Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Παρασκευη 3 Αυγουστος 2018


Συνεχεις καυσωνες μεχρι και τον Οκτωβριο!!!

Ζούμε στην εποχή του «τρελού καιρού»: Μετά τις βροχές και τις καταιγίδες έρχεται ο «καύσωνας της χιλιετίας»
2/8/2018

Και ενώ έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σε διάφορα σημεία της χώρας αμέσως μετά αναμένεται ο καύσωνας της χιλιετίας που θα πλήξει την Ευρώπη.
Οι Αρχές στο Αμβούργο διέταξαν να διοχετευτεί φρέσκο νερό σε αρκετές λίμνες, για να αυξηθούν τα ποσοστά οξυγόνου και να διασωθούν τα ψάρια! Απίστευτα πράγματα.
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για το άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να σπάσει τα επόμενα 24ωρα πολλά ρεκόρ, ειδικά στην Ιβηρική χερσόνησο.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ιβηρική χερσόνησο, όπου σημειώνονται θερμοκρασίες – ρεκόρ.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για θερμοκρασίες άνω του φυσιολογικού που θα συνεχιστούν από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.
Αν και η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο κυμαίνεται στους 35 βαθμούς Κελσίου στην Ισπανία και την Πορτογαλία, το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το skynews, τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου!
Μάλιστα, όπως αναφέρει το skynews δεν αποκλείεται ακόμα και να σπάσει το ρεκόρ των 47,8 βαθμών Κελσίου που κρατά η Αθήνα από τις 10 Ιουλίου του 1977.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας The Weather Company στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τις φυσιολογικές μέχρι τον Οκτώβριο.
Το σύστημα υψηλής πίεσης που έρχεται από την Αφρική αναμένεται να μετατρέψει σε φούρνο και τη νοτιοδυτική Γαλλία.
Η χώρα «βράζει» εδώ και αρκετό διάστημα και μέχρι το Σαββατοκύριακο που αναμένονται «σαραντάρια» τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν μηνύματα για τα μέσα προστασίας από τη θερμοπληξία και την αφυδάτωση υπό το φόβο μιας επανάληψης του φονικού καύσωνα του 2003, ο οποίος είχε στοιχίσει τις ζωές 14.800 ανθρώπων.
Στη Γερμανία ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στους 39,2 στην πόλη Μπέρνμπουργκ στα ανατολικά, και μπορεί να ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου.
Λόγω του καύσωνα και της ανόδου της θερμοκρασίας σε δύο από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, τον Ρήνο και τον Έλβα, τα ψάρια πεθαίνουν από ασφυξία κι οι Αρχές στο Αμβούργο διέταξαν να διοχετευτεί φρέσκο νερό σε αρκετές λίμνες, για να αυξηθούν τα ποσοστά οξυγόνου.
Την περασμένη εβδομάδα οι Πολωνικές Αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι σε πάνω από 50 παραλίες κατά μήκος των ακτών της χώρας στη Βαλτική λόγω της ανάπτυξης τοξικών βακτηριδίων στην ασυνήθιστα ζεστή θάλασσα.
Αν και οι παραθεριστές αναμένουν συνήθως θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου αυτή την περίοδο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να πλησιάσει τους 50!
Ήδη η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία Αemet έχει σημάνει συναγερμό στη μισή χώρα.
Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν στα ηπειρωτικά, οι συνθήκες δεν θα είναι πολύ καλύτερες σε παράκτιες περιοχές και θέρετρα όπου συχνάζουν εκατομμύρια ντόπιοι και τουρίστες…
Η Μαδρίτη «έλιωνε»χθες στους 40C, η Σεβίλλη και η Κόρντομπα «ψήνονταν» στους 41C και σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να εκτιναχθεί στους 44 στην περιοχή Μπανταχόζ κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.
Οι Αρχές καλούν τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες -ηλικιωμένους και παιδιά- να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να χρησιμοποιούν αντηλιακά, να προτιμούν τους κλιματιζόμενους κλειστούς χώρους και να πίνουν άφθονα υγρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία δεν πρόκειται να πέσει απόψε κάτω από τους 25 στη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, ενώ θα συνεχίσει να ανεβαίνει τα επόμενα 24ωρα.
«Οι συνθήκες ζεστού και ξηρού θέρους συνεχίστηκαν τον Ιούλιο στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας/δυτικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας», δήλωσε ο Τοντ Κρόφορντ, ο επικεφαλής των μετεωρολόγων της Υπηρεσίας.
«Περιμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί τον Αύγουστο, παρόλο που υπάρχουν τώρα μερικές ενδείξεις ότι η χαμηλή πίεση… μπορεί να δώσει τη θέση της σε υψηλότερες πιέσεις κάποια στιγμή τον Αύγουστο, κάτι που θα μειώσει τον κίνδυνο της ακραίας ζέστης τουλάχιστον στο δυτικό άκρο της Ευρώπης».
Η υπηρεσία The Weather Company, η οποία ανήκει στην IBM, παρέχει καιρικές προγνώσεις στους τομείς των εμπορευμάτων και της ενέργειας.
Αύγουστος
Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό, με εξαίρεση την Ιβηρική και το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης
Σεπτέμβριος
Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Δροσερότερη από το φυσιολογικό, εκτός από την Ιβηρική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη
Οκτώβριος
Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό
Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Δροσερότερη από το κανονικό στα νοτιοανατολικά• θερμότερη από το φυσιολογικό στα νοτιοδυτικά
Ιταλία: Σε επιφυλακή η χώρα κατά την πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού
Η σημερινή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα από την αρχή του καλοκαιριού στην Ιταλία. Επιφυλακή λόγω της παρατεταμένης ζέστης έχει σημάνει σε συνολικά 18 πόλεις. Μεταξύ αυτών, στη Ρώμη, στην Φλωρεντία, στην Γένοβα, στο Τορίνο, στην Τεργέστη και στην Βενετία.
Στο νησί της Σαρδηνίας επίσης το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η επιφυλακή, που συνδέεται με κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.
Στη Ρώμη, στην αρχαία αγορά και δίπλα στην αψίδα του Κωνσταντίνου, η Πολιτική Προστασία θα μοιράζει σε ντόπιους και τουρίστες δωρεάν μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό μέχρι τις 4 το απόγευμα, τοπική ώρα. Όπως αναφέρει ο Τύπος, ρεκόρ σημειώνει και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της μαζικής χρήσης των μηχανημάτων κλιματισμού σε όλη τη χώρα.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται μείωση της θερμοκρασίας, με πιθανότητα βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιοι τα βαζουν με την φωτια. Η φωτια είναι φυσικο φαινομενο, και μαλιστα βοηθαει τη γη να αναγεννηθει!

1. Οι φωτιές στα δάση είναι φυσιολογικό φαινόμενα: Η φωτιά είναι ομαλά ενταγμένη στα μεσογειακού τύπου οικοσυστήματα.
[...] Η Ελλάδα δεν είναι ειδική περίπτωση. Ακόμα και τα ζώα της χώρας μας είναι προσαρμοσμένα σε αυτήν. Υπάρχουν πουλιά που πάνε μόνο στις καμένες εκτάσεις γιατί εκεί βρίσκουν πολλά έντομα. Και τα έντομα είναι πολλά, γιατί τα φυτά που βγαίνουν στις καμένες περιοχές ανθίζουν γρηγορότερα. Είναι, όσο και αν δεν το πιστεύουμε, αυτός ο κύκλος της ζωής των μεσογειακών οικοσυστημάτων. Μια καμένη περιοχή, την πρώτη χρονιά μετά τη φωτιά είναι κήπος.
2. Δεν αντιμετωπίζονται σωστά οι πυρκαγιές: Η πυρκαγιά των δασών θέλει ειδική αντιμετώπιση. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχουν καταγράψει όλες τις προηγούμενες φωτιές, από το 1985 έως σήμερα. Υπάρχουν σε εξειδικευμένα προγράμματα ανά πάσα στιγμή δεδομένα, όπως οι άνεμοι που φυσούν, μετεωρολογικά και κλιματικά στοιχεία, τα είδη των φυτών που έχουν φυτρώσει, η ηλικία τους, οι εκτάσεις που έχουν ξανακαεί, και ο χρόνος που συνέβη αυτό. Έχοντας διαθέσιμα όλα τα στοιχεία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες κάθε φορά με τον τρόπο που χρειάζεται. Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι καταλυτική. Εδώ ο καθένας λειτουργεί περίπου ως μαθητευόμενος μάγος.
3. Ποιοι είναι οι εμπρηστές: Εμπρηστές στην Ελλάδα είναι η ΔΕΗ, οι ανεξέλεγκτες χωματερές και όσοι έχουν κοπάδια. Δεν υπάρχουν σατανικοί εμπρηστές με κουκούλες και μηχανές που καίνε τα δάση. Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών που προκαλούνται από άλλες αιτίες. Στη Χαλκιδική η φωτιά ξεκίνησε προ καιρού από κεραυνό. Τώρα έλεγε κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός ότι υπήρχε εμπρηστικός μηχανισμός στην Πάρνηθα. Είναι λάθος. Βρίσκουν μια παλιά οβίδα και λένε μετά ότι πρόκειται για εμπρηστικό μηχανισμό. (Βεβαια, εδώ είναι τελειως λαθος! Ότι υπαρχουν εμπρηστες από ξενα κρατη είναι απολυτως βεβαιο! 35 εστιες φωτιας διασπαρτες σε ολο το νομο, δεν υπαρχει περιπτωση να προκαλουνται από φυσικα αιτια, ουτε από καποιον τρελο παλαβιαρη. Σε αυτη την περιπτωση θα μιλαγαμε για 5 εστιες. Όχι για 35, και σε διαφορετικα διασπαρτα σημεια του νομου!)
4. Τα πεύκα είναι οι μεγάλοι ένοχοι: Έχουμε μια μανία με τα πεύκα. Τα φυτεύουμε παντού. Στα στρατόπεδα τα βάζουν δίπλα στις πυριτιδαποθήκες. Τα πεύκα όμως έχουν ένα… μειονέκτημα. Χρειάζονται, προκαλούν, τη φωτιά. Ανήκει στο DΝΑ τους.
Στο Πήλιο που δεν έχει πεύκα, πήγαν οι δασολόγοι και φύτεψαν. Τα πεύκα αυτά έχουν καεί έως τώρα τρεις φορές. Στην Πάρνηθα τα πεύκα έκαψαν τα έλατα. Από τη ρητίνη βγαίνει το εύφλεκτο νέφτι.
5. Ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας: Υποτίθεται ότι είχαν κάνει Εθνικό Δρυμό και μιλούσαν για τα κρι-κρι που τα έφεραν από την Κρήτη. Είχαν μαντρώσει μια περιοχή και είχαν βάλει μέσα ελάφια. Για να δουλέψει πραγματικά ένα οικοσύστημα με ζαρκάδια και ελάφια έπρεπε να υπήρχαν και λύκοι. Τα ελάφια είχαν γίνει τόσο πολλά που τρώγανε συνεχώς τους φλοιούς των ελάτων.
6. Δεν θα λιγοστέψει το οξυγόνο των Αθηναίων: Άκουσα ότι θα λιγοστέψει το οξυγόνο στην Αθήνα. Το οξυγόνο, τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, δεν έχει ελαττωθεί. Το οξυγόνο παράγεται κατά ενενήντα τοις εκατό από τους ωκεανούς. Πιστεύει κανείς ότι στη Σαχάρα δεν έχουν οξυγόνο; Στους πόλους που δεν έχουν δέντρα δεν έχουν οξυγόνο άραγε; [...]
7. Δεν χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα, ούτε αναδασώσεις. Στο Άγιον Όρος, πριν από αρκετά χρόνια, μια φωτιά είχε κατακάψει τα πάντα. Καθηγητές και οικολόγοι λέγανε ότι έπρεπε να γίνουν αναδασώσεις. Οι καλόγεροι δεν άφησαν κανέναν να μπει μέσα. Οι καλόγεροι ευτυχώς δεν έχουν γίδια. Το δάσος έγινε καλύτερο απ' ό,τι ήταν πριν.
8. Στην Πάρνηθα σήμερα υπάρχει ένας υποόροφος. Είναι ο σχίνος, η κουμαριά, το πουρνάρι. Σε αυτά τα φυτά καίγεται μόνο το από πάνω μέρος. Καίγεται δηλαδή το 40%. Το 60% το αποτελούν οι ρίζες τους. Αυτά τα φυτά «ξαναπετάνε» αμέσως με τις πρώτες φωτιές. Αυτά που ακούμε περί πλημμυρών κ.λπ. είναι ανοησίες. Το έδαφος και το νερό συγκρατούνται από τον υποόροφο, γιατί οι ρίζες είναι ζωντανές.
9. Δεν πρέπει να πατήσει κανείς μέσα στην καμένη έκταση, να κόψει κορμούς, να τους σέρνει. Στην Πεντέλη, σε εκείνες τις φοβερές αναδασώσεις, μικρών τμημάτων ευτυχώς, σκάβανε και φύτευαν ασθενικά δεντράκια και συγχρόνως καταστρέφανε γύρω στα 100 μικρά φυτά που είχαν φυτρώσει από μόνα τους.»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ (1943-2013), ΤΟ ΒΗΜΑ
[ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ : Καθηγητής της Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εξελέγη Διευθυντής Τομέα Οικολογίας στα 35 του. Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση του Τμήματος Περιβάλλοντος. Υπήρξε διευθυντής επί 14 χρόνια του ελληνικού National Geographic και πολλών άλλων εκδόσεων.]




