Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κυριακη 29 Ιουλιου 2018


Η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο δύο Ιταλούς καλλιτέχνες γκράφιτι και έναν Παλαιστίνιο ακτιβιστή που ζωγράφιζαν την τοιχογραφία της φυλακισμένης παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι, στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού στη Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.
Ο Ταμίμι, τώρα 17 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ήταν 16 ετών. Η απελευθέρωσή της έχει κανονισθεί για αύριο Κυριακή 29 Ιουλίου.
(Το βίντεο δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου, τρεις μέρες πριν την σύλληψη των τριών ακτιβιστών στο https://www.youtube.com/watch?v=vAhqShooncU)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ εκατοντάδες νεκροί την 25η Ιουλίου 2018 απο τους ισλαμοφασιστες της ISIS στη Σουέιντα της Συρίας ,,
δεν εφτανε αυτο ,απαγαγανε δεκαδες γυναικες και παιδια οι εγκληματιες για να ζητησουν λυτρα

Οι "επαναστάτες" της Συρίας ~
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πρόσφατα απήγαγε αρκετές γυναίκες και παιδιά εντός του κυβερνείο αλ-Sweida, αφού δολοφονούσε πάνω από 250 άτομα μέσα στην επαρχία. Σύμφωνα με τη στρατιωτική πηγή του Αλ-Sweida, η τρομοκρατική ομάδα έστειλε μηνύματα στις οικογένειες των απήγαγε πολιτών, απαιτώντας να πληρώσουν ένα ποσό για λύτρα αλλιώς η ISIS θα κάψει ζωντανούς όλους τους αιχμαλώτους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος εχει δει τι αλητειες ανεβαζουν τα Ναζιστικα σκουπιδια συριζοτρολ ,για τα νεκρα παιδια και δεν ανατριχιάζει και κανει πως δεν 'βλέπει' ειναι συνένοχος αυτής της φρίκης......Βριζουν τους νεκρους και λενε πως αυτοι είναι υπευθυνοι γιατι εχτισαναυθαιρετα…. Αν μπορούσαν αυτα τα σαπρόφυτα θα έβγαιναν στους δρομους με ρόπαλα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



— Με βάση μαρτυρίες που αναλύονται συστηματικά, προκύπτει ότι ο πληθυσμός που βρισκόταν κοντά στην παραλία τουλάχιστον σε ορισμένες θέσεις, έλαβε πληροφόρηση για το γεγονός ότι η πυρκαγιά προσεγγίζει την ακτή, όχι με τη μορφή έγκαιρης προειδοποίησης από κάποιο φορέα, αλλά από άτομα που εκκένωναν το δυτικότερο κομμάτι του οικισμού Μάτι. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο πληθυσμός είχε στη διάθεσή του σχεδόν μηδενικό χρόνο μεταξύ συνειδητοποίησης του κινδύνου και απόφασης αντίδρασης.
— Σημαντική εκτιμάται ότι είναι η ιδιαίτερη πολεοδομική διάταξη του οικισμού, η οποία ενήργησε ως «παγίδα» για τον πληθυσμό που προσπάθησε να διαφύγει. Κάποια από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του ήταν: οδοί μικρού πλάτους, πολυάριθμα αδιέξοδα, ιδιαίτερα επιμήκη οικοδομικά τετράγωνα, χωρίς δυνατότητα πλευρικής διαφυγής, απουσία χώρων συγκέντρωσης (π.χ. πλατεία, γήπεδο). Το ρόλο οδού διαφυγής θα μπορούσε να παίξει μια οδός παράλληλη προς την ακτογραμμή αλλά μεγάλου πλάτους που να μεταβαίνει σε διπλανούς οικισμούς.
— Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση μαρτυρίες που αναλύονται ακόμα συστηματικά, δείχνουν ότι η προσπάθεια διαφυγής από τον οικισμό ήταν άτακτη, δεν συνιστούσε οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών, προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω και της μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού και του πανικού που επικράτησε. Εκτός από τους κατοίκους υπήρχαν και επισκέπτες/τουρίστες σημαντικό ποσοστό των οποίων δε γνώριζαν καλά την γεωγραφία της περιοχής.
— Η μορφολογία της ακτογραμμής έκανε δυσχερή την πρόσβαση στην παραλία στα περισσότερα σημεία (κρημνώδεις ακτές), οι προσβάσιμες παραλίες ήταν περιορισμένες, γεγονός που σε συνδυασμό με την ελάχιστη ορατότητα και αποπνιχτική ατμόσφαιρα συντέλεσε σε σημαντικό βαθμό στον εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού πολιτών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζει η ιστορία του εθελοντή Πυροσβέστη, Λεωνίδα Βοριά, ο οποίος με δικά του έξοδα, ξεκίνησε από τη Χίο τη Δευτέρα, έφτασε στον Πειραιά , και από εκεί στηΡαφήνα, για να βοηθήσει και εκείνος στην κατάσβεση της φονικής, όπως αποδείχθηκε, πυρκαγιάς.
Την συγκινητική αυτή ιστορία, φανέρωσε στο irafina.gr, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Σταύρος Τζιβιτζής, ο οποίος μας ανέφερε:
Ο Λεωνίδας, δυο ημέρες χωρίς σταματημό δίπλα και μαζί με τους εθελοντές και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου, συμμετείχε στην κατάσβεση και σε όλες τις επιχειρήσεις του Τμήματος και στις εθελοντικές εργασίες που του ζητήθηκαν.
Κοιμήθηκε λίγες ώρες στο παγκάκι έξω στο πυροφυλάκιο, και μας θύμισε,πως είναι η ανιδιοτελή προσφορά και το φιλότιμο.
Αυτός είναι ο Λεωνίδας Βοριάς από την Χίο. Αθλητής του ΜΜΑ (παγκρατιο) μέλος πολύτεκνης οικογένειας.
