Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πεμπτη 2 Αυγουστου 2018



Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί αυτή η καταστολή της κυβέρνησης της Ονδούρας, πριν από 2 ημέρες, με δακρυγόνα και αληθινά πυρομαχικά εναντίον διαδηλωτών που απαιτούν έκπτωση στις τιμές των καυσίμων, δεν το βλέπετε σε κανένα τύπο που αναφέρει συνεχεια τη Νικαράγουα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο 3 χώρες στον κόσμο χωρίς κεντρική τράπεζα Rothschild...
ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΙΟΥΝΊΟΥ 2017
Η οικογένεια Rothschild εγκαθιδρύει αργά αλλά σίγουρα τις κεντρικές τράπεζές της σε όλες τις χώρες του κόσμου, δίνοντάς τους απίστευτο πλούτο και δύναμη. Κατά το έτος 2000 υπήρχαν επτά χώρες χωρίς Κεντρική Τράπεζα που κατείχε ή ελέγχθηκε από την Rothschild:
Αφγανιστάν Ιράκ Σουδάν Λιβύη Κούβα Βόρεια Κορέα Ιράν
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι χώρες, οι οποίες απαριθμούνται παραπάνω, ήταν και εξακολουθούν να υποβάλλονται σε επίθεση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι χώρες αυτές έχουν υποστεί επίθεση είναι, πρώτον, επειδή δεν διαθέτουν ιδιοκτησία του Rothschild Κεντρική Τράπεζα ακόμα. Το πρώτο βήμα για την ίδρυση μιας Κεντρικής Τράπεζας σε μια χώρα είναι να τους αναγκάσει να δεχτούν ένα εξωφρενικό δάνειο, το οποίο βάζει τη χώρα σε χρέη της Κεντρικής Τράπεζας και υπό τον έλεγχο των Ρότσιλντ. Εάν η χώρα δεχτεί το δάνειο, ο ηγέτης αυτής της συγκεκριμένης χώρας θα δολοφονηθεί και ένας ηγέτης ευθυγραμμισμένος με τον Rothschild θα τεθεί στη θέση και εάν η δολοφονία δεν λειτουργήσει, η χώρα θα εισβάλει και θα έχει μια Κεντρική Τράπεζα ισχύουν όλα κάτω από το όνομα της τρομοκρατίας.
Κεντρικές τράπεζες που ανήκουν ή ελέγχονται από την Rothschild
Οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν παράνομα ιδιωτικές τράπεζες που ανήκουν στην τραπεζική οικογένεια Rothschild. Η οικογένεια παρέμεινε εδώ και πάνω από 230 χρόνια και έσπασε σε κάθε χώρα του πλανήτη, απειλούσε όλους τους ηγέτες των ηγετών και τις κυβερνήσεις και τα γραφεία τους με φυσικό και οικονομικό θάνατο και καταστροφή και στη συνέχεια έθεσε τους δικούς τους ανθρώπους σε αυτές τις κεντρικές τράπεζες να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε το τσέπη της κάθε χώρας. Ακόμη χειρότερα, οι Ρότσιλντ ελέγχουν επίσης τις μηχανορραφίες κάθε κυβέρνησης σε μακροοικονομικό επίπεδο, δεν ασχολούνται με τις καθημερινές αντιξοότητες της ατομικής προσωπικής ζωής μας. Εκτός από όταν πάμε πάρα πολύ μακριά από τη γραμμή. Οι μόνες χώρες που εγκαταλείφθηκαν το 2003 χωρίς κεντρική τράπεζα που ανήκει ή ελέγχεται από την οικογένεια Rothschild ήταν:
Σουδάν Λιβύη Κούβα Βόρεια Κορέα Ιράν
Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια εσωτερική δουλειά για να εισβάλει το Αφγανιστάν και το Ιράκ για να ιδρύσει στη συνέχεια μια Κεντρική Τράπεζα στις χώρες αυτές. Οι μόνο χώρες που έμειναν το 2011 χωρίς κεντρική τράπεζα που ανήκει ή ελέγχεται από την οικογένεια Rothschild είναι:
Κούβα Βόρεια Κορέα Ιράν
Μετά τις προκλητικές διαμαρτυρίες και τις ταραχές στις αραβικές χώρες, ο Ρότσιλντ τελικά άνοιξε το δρόμο για την ίδρυση των Κεντρικών Τραπεζών και να απαλλαγεί από πολλούς ηγέτες, οι οποίοι τους έβαλαν σε περισσότερη δύναμη.
Το FED και το IRS
Ουσιαστικά άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι μια ιδιωτική εταιρεία, τοποθετώντας στο δικό της κομμάτι γη, που είναι αντίθετη με τους αμερικανικούς νόμους.
Αυτή η ιδιωτική εταιρεία (ελεγχόμενη από τους Rothschilds, Rockefellers και Morgans) εκτυπώνει τα χρήματα ΓΙΑ την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία τους πληρώνει το ενδιαφέρον για το "χάρισμα". Αυτό σημαίνει ότι αν επαναφέρουμε το χρέος του έθνους σήμερα και θα αρχίσουμε να εκτυπώνουμε χρήματα, θα είναι χρέος προς το FED από το πρώτο δολάριο που δανείστηκε στην κυβέρνησή μας. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στις ΗΠΑ δεν έχουν καμιά ένδειξη ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εισοδήματος (IRS) είναι ξένη υπηρεσία. Για να είμαστε ακριβέστεροι, το IRS είναι μια ξένη ιδιωτική εταιρεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και είναι ο ιδιωτικός «στρατός» της Federal Reserve (Fed). Ο κύριος στόχος του είναι να εξασφαλίσει ότι ο αμερικανικός λαός θα πληρώσει το φόρο και θα είναι καλοί δούλοι. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα εδώ.
Rothschilds θέλουν τράπεζες του Ιράν
Θα μπορούσε να αποκτήσει τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ( CBI ) έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους στόχος του Ιράν είναι οι Δυτικές και Ισραηλινές εξουσίες; Καθώς δημιουργούνται εντάσεις για έναν αδιανόητο πόλεμο με το Ιράν, αξίζει να εξεταστεί το τραπεζικό σύστημα του Ιράν σε σύγκριση με τους αμερικανούς, βρετανούς και ισραηλινούς ομολόγους του. Κάποιοι ερευνητές επισημαίνουν ότι το Ιράν είναι μία από τις τρεις μόνο χώρες που έχουν απομείνει στον κόσμο, των οποίων η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχεται από τον Rothschild. Πριν από τις 9-11 αναφέρθηκαν επτά: Αφγανιστάν, Ιράκ, Σουδάν, Λιβύη, Κούβα, Βόρεια Κορέα και Ιράν. Μέχρι το 2003, ωστόσο, το Αφγανιστάν και το Ιράκ καταπίνονται από το χταπόδι Rothschild και μέχρι το 2011 το Σουδάν και η Λιβύη είχαν επίσης φύγει. Στη Λιβύη, μια τράπεζα Rothschild ιδρύθηκε στη Βεγγάζη, ενώ η χώρα ήταν ακόμα σε πόλεμο.
Το Ισλάμ απαγορεύει τη χρέωση ενδιαφέροντος, ένα σημαντικό πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα Rothschild. Μέχρι πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια, το χρέος ενδιαφέροντος απαγορεύτηκε επίσης στον χριστιανικό κόσμο και μάλιστα τιμωρήθηκε με θάνατο. Θεωρήθηκε εκμετάλλευση και υποδούλωση. Από τότε που οι Ρότσιλντ ανέλαβαν την Τράπεζα της Αγγλίας γύρω στο 1815, επέκτειναν τον τραπεζικό τους έλεγχο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η μέθοδος τους ήταν να αποκτήσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς της χώρας να δέχονται τεράστια δάνεια, τα οποία δεν μπορούν ποτέ να επιστρέψουν και έτσι να χρεωθούν στις τραπεζικές δυνάμεις του Rothschild. Αν ένας ηγέτης αρνείται να δεχτεί το δάνειο, πολλές φορές είτε αφαιρείται είτε δολοφονείται. Και αν αυτό αποτύχει, μπορούν να ακολουθήσουν εισβολές και εδραιώνεται μια τράπεζα που βασίζεται στην τοκογλυφία του Rothschild.