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η απειλή του πατριωτικού, λαϊκού χώρου
31 Ιουλίου 2018
από Βασίλης Βιλιάρδος
Αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα εχθρό των ελίτ, επειδή αντιτάσσεται στα δυσμενή αποτελέσματα της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης για την πλειοψηφία των ανθρώπων – τα οποία όμως ωφελούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις πολυεθνικές, τη λεηλασία των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, την υφαρπαγή πλούτου, τη μετατροπή των αδύναμων χωρών σε προτεκτοράτα, την αλλοίωση των εθνικών πληθυσμών με σκοπό τη μη συνεκτικότητα, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση τους κοκ.

Ανάλυση
Χωρίς καμία αμφιβολία, το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008 επιτάχυνε την κρίση της παγκοσμιοποίησης – ενώ η διαχείριση του υφιστάμενης κατάστασης (status quo) από τα παραδοσιακά, ελιτίστικα ουσιαστικά κόμματα των φιλελευθέρων, συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών, είναι πλέον επισφαλής και αβέβαιη, όπως διαπιστώνεται από τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό τους.  Αμφισβητούνται δε κυρίως από τα «πατριωτικά, λαϊκά κόμματα», τα οποία αφενός μεν προσεγγίζουν θετικά τόσο τον κ. Trump, όσο και τον κ. Putin, αφετέρου σε πάρα πολλές χώρες έχουν καταφέρει να αναδειχθούν στη θέση της σημαντικότερης αντιπολίτευσης – με ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσουν την κυβέρνηση. Στην Ανατολική Ευρώπη το έχουν ήδη επιτύχει στην Ουγγαρία και στην Πολωνία, ενώ στη Δύση η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ελέγχεται πλήρως από το «πατριωτικό» της σκέλος – με την Αυστρία να αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση, όταν στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο που έχει αμβλύνει σημαντικά τις πρώην ακροδεξιές του θέσεις, λίγο έλειψε να τα καταφέρει.
Σε πλήρη αντίθεση, η αριστερά έχει μικρές μόνο επιτυχίες στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία ή στη Γαλλία – ενώ στην Ελλάδα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της να παρουσιαστεί ως μία εναλλακτική λύση στα ελιτίστικα κόμματα. Η πλήρης αποτυχία της κάποτε αριστερής ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως η άνευ όρων υποταγή της στην πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων, της διεθνούς επαιτείας και των νεοφιλελεύθερων μνημονίων των προκατόχων της, σε συνδυασμό με την παροιμιώδη ανικανότητα της, ζημίωσε σε μεγάλο βαθμό τα αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη – αρκετά από τα οποία έχασαν την αξιοπιστία τους, όσον αφορά τον «εναλλακτικό» τους λόγο.
Στα πλαίσια αυτά (των προσπαθειών/στόχων δηλαδή των ελίτ, των κοινωνικών αναταραχών, της ανόδου του πατριωτικού λαϊκού χώρου και της ελληνικής «προδοσίας»), το αριστερό στρατόπεδο προσπαθεί να συσπειρωθεί και να οργανωθεί, πίσω από την κήρυξη ενός αντιφασιστικού αγώνα – με την επιστροφή του δηλαδή στο παρελθόν, χωρίς να γνωρίζει πως έτσι παίζει το παιχνίδι των ελίτ, όσον αφορά τη «ρεζέρβα» τους όπως θα δούμε παρακάτω.
Συνεχίζοντας, ασφαλώς υπάρχουν φαινομενολογικές ομοιότητες μεταξύ του ιστορικού φασισμού και των σημερινών πατριωτικών, λαϊκών κομμάτων – όπως (α) οι σε κάποιο βαθμό ρατσιστικές τοποθετήσεις τους εναντίον των μεταναστών και ιδιαίτερα των μουσουλμάνων/ισλαμιστών, στη θέση των Εβραίων του παρελθόντος, (β) η έμφαση στις εθνικές ταυτότητες, (γ) οι λεκτικές επιθέσεις κατά του διεθνούς κυρίως κεφαλαίου (τράπεζες, κερδοσκόποι), το οποίο ενοχοποιείται για τη χρεοκοπία κρατών ή/και κοινωνικών ομάδων (δ) η θετική στάση απέναντι στο αστυνομικό, στρατιωτικό, αυταρχικό κράτος για λόγους ασφαλείας των Πολιτών κοκ.
Εν τούτοις, οι διαφορές με το παρελθόν είναι μεγάλες όπως το γεγονός ότι, ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του φασισμού ήταν ο «προληπτικός» εμφύλιος πόλεμος κατά του κομμουνισμού – ο οποίος έδωσε ένα βίαιο τέλος στις κοινωνικές επαναστάσεις που συγκλόνισαν ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ως εκ τούτου, ο φασισμός είχε από το ξεκίνημα του τη στήριξη των ελίτ, οι οποίες θεωρούσαν μεγάλη απειλή την αριστερά – κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, αφού τα πατριωτικά λαϊκά κινήματα θεωρούνται πλέον εχθροί των ελίτ (παράδειγμα ο πρόεδρος Trump – άρθρο).
Σε πλήρη αντίθεση λοιπόν με τότε, οι σημερινές πολιτικές και οικονομικές ελίτ δεν βλέπουν καμία απειλή από τα αριστερά – την οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν με ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες. Αντίθετα θεωρούν πως ο πατριωτικός λαϊκός χώρος, ως ένα κίνημα που εκφράζει τη δυσαρέσκεια των χαμένων της παγκοσμιοποίησης, κυρίως των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο αποσταθεροποίησης του δικού τους συστήματος – ο οποίος θα μπορούσε να ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», προκαλώντας τεράστιες ρωγμές στο σύστημα με ανυπολόγιστα επακόλουθα.
Στην περίπτωση τώρα που η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι εφικτή με πολιτικές συμμαχίες, όπως στην Αυστρία της πατριωτικής, λαϊκής παράταξης με την κεντροδεξιά, τότε οι ελίτ χρησιμοποιούν άλλα «επιθετικά όπλα»: στην Ιταλία τον πρόεδρο της και στην Ελλάδα την «αριστερή προδοσία» κάθε είδους, η οποία αποδείχθηκε πολύ πιο ωφέλιμη, από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Το γεγονός άλλωστε ότι, στην Ελλάδα κατηγορούνται ως ακροδεξιοί όσοι τάσσονται εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης (μνημόνια), ή εκείνοι που τοποθετούνται κατά των μεταναστευτικών εισροών, όχι όμως για φυλετικούς/εθνικιστικούς λόγους αλλά για καθαρά οικονομικούς (ανεργία, μειώσεις μισθών, συντάξεων κοκ.), τεκμηριώνει τη χρησιμότητα της κατ’ επίφαση αριστεράς και των μεθόδων της για τις ελίτ – εχθρός των οποίων είναι πλέον ο πατριωτικός λαϊκός χώρος, τον οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και με τη βοήθεια λέξεων που επηρεάζουν αρνητικά τα πλήθη (για παράδειγμα, με τη λέξη «λαϊκισμός» που της έχουν προσδώσει μία αρνητική χροιά, παρά το ότι στην ουσία περιγράφει αυτόν που στηρίζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού).
Ειδικά όσον αφορά το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί το λεκτικό κέντρο βάρους των επιθέσεων εναντίον του πατριωτικού λαϊκού χώρου, με τη χρήση κυρίως του χαρακτηρισμού «ακροδεξιός ρατσισμός», έχουμε αναφερθεί ήδη με τα εξής δύο άρθρα μας: (α) «Πρόσφυγες και Μετανάστες», καθώς επίσης «Η μαζική εισβολή στην Ευρώπη», τα οποία δίνουν την πραγματική του διάσταση και όχι αυτήν που χρησιμοποιείται ως «επιθετικό όπλο» ή με στόχο τη χειραγώγηση.
Οι εκφραστές όμως του συγκεκριμένου χώρου, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από λαϊκά στρώματα και δεν συνειδητοποιούν τα τεχνάσματα των ελίτ, πέφτουν συνεχώς στην παγίδα – με την έννοια ότι χρησιμοποιούν λεκτικές εκφράσεις που τους κατηγοριοποιούν αυτόματα ως ακροδεξιούς και φασίστες, ρατσιστές και εθνικιστές, ενώ στην ουσία δεν είναι τίποτα από όλα αυτά.
Ο σκοπός της μαζικής μετανάστευσης
Περαιτέρω, είναι φανερό πως οι ελίτ τάσσονται υπέρ της μαζικής μετανάστευσης – αφενός μεν για να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό πρόβλημα ειδικά στην Ευρώπη, αφετέρου για να διατηρούν χαμηλούς τους μισθούς των εργαζομένων, έτσι ώστε να είναι οι επιχειρήσεις ανταγωνιστικές με τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο τρόπος τώρα, με τον οποίο την προωθούν, είναι οι ΜΚΟ – κάτι που έχει ήδη τεκμηριωθεί στην περίπτωση της μεταφοράς ανθρώπων από τη Λιβύη στην Ιταλία (πηγή), όταν δυστυχώς οι Πολίτες νομίζουν πως οι ΜΚΟ έχουν σκοπό μόνοι τη διάσωση/περίθαλψη των μεταναστών. Εν προκειμένω έχουν διαπιστωθεί τα εξής:
«Για δύο μήνες, χρησιμοποιώντας το marinetraffic.com, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις πλοίων που ανήκουν σε ορισμένες ΜΚΟ. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το data.unhcr.org., παρακολουθήσαμε τις καθημερινές αφίξεις Αφρικανών μεταναστών στην Ιταλία. Αποδείχθηκε ότι βρισκόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης απάτης και μιας παράνομης επιχείρησης διακίνησης ανθρώπων (Human traffic operation).
Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (MKO), οι λαθρέμποροι και η μαφία που έρχονται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αποστείλει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη, με το πρόσχημα της διάσωσης των ανθρώπων – με τη βοήθεια της ιταλικής ακτοφυλακής που συντονίζει τις δραστηριότητές τους.
