Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κυριακη 5 Αυγουστου 2018



Οι ΗΠΑ πισω από την επιθεση στον Μαντουρο στη Βενεζουελα
 4 Αυγούστου 2018

Το τοπικό δίκτυο ανέφερε ότι η φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας φέρεται να έγινε με τη χρήση drone που έφερε εκρηκτική ύλη τύπου C-4.Μια πηγή της αστυνομίας τόνισε ότι οι Αρχές κατέρριψαν το drone.
Πριν από λίγα λεπτά διακόπηκε τηλεοπτική εκπομπή που μετέδιδε ζωντανά την ομιλία του προέδρου της Βραζιλίας Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του στρατού λόγω δυο ισχυρών εκρήξεων που ακούστηκαν από ψηλά.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο όσο και οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν δίπλα του κοίταξαν προς τον ουρανό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από αυτόπτες μάρτυρες, οι δυο εκρήξεις προήλθαν από κάποιο drone που ήταν ορατό στον ουρανό.
Αμέσως μετά τις δυο εκρήξεις τόσο ο Μαδούρο όσο και οι αξιωματικοί που τον συνόδευαν αποχώρησαν εσπευσμένα από το σημείο.
Πηγή του Καράκας που επικαλείται  το ρωσικό πρακτορείο Sputnik κάνει λόγο για «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαντούρο επέζησε από μια πρωτοφανή επίθεση κατά της ζωής του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης που γιορτάζει την 81η επέτειο της Εθνικής Φρουράς στην πρωτεύουσα, Καράκας.
Σε μια τηλεοπτική εθνική απεύθυνση αργά το Σάββατο, ο Μαντούρο είπε ότι ήταν καλά και έριξε την ευθύνη για την επίθεση σταθερά στων "δεξιών αυτοκρατορικών δυνάμεων" που είπε ότι είχε προσλάβει τους  δολοφόνους.
" πρέπει να ενημερώσω ότι έχουν συλληφθεί - αυτοί που προσπάθησαν να μου πάρουν τη ζωή - και τους επεξεργάζονται. Δεν θα πω περισσότερα, αλλά η έρευνα είναι πολύ προχωρημένη.
" λέω στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ότι σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να ζήσετε σε αυτή τη χώρα ειρηνικά. Αν μου συμβεί κάτι, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε εκατομμύρια campesinos και ταπεινούς ανθρώπους να κάνουν δικαιοσύνη με τα ίδια τους τα χέρια.
" είμαι ζωντανός, και μπορώ να σας πω ότι μετά από αυτή την προσπάθεια, είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να πολεμήσω για την επανάσταση."

"Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πολλοί από τους υπεύθυνους για την επίθεση, τους χρηματοδότες και τους σχεδιαστές, ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πολιτεία της Φλόριντα.
"Ελπίζω η κυβέρνηση Trump να είναι πρόθυμη να πολεμήσει τρομοκρατικές ομάδες που διαπράττουν επιθέσεις σε ειρηνικές χώρες στην ήπειρό μας, στην περίπτωση αυτή τη Βενεζουέλα".
Ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκεζ είχε επιβεβαιώσει την επίθεση - που αφορούσε διάφορα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά - σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα το Σάββατο, λίγο μετά το βίντεο του περιστατικού άρχισε να εμφανίζεται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
"Ο Πρόεδρος Nicolas Maduro μου ζήτησε να ενημερώσω τη χώρα για το τι συμβαίνει και να επεκτείνει την ειρήνη σε όλους", δήλωσε ο Ροντρίγκεζ.
"Όταν βρισκόμασταν στην 81η επέτειο της στρατιωτικής παρέλασης, στο τέλος της εκδήλωσης στην λεωφόρο Bolivar στο Καράκας, στις 5:41 μ.μ. υπήρξε έκρηξη.
"Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα. Αρκετά ιπτάμενα αντικείμενα, όπως
 αεροσκάφη, που περιέχουν εκρηκτικά, εκρήγνυαν κοντά στην προεδρική πλατφόρμα και σε ορισμένες θέσεις κατά μήκος της παρέλασης. 
"Η έρευνα έχει ήδη αποδείξει ότι πρόκειται για μια απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου Nicolas Maduro, αλλά είναι εντελώς άδικο"
Επτά στρατιωτικοί είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της έκρηξης, αλλά ο Maduro "έχει ήδη επιστρέψει στην κανονική του δουλειά", δήλωσε ο Rodriguez, προσθέτοντας: "Αποτυγχάνουν και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν".
