Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τριτη 31 Ιουλιου 2018


Tα WikiLeaks ανέφεραν ότι ο Ασάνζ έλαβε νέες οδηγίες από τους υπαλλήλους της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, με τις οποίες του απαγόρευσαν, εκτός από την πρόσβαση στο ιντερνέτ, τη χρήση τηλεφώνου και επισκέψεων. Επίσης η οργάνωση κατήγγειλε, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στο Κίτο για το άσυλο που έχει δώσει στον ιδρυτή της.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018
Ο Μορένο ανακοίνωσε ότι Ασανζ πρέπει να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Εκουαδόρ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ , ιδρυτής τωνWikiLeaks, θα πρέπει να εγκαταλείψει το άσυλο του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Ο αληταρς σακατης ακροδεξιος Πρόεδρος Λενίν Μορένο περιέγραψε ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν ένα άτομο παραμένει για αρκετό καιρό σε καθεστώς ασύλου.
Όπως ανακοίνωσε ο αληταρας σακατης πρόεδρος του Εκουαδόρ Λενίν Μορένο, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα πρέπει να εγκαταλείψει το άσυλό του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
“Ποτέ δεν ήμουν σύμφωνος με την δράση του κυρίου Ασάνζ. Ποτέ δεν συμφώνησα με επεμβάσεις στα ιδιωτικά email των ανθρώπων με σκοπό την απόκτηση πληροφοριών, όσο πολύτιμο μπορεί να είναι να έρθουν στο φως ανεπιθύμητες δραστηριότητες κυβερνήσεων ή προσώπων” , δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο αληταρας σακατης ακροδεξιος Μορένο (που εκλεχτηκε με  τις σημαιες της αριστερας), σε συνέντευξη τύπου στη Μαδρίτη.
Πραγματοποιώντας επίσκεψη στην ισπανική πρωτεύουσα, μετά το πέρασμά του από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μορένο περιέγραψε ως “παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” όταν ένα άτομο παραμένει για αρκετό καιρό σε καθεστώς ασύλου. “Δεν είναι αυτός ο τρόπος. Υπάρχουν σωστοί και νόμιμοι τρόπου να το κάνουμε”, τόνισε.
Ο Ασάνζ παραμένει πρόσφυγας στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στην βρετανική πρωτεύουσα από τον Ιούνιο του 2012, και όπως τόνισε ο πρόεδρος της νοτιοαμερικάνικης χώρας ο Αυστραλός δημοσιογράφος «είναι ένα πρόβλημα που κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», όπως είχε αναφέρει ήδη από τον Ιανουάριο.
Δήλωσε επίσης ότι η αναζήτηση λύσης εξόδου από αυτή την κατάσταση, μπορεί να βρεθεί μόνο “συζητώντας” και η μόνη απαίτηση του Εκουαδόρ είναι η παροχή εγγυήσεων ότι η ζωή του Ασάνζ “δεν θα τεθεί σε κίνδυνο”.
Σε αυτά τα πλαίσια, η βρετανική εφημερίδα “The Mirror” δημοσίευσε νωρίτερα ότι Μορένο είχε συνομιλίες με το Λονδίνο σχετικά με την κατάσταση του ιδρυτή της μιντιακής οργάνωσης WikiLeaks.
Την περασμένη εβδομάδα, το ηλεκτρονικό περιοδικό “The Intercep”, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Εξωτερικών, δημοσίευσε ο Μορένο είναι έτοιμος να προβεί σε μια συμφωνία με τις βρετανικές αρχές για την ανάκληση ασύλου του Ασάνζ και την παράδοσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τον Μάρτιο, το Κίτο διέκοψε τις επικοινωνίες του Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο, για μια εικαζόμενη παραβίαση της “γραπτής δέσμευσης που ανέλαβε με την κυβέρνηση στα τέλη του 2017, για την οποία είναι υποχρεωμένος να μην μεταδίδει μηνύματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν παρέμβαση σε σχέση με άλλα κράτη”.
Τα ίδια τα WikiLeaks ανέφεραν ότι ο Ασάνζ έλαβε νέες οδηγίες από τους υπαλλήλους της πρεσβείας του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, με τις οποίες του απαγόρευσαν, εκτός από την πρόσβαση στο ιντερνέτ, τη χρήση τηλεφώνου και επισκέψεων.
Επίσης η οργάνωση κατήγγειλε, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ασκεί πιέσεις στο Κίτο για το άσυλο που έχει δώσει στον ιδρυτή της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνει μία γυναίκα και λέει 10 σωστά πράγματα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα εγκλήματά της. Η ίδια η γυναίκα τυχαίνει να είναι και φίλη της οικογένειας με τα 2 παιδάκια και τον μπαμπά που ήταν ποδηλάτες.
Ένας άνθρωπος που διαβάζει αυτό το κείμενο, βλέπει πως σε όλα όσα καταλογίζει μέσα στην αγανάκτησή της, έχει απόλυτο δίκιο, με το μόνο κακό να είναι πως ξεχνάει κάποιους σημαντικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα πως η Κυβέρνηση εγκληματεί κατά άλλων λαών.
Τα σκουπίδια, οι μισάνθρωποι οι Συριζαίοι, αντί να σκύψουν το κεφάλι από την ντροπή τους, τι κάνουν; Ψάχνουν να βρουν όλους τους συγγενείς της γυναίκας, βάζουν τον Βαξεβάνη να γράψει μία απάντηση και στο τέλος διακινούν μαζικά, το αίτημα της οικογένειας, να μην εκφράζεται κανείς στο όνομα της οικογένειας.
Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα εκτός από το να κάτσουμε να προβληματιστούμε, το πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν για τόσα χρόνια δίπλα μας, στους κοινωνικούς αγώνες και κατάφεραν και καπέλωσαν τα πάντα
Σχολιο.-  Τα φιδια αδερφε σιγα σιγα αποκαλύπτονται. Γι αυτο τόσα χρόνια δεν τους πήρε κανεις χαμπάρι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι της Jafra στο Μάτι, καθαρίζουν σπίτια
Το Ίδρυμα Jaffra συνεχίζει να πραγματοποιεί την εθελοντική του εκστρατεία στην πληγείσα περιοχή της Αττικής, και έχει πλέον εισέλθει στο κεντρικό κέντρο πυρκαγιάς για να εκτελέσει το καθήκον του με τις πληγείσες οικογένειες, από την ανακαίνιση σπιτιών και την παροχή άλλης βοήθειας.
Η ομάδα καλωσόρισε και ευχαρίστησε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην περιοχή, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους εθελοντές
Σήμερα συνεχίζουμε την εθελοντική μας εκστρατεία στην πληγείσα περιοχή της Αττικής, η ομάδα jaffra έχει εισέλθει στην κύρια περιοχή πυρός για να βοηθήσει τις πληγείσες οικογένειες, να καθαρίζει σπίτια και να παρέχει άλλη βοήθεια. Η ομάδα έλαβε ένα μεγάλο καλωσόρισμα και ευχαριστώ από τους ανθρώπους της περιοχής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές μας :-



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...
Ένα σχόλιο με κείμενο, σε αναδημοσίευση από τον στρατηγό
Aleyromageiros Dimitris:
«Το να προσθέσουμε κάτι εμείς δεν λέει τίποτα αφού τα έχουν πει όλα εδώ και 2500 χρόνια αλλά ποτέ δεν τα εφαρμόσαμε......

" ..Πρόσεξε λοιπόν, αν πρόκειται οι φύλακες να γίνουν άριστοι, μήπως πρέπει να ζουν και να κατοικούν κατά τον εξής τρόπο.Κατ αρχάς να μην έχει κανένας φύλακας καμμιά δική του περιουσία, εκτός από τα απολύτως αναγκαία.Έπειτα να μήν έχει κανένας τους τέτοιο σπίτι και τέτοια αποθήκη ώστε να μπορεί να μπαίνει οποιοσδήποτε μέσα, τρόφιμα θα παίρνουν απ' τους άλλους πολίτες αντί γιά μισθό γιά τη φύλαξη που θα κάνουν και τόσα , όσα έχουν ανάγκη άνθρωποι αθλητές στον πόλεμο, φρόνιμοι και ανδρείοι, ώστε γιά έναν χρόνο ούτε να τους περισσεύει τίποτα, ούτε να τους λείπει, να τρώνε όλοι μαζύ στα συσσίτια σα να ήταν σε στρατόπεδο, να τους πούμε ότι χρυσάφι και ασήμι έχουν θεικό μέσα στη ψυχή τους απ ' τους θεούς βαλμένο, ώστε δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπινο και δεν είναι ευσέβεια να μολύνουν το θεικό δώρο ανακατεύοντά το με το ανθρώπινο θνητό χρυσάφι, γιατί, με το συνηθισμένο νόμισμα γίνονται πολλά άσχημα κα ασεβή πράγματα, ενώ το δικό τους είναι άφθαρτο και αμόλυντο.Μόνο σ αυτούς , από όλους τους άλλους πολίτες δεν θα επιτρέπεται να μεταχειριστουν και να αγγίσουν χρυσό και άργυρο, ούτε να διαμένουν στο ιδιο σπίτι, ούτε να στολίζονται μ' αυτά ούτε να πίνουν με χρυσά ή ασημένια ποτήρια, Έτσι θα σώζονται και οι ίδιοι και την πόλη θα σώζουν.
Άμα αυτοί αποκτήσουν δική τους γή και σπίτια και χρήματα, τότε αντί για σύμμαχοι των άλλων πολιτών θα γίνουν εχθροί και τύραννοι, θα ζήσουν όλη τους τη ζωή μισώντας τους άλλους και μισούμενοι απ' αυτούς, κακοποιώντας και κακοπαθώντας, θα φοβούνται περισσότερο τους εσωτερικούς παρά τους εξωτερικούς εχθρούς και έτσι θα πάρουν τον κατήφορο και οι ίδιοι και η πόλις..."[ελεύθερη μεταφραση χωρίου της Πολιτείας του Πλατωνος, Γ' 416 Δ]

[και δια την αντιγραφήν Δ.Αλευρομαγειρος]»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλμυρή Κορινθίας.,το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου περιφραγμένο,με ένα μέτρο μόλις πρόσβασης στον αιγιαλό...ΜΟΜΑ ρε ΜΟΜΑ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παντελής Πουλιόπουλος ήταν επικεφαλής του ΚΚΕ στα 24 του χρόνια και ο Νίκος Ζαχαριάδης στα 28 του. Στα 37 του ο Άρης ηγούνταν του ΕΛΑΣ.
Τα βουτυρόπαιδα, σαν τους Τσίπρες, είναι μικρά ακόμη και στα 44 τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, αυτοί που, ενώ μας συνιστούσαν σιωπή, μας ξεκούφαναν συνάμα για τις οικολογικές τους ευαισθησίες που στρέφονται κατά της πολεοδομικής αναρχίας, της καταπάτησης του πράσινου κ.λπ. κ.λπ., είναι ακριβώς οι ίδιοι που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για το Ελληνικό, για το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος κ.λπ. κ.λπ.
