Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τεταρτη 25 Ιουλιου 2018


Τοσα θυματα από πυρκαγια, μονο σε πολεμο γινονται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγός Ζιαζιάς: Ξεσπά ο πρώην Α/ΓΕΣ για την εθνική τραγωδία!
Δεν έγινε,  ορθή αρχική εκτίμηση της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς. Δεν ελήφθη άμεσα απόφαση εκκένωσης της περιοχής
 24.07.2018 | 21:35
Σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής και τη δυσαρέσκειά του για την ανευθυνότητα των αρχών.
Δείτε το σχετικό μήνυμα:
Δυστυχώς η Ελλάδα αιμορραγεί και πάλι.
Αμείλικτα ερωτήματα πλανώνται στα χείλη κάθε εχέφρονα Ελληνα, για την νέα τραγωδία που χτύπησε αλύπητα την χωρα μας.
Η πυρκαγιά ήταν πράγματι μια " Μέγα πυρκαγιά" με ολα τα επακόλουθα που γνωρίζουν οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής και ετσι επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν.
Δεν έγινε, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, απο την Πολιτικη Προστασία, ορθή αρχική εκτίμηση της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, ούτε εκτιμηση ρίσκου. Για αυτό δεν ελήφθη άμεσα απόφαση εκκένωσης της περιοχής, όπως προβλέπουν τα υφιστάμενα σχέδια. Δυστυχως καθε καλοκαίρι είμαστε στο ιδιο εργο θεατές. Δεν βγάλαμε συμπερασματα, διδαγματα απο την φονική πυρκαγιά του 2007.
Τα πιο θερμά συλλυπητήρια, με βαθιά οδύνη, στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν σε αυτή την απίστευτη τραγωδία. Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα, να δούμε τις αιτίες και επιτέλους κάποτε να δουμε τους διαχρονικά αλλά και τους σημερινούς υπεύθυνους.
Ομως η σκέψη όλων μας αυτες τις ώρες είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται ακομη στα καταστροφικά πύρινα μέτωπα και στους ηρωικούς πιλότους και πυροσβέστες μας , στους Εθελοντές πυροσβέστες ,που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψουν ανθρώπους, περιουσίες και υποδομές.
Δυστυχως και παλι η Ελλάδα αιμορραγεί.
Η λέξη πρόληψη είναι άγνωστη στους υπεύθυνους και τώρα συσκέπτονται πάνω στα καμένα και στον πόνο των ανθρώπων, σε απευθείας σύνδεση με τηλεοπτικά μεσα, πρωτόγνωρες συμπεριφορές και δρασεις και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Φαίνεται ότι στη χώρα μας διαχρονικά πάνω από όλα είναι η καρέκλα της εξουσίας και όχι το πατριωτικό καθήκον. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κινετα, που θελει να φτιαξει μεταλεια βωξιτη ο Μυτιληναιος, και αντιδρουν οι κατοικοι της περιοχης, και ηθελε καμμενα δεντρα, χωραφια και σπιτια, αλλα όχι νεκρους ανθρωπους για να μη δημιουργηθουν φασαριες, πηγε η αστυνομια και η πυροσβεστικη και εβγαζε σηκωτο τον κοσμο από τα σπιτια του για να τον παει σε ασφαλης  περιοχες, ειχαμε καμμενα σπιτια, αλλα όχι καμμενους ανθρωπους.
Στη Ραφηνα, στον Αγιο Αντρεα, στο Ματι, στο Νέο Βουτσα, καμιια αστυνομια και πυροσβεστικη δεν πηγε να οδηγησει τον κοσμο σε ασφαλης περιοχες! Δεν υπηρχε  βλεπεις καποιο συμφερον!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΕ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε
Παν. Λαφαζάνης: Αδιανόητο μέρες εθνικού πένθους κυβέρνηση, τραπεζίτες και επίορκοι συμβολαιογράφοι να επιμένουν στην εκτέλεση ληστρικών πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.
«Μέρες σαν κι αυτές, όπου όλη η Ελλάδα είναι βυθισμένη σε βαρύ πένθος και θρηνεί, εξ αιτίας της πύρινης λαίλαπας, δεκάδες νεκρούς, ενώ εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει παρανάλωμα, αφήνοντας κυριολεκτικά στον δρόμο πολλές οικογένειες, θεωρούμε αδιανόητο να εκτελούνται τις ίδιες μέρες,  καιπροκλητικά θρασύτατα, ληστρικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και ακινήτων.
Θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, την ίδια ώρα που με την διαχρονική πολιτική τους φέρουν βαρύτατη ευθύνη για σπίτια και περιουσίες που έχουν καεί, την ίδια ώρα με το άλλο χέρι μαζί με τους τραπεζίτες και μία δράκα επίορκων συμβολαιογράφων, να προβαίνουν σε σκοτεινούς πλειστηριασμούς, αρπάζοντας σπίτια και ακίνητα του ελληνικού λαού, τον οποίον η κρίση έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση.
Αυτήν την ώρα του γενικού πένθους καλούμε την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τους συμβολαιογράφους να ακυρώσουν αμέσως τους αυριανούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης (25/7), στο πλαίσιο της γενικής ακύρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει ότι πενθεί για ανθρώπινα θύματα και λυπάται για την απώλεια σπιτιών και περιουσιών και την ίδια ώρα να προκαλεί με ληστρικές επιδρομές πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκών ακινήτων.
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, το κίνημα και η ΛΑΕ θα δώσουν την Τετάρτη και ώρα 13:30 μ.μ. το παρόν, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, σε αγωνιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφεία για να ματαιώσουν παράνομους και αντισυνταγματικούς πλειστηριασμούς.»
Αθήνα 24/7/2018
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αφού κάνει μικροπολιτικές συγκρίσεις, αναφερόμενη σε αριθμούς νεκρών, γιατί να μην κάνει και πλακίτσα, χλευάζοντας τους νεκρούς;
Ευγενια Λουπάκη (δημοσιογραφος του ραδιοσταθμου Κοκκινο, γυναικα του Θ. Καρτερου)
Αν δεν μας καψει θα μας πνιξει.
Ναυαγοι στο μετρο Χαλανδριου οπου η βροχη είναι τρομακτικη.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, οι εκκλήσεις για ιατροφαρμακευτικό υλικό αποκαλύπτουν την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν ανάγκες σε μια κρίσιμη στιγμή.
Ε! Αυτό που έγραψα τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί "χολή" και "εμπάθεια".
Ενώ το να λες, "Και τι να κάνουμε τώρα; Σώνει και καλά να είναι τα νοσοκομεία εξοπλισμένα, ακόμη κι αν έχουν ξαφνικά μερικές δεκάδες τραυματίες; Τι απαίτηση είν' αυτή;", δείχνει υπευθυνότητα. Και πάνω απ' όλα, ανθρωπιά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



