Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Σαββατο 7 Ιουλιου 2018


Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού
06.07.2018 : 14:30
Η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, απέρριψε χθες επισήμως και τυπικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.
Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης κατέθεσε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση που προωθείται προς ψήφιση ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, τροπολογία η οποία προβλέπει μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης, καθώς το μόνο που προβλέπει είναι η συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο «επεξεργασμένες προτάσεις».
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια δύο σχετικές προτάσεις νόμου, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα διά του προέδρου του στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.
Σχολιο.-   Η Ελλάδα έχει επιλέξει  να δίνονται δύο ιθαγενειες αντιστρόφως αν το δεις το θέμα οι μετανάστες που παίρνουν την Ελληνική ιθαγένεια γιατί ψηφίζουν στην Ελλάδα εφόσον ψηφίζουν και για τις χώρες τους .. Το θέμα όλη η Ευρώπη μην πω όλος ο κόσμος το έχει λύσει και εμείς το βάζουμε κάτω από το χαλί ..
Σχολιο.-  θα ηθελα να μου πειτε για ποιο λογο απο την στιγμη που εχω υπηρετησει και εχω και περιουσια στην Ελλαδα και πληρωνω φορους, στελνω συναλλαγμα για να βοηθησω ανθρωπους και οικογενειες στην Ελλαδα για ποιο λογο για μην εχω δικαιωμα ψηφου. Και για να μην ξεχνιομαστε για κανε μια ερευνα για να δειτε ποσες χιλιαδες ψηφοφοροι με χρηματοδοτηση των κομματων? ποσοι λαθρομεταναστες εγιναν Ελληνες μεσα σε ενα βραδυ? ποσοι Ρομα ψηφιζουνε σε δυο και τρια εκλογικα κεντρα την ιδια μερα, Εμεις που αγαπαμε την Ελλαδα μας και τρεχει αιμα Ελληνικο μεσα μας που ειμαστε εκατομυρριοι απανταχτου γιατι να μην εχουμε δικαωμα ψηφο. Ναι εισαι υπερ της Ομογενειας και αυτο το σεβομαι αλλα χωρις εμας δεν γινεται τιποτα και εμεις χωρις εσας παλι δεν γινετε τιποτα γιαυτο στο ΤΕΛΟΣ θα ειμαστε ΕΝΑ για την ΠΑΤΡΙΔΑ Μας.
Σχολιο.-  Ο μετανάστης που περνει την Ελληνική ιθαγένεια μετά από πέντε χρόνια πρέπει να έχει περισσότερα δικαιώματα από τον Έλληνα μετανάστη;;;
Σχολιο.- Η Πατρίδα ανήκει σε όλους τούς Έλληνες... εντός και εκτός Ελλάδας....Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λόγο ψήφων θέλει να αντικαταστήσει τους Έλληνες με ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών πράττει για άλλη μια φορά προδοσία....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στρατηγική επιλογή του ελληνικού αστικού συνασπισμού εξουσίας από το 1974 και μετά (αλλα και πριν, από τα χρονια ιδρυσης του ελληνικου κρατους), είναι ο δυτικός προσανατολισμός. Η συμμετοχή στην ευρωατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση, με την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και τη μετέπειτα Ε.Ε.
Ο προσανατολισμός αυτός ακολούθησε την αντικομμουνιστική εθνικοφροσύνη που είχε συντριβεί από τον Αττίλα στην Κύπρο. Όπως παλιότερα είχε βουλιάξει και η Μεγάλη Ιδέα στην παραλία της Σμύρνης.
Γιατί τα λέω αυτά; Μα, γιατί, όπως δεν θα μπορούσε να νοηθεί Αριστερά που να υιοθετεί τη Μεγάλη Ιδέα της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, ή την αντικομμουνιστική εθνικοφροσύνη, έτσι δεν μπορεί να υπάρχει Αριστερά που να υιοθετεί τη σύγχρονη στρατηγική επιλογή του αστισμού.
