Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δευτερα 23 Ιουλιου 2018


Τιμάμε τους ήρωες που "έπεσαν" για να μη παραδοθεί η Μακεδονία
Τρίτη 24/7/2018 7μμ Ομήρου και Πανεπιστημίου (Τράπεζα της Ελλάδας). Εναποθέτουμε λίγα λουλούδια στη μνήμη της Παναγιώτας Σταθοπούλου, της Κούλας Λίλη και των άλλων νεολαίων που έπεσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 22/7/1943.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ
epitropi.agona@yahoo.com

Τρίτη 24/7/2018 - 7μ.μ. - Ομήρου και Πανεπιστημίου (Τράπεζα της Ελλάδας)
Τιμάμε τους ήρωες που "έπεσαν" για να μη παραδοθεί η Μακεδονία

Εναποθέτουμε λίγα λουλούδια στη μνήμη της Παναγιώτας Σταθοπούλου, της Κούλας Λίλη και των άλλων νεολαίων που έπεσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 22/7/1943.
Ένας λαός υψώνεται, άμα μάθει να μη φοβάται την αλήθεια. - Δημήτρης Γλυνός
Ο μήνας Ιούλιος είναι σημαδιακός για την ελληνική Μακεδονία, για την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς τον Ιούλιο του 1943, στην μαύρη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής διοργανώθηκαν μερικές από τις πιο συγκλονιστικές μαχητικές εκδηλώσεις, που γνώρισε αυτός ο τόπος, ανατρέποντας τα σχέδια για την επέκταση της βουλγαρικής φασιστικής Κατοχής στη Μακεδονία.

Στις 22 Ιουλίου 2018 , συμπληρώνονται 75 χρόνια από το μεγάλο συλλαλητήριο της 22 Ιουνίου 1943. Τότε που ο Αθηναϊκός Λαός, κινητοποιημένος απλό το ΕΑΜ, εξεγέρθηκε και με ορμή και όγκο πρωτοφανή σε μια μοναδική στιγμή πολιτικής αντίστασης, στην κατεχόμενη από τους ναζί Ευρώπη βροντοφώναξε "ΟΧΙ" στην παράδοση της Μακεδονίας στους Βούλγαρους φασίστες. Οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους προσπάθησαν να καταστείλουν την αντιφασιστική και πατριωτική διαδήλωση και το δέντρο της λευτεριάς ποτίστηκε με το αίμα 15 νέων μαρτύρων και 50 τραυματιών.
Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη Επονίτισσα, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Την ίδια στιγμή, η 19χρονη φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας, Κούλα Λίλη επιτέθηκε στον οδηγό του άρματος με το τακούνι του παπουτσιού της, αλλά έπεσε κι αυτή νεκρή από τα πυρά του πληρώματος.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά από αυτό το συλλαλητήριο που πέτυχε να ματαιώσει τα σχέδια της προσάρτησης της Μακεδονίας και της Θράκης, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού αντιτίθεται στην αποστασία από την ιστορία, τη μνήμη και τους αγώνες, με την αντισυνταγματική και καταστροφική για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα "Συμφωνία των Πρεσπών" που προσπαθεί να μας επιβάλει το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και η Κυβέρνηση των πρόθυμων που σφετερίζεται το όνομα της Αριστεράς.
Επιλέγουμε να τιμήσουμε τους νεκρούς, στις 24 Ιουλίου 2018, στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Γιατί δημοκρατία δεν είναι οι φιέστες και η δεξιώσεις, αλλά ο σεβασμός της βούλησης της πλειοψηφίας και της αλήθειας των Λαϊκών Αγώνων.
Ό,τι κατάκτησε ο λαός μας το κέρδισε με ποτάμια αίματος, με συνεχείς αγώνες και κινητοποιήσεις. Τίποτε δεν χαρίστηκε. Αψευδής μάρτυρας η ιστορία, που καταγράφει τους αγώνες για Ελευθερία, αλλά και τα τραγούδια του τόπου μας, που εκφράζουν τον πόνο και τη λύπη.

Τότε η Λαϊκή Αντίσταση αναπτυσσόταν ραγδαία, και στην ανακοίνωση από τους Γερμανούς ναζί, ότι θα πραγματοποιηθεί επέκταση της βουλγαρικής ζώνης κατοχής και πέρα από τον Στρυμόνα, ως τον Αξιό ποταμό, προχωρώντας έτσι σε άμεση παράδοση στους Βούλγαρους φασίστες του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής Μακεδονίας αλλά και σημαντικών τμημάτων της Θράκης ΞΕΣΠΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Η ανακοίνωση του ΕΑΜ αρχίζει ως εξής: «Η Μακεδονία ολόκληρη παραδόθηκε στη βουλγαρική θηριωδία…» και καταλήγει: «Να ενωθούμε σε ένα πανεθνικό, παλλαϊκό μέτωπο για τη σωτηρία της Μακεδονίας, για το ξεσκλάβωμα της χώρας»! Ανάλογη είναι και η ανακοίνωση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον παράνομο Ριζοσπάστη (18/7/43) που κατέληγε: «… Ζήτω η Ελληνική Μακεδονία και η Δυτική Θράκη! Ελεύθερη, ανεξάρτητη, ακέραια, λαοκρατούμενη Ελλάδα!».