Σχολιο.-   ετσι! Πινδος,Ιονιο με σεισμικες μελετες για πετρελαιο και αεριο,αιολικα παρκα στην Μανη,Σκουριες και τοσα αλλα... βεβαια ειναι αληθεια οτι θελει λιγο χρονο να το ψαξουν,εδω επρεπε να καουν 92 ανθρωποι για να αντιληφθεί το πρωθυπουργευων οτι υπάρχουν στην Ελλάδα και λέω βρε παιδι μου ενας πολιτ.μηχανικος σε ολόκληρη κυβερνηση δεν βρεθηκε να τους το πει νωρίτερα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Θέμο Αναστασιάδη τον σιχάθηκα από τον πρώτο καιρό που άρχισε να γράφει στην τελευταία σελίδα της "Ελευθεροτυπίας" τη "Μαύρη Τρύπα". Όταν έγραψε ότι μια ακίδα μπήκε στο νύχι ενός μαραγκού. Δεν θα κηρύξει πανελλαδική απεργία η ΓΣΕΕ;
Ειρωνευόμενος τις διαμαρτυρίες για τα εργατικά ατυχήματα. Χλευάζοντας όσους διαμαρτύρονταν για τους νεκρούς εργάτες.
Αυτές τις μέρες έχω συγκλονιστεί από τα ανάλογα καλαμπουράκια, για θερμοσίφωνες που πλημμυρίζουν, για σφήκες που τσιμπάνε και για αχινούς που πατήθηκαν, προκειμένου να χλευαστεί η αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για τους πάνω από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και πυρκαγιές μέσα σε λίγους μήνες.
Μ' έχει τρομάξει αυτή η διάθεση για πλακίτσα. Και τα λάικ που τη συνοδεύουν. Από ανθρώπους που δεν θα ξαφνιαστώ αύριο αν τους δω να λένε και ανέκδοτα για τα ναζιστικά κρεματόρια. Όπως έκανε κι ο Θέμος στη συνέχεια. Ή να γελάνε μ' αυτά. Όπως γελάνε και τώρα, που σπεύδουν να επικροτήσουν με λάικ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντα - το Μάτι δεν είναι μοναδική περίπτωση - η Πολιτεία έρχεται εκ των υστέρων με τις απαρχαιωμένες της μεθόδους να συμπαρασταθεί. Μετά εορτής, έβαλε ανθρώπους σε κατασκηνώσεις, κάνει συσσίτια, βάζει το Υγειονομικό να καθαρίσει την περιοχή… αυτά είναι τα αυτονόητα.
Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη», κρύφτηκε πίσω απ’ τον μπερντέ δηλαδή, οι τηλεοράσεις θα δείξουν ό,τι δείξουν, θα βγάζουν λαβράκια, θα ψάχνουν για ενόχους και στο τέλος μια ωραία πρωία το θέμα θα ξεχαστεί.
Αλλά εμείς, οι Ματιώτες ήμασταν εκεί και σχεδόν όλοι όσοι σωθήκαμε, σωθήκαμε ως εκ θαύματος.
Προσωπικά είμαι τυφλός και θα είχα καεί αν δεν με τραβολογούσε η γυναίκα μου μέσα απ’ τις φλόγες, αν η Μαγκνταλένα δεν κουβαλούσε στην αγκαλιά της το σκυλί κι αν το σπίτι δεν απείχε παρά μερικά μέτρα απ’ την παραλία. Καπνοί, φωτιές, κόλαση, για ώρες. Εκρήξεις, ιπτάμενα φλεγόμενα κλαδιά, έβρεχε φωτιά. Μπήκαμε στο νερό, τρεις ώρες. Άλλοι πνίγηκαν γιατί τους τράβηξε το ρεύμα στ’ ανοιχτά… ή για κάποιο άλλο λόγο, άλλοι εξαϋλώθηκαν, άλλοι έπεσαν στον γκρεμό, άλλοι δεν πρόλαβαν να βγουν απ’ τα αυτοκίνητα… όλα αυτά τα έχετε δει.
Μετά ήρθαν οι βάρκες και κατά τις 12 άρχισαν να παίρνουν κόσμο. Εγώ και οι δικοί μου βγήκαμε στη Ραφήνα κατά τις 1μιση, τα ονόματά μας καταχωρήθηκαν… αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή ρωτούσα τους διασώστες μας αν είναι του Λιμενικού χωρίς να παίρνω απάντηση, τι είδους πολιτική προστασία υπήρξε; Μυστική;
Αλλά τίποτα δεν τελειώνει εκεί.
Ούτε η «πολιτική ευθύνη» μου φτάνει, τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»; Δεν με νοιάζει τι εννοεί ο πρωθυπουργός, θα ήθελα να έχει ήδη παραιτηθεί… αλλά σιγά που θα το ’κανε, αυτός ή όποιος άλλος, πότε παραιτήθηκε κάποιος;
Θέλω οι υπεύθυνοι, οι ανεύθυνοι δηλαδή που αποφάσισαν την τύχη τόσων ανθρώπων να δικαστούν, δεν μου φτάνει να χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές. Θέλω ν’ αποζημιωθώ για την ζωή μου που μου κατέστρεψαν επειδή κανένας δεν ειδοποίησε, 2 ή 3 ώρες πριν, επειδή ένας ηλίθιος αντί να στέλνει τα αυτοκίνητα πίσω στην Αθήνα τα έστελνε να καούνε στο Μάτι. Θέλω ν’ αποζημιωθώ γιατί είμαι ανήμπορος να εργαστώ και γιατί τώρα δεν έχω που να μείνω, που χρειάζομαι ένα σωρό λεφτά που δεν τα έχω για να συνεχίσω, για τα ζώα μου που ψήθηκαν, για όλους αυτούς που δεν ήξερα και χάθηκαν, για όλα αυτά τα δράματα. Γιατί δεν είμαστε παλιόχαρτα κύριοι να στείλετε το σκουπιδιάρικο και να σφυρίζετε αδιάφορα ύστερα, ζούμε εκ θαύματος. Και δεν είμαι ιδιοκτήτης για να μου δώσετε κάτι να φτιάξω, να μου νομιμοποιήσετε το αυθαίρετο, είμαι σαν ξένος περιπλανώμενος στον τόπο μου, που πληρώνω φόρους σ’ αυτό το ληστρικό κράτος και ξέρω πως εγώ και χιλιάδες άλλοι, τα φυσικά πρόσωπα δηλαδή αυτής της καταστροφής θα αγνοηθούμε, θα μας χτυπήσετε στην πλάτη κι από δω πάνε κι οι άλλοι, αυτή είναι η Ελλάδα πάντα… «σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς».