Οι Rothschilds ασκούν ισχυρή επιρροή στις μεγαλύτερες εταιρείες ειδήσεων στον κόσμο. Με επανάληψη, οι μάζες είναι εξαπατημένοι να πιστεύουν ιστορίες φρίκης για τους κακούς κακοποιούς. Οι Rothschilds ελέγχουν την Τράπεζα της Αγγλίας, την Federal Reserve, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Επίσης κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού στον κόσμο, καθώς και το Χρυσό Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο καθορίζει την τιμή του χρυσού κάθε μέρα. Λέγεται ότι η οικογένεια κατέχει πάνω από το ήμισυ του πλούτου του πλανήτη - εκτιμάται από την Credit Suisse ότι είναι 231 τρισεκατομμύρια δολάρια - και ελέγχεται από την επικεφαλής της οικογένειας Evelyn Rothschild.
Οι αντικειμενικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το Ιράν δεν είναι δαιμονοποιημένο επειδή είναι πυρηνική απειλή, όπως και οι Ταλιμπάν, ο Σαντάμ Χουσεΐν του Ιράκ και ο Muammar Qadaffi της Λιβύης δεν αποτελούν απειλή. Τι τότε είναι ο πραγματικός λόγος; Είναι τα τρισεκατομμύρια που πρέπει να γίνουν στα κέρδη του πετρελαίου, ή τα τρισεκατομμύρια σε πολεμικά κέρδη; Είναι να χρεοκοπήσει η αμερικανική οικονομία, ή μήπως πρόκειται να ξεκινήσει ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος; Είναι να καταστρέψει τους εχθρούς του Ισραήλ ή να καταστρέψει την ιρανική κεντρική τράπεζα, ώστε να μην αφεθεί κανείς να αψηφήσει τη ρακέτα των χρημάτων του Rothschild; Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από αυτούς τους λόγους ή, χειρότερα - ίσως να είναι όλα αυτά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία - Η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής για την απαγόρευση των τραπεζών της Rothschild
ΤΡΊΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016
Η Βολιβία έχει γίνει η τελευταία χώρα για να κλωτσήσει τις τράπεζες Rothschild από τη χώρα τους, με τον Πρόεδρο Evo Morales να ανακοινώνει ότι η Βολιβία δεν θα ανταποκρίνεται πλέον σε πίεση ή οικονομικό εκβιασμό από την αμερικανική κυβέρνηση ή από διεθνή τραπεζικά ιδρύματα ελεγχόμενα από το Rothschild.
Η Βολιβία έχει γίνει η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που μεγαλώνει με σοφία. Έχουν δουλέψει σκληρά για να κερδίσουν οικονομική ανεξαρτησία και τώρα βρίσκονται στη διαδικασία να κλωτσήσουν τις ελεγχόμενες από το Rothschild τράπεζες από τη χώρα τους.
Αληθινές αναφορές του ακτιβιστή :
Πριν ο Evo Morales ανέλαβε την προεδρία, η Βολιβία υποφέρει από τις συνέπειες της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που επέβαλε το ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα και εκμεταλλεύτηκε τους ανθρώπους και τους πόρους του. Ήταν επίσης το φτωχότερο έθνος της Νότιας Αμερικής. Αν και οι Βολιβιανοί, μέσα από έντονες εμφανίσεις λαϊκής αντίστασης σε μια περίοδο ετών, κατάφεραν να σταματήσουν μερικές από τις χειρότερες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης - και ιδιαίτερα την ιδιωτικοποίηση της υδροδότησης του έθνους, πολλά από τα δεσμά που επέβαλαν αυτά τα ιδρύματα που ελέγχονταν από τον Rothschild παρέμειναν.
Ο Μοράλες, ο οποίος έγινε ο 80ος πρόεδρος της Βολιβίας το 2006, ήταν ο πρώτος πρόεδρος που προέρχεται από τον πλειοψηφικό αυτόχθον πληθυσμό Αϊμάρα της Βολιβίας και από τότε επικεντρώθηκε στη μείωση της φτώχειας και την καταπολέμηση της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολυεθνικών εταιρειών στη Βολιβία. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Μοράλες, δημοκρατικός σοσιαλιστής, κατάφερε να μετατρέψει τη Βολιβία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη νοτιοαμερικανική οικονομία, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό και περικόπτοντας το κρατικό χρέος της που χρονολογεί.
Η νεοσύστατη οικονομική ανεξαρτησία της Βολιβίας εξουσιοδότησε τώρα τον Μοράλες να απορρίψει τους ίδιους ίδιους θεσμούς που κάποτε πέταξαν στη χώρα του. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο Μοράλες ανακοίνωσε ότι η Βολιβία δεν θα ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις ή τον εκβιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών, της Παγκόσμιας Τράπεζας ή του ΔΝΤ.
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Tarija στη Νότια Βολιβία, ο Morales είπε: «Προτού να αναλάβουμε πίστωση από το ΔΝΤ, αναγκάσαμε να παραιτηθούμε από ένα μέρος της χώρας μας, αλλά απελευθερώσαμε οικονομικά και πολιτικά και δεν εξαρτώνται πλέον από άλλες χώρες ή θεσμούς ». Ο Μοράλες εξήρε τα κοινωνικά κινήματα και την ενότητα του λαού για την ικανότητα της χώρας να αντιστέκεται και να απορρίπτει την ιδιωτικοποίηση και την ξένη επιρροή.
Ωστόσο, η Βολιβία έχει κάνει πολύ περισσότερα υπό την ηγεσία του Μοράλες από την απαγόρευση διεθνών τραπεζικών καρτέλ να λειτουργούν εντός των συνόρων της. Η Βολιβία ξεκίνησε πολλές πολυεθνικές εταιρείες από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του Μοράλες, συμπεριλαμβανομένων των McDonalds και Coca Cola, ενώ αρνήθηκε επίσης να συνεργαστεί με τον καταστροφικό πόλεμο των ΗΠΑ κατά των ναρκωτικών.
Επίσης, αφιερώνει το 14% του εθνικού της προϋπολογισμού στην εκπαίδευση, το δεύτερο μεγαλύτερο από κάθε χώρα στη Νότια Αμερική. Αντίθετα, μόνο το 1,7% του εθνικού προϋπολογισμού πηγαίνει στην εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Ο Μοράλες παρότρυνε επίσης τις ξένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να πληρώσουν ένα εκπληκτικό 82% των κερδών τους στη βολιβιανή κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση ποικίλων δημοφιλών κοινωνικών προγραμμάτων που ωφελούν τους φτωχούς. Η φτώχεια στη Βολιβία μειώθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα. Ο μετασχηματισμός της Βολιβίας υπό τον Μοράλες αποδεικνύει ότι κάθε έθνος, ανεξάρτητα από το πόσο φτωχό, μπορεί να εκτοξεύσει τα δεσμά που επιβάλλουν οι διεθνείς τραπεζίτες και να επιστρέψει την εξουσία στον λαό.
Αναφορά:
 Η Κεντρική Τράπεζα της Βολιβίας (BCB) ενημερώνει τους χρήστες των στατιστικών του εξωτερικού τομέα ότι τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών και της διεθνούς επενδυτικής θέσης, τα οποία καταρτίζονται με το μεθοδολογικό πλαίσιο του Εγχειριδίου VI για το Ισοζύγιο Πληρωμών και της Διεθνούς Επενδυτικής Θέσης, θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του BCB Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016. Την ημερομηνία αυτή, οι αρχές του BCB θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου που θα εξηγεί τις κυριότερες αλλαγές που θα προκύψουν από την εφαρμογή του εγχειριδίου VI. Το ενδιαφερόμενο κοινό καλείται να συμμετάσχει σε αυτή τη διάσκεψη στις 27 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. Η εφαρμογή αυτού του μεθοδολογικού πλαισίου επιτρέπει στη χώρα να συνεχίσει την ενίσχυση της διαδικασίας σύνταξης, διάδοσης και στατιστικής εναρμόνισης. Εξασφαλίζει επίσης υψηλά επίπεδα ποιότητας σε διεθνές επίπεδο κατά την κατάρτιση των εξωτερικών στατιστικών στοιχείων. La Paz,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: "Ένας πιτσιρικάς μου είπε: «Κάηκα γιατί δεν φορούσα μπλούζα». Δεν τους το είπε κάποιος ότι δεν βγαίνεις στη #φωτιά χωρίς μπλούζα"
Δηλαδή για αυτό κάηκαν; Επειδή βγήκαν χωρίς μπλούζα;
Αυτός είναι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Να τον χαίρεστε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε ΕΡΤ και θα πειστείτε ότι για την τραγωδία στο Μάτι έφταιγε η ανυπαρξία διόδων προς τη θάλασσα και η δόμηση μέσα στο δάσος. Καείτε λοιπόν άνθρωποι. Δε σας φταίει το κράτος. Αυτό είναι μόνο για να το πληρώνετε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέχνη παραπλάνησης : από τα καρβουνιασμένα πτώματα, το πάνε στα αυθαίρετα. Αισχροί οι τύποι. Χιτλερίσκοι.-



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ;
Γιατί δεν ανακοινώνουν τα ονόματα των νεκρών; Αφού λένε πως έχουν ταυτοποιηθεί 85 νεκροί, άρα είναι γνωστά τα ονόματά τους, όπως και του ενός που αγνοείται, τι τους εμποδίζει να ανακοινώσουν τα ονόματα;
Πότε άλλοτε πέρασαν τόσες πολλές μέρες μέχρι να γίνει γνωστό ποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια τραγωδία;
Προς τι αυτή η περιφρόνηση προς τους νεκρούς και η αντιμετώπισή τους σαν αριθμών;
Δεν ντρέπονται λίγο; Καμιά τσίπα; Ή μήπως αληθεύει ότι επιχειρούν αλχημείες για να καλύψουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων;
Για μια ακόμη φορά: Δεν ντρέπονται λίγο;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Θα μας ψηφίζουνε και θα τους γαμάμε".
