τσακνής)
– Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες (Ηλ.Ανδριόπουλος)
– Η Διαθήκη (Χρ.Νικολόπουλος)
– Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά (Μ.Θεοδωράκης)
– Το σπίτι γέμισε με λύπη (Χρ.Λεοντής)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22 Ιουλίου 2018
Ανησυχεί για την Κούβα (και) "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ο ιδιωτικός τομέας της Κούβας είναι ένα συνονθύλευμα από μικρές επιχειρήσεις, μικροεπιχειρηματίες και μικροπωλητές που πουλούν ψωμάκια ή γλυκά στον δρόμο. Εχει αυξηθεί, πάντως, σημαντικά ο αριθμός των Κουβανών που απασχολούνται σε αυτόν τον ιδιόρρυθμο ιδιωτικό τομέα. Από τα 157.000 άτομα που απασχολούσε το 2010, σήμερα έχει φθάσει να αριθμεί 592.000 εργαζομένους, περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της χώρας, μας πληροφορεί (και) η εφημερίδα Καθημερινή , αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Επειτα από δεκαέξι μήνες, στη διάρκεια των οποίων είχε «παγώσει» κάθε επαγγελματική άδεια, η Αβάνα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να εκδώσει εκ νέου άδειες για ιδιωτικά εστιατόρια, πανσιόν, ταξί και μερικές άλλες δραστηριότητες. Συνόδευσε, όμως, αυτήν την απόφασή της με μακρύ κατάλογο ρυθμίσεων και απαγορεύσεων, που περιορίζουν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους όποιου αποφασίσει να ασχοληθεί με το επιχειρείν.
Σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρεται σε 129 σελίδες νέων ρυθμίσεων, στις οποίες θα υπόκεινται όσοι θέλουν να αποκτήσουν άδεια. Τις αποδίδει, μάλιστα, στην προσπάθεια των κουβανικών αρχών να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα. Οι επιχειρηματίες δεν έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν παρά μόνον μία επιχείρηση, τα εστιατόρια δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερες από 50 θέσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις πανσιόν, αναμένεται να ανακοινωθούν εξίσου αυστηροί ποσοτικοί περιορισμοί και να γίνονται πολύ συχνά έλεγχοι. Αυτά τα τελευταία μέτρα απηχούν την αμφιθυμία που εμφανώς προκαλεί στην Αβάνα κάθε κίνηση απομάκρυνσης από το σοβιετικό της παρελθόν και κάθε βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη συγκέντρωση πλούτου.
Τη δεκαετία του 1990, οι Αρχές της Κούβας επέτρεπαν τη λειτουργία ιδιωτικών εστιατορίων, υπό τον όρο ότι θα είχαν μόλις 12 θέσεις. Ακολούθησε μια δεκαετία στη διάρκεια της οποίας είχε «παγώσει» κάθε έκδοση σχετικής άδειας. Στη συνέχεια εκδίδονταν άδειες για εστιατόρια με 20 θέσεις και αργότερα με 50 θέσεις. Τελευταία, πολλοί εστιάτορες κατόρθωσαν να παρακάμψουν αυτά τα στενά περιθώρια, εκδίδοντας δεύτερη άδεια. Ετσι, από τα 2.200 ιδιωτικά εστιατόρια που λειτουργούν στην Κούβα, κάπου 7.000 ( ? ) - μάλλον εννοεί 700 - έχουν διπλή άδεια λειτουργίας. Με τους νέους κανόνες, όμως, αυτός ο ελιγμός απαγορεύεται. Ευρωπαίοι διπλωμάτες, που μίλησαν στους FT σε καθεστώς ανωνυμίας,( sic ) εκτιμούν πως η Κούβα θα αναγκασθεί να δεχθεί την ύπαρξη μικρών επιχειρήσεων, καθώς πιέζεται να συγκεντρώσει φορολογικά έσοδα. Είναι ενδεικτικό ότι για να διασφαλισθεί η συγκέντρωση των φόρων, οι μικρές επιχειρήσεις θα είναι εφεξής υποχρεωμένες να ανοίξουν ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και να διεξάγουν μέσα από αυτούς το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής τους δραστηριότητας.