Ο Λεωνίδας για μας πλέον δεν είναι απλά ένας γνωστός, αλλά είναι οικογένεια.
Φεύγοντας απόψε θα μας λείψει αλλά σύντομα θα τον ξαναδούμε τον αδερφό μας. Είτε εδώ, είτε εκεί, είτε κάπου αλλού που θα χρειαστεί η πραγματική εθελοντική προσφορά.
Τιμή μας που σε γνωρίσαμε Λεωνίδα και που σε είχαμε δίπλα μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάτι 1952, Μάτι 2018: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος μέσω μιας eretikis κριτικής…
27/7/2018
Στο Μάτι παραθερίζω ανελλιπώς από το 1952 και μόνο τα τελευταία χρόνια έχω πλέον αποχωρήσει από αυτό. Γιατί όμως λέγεται Μάτι; Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη γιατί ήταν »το μάτι του βορρά» και η δεύτερη γιατί η θάλασσά του είχε »μάτια» δηλαδή ρουφήχτρες! Τις δεύτερες δεν της είδα ποτέ, αλλά το βορειανατολικό άνεμο, όλα αυτά τα χρόνια, τον ένοιωσα για τα καλά. Το Μάτι αποτελούσε το »επίνειο» του Χαλανδρίου μιας και τα περισσότερα οικόπεδα ανήκαν σε Χαλανδραίους. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αποκτήθηκαν προπολεμικά λόγω των καλών σχέσεων των τελευταίων με τον τότε ηγούμενο της μονής της Πεντέλης, στην οποία ανήκε μεγάλο μέρος της περιοχής. Τότε το 1952 μικρό παιδί, θυμάμαι μια περιοχή χωρίς μάντρες, με χωματόδρομους χωρίς ρεύμα με ελάχιστα κτίσματα και ακόμη λιγότερους παραθεριστές. Στην Ποσειδώνος προς την μεριά του Αγίου Ανδρέα, υπήρχε ένα μεγάλο παραθαλάσσιο οικόπεδο μακροσυγγενών όπου τα καλοκαίρια μετατρέπονταν σε ένα αυτοσχέδιο κάμπινγκ με μεγάλες στρατιωτικές σκηνές, απομεινάρια του πολέμου…
Πέρα μακρυά προς το κόκκινο λιμανάκι η περιοχή λέγονταν »ζούγκλα» και είχε εκατοντάδες λιλιπούτεια πεύκα μέσα στα οποία χανόσουν αν έμπαινες στην περιοχή τους.
Η υπέργηρη σήμερα θεία μου, μας εξηγούσε τότε ότι, προπολεμικά η περιοχή είχε καεί ολοσχερώς και αυτά τα μικρά πεύκα είχαν φυτρώσει πάλι από μόνα τους! Είχαν γλυτώσει μόνο τα μεγάλα πεύκα της παραλίας σαν κι΄αυτά που υπήρχαν στο οικόπεδο. Είχαν γλυτώσει επίσης και οι μετρημένοι στα δάκτυλα τότε παραθεριστές, επειδή απλά τρέξανε στις πανταχόθεν ελεύθερες παραλίες. Με τους μικρούς μου φίλους μπαίναμε στη »ζούγκλα» παίζοντας το παιχνίδι του Λαβύρινθου. Ήταν τόσο πυκνά τα πευκάκια που πραγματικά χανόσουν μέσα σ΄αυτά.
Η θεία μας έλεγε όμως και κάτι άλλο, ότι το Μάτι κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξανακαεί! -Πότε θα γίνει αυτό; Την ρωτούσαμε και εκείνη μας απαντούσε…- Θα γίνει όπως τότε, όταν ο αέρας με τη φωτιά κατέβει με δύναμη από το βουνό! Θυμάμαι ότι αρκετές φορές είχε πιάσει φωτιά το
βουνό, αλλά σχεδόν πάντοτε ο αέρας ερχόταν από την θάλασσα, οπότε η φωτιά προχωρούσε δεξιά ή αριστερά ή πάνω και πίσω από τα υψώματα.
Την δεκαετία του 60΄ τα πράγματα στο Μάτι είχαν αλλάξει. Τώρα πλέον υπήρχε άσφαλτος στην Ποσειδώνος, τα οικόπεδα είχαν μάνδρες και τα σπίτια άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο πευκοδάσος.
Τότε στο »κάμπινγκ» φιλοξενήσαμε για λίγο μια οικογένεια Γερμανών. Μερικά πράγματα μου είχαν κάνει εντύπωση. Πρώτον ο Γερμανός δεν έβαλε την σκηνή του ακριβώς κάτω από πεύκο, δεύτερον είχε δημιουργήσει μια αυτοσχέδια δεξαμενή νερού κοντά στο πηγάδι, τρίτον μας έβαζε να μαζεύουμε όλες τις πευκοβελόνες μαζί με τα κουκουνάρια που υπήρχαν στο έδαφος και τέταρτον έκανε σε όλα τα παιδιά μαζί και στα δικά του, ασκήσεις πυρασφάλειας! Πρώτο σφύριγμα συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο, δεύτερο σφύριγμα γρήγορο βήμα εις φάλαγγα κάτ΄άνδρα προς την παρακείμενη θάλασσα! Όλα αυτά υπό τους γέλωτες των πατεράδων που παίζοντας χαρτιά, έβλεπαν τα ξαδέλφια μου και εμένα να ακολουθούμε τις εντολές του Γερμανού.
Στο μεταξύ νάσου και ένας εφοπλιστής κτίζει μια βίλα με πισίνα δίπλα μας. Αμέσως ρίχνει τσιμέντα στην παραλία, την οποία θεωρεί δική του. Φτιάχνει προβλήτα και φράζει με ακανθωτό σύρμα τα τσιμέντα του! Ευτυχώς κάποιος που είχε τα μέσα μιλάει στους αρμόδιους και του τα ξηλώνουν όλα…
Επειδή όμως ο πλούσιος είναι θρήσκος δίνει ένα μεγάλο ποσόν για την εκκλησία, οπότε το Μάτι τηρουμένων των αναλογιών, αποκτά… Ιερά Μητρόπολη! Στην οποία πηγαίνουν οι πιστοί μέσω των στενών μονοπατιών… Ά… όλα κι΄όλα δρόμους δεν έχουμε, αλλά από εκκλησία σκίζουμε!