Πρόκειται για φράση στελέχους της Χρυσής Αυγής, που αναφερόταν στους ψηφοφόρους της. Βγήκε στη δημοσιότητα με το άνοιγμα του κινητού του, στο πλαίσιο των ερευνών στη συνεχιζόμενη δίκη.
Ο ναζί (αυτός που η μάνα του σε άλλη συνομιλία τον χαρακτήριζε δολοφόνο) έλεγε πως οι ψηφοφόροι είναι μαζί τους όσο η συμμορία είναι δυνατή. Αν αποδυναμωθεί θα την κάνουν. Κατά συνέπεια, καμιά εκτίμηση.
Και βέβαια, οι ναζί είναι αυτοί που σιχαίνονται τους ψηφοφόρους τους περισσότερο απ' όσο εμείς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» διοργανώνει την ιστορική για την ελληνική Ρομά κοινότητα εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα της Ημέρας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ρομά, σήμερα, Πέμπτη 2 Αυγούστου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 9 το βράδυ.
Η Ημέρα Μνήμης τιμά τα θύματα του Αφανισμού (Porrajmos) των Τσιγγάνων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και καθιερώθηκε ως επίσημη ημέρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2015.
Υπολογίζεται ότι τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Ρομά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέρχονται στις 800.000 ψυχές.
Αφορμή για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά είναι η τελευταία εντολή εξολόθρευσής τους, που δόθηκε από τους γερμανούς ναζιστές στις 2 Αυγούστου 1944. Τη νύχτα της 2ας προς 3η Αυγούστου, 2.897 γυναίκες και παιδιά Ρομά εκτελέστηκαν στους θαλάμους αερίων του ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μία διαφορετική ματιά αλλά ενδιαφέρουσα μέσα από την προλεταριοποίηση και πιό κάτω ή δυνατόν του 95% του πληθυσμού του πλανήτη κυρίως των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο αποσταθεροποίησης του δικού τους συστήματος –



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απειλή του πατριωτικού, λαϊκού χώρου
31 Ιουλίου 2018
Αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα εχθρό των ελίτ, επειδή αντιτάσσεται στα δυσμενή αποτελέσματα της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης για την πλειοψηφία των ανθρώπων – τα οποία όμως ωφελούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις πολυεθνικές, τη λεηλασία των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, την υφαρπαγή πλούτου, τη μετατροπή των αδύναμων χωρών σε προτεκτοράτα, την αλλοίωση των εθνικών πληθυσμών με σκοπό τη μη συνεκτικότητα, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση τους κοκ.
.
Ανάλυση
Η συνεχεια στο
https://analyst.gr/2018/07/31/i-apili-tou-patriotikou-laikou-xorou/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και περί ενηλικίωσης ο λόγος, ο Γιώργος Σιάντος έγινε γραμματέας του ΚΚΕ το 1942 σε ηλικία 52 ετών και τον αποκαλούσαν "Γέρο". Τρία χρόνια αργότερα, στο 7ο Συνέδριο, ο μέσος όρος ηλικίας των συνέδρων ήταν τα 28 χρόνια. Τα 34 χρόνια ήταν ο μέσος όρος στη νέα Κ.Ε., ενώ ο γενικός γραμματέας Νίκος Ζαχαριάδης ήταν 42 ετών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της Ρένας Δούρου, του Ηλία Ψινάκη, των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.
Όπου να ΄ναι θα εμφανιστούν και οι "σιωπή τώρα, έχουμε νεκρούς", να καταγγείλουν τους συγγενείς των θυμάτων για τυμβωρυχία και λαϊκισμό.

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς
1/8/2018
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου που έπληξε την Ανατολική Αττική.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της ανατολικής αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσσα, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις συγγενείς δυο θυμάτων, οι οποίοι έχασαν τον σύζυγο, πατέρα και τη μητέρα τους.
Με τη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροή κακουργηματικής έκθεσης, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών και ότι αλλά αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο πλαίσιο του αγώνα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα διεξάγει ενάντια στην αυθαίρετη δόμηση και την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων, αναμένεται σήμερα η καταγγελία των συμφωνιών για παραχώρηση του Ελληνικού στον Λάτση για τη δημιουργία καζίνο και ξενοδοχείων, και της Ακαδημίας Πλάτωνος για την οικοδόμηση εμπορικού κέντρου.
Όπως είπε και ο πρόεδρος Μάο και γνωστοποίησε στον μόλις 44χρονο πρωθυπουργό ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ακόμη και η πιο μεγάλη πορεία ξεκινάει μ' ένα πρώτο βήμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αγώνας για να φύγει η κυβέρνηση των νατοϊκών μνημονιακών κοινωνικών δολοφόνων, είναι ένα μόνο επεισόδιο του συνολικότερου αγώνα ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και την υποταγή στο ΝΑΤΟ.
Δεν τελειώνει με την επικείμενη ανατροπή τους. Θα συνεχιστεί το ίδιο αδιάλλακτος και ενάντια σε μια νέα κυβέρνηση της Δεξιάς, όπως κάναμε και πριν το 2015.
Πρόκειται για λαϊκό παρατεταμένο πόλεμο που θα τον πάμε μέχρι τέλους.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριζαίος που θα έχει γράψει το πιο μισάνθρωπο στάτους-σχόλιο, θα βραβευτεί με τον τίτλο "Μολιέρος 2018".
Ο συναγωνισμός μεγάλος και οι διεκδικητές πολλοί.
Σχολιο.-  Και οι δήθεν αναρχομαλακες
Σχολιο.-  .....Αναρχοσυριζαίοι, Συριζαίοι, είναι το ίδιο πράγμα....Συριζαίοι
Σχολιο.- και ψευτοδικαιωματικοι δημοσιογράφοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το μόνο που θέλω είναι να πάω να πιάσω τα χέρια του κυρίου Φλώρου και να του τα φιλήσω, γιατί αν δεν ήταν αυτός ν ανοίξει την γκαραζόπορτα του οικοπέδου του και να μας οδηγήσει κι εμείς θα είχαμε πεθάνει. Αυτού που σήμερα κατηγορούν...
.... Μα αν δεν ήταν αυτό το σπίτι εκεί ξέρετε πόσοι θα είχαν πέσει στον γκρεμό; Γκρεμός και βράχια είναι εκεί όχι παραλία, κι ότι σκαλάκια έχουν γίνει σ όλην την περιοχή, εμείς οι κάτοικοι τα έχουμε φτιάξει..."
Ο τελευταίος άνθρωπος που πέρασε απ το οικόπεδο του κυρίου Φλώρου και όχι Φράγκου, όπως διακινείτε, αυτός που έσπασε το πόδι του προσπαθώντας να σώσει και το παιδί του, τα λέει. Και που μαζί με άλλους περίπου 40 σώθηκαν εξ αιτίας του.