Οι διακινητές επικοινωνούν με την ιταλική ακτοφυλακή εκ των προτέρων, για να λάβουν υποστήριξη και να πάρουν το ανθρώπινο φορτίο τους. Τα πλοία των ΜΚΟ κατευθύνονται προς το «σημείο διάσωσης», ακόμη και αν τα προς διασφάλιση πρόσωπα βρίσκονται ακόμα στη Λιβύη. Τα 15 πλοία που παρατηρήσαμε ότι ανήκουν ή εκμισθώνονται από ΜΚΟ, έχει διαπιστωθεί συχνά ότι εγκαταλείπουν τα ιταλικά τους λιμάνια, κατευθύνονται προς τα νότια, φτάνουν στις ακτές της Λιβύης, επιβιβάζουν το ανθρώπινο φορτίο τους και επιστρέφουν στην Ιταλία» (πηγή).
Συνεχίζοντας, υπενθυμίζουμε πως δημιουργείται με τη συμβολή της παγκοσμιοποίησης, ένα νέο σύστημα δύο τάξεων (ανάλυση) – όπου στην εισοδηματικά κατώτερη θα ανήκει πλέον το 80% του πληθυσμού, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί εάν δεν δημιουργηθούν πολυπολιτισμικές, μη συνεκτικές κοινωνίες με τη βοήθεια της μαζικής μετανάστευσης.
Με δεδομένο δε το ότι, έτσι θα επιλυθεί ταυτόχρονα και το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο είναι τεράστιο, μαζί με τη διατήρηση των μισθών σε ανταγωνιστικά επίπεδα με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ειδικά με την Κίνα, είναι ξεκάθαρες οι αιτίες, για τις οποίες οι ελίτ προωθούν τη μετανάστευση – καθώς επίσης τι επιδιώκουν, όταν χαρακτηρίζουν τα πατριωτικά λαϊκά κινήματα λαϊκιστικά, εθνικιστικά, ακροδεξιά, φασιστικά κοκ.
Ειδικά όσον αφορά το δημογραφικό πρόβλημα, δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα ή στην ακόμη χειρότερη Βουλγαρία. Για παράδειγμα, ο γηγενής πληθυσμός στη Σουηδία που θεωρείται ως το πειραματόζωο της δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινωνιών αυξανόταν έως το 1995, ενώ έκτοτε περιορίζεται – με αποτέλεσμα να προβλέπεται πως έως το 2066 θα αποτελεί τη μειονότητα στη χώρα του (το 1995 ο γηγενής πληθυσμός ήταν στο 93,87% του συνόλου και οι μετανάστες στο 6,13% – το 2015 στο 83,54% και 16,46% αντίστοιχα, με το 2060 να προβλέπεται στα 52,08% έναντι 47,92%). Κάτι ανάλογο συμβαίνει στη Γερμανία, στην οποία προβλέπεται πως ο πληθυσμός της θα μειωθεί έως το 2060 στα 60 εκ. από 81 εκ. σήμερα, εάν δεν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές – ενώ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της (γράφημα, πληθυσμιακή πυραμίδα στη Γερμανία το 2017, σε σύγκριση με τη Νιγηρία – πατώντας επάνω μεγεθύνεται).
Όσον αφορά δε την Ιταλία, ο αριθμός των αυτοχθόνων πολιτών συρρικνώνεται με εκπληκτικό ρυθμό: κάθε χρόνο κατά περίπου 250.000, ενώ αυτή η πτώση θα επιταχυνθεί. Αυτό σημαίνει ότι, η προβλεπόμενη δημογραφική ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζική μετανάστευση από την Αφρική και την κεντρική Ασία. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι μετανάστες στην Ιταλία προέρχονται από τη Ρουμανία, αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται ραγδαία. Θα υπάρξει δε όλο και λιγότερη μετανάστευση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επειδή όλα τα ευρωπαϊκά έθνη βρίσκονται σε δραματική δημογραφική κάμψη – ενώ, λόγω της παρατεταμένης ιταλικής οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για ανθρώπους από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Η οικονομική πλευρά
Από οικονομικής πλευράς τώρα έχουμε αναλύσει ήδη τον πατριωτικό, λαϊκό χώρο, με το κείμενο μας «Οικονομικός εθνικισμός», χρησιμοποιώντας κυρίως το παράδειγμα των Η.Π.Α. μετά την εκλογή του προέδρου Trump – οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβανόμαστε, αφού μπορεί να διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο κείμενο (πηγή). Εν προκειμένω πάντως έχουν ενδιαφέρον τα λόγια του κ. Κίσινγκερ, σύμφωνα με τον οποίο τα εξής:
«Πιστεύω ότι ο κ. Trump μπορεί να είναι μια από αυτές τις προσωπικότητες της ιστορίας που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό για να σηματοδοτήσουν το τέλος μιας εποχής και να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει τα παλιά προσχήματα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το γνωρίζει αυτό ή ότι έχει εξετάσει κάποια σπουδαία εναλλακτική. Μπορεί απλά να είναι ένα ατύχημα….Για την Ευρώπη, δεν μπορώ ακόμα να πω ότι είναι αποτελεσματικός ο κ. Macron, γιατί μόλις ξεκίνησε, αλλά μου αρέσει το στυλ του. Από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, η κυρία Merkel έχει υπερβολικά τοπική απήχηση. Τη συμπαθώ προσωπικά και τη σέβομαι, αλλά δεν είναι μια οικουμενική προσωπικότητα» (πηγή).
Από την τοποθέτηση του κ. Κίσινγκερ συμπεραίνει κανείς πως πιθανότατα βιώνουμε μία αλλαγή παραδείγματος, όπως είχε ήδη προβλεφθεί(ανάλυση) – το τέλος δηλαδή μίας εποχής και την αρχή μίας εντελώς καινούργιας, όπου από την πλευρά της πολιτικής τα παραδοσιακά ελιτίστικα κόμματα των φιλελευθέρων, των συντηρητικών και των σοσιαλδημοκρατών δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, ενώ τα αριστερά, καθώς επίσης τα ακροδεξιά έχουν χάσει ήδη σε κάποιο βαθμό το παιχνίδι, με τη βοήθεια της σημερινής ελληνικής συγκυβέρνησης (η ναζιστική ακροδεξιά από την προηγούμενη).
Ως εκ τούτου αυξάνεται η δυναμικότητα των πατριωτικών λαϊκών παρατάξεων, παρά το ότι βάλλονται από τις ελίτ μέσω των παραδοσιακών υφισταμένων, ελιτίστικων κομμάτων και του πελατειακού κράτους τους, καθώς επίσης της προπαγάνδας – ενώ δεν αποκλείεται στο τέλος να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους οι γνωστές φασιστικές ομάδες από το παρελθόν, όταν και εάν οι ελίτ διαπιστώσουν πως δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο (εφόσον βέβαια καταφέρουν να εκπροσωπήσουν το 80% των λαϊκών μαζών που είναι ή θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης).
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας ο πατριωτικός λαϊκός χώρος αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα εχθρό των ελίτ, επειδή αντιτάσσεται στα δυσμενή αποτελέσματα της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων – τα οποία εξαθλιώνουν μεν τις μάζες, αλλά ωφελούν όμως το χρηματοπιστωτικό σύστημα του χρέους, τις θηριώδεις πολυεθνικές, τη λεηλασία των αστικών μεσαίων και των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων, την υφαρπαγή πλούτου και τη μετατροπή των αδύναμων χωρών σε προτεκτοράτα, την αλλοίωση των εθνικών πληθυσμών με σκοπό τη μη συνεκτικότητα, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση τους κοκ.
Τα όπλα εναντίον του είναι η εφαρμογή από τις παραδοσιακές παρατάξεις, εν μέρει και από τις αριστερές, της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας, ο χαρακτηρισμός των κινημάτων του ως ακροδεξιά, ρατσιστικά ή φυλετικά, η μαζική μετανάστευση από τις υποανάπτυκτες χώρες, οι κατηγορίες εναντίον του ότι αντιστέκεται στη μετανάστευση για ρατσιστικούς λόγους κλπ. – ενώ το γεγονός ότι, ακόμη στελεχώνεται από ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να εκφράσουν έναν συνεπή, σοβαρό, αντικειμενικό και καθαρό πολιτικό λόγο, λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό εις βάρος του.
Το ίδιο συμβαίνει επίσης με τους οπαδούς του, αφού ο χώρος είναι έτσι δομημένος που δεν προσελκύει την καλλιεργημένη μεσαία τάξη, ενώ «σταμπάρεται» σκόπιμα με τη σφραγίδα του λαϊκιστή, ακροδεξιού και ρατσιστή – με την οποία είναι εύλογο ότι δεν θέλει να συνδέσει το «όνομα» της η πλειοψηφία. Όσον αφορά δε τους εκπροσώπους του που ήδη κατάφεραν να εκλεγούν, όπως στις Η.Π.Α., στην Ουγγαρία ή στη Ρωσία, κατηγορούνται συλλήβδην ως λαϊκιστές, αυταρχικοί, δικτάτορες, εθνικιστές, εχθροί της Δύσης(Putin), ψυχοπαθείς (Trump) κοκ. – με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τη σύνδεση μαζί τους πολλοί, ιδίως αυτοί που είναι σε θέση να ενισχύσουν ανάλογες παρατάξεις στις χώρες τους.
Ως εκ τούτου, κανένας δεν γνωρίζει εάν τελικά καταφέρει να επιβιώσει ο συγκεκριμένος χώρος και οι εκφραστές του – αφού ανέκαθεν η ιστορία γραφόταν από τις ελίτ, οι οποίες έχουν τα μέσα, τη δύναμη και τον τρόπο να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα. Εν τούτοις, είναι η πρώτη φορά που έχουν απέναντι τους τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμη και όταν δεν είναι καθόλου οργανωμένη – ενώ τους έχουν ξεφύγει κάποια σημαντικά «πάζλ», όπως στην περίπτωση του κ. Trump και του κ. Putin, τα οποία ίσως αποδειχθούν μοιραία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα στην αναμπουμπούλα και πριν καλά-καλά τελειώσει η κατεδάφιση των δύο μέτρων της αυθαίρετης μάντρας στη Χαλκιδική, να σου ο αποχαρακτηρισμός των Θερμοπυλών.
Ποιος ιστορικός χώρος και ποιος πολιτισμός;
"Όπου γης, τσιμέντο" ήταν η αρχή της οικογένειας Τσίπρα και του τη θυμίζουν ταχτικά ο Σπίρτζης κι ο Φλαμπουράρης.
"Και χρήμα! Και χρήμα!", συμπληρώνουν εν χορώ οι Τσακαλώτοι, Σταθάκηδες και Σουρλέτηδες, που ξέρουν από τέτοια.