Έχει όμως αρχίσει η περίφημη ανοικοδόμηση. Σπίτια ξεφυτρώνουν παντού μέσα στο πευκοδάσος μέχρι επάνω στο βουνό! Στενοί, στενότατοι δρόμοι φτιάχνονται με το ζόρι γιατί δεν παραχωρείται ούτε εκατοστό από τα οικόπεδα για πιο μεγάλους δρόμους. Για παράδειγμα η οδός Κυανής Ακτής, δηλαδή ο κάθετος κύριος δρόμος που συνδέει την λεωφόρο Μαραθώνος με την παραλιακή Ποσειδώνος, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου έχει: Από την μία πλευρά ένα κάθετο δρόμο και από την άλλη μόνο δύο! Δηλαδή μιλάμε για τεράστια επιμήκη οικοδομικά τετράγωνα. Ειδικά οι κάθετοι δρόμοι από την παραλιακή Ποσειδώνος προς την θάλασσα είναι ουσιαστικά δρομίσκοι πλάτους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών! Επειδή όμως οι οικοπεδούχοι δυστροπούν συνεχώς, δεν υπάρχουν σήμερα παρά ελάχιστοι από αυτούς τους δρομίσκους. Έτσι η πρόσβαση προς την θάλασσα είναι δυνατή μόνο από αυτούς που ξέρουν…
Περνάνε τα χρόνια και έρχεται η χούντα. Τότε με μια φωτογραφική διάταξη που ισχύει για ένα μικρό χρονικό διάστημα δίνεται η άδεια για πολυκατοικίες δίπλα στο κύμα! Επεμβαίνουν οι αετονύχηδες μηχανικοί- εργολάβοι κ.λ.π. και το οικόπεδο της Ποσειδώνος γίνεται από κάμπινγκ, τι άλλο; Πολυκατοικία! Με μιας μαζεύονται τριάντα οικογένειες, νεόπλουτων και μή… Άλλες σε »κουτιά» λίγων τετραγωνικών και άλλες σε χλιδάτα ρετιρέ! Ουσιαστικά όμως ο ένας επάνω στον άλλο… Η πυλωτή »εξαφανίζεται» γιατί ο αετονύχης μηχανικός φτιάχνει μικρά και μεγάλα ισόγεια διαμερίσματα κατοικήσιμα, αλλά επισήμως φερόμενα ως αποθήκες… Επειδή η παράνομη πολυκατοικία απέχει ελάχιστα μέτρα από την θάλασσα, οπότε νοιώθεις μια σχετική ασφάλεια όσον αφορά τις φωτιές, παραμένω ως ενοικιαστής πλέον για πάρα πολλά χρόνια. Όταν όμως λόγω της διάβρωσης η παραλία με τα χρόνια έρχεται όλο και πιο κοντά, που σημαίνει ότι: τα υπόγεια νερά βρίσκονται ήδη κάτω από την πολυκατοικία, αποχωρώ μετά τόσες δεκαετίες στην περιοχή, φέροντας τον τίτλο του κινδυνολόγου.
Έτσι κτίστηκε σχεδόν όλη η παραλία μέχρι το κόκκινο λιμανάκι. Είτε με μονοκατοικίες, είτε με πολυκατοικίες. Αλλά και με θηριώδη ξενοδοχεία. Όλα ουσιαστικά παράνομα και αυτά και τα υπόλοιπα στον οικισμό γιατί; Μα το Μάτι έχει χαρακτηριστεί και παραμένει, ως δασική περιοχή! Στο μεταξύ οι στρατιωτικοί έχουν από καιρό καταλάβει αυθαίρετα μια ολόκληρη περιοχή μαζί με την παραλία, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση και αφήνοντας το Μάτι κομμένο στα δύο. Νάσου και οι κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων κ.λ.π. Πιο κάτω άλλη κατάληψη ακτογραμμής από την αεροπορία και το κλου! Οι εγκαταστάσεις του ναυτικού, πού ζήλεψε τους άλλους, πέρα μακρυά μετά το Μαραθώνα, στην Αγία Μαρίνα. (Αυτές ειδικά εμείς οι φορολογούμενοι, τις πληρώσαμε χρυσές αργότερα για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και δικαιώθηκαν!
Όταν ανοιγόσουν με ένα βαρκάκι στη θάλασσα και έβλεπες το Μάτι από μακρυά, πραγματικά ήταν εντυπωσιακό. Απέραντο μπλε και απέραντο πράσινο. Δένδρα μέχρι τη θάλασσα! Στο πευκοδάσος γύρω πέρα και πάνω στο βουνό ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια εκατοντάδες σπίτια. Πάντα σε στενούς δρόμους, εννοείτε χωρίς λωρίδες αντιπυρικής ζώνης. Οπότε αναρωτιόσουν όχι για το αν, αλλά για το πότε θα καεί η περιοχή; Επειδή το πεύκο όσο κι΄αν μας αρέσει είναι δένδρο-μπουρλότο. Από αυτό βγαίνει το εύφλεκτο δαδί, με αυτό ως πρώτη ύλη δούλευαν οι μπουρλοτιέρηδες πριν από δύο αιώνες.