OK παιδιά, μπείτε κι εσείς στη σειρά !
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι οι αριστερές ανησυχίες για την αναγνώριση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στο προσχέδιο μεταρρύθμισης του Συντάγματος της Κούβας δεν ασχολήθηκαν, με τα αναφερόμενα και στο άρθρο της Καθημερινής, τελευταία μέτρα για την αυτοαπασχόληση στο νησί.
Γεγονός είναι επίσης, ότι η συζήτηση για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος μέσα στην Κούβα, με άλλα προβλήματα ασχολείται, που ενδεχομένως είναι και τα πραγματικά. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, από τα πολυάριθμα σχόλια αναγνωστών στις σελίδες του κουβανικού τύπου στο διαδίκτυο.

"Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα σχετίζεται κυρίως με μικρές επιχειρήσεις οπού το πλαίσιο λειτουργίας τους ορίζεται και ελέγχεται από το Κράτος και τα Συνδικάτα και στρέφεται κυρίως στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Επομένως το να θεωρηθεί πως αυτές οι επιχειρήσεις θα ανατρέψουν τον Σοσιαλισμό ισοδυναμεί με την πίστη πως τα Συνεργατικά καφενεία στην Ελλάδα θα ανατρέψουν τον Καπιταλισμό". (Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία δεν θα εκπληρωθεί ).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διακήρυξη του λαικου σοσιαλιστικού κόμματος του Μεξικού
Στην εργατική τάξη και σε όλους τους ανθρώπους μας, για την έκτακτη νίκη τους της 1 ης Ιουλίου
Συμπατριώτες:
Ο λαός του Μεξικού έχει ήδη σημειώσει ιστορία, στις 1 Ιουλίου.
Η συντριπτική νίκη του λαού του Μεξικού, κέρδισε την 1 η. Από τον Ιούλιο, έκανε ιστορία και τίποτα ή κανείς δεν μπορεί να το αμαυρώσει.
Είναι επειδή σπάει τον κύκλο των νεο-Φιλελεύθερων κυβερνήσεων που υποφέρουμε για 36 χρόνια θήρευση και λεηλασίες • της αυξανόμενης απώλειας της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας στα χέρια του ιμπεριαλισμού, της συνεχούς μείωσης της αγοραστικής δύναμης, της αυξανόμενης ανεργίας και του τρόμου. Ανασφάλεια και αυξανόμενο έγκλημα. Της ταπείνωσης και της δίωξης κατά του λαού μας από τους ισχυρούς. Οι γενναίοι μεξικανοί, συνειδητή και οργανωμένοι, για άλλη μια φορά νίκησαν τους εχθρούς τους, όπως και σε άλλες σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. Να ζήσουν οι ήρωες του Μεξικού!
Αλλά, σε επιφυλακή!, ο εχθρός σκοπεύει να μετατρέψει τη νίκη μας σε ήττα. Ας μην το αφήσουμε!