Στις προετοιμασίες για τη μεγάλη κινητοποίηση κατά της βουλγαρικής αποκρουστικής επέκτασης πρωτοστατούν οι αξέχαστοι Ηλέκτρα Αποστόλου (δολοφονήθηκε ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλη του 1944, στην Ειδική Ασφάλεια), ο Βασίλης Εφραιμίδης, η Παναγιώτα Σταθοπούλου και πολλοί άλλοι νεολαίοι. Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Οι νέοι, οι νέες, οι ανάπηροι, ο λαός θα γράψουν ιστορία. Απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες λαού είναι: οι έφιπποι Ιταλοί καραμπινιέροι, οι Γερμανοί ναζί με βαρύ οπλισμό και άρματα, ντόπιοι δωσίλογοι, γερμανοθρεμμένοι προδότες, μπάτσοι του Ράλλη. Η λαοθάλασσα με τα ουρανομήκη συνθήματα που δονούν τους αθηναϊκούς δρόμους δημιουργούν αμηχανία και προς στιγμήν δισταγμό στο προαναφερόμενο εχθρικό εσμό των ενόπλων. Οι ιαχές: «Κάτω τα χέρια από την Ελληνική Μακεδονία!», «Έξω οι Βούλγαροι κατακτητές», «Απεργία γενική», «Θάνατος στους προδότες!», κυριαρχούν.
Στόχος της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι να φτάσει στη Βουλγαρική πρεσβεία, που τότε ήταν στην οδό Ρηγίλλης. Ένας ηρωϊκός ΕΠΟΝίτης προπορεύεται με τη σημαία και δέχεται κατάστηθα τις ριπές ενός τανκ. Πέφτει. Ήταν ο Θωμάς Χατζηθωμάς. Εκείνη τη στιγμή ξεπετάγεται από το πλήθος μια νεαρή ξανθή κοπέλα και αρπάζει το λάβαρο από τα χέρια του νεκρού ΕΠΟΝίτη. Η γενναία κοπέλα σηκώνει ψηλά τη σημαία που κυματίζει μπροστά από το τανκ, παροτρύνοντας και τους άλλους να προχωρήσουν! Μια ριπή γαζώνει το ηρωϊκό κορίτσι, ενώ το άρμα περνά με τις ερπύστριες πάνω από το νεανικό κορμί της συνθλίβοντας το. Αυτή είναι η Παναγιώτα Σταθοπούλου, 17 χρονών. Στη συνέχεια, μια άλλη ΕΠΟΝίτισσα, η 19χρονη Κούλα Λίλη, φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας, ανεβαίνει στο τανκ και με τα ξυλοπάπουτσα της χτυπάει στο πρόσωπο τον Γερμανό οδηγό του άρματος. Τα πυρά των ναζί την ρίχνουν και αυτή στην αιματοβαμμένη άσφαλτο. Μέσα στο πανδαιμόνιο νέοι και ανάπηροι της Αλβανίας ορμούν πάνω στους στρατιώτες! Στη συμβολή των δρόμων Αμερικής & Πανεπιστημίου μία άλλη νεαρή γυναίκα ανεβαίνει σε ένα άρμα και προσπαθεί να αρπάξει το πολυβόλο από τον ναζί οδηγό. Τραυματίζεται θανάσιμα και πέφτει. Αυτή είναι η 23χρονη κομμουνίστρια εργάτρια υφαντουργίας, η Όλγα Μπακόλα. Στις αιματηρές συγκρούσεις που μαίνονται μέχρι αργά το απόγευμα πολλοί θα είναι αυτοί που θα πέσουν νεκροί. Θα αναφέρουμε:
• Θεωνάς Μαυρομματίδης, ΕΠΟΝίτης, φοιτητής ΑΣΟΕΕ
Θωμάς Χατζηθωμάς, 21 ετών μέλος της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ
Όλγα Μπακόλα, μέλος του ΚΚΕ
• Θανάσης Τεριακής, φοιτητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, 21 ετών μέλος της ΕΠΟΝ
• Ε. Αντωνιάδου, φοιτήτρια μέλος της ΕΠΟΝ
Δήμητρα Σταυροπούλου μέλος της ΕΠΟΝ
• Αντώνης Παπαδοσταυράκης, του αναπηρικού κινήματος από τον πόλεμο της Αλβανίας, 30 ετών
«Γιάννης», (ψευδόνυμο) γραμματέας αχτίδας δυτικών συνοικιών της Αθήνας
Μ. Καλοζύμης, μέλος της ΕΠΟΝ
Γιάννης Πουλάκης ή Κατσαρός, 26 ετών μέλος του ΕΑΜ
Κώστας Υφαντής
Αθ. Κουκάκη
• Δ. Δουκάκης, ξυλουργός ή σπουδαστής
• Αλ. Δεσύπρης, εργάτης
• Χ. Κοντός, εργάτης
• Βαγγέλης Στεφανιώτης, γραμματέας της ΕΠΟΝ Κοκκινιάς
 και δεκάδες άλλοι ηρωϊκοί μαχητές.
Οι γνώμες για τους νεκρούς διίστανται. Οι επίσημες καταγραφές μιλούν για 18 νεκρούς. Άλλοι μιλούν και για 30 νεκρούς και άλλοι για 53. Οι τραυματίες είναι κατά κάποιους 100άδες. Οι συλληφθέντες είναι τουλάχιστον 500 που θα υποστούν άγρια βασανιστήρια και θα καταδικαστούν σε βαρύτατες ποινές.
Ο αγώνας αυτοθυσίας του λαού δεν πήγε χαμένος! Η αποκρουστική Βουλγαρική επέκταση δεν πέρασε τελικά! Τη σταμάτησαν με τα κορμιά τους τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς, στα σχολεία δεν διδαχτήκαμε την πραγματική ιστορία των ηρώων, που έγιναν οδοδείκτες της λευτεριάς.
Εμείς την θυμόμαστε και τους θυμόμαστε και μας εμπνέουν!
Και διαπιστώνουμε ότι: «Ένας λαός υψώνεται άμα μάθει να μη φοβάται την αλήθεια», όπως έλεγε ο Δημήτρης Γλυνός.
Οι λυσσασμένοι Γερμανοί, μετά από εκείνη την διαδήλωση, ματαίωσαν τα άθλια σχέδιά τους για την παράδοση όλης της Μακεδονίας.

Τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έγιναν, δείχνουν και πάλι την αδιαμφισβήτητη θέληση του Λαού μα
ς να μην χαθεί σπιθαμή ελληνικού εδάφους και να ματαιωθούν τα νέα σχέδια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, διαμελισμού της Ελλάδας και γενικότερα κατακερματισμού των Βαλκανίων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει.
Δημοψήφισμα Τώρα.


-Η ιστοσελίδα της Επιτροπής Αγώνα:
https://www.facebook.com/Epitropi-agona-483575705420607/

-Η σελίδα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην AVAAZ:
https://secure.avaaz.org/el/petition/O_PROEDROS_TIS_ELLINIKIS_DIMOKRATIASI_KYVERNISITA_POLITIKA_KOMMATA_DEN_ThYSIAZOYME_TIN_MAKEDONIADIMOPsIFISMA_TORA/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-533607-O_PROEDROS_TIS_ELLINIKIS_DIMOKRATIASI_KYVERNISITA_POLITIKA_KOMMATA_DEN_ThYSIAZOYME_TIN_MAKEDONIADIMOPsIFISMA_TORA&utm_term=JfOEgb%2Bel&fbogname=%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82

