Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Σαββατο 4 Αυγουστου 2018


12 μέρες μετά την τραγωδία εμφανίστηκε... η κ. Δούρου! Σε συνέντευξη της στην "ΕτΣ" ( ένα αντικειμενικό μέσο...) η περιφερειάρχης Αττικής, ενός νομού που μετρά 125 τουλάχιστον νεκρούς σε 6 μήνες κι ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή... Κάνει κριτική!!! " Κανείς δεν μπορεί να λέει πως όλα πήγαν καλά όταν υπάρχουν νεκροί"!
Έξοχα τα λέει η κυρία, αυτή δεν ξέρει τίποτα για το θέμα, απλά παραβρίσκεται και χαιρετίζει!
- ποιος είπε πως όλα έγιναν καλά; Η κυβέρνηση της κ Δούρου...
- η ίδια ως πρώτη υπεύθυνη... Έχει κάτι ν απολογηθεί;

σχολιο.-   Όταν έχεις πολιτικές βλέψεις σε δύσκολες πολιτικά περιόδους, φτιάχνεις επικοινωνιακά το προφίλ σου, παίρνεις μια υψηλή 'θέση', αλλά δε βάζεις ποτέ τα χέρια σου στη φωτιά. Βγαίνεις στα ΜΜΕ τις καλές τις μέρες, δεν παίρνεις ποτέ δύσκολες αποφάσεις και όταν έρχονται δύσκολες μέρες (ακόμα και αν έχεις άμεση ευθύνη για ότι συμβαίνει) απλά εξαφανίζεσαι και περιμένεις να ξανάρθει η μέρα που θα βγεις αστραφτερός/ή στην τηλεόραση σε καμιά εκδήλωση.
Αλλιώς: γιατί να δώσω εντολή εκκένωσης όταν δεν είμαι σίγουρος αφού έτσι και κάνω λάθος θα χαλάσω το προφίλ μου; Άσε να δούμε τί θα γίνει και έτσι και καεί κανείς θα παραιτηθεί ο Τόσκας μετά από 2 βδομάδες (χωρίς να αναλάβει καμιά ευθύνη) και όλα μέλι γάλα.
Σχολιο.-  Την έχω ικανή για όλα: απ' το να προσπαθήσει να εμφανιστεί αμέτοχη, ώστε να γίνει... καπετάνιος (όπως λες) με την πρώτη ευκαιρία (δύσκολο πια), μέχρι να αποδράσει σε μια ήσυχη θέση, προετοιμαζόμενη για το μέλλον..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδειξε τι ΣΤΑΡ στις ειδησεις έναν πυροπληκτο παππου ο οποιος εδώ και τρεις μερες εμενε στο πισω δωματιο ενός ξενοδοχειου που φιλοξενει λαθρομεταναστες. Δεν του επετρεπαν να βγει από την κεντρικη  εισοδο και την 3η ημερα του ειπαν η πληρωνεις η φευγεις. Πηρε κι αυτος τη γυναικα του και γυρισαν στο μισοκαμενο σπιτι τους χωρις νερο και ρευμα.
ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΑΘΙΚΙΑ !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Σέρβοι της Βοσνίας απειλούν με ανεξαρτητοποίηση αν δεχτεί το Κόσοβο ο ΟΗΕ - Σε ετοιμότητα η KFOR
04/08/2018 – 12.43
Eν αναμονή της απόφασης των Σέρβων της Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο για απόσχιση από την περιοχή αλλά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Σερβία το οποίο συγκάλεσε σήμερα ο Σέρβος πρόεδρος Νίκολα Βούτσιτς υπάρχει έντονη κινητοποίηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που εδρεύουν στην Πρίστινα και οι Σέρβοι της Βοσνίας ετοιμάζονται για ανεξαρτητοποίηση
H KFOR ανακοίνωσε ότι πρόκειται περί ασκήσεως ετοιμότητας και άμεσης κινητοποίησης αλλά πολύ λίγοι το πιστεύουν.
Άλλωστε δύο ημέρες νωρίτερα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της βίντεο που αναφέρει «την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να παράσχει βοήθεια στους συμμάχους της»
Είναι σαφές ότι το μήνυμα αυτό το απευθύνει στους Σέρβους τους οποίους θεωρεί αντιπάλους εφόσον δεν έχουν αναγνωρίσει την «υποχρεωτική» από την Δύση απόσχιση της επαρχίας τους και δεν έχουν ενταχθεί «με προθυμία και χαρά» στο ΝΑΤΟ.
