Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Τεταρτη 1 Αυγουστου 2018


"Το θέμα είναι να σωθούν όσο περισσότεροι γίνεται. Να βοηθηθούν οι πεινασμένοι", είπε ο σοβαρός κύριος, που μόλις είχε γυρίσει από το Υποθηκοφυλάκειο, όπου πήγε να δει για κείνο το προικώο οικόπεδο του πεθερού του.
"Και να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στην κατοχή, που έφερε την πείνα", επισήμανε η νεαρή συντρόφισσα, που μόλις είχε επιστρέψει από εξόρμηση της παράνομης Εθνικής Αλληλεγγύης, για τη διανομή ψωμιού στα παιδιά στον Ασύρματο.
"Μην πολιτικοποιούμε τα πάντα. Τα 'χει αυτά ο πόλεμος. Τι να κάνουμε τώρα; Να κάνουμε μικροπολιτική με τους νεκρούς;", της απάντησε ο σοβαρός κύριος και έφυγε για την αποθήκη του Λιάκου, για κείνο το λάδι από την Καλαμάτα. Με πέντε τενεκέδες θα 'ναι δικό του το μαγαζί του μπατζανάκη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η πατρίδα σε κίνδυνο"
Το εγερτήριο μήνυμα των μπλανκιστών, στον τίτλο της εφημερίδας τους, για αντίσταση στους πρώσους εισβολείς, με τους οποίους είχε συνθηκολογήσει η γαλλική αστική κυβέρνηση.
Έτσι ξέσπασε το 1871 η εξέγερση του παρισινού προλεταριάτου που ανακήρυξε την Κομμούνα.
Σχολιο.- Τελικά και οι κομμουνάροι ήταν εθνικιστές...´Ακου «η πατρίδα». Αν ήταν συνεπείς διεθνιστές (όπως κάτι άλλοι, ονόματα δεν λέμε) θα έπρεπε να πουν «το γαλλικό προλεταριάτο και οι υπόδουλοι ιθαγενείς των αποικιών». Να τα λέμε όλα...
Σχολιο.- Ε! τι να κανουμε ηταν η πρωτη επανασταση του προλεταριατου στον κοσμο, τα λαθη και οι παραληψεις ηταν συγχωρητεο αμαρτημα συμφωνα με εκφραση του ενγκελς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο φράσεις του Νίκου Ζαχαριάδη (1903 - 1 Αυγούστου 1973), που αγάπησα από μικρός:
"Βέβαια αγαπάμε τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει πως φοβόμαστε τον θάνατο. Όποιος φοβάται μην πέσει, είναι υποχρεωμένος να σέρνεται".
"Αυτοί που σήμερα σηκώνουν το ένα χέρι (σ.σ. οι μεταξικοί φασίστες) , αύριο θα σηκώσουν και τα δύο!"
Σχολιο.-  Αν μου επιτρέπεις και μια ακόμα φράση του που διάβασα:
Το κείμενο με τίτλο «Μήνυμα από την άλλη μεριά» είναι το τελευταίο κείμενο του Νίκου Ζαχαριάδη. Γράφτηκε στις 28 Ιουλίου 1973, δηλαδή λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει. Δημοσιεύτηκε στο βιβλίο «Νίκος Ζαχαριάδης: Θύτης και θύμα» (Εκδόσεις ΦΥΤΡΑΚΗ) του Πέτρου Ανταίου:
Την τιμή κανένας δεν μπορεί
να σου την αφαιρέσει.
Την τιμή μπορείς μονάχα
να την χάσεις.
Σχολιο.-  στα λόγια μεγάλος στις πράξεις όμως; θανατηφόρα καταστροφικος