Το κείμενο συλλογής υπογραφών:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ

epitropi.agona@yahoo.com
ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1975. Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πτώση της χούντας και με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων, η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε εκτεταμένη επίδειξη αστυνομικής βίας, καθιστώντας σαφή τα όρια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Συνάμα, αποκαλύπτονταν τόσο η δυναμική ενός εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που τροφοδοτούνταν από τις πρόσφατες μνήμες της αντιδικτατορικής Αντίστασης και κυρίως από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973, όσο και οι αντιφάσεις της Αριστεράς, που δυσκολευόταν να κατανοήσει τον χαρακτήρα του μεταδικτατορικού καθεστώτος και τις πραγματικές αντιθέσεις που αναδείκνυε η ιστορική συγκυρία.
Η απεργία των οικοδόμων και η σύγκρουση
Η απεργία κηρύχτηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των οικοδομικών σωματείων στα οποία κυρίαρχη δύναμη ήταν η παράταξη του ΚΚΕ (η ΕΣΑΚ), ενώ σημαντική ήταν και η δύναμη του ΑΕΜ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ανανεωτικής Αριστεράς (κυρίως του ΚΚΕ εσ.). Υπολογίσιμη ήταν και η παρουσία δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κυρίως της ΠΕΣΠ (συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΜΛΕ), αλλά και τροτσκιστικών οργανώσεων, όπως η ΕΔΕ και η ΟΚΔΕ, της ΟΣΕ κ.λπ. Εντούτοις, ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι πολύ μεγάλο μέρος των οικοδόμων και ιδιαίτερα των πιο νέων, δεν συνδεόταν με κανένα κόμμα, οργάνωση ή παράταξη, καθώς το μικρό χρονικό διάστημα από τη νομιμοποίησή τους δεν άφηνε πολλά περιθώρια ξεκαθαρίσματος της σύγχυσης που προκαλούσε η πολυδιάσπαση της Αριστεράς.
Στα επεισόδια συμμετείχαν χιλιάδες οικοδόμοι, κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, έμπειροι από τις προδικτατορικές κινητοποιήσεις, καθώς και χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους απεργούς. Εξάλλου, εκείνες τις μέρες οι φοιτητές βρίσκονταν σε κινητοποίηση για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης να μετατραπούν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ώστε να ελεγχθεί το ορμητικά αναπτυσσόμενο φοιτητικό κίνημα.
Καθώς οι μνήμες του Νοέμβρη ήταν ζωντανές, κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «δεν έγινε ο Νοέμβρης για τον Καραμανλή» και «το Πολυτεχνείο ήταν η αρχή, θα ‘ρθει κι η σειρά του Καραμανλή», ενώ οι αστυνομικοί αποδοκιμάζονταν με το σύνθημα «αυτοί σκοτώσαν τ’ αδέρφια μας». Χαρακτηριστική του κλίματος της εποχής ήταν και η συμπαράσταση της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, που εκδηλωνόταν ακόμη και με την προμήθεια των διαδηλωτών με κάθε είδους εύφλεκτο υλικό, ακόμη και με τηλεφωνικούς καταλόγους από τα μαγαζιά και τα γραφεία του κέντρου της Αθήνας, που χρησίμευαν στο άναμμα φωτιών για την αντιμετώπιση των δακρυγόνων.
Μετά τη λήξη των συγκρούσεων, που ακολούθησε την αποχώρηση της αστυνομίας από τους δρόμους, υπολογίζονταν σε περισσότερους από 40 οι τραυματισμένοι διαδηλωτές, ενώ υπήρχαν και τραυματίες αστυνομικοί. Δεκάδες ήταν και οι συλληφθέντες, κάποιοι από τους οποίους κρατήθηκαν και πέρασαν από δίκη μετά από λίγες μέρες.
Ουσιαστικά, τα δύο ΚΚΕ δεν μπορούσαν να απαλλαγούν από τον φόβο που προκαλούσε ο ενδεχόμενος (φανταστικός, όπως αποδείχτηκε) κίνδυνος να τεθούν και πάλι εκτός νόμου, με αφορμή τη στήριξη εκδηλώσεων του μαζικού κινήματος που έβγαιναν από το πλαίσιο της αστικής νομιμότητας. Ποιος θυμάται, π.χ., τις αντιδράσεις τους όταν άρχισε να ακούγεται το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», το οποίο χαρακτηριζόταν "αριστερίστικο, τυχοδιωκτικό και προβοκατόρικο"; Θα περνούσαν πολλά χρόνια και θα μεσολαβούσε η άνοδος στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και η διάψευση των φόβων μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής, για να ενταχθεί στη συνθηματολογία της κοινοβουλευτικής Αριστεράς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σεβασμός στη μνήμη του εκλιπόντος Μανου Ελευθεριου δεν εκφράζεται μόνο με την αναγνώριση του έργου του και την αποσιώπηση, για σήμερα τουλάχιστον, όλων εκείνων που ενδεχομένως να θεωρεί κάποιος επικριτέα. Εκφράζεται και με το να μην ανοίγουμε κουβέντες, με τη βεβαιότητα πως δικαιώνεται ακόμη και σε εκείνα που ξέρουμε ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν διαφωνήσει μαζί του.
Για το θέμα της Ελένης Παπαδάκη και το σχετικό βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου δεν είναι αυτή η ώρα που θα κουβεντιάσουμε. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του, με τη σκέψη στο μεγάλο του στιχουργικό έργο.
Σχολιο.- Πράγματι! Δεν το έχω διαβάσει, αλλά είδα σχετική εκπομπή. Απογοήτευση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την παράδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις βρετανικές αρχές διαπραγματεύεται ο Ισημερινός
Αντιμέτωπος με άρση ασύλου από τον Ισημερινό και έξωσή του από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο βρίσκεται ο δημιουργός των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς σε εξέλιξη είναι διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του Εκουαδόρ με τη Βρετανία.
Ο αληταρς σακατης πρόεδρος του Ισημερινού (Εκουαδόρ), Λένιν Μορένο, που εκλεχτηκε με τις σημαιες  της αριστερας αλλα την πουλησε όπως  ο δικος μας ο Τζιφρας, δε σχεδιάζει να συναντηθεί με τον δημιουργό των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος διαμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Βρετανία, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Πηγή κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και στο προεδρικό περιβάλλον που αρνήθηκε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι ο Μορένο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να παραδώσει τον Ασάνζ στις βρετανικές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετέδωσε το Intercept.
Η άρνηση παροχής ασύλου στον Ασάνζ και η έξωσή του από την πρεσβεία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού, Αντρές Τέραν, σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση της χώρας με το Λονδίνο για το μέλλον του Ασάνζ, αν και η ανάμειξη του Μορένο στις συνομιλίες δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 αφότου κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση. Ο ίδιος φοβάται ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν δικαιολογία για την έκδοσή του στις ΗΠΑ οι οποίες τον κατηγορούν για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον πόλεμο του Ιράν. Τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού δήλωσε ότι το άσυλο του Ασάνζ δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκανα δημοσκοπηση σε αναποφασιστους.
Ελεγα «ποιον θες Κουλη η Τσπρα» βαζοντας  το  πιστολι στον κροταφο
5% Τσιπρας
5% Κουλης
90% Πατα το



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ- ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ πριν λιγες μερες,στις 19.07.2018 ψηφιστικε νόμος που ορίζει πως το Ισραήλ είναι «Εβραϊκό κράτος»
Ο νόμος, που κάθε άλλο παρά έχει απλά συμβολική σημασία, εγκρίθηκε λίγο καιρό μετά την 70ή επέτειο από την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Ορίζει πως «το Ισραήλ είναι η ιστορική πατρίδα του Εβραϊκού λαού και αυτός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση σε αυτό».
Ο νόμος καταργεί την αναγνώριση της αραβικής ως επίσημης γλώσσας, ισότιμης με την εβραϊκή, υποβαθμίζοντάς τη σε ένα «ειδικό καθεστώς»
Οι Ισραηλινοί Άραβες αριθμούν περίπου 1,8 εκατ., είναι περίπου το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ (9 εκατ.).