Η ομιλία του Maduro κόπηκε σύντομα κατά τη διάρκεια του γεγονότος το Σάββατο και είδαν τους στρατιώτες να τρέχουν πριν διακοπεί η τηλεοπτική εκπομπή.
Ενώ ο Μαντούρο μιλούσε για την οικονομία της Βενεζουέλας, ο ήχος ξαφνικά κοπηκε. Αυτός και άλλοι στο βάθρο ξαφνικά κοίταζαν, έκπληκτοι.
Στη συνέχεια, η φωτογραφική μηχανή κατέγραψε πολλούς στρατιώτες που άρχισαν να τρέχουν, πριν να κοπεί η μετάδοση.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales δημοσίευσε αργότερα ένα μήνυμα υποστήριξης στα θύματα της επίθεσης. Γράφοντας στο Twitter, είπε: "Καταγγέλλουμε έντονα μια νέα επιθετικότητα και δειλή επίθεση στον Nicolas Maduro και τον Bolivarian λαό.
"Μετά την αποτυχία στην προσπάθειά του να τον ανατρέψει δημοκρατικά, οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, τώρα η αυτοκρατορία και οι υπάλληλοί της απειλούν τη ζωή του".

https://www.write-in.gr/single-post/2018/08/05/%CE%A4%CE%A9%CE%A1%CE%91-%CE%95%CE%BA%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-drone-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%9C%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF---%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF

https://www.telesurtv.net/english/news/Venezuelas-President-Maduro-Survives-Military-Parade-Attack-20180804-0013.html




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τη θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες??
Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%

Σχολιο.- Σε σπήλαιο της Καστοριας πριν μερικά χρόνια ανακάλυψαν ότι η πρώτη γραφή ήταν η ελληνική και όχι η φοινικική. Αλλά στα βιβλία των σχολείων συνεχίζουν να λένε την φοινικική...
Σχολιο.- Πάντως, τα Ομηρικά έπη ήταν προφορικά, πριν γίνουνε γραπτά. Ακόμα και όταν γίνανε γραπτά διδάσκονταν στους μικρούς μαθητές να το απαγγέλλουν σαν ποίημα.
Σχολιο.- Πριν απο το ελληνικό αλφάβητο, υπήρχε η γραμμική Β και Α, με ιδεογράμματα. Την γραμμική Β έχουν καταφέρει να την διαβάσουν οι ιστορικοί, και είναι καθαρά ελληνικά. Την γραμμική Α δεν έχουν καταφέρει, από όσο ξέρω, ακόμα να την διαβάσουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H 5η φάλαγγα του ΝΑΤΟ στην Γραικολάνδη έχει όνομα: ΑνταρCIA...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουστουρίτσα: Το όραμά μου για τον κόσμο σχετίζεται με τους ανθρώπους που θαυμάζω από μικρός, τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο!
04-08-2018
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του μιλώντας για τον κεντρικό χαρακτήρα της τελευταίας του ταινίας «Ο Τελευταίος Ήρωας», τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα γνωστό ως «El Pepe». Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τη νέα του ταινία κορύφωση του θαυμασμού του για την αριστερά της Λατινικής Αμερικής.
«Μέσα από την πορεία όλης του της ζωής και το προσωπικό παράδειγμα, ο Μουχίκα δίνει ελπίδα για την επίτευξη των ιδανικών μας. Εντυπωσιασμένος τόσο από τον ίδιο όσο και το έργο του, έκανα αυτήν την ταινία.»
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του μιλώντας για τον κεντρικό χαρακτήρα της τελευταίας του ταινίας. Τον πρώην πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα γνωστό ως «El Pepe».
Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τη νέα του ταινία κορύφωση του θαυμασμού του για την αριστερά της Λατινικής Αμερικής.
«Γεννήθηκα ιδεαλιστής», λέει ο δυο φορές βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και συνεχίζει:
«Το όραμά μου για τον κόσμο σχετίζεται με τους ανθρώπους που θαυμάζω από μικρός, τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Όμως με κανέναν από τους δύο δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Ύστερα άκουσα για έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν πρόεδρος και εξακολουθούσε να οδηγεί ένα τρακτέρ και επισκεύαζε ο ίδιος το σπίτι του … είπα: αυτός είναι ο άνθρωπος μου. Δεν έκανα λάθος.»