Ας επιστρέψουμε όμως στην »ζούγκλα». Τα δενδράκια που λέγαμε στην αρχή, μέσα στις δεκαετίες θέριεψαν και έγιναν μεγάλα πεύκα. Επάνω ψηλά στην λεωφόρο Μαραθώνος υπήρχε κάποτε μια μικρή γέφυρα. Από κάτω υπήρχε ένας ξεροπόταμος που περνούσε δίπλα από την »ζούγκλα» και χυνόταν στην θάλασσα. Σήμερα αυτός έχει απλά »εξαφανιστεί». Οι μάγοι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, τον εξαφάνισαν! Τον έχουν κάνει υπόγειο! Σαν το μετρό! Έτσι τουλάχιστον νομίζουν… Φυσικά κάποια στιγμή σε έναν κατακλυσμό, ο πρώην ξεροπόταμος θα εμφανιστεί ως χείμαρρος και θα τα κάνει όλα πραγματικά καλοκαιρινά! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, έξ΄άλλου όλη η χώρα έτσι είναι φτιαγμένη. Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι πιστοί παραθεριστές της περιοχής απολαμβάναμε την δροσιά του βορειοανατολικού άνεμου που φυσάει στην περιοχή σχεδόν όλο το χρόνο. Την δεκαετία του ενενήντα μια ζοφερή μέρα άρχισε να φυσάει ένας δυνατός καυτός άνεμος. Λίβα τον λένε και καίει τα σπαρτά! Τότε δεν υπήρχε φωτιά, απλά υπήρχε αυτός ο λίβας, ο οποίος δεν ερχόταν από την θάλασσα, αλλά όπως είχε πει η θεία, ερχόταν από το βουνό! Τότε αρκετοί ηλικιωμένοι από την περιοχή κατέληξαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα… Ήταν ένα δείγμα για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν υπήρχε και φωτιά. Αυτό δηλαδή που συνέβη στις 23 Ιουλίου… Όταν όλες οι φυσικές δυνάμεις συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένα γιγάντιο φυσικό »φλόγιστρο» που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά του και δημιούργησε μιαν εκατόμβη από νεκρούς. Το επίκεντρο ήταν πάλι η »ζούγκλα»! Ο πανίσχυρος λίβας πολλαπλασιάζοντας την δύναμή του με τη φωτιά και με ανέμους ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα ακολουθώντας την κλίση του εδάφους, πάνω από τον εξαφανισμένο ξεροπόταμο έκαψε αστραπιαία τα πάντα στο πέρασμα του.


 Σχολιο.- Το Ματι ποτε δεν ηταν δασικη περιοχη!!! Ηταν γεματη αγροκτηματα! Τα οποια εγκαταληφθηκαν από τους αγροτες γιατι βρηκαν πιο συμφερον να τα πουλησουν. Οι νεοι ιδιοκτητες τα χρησιμοποιησαν σαν παραθεριστικες κατοικιες τις οποιες εχτισαν πανω στα αγροκτηματα. Η περιοχη συντομα εγινε δασος, αφου κανενας δεν καλλιεργουσε πλεον, και μαλιστα δασος από πευκα, το μονο αυτοφυες δεντρο της ελληνικης γης που φυτρωνει αμεσως αλλα και που είναι στο DNA του να καιγεται με την πρωτη ευκαιρια λογω της ρετσινης του.
Θα ελεγε κανεις ότι όταν ξεσπασε η φωτια στην Πεντελη και στην Καλλιτεχνουπολη, ότι κανενας δεν μπορουσε να κανει τιποτε. Με τους φοβερους ανεμους ακομα και ταχυτητας των 120 χιλιομετρων, ηταν ζητημα χρονου μεχρι να λαμπαδιασουν τα παντα. Και είναι αληθεια αυτό που ελεγαν ο αντιπεριφερειαρχης και ο δημαρχος Ραφηνας, ότι όταν η φωτια περασε τη Λεωφορο Μαραθωνος, -που πολύ κακως θεωρειται αντιπυρικη ζωνη ενας δρομος 30 μετρων πλατος, που είναι γεματος με πανύψηλα πευκα από τις δυο μεριες του δρομου, πανευκολα μπορει να περασει η φωτια προς την μερια της παραλιας- ειπε λοιπον ο δημαρχος Ραφηνας και ο Αντιπεριφερειαρχης ότι μεσα σε 15 λεπτα η φωτια εφτασε στη θαλασσα. Ακομα και διαπλατισμενοι δρομοι να υπηρχαν, ακομα και εάν δουλευαν οι πυροσβεστικοι κροινοι στη Λεωφορο Μαραθωνος που ειχαν φτιαχτει το 2004 με τους Ολυμπιακους αγωνες και η Δουρου δεν ειχε συντηρησει, η φωτια δεν μπορουσε να συγκρατηθει. Η μονη λυση εξ αρχης ηταν η εκκενωση. Αλλα μεσα σε 15 λεπτα τι εκκενωση να κανεις, θα ελεγε ο οποισδηποτε λογικος ανθρωπος. Εμ ελα όμως που ειχαν εκκενωθει οι κατασκηνωσεις του στρατου και οι παιδικες κατασκηνωσεις του Δημου Αθηναιων. 4 ωρες πριν παρακαλω φτασει η φωτια να καιει τα πρωτα σπιτια. Ο αντιπεριφερειαρχης και ο δημαρχος Ραφηνας όταν τους ρωτησαν οι δημοσιογραφοι στην τηλεοραση ειπαν ότι οι κατασκηνωσεις λειτουργουν με δικους τους κανονισμους, και δεν είναι το ιδιο. Εμ ελα ντε που βγηκε με δηλωσεις του ο προεδρος των πυροσβεστων και ειπε ότι η ηγεσια της πυροσβεστικης ειχε ειδοποιησει πριν 4 ωρες τις κατασκηνωσεις να εκκενωσουν τον χωρο, και την ιδια ειδοποιηση ειχαν κανει και στους δημαρχους και στην περιφερεια, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝΕ!!!! Συν τα λαθη της τροχαιας, που οποιον προσπαθουσε να βγει στη Λεωφορο Μαραθωνος, τον εστελνε πισω στο Ματι. Και ο κοσμος ασυντονιστα σαν κοπαδι, κατευθηνθηκε προς την θαλασσα. Μονο που παραλια στη θαλασσα, όπως σε ολη την Ελλαδα, όπως στον Μαραθωνα και τον Σκοινια, που τα δεντρα  απεχουν από την θαλασσα 30 μετρα, και τα τελευταια δεντρα ειναι αλμυρικια, που μοιαζουν με πευκα αλλα δεν είναι, και δεν περνουν φωτια με τιποτε, γιατι από κατω τους κυκλοφορει υπογειο θαλασσινο νερο, και είναι τα μονα δεντρα που μπορουν να φυτρωσουν. Αντιθετα στο Ματι, στον Αγιο Αντρεα, δεν υπαρχει παραλια. Μονο βραχια πανω από τη θαλασσα, και κατι υποτιποδεις ορμησκοι 5 μετρων, με τα πευκα από πανω. Και ο λιβας με τη φωτια να καιει αυτους που εμειναν  μεσα στη θαλασσα. Κολυμποντας, απομακρυνθηκαν από τα βραχια που εκαιγε η φωτια. 6 ωρες μεσα στη θαλασσα. Ο άλλος εφτασε κολυμποντας απεναντι στην Ευβοια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΧΕΝΤ  ΤΑΜΙΜΙ
Οι πρώτες ανάσες ελευθερίας για την 17χρονη Άχεντ Ταμίμι και τη μητέρα της Ναριμάν, μετά από 8 μήνες φυλάκισης στις ισραηλινές φυλακές με τις κατηγορίες της επίθεσης σε ισραηλινό στρατιώτη και υποκίνηση βίας.