Αύριο, αγαπητή Πολιτεία μπορεί να μην είμαι εδώ, γιατί κανένας δεν ξέρει τι εισπνεύσαμε όταν εσείς δίνατε συνεντεύξεις.
Για τα φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν αυτό που έχω εγώ υποστεί, ποιος θ’ ενδιαφερθεί; Ν’ ανάψω λαμπάδα που σώθηκα; Κι εσείς; Θα πάτε Μύκονο; Μέχρι πότε θα μας λοιδορεί κάποιος κύριος Ψινάκης;
Γιατί κύριοι δεν εκκενώσατε το Μάτι; Πώς ο Δήμος Αθηναίων άδειασε τις κατασκηνώσεις; Από πού το ήξερε;
Είστε δολοφόνοι κύριοι. Σκοτώσατε ένα σωρό κόσμο, ξεκληρίσατε οικογένειες. Και τώρα, σε λίγες μέρες θα σας δείχνει η τηλεόραση να κάνετε βόλτες στα ερείπια… περάσατε ήδη έμαθα στις 9 σήμερα το πρωί, με την περιφερειάρχη ίσως. Γιατί σας θυμάμαι και στη Μάνδρα, θυμάμαι τον Καραμανλή στις άλλες φωτιές, σας θυμάμαι όλους.
Θέλω δικαίωση κύριοι γιατί το μόνο που είχα ήταν μια αξιοπρέπεια και τώρα δεν έχω ούτε κι αυτή.
Θέλω να κινηθώ κατά της Πολιτείας για εγκληματική αμέλεια… ή ό,τι άλλο. Και ζητώ τη βοήθεια όλων σας.
Θέλω να παραιτηθεί η Κυβέρνηση, να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί και θέλω τη ζωή μου πίσω κύριοι. Αυτή που είχα, με τα χιλιάδες προβλήματα, με την κοινωνική απομόνωση, με την ανεργία και όλα τα συναφή.
Γιατί δεν επέζησα απ’ αυτή τη φρίκη για να πεθάνω άστεγος κι αβοήθητος επειδή είστε όλοι εσείς ευθυνόφοβοι κι ανίκανοι, θέλω να μπορώ να κοιμάμαι και να μην σκέφτομαι τον εφιάλτη που έζησα… που ζήσαμε όλοι μας, να μην θυμάμαι τις φωνές, τα παιδάκια, τα παρατημένα αντικείμενα στην παραλία… που περίμενα σαν ναυαγός τόσες ώρες να φανεί μια ακτοφυλακή… χιλιάδες τέτοιες περιγραφές κύριοι, ο καθένας κι ένα δράμα κι εσείς να λέτε ότι τα κάνατε όλα σωστά γιατί το αντίθετο έγινε και πήρατε τόσο κόσμο στο λαιμό σας… αν θεωρηθούμε εμείς ζωντανοί.
Θέλω να μηνύσω την Πολιτεία για εγκληματική αμέλεια και ζητώ τη συμπαράσταση όλων των πληγέντων και μη, την υποστήριξη δικηγόρων, να συνασπισθούμε όλοι μαζί γιατί το κακό θα ήταν σαφώς μικρότερο αν υπήρχε κάποιος με κουκούτσι μυαλό να το διαχειριστεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας» ο Ψινάκης – 23 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα
30-07-2018
«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»… Με επίσημο αίτημά τους 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους ζητούν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη…
Ανεπιθύμητος, ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα είναι και επίσημα από σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεΐσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ.) ζητούν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.
Αναφέρουμε τον όρο εναπομείναντες, καθώς μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσουπρά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης φέρεται να ανακοίνωσε στον Ηλία Ψινάκη την απόφαση του να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση και αναμένεται η επίσημη πρωτοκόλληση της απόφασής του.
«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι τέτοια η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την παντελή απουσία του Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας του Ματιού, αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν, που αναγκάζει ακόμη και τους συμβούλους της δικής του παράταξης να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο.
Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.
Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.
Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.
Ο Ηλίας Ψηνάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.
Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.
Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.
Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψηνάκη
Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι (βάσει της σειράς που εμφανίζονται οι υπογραφές τους στο έγγραφο):
Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψηνάκη οι:
Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου)
Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι:
Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλείς των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή»)  Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός.
Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψηνάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», δια του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.
Ποιοι δεν υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψηνάκη
Από το έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:
Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων (μετά τις παραιτήσεις του κ. Τσουπρά και της κας Λαμπαρού) και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.
Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψηνάκη) και Βάσιας Αναστασίου (ανεξάρτητη).
Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.
Βέβαια, πρέπει να τονιστεί, ότι η απουσία υπογραφής από το αίτημα σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου δεν ισοδυναμεί με ψήφο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση των έξι δημοτικών συμβούλων κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.
Ξεκίνησε με 20 δημοτικούς συμβούλους και έχει μείνει με… πέντε!