Fake news κι αυτός;
Αλλά ξέχασα ο Φράγκος (που ούτε τον ξέρω ούτε μ ενδιαφέρει) φταίει που κάηκαν κι εγώ για το προσφυγικό...
https://www.youtube.com/watch?v=kTCPOVk50R0&feature=share




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγνωμη, αλλα νομιζω ξεφευγουμε από το θεμα. Δεν νομιζω ότι το προβλημα είναι αν ηταν μεγαλοι οι δρομοι στο Ματι για να χωρανε τα πυροσβεστικα, ουτε αν υπηρχαν αυθαιρετα, ουτε ότι δεν υπηρχε ρυμοτομια, ουτε ότι δεν υπηρχαν δρομακια προς τους γκρεμους που τις ονομαζουν παραλιες. Γιατι και αυτοι που καταφεραν να πανε στη θαλασσα, ειτε πνιγηκαν  γιατι δεν ηξεραν  μπανιο, ειτε πνιγηκαν από τους καπνους που απλωνονταν μεσα στη θαλασσα. Το Ματι, αυτό που το σωζει είναι ότι φυσαει από την θαλασσα δροσερος αερας. Όταν το 1996 φυσηξε αερας από το βουνο, ηταν καυτος λιβας που καιει τα σπαρτα. Χωρις φωτια. Πολλοι τοτε γεροι και αναπηροι πηγαν στο νοσοκομειο, και πολλοι από αυτους πεθαναν. Φανταστητε τωραπου υπηρχε και φωτια.
Το ζητημα είναι ότι δεν εγινε εκκενωση της περιοχης όταν επρεπε. Την τριτη μερα μετα τη φωτια, στην ΕΤ1  ρωτησαν οι δημοσιογραφοι τον αντιπεριφερειαρχη και τον δημαρχο Ραφηνας γιατι δεν εκκενωσαν την περιοχη, τους απαντησαν ότι δεν προλαβαν γιατι σε ένα τεταρτο από όταν η φωτια περασε τη Λεωφορο Μαραθωνος κατεκαψε τα παντα και εφτασε στη θαλασσα. Τους ρωτησαν γιατι οι παιδικες κατασκηνωσεις και το στρατιωτικο Κεντρο Αναψυχης ΚΑΑΥ ειχαν εκκενωθει 3 ωρες πριν, και απαντησαν ότι οι κατασκηνωσεις λειτουργουν  με δικους τους κανονισμους, και γεμισε το f/b με συγχαρητηρια στον Καμινη.  Και βγαινει την τεταρτη μερα ο προεδρος των πυροσβεστων και λεει ότι η πυροσβεστικη ειχε ειδοποιησει τις κατασκηνωσεις να κανουν εκκενωση, ουτε ο Καμινης ουτετο υπουργειο Αμυνας . Και την ιδια ειδοποιηση ειχαν κανει και στους Δημους και την Περιφερεια, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ !
Και αυτό λενε και οι ιδιοι οι διασωθεντες κατοικοι! Κανενας δεν τους ειδοποιησε, μονοι τους προσπαθουσαν να σωθουνε. Και όχι μονο αυτό. Όταν προσπαθουσαν να βγουνε στη Λ. Μαραθωνος, η αστυνομια τους γυρναγε πισω στο Ματι. Ρωτησαν οι ρεπορτερ, μηπως καιγοταν η Λ. Μαραθωνος, και ειπαν όχι, η φωτια ειχε περασει πλεον τη Μαραθωνος. Λες και ηθελαν να καψουν τον κοσμο.
Κατ τα αλλα, κακως η Λ. Μαραθωνος θεωρηται αντιπυρικη ζωνη. Η φωτια πανευκολα μπορει να την περασει με τα πανυψηλα δεντρα που εχει από τις δυο μεριες του δρομου. Το ότι η Δουρου ειχε αφησει τους πυροσβεστικου κρουνους να αχρηστευθουνε (ειχαν φτιαχτει το 2004 με τους Ολυμπιακους αγωνες, και όπως όλα τα εργα τοτε, αχρηστευθηκαν, παροτι το κοστος συντηρησης τους ηταν πολύ μικρο), λιγο ρολο παιζει, γιατι και να λειτουργουσαν, δεν θα εμποδιζαν την φωτια.
Εδώ δεν μιλαμε απλως για πολιτικες ευθυνες. Μιλαμε για ποινικες ευθυνες της Περιφερειας και των Δημαρχων, της κυβερνησης, και της ηγεσιας της αστυνομιας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



   Κι ενώ μετά από δέκα μέρες το μυαλό μας δεν φεύγει απ την φρίκη των καμμένων, φαντάσου τι ζουν όσοι το πέρασαν και βιώνουν και την απώλεια, η κυβερνησάρα βρήκε ότι για όλα φταίει ο γείτονας μας το πλάσαρε και ξεκινάει το γκρέμισμα, λέει. Του γείτονα, βέβαια, όχι όσων δεν μας συμφέρει. Και κατά προτίμησιν του γείτονα που δεν έχει τα λεφτά και την δύναμη να το παλέψει.
Και να σου και κάτι αναρχομπαναστατάκια, τα μπαστουνάκια της κυβερνησάρας, που κάνουν χαρές και πανηγύρια γιατί θα γκρεμίσει το σπίτι του γείτονα η κυβερνησάρα και άρα πατάσσει την επονείδιστη ιδιοκτησία κατά της οποίας παλεύουν μαζί.
Τα μισά από πλειστηριασμούς, κάποια καμμένα, θα γκρεμίσουμε και τα υπόλοιπα ως αυθαίρετα, το λύσαμε το θέμα!
Αρκεί τα δικά μας να μην πειράξουν και τα μιστά να πέφτουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα αποτελεί και σήμερα - πιο πολύ σήμερα - το φάρο των αγωνιζόμενων όλου του κόσμου. Όσοι από τους "άσπονδους" φίλους της προσχωρούν στο άχαρο στρατόπεδο αυτών που εδώ και έξι δεκαετίες προβλέπουν τον θάνατό της, ας ετοιμάζουν την αυτοκριτική τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

1 Αυγούστου 2018
Όταν η αλληλεγγύη μεταλλάσσεται σε μνημόσυνο
Με αφορμή την Συνέλευση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου

Η Κούβα αποτελεί και σήμερα - πιο πολύ σήμερα - το φάρο των αγωνιζόμενων όλου του κόσμου. Όσοι από τους "άσπονδους" φίλους της προσχωρούν στο άχαρο στρατόπεδο αυτών που εδώ και έξι δεκαετίες προβλέπουν τον θάνατό της, ας ετοιμάζουν την αυτοκριτική τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.
Πριν ένα μήνα και κάτι (21/6), έγινε  η εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης που γίνεται κάθε 2 χρόνια. Ως εκ τούτου, οι παρακάτω σκέψεις δεν είναι εν θερμώ. Μαζευτήκαμε γύρω στα 50 άτομα, σε γενικές γραμμές,  οι "συνήθεις ύποπτοι".
Ο Ελληνοκουβανικός είναι η αρχαιότερη οργάνωση αλληλεγγύης με την Κούβα στη χώρα μας και είναι φορτωμένος με μια βαριά ιστορία, πολύ βαρύτερη από την σημερινή πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική του εμβέλεια. Υπό αυτή την έννοια, αφορά όλους τους φίλους της Κούβας, άσχετα από το γεγονός ότι η σημερινή του διοίκηση φαίνεται να μην το αντιλαμβάνεται, ενδεχομένως και κάποιοι σε αυτήν να μην θέλουν να το αντιληφθούν.
Η εισήγηση του Δ.Σ  θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως μια ζυγισμένη και προσεκτική ανάλυση της κατάστασης στο νησί, τυπικά τοποθετημένη. Ωστόσο, πίσω από τα επίσημα κείμενα ήταν παραλυτικά διάχυτη  η γνωστή “ανησυχία” για το μέλλον της Κουβανικής Επανάστασης. Ακόμα και στην προφορική version της εισήγησης και των σχετικών με αυτήν διευκρινίσεων που δόθηκαν, τα νέα μέτρα χαρακτηρίζονταν ως “μέτρα καπιταλιστικού χαρακτήρα” και εκφράζoνταν η διαφωνία ότι “τα αναγκαία αυτά μέτρα προβάλλονται ως μοντέλο” και άλλα σχετικά. Στις ομιλίες τα πράγματα ήταν πιο ελεύθερα, πιο ακραία και ακόμα πιο παραλυτικά.