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια χώρα όπου η αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων “είναι σαν να προσπαθείς να δαμάσεις ταύρο σε ροντέο”. Και ο Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Λέει κι άλλα η ναυαρχίδα του μεγάλου γερμανικού κεφαλαίου. Όπως ότι ο Τσίπρας “δεν είχε ιδέα από εξωτερική πολιτική και έδειξε παντελή άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. Ο Τσίπρας μαθαίνει γρήγορα και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν βελτιωθεί εμφανώς μόνο τα αγγλικά του”.
Βέβαια, το να δαμάσεις τον ταύρο και να μάθεις γρήγορα να ικανοποιείς τις απαιτήσεις της Ε.Ε. δεν σημαίνει πως όλα πάνε καλά. “Πιθανότατα ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019″, εκτιμά η εφημερίδα.
Προβληματικός αυτός ο ταύρος!
Σχολιο.- Όταν σε επαινεί ο εχθρός σου πρέπει να δεις τι δεν έκανες καλά. Εκτός κι αν δεν είναι εχθρός. Και ο αληταρας χαπακωμενος Τζιφρας απλως αποτελεσε την 5η φαλαγγα μεσα στο αριστερο κινημα, μεχρι να τον παρουν ολοι χαμπαρι τι ακροδεξιο νεοφιλελε πουλημενο τομαρι είναι…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φταίτε ο Κυριάκος, δεν φταίμε ο Αλέξης. Σκάστε για λίγο και οι δυο, είναι φτωχές οι λέξεις".
Η λαϊκή αποδοκιμασία των συνένοχων από τα παιδιά της Original της ΑΕΚ. Πανο στο ΟΑΚΑ, στον αγωνα με τη Γαατασεραι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "όλοι φταίμε" του αναίσθητου μικροαστού είναι η άλλη όψη του "φταίνε οι αμαρτίες μας" του θρησκόληπτου πάπαρδου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Πάντως, χρειάζεται μεγάλο περίσσευμα υποκρισίας για να λες πως τάχα συμμερίζεσαι την τραγωδία, αλλά δεν βρήκες τόσες μέρες το ελάχιστο να πεις για ευθύνες των κυβερνώντων.
Σαν να μην έχουν κάνει τεράστιες περικοπές στις δαπάνες για πυρόσβεση. Σαν να μην έχουν διαλύσει τα νοσοκομεία όπου αντιμετώπισαν προβλήματα και οι πυροπαθείς, σύμφωνα με απανωτές καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών, που δημοσίευσε έως και η φιλοκυβερνητική "Εφημερίδα των Συντακτών".
Θα μου πεις, αναμενόμενο είναι. Σάμπως διαμαρτυρήθηκες καμιά άλλη φορά τον τελευταίο καιρό για οτιδήποτε, για να διαμαρτυρηθείς και τώρα;
Εδώ μου λες πως είσαι οικολογικά ευαίσθητος και σου φταίει η αυθαίρετη δόμηση, αλλά τη φωνούλα σου δεν την έχω ακούσει για το Ελληνικό ή για τις Σκουριές εδώ και τρία χρόνια. Ή για τη Λευκίμμη, όπου τα ΜΑΤ του Τσίπρα μακελεύουν τον κόσμο γιατί δεν θέλει να καταστραφεί ο τόπος του.
Για δείξε μου μια δημοσίευση, μια ανάρτησή σου εδώ μέσα για κάτι απ' όλα αυτά! Σιγά μην υπάρχει! Μόνο τα "σιωπή, τώρα έχουμε νεκρούς" βλέπω.
Προσκυνημένε ανθρωπάκο! Υποκριτή!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/7/1957: Δολοφονείται από τις δυνάμεις της τυραννίας του Μπατίστα στην Κουβα το ηγετικό στέλεχος του κινήματος "26 Ιούλη" και οργανωτής του αντάρτικου πόλης του Σαντιάγο, ο 22χρονος εκπαιδευτικός Φρανκ Παϊς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31 Ιουλίου 2018
Σε παλαϊκή διαβούλευση το Σχέδιο Συντάγματος στην Κούβα
Μετά από ευρεία συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος, οι Κουβανοί βουλευτές ενέκριναν το κείμενο που προτείνεται ως η νέα Magna Carta, με τις τροποποιήσεις που έγιναν κατά την συζήτησή του. Το κείμενο του Σχεδίου Συντάγματος διατίθεται σε όλα τα σημεία διανομής Τύπου στο νησί και διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα κατεβάσματος σε υπολογιστή (pdf) από τον ιστότοπο Cubadebate.
http://www.cubadebate.cu/noticias/2018/07/30/descargue-el-proyecto-de-constitucion-de-la-republica-de-cuba-pdf/#.W2FtT9Iza1t
ΑΡΘΡΟ 1
Η Κούβα είναι ένα σοσιαλιστικό κράτος δικαίου, δημοκρατικό, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, οργανωμένο από όλους για το καλό όλων, ως δημοκρατία ενιαία και αδιαίρετη, βασισμένη στην εργασία, στην αξιοπρέπεια και την ηθική των πολιτών της, που έχει ως βασικούς στόχους την απόλαυση της πολιτικής ελευθερίας, της ισότητας , της δικαιοσύνης και της κοινωνικής ισότητας, του ανθρωπισμού, του ευζείν, της ατομικής και συλλογικής ευημερίας.
ΑΡΘΡΟ 3
Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας είναι η μεγαλύτερη τιμή και το ανώτερο καθήκον όλων των Κουβανών.
Η προδοσία της πατρίδας είναι το σοβαρότερο έγκλημα και όποιος το διαπράττει υπόκειται τις σοβαρότερες κυρώσεις.
Ο σοσιαλισμός και το επαναστατικό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που καθιερώνονται από αυτό το Σύνταγμα είναι αμετάκλητα.
Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του ένοπλου αγώνα, όταν δεν είναι εφικτά άλλα μέσα, ενάντια σε όποιον επιχειρεί να καταλύσει την πολιτική, κοινωνική και οικονομική τάξη που καθιερώνεται με αυτό το Σύνταγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μια εκκληση απο εδω για τους ιδιοκτητες σπιτιων της ευρυτερης περιοχης της Νεας Μακρης που ζητουν ενοικια λες κι απευθυνονται σε ζαμπλουτους που θαρθουν στην περιοχη.