Αξίζει να τονιστεί ότι στην έναρξη της θητείας του η παράταξη του Ηλία Ψηνάκη εκπροσωπείτο (όντας πλειοψηφία) από 20 δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. Μαραθώνα. Πλέον με άλλους να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, άλλους να έχουν παραιτηθεί και άλλους να ζητούν την άμεση παραίτηση του Δημάρχου, ουσιαστικά ο Ηλίας Ψινάκης απαριθμεί αυτή τη στιγμή μόλις… πέντε συμβούλους!
Υπενθυμίζουμε ότι από τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσίρκας, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, ακολούθησε η παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Αντιδημάρχου, Γιώργου Ζούρου και στη συνέχεια οι ανεξαρτητοποιήσεις του Αδάμ Μεγαγιάννη, του Σπύρου Λιβαθηνού και τελευταία της Αναστασίας Παππά.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η συνεδρίαση
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σε βάρος του Ηλία Ψηνάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου να προχωρά στην άμεση σύγκλισή του για το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου στις 18.00.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσων του Δ.Σ. Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συνεδρίαση, απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης καλούν τους συμπολίτες τους σε πανστρατιά στο χώρο της συνεδρίασης.
Αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απομάκρυνση Δημάρχου σε περίπτωση άρσης της ψήφου εμπιστοσύνης από το Δημοτικό Συμβούλιο (κάτι που για παράδειγμα ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας) γι’ αυτό και οι δημοτικοί σύμβουλοι εκδίδουν ομαδικό ψήφισμα με το οποίο του ζητούν από τον Ηλία Ψηνάκη να παραιτηθεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα μας πενθεί με την Εθνική τραγωδία και η μαφία της Ευρωπαϊκή FRONTEX γεμίζει τα νησιά μας με αλλοδαπούς εισβολείς ! Από μια μας σκοτώνουν και από την άλλη μας αντικαθιστούν ! Τι δεν καταλαβαίνουμε ;
Ιούλιος 30, 2018 11:42 πμ

Ενώ οι φωτιές δεν έχουν σβήσει από τις σκέψεις των επιζησάντων, ενώ δεν έχουν σταματήσει τα δάκρυα των συγγενών των θυμάτων, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά και μάλιστα, με την βοήθεια της FRONTEX.
Συγκεκριμένα, στην θαλάσσια περιοχή της Εφταλούς ανοικτά της Λέσβου πλοίο της FRONTEX «εντόπισε» βάρκα με μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών. Το πλήρωμα του πλοίου της FRONTEX ενημερώθηκε κατόπιν τηλεφωνήματος στον αριθμό 112, ότι στη θαλάσσια περιοχή της Εφταλούς στη Λέσβου, υπήρχε λέμβος με 61 αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.
Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην περισυλλογή και μεταφορά των ανωτέρω, στον λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει. ''
Έκο Ουμπερτο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ένας δίαυλος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ όσων έχουν ανάγκη και εκείνων που θέλουν να προσφέρουν με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς καμία χρέωση.
https://voithise.com/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τον Αρβανίτη κι ο Δελατόλας στα μανταλάκια με πύρινο άρθρο για τις ευθύνες Τσίπρα τόσο στη διαχείριση της κρίσης όσο και γενικά κατά την τριετία διακυβέρνησης του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28  Ιουλιου 2018
Πυρκαγιές Β.Καλιφόρνια
More than 80,000 acres have burned.
- It has been 5% contained.
- About 38,000 people have been evacuated.
- 500 structures have been destroyed.
2 νεκροί,ένας πυροσβέστης κι ένας χειριστής εκσκαφέα που έφτιαχνε αντιπυρική ζώνη.
Ξέρω.
Δε μοιαζει με το Μάτι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!
Με πόση άνεση, μέχρι πριν λίγες ώρες, η αλητεία των αδιάφορων και ανάλγητων εκτόξευε το επιχείρημα ότι ήταν αδύνατη η εκκένωση της περιοχής, γιατί, λέει, η φωτιά έτρεχε γρήγορα! Και μας χαρακτήριζε άσχετους, προκειμένου να βγάλει λάδι τους φονιάδες.
Τώρα έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος των πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος, και αποκαλύπτει ότι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ζητούσαν αγωνιωδώς εκκένωση. Αλλά οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν. Με αποτέλεσμα τον θάνατο τόσων και τόσων ανθρώπων.
Εκτός κι αν ούτε οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ξέρουν από φωτιές και εκκενώσεις περιοχών και ξέρει ο κάθε κυβερνητικός δολοφόνος και ο κάθε βολεμένος παρατρεχάμενος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντάξει το καταλάβαμε.
Ακραία καιρικά φαινόμενα,αυθαίρετα,κλιματική αλλαγή,μαλάκες πολίτες,αέρας,αυθαιρετα, ανυπαρξια πολεοδομιας, φωτιά 40 μέτρα.
Τώρα μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν χτύπησαν στο Μάτι οι σειρήνες πολιτικής προστασίας και ποιο ήταν,στα χαρτιά,το σχέδιο εκκένωσης του οικισμού;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα που το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων - The Mall - με νόμο ρουσφέτι νομιμοποιήθηκε μιλάνε για αυθαίρετα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



120.000.000 ευρώ ,έφαγαν οι φαγάνες διαχειριστές της καύσης νεκρών και ζωντανών της Ηλείας .....
Τα χρήματα συμπαράστασης στο τελευταίο κρεματόριο ποιοι θα τα διαχειριστούν ????
120 εκατομμύρια ευρώ
120.000.000 €
Εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ
ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ,
από το περίφημο Ταμείο Μολυβιάτη, δηλαδή τον ειδικό λογαριασμό αρωγής στον όποιον οι πολίτες έσπευσαν να συνδράμουν τους πυρόπληκτους της Ηλείας.