Ο Μουχίκα από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα επαναστατικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής. Τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 ήταν ηγετικό στέλεχος του κινήματος Τουπαμάρος, το οποίο είχε πρότυπο την Κουβανική Επανάσταση. Συνελήφθη μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 και πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή. Απελευθερώθηκε το 1985 και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έγινε βουλευτής, υπουργός και τελικά πρόεδρος. Έγινε ευρύτερα γνωστός, όταν κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας (2010-2015) συνέχιζε να ζει στο αγρόκτημά του, να οδηγεί το δικό του αυτοκίνητο και να λαμβάνει μόνο ένα μικρό ποσοστό του μισθού του.
Το ντοκιμαντέρ συνδυάζει συνεντεύξεις με αρχειακό υλικό. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2013 και ολοκληρώθηκαν την 1η Απριλίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία τον Μουχίκα αντικατέστησε στην προεδρία ο σύμμαχός του, Ταμπαρέ Βάσκες.
Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στο αγρόκτημα του Μουχίκα, με τον ίδιο να μιλάει για το ντοκιμαντέρ:
«Θα βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν για την Ουρουγουάη. Έχουμε τόσα πολλά να προσφέρουμε στον κόσμο. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Κουστουρίτσα…επειδή είναι κατά το ήμισυ “τρελός” και κατά το ήμισυ “ιδιοφυΐα”. Τον σέβομαι πολύ.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Επίθεση με drones κατά του Μαδούρο
Επίθεση με δύο drones που μετέφεραν εκρηκτικά και τα οποία φέρονται να κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές δέχτηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο ηγέτης της Βενεζουέλας, χωρίς όμως να τραυματιστεί.
05 Αυγούστου 2018 02:21
Επίθεση με εκρηκτικά δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενώ απευθυνόταν σε πλήθος στο Καράκας στις 17:41 τοπική ώρα. Με διάγγελμά του μετά το συμβάν, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για επίθεση που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντίστοιχες της Κολομβίας και τόνισε πως πίσω από την πράξη αυτή βρίσκεται ο κολομβιανός Πρόεδρος Juan Manuel Santos.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Βενεζουέλας που επικαλείται το BBC, εκρηκτικά τα οποία μετέφεραν drones, εξερράγησαν κατά την διάρκεια ομιλίας του. Ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση κατά της ζωής του προέδρου Μαδούρο, κατά την οποία τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες.
Ο Μαδούρο, ο οποίος μιλούσε σε στρατιωτική εκδήλωση για τα 81 χρόνια της Εθνοφυλακής, στεκόταν δίπλα στην σύζυγό του και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού της χώρας, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης διακόπηκε ξαφνικά με τον λόγο να μην είναι σαφής στους τηλεθεατές.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα εθνικιστών ανταρτών, Soldados de Franelas, οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Twitter ισχυρίζονται ότι 2 drones μετέφεραν πλαστικά εκρηκτικά c4 και τα κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές πριν πλησιάσουν τον στόχο τους. Όπως αναφέρουν μάλιστα: "Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι, δεν το πετύχαμε σήμερα αλλά είναι ζήτημα χρόνου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δηθεν «Συνδρομο της Στοκγχολμης»
Η απαγωγή της Πατρίτσια Χιρστ στις 4 Φεβρουαρίου του 1974 δεν ήταν σαν όλες τις άλλες απαγωγές που έχουμε ακούσει, καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες που ακόμα και σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την απαγωγή της ,από την ακροαριστερή επαναστατική οργάνωση με το όνομα Συμβιωτικός Απελευθερωτικός Στρατός, διχάζουν τους Αμερικανούς
Η Patty Hearst μια εκατομμυριούχος κληρονόμος, απήχθη από την οργάνωση Symbionese Liberation Army. Μετά από δύο μήνες αιχμαλωσίας, η Patty Hearst έγινε ενεργό μέλος της Οργάνωσης και συμμετείχε σε μια ληστεία. Η Hearst φυλακίστηκε για τις ενέργειές της. Αργότερα, ο Πρόεδρος Jimmy Carter μετέτρεψε την ποινή της και της δόθηκε προεδρική χάρη.
Σύμφωνα με ειδικούς η περίπτωση της ήταν από τις πρώτες του Συνδρόμου της Στοκχόλμης. Στο εν λόγω Σύνδρομο το άτομο το οποίο πέφτει θύμα απαγωγής, αντί να νοιώθει μίσος για τον απαγωγέα αρχίζει και αναπτύσσει φιλικά και θετικά αισθήματα για αυτόν. Και ολη αυτή η βλαμμενη θεωρια εφευρεθηκε για να προβοκαρει ότι μια πλουσια κοπελα προσχωρησε στις ιδεες μιας επαναστατικης μαοικης οργανωσης.
Θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι ένος επαναστατημένου πλουσιόπαιδου, κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ράντολφ Χιρστ, η οποία αρχικά έπεσε θύμα απαγωγής και στη συνέχεια έγινε μέλος της οργάνωσης που την απήγαγε.
Η νεαρή κοιμόταν ήσυχη στο φοιτητικό της διαμέρισμα στο Μπέρκλεϊ το πανεπιστημιο της Καλιφορνια όταν σύμφωνα με τον αρραβωνιαστικό της "δυο νέγροι και μια γυναίκα" την απήγαγαν.
Δεν πέρασαν τρεις μέρες και ο Συμβιωτικός Απελευθερωτικός Στρατός ανάλαβε την ευθύνη της απαγωγής με ανακοίνωσή του σε τοπικό ραδιοσταθμό.
Την ίδια στιγμή έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ηχογραφημένο μήνυμά της: " Μαμά, μπαμπά είμαι καλά. Έχω μερικές γρατζουνιές αλλά μου έπλυναν τα τραύματα και οι πληγές βελτιώνονται. Μια οπλισμένη ομάδα με επιτηρεί και δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουν ελεύθερη αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους".
Η τρεμάμενη φωνή της Χιρστ αντήχησε σε όλο τον κόσμο. Η υπόθεση απαγωγής της μετατράπηκε εν μια νυκτί στο κυρίαρχο θέμα κάθε συζήτησης.
Τα αιτήματα των απαγωγέων δεν ήταν κάποιο ποσό χρημάτων αλλά η μαζική διανομή τροφίμων από την οικογένεια Χιρστ στους φτωχούς της Καλιφόρνια.
Η οικογένεια κατέβαλε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων και υποσχέθηκε άλλα 4 μετά την απελευθέρωση της.
Ενώ η οικογένεια περίμενε την απελευθέρωση της Πατρίτσια στις 3 Απριλίου τους εστάλη μια κασέτα, όπου η κόρη τους ανακοινώνει πως αποφάσισε να προσχωρήσει στον Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό ως απλή αντάρτισσα με το ψευδώνυμο «Τάνια», προς τιμήν της συντρόφου του Τσε, που έχασε τη ζωή της στη Βολιβία.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Απριλίου η "Τάνια" συμμετείχε στη στη ληστεία μιας τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του SLA.
Ένα μήνα αργότερα, στις 16 Μαΐου, η Πάτι άνοιξε αυτοπροσώπως πυρ με δυο διαφορετικά όπλα για να σώσει δύο συντρόφους της που κινδύνευαν να συλληφθούν για κλοπή σ’ ένα πολυκατάστημα αθλητικών ειδών του Λος Άντζελες.
Ο πατέρας της Ράντολφ Χιρστ είχε αναλάβει προσωπικά την διάσωση της ερχόμενος σε επαφή με περιθωριακούς κύκλους του Σαν Φρανσίκσο ελπίζοντας να βρει δίαυλο επικοινωνίας με τον SLA, ωστόσο η Πάτι είχε "αλλάξει μυαλά".
Αντιστροφή μέτρηση για την οργάνωση
Τα μέλη του Συμβατικού Απελευθερωτικού Στρατού εγκαταστάθηκαν στο νέο τους κρησφύγετο στο Λος Άντζελες. Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ένα μικρό βαν το οποίο τους οδήγησε στο κρησφύγετο της οργάνωσης.
Ακολούθησε αιματοκύλισμα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα. Τα εναπομείναντα μέλη του SLA ήταν άφραγκα, εγκαταλελειμμένα στην αβεβαιότητα και αποφάσιζαν να φύγουν από το Λος Άντζελες και να επιστρέψουν στο Σαν Φρανσκίσκο.
Για τους επόμενους δεκαπέντε μήνες η Χιρστ διάσχισε τις ΗΠΑ απ' άκρου εις άκρον με τους συντρόφους της αγνοώντας αναρίθμητες ευκαιρίες να "δραπετεύσει".
Στις 18.9.1975 οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψή της στο Σαν Φρανσίσκο, μαζί με δυο λευκά μέλη του SLA και μια Γιαπωνέζα συνοδοιπόρο.