Κατεστραμμενες οικογενειες ψαχνουν να στεγαστουν κι οχι δωρεαν -που θαπρεπε ,καθως υπαρχουν εκατονταδες κλειστα σπιτια - αλλα με ενα λογικο ενοικιο. Καμια ενσυναισθηση ,μηδενικη αλληλεγγυη ,τοση σκατοψυχια κι εκμεταλλευση σε τουτες τις ωρες;
(οσοι μπορουν ας κοινοποιησουν)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Giorgos Koronis
Αμα πηγαινε η κυβερνηση να γκρεμισει αυθαιρετες βιλλες πρωτοι θα τρεχατε οι αριστεριστες να υπερασπιστειτε τα σπιτια του λαου.  Το κανατε και στους μεγαλομπαταχτσιδες στους πλειστιριασμους εξαλλου.
Σχολιο.-  Λάσπη και χοαξιές τα δεξιούλια, οι πλειστηριασμοί με τις αντιδράσεις και τα ΜΑΤ, ήτανε για βίλες λέει το χάπατο...
Σχολιο.- ΠΟΤΕ δεν έχει συμπαραταχθεί οιουδήποτε είδους αριστερή, αριστερίστικη, κομμουνιστική, ή όπως αλλιώς θες, οργάνωση με τοπικούς παράγοντες απέναντι στην κατεδάφιση αυθαιρέτων.
Οι απαλλοτριώσεις ή κατεδαφίσεις πολεοδομικών αυθαιρεσιών μπλοκάρονται μονίμως από πολύ μικρές μερίδες πολιτών εκ των οποίων κάποιοι, συνήθως ιδιαίτερα εύποροι, έχουν κορυφαίες πολιτικές διασυνδέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Σπανίως εμπλέκεται πολιτικό κόμμα ή οργάνωση, αν έχει συμβεί και ποτέ κάτι τέτοιο.
Μην κάνουμε το άσπρο-μαύρο: Μέσα στα χάλια της και τα τεράστια λάθη της, η Αριστερά δεν γίνεται να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο. Τα δίκτυα διαπροσωπικής διαπλοκής των δεξιών είναι σαφώς πιο ύποπτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι άρρωστοι του#ΣΥΡΙΖΑ
"Καλά να πάθουν και ψόφησαν" γραφει στο facebook ο Μιχαλης Μητροπουλος «σαν τα ποντικια, γιατι οι ποντικαραιοι ειχαν αυθαιρετα, να ξεβρωμισει ο τοπος», μερικά από τα όσα σχολιάζουν μέσω λογαριασμών τους για τους νεκρούς από τις #πυρκαγιές στο #Μάτι
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;
#Πυρκαγιά #φωτιά #Αττική #syriza_xeftiles
Σχολιο.- Αυτά τα λενε  και αλλοι κυβερνητικοι πιο ηπια.  ακου τι λενε οι κυβερνητικοί
Σχολιο.-  Ο «κύριος» όπως διαβάζετε υποστηρίζει Τσίπρα. Εμφανίζεται με ίδια φωτογραφία αλλά άλλο όνομα, σαν Kostas Pantazis, οπου σημαίνει ότι προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο με ψεύτικα στοιχεία. Συγνώμη θα πρέπει να ζητήσει αυτος
Σχολιο.- Ψάξτε λίγο, είναι Σκοπιανό τρολ ο τύπος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Forbes για Ελλάδα: Η μεγαλύτερη ύφεση
Ο ελληνικός λαός πέρασε μια ύφεση τόσο μεγάλη όσο ήταν η Μεγάλη Ύφεση, με την ελληνική να διαρκεί αρκετά περισσότερο. Είναι πλέον η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ύφεση σε καιρό ειρήνης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 " Ο Χίτλερ είχε μια σταθερή " weltanschauung " (παγκόσμια άποψη). Το απέκτησε στα νιάτα του - δεν είναι σαφές πότε και πού. Λεγόταν "αντισημιτισμός".
Σημείωση: " ΑΝΤΙ-Σημιτισμό ", όχι " ΑΝΤΙ-Ιουδαϊσμό ".
Η διαφορά είναι σημαντική. Ο Αντισημιτισμός ήταν μέρος της θεωρίας της Φυλής, η οποία ισχυριζόταν ότι ήταν μια ακριβής επιστήμη και ήταν εκείνη την εποχή στο ύψος της παγκόσμιας δημοτικότητας της.
Αυτό δεν ήταν απλά μια ιδεολογική μόδα, μια εφεύρεση των δημαγωγοί. Ήταν ένα τμήμα της επιστήμης που υποτίθεται ότι ήταν τόσο αντικειμενικό όσο, ας πούμε, μαθηματικά ή γεωγραφία. Η βασική υπόθεση ήταν ότι κάθε φυλή ανθρώπων, όπως κάθε φυλή αλόγων ή σκύλων, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καλά και κακά.
Αυτή η "επιστήμη" διδάσκεται στα πανεπιστήμια, αξιοσέβαστοι καθηγητές που διεξήγαγαν πειράματα, μέτρησαν κρανία και ανέλυσαν την κατασκευή σώματος, ήταν όλα πολύ σοβαρά. Πολλοί Εβραίοι ήταν οπαδοί. Όπως, για παράδειγμα, ο ' αρθουρ ruppin, ο οποίος αργότερα έγινε ηγετική φυσιογνωμία στην οργάνωση σιωνιστές διακανονισμού στην Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με τη θεωρία της γερμανικής φυλής, υπάρχει μια μεγάλη φυλή, η άρια, η οποία προέρχεται από την Ινδία και από την οποία κατάγονται οι Γερμανοί, και υπάρχουν κατώτερες φυλές, οι " Σημίτες " και οι " Σλάβοι " για παράδειγμα. Σύμφωνα με τους θεωρητικοί της Φυλής, αυτό δεν είναι θέμα γνώμης. Είναι ένα στερεό επιστημονικό γεγονός, ένα γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει.
Ο Χίτλερ πίστευε σε όλες αυτές τις ανοησίες, όπως πιστεύει ένας ευσεβής Εβραίος στις Γραφές. Ο Μουφτής ήταν σημίτης. Ούτε ένας από αυτούς τους όρθια πρίγκιπες της ερήμου που περιγράφεται στις ιστορίες του no. 1 Γερμανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, karl May (που έγραψε κυρίως για τους Αμερικανούς ινδούς αρχηγούς), αλλά ένας πανούργος, σίφτυ πολιτικός, που δεν ήταν πολύ Εντυπω."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον κ. Παπαδιά τρείς ήταν οι παράγοντες που προκάλεσαν την τραγωδία:
