Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πεμπτη 26 Ιουλιου 2018


"Σύμφωνα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής «η καταστροφική εισβολή της πυρκαγιάς στο δάσος στο Μάτι οφείλεται στην υποτίμηση και τη λανθασμένη εκτίμηση της πορείας της, αφού συνήθως οι πυρκαγιές που ξεκινούν από την περιοχή της Καλλιτεχνούπολης έχουν άλλη πορεία. Ακόμη, δεν συνεκτιμήθηκε η ταχύτητα του ανέμου και η σφοδρότητα της πύρινης λαίλαπας. Δεν υπήρξε καμιά ζώνη προστασίας από επίγειες δυνάμεις και δεν δόθηκε καμιά εντολή για εκκένωση, λόγω σπασμωδικών αντιδράσεων. Υπήρξε όμως ακόμη ένα μοιραίο λάθος, γιατί το κλείσιμο από την ΕΛ.ΑΣ. της Λεωφόρου Μαραθώνος οδήγησε κατοίκους της περιοχής, παραθεριστές κ.λπ. να κατευθυνθούν προς το Μάτι, από τον στενό ελικοειδή παραλιακό δρόμο που ξεκινά από την περιοχή της Ραφήνας. Εκεί όμως υπήρξε κυκλοφοριακό κομφούζιο και τα δεκάδες ΙΧ ακινητοποιήθηκαν, λόγω και της φωτιάς που πλησίαζε. Ετσι οι επιβάτες προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν προς την τοπική παραλία. Χωρίς πολλοί να τα καταφέρουν...».

«Οι φωτιές της Πεντέλης να μην περάσουν ποτέ τη Λεωφόρο Μαραθώνος και μπουν στον πευκώνα στο Μάτι και στον Αγιο Ανδρέα, γιατί θα γίνει ολοκαύτωμα!».
 Το συγκεκριμένο δόγμα και κύριο μέλημα των υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης που είχε προφυλάξει στις πέντε πυρκαγιές (τις χρονιές 1995, 1998, 1999, 2005 και 2009) τη συγκεκριμένη κρίσιμη δασική, παραλιακή ζώνη στη Βορειοανατολική Αττική δεν εφαρμόστηκε το φετινό καλοκαίρι. Με αποτέλεσμα την πολύνεκρη τραγωδία της Δευτέρας...
Οπως υπογραμμίζει  ο πρώην δήμαρχος Νέας Μάκρης Ιορδάνης Λοΐζος, «όταν υπήρχε φωτιά στην περιοχή προχωρούσαμε σε παράταξη όλων των οχημάτων και των επίγειων δυνάμεων στη Λεωφόρο Μαραθώνος για να μην περάσει στον μεγάλο πευκώνα της Παραλιακής, όπου υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις και ήταν περιοχή που είχε μείνει αλώβητη από πυρκαγιές επί δεκαετίες. Θυμάμαι το 1999 που είχε προκληθεί πυρκαγιά από οξυγονοκόλληση κοντά στη Λεωφόρο προς την πλευρά του Νέου Βουτζά την κινητοποίηση που είχε υπάρξει με τον φόβο να συμβεί το απευκταίο για την παραλιακή ζώνη. Τότε υπήρξε άμεση επέμβαση, γιατί είχε εμφανισθεί μικρό πύρινο μέτωπο στην δεξιά πλευρά προς την παραλία, το οποίο κατασβέσθηκε. Μάλιστα είχαμε δημιουργήσει κι έναν μικρό τοπικό πυροσβεστικό σταθμό με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σ.σ.: στη Λεωφόρο υπάρχουν από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων δεκάδες πυροσβεστικοί κρουνοί). Είναι εντυπωσιακό ότι στην τωρινή τραγωδία δεν υπήρξε καμιά αντίδραση, αλλά και δεν δόθηκε καμιά εντολή για εκκένωση της περιοχής. Κανένα από τα σχέδια που υπήρχαν δεν εφαρμόσθηκε...».
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ. Η δασική αυτή έκταση είχε κινδυνεύσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πεντέλης και του Διονύσου το 1995 και το 1998 που είχαν ξεκινήσει από την περιοχή του Αγίου Πέτρου κι είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ομως η πύρινη λαίλαπα είχε σταματήσει στις παρυφές της Νέας Μάκρης, της Αγίας Μαρίνας και της Ραφήνας. Μεγάλος κίνδυνος υπήρξε κι από την πυρκαγιά του 2005 στο Πανόραμα Ραφήνας, κι άλλες στην ίδια περιοχή. Οπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, οι συγκεκριμένες πυρκαγιές προέρχονταν από εμπρησμό με δράστιδα μια 44χρονη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα που συνελήφθη τελικώς το 2008 στον Χολαργό και καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη. Τέλος, κίνδυνος για την περιοχή υπήρξε κι από την πυρκαγιά που κατέκαψε το 2009 στην Αττική και η οποία είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Γραμματικού.
ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ. Σύμφωνα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής «η καταστροφική εισβολή της πυρκαγιάς στο δάσος στο Μάτι οφείλεται στην υποτίμηση και τη λανθασμένη εκτίμηση της πορείας της, αφού συνήθως οι πυρκαγιές που ξεκινούν από την περιοχή της Καλλιτεχνούπολης έχουν άλλη πορεία. Ακόμη, δεν συνεκτιμήθηκε η ταχύτητα του ανέμου και η σφοδρότητα της πύρινης λαίλαπας. Δεν υπήρξε καμιά ζώνη προστασίας από επίγειες δυνάμεις και δεν δόθηκε καμιά εντολή για εκκένωση, λόγω σπασμωδικών αντιδράσεων. Υπήρξε όμως ακόμη ένα μοιραίο λάθος, γιατί το κλείσιμο από την ΕΛ.ΑΣ. της Λεωφόρου Μαραθώνος οδήγησε κατοίκους της περιοχής, παραθεριστές κ.λπ. να κατευθυνθούν προς το Μάτι, από τον στενό ελικοειδή παραλιακό δρόμο που ξεκινά από την περιοχή της Ραφήνας. Εκεί όμως υπήρξε κυκλοφοριακό κομφούζιο και τα δεκάδες ΙΧ ακινητοποιήθηκαν, λόγω και της φωτιάς που πλησίαζε. Ετσι οι επιβάτες προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν προς την τοπική παραλία. Χωρίς πολλοί να τα καταφέρουν...».

Σχολιο.- Βλέπω τηλεόραση και άκουσα μόλις τη μαρτυρία αυτής της γυναίκας που έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί χάθηκε με τα παιδιά της και τα βρήκε μετά και καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι της, και περιγράφει με ακρίβεια το πως επιχειρήσανε να φύγουνε από τη Λ. Μαραθώνα αλλά την είχανε κλείσει κι έτσι ο κόσμος αναγκαζότανε να ξαναμπαίνει στο Μάτι όπου και εγκλωβιζότανε.
