Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Σαββατο 28 Ιουλιου 2018


Aliki  Papachela
Μ έχει πιάσει ταχυπαλμία και αϋπνία μ αυτήν την υπόθεση γιατί μου θυμίζει πολύ τον δικό μου κανιβαλισμό και στοχοποίηση ειδικά τον πρώτο καιρό της καταπάτησης του ξενοδοχείου μου που ο κάθε μαλάκας μου ριχνε τ ανάθεμα χωρίς να με ξέρει και χωρίς να ξέρει ούτε το ξενοδοχείο, ούτε τις καταστάσεις ούτε την αλήθεια κι έτρωγαν όλοι αμάσητα όσα τους πλάσαραν, κάποιοι εξακολουθούν, οι καταπατητές-κλέφτες. (Εδώ ακόμα μερικοί που δεν έχουν περάσει ούτε απ έξω λένε ότι φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο!)
Μην ρίχνετε αναθέματα πριν το ψάξετε λίγο, έλεος πιά!
Είδα ότι η αρχική ανάρτηση έγινε από μια κυρία Βουτσινά και τώρα "παίζει" σ όλο το φατσομπούκι!
Πρόκειται για το οικόπεδο που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι και καμμένοι οι 26 άνθρωποι.
Επειδή ανήκει στην οικογένεια, νομίζω μια ανηψιά του, του Φράγκου, πρώην νομάρχη της ΝΔ, θεώρησαν όλοι καλό να στοχοποιήσουν τους ιδιοκτήτες και να τους θεωρήσουν υπεύθυνους για τον θάνατο των 26 ανθρώπων.
Ψάξατε καθόλου, ή έτσι επειδή είναι ΝΔ τους πήρατε φαλάγγι;
1. ΟΛΟ το Μάτι είναι γκρεμοί και βράχια. Μόνο τρείς μικρές παραλίες υπάρχουν που είναι προσβάσιμες απ τον κόσμο κι ήταν αυτές που κατέφυγαν όσοι ήξεραν για να σωθούν στην θάλασσα.
2. Εξω απ την μάντρα του συγκεκριμένου σπιτιού έχει μια πρόσβαση από αυτοσχέδια σκαλάκια πάνω στα βράχια για την θάλασσα κι είναι η μόνη στην περιοχή που γύρω γύρω και εκεί έχει γκρεμό και βράχια. Εκεί είχαν φτιάξει οι ιδιοκτήτες ένα πορτάκι για πρόσβαση στα σκαλάκια.
3. Οι ιδιοκτήτες όταν είδαν την φωτιά να πλησιάζει άνοιξαν την πόρτα του οικοπέδου-σπιτιού τους από τον δρόμο και φώναζαν κόσμο να περάσει από κεί και απ το πορτάκι τους έδειχναν πως να κατέβουν στην θάλασσα, που επίσης ήταν ανοιχτό. Κι έτσι έσωσαν 25 ανθρώπους. Κι όλα έχουν καταγραφεί από δημοσιογράφους και ρεπόρτερ σε διάφορα κανάλια.
4. Οταν κατάλαβαν ότι πλησίαζε επικίνδυνα η φωτιά κατέβηκαν κι εκείνοι στην θάλασσα για να σωθούν, αφήνοντας όμως ανοιχτές την πόρτα του δρόμου και το πορτάκι προς την θάλασσα για να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε.
5. Οι 26 που βρήκαν εκεί φρικτό θάνατο είχαν πάει αρχικά στο διπλανό οικόπεδο αλλά είδαν γκρεμό και βλέποντας ανοιχτή την πόρτα μπήκαν σ αυτό. Αλλά δεν έβλεπαν προφανώς το πορτάκι λόγω του καπνού και δεν υπήρχε κανένας να τους το υποδείξει και τους πρόλαβε η φωτιά.
6. Ακόμα κι αν γκρεμιζόταν η μάντρα από κάτω υπήρχε γκρεμός εκεί που πήδηξε για να σωθεί κι η δεκατριάχρονη και σκοτώθηκε.
7. Την πόρτα τους προς τον δρόμο την έκλεισαν και έβαλαν το χαρτί περί νόμου οικιακής ειρήνης προφανέστατα γιατί συνεργεία δημοσιογράφων μπαινόβγαιναν ανεξέλεγκτα. Οι μπάτσοι κακώς πήδαγαν απ τα κάγκελα, εννοείται ότι αν ζήταγαν πρόσβαση απ τους ιδιοκτήτες θα τους την έδιναν, αλλά όχι να μπαινοβγαίνει όπως και όποιος και όποτε γουστάρει. (Αυτό ειδικά που κατηγορούνται ότι έκλεισαν την πόρτα του σπιτιού τους μου θυμίζει αυτό που έλεγαν για μένα ότι είχα κλειδωμένο το ξενοδοχείο ενώ κατά την γνώμη τους θα πρεπε να ναι ορθάνοιχτες οι πόρτες και να μπαινοβγαίνει όποιος γουστάρει να κάνει πλιάτσικο! Οχι ότι τελικά δεν έκαναν πλιάτσικο και κλειδωμένο που ήταν, αλλά λέμε τώρα!)
Παραθέτω ανάρτηση με πλήρη στοιχεία, φωτογραφίες, άρθρα, ρεπορτάζ ανθρώπου που δεν γνωρίζω αλλά τα έχει συγκεντρώσει όλα σ αυτήν του την ανάρτηση. Αν πατήσετε πάνω στην φωτό θα δείτε στα σχόλια περισσότερες φωτό και στοιχεία.
Ο λόγος αυτής μου της ανάρτησης είναι ότι όσο δεν αντέχω την αδικία που υπόκειμαι τόσο δεν αντέχω και για τους άλλους.
Αρκετούς δαίμονες έχουμε μην φτιάχνουμε άδικα κι άλλους.

