Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Παρασκευη 27 Ιουλιου 2018


Amber Alert
Αγνοείται η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Άμα την βρει κάποιος ας την ενημερώσει πως έχουμε 83+ νεκρούς στο Μάτι και πως έχει ευθύνη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυροσβεστικοι κρουνοι υπηρχαν στη Λεωφόρο Μαραθώνος από τους Ολυμπιακους αγώνες το 2004. ΟΛΟΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!! Ευθυνη εχει η Περιφερεια! Ο Δημαρχος εχει ευθυνη γιατι ειχε αφησει το κωλοξενοδοχεια να αποκλεισουν την εξοδο στη θαλασσα εχοντας κλεισει με καγκελα στην πλαζ πραγμα που είναι παρανομο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασθενείς στη Γάζα κάνουν έκκληση στον κόσμο να τους σώσει
Οι ασθενείς στο νοσοκομείο της Γάζας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πόλη της Γάζας για να απευθύνουν έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα.
Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς σκοπευτές καθώς και μέλη ομάδων δικαιωμάτων. Πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ερέζ, το μόνο πέρασμα από το οποίο μπορούν οι κάτοικοι της Γάζας να περάσουν για να νοσηλευθούν στο Ισραήλ ή στα παλαιστινιακά νοσοκομεία στη Δυτική Όχθη.
Οι ομιλητές στη συγκέντρωση δήλωσαν ότι τα νοσοκομεία της Γάζας πάσχουν από ελλείψεις φαρμάκων, εργαστηριακού εξοπλισμού και υλικών για εξετάσεις, λόγω των κυρώσεων της Παλαιστινιακής Αρχής και της πολιορκίας του ισραηλινού στρατού.
Οι ασθενείς ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να σώσει τις ζωές τους με την άρση της πολιορκίας και των κυρώσεων.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Άσραφ αλ-Κίντρα, ζήτησε ένα «άμεσο και άνευ όρων τέλος των δεινών των ασθενών της Γάζας».
Ο Αλ-Κίντρα είπε ότι το Ισραήλ σκότωσε 141 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε 16.000 άλλους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού υλικού.
https://www.middleeastmonitor.com/20180718-gaza-patients-appeal-to-the-world-to-save-their-lives/#.W1klMMTV08A.facebook
[ΡΗΟΤΟ:Mustafa Hassona/Anadolu Agency]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παριστάνουνε τις μωρές παρθένες, αυτοί ούτε και είδανε ούτε και ξέρανε για αυθαίρετα, ούτε υποχρεούνταν να σώσουνε κανέναν, αυθαίρετο ξεαυθαίρετο, ούτε τα μασάνε με δέκα μασέλες για να κρατάνε τη μίζα τους και τα υπόλοιπα να τα δίνουνε στο Νάτο και στα δάνεια, που μας έχουν βάλει χαράτσια μέχρι και στην τουαλέτα που πάμε.
Κι όμως, η κυβέρνηση υπέγραψε το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει βάλει την υπογραφή του για την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου στην καμένη περιοχή, αλλά ο Πάνος Καμμένος, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας επέρριψαν με προκλητικό τρόπο τις ευθύνες στους πολίτες για την αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι...
Η πολιτική σπέκουλα που επιχείρησε να κάνει ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Πέμπτης στον τόπο της τραγωδίας, επιρρίπτοντας στους πολίτες ευθύνες για την άναρχη δόμηση στο Μάτι και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξαιτίας αυτής κάηκαν, επιστρέφει ως μπούμερανγκ.
Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας φαίνεται ότι αγνοούσαν πως το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι φέρει την υπογραφή του υπουργού της δικής τους κυβέρνησης, όταν προχωρούσαν σε καταγγελίες περί αυθαιρέτων…
Συγκεκριμένα,  ο Γιώργος Σταθάκης ως υπουργός Περιβάλλοντος έχει υπογράψει το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που κάηκε, στις 24 Μαρτίου 2017.
Ολόκληρο το ΦΕΚ:



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοια πολιτική κάλυψη που προσφέρουν τα ΜΜΕ στην Δούρου δεν έχουν ξαναδεί τα μάτια μας στον αιώνα των άπαντα.
Φανταστείτε απλά, το τι συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η γυναίκα
Σχολιο.- Μην ξεχνάς ότι είχε χαιρετηθεί με τον Ομπάμα και ταχτικά παίρνει την ευλογία του Βαρθολομαίου..
Σχολιο.- Δεν την λένε τυχαία Χίλαρι του ΣΥΡΙΖΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει μόνο την ευθύνη για τις πλημμύρες και τους νεκρούς στην Μάνδρα, δεν έχει μόνο τις ευθύνες για το έγκλημα στο Μάτι για το οποίο είναι κρυμμένη, έχει και τις ευθύνες για όσα έγιναν εχθές στο Μαρούσι
Και δανείζομαι το παρακάτω από το άρθρο....
"Η κα Δούρου εξελέγη το 2014 υποσχόμενη να υλοποιήσει την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, αλλιώς «θα πήγαινε στο σπίτι της». Την υπόσχεσή της αυτή , 4 χρόνια μετά , όχι μόνον δεν την υλοποίησε, αλλά αντίθετα φτάσαμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ασυνέπειας της. Μετά το σημερινό περιστατικό στην πόλη μας, η κα Περιφερειάρχης είναι έκθετη στους πολίτες του Αμαρουσίου και της Αττικής."

«Tα ψέματα και οι ευθύνες Δούρου για τις σημερινές πλημμύρες στο Μαρούσι»
Να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί ζητά από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο Δήμος Αμαρουσίου, κάνοντας λόγο για «ψέματα» ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Περιφέρειας για τις ευθύνες του Δήμου πίσω από την πλημμύρα. Ο Δήμος παραθέτει κι αυτός από την πλευρά του σχετικά έγγραφα προκειμένου να στοιχειοθετήσει τις ευθύνες της Περιφέρειας για την καθυστέρηση της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Περιφέρεια Αττικής, για τις δήθεν ευθύνες του Δήμου Αμαρουσίου για τις σημερινές πλημμύρες στην πόλη και σε υπαίθριο χώρο πλησίον της Κηφισίας , θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Καταρχάς, παρά την ένταση της βροχής, καμία γειτονιά του Αμαρουσίου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα συνεργεία και το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου βρέθηκαν άμεσα στην «πρώτη γραμμή» για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, κι αυτό έγινε με επιτυχία. Με μοναδική εξαίρεση , την περιοχή του Σωρού.
Τα 5 ψέματα της κας Δούρου
Η Περιφέρεια Αττικής και η κα Δούρου λένε στην ανακοίνωσή τους  5 μεγάλα ψέματα, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
-Ψέμα πρώτο, μιλούν στην ανακοίνωση για υπαίθριο δημοτικό πάρκινγκ . Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος που σήμερα πλημμύρισε, δεν είναι δημοτικός και δεν είναι αδειοδοτημένο πάρκινγκ.
Είναι χώρος που ανήκει σε ιδιώτες. Και φυσικά ποτέ ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπαζώθηκε από το Δήμο και φυσικά ποτέ δεν είχε νόμιμη χρήση πάρκινγκ.
-Ψέμα δεύτερο, δεν υπάρχει σήμερα κανένα εγκαταλελειμμένο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου,  στην οδό Αγ. Αθανασίου.
Η αλήθεια είναι ότι το αμαξοστάσιο έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια  και ο συγκεκριμένος χώρος είναι σήμερα ελεύθερος.