Η κοπέλα, αυτής το σπίτι της είναι στα 20 μέτρα από τη Μαραθώνος, προσπαθήσαν να βγούν και την είχαν κλείσει. Τη ρωτάει η ρεπόρτερ μήπως είχε φωτιά η Μαραθώνος, και λέει αυτή, είχε περάσει η φωτιά από τη Μαραθώνος και είχε κατέβει κάτω εκείνη την ώρα δεν είχε. Έτσι είπε η κοπέλα που ήταν εκεί.
Υπάρχουν ερωτήματα που οι αρχές δεν απαντάνε σε τίποτα γιατί κρίνουν ότι "δεν είναι η ώρα". Π.χ. ρωτάει κάποιος υπήρχε εναέρια επίβλεψη ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον κόσμο αποτελεσματικά;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kαλά τώρα, δεν είναι φυσικη οργή όλο αυτό, τα λένε "για να έρθει ο Κούλης". Στη σελίδα της Δούρου, ήτανε μια γυναίκα που είχε σπίτι, είχε παλέψει με τη φωτιά και τα έζησε, και διαμαρτυρότανε για την πλήρη απουσία οποιουδήποτε πράγματος μοιάζει με κράτος, κι ήρθε η άλλη για να υπερασπιστεί τη Δούρου και της ζήταγε της γυναίκας αν είχε πολεοδομική άδεια για να μιλάει. Αυτό λέγεται αλητεία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών ο Καμμένος: Κάηκε κόσμος τζάμπα
26/7/2018
«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» – «Γιατί δεν έγινε  εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος;» τα αμείλικτα ερωτήματα – «Δεν υπήρχε κανείς να μας βοηθήσει», του είπε πυρόπληκτος – «Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε», απάντησε προκλητικά ο υπουργός Άμυνας
Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές. Με οργή και απελπισία μια κάτοικος της περιοχής , η κ.Κατερίνα Σαμιώτη, του διατύπωσε τα αμείλικτα ερωτήματα: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»
Η κ.Σαμιώτη είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη, ενώ μόλις τις τελευταία στιγμή κατάφεραν να σωθούν ο γιος και ο σύζυγός της. «Ολη η γειτονιά μου χάθηκε», είπε απελπισμένη και συνάμα οργισμένη στο protothema.gr.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πολίτες: Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς, του είπε ένας πυρόπληκτος πριν ξεσπάσει σε κλάμματα, ενώ μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον υπουργό: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ.Καμμένος ψέλισε «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».
Oι διάλογοι με τους πολίτες είναι συγκλονιστικοί:
Μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον Πάνο Καμμένο: «20 χρονών παιδιά! Τόσα πτώματα, δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε, Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».
Ο πατέρας της δίπλα είπε: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».
«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού με την πεθερά του να νοσηλεύεται στην εντατική στο Σισμανόγλειο.
Και η νεαρή κοπέλα συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή της: «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».
«Ηταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό…» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Αμυνας. «Δεν ήταν κανείς», απάντησε ο πολίτης για να ακούσει εμβρόντητος τον κ.Καμμένο να του λέει: «δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;». «Εγώ τα έβγαλα», απάντησε κλαίγοντας ο άνθρωπος. Στη συνέχεια, ο κ.Καμμένος άκουσε έναν ακόμη πολίτη να του λέει ότι την κρίσιμη ώρα «δεν υπήρχε κανείς» για να τους βοηθήσει και απάντησε προκλητικά: «Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε».
Μετά τον έντονο διάλογο με τους πολίτες, ο υπουργός, επιχείρησε να ξεπεράσει την αμηχανία του χαριεντιζόμενος με ένα παιδάκι.
«Ήμασταν στην παραλία από τις 18:00 η ώρα και καιγόμασταν» λέει κλαίγοντας μια κοπέλα απευθυνόμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Έχουνε καεί τα πάντα!».
«Δεν υπήρχε προστασία, δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει οργάνωση» τονίζει άλλος πολίτης μιλώντας στον Πάνο Καμμένο. Κι ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπαθούσε να πει ότι υπήρχαν ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού που βοηθούσαν τους εκατοντάδες ανθρώπους που έπεσε στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τις φλόγες, ο ίδιος πολίτης διαψεύδει τον Πάνο Καμμένο.

Σχολιο.-  Όποτε μας συμφέρει είναι φυσική καταστροφή (και να πάψουμε μπροστά στη δύναμη της φύσης) και φταίνε τα αυθαίρετα (και να πάψοιυμε γιατί φταίμε εμείς τα χτίσαμε) και όποτε μας συμφέρει είναι εμπρησμοί (και να πάψουμε γιατί κάνουμε σαμποτάζ στην κυβέρνηση). Όταν ομως κυβέρνηση είναι οι άλλοι, τότε ήταν ανίκανοι και μπλα μπλα. Και τελικά κανένας δεν έχει ευθύνες και ποτέ. Ο κόσμος καίγεται, περνάει μνημόνια, πνίγεται, δε λειτουργεί κράτος, αλλά να μη μιλάμε, γιατί είναι όλα μαζί αυτά (μαζί και το μνημόνιο) φυσικές καταστροφές κατά τη γνώμη των καρεκλάτων με τους υψηλούς μισθούς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- ειναι εντυπωσιακο ποσες χιλιαδες λεξεις εγραψαν οι συριζαιοι για να εξηγησουν την αναγκη..."της σιωπης"! "Να δωσουμε χωρο στο πενθος"! Τι λετε ρε; 110 νεκροι σε 6 μηνες στην Περιφερεια Αττικης... δε χοτασατε ακομα "πενθος"
- ειναι εντυπωσιακη η δηλωση του προεδρου κ. Πακη "η θυσια τους δεν θα παει χαμενη"!!!! Ποια θυσια βρε; Δεν αγωνιστηκαν για κατι οι ανθρωποι, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ...
- Ειναι εντυπωσιακη η κριτικη της ΝΔ! "Ανικανοι", "δεν εχετε συντονισμο" κλπ. ...ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για ελλειψεις σε μεσα και ανθρωπους, για νατοικες δαπανες κλπ! Τι να πουν, για τα...μνημονια;
- Εντυπωσιακα δεν ειναι τα ιδιωτικα καναλια, γνωστο πως θα πουλουσαν και τη μανα τους για λιγη τηλεθεαση... εντυπωσιακη ειναι η ΥΕΝΕΔ! Ολα λειτουργουν καλα λοιπον, συμβαινουν αυτα...
- Δεν ειναι εντυπωσιακη η αλληλεγγυη...αναμενομενη ηταν, ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας παντα ηταν ΕΔΩ, με οτι σημαινει το "εδω"! Απο κει και περα, αν θα κανει το βημα παραπανω, αν θα μετασχηματιστει απο αλληλεγγυη σε διεκδικηση της ζωης...αλλη συζητηση!