Σχολιο.- Σίγουρα είναι μια τραγωδία, που μας έχει συγκλονίσει όλους, αλλά δεν πρέπει να ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους για να εκτονώσουμε την οργή μας...
Επειδή διαβάζω κι ακούω πολλά για την ευθύνη του ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Μάτι στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 28 άνθρωποι...
Κι εγώ είμαι κατά της αυθαίρετης δόμησης και της περίφραξης των παραλιών, γιατί πρέπει όλοι να ΄χουν ελεύθερη πρόσβαση προς την θάλασσα...
Δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη και μπορεί το οικόπεδό του να ΄ναι παράνομο κι αυθαίρετο... Ευθύνεται όμως και για τους θανάτους όσων εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδό του..;
Οι μαρτυρίες λένε ότι είχε αφήσει την πόρτα εισόδου προς το οικόπεδο ανοιχτή κι ότι οδήγησε 25 άτομα κάτω στην παραλία και κατέβηκε κι ο ίδιος μαζί τους...
Αργότερα στο οικόπεδο μπήκαν ακόμα 28 άτομα, που έψαχναν αγωνιωδώς διέξοδο προς την θάλασσα για να σωθούν...
Όμως το οικόπεδο κατέληγε σε ένα ψηλό γκρεμό και δεν γνώριζαν ότι λίγα μέτρα παραπέρα υπήρχε μια πόρτα (ανοιχτή), που οδηγεί σε ένα μονοπάτι, που καταλήγει κάτω στην παραλία...
Το εμπόδιο προς την θάλασσα, σ΄αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι η περίφραξη, αλλά το φυσικό εμπόδιο που ΄ναι ο γκρεμός... Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω με βάση ποια λογική κατηγορείται ο ιδιοκτήτης για αυτούς τους θανάτους...
Παραθέτω μερικά άρθρα και φωτογραφίες, που πιστοποιούν αυτά που λέω... Στις φωτογραφίες φαίνεται κι ο ψηλός γκρεμός, που περικλείει όλο το οικόπεδο, όσο κι η περιίφραξη γύρω δεξιά κι αριστερά της πόρτας για το μονοπάτι... Παραπέρα δεν φαίνεται να υπάρχει περίφραξη, αλλά το εμπόδιο είναι ο γκρεμός...
Αποκάλυψη για το οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι: Είχε πρόσβαση στη θάλασσα
Υπήρχαν σκαλιά που οδηγούσαν στην παραλία
Σε ένα οικόπεδο, 15 μέτρα μακριά από τη θάλασσα, κάηκαν αγκαλιασμένοι 26 άνθρωποι που απεγνωσμένα το απόγευμα της Δευτέρας, έτρεχαν να γλιτώσουν από τις μανιασμένες φλόγες στο Μάτι. Είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στη φωτιά ή τον γκρεμό, αλλά όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει αν γνώριζαν ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από εκεί που ξεψύχησαν υπήρχαν σκαλιά που οδηγούσαν στην παραλία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είχαν να διαλέξουν ή τον γκρεμό ή τη φωτιά - Πέθαναν αγκαλιασμένοι
Μιλώντας στον Real Fm ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οικοπέδου έκανε την ανατριχιαστική αποκάλυψη.
«Μπήκαν οι άνθρωποι στο σπίτι, δεν μπόρεσαν να δουν την πόρτα για να κατέβουν στην παραλία και αυτοί είναι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση», είπε και πρόσθεσε:
«Το σπίτι μου έχει πρόσβαση στην παραλία με σκάλες, κάποια κοπέλα προσπάθησε να πηδήξει από τον γκρεμό και τη χάσαμε».
Σοκ προκαλεί και η μαρτυρία του κυρίου Κίμωνα Ποταμιάνου, στον οποίο ανήκει το διπλανό οικόπεδο.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση στην παραλία εκτός από σπίτι του κ. Φράγκου. Ήταν φρίκη. Άκουγα τις φωνές των ανθρώπων να καίγονται και λέω κάποιος να μου κλείσει τα αυτιά. Τα περισσότερα σπίτια έχουν πρόσβαση στην παραλία αλλά είναι κλειστές οι μάντρες», τόνισε.
https://www.star.gr/eidiseis/ellada/430822/to-oikopedo-ths-frikhs-eixe-prosbash-sth-thalassa
Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Στον αδιέξοδο δρόμο που κατέληξαν από κάτω υπήρχε γκρεμός.
Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ενα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του.
Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.
Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 25 εγκλωβίστκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες.
Κανείς δεν γλίτωσε.
Μάλιστα, πολλοί εξ' αυτών βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Υπάρχαν ολόκληρες οικογένειες, γονείς με παιδιά, παππούδες με εγγόνια. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε ελπίδα και το μόνο που τους έμενε ήταν να αγκαλιαστούν...

Σχολιο.-  Aliki Papachela Και μένα έλεγαν ότι χάρισε η Χούντα το ξενοδοχείο στον πατέρα μου, επειδή κάποτε έγραφε παπαριές ο Χίος για να χτυπήσει τον ξάδελφό μου!
Και η ανηψιά του τι φταίει;
Εξηγώ αναλυτικά και απόλυτα γιατί προφανώς έκλεισε την πόρτα της ιδιοκτησίας του! Εδώ παρανομούν οι πυροσβέστες, πρέπει να ζητήσουν την άδεια του ιδιοκτήτη, όχι να πηδάνε κάγκελα. Δλδ πες που είμαι ισόγειο έρχεται και πεθαίνει κάποιος στην βεράντα μου πχ. Πρέπει να έχω ανοιχτό το σπίτι μου για πρόσβαση ελεύθερη σε όλους; Εννοείται ότι θα το ανοίξω στις αρχές που θα μου το ζητήσουν! Κι αν δείς είναι πολλά τα σπίτια που έχουν κλειδωθεί με σημειώματα απ έξω στην περιοχή, όλα όσα γλίτωσαν.
Τι δουλειά έχει η ταυτοποίηση των θυμάτων με την δίωξη του Φράγκου;
Κι ούτε νομίζω ότι αν οι αρμόδιες αρχές κι οι συγγενείς ζήταγαν πρόσβαση θα την αρνούνταν οι ιδιοκτήτες.
Να τον κρατήσει ανοικτό για ποιόν λόγο; Να πηγαίνει κάθε περίεργος και κάθε συνεργείο τηλεόρασης ν αλωνίζουν όλη μέρα;

Σχολιο.- Συμφωνω απόλυτα μαζί σου Αλίκη!!!
Προσπάθησα να το πω σε διάφορους αλλά δεν ακούν.
Κάτι έγινε τελικά και επειδή ο δεξιός συγγενής, το αριστερομετρο τον βγάζει ενοχο.
Να φάμε έναν άνθρωπο που στην τελική οι 30 που σώθηκαν το χρωστούν σ αυτόν και ίσως στα παράνομα σκαλιά του

Σχολιο.- Εγώ συμφωνώ με την Αλίκη....Οι ελληνικές παραλίες δεν είναι γενικά απρόσιτες με γκρεμνούς και επικίνδυνα βράχια...Στο 90% των περιπτώσεων οι δημόσιοι δρόμοι είναι σχεδόν παράλληλοι με την ακτή και επειδή φτιάχτηκαν όταν οι ανάγκες σε τροχοφόρα ήταν διαφορετικές είναι συνήθως "στενοί" τώρα πια....Δεν έχω πάει ποτέ στο Μάτι,μόνο Ραφήνα και απ' ότι είδα ο κοντινότερος παράλληλος με την ακτή δρόμος δεν είναι παραλιακός....Δλδ ανήκει στο σπάνιο 10% και αυτό οφείλεται στο γεγονός των απότομων ακτών....Στις παραλίες αυτές οι προσβάσεις στις ακτές γίνονται από μονοπάτια και σκαλοπάτια....Παραδόξως αυτό που θα μπορούσε να κατηγορήσει -τυπικά- την οικογένεια Φράγκου είναι ότι τα σκαλάκια,που έσωσαν πολλούς, είναι αυθαίρετα....Το οξύμωρον...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης με την Κούβα στη Μαδρίτη στις 26 Ιούλη
300 ατομα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 15.000 μέλη του MST ζήτησαν της απελευθέρωση του ηγέτη του Κόμματος Εργατών (PT), ο οποίος παραμένει για περισσότερες από 110 ημέρες κρατούμενος στην Κουριτίμπα.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018
Βραζιλιάνοι αγρότες στηρίζουν τον Λούλα