Αλλά δεν μπορείς να κάτω τον φρουρό σου. Ο εχθρός είναι εκεί, σκυφτός, πρόθυμος να μας αιφνιδιάσει και να ανακάμψει. Ποιος είναι ο νεοφιλελεύθερες σχεδιασμός; Τι κάνουν ήδη, αυτή τη στιγμή, για να εμποδίσουν την τέταρτη ριζική μεταμόρφωση που πρότεινε ο lópez obrador και να κινητοποιήσει τον λαό, να πραγματοποιηθεί; Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό και να το κάνουμε. Τέλος τα πάντα, κλπ. Από τον " αριστερό " Δογματική και θρησκευτική, λένε ότι ο αντρές μανουέλ και η κυβέρνησή του θα είναι " Περισσότερα από τα ίδια ", που άλλαξε τον επιστάτη, αλλά ο νέος εξυπηρετεί τον ίδιο " αγρότη " και άλλες ίσες ανοησίες, δείχνοντας έτσι την ανικανότητα Για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα, τη θεωρητική αφερεγγυότητα και την αλαζονική περιφρόνηση για τον λαό του Μεξικού, η οποία ήταν σε ένα γιγαντιαίο συλλογικό θέμα μιας αλλαγής που ήταν ήδη επείγουσα. Και από την άλλη πλευρά, οι νεο-Φιλελεύθεροι που επιδιώκουν να επωφεληθούν πήγαν στο καλάθι του μεγάλου κατά μετώπου και, ψέματα πίστη, έπαιρναν θέσεις κλειδιά εντός της εκστρατείας και του υπουργικού συμβουλίου του lópez obrador, κήρυγμα ότι το Η κυβέρνηση θα είναι από τη " συμφιλίωση ", η οποία θα δώσει κάθε είδους εγγυήσεις και υποστήριξη σε εκείνους της μαφίας της οικονομικής εξουσίας που μας έχει καταστρέψει εδώ και 36 χρόνια, γιατί ο amlo ζει ένα " μήνα του μέλιτος " με αυτή την παρασιτική και λεηλασίες αστική τάξη, Που ξαφνικά, σύμφωνα με αυτή την παράλογη εκδοχή, έγινε καλή, ειλικρινής και πατριωτική. Ανοησίες!, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στην πραγματική ζωή.
Λοιπόν, συναγερμός, άνθρωποι του Μεξικού. Ο Amlo δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό, η δουλειά του είναι ακούραστη, είναι αλήθεια και αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά οι εχθροί του, που είναι εχθροί μας, δεν χάνουν ούτε ένα λεπτό.
Μόνο οι άνθρωποι μπορούν να σώσουν τους ανθρώπους, και αυτό συμβαίνει όταν συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και οργανώνουν και κινητοποιήσουμε.
Γι ' αυτό δεν μπορούμε να desmovilizarnos. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα πράγματα που συμβαίνουν στη διαδικασία μετάβασης μεταξύ μιας και μιας άλλης κυβέρνησης, διότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα μέτρα που ο lópez obrador ανακοινώνει και οργανώνει, και να υπερασπίζεται και να ενισχύει όλα τα θετικά, αλλά να φροντίζει τις "μπάλες μπάλες" οι οποίες, στο όνομα του amlo, προσποιούνται ότι περνούν τους εχθρούς τους ενσωματωμένο. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σε ό, τι λένε και να κάνουμε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, διότι ο αγώνας των τάξεων, τώρα πέρασε το επίκεντρο του εκλογικού μετώπου μπροστά από την προετοιμασία και την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πάρει την κατοχή του 1 Δεκέμβριος.
Ας μην μας πάρουν τίποτα οι εχθροί του Φρανκ και του σκυφτός. Πάμε για το τέταρτο φόντο μεταμόρφωσης και όχι καλλυντικά!
Και σε αυτό το σημερινό μέτωπο πρέπει να ενεργήσει όλο αυτό το κατά μέτωπο, όλο αυτό το κοινωνικό θέμα που έχει ήδη επιτύχει μια τόσο θαυμάσια νίκη στις 1 Ιουλίου, έτσι ώστε κανείς να μην το πάρει, να το φέρει στις τελευταίες του συνέπειες, που Αφορά την επίτευξη τριών στόχων: Α) ένα καθεστώς προηγμένης δημοκρατίας • Β) μια υψηλή και αυξανόμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ευημερία όλων των μεξικάνοι, ανδρών και γυναικών, με πλήρη σεβασμό για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων τους, και (Γ) Υψηλή ανάπτυξη των εθνικών παραγωγικών δυνάμεων που στηρίζουν την πλήρη οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία του Έθνους, τους ιστορικούς στόχους του λαού μας, για τους οποίους αγωνίστηκε κατά τις προηγούμενες τρεις φορές της κοσμικής μας διαδικασίας, την επανάσταση της ανεξαρτησίας, τη μεταρρύθμιση και το 1910, Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις την ίδια επανάσταση και να κάνεις ό, τι θέλεις.