Κυριολεκτικά η ΚFOR βρίσκεται με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Την ίδια στιγμή η «φωτιά» είναι έτοιμη να ανάψει σε όλα τα Βαλκάνια καθώς μετά τον αναβρασμό που επικρατεί στο σλαβικό στοιχείο των Σκοπίων κατά των Αλβανών της χώρας χθες στο Κρούσοβο όπου φώναζαν ρυθμικά «Καλός Αλβανός, μόνο νεκρός» μπροστά στον Σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ που κατέθετε στεφάνι, έρχονται και οι Σέρβοι της Βοσνίας (η Σερβική Δημοκαρατία της Βοσνίας) που απαρτίζουν την μια από τις τρεις νόμιμες κρατικές οντότητες που αποτελούν την Bosnia and Herzegovina (BiH), για να αιτηθούν να γίνουην μέλος του ΟΗΕ ως ανεξάρτητο κράτος, εάν τα Ηνωμένα Έθνη αποδεκτούν «την αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Κοσόβου» ως μέλος τους.
Την δήλωση έκανε ο Milorad Dodik, ο πρόεδρος της Republika Srpska.
«Η Εθνική Συνέλευση της Republika Srpska υιοθετεί μια λύση η οποία αναφέρει πως εάν οι νέες διεθνείς αρχές και πρακτικές αναγνώρισης του δικαιώματος του αυτοπροσδιοριμσού εφαρμοστούν, τότε θα επιμείνουμε σε μια αναγνώριση της κρατικής μας οντότητας» είπε ο Dodik στο κανάλι RTRS
Στα μέσα Ιουλίου, 5 Σέρβοι συνελήφθησαν στο Κόσοβο με την υποψία της απειλής της τάξεως στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία. Η σερβική ηγεσία ως απάντηση, απείλησε ότι θα «παγώσει» τις διαπραγματεύσεις με το Κόσοβο όσο θα κρατούνται οι 5 Σέρβοι.
Φυσικά μια ανακήρυξη ανεξάρτητης Σερβικής Δημοκρατίας στην Βοσνία δεν θα γίνει αποδεκτή από την Δύση καθώς είναι κάτι που αντίκειται στα συμφέροντά της.
Σημειώνεται ότι ο σερβικός Στρατός τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμοτητας.
Οι φήμες κυρίως αλβανόγλωσσων ΜΜΕ, ότι σήμερα οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα και πυροδότησε αντίστοιχες κινήσεις στο σερβικό Πρέσεβο από την πλευρά των αλβανόφωνων.
Ο αναπληρωτής ηγέτης του κόμματος LDK, Λούφτι Χαζίρι, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «εάν δεν ενταχθεί η Κοιλάδα του Πρέσεβο στο Κοσσυφοπέδιο, θα προκληθούν αναταραχές στα Βαλκάνια»
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι συγκάλεσε συνεδρίαση των διοικητών των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ παρατηρείται και κινητικότητα από την πλευρά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR).
Σημειώνεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πρίστινα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες σύστασης της Ένωσης Σερβικών Δήμων.
Τις τελευταίες ημέρες πολλά σερβικά, εθνικιστικά, ΜΜΕ παρουσίαζαν την 4η Αυγούστου ως ημερομηνία όπου οι Σέρβοι- αν δεν συσταθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων- θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν την τύχη στα χέρια τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη σημερινή επέτειο της επιβολής της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.
Η δικτατορία εξασφάλισε τη στήριξή της και από την αστική τάξη. Εξάλλου, για την επιβολή της είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κορυφαίοι εκπρόσωποί της, όπως ο Πρόδρομος (Μποδοσάκης) Αθανασιάδης , ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος κ.ά., ενώ κάποιοι συμμετείχαν και στην κυβέρνηση. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ανδρέας Χατζηκυριάκος, που ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο Ιωάννης Αρβανίτης που τον διαδέχτηκε στο υπουργείο, ο τραπεζίτης Αλέξανδρος Κορυζής, υπουργός Πρόνοιας και διάδοχος του Μεταξά στην πρωθυπουργία κ.ά. Από οικογένεια βιομηχάνων προερχόταν, όπως είδαμε, και ο κυβερνητικός επίτροπος της ΕΟΝ Αλέξανδρος Κανελλόπουλος [Από την οικογένεια που μεταξύ άλλων είχε στην ιδιοκτησία της και τη βιομηχανία λιπασμάτων στον Πειραιά, στέλεχος του Εθνικού Παμφοιτητικού Συλλόγου πριν τη δικτατορία, ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος θα καταδικαστεί το 1949 για λαθρεμπόριο συναλλάγματος και χρυσού.].
Η εξασφάλιση από τη δικτατορία της υποστήριξης από το μεγάλο κεφάλαιο καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη την αντιπολιτευτική δράση των αστών πολιτικών, που ένιωθαν να παραμερίζονται πλήρως.