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως καταγγέλλουν κρατούμενοι στην παρακάτω επιστολή που λάβαμε και δημοσιεύουμε, η λειτουργία του «παιδικού επισκεπτηρίου» στον Κορυδαλλό, όπου οι γονείς κρατούμενοι θα μπορέσουν να βλέπουν τα παιδιά τους, σκοντάφτει σε γραφειοκρατικά εμπόδια περί «πολεοδομικών παραβάσεων», πράγμα που δεν συνέβη για το χτίσιμο άλλων χώρων με τον ίδιο τρόπο, όπως το αρχιφυλακείο αλλά και «ολόκληρων πτερύγων»:
Εδώ και κάποιους μήνες στη φυλακή Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο για όλους τους κρατούμενους που βρίσκονται εντός των τειχών της φυλακής. Ύστερα από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών και κατόπιν συνεννόησης με την προηγούμενη διεύθυνση διαμορφώθηκε εντός ενός εσωτερικού προαυλίου με κήπο το πρώτο παιδικό επισκεπτήριο για τις οικογένειες των κρατουμένων.
Ήταν ένα χρόνιο, πάγιο αίτημα των πατεράδων που βρίσκονται εντός των τειχών για να απολαύσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και τις γυναίκες τους, μακριά από το μακρόστενο ημιυπόγειο, με κάγκελα στα παράθυρα, στο οποίο στριμώχνονταν τόσα χρόνια.
Διότι μπορεί να βλέπετε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης να κόβει κορδέλες και να διαφημίζει οικογενειακές μαζώξεις στις φυλακές της περιφέρειας αλλά λίγα έως ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Με μεγάλη θλίψη λοιπόν και αγανάκτηση παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τις ενδοϋπηρεσιακές και γραφειοκρατικές έριδες στο υπουργείο Δικαιοσύνης που ως αποτέλεσμα έχουν να ανακαλύψουν οι ιθύνοντες δήθεν πολεοδομική παράβαση για τον εν λόγω χώρο, με σκοπό όχι μόνο να μη λειτουργήσει έως σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος αλλά να απειλούν και με καταστροφή του. Οι κρατούμενοι έχουν δουλέψει εκατοντάδες εργατοώρες για να διαμορφωθεί το παιδικό επισκεπτήριο, όπως και για το αρχιφυλακείο και ακόμα και για ολόκληρες πτέρυγες, για τις οποίες ουδεμία πολεοδομική παράβαση ανευρέθηκε. Δηλαδή με άλλα λόγια οι οικογένειες των κρατουμένων έγιναν αντικείμενο πολιτικής μικροεκμετάλλευσης και στοχοποιήθηκαν άδικα για άλλη μια φορά.
Η κοινωνία, το υπουργείο και η διεύθυνση της φυλακής πρέπει να αντιληφθούν ότι θα παλέψουμε μέχρι τελευταία ρανίδα αίματος για να μη διαλύονται οι οικογένειες των κρατουμένων και να μη μεγαλώνουν τα παιδιά ουσιαστικά «ορφανά» από πατέρα. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και ας μπει ένα τέλος στο αλισβερίσι με τη σωφρονιστική υπηρεσία, όπου οι συναντήσεις με τις γυναίκες και τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε προϊόν εκδούλευσης και ανελέητου παζαρέματος.
Ας επικρατήσει η ανθρωπιά μια φορά σε αυτό το ζήτημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο χρόνια μετά την εξαγγελία του «παιδικού επισκεπτηρίου» το υπουργείο Δικαιοσύνης μπλοκάρει τη λειτουργία του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τα «παιδικά επισκεπτήρια» εγκαινιάστηκαν με τυμπανοκρουσίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης επί υπουργίας Παρασκευόπουλου το 2016, με πρώτο αυτό των φυλακών Ελαιώνα.
Από τότε εγκαινιάστηκαν «παιδικά επισκεπτήρια» στις φυλακές Γρεβενών(το οποίο λειτουργεί μόλις για 20 λεπτά επισκεπτηρίου, σε μια φυλακή που απέχει 4 ώρες διαδρομή από την Αθήνα και 3 από τη Θεσσαλονίκη), καθώς και στις φυλακές Πατρών και Μαλανδρίνου. Είχε δε εξαγγελθεί και η λειτουργία χώρων συνάντησης συζύγων/συντρόφων με κρατούμενους/κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών, που δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.
Παράλληλα όμως, στις φυλακές Κορυδαλλού έχει κατασκευαστεί αντίστοιχος χώρος με εργασία κρατουμένων – όπως άλλωστε έγινε και στα Γρεβενά – και δωρεές από ιδιώτες, ο οποίος δεν επιτρέπεται να τεθεί σε λειτουργία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 14χρονο παιδί απλως σηκωνει στα χερια του  την παλαιστινιακή σημαία στο τζαμί al-Aqsa σήμερα συνεληφθει και κρατείται. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνόδευαν ισραηλινούς αποίκους που επισκέφθηκαν το τζαμί σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ αφου σκοτωσε 140 αοπλους διαδηλωτες,τραυματισε 16 000 και ακρωτηριασε τουλαχιστον 50 ανθρωπους ,το Ισραηλ αποφασισε να βομβαρδισει χθες ξανα την μεγαλυτερη ανοικτη φυλακη του κοσμου,το ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
(και ακουμε και διαβαζουμε διαφορους κρετινους εδω μεσα που εχουν το θρασος να ειναι φιλο σιωνιστες η και ''ισαποστακιτες''...στα διαλα)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τζούντιθ Μπάτλερ εξαλλη με την απαγορευση του κινηματος μπουκοταζ του Ισραηλ (BDS) και τον στιγματισμο του ως ''αντισημιτισμος''.. Αναλυει και την στηριξη του νεοναζι της ''Λευκης Φυλης'' Ριτσαρντ Σπενσερ στο Ισραηλ (ενω μισει τους Εβραιους, δηλωνει ''Λευκος Σιωνιστης και στηριζει ενα ''καθαρο'' Ισραηλ (χωρις Παλαιστινιους) οπως παραλληλα θελει μια Αμερικη ''καθαρη'' (απο Αφροαμερικανους, Αραβες, Ισπανοφωνους, κομμουνιστες, αναρχικους, γκευ κτλ )
**Η Τζούντιθ Μπάτλερ είναι Αμερικανίδα μετα-στρουκτουραλίστρια φιλόσοφος, η οποία έχει συμβάλει στα πεδία του φεμινισμού, της θεωρίας Queer, της πολιτικής φιλοσοφίας και της ηθικής. Είναι καθηγήτρια στο τμήμα Ρητορικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ.
Η Μπάτλερ πήρε το διδακτορικό της στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Γέιλ το 1984, και η διατριβή της δημοσιεύθηκε με τον τίτλο Subjects of Desire: Hegelian Reflections in Twentieth Century France. Στα τέλη της δεκαετίας του 80, και ενώ κατείχε διάφορες θέσεις διδασκαλίας και έρευνας (όπως για παράδειγμα στο Κέντρο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς), αναμείχθηκε στις «μετά-στρουκτουραλιστικές» προσπάθειες της Δυτικής φεμινιστικής θεωρίας να αμφισβητήσουν τους θεμελιώδεις όρους του φεμινισμού. Η πιο πρόσφατη δουλειά της επικεντρώνεται στην Εβραϊκή φιλοσοφία, στην οποία την απασχολούν κυρίως οι «προ-Σιωνιστικές κριτικές της κρατικής βίας.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΤΗ η Αϊτή, δεν είναι άτυχη μονο επειδή βρίσκεται πάνω απο ένα γεωλογικό ρήγμα που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά άτυχη διότι απο τις 5 Δεκέμβρη του 1492 και την "ανακάλυψή" της από τον Κολόμβο, μέχρι σήμερα, έχει γίνει ένα μόνιμο παιχνίδι στα χέρια αποικιοκρατών, δικτατόρων, σύγχρονων ιμπεριαλιστών και μυστικών υπηρεσιών.......
Μετά την προσάρτηση του νησιού, απο τους Ισπανούς αρχικά και την εξόντωση του ντόπιου πληθυσμού, το νησί Ισπανιόλα, εποικήθηκε με ισπανόφωνους και κυρίως γαλλόφωνους λευκούς καθώς και 500.000 αφρικανούς σκλάβους, που μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να δουλέψουν στη βιομηχανίας ζάχαρης.
Στα μέσα του 17ου αιώνα, το νησί αλλάζει χέρια, και οι Γάλλοι αναλαμβάνουν την νέα τους αποικία...... Χρυσάφι, Ασήμι, Μπανάνες και Ζαχαροκάλαμα.....
Το καλοκαίρι όμως του 1789 οι Αφρικανοί δούλοι επαναστατούν με αρχηγό τον Τουσέν Λουβερτούρ, ενάντια στους Γάλλους αποικιοκράτες, και καταργείται επίσημα η δουλεία... Όχι όμως για πάντα ...
Πάντως το 1803 γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καταργεί την οποιαδήποτε φυλετική διάκριση .......
Στις 15.01.1822 η Αϊτή θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα αναγνωρίσει τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων και μάλιστα στέλνει τότε 25 τόνους καφέ στον Αδαμάντιο Κοραή που βρισκόταν στο Παρίσι, ώστε να πουληθούν για την αγορά οπλισμού, και 100 άνδρες ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων.......... (οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ...... φημολογείται πως σφαγιάστηκαν απο τους "Συμμάχους" μας )
Όμως, η αποικιοκρατία εκείνη την περίοδο άρχισε να ανθεί και στα νησιά αυτά θα συναντηθούν ξανά οι δρόμοι και τα συμφέροντα των μεγάλων αποικιοκρατικών δυνάμεων της Ισπανίας, της Γαλλίας και τέλος των ΗΠΑ.
Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, η μια ανατροπή και εξέγερση θα φέρνει την άλλη ( ...παράλληλα.... το ένα δάνειο το άλλο) εως ότου το 1915 οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την χώρα για 19 χρόνια, μέχρι το 1934 με το πρόσχημα να την προστατεύσουν από τους Γερμανούς (???) ! Έκτοτε οι Αμερικάνοι δεν θα αφήσουν την Αϊτή στην ησυχία της.....
Το 1964 επιβάλλεται με την βοήθεια της CIA, μία από τις χειρότερες δικτατορίες, αυτή του «Πάπα Ντόκ» Ντυβαλιέ, ώστε οι Αμερικάνοι να ελέγχουν καλύτερα την νεοεπαναστατούσα σοσιαλιστική Κούβα.....
τον "Πάπα ντόκ" Ντυβαλιέ, διαδέχτηκε ύστερα ο γιός του «Μπέμπε Ντοκ» Ντυβαλιέ , o οποίος αργότερα (μόλις τον πήρανε στο κυνήγι) θα βρεί ασυλο στην Γαλλία παίρνοντας μαζί τους 900 εκατ. δολάρια από τα κρατικά ταμεία !)
Μέχρι και το 2004, η μικρή χώρα θα αντιμετωπίζει, όπως και η υπόλοιπη λατινική Αμερική, αλλεπάλληλα πραξικοπήματα και δικτατορίες..... με οργανωτή τις ΗΠΑ και εκτελεστή την CIA...... και ενίοτε με την κάλυψη της Ευρώπης (όπως το 1991 και τον εμπορικό αποκλεισμό)....
Σήμερα η Αϊτή είναι η φτωχότερη χώρα της Αμερικής (με το 76% του πληθυσμού να ζει με κάτω από 2$ την ημέρα), όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι βασικές υποδομές , ώστε να λειτουργεί ως κράτος...... (χάριν στην άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική και το καθεστώς υποτέλειας) .
Για αυτό και αναρωτιέται ο Αϊτινός δημοσιογράφος, Ετάν Ντιπέν το 2010 μετα εναν καταστροφικο σεισμο :
"Ακούμε για την Αϊτή μονάχα ύστερα από πραξικοπήματα ή φυσικές καταστροφές. Μετά τον μεγάλο σεισμό, καθένας θα χύσει το δάκρυ του. Μα θα έρθει κι αυτή η καταστροφή να προστεθεί στις άλλες, που κάθε άλλο παρά ήταν αναπόφευκτες. Χωρίς αυτές η σημερινή τραγωδία δεν θα ήταν το ίδιο σκληρή. Και θα μπορούσαν να σωθούν πολύ περισσότερες ζωές. Γιατί οι συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής δεν είναι ποτέ ίδιες σε μια χώρα πλούσια και σε μια χώρα φτωχή, κατεστραμμένη και λεηλατημένη. Θα πρέπει άραγε να είμαστε ικανοποιημένοι από την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ και της Γαλλίας, που ήταν οι επικυρίαρχοι της Αϊτής;"
Και παράλληλα στην Αμερική, βγάζουν στην τηλεόραση τον κάθε καραγκιόζη, όπως ο ευαγγελιστής τηλε-πάστορας Πατ Ρόμπερτσον που μιλά, για συμφωνίες των Αϊτινών με τον διάβολο.."Αρχικά οι Αϊτινοί ήταν υπό τον ζυγό των Γάλλων, του Ναπολέοντα Γ' ή δεν ξέρω ποιου. Μαζεύτηκαν και έναναν συμφωνία με το Διάβολο. Του είπαν: θα σε υπηρετήσουμε αν μας απαλλάξεις από τους Γάλλους. Είναι αληθινή ιστορία. Και ο διάβολος είπε: Εντάξει, έκλεισε η συμφωνία. Και από τότε πέφτουν από τη μια συμφορά στην άλλη."