Αδίστακτοι! Αποχαρακτήρισαν για να ξεπουλήσουν το ιστορικό τοπίο των Θερμοπυλών
3/8/2018
Σε μια απόφαση σκάνδαλο, της οποία το βάρος επωμίζεται στο ακέραιο η κυβέρνηση, κατέληξε χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αποχαρακτηρίζοντας μεγάλο μέρος του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου ζώνης Ατων Θερμοπυλών, σε ζώνη Β, ώστε να επιτραπεί η δόμηση και η πώληση του χώρου για την ανάπτυξη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση του ΚΑΣ αποχαρακτηρίζεται έκταση που περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών, δύο ξενοδοχεία που σήμερα φιλοξενούν πρόσφυγες, ένα κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση κι ένα εκκλησάκι.
Δεδηλωμένη επιδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ είναι να παραχωρηθεί αυτή η έκταση σε επενδυτές, οι οποίοι, κάτω από “προϋποθέσεις”, θα την δομήσουν και θα την αναδιαμορφώσουν με στόχο να αναβαθμίσουν τα ξενοδοχεία, να προχωρήσουν σε κέντρο υδροθεραπείας αλλά και σε σειρά άλλων επικερδών δραστηριοτήτων.
Είναι προφανές ότι αυτός ο σχεδιασμός θα αλλοιώσει πλήρως και θα καταστρέψει το ιστορικό τοπίο των Θερμοπυλών, το οποίο αντί να αναβαθμιστεί και να αναδειχθεί περαιτέρω ως χώρος με παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική αξία, θα βεβηλωθεί βάναυσα και θα παραδοθεί προς χάριν των πιστωτών σε ευτελή μεταχείριση, που κάθε άλλο θα έχει σχέση με την σημασία του.
Απέναντι σε αυτό το κυβερνητικό σκάνδαλο στάθηκαν στο ΚΑΣ ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Βάσω Λέβα, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λαμίας, και η δημοτική Σύμβουλος επίσης του Δήμου Λαμίας Μαρία Αντωνίου, δημοτικων συμβουλων της δημοτικης κινησης «Παρεμβαση Πολιτων για τη Λαμια», καθως και του δημοτικου συμβουλου Αναστασιου Χρονα της παραταξης «Λαικη Συσπειρωση».
Στο ΚΑΣ παρευρέθηκαν για την προάσπιση του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και η Δέσποινα Σπανού μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε, οι οποίοι και κατήγγειλαν ως μέγα σκάνδαλο και πλήγμα στην ιστορική και πολιτιστική παράδοση της χώρας την απόφαση του ΚΑΣ, η οποία ελήφθη αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος.
Διάβημα για την απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση του ΚΑΣ, η οποία ελήφθη στη ζούλα, και με αίτημα την ανάκληση της θα κάνει ο Παναγ. Λαφαζάνης στην υπουργό Πολιτισμού από την οποία και ζήτησε επείγουσα συνάντηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυθαίρετο δεν έχω.
Σπίτι καν δεν έχω.
Δάνεια δεν πήρα.
Φράγκο δεν έχω και πληρώνω μνημόνια.
Όμως,έχω μιαν αδυναμία,μπορώ να μπω στη θέση του άλλου και να νιώσω όπως νιώθει.
Μπορώ να μπω στη θέση του μεροκαματιάρη που πήρε ένα δάνειο για να πάρει ένα σπίτι πιστεύοντας ότι θα είχε πάντα δουλειά που θα πληρωνόταν το ίδιο.
Σήμερα είναι "μπαταχτσής",άνεργος και του παίρνουν το σπίτι,να χαρώ; δεν καταλαβαίνω πώς τον δούλεψαν ψιλό γαζί οι τράπεζες;
και τον άλλον τον καταλαβαίνω,που βρέθηκε με ένα κτηματάκι απ τον παππού του κοντά στη θάλασσα,σε περιοχές που μέχρι πριν 30 χρόνια όχι μόνο ήταν για τη πλέμπα αλλά δεν πάταγε εκεί το ποδάρι του αρχικλασάτος πλούσιος,εγώ τα πρόλαβα λαϊκά μέρη τη Λούτσα,το Ζούμπερι,το Πόρτο Ράφτη,το Μάτι.
Και έχτισε ένα παράνομο τριάρι στο χωράφι.Και το πλέρωσε χρυσάφι,αν τον ρωτούσες θα σου λεγε,για να κάνουν τα μπάνια τους τα εγγόνια μου.
Και το πλήρωσε και μια και δυο και δέκα φορές για να "τακτοποιηθεί,νομιμοποιηθεί,να μπει στο σχέδιο".
Και κάηκε μέσα στο σπίτι αυτό πριν δέκα μέρες.
Κι έρχεται αύριο η μπουλντόζα και γκρεμίζει αυτό το σπίτι σαν να είναι ο ζωντανός τάφος του γέρου που το χτισε.
Και λένε κάποιοι "καλά τους κάνουν"
Συγγνώμη δε φτάνει ως εκεί το μυαλό μου και η ψυχή μου

σχολιο.-  Aυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, του φτωχού η έστω του μέσου οικονομικά ανθρώπου και συμφωνώ απόλυτα με το αρθρο.Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά, εκείνη του φραγκάτου η αυτού που προσπαθεί να τα κονομίσει χοντρά.Και θα σου φέρω ως παράδειγμα για το τι εννοώ το νησί μου.Κατ αρχήν υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς εδω και όλα τα βουνά σχεδόν είναι ιδιωτικά.Θα δεις λοιπόν δίπλα σε σπιτάκια, του μεροκαματιάρη η αυτού που κληρονόμησε ένα σπίτι ( καλή ώρα εγώ) όπως λέει το αρθρο, και δίπλα βλέπεις κάτι βίλες θεριά με πισίνες με δεκάδες στρέμματα περιφραγμένου περιβάλλοντα χώρου είτε ακριβώς πάνω στο κύμα, ακριβώς όμως, είτε στα βουνά πάνω και μέσα με ιδιωτικούς δρόμους, σημείωσε δε πως πολλά, τα περισσότερα από αυτά τα "οικόπεδα" και οι τερατώδεις οικοδομές προς τουριστική κυρίως εκμετάλλευση ανήκουν σε αλλοδαπούς-ευρωπαίους οι οποίοι τα αγόρασαν για να επενδύσουν στον τουρισμό.Σημείωσε ακόμα πως δεν είναι χτισμένα σ παρελθόντα χρόνο μόνο αλλά εξακολουθούν να χτίζονται με εντατικούς ρυθμούς, κάθε μέρα ξεφυτρώνει στα πιο απίθνα σημεία και μια οικοδομή και κάθεσαι εσύ την κοιτάς και λες μα έχει άδεια τώρα αυτός και να έχει πως την έχει; Εγώ έχω ένα σπίτι από το 1934 που συμβαίνει να είναι και στο βουνό αλλά και πάνω στην κεντρική οδική αρτηρία του νησιού, όταν χτίστηκε από τον παππού μου από το δρόμο περνούσαν γαϊδούρια, μουλάρια και κανένα κάρο.Σήμερα ο δρόμος εξυπηρετεί από δίτροχα έως τερατώδη οχήματα 24ώρες το 24ωρο. Αν υποθέσουμε πως είχα λίγα λεφτούλια και ήθελα να προσθέσω δυο δωμάτια ακόμα ώστε να μην κοιμώμαστε τρεις ενήλικες ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά, πρέπει να τηρούνται κάποιες προυποθέσεις πχ να έχω απόσταση από το μέσον του δρόμου 15 νομίζω μέτρα.Άρα πρέπει η να μην το κάνω η να παρανομήσω να πληρώσω να ξαναπληρώσω για να τα νομιμοποιήσω μετά, να πληρώνω ΈΝΦΙΑ κλπ κλπ και να κινδυνεύω να τα χάσω από μια μπουλντόζα .Αν υποθέσουμε όμως πως αύριο έρθει ένας 'επενδυτής" και μου αγοράσει το σπίτι τι στοίχημα πας πως θα δούμε στην θέση του μια βιλάρα με πισίνες και τα σχετικά; .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαιτώ απ την κυβέρνηση αύριο πρωί πρωί να μας ανακοινώσει πλήρη και αναλυτική λίστα με τα ονόματα των ταυτοποιημένων νεκρών της φονικής φωτιάς, την λίστα των αγνοούμενων και των νοσηλευόμενων. Επίσης για τους δύο μη ταυτοποιημένους νεκρούς που δεν έχουν αναζητηθεί να μας ανακοινωθεί σε ποιό ακριβώς σημείο βρέθηκαν οι σοροί τους.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_tin_kyvernisi_Apaito_apo_tin_kyvernisi_analytiki_lista_me_ta_onomata_ton_nekron_tis_fotia/?cgpekeb




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε περιοχή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα καμένα, στο Νέο Βουτζά συνελήφθη ο πρώην και αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