Το Κίνημα των Χωρίς Γη (Movimiento Sin Tierra - MST) διαδήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη στην επαρχία Αρακαζού, της πολιτείας Σερζίπε της Βραζιλίας, για να δείξει την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Εργάτη Γης.
Πάνω από 15.000 μέλη του MST ζήτησαν της απελευθέρωση του ηγέτη του Κόμματος Εργατών (PT), ο οποίος παραμένει για περισσότερες από 110 ημέρες κρατούμενος στην Κουριτίμπα.
Οι αγρότες ταξίδεψαν από διάφορους δήμους και πόλεις στα βορειοανατολικά της χώρας για να επαναλάβουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Λούλα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισαν τη σύλληψη ως μέσο πολιτικής πίεσης κατά του υποψηφίου του ΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι ηγέτες των αγροτών κατήγγειλαν την παράλυση της αγροτικής μεταρρύθμισης και την έλλειψη απαντήσεων της κυβέρνησης του ντε φάκτο προέδρου Μισέλ Τεμέρ.
Επιπλέον, θύμισαν τις συνέπειες του πραξικοπήματος που έφερε στην εξουσία τον Τεμέρ, κάτι που έχει επηρεάσει δυσμενώς τους αγρότες όλης της Βραζιλίας.
Από τις 7 του προηγούμενου Απρίλη ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παραμένει κρατούμενος σε φυλακή της Βραζιλίας κάτω από κατηγορίες υποτιθέμενου ξεπλύματος χρήματος.
Από την φυλάκισή του μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζητεί την απελευθέρωσή του έτσι ώστε να συνεχίσει με την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2018, στις οποίες προηγείται με περισσότερο από 41% στην πρόθεση ψήφου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραθέτω την νομοθεσία και τι λέει αυτή σε σχέση με την αρμοδιότητα που έχει κάποιος για να εκκενώσει μία συνοικία όπως για παράδειγμα είναι το Μάτι...
στ. Μεριμνά για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από μία περιοχή για λόγους προστασίας της ζωής ή της υγείας τους από εξελισσόμενη ή από επικείμενη καταστροφή. Η λήψη της απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους Δημάρχων, οι οποίοι έχουν το συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής σε τοπικό επίπεδο. Όταν η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή μπορεί να επηρεάσει πάνω από ένα δήμο, η απόφαση λαμβάνεται από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη, ο οποίος μπορεί να εξουσιοδοτήσει σχετικώς τον οικείο Αντιπεριφερειάρχη. Στις περιπτώσεις του άρθρου 2 παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 παρ. 1 περιπτώσεις β”, γ” και δ” του ν. 3013/2002 (Α” 102), όπως ισχύει, η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ή από τον Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης, και εκτελείται από τους αρμόδιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Η λήψη της απόφασης βασίζεται στις εισηγήσεις των φορέων που κατά περίπτωση έχουν την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξη της καταστροφής.

Σχολιο.- Βεβαιως ο νομος λεει ότι την ευθυνη απομακρυνσης την εχει ο Δημαρχος και ο Περιφερειαρχης, αλλα την εισηγηση της προτασης εκκενωσης πρεπει να την κανει η ηγεσια της Πυροσβεστικης. Ο Δημαρχος και ο Περιφερειαρχης δεν εχουν τις γνωσεις ουτε μπορουν να κανουν εκτιμηση της καταστασης της φωτιας.

«Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είχαν εισηγηθεί την εκκένωση»
28 Ιουλίου 2018
«Ο Αρχηγός του Σώματος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη» δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δ. Σταθόπουλος για τις φωτιές στην Αττική και το Μάτι.
«Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πω εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή το Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως», σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος ερωτηθείς σχετικά.
«Εκτός από αυτό, υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις», τόνισε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών και είπε ότι πρόκειται για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο στον τόπο της πυρκαγιάς, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να γίνει εκκένωση. Έτσι, ζήτηθηκε εκκένωση από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής, πρόσθεσε.
«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτά που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας ήταν απίστευτα και απερίγραπτα. Δεν έχουν ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.
«Δεν είναι μια απλή επιχείρηση, έχουμε θύματα και μάλιστα πολλά. Και αυτά τα θύματα ζητούν δικαίωση», είπε ο κ. Σταθόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι που επιχειρούσαν στα σημεία «έκαναν τα πάντα».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε είδα να τριγυρνάς στις ακτές του Σαρωνικού το Σεπτέμβρη του 2017, να καταγγέλεις την περιβαλλοντική καταστροφή αλλά όχι το εφοπλιστικό έγκλημα του αφεντικού σου,εκπρόσωπε του υποκόσμου των ναζι της χρυσης αυγης.
Σε είχα δει παλιότερα να μοιράζεις τρόφιμα μόνο σε Έλληνες για τους οποίους κόπτεσαι, αλλά όποιο μέτρο παροχής έρθει στη Βουλή το καταψηφίζεις, εκπρόσωπε του υποκόσμου των ναζι της Χρυσης Αυγης.
Σε είδα να λες παντού ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές, αλλά πήγες και καταψήφισες το 8ωρο στην Ευρωβουλή και ζήτησες μεροκάματο 18€, εκπρόσωπε του υποκόσμου των ναζι της Χρυσης Αυγης.
Κι αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να βάζει φωτιές στα δάση.
Κάποιος που το' χει ξανακάνει. Που δεν έχει ενδοιασμούς να σκοτώσει, να κάνει πλιάτσικο, να κάψει ανθρώπους, που θα διακινήσει και την πρέζα και τα αναβολικά μέσα στα γυμναστήρια. (Υπαρχουν ηδη ανωνυμες καταγγελιες ότι αναμεσα σε αυτους που συνεληφθησαν να κανουν πλιατσικο στα καμμενα σπιτια στο Ματι υπαρχουν δυο χρυσαυγιτες ναζι).
Ο υπεράνω πάσης υποψίας ηθικός αυτουργός έχει κέρδος να φάνε και τα τετρασέγγονά του. Ο φυσικός αυτουργός όμως όχι.
Ποια κατακάθια του υποκόσμου άραγε αναλαμβάνουν τέτοιες αποστολές για μερικές χιλιάδες ευρώ και ζουν ανάμεσά μας;