190 πυροσβέστες στη μάχη κατά της φωτιάς στην ανατολική Αττική και άλλοι 150 στη δυτική.
8.000 αστυνομικοί στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Τελικά, λεφτά υπάρχουν ή όχι;
Σχολιο.- Και 2.500 στην ΕΡΤ... 540 στην Fraport. Τσάμπα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εθνικό πένθος, αλλά σήμερα οι πλειστηριασμοί θα γίνουν κανονικά.
Ε, ναι! Ο ελληνικός λαός, το έθνος των εργαζομένων, πενθεί.
Η κυβερνητική αλητεία, τα ΜΑΤ και οι τράπεζες γιατί να πενθήσουν;


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν παρακολουθήσει κάποιος τις αντιδράσεις των κυβερνητικών παραγόντων και των φερεφώνων τους στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έπρεπε να αποδεχθεί τη σύσταση για “σιωπή” μπροστά στην εθνική τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, σε τραυματισμούς εκατοντάδων, στην καταστροφή χιλιάδων περιουσιών.
Όπως συνέβη και στην περίπτωση των αλλεπάλληλων καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής, η σύσταση για “σιωπή” στον καταλογισμό ευθυνών σ’ αυτούς που έχουν την κυβερνητική ευθύνη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, αποτελεί μια προκλητική σύσταση αποδοχής της απουσίας εναλλακτικής λύσης, του διαβόητου ΤΙΝΑ.
Η παντελής αδυναμία αντιμετώπισης των καταστροφών από μια κυβέρνηση που, όπως και οι προηγούμενες, εμφανίζεται ως θεατής της εκάστοτε τραγωδίας, επιχειρείται να συγκαλυφθεί πίσω από τη μοιρολατρική αποδοχή της κακής μοίρας του τόπου και του λαού.
Και είναι αυτή ακριβώς η επιδίωξη που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την παραμονή στην εξουσία των μαθητευόμενων μάγων, που θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και για την απώλεια της ζωής τόσων και τόσων ανθρώπων, δεν ευθύνεται παρά μόνο το “κακό το ριζικό μας”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αποδεχτούμε τη σιωπή στον καταλογισμό ευθυνών σ' αυτούς που έχουν την κυβερνητική ευθύνη, θα βουλιάξουμε ως κοινωνία στην πιο μαύρη μοιρολατρία. Το ΤΙΝΑ, πάνω στο οποίο έχει στηριχτεί η πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης, θα επεκταθεί ως ιδεολογία σε οτιδήποτε τραγικό συμβαίνει σ' αυτό τον τόπο. Θα πνιγόμαστε και θα καιγόμαστε μαζικά, και θα υπομένουμε καρτερικά τη μοίρα μας.
Ευτυχώς που η κοινωνία μας δεν έχει αποκτηνωθεί όσο θα το ήθελαν, παρά τις τόσο επίμονες προσπάθειές τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπροστά στην τραγωδία, η σιωπή και η συγκάλυψη αυτών που συνέβαλαν καθοριστικά στο εφιαλτικό αποτέλεσμα (που δυστυχώς δεν το έχουμε δει ακόμη σε όλη του την έκταση) είναι συνενοχή. Κι εγώ παλιάνθρωπος δεν θα γίνω.
Δεν είναι δυνατόν ν' αφήσω ασχολίαστη τη δήλωση του δημάρχου της Ραφήνας ότι η κυβερνητική αληταμπουρία δεν εξέδωσε καμιά εντολή εκκένωσης της περιοχής, αφήνοντας τον κόσμο στην τύχη του. Παραδίδοντάς τον στις φλόγες.
Ούτε την αθλιότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των πυροπαθών με προσφυγή στους πολίτες, καθώς τα οικονομικά του κράτους δεν το επιτρέπουν, ως ελεγχόμενα από τους θεσμούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη και η διανομή νερού και τροφής και η προσφορά στέγης στους πυρόπληκτους, έχει αφεθεί στην καλή διάθεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των εργατικών συνδικάτων και των πολιτών.
Δεν υπάρχει μηχανισμός για τέτοια από την κυβέρνηση ή την Περιφέρεια. Δεν περισσεύουν λεφτά. Η πρώτη τα δίνει στα ΜΑΤ και η δεύτερη στον Μελισσανίδη.
Άσε που οι θεσμοί δεν επιτρέπουν σπατάλες για πυροσβέσεις, που δεν γεμίζουν τα ταμεία των τραπεζών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ώστε ο σεβασμός στους νεκρούς επιβάλλει να μην ασκούμε κριτική στους δολοφόνους τους.
Το ακούγαμε επί χρόνια από νεοδημοκράτες και πασόκους, κάθε που είχαμε μια καταστροφή και φυσικά επικρίναμε την εκάστοτε κυβέρνηση για την αδιαφορία της να θωρακίσει τη χώρα από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Σήμερα το ακούμε και από συριζαίους, που φώναζαν κι αυτοί μαζί μας, μέχρι πριν λίγα χρόνια. Και τώρα κάνουν επίδειξη αναλγησίας και παλιανθρωπιάς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αφού κάνει μικροπολιτικές συγκρίσεις, αναφερόμενη σε αριθμούς νεκρών, γιατί να μην κάνει και πλακίτσα, χλευάζοντας τους νεκρούς;
Ευγενια Λουπάκη (δημοσιογραφος του ραδιοσταθμου Κοκκινο, γυναικα του Δραγασακη)
Αν δεν μας καψει θα μας πνιξει.
Ναυαγοι στο μετρο Χαλανδριου οπου η βροχη είναι τρομακτικη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, οι εκκλήσεις για ιατροφαρμακευτικό υλικό αποκαλύπτουν την αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν ανάγκες σε μια κρίσιμη στιγμή.
Ε! Αυτό που έγραψα τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί "χολή" και "εμπάθεια".
Ενώ το να λες, "Και τι να κάνουμε τώρα; Σώνει και καλά να είναι τα νοσοκομεία εξοπλισμένα, ακόμη κι αν έχουν ξαφνικά μερικές δεκάδες τραυματίες; Τι απαίτηση είν' αυτή;", δείχνει υπευθυνότητα. Και πάνω απ' όλα, ανθρωπιά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