2/8/2018
Σε περιοχή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα καμένα, στο Νέο Βουτζά συνελήφθη ο πρώην και αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, ο πρώην πράκτορας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν γνώριζαν ποιος είναι και θεώρησαν ότι κινείται ύποπτα σε σημεία που είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία.
Το περιπολικό που έφτασε στο σημείο έκανε εξακρίβωση στοιχείων και τότε διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον Αγγελάκη, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
Ο Αγγελάκης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκε στο πλαίσιο του αυτόφωρου και την επόμενη μέρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε η ΕΥΠ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΤΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ
Επιστολή προς αποκατάσταση αλήθειας για το πυρόπληκτο λυκόσκυλο (ΕΔΩ) έστειλε στο irafina.gr, η Ομάδα Dogit Pet Shop.
Στην επιστολή αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του, τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν, όμως τη Δευτέρα σε επικοινωνία που είχαν με τον ιδιοκτήτη, τους ενημέρωσε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Το λυκόσκυλο ηλικίας 7 ετών βρέθηκε από εθελοντές και την ομάδα της Dogit την περασμένη Παρασκευή ξαπλωμένο, λόγω κατάστασης των πατουσών του, και ΟΧΙ λιπόθυμο. Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και όχι στο Μάτι.
Οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν. Όλοι εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε περισσότερο μεταφέραμε τον σκύλο στην κλινική vets4life με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του.
Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία.
Έχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!!
Άποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Άποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες «σας καταλαβαίνουμε» , γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
Ας βοηθήσουμε… Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες,2 αυγουστου ηταν Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Αφανισμού (Porrajmos) των Τσιγγάνων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και καθιερώθηκε ως επίσημη ημέρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2015.Υπολογίζεται ότι τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Ρομά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέρχονται στις 800.000 ανθρωπους
*Αφορμή για τη Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά είναι η τελευταία εντολή εξολόθρευσής τους, που δόθηκε από τους γερμανούς ναζιστές στις 2 Αυγούστου 1944.
Τη νύχτα της 2ας προς 3η Αυγούστου, 2.897 γυναίκες και παιδιά Ρομά εκτελέστηκαν στους θαλάμους αερίων του ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου.
/Ο Jonathan Trollman (27/12/1907 – 9/02/1943): Ο τσιγγάνος πυγμάχος που τρόλαρε τους Ναζί
Τον Ιούνιο του 1933 η κατάσταση στην Γερμανία ήταν χαοτική. Η δημοκρατία της Βαϊμάρης, αποτυχημένο κατάλοιπο της ήττας των Γερμανών στον Α Παγκόσμιο πόλεμο, είχε μόλις καταλυθεί αφού ο Χίτλερ μόλις λίγους μήνες πριν, εκμεταλλευόμενος την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τα όλο και αυξανόμενα ρατσιστικά στοιχεία κατάφερε να αποκτήσει τις δικτατορικές εξουσίες που ήθελε, αποδυναμώνοντας τελείως την Γερμανική βουλή.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό στο Dachau, είχαν ήδη αρχίσει την λειτουργία τους δεχόμενα τους πρώτους πολιτικούς κρατούμενους και μειονότητες, όπως οι Εβραίοι και οι τσιγγάνοι, που είχαν ήδη αρχίσει να νιώθουν τα πρώτα ρατσιστικά μέτρα των Ναζί που τους απομάκρυναν βιαίως από δημόσιες υπηρεσίες και εργατικά σωματεία, ενώ έκαναν μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων τους . Μόλις ένα μήνα πριν, τον Μάιο, οι Ναζί ρίχνουν στην πυρά βιβλία σε όλη τη χώρα.
Την 9η Ιουνίου, ο Γερμανός πυγμάχος Adolf Witt διεκδικούσε τον Light Heavyweight τίτλο της χώρας και ως «γνήσιος» εκπρόσωπος της Άριας φυλής ήταν ο αγαπημένος της ναζιστικής κυβέρνησης, που ως γνωστό πίστευε ότι μέσω των σπορ, ειδικά των δυναμικών όπως η πυγμαχία, θα έδειχνε η Άρια φυλή την ανωτερότητα της επί των υπολοίπων. Το ότι τον έλεγαν και Adolf ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Αντίπαλος του, ο Sito Τσιγγάνος πυγμάχος Johann «Rukeli» Trollmann ο οποίος ήταν και ιδιαίτερα δημοφιλής στο πυγμαχικό κοινό της χώρας για το ιδιαίτερο και «χορευτικό» στυλ του με πολύ κίνηση και εξαιρετικό Footwork.
Στον αγώνα, η ανωτερότητα του Trollmann είναι εμφανής σε όλους τους γύρους όμως η Γερμανική Ομοσπονδία δίνει το αποτέλεσμα ισοπαλία και ο κόσμος ξεσηκώνεται, αναγκάζοντας τους να το αλλάξουν και να δώσουν την νίκη στον «Rukeli». Μια εβδομάδα μετά του αφαιρούν τον τίτλο και επίσημα, καταγγέλλοντας το «αντιγερμανικό» και «χορευτικό» στυλ του μέσα στο ρινγκ ζητώντας του να παίξει με τον «Γερμανικό» τρόπο.
Όταν πήρε τον επόμενο αγώνα του στις 27 Ιουλίου, οι Ναζί είχαν ήδη καταλύσει κάθε αρχή στην Γερμανία που δεν άνηκε σε αυτούς, καταργώντας και κάθε άλλο πολιτικό κόμμα εκτός από το Ναζιστικό. Η δύναμη τους ήταν απόλυτη.
Αντίπαλος του αυτή τη φορά θα ήταν ο γνωστός «brawler» Gustav Eder και ο Trollmann ήξερε ότι δεν είχε καμία ελπίδα όχι μόνο να κερδίσει με απόφαση τον αγώνα αλλά και να κάνει κάποια ουσιαστική καριέρα στην ναζιστική Γερμανία, γι’ αυτό και αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί και να αντισταθεί με τον δικό του τρόπο τρολάροντας την Γερμανική πυγμαχική ομοσπονδία που απαιτούσε να αγωνίζεται με τον «Γερμανικό» ή μάλλον «Άριο» τρόπο.
Την ημέρα του αγώνα ανέβηκε στο ρινγκ με τα μαλλιά του βαμμένα ξανθά και το πρόσωπο του πασπαλισμένο με αλεύρι σε μια παρωδία των στερεοτύπων των Ναζί. Το καμπανάκι χτύπησε και ο Trollmann αντί να κινηθεί με το γνωστό του Footwork, έκανε ακίνητος στη μέση του ρινγκ και δέχθηκε τα χτυπήματα του αντιπάλου το ένα πίσω από το άλλο αντέχοντας μέχρι τον 5ο γύρο πριν χάσει τις αισθήσεις του.
Ήταν μια γενναία διαμαρτυρία που ο ίδιος πλήρωσε ακριβά.
Η καριέρα του θα κρατούσε 2 χρόνια ακόμη με συνεχείς απειλές από τους Ναζί στον ίδιο και την οικογένεια του και το 1935 θα του αφαιρέσουν την άδεια του.
Ο ίδιος θα υποστεί όλα τα τρομαχτικά μέτρα που εφάρμοσαν οι Ναζί στις μειονότητες όπως οι Τσιγγάνοι. Αρχικά θα του γίνει αναγκαστική στείρωση ενώ λίγα χρόνια μετά θα καταταχθεί με το ζόρι στον Ναζιστικό στρατό και θα πολεμήσει στη Γαλία και στο Ανατολικό μέτωπο. Εκεί θα τραυματιστεί και το 1942 θα απολυθεί από το στρατό ατιμωτικά όπως όλες οι μειονότητες παρά τους τραυματισμούς τους στην μάχη.
Η κατάληξη του ήταν αναμενόμενα τραγική.
Στάλθηκε στo στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme όπου αναγνωρίσθηκε ως πυγμάχος και χρησιμοποιήθηκε στις μάχες που έστηναν οι αξιωματικοί για την διασκέδαση τους. Λίγο αργότερα θα μεταφερθεί σε άλλο στρατόπεδο όπου ο «Capo» Emil Cornelius θα τον αναγνωρίσει ξανά. Οι Capo ήταν πρώην εγκληματίες φυλακισμένοι που συνεργαζόντουσαν με τους Ναζί για προνομιακή μεταχείριση. Ο Cornelius θα τον προκαλέσει σε αγώνα, βλέποντας τον σε άθλια κατάσταση και προχωρημένη ηλικία.
Παρόλα αυτά ο Trollmann θα κερδίσει και αυτή τη μάχη με το γνωστό «αντιγερμανικό» στυλ του όμως ο Cornelius δεν θα του το συγχωρήσει. Την επόμενη μέρα τον βρήκε την ώρα που έκανε καταναγκαστική εργασία και τον σκότωσε χτυπώντας τον με ένα φτυάρι στο κεφάλι.
Το πτώμα του ρίχθηκε σε έναν μαζικό τάφο μαζί με όλα τα άλλα θύματα των Ναζί. Η ιστορία του όμως παραμένει, όπως και αυτές άλλων μαχητών που βρέθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί είχαν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή διαφορετική κουλτούρα. Όσα και να πέρασε από τους Ναζί και τους υποστηριχτές τους, ο «Τσιγγάνος του ρινγκ» έπεσε ως μαχητής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MORE NEWS FROM APARTHEID STATE,ISRAHELL
Το 85% των Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη εκτελέστηκαν εξωδικαστικά