- Το πρώτο ήταν εκτίμηση της φωτιάς στο ξεκίνημά της όταν πίστεψαν ότι θα φύγει βόρεια προς Διόνυσο. Μάλλον δεν είχαν καλή μετεωρολογική ενημέρωση
- Η δεύτερη αιτία είναι όταν ξέρεις ότι υπάρχει τέτοια επικινδυνότητα δεν στέλνεις όλη τη δύναμη στην Κινέττα, κρατάς πίσω οχήματα και έχεις διασπορά μέσα στα δάση. Δεν έφτασε αυτοκίνητο τα πρώτα πεντάλεπτα. Τη φωτιά την αντιμετωπίζεις τα πρώτα πέντε λεπτά
- Το τρίτο ήταν ένας κακός συντονισμός από την αόρατη πολιτική προστασία και ανύπαρκτη. Απορώ πραγματικά τι ρόλο έχει αυτή η πολιτική όταν τόσος κόσμος κάηκε και κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Ο κ. Παπαδιάς, το σπίτι του οποίου κάηκε στο Μάτι, κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία ότι «δεν χτύπησε σειρήνα, δεν χτύπησε καμπάνα, δεν ακούστηκε μηχανή ανύπαρκτη δημοτική αρχή. Στοιβαχτήκαν όλοι στο κόκκινο λιμανάκι γιατί όλοι πίστεψαν ότι θα μπλοκάρουν τη φωτιά στις κατασκηνώσεις
Στο Μάτι εκείνη την ημέρα ήταν το πολύ 4 με 5.000 άτομα, καμία σχέση με τις 20.000 που λένε».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παλαιστίνια ποιήτρια Νταρίν Τατούρ καταδικάστηκε σε ΄5 μήνες φυλάκισης από ισραηλινό δικαστήριο για το ποίημά της «Αντιστάσου, λαέ μου, αντιστάσου τους» που είχε δημοσιεύσει στο φέησμπουκ. Έχει ήδη εκτίσει τους τρεις, μεσολάβησε κατ' οίκον περιορισμός και τώρα θα εκτίσει άλλους δύο. Η Τατούρ συνελήφθη στις 11/10/15, φυλακίστηκε και ανακρίθηκε επί τουλάχιστον τρεις μήνες από Ισραηλινούς στρατιωτικούς. Κάθε ανάκριση κρατούσε 5 - 6 ώρες. Το Γενάρη του 2016 αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη, φορώντας στον αστράγαλο «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», που μαρτυρούσε το γεωγραφικό στίγμα ώστε να εξασφαλιστεί ο περιορισμός της για έξι μήνες στο σπίτι του αδελφού της στο Τελ Αβίβ. Της απαγόρευσαν επίσης τη χρήση κινητού, διαδικτύου και τη δημοσιοποίηση κειμένων στο Ιντερνετ.
H διεθνής συλλογικότητα συγγραφέων PEN International δήλωσε στο τουίτερ: "Σήμερα ο PEN στέκεται στο πλευρό της Νταρίν Τατούρ, όπως κάναμε και τα τελευταία βασανιστικά χρόνια που πέρασε με φυλάκιση, δίκες και κατ' οίκο περιορισμό, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και ζητάμε να απελευθερωθεί. Προτάσσουμε τα ίδια τα λόγια της Νταρίν Τατούρ: "H ποίηση δεν είναι έγκλημα".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στο Μάτι | Μαρτυρία του τελευταίου που πέρασε από το οικόπεδο της φρίκης και βγήκε ζωντανός
https://www.youtube.com/watch?v=kTCPOVk50R0&feature=youtu.be
Πάρα πολύ σημαντική μαρτυρία, αποδομεί τα ψέμματα, ότι φταίγανε οι μάντρες (που φράζανε γκρεμούς και θα είχανε σκοτωθεί ακόμα περισσότεροι στους γκρεμούς) και ότι δεν είχε διόδους γιατί οι δίοδοι καίγονταν οι φωτιά είχε περικυκλώσει τα πάντα. Φταίει ότι κλείσανε τη Λ. Μαραθώνος. Και λέει ο άνθρωπος ότι το είναι στενά, ότι είναι παράνομα είναι όλα τρίχες, είναι ότι κλείσανε τη Λ. Μαραθώνος και εγκλωβίσανε τα αυτοκίνητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενταξει αχρειοτητες ,πολεμάνε την αριστερη κυβερνηση -ενω μονο επιτυχίες εχει ,παντου και οι ελπίδες στριμώχνονται για να φτασουν πρωτες στον λαο - και κινδυνεύουμε ολοι να παμε απο τον κομμουνισμο στην βάρβαροτητα του καπιταλισμου .
Θα γινει αντισταση βεβαια και σθεναρά κομμάτια της ριζοσπαστικής αριστερας θα αντισταθούν -οπως κανουν αοκνα εδω και τρια και ετη - ωστε να διασωθούν οι Παραδείσιες κομμουνες με το απαράμιλλο ηθος και την τιμη στην εργατικη ταξη .
(Ολοι απευθείας απόγονοι επαναστατών ειναι )
Και δεν ειναι πλακα ,υπαρχουν υποτιθεται,νοημονες που τα πιστεύουν ,αυτα .(με το ενα ποδι στην βαρκα του εναλλακτικού τσίρκου και με το αλλο στην βαρκα της κάλπης,γιατι τι θα απογίνουμε ακυβέρνητοι ,θα καιγόμαστε στις πυρκαγιές και θα ψαχνουμε αλλους λογους απο τους αληθινους ,χωρια που μπορει να πνίγονται ανθρωποι στην στεριά και να υπαρχουν ναυάγια επισης στην στεριά )
Δεν μπορουν να δουν το κοπρανο της εξουσιας ως ολότητα και θεωρουν οτι για να τους κυβερνούν χρειαζεται να ειναι μονιμα δουλοι και εξ αυτων οι κουτοπονηροτεροι να πλένουν τα βρακια της εξουσιας .
Καταπληκτική προοδος αλλα κυριως αντισταση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Xristoforos Triantafillos II
Αυτός ο καραγκιόζης που έχει αυτό ο σάιτ, στο παρελθόν με απειλούσε πως θα με καταγγείλει στην αντιτρομοκρατική γιατί είμαι Χεζμπολλάχ. Είναι ο ίδιος που ξημεροβραδιάζει σε δεξιώσεις της Σιωνιστικής Πρεσβείας.
Αυτός ο μισθοφόρος καραγκιόζης δημοσιογράφος, μέσα στο άγχος του για να προστατέψει ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, στοχοποιεί άσχετο κόσμο για να αποπροσανατολίσει και να βγάλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λάδι
Στέφανος Μυτηληναίος, η επιτομή της μπόχας!
https://www.tribune.gr/greece/news/article/491184/annita-panaretoy-den-eimai-i-annita-p-poy-egrapse-tin-epistoli.html