Όταν συνέλαβαν την "Τάνια" έσφιξε τη γροθιά της μπροστά στον φακό, δήλωσε ως επάγγελμα "αντάρτισσα πόλης" και, μέσω του δικηγόρου της, απηύθυνε αισιόδοξο αγωνιστικό χαιρετισμό "σε όλα τα αδέρφια, άντρες και γυναίκες, εκεί έξω".
Για πέντε μήνες παρέμεινε προφυλακισμένη εως ότου στις 4 Φεβρουαρίου του 1976 ξεκίνησε η δίκη της για τη ληστεία της τράπεζας που είχε λάβει μέρος. Ενώ πολλοί ανέμεναν την "Τάνια", αυτή είχε ξαναγίνει Πάτι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυριστηκε ότι η ένταξή της στον SLA ήταν αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά βίαιου καταναγκασμού: οι απαγωγείς την κρατούσαν επί εβδομάδες κλειδωμένη σε μια ντουλάπα, υποβάλλοντάς την στην πολύωρη ανάγνωση κομμουνιστικών αναλύσεων.
Οι ένορκοι δεν πείστηκαν και καταδίκασαν ομόφωνα την κατηγορούμενη για οπλοφορία και συνέργεια σε ληστεία. Το δικαστήριο της επέβαλε κάθειρξη 35 χρόνων με συγχώνευση κατά την επιμέτρηση σε 7.
Τελικά εξέτισε 22 μόλις μήνες, της προφυλάκισης συμπεριλαμβανομένης. Αποφυλακίστηκε με εγγύηση 1.000.000 δολαρίων μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής της στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον Απρίλιο του 1978.
Έμεινε στην φυλακή εν τέλει 2,5 χρόνια και ο πρόεδρος Κάρτερ ανέστειλε την ποινή της το 1979 για να της δοθεί τελικά χάρη από τον Μπιλ Κλίντον το 2000.
Σήμερα η Χιρστ ζει στο Κονέκτικατ. Η πάλαι ποτέ "Τάνια", η οποία διανύει το 59ο έτος της ηλικίας της, παντρεύτηκε τον φρουρό της, Μπερνάρ Σο και απέκτησαν δυο κόρες.
Το 2015 η Χιρστ διανυει πλεον το 60ο ετος της ηλικιας της και ζει στο Κονεκτικατ των ΗΠΑ. Ο συζυγος της πεθανε το 2013. Το 1982 κυκλοφορησε η αυτοβιογραφια της Every secret thing (1974-1979).
Τα πραγματα μπαινουν στη θεση τους. Προσφατα φωτογραφηθηκε σε… διαγωνισμο σκυλων.
Αν και δηλωνει λατρης των σκυλων  την τελευταια δεκαετια, οι κορες της εχουν… γατες.
«Δεν καταλαβαινω τι εκανα λαθος»  δηλωνει σαστισμενη η μαμα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσική στρατονομία αναπτύχθηκε στο Γκολάν με σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 10:55
Την ανάπτυξη ρωσικής στρατονομίας στα Υψίπεδα του Γκολάν, σε συντονισμό με τις ισραηλινές αρχές, ανακοίνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ στη Μόσχα.
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της πρεσβείας του Ισραήλ, αναφέρεται ότι η ανάπτυξη των μελών της ρωσικής στρατονομίας, έγινε κατόπιν συμφωνίας με τις ισραηλινές αρχές, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου ταξίαρχος Sergey Rudskoy, επιβεβαίωσε πως «κυανόκρανοι του ΟΗΕ συνοδευόμενοι από Ρώσους στρατονόμους πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιπολία μετά από έξι χρόνια, στην περιοχή της αμφισβητούμενης γραμμής ανάμεσα σε Συρία και Ισραήλ, στα Υψίπεδα του Γκολάν».
Τα Υψίπεδα του Γκολάν, έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο των «έξι ημερών» (1967) και σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση «έχουν ήδη προσαρτηθεί».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκάλα συγγραφέας: Η Τουρκία θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία
 Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 08:15
Για την Ασλί Ερντογάν, την Τουρκάλα συγγραφέα που κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια στην Τουρκία και βρίσκεται αυτοεξόριστη στη Γερμανία, η κατάσταση στη χώρα της είναι πολύ σοβαρή.
«Ο τρόπος με τον οποίο προχωρούν τα πράγματα στην Τουρκία θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία», τόνισε η 51χρονη συγγραφέας σε συνέντευξή της στο AFP από την Φρανκφούρτη όπου ζει.