Μετά τον σεισμό αυτό, όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κανείς δεν αναζητά τις αιτίες........ αιτίες που θα χτυπούν κάθε τόσο , τις φτωχές και καταχρεωμένες χώρες......Σε κάποιες χώρες χτίζονται ουρανοξύστες που αντέχουν την οποιαδήποτε φυσική δύναμη, σπαταλώντας εκατομμύρια τόνους ατσαλιού και σκυροδέματος, και απο την άλλη βλέπουμε παραγκουπόλεις που περιμένουν απλά να φυσήξει και να πέσουν, ώστε να καταπλακώσουν μερικούς που γεννηθήκαν σκλάβοι από "ατυχία".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Απο τον Φρηντμαν στον Πινοσετ, εγκαινιαστηκε ο νεοφιλελευθερισμος, ξεπουληθηκε ο χαλκος της Χιλης και δολοφονηθηκαν χιλιαδες.
Μετα το χαλκο σειρα ειχαν τα σχολεια, οι δρομοι, τα νοσοκομεια, ακομη και οι φυλακες. Ολα στα χερια μιας χουφτας επιχειρηματιων.
Απο τον Πινοσετ στον Πινέιρα, εδραιωνεται ο νεοφιλελευθερισμος και ξεπουλιεται ακομη και η φυση.
Ακομη και το νερο των Ανδεων.
Τωρα ξεπουλιεται το μεγαλυτερο εθνικο παρκο της Χιλης. Το Σιετε Ταζας 160 χλμ απ το Σαντιαγο, με καταρρακτες και λιμνες, παει στα χερια της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας".
Ο νεοφιλελευθερισμος ξεκοκκαλιζει ολοκληρες χωρες και χωνευει λαους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά καρκινικά κύτταρα έτσι ώστε να επιτίθενται στον εαυτό τους (καρκίνο) και στην συνέχεια τα τοποθέτησαν στον ασθενή με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.
Ίσως να είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη θεραπεία του καρκίνου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα
 Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 13:32
Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε στις 12.00 το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή της Κινέτας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο ελικόπτερα.
Οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί που φαίνονται ακόμα και από το κέντρο της Αθήνας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/7/18
ΠΑΟΚτσήδες κατά κυβερνητικού εκπροσώπου στην Κατερίνη - Απειλούν να ματαιώσουν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
Η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Οι Παοκτζήδες κυκλοφόρησαν χθες ανακοίνωση: "Ενημερώνουμε τους κυβερνώντες, πως τους περιμένουμε την Πέμπτη 26 Ιουλίου, να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική εκδήλωση προδοτών στην Κατερίνη.
Ανεπιθύμητοι στην ΠΙΕΡΙΑ μας!!!!!
Ανεπιθύμητοι στην πανέμορφη ΚΑΤΕΡΙΝΗ μας!!!!!!
φίλοι ΠΑΟΚ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η πλατεία συντάγματος κείται μακράν και σε λίγο μερικά νησάκια θα κείται πολύν μακράν!!!!!!
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ 3 ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ!
Όταν ο Τσίπρας μιλούσε και έλεγε ότι έχουμε να διευθετήσουμε το θέμα των συνόρων αυτό εννοούσε! Αυτό...
Διαπόντια νησιά: Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί. Αυτά τα νησιά τα οποία ανήκουν στο ύστατο όριο της μεθοριακής γραμμής μας και προσδιορίζουν την ελληνική ΑΟΖ σε σχέση με την Αλβανία.
Ιδού, τα βλέπετε. Τα 3 αυτά νησάκια, το Μαθράκι, η Ερεικούσα και οι Οθωνοί περνάνε στα χέρια της Αλβανίας, μια και θα ανήκουν πλέον στην Αλβανική ΑΟΖ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αληθινή αγάπη της πατρίδος όχι μόνο δεν γεννά μίσος για τις άλλες πατρίδες, αλλά και ζητεί πρώτα απ’ όλα να σέβεσαι και το ξένο πατριωτισμό. Καμία πατρίδα δεν είναι απολύτως ανώτερη από τις άλλες. Για σένα είναι ανώτερη η δική σου, για τον ξένο η δική του. Όπως για τον εαυτό σου, έτσι και για την πατρίδα σου, ποτέ μην επιδοκιμάζεις να αδικεί τις άλλες πατρίδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΟΣΕ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων Καταγγέλλει Απευθείας Ανάθεση Σιδηροδρομικών Μελετών στην Αττική Οδό
Σε σοβαρές καταγγελίες για απευθείας ανάθεση, στην Αττική Οδό, των μελετών για τις επεκτάσεις του Προαστιακού προς την Ραφήνα και το Λαύριο προέβει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «ακατανόητο παραγκωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από τη διαχείριση των μελλοντικών σιδηροδρομικών έργων της Αττικής, αλλά και όλης της επικράτειας», και ζητά την παρέμβαση της διοίκησης της εταιρείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει καί η ΔΕΣΦΑ!!! Επεσαν οι υπογραφες για την πωληση του 66% της ΔΕΣΦΑ!
Τελικά τά συριζόπανα δέν ειναι πολιτικοί είναι κανονικοί Ντήλερ.Οταν πέσουν θά μάθουμε καί τίς δικές τους μίζες πού πήραν κατω από τό τραπέζι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 22 Ιουλίου 1943, πάνδημο Συλλαλητήριο 400.000 Λαού στην Αθήνα, οργανωμένο από το ΕΑΜ , ματαιώνει την παράδοση της Μακεδονίας στους Βουλγάρους κατακτητές. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου η Παναγιώτα Σταθοπούλου ορθώθηκε μπροστά στο τάνκ, το οποίο δεν σταμάτησε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ είναι συνδεδεμένα με την πρεσβεία του Εκουαδόρ απ΄όπου,λένε,εντός ολίγου θα γίνει έξωση στον Ασάνζ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι μια #εβραία, και τυφλώθηκε στο ένα μάτι από το #idf επειδή είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την #παλαιστίνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλη μια νύχτα έντασης και ρίψης χημικών στη Λευκίμμη
23/7/2018 – 1.06
Ενα ακόμα βράδυ έντασης έζησε η Λευκίμμη την Κυριακή καθώς κατά το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που έγινε στο Νεοχώρι κάτοικοι προσπάθησαν να
κατευθυνθούν στο ΧΥΤΑ αλλά απωθήθηκαν και πάλι από την Αστυνομία με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων ξέσπασε και φωτιά στο Νεοχώρι όπου επενέβη η Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομοκράτες οι επαναστάτες του 1789, σύμφωνα με την ελληνική Βικιπαίδεια!
«Οχλοκρατικό επεισόδιο» η κατάληψη της Βαστίλλης!
Έτσι χαρακτηρίζεται ένα τεράστιας εμβληματικής σημασίας ιστορικό γεγονός στην ελληνική Βικιπαίδεια: Η εισαγωγή στο σχετικό λήμμα («Αλωση της Βστίλης») έχει κατά λέξη ως εξής (ανάκληση στις 14.7.2018):
Η Άλωση της Βαστίλης φερόμενη εναλλακτικά ως Κατάληψη, ή Παράδοση, ή Πτώση της Βαστίλης ήταν ένα οχλοκρατικό, τρομοκρατικό επεισόδιο που συνέβη στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου του 1789 κατά το προοίμιο της Γαλλικής Επανάστασης και που αφορούσε την ένοπλη κατάληψη των φυλακών «Βαστίλης Αγίου Αντωνίου» όπως ήταν ο επίσημος τίτλος, με στόχο τη διαρπαγή του φυλασσόμενου εκεί οπλισμού.
Το επεισόδιο αυτό καθεαυτό, εκτός των 200 περίπου θυμάτων, ήταν περιορισμένης σημασίας και καμία ουσιώδη πολιτειακή αλλαγή ή κάποιο άλλο συνταρακτικό γεγονός δεν επέφερε. Παρά ταύτα η μετέπειτα προπαγάνδα (ενενήντα χρόνια αργότερα) το ανήγαγε σε σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης, καθιερώνοντας μάλιστα την ημερομηνία του γεγονότος σε εθνική επέτειο της Γαλλίας.
Στη γαλλική Wikipedia, στο ίδιο σημείο, αναφέρεται ότι ακόμα και αν η σημασία της  κατάληψης της Βαστίλλης μπορεί, από στρατιωτική άποψη, να θεωρηθεί σχετική, οι πολιτικές της συνέπειες ήταν υπαρκτές και τεράστιες. Ήταν ένας σεισμός που συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη εκείνης της εποχής.  Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ακόμα κάποιοι υποβαθμίζουν τη σημασία της κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων στη ρωσική επανάσταση και μιλάνε για «σκηνοθετημένο γεγονός».
Eίμαστε αντι-βικιπαιδιστές. Η Wikipedia, στις διάφορες γλωσσικές εκδοχές της είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μόνο που στο γόνιμο αυτό χωράφι μπορεί να φυτρώσουν πολλά τοξικά ζιζάνια. Όμως αυτοί οι χαρακτηρισμοί («οχλοκρατικό, τρομοκρατικό επεισόδιο») βγάζουν μάτι και μας υπενθυμίζουν το πόσο πολύ πρέπει κανείς να προσέχει όταν στηρίζεται αποκλειστικά σε διαδικτυακές πηγές.
Η σύνταξη των wiki-λημμάτων ακολουθεί παντού μια τυπολογία: περιγραφή, όσο γίνεται αντικειμενική, του θέματος και ακολουθούν οι επιμέρους ενότητες. Οι υποκειμενικές κρίσεις είναι θεμιτές, αρκεί να μην μπερδεύονται με τα γεγονότα και να αναφέρεται η πηγή τους.
Στο αντίστοιχο λήμμα στην αγγλική Wikipedia (βλ. «Storming of  Bastille) η εισαγωγή είναι ουδέτερη και περιεκτική, χωρίς αυτούς τους εμπαθείς χαρακτηρισμούς.
Ασφαλώς, οι θηριώδεις «γουικιπαιδικές» γκάφες συνυπάρχουν με εξαιρετικά καλογραμμένα και περιεκτικά λήμματα, όμως εδώ απορεί κανείς: οι ελληνόφωνοι υπάλληλοι της γαλλικής πρεσβείας αποδέχονται αυτή την προσβολή ή απλώς την αγνοούν;
 https://mao.gr/bastille/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δαμασκός: «Εγκληματική επιχείρηση» η απομάκρυνση μελών των Λευκών Κρανών από το Ισραήλ
 Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 14:26
Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την απομάκρυνση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης δηθεν «εθελοντών διασωστών» Λευκά Κράνη που κατέφυγαν στην Ιορδανία με τη βοήθεια του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική επιχείρηση».
«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή την χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο SANA.
Οι διασώστες που δρουν στις ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές της Συρίας,  απομακρύνθηκαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν για να φτάσουν τελικά στην Ιορδανία. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βοήθησε στην επιχείρηση αυτή έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών.
Η Συριακη Δημοκρατια έχει κατηγορήσει με αποδειξεις τα Λευκά Κράνη ότι είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων και ότι συνεργάζονται με τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες  για την ανατροπή της Συριακης Δημοκρατιας και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κέρκυρα: Νύχτα επεισοδίων στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη
 Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 11:54
Επεισόδια σημειώθηκαν για άλλη μια νύχτα στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας.
Χθες το βράδυ, τοπικοί σύλλογοι της Λευκίμμης διοργάνωσαν μια πορεία προς ένα εκκλησάκι στην περιοχή Μεσοράχια που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του ΧΥΤΑ.
Λίγο πριν από τη λήξη της συγκέντρωσης δημιουργήθηκε ένταση και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.
Οι κάτοικοι της Λευκίμμης διαμαρτύρονται για τη χρήση του ΧΥΤΑ από τον δήμο για την επεξεργασία των αποβλήτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην επιχείρηση από το Ισραήλ φυγάδευσης των White Helmets εκκενώθηκαν 3000 τρομοκράτες μεταξύ αυτών μέλη ειδικών δυνάμεων, αξιωματικοί και πράκτορες τρίτων χωρών και του Κόλπου.