190 πυροσβέστες στη μάχη κατά της φωτιάς στην ανατολική Αττική και άλλοι 150 στη δυτική.
8.000 αστυνομικοί στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Τελικά, λεφτά υπάρχουν ή όχι;
Σχολιο.- Και 2.500 στην ΕΡΤ... 540 στην Fraport. Τσάμπα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εθνικό πένθος, αλλά σήμερα οι πλειστηριασμοί θα γίνουν κανονικά.
Ε, ναι! Ο ελληνικός λαός, το έθνος των εργαζομένων, πενθεί.
Η κυβερνητική αλητεία, τα ΜΑΤ και οι τράπεζες γιατί να πενθήσουν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν παρακολουθήσει κάποιος τις αντιδράσεις των κυβερνητικών παραγόντων και των φερεφώνων τους στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έπρεπε να αποδεχθεί τη σύσταση για “σιωπή” μπροστά στην εθνική τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, σε τραυματισμούς εκατοντάδων, στην καταστροφή χιλιάδων περιουσιών.
Όπως συνέβη και στην περίπτωση των αλλεπάλληλων καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής, η σύσταση για “σιωπή” στον καταλογισμό ευθυνών σ’ αυτούς που έχουν την κυβερνητική ευθύνη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας, αποτελεί μια προκλητική σύσταση αποδοχής της απουσίας εναλλακτικής λύσης, του διαβόητου ΤΙΝΑ.
Η παντελής αδυναμία αντιμετώπισης των καταστροφών από μια κυβέρνηση που, όπως και οι προηγούμενες, εμφανίζεται ως θεατής της εκάστοτε τραγωδίας, επιχειρείται να συγκαλυφθεί πίσω από τη μοιρολατρική αποδοχή της κακής μοίρας του τόπου και του λαού.
Και είναι αυτή ακριβώς η επιδίωξη που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την παραμονή στην εξουσία των μαθητευόμενων μάγων, που θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα, ακόμη και για την απώλεια της ζωής τόσων και τόσων ανθρώπων, δεν ευθύνεται παρά μόνο το “κακό το ριζικό μας”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αποδεχτούμε τη σιωπή στον καταλογισμό ευθυνών σ' αυτούς που έχουν την κυβερνητική ευθύνη, θα βουλιάξουμε ως κοινωνία στην πιο μαύρη μοιρολατρία. Το ΤΙΝΑ, πάνω στο οποίο έχει στηριχτεί η πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης, θα επεκταθεί ως ιδεολογία σε οτιδήποτε τραγικό συμβαίνει σ' αυτό τον τόπο. Θα πνιγόμαστε και θα καιγόμαστε μαζικά, και θα υπομένουμε καρτερικά τη μοίρα μας.
Ευτυχώς που η κοινωνία μας δεν έχει αποκτηνωθεί όσο θα το ήθελαν, παρά τις τόσο επίμονες προσπάθειές τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπροστά στην τραγωδία, η σιωπή και η συγκάλυψη αυτών που συνέβαλαν καθοριστικά στο εφιαλτικό αποτέλεσμα (που δυστυχώς δεν το έχουμε δει ακόμη σε όλη του την έκταση) είναι συνενοχή. Κι εγώ παλιάνθρωπος δεν θα γίνω.
Δεν είναι δυνατόν ν' αφήσω ασχολίαστη τη δήλωση του δημάρχου της Ραφήνας ότι η κυβερνητική αληταμπουρία δεν εξέδωσε καμιά εντολή εκκένωσης της περιοχής, αφήνοντας τον κόσμο στην τύχη του. Παραδίδοντάς τον στις φλόγες.
Ούτε την αθλιότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των πυροπαθών με προσφυγή στους πολίτες, καθώς τα οικονομικά του κράτους δεν το επιτρέπουν, ως ελεγχόμενα από τους θεσμούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη και η διανομή νερού και τροφής και η προσφορά στέγης στους πυρόπληκτους, έχει αφεθεί στην καλή διάθεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των εργατικών συνδικάτων και των πολιτών.
Δεν υπάρχει μηχανισμός για τέτοια από την κυβέρνηση ή την Περιφέρεια. Δεν περισσεύουν λεφτά. Η πρώτη τα δίνει στα ΜΑΤ και η δεύτερη στον Μελισσανίδη.
Άσε που οι θεσμοί δεν επιτρέπουν σπατάλες για πυροσβέσεις, που δεν γεμίζουν τα ταμεία των τραπεζών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ώστε ο σεβασμός στους νεκρούς επιβάλλει να μην ασκούμε κριτική στους δολοφόνους τους.
Το ακούγαμε επί χρόνια από νεοδημοκράτες και πασόκους, κάθε που είχαμε μια καταστροφή και φυσικά επικρίναμε την εκάστοτε κυβέρνηση για την αδιαφορία της να θωρακίσει τη χώρα από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Σήμερα το ακούμε και από συριζαίους, που φώναζαν κι αυτοί μαζί μας, μέχρι πριν λίγα χρόνια. Και τώρα κάνουν επίδειξη αναλγησίας και παλιανθρωπιάς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαιτούμε την άμεση ανακήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων.
Σε ενα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ με μια και μόνη διάταξη. Χωρίς διατάξεις και παραγράφους που να δίνουν τη δυνατότητα νομικών "παραθύρων".
Απαιτούμε την ψήφιση νομοσχεδίου από το σύνολο της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Τα δάση δεν θα γίνουν οικόπεδα, δεν θα γίνουν δάση ανεμογεννητριών, δεν θα γίνουν ορυχεία, τουριστικά θέρετρα κτλ.
Ζητάμε ένα ΔΙΑΦΑΝΕΣ και ΑΠΛΟ ΤΕΛΟΣ σε αυτήν τη θηριωδία.
PLS SHARE - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ!"