Δεν ξεχνάμε τα περίπου 350 παλαιστίνια παιδιά που βρίσκονται ακόμα στις ισραηλινές φυλακές χωρίς δίκες ή καταδικασμένα με σαθρά κατηγορητήρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΑΣΟΣ !!!
"Το Μάτι ή Σήθι με περίπου 3500 στρέμματα έκταση παραχωρήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο περίπου στο 1935 σε πρόσφυγες από την Μικρά Ασία (πχ Βαρδαξόγλου, Μπούφογλου ή Μπούφης κλπ).
Η έκταση χρησιμοποιήθηκε επειδή ήταν εύφορη για καλλιέργεια σιτηρών και αμπελουργία μέχρι τον πόλεμο του 1940 οπότε και εγκαταλείφθηκε μέχρι και το τέλος του εμφυλίου. Με το τέλος του εμφυλίου η περιοχή σταδιακά σταμάτησε να καλλιεργείται και οι ιδιοκτήτες της περιοχής προχώρησαν σε κατάτμηση και οικοπεδοποίηση των εκτάσεων που κατείχαν όπως τότε δικαιούντο, για να πετύχουν υψηλότερες τιμές φυτέψανε στα οικόπεδα πεύκα που δεν χρειάζονται φροντίδα για να μεγαλώσουν. Οι γονείς μας και οι παππούδες μας (στρατιωτικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ΔΥ, παπάδες κλπ) αγοράσανε αυτά τα οικόπεδα τις δεκαετίες του 50 και του 60 και περίμεναν να μπει η περιοχή στο σχέδιο κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ παρά τις βεβαιώσεις των τότε πολιτικών, στην αναμονή αυτή και με την βεβαιότητα ότι η περιοχή θα ενταχθεί στο σχέδιο πόλης χτίσανε μικρές εξοχικές κατοικίες. Το (υποτιθέμενο) κράτος και εν αναμονή της ένταξης έδωσε ρεύμα, τηλέφωνο, νερό και ασφαλτόστρωσε την περιοχή ενώ εισέπραττε όλων των ειδών τους φόρους που έβαζε (δημοτικά τέλη , ΕΝΦΙΑ κλπ).
Παρόλα αυτά σήμερα και μετά την καταστροφή προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι είμαστε παράνομοι και καταπατητές και ως εκ τούτου καλά πάθαμε.
ΟΧΙ κύριοι δεν είναι έτσι!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Το ότι τα κανάλια από χθες σταμάτησαν την συνεχή ροή ενημέρωσης για το Μάτι και μπήκαν στην κανονική ροή του προγράμματός τους, ξέρετε φυσικά τι σημαίνει. Αρχίζει η μετάβαση στην λήθη με ακόμα πολλούς αγνοούμενους, που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό και που πιθανά θα μείνουν για πάντα αγνοούμενοι...
Τα συμπεράσματα επιβλήθηκαν άρα τώρα αφού δεν σκάτε θα σας κάνουμε εμείς να σκάσετε.
Ο Φράγκος είναι φονιάς, οι νεκροί φταίνε που κάηκαν, είστε όλοι υπεύθυνοι και αυθαίρετοι και καλά να πάθετε, όλο το Μάτι είναι δεξιοί άρα χεστήκαμε κι ως συνήθως η Παπαχελά είναι καριολοφασιστάκι (Παντού κολλάει αυτό! P)!
Case closed.
Τώρα αν πνιγείτε, καείτε, σκοτωθείτε γενικά απ τα ασύμμετρα καιρικά φαινόμενα, τι φταίμε εμείς; Ας προσέχατε να μην υπήρχατε!
Κλειστείτε σπίτια σας, όσοι ακόμα έχετε γιατί μην ξεχνιόμαστε οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν, και μην μιλάτε!
Σιωπή λέμε, σκασμός!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O αληταρας σακατης προεδρος Μορενο του Εκουαδόρ έτοιμος να παραδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 12:27
Το Εκουαδόρ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την τύχη του ιδρυτή του Wikileaks 47 χρόνων Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας από το 2012 και ενώ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Από την αρχή του χρόνου όμως μετά την εκλογή του ως πρόεδρος στο Εκουαδόρ -ο αληταρς σακατης Λένιν Μορένο (που εκλεχτηκε με τις σημαιες της αριστερας όπως ο δικος μας ο Τζιφρας τον Μάιο του 2017)- είχε δηλώσει πως ο Ασάνζ «αποτελεί ενοχλητικό πετραδάκι στο παπούτσι της χώρας του».