υ.γ. καμια συζητηση για ρασοφορους, αδιστακτους celebrity δημαρχους, persones που μετα τις αστακομακαροναδες στα νησια παιζουν ντερμπυ με νεκρους ανθρωπους...δεν μας αφορουν παρα μονο ως εικονες ενος σαπιου κοσμου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στις πόσες σιωπές, καίγεσαι;"
Από χθες το πρωί που έμαθα την έκταση -και κυρίως τον τρόπο της τραγωδίας- ομολογώ ότι έχω αρρωστήσει. Παιδεύτηκα πολύ για το αν έπρεπε να γράψω αυτό το κείμενο, για το αν θα με έβριζαν όσοι το διάβαζαν, για το αν θα με θεωρούσαν πάλι προκλητικό, φασαριόζο και ενοχλητικό (δεν έχει σημασία να αναλύσουμε τώρα το ποιοι), κατά τα συνηθισμένα. Ωστόσο αν δεν το έγραφα, αλήθεια σας λέω, θα έσκαγα.
Είμαι θυμωμένος. Πάρα πολύ. Με πάρα πολλά.
Είμαι θυμωμένος που έντεκα χρόνια μετά, αποδεικνύεται ότι ως λαός και κράτος, ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Είμαι θυμωμένος που σε μια πανομοιότυπη κατάσταση, δίπλα ακριβώς στο διοικητικά υδροκέφαλο κέντρο της χώρας, στην πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχει τέτοια ανοργανωσιά. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε πιο έξω. Εκεί που ούτε τόσες διαθέσιμες δυνάμεις υπάρχουν και η επικοινωνία με το κεντρο Συντονισμού αρκείται στα τηλέφωνα.
Είμαι θυμωμένος που ενώ από νωρίς το μεσημέρι, αντιλαμβανόμαστε απο τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, ότι υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση και η Γενικη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποδεικνύεται ΑΝΙΚΑΝΗ να αντιληφθει το εύρος και να συντονίσει.
Είμαι θυμωμένος που δεν γίνονται αυτοματοποιημένες ενέργειες βάσει ενός ΔΟΎΛΕΜΕΝΟΥ σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Τι εννοώ;
Α. Σε θέρετρο με φωτιά, δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να πάνε προς το.νερο, δηλαδή τη θάλασσα για να σωθούν.
Άρα, αυτόματα, θα πρέπει η Γ.Γ. Π.Π. να δώσει εντολή στο λιμενικό (δίπλα είναι το λιμάνι της Ραφήνας ρε), να μαζέψει κάθε πλεούμενο της περιοχής από νωρίς και προληπτικά να εκκενώσει την περιοχή.
Β. Παράλληλα, αυτόματα και Άμεσα επίσης, δυνάμεις της τροχαίας θα έπρεπε σε συνεργασία με τους δήμους που γνωρίζουν καλά τα μέρη, να μεριμνήσουν για δύο πράγματα. i) να σταματήσουν κάθε νέα εισροή κόσμου σε μια έκταση ασφαλείας γύρω από την επικίνδυνη περιοχή και ii) να δημιουργήσουν επαρκείς και ασφαλείς εξόδους (σε συνεργασία με την πυροσβεστική), από την περιοχή ενδιαφέροντος.
Γ. Επίσης αυτόματα, θα έπρεπε να δίνουν εικόνα στο θάλαμο επιχειρήσεων εναέρια και επίγεια μέσα, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ανατροφοδότηση πληροφοριών για διορθώσεις. Είμαι θυμωμένος που μέχρι αργά τη νύχτα, οι διοικούντες δεν είχαν ιδέα για την έκταση της πιθανής καταστροφής και οι δίαυλοι πληροφοριών ήταν ρεπόρτερς που έφταναν με την πυροσβεστική, κατόπιν εορτής στους τρόπους της τραγωδίας.
Δ. Η Γ.Γ. Π.Π. θα έπρεπε ΑΥΤΟΜΑΤΑ και ΑΜΕΣΑ, να είχε μεριμνήσει να επικοινωνήσει προς τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις) τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ όπως διαμορφώνονταν κάθε στιγμή.
Ε. Δε θέλω να συζητήσω για το αν ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ, η Γ.Γ.Π.Π με ένα τηλέφωνο, κάθε φορά που υπάρχει έκτακτη ανάγκη σε μια περιοχή, θα πρέπει να ΣΗΚΩΝΕΙ τις μπάρες των γαμοδιοδίων και να μη συζητάμε για το ότι μόλις στις 23.30 το βράδυ, έγινε (για ελάχιστες ώρες μόνο) με ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!!!
ΣΤ. Ως εδώ φίλες και φίλοι, που κατηγορείτε τις υπαρκτές Μνημονιακές περικοπές, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΟ, αλλά μόνο ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
Ζ. Και πάμε παρακάτω. 11 χρόνια μετά, την ώρα της φωτιάς, μαθαίνουμε ότι υπήρχαν πυροσβεστικοί κρουνοί που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ. Γιατί ρε; Δεν τους επιθεωρεί κανένας; Αν κάποιος πει ότι τους επιθεωρεί, ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ότι βρέθηκε καλώς κατά τον τελευταίο έλεγχο και πότε;
Η. Είμαι θυμωμένος που την ώρα που ακόμα συλλέγουμε νεκρούς, η βλαμμένη πολιτική ηγεσία του τόπου, όχι μόνο σκέφτηκε αλλά έγραψε και διένειμε παπαριές-δελτια τύπου όπως ότι δε θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και θα πάνε πίσω οι φορολογικές δηλώσεις όσων πυροπληκτων δεν τις είχαν κάνει.
Θ. Είμαι θυμωμένος που το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ήταν μια παγερή, επαγγελματική ανακοίνωση (από αυτές τις διαχειριστικές ανακοινώσεις της οκάς), χωρίς ίχνος συναισθήματος συντριβής για όσα έγιναν, χωρίς ψήγμα θλίψης πραγματικής και ανθρώπινης για ο,τι συνέβη "στη βάρδια του".
Είμαι το ίδιο θυμωμένος, όπως το 2007. Ή μάλλον είμαι περισσότερο θυμωμένος γιατί είχα 11 χρόνια ως κράτος για να μην ξανακούσω δικαιολογίες για "ασύμμετρες απειλές". Γιατί κυρίες και κύριοι, ακόμη κι αν ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, η δουλειά του κράτους είναι να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση απειλής. Και δεν ήταν. Πάλι.