Κάντε τη στάχτη, δάσος!
103.911 υπογραφές
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ στον Υπ. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές.
Απαιτούμε να κινήσετε άμεσα διαδικασίες για να αναδασωθούν επειγόντως οι καμένες εκτάσεις.
Χωρίς «παραθυράκια» και εξαιρέσεις – για να γίνει ξεκάθαρο σε όποιους επιτήδειους προβλέπουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τεράστια τραγωδία ότι: τα δάση μας δε θα γίνουν οικόπεδα, αυθαίρετα, ορυχεία και τουριστικά θέρετρα.
Ας ενωθούμε όλοι, για να κάνουμε τη στάχτη, δάσος – υπόγραψε και διάδωσέ το!

https://secure.avaaz.org/el/petition/VOYLI_TON_ELLINON_Amesi_anakiryxi_OLON_ton_kamenon_ektaseon_os_ANADASOTEON/?fXjHNab&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-548635-VOYLI_TON_ELLINON_Amesi_anakiryxi_OLON_ton_kamenon_ektaseon_os_ANADASOTEON&utm_term=XjHNab%2Bel&fbogname=%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι μονο 4 εν ενεργεια αεροπλανα πυροσβεστικα υπαρχουν και κανενα δεν υπηρξε στο βουνο πανω απ το Ματι να επιχειρει, ωστε να μην κατεβει η φωτια μεχρι τη κατοικημενη περιοχη και μεχρι την θαλασσα? Γιατι ο γραμμματεας πολιτικης προστασιας δεν εδωσε στην αστυνομια εντολη εκκενωσης της περιοχης ως ωφειλε?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΙΜΗ στάθμευση πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα, πρότειναν οι Ρώσοι.
Αλλα εμεις ανήκομεν εις την Δύσιν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έχει ζητήσει να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση,
Στο ίδιο μήκος κύματος, τοπικοί πολιτευτές πιέζουν για την άμεση ένταξη της καμένης περιοχής σε σχέδιο πόλης. Όπως είναι αυτονόητο, αν δεν κηρυχτούν αναδασωτέα τα καμένα, η Πολιτεία θα έχει υλοποιήσει πλήρως τους σχεδιασμούς των οικοπεδοφάγων-εμπρηστών.
Πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η ταφή των νεκρών, ξεκίνησε το πάρτυ!! Μια τρομερή ευκαιρία βλέπει ο Ψινάκης και άλλοι ψινακηδες στην φονική πυρκαγιά, φιλέτα μόνιμα και εντός σχεδίου πόλης ξαφνικά..
"Πραγματικά είναι απίστευτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Μαραθώνα ζήτησε χτες από την κυβέρνηση να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή στα όρια ευθύνης του.
Ο λόγος;
Μεγάλος αριθμός σπιτιών που κάηκαν, ανήκαν σε «γκρίζα ζώνη» ως προς το καθεστώς νομιμότητάς τους. Αν κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, αυτά τα σπίτια δεν θα μπορέσουν να ανοικοδομηθούν με νόμιμο τρόπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, τοπικοί πολιτευτές πιέζουν για την άμεση ένταξη της καμένης περιοχής σε σχέδιο πόλης. Όπως είναι αυτονόητο, αν δεν κηρυχτούν αναδασωτέα τα καμένα, η Πολιτεία θα έχει υλοποιήσει πλήρως τους σχεδιασμούς των οικοπεδοφάγων-εμπρηστών.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς το δημοσίευμα του Newpost. Ερωτώμενος αν ο Δήμος Μαραθώνα έχει όντως ζητήσει να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, ο κ. Ψινάκης δήλωσε ότι η περιοχή του Ματιού εθεωρείτο τυπικά δασική, αν και εδώ και πολλά χρόνια είναι οικιστική."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1)απαγόρευση χορήγησης αδειών ορυχείων και ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη και ανάκληση των υπαρχόντων
2) ΜΑΤΙ: καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους κατοίκους.
Καμία κατοικία, Κανένα Ξενοδοχείο πια εκεί,καμια επιχειρηση ''εκμεταλευσης'' και oλοκληρωτική αναδάσωση
(μην τολμησει να διανοηθει κανενας επιχειρηματιας να ''εκμεταλευτει''τα καμμενα διοτι θα το μετανiωσει πικρα
..τερμα η ανοχη στους νεκρολαγνους