Να ζήσει ο κοσμικός αγώνας του λαού του Μεξικού!
Ζήτω η συντριπτική νίκη του λαού μας από την 1 η Ιουλίου 2018!
Ζήτω ο Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Οbrador!
Να ζήσει το μέτωπο μπροστά!
Ζήτω το Μεξικό! Ζήτω το Μεξικό! Ζήτω το Μεξικό!
Λαικο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μεξικού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κατεχομενη Παλαιστινη /Δυτικη Οχθη
μια ηλικιωμενη Παλαιστινια τραμπουκιζεται απο Ισραηλινους Αποικους

Μια γριά παλαιστινιακή κυρία που την κυνηγούν, την δέρνουν, την προσβάλλουν και την ταπεινωνουν οι επίλεκτοι άνθρωποι του Θεού στην κατεχόμενη δυτική όχθη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά, δεν ντρέπονται λίγο; Η "Εφημερίδα των συντακτών" προανήγγειλε χθες ένθετο και φυσικά κάμποσος κόσμος πήρε τη συριζοφυλλάδα για να διαβάσει για τα Ιουλιανά του 1965, μέσα από ντοκουμέντα της ΕΔΑ.
Ε, λοιπόν, το πολυδιαφημισμένο ένθετο δεν είναι παρά μια πολυγραφημένη έκθεση της ΕΔΑ για τις αστυνομικές παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας, στο τρίμηνο Απρίλιος - Ιούνιος 1966.
Καθόλου ντροπή, προκειμένου να πουλήσουμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις και παράλληλα να ευνοήσουν τη σύμμαχό τους Βουλγαρία, οι γερμανοί κατακτητές αποφάσισαν τον Ιούλιο του 1943 την επέκταση της βουλγαρικής κατοχής (που είχε επιβληθεί στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και στην κεντρική Μακεδονία.
Η ανακοίνωση της απόφασης των κατακτητών προκαλεί παλλαϊκό ξεσηκωμό σ' ολόκληρη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, στις 22 Ιουλίου  1943.
Με πρωτοβουλία του ΕΑΜ και με εμπροσθοφυλακή την ΕΠΟΝ, ένα τεράστιο πλήθος διακοσίων χιλιάδων διαδηλωτών (όταν το λεκανοπέδιο είχε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους) κατακλύζει το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πάνοπλους κατακτητές και τους "εθνικόφρονες" συνεργάτες τους.
Σ' αυτή, την πλέον μαζική των κατοχικών διαδηλώσεων, εκτυλίσσονται και οι κορυφαίες σκηνές ηρωισμού από δύο νεαρές επονίτισσες:
Ανεμίζοντας την ελληνική σημαία, η Παναγιώτα Σταθοπούλου βρίσκεται μπροστά σε γερμανικό τανκς και πέφτει από πυροβολισμούς του τανκίστα. Αμέσως μετά μια άλλη επονίτισσα, η Κούλα Λίλη, ανεβαίνει πάνω στο τανκς και χτυπάει τον χιτλερικό δολοφόνο, για να πέσει κι αυτή νεκρή δίπλα στη συναγωνίστριά της.
Ήταν πολλοί οι νεκροί, και εκατοντάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες εκείνης της μέρας. Όμως, η επέκταση της βουλγαρικής κατοχής ματαιώθηκε. Ο λαός μας είχε νικήσει για μια ακόμη φορά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσκυνημένους χαρακτήρισε όσους αντιτάσσονται στη νατοϊκή συμφωνία Νίμιτς ο Νίκος Κοτζιάς.
Αυτός, ντε, που ως στέλεχος της ηγεσίας του ΚΚΕ έγραφε ύμνους για το πραξικόπημα του Γιαρουζέλσκι, για να πει αργότερα πως τον... εξανάγκαζε το κόμμα!
Τόση αξιοπρέπεια το κνώδαλο!
