Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Δευτερα 30 Ιουλιου 2018

Μεταφέρω σχετικό σχόλιο -από παράλληλη ανάρτηση με φώτο από γερμανικό μπατσικό στα Γιάννενα...-, τα εξης απίστευτα και αναρωτιέμαι πως δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος...
« Στην Σάμο έχουμε γερμανικά καραβάκια που κάνουν τους διακινητες των λάθρο.Σχεδον καθημερινά μετά την υποτιθέμενη νυχτερινή περιπολία, καταφτάνουν το πρωί γεμάτοι με την συγκομιδή.Ειναι δε τέτοια η οργάνωση και η συνεννόηση που πριν φτάσουν στο λιμάνι έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι ΜΚΟ που με τα πουλμανακια τους περιμένουν στο λιμάνι.Για να καταλάβεις όταν δούμε κίνηση από τα βανακια τους,πριν φτάσουν τα καραβάκια ξέρουμε ότι έχουμε αφίξεις.
Επίσης όλο το νησί το γυρίζουν περιπολικά γερμανικά, βελγικά, ρουμανικά κλπ.κλπ.Η δική μας αστυνομία βγαίνει μόνο για να κόψει κλήσεις.Εχουν παραδώσει την αστυνόμευση σε ξένους που φυσικά, είναι μόνο για την πιστή εφαρμογή του ότι κανένας δεν φεύγει απο τα νησιά.Φυσικα το ίδιο σκηνικό είναι σε όλα τα νησιά που έχουν hot spot.»
Και ιδού η απάντηση:
«Ποιός να ξεσηκωθεί?????όταν τρέχαμε στα χωριά να ενημερώσουμε τον κόσμο να μην δώσει τα σπίτια του γιατί έδιναν στον κοσμακη τρελλα λεφτά για κάτι παλιά σπίτια,μας κυνηγούσαν όλοι οι αριστεραντζες και μας αποκαλούσαν χρυσαυγιτες!!!Και το τραγικότερο όλων φίλε μου ξέρεις ποιο είναι??? εκλιπαρούν να τους πάρουν στην δουλειά οι ΜΚΟ.... Βαζουν μέσο για να τους πάρουν όπου να ναι σε όποια θέση στο hot spot!!!!Πες μου ποιός θα ξεσηκωθεί?????»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Η Άχεντ Ταμίμι θέλει να συνεχίσει την αντίσταση ως δικηγόρος
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 10:13
Η Άχεντ Ταμίμι, η έφηβη Παλαιστίνια η οποία πέρασε οκτώ μήνες στη φυλακή διότι είχε χαστουκίσει εναντίον ενός των δύο Ισραηλινών στρατιωτών, που ειχαν στησει καραουλι μεσα στο σπιτι της για να σκοτωσουν καποιον διερχομενο Παλαιστινιο, και το χαστουκι  καταγράφηκε σε βίντεο και έκανε τη 17χρονη  ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει νομικά για να μπορέσει να συνεχίσει τη μάχη της κατά της ισραηλινής κατοχής της Δυτικής Όχθης.
Η Άχεντ και η μητέρα της, η οποία είχε επίσης φυλακιστεί μετά το επεισόδιο του Δεκεμβρίου του 2017, γιατι απλως πηγε να γλιτωσει την κορη της, αποφυλακίστηκαν χθες και μεταφέρθηκαν από τις ισραηλινές αρχές στο χωριό τους Νάμπι Σάλεχ στην Δυτική Όχθη, όπου διαμένουν.
Η 17χρονη κοπέλα με δάκρυα στα μάτια φίλησε τα μέλη της οικογένειάς της και τους υποστηρικτές της που την υποδέχθηκαν. Στη συνέχεια ο πατέρας της Μπάσεμ συνόδευσε την κόρη του ως το σπίτι τους υπό τις φωνές του πλήθους: «Θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι!».
Αργότερα η Άχεντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μπροστά από ένα γυμνό δέντρο τα κλαδιά του οποίου είχαν το σχήμα σφεντόνας, ο κορμός του ήταν καλυμμένος με την παλαιστινιακή μαντίλα και υπήρχε ένα λάστιχο αυτοκινήτου στη βάση του.
«Θα συνεχίσω τις πανεπιστημιακές μου σπουδές και θα σπουδάσω νομικά για να μπορέσω να υπερασπιστώ τον παλαιστινιακό σκοπό σε όλα τα διεθνή φόρα και να μπορέσω να εκπροσωπήσω τους κρατούμενους», εξήγησε η νεαρή.
«Η φυλακή μου δίδαξε πολλά πράγματα. Κατάφερα να βρω τον σωστό τρόπο να περάσω το μήνυμα της πατρίδας μου», τόνισε.
«Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρις ότου τερματιστεί η κατοχή», υπογράμμισε η Άχεντ, η οποία δήλωσε χαρούμενη που ξαναβρήκε την οικογένειά της, όμως πρόσθεσε ότι «αυτή την ευτυχία την καταστρέφει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη (Παλαιστίνιοι) κρατούμενοι».
Φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και με την παλαιστινιακή μαντίλα, σύμβολο της αντίστασης, στους ώμους της, η Άχεντ αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις από Ισραηλινούς δημοσιογράφους κατηγορώντας τους ότι κάλυψαν με άδικο τρόπο την υπόθεσή της.
Πριν τη συνέντευξη Τύπου η 17χρονη επισκέφθηκε το σπίτι συγγενών της που έχασαν ένα μέλος της οικογένειάς τους από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Επίσης κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα όπου συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Ο Αμπάς την χαρακτήρισε «υπόδειγμα της παλαιστινιακής μάχης για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημιουργία του δικού μας κράτους». «Η λαϊκή, ειρηνική αντίσταση είναι το καλύτερο όπλο για να αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία της κατοχής και για να δείξουμε τη βαρβαρότητά της στον κόσμο», πρόσθεσε.
Η Άχεντ προέρχεται από μια οικογένεια γνωστή για τη μάχη της κατά της ισραηλινής κατοχής και πριν το γνωστό συμβάν είχε εμπλακεί σε πολλά επεισόδια με Ισραηλινούς στρατιώτες, κάποια από τα οποία είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.
Οι Παλαιστίνιοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους μπροστά στις παραβιάσεις των Ισραηλινών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Αντίθετα, πολλοί Ισραηλινοί βλέπουν στη νεαρή γυναίκα ένα παράδειγμα για το πώς οι Παλαιστίνιοι διδάσκουν στα παιδιά τους το μίσος.
Η δίκη της 17χρονης σε στρατοδικείο είχε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να χαιρετίζει προσωπικά το θάρρος της.
«Υπήρχε αυτή η συμβολική εικόνα ενός παιδιού να αντιμετωπίζει έναν υπερεξοπλισμένο Ισραηλινό στρατιώτη μπροστά από το σπίτι του. Και το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε μια τόσο βαριά ποινή προκάλεσε την προσοχή», σχολίασε η Γιάρα Χαουάρι, Παλαιστίνια ακτιβίστρια και φίλη της οικογένειας Ταμίμι.
Στην Άχεντ επιβλήθηκε ποινή (οκτώ μήνες φυλάκιση) σχεδόν ίση με αυτή στην οποία καταδικάστηκε ο Ισραηλινός στρατιώτης Ελόρ Αζαριά (εννέα μήνες φυλάκιση), ο οποίος σκότωσε έναν Παλαιστίνιο δράστη ο οποίος κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος χωρίς να αποτελεί κίνδυνο.
«Δεν μπορείς να πάρεις μια μικρή τρομοκράτισσα και να την κάνεις ηρωίδα, όμως αυτό ακριβώς κάναμε», σχολίασε ο Ορέν Χάζα βουλευτής του δεξιού κόμματος Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Είναι επικίνδυνη», υποστηρίζει, εκτιμώντας ότι μια ημέρα οι κλωτσιές και τα χτυπήματα μπορούν να μετατραπούν σε επίθεση με μαχαίρι. «Οι περισσότεροι Ισραηλινοί θα σας πουν ότι θα ήθελαν να τη δουν στη φυλακή για 20 χρόνια», τόνισε.