Σε είδα σε δίκες να μην αναλαμβάνεις την ευθύνη ούτε των σάπιων λόγων σου ούτε των εγκληματικών σου πράξεων και να μετατρέπεσαι σα σε ποντικό στη φάκα, εκπρόσωπε του υποκόσμου.
Σε είδα να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, όπως το ρόλεξ του τάδε, ό,τι δεν είναι σβάστικα τα τατουάζ σου, ότι δεν χαιρετάς ναζιστικά κι άλλα πολλά, έτσι όπως σε δίδαξε ο μέντοράς σου ο Γκέμπελς, εκπρόσωπε του υποκόσμου.
Σε είδα να δηλώνεις χριστιανός ορθόδοξος, ενώ σιχαίνεσαι τους Εβραίους.
Σε είδα να λες η πατρίδα πάνω από όλα αλλά στην κατοχή ήσουν με τους Γερμανούς και έκανες τα μύρια όσα εγκλήματα, στη χούντα ήσουνμε τους Αμερικάνους, συνέβαλες στη διχοτόμηση της Κύπρου κι άλλα πολλά, εκπρόσωπε του υποκόσμου.
Σε είδα να επικροτείς τις δηλώσεις του χουντικού Αμβρόσιου ότι ο θεός τιμώρησε τους καμένους γιατί έφταιγαν, εκπρόσωπε του υποκόσμου.
Τέλος, σε είδα χθες στις φωτιές. Να κάνεις πώς τις σβήνεις γυμνός με ένα κλαδί.Να κάνεις τον καλούλη ότι δήθεν προσφέρεις νερό και τρόφιμα, εκπρόσωπε του υποκόσμου.
Ποιον πας να κοροιδέψεις μπράβε της νύχτας;
Αν η κυβέρνηση τους έκαψε με την εγκληματική αδράνειά της, εσύ τους βεβηλώσες με την θεατρική παράστασή σου ότι πήγες (με την κάμερα) δήθεν τις φλόγες να παλέψεις.
Νύχτα, τη φυσική τους ώρα, βγήκαν 4 Ελληναράδες κι όχι ξένοι και έκαναν πλιάτσικο στα καμένα. Οι δυο, λένε δημοσιεύματα, είναι γνωστοί Χρυσαυγίτες της περιοχής…
Το’ χει το DNA του συγκεκριμένου χώρου παγκοσμίως. Κι οι πρόγονοί τους αυτό έκαναν. Κι οι απόγονοι το ίδιο.
Ε, εκπρόσωπε του υποκόσμου;
Κι αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να βάζει φωτιές στα δάση.
Κάποιος που το’ χει ξανακάνει. Που δεν έχει ενδοιασμούς να σκοτώσει, να κάνει πλιάτσικο, να κάψει ανθρώπους, που θα διακινήσει την πρέζα και τα αναβολικά μέσα στα γυμναστήρια…
Ο υπεράνω πάσης υποψίας ηθικός αυτουργός έχει κέρδος να φάνε και τα τετρασέγγονά του. Ο φυσικός αυτουργός όμως όχι.
Ποια κατακάθια του υποκόσμου άραγε αναλαμβάνουν τέτοιες αποστολές για μερικές χιλιάδες ευρώ και ζουν ανάμεσά μας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμάμε τους ήρωες που "έπεσαν" για να μη παραδοθεί η Μακεδονία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ
epitropi.agona@yahoo.com