Παρ όλα αυτά, η ελεύθερη συζήτηση, ο προβληματισμός, ακόμα και η πολεμική, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το αντίθετο, η έλλειψη και η καταστολή αυτής της συζήτησης, έβλαψε πολύ.  Αν υποθέσουμε βέβαια ότι επρόκειτο για μια τέτοια συζήτηση.
Όμως, περί αυτού πρόκειται;
Στην πραγματικότητα, ο Ελληνοκουβανικός προσπαθεί να ισορροπήσει εδώ και πολύ καιρό, ανάμεσα στην αλληλεγγύη με την Κούβα και σε μια πολιτική θέση που θεωρεί ότι η ηγεσία της Κουβανικής Επανάστασης "κάνει την δική της περεστρόικα” και είναι ζήτημα χρόνου η πλήρης καταστροφή της.
Γι αυτό είναι εμφανής η απουσία στα κείμενα οποιασδήποτε αναφοράς στήριξης στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας. Το μόνιμο μοτό  είναι:  "Στηρίζουμε  τον λαό και την επανάσταση". Mάλλον το ΚΚ και η Επαναστατική κυβέρνηση δεν θεωρούνται πλέον ούτε λαός, ούτε επανάσταση.
Προφανώς και λογικά, οι οπαδοί αυτής της άποψης δεν βλέπουν κανένα λόγο να συνεχίσει να υπάρχει Ελληνοκουβανικός στο μέλλον. Και φυσικά δεν βλέπουν κανένα λόγο για την παραπέρα οργανωτική του ανάπτυξη.  Τους αρκεί ένα ιδεολογικό φόρουμ που θα ανησυχεί οργανωμένα και θα περιμένει τον (υποτιθέμενο) τυπικό θάνατο της επανάστασης περιορίζοντας τη δράση του σε ιστορικά μνημόσυνα.
Η αντίληψη αυτή κυριαρχεί και στη δράση του Συνδέσμου, παρ ότι θεωρητικά, η αλληλεγγύη  δεν έχει να κάνει με τις ιδεολογικές ανησυχίες ή προτιμήσεις του καθένα. Ιστορικά έχει εκφραστεί αλληλεγγύη σε διάφορες χώρες που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού και κανένας ποτέ δεν έθεσε ως προαπαιτούμενο την ιδεολογική συμφωνία με την κυβέρνησή τους. Τώρα γιατί η Κούβα πρέπει να πληρώσει (και αυτό) το "προνόμιο", είναι μία άλλη συζήτηση.

Προσωπικά συμμετέχω σταθερά στις μπριγάδες. Όπως είπα και στη συνέλευση, παραμονές της διεθνούς μπριγάδας του Οκτώβρη του 2017 (για τον Τσε), πήγα στα γραφεία μετά από ένα δημόσιο κάλεσμα στον ιστότοπο του Συνδέσμου, για να πάρω μέρος σε μια συζήτηση προετοιμασίας αυτών που θα πήγαιναν στην μπριγάδα. Ήρθε και μια ακόμα συναγωνίστρια, που είχε κλείσει και αυτή για να έρθει στην μπριγάδα.
Προς μεγάλη μου έκπληξή, μας ζητήθηκε ευγενικά να αποχωρήσουμε, γιατί η συζήτηση αφορούσε μόνο αυτούς που ήταν στη “λίστα”  του Συνδέσμου.
Παρ ότι, η κ. Δέσποινα Μάρκου, ΓΓ του Συνδέσμου, δήλωσε στη συνέλευση ότι ήταν“τεχνικό το ζήτημα” και ταυτόχρονα ότι “εμείς δεν ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για συμμετοχή στην μπριγάδα”, ωστόσο παρέλειψε να τοποθετηθεί για το γεγονός ότι αυτό συνεχίστηκε και στην Κούβα.
Στην μπριγάδα του Οκτώβρη 2017, ο Ελληνοκουβανικός είχε την δική του χωριστή αντιπροσωπεία (αυτή ήταν η λίστα) και έτσι η χώρα μας έγινε η μοναδική χώρα που είχε δύο αντιπροσωπείες !
Στις μπριγάδες συμμετέχουν μέλη διαφόρων οργανώσεων αλλά και ανένταχτοι, όμως η κάθε χώρα, σύμφωνα με την πρακτική  του οργανισμού που διοργανώνει τις μπριγάδες (ICAP) συγκροτεί μια εθνική αντιπροσωπεία. Αυτό δεν εμποδίζει την κάθε οργάνωση, να έχει την δική της παρέμβαση ή και συγκρότηση. Παρ όλα αυτά, ο Ελληνοκουβανικός πήρε την πολιτική ευθύνη της διεθνοποίησης αυτής της διασπαστικής και απαράδεκτης για ένα κίνημα αλληλεγγύης ενέργειας .
Εκεί οδηγεί όμως την αλληλεγγύη, η πολιτική αντίληψη ότι η Κούβα τελείωσε. Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να κάνεις αλληλεγγύη με υποσημειώσεις,  αστερίσκους και εισαγωγικά, όταν μάλιστα αυτά είναι κυρίως προφορικά και εμπιστευτικά.
Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι  μετά την πτώση των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού, το υπάρχον τότε κίνημα αλληλεγγύης παρέλυσε. Ξαναγεννήθηκε και στάθηκε στα πόδια του όταν ο Φιντέλ κάλεσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), να κάνει πάλι το Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Αβάνα.
Τα χρόνια πέρασαν και εν τω μεταξύ, δόθηκε με αποφασιστικότητα  και επιτυχία η διεθνής μάχη για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνταν 16 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ.
Ευτυχώς, σήμερα το κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα είναι πολύ πιο μαζικό και ευρύ, από αυτό των τότε παραδοσιακών συμμάχων της Κουβανικής Επανάστασης.
Και αυτό δεν έχει να κάνει με την ικανότητα ή ανικανότητα των διάφορων πολιτικών ρευμάτων , αλλά κυρίως με αυτό που εκφράζει η Κούβα σήμερα, μέσα στα νεοφιλελεύθερα σκοτάδια, για τους αγωνιζόμενους όλου του κόσμου.
Ας το σκεφτούν λοιπόν οι τιμονιέρηδες του Ελληνοκουβανικού. Η μετάλλαξη της αλληλεγγύης σε μνημόσυνο, οδηγεί μαθηματικά στο θάνατο. Όχι βέβαια της αλληλεγγύης με την Κούβα, αυτή έχει βαθιές ρίζες στο λαό μας. Ειδικά σήμερα,  που έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στα αποκαΐδια της κρίσης, στρέφει το βλέμμα του στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική, βλέποντας μια κοινωνία πιο δίκαιη, αξιοπρεπή και αλληλέγγυα.
Η Κούβα αποτελεί και σήμερα - πιο πολύ σήμερα - το φάρο των αγωνιζόμενων όλου του κόσμου.  Όσοι από τους "άσπονδους" φίλους της  προσχωρούν στο άχαρο στρατόπεδο αυτών που εδώ και έξι δεκαετίες προβλέπουν τον θάνατό της, ας ετοιμάζουν την αυτοκριτική τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2018/08/blog-post.html?spref=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Ο στρατός επιστρέφει στην “προστασία” εσωτερικής ασφάλειας από “εχθρό” λαό!
Η Λατινική Αμερική, με την απόφαση της δεξιάς κυβέρνησης της Αργεντινής για επαναφορά του στρατού στην πολιτική, μοιάζει να εγκαινιάζει την παλιά “made in USA” αποικιοποίηση της. Ο σύγχρονος καπιταλισμός τείνει παντού στον ολοκληρωτισμό.
35 χρόνια μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, οι ένοπλες δυνάμεις εξουσιοδοτήθηκαν να επεμβαίνουν ξανά εάν θεωρείται πως είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίζονται απειλές για την εσωτερική ασφάλεια με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Το μέτρο θα εμπλέξει τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής στην αντιμετώπιση «των παγκόσμιων απειλών του 21ου αιώνα», κρίνει ο δεξιός πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι: θα επιτρέψει στον στρατό να συμμετέχει σε επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών.
Στον στρατό θα ανατεθεί επίσης η φύλαξη εγκαταστάσεων στρατηγικής σημασίας, όπως πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων, αλλά και να εγγυάται την ασφάλεια των συνόρων της χώρας.
Η μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση Μάκρι όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στην Αργεντινή, όπου 30.000 άνθρωποι «εξαφανίστηκαν» κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος της περιόδου 1976-1983.