Για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η υπόθεση της Άχεντ επέτρεψε να έρθουν στο φως οι πρακτικές των ισραηλινών στρατοδικείων και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καταδικών τους, 99% για τους Παλαιστίνιους.
«Η Άχεντ Ταμίμι θα αφεθεί ελεύθερη, όμως εκατοντάδες παιδιά Παλαιστινίων παραμένουν πίσω από τα κάγκελα και δεν χαίρουν καμίας προσοχής», είχε δηλώσει ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) στο Ισραήλ Όμαρ Σακίρ, καταγγέλλοντας «την ενδημική κακομεταχείριση» των ανηλίκων στο ισραηλινό σύστημα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καζάκης λέει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωσε από τις 14.00 να εκκενώσουν τον Μαραθώνα οι Αμερικανοί πολίτες

"Όσο περνούν οι μέρες τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο των ευθυνών για την εκατόμβη των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Το ερώτημα που συγκλονίζει τους πάντες είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι πολίτες για να απομακρυνθούν από την περιοχή;", σημειώνει σε άρθρο του ο πρόεδρος της Ε.ΠΑ.Μ., Κώστας Καζάκης.
Στο άρθρο του ισχυρίζεται ότι "περίπου στις 14:00 η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε μαζικά email σε Αμερικανούς πολίτες, που ήξερε ότι είτε κατοικούσαν, είτε παραθέριζαν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να την εκκενώσουν έγκαιρα. Κάποια απ’ αυτά τα email τα είδα ιδίοις όμμασι".
Το ίδιο έκαναν κι αρκετές άλλες πρεσβείες, όπως αναφέρει ο ξένος τύπος. Οι ξένοι επισκέπτες, ή κάτοικοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία άρχισαν να εκκενώνουν την περιοχή από τη Ραφήνα έως τον Μαραθώναήδη από τις 14:00 έως τις 15:00. Με προτροπή των δικών τους πρεσβευτικών αρχών. Όσοι επικοινωνούσαν για να ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν ήδη από το πρώτο ξέσπασμα της φωτιάς, οι πρεσβείες τους έλεγαν να εκκενώσουν την περιοχή, αν θέλουν να είναι ασφαλείς.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι "γύρω στις 15:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις και λίγο αργότερα οι εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή. Ωστόσο, τους κατοίκους και τους παραθεριστές δεν θέλησε κανένας να τους ειδοποιήσει το ίδιο έγκαιρα. Αν το είχαν κάνει την ίδια περίπου ώρα που οι ξένες πρεσβείες καλούσαν σε εκκένωση τους δικούς τους πολίτες και επίσης εκκενώνονταν παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά και ένοπλες δυνάμεις, τότε είναι σίγουρο ότι η εκατόμβη των θυμάτων δεν θα είχε συμβεί.
Και μάλιστα, αν είχαν ειδοποιήσει κατοίκους και παραθεριστές έγκαιρα, η εκκένωση θα μπορούσε να γίνει με ίδια μέσα. Υπήρχε αρκετός χρόνος, αρκεί η τροχαία και οι αστυνομικές αρχές να κάνανε τη δουλειά τους για να απομακρυνθεί ο κόσμος από το διάβα της φωτιάς.
Γιατί δεν έγινε; Όπως πληροφορούμαστε από στελέχη της πυροσβεστικής τόσο στο αρχηγείο του Σώματος, όσο και από τη διοίκηση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη και το Νέο Βουτζά, η σύσταση για εκκένωση της περιοχής από Ραφήνα έως Μαραθώνα δόθηκε προς την πολιτική ηγεσία πριν καν αρχίσει να ξεφεύγει η πυρκαγιά από κάθε έλεγχο στο Νταού Πεντέλης. Πριν καν φτάσει ο κ. Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων η ηγεσία της πυροσβεστικής είχε ήδη εισηγηθεί την εκκένωση της περιοχής.
Απορρίφθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αλλά και τους καθ’ ύλην υπουργούς για λόγους αποτροπής ενός πιθανού πανικού. Πίστευαν ότι ο μεγάλος κίνδυνος για θύματα δεν προερχόταν από την πυρκαγιά, αλλά από την πρόκληση πανικού από μια άστοχη ειδοποίηση για εκκένωση του πληθυσμού. Η ηγεσία της πυροσβεστικής, όπως πληροφορούμαστε έσωθεν, απλά πειθάρχησε στην πολιτική εντολή, χωρίς ούτε καν να διαμαρτυρηθεί, ή να απειλήσει με παραιτήσεις.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη του κ. Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων, η οποία επί της ουσίας ήταν για τις κάμερες, άρχισαν να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο τον κ. Πολάκη, οι οποίοι κατακεραύνωναν όποιον μιλούσε για πιθανό κίνδυνο σε ανθρώπινες ζωές. Όλες οι κραυγές απελπισίας και απόγνωσης από τον όλεθρο που άρχιζε να αποδεκατίζει ανθρώπινες ζωές καταγγέλθηκαν ως βρώμικη προπαγάνδα εναντίον της αριστερής κυβέρνησης.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο καθ’ αυτό μέτωπο της φωτιάς.
Όταν η πυρκαγιά έφτασε στην Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά, οι επικεφαλής των κλιμακίων της πυροσβεστικής ενημέρωσαν τους υπεύθυνους αντιπεριφερειάρχες, που βρισκόταν στην περιοχή. Οι αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν στους επικεφαλής της πυροσβεστικής ότι ούτε η Περιφέρεια, αλλά ούτε και οι οικείοι Δήμοι δεν διέθεταν σχέδια εκκένωσης των περιοχών. Οι επικεφαλής αντέτειναν ότι αρκεί μια ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες, γιατί ακόμη υπήρχε χρόνος εκκένωσης με ίδια μέσα.
Οι αντιπεριφερειάρχες ειδοποίησαν την κ. Δούρου, η οποία κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου, έδωσε εντολή να μην πανικοβάλουν τον κόσμο με άσκοπες ειδοποιήσεις. Κι έτσι καμιά ειδοποίηση δεν εκδόθηκε στον κόσμο για εκκένωση της περιοχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Συριζαίοι είναι σε απόγνωση και μπροστά στην γενική κατακραυγή, διακινούν σενάρια συνωμοσίας, όπως για παράδειγμα πως τις φωτιές τις βάλανε.... οι Ρώσοι.
Οι πιστοί ακόλουθοι της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας και του ΝΑΤΟ, μας δείχνουν, ακόμα και αυτές τις ώρες για ποιους δουλεύουν, μέσα στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τον ελληνικό λαό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...
Και τα καλαμπουράκια συνεχίζονται. Τι θα πει πάνω από 100 νεκροί και αναζήτηση πολιτική ευθυνών;
Γνωστός καλλιτέχνης, ο Νίκος Δαφνής,  βρήκε κι αυτός ευκαιρία να κάνει πλακίτσα με σφήκες (η σφίγγα δεν τσίμπαγε και ως ηθοποιός θα έπρεπε να το ξέρει, όπως κανένας δεν ζητάει συγνώμη, αλλά συγγνώμη) και αχινούς.
"Να παραιτηθούν οι άχρηστοι αμέσως. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ !!!! Πριν λίγο με τσίμπησε μια σφίγγα. Και την περασμένη εβδομάδα, πάτησα αχινό. Κι αυτοί, δεν έκαναν τίποτα για να με προστατέψουν. Ούτε ένα δάκρυ, ούτε ένα συγνώμη. Τι να την κάνω την ανάληψη ευθύνης".
Σχολιο.-  Δεν είναι καλαμπουράκια . Είναι συνειδητή Ύβρις . Στις αρχαίες τραγωδίες , το έργο κλείνει με την Κάθαρση . Στην υπόθεση της Ελλάδας θα έρθει ποτέ ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα θύματα της πυρκαγιάς θύματα και της διάλυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Η διάλυση των νοσοκομείων ως συνέπεια των μνημονιακών περικοπών στη δημόσια υγεία έγινε φανερή και αυτές τις μέρες, όταν οι τραυματίες με εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά υποχρεώθηκαν να παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η τραγική αυτή κατάσταση είναι συνέπεια της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, η αναζήτηση 30-40 κρεβατιών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής είναι καθημερινό φαινόμενο.