Τιμάμε τους ήρωες. Δεν θέλουμε να πενθούμε άλλο.
Με μια προγραμματισμένη λιτή εκδήλωση, αποτίσαμε φόρο τιμής, με λίγα λουλούδια, στους πεσόντες ήρωες από Γερμανικά πυρά, κατά την διαδήλωση της 22.07.1943, που είχε γίνει για να μη παραδοθεί η Μακεδονία στην φασιστική Βουλγαρία. Μετά από εκείνη την διαδήλωση το σχέδιο ματαιώθηκε.
Οι νίκες τους μας δίνουν αισιοδοξία για αγώνες.
Το παρόν έδωσαν πολλοί ενεργοί πολίτες.
Την συζήτηση άνοιξε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος (δικηγόρος). Για την σημασία της διαδήλωσης της 22 Ιούλη του 1943 μίλησε ο φιλόλογος - ιστορικός Λάμπης Κατσιάπης.
Ουδεμιά συμφωνία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και αποσταθεροποίησης της περιοχής, όπως των Πρεσπών, γίνεται αποδεκτή.
Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο αγώνας υπεράσπισης της συνέχειας της χώρας συνεχίζεται.
Οι ληστείες όπως π.χ. των εθνικών πόρων, ακόμα και αυτών για έκτακτες ανάγκες, θα ανατραπούν.
Θέλουμε Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση. Δεν θέλουμε να πενθούμε άλλο.
Δημοκρατική εξέγερση, μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την επιστροφή όλων των απωλειών και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ!
Χρήστος Σπίρτζης. Ίσως ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στην κυβέρνηση του αμόρφωτου κοινωνικού δολοφόνου.
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια, βαθιά διαπλεκόμενος με ισχυρά κατασκευαστικά συμφέροντα επί σημιτικού εκσυγχρονισμού, ήταν αυτονόητο πως σε ηλικία μόλις 38 ετών θα γινόταν αντιπρόεδρος του ΤΕΕ και στα 41 του πρόεδρος.
Λάκισε από το ΠΑΣΟΚ ως τυπικός αρουραίος, όταν είδε πως το καράβι βούλιαζε, γιατί τάχα διαφωνούσε με τη μνημονιακή πολιτική, και έχοντας διασυνδέσεις μέσω των κατασκευαστικών κυκλωμάτων, τα συμφέροντα των οποίων πρακτόρευε, προσέγγισε Φλαμπουράρηδες, Τσίπρες και άλλους που επίσης συνδέονταν με τα κυκλώματα αυτά, και από το 2015 είναι υπουργός. Φυσικά και μετά τη μνημονιακή στροφή.
Στο ενεργητικό του έχει, μεταξύ όλων των άλλων, και τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών.
Τώρα ο ρυπαρός αυτός άνθρωπος αναλαμβάνει την αντιμετώπιση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, επιτιθέμενος κατά εκείνων που την προώθησαν, λέει, όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν. Μαζί και του ΠΑΣΟΚ και του ΤΕΕ. Δηλαδή, του εαυτού του!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τα τραγικά γεγονότα στην ανατολική Αττική, παρά λίγο να ξεχάσουμε τον δολοφόνο βιαστή.
Κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο της καρκινοπαθούς Βασιλικής Σταθοπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί αυτό το απόβρασμα δεν ενέκρινε τη νοσηλεία της σε νοσοκομείο. Όταν οι συγκρατούμενές της διαμαρτυρήθηκαν, αρνούμενες να μπουν στα κελιά, αυτός ο ξευτιλισμένος συμπλεγματικός ναζιστάκος διέταξε τον άγριο ξυλοδαρμό τους και τον ομαδικό βιασμό τους με τη μορφή του κολπικού και πρωκτικού ελέγχου.
Λίγο καιρό μετά ο κολπικός και πρωκτικός έλεγχος εντάχθηκε από το ίδιο αυτό σεξιστικό κάθαρμα στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς όλους όσοι δημοσιοποιούν την είδηση ότι ανάμεσα στα τέσσερα καθίκια που βρήκαν ευκαιρία και επιδίδονταν σε λεηλασίες στο Μάτι, βρίσκονται και χρυσαυγίτες:
Τέτοιες καταγγελίες, αν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, κάνουν κακό στο αντιφασιστικό κίνημα.
Ή βάζουμε την καταγγελία με τα ονοματεπώνυμα των ναζί ή το αφήνουμε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία διασωστών: Υποτίμησαν τον κίνδυνο και μας έδιωχναν
28/7/2018
- Τους έλεγαν, ‘‘δεν χρειάζεται να πάτε στον Βουτζά και στην Καλλιτεχνούπολη. Δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα’’.
- Οι κάτοικοι δεν είχαν καμιά οδηγία ως προς το τι να κάνουν.
- Η Περιφέρεια γνώριζε από τον Δεκέμβριο τον κίνδυνο και αδιαφόρησε.
Αξίζει να διαβαστεί, ως μια ακόμη απάντηση την παλιανθρωπιά των ανάλγητων και αδιάφορων, που μας έβριζαν γιατί δεν σωπαίναμε.
Σοβαρά είναι τα στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς της Δευτέρας 23 Ιουλίου στην ανατολική Αττική, που προκύπτουν από καταγγελία των διασωστών, ότι με το ξέσπασμά της έλαβαν αρνητική απάντηση από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την αναγκαιότητα επέμβασής τους στην περιοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών διασωστών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδας (ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EVOLSAR), λίγα λεπτά αφότου είχε γίνει γνωστή η εστία της πυρκαγιάς, οι διασώστες αποτρέπονταν από το να μεταβούν στο σημείο εκείνο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Από τις μαρτυρίες τους προκύπτει υποτίμηση του κινδύνου και λανθασμένη εκτίμηση της έκτασης που έπαιρνε εκείνη την ώρα η πυρκαγιά.
Όπως ανέφεραν οι διασώστες, “με το που ξεκίνησε η φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς -δεν θέλω αυτή τη στιγμή να σας αποκαλύψω με ποιους ακριβώς- και μας είπαν κατά λέξη ‘‘δεν χρειάζεται να πάτε στον Βουτζά και στην Καλλιτεχνούπολη. Δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα’’. Δεν ήταν άτομα από την Πυροσβεστική. Αρκετές ώρες αργότερα, βλέποντας πώς εξελίσσεται η κατάσταση, εκτιμήσαμε πως πρέπει να παρακούσουμε τις οδηγίες και πήγαμε με τα αυτοκίνητά μας με την επίλεκτη ομάδα”.
“Όταν υπάρχει ένας άνεμος που ξεπερνάει τα 9 Μποφόρ”, συνεχίζουν οι διασώστες, “δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα”.