Αριστερά που να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΟΚ δεν είναι Αριστερά. Όποια προϊστορία κι αν είχε, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκα κρατούμενη στην Πέτρου Ράλλη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, με το σώμα γεμάτο από τσιμπήματα κοριών και κατσαρίδων, και απέστειλε δημοσίως επιστολή προς τον Κοντονή.
Κάτι μου λέει πως αυτές τις μέρες θα μπουκάρουν τα ΜΑΤ και θα μακελέψουν κόσμο στην Πέτρου Ράλλη. Μάλλον, η γυναίκα είναι ανυποψίαστη από τον σαδισμό του βιαστή των κρατουμένων Κοντονη...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα'χουμε πει απο το '15 οτι ο Τζιφρας αποπεμψε από το ΣΥΡΙΖΑ ολους τους .ΡΙ.ΖΑ και μειναν μονον οι ΣΥ (Σι=ΝΑΙ Ιταλιστι).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ISRAHELL
εδω και 13 χρονια δολοφονειται καθε 3 μερες ενα παιδι απο την Παλαιστινη λενε οι στατιστικες ..
αχ βαχ θα πουνε οι ''ευαισθητοι'',και οι κρετινοι φιλοναζιστοσιωνιστες θα πουνε οτι ''φταιει η Χαμας'' και ολοι αυτοι οι σκουροχρωμοι απολιτιστοι Αραβες που δεν εχουν καν Gay Pride και εχουν την κακη ιδεα να ζουνε ακομη εκει και ακομη χειροτερα ,πετουν και πετρες στα τανκς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" με πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου από τους ελεύθερους σκοπευτές του Ισραήλ και η σφαίρα βγήκε από το αριστερό μου μάτι. Οι γιατροί νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός, οπότε ήμουν έτοιμος να με πάνε στο νεκροτομείο. Ξαφνικά, έγινε ένα θαύμα που δείχνει ότι ήμουν ακόμα ζωντανός, αλλά έχασα την όρασή μου (εγώ). Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα κοιτάζω πια τη μαμά μου, τα πρόσωπα του μπαμπά και άλλους που αγαπώ."
" θυμάμαι μια μέρα πριν το ατύχημα, έπαιζα ποδόσφαιρο στην παραλία με τους στενούς μου φίλους, γελάσαμε και κολύμπησε στον ουρανό. Πραγματικά περάσαμε υπέροχα, αλλά τώρα πώς θα ζήσω αυτή τη ζωή! Πώς θα είναι η ζωή μου μετά από αυτό που μου έκαναν οι δυνάμεις του Ισραήλ! Πώς θα μπορούσα να συνεχίσω στη ζωή μου!"
" εγώ σε ένα κουρείο επειδή ήθελα να γίνω κουρέας • Η ζωή εδώ είναι δύσκολη και δεν είναι εύκολο να βγάζεις τα προς το ζην. Ξέρεις, εντυπωσιάστηκα και εντυπωσιάστηκα όταν είδα τις αντιδράσεις των παιδιών μετά την κοπή των μαλλιών τους. Τώρα περνάω τη ζωή μου να θυμάμαι τα μάτια μου και να παρηγοριά μόνος μου."
Σάλεχ, 17, γάζα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΚΟΡΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ-ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ''ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ''
Κύριε Κοντονή,
Είμαι η Παναγιώτα Ζωγράφου κρατούμενη σε γυναικείες φυλακές εδώ και 3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο κέντρο κράτησης-Μεταγωγών στην ''Πέτρου Ράλλη''. Οι συνθήκες εδώ είναι προϊστορικές, τραγικές και απάνθρωπες. Χθες το βράδυ με μετέφεραν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού από τσιμπήματα κοριών και κατσαρίδων,στην Ελλάδα του 2018!
Όταν έρχεστε για ''κοινωνικές επισκέψεις'' στην Πέτρου Ράλλη μπείτε έστω για μια φορά από την είσοδο των κρατουμένων μπείτε έστω για λίγο στα κελιά των φυλακισμένων να δείτε κρατούμενους φαγωμένους από τους κοριούς.