Ι. Είμαι θυμωμένος ακόμη και με τα έντερα μου πια. Ακούω τους γύρω μου, να λένε "σιωπή τώρα, θα δούμε μετά τις ευθύνες" και λοιπά τσιτάτα πολιτικής ορθότητας και κενές νοήματος ευχούλες, που ζέχνουν. Όχι κύριοι. Σε αυτό το κράτος που φτιάξαμε με τις σιωπές μας και τις δαντελένιες πολιτικές ορθότητες της δεκάρας, που ακόμα ψάχνουμε να δούμε τι έγινε το 2007 και μόλις πριν ένα μήνα μας πληροφόρησε το κράτος ότι ο Τσαλικιδης της VODAFONE δεν αυτοκτόνησε τελικά, αλλά δολοφονήθηκε, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ να ξεχαστούν οι νεκροί για να συνεχίσετε την ήρεμη ασήμαντη ζωή σας.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να μιλήσουμε και να μετρηθούν τα βλέμματα μας.
Κ. Είμαι θυμωμένος που ακόμα και τώρα, αντί να υπάρχει ένα Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπίνων και μη, Πόρων για να συντονίσει εθελοντές και υλικά, βγαίνει ο κάθε ένας, από ανθρώπους με βαθύ ειλικρινές ενδιαφέρον που δε θέλουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στο πληκτρολόγιο και μαζεύουν αλόγιστα υλικά που ίσως δεν έχει κανένα νόημα να μαζεύονται με αυτόν τον τρόπο που επιχειρείται, μέχρι ΜΚΟ προστασίας και διάσωσης με μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις ή οργανισμοί που μέχρι πρόσφατα ακόμα, μας απασχόλησαν με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων που τους εμπιστευθήκαμε και ΚΟΤΣΑΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ τραπεζικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν "ζεστό χρήμα", τώρα που ο κόσμος χωρίς επαρκή ηγεσία, θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω.
Απόδειξη αυτού που λεω είναι οι τουλάχιστον 5 τραπεζικοί λογαριασμοί που βλέπω σε αναρτήσεις στον τοίχο μου.
Στην δε Ηλεία, ακόμα περιμένουν τα λεφτά που είχαμε στείλει τότε...
Λ. Είμαι θυμωμένος που ακόμη και για το αίμα που ζητήθηκε, ζητήθηκε σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, αντί ΕΚΤΑΚΤΩΣ να έχουν ανοίξει όλα τα τμήματα ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στα νοσοκομεία τουλάχιστον της ΑΤΤΙΚΗΣ. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε να ακούσει ότι ελάτε από μεθαύριο ξανά.
Λες και δεν μπορούσαν ούτε το να μεταφέρουν το αίμα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και να το αποθηκεύσουν εκεί.
Μ. Είμαι θυμωμένος με το ότι έντεκα χρόνια μετά τις καταστροφές της Ηλειας, σε μια σεισμοπαθή χώρα, η Γ.Γ.Π.Π. δεν έχει υποχρεώσει να υπάρχει μάθημα πρώτων βοηθειών και βασικές αρχές διαχείρισης κρίσης από το νηπιαγωγείο έως ΚΑΙ τα πανεπιστήμια κι ας έχουμε πρήξει τα συκώτια μας κάποιοι να το ζητάμε.
Ν. Είμαι θυμωμένος που η Γ.Γ.Π.Π τόσα χρόνια, δεν έχει ανακοινώσει τι πρέπει να έχει ο "σάκκος έκτακτης ανάγκης" σε κάθε σπίτι, ξενοδοχείο και σε κάθε πολυάνθρωπη επιχείρηση.
Ξ. Είμαι θυμωμένος που η Γ.Γ.Π.Π δεν έχει θεσπίσει και εφαρμόσει τις Επιτροπές Διαχείρισης Κρίσης σε κάθε περιοχή, ώστε να υπάρχει μια πρώτη βαθμίδα ιεραρχίας από ανθρώπους της περιοχής στο πεδίο της εκάστοτε καταστροφής, με τους όποιος θα επικοινωνεί το Κέντρο.
Ο. Είμαι θυμωμένος που δεν υπάρχει κάθε Έλληνας σε ένα μητρώο ανάλογα με τις επαγγελματικές του δεξιότητες, ώστε αν π.χ. η Γ.Γ.Π.Π. ζητήσει υγειονομικούς ή επαγγελματίες της θάλασσας ή πρώην δασοπυροσβεστες σε μια περιοχή να μπορεί να τους βρει άμεσα τηλεφωνικά εκείνη.
Π. Είμαι εξουθενωμένος πια, που μεγαλώνω σε ένα κράτος που δε σέβεται τους πολίτες του, δεν τους αντιμετωπίζει ως την υπέρτατη περιουσία του και οι πολίτες το έχουμε αποδεχθεί, σιωπούμε και δεν διεκδικούμε να αλλάξουμε τα πράγματα...
Ρ. Είμαι θυμωμένος που φίλοι μου, σε αυτή δύσκολη ώρα λένε "η ζωή συνεχίζεται" (για εμάς) και μέσα στον θολωμένο ατομικισμό τους ποστάρουν ποτάρες, ηλιοβασιλέματα και το νέο τους μπικίνι, σαν να ήταν μια οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη μέρα.
Σ. Είμαι θυμωμένος που μέσα στις στάχτες, στρατευμένοι δημοσιογράφοι της καρπαζιας, είτε παραπληροφορούν (εν γνώση τους) είτε για να υπηρετήσουν το κόμμα τους φτάνουν να μολύνουν την δημόσια σφαίρα με συγκρίσεις αριθμών νεκρών σε διάφορες καταστροφές για να πουν ότι το κόμμα τους είναι λιγότερο ανίκανο.
Τ. Είμαι θυμωμένος που γνωστοί μου, εκθειάζουν τους φασίστες με τις σβάστικες, που φόρεσαν τα μπλουζάκια με το σήμα της οργάνωσης τους και πήγαν δήθεν για να σβήσουν τη φωτιά με τον βουλευτακο τους.
Υ. Είμαι θυμωμένος που διάφοροι κρυφοφασίστες, αναρωτιούνται από το σπιτάκι τους (όλη τους τη ζωή) που είναι τώρα "οι ΜΚΟ που σωζουν λαθρομετανάστες από πνιγμό" και δε βλέπουν ότι πολλές ΜΚΟ (άσχετα αν δεν τις χωνεύω) είναι ήδη εκεί.
Φ. Είμαι θυμωμένος που άλλοι κάφροι, μιλάνε ακόμα και τώρα για τους "μετανάστες που μας τρώνε τα λεφτά" και το ότι "οι γύφτοι θα πάνε για πλιάτσικο στα καμένα"... Και όλα αυτά όταν οι κοινότητες Παλαιστινίων, Κουρδων και Ιρακινών έκαναν έκκληση να πάνε τα μέλη τους για να δώσουν αίμα. Και όλα αυτά που αν δεν υπήρχαν και οι Αιγύπτιοι ψαράδες μαζί με τους ντόπιους, σήμερα θα μιλούσαμε για ακόμη περισσότερους νεκρούς στις παραλίες. Και όλα αυτά, όταν διαβάζω ότι στη Μάκρη, αυτοκίνητα γύφτων με φρούτα και λαχανικά ξεφορτώνουν βοήθεια στο κέντρο συλλογής εφοδίων.