«Πιστεύω ότι είναι ένα φασιστικό καθεστώς. Δεν είναι ακόμη η Γερμανία της δεκαετίας του 1940, αλλά αυτή της δεκαετίας του 1930», εξηγεί αναφερόμενη στην περίοδο κατά την οποία οι ναζί εδραίωσαν την εξουσία τους καταστέλλοντας κάθε αντιπολίτευση.
Η Ασλί Ερντογάν εξάλλου, που δεν έχει καμία σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη στην Τουρκία.
Κατηγορείται και δικάζεται ερήμην για «τρομοκρατική προπαγάνδα», κυρίως εξαιτίας της συνεργασίας της με την κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία πλέον έχει κλείσει καθώς φέρεται να συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
«Ένα κρίσιμο στοιχείο είναι η απουσία του δικαστικού συστήματος», καταγγέλλει η συγγραφέας, η οποία περιγράφει μια Τουρκία με υπερπλήρεις φυλακές και δικαστήρια όπου προεδρεύουν νεαροί δικαστές άπειροι, αλλά πιστοί στον πρόεδρο Ερντογάν. Αυτοί έχουν αντικαταστήσει την παλιά φρουρά των δικαστών, η οποία εκδιώχθηκε στο πλαίσιο της κρατικής καταστολής μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Η ίδια η Ασλί Ερντογάν έχει περάσει 136 ημέρες στη φυλακή και είναι μία από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.
Οι συλλήψεις δηθεν είχαν στόχο δηθεν φερόμενους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το πραξικόπημα, όμως στην ουσια μέσα της αντιπολίτευσης και άνθρωποι που διάκεινται θετικά προς τους Κούρδους.
«Ο Ερντογάν είναι σχεδόν παντοδύναμος», καταγγέλλει η συγγραφέας. «Αποφασίζει από την τιμή των φαρμάκων ως το μέλλον του κλασικού μπαλέτου, τα μέλη της οικογένειάς του έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται την οικονομία της χώρας», εξηγεί.
Η Ασλί Ερντογάν προειδοποιεί τη Δύση να μην εξαπατηθεί πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τώρα που ο πρόεδρος έχει εδραιώσει την εξουσία του μετά τις εκλογές του Ιουνίου. «Πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τονίζει.
Αν και η διαμονή της στη Γερμανία της προσφέρει μια κάποια ασφάλεια, η Ασλί βρίσκει την αναμονή για την απόφαση στη δίκη της «σχεδόν ανυπόφορη». «Ένα από τα μεγαλύτερα βασανιστήρια στα οποία μπορούμε να υποβάλουμε έναν άνθρωπο είναι να κρατάμε άγνωστη την τύχη του», σημειώνει.
Η Ασλί Ερντογάν αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 και κατάφερε να πάρει πίσω το διαβατήριό της τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε έφυγε για τη Γερμανία, παίρνοντας τον δρόμο της αυτοεξορίας, όπως έχουν κάνει πολλοί Τούρκοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.
Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη και στόχος της είναι να υπερασπιστεί όσους εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας. «Με έσπρωξαν να αναλάβω πολιτικό ρόλο, τον οποίο προσπαθώ να φέρω εις πέρας αξιοπρεπώς», εξηγεί.
Όταν νιώσει έτοιμη, θα περιγράψει την εμπειρία της από τη φυλακή στο χαρτί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Χιλιάδες δρούζοι κατήγγειλαν τον νόμο που ορίζει το Ισραήλ ως «το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού»
 Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 07:53
Πλήθος Αραβων δρούζων του Ισραήλ και υποστηρικτές τους διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά του αμφιλεγόμενου νόμου βάσει του οποίου το Ισραήλ ορίζεται ως «το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού», καταγγέλλοντας ότι τους καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, περίπου 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε στις 19 Ιουλίου με τη στήριξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και είναι ένας από τους θεμελιώδεις στο ισραηλινό Σύνταγμα.
Η κοινότητα των δρούζων στο Ισραήλ --περίπου 130.000 άνθρωποι που ζουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας—έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νομοσχεδίου.
Οι δρούζοι μιλούν αραβικά και η θρησκεία τους είναι ένα μίγμα του ισλάμ και άλλων πίστεων, ωστόσο υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό και κάνουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αντίθετα με τους Ισραηλινούς Παλαιστινιους Άραβες σουνιτες και χριστιανους.
Κρατώντας σημαίες της κοινότητάς τους αλλά και ισραηλινές, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Τελ Αβίβ φωνάζοντας «ισότητα».