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο ρόλος του στρατού της Αργεντινής είχε αποφασιστεί να περιοριστεί στην υπεράσπιση της χώρας στην περίπτωση που δεχόταν επίθεση από ξένο κράτος.
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον της μεταρρύθμισης του Μάκρι την περασμένη εβδομάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5.000.000 ευρώ για απ ευθείας αναθέσεις για κατεδαφίσεις.
I rest my case.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζόσκυλα, έχετε πάει καμμιά βόλτα από Γλυφάδα και Βουλιαγμένη;
Ολη η παραλιακή είναι κλειστή στο κοινό απ τους μαγαζάτωρες που ζητάνε και είσοδο.
Ναι; Αει πνιγείτε!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ την πρώτη στιγμή που άρχισαν να διακινούνται τα του οικοπέδου Φράγκου φάνηκε ότι έψαχναν για αποδιοπομπαίο τράγο να τα ρίξουν για την φωτιά.
Σήμερα λοιπόν η προπαγάνδα που διακινείται εστιάζεται στο ότι φταίνε τα αυθαίρετα και η άναρχη δόμηση για την φωτιά κι ότι το πρώτο που θα κάνουν είναι να γκρεμίσουν όλα τα αυθαίρετα της Αττικής (εδώ γελάμε!). Η ανάληψη ευθύνης, λοιπόν, της πρωθυπουργάρας αυτό ήταν! Να γκρεμίσουμε τ αυθαίρετα!
Οσο για το οικόπεδο Φράγκου διακινούν το εξής (σημερινή δήλωση το μεσημέρι): "Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ’ αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας." Λουομένων που; Στον γκρεμό και τα βράχια, να ρωτήσω εγώ; Κι αν ήταν έτσι γιατί τόσα χρόνια δεν είχε γκρεμιστεί; Γιατί πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, ηλεκτροδοτούταν και είχε νόμιμη άδεια;
Επίσης να δούμε και στο σύνολό της την Ελλάδα που κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι χτισμένη άναρχα και αυθαίρετα!
Με χιλιάδες κέντρα διασκεδάσης, ξενοδοχεία, καφετέριες κλπ να έχουν καταπατήσει τους αιγιαλούς ΠΑΝΤΟΥ στην χώρα που εκμεταλλεύονται για κέρδος, φυσικά πληρώνοντας και αντίστοιχα τιμήματα στους δήμους. Να δούμε τις πολυκατοικίες που χτίστηκαν στην Αθήνα απ το 1960 και μετά, οι περισσότερες χτισμένες πάνω σε ρέματα και με πάμπολλες αυθαιρεσίες. Να δούμε τα MALL κι ότι άλλο χτίστηκε χωρίς άδεια και νομιμοποιήθηκε κατόπιν και πληρώνει υπέρογκους φόρους, τους οποίους το κράτος ευχαρίστως μαζεύει! Από ΕΝΦΙΑ μέχρι δημοτικά τέλη το κράτος μαζεύει δις απ τα αυθαίρετα.
Για να μην αναλάβετε, λοιπόν, καμμιά ευθύνη που αφορά την πολιτική προστασία και τον κρατικό μηχανισμό, ρίχτε όλη την ευθύνη στους καμμένους (εν τω μεταξύ δεν ξέρω πως γίνεται και μειώνεται συνέχεια ο αριθμός των νεκρών), γκρεμίστε όλη την Ελλάδα και πουλήστε την με σφραγίδα πιά, μέσω ΤΑΪΠΕΔ, για να ησυχάσουν κι οι δανειστές.
Γίδια δολοφόνοι ξεπουλητάρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αντε καλά, όλοι εμείς μαλακίες λέμε, λένε και τα θύματα της καταστροφικής φωτιάς μαλακίες; Οι άνθρωποι που γλίτωσαν κι έχουμε τις μαρτυρίες τους;
Ωρα είναι να μας πείτε ότι κι η φωτιά ήταν fake news!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς την κυβέρνηση της Ινδονησίας και τον πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο:
"Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας καλούμε να σώσετε τους τελευταίους 800 ουρακοτάγκους Ταπανούλι από την εξαφάνιση, ακυρώνοντας το φράγμα υδροηλεκτρικής ενέργειας στο Μπατάνγκ Τόρου. Η μοίρα ολόκληρου του είδους βρίσκεται στα χέρια σας."
429.404 υπογραφές.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/save_the_tapanuli_orangutans_loc/?bvVzqdb&signup=1&cl=14827578848&v=108902&_checksum=0e90e816c84f3ff049bf9bd85d6c754a4cb3ba83160314e0aa6f412b74a265fa



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απατεώνες πέρα απο εγκληματίες,και το λιντσάρισμα δεν θα το γλυτώσουν!!!
Χτες σας είπα πως για να πάρει ένα σπίτι ρεύμα επειδή κάηκαν κεντρικά καλώδια αλλά και εσωτερικές καλωδιώσεις έλιωσαν,πρέπει να πάμε στο ΜΑΤΙ σε κοντέϊνερ που στεγάζεται κινητή μονάδα της ΔΕΔΔΗΕ και να κάνουμε ξανά αιτήσεις με εκθέσεις...ιδεών,ώστε κάποια στιγμή να έχουμε και φώς,ψυγείο και όλα όσα είχαμε απο τον 19ο αιώνα!!!!
Σήμερα έσκασε πως πρέπει να πάμε και στην πυροσβεστική στην Ν. ΜΑΚΡΗ (είναι μέσα στην πρώην αμερικάνικη βάση) για να δηλώσουμε πως καήκαμε και τι πράγματα κάηκαν κλπ κλπ,να έρθουν και αυτοί για αυτοψία,ασχέτως αν έγινε αυτοψία και συντάχθηκε φύλλο ελέγχου απο τα κλιμάκια των μηχανικών του δημοσίου,αλλιώς ούτε ευρώ δεν θα μπεί στον τραπεζικό λογαριασμό που δώσαμε κάνοντας άλλες αιτήσεις,δίνοντας ξανά μανά τα ίδια στοιχεία κλπ κλπ
Το μόνο που δίνεται με λιγότερες αιτήσεις και χωρίς καθηστερήσεις είναι ένα πιάτο φαί,λίγα ρούχα και εμφιαλωμένα νερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι σας έλεγα απο την πρώτη μέρα μετά την πυρκαγιά?
Διαλύουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτό δεν το αντέχω!!!!
Προτιμώ να πεθάνω
ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ολοι έφευγαν πανικόβλητοι και αλλόφρονες προς άγνωστη κατεύθυνση και, πάντως, οι περισσότεροι μόνοι τους και με πρωτοβουλία τους προς τη θάλασσα». Με αυτά τα λόγια περιγράφονται η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης και η άτακτη φυγή των κατοίκων του Νέου Βουτζά κατά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στην πρώτη μήνυση συγγενών θανόντων που κατατέθηκε χθες στις εισαγγελικές αρχές. «Ούτε από πριν ούτε κατά τις στιγμές εκείνες μας είχε πει κάποιος αρμόδιος της περιφέρειας ή του δήμου, ή της Πυροσβεστικής ή και της Αστυνομίας, κατά ποιο τρόπο θα ενεργήσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς και ποιο δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για να πάμε σε ασφαλές μέρος», επισημαίνουν οι μηνυτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικογενειακός γιατρός .
Το μπάχαλο. Για 18000 κόσμο αναλογεί ένας οικογενειακός γιατρός.
Αυτά στην Νέα Αρτκη Εύβοιας. Τάχει παίξει η μάνα μου. Οι γιατροί δεν γίνονται σκλάβοι του Πολάκη.
Στην Αθήνα σε 5.000.000 κόσμου μόνο 40 οικογενειακοί .. Μπουρδέλο Πολάκη..
Ψόφα Ελληνάκο..
Ξεφτίλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από την κυβέρνηση των νενεκων συριζανελ
Πέντε ολόκληρα χρόνια στην εξουσία τώρα έπιασε ο πόνος τους μνημονιακους απατεώνες να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, και αφού πρώτα χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές
Αλλά έστω και τώρα αν πραγματικά είχαν την διάθεση να το κάνουν θα τους λέγαμε μπράβο, αλλά είναι προφανές ότι πάλι κοροϊδεύουν την κοινωνία, θα γκρεμίσουν 5-6 μάντρες και μερικά σπίτια φτωχων ανθρώπων μόνο μόνο για αποπροσανατολισμο των πολιτών από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον θάνατο 90 ανθρώπων και τέλος
Αν έχετε τα άντερα ξεκινήστε από τα αυθαίρετα των αφεντικών σας εκεί στο Καβούρι στο Πόρτο Χέλι στη Χαλκιδική που έχουν χτίσει πάνω στο κύμα μέσα στο δάσος και έχουν κάνει καταπάτηση σε χιλιάδες στρέμματα του ελληνικού δημοσίου, ξεκινήστε από το MALL το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, αλλά δεν τολμάμε, εμισθα όργανα των τοκογλύφων δανειστών και σκυλάκια των ολιγαρχων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων θα το γκρεμισουν;
Ναι βρε για το MALL λέω....