Αναμφίβολα, ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο η αστική τάξη της χώρας τάχθηκε υπέρ του καθεστώτος ήταν η εξασφάλιση της εσωτερικής «κοινωνικής ειρήνης». Με την επιβολή της δικτατορίας, διαλύθηκε η ελεγχόμενη από το ΚΚΕ Ενωτική ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις που εντάσσονταν σ’ αυτήν, και εκατοντάδες κομμουνιστές συνδικαλιστές φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, ενώ απαγορεύτηκαν και οι απεργίες. Το συνδικαλιστικό κίνημα τέθηκε υπό άμεσο κυβερνητικό έλεγχο και τις εκλεγμένες διοικήσεις των οργανώσεων που ανήκαν στη ΓΣΕΕ τις αντικατέστησαν διορισμένες, αν και συνήθως με τα ίδια πρόσωπα. Στο πλαίσιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ιδρύθηκε Υφυπουργείο Εργασίας, το οποίο ανέλαβε ο Αριστείδης Δημητράτος, μέλος της ΟΚΝΕ μέχρι το 1924, κορυφαίο στέλεχος κατόπιν της συντηρητικής αντικομμουνιστικής πτέρυγας του συνδικαλιστικού κινήματος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του «εργατοπατερισμού». Ο ίδιος θα διοριστεί και γραμματέας της ΓΣΕΕ (η θέση του προέδρου θα καθιερωθεί πολύ αργότερα, κατά την περίοδο της χούντας), η οποία, το 1939, μετονομάστηκε σε Εθνική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.
Αυτή η πολιτική της δικτατορίας Μεταξά επέτρεψε την καλλιέργεια του μύθου του «φιλεργατικού» προσανατολισμού της, που επικεντρώνεται, κυρίως, στην ανιστόρητη αναφορά στην ίδρυση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και στην καθιέρωση του οχτάωρου. Στην πραγματικότητα, το μεν ΙΚΑ είχε ιδρυθεί ήδη, με τον νόμο 5733 του 1932, που συμπληρώθηκε με τον νόμο 6298 του 1934, οπότε διορίστηκε ως πρώτος πρόεδρός του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενώ το οχτάωρο είχε καθιερωθεί στους περισσότερους κλάδους με τον νόμο 2269 του1920, και το 1936 κάλυπτε το σύνολο, σχεδόν, των εργαζομένων. Η δικτατορία το επέκτεινε και στους ελάχιστους κλάδους στους οποίους δεν ίσχυε ή δεν εφαρμοζόταν ως τότε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοστολόγησαν δέκα χιλιάρικα τον κάθε νεκρό και πέντε το καμμένο σπίτι.
Και βγήκε στα κεραμίδια, για μια ακόμη φορά, η παλιανθρωπιά, με αλαλαγμούς κατά του ΚΚΕ, που αρνήθηκε να ψηφίσει τη μνημονιακή ύβρη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι "σιωπή, έχουμε νεκρούς" δεν ενοχλούνται στο ελάχιστο που έχουν περάσει έντεκα μέρες και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ούτε ένα όνομα νεκρού, παρ' όλο που έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από ογδόντα;
Τώρα δεν ενοχλούνται από την ασέβεια προς τα θύματα που θάφονται ως ανώνυμα και άγνωστα;
Μόνο όταν αναζητάμε ευθύνες στην κυβέρνηση των χορτάτων κοινωνικών δολοφόνων ευαισθητοποιούνται και θυμούνται πως υπάρχουν νεκροί;
Από ντροπή πώς τα πάνε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντηδες ψηφίζουν "μέτρα υπέρ των πυροπαθών" θα 'ταν ντροπή να τα ψηφίζει και ένα κόμμα της Αριστεράς, κοροϊδεύοντας τον κόσμο και ταυτιζόμενο με τους διαχρονικά υπεύθυνους για αλλεπάλληλες τραγωδίες.
Το "παρών" του ΚΚΕ αποτέλεσε πράξη αξιοπρέπειας, καθώς, όπως λέει το ίδιο, "τα δήθεν μέτρα για τους πυρόπληκτους και τα αυθαίρετα (...) δεν είναι μόνο κοροϊδία για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, αλλά και προσπάθεια (σ.σ. των μνημονιακών κομμάτων) να κρύψουν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες τους για την έλλειψη αντιπυρικής προστασίας, την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, αλλά και για την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, των δασών, που στρώνει το έδαφος στην αυθαίρετη δόμηση".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με «ηλεκτροσόκ στο κεφάλι» χτύπησε το Ισραήλ τους ακτιβιστές για τη Γάζα
Με όπλα ηλεκτροσόκ (taser) χτύπησαν τα ισραηλινά στρατεύματα ειρηνικούς ακτιβιστές που επιχειρούσαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, καταγγέλλουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες «δέχτηκαν ηλεκτροσόκ με taser σε όλο τους το σώμα, ακόμη και στο κεφάλι. Σε άλλα μέλη της αποστολής (οι στρατιώτες) χτυπούσαν τα κεφάλια τους στον τοίχο ενώ οι πλαστικές χειροπέδες που χρησιμοποιήθηκαν τους έκοβαν την κυκλοφορία του αίματος στα χέρια».
Τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής πραγματοποίησαν μια ακόμη επιχείρηση «πειρατείας» σε διεθνή ύδατα προκειμένου να αποτρέψουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το τελευταίο διάστημα η ενίσχυση του αποκλεισμού δημιουργεί άμεσα προβλήματα επιβίωσης για δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που ζουν με συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Σε προηγούμενες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν δολοφονήσει εννέα ακτιβιστές πυροβολώντας τους σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, όπως είχαν αποδείξει ιατροδικαστές που εξέτασαν τα θύματα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πλοιάριο με την ανθρωπιστική βοήθεια, το οποίο έφερε σημαία Ολλανδίας, εγκλωβίστηκε από 12 πολεμικά πλοία του Ισραήλ που εισέβαλαν στο πλοίο κατά παράβαση του δικαίου της θάλασσας.
Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι χρησιμοποιήθηκε μόνο η απαιτούμενη ποσότητα βίας (proportional force) στην επιχείρηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




4η Αυγουστου και ο Μεταξας που δηθεν ειπε το ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρη 1940
Ρε σουργελο, αντε ανοιξε κανα βιβλιο να ξεστραβωθεις!!! Ο Μεταξας το μονο σχεδιο που ειχε, ηταν να υποχωρησει ο ελληνικος στρατος στον Αχελωο ποταμο στην Αιτωλοακαρνανια, εκει να ριξουν δυο τουφεκιες  για την τιμη των οπλων, και να παραδωθουν. Μονο που ειχαν κανει τη μαλακια στα προκεχωρημενα φυλακια να βαλουν ντοπιους, και μολις τους ειπαν οι αξιωματικοι τους να  υποχωρησουν, στρεψαν τα οπλα εναντιον τους. Δεν υπηρχε περιπτωση να εγκαταλειψουν τα χωρια τους και τις οικογενειες τους, προβαλαν λυσασμενη αντισταση. Τη δοξα βεβαια την πηρεο στρατηγος Κατσημητρος. Και οταν εφτασε μετα απο δυο μερες ο ελληνικος στρατος, οι ιταλοι πανικοβληθηκαν και αρχισαν να υποχωρουνε ατακτα. Παθαν δηλαδη οτι ο ελληνικος στρατος στη  Μικρα Ασια το 1922.
Ασε που ηταν καραστημενη υποθεση. Οταν ο Μουσολινι συνεδριαζε για την επιθεση, ολοι οι στρατηγοι του του ελεγαν να μην κανει την επιθεση  τον Οκτωβριο του 40 απο την Αλβανια. Τα βουνα ειναι γεματα χιονια, δρομοι δεν υπαρχουν, και οι Ελληνες εχουν αριστο ορειβατικο πυροβολικο. Να  κανουν την επιθεση την Ανοιξη, να αποβιβαστουν με το πανισχυρο ναυτικο τους στην Πατρα, και απο εκει υπαρχει δρομος μεχρι την Αθηνα, και θα ειναι απλος περιπατος για τον ιταλικο στρατο με τα τεθωρακισμενα και την αεροπορια του. Ο Μουσολινι προτιμησε να ακουσει τον γαμπρο του τον Τσιανο, που ηταν επικεφαλης της μασονικης στοας της Ιταλιας η οποια ηταν σε απευθειας συνδεση με την βρετανικη μασονικη στοα. Και ο Τσιανο επεμενε, επιθεση τωρα τον Οκτωβριο και απο την Αλβανια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινη
Αναγνωρίστηκε το 128ο παιδί -40άρης άνδρας πλέον- που απήχθη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983). Ένα μεγάλο έργο των "Γιαγιάδων" της Πλατείας του Μάη, που προσπαθούν να εντοπίσουν εδώ και 40 χρόνια τα 500 περίπου βρέφη που αποσπάστηκαν βίαια από τους φυσικούς γονείς τους - κυρίως στελέχη και αγωνιστές της αριστεράς που φυλακίστηκαν και στην πλειοψηφία τους δολοφονήθηκαν- και δόθηκαν για παράνομες υιοθεσίες σε οικογένειες πιστές στο καθεστώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Διαβαστε τι λεει το αρθρο 13 της συμφωνιας ΣΥΡΙΖΑ και θα φριξετε!!!
Οι σκοπιανοι θα εχουν το δικαιωμα να ψαρευουν ΔΩΡΕΑΝ στην Ελληνικη ΑΟΖ και να δενουν τα καραβια τους στη Θεσσαλονικη σε σημειο που θα εχουν τη σημαια τους με το ονομα τους «Μακεδονια»!!!! Πιο προδοσια… δε γινεται!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Κασιματης
Ειτε μας αρεσει, ειτε δε μας αρεσει, στη χωρα εχει γινει πραξικοπημα, με πολύ καλα οργανωμενο σχεδιο και με εναλλαγες στη θεση του κατ επιφασην πρωθυπουργου.