«Παρά την απεριόριστη πίστη μας στο κράτος, αυτό μας δεν μας θεωρεί ισότιμους πολίτες», κατήγγειλε ο πνευματικός ηγέτης των δρούζων, ο σεΐχης Μουάφακ Τάριφ σε ομιλία του.
Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι η δημιουργία «εβραϊκών οικισμών είναι προς το εθνικό συμφέρον» και δίνει στους εβραίους το «μοναδικό» δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, ενώ ορίζει τα εβραϊκά ως τη μόνη επίσημη γλώσσα του Ισραήλ, ενώ τα αραβικά θα έχουν ένα «ειδικό» καθεστώς, το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί.
Το ισραηλινό κοινοβούλιο θα συγκληθεί στις 8 Αυγούστου εκτάκτως για να συζητήσει τον νόμο αυτό, έπειτα από αίτημα 52 βουλευτών της αντιπολίτευσης (σε σύνολο 120), σύμφωνα με τους οποίους οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν «στην επίθεση στις αξίες της ισότητας και της δημοκρατίας».
Ωστόσο ο Άβι Ντίχτερ, που εισηγήθηκε τον νόμο και ανήκει στο κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, απέκλεισε οποιαδήποτε τροποποίηση του νομοσχεδίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουμανία: Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά γκράφιτι στους τοίχους του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο επιζών του Άουσβιτς Ελί Βίζελ
 Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 06:52
Η αστυνομία της Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ξεκίνησε έρευνα αφού εντοπίστηκαν αντισημιτικά γκράφιτι στους τοίχους του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο επιζών του Άουσβιτς και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ελί Βίζελ στο Σίγκετου Μαρματιέι.
Άγνωστοι έγραψαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο με ροζ μπογιά στους τοίχους του σπιτιού του Βίζελ, ο οποίος πέθανε το 2016 στη Νέα Υόρκη, ότι βρίσκεται «στην κόλαση με τον Χίτλερ». Οι Aρχές τα έσβησαν.
«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να ταυτοποιηθούν οι δράστες» αυτής της πράξης βανδαλισμού, επεσήμανε η Φλορίνα Μάτες εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι θα εξεταστούν οι εικόνες που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
«Αυτή η ανάρμοστη πράξη αποτελεί επίθεση κατά της μνήμης όχι μόνο του Ελί Βίζελ, αλλά και όλων των θυμάτων του Σόαχ», κατήγγειλε το ρουμανικό ινστιτούτο μελέτης του Ολοκαυτώματος, το οποίο έχει το όνομα του επιζώντα.
«Η μνήμη του Ελί Βίζελ δεν αξίζει μια τέτοια προσβολή από μέλη της γενέτειράς του», πρόσθετε η ανακοίνωση του ινστιτούτου.
Η ισραηλινή πρεσβεία στη Ρουμανία καταδίκασε από την πλευρά της αυτή «την άνευ προηγουμένου αντισημιτική ενέργεια» και εξέφρασε την ευχή οι δράστες να προσαχθούν γρήγορα στη Δικαιοσύνη.
Ο Βίζελ γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1928 στο Σίγκετ της βόρειας Ρουμανίας, η οποία το 1940 προσαρτήθηκε στην Ουγγαρία. Το 1944, σε ηλικία 15 ετών, μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένειά του στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου, όπου πέθαναν η μητέρα του και η μικρότερη αδελφή του. Ο πατέρας του πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ.
Έγινε γνωστός για τα απομνημονεύματά του από το Άουσβιτς. Το 1986 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση του κατά της βίας, της καταπίεσης και του ρατσισμού, ενώ το 2001 εξελέγη μέλος της ρουμανικής Ακαδημίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Από τη φυλακή, ο Λούλα διεκδικεί μια τρίτη προεδρική θητεία
 Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, 00:17
Το Κόμμα Εργατών της Βραζιλίας (PT) αποφάσισε να δώσει τη μάχη πίσω από τον πρώην πρόεδρο Λούλα παρά τη φυλάκισή του, επισημοποιώντας σήμερα την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Οκτωβρίου, τις πλέον αβέβαιες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φαβορί στις δημοσκοπήσεις παρά την φυλάκισή του, είναι ένας τρόπος "για να αντιμετωπίσουμε ένα σάπιο σύστημα", δήλωσε η πρόεδρος του PT Γκλέισι Χόφμαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στο Σάο Πάολο.