Υπήρξε εγκαυματίας που παρέμεινε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, εκτός ΜΕΘ, για δύο εικοσιτετράωρα – από τη Δευτέρα το βράδυ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ. Τότε μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Στη λίστα του ΕΚΑΒ με τους ασθενείς που αναμένουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ δεν μπήκε ποτέ, απλώς ζητήθηκε από το Κέντρο την Τετάρτη το βράδυ η μεταφορά του.
Το περιστατικό που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ δεν είναι το μοναδικό. Ακόμη τρεις εγκαυματίες –βαριά περιστατικά– μεταφέρθηκαν την επόμενη ημέρα των γεγονότων στη ΜΕΘ του “Γ. Γεννηματά” από το Σισμανόγλειο.
Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας όλες αυτές τις μέρες διαβεβαίωνε, ψευδόμενο, πως τα κρεβάτια σε ΜΕΘ ήταν αρκετά για την κάλυψη των επειγουσών περιστατικών της πυρκαγιάς. Η πραγματικότητα -όπως σταθερά καταγγέλλουν οι γιατροί και νοσηλευτές- είναι πως 150 κρεβάτια σε ΜΕΘ δεν χρησιμοποιούνται και καθημερινά υπάρχει λίστα αναμονής 30-40 ατόμων στο ΕΚΑΒ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον «Ευαγγελισμό», που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των τραυματιών από τη φωτιά, από τα 30 κρεβάτια ΜΕΘ είναι ανοιχτά τα μισά.
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 800 άνθρωποι παθαίνουν βαριάς μορφής εγκαύματα και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ένα τέταρτο αυτών, δηλαδή 200άνθρωποι, πιθανόν να χρειαστούν διασωλήνωση. Στην Αττική, πέρα από το Λάτσειο, δεν υπάρχουν άλλες Μονάδες Εγκαυμάτων. Ετσι, για τη νοσηλεία των εγκαυματιών γίνεται αναζήτηση σε κοινές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.
Η νοσηλεία τους γίνεται σε συνθήκες ηρωικές, αλλά χωρίς την αναγκαία σύγχρονη υποδομή. Χωρίς να λαμβάνεται καμία ειδική μέριμνα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιάζουσες ανάγκες του εγκαύματος (απομόνωση, ειδικά κρεβάτια-στέρνες, σχολαστική αποστείρωση για αποφυγή μολύνσεων κ.λπ.).
Ενδεικτικό είναι ότι τα έξι από τα 11 σοβαρά περιστατικά εγκαυματιών από τη φωτιά πήγαν στον «Ευαγγελισμό», που διαθέτει υπερσύγχρονη ΜΕΘ, αλλά όχι εξειδικευμένη για τα εγκαύματα. Μόνο δύο διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στο Λάτσειο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταίο ίχνος τσίπας κάηκε στο Μάτι. Πείτε την αλήθεια, ζητήστε συγνώμη και παραιτηθείτε
Τι πρέπει να γίνει

Μετά την τραγωδία θα περίμενε κανείς να ακούσει από τον πρωθυπουργό συγκεκριμένα κάποια χιλιοειπωμένα πράγματα, που θα αντιμετώπιζαν βασικές αιτίες και παραλείψεις μέχρι σήμερα, όπως:
Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, με αύξηση πόρων και προσωπικού. Άμεση λειτουργία  της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας  για την εκπαίδευση, πιστοποίηση και διαρκή μετεκπαίδευση των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, των αιρετών και των  υπαλλήλων  των εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία φορέων, των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων. Άμεση λειτουργία ολοκληρωμένου του 112 που θα περιλαμβάνει και την  προειδοποίηση πληθυσμού. Για να γίνει αυτό απαιτούνται συνολικά περίπου 12  εκ. €. Τα 7,5 εκ. € είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Όταν πρόκειται να σωθεί ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή τι αξία μπορεί να έχουν τα επιπλέον 4,5 εκ. € από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα προειδοποιούν και θα κατευθύνουν τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο με ένα sms ; Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν είναι πλέον ανώδυνες και η έγκαιρη ειδοποίηση σώζει ζωές.
Ανασυγκρότηση- αναβάθμιση της δασικής υπηρεσίας με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, μέσων και υλικών που απαιτούνται και αύξηση της χρηματοδότησης για την αποτελεσματική στήριξη των δράσεών της, στον τομέα της διαχείρισης των δασών.
Αύξηση της χρηματοδότησης  στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας και πολιτικής  προστασίας και έλεγχος υλοποίησης τους. Ο έλεγχος σήμερα είναι ανύπαρκτος και η χρηματοδότηση ελάχιστη.
Σχεδιασμός για ανανέωση και ενίσχυση του εθνικού εναέριου στόλου.
Κάλυψη των 4.000 κενών οργανικών θέσεων του πυροσβεστικού σώματος που καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο. Η απαραίτητη χρηματοδότηση για την συντήρηση των επιχειρησιακών μέσων, την ενίσχυση  και την ανανέωσή τους, την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την προστασία των πυροσβεστών στις επιχειρήσεις. Την επιλογή της ηγεσίας με αντικειμενικά κριτήρια από τη βουλή. Δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης των 500 πυροσβεστών στην FRAPORT και άμεση πλήρωση αυτών των θέσεων.
Θα πει κάποιος αυτά χρειάζονται λεφτά και με τα μνημόνια δεν γίνονται. Γι’ αυτό και η δημόσια τηλεοπτική συζήτηση  και αντιπαράθεση μεταξύ των μνημονιακών κομμάτων αναλώνεται στο ψάξιμο ανθρωπίνων λαθών και μόνον, προσπαθώντας  ο καθένας να αναδείξει την ικανότητα των δικών του πολιτικών στελεχών συγκρίνοντας τους αριθμούς θυμάτων των καταστροφών. Η συζήτηση είναι υποκριτική και στην ουσία δεν μπαίνει κανείς. Γιατί ο αποτελεσματικός σχεδιασμός πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών χρειάζεται και χρήμα. Και εκεί έχουν συμφωνήσει και έχουν επιλέξει όλοι μαζί. Προτεραιότητα τα μνημόνια, η προστασία των τραπεζών και η ικανοποίηση των δανειστών.
Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαχειρίστηκαν μνημόνια και συνέβαλαν στο μέγιστο στην  υποχρηματοδότηση  και την μοιραία απαξίωση του πυροσβεστικού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δασικής υπηρεσίας. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  και προ μνημονίων που διαχειρίστηκαν την κατάσταση ποτέ δεν έκαναν τις παρεμβάσεις που έπρεπε να κάνουν και χρησιμοποίησαν τους φορείς αυτούς για πελατειακές σχέσεις και εξυπηρέτηση των εκλογικών τους  συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ απαξίωσε και διέλυσε τη δασική υπηρεσία το 1998 και τη διαχειρίστηκε και η ΝΔ. ΚΙΝΑΛ και ΝΔ έστησαν τη βιομηχανία της αυθαίρετης και άναρχης δόμησης,  μπάζωσαν τα ρέματα και απέκλεισαν την πρόσβαση στις παραλίες. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκε σ’ αυτές τις πολιτικές, αλλά ανέλαβε να συνεχίσει τη διαχείριση τους.
Η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας από την  κυβέρνηση, χωρίς να εξετάσει κανείς την ουσία της τραγωδίας, ήταν στην κατεύθυνση και μόνο της κάλυψης και απόσεισης των ευθυνών, της παραπλάνησης του κόσμου και των  εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα, για να παραταθεί η παραμονή στην καρέκλα.