Η Επιτροπή Κρατουμένων και πρώην-Κρατουμένων αναφέρει σε έκθεση που δημοσιεύσε την Κυριακή ότι το 85% των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ από τις αρχές του 2015 (179 Παλαιστίνιοι), σκοτώθηκαν σε εξωδικαστικές εκτελέσεις επί τόπου.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εκτέλεσαν τους Παλαιστινίους «εν ψυχρώ» λόγω υποψίας και ότι ενήργησαν ως δικαστές και εκτελεστές.
Η επιτροπή επεσήμανε ότι με βάση μια σειρά τεκμηριωμένων και δημοσιευμένων περιστατικών, η πλειονότητα των Παλαιστινίων οι οποίοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς ή υπήρξαν ύποπτοι για να το πράξουν, εκτελέστηκαν από ισραηλινές δυνάμεις παρά το γεγονός ότι δεν έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις θα μπορούσαν να τους εμποδίσουν και να τους συλλάβουν αντί να πυροβολήσουν.
Η επιτροπή πρόσθεσε ότι πολλοί Παλαιστίνιοι αφέθηκαν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου, χωρίς να τους παράσχουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες ή χωρίς να επιτρέψουν την πρόσβαση των παλαιστινιακών ασθενοφόρων σε αυτούς.
Ανέφερε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν τους περισσότερους Παλαιστίνιους από πολύ κοντινή απόσταση με σκοπό να τους σκοτώσουν.
Η έκθεση χαρακτηρίζει τις παροτρύνσεις των ισραηλινών πολιτικών για εκτέλεση των Παλαιστίνιων αντί για σύλληψη ως «έγκλημα πολέμου» και σκόπιμα εξωδικαστικές δολοφονίες, κάτι που παραβιάζει τις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των τεσσάρων Συμβάσεων της Γενεύης και του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η επιτροπή επεσήμανε ότι οι ισραηλινές αρχές δεν διενήργησαν ποινικές έρευνες εναντίον των στρατιωτών που σκότωσαν σκόπιμα Παλαιστίνιους, αναφέροντας ένα περιστατικό όπου ένας Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής εγκωμιάστηκε για τη δολοφονία πολλών Παλαιστινίων κοντά στο συνοικισμό Gush Etzion στη Χεβρώνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τιβι σταρ ,ο γκλαμουρατος και υπόδικος δήμαρχος Μαραθώνα Ψινακης απαγόρευσε θεατρική παράσταση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους του δήμου του για λόγους.... πένθους και καλά.(!!)
η αποθεωση του τιποτα με rayban γυαλια
---ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ---
Σήμερα 2/8/2018, ημέρα Πέμπτη, η παράσταση "Αντιγόνη του Σοφοκλή" που θα λάμβανε χώρα στη Νέα Μάκρη και που όλα της τα έσοδα θα δίνονταν προς ενίσχυση των πυροπαθών, ακυρώνεται κατόπιν απόφασης του δημάρχου κυρίου Ψινάκη, με αιτιολογία το πένθος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ψαράδες : έσωσαν πάλι κόσμο! Μπράβο κι ευχαριστώ! Αυτοί, που τους έσπαγαν τα σκάφη με χωματουργικά μηχανήματα γιατι ετσι διεταξε η ΕΕ! Θυμάστε; Ευρώπη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φ ΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Σ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
Γ. ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ
Π. ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ
ΜΠ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Περι πλιατσικολογων φασιστων στα καμμενα.
Στις 23/7 μία ανείπωτη τραγωδία συνέβη στη περιοχή μας και στις γειτονικές περιοχές της ανατολικής αττικής.
Μια τεράστια καταστροφή,με πολλές χαμένες ζωές, καμμένα σπίτια , με ανυπολόγιστες περιβαντολογικές συνέπειες. Μια καταστροφή με πολλούς υπευθύνους,που για άλλη μια φορά θα τη σκαπουλάρουν...
Μία ημέρα που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.
Από τη πρώτη στιγμή άνθρωποι κάθε εθνικότητας βοήθησαν είτε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς,είτε στη διάσωση εγκλωβισμένων, είτε στην ψυχολογική και υλική στήριξή τους.
Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκε αμέσως.
Είδαμε ανθρώπους κάθε ηλικίας,κάθε εθνικότητας να δίνουν απο το υστέρημα τους,να βοηθάνε απο τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους..
Γελάσαμε με τους χρυσαυγίτες που σκάγανε στα σημεία συγκέντρωσης αγαθών ανά τετράδες,με επίσημο φωτογράφο μαζί τους ωστε να τραβήξει ωραία πλάνα. Χαρήκαμε που τις περισσότερες φορές αντιμετώπισαν την οργή του κόσμου.
Νευριάσαμε όταν πληροφορηθήκαμε πως στο πέρασμα οι χρυσαυγίτες την έπεσαν σε φίλο του Παύλου Φύσσα,την ώρα που φόρτωνε πράγματα για τους πυρόπληκητους. Το ίδιο και όταν μάθαμε για το πογκρόμ τους στη θεσ/κη την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς.
Η οργή μας όμως ξεπέρασε κάθε όριο όταν μάθαμε πως κάποιοι υπάνθρωποι μπουκάραν και διέρηξαν σπίτια στο μάτι την επομένη της πυρκαγιάς,την ώρα που το Μάτι έμοιαζε με έρημο τοπίο.Πατήσαν πάνω στον πόνο των ανθρωπων δείχνοντας πως η σαπίλα του ντουνιά δεν έχει τέλος.
Αφόυ ψάξαμε λίγο το θέμα ,διαπιστώσαμε πως στην κλοπή εμπλέκεται ένα "καλόπαιδο" απο την περιοχή μας,μαζι με την παρέα του απο διπλανές περιοχές. Όλο το παρεάκι φασιστικών πεποιθήσεων , άλλα 2 απο αυτους(τουλάχιστον) άμεσα εμπλεκομένους με την ΧΑ.
Αμφιταλατευντήκαμε για την αντίδραση μας. Η βία ήταν η πρώτη σκέψη μας. Αποφασίσαμε ωστόσο πως το καλυτερο ήταν να κάνουμε βούκινο αυτο το παρεάκι. Να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στις περιοχές μας και πουθενά.
το ίδιο σκοπέυουμε να κάνουμε άμεσα και στις διπλανές μας περιοχές,ωστε να γνωρίσουν όλοι με τι καθίκια ζούνε μαζί.
Γεμίσαμε λοιπόν τους τόίχους της ραφήνας ,αλλά και την διαδρομής προς αρτέμιδα με τα ονοματά τους και την πράξη τους.
υγ:στις 2 φωτογραφίες είναι τα μέλη της χα Σπύρος Ανδρόνικος και Μπάμπης Παπανικολάου.
Όλοι τους έχουν μέσα κοινωνική δικτύωσης,μπορείτε να τους βρείτε.
υγ2:Βοηθήστε στη διάδωση με κάθε τρόπο
υγ3:επειδη το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν χωράει φήμες,αμφιβολίες κλπ.Τα στοιχεια ειναι απόλυτα διασταυρωμένα.
Πρωτοβουλια αντι-πλιατσικολογων Ραφηνας-Αρτεμιδας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παρά-ανησυχούντες για το σοσιαλισμό στην Κούβα δεν έχασαν την ευκαιρία που προσφέρουν αφειδώς οι δημοσιογραφικές πόρνες και τα ΜΜΕ. Όπως ακριβώς Παρά-ανησυχούν για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα κι όπου οι ανυπότακτοι στον ιμπεριαλισμό λαοί σηκώνουν στις πλκάτες τους την Επανάσταση.

"Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!
03/8/2018 - 12:58 μ.μ.