Πηγές την Κυριακή το απόγευμα αποκάλυψαν ότι όσοι φυγαδεύθηκαν  δεν είναι όλοι μέλη της οργάνωσης  « Λευκά κράνη » με διασυνδέσεις με την Αλ Νούσρα αλλά και αξιωματικοί και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών  του Κόλπου.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός εκείνων που μεταφέρθηκαν από τη νότια Συρία μέσω του Ισραήλ στην Ιορδανία και στις χώρες του Ατλαντικού υπερέβησαν τους 3000 τρομοκράτες.
Σημειωτέον ότι τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών  και των ειδικών δυνάμεων υπό  το έμβλημα των « White Helmets » είναι 800,  διαφορετικών εθνικοτήτων, oι υπόλοιποι προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ, και είναι περίπου 2200.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι 800  θα προωθηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση διατάχθηκε  από την Ουάσιγκτον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



800 αξιοπρεπείς εθελοντές διασώστες της φιλανθρωπικής οργάνωσης "λευκά κράνη", γνωστοί και στην Ελλάδα για τη βράβευσή τους στο Χόλιγουντ με Όσκαρ, για τα 9 ντοκιμαντέρ που η ΕΡΤ μας μας προβάλλει αδιαλείπτως 8 χρόνια για να εμπεδώσουμε τον εθελοντισμό των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας, για την "αποκάλυψη των χημικών του χασάπη Άσαντ"... διέφυγαν τη σύλληψη και δίκη μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ προς το Ισραήλ... Θα τους δοθεί άσυλο από πρόθυμες ευρωπαϊκές χώρες... Ο κύριος Κοτζιάς και Βίτσας... έχουν αναλάβει δέσμευση απέναντι στην κυρία Μέρκελ για τον αριθμό αυτών που θα μπορέσει να δώσει άσυλο η Ελλάδα και να τους ενσωματώσει -δεν θα είναι δύσκολο, μιας κι οι άνθρωποι είναι εθελοντές ειρηνόφιλοι- στην ελληνική κοινωνία;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά
 Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, 09:17
Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός χθες το βράδυ από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.
Ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε αφότου δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους ισραηλινοναζιστες στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, πρόσθεσε το υπουργείο.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.
«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις, όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών» επεσήμανε ο σιωναζιστικος στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι ισραηλινοναζιστες  στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινοναζιστικός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ στα ορυχεια βωξιτη στη Μεγαριδα
Με σύμπνοια για κινητοποιήσεις εναντίον των γεωτρήσεων για βωξίτη στα Γεράνεια όρη, συνεδρίασαν Δήμος και φορείς των Μεγάρων, την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017. Ομόφωνα ψηφίστηκε σχετικό ψήφισμα
Εχετε ακόμα απορίες για την τεράστια φωτιά στη Κινετα και στα Γεράνεια ορη;