Ζητώ την άμεση μετάβασή μου στο κέντρο κράτησης στον Ελαιώνα Θηβών. Όσο παρατείνεται εδώ η κράτησή μου σημαίνει άλλο ένα βράδυ μάρτυριο από τα τσιμπήματα των κοριών και μεταφορά μου στο νοσοκομείο Κορυδαλλού.
Έχω κάνει το ίδιο αίτημα και αναφορά και στο κέντρο κράτησης-Μεταγωγών της ''Πέτρου Ράλλη''
Ζωγράφου Παναγιώτα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν βρέθηκαν τελικά αποδείξεις για τη χρήση νευροπαραλυτικού αερίου, κατά την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην πόλη Ντούμα, της Συρίας λενε οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)
ε καλα μωρε πως κανεις ετσι,ενταξει βομβαρδισαν την Συρια οι αμερικανοι ετσι χωρις αποδειξεις ,τι εγινε,τωρα τι το ψαχνεις και συ ,κανει ζεστη,σκασιλα μας κιολας κτλ κτλ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειδα ενα βιντεο οπου ακουγεται το Bella Ciao στο Nammos στην Μύκονο και χορευουν κατι κρετινοι και τυπισες με μαγιο ...
μιλαμε ,και να με πληρωνανε δεν θα πατουσα το ποδι μου εκει..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη αστυνομική επιτυχία στην Καρδίτσα. Η αστυνομία ανακάλυψε χασισοφυτεία κ ξερίζωσε 10.564 δενδρύλλια παρά τις διαμαρτυρίες του ιδιοκτήτη. Τελικά η φυτεία ήταν νόμιμη, τα δενδρύλλια ήταν βιομηχανική κάναβη κ τώρα το κράτος πρέπει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη.
 Βγήκαν κι έδωσαν συνέντευξη για τη μεγάλη επιτυχία.
LOL!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία καλεί τους κατοίκους της
Η κυβέρνηση θα παράσχει ασφάλεια και ασφάλεια στους πολίτες της στις περιοχές που έχουν ανασυγκροτηθεί
6 Ιουλίου 2018
Τώρα που η συριακή κυβέρνηση απελευθέρωσε την πλειοψηφία των περιοχών που ειχαν τεθεί κατω από την  τρομοκρατία, η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της που έχουν φύγει από τη βία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η κυβέρνηση προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της στις απελευθερωμένες περιοχές και καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να συνεισφέρει στις εθελοντικές προσπάθειες των Συρίων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα της Μέσης Ανατολής προκειμένου να ξεφύγουν από τη βία και τις μάχες μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων, συχνά χρηματοδοτούμενων, ένοπλων και εκπαιδευμένων από τα δυτικά συμφέροντα και των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.
Μια επίσημη πηγή στο υπουργείο εξωτερικών της Συρίας δήλωσε στην SANA την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα παράσχει ασφάλεια και ασφάλεια στους πολίτες της στις ανακτηθείσες περιοχές.
Ο αξιωματούχος κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να διευκολύνουν την εκούσια επιστροφή των συριών προσφύγων στη χώρα τους.
Σύμφωνα με το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπηρεσία προσφύγων UNHCR, 270.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις πρόσφατες μάχες στη νοτιοδυτική επαρχία Νταράα.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Συρία ξεκίνησε τη λειτουργία για να ανακτήσει την Νταράα, το οποίο μαζί με τις επαρχίες Quneitra και Suwaida αποτελούν το νότιο άκρο της αραβικής χώρας. Κατά τη διάρκεια της απελευθερωσης, η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να επιδιορθώσει τις συμφωνίες παράδοσης με τους τρομοκράτες προτού πραγματοποιήσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.