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο εύκολα θα κατεδαφιστεί το WALL που περιγράφουν οι PINK FLOYD παρά το MALL



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κατεδαφιστεί και η Ακρόπολη.
Να μην κλείνει τη θέα προς τους πύργους του Λάτση στο Ελληνικό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάνε και τις Θερμοπύλες! Αντιδρούν κινήσεις πολιτών
Τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι προσπάθειες κινήσεων πολιτών οι οποίες μέσω ανακοινώσεων προσπαθούν να αποτρέψουν την πώληση έκτασης του χώρου των Θερμοπυλών σε ιδιώτες οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών και βεβαίως των ιαματικών πηγών! Η εκποίηση του κέντρου υδροθεραπείας, των δύο ξενοδοχείων που σήμερα φιλοξενούνται 400 περίπου πρόσφυγες, ένα κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 τ.μ. έχει προχωρήσει στο διαγωνιστικό στάδιο μαζί με το Ξενία της   Υπάτης και των Καμένων Βούρλων!
Το μοναδικό εμπόδιο, είναι ότι όλα τα παραπάνω στις Θερμοπύλες  βρίσκονται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, όπου δεν επιτρέπεται καμία δόμηση. Σήμερα Τετάρτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο καλείται  λοιπόν να αποφασίσει για την τύχη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών ο οποίος αποτελεί «οικόπεδο» ζώνης Α για την αρχαιολογία μέσω της επικείμενης οριοθέτησης αρχαιολογικών ζωνών προστασίας στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, που αναμένεται να συζητηθεί.
H synexeia sto
https://iskra.gr/%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυγιανή ρε μ λ κες! ...Η Αυγιανή κ η Ε(Α)ποχή έχουν άποψη κ προτάσεις!  Παριστάνουν ακόμα τις εφημερίδες!
 Mαζί με την Εφ.τ.Σ και την ΕΤ αποτελούν τον επιχειρηματικό όμιλο παραγωγής και διανομής σανού!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3185, λέει, αυθαίρετα θα κατεδαφίσουν οι συριζαιοι στην Αττική... Και σκέφτεται κανείς:
- σε μια βδομάδα τα μέτρησαν και τα βρήκαν ακριβώς 3185;
- γιατί μόνο στην Αττική;
- και το κύριο: γιατί ρε παιδιά αφού τα είχατε μετρήσει γιατί δεν τα κατεδαφισατε 3,5 χρόνια τώρα, να σωθούν κι οι άνθρωποι; ( Αφού αυτό έφταιγε;)
Υ.γ. προφανώς και δεν θ ακουμπήσουν Αστέρα, mall, Μύκονο, costa navarino, Πορτο Χελι κλπ! Φτηνό σώου για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται επικοινωνιακά...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού τρεις επαρχίες στην νοτιοανατολική Συρία
 Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 16:50
Ο συριακός στρατός με την συνδρομή των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, έθεσε υπό τον έλεγχο του τρεις επαρχίες της νοτιοανατολικής Συρίας καταστρέφοντας ολοσχερώς κάθε εστία ισλαμοφασιστών μισθοφορων των δυτικων αποικιοκρατών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουτσκόι.
«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με την υποστήριξη των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας εξόντωσαν πλήρως τις ένοπλες συμμορίες του ISIS και της Τζεμπάτ Αλ Νόσρα, και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις επαρχίες Ντεράα, Ελ Σουβέιντα, και Ελ Κουνέιτρα» δήλωσε ο Ρουτσκόι
Ο ίδιος επεσήμανε ότι στην νοτιοδυτική Συρία απελευθερώθηκαν 3.332 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πως υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης τέθηκαν 146 κατοικημένες περιοχές εκ των οποίων οι 50 με ειρηνικό τρόπο μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο Ρουτσκόι δήλωσε επίσης ότι αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα, Συρίας –Ιορδανίας ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επαενεργοποίηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1974.
Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι οι εγγυήτριες χώρες στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία , δεν πήραν κανένα μέτρο όταν η κατάσταση εντάθηκε στη νότια Συρία, παρότι είχαν συστηματική πληροφόρηση για την κατάσταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας
 Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 03:32
Το Ισραήλ διακόπτει τις παραδόσεις καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα, σε αντίποινα για τους εμπρησμούς που κάνουν Παλαιστίνιοι στέλνοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς στην ισραηλινή επικράτεια, γνωστοποίησε η ισραηλινή κυβέρνηση.
Ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του την Τετάρτη αναφέρει ότι ο Λίμπερμαν διέταξε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.
Επί τέσσερις μήνες από την 30ή Μαρτίου και μετά, κάθε Παρασκευή γίνονται διαδηλώσεις από τους Παλαιστινιους στα σύνορα, η ένταση των οποίων έχει μειωθεί κατά τι, όμως οι οργανωτές τους λένε πως θα συνεχίσουν ωσότου το Ισραήλ να άρει τον αυστηρό αποκλεισμό που επιβάλλει στον θύλακα.
Τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών.
Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, έχουν προκληθεί πυρκαγιές σε αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εξαιτίας χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που κατευθύνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μαχητές από τη Γάζα.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αντιδράσει ήδη στους εμπρησμούς απαγορεύοντας τη διέλευση διαφόρων εμπορευμάτων που είναι απολύτως απαραίτητα από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στη Λωρίδα της Γάζας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία να σταματήσει τις «κατάφωρες παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρίν
 Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, 03:01
Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση σήμερα στην κυβέρνηση της Τουρκίας να βάλει τέλος στις «κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Αφρίν, πρώην προπύργιο μιας κουρδικής οργάνωσης ανταρτών στη βόρεια Συρία, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «κλείνει τα μάτια» μπροστά στις ωμότητες που διαπράττονται.
Σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι της Αφρίν «υφίστανται πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες διαπράττονται στην πλειονότητά τους από συριους ισλαμοφασιστες του ελευθερου συριακου στρατου  που εφοδιάζεται και εξοπλίζεται από την Τουρκία».
«Αυτές οι παραβιάσεις, μπροστά στις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κλείνουν τα μάτια, συμπεριλαμβάνουν αυθαίρετες κρατήσεις, καταναγκαστικές εξαφανίσεις, κατασχέσεις αγαθών και λεηλασίες», απαριθμεί η ΜΚΟ στην έκθεσή της.
Ο τουρκικός στρατός, με την υποστήριξη ομάδων μισθοφορων ισλαμοφασιστών που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Άγκυρα, κατέλαβε την περιοχή της Αφρίν τον Μάρτιο, έπειτα από μια στρατιωτική επιχείρηση που διήρκεσε δύο μήνες και οδήγησε σε μαζική έξοδο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Η επιχείρηση αυτή, που βαπτίστηκε «Κλάδος Ελαίας», είχε στόχο να ξεριζωθούν από την Αφρίν οι δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας κουρδικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, αλλά χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.
Μολονότι η τουρκική κυβέρνηση αρνείται πως είχε στοχοθετήσει αμάχους, πολλές δεκάδες πολίτες σκοτώθηκαν σε τουρκικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Οι τουρκικές αρχές είχαν διαβεβαιώσει τον Μάρτιο ότι διενεργούν έρευνες για τις μαρτυρίες που κατήγγειλαν λεηλασίες ευρείας κλίμακας που διαπράχθηκαν από ένοπλες συριακές συμμοριες ισλαμοφασιστων  που είχαν ταχθεί στο πλευρό των δυνάμεων της Άγκυρας όταν καταλήφθηκε η πόλη Αφρίν τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, Tούρκοι στρατιωτικοί και σύμμαχοί τους μισθοφΟροι ισλαμοφασιστες  έχουν «επιτάξει σχολεία» στην Αφρίν, εμποδίζοντας πολλές χιλιάδες παιδιά να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους.