Χ. Είμαι θυμωμένος που την ώρα της καταστροφής, οι διάφοροι εχθροί μου γύρω, Τούρκοι και Σκοπιανοί προσφέρουν υλική βοήθεια και δε αρπάζω την ευκαιρία να δω μήπως είναι η αρχή για κάτι άλλο, παρά τις διαφορές μας. Είμαι εντυπωσιασμένος με τις εθνικότητες που γράφουν στο hashtag #prayforGreece και όχι με καραγκιοζηδες όπως ο Αμβρόσιος που δηλωσε ότι ο θεος μας καταστρεφει λογω του αθεου Τσιπρα.
Ψ. Όλη η έγνοια μας, με όσους βίωσαν την τραγωδία και με τα πληρώματα πυροσβεστών-διασωστών, που μετά τα όσα είδαν και έζησαν, πρέπει να γυρίσουν σπίτι τους, να αγκαλιάσουν τους δικούς τους και να κοιμηθούν.
Ω. Είμαι θυμωμένος λοιπόν, που πρέπει να παραληρώ εδώ και σε ΔΥΟ-ΤΡΙΑ αγαπημένα μου πρόσωπα χθες και να μου τελειώσουν τα γράμματα του αλφαβήτου εδώ, για να μπορέσω να πω ότι με τη σιωπή δε βελτιώθηκε ποτέ τίποτα. Αν μιλήσουμε ίσως την επόμενη φορά, να είμαστε περήφανοι που ζούμε σε ένα κράτος που δεν πνιγόμαστε στην πρώτη βροχή, που δεν καιγόμαστε κατά εκατοντάδες δίπλα στη θάλασσα και που ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε στοιχειωδώς ως πολίτες και ως κοινωνία, μια έκτακτη κρίση. Μακάρι κάποιοι να βρουν μερικά ψήγματα χρησιμότητας σε όλο αυτό για να δομήσουμε μια πιο ορθολογική, λειτουργική και ασφαλή κοινωνία.
Αφου λοιπόν μου απαντήσετε, στο ερώτημα του τίτλου, λιθοβολήστε με ελεύθερα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μας κάψατε, αλήτες!"
Η κραυγή της γυναίκας που έχασε το σπίτι της και είδε τους γείτονές της να πεθαίνουν στις φλόγες.
Να σωπάσει κι αυτή; Τι της συνιστά η περιρρέουσα παλιανθρωπιά των αδιάφορων "ρεαλιστών";



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η ζωή συνεχίζεται. Αυτή την ώρα έξω από τη Μεγάλη Βρετάνια οι ένστολοι χρυσαυγίτες του κοινωνικού δολοφόνου, με σπρωξιές, γκλομπιές και χημικά, απομακρύνουν τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι μέτοχοι της οποίας συνεδριάζουν μέσα στο ξενοδοχείο.
Έχουμε νεκρούς, ρε βουτυροαλητάμπουρα! Μάζεψε, έστω και για λίγες μέρες, τους φονιάδες που ξαμολάς! Σεβάσου το εθνικό πένθος, ρε ξευτιλισμένε!
Αυτοί που ενοχλούνται από την κριτική μας και μας συνιστούν να σωπάσουμε για τους δεκάδες νεκρούς, μας επιτρέπουν να μιλάμε για το σημερινό μακέλεμα των συνταξιούχων από τις ένστολες χρυσαυγίτικες συμμορίες του κοινωνικού δολοφόνου;
Σχολιο.- Και δεν παίρνουν 500ρικο οι ΜΑΤατζιδες. Μια χαρά πληρώνονται και επιδόματα παίρνουν και όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



82 οι νεκροί...
Το δίκτυο πυρόσβεσης «που εμείς έχουμε φτιάξει αυτήν τη στιγμή είναι εξαιρετικό, ειδικά στην Αττική και τα περιαστικά δάση, που η φωτιά σβήνεται με ένα, δύο οχήματα και με την κινητοποίηση του πρώτου εναέριου μέσου».
Γιάννης Καπάκης, Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη Βουλή, στις 7 Ιουνίου 2018.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωπή! Που θα μας πείτε ότι η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη, αντί για περικοπές στις δαπάνες για πυρόσβεση και αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ και τα ΜΑΤ, να εξοπλίσει το Πυροσβετικό Σώμα και να προσλάβει χιλιάδες πυροσβέστες, για να μη δίνουν τη μάχη με τη φωτιά τρία-τέσσερα εναέρια μέσα και λιγότεροι από 200 πυροσβέστες.
Βουλώστε το! Που ανακαλύψατε ότι η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να έχει εγκαίρως σχεδιασμό και να έχει ενημερώσει τους κατοίκους περιοχών που είναι εκτεθειμένοι σε ενδεχόμενο κίνδυνο, για το τι θα κάνουν σε μια τέτοια περίπτωση.
Σκασμός! Που θα μας πείτε ότι με το που εκδηλώθηκε η φωτιά, δυο ώρες πριν περάσει τη Μαραθώνος, ήταν αναγκαία η έκδοση ανακοίνωσης για εκκένωση της περιοχής. Και η επίβλεψη και ο συντονισμός της με την παρουσία των αρμόδιων υπουργών και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Με τον κόσμο να είναι ήδη από καιρό ενήμερος για το τι θα έπρεπε να κάνει.
Σιωπή, λοιπόν! Άλλωστε, το 2018 δεν είναι 2007. Δεν θα λέμε κάθε φορά τα ίδια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να παραιτηθεί κάποιος απ' αυτούς θα ήταν εντελώς αδιανόητο. Συμμετοχή στη μνημονιακή κοινωνική καταστροφή και ευθιξία είναι ασύμβατες καταστάσεις.
Μα, να μην υπάρχει, όμως, ούτε μία (1) δήλωση με την οποία κάποιος να αναγνωρίζει έστω πως υπάρχει και από την πλευρά τους, ως υπεύθυνης κυβέρνησης, κάποιο μερίδιο ευθύνης;
Νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει κάτι τέτοιο, για το ήθος τους που έχει κατρακυλίσει σε σκοτεινά βάραθρα. Και για το πόσο επικίνδυνοι είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Καμμένος βρίσκεται αυτή την ώρα στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και φυσικά του την έπεσε ο κόσμος, με πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες για την κυβερνητική αδιαφορία, όχι μόνο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά αλλά και πολύ πριν. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.