Ας γίνει μάθημα το πάθημα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που είναι η Δούρου;;; Πως γίνεται να είναι εξαφανισμένη και να μην αναφέρεται πουθενά;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρ, 27/07/2018 - 22:37
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, Πλ.Κλαυθμώνος Τρίτη 31/7
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που οργανώνουν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς την Τρίτη 31 Ιούλη, στην πλ. Κλαυθμώνος, 7.30μμ με πορεία προς Βουλή-Μέγαρο Μάξιμου.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 31.07 7.30 μμ
ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΒΟΥΛΗ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
ΚOΚΚΙΝΟ ΝHΜΑ
ΛΑΕ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« Εντάξει μωρέεε… αλλά … είναι καλό παιδί .. δεν το ήθελε »
Εμβαθύνοντας στη τοποθέτηση του κου Χ.Βερναρδάκη, που ως υπερπροστατευτικός ( άρα κακός ) πατέρας ή και μητέρα, προστατεύει το νεαρό Αλέξη, κατσαδιάζοντας μας, θυμήθηκα ένα σχετικό κείμενο του 2012. ( Και ξαναδιαβάζοντας το, σκέφτομαι ότι πολλά πράγματα δεν θελήσαμε να δούμε μετά τις εκλογές του '12. Δεν υπονοώ το - εκ του ασφαλούς - «θα είχα φύγει από τότε από το ΣΥΡΙΖΑ». Κατά 90% θα είχα παραμείνει αλλά με άλλο τρόπο ). ΥΓ: είναι μόνο 44 ετών κι έχει κάνει τόση ζημιά, που να πάει και 50!
Βερναρδάκης: Μην χτυπάτε τον Τσίπρα, είναι μόνο 44 ετών
Χρ. Βερναρδάκης: Αν προσωποποιούμε την πολιτική ευθύνη, θα πρέπει να παραιτηθεί το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής.
Ετσι δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άχεντ Ταμίμι δεν μετανιώνει που χαστουκισε έναν ισραηλινοναζιστη στρατιώτη
 Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, 18:05
Η Παλαιστίνια έφηβη Άχεντ Ταμίμι, που αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινοναζιστη στρατιώτη, δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη της.
«Πιστεύω ότι αυτή ήταν μια κανονική και φυσιολογική αντίδραση. Οποιοσδήποτε στη θέση μου μάλλον θα έκανε το ίδιο», δήλωσε η 17χρονη σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους από την αυλή του σπιτιού της στο χωριό Νάμπι Σαλέχ στη Δυτική Όχθη.
«Και πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης, ναι, το πιθανότερο είναι ότι ακόμη κι αν γνώριζα ότι θα μου κοστίσει οκτώ μήνες στη φυλακή, να το ξαναέκανα», τόνισε η Άχεντ.
Εξήγησε μάλιστα ότι αισθανόταν «πολύ οργισμένη και θυμωμένη» όταν χαστουκισε τον ισραηλινοναζιστη στρατιώτη επειδή ο έφηβος ξάδελφός της είχε τραυματιστεί σοβαρά από πλαστική σφαίρα του ισραηλινοναζιστικού στρατού.
«Έχασα ένα κομμάτι της ζωής μου, το κομμάτι της εφηβείας, το κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Νιώθω ότι μου το άρπαξαν», κατέληξε η Άχεντ.
Η 17χρονη προέρχεται από μια οικογένεια γνωστή για τη μάχη της κατά της ισραηλινοναζιστικής κατοχής και πριν το γνωστό συμβάν είχε εμπλακεί σε πολλά επεισόδια με ισραηλινοναζιστες στρατιώτες, κάποια από τα οποία είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.
Οι Παλαιστίνιοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους μπροστά στις παραβιάσεις των ισραηλινοναζιστών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Η ίδια τώρα θέλει να σπουδάσει νομική για να μπορέσει να προωθήσει τον Παλαιστινιακό σκοπό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο εδώλιο δημοσιογράφοι της τουρκοκυπριακής αριστερης εφημερίδας «Αφρίκα»
 Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, 08:34
Δύο δίκες θα διεξαχθούν δικαστήριο της Άγκυρας κατά της τουρκοκυπριακής αριστερης εφημερίδας «Αφρίκα» και των δημοσιογράφων της, Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.
Η πρώτη δίκη αφορά το πρωτοσέλιδο της «Αφρίκα», που έκανε λόγο για «δεύτερη τουρκική εισβολή», με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφρίν. Η δεύτερη δίκη αφορά ένα άρθρο γνώμης του Σενέρ, το οποίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Zorba The Cypriot».
Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, κάνει λόγο για μία δυσάρεστη τροπή στα χρονικά της Κύπρου και καλεί τόσο την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη όσο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, να παρέμβουν.
Σημειώνει μάλιστα πως οι δίκες, αποτελούν μοχλό πίεσης της Άγκυρας προς τους Τουρκοκυπρίους.
Στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας συνεχίζεται και μια άλλη «δίκη», η οποία αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου με απόφαση του «δικαστή» Τατζάν Ρεϊνάρ, ο οποίος παραιτήθηκε από το επάγγελμα του εξαιτίας των πιέσεων, που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από κύκλους της Άγκυρας.
Οι δύο Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι έχουν αρνηθεί να καταθέσουν στο τουρκικό δικαστήριο, προβάλλοντας την άποψη ότι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και ότι δεν αναγνωρίζουν τις δυο δίκες.