Μια συχνή ερώτηση που σχεδόν όλοι έχουν κάνει σε ένα παιδάκι είναι:...
«Τι θα ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις;».
Η απάντηση όλων των παιδιών της Κούβας σε μια τέτοια ερώτηση έχει μία απάντηση: «Όταν μεγαλώσω θέλω να κάνω ότι ο Τσε!».
Όμως τα ΜΜΕ, οι δημοσιογραφία, τα κόμματα της "ευρωπαϊκής αριστεράς" μας πληροφορούν κι ενημερώνουν: "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!
Προκαλεί τουλάχιστον "περιέργεια" σε πολλούς πως το υπερεθνικό κεφάλαιο κατορθώνει με τις ψεύτικες ειδήσεις -γνωστές πλέον ως fake news- να διαμορφώνει την κοινή γνώμη της δύσης.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως σήμερα ο ιμπεριαλισμός βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση με τα απανωτές ήττες που δέχεται: Συρία, Ιράν, Υεμένη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Νικαράγουα, Βολιβία, Κούβα, Μεξικό, Λατινική Αμερική, Αφρική...
Τα νέα όπλα του υπερεθνικού κεφαλαίου είναι πλέον πασιφανή σ' όποιον δεν πάσχει από πολιτική υποχονδρία. Η δεξιά έχει παραχωρήσει το ρόλο της στην "δικαιωματική αριστερά" και η δημοσιογραφική πορνεία είναι βασικό εργαλείο διαμόρφωσης των μαζών.
Το νέο αφήγημα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" μετά τις ήττες στη Λατινική Αμερική έχει ονοματεπώνυμο: "Στην Κούβα παλινόρθωση του καπιταλισμού"!
Στο αφήγημα Κούβα παρατηρούμε πως ενσωματώνεται σιγά σιγά κι η καθεστηκυία "κομμουνιστική αριστερά", που ουσιαστικά εμφανίζει πλέον απλά συμπτώματα διαφοροποίησης από την "ιμπεριαλιστική αριστερά", δυστυχώς έχοντας αποκτήσει το άλλοθι -με νεολογισμό την "τεχνογνωσία"-, από τις συνεχόμενες διαφοροποιήσεις απέναντι στα επαναστατικά κινήματα κι από το σύνδρομο της Ρωσοφοβίας, της επίκλησης των ενοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ξεχνώντας πως ενώ προχώρησε σε "αποκατάσταση του Πρωτοκαπετάνιου Άρη" -λες κι ο Βελουχιώτης χρειαζόταν "αποκατάσταση"-, ακόμη δεν έχει "αποκαταστήσει" την αρχική ολόπλευρη στήριξη στην "περεστρόικα".
Οι παρά-ανησυχούντες για το σοσιαλισμό στην Κούβα δεν έχασαν την ευκαιρία που προσφέρουν αφειδώς οι δημοσιογραφικές πόρνες και τα ΜΜΕ. Όπως ακριβώς Παρά-ανησυχούν για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα κι όπου οι ανυπότακτοι στον ιμπεριαλισμό λαοί σηκώνουν στις πλκάτες τους την Επανάσταση.
Ο Luciano Vasapollo, καθηγητής της Έδρας "Ανάλυσης Δεδομένων Εφαρμοσμένης Οικονομίας" στο πανεπιστημιακό κόσμημα της Ιταλίας, το περίφημοΠανεπιστήμιο "Sapienza" της Ρώμης (Δημόσιο για να μπορούμε να συνεννοηθούμε), θεωρεί πως αυτή η προπαγανδιστική καμπάνια ανησυχίας για τον σοσιαλισμό στην Κούβα είναι ένα κατασκεύασμα ψεύτικων ειδήσεων (fake news).
Βέβαια ο 58χρονος καθηγητής Luciano Vasapollo, χαρακτηρίζεται από την ιταλική δεξιά ως "ακραίος κομμουνιστής" κι από την ιταλική "αριστερά" ως εμονικός με τον Τσάβες. Μάλιστα η "αριστερά" τον κατηγορεί ως εμπνευστή κι ιδεολόγο του νομοσχεδίου της "ακροδεξιάς, ξενόφοβης, ρατσιστικής, ομόφοβης..." νέας ιταλικής κυβέρνησης για καθιέρωση "κοινωνικού μισθού για όλους τους Ιταλούς πολίτες", καθόσον και άμισθος σύμβουλος του κυβερνητικού κόμματος Κίνημα 5 αστέρων. Πρόκειται για το ίδο φαινόμενο που παρατηρούμε και στην Ελλάδα με τους παρά-ανησυχούντες με τα επαναστατικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και την πορεία τους. Μάλιστα τώρα στο κάδρο των "ανυσηχούντων" έχει προστεθεί και το ΚΚΕ, το οποίο σε σταθερή πορεία ταυτίζεται με την ευρωπαϊκή "δικαιωματική αριστερά" σχεδόν σε όλα τα μέτωπα και είναι αποτέλεσμα της αγνόησης του Λένιν: «Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους».
Ο καθηγητής Luciano Vasapollo στο ερώτημα "Καθηγητά, τα ΜΜΕ βεβαιώνουν πως η Κούβα εγκαταλείπει το σοσιαλισμό για τον καπιταλισμό. Τι συμβαίνει στην Αβάνα;" εξηγεί στο "l'Antidiplomatico"μεταξύ πολλών άλλων:
[...Συμβαίνει το αντίθετο από ότι διαβάζετε... Αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο.
Στην Αβάνα βρίσκεται σε εξέλιξη η Λαϊκή Συνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας, μια διαδικασία πολύ σημαντική γιατί εκτός από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης θα ψηφιστεί ένα νέο Σύνταγμα που θα εκσυγχρονίσει εκείνο του 1976...
Μου προκαλούν γέλιο να διαβάζω αυτούς των σαλονιών που γνωρίζουν την Κούβα και μεταφέρουν ότι τους διηγούνται τα πρακτορεία ειδήσεων από το Μαϊάμι...
Στην Κούβα γίνεται μια συνταγματική αναθεώρηση όπου στο νέο Σύνταγμα, σε κανένα σημείο δεν τίθεται σε συζήτηση ο ηγετικός ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος...
Αντιθέτως ενισχύεται ο ρόλος του Κόμματος στην κοινωνία, στη συμμετοχική σοσιαλιστική δημοκρατία... στα Εργοστασιακά Συμβούλια, στα Συνοικιακά Συμβούλια... γιατί στο κέντρο του Κουβανικού Συντάγματος βρίσκεται ο λαός...
Η σοσιαλιστική οικονομία δεν θίγεται ούτε στο παραμικρό...
Το μοναδικό λάθος που έχει η Κούβα είναι εκείνο της αυτοδιάθεσης... η επιθυμία της αυτόνομης πορείας της... εναντίον του ιμπεριαλισμού...
Εξελίσσεται και παραμένει ο πόλεμος εναντίον των λεγόμενων "κακών χωρών": η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Συρία, η Λιβύη, η Ρωσία του Πούτιν. Ένας πόλεμος που μπορεί να είναι στρατιωτικός, αλλά και οικονομικός και με τα ΜΜΕ...
Το συνέδριο διεξάγεται σε απόλυτη ηρεμία. Τα πράγματα που λέγονται είναι απολύτως επαίσχυντα. Μιλούν για την αναγνώριση της αγοράς σαν να πρόκειται για ένα τεράστια νέο. Η Κούβα πάντα αναγνώριζε την αγορά που δεν συμπίπτει με τον καπιταλισμό. Αυτοί οι αμαθείς των ΜΜΕ της "αριστεράς", της λεγόμενης "αριστεράς", πρέπει να γνωρίζουν πως η αγορά είναι προϋπάρχουσα του καπιταλισμού...αν οι στρατηγικοί τομείς και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι δημόσιας ιδιοκτησία ή όχι.
Η ενέργεια... οι μεταφορές... οι επικοινωνίες... παραμένουν στη δημόσια ιδιοκτησία και παρέχονται δωρεάν...
Για παράδειγμα υπάρχουν μια σειρά από μικρές καφετέριες που έχουν ιδιωτική διαχείριση, δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι... Δεν ισχύει αυτό στους στρατηγικούς τομείς...
Για την ιδιοκτησία στη γεωργία... ήδη στο Συνέδριο του 2011 και τις αλλαγές στο το Συνέδριο του 2016... η γη είναι ιδιοκτησία του κράτους, αλλά διατίθεται για 30 χρόνια σε γεωργούς. Αν στα 30 χρόνια η παραγωγή είναι καλή, δηλαδή αποδίδονται προϊόντα στο κράτος και την αγορά... υπάρχει ανανέωση διάθεσης...
Άλλη ηλιθιότητα των ΜΜΕ... Η Κούβα απαρνιέται τον κομμουνισμό... εξαφανίζεται η λέξη κομμουνισμός...
Υπάρχει το άρθρο 6 του παλιού Συντάγματος όπου περιγράφεται ότι η σοσιαλιστική κοινωνία προχωρεί προς τον κομμουνισμό. Στο νέο Σύνταγμα επιβεβαιώνεται πως η σοσιαλιστική κοινωνία επικαιροποιείται και καλυτερεύει οδεύοντας στο σοσιαλισμό, με δομές της βάσης και με επίκεντρο το Κόμμα...
Κι εδώ άγνοια... φιλοσοφική κι όχι μόνον πολιτική. Τι είναι ο κομμουνισμός; Το κίνημα που καταστρέφει και υπερβαίνει την παρούσα κατάσταση των πραγμάτων. Αυτό λέει ο Μαρξ... Για να φθάσεις σ' αυτή την "ουτοπική" κοινωνία πρέπει να [περάσεις από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμόι, από τον σοσιαλισμό στον κομμουνισμό και κατόπιν να φθάσεις στην κοινωνία της απόλυτης ελευθερίας και ισότητας...
Ο Fidel κι ο Raul καθόρισαν με αποφασιστικότητα για την Κούβα Cuba: τα δικαιώματα είναι ένα σώμα ή δεν υπάρχουν. Τα ατομικά δικαιώματα προοδεύουν μόνον μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει η Κούβα...
Η Ευρώπη αποκλείει το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης... Συχνά οι κριτικές απέναντι στην Κούβα και τις σοσιαλιστικές χώρες της Λατινικής Αμερικής γίνονται από την αριστερά.
Γιατί;
Είναι απολύτως σαφές πως αυτή η αριστερά είναι δούλη των αφεντικών, αυτή η κεντροαριστερά είναι έκφραση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σ' ολόκληρη την Ευρώπη κι ενοχλείται από ότι συμβαίνει στην Αβάνα... Είναι η Νέμεσις τους...
Γι' αυτό αντιδρούν με σχιζοφρενικό τρόπο και ψεύδη εναντίον της Κούβας. Η επαναστατική διαδικασία στην Κούβα συμβολίζει κάθε μέρα την αποτυχία της ευρωπαϊκής αριστεράς..
Τώρα πως αυτός ο καθηγητής της επαναστατικής αριστεράς είναι ΑΜΙΣΘΟΣ σύμβουλος μιας "ακροδεξιάς, ξενόφοβης, ομοφοβικής, ρατσιστικής" κυβέρνησης... ας αναζητηθεί εδώ: "Vade retro satana"... Σατανάς ο Salvini για τον καθολικισμό...
Ας τελειώσουμε τον σχολιασμό μ' αυτό: "Η Κούβα αποτελεί και σήμερα - πιο πολύ σήμερα - το φάρο των αγωνιζόμενων όλου του κόσμου.  Όσοι από τους "άσπονδους" φίλους της  προσχωρούν στο άχαρο στρατόπεδο αυτών που εδώ και έξι δεκαετίες προβλέπουν τον θάνατό της, ας ετοιμάζουν την αυτοκριτική τους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά."... από το ιστολογιο "cubaniagriega"