Θα τους πνίξει η οργή του κόσμου. Και θα δώσουν λόγο, γιατί μόλις λίγες μέρες πριν την καταστροφή, διαβεβαίωναν πως η χώρα είναι θωρακισμένη, με βάση "τις δημοσιονομικές της δυνατότητες".
Ομολογώντας πως καμιά θωράκιση δεν υπάρχει, καθώς τα δημοσιονομικά της δεν της το επιτρέπουν. Ποια δημοσιονομικά; Αυτά που απομένουν μετά από τη λεηλάτησή τους από τις τράπεζες και την Ε.Ε.;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλαμπουράρης, Σπίρτζης, Φαμέλος, στην εποπτεία για την αποκατάσταση κ.λπ. κ.λπ.
Αναμένεται μεγάλο φαγοπότι. Οι μεγαλοεργολάβοι ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι έτσι, για να το πούμε λιανά, αλίμονο σε όποιον ξανατολμήσει να αναζητήσει πολιτικές ευθύνες όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές σε πυρκαγιές και πλημμύρες.
Θα πέσουν πάνω του οι ρεαλιστές και ψύχραιμοι του "Τι ψάχνεις τώρα; Δεν ντρέπεσαι; Τα 'χει η ζωή κάτι τέτοια" και θα τον κατασπαράξουν.
Σχολιο.- Ευθύνη των κυβερνήσεων είναι και να μην επιτρέπουν στον κάθε χλιμίτζουρα (καθώς δεν είμαστε όλοι χλιμίτζουρες) να χτίζει όπου γουστάρει. Αλλά δεν τις αφήνουν οι διαπλοκές με εργολάβους και πολλά άλλα συμφέροντα. Όσο για το ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβαν κ.λπ., είναι άλλη ιστορία. Αλίμονο αν όταν ξεσπάνε ξαφνικές πυρκαγιές ή πλημμύρες καιγόμαστε και πνιγόμαστεσ, λέγοντας "τι να κάνουμε οι καημένοι"
Τα ερωτήματα είναι πολλά και όταν βγουν στη φόρα οι συγκεκριμένες ευθύνες της κυβερνητικής αλητείας που έχει περικόψει τις δαπάνες για την πυρόσβεση, δεν θα 'χουν πού να κρυφτούν. Αν στα δύσκολα πρέπει να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους οι πολίτες, γιατί να έχουμε στην κυβέρνηση τον κάθε αλητάμπουρα γόνο εργολάβων και εφοπλιστών;
Σχολιο.- Η κυβέρνηση είχε ευθύνη να πάρει μέτρα πολύ πριν ξεσπάσει πυρκαγιά. Με σχεδιασμό κατάστασης κινδύνου, με τον κόσμο ενήμερο για το πώς θα διαφύγει και κυρίως με πυροσβεστικά μέσα και πυροσβέστες. Όταν συντηρούν στρατιές από ΜΑΤ είναι εγκληματίες να στέλνουν 190 πυροσβέστες στην ανατολική Αττική.
Ή μήπως τους φταίνε τα αυθαίρετα για το ότι μετά την καταστροφή κάνουν έκκληση στους πολίτες για γάζες και φάρμακα γιατί τα νοσοκομεία τα έχουν διαλύσει; Κι αυτά οι πολίτες τα διέλυσαν; Είναι πολλά τα εγκλήματα της συμμορίας των πλουσιόπαιδων που κυβερνάει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€
Σύμφωνα με την Ντροπολογία, εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Κατά την Ντροπολογία οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ. Με τη διάταξη λοιπόν αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%.
Ανίκανοι και Επικίνδυνοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σπίτι που ζούσε ο διάσημος σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ήταν ανάμεσα σε αυτά που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Η χήρα του αγαπημένου δημιουργού, που έφυγε από τη ζωή το 2012, με δάκρυα στα μάτια περιγράφει πως κάηκε το προσωπικό του αρχείο και μιλά με συγκίνηση για τα θύματα.
Η Φοίβη Οικονομοπούλου – Αγγελοπούλου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές και αναφέρθηκε στις δύο φίλες της που πνίγηκαν στην προσπάθεια να αποφύγουν τη φωτιά. Εξαπολύει σκληρή επίθεση στις αρχές και αναφέρει: «δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς, ενώ και η τηλεόραση έλεγε άρες-μάρες»....
Η ίδια την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην θάλασσα με την εγγονή και την κόρη της. Αποφάσισαν να επιστρέψουν σπίτι και εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι. Περιγράφει πως το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς και το μόνο που κατάφεραν να σώσουν ήταν ένα κουτί με έγγραφα από τον «Θίασο».
Αναφερόμενη στο αρχείο του Αγγελόπουλου είπε: «Το σπίτι έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Κάηκαν τα βιβλία του άντρα μου, η αλληλογραφία του με διάσημους, όλα τα βιβλία με συγγραφείς που του είχαν αφιερώσει ήταν εδώ». Όλη η πνευματική περιουσία του Θεόδωρου και όλα τα έγραφα του έχουν καταστραφεί» συνεχίζει μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί. Στη συνέχεια εξαπολύει σκληρή επίθεση στις Αρχές και τους δημοσιογράφους λέγοντας πως «δεν χτύπησαν οι καμπάνες, δεν χτύπησαν οι σειρήνες, δεν ενημέρωσε κανείς, ενώ και η τηλεόραση έλεγε άρες-μάρες»....

σχολιο.- Επίσης και κάτι γελοίοι αξιωματικοί της ασφαλειας προσπαθωντας να δικαιολογησουν την κυβερνηση λένε άρες-μάρες ότι δηθεν προσπαθησαν να ειδοποιησουν τον κοσμο στο Ματι αλλα δεν εφευγαν από τα σπιτια τους! Μας περνάνε για κωθώνια φαίνεται οι αλητες γιαυτο λενε τοσα χοντροκομμενα ψεματα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καιγόμαστε, πνιγόμαστε και τ αρχίδια που μας κυβερνούν έχουν τον νου τους στον χαμό να περάσουν στην Βουλή αυξήσεις των δικών τους που έχουν διορίσει να μας γαμούν!
Ωρα να ουρλιάξουμε και να καταποντίσουμε την σιωπή που μας ζητούν.
Σχολιο.- Μπρος στη γενική κατακραυγή, το απέσυραν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψινάκης
Τις πρώτες κρίσιμες ώρες της μεγάλης τραγωδίας στο δήμο του Μαραθώνα ήταν στη Μύκονο για διακοπές, μόλις γύρισε σε ζωντανή σύνδεση παραμυθιασε τον κόσμο ότι και το δικό του σπίτι έγινε κάρβουνο, ενώ όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες το σπίτι του δεν έπαθε σχεδόν τίποτα, και χθες που έγινε έκτακτο Δ.Σ στο δήμο του ήταν απών
Και αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα στη θέση τού. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αρχίδια που μας κυβερνούν, κάποιοι τα ψηφίζουν.