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018
Το MAS στη Βολιβία καθορίζει στρατηγική για την αντιμετώπιση της δεξιάς

Λα Πας, 24 Ιουλίου (Prensa Latina) - Ο Ντάβιντ Ράμος, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MAS ( Movimiento Al Socialismo /Κίνημα προς το Σοσιαλισμό) της Βολιβίας, ενημέρωσε σήμερα ότι το κόμμα καθορίζει τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση της επίθεσης της δεξιάς με ένα πρόγραμμα δουλειάς και χωρίς βία.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Έβο Μοράλες, τον Αντιπρόεδρο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα και άλλες Εκτελεστικές και Νομοθετικές αρχές, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί η επίθεση της αντιπολίτευσης με ιδεολογικές και προγραμματικές προτάσεις.
Ο Ράμος είπε ότι η στρατηγική του MAS δεν προβλέπει τη χρήση βίαιων πράξεων, όπως ισχυρίζεται η δεξιά, τονίζοντας ότι αποφασίσαμε να μην πάμε σε αντιπαράθεση  αλλά να δώσουμε πολιτική, ιδεολογική και προγραμματική απάντηση.
Ανέφερε επίσης ότι έχει οριστεί προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη για να καθοριστεί η συγκεκριμένη γραμμή της πρώτης πολιτικής δύναμης της χώρας.
Εξήγησε επίσης ότι ολοκληρώθηκε μια πρώτη φάση ανάλυσης και αξιολόγησης της εθνικής και διεθνούς κατάστασης και επανέλαβε ότι οι προτάσεις θα υιοθετηθούν χωρίς την πρόθεση να προκαλέσουν βία, αντιπαράθεση και χάος, πράγμα που " θέλει η δεξιά".
Το MAS είναι ένα αριστερό σοσιαλιστικό κόμμα της Βολιβίας που ιδρύθηκε το 1987 και στο οποίο ηγείται σήμερα ο Έβο Μοράλες, ο οποίος κάθε εβδομάδα συναντιέται με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται, κυρίως με την κρατική διακυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώτησα κάποτε μια πατσαβούρα ελληνίδα ανώτερη υπάλληλο του ΤΑΙΔΕΠ ,
γιατί το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να έχει στην ιδιοκτησία του τα αεροδρόμια μας , αλλά δικαιούται να τα πάρει τζάμπα το γ@μημένο γερμανικό κράτος , αυτή απάντησε οτι θα επενδύσουν σ αυτά και θα τα λειτουργήσουν κερδοφόρα ....
Είχε ακριβώς την ίδια γνώμη με τις πληρωμένες πατσαβούρες των ΜΜΕ...

Πού είναι όλα εκείνα τα «ρεπορτάζ» των ΜΜΕ για τα κακά δημόσια αεροδρόμια που «δεν είχαν ούτε χαρτί υγείας» και για το κακό κράτος που δεν αφήνει την αγία ιδιωτική πρωτοβουλία να πάει μπροστά και να... εκπολιτίσει τη χώρα ? Πού είναι όλοι αυτοί οι πληρωμένοι ευαγγελιστές της «ελεύθερης αγοράς» να κάνουν ρεπορτάζ, τώρα που η Fraport κάνει τσεκ ιν ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ και, επειδή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις πτήσεις της Ρόδου, τις στέλνει μέχρι και σε αεροδρόμια της Τουρκίας ???  Τα όσα διαδραματίζονται στο αεροδρόμιο Διαγόρας ξεπερνούν κάθε φαντασία...

https://www.write-in.gr/single-post/2018/07/31/%CE%A4%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A1%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-Fraport---%CE%91%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82