Ο Σενέρ Λεβέντ δήλωσε στον ανταποκριτή της «Καθημερινής» Κύπρου, στην Κωνσταντινούπολη, ότι αυτήν τη στιγμή στα κατεχόμενα συζητείται το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ίδιου και του συναδέλφου του στην Τουρκία, «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια εξέλιξη που έχει θορυβήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο της τουρκοκυπριακής κοινότητας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελεύθερη η 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι
«Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή», τονίζει, ευχαριστώντας όσους στάθηκαν στο πλευρό της και αγωνίζονται για τον τερματισμό της ισραηλινοναζιστικής κατοχής
ΡΑΜΑΛΑ .--
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου όσο ήμουν φυλακή. Ολους όσοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για όλους τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους, ειδικά τα μικρά παιδιά... Η δύναμη είναι με τον λαό και ο λαός θα αποφασίσει το πεπρωμένο και το μέλλον του. Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή!», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή της από ισραηλινοναζιστική φυλακή, η Παλαιστίνια 17χρονη αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι. Η νεαρή αγωνίστρια, που έχει γίνει σύμβολο του αντικατοχικού αγώνα των Παλαιστινίων, έδωσε τη συνέντευξη Τύπου στο χωριό της, Ναμπί Σαλέχ, μπροστά από ένα γυμνό δέντρο με κλαδιά σε σχήμα σφεντόνας και κορμό καλυμμένο με την παλαιστινιακή μαντίλα. «Θα σπουδάσω νομικά για να μπορέσω να υπερασπιστώ τον παλαιστινιακό σκοπό σε όλα τα διεθνή φόρα και να μπορέσω να εκπροσωπήσω τους κρατούμενους» εξήγησε, προσθέτοντας: «Η φυλακή μού δίδαξε πολλά πράγματα. Κατάφερα να βρω τον σωστό τρόπο να περάσω το μήνυμα της πατρίδας μου».
Προηγουμένως μετέβη στη Ραμάλα, όπου κατέθεσε λουλούδια στο Μαυσωλείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Εκεί, συνάντησε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. «Είστε υπόδειγμα της παλαιστινιακής μάχης για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημιουργία του δικού μας κράτους», της είπε...
Η έφηβη Παλαιστίνια, γνωστή διεθνώς για τη γενναιότητά της απέναντι στις ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις, εξέτισε μαζί με την μητέρα της, Ναριμάν, οκτάμηνη ποινή κάθειρξης επειδή χαστούκισε τον περασμένο Δεκέμβρη δύο πάνοπλους ισραηλινοναζιστες στρατιώτες που μπήκαν στον περίβολο του σπιτιού της για να χτυπήσουν νεαρούς Παλαιστίνιους, ενώ νωρίτερα τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι με σφαίρες τον 15χρονο ξάδελφό της, Νουρ. Η βιντεοσκόπηση της στιγμής κατά την οποία η έφηβη χαστούκισε τους σιωναζι στρατιώτες έκανε το γύρο του κόσμου. Η σύλληψη και καταδίκη της, τον περασμένο Μάρτη, από ισραηλινοναζιστικό στρατοδικείο, προκάλεσε διεθνώς λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.
Η απελευθέρωση της Αχέντ δεν είναι αρκετή. Αλλα 291 παιδιά και έφηβοι βρίσκονται στις ισραηλινοναζιστικές φυλακές, επειδή συμμετέχουν στον αντικατοχικό αντισιωναζιστικο αγώνα. Δεκάδες άλλα συλλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά, από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες που κάνουν έφοδο στα σπίτια αμάχων. Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τους 5.500.
Οι κινήσεις των σιωναζιστικων κατοχικών αρχών
Το ίδιο διάστημα, οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό της κατοχής. Την Κυριακή αναχαίτισαν, ανοικτά των ακτών της Γάζας, τον περίπλου του σκάφους «Αλ Αουντα» (Επιστροφή) με νορβηγική σημαία και 22 επιβαίνοντες, που συμμετέχει με άλλα πέντε πλοία σε στολίσκο που ξεκίνησε στα μέσα Μάη από τη Σκανδιναβική Χερσόνησο ενάντια στο 11ετές φονικό ισραηλινοναζιστικό εμπάργκο. Σήμερα, αναμένεται να πλεύσει ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας ένα ακόμη πλοίο, το σκάφος «Freedom», με σουηδική σημαία. Αλλα δύο σκάφη του «Στολίσκου της Ελευθερίας», που οργάνωσε την επιχείρηση, παραμένουν σε λιμάνι του Παλέρμο της Ιταλίας...