Τονίζοντας ότι “πάντα, σε κάθε καταστροφή, όλα οφείλονται σε αρχική μη αποδοχή του γεγονότος ως προς το πόσο σοβαρό μπορεί να είναι”, κατέληξαν, λέγοντας πως “η όλη κατάσταση ξεκινά από τον συντονισμό, από το πόσο άμεσα κινούνται οι δυνάμεις και το πλήθος των εθελοντών, οι οποίοι πραγματικά εκείνη την ώρα μπορούν να προσφέρουν. Πολλοί κάτοικοι που συναντήσαμε μας έλεγαν ότι ‘‘κανένας δεν μας έδωσε οδηγία να φύγουμε’’“.
Ενδιαφέρουσα είναι και η μαρτυρία του δασολόγου Γαβριήλ Ξανθόπουλου, ειδικού στις δασικές πυρκαγιές, που αναφέρει ότι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής του ζήτησε να κάνουν, μαζί με το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, ενέργειες πρόληψης για τις πυρκαγιές, δεν δόθηκα συνέχεια και “τελικά δεν έγινε τίποτα”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, σκαλίζοντας τη μνήμη, θυμήθηκα πως σ' αυτή τη χώρα έχουν υπάρξει και δειλοί. Που αντί να επιδείξουν ηρωισμό και να παραμείνουν στις θέσεις τους μετά από κάποια προστυχιά, όπως θα τους συνιστούσε ο αμόρφωτος πρωθυπουργίσκος, υπέβαλαν παραιτήσεις.
Ένας απ' αυτούς ήταν ο Γεώργιος Καρτάλης, υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Πλαστήρα. Παραιτήθηκε όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του. Εξαιτίας της ίδιας υπόθεσης παραιτήθηκε και ο Ανδρέας Ιωσήφ, υφυπουργός Τύπου.
Χαρακτηριστικό και των δύο ήταν η προέλευσή τους από τον χώρο της Δεξιάς. Κουλτούρα κι αυτή! Ε, Γιώργο Κυρίτση;
Σχολιο.-  Επιτρέψτε μου μια διόρθωση: Ο Ανδρέας Ιωσήφ παραιτήθηκε στις 28 Μαρτίου 1952. Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου 1952. Βρισκόταν σε ρήξη με τον Σοφοκλή Βενιζέλο από τον Φεβρουάριο του 1952 για τον εκλογικό νόμο και τη σύνθεση της κυβέρνησης.
Σχολιο.- Λάθος κάνετε. Παραιτήθηκε στις 10 Απριλίου. Υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων της εποχής, συνεντεύξεις του πολύ αργότερα κ.λπ. Η στάση του αυτή του στοίχισε και επεγγελματικά ( δημοσιογράφος ήταν) ενώ έπαψε ν' ασχολείται και με την πολιτική.
Σχολιο.- Κι εγώ ήξερα ότι παραιτήθηκε αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι εκτελέσεις. Τουλάχιστον αυτό γράφει στην αυτοβιογραφία της η τότε σύζυγος του Μαρία Ρεζάν.
Σχολιο.- Σάς παραθέτω το δημοσίευμα της "Ελευθερίας" 29 Μαρτίου 1952 που πιστοποιεί πως ο Ιωσήφ είχε παρατηθεί απο τις 28 Μαρτίου.
Σχολιο.- Αντικρουόμενα στοιχεία. Σας ευχαριστω!
Σχολιο.- Δεν είμαι βέβαιος ότι τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα. Είναι μάλλον ζήτημα πολιτικής θεώρησης. Με άλλα λόγια δεδομένης μιας κόντρας η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τον βγάζει "ουσιαστικά παραιτημένο" πριν την ώρα του. Εκείνο το... ουσιαστικά είναι το κλειδί.
Σχολιο.-  O Καρτάλης διαφώνησε με τις εκτελέσεις αλλά τελικά δεν παραιτήθηκε. Το δημοσίευμα της Ελευθερίας όπως το διαβάζω εγώ δείχνει πως υπήρχαν γενικότερες διαφωνίες με την πολιτική της ΕΠΕΚ. ¨Ετσι όπως είναι σα γραμμένο εμένα μου φαίνεται σα να έιπε ο Ιωσήφ "όποτε θέλετε παραιτούμαι" αλλα να μην κατέθεσε κείμενο παραίτησης . Αυτό πρέπει να έγινε μετά την εκτέλεση των τεσσαρων, που ξεχύλισε το ποτήρι για τον Ιωσήφ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες στον Μαραθώνα μια γυναίκα δημοτικη συμβουλος χαστούκισε αντιδήμαρχο του Ψινάκη, ο οποιος ηταν στη θεση του Ψινακη, και ο οποίος στη συνέχεια της επιτέθηκε και φυσικά έφαγε γροθιές από κάποιον άντρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα s/m εμφανίζεται μια καταγγελτική λογική κοινωνικού αυτοματισμού σε σχέση με το μάτι. Οι λέξεις αυθαίρετα, καταπατήσεις, φραγμένες παραλίες, πυροδοτούν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες αλλά και το φθόνο σε κάποια κοινωνικά στρώματα. Η αλήθεια είναι πιο σύνθετη. Η περιοχή δεν ήταν δάσος, αλλά αγροτική. Κάποτε έγινε οικόπεδα νομίμως. Κάποτε χτίστηκε -νομίμως- με τη νομοθεσία για την εκτός σχεδίου δόμηση, που επέτρεπε κανονικότατα δόμηση σε οικόπεδα μέχρι και 750 μ2 κατά παρέκκλιση. Κάποιοι την έχουν παραβιάσει ακόμα κι αυτήν προφανώς. Αλλά αυτά που ακούγονται του τύπου να ξαναγίνει δάσος (που δεν υπήρξε), να κατεδαφιστούν τα σπίτια του 60 με αναδρομική εφαρμογή των σημερινών διατάξεων, μέχρι το "καλά να πάθουν", είναι παρανοϊκά. Έχει αναγορευθεί σε πασιονάρα μια κυρία που απλώς φρόντισε -από θέση ευθύνης- να παίξει το ρόλο πόντιου πιλάτου στο ερώτημα τί κάνουμε με μια πυκνοδομημένη εδώ και 50 χρόνια περιοχή εκτός σχεδίου, και αρνήθηκε να υπογράψει τη μόνη ορθολογική λύση που είναι η ένταξη. Από κοντά και το ΣτΕ που ανέπεμπε τα ρυμοτομικά σχέδια επί 15 χρόνια (δεν ξέρω τι έκανε ως προς τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς δικαστών). Γενικά υπάρχει , αν μη τι άλλο, μια άρνηση της πραγματικότητας ότι ο πληθυσμός της αττικής έχει 2 εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με το 50 και ότι σε όλο αυτό το διάστημα ο σχεδιασμός σφύριζε αδιάφορα, κρατώντας ζηλότυπα την ένταξη στο σχέδιο ως εκδούλευση που παραχωρείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σχολιο.- Ξεχνούν, επίσης, ότι οι άνθρωποι που έχτιζαν στο Μάτι από τη δεκαετία του 70' αι του 80' ήταν εργάτες και εν γένει ασθενών οικονομικά τάξεων. Μετά, από τη δεκαετία του 90' έγινε ανάπτυξη υψηλότερων εισοδηματικά τάξεων στην περιοχή, και μάλιστα όχι τόσο στο Μάτι, όσο στην περιοχή του Βουτζά, που ονομάστηκε και Νέος Βουτζάς. Αλλά σε Ελεϊνά Ιδεοληπτικά ΣυριζοΜίσθαρνα Υποκείμενα τι να αντιπαραθέσεις ;