Το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου δια χειρός Fraport - Πρωτοφανής διασυρμός του τουρισμού της χώρας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Αιματηρές συγκρούσεις μετά τις εκλογές - Ο στρατός στους δρόμους της πρωτεύουσας
 Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 20:04
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν κατά πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Δευτέρας, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος του κόμματος της αντιπολίτευσης.
Δύο μέρες μετά τις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, τις πρώτες μετά την απομακρυνση με πραξικοπημα  του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε τον Νοέμβριο του 2017, στην οποία εξαναγκάστηκε έπειτα από 37 χρόνια στην εξουσία, σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο ηγέτης του οποίου κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για νοθεία στις εκλογές.
Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις και έπειτα ο στρατός κυνηγούσε το πλήθος στην πρωτεύουσα Χαράρε, χτυπώντας διαδηλωτές και δημοσιογράφους αδιακρίτως, τραυματίζοντας έναν δημοσιογράφο του BBC. Ο στρατός παρέταξε τεθωρακισμένα οχήματα και έκανε χρήση δακρυγόνων. Οι υποστηρικτές του MDC έκαιγαν λάστιχα στους δρόμους και πέταγαν πέτρες στην αστυνομία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζιγιαμπί Ζιγιαμπί δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι αναπτύχθηκε ο στρατός στους δρόμους της πρωτεύουσας για να αποκατασταθεί η «ειρήνη και η ηρεμία». Ο υπουργός τόνισε ότι δεν έχει γνώση κατά πόσον άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ένοπλες δυνάμεις.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς και στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε από στρατιώτες.
«Έχουμε πληροφορίες ότι έξι άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και δύο είναι νεκροί», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Τεντάι Μπιτί, στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Κινήματος για τη Δημοκρατική Αλλαγή (MDC).
Νωρίτερα σήμερα η εκλογική επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε ότι το Zanu-PF, το κυβερνών κόμμα από την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε το 1980, κέρδισε την πλειοψηφία σε κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές της Δευτέρας. Εντούτοις, ο νικητής των προεδρικών εκλογών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Ο ηγέτης του MDC Νέλσον Σαμίζα με ανάρτηση στo Twitter τόνισε ότι κέρδισε τη «λαϊκή ψήφο» στις εκλογές της Δευτέρας και απείλησε ότι δεν θα δεχτεί την νίκη του Zanu-PF.
Ο ηγέτης του Zanu-PF, ο 75χρονος νυν αρχηγός του κράτους Έμερσον Μνανγκάγκουα, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και για προτρέποντας σε υπομονή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσαν αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών και ανησυχίες για την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εκλογή προέδρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η νίκη είναι κοντά», είπε ο Άσαντ απευθυνόμενος στα στρατεύματά της Συριας
 Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 13:00
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε σημερινή του ανοικτή επιστολή με την οποία απευθύνεται στον συριακο αραβικο στρατό, υποστήριξε πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να κερδίσουν τον πόλεμο, έπειτα από μια σειρά νικών επί του πεδίου.
«Η νίκη μας είναι κοντά», γράφει με την ευκαιρία της 73ης επετείου από την ίδρυση του συριακού αραβικου στρατού.
Έχουν περάσει περισσότερα από επτά χρόνια από την έναρξη της σύγκρουσης και οι δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας  κατάφεραν να ανακαταλάβουν από τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων και τους τζιχαντοφασιστες ολόκληρες περιφέρειες. Πλέον, ελέγχουν σχεδόν τα δύο τρίτα της επικράτειας, περιλαμβανομένου μεγάλου μέρους των κύριων πόλεων, των οδικών αξόνων καθώς και πολλές μεθοριακές διαβάσεις.
Τα συριακά στρατεύματα υποστηρίζονται στρατιωτικά από τη Ρωσία και το Ιράν, καθώς και από τους μαχητές της λιβανικής Χεζμπολάχ και ιρακινούς, και ιρανούς πολιτοφύλακες.
Κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο έπειτα από βομβαρδισμούς, αλλά και συμφωνίες συνθηκολόγησης που επιβλήθηκαν στους ισλαμοφασιστες και επέφεραν την αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων ενοπλων αληταραδων με τους οικείους τους από τομείς που ανακατελήφθησαν από την Συριακη Δημοκρατια.
«Από τη Χομς και την Παλμύρα μέχρι το Χαλέπι, από την Καλαμούν και την Ντέιρ Εζόρ μέχρι την Ανατολική Γούτα και τη Δυτική Γούτα, άλλες πόλεις και άλλες εκστρατείες. Υποχρεώθηκαν τελικά να φύγουν --ταπεινωμένοι, υποχώρησαν-- αφού τους δώσατε μια πρόγευση της πικρής ήττας», αναφέρει ο Άσαντ σ' αυτή την επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία.
Οι συριακες δημοκρατικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή να ανακαταλάβουν το σύνολο των νότιων επαρχιών της Ντεράα και της Κουνέιτρα, που ελέγχονται σε ποσοστό άνω του 90% από την δημοκρατικη κυβέρνηση.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Άσαντ δήλωσε πως η νέα προτεραιότητα των δυνάμεων του είναι να ανακαταλάβουν την επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) που ελέγχεται από τους τζιχαντοφασιστες και μερικές ισλαμοφασιστικές παρατάξεις.
Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2011 από τον πολεμο των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρία μεσω των ισλαμοφασιστων τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Ο στρατός μπορεί ξανά να επεμβαινει για να αντιμετωπίζει «απειλές» για την εσωτερική ασφάλεια λεει η ακροδεξια κυβερνηση
 Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, 01:03
Τριάντα πέντε χρόνια μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, οι ένοπλες δυνάμεις εξουσιοδοτήθηκαν να επεμβαίνουν ξανά εάν θεωρείται πως είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίζονται απειλές για την εσωτερική ασφάλεια με ακροδεξιο κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Το μέτρο θα εμπλέξει τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής στην αντιμετώπιση «των παγκόσμιων απειλών του 21ου αιώνα», κρίνει ο αληταρας ακροδεξιός νεοφιλελε πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι: θα επιτρέψει στον στρατό να συμμετέχει σε επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών).
Στον στρατό θα ανατεθεί επίσης η φύλαξη εγκαταστάσεων στρατηγικής σημασίας, όπως πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, αλλά και να εγγυάται την ασφάλεια των συνόρων της χώρας.
Η φασιστικη μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση Μάκρι όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στην Αργεντινή, όπου 30.000 άνθρωποι «εξαφανίστηκαν» κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος της περιόδου 1976-1983.
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο ρόλος του στρατού της Αργεντινής είχε αποφασιστεί να περιοριστεί στην υπεράσπιση της χώρας στην περίπτωση που δεχόταν επίθεση από ξένο κράτος.
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον της φασιστικης μεταρρύθμισης του αληταρα Μάκρι την περασμένη εβδομάδα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποχωρεί και το ΚΚ Βελγίου από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Το ΚΚ Βελγίου ανακοίνωσε ότι στο πρόσφατο Συνέδριό του, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (83% των ψήφων) να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό κέντρο του οπορτουνισμού, το λεγόμενο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Πρόκειται για το τρίτο Κομμουνιστικό Κόμμα που αποχωρεί από το ΚΕΑ, μετά το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα το 2009 και το Γερμανικό ΚΚ το 2016 (είχε αποχωρήσει από παρατηρητής). Χρειάζεται να σημειωθεί ότι το ΚΚ Βελγίου (ονομαζόμενο μέχρι σήμερα ΚΚ Βαλονίας) ήταν ένα από τα ιδρυτικά κόμματα - μέλη του ΚΕΑ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τους λόγους της αποχώρησής του, το ΚΚ Βελγίου σημειώνει μεταξύ άλλων την εχθρότητα του ΚΕΑ στον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, καθώς και την «απαράδεκτη στάση των ηγετών του ΚΕΑ προς το ΝΑΤΟ, που μας έβαζαν σε αντίθεση με την απαίτησή μας για έξοδο από το ΝΑΤΟ πριν από τη διάλυσή του». Υπογραμμίζει επίσης ότι «το ίδιο ισχύει και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ηγέτη του Τσίπρα στην ελληνική κρίση, μια στάση που συνέβαλε στη δυσφήμιση της ριζοσπαστικής αριστεράς, με εξαίρεση τα Κομμουνιστικά Κόμματα που δεν ανήκουν στο ΚΕΑ».
Ακόμα υπενθυμίζει ότι από το ΚΚ Βελγίου καταβλήθηκε στο ΚΕΑ όλα αυτά τα χρόνια «ένα ποσό 30.000 ευρώ σε συνδρομές, που δεν έδωσε κανένα αποτέλεσμα». Επίσης, το ΚΚ Βελγίου καταγγέλλει ότι «στο κλείσιμο του εργοστασίου της "Caterpillar", το κόμμα μας αγνοήθηκε καθώς και άλλα κόμματα, ενώ ήμασταν οι πρώτοι που υπερασπιστήκαμε τους εργάτες ενάντια στην κατάσχεση!».
Αναφερόμενο στα ζητήματα λειτουργίας του ΚΕΑ, το ΚΚ Βελγίου σημειώνει: «Ο ομόφωνος χαρακτήρας των αποφάσεων του ΚΕΑ παγώνει και αποστειρώνει τη συζήτηση μετατρέποντάς την σε μια ελίτ και τεχνοκρατική λέσχη συζήτησης. Η αδυναμία να ληφθεί υπόψη η παρέμβασή μας τον Ιούλη του 2014 σχετικά με την ουκρανική κρίση, που καταγγέλλει ένα πραγματικό φασιστικό πραξικόπημα. Το γεγονός ότι το 2011, με την ευκαιρία της 90ής επετείου του κόμματός μας, "η παρέμβαση του ΚΕΑ" περιοριζόταν στη διεξαγωγή διάσκεψης στις Βρυξέλλες, όπου η ηγεσία του κόμματός μας δεν ήταν επίσημα προσκεκλημένη και όπου η ιστορία του δεν αναφέρθηκε καν».
Καταλήγοντας, το ΚΚ Βελγίου σημειώνει: «Θεωρούμε ότι το ΚΕΑ είναι στην πολιτική ό,τι είναι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) για τον συνδικαλισμό, δηλαδή οργανώσεις που δημιουργήθηκαν και επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία από την ίδρυσή της παραμένει μια καπιταλιστική οργάνωση, που είναι αδύνατο να μεταρρυθμιστεί "από τα μέσα", στο εσωτερικό της.
Η "κοινωνική Ευρώπη", η οποία θα ήταν το αποτέλεσμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, είναι μια αυταπάτη για τους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι η ιδιότητα του μέλους του κόμματός μας στο ΚΕΑ επιβλήθηκε το 2005, από μια μειοψηφία μελών η οποία έγινε σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον από απόφαση Συνεδρίου. Η πλειοψηφία των μελών του κόμματος σημείωσε ότι η υπέρ του ΚΕΑ μειοψηφία είχε οδηγήσει το κίνημά μας στο ρεφορμισμό σε βάρος της επαναστατικής ουσίας του.
Η πρόσφατη επίσκεψη του εκπροσώπου του "Die Linke" (Αριστερά) Ντίτμαρ Μπαρτς (του οποίου στέλεχος είναι ο Γκέγκορ Γκίζι και πρόεδρος του ΚΕΑ) σε έναν από τους ισραηλινούς οικισμούς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου φύτεψε δέντρα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη σιωνιστική οργάνωση JNF (Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο), γνωστή για τις ευθύνες της στην πολιτική της εθνοκάθαρσης κατά των Παλαιστινίων, ενισχύει την απόφασή μας», τονίζει το ΚΚ Βελγίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστροφή με τα πόδια με το τέλος της θητείας του... για 220 χιλιόμετρα
"Είμαι ο Muthanna Kosa κι αφιερώνω αυτή την πράξη μου στον Bashar Al Assad κι όλα τα θύματα -πολίτες και στρατιώτες- που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα.
Μπροστά στις...
νίκες του Συριακού στρατού και προς τιμή την Ημέρας του Στρατού της Συρίας θα βαδίσω 220 χιλιόμετρα μέχρι την πόλη μου την Χομς.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στους συμπολεμιστές μου που έφυγαν στις μάχες, ευγνωμοσύνης στο λαό και τους Ρώσους στρατιώτες που συμπαρατάχτηκαν με την Συρία σ' αυτό τον πόλεμο"
-  Υποκλινόμαστε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