Παράλληλα, δεκάδες σιωναζι έποικοι αυξάνουν τις προκλήσεις στον προαύλιο χώρο του τεμένους Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Χτες, υπό την προστασία πάνοπλων στρατιωτών, δεκάδες νεαροί φανατικοί έποικοι συγκεντρώθηκαν σε μέρος του περιβόλου του ναού, προσπαθώντας (δίχως αυτήν τη φορά να το καταφέρουν) να προκαλέσουν τους Μουσουλμάνους προσκυνητές και να ξεκινήσουν νέα βίαια επεισόδια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- Βομβαρδιστικά αεροπλάνα του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού της Σιχαμενης Καθυστερημενης σαουδικής αραβίας βομβάρδισαν χτες εγκαταστάσεις δικτύου ύδρευσης στην πόλη Χοντέιντα, με σκοπό να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό και να προκαλέσουν νέα επιδημία χολέρας. Παράλληλα βομβάρδισαν χτες και την περιοχή Ντουραϊχίμι (νοτίως της πόλης Χοντέιντα), προκαλώντας το θάνατο πάνω από 20 ατόμων. Επιπλέον, Σιίτες πατριωτες  «Χούτι» ανακοίνωσαν χτες πως την περασμένη βδομάδα συνέλαβαν δύο σιχαμενους σουνιτοφασιστες σαουδάραβες στρατιώτες στη διάρκεια επίθεσης στη στρατιωτική βάση Μασχάαλ, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή Τζιζάν της σαουδικής αραβίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Εκλογες εγιναν την Κυριακη
Σφοδρή  αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Καμπότζη, όπου την Κυριακή έγιναν βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής το κυβερνών Κόμμα του Λαού της Καμπότζης (ΚΛΚ) του πρωθυπουργού Χουν Σεν, πρώην «κόκκινου Χμερ» που διαφώνησε με αυτό το  καθεστώς, ωστόσο πολύ τον κατηγορούν ότι συνεχίζει με τις ίδιες μεθόδους. Ανακοινώθηκε ότι με συμμετοχή 88% το κόμμα αυτό πήρε 77,5%, ανάμεσα σε 19 άλλα. Η αντιπολίτευση, που την υποστηριζει η ΕΕ και οι ΗΠΑ  ωστόσο του λεγόμενου κόμματος Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (ΚΕΣΚ), διά της αντιπροέδρου του κόμματος, Μου Σοτσούα, μίλησε για άκυρες εκλογές που «σήμαναν το θάνατο της δημοκρατίας» και ότι «πρέπει να απορριφθούν πλήρως από τη διεθνή κοινότητα», η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα φανεί πως «εγκαταλείπει το λαό της Καμπότζης». Το ΚΕΣΚ διαλύθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπότζης το Νοέμβρη του 2017, αφού κρίθηκε ότι προσπαθούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση και συνωμοτούσε με τις ΗΠΑ, κατηγορίες που το ίδιο απορρίπτει. Ωστόσο, η αντιπαράθεση μέσα στην αστική τάξη του βασιλείου της Καμπότζης είναι υπαρκτή και έχει σχέση με τον προσανατολισμό των συμμαχιών της και την επιλογή ανάμεσα σε πιο προωθημένες σχέσεις με τη Δύση ή με την Κίνα κυρίως και άλλες δυνάμεις της περιοχής.
Στη χώρα - βασίλειο των 16 εκατομμυρίων, της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι δυτικοι αποικιοκρατες  έχουν επιβάλει συνθήκες φτώχειας για την πλειοψηφία του λαού, ενώ την ίδια ώρα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής η σημερινή κυβέρνηση συμμετέχει στην Οργάνωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Αρκετές φορές επίσης έχει στηρίξει τις θέσεις της Κίνας στις σχετικές διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, όπου συμμετέχουν και άλλες χώρες όπως Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μαλαισία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Προεδρικές εκλογές χθες
ΧΑΡΑΡΕ.--
Παρά τις μεγάλες ουρές έξω από εκλογικά τμήματα, σημαντικό μέρος από τους 5,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους προσήλθαν χτες στις κάλπες για να αναδείξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε.
Ο πρώην Πρόεδρος Ρ. Μουγκάμπε υποστήριξε τον υποψήφιο του MDC, Νελσον Τσαμίσα, 40χρονος δικηγόρος και πάστορας, από το αντιπολιτευόμενο «Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή» (MDC), αντί για τον υποψήφιο του κόμματός του, Ε. Μνανγκάγκουα, επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.  Ο 75χρονος απερχόμενος μεταβατικός Πρόεδρος Εμερσον Μνανγκάγκουα από το κυβερνών κόμμα, ZANU-PF,  ήταν αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε έως την πραξικοπηματικη ανατροπη  του Ρ. Μουγκάμπε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ο ανεπάγγελτος μαλάκας Κουλης Μητσοτακουλας ήρθε να στηρίξει τον Τσίπρα...
.λέγοντας πως ότι οι άνθρωποι στο Μάτι θα είχαν σωθεί αν δεν ήταν γυμνοί και φορούσαν μακρυμάνικα. Υποστηριξε φανατικα τον δεξιο δημαρχο Ραφηνας που είναι ενας από τους υπευθυνους για τους θανατους  γιατι αγνοησε τις εκκλησεις της πυροσβεστικης για εκκενωση.
Σ' αυτόν συμφωνήθηκε να παραδώσει ο Αλέξης κι αυτός κάνει ότι μπορεί...
Έτσι πως να μην είναι πρώτο θέμα στην ΕΡΤ Τελ Αβίβ... άλλωστε πρέπει να σχηματιστεί και νομική κάλυψη στους αποχωρούντες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεαρα ναζι-σιωνιστικά γουρούνια των εποίκων κραυγούν κι...
...επικαλούνται μια νέα IRGUN (η τρομοκρατική δολοφονική οργάνωση του Menachem Begin στην Παλαιστίνη)
Τα παιδιά των εποίκων, πιο ναζί από τους Χιτλερικούς στήνουν χορό για το
γκρέμισμα σπιτιού Παλαιστινιακής οικογένειας στη Χεβρώνα!
Ο σιωνισμός δεν είναι ένας απλό ναζισμό ή φασισμός, είναι η κόλαση του ανθρώπου!
Kι οι ΝΑΖΙ-Σιωνιστές διαθέτουν πρόθυμους υπαλλήλους παντού



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχύς μου η αγάπη του λαού ή έφτασε η σκατούλα στην κάλτσα...

Διαβάζω: Επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός το Μάτι και συνομίλησε με τους πολίτες.
Στη μοναδική φωτογραφία που έδωσε το Μαξίμου στη δημοσιότητα διακρίνουμε και τους "πολίτες".
Λοιπόν έχουμε και λέμε :
Οι δύο διασώστες.
Η ξανθιά κυρία πίσω από τον μελαχρινό νεαρό είναι η...διευθύντρια του Γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Λέγεται Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Η μελαχρινή κυρία με τα μαύρα γυαλιά ηλίου που κρατάει ένα iPhone στο χέρι είναι η διευθύντρια του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Λέγεται Γιάννα Πεπέ.
Ο μελαχρινός κύριος που τις συνοδεύει είναι ένας από τους άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Ισχύς μου η αγάπη του λαού ή έφτασε η σκατούλα στην κάλτσα.