Σχολιο.- σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΕΕ (ως διαχειριστής της βάσης για τις δηλώσεις των αυθαιρέτων) στο Μάτι έχουν υποβληθεί περίπου 340 δηλώσεις, από τις οποίες μόνο οι μισές αφορούν ακίνητα χωρίς καθόλου άδεια (δηλ περίπου 120). Οι αυτοψίες που είχαν διενεργηθεί ως χθες ήταν πάνω από 1.200 (άρα και αντίστοιχα κτίρια). Σε αυτό τον αριθμό κτιρίων, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά είναι όλα τα κτίρια στο Μάτι, το % των αυθαιρέτων είναι 10% Πού είναι ο αυθαίρετος οικισμός? (ούτε όλα τα κτίρια έπαθαν ζημιές, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες, άρα το % θα πέσει κι άλλο)

Σχολιο.- έχω σιχαθεί (κι έχω φοβηθεί) μ'αυτά που διαβάζω αυτές τις ημέρες για αναδασωση των σπιτιων... υποτίθεται από σκεπτόμενους, προοδευτικούς...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί,μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τους την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαί κι ακούει το νερό να κοχλάζει... Πάντα εκεί...
Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά...
Μένουν στο σπίτι κι έχουν μία ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμενο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας,τόσο που ο πόνος κάτω απ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ τη στέρηση μα από την αύξηση. Κι όταν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μία κραυγή στον ύπνο τους, είναι που τα κοιλοπονανε πάλι...
Γ.Ριτσος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Κώστα Αρβανίτη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά από παλιά τον είχα σε εκτίμηση, σαν έναν καλό και έντιμο δημοσιογράφο. Μάλιστα, μέχρι την κωλοτούμπα του Σύριζα, που παρακολουθούσα καθημερινά απ'το γραφείο τον ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο", είμασταν και διαδικτυακοί φίλοι. Κάποια στιγμή βέβαια με διέγραψε, ίσως και να με μπλόκαρε δεν θυμάμαι. Μετά το κακό που συνέβη στο Μάτι, και ίσως επειδή έζησε τα πράγματα από πολύ κοντά, επειδή η οικογένεια της συζύγου του έχει σπίτι στη Ραφήνα, τον άκουσα να μιλάει με διαφορετικό τόνο για τα γεγονότα εκεί. Παρακολουθώντας δε αυτές τις ημέρες την εκπομπή του στην ΕΡΤ διαπίστωσα ότι ξαναλειτουργούσε με την παλιά δημοσιογραφική εντιμότητα της κριτικής ματιάς. Σήμερα με έκπληξη τον άκουσα να λέει στην έναρξη της εκπομπής τα παρακάτω, και βέβαια έτσι με θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό:
"Είναι η τελευταία εκπομπή της Άλλης Διάστασης, κλείσιμο του κύκλου, όπως μας είπαν δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε και θα πάμε τον Σεπτέμβρη. Αυτό όμως που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μία λογική υποκρισίας ή τουλάχιστον μικροκομματικής και μικροπολιτικής λογικής πάνω για άλλη μία φορά σε πτώματα, ανθρώπους, περιουσίες, ανθρώπους καταρχήν κι αφήστε τα άλλα. Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε, από τη μία. Κι από την άλλη, ότι δεν κάνατε καλά τα πράγματα δεν λειτούργησε καλά ο συντονισμός. Πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμα ή πού είναι η υπερβολή. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος δολοφονεί συνεχώς τους πολίτες του πάρα πολλά χρόνια. Κι επειδή κάποιοι τηλεθεατές ενοχλήθηκαν χθες, που μάλλον πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη, όταν επειδή είπα σε υπουργό αν δεν μπορείτε να τα αλλάξετε τα κακώς κείμενα και ένα παρακράτος το οποίο λυμαίνεται τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια τότε γιατί ήρθατε, εγώ θα επιμείνω σε αυτή την άποψη γιατί η εντολή ήταν να αλλάξουν τα πράγματα..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα μια κυρία,γύρω στα 50 να αφηγείται ότι άρπαξε τη γριά μητέρα της που δεν ξέρει κολύμπι,μπήκε στη θάλασσα,πήγε στα βαθιά και περίμενε 4 ώρες να τους μαζέψει ένα φουσκωτό ενός ιδιώτη.
Κρατώ τη φράση,δεν έβλεπα τη μητέρα μου απ τον καπνό,όπως την κρατούσα άκουγα τη καρδιά της και καταλάβαινα πως είναι ζωντανή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πάνε εθελοντές δικηγόροι στους ανθρώπους που κάηκαν συγγενείς και περιουσίες τους και να τους βοηθήσουν αμισθί να κάνουν αγωγές κατά του κράτους και της κυβέρνησης.
Να τελειώσει το παραμύθι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φωνάζαμε εμείς στον δρόμο στους γείτονες, προκειμένου να εγκαταλείψουν την ώρα της φωτιάς. Δεν υπήρξε μικροφονική ή κάποιο αυτοκίνητο να περάσει «κάνουμε εγκατάλειψη της περιοχής, εγκαταλείψτε τα σπίτια σας». Τουλάχιστον να είναι ενήμεροι οι κάτοικοι. Ένα δεύτερο κομμάτι που προβλέπεται στον Ξενοκράτη, είναι ότι ορίζονται οι δρόμοι βάσει των οποίων θα γίνει η λειτουργία, η χρησιμοποίησή τους την ώρα της εγκατάλειψης. Ούτε αυτό υπήρχε, άρα εγκλωβίστηκε ο κόσμος από λάθος χειρισμό της τροχαίας, η οποία θεωρώ ότι αφού δεν γνώριζε κάτι διαφορετικό, τους έστειλε μέσα από το Μάτι, με αποτέλεσμα να γίνει όλο αυτό το κομφούζιο.
Το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση, δεν ισχύει. Τη φωτιά εμείς από τον σταθμό, τη βλέπαμε να ανεβαίνει το βουνό, να κατεβαίνει το βουνό, να κατεβαίνει το ένα διάσελο, να κατεβαίνει το δεύτερο διάσελο, να έρχεται στο τρίτο. Υπήρχε τεράστιος χρόνος
Σχολιο.- Δηλαδή έχεις μια τεράστια φωτιά με δυνατούς ανέμους προς την θάλασσα. θεωρείς ότι θα την ανακόψει η Λεωφόρος Μαραθώνος; Και οκ ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι 90% ότι θα την ανακόψει, για αυτό το 10% δεν εκκενώνεις τους γειτονικούς οικισμούς;"
Σχολιο.- Αυτή τη στιγμή στον Καναδά εκκενώνουνε. Πως έχει περάσει αυτή η αντίληψη ότι ο Έλληνας "δε θα καθόταν να εκκενωθεί" πραγματικά με θυμώνει. Κι αν κάποιος όπως είναι λογικό δυσκολεύεται ν' αφήσει το σπιτι του, αυτό είναι αρμοδιότητα και πρέπει να είναι μέσα στην εκπαίδευση των διασωστών πως θα τον πείσουν. Όχι να φταίνε οι ίδιοι που καήκανε.
Σχολιο.-  Ακριβώς .Απ΄την τηλεόραση που βλέπαμε ,απ΄'τον αέρα που είχε Χαλάνδρι και από τη γνώση της περιοχής ,ξέραμε με μαθηματική ακρίβεια τι θα συμβεί και χτυπιόμασταν .Αν έβλεπες την κρίσιμη ώρα ,και οι πυροσβέστες γν'ωριζαν τον μάταιο αγώνα ..Ποια Μαραθώνος θα ανέκοπτε τη φωτιά ; Εκει που τα δέντρα (και ειδικά με τον αέρα) συγκλίνουν ;
Σχολιο.- Πόσοι γλίτωσαν φεύγοντας έγκαιρα (και πληρώνοντας διόδια ,όπως στη Κινετα, άλλη ξεφτίλα αυτή) Πόσοι ΔΕΝ θα ΄΄εμπαιναν στο Μάτι ,αν η αστυνομία ΔΕΝ τους κατεύθηνε εκει ;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Οι παιδικες κατασκηνωσεις και το στρατιωτικο κεντρο αναψυχης ΚΑΑΥ είχαν εκκενωθει απο τις 5 με εντολη της πυροσβεστικης. Η φωτια εφτασε στις 7.30. Την ιδια εντολη εστειλε η πυροσβεστικη και στους Δημους και την Περιφερεια, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝΕ!!! ΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μακάβριος κατάλογος τής τραγωδίας συνεχίζεται. Μολις πρίν απο λιγο ταυτοποιήθηκε (από τους ιατροδικαστες που εξεταζουν και ταυτοποιουν τα θυματα) ο θάνατος καί τού 13 χρονου Δημητρη Αλεξόπουλου..
Ετσι μετά τά διδυμα 9χρονα κοριτσάκια Σοφία καί βασιλικη Φιλιποπούλου έχουμε συνεχεια σέ αυτό τό θλιβερό ταξίδι πού εκτός απο γονείς,παπούδες,συγγενείς,οικογένειες ολοκληρες υπάρχουν καί πολλά παιδάκια πού δέν πρόλαβαν καν νά ζήσουν οπως: Εβίτα Φυτρου 13 ετών καί ο αδελφός της Ανδρέας Φύτρου 11 ετών μέ τόν επίσης καμμένο πατερα τους Γρηγόρη Φύτρο,Εβελινα καί Μαριλια Χερουβείμ μαζί μέ τήν μητερα τους Βασιλική(Βίκη) Ιατρός Ακτινολόγος.ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ: ΘΛΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ & ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ..Θά ηθελα αυτά τά ματάκια τους νά στοιχειώνουν τόν υπνο τών πολιτικών καθαρμάτων, Τσιπρα,Μητσοτακη,Βενιζελο κλπ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση στους αλήτες του ΣΚΑΙ (ξεφτύλες) και σε άλλους παρατρεχάμενους και κλακαδόρους...
Κάποιοι άσχετοι μιλούν συνέχεια για το πώς εκκενώθηκε η κατασκήνωση (αν και ως εκ θέσεως θα έπρεπε να γνωρίζουν ή έστω να μάθουν, πώς λειτουργούν οι κατασκηνώσεις και ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις).
Και αποδίδουν τα εύσημα στον... Καμίνη (θου Κύριε...)
Λοιπόν, είναι προϋπόθεση για την ίδρυση και τη λειτουργία κατασκήνωσης να υπάρχει ενεργό σχέδιο πυροπροστασίας και εκκένωσης.
Η δε απόφαση για εκκένωση δεν λαμβάνεται από κανέναν δήμαρχο (όπως για τα παιδιά των κατασκηνώσεων, και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δεν λαμβάνεται η απόφαση από τον Υπουργό Άμυνας)
(η σχετική Εγκύκλιος είναι στα σχόλια, για όποιον θέλει να μάθει ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις εκκένωσης).
Και σε καμία περίπτωση τα παιδιά που κατασκηνώνουν, έχοντας δομή με ομαδάρχη, εκπαίδευση και φυσική κατάσταση δεν μπορούν να περιμενουν εντολη από Δημαρχο.
Έλεος πια με την παραπληροφόρηση.
Και την μπουρδολογία.
Πάρτε και την Υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων (πυροπροστασία και εκκένωση στο άρθρο 7, γιατί σας βλέπω ότι έχετε αρχίσει να βαριέστε το διάβασμα και τσαμπουνάτε δεξιά κι αριστερά ασύστολες μπούρδες) μπας και μάθετε ότι η υπευθυνότητα εκκινεί πρώτα από την εκφορά του λόγου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περιοχή του ρέματος Σαπφούς, σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά
26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Ανακοίνωση της Τ.Ο. του Ε.ΠΑ.Μ. Αμαρουσίου – Πεύκης Λυκόβρυσης
Η περιοχή του ρέματος Σαπφούς, σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά, λόγω της μη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
Το Μαρούσι και οι δημότες του, για ακόμη μία φορά, πληρώνουν την ανεπάρκεια και την έλλειψη σοβαρότητας από τις διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρουσία στα Μ.Μ.Ε., τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου, όσο και την τηλεφωνική δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, που αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών, αναλώθηκαν για ακόμα μια φορά, σε αλληλοκατηγορίες για την αποφυγή των πραγματικών ευθυνών τους.
Η μόνη απάντησή μας και η απαίτησή μας, είναι η παραίτησή τους, πριν  θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018
Ε.ΠΑ.Μ.  Αμαρουσίου Πεύκης Λυκόβρυσης.

https://www.epamhellas.gr/?p=77559



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι, και στην Πόλη της Κέρκυρας, στην Πλ. Γεωργάκη, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Λευκίμμης Κέρκυρας ενάντια στη διάλυση του τόπου και της ζωής τους από τη χωματερή.