«Ουδέποτε συμφώνησα με τις πράξεις του κ. Ασάνζ», δήλωσε στη σύντομη επίσκεψή του στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα ο αληταρας σακατης τσουτσεκι των γιανκιδων Μορένο εξηγώντας πως «θα πρέπει να εγκαταλείψει την πρεσβεία της χώρας του, κάποια στιγμή».
Την είδηση πως γίνονται διαβουλεύσεις για την τύχη του Ασάνζ, μετέδωσε στα «ψιλά» το ΒΒC την Παρασκευή για να το επιβεβαιώσει σύντομη κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Λονδίνο το Σάββατο: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Εκουαδόρ συνεχίζουν συνομιλίες για το ζήτημα Ασάνζ».
Εναντίον του Αυστραλού «σφυριχτράκια» Ασάνζ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης που είχε καταθέσει η Σουηδία, όπου καταζητείτο για «συμμετοχή σε υπόθεση βιασμού». Κατηγορία όμως που κατέπεσε.
Στα 2010 ο Ασάνζ, μέσω του Wikileaks διέρρευσε σειρά άκρως απόρρητων εγγράφων και video που αποκάλυπταν παράνομες πράξεις και αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για το Ιράκ. Αργότερα επίσης αποκάλυψε έγγραφα που αποδείκνυαν την αμερικανική συμμετοχή σε άλλες χώρες, για φόνους, βασανιστήρια και κατασκοπία.
Το βρετανικό ένταλμα όμως, ακόμη ισχύει ενώ υπάρχει αίτημα να απελαθεί στις ΗΠΑ όπου καταζητείται «για κατασκοπία», λόγω των αποκαλύψεων στο Wikileaks.
Ο Μορένο από τις 27 Μαρτίου, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ασάνζ, διέταξε την πλήρη απομόνωση του Ασάνζ στο δωμάτιό του στην πρεσβεία στο Λονδίνο, απαγόρευσε να δέχεται επισκέψεις και διέκοψε την σύνδεσή του με το διαδίκτυο και το κινητό του τηλέφωνο.
Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ Rafael Correa, εκείνος που είχε χορηγήσει άσυλο στον Ασάνζ, είχε διαμαρτυρηθεί για τις απαγορεύσεις που «εκτός των άλλων σκοπεύουν να πλήξουν και την ψυχική του υγεία».
Σε εναλλακτικές ιστοσελίδες (επειδή τα κυρίαρχα Μέσα του συρμού δεν ασχολούνται με την υπόθεση Ασάνζ) τις περασμένες εβδομάδες, υποστήριζαν πως υπάρχει ενδεχόμενο να παραδοθεί τελικά ο Ασάνζ στις βρετανικές αρχές για να αντιμετωπίσει μικρότερα αδικήματα όπως ότι δεν παρουσιάσθηκε για να εκδικασθεί το σουηδικό ένταλμα, πριν έξι χρόνια…

Οι ΗΠΑ «αγόρασαν» τον Ασάνζ από το Εκουαδόρ;
Η είδηση αποκαλύφθηκε πάλι από εναλλακτικούς ιστότοπους: Εδώ και δύο εβδομάδες οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει εισαγωγές τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου από το Εκουαδόρ. Κάτι που οδηγεί στην υπόθεση πως ότι υπάρχει συμφωνία με μεγάλα χρηματικά ανταλλάγματα, ώστε ο Μορένο να συνεργασθεί με την Ουάσινγκτον ώστε να απελαθεί στις ΗΠΑ Ο Ασάνζ.
Ο Μορένο κατηγορείται από ανθρωπιστικές οργανώσεις πως αν παραδώσει τελικά τον Ασάνζ στις ΗΠΑ, θα παραβιάσει τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας του, μια και ο Αυστραλός έχει γίνει από τον Ιανουάριο πολίτης του Εκουαδόρ.
Η περίπτωση του Ασάνζ αντιμετωπίζεται υπόθεση «ως πρώτης προτεραιότητας», από τις αμερικάνικες αρχές οι οποίες τον τελευταίο καιρό –μετά την εκλογή και του φανερά φιλοαμερικανού προέδρου του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο, έχουν αυξήσει τις πιέσεις για την παράδοσή του.
Το πλέον παράδοξο είναι πως δικηγόρος των «The New York Times» παρ΄όλο που δεν μετέδωσαν (ούτε έγραψαν) την είδηση για ενδεχόμενη παράδοση του Ασάνζ, παραδέχθηκε πως «το αποτέλεσμα μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα».
Ο Νο2 δικηγόρος των ΝΥΤ David McCraw, παραδέχθηκε σε ιδιωτική συνομιλία του με ομάδα δικαστικών στην Δυτική Ακτή πως η παραπομπή του Ασάνζ θα μπορούσε να θεωρηθεί «γροθιά στο στομάχι για την ελευθερία της έκφρασης», όπως έγραψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο των δικαστηρίων «Courthouse News Service».
Όπως είπε ο McCraw, «ενδεχόμενη παραπομπή του (του Ασάνζ) θα αποτελέσει πολύ άσχημο προηγούμενο για τους εκδότες. Για να προσθέσει: «Νομίζω πως ο νόμος θα περάσει δύσκολες στιγμές, προσπαθώντας να διαχωρίσει την στάση που τηρούν στις αποκαλύψεις τους οι ‘New York Times’ και το ‘WikiLeaks’».

Επιδιώκουν να του δοθεί άσυλο στη Νέα Ζηλανδία
Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν συγκεντρωθεί πλέον των 1.400 υπογραφές που ζητούν να δοθεί μόνιμο πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ στη Νέα Ζηλανδία.