Στην Ελλαδα εγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματιες κυβερνουν ενώ ταυτοχρονα μετεχουν σε σχεδιο ολικης απωλειας της εθνικης κυριαρχιας και ανεξαρτησιας.

Να το επαναλάβουμε μερικές φορές μπας και το εμπεδώσουμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κατσώνης συνέχισε τον αγώνα μόνος του («Εάν η αυτοκράτειρα συνωμολόγησεν ειρήνη, ο Κατσώνης δεν συνομώλογησεν ακόμη την ιδική του » διαμήνυσε στον ρώσο στρατηγό Ταμάρα) και το Μάιο του 1792 έγραψε την περίφημη επιστολή διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη της ελληνικής υπόθεσης από τη Ρωσία, με τον τίτλο «Φανέρωσις του Εξοχωτάτου Χιλιάρχου και Ιππέως Λάμπρου Κατσώνη», η οποία καταλήγει: «Όθεν οι Ρωμαίοι, οπού με το ίδιόν τους το αίμα κατεχρωμάτισαν τα ρωσσικά σήματα, τότε θέλουν παύσει να εχθρεύονται τους εχθρούς με τους οποίους συνεφιλιώθη η Ρωσία, όταν λάβουν τα δίκαια όπου τους ανήκουν.»
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΟΦΙΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Μ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΙΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΦΙΛΟΙ,ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ.
ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι χαιρόμαστε με την απελευθέρωση της Άχεντ Ταμίμι. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους υπόλοιπους αιχμαλώτους που βρίσκονται μέσα στις Σιωνιστικές φυλακές και σε άλλες χώρες της Ευρωαταλαντικής συμμαχίας και δεν έχουν την τύχη της προβολής που είχε η Άχεντ Ταμίμι.
Το αίτημα μας θα πρέπει να είναι σταθερό και ένα..
Άμεση απελευθέρωση σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tεράστιες ενισχύσεις στέλνει ο συριακός στρατός στην περιφέρεια του Idlib.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ιντλίμπ…για το συριακό στρατό. Ο SAA στέλνει τεράστιες ενισχύσεις στην περιφέρεια του Ιντλίμπ. Η άφιξη 3 μονάδων ελίτ , του σιδερένιου βραχίονα του συριακού στρατού στην επαρχία του Idlib. Οι μονάδες είναι ελίτ από εκείνες που διευθύνονται από τον Hassan Suhail τον επονομαζόμενο Τίγρη ενώ οι υπόλοιπες αναμένονται να φθάσουν τις επόμενες ώρες ή μέρες αφού ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις σαρώματος στις ζώνες υπαίθρου σε Daraa και Quneitra.
Μονάδες μάχης έλαβαν θέσεις στο βορρά της επαρχίας Hama και στα Ανατολικά του Idlib για να προετοιμάσουν τη μεγάλη μάχη κατά της ουαχαμπίτικης κατοχής της επαρχίας του Idlib ….
Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων προερχομένων από την επαρχία του Idlib,περιλαμβάνεται στις τάξεις των σχηματισμών του τακτικού στρατού και των συμμάχων του που θ΄αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή έναντι των οχυρών των τρομοκρατών  σε συνεργασία με Μονάδες της Εθνικής Άμυνας και τους εν ύπνω φιλοκυβερνητικούς πυρήνες στην επαρχία Idlib …
Η μάχη του Ιντλίμπ  »βαπτίστηκε » Καταιγίδα του Τίγρη και οι τρομοκράτες του βορρά θα έχουν την ίδια τύχη και πολύ χειρότερη από αυτή που είχαν εκείνοι του νότου.
O στρατός απελευθέρωσε το τελευταίο διάστημα το σύνολο των ζωνών σε Deraa, Quneitra και τα σύνορα Ισραήλ αλλά και Ιορδανίας από τη Daesh όπως και το σύνολο της Wadi Yarmouk.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός της Κίνας έτοιμος να ενώσει τις δυνάμεις του σε αυτές του συριακού στρατού για τη μάχη του Idlib.

O πρέσβης της Κίνας στη Συρία ο Qi Qianjin εμπιστεύθηκε στη συριακή εφημερίδα Al-Watan ότι ο κινέζικος στρατός είναι έτοιμος να συμμετάσχει με τον έναν ή άλλον τρόπο στην επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού κατά θέσεων των τρομοκρατών στο Idlib, κυρίως λόγω της παρουσίας πολυάριθμων τρομοκρατών  Ουιγούρων κοντά στην Jisr al-Choghour.
« Ο στρατός της Κίνας αναλαμβάνει από την πλευρά του την ευθύνη της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της Κίνας. Προσανατολίζεται ομοίως να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης», δήλωσε ο Qi Qianjin.