Αυτός που αφού έγλειψε τις σόλες των παπουτσιών του ΓΑΠ, συνεχίζει την καριέρα του στο πλευρό του αμόρφωτου γόνου των εργολάβων, σέρνοντας τον χορό στον ρυθμό που επιβάλλουν οι νατοϊκοί φονιάδες.
Ο Κοτζιάς! Η επιτομή της αναξιοπρέπειας στην υπηρεσία όποιου πληρώνει καλύτερα!
Σχολιο.-  ''Αν εχεις αξιοπρεπεια δεν μπορει να στην παρει κανεις μπορεις ΜΟΝΟ να την πουλησεις'' Ν. Ζαχαριαδης.
Σχολιο.- Για την ακρίβεια, "Την τιμή κανένας δεν μπορεί να σου την αφαιρέσει. Την τιμή μπορείς μονάχα να τη χάσεις.
Σχολιο.- σωστα ! εχω κανει μια μικρη παραλλαγη για καθε περιπτωση!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν, τι θα γίνει με τη "διανόηση" των πρόθυμων να στηρίξουν οποιαδήποτε νατοϊκή αθλιότητα;
Θα μαζευτούν να καταγγείλουν τη θεσμοποίηση του απαρτχάιντ από τους σιωνιστές ρατσιστές του Ισραήλ;
Θα ζητήσουν τη διεθνή απομόνωσή του, τον αποκλεισμό του από διεθνείς επιστημονικές, πολιτιστικές και αθλητικές συναντήσεις, και το παγκόσμιο οικονομικό εμπάργκο, όπως συνέβαινε με τη Ροδεσία και τη Νότια Αφρική;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες μέλη των ισλαμοφασιστικων Λευκών Κρανών  απομακρύνθηκαν από τη Συρία με τη βοηθεια του Ισραηλ
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, 22:56
Τετρακόσια είκοσι δύο μέλη της ισλαμοφασιστικης αποικιακης οργάνωσης εθελοντών διασωστών των Λευκών Κρανών  έφθασαν σήμερα στην Ιορδανία, αφού απομακρύνθηκαν από τη Συρία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, έπειτα από πληροφορίες που έκαναν λόγο για 800 μέλη της οργάνωσης που εγκατέλειψαν τη χώρα με τη βοήθεια του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της διπλωματίας της Ιορδανίας Μοχάμεντ αλ Καγιέντ, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Βρετανία δεσμεύτηκαν να υποδεχθούν 827 διασώστες των Λευκών Κρανών, ωστόσο μονάχα 422 έφθασαν στο βασίλειο, προκαταρκτικό σταθμό πριν από τη μεταφορά τους σε αυτές τις τρεις χώρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των δημοκρατικών δυνάμεων
 Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, 20:29
Η σιωναζιστικη πολεμική αεροπορία του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος στοχοθέτησε σήμερα μια «στρατιωτική θέση» των δυνάμεων Συριακης Δημοκρατιας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη δυτική Συρία, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της χώρας.
«Μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις στη Μασιάφ δέχθηκε επίθεση από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή, η οποία ανέφερε ότι από το πλήγμα προκλήθηκαν «μονάχα υλικές ζημιές».
Η εκπρόσωπος τύπου των ισραηλινοναζιστικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.
«Οι εγκαταστάσεις που στοχοθετήθηκαν σήμερα είναι ένα εργαστήριο που επιβλέπουν οι Ιρανοί, όπου κατασκευάζουν πυραύλους εδάφους εδάφους μικρού βεληνεκούς» επισήμανε από την πλευρά της το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
«Δυνάμεις του Ιράν και του κινήματος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου παραμένουν σταθμευμένες σε αυτόν τον τομέα» ειπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μεθυστακας χαφιεδοδιευθυντής του Αποικιακού παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Τους τελευταίους μήνες, το σιωναζιστικο ισραήλ ενέτεινε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών θέσεων της Συριακης Δημοκρατιας, αλλά κι εναντίον των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.