73η επέτειος ίδρυσης του Συριακού στρατού!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αντιπρόεδρος της Συρίας εγκαινίασε την 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Δαμασκό...
Η Dr. Najah Al-Attar, Αντιπρόεδρος της Συρίας, άνοιξε την 30η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Δαμασκό...
Στον 8ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης η Συρία φυλάει Θερμοπύλες Ανθρωπισμού και Πολιτισμού...


6 σχόλια:

e-h είπε...


[Γάζα] Αυτόχθονας πρεσβύτερος μεταξύ εκείνων που τραυματίστηκαν και φυλακίστηκαν στην πειρατεία από το Ισραήλ
BC Ιθαγενής πρεσβύτερος μεταξύ εκείνων που τραυματίστηκαν και φυλακίστηκαν σε παράνομη σύλληψη του Al Awda από το Ισραήλ
Ένας άλλος καναδός πλοίαρχος ιστιοπλοΐας Ελευθερία , φθάνουν σύντομα
Μετά την παράνομη επίθεση στο κινητό σκάφος Freedom Flotilla Al Awda (Η επιστροφή) την Κυριακή 29 Ιουλίου, οι περισσότεροι από το πλήρωμα και οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να βρίσκονται σε παράνομη κράτηση στη φυλακή Givon στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου έθνους πρεσβύτερου Larry Commodore από κοντά στο Chilliwack BC UPDATE: μόλις μάθαμε από τη νομική μας υποστήριξη ομάδα που ο Λάρυ πρόκειται να εμφανιστεί στο ισραηλινό δικαστήριο αύριο, 1 Αυγούστου.
Αν και οι Ισραηλινοί Δυνάμεις Επιθεσης (IOF) (ετσι ονομαζεται ο στρατος του ισραηλ) ισχυρίζονται ότι η σύλληψη του σκάφους μας έγινε «χωρίς έκτακτο περιστατικό», ο μάρτυρας Zohar Chamberlain Regev αναφέρει ότι κατά την επιβίβαση: «Οι άνθρωποι επί του σκάφους δοκίμασαν και χτυπήθηκαν από με μάσκες στρατιώτες IOF.Δεν είχαμε τα διαβατήρια ή τα υπάρχοντά μας πριν βγούμε από τη βάρκα. Μην πιστεύετε ότι υπάρχουν αναφορές για ειρηνική παρακολούθηση. " Εξακολουθούμε ακόμη να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία τους καθώς εμφανίζονται περισσότερες αναφορές για τη βία πουασκούν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην επίθεση και τη σύλληψη του σκάφους μας. Μια στρατιωτική επίθεση σε ένα πολιτικό σκάφος είναι μια βίαιη πράξη και μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Συλλαμβάνοντας 22 άτομα από διεθνή ύδατα σε χώρα που δεν αποτελεί προορισμό τους αποτελεί πράξη απαγωγής, η οποία είναι επίσης παράνομη σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας. Συνεχίζουμε να ζητάμε ότι το σκάφος μας και τα ιατρικά εφόδια επί του σκάφους φτάνουν στους νόμιμους αποδέκτες τους, την παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών στη Γάζα.
Από τη στιγμή που χάσαμε την επαφή περίπου την τοπική ώρα 13:15 την Κυριακή, γνωρίζουμε ότι ο IOF εχει αποκλείσει όλα τα σήματα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών τηλεφώνων. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για αυτή την παραβίαση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να αναφέρουν ελεύθερα και εξακολουθούμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ικανότητά τους να διατηρούν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό και τα μέσα αποθήκευσης τους. Όπως ο Αυστραλός δημοσιογράφος Chris Graham, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται σε κράτηση, παρατηρήθηκε λίγες μέρες πριν από την επίθεση. «Τα κακά πράγματα συμβαίνουν όταν οι καλοί άνθρωποι μένουν σιωπηλοί, όπως και τα ιστορικά αρχεία. Αλλά φρικτά πράγματα συμβαίνουν όταν τα ΜΜΕ εμποδίζονται από τον έλεγχο των πράξεων ενός κράτους ».

e-h είπε...

Δυο συμμετέχοντες στο Στολο Ελευθερίας που είναι Ισραηλινοί πολίτες έχουν κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να εισέλθουν στη Γάζα για συνωμοσία για να διαπράξουν έγκλημα και απελευθερώθηκαν με εγγύηση χθες το βράδυ. Ένας από αυτούς, ο αρχηγός του σκάφους Zohar Chamberlain Regev, αναφέρει ότι είδαν αίμα στην αποβάθρα όταν οι τελευταίοι συμμετέχοντες απομακρύνθηκαν από το πλοίο.
Σε σύγκριση με τις βιαιοπραγίες που απευθύνονται συνήθως σε Παλαιστίνιους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των αλιέων από τη Γάζα και τη βίαιη κατάληψη παλαιστινιακών αλιευτικών σκαφών, η χθεσινή κατάσχεση και απαγωγή ίσως να μην είναι τα σοβαρότερα από τα εγκλήματα του Ισραήλ. Αυτό που έχουν αυτές οι βίαιες πράξεις είναι ότι δεν υπάρχει υποχρέωση λογοδοσίας που ζητούν άλλες κυβερνήσεις και το Ισραήλ εξακολουθεί να απολαμβάνει απόλυτη ατιμωρησία.
Καλούμε τις εθνικές κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τους διεθνείς οργανισμούς να ζητήσουν από τις ισραηλινές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως το σκάφος μας ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες για το Al Awda και το ίδιο το αλιευτικό σκάφος στους νόμιμους αποδέκτες της Γάζας. Λεπτομερείς προδιαγραφές του ακριβούς φορτίου που διαθέτουμε είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε απάντηση στην ανοικτή επιστολή προς τον Καναδά Υπουργό Εξωτερικών Chrystia Freeland και μέσω της σιωπής του, ο Καναδάς εξακολουθεί να συνεργάζεται με τα ισραηλινά εγκλήματα.
Η σύλληψη από το Ισραήλ του κυριότερου σκάφους σε αυτό το όπλο που συνδέεται με τη Γάζα μπορεί να φαίνεται σαν ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα σε ορισμένους, αλλά αυτό δεν το καθιστά λιγότερο βίαιο ούτε λιγότερο παράνομο. Το δεύτερο σκάφος μας το πλοίο, το ιστιοφόρο σκάφος Freedom η οποία κυβερνάται από τον καναδό John Turnbull , θα ακολουθήσει το Al Awda μέσα σε μια μέρα ή δύο. Ο στόλος της ελευθερίας θα συνεχιστεί μέχρις ότου τελειώσει ο αποκλεισμός και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θα ανακτήσουν την πλήρη ελευθερία κινήσεων τους.
Λεπτομέρειες σχετικά με τους κρατούμενους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων βίντεο και των προσωπικών δηλώσεών τους, μπορούν να βρεθούν στη σελίδα https://jfp.freedomflotilla.org/ και στον ιστότοπο του Facebook https://www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/.
Προσπαθήστε να υποστηρίξετε όσους βρίσκονται σε κράτηση: https://jfp.freedomflotilla.org/news/sos-just-future-for-palestine και παρακαλώ μοιραστείτε ευρέως!

e-h είπε...


Η δικαιοσύνη απαιτεί λογοδοσία: BDS!
Εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική λογοδοσία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, θα συνεχίσει τη βίαιη πολιορκία του στη Γάζα και τη σφαγή των Παλαιστινίων εκεί. Θα συνεχίσει να κλιμακώνει την εθνοκάθαρση των ιθαγενών παλαιστινιακών κοινοτήτων στην Ιερουσαλήμ, την κοιλάδα του Ιορδάνη και το Νακάμπ (Negev). Θα συνεχίσει να κατοχυρώνει το βάναυσο καθεστώς φυλετικών διακρίσεων με τους νόμους του απαρτχάιντ.
Περισσότερο από ποτέ, ήρθε η ώρα να προχωρησει το κίνημά μας για τα Παλαιστινιακά δικαιώματα στο επόμενο επίπεδο και να καταστήσουμε το Ισραήλ υπεύθυνο για όλα τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων.
Συμβάλλετε στο πιο αποτελεσματικό κίνημα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα.
Παρακαλώ δωρίστε στο μέσο.
Μετά από χρόνια σκληρής, στοχαστικής και στρατηγικής εκστρατείας BDS, η υποστήριξη για συγκεκριμένα μέτρα λογοδοσίας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει ελπίδα και μας καθησυχάζει ότι ο λαός μας που αντιμετωπίζει το μαζικό πολεμικό μηχανισμο του Ισραήλ και όχι λιγότερο τρομακτικό μηχανισμό προπαγάνδας δεν είναι μόνοι.