Στα τέλη του περασμένου Ιούνη δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της ανώνυμης μεταλλευτικής εταιρείας του όμιλου Μυτιληναίου “ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.” -με την υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)- για διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεγαρέων και σε έκταση 50.000 στρεμμάτων.
Τα Μέγαρα είναι ένας προνομιακός τόπος που απλώνονται από τα Γεράνεια Όρη μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο (Αλεποχώρι, Μάζι), τα παράλια του Σαρωνικού (Νέα Πέραμος, Κινέτα, Πάχη, Βαρέα) και το όρος Πατέρας. Αυτό το φυσικό περιβάλλον, με τα ενδημικά φυτά, τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου, τις παραλίες και τους ορεινούς προορισμούς απειλείται από τα καταστροφικά σχέδια του όμιλου Μυτιληναίου που επιδιώκει να βάλει στο χέρι επιπλέον μέρος του ορυκτού πλούτου της χώρας σε βάρος μιας ακόμα τοπικής κοινωνίας και όπως έχει αποδείξει η πείρα άλλων περιοχών, με ίδιες ή παρόμοιες εξορυκτικές δραστηριότητες, σε βάρος του περιβάλλοντος. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας δραστηριότητας, είναι γνωστές και μια ματιά στο τί συμβαίνει στην Φωκίδα είναι αρκετή για να πειστει κανείς για τη βλαπτικότητά της.