-Ψέμα τρίτο, δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος με τον πλακοσκεπή αγωγό, πάνω στην κοίτη του ρέματος, που αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η αλήθεια είναι ότι  ο αγωγός δεν κατασκευάστηκε από το Δήμο Αμαρουσίου . Υπάρχει εκεί τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 και προφανώς έχει κατασκευαστεί από κάποια υπηρεσία είτε του Κεντρικού Κράτους, είτε της τότε Νομαρχίας.
-Ψέμα τέταρτο, μιλά η κα Δούρου για μπάζωμα της φυσικής κοίτης του ρέματος σε τρία σημεία.
Η αλήθεια είναι ότι αρμόδια για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια Αττικής. Αν σήμερα λοιπόν είναι μπαζωμένη η κοίτη του ρέματος, τι κάνατε κυρία Δούρου τέσσερα χρόνια για να την ξεμπαζώσετε; Δεν ασκήσατε την υποχρέωσή σας; Δεν είστε υπεύθυνη γι αυτό;
Ψέμα Πέμπτο , μιλούν για καθυστερήσεις του Δήμου Αμαρουσίου όσον αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς.
Η αλήθεια είναι ότι:
1. Για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να είναι αρμόδιος, χρηματοδότησε κι εκπόνησε τη μελέτη  οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς , η οποία ολοκληρώθηκε με ΦΕΚ, το 2014.
2. Στη συνέχεια, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, πάλι με δικούς του πόρους , εκπόνησε τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος.
3. Ο Δήμος Αμαρουσίου έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής από τις 16/6/2016 την οριστική  μελέτη διευθέτησης, προς έγκριση.
4. Η Περιφέρεια Αττικής με καθυστέρηση 8 μηνών και μετά από συνεχείς οχλήσεις του Δήμου  απάντησε το Φεβρουάριο του 2017 με μια σειρά από παρατηρήσεις.
5. Στις 4/12/2017 ο Δήμος απέστειλε εκ νέου τη μελέτη, ενσωματώνοντας όλες τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας.
6. Στις 18/5/ 2018 η Περιφέρεια Αττικής, προφανώς για να μην προχωρήσει το έργο, απαντά με νέες παρατηρήσεις, εντελώς άσχετες με τις αρχικές που μας είχε δώσει. Είναι ενδεικτικό ότι μας ζητήθηκε να παραδώσουμε συμπληρωματικά, μέχρι και  μελέτη μετατόπισης των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, που θα έπρεπε να γίνουν κατά την κατασκευή του έργου, κάτι που ασφαλώς δεν αποτελούσε ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου και δεν είχε ποτέ προηγουμένως ζητηθεί από την Περιφέρεια.
7. Πέραν από επικίνδυνη, αποδεικνύεται και άσχετη η κα Δούρου, αφού στην ανακοίνωσή της αμφισβητεί ότι η μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος διαθέτει την οριζόμενη εκ του νόμου 4014/2011 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Την ενημερώνουμε ότι διαθέτει και εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη.
8. Το πόσο διαλυμένες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αποδεικνύεται από ένα ακόμη γεγονός. Μας αποστέλλει η Περιφέρεια έγγραφα ζητώντας μας να καθαρίσουμε τα ρέματα της πόλης, όταν έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι δική της αρμοδιότητα.
Το ποιος λοιπόν ευθύνεται για την καθυστέρηση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του Σωρού, είναι προφανές. Είναι η κα Δούρου, η οποία όπως και στη Δυτική Αττική, έτσι και στο Μαρούσι, αποδεικνύεται ανίκανη να κάνει τη δουλειά της. Εξίσου προφανής είναι και η διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Μια αλήθεια που αποκρύπτει: Με ευθύνη Δούρου, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα η περιοχή του Σωρού
Η κα Δούρου είναι ανίκανη και για έναν ακόμη λόγο. Δεν έχει προχωρήσει το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Σωρού, την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής με απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Έργων του Υπουργείου Υποδομών,  από το 2011.
Γιατί κα Δούρου καθυστερεί η Περιφέρεια τόσα χρόνια ένα τόσο σημαντικό έργο; Δεν σας αρκούν 4 χρόνια θητείας, για να κάνετε επιτέλους το αυτονόητο; Γιατί αγνοείτε τις συνεχείς οχλήσεις του Δήμου , που σας μεταφέρει τις αγωνίες των πολιτών του Αμαρουσίου γι αυτή την τόσο σημαντική παρέμβαση;
Αν είχατε κάνει τη δουλειά σας, σήμερα δεν θα είχαμε πλημμύρες στην περιοχή του Σωρού.
Πρέπει να χαθούν και στο Μαρούσι ανθρώπινες ζωές , όπως στη Μάνδρα, για να κάνετε επιτέλους τη δουλειά σας;
ΣΥΓΓΝΩΜΗ και υλοποίηση των δεσμεύσεων ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Η κα Δούρου εξελέγη το 2014 υποσχόμενη να υλοποιήσει την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, αλλιώς «θα πήγαινε στο σπίτι της». Την υπόσχεσή της αυτή , 4 χρόνια μετά , όχι μόνον δεν την υλοποίησε, αλλά αντίθετα φτάσαμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ασυνέπειας της. Μετά το σημερινό περιστατικό στην πόλη μας, η κα Περιφερειάρχης είναι έκθετη στους πολίτες του Αμαρουσίου και της Αττικής.
Οι επιλογές που έχει είναι δύο: Η να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε. Η να παραιτηθεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα συνδικάτα της Ιορδανίας διαμαρτύρονται για τη συμφωνία αερίου του Ισραήλ
25 Ιουλίου 2018 στις 1:48 μ.μ.
Το Συμβούλιο Επαγγελματικών Συλλόγων της Ιορδανίας θα τεθεί σε απεργία σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατασκευή αγωγού αερίου που θα μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ιορδανία.
Το σώμα είπε σε μια δήλωση ότι η sit-in θα λάβει χώρα μεταξύ 12: 00-14: 00 τοπική ώρα σήμερα κοντά στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Irbid.
"Είμαστε εναντίον της ομαλοποίησης με τον Σιωνιστή εχθρό σε όλες τις πτυχές και δεν θέλουμε η αδυναμία αυτής της γενιάς να δεσμεύει τις μελλοντικές γενιές με μοιραίες αποφάσεις που βλάπτουν τα συμφέροντα των παιδιών και των εγγονιών μας", δήλωσε ο Αλί Ομπους, επικεφαλής του συμβουλίου.
Είναι λογικό να το εισάγεις από τον εχθρό; Το αέριο δεν ανήκει σε αυτά [το Ισραήλ], ανήκει στο αραβικό έθνος και κλαπεί.
"Μια μέρα, αν θέλουμε να εκφράσουμε την άποψή μας εναντίον τους, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να κλείσουν τις βρύσες."
"Η εκδήλωση της γνώμης είναι ένα ιερό καθήκον και θα συνεχίσουμε να αντιστέκουμε και να αρνούμαστε μέχρι να αποκατασταθούν τα δικαιώματά μας", πρόσθεσε.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ιορδανία και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία το Αμμάν θα εισάγει 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Ισραήλ αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 15 χρόνια.
Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (NEPCO) της Jordan, η συμφωνία θα σώσει τον οργανισμό περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26 Ιουλίου 2018
Από την επίθεση στη Μονκάδα στην Επανάσταση που συνεχίζει
Ριζοσπάστης - 27 Ιούλη 2008
το είδαμε στο  https://cubaniagriega.blogspot.com/2018/07/blog-post_26.html
Η υπεράσπιση της Κούβας
και η έμπρακτη αλληλεγγύη
αφορά όλους τους λαούς
Η υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης είναι συστατικό στοιχείο της πάλης των λαών. Και η αλληλεγγύη τους εγγύηση ότι μπορεί να συνεχίζει! Δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, τους οπαδούς του σοσιαλισμού, της κοινωνικής επανάστασης.