Οι ευθύνες μπορεί να είναι διαχρονικές, αλλά όταν συναινείς και συνεχίζεις τις καταστροφικές πολιτικές των προηγουμένων, αυτός που πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη είναι αυτός που κάνει τους χειρισμούς την κρίσιμη στιγμή.  Όταν επικαλείσαι ασύμμετρες απειλές και σκοτεινά κέντρα, δεν πετάς από πάνω σου τις ευθύνες ούτε καλύπτεσαι από το ακαταλόγιστο. Αντίθετα εντείνεις το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, δίνεις την εικόνα μια ανίκανης κυβέρνησης  και αυξάνεις την ευθύνη που έχεις. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σε τέτοιο περιβάλλον πρέπει να έχει περιεχόμενο. Πείτε την αλήθεια, ζητήστε συγνώμη και παραιτηθείτε. Δείξτε στα θύματα το σεβασμό που ζητάτε να δείξουν και οι άλλοι…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τυμβωρύχοι χαρακτηριζόμαστε όσοι δεν αποδεχόμαστε πως το 'χει η μοίρα μας σ' αυτό τον τόπο να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε. Και φορείς του μίσους και του διχασμού, όταν αναζητάμε πολιτικές ευθύνες.
Σαν να διαβάζω "Ελεύθερο Κόσμο" του 1967, "Ακρόπολη" του 1977 και "Αυριανή" του 1987.
Όπου να 'ναι θα ξανακούσουμε και τα περί ξένου σώματος προς το έθνος, που ενωμένο καλείται να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό εχθρό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΠΙΖΟΥΝ
Το πρωινό προσωπικό μήνυμα που μου έστειλε παλιός λαμπράκης και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, με σοβαρά προβλήματα υγείας και ανύπαρκτο εισόδημα, με εξόργισε.
Δεν θα αναφέρω δημοσίως το όνομά του, γιατί δεν το θέλει ο ίδιος. Θα πω μόνο ότι είναι δείγμα προχωρημένης ηθικής σήψης η συμπεριφορά κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα, γνωστού του από τον Νοέμβρη του 1973 -και πολύ καλά γνωστού μου, με πολιτική συνεργασία χρόνων- που στην έκκληση του συντρόφου για έκτακτη και ουσιαστικά μηδαμινή οικονομική στήριξη, απάντησε με διακοπή κάθε επικοινωνίας.
Σαπίζουν και η μπόχα γίνεται αβάσταχτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από τους σταθμούς που πλημμύρισαν χθες, η συριζαίικη οργή ξέσπασε. Με τον Σπίρτζη να καταγγέλλει την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για τις παραβιάσεις των κανονισμών δόμησης, ενώ ο Τσίπρας ανακοίνωσε πως αύριο πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ Η ΥΒΡΙΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ
Δεν σέβονται τίποτα! Μέχρι και την εκατόμβη του Γοργοποτάμου του 1964 πιάνουν στο στόμα τους, επιχειρώντας να την αμαυρώσουν. Καμαρώστε τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας:
Τάσος Παπαζαχαρίας
Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α φίλες και φίλοι μου και όμορφο Σαββατοκύριακο ευχομαι να έχετε!
Πριν από χρόνια προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τη πολιτική ζωή της χώρας, έβαζαν νάρκες και σκότωναν το κόσμο σε γιορτές,
όπως έγινε το Νοέμβριο του 1964 στο Γοργοπόταμο!
Τώρα για να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση και για να μη προλάβουμε να ζήσουμε την έξοδο από τα εφιαλτικά μνημόνια, βάζουν φωτιές και καίνε τους Ανθρώπους!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ
"πλημμύρισα από τον θερμοσίφωνα, να παραιτηθεί η Δούρου, όπως λέει και ο επαναστάτης Αλεξάτος"
Ναι! Αυτό ακριβώς έγραψε συριζάς, λεγοντας ψεματα για εμενα, κάνοντας πλακίτσα. Μιλώντας για πάνω από 115 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και πυρκαγιές μέσα σε ένα οχτάμηνο, ο παλιάνθρωπος, αφού έβαλε τα γέλια, έκανε και τη σύγκριση με την πλημμύρα του θερμοσίφωνα, για να γελάσουμε κι εμείς.
Τι έχει μαζευτεί σ' αυτό το κόμμα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ Η ΥΒΡΙΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ
Δεν σέβονται τίποτα! Μέχρι και την εκατόμβη του Γοργοποτάμου του 1964 πιάνουν στο στόμα τους, επιχειρώντας να την αμαυρώσουν. Καμαρώστε τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας:
Τάσος Παπαζαχαρίας
Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α φίλες και φίλοι μου και όμορφο Σαββατοκύριακο ευχομαι να έχετε!
Πριν από χρόνια προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τη πολιτική ζωή της χώρας, έβαζαν νάρκες και σκότωναν το κόσμο σε γιορτές,
όπως έγινε το Νοέμβριο του 1964 στο Γοργοπόταμο!
Τώρα για να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση και για να μη προλάβουμε να ζήσουμε την έξοδο από τα εφιαλτικά μνημόνια, βάζουν φωτιές και καίνε τους Ανθρώπους!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Από ένα τυχαίο δείγμα 40 ανθρώπων εδώ μέσα, που τους ήξερα από το ιστορικό ΚΚΕ εσ., το ΚΚΕ Εσ./Α.Α., τον Ρήγα και τη Β΄ Πανελλαδική, για μια ακόμη φορά η διαπίστωση είναι άκρως απογοητευτική.
Μόλις οχτώ απ' αυτούς συγκλονίστηκαν από το έγκλημα της περασμένης Δευτέρας. Είναι οι ίδιοι που συχνά διαμαρτύρονται όταν τα ΜΑΤ μακελεύουν κόσμο, όταν γίνονται περικοπές σε συντάξεις, όταν αυξάνονται οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, όταν κάποιος άνεργος αυτοκτονεί από απόγνωση κ.λπ. κ.λπ.
Οι άλλοι τριάντα δύο έσπευσαν να δικαιολογήσουν τους δολοφόνους. Είτε με απροκάλυπτη επίθεση ενάντια σε όσους τους ασκούμε κριτική (όπως έκαναν οι δεκατρείς απ' αυτούς) είτε με τη χρέωση της ευθύνης στους νεκρούς, με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στα αυθαίρετα που είχαν χτίσει κ.λπ. κ.λπ., όπως κάνουν οι άλλοι δεκαεννιά.
Σήμερα έκανα ένα ακόμη βήμα στην κατανόηση των λόγων που αυτός ο χώρος κατέληξε να αποτελέσει τον βασικό κορμό της μνημονιακής πάλαι ποτέ Αριστεράς.
Δεν επρόκειτο μόνο για ζητήματα ιδεολογικοπολιτικής κουλτούρας. Κυρίως ζήτημα ήθους ήταν. Καθοριζόμενου από τη μικροαστική-μεσοαστική ταξική κοινωνική του σύνθεση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!
Με πόση άνεση, μέχρι πριν λίγες ώρες, η αλητεία των αδιάφορων και ανάλγητων εκτόξευε το επιχείρημα ότι ήταν αδύνατη η εκκένωση της περιοχής, γιατί, λέει, η φωτιά έτρεχε γρήγορα! Και μας χαρακτήριζε άσχετους, προκειμένου να βγάλει λάδι τους φονιάδες.
Τώρα έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος των πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, και αποκαλύπτει ότι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ζητούσαν αγωνιωδώς εκκένωση. Αλλά οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν. Με αποτέλεσμα τον θάνατο τόσων και τόσων ανθρώπων.
Εκτός κι αν ούτε οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ξέρουν από φωτιές και εκκενώσεις περιοχών και ξέρει ο κάθε κυβερνητικός δολοφόνος και ο κάθε αλητάμπουρας βολεμένος παρατρεχάμενος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται οι συλλήψεις ασθενών που καλλιεργούν την κάνναβη ως αναγκαίο για αυτούς φάρμακο
30 Ιουλίου 2018
Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο Κωνσταντίνος Σύρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης στη σελίδα του στο Facebook, ενώ ακόμη παραμένει πρακτικά αδύνατη η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στην κάνναβη:
Σήμερα το πρωί, 8:30, αστυνομικοί του Α.Τ Ξυλοκάστρου εισέβαλαν στην οικία του Βασιλείου Σύρου (του  πατέρα μου) ο οποίος είναι ασθενής και μέλος του Συλλόγου μας (ασθενεί με γλαύκωμα, ίλιγγο, προστάτη και πρόβλημα στα νεφρά) και χρήζει ιατρικής περίθαλψης και αυτοκαλλιεργεί και αυτός το φάρμακο του όπως και άλλα μέλη, του Συλλόγου μας.