Σχολιο,- Τι αναδασωτέα ρε παιδιά; Οικόπεδα είναι εκεί όλη η περιοχή. Πως χτίστηκαν τόσα σπίτια δηλ; Φύτρωσαν; Αν θέλει το κράτος να απαλλοτριώσει, άλλη ιστορία. Αλλά πλέον αναδάσωση σε περιοχή που πλέον θεωρείται "οικισμός" δεν γίνεται. Δεν λένε τίποτα παράλογο.
Χτίστηκαν άναρχα, ναι. Αλλά δεν χτίστηκαν παράνομα. Ή, τουλάχιστον σήμερα, ΔΕΝ είναι παράνομα (πια). Άρα, τι προτείνεις; Να αφήσεις τους ιδιοτήτες (που δεν είναι πρώτη γενιά) χωρίς καν το οικόπεδό τους; Να τους πάρεις ΚΑΙ αυτήν την περιουσία; Με τι δικαίωμα; Επειδή, για καλό ή για κακό, το οικόπεδο τους ανήκει πλέον νόμιμα;
Σου είπα, αν θέλει το κράτος, ας απαλλοτριώσει. Αλλιώς, αν θέλουν να ξαναχτίσουν, ας στήσει ένα σοβαρό οικιστικό σχέδιο κι ας το εφαρμόσει. Με απαιτήσεις για ελεύθερους χώρους, για δρόμους για .. για .. για ...
Να πετάμε μια ιδέα στον αέρα γιατί γουστάρουμε δεν μου λέει τίποτα. Τι είναι εφαρμόσιμο έχει σημασία και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε μια κατάσταση μέσα στα σημερινά εφικτά πλαίσια έχει σημασία.
Για να καταλάβω ... ας πούμε ότι κηρύσουμε αναδασωτέα την περιοχή, αφού απαλλοτριώσουμε. Και γω μαζί σου. Εάν δεν υπαρξει απαλλοτριωση. Πως ακριβώς σκοπεύεις να το πετύχεις αυτό; Με "αποφασίζουμε και διατάζουμε"; Γιατί οι ίδιοι οι κάτοικοι θα σε τρέχουν στα Δικαστήρια μέχρι τρίτης γενεάς. Επιπλεον, ένας νέος Νόμος, ισχύει για όλους, όχι μόνο το Μάτι ή την Ραφήνα. Άρα, θα πρέπει να πας να απαλλοτριώσεις και να αναδασώσεις τη μισή και βάλε Ελλάδα. Το Μάτι δεν είναι "ειδική περίπτωση". Η νόρμα είναι. Εκτός κι αν στο 90% των νεων οικιστικων περιοχων  της χώρας δεν έχουμε καταπατήσεις δασικών εκτάσεων που πάνε πίσω πολλά χρόνια και δεν έχουμε σπίτια μέσα σε δασική έκταση.
Λύσε μου τα πρακτικά προβλήματα, ξαναχτίσε μου και τη μισή χώρα με νέο οικιστικό και μετά καθόμαστε και οι δύο και βαράμε παλαμάκια. Η θεωρία είναι εύκολη. Η πράξη όμως δεν είναι. Ετός κι αν θέλεις όλη τη χώρα να κοπανιέται σε διαδηλώσεις γιατί το κράτος τους παίρνει τα σπίτια.
(ο Νόμος έχει αλλάξει και χωρίς έγκριση από Δασαρχείο οικοπεδο δεν χτίζεις. Και τα Δασαρχεία έχουν χάρτες που πάνε πίσω κοντά 100 χρόνια, με δασικές περιοχές είναι πια σπιτια).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Σκεφτόμουν, ότι, αν υπήρχε μια κυβέρνηση με @@, ακόμα και μέσα σε αυτό το ρημαδοαστικό σύστημα, τα πρώτα, ελάχιστα, μέτρα, που θα έπρεπε και θα μπορούσε να πάρει, θα ήταν:
1) Ψήφιση νόμου για απαγόρευση χορήγησης αδειών ορυχείων και ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη - Ανάκληση των υπαρχόντων
Ο εμπρησμός είναι δεδομένος, πέρα από αυταπόδεικτος
2) Ολοκληρωτική-Καθολική Απαλλοτρίωση όλων των πληγέντων εκτάσεων στο Μάτι, που ισοπεδώθηκε, με καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους κατοίκους. Καμία κατοικία, Κανένα Ξενοδοχείο πια εκεί. Ολοκληρωτική αναδάσωση και Δημιουργία ενός Τεράστιου Πάρκου Μνήμης.
Για να ησυχάσουν οι ψυχές των ανθρώπων, που χάθηκαν
Για να γαληνέψει η ψυχή και ο νους των δικών τους
Για να κατευνάσουμε τη Φύση και τα πλάσματά της, που συστηματικά και βάρβαρα, Κράτος και άνθρωποι βιάζουμε
Και ονειρευόμουν ταυτόχρονα, ότι όλη αυτή η ανθρωπιά, αυτή η αλληλεγγύη των ανθρώπων, και όχι των θεσμών και των "παραγόντων", να κατάφερνε να εκδηλωθεί και με μια μορφή εξέγερσης και να τα επιβάλει με το έτσι θέλω, αυτά τα λίγα, αλλά και τόσο σημαντικά και συμβολικά.
Δεν θέλει πολύ, στο χέρι μας είναι
ΥΓ. Υποκλίνομαι βαθιά και ταπεινά στους πυροσβέστες, στους δασικούς, στους διασώστες, στους νοσηλευτές, στους γιατρούς, όλους αυτούς τους "άχρηστους, τους κηφήνες του Δημοσίου"...
Ούτε το μικρό τους νυχάκι δεν πλησιάζετε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να ακούς το μαντρόσκυλο τού φασιστοκάναλου σκάϊ, Πορτοσάλτε μαζί μέ τούς ομοσταυλους του δημοσιοκάφρους Μπάμπη, Κοσιωνη,Τσίμα ,Παπαχελά κλπ, νά χύνουν «Κροκοδείλια δακρυα» μιλώντας ώς τεθλιμένοι συγγενείς γιά τραγωδίες καί τήν αναποτελεσματικότητα τού κράτους κανοντας εμπόριο ανθρωπιάς καί συμπόνοιας..ε,ε,ε, σού ερχεται νά κουτουλήσεις τήν τηλεόραση….
Ποιοί?? αυτοί πού ολα αυτά τά χρόνια υπηρξαν οι μπράβοι τών επικυρίαρχων γιά τήν πλήρη υποταγή τών πολιτικών μαριονέτων Συριζανελ-ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ, πού κυβέρνησαν κάί κυβερνούν τήν χώρα, πιεζοντας τους νά υποκύψουν ανευ - ορων στίς απαιτήσεις τους (οπως καί εγινε) γιά τήν πλήρη διάλυση τής χώρας καί τόν αφοπλισμό τού κοινωνικού κράτους καί τών δημοσιων υπηρεσιών του οπως: Δεη,Οτε,Νερό,Συγκοινωνίες,Λιμανια,Αεροδρόμια,καί ΚΥΡΙΩΣ Παιδεία,Υγεία(Νοσοκομεία),Πυροσβεση κλπ Ζητάνε καλυτερο Κράτος ΟΧΙ..
Επικαλούνται τήν δεδομένη αναποτελεσματικότητα του, μετά τήν παραδοση «τών κλειδιών» του στούς διεθνείς νταβατζήδες ΟΝΕ-ΕΕ-ΔΝΤ ώς επιχείρημα γιά τό περασμα ολων τών κερδοφόρων υπηρεσιών του στούς νταβαντζήδες ιδιώτες..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΜΠΟΡΟΥΜΕ??) "η ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ?? ..Σκαϊ ΣΚΑΣΕ
Αυτή τήν αφέλεια αρκετών συμπολιτών μας πώς νά τήν χαρακτηρίσεις…
Ολοι γνωρίζουν τόν βρωμικο ρόλο που εχουν παίξει γιά τό ξεπούλημα τής Χώρας,τήν διάλυση τού Κοινωνικού Κράτους καί στήν φτωχοποίηση τών Ελληνων, τά βοθροκάναλα προεξάρχοντος του Σκάϊ τού Αλαφούζου καί τών δημοσιοκάφρων του..
Οί εντολές τού Αλαφούζου στούς υπαλλήλους του «δημοσιογράφων» τού Σκαϊ είναι ξεκάθαρες: Νά αντιμετωπίζουν εχθρικά κάθε προσπάθεια ανθρώπων “η φορέων γιά τήν απαλλαγή τής Χώρας μας από τά ξένα δεσμά. Πολεμάνε ανηλέητα καί βρώμικα οποιους αντιστεκονται..Στηρίζουν απριόρι τούς ξένους Γκάγκστερ, τά μνημόνια τής Ε.Ε.-ΟΝΕ καί τήν επιβολλή τους μέσω τών δουλοπρεπών «ελληνικών» κυβερνήσεων.
Παρ’όλλα αυτά καθε τόσο αυτοί οι απατεώνες μέ τό παραμυθάκι σλόγκαν «ολοι μαζί μπορούμε» καί διαφορες εκδηλώσεις Αγώνες,Συναυλίες,μαζεμα φαρμάκων & τροφίμων μετα απο φυσικές καταστροφές κλπ παρουσιάζονται ως δήθεν φιλάνθρωποι - οπως ο λυκος πού μεταμφιεζότανε σέ γιαγιά τής κοκκινοσκουφίτσα γιά νά τήν Φάει - καί μέ ξένα κόλυβα από τά κορόϊδα πού στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες διαφημίζουν καί προπαγανδίζουν ταυτόχρονα τόν δημοσιοκαφρικό βόθρο τους
Πάλι σήμερα μαζεύει τρόφιμα πού τού πάνε οι αφελείς γιά νά κάνει τίς ψευδοφιλανθρωπίες του στούς πληγέντες απο τίς πυρκαγιές..Τί νά πείς τόση αφέλεια πιά !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρές καταγγελίες από πολίτες που καταγγέλλουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι είναι φραγμένο από τα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να είναι αδυνατη η πρόσβαση των πολιτών προς τη θάλασσα
Σύμφωνα πάλι με πολίτες πολλοί συνάνθρωποι μας θα είχαν σωθεί αν η πρόσβαση στη θάλασσα στα συγκεκριμένα σημεία ήταν ελεύθερη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η χώρα πενθεί, κύρηξε τριήμερο πένθος ο Νενέκος αλλά οι πλειστηριασμοί η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας συνεχιζεται σήμερα κανονικά