Αφορά όλους εκείνους που μπορεί να έχουν επιφυλάξεις για το σοσιαλιστικό σύστημα, ακόμα και εκείνους που πιστεύουν στο ανύπαρκτο όραμα ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ειρηνικός και ανθρώπινος.
Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας, η πάλη κατά του εμπάργκο, η πάλη για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών*, αφορά όλους τους λαούς της Γης που συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ενισχυθούν τα σταθερά στηρίγματα, να δημιουργούνται νέα εφαλτήρια αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.
Η αλληλεγγύη στην Κουβανική Επανάσταση δεν είναι θέμα μόνο της Λατινικής Αμερικής, είναι παγκόσμιας σημασίας ζήτημα. Γιατί η Κουβανική Επανάσταση ενέπνευσε και εμπνέει λαούς και κινήματα, σε όλο τον κόσμο.
Γιατί κυρίως η Κούβα άντεξε, όχι μόνο στα πρώτα δύσκολα βήματά της, αλλά κυρίως γιατί άντεξε τη λαίλαπα της 10ετίας του '90, όταν αυτή οδήγησε στην ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος και στην καπιταλιστική παλινόρθωση στο πιο προχωρημένο φυλάκιο: την ΕΣΣΔ και συνολικά το σοσιαλιστικό σύστημα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.
Η ένδοξη ιστορία και το θαυμαστό παρόν του κουβανικού λαού αποδεικνύουν κάτι που κανένας λαός και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές, οι αντιιμπεριαλιστές, οι ριζοσπάστες, οι αντικαπιταλιστές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κοινωνικοί λαϊκοί αγώνες, η κοινωνική επανάσταση, όταν είναι πραγματική και δεν οδηγεί σε μια απλή αλλαγή στο πλαίσιο της ίδιας εξουσίας, συνοδεύεται από την αντίδραση και την αντεπανάσταση.
Η Κουβανική Επανάσταση από τα πρώτα της βήματα, αν όχι από την περίοδο ακόμα της προετοιμασίας της, έδειξε ότι δεν ήταν μια μεσοβέζικη επανάσταση, αλλά πραγματική. Η αντεπανάσταση κυρίως αναπτύχθηκε από τα έξω με προκεχωρημένο φυλάκιο τις ΗΠΑ, που δεν ανεχόταν μια αποικία τους να χειραφετείται και μάλιστα να τραβάει μπροστά προς το σοσιαλισμό.
Στο πρόσωπο της σοσιαλιστικής Κούβας που αντέχει και προσπαθεί, που έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της, βλέπουμε μια αλήθεια, ότι η εποχή μας, παρά τις ανατροπές, παραμένει εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, δεν είναι πανίσχυρος. Απόδειξη είναι ότι δεν μπορεί με τα συνηθισμένα μέσα να λύνει τις αντιθέσεις και αντινομίες του, γι' αυτό όλο και πιο πολύ χρησιμοποιεί μέσα που ενώνουν τους οργισμένους λαούς στην κοινή τους αντίθεση. Οσο πιο πολύ δυσκολεύεται, τόσο θα γίνεται σχετικά ανίσχυρος, αλλά και πιο επικίνδυνος.
Γι' αυτό και όλοι μας, κάθε λαός, και πριν απ' όλους τα κομμουνιστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους, το εργατικό κίνημα, τα λαϊκά κινήματα οφείλουμε να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για τον ιμπεριαλισμό. Το μπορούμε. Το γεγονός ότι η Κούβα, ο λαός της με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει, αποδεικνύει πως όταν ένας λαός θέλει τότε μπορεί. Μπορεί να νικήσει.
Επιμέλεια:
Στέφανος ΚΡΗΤΙΚΟΣ
* Το άρθρο είναι του 2008, οι τελευταίοι τρείς από τους Πέντε απελευθερώθηκαν στις 17 Δεκέμβρη 2014,  όταν ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο  και  ο πρόεδρος των  ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσαν  την έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας - ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δούρου και Ψινάκης είναι υπόλογοι για τα 85+ θύματα από την πυρκαγιά στον Μάτι αφού είχαν κι την ευθύνη για την εκκένωση της συνοικίας.
Τα ΜΜΕ, μέσα από μία απίστευτη προσπάθεια συγκάλυψης, προσπαθούν να τους καλύψουν, ώστε να μην τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.
-Καμία ανοχή να μην υπάρξει για κανέναν από τους δυο τους.
-Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δηλώσουν άμεσα παραίτηση από τα πόστα τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιοι εδωσαν αίμα για τα θύματα των πυρκαγιών στο Σισμανόγλειο
Εκκληση για προσφορά αίματος απευθύνει η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Η επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα απευθύνει μέσω του social media έκκληση προς όλους τους φίλους και όλους τους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών προσφέροντας αίμα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ του 21ου ΑΙΩΝΑ
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Λ. ΜΑΓΙΑΚΗ
Χρειάστηκε μόλις μία ώρα δυνατής νεροποντής για πλημμυρίσει το ρέμα Σαπφούς στοΜαρούσι και να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές σε όλο το μήκος του  και ιδιαίτερα στην περιοχή του παλαιού αμαξοστασίου του Δήμου και του πρώην εργοστασίου ΗΒΗ επί της λεωφόρου Κηφισίας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή και ανήκαν κυρίως σε νέους εργαζόμενους των παρακείμενων επιχειρήσεων, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Κατοικίες,Επιχειρήσεις, η Εκκλησία του Αγ. Ελευθερίου πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Δρόμοι ξηλώθηκαν. Απόγνωση. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Οι πλημμύρεςτου ρέματοςΣαπφούς έχουν επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστές οι αιτίες που τις προκαλούν και ανάγονται στο  παρελθόν . Αυτή τη φορά όμως οι ζημιές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Η διοίκηση Πατούλη, αν και γνώριζε το θέμα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, απέτυχε να το λύσει στα δώδεκα χρόνια που διοικεί. Επιρρίπτει κάθε φορά τις ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής.Αντί για τη διευθέτηση του ρέματος που θα διασφάλιζε όχι μόνο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και θα ήταν  ένα έργο υψηλής περιβαλλοντικής αξίας,έδωσε προτεραιότητα σε έργα βιτρίνας.
Αντίστοιχα η Περιφέρεια Αττικής που έχει και εκ του Νόμου την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη χρηματοδότηση των έργων για τη διευθέτηση του ρέματος, (ύψους 10εκ)., προτίμησε να διαθέσει τους πόρους τηςγια να διευκολύνει συγκεκριμένα συμφέροντα, π.χ την ανάπλαση της παραλιακής στο Φάληρο (150 εκ.) και την υπογειοποίηση των δρόμων γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ (20 εκ.)
Μπροστά στην καταστροφή που έγινε αντί όλοι τους, Πατούλης,Καραμέρος, Δούρου,να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες, επιδίδονται για μια ακόμα φορά σε κοκορομαχίες.Προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, επικαλούμενοι υπαρκτές γραφειοκρατικές δυσκολίες και καθυστερήσεις.
Το μόνο όμως που καταφέρνουν  είναι να προκαλούν την οργή  και την αγανάκτησηαυτών που ζημιώθηκαν.
Αποσιωπούν επίσης τις τραγικές επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας τα τελευταία οκτώ χρόνια, που στόχος τους είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών, η περικοπή των προϋπολογισμών, η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών,  ο εκμηδενισμός των προσλήψεων, οι ιδιωτικοποιήσεις.