Τώρα που οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε συμφωνία ότι οι χώρες της ΕΕ δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουν τους μετανάστες , εργάζονται για την αποτροπή της δευτερογενούς μετανάστευσης και θέλουν να τις κρατήσουν, μια πολιτική εθελοντικής απέλασης μπορεί να αντιμετωπιστεί με δεκτικότητα από τη συριακή κυβέρνηση, η οποία δηλώνει ότι θέλει πίσω τους ανθρώπους της. Με ένα ασφαλές περιβάλλον για να επιστρέψει, η Ευρώπη μπορεί να πραγματοποιήσει μια μειωμένη ροή μετανάστευσης από τη Συρία και ταυτόχρονα να στείλει έναν υγιή αριθμό εκείνων που δεν έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή κοινωνία και που έχουν τη βούληση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους . Κατά κάποιο τρόπο, αυτό θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Ευρωπαίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια αυξημένη πολιτική ένταση στους μετανάστες και τα συμφέροντα της Συρίας. Τώρα, αν οι Ευρωπαίοι θα σταματήσουν να βομβαρδίζουν τον τόπο, θα μπορούσαν ακόμη να είναι σε θέση να κάνουν ακόμα καλύτερα απο αυτό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή» ειπε ο Παπας
Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 13:02
«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κοινή προσευχή Ορθοδόξων και Καθολικών στο Μπάρι της Ιταλίας.
«Στην περιοχή αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει η παρουσία των αδελφών μας», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα σε φονταμενταλισμό, κατοχή, υποχρεωτική μετανάστευση «με την σιωπή πολλών και την συνενοχή τόσων». Στην σημερινή ημέρα προσευχής και διαλόγου συμμετέχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος ο Β' και ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο μητροπολίτης Ιλαρίων.
«Ήλθαμε ως προσκυνητές στο Μπάρι, παράθυρο ορθάνοικτο προς την Εγγύς Ανατολή, φέροντας στην καρδιά τις εκκλησίες μας, τους λαούς και τόσους ανθρώπους που υποφέρουν. Θέλουμε να τους πούμε: "είμαστε κοντά σας"», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.


Ιταλία: Άρχισε στο Μπάρι η ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή
Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 11:54
Με την έλευση του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, άρχισε, στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, η ημέρα προσευχής για τη Μέση Ανατολή.
Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε το Μπάρι διότι στην Ιταλία θεωρείται πύλη της Ανατολής, με πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο. Και για τον λόγο αυτό, οι θρησκευτικοί ηγέτες ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους προσευχόμενοι στην εκκλησία όπου βρίσκονται τα λείψανα του αγίου. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί, που έχουν σπεύσει από νωρίς στους δρόμους, επευφημούν τις κορυφαίες θρησκευτικές μορφές του Καθολικισμού και της Ορθοδοξίας.
Οι προσευχές θα γίνουν στα ιταλικά, ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, αρμένικα και στην ασσυριακή γλώσσα.
Κύρια βάση και ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής, είναι ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με τον διάλογο και όχι με την βία, ιδίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μητέρα όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών. Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας (στο Μπάρι είναι παρόντες και ο Πάπας και Πατριάρχης των κοπτών Θεόδωρος Β΄, όπως και ο μητροπολίτης Ιλαρίων από το Πατριαρχείο της Μόσχας) θα προσπαθήσουν, ακριβώς, να βρουν νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής χρήσιμων ιδεών και σκέψεων, για την ουσιαστική στήριξη της ειρήνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Ιουλίου
Θα σας στεναχωρήσω αλλά πρέπει να σας πω την αλήθεια. Το μουντιάλ θα το πάρει η Ρωσία και χωρίς ομάδα. Την δουλειά όλη θα την κάνει η Ουρουγουάη που θα αποκλείσει όλα τα φαβορί, την Γαλλία και την Βραζιλία μετά την Πορτογαλία και στον τελικό θα παραδώσει στη Ρωσία. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
извините, ιζβινίτιε, συγνώμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Τέταρτη νύκτα έντασης στη Νάντη μετά τον θάνατο νέου από σφαίρα ενός αστυνομικού
Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 07:50
Νέα επεισόδια ξέσπασαν χθες το βράδυ και συνεχίσθηκαν για τέταρτη διαδοχική νύκτα στη Νάντη, λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του αστυνομικού των CRS που σκότωσε το βράδυ της Τρίτης τον Αμπουμπακάρ Φοφανά στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.