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κύπρος είναι κοντά μας . Εστειλε αμεσως ομαδα επειγουσας διασωσης.
ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ: Ο αδιάσπαστος ομφάλιος λώρος που δεν κατακαίεται, δεν καταλύεται, δεν πυρπολείται, δεν κόβεται... Ενιαίος Ελληνισμός!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατήρ Νεόφυτος "Ιερέας στη Καλαμάτα" είναι ο μόνος παπάς που τόλμησε να πει στο ακροδεξιό σκουπίδι και σκατάνθρωπο Αμβρόσιο που τυγχάνει να είναι Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Σκάσε επιτέλους!»
Συγχαρητήρια θερμά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ  Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ....
Δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Πυρκαγιά στην Αττική...
Τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε κόκκινη τήβεννο στο Εσσεξ της Αγγλιας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ - Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!
Σε όσους καλούν σε σιωπή,έχω να πω αυτό:
Το 1984 - 85 σιωπήσαμε όταν κάηκε όλη η Μεγαρίδα.
Προς το τέλος της δεκαετίας του '90 πάλι σιωπήσαμε και στη Σάμο και την Ικαρία ακόμα βρίσκουν απανθρακωμένα πτώματα.
Το 2007 μας έλεγαν πως δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών,αλλά κλαίγαμε σιωπηλά το χαμό 70 συνανθρώπων μας.
Πέρσι πάλι έπρεπε να σιωπήσουμε και κάηκε όλος ο Κάλαμος και πνίγηκε η Μάνδρα (μαζί της και 24 ψυχές).
Φέτος ξαναπνίγηκε η Μάνδρα κι ενώ μέναμε σιωπηλοί ήρθε η..."ασύμμετρη απειλή" της πυρκαγιάς να πάρει μαζί της άλλους 74 αθώους!
Όσο μένουμε σιωπηλοί τόσο πληθαίνουν οι νεκροί.
Ε,λοιπόν,τέλος με τη σιωπή!Η σιωπή είναι συνενοχή!Εδώ και τώρα απόδοση ευθυνών,εδώ και τώρα προσλήψεις πυροσβεστών,εδώ και τώρα προμήθεια πτητικών μέσων,εδώ και τώρα σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας!
Σταματήστε να πληρώνετε το γαμοχρέος και προστατέψτε τη χώρα και τους κατοίκους της!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλλά βρε παιδάκι μου και ολόκληρες περιοχές τεράστιες γεμάτες δέντρα να μην έχουν τουλάχιστον πυροσβεστικους κρουνους!
Μεγάλες βρύσες δηλαδή.
Απίστευτο!
Σχολιο.- Πυροσβεστικοι κρουνοι υπηρχαν από τους Ολυμπιακους αγωνες, αλλα η Ρενα Δουρου τους ειχε αφησει ασυντηρητους και ειχαν καταστραφει ολοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήμοι,πολιτικά κόμματα,συνδικαλιστικές οργανώσεις,απλοί πολίτες μαζεύουν βοήθεια για τους πληγέντες.
Ουρές ανθρώπων στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.
Ουδεμία κινητικότητα απ την Εκκλησία ΑΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλληλεγγύη έγινε όπλο!
Γιατροί και κτηνίατροι ανοίγουν αφιλοκερδώς τα ιατρεία τους. Ξενοδόχοι τα ξενοδοχεία τους. Δεκάδες ιδιώτες διαθέτουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία αυτών που τα έχασαν. Αιγύπτιοι ψαράδες διασώζουν κόσμο με τα καϊκια τους. Πυροσβέστες σωριάζονται εξαντλημένοι, αλλά μόνο για λίγα λεπτά πριν ξαναπέσουν στις φλόγες. Πληροφορικάριοι φτιάχνουν βάσεις δεδομένων για να εντοπιστούν άνθρωποι και ζώα. Στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ελπίς, Θριάσιο, ατελείωτες ουρές από Έλληνες και μετανάστες που περιμένουν υπομονετικά για ώρες για να δώσουν αίμα. Άλλοι πηγαίνουν σε φαρμακεία για είδη πρώτης ανάγκης και οι φαρμακοποιοί βουρκωμένοι τους λένε ότι έχουν τελειώσει όλα. Τρόφιμα μαζεύονται παντού. H κοινότητα των Κούρδων καλεί σε αιμοδοσία και εθελοντική βοήθεια στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη. Στο τουρκικό τουίτερ τα πιο δημοφιλή hashtags είναι τα GeçmişOlsunKomşu (Περαστικά, γείτονα!) και το Yunanistan , με χιλιάδες μηνύματα συμπόνοιας και συμπαράστασης.
Μάλλον οι άνθρωποι διαθέτουμε μεγάλα αποθέματα καλοσύνης και αλληλεγγύης για το διπλανό μας, που όσο κι αν ένα σύστημα που μας θέλει κοινωνικά κανίβαλους τα καταπιέζει για να τραφεί από τις σάρκες μας, τόσο αυτά επιστρέφουν σε τέτοιες στιγμές, στιγμές που ο Θάνατος, αναπάντεχος και άδικος, μας υπογραμμίζει την κοινή μας μοίρα και μας υπενθυμίζει τα πραγματικά σημαντικά.
Υ.Γ. Αυτή η θλιβερή μούμια, ο χρυσαυγίτης Αμβρόσιος, που πιστεύει σε έναν θεό που ρίχνει φωτιά και καίει μωρά για να τιμωρήσει τους άθεους, απομονωμένος και νεκροζώντανος, καίγεται ήδη στα καζάνια της κόλασης που έχει για ψυχή και αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα μόλις άνοιξε και παρέχει νερό και φαγώσιμα!
-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό!
-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο!
-Πολιτιστικο Παρκο Νεας Μακρης με κυλικείο και σταθμό πρωτων βοηθειων ΑΝΟΙΧΤΟ!
-Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).
-Διόδια Δωρεάν
-Για όσους βρίσκονται Κινετα : Ανοιχτή αυλή στους αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλεστε 6975664142
-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη,Καπη Κινέτας και Μεγάρων!
-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022
-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302
-Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας!
-Άνοιχτη γραμμή βοήθειας - - -108- - -
-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582
-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon!
-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214
-1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας!
- Το σχολείο του Κωστεα Γειτονα (CGS), θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.
Παλλήνη 15351,
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 6030411
6949 728062