Αποσιωπούν την οικονομική υποβάθμιση και την ασφυκτική εποπτεία  του Κράτους πάνω στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποδυναμώνει το ρόλο της στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων,έτσι όπως κατοχυρώθηκε και επεκτάθηκε με το τελευταίο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΣΘΕΝΗ1 που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Κοινοβούλιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αποσιωπάται ακόμα η διαχρονική  ευθύνη δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για την άναρχη δόμηση του υπερτοπικού κέντρου στο Μαρούσι, για την έλλειψη πρόσβασης καιτων απαραίτητων χώρων στάθμευσηςπου έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται για την εξυπηρέτηση  μεγάλων οικονομικών και εργολαβικών συμφερόντων.
Καλούμε Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια Αττικής να σοβαρευτούν.Να συνεργαστούν όπως έχουν καθήκον απέναντι στο Νόμο και  στους πολίτες ώστε το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούςνα δημοπρατηθεί το αργότερο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και να εκτελεστεί το ταχύτερο δυνατό.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να καταγράψει λεπτομερώς τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στις παρακείμενες επιχειρήσεις και να μεριμνήσει για την άμεση αποζημίωση τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή  να αποκαταστήσει άμεσα όλες τις ζημίες και τις βλάβες που υπέστησαν από τη νεροποντή οι δρόμοι και οι υποδομές σε όλο το μήκος του ρέματος Σαπφούς
Την καλούμε ακόμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της στάθμευσης στους χώρους που πλημμύρισαν και να διευκολύνει με κάθε τρόπο την ασφαλή και άνετη πρόσβαση των εργαζομένων στις δουλειές τους.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε την συμβολή των εργαζομένων του Δήμου, των πυροσβεστών και των αστυνομικών δυνάμεων  στην ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της λειτουργίας της πόλης.
26/7/2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Πάτε καλά ρε;
Βγάζει το επιμελητήριο σήμερα έκθεση για το Μάτι πόσα κτίσματα είναι χωρίς άδεια, πόσα χωρίς να είναι στο σχέδιο κλπ κλπ και το κουνάτε στα μούτρα ποιανού;
Των καμμένων που έφυγαν με τραγικό θάνατο και πολύ πόνο;
Η αυτών που απέμειναν να μετράνε την καταστροφή των ζωών τους και της απώλειας των δικών τους;
Μόνο και μόνο για να αποσείσετε κάθε ευθύνη απ το κράτος-δολοφόνο και να βγάλετε λάδι τους κυβερνώντες που αισθάνονται και περήφανοι για την ανυπαρξία τους και την δολοφονική αμέλειά τους;
Εστω ήταν όλος ο οικισμός αυθαίρετος. Δεν το ξέρατε; Τώρα το μάθατε, τέσσερεις μέρες μετά την τραγωδία; Και τι κάνατε τόσα χρόνια γι αυτό;
Κι αφού το ξέρατε ποιό ήταν το σχέδιο που είχατε εκπονήσει σε περίπτωση ανάγκης; Που η τροχαία έκλεισε την Μαραθώνος κι έστελνε τ αυτοκίνητα στον θάνατο; Που οι κρουνοί στην Μαραθώνος δεν είχαν νερό; Που ο στρατός δεν κατέβηκε να γκρεμίζει μάντρες και να φτιάχνει προσβάσεις και δρόμους διαφυγής; Που το λιμενικό δεν επιστράτευσε όλα τα ιδιωτικά σκάφη που μπορούσαν να προσεγγίσουν τις βραχώδεις ακτές να μαζεύει κόσμο; Που, που, χίλια δυό που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και δεν έγιναν και χάθηκαν ζωές! Ο Καμίνης γιατί πρόβλεψε κι άδειασε τις κατασκηνωσεις κι έσωσε 620 παιδιά; Είχε τον κώλο μπρος; Οι αξιωματικοι του στρατου γιατι αδεισαν το Κεντρο Αναψυχης ΚΑΑΥ στον Αγιο Αντρεα;
Βράζω με όλ αυτά, είμαι ικανή να γράφω μέχρι αύριο!
Ούτε με όσα περνάω δυόμιση χρόνια τώρα με την καταπάτηση του ξενοδοχείου μου, τον κανιβαλισμό μου, την αμετροέπεια του κρατικού μηχανισμού στο θέμα που έχει παραβιάσει όλους τους νόμους και το Σύνταγμα για να προστατέψει την αλητεία, δεν έχω νοιώσει τόσο εξοργισμένη! Ούτε όταν μ έδιωξε έναν χρόνο μετά την καταπάτηση ο Τόσκας απ το γραφείο του αποκαλώντας με κι ανυπόμονη από πάνω δεν ένοιωσα να ξεχειλίζω από τόση οργή, πίκρα, πόνο!
Οχι ρε μαλάκες, εσείς να σκάσετε επιτέλους!
Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί τα κάψαμε!
Ανάληψη ευθύνης έχει το κράτος έτσι κι αλλιώς σε τέτοιες περιπτώσεις! Το να την αποποιούνται οι διοικούντες και να κατηγορούν και τους νεκρούς από πάνω είναι η ύψιστη ύβρις!
Κι όλοι ξέρουμε ποιό είναι το τίμημα, κι εσείς που τους στηρίζετε κυρίως!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβαίνει τώρα, σιωνιστές δυνάμεις κατοχής που πυροβολούν μέσα στο τζαμί του al aqsa σε πιστούς και προσπαθούν να εισβάλλουν, 27 Ιουλίου 2018.
''Τι είναι αυτό; Αυτό είναι το τέμενος Αλ Ακσά που η Ουνέσκο έχει χαρακτηρίσει Παλαιστινιακό μνημείο και κληρονομιά της ανθρωπότητας, και έχει εγκαλέσει το Ισραήλ για την καταστροφή που προκαλεί σ' αυτό το μνημείο η ισραηλινή κατοχή. Ως γνωστόν, εβραικές οργανώσεις με την υποστήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης, κάνουν εκσκαφές στα θεμέλια αυτού του μνημείου για να "ανακαλύψουν" το φάντασμα του Δαυϊδ. Επίσης εβραίοι άποικοι εισβάλλουν όλο και συχνότερα μέσα στο τέμενος υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού, την αλητεία του οποίου βλέπουμε στο μεγαλείο της, ενώ πυροβολεί μέσα στο τέμενος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πανικόβλητοι! Και πρώτος απ' όλους ο μνημονιακός κοινωνικός δολοφόνος που παριστάνει τον πρωθυπουργό.
Γι' αυτό και "αδειάζει" την αλητεία των άλλων ανάλγητων εγκληματιών, που περιέπαιζαν τον ανθρώπινο πόνο και χλεύαζαν τους νεκρούς, λέγοντας σε όλους τους τόνους πως όλα πήγαν καλά, πως δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα άλλων χειρισμών, πως για όσα άσχημα οι ευθύνες είναι αποκλειστικά και μόνο των παλιότερων κυβερνήσεων κ.λπ.
Η ομιλία του Τσίπρα -έργο έξυπνων συμβούλων που κατάλαβαν πως μετά το έγκλημα χάνεται πλήρως και το επικοινωνιακό παιχνίδι- αναγνωρίζει πως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στη δική του κυβέρνηση.
Αδειάζοντας μεταξύ άλλων και όσους από τους οπαδούς του επιδίδονταν και εδώ μέσα στην προστυχιά της άρνησης των όποιων ευθυνών.
Πανικοβλήθηκαν οι ηγετικοί κύκλοι πέριξ του αμόρφωτου δολοφόνου και του είπαν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μόνο που με τόσους νεκρούς και με τα όσα χυδαία ακούστηκαν σε βάρος τους από τη συριζαίικη παλιανθρωπιά τόσες μέρες, τώρα πια είναι αργά.