Γύρω στη 01:00 σήμερα το πρωί, επτά οχήματα πυρπολήθηκαν στο Ορβό, το Ρεζέ και στις συνοικίες Μπρέιγ και Μπελβί της Νάντης.
Στη Μπρέιγ και την Μπελβί διαδηλωτές έριξαν βόμβες Μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.
Σιγά-σιγά η ένταση μειώθηκε. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε σταδιακά και γύρω στις 4 τα επεισόδια είχαν σταματήσει, σύμφωνα με την αστυνομία.
Λίγο πριν απ' αυτές τις νέες βιαιότητες, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Αμπουμπακάρ Φοφανά είχε αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας της Νάντης Πιέρ Σενές.
Απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για «εσκεμμένη πρόκληση τραυμάτων που επέφεραν τον θάνατο χωρίς πρόθεση», διευκρίνισε ο δικηγόρος του, ο Λοράν-Φρανκ Λιενάρ.
Αφού τέθηκε υπό κράτηση το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αστυνομικός παραδέχθηκε πως είπε ψέματα στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει την Τετάρτη, είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος του.
Υποστηρίζει πλέον πως πυροβόλησε «χωρίς να το θέλει» τον 22χρονο νεαρό. Προηγουμένως είχε δηλώσει πως «πυροβόλησε εξαιτίας της επικινδυνότητας του οδηγού και για να προστατεύσει τα πρόσωπα που μπορεί να βρίσκονταν κοντά στην πορεία του οχήματος», σύμφωνα με τον Σενές.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η εξέλιξη των γεγονότων είχε τρεις φάσεις: τον αστυνομικό έλεγχο που θα διαρκέσει περίπου «10 με 15 λεπτά», κατά τον οποίο ο Αμπουμπακάρ Φοφανά θα δώσει ψεύτικη ταυτότητα και οι αστυνομικοί θα του ζητήσουν να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να τους ακολουθήσει στο τμήμα.
Στη συνέχεια τη δεύτερη φάση, κατά την οποία θα διαφύγει κάνοντας όπισθεν, έναν ελιγμό «ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού στην πορεία του ο οδηγός θα αγγίξει έναν αστυνομικό» που είχε «δίπλα του δύο παιδιά». Ο αστυνομικός θα προσπαθήσει να προφυλαχθεί ανεβαίνοντας στο κράσπεδο και παίρνοντας μαζί του «ένα μικρό κορίτσι που θα μπορούσε να τραυματισθεί από το όχημα του φυγά», διευκρινίζει ο εισαγγελέας. Ο οδηγός θα ρίξει στη συνέχεια το όχημά του πάνω σ' ένα σταθμευμένο όχημα.
Τελικά ο οδηγός θα επιχειρήσει και πάλι να διαφύγει κάνοντας όπισθεν. Τότε ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα τον πυροβολήσει. Ο αστυνομικός υποστήριξε «πως στην πραγματικότητα επιχείρησε να σκύψει μέσα στην καμπίνα του οχήματος για να πιάσει το τιμόνι και να προσπαθήσει να σταματήσει τον ελιγμό», είπε ο εισαγγελέας. «Εκείνη τη στιγμή, λέει, στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί μάχη σώμα με σώμα, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον οδηγό».
«Δεν θα γίνω απόψε διαιτητής ανάμεσα σ' αυτές τις διαφορετικές εκδοχές. Μένω στον ποινικό χαρακτηρισμό των πράξεων», πρόσθεσε ο Σενές.
Ο Αμπουμπακάρ Φοφανά, σε βάρος του οποίου υπήρχε ένταλμα σύλληψης για «κλοπή από συμμορία, κλεπταποδοχή και σύσταση συμμορίας», τραυματίσθηκε στο λαιμό από τη σφαίρα του αστυνομικού γύρω στις 20.30 της Τρίτης. Υπέκυψε στο νοσοκομείο δύο ώρες αργότερα.