Ερωτώμενος στις σχέσεις μεταξύ συριακού και κινέζικου στρατού ο Qi Qianjin απάντησε ότι η στρατιωτική τους συνεργασία συνεχίζεται αναφορικά με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
«Γνωρίζουμε ομοίως ότι η αντιτρομοκρατική μάχη στη Συρία δεν είναι μια μάχη που έχει να κάνει μόνο με το συμφέρον του συριακού λαού αλλά επίσης και με αυτό του κινέζικου λαού αλλά και παγκόσμιου πληθυσμού», δήλωσε.
Ο συριακός και ο κινέζικος στρατός είναι γεροί εταίροι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένων των κινέζικων τρομοκρατικών ομάδων. Το Πεκίνο δεν ανέπτυξε στρατιωτικές του δυνάμεις στη Συρία αλλά στέλνει περιοδικά στρατιωτικούς του συμβούλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όχι» στην έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά
Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018, 15:08
Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή δεν εκδίδεται στις τουρκικές αρχές ο δημοσιογράφος και ιστορικός της γείτονας χώρας, Τουργκούτ Καγιά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης «πάγωσε», όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο παράδοσής του στην τουρκική Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει στον Τουργκούτ Καγιά πολιτικό άσυλο.
Η τουρκική κυβέρνηση τον εκζητά για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λωρίδα της Γάζας: Υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό 15χρονος Παλαιστίνιος
 Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018, 11:59
Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε σήμερα τα τραύματα που υπέστη χθες από τα πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράχτη που χωρίζει το κωλοισραηλινο μορφωμα από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού εδαφους.
Ο 15χρονος έφηβος τραυματίστηκε χθες Παρασκευή στο στήθος στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κόντρα.
Ο θάνατός του ανεβάζει σε δύο τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχασαν χθες τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια.
Τουλάχιστον 159 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του ισραηλινοναζιστικού αποκλεισμού στο Παλαιστινιακο εδαφος της Γαζας, ο οποίος διαρκεί περισσότερα από 10 χρόνια, και για να ζητήσουν το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν μετά τη δημιουργία του αλητικου ισραηλινοναζιστικου μορφωματος  το 1948 από τους ιμπεριαλιστες τους αποικιοκρατες και τους σιωναζι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ
Κι επειδή άρχισε πάλι η Κουφοντινιάδα, που άλλος ένας ισοβίτης μετά από 15 χρόνια μετήχθη σε αγροτικές φυλακές, να θυμήσουμε: α) Ο Καλαμπόκας, που άνοιξε με λοστάρι το κεφάλι του Τεμπονέρα σαν καρπούζι κ τον έστειλε στον άλλο κόσμο, έμεινε μόνο 8 χρόνια στη φυλακή και μετά επιβραβεύθηκε με προαγωγή σε διευθυντή υποκαταστήματος Τραπέζης στο Βόλο, β) Ο "ισοβίτης" Στυλιανός Παττακός, που δολοφόνησε τη δημοκρατία κ έβαλε στο γύψο ένα λαό για 7 χρόνια, έμεινε μόνο 15 χρόνια στη φυλακή, όσα ο Κουφοντίνας μέχρι τώρα(!!), σε συνθήκες πολύ καλύτερες απ του Κουφοντίνα, και η ΝΔ τον αποφυλάκισε λόγω ανήκεστης βλάβης της υγείας του. Η δε βλάβη της υγείας του ήταν τόσο ανήκεστη που ψόφησε μόλις 26 χρόνια αργότερα, έχοντας ζήσει ελεύθερος μέχρι τα βαθιά του γεράματα, χωρίς να έχει εκφέρει ούτε μια λέξη μετάνοιας για τα εγκλήματά του, ενώ τώρα ξαφνικά θεωρείται δικονομική προϋπόθεση η εκδήλωση μεταμέλειας για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας! Αυτάααα....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολάκη... ούτε συγνώμη... ούτε ντροπή...
Προκλητικος Πολακης : «Το κρατος λειτουργησε αποτελεσματικα. Οι νεκροι «θολωνουν» την εικονα».
ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασκήθηκε δίωξη κατά των νεκρών στις πυρκαγιές...
μετά τη συνέντευξη του κυρίου Πολάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα»
Με ποιο δικαίωμα τα θύματα, τα απανθρακωμένα πτώματα "θόλωσαν" την εικόνα των "μηχανισμών του κράτους";
Γελάτε;
Ατόπημα δικό μας μιας και δεν υπάρχει άσκηση δίωξης σε νεκρούς;
Γιατί, η προσβολή νεκρών -από τον "αριστερό" υπουργό, πρώην δήμαρχο με το Σημιτιστάν- που είναι αδίκημα θα απασχολήσει κάποιο εισαγγελέα;
Εισαγγελέας; Δικαιοσύνη; Τι είναι τούτα; Εξωτικά φρούτα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΖΙΖ
Όταν λέμε μπουλντόζες στα αυθαίρετα εννοούμε σε ολα τα αυθαίρετα;;; Όπως το The Mall???