Με πρωτοβουλία και κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Λευκίμμης, ο αγώνας των κατοίκων διευρύνεται και κερδίζει πανελλαδική αλληλεγγύη.
Τη συγκέντρωση και την πορεία στην Αθήνα διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Συμπαράστασης και Αγώνα για τη Λευκίμμη, ενώ αντίστοιχα στην Πόλη της Κέρκυρας η Πρωτοβουλία Ενάντια στο ΧΥΤΑ.
Στην Κέρκυρα η διαδήλωση ήταν η μαζικότερη που έχει γίνει στην Πόλη τα τελευταία χρόνια, σπάζοντας στην πράξη τον τεχνητό διαχωρισμό Βορρά-Νότο που χρησιμοποιείται για να χωρίσει τους κατοίκους.
Μετά τις τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές και τους θανάτους στην Αττική, οι διαδηλώσεις εκ των πραγμάτων έλαβαν γενικότερο χαρακτήρα, όπως θα δείτε και στις ομιλίες που παρουσιάζονται στα βίντεο.
Η πορεία στην Αθήνα κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί συναντήθηκε στο περίπτερο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Τουργκούτ Καγιά με αγωνιστές από την Τουρκία –πολλοί από αυτούς συμμετείχαν στην πορεία από την αρχή της- και διάβασαν κείμενο συμπαράστασης για τη Λευκίμμη. Φωνάχτηκαν από κοινού συνθήματα όπως: «Αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών –Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών»

https://lefkimmi.wordpress.com/2018/07/27/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%BB/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικοπεδοποίησαν την θάλασσα στο Δερβένι Κορινθίας
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, 17:39
Την παρακάτω αποκαλυπτική φωτογραφία από το Δερβένι Κοριθνίας έστειλε αναγνώστης. Όπως θα δείτε κάποιοι αποφάσισαν να οριοθετήσουν με πέτρες ακόμη και τη θάλασσα. Όχι μονο εχτισαν μεσα στην παραλια, όχι μονο χωρισαν την παραλια μπροστα στα σπιτια τους, αλλα εβαλαν και πετρες-τοιχοι μεσα στη θαλασσα γ ια να εχει ο καθενας την ιδιωτικη του πισινα.
Η φωτογραφία που έστειλε ο αναγνώστης συνοδευόταν από τη λεζάντα «Δερβένι Κορινθίας. Όχι μόνο δρόμοι κλειστοί ή περιφραγμένοι αλλά οικοπεδοποίηση και της θάλασσας!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μογγολία απέτρεψε απαγωγή Τούρκου δασκάλου απαγορεύοντας την απογείωση αεροσκάφους
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, 10:47
Η Μογγολία εμπόδισε χθες Παρασκευή την απογείωση ενός αεροπλάνου που φέρεται να ανήκει στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αφού αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν ενόπλους να απαγάγουν έναν άνδρα που φέρεται συνδέεται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτη.
Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον πέντε άνδρες απήγαγαν τον Βεϊσέλ Ακτσάι την Παρασκευή το πρωί στο σπίτι του στην Ουλάν Μπατόρ προτού τον βάλουν με τη βία σε ένα φορτηγάκι.
Ο 50χρονος διευθυντής σχολίου φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Ο Ακτσάι δεν εμφανίστηκε στην εργασία του γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των συγγενών του, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Στο μεταξύ οι απαγωγείς του τον μετέφεραν στο διεθνές αεροδρόμιο Τζένκις Χαν της Ουλάν Μπατόρ, όπου ένα μικρό αεροσκάφος προσγειώθηκε περίπου στις 01:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τον ιστότοπο flightradar24.com, που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των αεροσκαφών, το μικρό αεροπλάνο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.
Επί οκτώ ώρες γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των φερόμενων απαγωγέων και των αρχών της Μογγολίας, οι οποίες αρνούνταν να επιτρέψουν την απογείωση του αεροπλάνου.
Την ώρα που οι μογγολικές αρχές κάλεσαν τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας στη χώρα για εξηγήσεις, βουλευτές και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του Ακτσάι.
Ο Μπατσετσέγκ Μπατμούνχ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, προειδοποίησε τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας ότι οποιασδήποτε προσπάθεια απαγωγής ενός προσώπου σε μογγολικό έδαφος αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας» της χώρας.
Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διέψευσε τις κατηγορίες αυτές στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Μογγόλο ομόλογό του Τσογκτμπατάρ Ντάμντιν.
Τελικά το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:25 τοπική ώρα χωρίς τον Ακτσάι, όπως διαβεβαίωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Μογγολίας στο Twitter. Ο Ακτσάι εμφανίστηκε δημοσίως τη νύκτα της Παρασκευή προς Σάββατο αφού υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον στήριξαν, τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζει» τους απαγωγείς του.
Ο Ακτσάι είναι γενικός διευθυντής του Empathy Worldwide Educational Institution το οποίο διαχειρίζεται τα σχολεία που ίδρυσε πριν 25 χρόνια στη Μογγολία το κίνημα του Γκιουλέν.
Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Μογγολία να κλείσει τα τουρκικά αυτά σχολεία από το 2016.
Εξάλλου οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διεξάγουν τους τελευταίους μήνες πολλές επιχειρήσεις για να μεταφέρουν στην Τουρκία φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν που ζουν στο εξωτερικό. Η Άγκυρα ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν επαναπατρίσει 80 ανθρώπους που συνέλαβαν σε 18 διαφορετικές χώρες. Την προηγούμενη εβδομάδα η απέλαση ενός Τούρκου μπλόγκερ από την Ουκρανία προκάλεσε την ανησυχία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην βάζετε χρήματα στο λογαριασμό που δίνουν από την κυβέρνηση, θα τα φάνε
Βρείτε άλλο τρόπο να βοηθήσετε τους πυροπληκτους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Τζιμάνια μου που βρίζετε κι εμένα που λέω ότι δεν φταίει ο Φράγκος για τους καμμένους, μπορεί να φταίει για χίλια δυό άλλα στην ζωή του, αλλά όχι γι αυτό, κι ισχυρίζεστε ότι έχει κλείσει την πρόσβαση στον αιγιαλό, και εξηγώ ότι τα σκαλάκια είναι εκτός μάντρας που μπορεί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να έφτιαξαν παράνομα πάνω στα βράχια για να κατεβαίνουν στην θάλασσα, αλλά είναι προσβάσιμα και ΕΚΤΟΣ ιδιοκτησίας τους, που από κάτω έχει γκρεμό, και που φωνάζετε γιατί έκλεισε την πόρτα του δρόμου στην ιδιοκτησία του, πέντε μέρες μετά την τραγωδία, ενώ όλες αυτές τις μέρες ήταν ανοιχτή για να έχουν πρόσβαση οι αρχές που ερευνούν, εξηγείστε μου πως τώρα δα η ρεπόρτερ του Ε live τα κατέβηκε και πήρε πλάνα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ούτε σεντς σε λογαριασμούς ιδιωτικών ή κρατικών απατεώνων, δήθεν για τους πληγέντες! Συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού υπουργείου οικονομικών της Μέρκελ!
Πλημμύρισε το διαδίκτυο... Ξεχύθηκαν τα κοράκια, οι απατεώνες που πλουτίζουν στο δράμα των συνανθρώπων μας!
Γέμισε διαφημίσεις το διαδίκτυο, σαν αυτή:
Ας βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Δείξτε την υποστήριξή σας. Διπλασίασε τις δωρεές στο ποσό των 100.000 $ προς τον οργανισμό GlobalGiving.
GlobalGiving Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Κεντρικά γραφεία: Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
GlobalGiving connects nonprofits, donors, and companies in nearly every country around the world. We help local nonprofits access the funding, tools, training, and support they need to become more effective.
Εμείς απαντάμε:
ΝΤΡΟΠΗ! Τι σκατά σημαίνει λογαρισμός να συνεισφέρουν στην όποια κυβέρνηση οι πολίτες;