Αυτή την στιγμή έχει οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο στην Κόρινθο για τις τυπικές διαδικασίες (εισαγγελέα και ανακριτή)…
Για άλλη μία φορά, ως Σύλλογος, ως ασθενείς, μα πάνω απ όλα ως άνθρωποι, ζητάμε απ τους κρατικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα δίχως να στιγματίζεται το όνομά μας…
Έχουμε την επιλογή της θεραπείας μας, μα δεν έχουμε τον τρόπο να υπάρχει πρόσβαση στο φάρμακό μας…
Δικαίωση εδώ κ τώρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινήσεις δημοτικών συμβούλων του Μαραθώνα για την απομάκρυνση του Ηλία Ψινάκη
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 17:20
Μετά τις παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων του Μαραθώνα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα συζητήσει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.
Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.
Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ
Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.
Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.
Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.
Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.
Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.
Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.
Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.
Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη
Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη οι:
Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου)
Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι:
Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλείς των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή») Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός
Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψινάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», δια του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.
Ποιοι δεν υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη
Από το έγγραφο που πρωτοκολήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:
Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων (μετά τις παραιτήσεις του κ. Τσουπρά και της κας Λαμπαρού) και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.
Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη) και Βάσιας Αναστασίου (ανεξάρτητη).
Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζ. Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση για ανθρωποκτονία για τους νεκρούς των πυρκαγιών
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 17:02
Μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο ζωής, ενημέρωσε πως καταθέτει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προεδρος του κομματος Πλευσης Ελευθεριας καλώντας παράλληλα «όλους τους πολίτες να καταθέσουν τη μαρτυρία τους».
Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και τωρα προεδρος της Πλευσης Ελευθεριας αναφέρει:
«“Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αυτή είναι ώρα πένθους”
Και πότε είναι η ώρα της απόδοσης ευθύνης;
Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη;
Πότε έχει αναληφθεί η ευθύνη εκ των υστέρων στη χώρα μας;
Θα αφήσουμε και αυτές τις ψυχές να ξεχαστούν, όπως κατάφεραν με τους νεκρούς της Μάνδρας λίγους μήνες πριν;
Οι μπόρες δε μπορεί να βαφτίζονται άλλο “ακραία καιρικά φαινόμενα” για να δικαιολογήσουν τις ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία για όλους τους Έλληνες, για όλους εμάς. Που στοιχίζει τις ζωές μας.
Η πυρκαγιά σε Μάτι, Ραφήνα, Ν.Βουτζά σκότωσε 79 ανθρώπους και αγνοούνται δεκάδες. Ανάμεσά τους συγγενείς και φίλοι μας.
Ποιος έχει την ευθύνη;
Οι καταγγελίες υπάρχουν.
Και είναι βαριές.
Ποιος έχει την ευθύνη αυτήν την κρίσιμη ώρα;
Και ποια είναι επιτέλους η ώρα της ανάληψης ευθύνης;
Αισθανόμαστε ομοψυχία με όλους τους Έλληνες. Όχι όμως με εσάς που δολοφονείτε τη χώρα μας, δολοφονείτε την ιστορία μας και τώρα δολοφονείτε και εμάς τους ίδιους.
Απαιτούμε την άμεση ανάληψη ευθύνης από την Κυβέρνηση.
Απαιτούμε την παραίτηση όποιου έχει τη στοιχειώδη ευθιξία απέναντι στην πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία.
Απαιτούμε την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττικής και όλων των αρμοδίων πολιτικής προστασίας, που ευθύνονται για το θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων και τον βαρύ τραυματισμό εκατοντάδων.
Ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη.
Καταθέτουμε μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση σε κίνδυνο ζωής και καλούμε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τη μαρτυρία τους.
Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Ενάντια στους επικίνδυνους κυβερνήτες.»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για τις πυρκαγιές
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 13:28
Η πρώτη μήνυση πολίτη για τις φονικές πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας 23 Ιουλίου κατατέθηκε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνη Λιόγα.
Τη μήνυση κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης ο οποίος στρέφεται κατά παντός υπευθύνου:
Α) αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018.
Β) συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού.
Γ) Και κάθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.
Ο κ. Σταμάτης ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί οι «αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικού χαρακτήρα και εξαιρετικής φύσης:
1) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή
2) πυρκαγιά από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή
3) έκθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο κατά συρροή
4) της παραβίασης οικοδομικών κανόνων, εξαιτίας των οποίων προήλθε ο θάνατος ανθρώπων και προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και άλλους ανθρώπους.
5) ή και άλλως της παράβασης καθήκοντος».

Στην αναφορά του υπογραμμίζει ότι «κανένας αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων δεν έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί, Ν. Βουτζάς και Μάτι, αντίθετα με διάφορες πρεσβείες που έστειλαν μαζικά e-mail, στους πολίτες τους, που ήξεραν ότι είτε κατοικούσαν, είτε παραθέριζαν στην περιοχή προκειμένου να την εκκενώσουν έγκαιρα».
Αντίθετα, αναφέρεται στο έγγραφο, «οι παιδικές και στρατιωτικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα (πολύ κοντά από το πέρασμα της πυρκαγιάς) εκκενώθηκαν άμεσα, με τα εκατοντάδες παιδιά να μεταφέρονται σε ασφαλείς τοποθεσίες και στη συνέχεια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου και παρελήφθησαν από τους γονείς τους».

Ακόμη, τονίζει πως «η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου καθώς έντρομοι οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της λεωφόρου Μαραθώνος, άρχιζαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ό,τι μέσω διέθεταν, με κατεύθυνση το Μάτι, την Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη» και συνεχίζει:
«Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκλήθηκε δυσχέρανε εξαιρετικά τις προσπάθειές τους, καθώς κάτοικοι κι επισκέπτες από το Μάτι προσπαθούσαν κι εκείνοι να διαφύγουν από την περιοχή.
Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στους στενούς δρόμους της περιοχής, καθώς σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε καλή γνώση της περιοχής παγιδευόταν σε έναν θανάσιμο λαβύρινθο, ενώ οι φλόγες πέρασαν σε κλάσματα δευτερολέπτου την λεωφόρο Μαραθώνος σε πολλά σημεία».
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα αίτια της πυρκαγιάς . Η εισαγγελέας πρωτοδικών κ .Βαρβάρα Γνεσούλη,σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εξετάσει πολλούς μάρτυρες και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό ενώ παράλληλα έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν ως «μη αξιόπιστα» τα αποτελέσματα των εκλογών στην Καμπότζη γιατι ο αποτυχημενος εκλεκτος τους δεν συμμετειχε
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 19:14
Η ΕΕ χαρακτήρισε τη Δευτέρα «μη αξιόπιστα» τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που οργανώθηκαν χθες Κυριακή στην Καμπότζη μέσα σ' ένα «πολύ περιοριστικό πολιτικό κλίμα» και ζήτησε από τις αρχές να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία.
Το Κόμμα του Λαού της Καμπότζης (PPC) του πρωθυπουργού Χουν Σεν ανακοίνωσε πως «κέρδισε το σύνολο των εδρών» στο κοινοβούλιο (114 στις 125 εδρες του κοινοβουλιου με 76,8%) την επομένη των βουλευτικών εκλογών που ήταν πλήρως ελεγχόμενες από το καθεστώς, καθώς δεν συμμετείχε σ' αυτές η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης.
Δυο αλλα κομματα πηραν εδρες στη Βουλη. ΤοFUNCINPEC, Εθνικό Μέτωπο για ένα Ανεξάρτητο, Ουδέτερο, ειρήνης και συνεργασίας στην Καμπότζη στα αγγλικά, είναι ενα βασιλικήό πολιτικό κόμμα στην Καμπότζη . Ιδρύθηκε το 1981 από τον Norodom Sihanouk  πηρε 5 εδρες με 5,9%, και το Κομμα Συνδεσμος για τη Δημοκρατια πηρε 5 εδρες με 4,8%.
«Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, οι καμποτζιανές αρχές χρησιμοποίησαν το δικαστικό σύστημα της χώρας και άλλες μορφές πίεσης για να περιορίσουν τον χώρο που ανήκει στην πολιτική αντιπολίτευση, στην κριτική και στη διαφωνία, περιλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών», κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της EE Μογκερίνι.
«Αυτό κατέληξε στην αναγκαστική διάλυση του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (CNRP), (στις εκλογες του 2013 ειχε παρει 55 εδρες με 44,4%), στη σύλληψη και την παρατεταμένη κράτηση του αρχηγού του CNRP Κεμ Σόχα και στην απαγόρευση σε 118 μέλη του CNRP να έχουν πολιτική δραστηριότητα για πέντε χρόνια», πρόσθεσε.
Το Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (ΚΕΣΚ), που είχε καταφέρει συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές του 2013 το 44% των ψήφων, διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με απόφαση της δικαιοσύνης.
Τον Δεκέμβριο 2017, μετά τη διάλυση του CNRP, η ΕΕ είχε διακόψει την οικονομική αρωγή της προς την εκλογική επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διοργάνωση των εκλογών.
Ένα από τα ζητήματα-κλειδιά στις εκλογές ήταν το επίπεδο της αποχής, με τον Σαμ Ρέινσι να καλεί από τη Γαλλία όπου εξορίστηκε για να σωθεί από τη φυλακή τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν.
Ωστόσο σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, που ελέγχεται από το καθεστώς, το ποσοστό συμμετοχής πλησίασε το 82%, ήταν δηλαδή θεαματικά αυξημένο συγκρινόμενο με εκείνο που καταγράφηκε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το 2013 (69%).
Πάνω από οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και 80.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια της διαδικασίας, με την αστυνομία να δηλώνει έτοιμη να «εμποδίσει κάθε τρομοκρατική ενέργεια» ή ενέργειες με σκοπό να προκληθεί «χάος».
Ο Χουν Σεν, 65 ετών, και η σύζυγός του Μπουν Ράνι ψήφισαν στο Ταχμάο, μια μικρή πόλη περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πνομ Πενχ.
Ο ισχυρός άνδρας της Καμπότζης είχε προειδοποιήσει πως δεν θα ανεχθεί καμιά αμφισβήτηση του αποτελέσματος και διεμήνυσε την Παρασκευή, στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, ότι έχουν ληφθεί «μέτρα για να εξαλειφθούν οι προδότες», αναφερόμενος προφανώς στο ΚΕΣΚ, το οποίο κατηγορείται πως συνωμοτούσε εναντίον της κυβέρνησης με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Το ΚΛΚ έχει κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1998. Αλλά στις τελευταίες εκλογές, το 2013, οι πολίτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφθορά τάχθηκαν μαζικά υπέρ του ΚΕΣΚ, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 44% των ψήφων, προκαλώντας σοκ στο κομμα  του Χουν Σεν.
Ο Χουν Σεν, που έγινε πρωθυπουργός το 1985, όταν ήταν μόλις 32 ετών, πρώην ερυθρός Χμερ που όμως πάντα υποβαθμίζει τον ρόλο του στο  μαοϊκό κίνημα των Ερυθρων Χμερ, δεν παύει να παίρνει μέτρα για να εξασφαλίσει την μακροημέρευση της εξουσίας του. Οι τρεις γιοί του έχουν θέσεις-κλειδιά στον στρατό και στο κυβερνών κόμμα και συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία. Περίπου είκοσι μικρά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές έκαναν από πλευράς τους μια μάλλον διακριτική προεκλογική εκστρατεία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Το ISIS απήγαγε 36 γυναίκες και παιδιά από την επαρχία Σουέιντα
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 13:00
Τουλάχιστον 36 γυναίκες και παιδιά απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα στην νότια επαρχία Σουέιντα της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά της κοινότητας των δρούζων, στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι κάτοικοι της επαρχίας, απήχθησαν στη διάρκεια συντονισμένων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 25 Ιουλίου από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Τόσο η μη κυβερνητική οργάνωση όσο και ένας τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, το Soueida24, έκαναν λόγο για 20 γυναίκες και 16 παιδιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ο ακροδεξιος δολοφονος πρώην πρόεδρος Ουρίμπε αρνείται την κατηγορία πως αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρες
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 05:49
Ο ακροδεξιος δολοφονος ισχυρός πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρες, λίγες ημέρες αφότου παραιτήθηκε από την έδρα του στη Γερουσία εν μέσω της έρευνας που διενεργείται σχετικά με την κατηγορία αυτή.
«Κολομβιανοί και Κολομβιανές, είμαι τίμιος άνθρωπος», διαβεβαίωσε ο αληταρας Ουρίμπε σε βίντεο που μεταφόρτωσε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τη μάχη για να καταπέσει η κατηγορία σε βάρος του είτε παραμείνει ελεύθερος, είτε οδηγηθεί στη φυλακή.
Ο ακροδεξιος αληταρας δολοφονος Ουρίμπε φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι ο αριστερός γερουσιαστής Ιβάν Σεπέδα προσπαθούσε να αμαυρώσει τη φήμη του πρώην προέδρου.
Ο Σεπέδα κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο Ουρίμπε (2002-2010) ότι είχε δεσμούς με οργανώσεις ακροδεξιών παραστρατιωτικών που διέπραξαν δύο σφαγές στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ο Ουρίμπε, ο ιδρυτής του κόμματος του δηθεν Δημοκρατικού Κέντρου,  έχει τεράστια επιρροή στον Ιβάν Ντούκε, τον νέο πολιτικό που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος την 7η Αυγούστου.
Για πολιτικούς παρατηρητές και πολιτικούς αντιπάλους του Ουρίμπε, η παραίτησή του από τη Γερουσία ίσως ήταν στρατηγική κίνηση: όπως εξηγούν, έτσι δεν αποκλείεται να καταφέρει να αποφύγει τη συνέχιση της έρευνας σε βάρος του από το Ανώτατο Δικαστήριο, η υπόθεση να ανατεθεί στη γενική εισαγγελία και να εκδικαστεί σε κατώτερο δικαστήριο πολύ αργότερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Ιταλοί που ζωγράφισαν το πορτρέτο της Ταμίμι στο Τείχος
 Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 02:33
Η ισραηλινή αστυνομία άφησε ελεύθερους την Κυριακή δύο Ιταλούς που συνελήφθησαν διότι ζωγράφισαν στο Τείχος διαχωρισμού στη Δυτική Όχθη ένα γιγαντιαίο πορτρέτο της παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία αποφυλακίστηκε την ίδια ημέρα.
Οπως ανέφερε η αστυνομία του Ισραήλ σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δημοσιοποιήσει τις ταυτότητές τους «Οι δύο Ιταλοί τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι προκάλεσαν φθορές και βανδάλισαν τον φράκτη ασφαλείας (σ.σ. το Τείχος) στον τομέα της Βηθλεέμ» αφέθηκαν ελεύθεροι.
«Όμως η άδεια διαμονής τους ακυρώθηκε και θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Ισραήλ μέσα στις προσεχείς 72 ώρες. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, θα απελαθούν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος συνόδευε τους Ιταλούς και είχε συλληφθεί μαζί τους, αφέθηκε επίσης ελεύθερος λόγω της «μικρής εμπλοκής του» στις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι δύο Ιταλοί, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.
Ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, ανέφερε σε δική του ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής ότι ενημερώθηκε, προς μεγάλη του «ανακούφιση», ότι «οι δύο ιταλοί πολίτες που συνελήφθησαν στο Ισραήλ θα μπορέσουν να επιστρέψουν γρήγορα στην Ιταλία».
Το γκραφίτι ύψους σχεδόν τεσσάρων μέτρων εικονίζει το διάσημο πλέον πρόσωπο της 17χρονης Παλαιστίνιας που πέρασε οκτώ μήνες σε ισραηλινή φυλακή διότι χειροδίκησε εναντίον δύο ισραηλινών στρατιωτών στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς της.
Η νεαρή και η μητέρα της αποφυλακίστηκαν την Κυριακή.