Σχολιο.- η ομιλία Τσίπρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από την απόλυτη άρνηση κάθε ευθύνης, όπως γινόταν ακόμη και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Τόσκα-Τζανακόπουλου. Ακριβώς γιατί κάποιοι έξυπνοι σύμβουλοί του έχουν καταλάβει πως το επικοινωνιακό παιχνίδι χάθηκε.
Σχολιο.- Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε είναι σαν αυτή που ανέλαβε ο Μιχαλολιάκος στην δολοφονία του Φύσσα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον ευρωπαϊκό τύπο (Franfurter Allgemeine Zeitung, Corriere della sera κ.λπ.) δημοσιεύματα κάνουν ξεκάθαρα λόγο για ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των "δανειστών" για τις περικοπές που έχουν γίνει στην πυρασφάλεια.
Μόνο οι υπουργοί του Τσίπρα αρνούνται πως συνέβη κάτι τέτοιο. Και οι παλιάνθρωποι που μας βρίζουν επειδή το λέμε μέρες τώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ!
Από τα εφηβικά μου χρόνια, τότε με τη Χούντα, έμαθα να μισώ τους από πάνω όταν εγκληματούσαν σε βάρος της κοινωνίας, και να σιχαίνομαι τα ανθρωπάκια που κάθε φορά έσπευδαν να δικαιολογήσουν το εκάστοτε έγκλημα.
Και μέσα στο διάβα του χρόνου διαπιστώνω πως η επιχειρηματολογία τους δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Ούτε η χρονική ακολουθία.
Αρχίζουν με τα "σιωπή, σεβασμός στα θύματα". Προχωράνε σε εξυπνακισμούς, με αναφορές στους "ειδικούς" και στα "δεν ξέρεις τι λες". Και καταλήγουν στο χυδαίο βρισίδι.
Μα, ολόιδιοι, τόσες δεκαετίες τώρα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η η Αχεντ Ταμιμι ( ίσως το αργότερο μέχρι Κυριακή)........ Σήμερα μια μεγάλη μέρα για την Παλαιστίνη και για κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται με πείσμα , με πάθος , σε κάθε μορφή αδικίας ΚΑΙ κτηνωδίας ...... Και εμείς στη χώρα μας που θρηνούμε ανθρώπινες ζωές .... η αποφυλάκιση της, μας δίνει δύναμη να αντέξουμε τον πόνο .....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή τα βολεμένα θρασίμια και μαζί μ' αυτά ο κάθε ανάλγητος που πουλάει εξυπνάδες, συνήθως βρίζοντας και λέγοντάς μας ότι το κακό χάλι το δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι ετούτη δω είναι άμοιρη του εγκλήματος, ας δούμε και πάλι σήμερα το πρωτοσέλιδο της φιλικής τους εφημερίδας. Της Εφημεριδας Των Συντακτων Παρασκευη 9 Ιουνιου 2017 με πρωτοσελιδο τιτλο «Το αφεντικο τρελαθηκε. Νομιμοποιηση αυθαιρετων».
Μόλις πριν ένα χρόνο καμάρωνε, γιατί νομιμοποιούνταν τα αυθαίρετα. Αυτά που τώρα μας λένε πως στάθηκαν εμπόδιο στη σωτηρία του κόσμου από την πυρκαγιά.
Λίγη ντροπή!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας-Μητσοτάκης: Από επιχειρηματίες η κάλυψη των αναγκών στην πυρόσβεση

Στην κάλυψη των ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, ως συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που υπηρετούν και οι δυο, με προσφυγή στην ιδιωτική πρωτοβουλία συμφώνησαν Τσίπρας και Μητσοτάκης, μετά από πρόταση του τελευταίου.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα και πρότεινε “κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα “Νιάρχος” να αναλάβει για την επόμενη πενταετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., “ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα “Νιάρχος” να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς”.
Είναι προφανές ότι η προσφυγή σε ιδρύματα επιχειρηματιών για την κάλυψη των αναγκών πυρόσβεσης αποτελεί ανοιχτή ομολογία και των δύο πολιτικών ηγετών ότι με τη μνημονιακή πολιτική είναι αδύνατη η αντιπυρική θωράκιση της χώρας. Συνάμα, συνιστά και ένα πρώτο βήμα για τη διείσδυση των ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμη και σε έναν τόσο νευραλγικό και ζωτικό για την ασφάλεια του τόπου και του λαού τομέα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες Τεταρτη δήλωνε πως δεν παραιτείται. Σήμερα Πεμπτη είπε πως υπέβαλε την παραίτησή του στον αμόρφωτο κι αυτός την απέρριψε. Κι έτσι ο Τόσκας παραμένει στη θέση του. Στο ενδιάμεσο και επί τη ευκαιρία, έστειλε το πρωί και τα ΜΑΤ να πλακώσουν στα χημικά κάμποσους συνταξιούχους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν κάποιος από την κυβέρνηση είχε την τσίπα να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί, ζητώντας συγγνώμη για τους νεκρούς από πλημμύρες και φωτιές που έχουν ξεπεράσει τους εκατό μεσα σε οχτώ μήνες, το πιο πιθανό να διέσωζε την υπόληψή του.
Ούτε ένας δεν το έκανε. Ούτε ένας βουλευτής τους δεν δήλωσε αποχώρηση από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που χρεώνεται τόσους νεκρούς. Ούτε ένα μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτήθηκε. Ούτε ένας περιφερειακός σύμβουλος.
Ίσως να μην έχουν περάσει περισσότερο διεφθαρμένοι άνθρωποι από δαύτους από την πολιτική ζωή του τόπου, αν εξαιρεθούν τα κατοχικά και δικτατορικά καθεστώτα.
Οι νεκροί θα στοιχειώνουν το κάθε τους βήμα, σε όλο το υπόλοιπο της ζωής τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτήν την στιγμή (16.00), το κακό σπυρί στον κώλο μας, η πρώην αγαπημένη του ακη το πάλαι ποτέ και νυν ΝΔ (η Σπυρακη) και αυτή η άσχημη η κόρη του Γεννηματά, μιλάνε περί τσίπας και ευθύνης πολιτικής.... Ποιες αυτές!!! τα άδειανά πουκάμισα,,,,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο έχασαν την ζωή τους 26 άτομα απαγόρευσε την είσοδο σε όλους με αποτέλεσμα ακόμα και τα συνεργεία ερευνών να πηδάνε την μάντρα. Σπουδαίος άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός
Σχολιο.- Σ αυτή τη περιοχή όπως και σε τόσες άλλες είναι ακριβώς αυτής της νοοτροπίας... Με prive εισόδους και prive θάλασσα... Και τη βιλίτσα αυθαίρετη... Μη πας μακριά στο δικο μας εξοχικό σε επίσης καμένο τόπο που υπάρχει μελέτη διαφυγής και πυροπροστασίας έχουν φτιαχτεί ειδικοί δρόμοι / δίοδοι που πρέπει να παραμένουν άδειοι και να μην χρησιμοποιούνται εκτενώς για περιπτώσεις φωτιάς, Ε άμα σου βγάλω μια φωτό το πρωι και μια το βράδυ θα δεις 10 αυτοκίνητα στάνταρ παρκαρισμένα να κλείνουν τη δίοδο! Άμα καούμε μετά εμείς θα φταίμε!! (Εννοείται εμείς στο δικο μας σπίτι είμαστε κορόιδα και δεν παρκάρουμε πίσω αλλά στο. μπροστά δρόμο που είναι κανονικός!!)
Σχολιο.- Το οικόπεδο της δολοφονίας 26 ανθρώπων στο Μάτι .. ιδιοκτησίας του κ. Βασίλη Φράγκου τοπικού κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας και αδερφός του πρώην Βουλευτή του κόμματος της εθνικής μειοδοσίας (1974-1993) και μετέπειτα νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Δημητρίου Φράγκου….