Οι επιστολές έχουν σταλεί στην επίσημη σελίδα της νεοζηλανδικής κυβέρνησης.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ιστοσελίδα «Scoop News Independent».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άχεντ Ταμίμι: «Η αντίσταση συνεχίζεται»
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 11:56
Η Άχεντ Ταμίμι, η έφηβη Παλαιστίνια που πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή διότι είχε χειροδικήσει εναντίον δύο Ισραηλινών στρατιωτών, αφέθηκε ελεύθερη σήμερα μαζί με τη μητέρα της και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μάχη της κατά της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη.
Φορώντας, όπως το συνηθίζει, την παλαιστινιακή μαντίλα η Άχεντ χαιρέτισε τους δεκάδες συγκεντρωμένους που την περίμεναν έξω από το σπίτι ενός κατοίκου του χωριού της, του Νάμπι Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.
«Από αυτό το σπίτι του μάρτυρα σας δηλώνω: η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή», τόνισε η Άχεντ απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους.
«Όλες οι κρατούμενες είναι δυνατές και ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου το διάστημα που ήμουν στη φυλακή», πρόσθεσε.
Η 17χρονη ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Παραιτήθηκε βουλευτής για τον νόμο που ορίζει το Ισραήλ «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού»
 Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 07:59
Ένας Ισραηλινός Άραβας βουλευτής ανακοίνωσε χθες Σάββατο την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που υιοθετήθηκε πριν λίγες ημέρες από το ισραηλινό κοινοβούλιο βάσει του οποίου το Ισραήλ ορίζεται ως «το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού» και ο οποίος προβλέπει ότι «η ανάπτυξη των εβραϊκών οικισμών είναι προς το εθνικό συμφέρον».
Ο Ζουχέιρ Μπάχλουλ, του αντιπολιτευόμενου κόμματος Σιωνιστική Ένωση, επεσήμανε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Reshet TV ότι δεν επιθυμεί να πει στον εγγονό του πως παρέμεινε μέλος του κοινοβουλίου μετά την ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα αυτού του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου.
Ο νόμος αυτός «στερεί επισήμως, συνταγματικά από τον αραβικό πληθυσμό τον δρόμο της ισότητας στο Ισραήλ», κατήγγειλε ο Μπάχλουλ.
Ο 67χρονος βουλευτής χαρακτήρισε μάλιστα την Κνεσέτ «ρατσιστική» και «καταστροφική» μετά την απόφασή της να υιοθετηθεί το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο μεταξύ άλλων αίρει και την αναγνώριση των αραβικών ως επίσημη γλώσσα του Ισραήλ.
Πολλοί επικριτές του νομοσχεδίου, ανάμεσά τους Ισραηλινοί Άραβες βουλευτές, το έχουν ήδη χαρακτηρίσει «ρατσιστικό» και έχουν σκίσει αντίτυπά του μέσα στο κοινοβούλιο.
Οι Ισραηλινοί Άραβες είναι απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στη γη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948. Αποτελούν το 17,5% του πληθυσμού και δηλώνουν θύματα διακρίσεων.
Εξάλλου η κοινότητα των δρούζων στο Ισραήλ --περίπου 130.000 άνθρωποι που ζουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας-έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους τους καθιστά «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Οι δρούζοι μιλούν αραβικά και η θρησκεία τους είναι ένα μίγμα του Ισλάμ και άλλων πίστεων, ωστόσο υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό και κάνουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αντίθετα με τους Ισραηλινούς Άραβες.
Την Παρασκευή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον πνευματικό ηγέτη των δρούζων, τον σεΐχη Μουάφακ Ταρίφ και τον στρατηγό εν αποστρατεία Άμαλ Άσαντ, επίσης δρούζο.
Οι συζητήσεις με την κοινότητα θα συνεχιστούν, διαβεβαίωσε το γραφείο του Νετανιάχου, ενώ πρόσφατα δύο Ισραηλινοί υπουργοί ζήτησαν πρόσφατα να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο ώστε να λαμβάνει υπόψη του τα μέλη της μειονότητας αυτής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Daesh συνολικά απήγαγε πάνω από 30 γυναικόπαιδα στη Sweida. 20 είναι γυναίκες και 16 παιδιά. Δημοσίευσε ΦΩΤΟ μόνο 14 γυναικών. Διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη…..

Yπάρχουν σ΄εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς τρομοκράτες της Daesh που απήγαγε πολίτες κατά την επιδρομή της στις 25.7 στα χωριά στην ύπαιθρο της Sweida στη Συρία. Η πλειοψηφία των απαχθέντων είναι γυναίκες αλλά υπάρχουν και παιδιά. Η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση ανταλλαγής με κρατουμένους τρομοκράτες στις συριακές φυλακές. Η Daesh απήγαγε συνολικά πάνω από 30 πολίτες εκ των οποίων οι 20 είναι γυναίκες και τα 16 παιδιά ενώ έστειλε τις φωτογραφίες μόνο 14 γυναικών.
Στο μεταξύ η Daesh δημοσίευσε ένα βίντεο όπου μια απαχθείσα γυναίκα απευθύνεται στην οικογένειά της. Σε βίντεο τρομοκράτης της Daesh oνόματι Souad Adib Abu Ammar απείλησε ότι θα σκοτώσουν τις γυναίκες αν ο συριακός στρατός δεν σταματήσει την επιχείρηση στην Wadi Yarmouk



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aναλαμβάνω τις πολιτικές ευθύνες που χρωστάω ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, Τράπεζες. Εντάξει; Καθάρισα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Π.Καμμένος δήλωσε συγκεκριμένα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την καθυστέρηση της επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων (η φρεγάτα «Ελλη» F450 προσέγγισε στην περιοχή στις 03.00 τα ξημερώματα και μια οκταμελή ομάδα της Ζ’ΜΑΚ μετά τις 23.30), ότι «Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με τις πολιτικές υπηρεσίες» («We are not allow to operate the same time with civil services»)!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας»
 Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 19:36
Η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωσή της, «καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις κυβερνητικές και συστημικές πολιτικές και αλληλεγγύης στην τραγωδία των πυρόπληκτων, που συνδιοργανώνουν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς την Τρίτη 31/7».