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει τέσσερις διαδοχικές νύκτες βίαιων επεισοδίων στις «ευαίσθητες» συνοικίες της Νάντης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Ακυρώθηκε η έναρξη του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίλυση της πολιτικής κρίσης
 Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 03:54
Ο διάλογος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Ονδούρα, προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σκόνταψε την Πέμπτη στις διαφωνίες ανάμεσα στα μέρη, δήλωσε ο Σαλβαδόρ Νασράλα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.
«Δεν εκπληρώνονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να εισέλθουμε στον διάλογο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νασράλα, τηλεοπτικός παρουσιαστής και ο υποψήφιος για την προεδρία της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας στις τελευταίες εκλογές.
Ο Σαλβαδορ Νασραλα πηρε στις εκλογες του Νοεμβριου 2017 42,96%, και ειχε την υποστηριξη του Λουις Σελαγια του Φιλελευθερου Κομματος που ηρθε τριτος με 14,67%. Παρολα αυτά εκλεχτηκε ο εκλεκτος της CIA και των αμερικανων του Εθνικου Κομματος Ερναντες με νοθεια ενώ ειχε παρει 41,49%.
Ο Σαλβαδορ Νασραλα εξέφρασε λύπη για τις «αναβλητικές τακτικές» της κυβέρνησης, προκειμένου να μη θιγεί η αιτία της κρίσης, που δεν είναι άλλη παρά η επανεκλογή, με «νοθεία» του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες στην προεδρία.
Εξήγησε ότι η κυβέρνηση πρότεινε να συζητηθούν διάφορα ζητήματα --τα προβλήματα των αγορών, των κτηνοτρόφων, ή η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος-- αποφεύγοντας επιμελώς το να θιγούν τα αίτια της κρίσης, που οδήγησε σε βίαια, αιματηρά επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
Προέβλεψε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, «ο κόσμος θα ξαναβγεί στον δρόμο τον Αύγουστο» για να απορρίψει για άλλη μια φορά την επανεκλογή του εκλεκτου των γιανκιδων Ερνάντες.
Ο Νασράλα και άλλα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης έθεσαν «νέους όρους» προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες, κατήγγειλε από πλευράς της κυβέρνησης ο εκπρόσωπός της Έβαλ Ντίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η πολιτική κρίση στην Ονδούρα ξέσπασε μετά τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της συμμαχίας υποψήφιος της οποίας ήταν ο Νασράλα απέκλεισαν δρόμους σε πολλές περιοχές για να διατρανώσουν ότι η αντιπολίτευση ήταν αυτή που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές.
Κατά τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 22 διαδηλωτές κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Η Δικαιοσύνη εμπόδισε προσωρινά την κατεδάφιση ενός χωριού βεδουίνων
 Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 02:23
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε να εμποδίσει προσωρινά την κατεδάφιση ενός χωριού βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί εκσκαφείς, δήλωσε την Παρασκευή δικηγόρος.
«Η απόφαση (να μην προχωρήσει η κατεδάφιση του χωριού) ελήφθη αργά την Πέμπτη και ισχύει μέχρι το κράτος να παρουσιάσει την απάντησή του, ως τις 11 Ιουλίου», εξήγησε ο Ισραηλινός δικηγόρος Σλόμο Λέκερ που εκπροσωπεί τους κατοίκους του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού 173 κατοίκων που βρίσκεται στην ανατολική Ιερουσαλήμ κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς.
Η απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή των κατοίκων του χωριού που ζήτησαν από το δικαστήριο να τους δοθεί άδεια να ξαναχτίσουν το χωριό τους στη θέση του τωρινού οικισμού.
Την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός παρέδωσε την εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού με 173 κατοίκους που ζουν εκεί σε παραπήγματα από ξύλο και τσίγκο και εκτρέφουν ζώα, κυρίως κατσίκες και πρόβατα. Η κοινότητα βρίσκεται ανάμεσα στον μεγάλο εβραϊκό οικισμό Μάαλε Αντουμίμ –είναι κοντά στην Ιερουσαλήμ– και έναν μικρότερο, στα βορειοανατολικά, τον Κφαρ Αντουμίμ.