Η Χριστιάνα Φράγκου, ανηψιά του πρώην Νομάρχη Φράγκου ήταν νομαρχιακή σύμβουλο Ανατολικής Αττικής με τον πρώην Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή....
Ο κ. Φράγκος προφανώς θεώρησε ότι η παραλία του ανήκει και την περιέφραξε αφήνοντας μια μικρή πόρτα την οποία, πάνω στο πανικό τους, δε βρήκαν 26 άνθρωποι με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί …



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίζεται την Κυριακή η 17χρονη-σύμβολο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία του, Άχεντ Ταμίμι.
Η 17χρονη είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν αντιστάθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη.
Οι συμπατριώτες της θα την υποδεχτούν με ένα τεράστιο γκράφιτι στη Βηθλεέμ, στο τείχος που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην βάζετε λεφτά στην τράπεζα της Ελλάδος για τους πυρόπληκτους.Οι τραπεζίτες και τα πολιτικά λαμόγια δεν θα αφήσουν τίποτα


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «Λευκά κράνη», η «μετριοπαθής αντιπολίτευση» και όλα τα τεχνάσματα και οι μηχανισμοί που χρηματοδότησαν οι ηγεσίες των δυτικών χωρών παλιότερα, στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Ιράκ το 2003, στα Αφγανιστάν κ.α. έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά στη Συρία απέτυχαν. Παρά την εν μέρει προώθηση της βρώμικης δουλειάς τους σε πλειάδα ΜΜΕ στην περιφέρεια επιρροής της Δύσης όπου ανεγκέφαλα και χωρίς τον κόπο ελέγχου των πληροφοριών τα περνούσαν στον κόσμο. (Η ελληνική ειδησεογραφία δεν αποτελούσε εξαίρεση).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστάν-βουλευτικές εκλογές: Το πρώην κυβερνών κόμμα παραδέχεται την ήττα του
 Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, 15:58
Το πρώην κυβερνών κόμμα του Πακιστάν παραδέχθηκε τη ήττα του στις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές από τον άλλοτε παίκτη του κρίκετ ο οποίος έγινε πολιτικός, τον Ίμραν Χαν.
Ο Χαν στη διάρκεια της ομιλίας με την οποία ανακήρυξε τη νίκη του χθες προσφέρθηκε να διερευνήσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νοθεία και δεσμεύθηκε να βελτιώσει τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες Ινδία και Αφγανιστάν, καλώντας παράλληλα για «αμοιβαία επωφελείς» σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το κόμμα του φυλακισμένου πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ απέρριψε αρχικά τα μερικά αποτελέσματα αλλά σήμερα οι ηγέτες του εμφανίστηκαν να δέχονται πως ο Χαν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
«Θα καθίσουμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης, παρά τις επιφυλάξεις» δήλωσε ο Χάμζα Σεχμπάζ Σαρίφ, βουλευτής και ανιψιός του Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μετά την καταδίκη του για διαφθορά, κατηγορία την οποία αρνείται.
Οι κατηγορίες για νοθεία στις εκλογές της Τετάρτης ακολουθούν μια εκστρατεία στην οποία ο ισχυρός στρατός του Πακιστάν κατηγορήθηκε ότι επενέβη στη μάχη στο πλευρό του Χαν και ότι προσπάθησε να διαγράψει τα δημοκρατικά κέρδη που αποκτήθηκαν μετά το τέλος της πιο πρόσφατης στρατιωτικής δικτατορίας το 2008.
Αν και ο Χαν φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις 137 έδρες που χρειάζεται προκειμένου να έχει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματά του σημαίνουν ότι δεν θα έχει δυσκολία να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με μικρά κόμματα.
Ένα από τα πρώτα καθήκοντα του Χαν, από τη στιγμή που θα σχηματίσει κυβέρνηση, είναι να αποτρέψει μια νομισματική κρίση μετά τις τέσσερις υποτιμήσεις της ρουπίας από τον Δεκέμβριο και πιθανότατα το Πακιστάν θα χρειαστεί να ζητήσει διάσωση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δεύτερη φορά από το 2013.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η πακιστανική εκλογική επιτροπή, το κόμμα του Χαν PTI ή Πακιστανικό Κίνημα για τη Δικαιοσύνη εξασφάλισε 115 έδρες σε σύνολο 272.
Το κόμμα του Σαρίφ Μουσουλμανική Ένωση-Ναουάζ (PML-N) εξασφάλισε 62 έδρες, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα. Το Πακιστανικό Λαϊκό Κόμμα (PPP), του οποίου ηγείται ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, γιος της δολοφονηθείσας Μπεναζίρ Μπούτο, που διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός, έρχεται τρίτο με 43 έδρες.
Στο μεταξύ, ομάδα παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα πως η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στο Πακιστάν χαρακτηρίστηκε από «έλλειψη ισότητας» που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ίσες ευκαιρίες για όλα τα κόμματα.
«Αν και υπήρχαν πολλές νομικές προβλέψεις που είχαν σκοπό να διασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους, καταλήξαμε ότι υπήρχε έλλειψη ισότητας και ευκαιριών», δήλωσε ο Μάικλ Γκάλερ, επικεφαλής της επιτροπής παρατηρητών της ΕΕ σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας μια προκαταρκτική αποτίμηση της ψηφοφορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Assad για White Helmets: είναι μια μάσκα της Al Nusra… ή θα παραδοθούν ή θα σκοτωθούν όπως οι άλλοι τρομοκράτες…

Ο Assad άσκησε δριμεία κριτική στην οργάνωση White Helmets σε Ρώσους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας τα μέλη της « τρομοκράτες » και τα προειδοποίησε ότι ή θα καταθέσουν τα όπλα ή θα σκοτωθούν.
«Η τύχη των White Helmets θα είναι η ίδια με αυτήν κάθε τρομοκράτη »,δήλωσε ο Assad, στο Russia Today.
 »Είναι μια μάσκα, μια μάσκα για την Al-Nusra (θυγατρική της Αλ Κάιντα) », είπε. « Έχετε βίντεο και φωτογραφίες από τα μέλη της ομάδας αυτής που κρατούν σπαθιά και γιορτάζουν το θάνατο των σύρων στρατιωτών ».
« Ποιες περισσότερες αποδείξεις χρειάζεστε ότι δεν είναι ανθρωπιστική οργάνωση, αλλά μια μάσκα που χρησιμοποιείται από την Αλ Κάιντα; », δήλωσε ο ‘Ασαντ.
« Αυτοί έχουν 2 επιλογές: να καταθέσουν τα όπλα και να επωφεληθούν από την αμνηστία που προσφέραμε στη διάρκεια των 4 με 5 τελευταίων χρόνων  ή να σκοτωθούν όπως οι άλλοι τρομοκράτες », διαμήνυσε ο Assad.
Ο σύρος πρόεδρος άσκησε κριτική για της διασυνδέσεις της οργάνωσης με τις δυτικές κυβερνήσεις και πολλές οργανώσεις τρομοκρατών στη Συρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ /Assad: Τώρα ο στόχος μας είναι το Ιντλίμπ….

Ο πρόεδρος Bashar al-Assad μιλώντας σε ρωσικό μέσο την Πέμπτη δήλωσε πως η επόμενη προτεραιότητά του είναι η ανάκτηση της επαρχίας  Idlib που κατέχουν τζιχαντιστές κι  »αντάρτες ».
« Τώρα ο στόχος μας είναι το Idlib αλλά όχι μόνο το Idlib, » είπε ο Assad.