«Η έφοδος και η επιβολή κατοχής από τον τουρκικό στρατό επιδείνωσαν τα δεινά των κατοίκων της Αφρίν, που είχαν ήδη υποφέρει κατά τη διάρκεια ετών μιας φονικής σύρραξης» στη Συρία, επισημαίνει η Λιν Μααλούφ, επικεφαλής της διεύθυνσης ερευνών για τη Μέση Ανατολή στην Αμνηστία, σε σχόλιό της που συμπεριλήφθηκε στην έκθεση της ΜΚΟ.
Η ΜΚΟ προτρέπει σθεναρά την Άγκυρα να «βάλει χωρίς καθυστέρηση τέλος στις παραβιάσεις», σημειώνοντας πως η Τουρκία, ως «δύναμη κατοχής», είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και την επιβολή της τάξης στην Αφρίν.
Πριν από την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», η Τουρκία είχε ήδη διεξαγάγει ακόμα μία στη βόρεια Συρία, για να απωθήσει δηθεν δυνάμεις της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) στην ουσια ομως –κυρίως για την Άγκυρα– των YPG από περιοχές των τουρκοσυριακών συνόρων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλος Μαρινακη. Μαζικες απολυσεις για τους παλαιους εργαζομενους στον ΔΟΛ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νέο παραληρημα ης χρυσης Αυγης στη Βουλη από τον Παππα. «θα μας χρειαστει η Μακρονησος» ειπε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Αστυνομικά πυρά σε αντικυβερνητική διαδήλωση
ΧΑΡΑΡΕ.--
Συγκρούσεις διαδηλωτών της αντιπολίτευσης και αστυνομικών έξω από τα κεντρικά γραφεία της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, προκάλεσε χτες η ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της περασμένης Δευτέρας, που ανέδειξαν πρώτη δύναμη στη νέα 210μελή βουλή το κυβερνών κόμμα ZANU-PF. Οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για νοθεία, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡ να μεταδίδει την πληροφορία ότι κατά τα επεισόδια σημειώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον δύο ατόμων από τα πυρά αστυνομικών. Αργότερα χτες βράδυ, το θερμόμετρο της έντασης φάνηκε να ανεβαίνει. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Χαράρε εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας «έντονη ανησυχία» για τις εξελίξεις...
Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως το κυβερνών κόμμα ZANU-PF του 94χρονου πρώην Προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, κατάφερε να αναδείξει τουλάχιστον 145 βουλευτές στις 210 εδρες της βουλης, καταλαμβάνοντας τα 2/3 των εδρών της βουλής και το δικαίωμα να προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Το αντιπολιτευόμενο «Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή» (MDC) εξέλεξε τουλάχιστον 60 βουλευτές, το νέο «Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο» (NPF), που προέκυψε τον περασμένο Νοέμβρη από στελέχη του κόμματος ZANU-PF, έβγαλε τουλάχιστον έναν βουλευτή. Εξελέγη επίσης ένας ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ έως χτες το απόγευμα είχε μείνει αδιευκρίνιστη η κατανομή άλλων τριών βουλευτικών εδρών.
Νωρίτερα ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου MDC Νέλσον Τσαμίσα, που ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, είχε δηλώσει «νικητής», λέγοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει αντίθετο αποτέλεσμα. Ο απερχόμενος Πρόεδρος της χώρας, Εμερσον Μνανγκάγκουα, πρότεινε «υπομονή» μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.
Σε περίπτωση πάντως που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει λίγο πάνω από το 50% των ψήφων, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος εκλογικός γύρος στις 8 Σεπτέμβρη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως να ξεχάσουμε;
Στις 2 Αυγούστου 1964 οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Βιετνάμ...
Περίπου 2 εκατομμύρια Βιετναμέζοι, μεταξύ των άμαχων πολιτών, οι γυναίκες και τα παιδιά δολοφονήθηκαν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στα καμένα, πράκτορας της ΕΥΠ καταδικασμένος για κατασκοπεία
Ο Κώστας Αγγελάκης, ο αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ, που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία, συνελήφθη στην περιοχή των καμένων στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, όπως...
αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα documentonews.gr.
Ο πρώην πράκτορας εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν γνώριζαν ποιος είναι και θεώρησαν ότι κινείται ύποπτα σε σημεία που είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία. Ειδοποίησαν γι αυτό την αστυνομία. Μαζί του ήταν ακόμη μία γυναίκα.
Το περιπολικό που έφτασε στο σημείο έκανε εξακρίβωση στοιχείων και τότε διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον Αγγελάκη, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Το δικαστήριο έκρινε πως κατείχε τα έγγραφα αυτά με σκοπό την κατασκοπεία, αλλά δεν εντοπίστηκε ποιοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες.
Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛΑΣ αποκάλυψε κατά τον έλεγχο πως ο πρώην πράκτορας είχε στην κατοχή του δύο καραμπίνες για τις οποίες δεν υπήρχαν σχετικές άδειες.
Να σημειωθεί ότι όταν τους ρώτησαν οι αστυνομικοί τι κάνουν εκεί, εκείνοι απάντησαν ότι βρίσκονται στην περιοχή για να κάνουν ρεπορτάζ.
Ο Αγγελάκης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την επόμενη μέρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε η ΕΥΠ. Η γυναίκα που συνόδευε τον Αγγελάκη, είναι η Κ. Σ, η οποία εμφανίζεται ως «δημοσιογράφος» που σχετίζεται με μπλογκ το οποίο συχνά δημοσιεύει άρθρα υπέρ του Αγγελάκη ως τον πράκτορα που εξόντωσαν οι εχθροί του. Η Κ.Σ οδηγήθηκε και αυτή στη ΓΑΔΑ γιατί εναντίον της υπάρχουν ποινικές διαδικασίες που αφορούν αυθαίρετη δόμηση
Οι αρχές φέρεται να ελέγχουν επίσης τον ρόλο άντρα Ελληνοκαναδού J.K. ο όποιος σχετίζεται με τον Κώστα Αγγελάκη και την Κ.Σ .Ο Ελληνοκαναδός διατηρεί κανάλι στο youtube με εθνικιστικό περιεχόμενο και δημοσιεύσεις ηρωοποίησης του Αγγελάκη τον οποίο επίσης εμφανίζει ως τον «πράκτορα που διώκουν οι εχθροί της πατρίδας». Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε , η παρουσία των τριών στην απαγορευμένη ζώνη ελέγχεται, όπως είναι φυσικό, και περαιτέρω.
Ο Κώστας Αγγελάκης, ο οποίος έχει και άλλες καταδίκες που τον οδήγησαν στην αποπομπή του από την ΕΥΠ, είναι κατηγορούμενος και θα δικαστεί για την υπόθεση των πλαστών αποδείξεων που εμφάνιζαν διάφορους δημοσιογράφους, ανάμεσα στους οποίους και τον Κώστα Βαξεβάνη, ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ.
Για τη δημοσίευση αυτών των πλαστών αποδείξεων έχει ήδη ζητήσει συγνώμη ο Γιάννης Παπαγιάννης, που τις δημοσίευσε στο μπλοκ fimotro, λίγο πριν οδηγηθεί σε δίκη.
Ο Αγγελάκης φέρεται να ανήκει σε μια εγκληματική ομάδα την οποία αποτελούσαν ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες, με σκοπό την ηθική εξόντωση του Κ. Βαξεβάνη. Μέλος της ομάδας αποκάλυψε τη δράση στην Εισαγγελία και σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες.
Ο Αγγελάκης και οι συγκατηγορούμενοί του είχαν νοικιάσει γραφεία-γιάφκα κοντά στα γραφεία του HOT DOC στο Χαλάνδρι το 2012, στην οποία βρέθηκαν ειδικές κρύπτες και φέρεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού. Σε μια από τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, σχεδίαζαν να ενοχοποιήσουν μια υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς η οποία είχε καταθέσει στοιχεία εναντίον της τότε διοίκησης της Τράπεζας, βάζοντάς της ναρκωτικά στο σπίτι της.
Τα στοιχεία (υλικό παρακολούθησης, φωτογραφίες κλπ) κατατέθηκαν από τον Κώστα Βαξεβάνη και την μάρτυρα στην Εισαγγελία και ο Αγγελάκης θα δικαστεί τον Σεπτέμβριο μαζί με την ομάδα του για σύσταση εγκληματικής ομάδας ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες μετά από άσκηση διώξεων για την υπόθεση.