Για μια καταπιεσμένη κοινότητα, το μόνο πράγμα χειρότερο από την καταπίεση είναι η καταπίεση μεμονωμένα.
Ο τερματισμός του στρατιωτικού εμπορίου και της κοινής στρατιωτικής έρευνας με το Ισραήλ, όπως έγινε με τη Νότια Αφρική για το απαρτχάιντ, είναι κρίσιμο για να καταβάλει το πραγματικό τίμημα το καθεστώς του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ και στρατιωτικής κατοχής. Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε στρατιωτικό εμπάργκο στο Ισραήλ. Έτσι έχουν παρει αποφαση τα δημοτικά συμβούλια σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Φλωρεντία, τη Μπολόνια και το Τορίνο.
Υποστηρίξτε τις προσπάθειές μας να καταστεί πραγματικότητα ένα στρατιωτικό εμπάργκο του Ισραήλ.
Η λογοδοσία αναλαμβάνει διάφορες μορφές. Οι καλλιτέχνες που ακυρώνουν συναυλίες στο Τελ Αβίβ ή αρνούνται να παίξουν εκεί στην πρώτη θέση αυξάνουν το κοστος για το ισραηλινό απαρτχάιντ.

e-h είπε...

Οι εκκλησίες που εκποιούνται από εταιρείες που εμπλέκονται σε ισραηλινούς οικισμούς και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου αυξάνουν το τίμημα για το ισραηλινό απαρτχάιντ.
Τα κράτη και οι διακρατικές οντότητες , όπως η Σουηδία, η Ιρλανδία, οι Κάτω Χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλουν σημαντικά στη λογοδοσία, υποστηρίζοντας με συνέπεια το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και προστατεύοντας το δικαίωμά μας να διεξάγουμε εκστρατείες BDS για την επιδίωξη των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Καθώς το Ισραήλ γίνεται μοντέλο της διεθνούς ακροδεξιάς, υπό την ηγεσία της διοίκησης του Trump και υποστηριζόμενης από φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη, αυτή είναι η στιγμή να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μεταξύ του αγώνα μας για απελευθέρωση και άλλων αγώνων δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο.

Μαζί όλοι είμαστε ισχυροί και μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τα συλλογικά όνειρά μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.
Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να φτάσουμε εκεί.

Αλληλεγγύη,
Alys και Pedro
Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC)
Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (BNC) είναι ο μεγαλύτερος συνασπισμός στην παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών. Οδηγεί και υποστηρίζει το παγκόσμιο κίνημα για μποϊκοτάζ, εκβιασμούς και κυρώσεις για τα παλαιστινιακά δικαιώματα.


e-h είπε...




Το νέο συνταγματικό σχέδιο ανοίγει τον δρόμο για τον γάμο του ίδιου φύλου
Το κοινοβούλιο της Κούβας ενέκρινε ομόφωνα ένα νέο σχέδιο συντάγματος το οποίο θα επικαιροποιήσει το ισχύον κείμενο, που εγκρίθηκε το 1976 και τροποποιήθηκε το 1992 και το 2002.
Το νέο σύνταγμα εισάγει αλλαγές που επιδιώκουν να διατηρήσουν τον σοσιαλιστικό και επαναστατικό χαρακτήρα του κουβανικού κράτους με έμφαση στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και των κοινωνικών πολιτικών που θα ωφελήσουν ολόκληρο τον πληθυσμό και τις μειονότητες της Κούβας στη χώρα. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων και των ενισχυτικών δικαιωμάτων LGBT.
Το σχέδιο εγγράφου βγαίνει για δημόσια διαβούλευση μεταξύ 13 Αυγούστου - 15 Νοεμβρίου. Οι προτεινόμενες αλλαγές θα αναλυθούν και θα ενσωματωθούν σε ένα αναθεωρημένο σχέδιο το οποίο θα υποβληθεί για δημόσιο δημοψήφισμα στις αρχές του 2019.



Ο κατασκευαστής μπαταριών της Tesla αναστέλλει τον προμηθευτή κοβαλτίου εν μέσω ανησυχιών για κυρώσεις
Η Panasonic ανέστειλε πρόσφατα τις σχέσεις της με τον καναδικό προμηθευτή της συσκευασίας, αποδεικνύοντας ότι ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ είναι ζωντανός και καλά. Το colbalt Panasonic χρησιμοποιεί για να κάνει τις μπαταρίες του Tesla εξορύσσεται στην Κούβα από την καναδική εταιρεία Sherritt International Corp (S.TO).
Αφού ζήτησε τη συμβουλή του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α. σχετικά με την ερμηνεία του όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης στις εισαγωγές από την Κούβα, η Panasonic αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εξόρυξη Sherritt.



Προς την παιδεία 300.000 περισσότερων Αϊτινών
Από το 1999, η Κούβα έχει διατηρήσει μια ταξιαρχία των δασκάλων στην Αϊτή, η οποία συνέβαλε στην αλφαβητισμό περισσότερων από 400.000 Αϊτινών χρησιμοποιώντας την κουβανική μέθοδο «Yo Sí Puedo» (Ναι, μπορώ να το κάνω).
Μεταξύ 2002 και 2016, το «Yo Sí Puedo» έχει χρησιμοποιηθεί για να διδάξει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν.
Ο Francisco Cirilo, Συντονιστής της Ταξιαρχίας της Κούβας για την Αλφαβιτισμο στην Αϊτή, επιβεβαίωσε ότι "οι Κουβανοί συνεργάτες προετοιμάζονται ήδη για το επόμενο έτος με στόχο τον γραμματισμό 300.000 Αϊτών σε τρία στάδια τεσσάρων μηνών το καθένα".


e-h είπε...



Λατινική Αμερική ενάντια στο αποκλεισμο
Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας ενώθηκε με άλλες οργανώσεις αλληλεγγύης, κοινότητες και ομάδες μεταναστών της Λατινικής Αμερικής για να σχηματίσουν ένα μπλοκ της Λατινικής Αμερικής στην πορεια Μαζί εναντιον του Τραμπ που πραγματοποίησε με περισσότερους από 250.000 διαδηλωτες στο Λονδίνο.
Το προσωπικό της CSC, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές του έφεραν κουβανέζικες σημαίες και το πανο «Τραμπ κατω τα χερια από την Κουβα» και ζήτησαν τον τερματισμό του αμερικανικού αποκλεισμού, παραδίδοντας φυλλάδια σχετικά με τις επιθετικές πολιτικές "αλλαγής καθεστώτος" των Τράμπι στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική.
Λίγες μέρες νωρίτερα, η CSC διοργάνωσε από κοινού η Λατινική Αμερική εναντίον του Trump διαδηλωση στο Λονδίνο για να χτίσει την πορεία.