«Δεν θα σταματήσουμε να ενεργούμε στη Συρία ενάντια στις απόπειρες του Ιράν να εγκαταστήσει εκεί στρατιωτική παρουσία» επανέλαβε, εξάλλου, σήμερα ο πρωθυπουργός του σιωναζιστικου ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η περιοχή της Μασιάφ, στην επαρχία Χάμα, φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών και Επιστημονικών Σπουδών της Συρίας (SSRC), που έχει στοχοθετηθεί και στο παρελθόν, τον Σεπτέμβριο του 2017, από επιδρομή της ισραηλινοναζιστικής πολεμικής αεροπορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iσραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν κέντρο έρευνας κι άλλους στόχους στο Masyaf στη Χάμα 1 μέρα μετά την επίσκεψη Άσαντ στην περιοχή.  Υπάρχουν τραυματίες….
Tα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν επιστημονικό κέντρο έρευνας και στρατιωτικό εργαστήρια στο Masyaf  στην επαρχίας της Χάμα μια ημέρα μετά την επίσκεψη του σύριου προέδρου στο Masyaf. Το ίδιο είχαν κάνει οι ισραηλινοί και σε προηγούμενη επίσκεψη του Άσαντ στην ίδια περιοχή. Ήταν αναμενόμενο το χτύπημα.
Στρατιωτική πηγή: μια από τις στρατιωτικές θέσεις μας στο Masyaf υποβάλλεται σε  ισραηλινή επίθεση από αέρος προς κάλυψη  της  κατάρρευσης των  ενόπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στο Κυβερνείο Dara’a Quneitra και οι ζημιές είναι μόνο υλικές αναφέρει το SANA.
Tα ισραηλινά μαχητικά διέφυγαν μέσω του λιβανέζικου εναέριου χώρου.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπάρχουν μόνο τραυματίες όπως διαβεβαίωσε πριν λίγο ο Διευθυντής του Κρατικού Νοσοκομείου του Μasyaf ο Maher Al-Younes.
To almayadeen αναφέρει ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 3 πυραύλους κι ένας 4ος έπεσε κοντά στο επιστημονικό κέντρο του Masyaf.
Oι 4 ισραηλινοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τα μαχητικά τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ραντάρ και καταρρίφθηκαν από συριακή αεράμυνα οι 3 ο 4ος έπεσε κοντά στο επιστημονικό κέντρο. Πηγές από αυτόπτες και πολίτες αναφέρουν στα τοπικά μέσα και στα στρατιωτικά συριακά μέσα ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
Τα ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν το συριακό στόχο από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Αρχικά τα τοπικά μέσα μιλούσαν για 8 τραυματίες από το Επιστημονικό Κέντρο που διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Μasyaf.
Για 4 ισραηλινά αεροσκάφη μιλούν οι πηγές που χτύπησαν στις 19.17 μμ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



800 μέλη των White Helmets εκκένωσε το Ισραήλ από Συρία μετά από αίτημα ΗΠΑ, ευρωπαικών χωρών. Η αδιάσειστη απόδειξη ότι ήταν πράκτορες της Δύσης και του Ισραήλ.
Το Ισραήλ εκκένωσε 800 μέλη των White Helmets και τις οικογένειές τους προς την Ιορδανία. Αυτοί θα μεταφερθούν προς Καναδά, Γερμανία και Μ Βρετανία. 800 σύριοι μέλη των White Helmets  και οι οικογένειές τους εκκενώθηκαν προς Ισραήλ κι έπειτα προς Ιορδανία ανέφερε την Κυριακή το ράδιο του ισραηλινού στρατού. Απειλήθηκαν από την προέλαση του συριακού στρατού στο συριακό νότο σύμφωνα με το ράδιο που διευκρινίζει ότι ή όλη επιχείρηση έγινε μετά από αίτημα των ΗΠΑ και ευρωπαικών χωρών.