...υπάρχει ελπίδα, τι να την κάνεις την ανύπαρκτη ηγεσία;;!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ
* Οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν έγκυες γυναίκες και παιδιά από τις πληγείσες περιοχές προς νοσοκομεία ή άλλους προορισμούς.
Τηλέφωνα: 6973221156, 6944888427, 2152157938
*Προσφέρεται μονοκατοικία στη Χαλκιδα για οικογένεια που έχασε το σπίτι της στη χθεσινή καταστροφή.
Τηλ 6977564551
*150 άτομα ουρά για την αιμοδοσία αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο. Υπάρχει ελπίδα ακόμα ρε μάγκες...
*2 διαμερισματα λιγο εξω απο την χαλκιδα για 2 οικογενειες που εχασαν το σπιτι τους απο την φωτια.
6970088889
* Το εστιατόριο «Η Καλή Καρδιά του Νικόλα» στη Ραφήνα προσφέρει δωρεάν φαγητό και ό,τι άλλο χρειαστεί στους πληγέντες.
Τηλ - 22940 23409
*Προσφέρεται γκαρσονιέρα στην Καλλιθέα για οικογένεια πληγέντων (2-4 άτομα)
Ελένη - 6949777932
*Ορθοπεδικό ιατρείο στην Αρτέμιδα διαθέσιμο για όσους επλήγησαν.
Τηλέφωνο 2294040021 και 6944382362.
* παραχωρω το σπίτι μου για άτομα που έχασαν το σπίτι τους ...μέχρι 4 Μελής οικογένεια....μέχρι να σταθούν κ πάλι στα πόδια τους τηλ επικ.6978540358 ( από Αθήνα- Άννα Βήχου)
* Διαθέτω το αυτοκίνητο μου για μεταφορά ανθρώπων και ειδών. Όποιος χρειάζεται βοήθεια ή επιθυμεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει 6989296685.
*Aνδρονίκη Αναστασίου, παιδίατρος
693 6060707
Ηροδότου 30, Βούλα
Η παιδίατρος θα προσφέρει την βοήθειά της, σε όσα παιδιά χρειάζεται, αφιλοκερδώς, κατά την διάρκεια όλης της νύχτας.
*Παιδίατρος - ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΜΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΤΗΛ 6932392710



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ Κουρουμπλής! "Να μην είμαστε υπερβολικοί για τους νεκρούς, δεν είναι δεκάδες κι εκατοντάδες...»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομισιόν: Ευθύνη της Ελλάδας αν έκανε περικοπές στις δομές έκτακτης ανάγκης
Μας δουλεύουν οι Ευρωπαίοι. Αφού μας επέβαλλαν αιματηρές περικοπές στα πάντα και προφανώς και στην πρόληψη καταστροφών και ενώ καμιά βοήθεια δεν μας προσέφεραν για την αντιμετώπιση της της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, απεκδύονται των ευθυνών για την... ολοφάνερη απαξίωση των μέσων πυρόσβεσης.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομικά θέματα Κρίστιαν Σπάαρ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Ιταλικό τύπο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με μείωση των κρατικών δαπανών που επιβάλλουν οι Θεσμοί, ανέφερε με το γνωστό θράσος των αφεντικών που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους υποτακτικούς ότι :
«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανείς να μην δώσει χρήματα μέσα από τον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου. Ακόμα ψάχνουμε τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη
Να καταθέσετε χρήματα στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τους πυρόπληκτους, και μετά να τα ψάχνετε τα χρήματα, όπως ακόμα ψάχνουν να βρουν αυτά του ταμείου Μολυβιάτη το 2007!
Στους δανειστές θα πάνε, δώστε χρήματα μέσω αξιόπιστων δομών αλληλεγγύης ή βάση προσωπικών σας σχέσεων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ντέρμπι μετακόμισε σε Λουπάκη (Καρτερό) κι Αμβρόσιο...
Μανούλες στο να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



74 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ! Πώς διασύρθηκε η (σύζυγος του Θ. Καρτερού) μαντάμ Λουπάκη...
Αυτά τα τσογλάνια κυβερνούν την Πατρίδα;
Ίσως η μαντάμ Λουπάκη, δημοσιογράφος στο Κόκκινο να πληροφορήθηκε ότι τα θύματα μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι 74
Σύζυγος Θ.  Καρτερού, συναγωνίστρια καί συριζικής κοπής "διανοούμενη" ποιήτρια.
Σημ. Όσο εγώ η αμόρφωτη είμαι αστροναύτης, τόσο είναι "ποιήτρια" και το σούργελο, δημοσιοκάφρος ελέω συζύγου παρά τον Τσίπρα...
Και τώρα κυρά Ευγενία τι γίνονται οι στατιστικές σου; Ξεφτίλα ερπετό


2 σχόλια:

e-h είπε...