« Υπάρχουν βεβαίως εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Συρίας που ελέγχονται από διάφορες ομάδες….Έτσι θα κινηθούμε σε όλες αυτές τις περιοχές , » πρόσθεσε.
« Ο στρατός – και είναι στην κρίση του – θ’ αποφασίσει τις προτεραιότητες και το Idlib είναι μία από αυτές τις προτεραιότητες », είπε.
« Τώρ απελευθερώσαμε την  Ghouta, θα τελειώσουμε την απελευθέρωση του ΝΔ τμήματος της Συρίας ,και τώρα στόχος μας είναι το Ιντλίμπ αλλά όχι μόνο » τόνισε ο Assad. Υπενθύμισε ότι έχει πει ότι θ΄απελευθερωθεί κάθε σπιθαμή συριακού εδάφους.sputnik
Yπάρχουν διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη μεταξύ του συριακού στρατού SAA και των κούρδικων πολιτοφυλακών  YPG/SDF για τη συμμετοχή των τελευταίων στην μάχη του Idlib που σχεδιάζεται και είναι σε φάση προετοιμασίας ως επικείμενη. Σύμφωνα με το RT αντιπροσωπεία των κούρδων του YPD/ SDC/MSD μ΄επικεφαλή τον Ilham Ahmed είναι στη Δαμασκό για συζητήσεις για πολιτικά και στρατιωτικά θέματα και πολιτικές λύσεις στη συριακή κρίση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κορυφαίο θέμα στην ατζέντα είναι η μάχη του Ιντλίμπ.
Στο μεταξύ υπάρχει η πληροφορία ότι 1000 και πλέον μαχητές που παραδόθηκαν στο στρατό στη Daraa θα συμμετάσχουν επίσης στην επιχείρηση στο Ιντλίμπ κατά των τρομοκρατών. Στρατιωτικές πηγές ζητούν αυτή τη στιγμή σχηματισμό μιας μονάδας εμπροσθοφυλακής που ν ΄αποτελείται αποκλειστικά από εφέδρους του συριακού στρατού που θα προέρχονται από την επαρχία του  Ιντλίμπ- υπάρχουν πολλοί εκτοπισμένοι- κι αυτό γιατί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη γεωγραφία μορφολογία της περιοχής ενώ το πάθος τους για την απελευθέρωσή της είναι στο ζενίθ καθώς δηλώνουν ότι γι αυτούς είναι μια βεντέτα το Ιντλίμπ και ότι τώρα μετά και τη δήλωση του προέδρου δεν θα υπάρξει δύναμη στον κόσμο που θα τους σταματήσει.
To πυροβολικό του συριακού στρατού προιδεάζει τους τρομοκράτες για το τι θ΄ακολουθήσει αφού σήμερα σφυροκόπησε θέσεις τους στη  Β Χάμα  στην περιοχή της Ltamenah αφού η Β Χάμα βρίσκεται στο αρχικό πλάνο για μάχη του Ιντλίμπ αφού συνορεύει.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι ο νέος στόχος του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Άσαντ
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, 09:11



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προηγείται το «μεταρρυθμιστικό» ΡΤΙ
Ενα κόμμα που προτάσσει τη συνεργασία με Κίνα και Ρωσία
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--
Τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που έγιναν προχτές στο Πακιστάν δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμα χτες, ωστόσο η συνέχιση της καταμέτρησης κατέγραφε σαφές προβάδισμα για το Πακιστανικό Κίνημα για τη Δικαιοσύνη (Pakistan Tehreek - e - Insaf, PTI). Πρόκειται για ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1996 και τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να αναβαθμίσει το ρόλο του, αξιοποιώντας και διάφορες αντιπολιτευτικές κινητοποιήσεις κατά του επί χρόνια κυβερνώντος PML - N (του Ν. Σαρίφ). Το ΡΤΙ αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντρώο» κόμμα και δηλώνει υπέρ μεταρρυθμίσεων ευρείας κλίμακας, για τον εκσυγχρονισμό του αστικού κράτους και υπέρ του ολόπλευρου «αγώνα κατά της διαφθοράς και της τρομοκρατίας». Ηγέτης του είναι σήμερα ο 65χρονος, πρώην παίκτης διεθνούς φήμης του κρίκετ, Ιμράν Καν.
Οπως μετέδιδαν πακιστανικά ΜΜΕ, με καταμετρημένο περίπου το 50% των ψήφων, το PTI εμφανιζόταν να συγκεντρώνει 119 από τις συνολικά 270 έδρες της νέας Βουλής. Το PLM - N εμφανιζόταν να έχει 61 έδρες. Αγνωστο παρέμενε μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αν το PTI θα χρειαζόταν να καταφύγει σε συμμαχίες με άλλα κόμματα.
Η «ανέλιξη» του PTI στο αστικό πολιτικό σκηνικό του Πακιστάν καταγράφεται σε αυτην την  περίοδο.  Αν και παλιότερα το Ισλαμαμπάντ θεωρούνταν από τους στενότερους «εταίρους» της Ουάσιγκτον στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται «τριβές» και είναι πολύ συχνές οι κατηγορίες των ΗΠΑ για «ανεπάρκεια» της προσφοράς του Πακιστάν στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», μέχρι και για στήριξη οργανώσεων όπως οι Ταλιμπάν.
Οταν ο Καν παρουσίασε το «μανιφέστο» του κόμματός του, τόνισε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΡΤΙ θα είναι η «αμοιβαιότητα» και η προάσπιση «κοινών συμφερόντων» με την εκάστοτε άλλη πλευρά.
Μεταξύ άλλων το μανιφέστο υπογράμμιζε: «Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε νέες πολιτικές που θα βασίζονται στις προτεραιότητες του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής επίλυσης συγκρούσεων, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων με τους γείτονές μας σε ανατολή και δύση». Ακόμα, το PTI προτάσσει την επέκταση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Κίνα, όπως και με τους άλλους συμμάχους της χώρας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τη Ρωσία που ξεκίνησε πρόσφατα. Οσον αφορά τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, το μανιφέστο ανέφερε ότι καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξή της θα είναι η αμοιβαιότητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμμένος στο BBC για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Το ΝΑΤΟ απαγόρευσε στον Στρατό μας να δράσει μαζί με την Πολιτική Προστασία στο Μάτι.
Συγκλονιστική ομολογία.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο...κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε έγκαιρα, ο Καμμένος δήλωσε: "We are obliged to follow the NATO schedule. We are not allow in the same time to operate with the civil services".
Για πρώτη φορά ομολογείται ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις απαγορεύθηκε να δράσουν από κοινού με την πολιτική προστασία και να διασώσουν συμπατριώτες μας που πέθαιναν αβοήθητοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
Μαζί τα κάψαμε: Όταν o Τσιπρας συνάντησε τον Πάγκαλο
Μαθήματα προπαγάνδας που θα πρέπει να διδάσκονται για χρόνια σε σχολές επικοινωνίας δίνει τα τελευταία 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μέσω των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης και των μηχανισμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Έτσι μετά την γραμμή «τώρα δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών αλλά για περισυλλογή», που προωθούσαν τις πρώτες 24 ώρες της καταστροφής, περνούν συντεταγμένα στη γραμμή «μαζί τα κάψαμε».
Ακολουθώντας μια ακραία φιλελεύθερη και θατσερική γραμμή σκέψης, στην οποία οι ευθύνες του ατόμου είναι μεγαλύτερες από αυτές τις συντεταγμένης πολιτείας, επιχειρούν να ρίξουν ουσιαστικά το βάρος στα ίδια τα θύματα. Εσείς καταπατήσατε δασικές εκτάσεις, εσείς λαδώνετε τους κρατικούς αξιωματούχους για να χτίσετε όπου θέλετε.