Ο 72χρονος Λούλα, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία οκτώ χρόνια αφότου εγκατέλειψε την εξουσία με μια δημοτικότητα ρεκόρ, δεν ήταν παρών αλλά έστειλε μήνυμα από τη φυλακή της Κουριτίμπα (νότια), 400 χλμ. από εκεί όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μηνός για διαφθορά.
"Σήμερα, η δημοκρατία απειλείται. Έχουμε μπροστά μας στημένες εκλογές, που αποκλείουν αυτόν που ηγείται στις δημοσκοπήσεις. Θέλουν να εφεύρουν μια δημοκρατία χωρίς το λαό", δήλωσε η εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς στο μήνυμα αυτό που ανέγνωσε ένας ηθοποιός ενώπιον σχεδόν 2.000 μελών.
Μερικά λεπτά νωρίτερα, τα μέλη αυτά που συγκεντρώθηκαν για το συνέδριο του ΡΤ στο Σάο Πάολο φορούσαν χάρτινες μάσκες που εικόνιζαν την εμβληματική μορφή της αριστεράς με γκρίζα γενειάδα, φωνάζοντας "είμαι ο Λούλα".
Αυτή η μέρα ήταν ένα εκλογικό "σούπερ Σάββατο", καθώς τρεις σημαντικοί υποψήφιοι ορίστηκαν επίσημα από το κόμμα τους, κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδρίων που είναι ένα είδος μεγάλων συγκεντρώσεων που επιτρέπουν στα κόμματα να δώσουν το χρίσμα στους υποψηφίους τους ενώπιον των μελών τους. Τα κόμματα είχαν προθεσμία μέχρι αύριο, Κυριακή, να ορίσουν τους υποψηφίους τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Το Πολεμικό Ναυτικό ανέκοψε τον πλου πλοίου με προορισμό τη Γάζα
 Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018, 23:50
Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκοψε τον πλου στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας ενός ακόμη πλοίου –του δεύτερου σε μία εβδομάδα-- που προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.
Στο πλοίο επέβαιναν 12 ακτιβιστές, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, και είχε σημαία Σουηδίας, ενώ πρόσθεσε ότι «συνελήφθη βάσει του διεθνούς δικαίου» και οδηγείται στο λιμάνι του Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ.
Το πλοίο, που ονομάζεται «Ελευθερία στη Γάζα», «παραβίασε τον νόμιμο ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός και εξήγησε ότι οι ακτιβιστές που επέβαιναν σε αυτό κρατούνται και ανακρίνονται.
Την προηγούμενη Κυριακή το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό είχε σταματήσει τον πλου ενός άλλου πλοίου από την Ευρώπη, του al Awda («επιστροφή» στα αραβικά), το οποίο είχε σημαία Νορβηγίας και μετέφερε 22 άτομα. Είχε αποπλεύσει από το Παλέρμο στις 21 Ιουλίου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Θα Έρθω Κοντά σου Σιγά - Σιγά

Κωμωδία 2018 | | Διάρκεια: 117'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Ντιμπόσκ με τους: Φρανκ Ντιμπόσκ, Αλεξαντρά Λαμί, Ελσά Ζιλμπερσταΐν
Επιτυχημένος επιχειρηματίας, 50ρης εγωιστής και γυναικάς, ο Ζοσλέν υποδύεται το άτομο με αναπηρία για να ξελογιάσει τη 30αρα σέξι Ζιλί. Εκείνη, όμως, του επιφυλάσσει μια έκπληξη… γνωρίζοντάς του την 40αρα αδελφή της, η οποία κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μία λιγότερο κλισέ από τον γαλλικό μέσο όρο γλυκοπικρη και ρομαντική κωμωδία, η οποία εκμεταλλεύεται (τις περισσότερες φορές) εύστοχα το «επικίνδυνο» θέμα της αναπηρίας.
Ο Φρανκ Ντιμπόσκ, Γάλλος κωμικός, αναλαμβάνει τώρα και να σκηνοθετήσει τον εαυτό του, υποδυόμενος τον Ζοσλέν. Έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, εγωιστή και γυναικά, ο οποίος προσποιείται πως είναι άτομο με αναπηρία για να ξελογιάσει τη σέξι Ζιλί. Εκείνη, όμως, του επιφυλάσσει μια έκπληξη, γνωρίζοντάς του την αδελφή της, η οποία κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Γλυκόπικρη χαρακτηρίζεται γιατι αναμιγνύει σοβαρές αλήθειες με την κωμωδία και κατορθώνει αξιοπρεπώς να τα ισορροπήσει.
 Αξίζει να τη δεις!