Στην ανακοίνωσή της, τονίζει πως «όλοι, όλες καλούμαστε να φωνάξουμε: Φτάνει πια! Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους, των πελατειακών πρακτικών, της λιτότητας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων» και προσθέτει:
«Μάτι και Μάνδρα: Το "σύστημα" καίει και πνίγει της ζωές μας. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για να μην είναι υπεκφυγή, απαιτεί παραίτηση και τιμωρία».
Η συγκέντρωση, όπως σημειώνει, θα γίνει την Τρίτη 31/7 στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι Συριζαίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς οι φασίστες.
Το Συριζα αφού πρώτα αθέτησε την συμφωνία του με τον λαό και άλλαξε την ετυμηγορία του λαού μέσα από το δημοψήφισμα, συνεχίζει να εγκληματεί, ακολουθώντας ακέραιες τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δίνονται σαν εντολές από τα ξένα κέντρα που κάνουν κουμάντο στην χώρα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το ξεπούλημα, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, την καταπάτηση των εργατικών κεκτημένων και βαθαίνει όλο και πιο πολύ την υποτέλεια της χώρας στον Ιμπεριαλιστικό άξονα του διαβόλου, οδηγώντας την Ελλάδα σε εγκλήματα εις βάρος άλλων λαών, όπως ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Υεμένης. Ενώ παράλληλα μέσα από τις εγκληματικές αυτές συμμαχίες, προχωρεί και στην κλοπή του πλούτου αυτών των λαών αλλά και στην παραχώρηση του πλούτου του ελληνικού λαού.
Αυτή η Κυβέρνηση, των πιο φρόνιμων και υποτακτικών, για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δεν πρέπει να πέσει. Κάπως έτσι είδαμε τον Τσίπρα, ενώ δήλωσε πως έχει την πολιτική ευθύνη για τα 100 θύματα στο Μάτι, να μην παραιτείται, ενώ την Ρένα Δούρου, που θα πρέπει να καταδικαστεί για αυτές τις δολοφονίες, να είναι εξαφανισμένη από παντού.
Μέσα σε όλα αυτά, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση, έχουν εξαπολύσει μίας απίστευτης κλίμακας προπαγάνδα, μίσους και απανθρωπιάς, στοχεύοντας ακόμα και στα θύματα καταστάσεων όπως αυτή στο Μάτι ή στην Μάνδρα.
Το ίδιο το Κίνημα, στο οποίο πλέον δεν έχετε καμία επιρροή, από εδώ και πέρα θα πρέπει να σας τσακίζει



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δούρου ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ!
Η Δούρου ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ όλους όσους ήταν στο Μάτι εκείνη την στιγμή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Χεστήκαμε, βέβαια...
Φιλοι συριζα Σαμου
Σήμερα, μετράμε ώρες λειτουργίας τις σελίδας μας. Από αύριο θα βλέπετε μία λιγότερη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, μετά από όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους καταλάβαμε ότι δεν έχουμε άλλο λόγο ύπαρξης, θα σας αδειάσουμε τη γωνιά. Εκ μέρους αυτών των ιδεών που εκπροσωπούμε, αναλαμβάνουμε την όποια πολιτική ευθύνη έχουμε από δω ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ! Ελπίζουμε το βάρος που κουβαλάμε όλοι οι Συριζαίοι να το καταλάβουν κι άλλοι.
Γι' αυτό λοιπόν σας λέμε εν πλήρη γνώσει της... κατάστασης που συνειδητοποιήσαμε σήμερα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Χεστήκαμε, βέβαια... αλλά επειδή θα κατεβάσουν τη σελίδα εγώ την αποθανάτισα μαζί με τα σχόλια. Welcome to ETERNITY. https://archive.fo/BCmWK



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζαίοι, κρυμμένοι πίσω από ψεύτικα προφίλ, πετάνε λάσπη στα θύματα για να καλύψουν την Κυβερνησάρα τους...
Συριζαίοι δεν σας περιμένουμε, σας ψάχνουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιες διαδηλώσεις εξω από το κατεχόμενο Γκολάν για τη Μητέρα Πατρίδα Συρια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο λαός στο κατεχόμενο Γκολάν διαδηλώνει...

...την αλληλεγγύη του στους συγγενείς των 250 δολοφονημένων στη Sweida για την επανένωση με τη Μητέρα Συρία!
Οι Δρούζοι με τις σημαίες τους για τη Συρία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε τώρα τα εγχώρια οικόσιτα του Σόρος να πουν για τους Κομμουνιστές της Συρίας...
Σε κάθε πόλη, κωμόπολη και χωριό εγκαινιάζουν Γραφεία και Τοπικές Οργανώσεις οι Κομμουνιστές της Συρίας...
Όμως... τι θράσος... δεν πήραν άδεια από τον Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡCia, τους Λαφαζάνηδες, τον Τσίπρα τους Κουτσουμπικους και σια...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ...
ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμβουλος Ερντογάν: Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να ενταχθεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία
Την... Οθωμανική Αυτοκρατορία νοσταλγεί κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση είπε ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να ενταχθεί πάλι σ' αυτήν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά "η Δύση είναι... τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο, χώρες που αποχώρησαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να ενταχθούν πάλι σ' αυτήν. Αυτό περιλαμβάνει και την Ελλάδα που θα ήταν καλύτερα με την Τουρκία απ΄ ότι είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Πυροσβεστών: Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε εκκένωση, αλλά δεν έγινε
Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρούσε στο πεδίο στην ανατολική Αττική εισηγήθηκε στο συντονιστικό όργανο εκκένωση των περιοχών στο Μάτι, δήλωσε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταθόπουλος είπε πως "υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως".
Παράλληλα, τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί και θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη ανά πέντε λεπτά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και να τον μιμηθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.