Βεβαίως, αλλά απ την ώρα που τα ψηφίσαμε μέχρι τώρα είχαν πλήρη μετάλλαξη. Αλλο ψηφίσαμε, άλλο βγήκε και έχει αρπαχτεί με νύχια και με δόντια απ την εξουσία και το χρήμα μη έχοντας τέλος το δικό μας μαρτύριο
Δεν είχαμε άλλο δείγμα διακυβέρνησης απ αυτούς. Αυτό θα ισχύει απ τις επόμενες εκλογές. Οποιος τους ξαναψηφίσει θα είναι για φτύσιμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσοι θέλετε να δώσετε οικονομική ενίσχυση στους πυροπαθείς να τη δώσετε απ’ ευθείας στους ίδιους. Τα λεφτά που θα δώσετε σε διάφορους εράνους οργανώσεων, τηλεοπτικών καναλιών, κρατικών υπηρεσιών κ.λ.π ή θα καταθέσετε σε λογαριασμούς τραπεζών…
Πρώτον είναι αμφίβολη η απόδοσή τους
Δεύτερον είναι αμφίβολη η σωστή απόδοσή τους
Τρίτο θα πέσουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ποιος ξέρει τι θα αποδοθεί και πού.
Τέταρτο μπορεί να πάνε στα ταμεία τους κράτους με το πρόσχημα ότι ήδη το κράτος βοήθησε. (βλέπε περίπτωση λογαριασμού υπέρ των πληγέντων στην Ηλεία)
Πέμπτον εμπίπτουν σε φορολόγηση
και έξοδα τραπεζών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



380 η σύνταξη ,έρχεται και η μείωση των λοιπών συντάξεων ,μεσω της προσωπικής διαφοράς..,αλλά εν μέσω της Τραγωδίας μπορούν να περνούν στην ζούλα τροπολογίες γιά αύξηση μισθών των 'δικών τους παιδιών' 60% πάνω,..
Προφανως το λες και ταξική αλητεία με πόνο.....
Είχαμε ξεχάσει και τον Δραγασακη,που την υπέγραψε..
Κατά τα λοιπά Σκουρλέτης,Τσακαλώτος,Γεροβασίλη,Κουντουρά, ,Κονιόρδου τα υπογράφουν ανερυθρίαστα..
Και φυσικά το πολιτικό όνειδος -αντιπαράδειγμα για την νεα γενιά η Αχτσιόγλου..
Ουπς ξέχασα..Απαγορεύεται η αναφορά ακόμα και του ονόματός της απο τα 'δικαιωματικά ' σιχάματα,γιατί θα μας εγκαλέσουν επί 'σεξισμώ'..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αφού δεν υπάρχει άλλος να ζητήσει συγγνώμη απ' τους ανθρώπους για την τραγωδία αυτή, ζητάμε εμείς οι πυροσβέστες που δεν μπορέσαμε να τους σώσουμε".
Γιάννης Σταμούλης, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Εξευτελίζοντας την κυβερνητική αλητεία των ανευθυνοϋπεύθυνων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στους 83 οι νεκροί από τις φωτιές στην Αττική , κατέληξε ο 73χρονος τραυματίας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να έχεις γλυτώσει απ' την κόλαση και να κάνεις παράπονο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας πως έμεινες αβοήθητος και να παίρνεις την χυδαία απάντηση "Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοοσάλτε" !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
Ο κόσμος δίνει λεφτά για τους πληγέντες και οι αισχροί συριζαίοι μέρα Εθνικού Πένθους, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€
Σχολιο.- Μπρος στη γενική κατακραυγή, το απέσυραν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρένα Δούρου: 23.5.2014  "Αν δεν κάνω αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό, θα πάω σπίτι μου, είναι προτεραιότητά μας"
Μέχρι τώρα 81 νεκροί
Παραιτησου Τωρα!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη! Δεν κάηκε το σπίτι του Ψινάκη στο Νέο Βουτζά – Κάηκαν τα γύρω δέντρα
Από

25 Ιουλίου 2018 16:02
Ανατροπή στα όσα ισχυρίζεται από το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, σχετικά με την καταστροφή της πολυτελούς κατοικίας του στο Νέο Βουτζά από τις φονικές πυρκαγιές.
Σε δηλώσεις, που πραγματοποίησε, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σπίτι του «ευτυχώς κάηκε… γιατι αλλιως θα με κατηγορουσαν εμενα ότι εβαλα τη φωτια», μια δήλωση που ξάφνιασε δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κοινό. O ίδιος επανέλαβε και αργότερα πως το σπίτι του ήταν μεταξύ αυτών που κάηκαν στην περιοχή.
Δημοσιογράφος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νέο Βουτζά προκειμένου να φωτογραφήσει την καμένη βίλα του δημάρχου. Ωστόσο, η πραγματικότητα που αντίκρισε είναι τελείως διαφορετική, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το εν λόγω site.
Όπως φαίνεται και από τις παραπάνω εικόνες το σπίτι δεν κάηκε όπως δήλωνε στις συνεντεύξεις του, απλώς υπέστη ελάχιστες ζημιές στο εξωτερικό χώρο του, γεγονός που σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα χιλιάδες σπίτια άλλων κατοίκων της περιοχής που κάηκαν ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογράφουμε για να καθαιρεθεί ο Αμβρόσιος
16.270 υπογραφές.
Διαρκής και επαναλαμβανόμενη δημόσια υποκίνηση βίας / μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος κοινωνικών ομάδων.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Diarkis_Iera_Synodos_tis_Ekklisias_tis_Ellados_Kathairesi_mitropoliti_Kalavryton_kai_Aigialeias_Amvrosioy/?fmDepgb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-550167-Diarkis_Iera_Synodos_tis_Ekklisias_tis_Ellados_Kathairesi_mitropoliti_Kalavryton_kai_Aigialeias_Amvrosioy&utm_term=mDepgb%2Bel&fbogname=Eleni-Elena
Πέρασαν τις 9000 οι υπογραφές που ζητούν από την Ιερά Σύνοδο να καθαιρέσει αυτό το κάθαρμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε στιγμη δέν πρέπει νά αφήσουμε νά παρουν ανάσα οι υπεύθυνοι αυτής τής καινούργιας - μετά τήν Ηλία καί Μάνδρα Αττικής - τραγωδίας…
Οι τωρινοί Συριζανελ καί οί παλαιότεροι ΝΔ-Πασόκ μαζί μέ τά δημοσιογραφικα παπαγαλάκια τους..