Μαλλον θα περιμένουμε πολυ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "αντιρατσιστική" διαδήλωση της κεντροαριστεράς των...
..."ανοιχτών συνόρων", στο πάλαι ποτέ ΚΟΚΚΙΝΟ αντιφασιστικό Μιλάνο, ήταν μια απογοήτευση για τους οργανωτές
Λίγα επαγγελματικά στελέχη στα κόμματα της ιταλικής κεντροαριστεράς, ορισμένοι γκέι και λεσβίες... δεν γέμιζαν 3, 4 ταξί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θα σας εξαφανίσουμε" ειπε στους τρομοκρατες! Υποκλινόμαστε γονατιστοί...
Χαροκαμένοι γονείς... παρηγοριά πως το παλικάρι τους έπεσε για την Πατρίδα και δεν λύγισε, δεν υποτάχθηκε...
Στον Μάρτυρα της Συριακής γης!
Ήταν το 2014 όταν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι μισθοφόροι φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA" συνέλαβαν στη Ράκα το νεαρό στρατιώτη Yahya Shoghri, που υπηρετούσε τη θητεία του στην Πατρίδα.
Τον κάλεσαν να φωνάξει υπέρ των "τζιχαντιστών" υποσχόμενοι ότι θα του χαρίσουν τη ζωή...
Κι ο νεαρός στρατιώτης βροντοφώναξε: "Θα σας εξαφανίσουμε"!
* Υποκλινόμαστε γονατιστοί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες διαδηλωτές της Υεμένης στη Σάνα καταδικάζουν την επιθετικότητα της Σαουδικής Αραβίας, φωναζουν συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΗ έβαλαν στη διαχείριση του Ταμείου Πυροπλήκτων...
Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βοζεμπεργκ καταγγέλλει ότι «η υπεύθυνη του ταμείου πυρόπληκτων είχε συλληφθεί για κλοπή... φούστας στη Νέα Υόρκη»
Τα χρήματα που δίνετε στο ταμείο για τους πληγέντες, θα τα διαχειριστεί διπλωμάτης που εκδιώχτηκε από τις ΗΠΑ για κλοπή. Εντάξει, μια φουστα βούτηξε, μην γινόμαστε υστερικοί...
---
Πριν αναλάβει τη διαχείριση του Ταμείου των κονδυλίων για τους πυρόπληκτους, αντικαταστάθηκε η Διπλωματική Υπάλληλος, Καλλιόπη Ντούτη.
Όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα Νέα  έγγραφο του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη- υπάγεται στο γραφείο του η Διπλωματική Σύμβουλος- το οποίο διαβιβάστηκε σε όλες τις σχετικές Διευθύνσεις του ΥΠΕΞ, αντικαθίσταται η Πρέσβης από άλλο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον «Παραπολιτικό» -με επιφυλάξεις- το Ταμείο αναλαμβάνει πρόσωπο από το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη
Η Καλλιόπη Ντούτη, είχε συλληφθεί προ ετών για κλοπή ενδύματος (φούστα) σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης. Οι Αρχές είχαν ζητήσει την άρση της Διπλωματικής ιδιότητάς της για να δικαστει, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και επέστρεψε στην Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H δικτατορία της 4ης Αυγούστου
Στις 4 Αυγούστου του 1936, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς ενημέρωνε το λαό με διάγγελμά του, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και τοιχοκολλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά πως «η Κυβέρνησις (...) προέβη, τη εγκρίσει της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ' άπασαν την χώραν, και την διάλυσιν της Βουλής»i. Ο λόγος που επέβαλε αυτήν την απόφαση, σύμφωνα με τον Μεταξά, ήταν η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «βρίσκεται στα πρόθυρα οργανωμένης κινήσεως προς ανατροπήν του κοινωνικού καθεστώτος»iiαπό τους κομμουνιστές.
Η επιβολή της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας, βέβαια, δεν ήταν μονάχα μια απόφαση του Γεωργίου Β' και του Μεταξά, ούτε έγινε για να «σωθεί η χώρα» από τους κομμουνιστές. Ηταν απόφαση των κύριων πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης, με βαθύτερα αίτια και είχε σκοπό να εξυπηρετήσει τα συνολικά της συμφέροντα, τόσο τα εσωτερικά όσο και τις ανάγκες που προέκυπταν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρισκόταν προ των θυρών. Το δικό τους ρόλο είχαν και οι Αγγλοι ιμπεριαλιστές, με τους όποιους είχε «στενές σχέσεις» το ελληνικό κεφάλαιο.