Όταν η αλληλεγγύη μεταλλάσσεται σε μνημόσυνο
Με αφορμή την Συνέλευση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου
https://cubaniagriega.blogspot.com/2018/08/blog-post.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο αφανής πόλεμος μεταξύ ισραηλινοναζιστικου μορφωματος  και Συρίας – Νέα ισραηλινοναζιστική επίθεση
03 Αυγούστου 2018 - 07:15
Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας απώθησαν μια «επίθεση του εχθρού» δυτικά της Δαμασκού, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης 2 Αυγούστου το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.
«Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις μας αντιμετώπισαν μια εχθρική επίθεση και κατέστρεψαν (στόχους) δυτικά της Δαμασκού», είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο, που δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ ανέφερε ότι καταρρίφθηκαν «δύο ισραηλινοναζιστικά κατασκοπευτικά τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».
Οι ένοπλες δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος, που ανησυχούν για την επεκτεινόμενη παρουσία του Ιράν και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έχουν βομβαρδίσει δεκάδες στόχους στη Συρία κατά τη διάρκεια του επταετούς δυτικοαποικιοκρατικου πολέμου μεσω ισλαμοφασιστων.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο στρατός του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος  ανακοίνωσε (και οποιος ηλιθιος θελει τους πιστευει τους κωλοσιωναζι), ότι δυνάμεις του σκότωσαν τζιχαντοφασιστες της συμμοριας  Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ISIS), οι οποίοι πλησίασαν τα σύνορά του καταδιωκόμενοι από τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων περί εμπλοκής δυτικά της Δαμασκού, ή περί πτήσεων ισραηλινοναζιστικών UAV κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έπεσε» το Facebook
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 19:31
Πρόβλημα στη λειτουργία του παρουσίασε για λίγα λεπτά μετά τις 19.00 την Παρασκευή το Facebook με συνέπεια οι χρήστες να μην μπορούν να μπουν στα προφίλ τους κυρίως από υπολογιστές.
Το Facebook με μήνυμά του ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διορθωθεί άμεσα η βλάβη. Η βλαβη αποκατασταθηκε στις 20.00.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβημα ΟΑΣΕ προς Τσαβούσογλου για την εφημερίδα «Αφρίκα»
 Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 09:49
Την ανησυχία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αναφορικά με τις δικαστικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί από τις διωκτικές Αρχές της Τουρκίας κατά των δυο δημοσιογράφων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, εκφράζει ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ελευθερία του Τύπου, Αρλέμ Ντεζίρ.
Με επιστολή προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Αρλέμ Ντεζίρ παροτρύνει να αποσυρθούν οι ποινικές αγωγές εναντίον των δημοσιογράφων. Αρα ο ΟΑΣΕ αναγνωριζει ότι η Βορεια Κυπρος είναι υπο τουρκικη κατοχη, γιαυτο απευθυνεται στον Τουρκο υπουργο Εξωτερικων και όχι στην «κυβερνηση» των κατεχομενων της Κυπρου.
«Το να απειλούνται δημοσιογράφοι με ποινικές αγωγές για τη δουλειά τους, αποδυναμώνει την πλουραλιστική συζήτηση στις κοινωνίες, μπορεί να οδηγήσει σε αυτολογοκρισία ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στη συνολική επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου ... Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αφορά απόψεις που μπορεί να προσβάλουν, να σοκάρουν και να ενοχλήσουν», σημειώνει, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στην επιστολή ο κ. Ντεζίρ.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ υπενθυμίζει ότι η εφημερίδα «Αφρίκα» έχει βρεθεί «υπό σημαντική πίεση για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο» και σημειώνει την επίθεση κατά του Σενέρ Λεβέντ και των γραφείων της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου. Τέλος, ο κ. Ντεζίρ υπογραμμίζει πως «η βία και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων είναι κάτι το απαράδεκτο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Περισσότεροι από 1,5 εκ. Σύροι πρόσφυγες επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους
 Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 15:27
Οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στη χώρα τους φθάνουν το 1,7 εκατομμύριο άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η ίδια προσέθεσε ότι οι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν, προέρχονται από οκτώ χώρες και συγκεκριμένα από τις Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία.
Επικαλούμενη τα γενικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Ζαχάροβα είπε ότι σε 45 χώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων τα 2 εκ. είναι γυναίκες και τα 3,5 εκ. παιδιά.. Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,5 εκ. πρόσφυγες, στον Λίβανο 975 χιλιάδες και στην Ιορδανία 566 χιλιάδες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν ότι ο πόλεμος θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα παιδιά στη χώρα
 Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, 02:58
Χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπουν την πόλη Χοντάιντα της Υεμένης καθημερινά και διατρέχουν κίνδυνο να λιμοκτονήσουν ή να προσβληθούν από ασθένειες, προειδοποίησαν την Πέμπτη οργανώσεις αρωγής, ενώ σημειώνονταν νέες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη, στην οποία βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και η οποία έχει μετατραπεί στο σημαντικότερο θέατρο του πολέμου.
Περίπου 6.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Χοντάιντα κάθε μέρα, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι παιδιά, τόνισε η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children». Κατά την ίδια ΜΚΟ, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη, αφότου άρχισε η έφοδος των στρατευμάτων των σουνιτοφασιστικων δυνάμεων της σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την καθυστερημενη σαουδαραβική ηγεσία τον Ιούνιο, που υποστηριζεται από τους δυτικους αποικιοκρατες, ανέρχεται σε 330.000 και πλέον.
«Με την οικονομία διαλυμένη και τις υποδομές υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης κατεστραμμένες σε όλη τη χώρα, οι συνθήκες ευνοούν τώρα τη διάδοση ασθενειών και την εξάπλωση του λιμού», προειδοποίησε η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» σε ανακοίνωσή της.
«Οι οργανώσεις αρωγής κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνουν οι άνθρωποι ζωντανοί αλλά σε τελευταία ανάλυση, οι προσπάθειές μας απλώς κολλάνε έναν επίδεσμο πάνω σε μια χαίνουσα πληγή», υπογράμμισε η ΜΚΟ.
Η Χοντάιντα είναι το σημαντικότερο λιμάνι της φτωχής αραβικής χώρας, όπου 8,4 εκατομμύρια άμαχοι πιστεύεται πως βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Μέσω αυτού εισάγεται στην Υεμένη το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων και της βοήθειας που χρειάζονται οι άμαχοι.
Σύμφωνα με την οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά», οι περιοχές γύρω από τη Χοντάιντα αδυνατούν να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των εκτοπισμένων που έφυγαν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες, με πολλούς να δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα, νερό, ή φάρμακα.
Μια εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) προειδοποίησε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των σουνιτοφασιστων εισβολεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Χοντάιντα θα έχουν «καταστροφικές» συνέπειες, διότι εκμηδένισαν τις δυνατότητες να προσφέρεται καθαρό νερό και κυρίως αποχέτευση στην πόλη.
«Οι επιθέσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν στην έξαρση των ασθενειών που μεταδίδονται μέσω του νερού και να πλήξουν ειδικά τα παιδιά, που είναι ιδιαίτερα ευπαθή σε αρρώστιες όπως είναι η χολέρα, ή το (να υποστούν) διάρροια», τόνισε η εκπρόσωπος της UNICEF, η Τζουλιέτ Τούμα, μιλώντας τηλεφωνικά στο Thomson Reuters Foundation από το Αμάν της Ιορδανίας.
«Διεξάγεται πόλεμος εναντίον των παιδιών στην Υεμένη — πολύ λίγα μέρη είναι ασφαλή για ένα παιδί στην Υεμένη», συμπλήρωσε.
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εξάλλου ότι ο κίνδυνος για τις έγκυες γυναίκες αυξάνεται όλο και περισσότερο στην Υεμένη, όπου ήδη καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες μητρικής θνησιμότητας στον κόσμο.
Κατά υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 90.000 γυναίκες αναμένεται να γεννήσουν στη Χοντάιντα μέσα στους επόμενους εννέα μήνες.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ιατρικές πηγές και οργανώσεις αρωγής ανέφεραν ότι δύο αεροπορικές επιδρομές της αποικιοοκρατικης συμμαχίας των σουνιτοφασιστων εμιριδων του αραβικου κολπου, σε μια ψαραγορά και στην πύλη του νοσοκομείου Αλ Θάουρα στη Χοντάιντα, στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 101.
Η πόλη Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, ελέγχεται από τους πατριωτες ανταρτες Χούτι κι έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στο κρισιμότερο θέατρο επιχειρήσεων του πολέμου. Στρατεύματα της καθυστερημενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας και των σιχαμενων σουνιτοφασιστικων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων –των δύο κυριότερων πυλώνων της στρατιωτικής αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό την ηγεσία του σιχαμενου καθυστερημενου Ριάντ– εξαπέλυσαν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να ανακαταλάβουν τη Χοντάιντα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, τον Ιούνιο.
Στην πόλη αυτή βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας, καθώς μέσω αυτού εισάγεται το 80% των αγαθών και της βοήθειας που παραδίδονται στην Υεμένη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Κουφοντίνας φταίει για τις πυρκαγιές γιατί η κυβέρνηση ενώ ευθύνεται τον καλύπτει γιατί είναι ιδεολογικά συγγενείς.
Έλληνες διαδώστε, ξεσκεπάζεται η σκευωρία των πυρκαγιών.
Η προσπάθεια να συνδεθεί ο Κουφοντίνας με οτιδήποτε για να διεγερθούν παβλοφικά τα ένστικτά των μισαλλόδοξων δεξιών δεν είναι μόνο ελεεινή και τρισάθλια αλλά και δείχνει το ηθικό επίπεδο αυτών των καθαρμάτων.

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςανέφερε σχετικά:
«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ.Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;».

Στις αγροτικές φυλακές ΜΑΛΑΚΑ έχουν δικαίωμα να τελειωσουν την ποινή τους ΟΛΟΙ οί κρατούμενοι μετά απο 15 χρόνια κράτησης στις κλειστες φυλακες,αν έχουν καλή διαγωγή,δεν επιχείρησαν απόδραση καί δεν έχουν σχέση με ναρκωτικα...
Η απόφαση λαμβάνεται απο το συμβούλιο της φυλακής μετά απο αίτημα του κρατούμενου και με σύμφωνη γνώμη του υπευθύνου εισαγγελέα.
Αυτο λέει ο νόμος ελεεινό #ΑΡΧΙΔΙ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυση για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταθέτει η Ζωή Κωνσταντοπούλου!
 03.08.2018 | 20:45

Μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, καταθέτει τη Δευτέρα 6 Αυγούστου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με γραπτή δήλωσή της κάνει λόγο για: “ανήθικη και άτιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, γκρεμίζοντας σπίτια για να ξεχαστούν οι νεκροί, δεν θα περάσει.
Η μνήμη των νεκρών και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων δεν θα αφήσουμε να προσβληθεί από τους εγκληματίες και αυτούς που τους υποθάλπουν, από αυτή τη μακάβρια Κυβέρνηση, που αναζητά λίγους μήνες ακόμη “εξουσίας”.
Έχουμε αυτήν την ευθύνη”.
Στη δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι:
“η μήνυση θα είναι:
-για την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας που είτε αφέθηκαν αβοήθητοι να καούν και να πεθάνουν είτε οδηγήθηκαν προς την πυρκαγιά και την παγίδα θανάτου, έγκλημα που συνιστά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο
-για την υπαίτια έκθεση σε κίνδυνο ζωής όσων τελικώς διασώθηκαν, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς, και στη θάλασσα, παλεύοντας αβοήθητοι επί ώρες
-για το σύνολο των πράξεων και παραλείψεων κάθε υπευθύνου, που προκάλεσαν και διόγκωσαν την τραγωδία
-Για την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, την προσπάθεια απόκρυψης των πρώτων θυμάτων και υπόθαλψης των υπαίτιων για πολιτικούς λόγους, πριν αποκαλυφθεί στο πανελλήνιο το μέγεθος της τραγωδίας”.
“Ζητάμε Δικαιοσύνη και Αλήθεια για τους πολίτες αυτής της χώρας, για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας και για τις οικογένειές τους, για τους τραυματίες, για όσους κατάφεραν και γλίτωσαν και για όλους τους Έλληνες.
Ζητάμε την τιμωρία των υπαιτίων του πρωτοφανούς εγκλήματος που βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες κι ολόκληρη τη χώρα” τονίζει η Πλεύση Ελευθερίας και προσθέτει:
“Απευθύνουμε στους πολίτες όλης της χώρας κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα μας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.
Η ανήθικη και άτιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, γκρεμίζοντας σπίτια για να ξεχαστούν οι νεκροί, δεν θα περάσει.
Η μνήμη των νεκρών και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων δεν θα αφήσουμε να προσβληθεί από τους εγκληματίες και αυτούς που τους υποθάλπουν, από αυτή τη μακάβρια Κυβέρνηση, που αναζητά λίγους μήνες ακόμη… εξουσίας. Έχουμε αυτήν την ευθύνη”.
Τη Δευτέρα (06.08.2018) στις 12.30 μ.μ. η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει τη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στις 4 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύση Ελευθερίας
Άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από την κυβέρνηση των νενεκων συριζανελ
Πέντε ολόκληρα χρόνια στην εξουσία τώρα έπιασε ο πόνος τους μνημονιακους απατεώνες να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, και αφού πρώτα χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές
Αλλά έστω και τώρα αν πραγματικά είχαν την διάθεση να το κάνουν θα τους λέγαμε μπράβο, αλλά είναι προφανές ότι πάλι κοροϊδεύουν την κοινωνία, θα γκρεμίσουν 5-6 μάντρες και μερικά σπίτια φτωχων ανθρώπων μόνο μόνο για αποπροσανατολισμο των πολιτών από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον θάνατο 90 ανθρώπων και τέλος
Αν έχετε τα άντερα ξεκινήστε από τα αυθαίρετα των αφεντικών σας εκεί στο Καβούρι στο Πόρτο Χέλι στη Χαλκιδική που έχουν χτίσει πάνω στο κύμα μέσα στο δάσος και έχουν κάνει καταπάτηση σε χιλιάδες στρέμματα του ελληνικού δημοσίου, ξεκινήστε από το MALL το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, αλλά δεν τολμάμε, εμισθα όργανα των τοκογλύφων δανειστών και σκυλάκια των ολιγαρχων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΛΒΕΡ ΣΠΡΙΝΓΚ.-- Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η απόφαση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καθώς μπλόκαρε σελίδα που προβάλλει κινητοποιήσεις για τους Αφροαμερικανούς που πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και τη διοργάνωση διαδήλωσης κατά λευκών Αμερικανών ρατσιστών. Το «Facebook» επικαλέστηκε την «αντικανονική χρήση» της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και υπόνοιες για δημιουργία του συγκεκριμένου λογαριασμού από τη ρωσική υπηρεσία Διαδικτυακής Ερευνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4η Αυγούστου 1936: ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας! Σήμερα ο φασισμός είναι η κατάλυση της εθνικής οικονομίας και κυριαρχίας της πατρίδας μας...
OXI στους νοσταλγούς του Μεταξά!
Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η Μπολιβαριανή Δημοκρατία του Τσάβες!
Υπερσύγχρονο οφθαλμολογικό νοσοκομείο "Hugo Chavez" στη Ραμάλα της  κατεχόμενης Παλαιστίνης, πλήρως κατασκευασμένο κι εξοπλισμένο με χρηματοδότηση από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, τη Συρία της Λατινικής Αμερικής όπως αποκαλούσε ο Κομαντάντε Τσάβες την πατρίδα του!