« Λόγω του κινδύνου για την ζωή τους » αυτών η Ιορδανία δέχθηκε «για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς » να τους δεχθεί πρόσκαιρα δήλωσε στο ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος τύπου του Ιορδανικού ΥΠΕΞ ο Mohammed al-Kayed.
Ο ισραηλινός στρατός μίλησε για την εκκένωση τους σε « γειτονική χώρα », χωρίς να δίνει λεπτομέρειες υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής του Ισραήλ που αρνείται να δεχθεί σύριους πρόσφυγες στο έδαφός του
« Πρόκειται για μια ανθρωπιστική χειρονομία κατ΄εξαίρεσην. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη ανάμειξης  στη διαμάχη στη Συρία και συνεχίζει να υπολογίζει το συριακό καθεστώς ως υπεύθυνο για όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο συριακό έδαφος »,προσθέτει το ανακοινωθέν.
Η οργάνωση των  White Helmets χρηματοδοτήθηκε αδρά από ΗΠΑ, Μ Βρετανία.
 Ο στρατός και η αστυνομία απέκλεισαν όλους τους παράδρομους , η εκκένωση ήταν σχεδιασμένη από μια στρατιωτική ισραηλινή βάση. Διάφορα οχήματα συμπεριλαμβανομένων minibus, ήταν ορατά μες στο σκοτάδι», γράφει η Bild.
Η οργάνωση White Helmets ιδρύθηκε στην Τουρκία το 2013 από έναν τ. αξιωματικό της βρετανικής MI5, τον James Le Mesurier με την χρηματοδότηση των ΗΠΑ. Τον Ιούνη η συριακή κυβέρνηση είχε καταδικάσει τη δωρεά ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων από ΗΠΑ στην οργάνωση που σχετίζεται με την al-Nosra.
Η οργάνωση παρουσιαζόταν ως ανθρωπιστική αλλά μέλη της έλαβαν μέρος σε μάχες κυρίως κόβοντας το νερό επί  42 μέρες σε 5,6 εκατομμύρια κατοίκους της Δαμασκού. Πολλά μέλη της έχουν ατομικό τίτλο μέλους της ’Al-Qaïda ή της Daech. Τα μέλη της οργάνωσης που φυγαδεύθηκαν θα γίνουν δεκτά όχι μόνο σε Αγγλία και Καναδά αλλά και σε Γερμανία, Ολλανδία.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την ισραηλινή haaretz ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  Donald Trump και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ήταν δύο από τους παγκόσμιους ηγέτες που ζήτησαν από το Ισραήλ να βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων μελών White Helmets και των οικογενειών τους από τη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι τρομοκράτες επιτίθενται με drones κατά της ρωσικής βάσης Hmeimim
Oι τρομοκράτες τώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα επιτίθενται με drones κατά της ρωσικής βάσης Hmeimim στην περιοχή της Λατάκια……..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.236 πτώματα σε τάφο-χωματερή βρέθηκαν στη Ράκκα της Συρίας...
Τα περισσότερα πτώματα είναι μικρών παιδιών και γυναικών...
Ο Κοτζιάς, όπως κι οι Αβραμόπουλος, Βενιζέλος... οι υπουργοί των εξωτερικών της Ελλάδας που διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, απέλασαν ως ανεπιθύμητη την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα "μέχρι αποκατάστασης της δημοκρατίας", δηλαδή να πέσει ο "χασάπης δικτάτορας Άσαντ", μετά την ήττα των φονιάδων τους και την αποκάλυψη των εγκλημάτων τους... νομίζουν πως δεν είναι εγκληματίες πολέμου κι αυτοί;
Αμερικανοτσιογλάνι Κοτζια... ξεχνάμε πως χόρευες με τους άλλους φονιάδες στο ΝΑΤΟ όταν στέλνατε τα κτήνη μισθοφόρους να καταλάβουν την Παλμύρα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το σιωνιστικό επιχείρημα που δικαιολογεί την παρούσα κατοχή του Ισραήλ στην Αραβική Παλαιστίνη δεν έχει έξυπνη ή νομική βάση στην ιστορία".
Malcolm X