Αυτοί πού από κυβερνητικές θέσεις προχώρησαν στίς «μεταρρυθμίσεις» διάλυσης τών κρατικών δημόσιων υποδομών οπως Νοσοκομεία,Δασοπροστασία καί Πυροσβεστικής γιά νά συγκεντρώσουν τά ματωμένα υπερ-πλεονάσματα...πού τούς επεβαλαν τά αφεντικά τους οι επικυρίαρχοι.ΟΝΕ-Ε.Ε.-ΔΝΤ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Μύθοι_Αισώπου
Σε κάποιες καταστροφικές πυρκαγιές ένας Χρυσαυγίτης παρακάλεσε έναν Αιγύπτιο ψαρά να τον σώσει από τις φλόγες με το καΐκι του. Ο ψαράς του είπε πως ευχαρίστως θα ήθελε να τον βοηθήσει αλλά φοβόταν πως εκείνος μετά θα τον σκότωνε. Ο Χρυσαυγίτης απάντησε πως δε θα έπραττε κάτι τέτοιο γιατί δεν ήξερε να πλοηγεί και θα πνιγόταν και ο ίδιος. Αφού ο Αιγύπτιος τον επιβίβασε στη βάρκα δέχτηκε μεσοπέλαγα πολλαπλές μαχαιριές. Πεθαίνοντας πρόλαβε να τον ρωτήσει απορημένος γιατί το έκανε και ο Χρυσαυγίτης απάντησε: Μα, είναι στη (φασιστική) φύση μου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσε η οργή του Θεού επειδή ο Άνθιμος είναι φιλάνθρωπος, ο Τσίπρας αριστερός και ο Καμμένος κομάντο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Καλοκαιρινή νεροποντή και οι δρόμοι του Αμαρουσίου έγιναν ποτάμια από νερό και λάσπη...
Εκτός από την πλημμύρα στην ΗΒΗ, όπου βούλιαξαν αυτοκίνητα, που έγινε γνωστή πανελλαδικά, πλημμύρισε η Ευκαλύπτων, η Πεντέλης, η Ανδρ. Συγγρού, η Μεσογείων, η Αργοναυτών, η Κονίτσης, η Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, η Δημητρίου Ράλλη, για να κάνω μόνο μία ενδεικτική αναφορά.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους εργαζομένους του Δήμου μας, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες έπραξαν ό,τι ήταν δυνατό για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη μας.
Όμως, η αυτοθυσία εργαζομένων και εθελοντών δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πόλη μας είναι αθωράκιστη από φαινόμενα πλημμύρων. Ο μηχανισμός καταστολής, όσο οργανωμένος κι αν είναι, όσο κι αν στελεχώνεται από ανθρώπους με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος, δεν αρκεί. Υπάρχει ζωντανή η ανάγκη για πρόληψη. Για έργα πυροπροστασίας και για αντιπλημμυρικά έργα.
Δυστυχώς, οι δημότες για μία ακόμη φορά, την ώρα της κρίσης άκουγαν τον κ. Καραμέρο να περιφέρεται στα κανάλια να κάνει δηλώσεις εναντίον του Δήμου και των παρανομιών που τον κατηγορεί ότι διαπράττει και τον κ. Πατούλη να απαντά ότι οι πλημμύρες είναι ευθύνη της Περιφέρειας λόγω της μη διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Κι αυτά την ώρα που πλημμυρίζουν δρόμοι, σπίτια και αυτοκίνητα, την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες.
Ο κόσμος ζητά αποτέλεσμα.
Η Περιφέρεια και ο Δήμος θα πρέπει να πάψουν να «φαγώνονται» και να αλληλοκατηγορούνται, αλλά επιτέλους να συνεργαστούν προς όφελος των Μαρουσιωτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΦΩΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολοι εσείς που ρίχνετε την ευθύνη για τα πάντα στους νεκρούς ότι και καλα ειχαν αυθαιρετα και βγάζετε λάδι το κράτος με την αναλγησία, την ανοργανωσιά και όλα τα από α- δεν σας περνάει απ το μυαλό ότι κάποιοι δεν τρώμε κουτόχορτο, ναίσκε;
Ναι ρε φταίμε για όλα κι ας ψοφολογήσουμε για να μάθουμε. Εμείς φταίμε, ναι, άντε πνιγείτε τώρα!
Σχολιο.- εγω τουςευχομαι ολοψυχα να ειναι τα παιδιατους τα επομεναθυματα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αποφυλακίζεται την Κυριακή η 17χρονη Παλαιστίνια Αχεντ Ταμίμι που ήταν στην φυλακή 8 μήνες γιατί χαστούκισε ένα ισραηλινό στρατιώτη όταν εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας της.
Ο λαός της Παλαιστίνης ετοιμάζεται να την υποδεχθεί και ένα μεγάλο γκράφιτι με το πρόσωπο της δεσπόζει στην Βηθλεέμ, στο τείχος που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και την "ποιήτρια" του κώλου...
Ευγενια Λουπακη Σύζυγος Καρτερού, δηλώνει "ποιήτρια" 24/7/2018: «Κόψτε τα πρωτοφανής τραγωδία, οι νεκροί το 2007 ήταν 63»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Monti, ο Ιταλός Παπαδήμος ( στη παγκόσμια μασονική στοά Trilaterale), εξηγεί πως χάρις στη Γερμανία και το ευρώ (μνημόνια) διασώθηκε η απατεώνισσα Ελλάδα, υπήρξε μια "Ελληνική Επανάσταση"... Η Ελλάδα έγινε μια χώρα με σύγχρονη Οικονομία κι Αγορά...
Κι ακόμη δεν τους γαμάμε ότι έχουν και δεν έχουν οι παγκόσμιοι απατεώνες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκληση Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή για την «τουρκική μειονότητα»
Η Ελλάδα ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό για το νέο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο οποίος συναντήθηκε με τον ψευδο-μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του... ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.
Ο Μεχμέτ Ερσόι ανέφερε ότι «παρακολουθούμε με υπερηφάνεια όσα τραβήξατε κι εσείς και ο Σαδίκ Αχμέτ όσο ζούσε, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της λέξης ‘τουρκικός’».
Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε στους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου μέσω διαλόγου και επισκέψεων να λυθούν τα προβλήματα της δυτικής Θράκης.
Ο Μεχμέτ Ερσόι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τις πυρκαγιές ενώ επεσήμανε ότι η Τουρκία μοιράζεται τον πόνο του ελληνικού λαού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο μοιάζουν με τους χουντικούς, οι οποίοι ακόμα ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
Αν μπορούσαν να εξαφανίσουν την πραγματικότητα, θα το έκαναν. Εξάλλου ο Αλέξιος ο γελοίος, ήξερε επί 5 ώρες πως υπήρχαν δεκάδες νεκροί και έπαιζε θέατρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτιάξτε τώρα και ένα Ταμείο Πυρόπληκτων, για να ξαναφάτε τα λεφτά, όπως κάνατε με τους πυρόπληκτους της Ηλείας!
Ξεφτιλισμένοι!