Προφανώς κάθε μία από αυτές τις παρατηρήσεις μπορεί να έχει ορισμένη βάση αλλά δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να συγκριθεί με τα εγκλήματα διαδοχικών κυβερνήσεων στον κρατικό μηχανισμό – του οποίου ηγείται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια επανάληψη του επιχειρήματος για τον τυροπιτά, ο οποίος βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Την ίδια ακριβώς λογική που εξέφρασε και ο Πάγκαλος λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε».
Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ότι δεν παραιτείται γιατί το Μάτι ήταν ένα «τεράστιο αυθαίρετο», συμπυκνώνει τη νέα στάση του κυβερνώντος κόμματος. «Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι ξέρει καλά την περιοχή γιατί πήγαινε εκεί από μικρό παιδί.
Το πρώτο ερώτημα είναι πόσο χρονών είναι ο κ. Τόσκας και πότε έκανε τις διακοπές του εκεί, γιατί όπως δείχνουν αεροφωτογραφίες από τα μέσα της δεκαετίας του ’40 το Μάτι ήταν αγροτική οικιστική περιοχή και όχι παρθένα δασική έκταση.
To σημαντικότερο όμως πρόβλημα στην δήλωση του Τόσκα είναι ότι κανένας δεν τον ρώτησε αν τα κτίσματα ήταν αυθαίρετα η όχι. Η δουλειά του ήταν να σώσει τους ανθρώπους που καίγονταν στις υπάρχουσες συνθήκες (το αν το έκανε σωστά η όχι είναι υπό διερεύνηση).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σκοτώσατε τον κόσμο και πουλήσατε την Μακεδονία!" Σε αυτή τη φράση, που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμπυκνώνεται η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης για τα δύο κολοσσιαία αρνητικά της "επιτεύγματα". Μπορεί να κατέστρωνε σχέδια και να ετοίμαζε διάφορες μεθοδεύσεις, αλλά τώρα που βρέθηκε μπροστά σε... μια, εκτός «σχεδίου», τραγωδία διαλύονται όλα τα άλλα. Διαλύονται όλα κι έρχεται το τέλος του Τσίπρα και της κυβερνητικής παρέας του…
Κάθε ημέρα που περνάει, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο οι εγκληματικές ευθύνες όλου του κυβερνητικού οικοδομήματος για την καταστροφή στην ανατολική Αττική ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια.
Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον στην πλάτη του ως πρωθυπουργός τους περισσότερους νεκρούς, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οι εκατοντάδες ζωές που χάθηκαν στις δύο πρόσφατες συμφορές -καθώς έχει προηγηθεί η τραγωδία στην Μάνδρα με 24 νεκρούς- θα στοιχειώνουν προσωπικά τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Όλοι αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Έχουν στα χέρια τους το αίμα αθώων ανθρώπων!
Ο κ. Τσίπρας, υπερφίαλος και υπερφιλόδοξος αφού κατάφερε σε ηλικία μόλις 40 χρονών να βρεθεί πρωθυπουργός, νόμιζε ότι θα γραφτεί στην Ιστορία με «χρυσά γράμματα». Όπως το νόμιζαν και οι προκάτοχοί του τη μωροφιλοδοξία και την απληστία καλλιεργούσαν οι δανειστές μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους και να τους πετάξουν ως στημένες λεμονόκουπες. Ο κ. Τσίπρας πίστεψε ότι αυτός εντάσσεται σε άλλη κατηγορία και ότι, παρά τις δυσκολίες, τη μνημονιακή κωλοτούμπα που έκανε και όλα τα άγρια μέτρα που ψήφισε, θα μεταμορφωνόταν σε …ηγέτη και μάλιστα «μακράς πνοής». Έλεγε δηλαδή ότι ακόμη κι αν χάσει τις προσεχείς εκλογές, θα παραμείνει λόγω του νεαρού της ηλικίας του στο πολιτικό παιχνίδι, ότι θα επανέλθει σύντομα στην πρωθυπουργία και ότι θα πρωταγωνιστήσει στα δημόσια πράγματα για πολλές δεκαετίες ακόμη. Υποτάχθηκε στους Αμερικάνους, ξεπούλησε την Μακεδονία, υποτάχθηκε στους Γερμανούς, εφάρμοσε μνημόνια, έστησε ένα εσωτερικό καθεστώς κομμουνιστικής νοοτροπίας και μεθοδολογίας, στράφηκε κατά της Ρωσίας στην πιο λάθος στιγμή. Κι όλα αυτά για να έχει ως «αντίτιμο» τη διατήρησή του στην εξουσία και την ένταξή του στο εγχώριο και διεθνές σύστημα της κλεπτοκρατίας και του ανθελληνισμού.
"Σκοτώσατε τον κόσμο και πουλήσατε την Μακεδονία!" Μαζί με την ανατολική Αττική κάηκαν όμως και τα σχέδια και οι αρρωστημένες φιλοδοξίες του κ. Τσίπρα. Κάηκαν οριστικά. Στα αποκαΐδια της περιοχής θάβεται και το πολιτικό, τουλάχιστον, μέλλον του κ. Τσίπρα διότι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει και άλλα, ποινικά, προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο. Όπως και οι υπουργοί, περιφερειάρχης και λοιποί κρατικοί αρμόδιοι. Τα «σενάρια συνωμοσίας» που μέχρι τώρα τα χρησιμοποιούσε για να βγαίνει από τη δύσκολη θέση κάθε φορά που τα έβρισκε ζόρικα με κάποιο θέμα, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας και καταστροφής της Ελλάδας από τους εχθρούς της είναι υπαρκτά, αλλά δεν έχει κανένα περιθώριο για να τα επικαλείται ως άλλοθι το σύστημα του κ. Τσίπρα για να καλύψει τις δικές του ευθύνες. Όσα έρχονται στο φως καθημερινά είναι ανατριχιαστικά. Αποκαλύπτουν ότι μόνο τη διάλυση που επικρατεί αλλά και τα εγκληματικά λάθη που έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες πολίτες. Μολονότι έπρεπε να βρίσκονται λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιές σε συναγερμό και σε πλήρη ετοιμότητα, αποδεικνύεται ότι συνέβη το αντίθετο. Δεν λειτουργούσε τίποτα. Όλα διαλυμένα. Μέχρι και που υποτίμησαν μετά την Κινέτα, αν δεν το έκαναν από ανικανότητα, τον κίνδυνο στην Ραφήνα και στο Μάτι, δεν κινήθηκαν εγκαίρως για να δημιουργήσουν «αντιπυρική ζώνη» στην λεωφόρο Μαραθώνος, δεν εκκένωσαν τις περιοχές, άφησαν τον κόσμο επί ώρες ανενημέρωτο και αβοήθητο και όταν -με καθυστέρηση- το έκαναν, το έκαναν κι αυτό μα λάθος τρόπο. Ο «μονόδρομος» που άφησαν ανοικτό, μόνο αυτόν, για το Μάτι ήταν ο δρόμος προς την καταστροφή και τον θάνατο για τους ανθρώπους που ήταν σε απόγνωση και πανικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H Κούβα κάλεσε το ισραηλινό καθεστώς να αποχωρήσει άμεσα και χωρίς όρους από το κατεχόμενο Γκολάν.
Η Ana Silvia Rodriguez, μόνιμη αντιπρόσωπος της Κούβας στον ΟΗΕ, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού καταδίκασε τις πολιτικές του ισραηλινού καθεστώτος.
Η πολιτική του σιωνιστικού καθεστώτος αυξάνει την...
ένταση στην περιοχή και πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, επισήμανε η Ana Silvia Rodriguez.