Ισραηλινές βόμβες στη Γάζα και δηλώνει ότι αποτελεί κράτος απαρτχάιντ: Ας κλιμακωθεί το BDS!
Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική του επίθεση και την πολιορκία κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας αφού δολοφόνησαν περισσότερους από 140 άοπλους Παλαιστίνιους τους τελευταίους μήνες. Το Ισραήλ πέρασε επίσης ένα ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό "νομοσχέδιο εβραϊκού κράτους". Παρά το γεγονός ότι ένας στους πέντε πολίτες του Ισραήλ είναι ένας αυτόχθονας, μη Εβραιος Παλαιστίνιος, το νομοσχέδιο δηλώνει ότι "το Ισραήλ είναι η ιστορική πατρίδα των Εβραίων ανθρώπων "που« έχουν αποκλειστικό δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση σε αυτό ».
Διαβεβαιώνοντας τη συστηματική διάκριση στους θεμελιώδεις νόμους, το Ισραήλ έχει δηλωθεί αποτελεσματικά ως κράτος απαρτχάιντ, όπως ήταν η Νότια Αφρική κάποτε.
Η κλιμάκωση των εκστρατειών μας για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές απαντήσεις σε αυτή τη νέα ισραηλινή εγκληματικότητα.
Οι διοργανωτές κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική μας δίδαξαν να γιορτάσουμε τον αυξανόμενο αντίκτυπο του κινήματος μας, ειδικά σε στιγμές απώλειας και θλίψης. Η γιορτή των νικών για τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα διατηρεί την ελπίδα ζωντανή και αποτελεί ένα εφαλτήριο για τη δημιουργία μελλοντικών νικών.
Ο αντίκτυπος του κινήματος για τα παλαιστινιακά δικαιώματα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά το 2018.
Παρακαλώ δωρίστε να το αναπτύξετε περαιτέρω!
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, με επικεφαλής τον Lionel Messi , ακύρωσε έναν "φιλικό" αγώνα με το Ισραήλ, αφού οι υποστηρικτές της ομάδας, από την Παλαιστίνη έως την Αργεντινή και τη Βαρκελώνη, απευθύνθηκαν σε αυτούς για να μην παίξουν στο ισραηλινό απαρτχάιντ. Ο επιθετικός Gonzalo Higuain είπε ότι ήταν το πιο σωστό πράγμα.
Διάφοροι καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης έχουν αποστασιοποιηθεί από το Ισραήλ και αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις εκεί, όπως η Shakira , η Natalia Oreiro , ο Gilberto Gil και η Natalie Portman .

e-h είπε...

Δεκάδες συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υιοθετήσει το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε μια μαζική δράση μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη χρήση του #ArtistsforPalestine hashtag στον απόηχο της σφαγής του Ισραήλ εναντίον άοπλων διαδηλωτών παλαιστινιων στη Γάζα.
Tiago Rodrigues , ο καλλιτεχνικός διευθυντής ενός μεγάλου θεάτρου στην Πορτογαλία, ακύρωσε τη συμμετοχή του σε ένα ισραηλινό φεστιβάλ λέγοντας, «είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι το έργο τέχνης μου δεν θα χρησιμεύσει για να ... στηρίξει μια κυβέρνηση που δεσμεύεται εκ προθέσεως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επί του παρόντος επιτίθεται βίαια στον παλαιστινιακό λαό. "
Θα δωρίσετε $ 10, $ 20, $ 40 ή περισσότερα; Βοηθήστε μας να μεγαλώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις επιπτώσεις της κίνησης μας.
Τα συμβούλια των πόλεων από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη , συμπεριλαμβανομένης της Valdivia (Χιλή) , του Δουβλίνου , της Βαρκελώνης και της Μπολόνια , ζήτησαν στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ ή υιοθέτησαν το BDS για παλαιστινιακά δικαιώματα.
Έντεκα κινηματογραφιστές ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών LGBT του Ισραήλ, το TLVFest, που δέχτηκε εκκλήσεις από παλαιστινιακές ομάδες queer
Υπάρχουν πολλές περισσότερες νίκες. Εάν τους αναφέραμε όλους εδώ, το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο θα είναι σελίδες μεγάλες.
Κάθε μία από αυτές τις επιτυχίες είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών εκστρατειών αλληλεγγύης υπερ των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα των διοργανωτών της BDS, από την Ιερουσαλήμ μέχρι το Ρίο, το Λονδίνο στο Γιοχάνεσμπουργκ, τη Νέα Υόρκη στο Δελχί και πέρα από αυτές.
Το δυναμικό στο κίνημα του BDS είναι μνημειώδες και χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να μετατρέψουμε αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικότητα.

Βοηθήστε μας να μεγαλώσουμε μέχρι να επιτευχθούν τα παλαιστινιακά δικαιώματα.
Η υποστήριξή σας θα κοστισει στα Ισραηλινα εγκληματα και τους νομους απαρτχάιντ. Θα μας φέρει πιο κοντά στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.
Με εκτιμιση,
Abdelrahman και Maren
Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC)
Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC) είναι ο μεγαλύτερος συνασπισμός στην παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών. Οδηγεί και υποστηρίζει το παγκόσμιο κίνημα για μποϊκοτάζ, εκβιασμούς και κυρώσεις στο Ισραηλ για τα παλαιστινιακά δικαιώματα.