Οι δύο Ιταλοί και ο Παλαιστίνιος συνελήφθησαν το Σάββατο από ισραηλινούς συνοριοφρουρούς.
Την Τετάρτη, ο γνωστός καλλιτέχνης του δρόμου Γιόριτ Αγκούτς (Jorit AGOch), από τη Νάπολη, γνωστοποίησε ότι αυτός έχει φιλοτεχνήσει το γιγάντιο πορτρέτο. Μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε το Σάββατο σε σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που φέρει το όνομά του ενημέρωνε πως είχε συλληφθεί και ζήταγε βοήθεια.
Η Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της επέστρεψαν την Κυριακή στο σπίτι τους, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ επί 50 και πλέον χρόνια.
Το Τείχος διαχωρισμού το οποίο ανήγειρε το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καλύπτεται σε πολλά σημεία του από γκραφίτι και ζωγραφιές –μεταξύ αυτών και έργα του διάσημου βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy– κυρίως υπέρ της παλαιστινιακής υπόθεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό οδηγεί πλοίο ακτιβιστών στο λιμάνι του Ασντόντ
 Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 20:57
Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ανέκοψε την Κυριακή τον πλου σκάφους Του Συνασπισμου Στολος της Ελευθεριας ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Στο πλοίο επιβαίνουν ακτιβιστές που καταγγέλλουν τον χερσαίο και θαλάσσιο αποκλεισμό σε τροφιμα φαρμακα και εργαλεια που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα της Γαζας εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία
Το πλοίο προερχόταν από την Ευρώπη και είχε ως στόχο την παραβίαση «του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, όπου και διευκρινίζεται ότι το πλοίο οδηγείται προς το λιμάνι του Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ.
Το πλοίο ονομάζεται Al-Awda (Επιστροφή), έχει νορβηγική σημαία, μεταφέρει 22 άτομα και απέπλευσε από το Παλέρμο στις 21 Ιουλίου.
Ένα άλλο πλοίο, το Freedom, με σουηδική σημαία, αναμένεται να φθάσει την Τρίτη ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον Συνασπισμό του Στολου της Ελευθερίας που οργάνωσε την επιχείρηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε ελπίζει στην ήττα των πρώην συμμάχων του, κατά τις αυριανές εκλογές της Δευτερας
 Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, 16:11
Μία ημέρα πριν από την διεξαγωγή των πρώτων εκλογών από την εκδίωξη -με ένα εκ των πραγμάτων πραξικόπημα- του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο 94χρονος πρώην πρόεδρος, δήλωσε ότι ελπίζει η πρώην σύμμαχοί του στη τωρινη «στρατιωτική κυβέρνηση» θα χάσουν τις εκλογές.
Η 37χρονη περίοδος της εξουσίας του Μουγκάμπε έφτασε στο τέλος της, όταν ο ίδιος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από ένα στρατιωτικο πραξικοπημα που πραγματοποιηθηκε από τους υπουργους του.
Ο Μουγκάμπε δήλωσε σήμερα από την έπαυλή του στην Χαράρε, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Έμερσον Μνανγκαγκούα, είναι αντισυνταγματική, ενώ η εξουσία της επιβάλλεται με τα όπλα.
Στις αυριανές εκλογές, ο 75χρονος Μνανγκαγκούα (μακροχρόνιος σύμμαχος του Μουγκάμπε) θα έρθει αντιμέτωπος με τον 40χρονο Νέλσον Τσαμίσα, έναν δικηγόρο και πάστορα, που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ηγέτης της Ζιμπάμπουε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός ανακάλυψε αμερικάνικα αλεύρια και ισραηλινά τρόφιμα στις θέσεις των τζιχαντιστών στην Wadi Yarmouk

Κατά τη διάρκεια του σαρώματος που επιχειρούν μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού στους χώρους της οργάνωσης Khalid bin al-Walid που είναι θυγατρική της ISIS στην Κοιλάδα Yarmouk στην περιφέρεια της Daraa  στο συριακό νότο εντόπισαν  ισραηλινά τρόφιμα και αμερικανικά αλεύρια ως ανεφοδιασμό στην οργάνωση. Η οργάνωση αυτή που βρισκόταν σε αυτές τις περιοχές αποτέλεσε την αφετηρία για τις πολεμικές  επιχειρήσεις των τζιχαντιστών εκεί και αυτή η ανακάλυψη αποτελεί μια ακόμη σαφή ένδειξη της συνεργασίας τους με τις ισραηλινές κι αμερικάνικες υπηρεσίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: «Βουλώστε το, το Μάτι δεν ήταν πάντα δάσος»
Η Δρ. Διονυσία-Γεωργία Περπερίδου είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, με γνωστικό αντικείμενο τον αστικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο μάθημα «Πολεοδομία και κτηματολόγιο».
Η Διονυσία Περπερίδου ανήρτησε το παρακάτω σχόλιο και το συνόδευσε με τις αντίστοιχες φωτογραφίες από το Εθνικό Κτηματολόγιο:
"Μα είναι μέσα σε δάσος. Έχουν χτίσει αυθαίρετα"
Αφιερωμένο σε όσους βγαίνουν και λένε "μα είναι μέσα σε δάσος. Έχουν χτίσει αυθαίρετα" μπας και κάποια στιγμή καταλάβουν ότι πρέπει να το βουλώσουν το ρημάδι τους.
Πρώτη φωτογραφία: 1945. Καθαρά αγροτική περιοχή. Ενδέχεται να είναι διανομή του Υπουργείου Γεωργίας.
Δεύτερη φωτογραφία: 1960. Η περιοχή αρχίζει να οικοδομείται. Χαράζονται δρόμοι.
Τρίτη φωτογραφία: 1967 Η περιοχή είναι σε πλήρη οικοδομική ανάπτυξη.
Τέταρτη φωτογραφία: 1983. Η περιοχή είναι πλήρως οικοδομημένη.
Πέμπτη φωτογραφία: 2010. Πλήρως οικοδομημένη περιοχή. Με έντονη βλάστηση. Από πεύκα.
Η περιοχή ΔΕΝ ήταν πάντα δάσος. ήταν αγροτική - οικιστική. Δάσος άρχισε να γίνεται μετά το 1983. Τότε που δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αεροφοτογραφίες, από το σπίτι, τότε που άλλαξε η νομοθεσία και για να βγει μία οικοδομική άδεια ήθελες πολύ λάδι, τότε που μας προέκυψαν "οι τιμωροί του περιβάλλοντος". Με το αζημίωτο πάντα.
Οι δασικές αστυνομικές διατάξεις απαγόρευσης κοπής για 10 χρόνια, όπως αυτή που ανάρτησα εχθές, οδηγούν σε "δασωμένους αγρούς". Την χαρά των "τιμωρών του περιβάλλοντος" (δημοσίων και ιδιωτών) που έστησαν καριέρες και έβγαλαν χρήματα εις βάρος των υπολοίπων και του περιβάλλοντος.
ΥΓ: Η περιοχή που φαίνεται στις αεροφωτογραφίες είναι στην Αργυρά Ακτή.
Το 1960, εποχή της δεύτερης μεγάλης αεροφωτογράφισης, φαίνεται συντονισμένη οικιστική ανάπτυξη, το χάραγμα κάποιων δρόμων και μεγάλα οικόπεδα. Αυτό συνεχίζεται και το 1967 και το 1983, χρονιές από τις οποίες έχουμε ντοκουμέντα, τα οποία εμφανίζουν τμήματα από το Μάτι και το Βουτζά
Από ό,τι φαίνεται, η περιοχή έγινε δάσος μεταξύ του 1967 και του 1983, με φύτευση πεύκων. Ένα δέντρο που μεγαλώνει γρήγορα, που πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα και κάνει καλή σκιά. Μόνο που “καταπνίγει” και όλα τα άλλα είδη και καίγεται πάρα πολύ εύκολα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μυθολογίες που μετατοπίζουν τις ευθύνες της αποτέφρωσης…

Φυσικά το να επιδίδονται σε τέτοιες ταχυδακτυλουργίες μετάθεσης ευθυνών οι κυβερνητικοί εγκληματίες και η «αριστερή» αλητεία των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ το καταλαβαίνει κανείς.
Αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβεις είναι τα «σωσίβια» που παρέχονται στην αλητεία της «αριστερής» ταχυδακτυλουργίας από μια «κριτική» που υποτίθεται είναι από …αριστερά!!!
Και αυτές οι δυνάμεις ΟΧΙ μόνο αναπαράγουν τις γνωστές μυθολογίες, αλλά και τις εμπλουτίζουν με μια μίζερη κριτική εναντίον εκείνων (εδώ υπονοούνται οι καπιταλιστές - η καραμέλα για πάσα χρήση) που «έκτισαν» το μήκος τα παραλίας του Ματιού, κλείνοντας την άμεση πρόσβαση προς τη θάλασσα.
Σημείωση: Πολλά από τα σπίτια στα απόκρημνα μέρη ανήκουν σε φτωχούς και όχι σε μεγαλοαστούς…
Δεν θέλω να ονομάσω αυτούς τους «αναλυτές» της …κομμουνιστικής κριτικής…
Μόνο που οι κύριοι αυτοί μέσα στον «αντικαπιταλιστικό» τους οίστρο (βρήκανε την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα) βιάστηκαν και δεν μελέτησαν καλά την ιστορία της περιοχής.
Τα κτίσματα αυτά των μεγαλοαστών (τα οποία έχουν «καταπατήσει» όλες τις παραλίες της Ελλάδας και πράγματι αποτελούν σκάνδαλο), στο Μάτι δεν έφραξαν καμία δίοδο προς τη θάλασσα: Είναι κτισμένα σε ψηλά απόκρημνα μέρη και βράχους, σε τοποθεσίες δηλαδή που δεν μπορούσε να έχεις πρόσβαση προς τη θάλασσα…
Και οι περισσότεροι από αυτούς τους καπιταλιστές είναι οι ίδιοι που άνοιξαν τις διόδους και τα μονοπάτια προς τη θάλασσα.
Ο αρθρογράφος της «κομμουνιστικής κριτικής» αν γνώριζε από τον Οικισμό του Ματιού ή έκανε και μια πιο προσεκτική έρευνα θα διαπίστωνε τούτο: Υπάρχει μία μεγάλη περιοχή χωρίς καθόλου σπίτια, η Αμπελούπουλη, που βρίσκεται ψηλά σε βράχο χωρίς ομαλή πρόσβαση στη θάλασσα και εκεί με στενά μονοπάτια κατεβαίνεις.
Το σύνολο σχεδόν της παραλίας του Ματιού έτσι ήταν πάντα…
Ας μην δίνουμε, λοιπόν, σωσίβια «κομμουνιστικής» ταχυδακτυλουργίας στην κυβερνητική αλητεία των «αριστερών» ανδρεικέλων…
Το κυβερνητικό ΕΓΚΛΗΜΑ (ελλείψεις και παραλείψεις, εγκληματική ανικανότητα και παραλυσία, καθώς και η σπουδή της κυβέρνησης για τα προπαγανδιστικά επικοινωνιακά της τεχνάσματα), είναι αυτό που αποτέφρωσε το Μάτι και έκαψε ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους…
Όποιος θέλει να μας κάνει τον έξυπνο και αραδιάζει διάφορες «ιδεολογικές» αρλούμπες αυτός, εμμέσως πλην σαφώς, στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση της ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ της Ελλάδας (σε όλα τα επίπεδα) και του ΟΛΕΘΡΟΥ…
Μία ακόμα επισήμανση:
Το μεγάλο μέρος των πεύκων δεν το φύτεψαν απλώς οι κάτοικοι του Ματιού, αλλά ήταν και οι ίδιοι αυτοί οι κάτοικοι που το διέσωσαν, πριν από μερικά χρόνια, από τον αφανισμό, λόγω της βαμβακίασης που είχε πλήξει όλη την Αττική…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018
Ως “κλέφτης” στο Μάτι ο Αλ. Τσίπρας. Φοβήθηκε τις εκδηλώσεις "λατρείας" από τους πυρόπληκτους
Ελάχιστα λεπτά της ώρας φαίνεται πως κράτησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι ο οποίος πήγε, είδε ένα μέρος από την καταστροφή που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά και έφυγε σε χρόνο ρεκόρ προκειμένου να να αποφύγει αντιδράσεις από κατοίκους και πληγέντες της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές υπό άκρα μυστικότητα και έχοντας μόνο μαζί του μόνο μία κάμερα της ΕΡΤ (!) η οποία σε λίγη ώρα θα μεταδώσει πλάνα.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε για ελάχιστα λεπτά τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους και αποχώρησε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  συνομίλησε για λίγα λεπτά της ώρας με κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και με μηχανικούς που κάνουν την καταγραφή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή κράτησε μία ώρα και εκτός εκτός από τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή, συνομίλησε και με πολίτες. Ωστόσο, η επίσκεψή του δεν μεταδόθηκε ζωντανά  από την κρατική τηλεόραση ούτε είχε προαναγγελθεί για προφανείς λόγους.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με νεότερη ανακοίνωση και αφού αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το σημείο, αναφέρει ότι  επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Μία εβδομάδα μετά
Ο Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς αλλά και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες για την κυβέρνηση με τις οποίες, μάλλον, επιβεβαιώνεται ότι οι συναρμόδιοι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί όταν έγινε η σύσκεψη του Συντονιστικού το βράδυ της Δευτέρας παρουσία του πρωθυπουργού, αποφάσισε να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές. Μία επίσκεψη που οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην κινητοποιηθούν όσοι κάτοικοι έχουν απομείνει στην περιοχή προσπαθώντας να αποφευχθούν δυσάρεστες αντιδράσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Stop ignoring Yemen!
Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην σκεφθούν πως μέσα στο πένθος ξεχνάμε τη Μακεδονία μας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ... ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...
Στις 13-7-2018 σε πολυτελέστατο εστιατόριο είχαν δειπνήσει η Κοσιώνη, ο Μπακογιάννης και ο Ψινάκης. Του ζήτησαν να είναι μαζί στο ψηφοδέλτιο για το δήμο της Αθήνας. Μετά την Πυρκαγιά παριστάνουν ότι δεν τον ξέρουν και κρύβουν την φωτογραφία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπατσικό της Γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (BP = Kennzeichen Bundespolizei) στα Γιάννενα, ρεε !! Για να καταγράφουν τους λάθρο και να μας τους ξαναστέλνουν πίσω σούμπιτους από την Αυστρία! Οχι δεν είναι κατοχή !! Είναι μενουμευρωπαική αλληλεγγύη.  ΔΟΥΒΛΙΝΟ λεέεμε...ρεεέ !!
γερμανικο περιπολικό στα Γιαννενα! ηξερα οτι εχουμε γινει προτεκτορατο τους! αλλα να φέρνουνε και την αστυνομια τους ε αυτο νομιζω οτι το βλέπεις μονο σε αποικίες! στα πλαισια της FRONTEX λενε οι γνωστες! και μετα ξυπνησες! δεν λετε οτι φυλάνε την δικη τους χωρα για να μην εξελθουν απο τα ελληνικα συνορα οι λαθρομετανάστες! και οχι για να μην εισελθουν στην χωρα μας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Την περίοδο της γερμανικής κατοχής όσοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της κρατικής μηχανής, στελέχωσαν τη δικαιοσύνη έγιναν βουλευτές και υπουργοί... Σε κάθε περίπτωση η πραγματική Νέμεσις για χιλιάδες δωσίλογους δεν ήρθε με τις δικογραφίες μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στους δρόμους των πόλεων και των χωριών με τη μορφή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών..."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα που το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων - The Mall - με νόμο ρουσφέτι νομιμοποιήθηκε μιλάνε για αυθαίρετα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ εκατοντάδες νεκροί την 25η Ιουλίου 2018 απο τους ισλαμοφασιστες της ISIS στη Σουέιντα της Συρίας ,,
δεν εφτανε αυτο ,απαγαγανε δεκαδες γυναικες και παιδια οι εγκληματιες για να ζητησουν λυτρα αλλα και να εκβιασουνε τον Ασαντ