Οι ευνοϊκές διαθέσεις του αστικού πολιτικού κόσμου υπέρ των δικτατορικών «λύσεων»
 Στις 3 του Νοέμβρη του '35 έγινε Δημοψήφισμα για το πολιτειακό. Οι εκλογείς κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ Αβασίλευτης και Βασιλευόμενης Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φανέρωσε την έκταση της νοθείας που είχε πραγματοποιηθεί. Ετσι, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, υπέρ της επανόδου του Βασιλιά ψήφισε περίπου το... 105% των ψηφοφόρων! Αργότερα, τα αποτελέσματα διορθώθηκαν και τελικώς υπέρ της Βασιλείας ανακοινώθηκε ότι ψήφισε το 97,8%.
Με την αρχή της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν εκλογές, όπου η παράταξη των «Βενιζελικών» πήρε 574.655 ψήφους και 142 έδρες (Φιλελευθεροι Σοφουλης 37% και 126 εδρες, Δημοκρατικος Συνασπισμος Καφανταρης Παπανδρεου Παπαναστασιου Μυλωνας 4% και 7 εδρες, Δημοκρατικη Ενωση Κρητης 1% και 5 εδρες, Αγροτικο κομμα Σοφιανοπουλος 1%και 4 εδρες), και οι «Αντιβενιζελικοί» πήραν 602.840 ψήφους και 143 έδρες ( Λαικοι Τσαλδαρης 22% και 72 εδρες, Γενικη Ριζοσπαστικη Ενωση Κονδηλης Θεοτοκης Ραλλης 20% και 60 εδρες, Ελευθεροφρονες Μεταξας 4% και 7 εδρες, Μεταρρυθμιστικο κομμα Γκοτζαμανης 1%και 4 εδρες). Το «Παλλαϊκό Μέτωπό» (ΚΚΕ - Σοσιαλιστικό Κόμμα, Αγροτιστές κ.ά.) πήρε 73.411 ψήφους 5,76% και 15 έδρες. Στη βάση αυτών των αποτελεσμάτων, ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης ήταν αδύνατος.
Τότε, άρχισαν επαφές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων κάθε παράταξης (Κόμμα των Φιλελευθέρων και Λαϊκό Κόμμα) μα η συνεργασία τελικά ναυάγησε.
Ρόλο στις εξελίξεις έπαιζε και ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος» που από τη μια μεριά πίεζε το Λαϊκό Κόμμα και τον Π. Τσαλδάρη προκειμένου να μην προχωρήσει η συνεργασία με τους Φιλελευθέρους και από την άλλη προετοιμάζονταν και για το ενδεχόμενο επιβολής δικτατορίας.
Παράλληλα, και ο Ι. Μεταξάς, σε συνεργασία με το παλάτι, τον Βρετανό πρεσβευτή Σ. Ουάτερλοου, τον Δημήτρη Λαμπράκη, εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερον Βήμα» και στελέχη του Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων ετοιμαζόταν και αυτός για δικτατορία.
Στις συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, ενεπλάκη και το Παλλαϊκό Μέτωπο, που είχε συζητήσεις και με το Λαϊκό Κόμμα και με τους Φιλελευθέρους με τους οποίους ήρθε σε συμφωνία (Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα) στις 19 Φλεβάρη. Το Σύμφωνο προέβλεπε πως το Παλλαϊκό Μέτωπο θα ψήφιζε τους Φιλελεύθερους για το Προεδρείο της Βουλής και θα έδινε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα σχημάτιζαν. Απ' την άλλη, η κυβέρνηση θα έπαιρνε ορισμένα μέτρα όπως χορήγηση αμνηστίας, ελάττωση της τιμής του ψωμιού, διάλυση φασιστικών οργανώσεων, καθιέρωση απλής αναλογικής, άμεση εφαρμογή κοινωνικών ασφαλίσεων κ.ά. Το Σύμφωνο τελικά δεν εφαρμόστηκε ενώ η δημοσιοποίησή του αργότερα (2 Απρίλη), προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και έξαρση του αντικομμουνισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ
Ελεύθερη μετά από 8 μήνες η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια
Την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ μήνες, απελευθερώθηκε η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι. Οι λαϊκές, μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στη σκλαβωμένη πατρίδα της, στην Ελλάδα και δεκάδες χώρες του κόσμου συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή. Η νεαρή Παλαιστίνια φυλακίστηκε για οκτώ μήνες επειδή έκανε το γύρο του κόσμου βίντεο που την έδειξε να χαστουκίζει δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν προηγουμένως τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι 15χρονο ξάδελφό της. «Η δύναμη είναι με το λαό και ο λαός θα αποφασίσει το πεπρωμένο και το μέλλον του. Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά την επιστροφή της στο χωριό της, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Οταν ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδιά της, απάντησε πως σχεδιάζει να σπουδάσει νομική ώστε να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό αγώνα ενάντια στην κατοχή σε όλα τα διεθνή φόρα και να εκπροσωπήσει τους πολιτικούς κρατούμενους, ανάμεσά τους αρκετές εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακυρωνονται χημειοθεραπειες λογω ελλειψης φαρμακου