Συλλογή Υπογραφών:
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Perivallontos_Energeias_Ypoyrgo_Giorgo_Stathaki_AnYpoyrgo_OHI_STIN_EXORYXI_VOXITI_STA_MEGARA_Geraneia_Ori/?cUyalmb
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ (Γεράνεια Όρη)
1.095 υπογραφές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δευτερη γλωσσα» τα αραβικα στην Αθηνα. Σε πινακιδες νοσοκομειων, Δημοσιων Υπηρεσιων, ακομα και λεωφορειων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Ιρανός στρατηγός Ghasem Soleimani... δίπλα στο κατεχόμενο Γκολάν...
Ο φόβος και τρόμος για τους ναζί-σιωνιστές!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΣΧΟΣ! ΟΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ και λειτουργούν μόνο τα ...διόδια

Μέσα στις στιγμές Αποκάλυψης, την ώρα που καίγονται οι περιουσίες των συμπολιτών μας, τα ζώα και τα δέντρα, το μόνο που λειτουργεί σα να μη συμβαίνει τίποτα είναι τα διόδια των νταβατζήδων μεγαλοεργολάβων, που συνεχίζουν να εισπράττουν από τον πανικόβλητο κόσμο.
Ήταν άλλωστε δίκαιο και έγινε πράξη...

Ο κόσμος καίγεται στην Κινέτα και οι "φωστήρες" έχουν τα διόδια σε λειτουργία, και στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στους παράδρομους δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την διέλευση των ανθρώπων που προσπαθούν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιες είναι οι χώρες που πρόθυμα θα δώσουν άσυλο στα κτήνη;
Τα "Λευκά Κράνη", οι δολοφόνοι της Συρίας, μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης...

800 φονιάδες φυγαδεύτηκαν από το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τους δώσει άσυλο σε διάφορες χώρες...
Η Ελλάδα θα συμμετέχει στην παροχή ασύλου σε δολοφόνους τρομοκράτες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε διαδήλωση κατά της Τουρκίας εξελίχθηκε το πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Κομοτηνή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ανατολική Ghuta μετά την απελευθέρωσή της