Το Χαν Αλ Αχμάρ χτίστηκε χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών που, όπως τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, είναι αδύνατον να χορηγηθεί. Το Ισραήλ επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό να εκδιώξει τους Βεδουίνους από την περιοχή ανάμεσα στους δύο οικισμούς και το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την κατεδάφιση, τον Μάιο.
Η απομάκρυνση του χωριού αυτού, καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις, θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος χώρος για την ανέγερση εβραϊκών οικισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους Παλαιστίνιους να διατηρήσουν την εδαφική συνέχεια στη Δυτική Όχθη, όπου επιθυμούν να δημιουργήσουν το κράτος τους.
Το Ισραήλ σκοπεύει να μεταφέρει τους κατοίκους του χωριού σε μια περιοχή 12 χιλιόμετρα πιο μακριά, κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Αμπού Ντις.
Ο νέος χώρος είναι δίπλα σε μια χωματερή και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η αναγκαστική μεταφορά των κατοίκων παραβιάζει το διεθνές δίκαιο που αφορά τις κατεχόμενες περιοχές. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ε.Ε. έχουν εκφραστεί κατά του σχεδίου αυτού.
Η Άντζελα Γκόντφρι- Γκόλντσταϊν, Ισραηλινή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η διπλωματική πίεση ίσως να συνέβαλε στην απόφαση του δικαστηρίου.
Την Πέμπτη Ευρωπαίοι διπλωμάτες μετέβησαν στο Χαν αλ Αχμάρ για να στηρίξουν τους κατοίκους. Ζήτησαν να επισκεφθούν το σχολείο του χωριού, που χρηματοδοτείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η ισραηλινή αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.
Ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ κάλεσε από την πλευρά του τις ισραηλινές αρχές να ακυρώσουν «τα μέτρα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια αναγκαστική μετακίνηση των Παλαιστινίων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Στο τέλος του ελληνικού προγράμματος είναι αφιερωμένη η γελοιογραφία του «Der Spiegel»
 Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, 23:15
Αφιερωμένη στην Ελλάδα και στο τέλος των προγραμμάτων προσαρμογής είναι η γελοιογραφία στο περιοδικό «Der Spiegel» που κυκλοφορεί αύριο.
Στο σκίτσο εμφανίζεται ένας σκελετωμένος άνδρας να κάθεται μπροστά από το γραφείο ενός «γιατρού» με την επιγραφή «EU» (E.E.). Στην καρέκλα του πρώτου είναι κρεμασμένη μια μπλούζα με την επιγραφή «Griechenland» (Ελλάδα) και την ελληνική σημαία.
«Μετά τα οκτώ χρόνια δίαιτας φαίνεστε σημαντικά καλύτερα», λέει ο «γιατρός» στον αποκαμωμένο άνδρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο μορφωμα: Η Σιωναζιστικη Πολεμική Αεροπορία του έπληξε μια θέση στη Συρία στα σύνορα με το Γκολάν
 Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, 17:25
Η ισραηλινοναζιστική Πολεμική Αεροπορία έπληξε σήμερα μια θέση στη συριακή πλευρά των συνόρων των Υψιπέδων του Γκολάν, δήλωσαν πηγές και από τις δύο πλευρές.
Ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή έπληξε έναν λόφο στο χωριό Χαν Αρναμπέχ στην επαρχία Κουνέιτρα χωρίς να προκαλέσει απώλειες, δήλωσε στο Ρόιτερς διοικητής της περιφερειακής συμμαχίας που πρόσκειται στη Δημοκρατια της Συριας.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός δήλωσε πως έπληξε φυλάκιο του συριακού στρατού που είχε βομβαρδίσει μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα του Γκολάν στη διάρκεια μάχης με ισλαμοφασιστες στη νότια Συρία.
Με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συριακές αραβικες δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει ισλαμοφασιστοκρατούμενα εδάφη στον νότο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η επίθεση έχει εστιαστεί μέχρι τώρα στην επαρχία Ντεράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, και όχι στην Κουνέιτρα που βρίσκεται δυτικότερα κοντά στα κατεχόμενα από το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα Υψίπεδα Γκολάν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε πως, αν και δηθεν δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία, θα «εξακολουθήσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία Διαχωρισμού των Δυνάμεων του 1974 που περιλαμβάνει την ουδέτερη ζώνη».
Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός του 1974 απαγορεύει ή περιορίζει τη στρατιωτική ενίσχυση οποιασδήποτε πλευράς γύρω από το Γκολάν. Ισραηλινοναζιστης υπουργός δήλωσε χθες πως το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα θεωρει οτι μπορεί να ανοίξει πυρ εναντίον συριακών δυνάμεων, αν κρινει ψευδως όπως το Χιτλερ το ιδεολογικο αφεντικο τους ότι παραβιάζουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018
Εκουαδόρ: Χιλιάδες στους δρόμους υποστηρίζοντας τον Ραφαέλ Κορέα

Οπαδοί του Ραφαέλ Κορέα κάλεσαν σε πορεία υποστήριξης του πρώην Προέδρου του Εκουαδόρ, ενάντια στις προσπάθειες φίμωσης του βασικού ηγέτη του Εκουαδόρ.
Xιλιάδες κάτοικοι του  Εκουαδόρ πραγματοποίησαν κινητοποίηση την περασμένη Πέμπτη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο, ενάντια στην απόφαση του Εθνικού Δικαστηρίου της 3ης Ιουλίου, για προφυλάκιση του Ραφαέλ Κορέα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 3:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο πάρκο El Arbolito της πρωτεύουσας Κίτο και ακολούθησε πορεία στην έδρα της κυβέρνησης.
Ο ανταποκριτής του teleSUR, Κρίστιαν Σάλας, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του κόμματος Revolución Ciudadana, Γκαμπριέλα Ριβαντενέιρα, η κινητοποίηση έχει στόχο να εκφράσει "υποστήριξη (στον Κορέα) και την καταδίκη των προσπαθειών φίμωσης του κύριου ηγέτη του Εκουαδόρ".
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, πολιτικοί ηγέτες από διάφορα μέρη του κόσμου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Κορέα, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και της Βολιβίας Έβο Μοράλες.
Επίσης, ο ηγέτης της Βραζιλίας Επίσης, ο ηγέτης της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και ο πρώην πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λεονέλ Φερνάντες.
Ο Σάλας μετέδωσε επίσης ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την έδρα της κυβέρνησης, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να την προσεγγίσουν.
Η δικαστική απόφαση αφορά την υποτιθέμενη σχέση του Κορέα με την απόπειρα απαγωγής του πρώην βουλευτή Φερνάντο Μπάλντα το 2012 στην Κολομβία.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/07/blog-post_44.html?spref=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τουρκικές αρχές για μια ακόμη φορά έκοψαν τη ροή του ποταμού Ευφράτη προς το έδαφος της Συρίας. Η στάθμη του νερού του ποταμού έχει μειωθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Οι κάτοικοι έχουν πάθει κατάθλιψη, λέγοντας ότι η πολιτική του Ερντογάν αποσκοπεί στο να κάνει το συριακό λαό να πεινάσει.Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν για άλλη μια φορά ένα water block  στη Συρία ως ένα από τα όπλα του πολέμου κατά του συριακού λαού.Η Τουρκία εκτός των άλλων ασκεί μια πολιτική πολιορκίας σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στον πληθυσμό ίσως για  να τον  εκτοπίσει.
Αν και το πρόβλημα του νερού του Ευφράτη είναι ένα παλιό πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, επέστρεψε με την έναρξη της συριακής κρίσης. Η Τουρκία είναι η μόνη που έχει τον έλεγχο της κοίτης του ποταμού, που  τροφοδοτεί χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης στη Συρία και στο Ιράκ όπως και στην Τουρκία και αποτελεί πηγή ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους.
Η Τουρκία δεν σέβεται τους όρους μιας προηγούμενης συμφωνίας που υπεγράφη με τη συριακή κυβέρνηση πριν από δεκαετίες και δηλώνει ότι το μερίδιο της Συρίας υπερβαίνει τα 500 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, αλλά οι σημερινές ποσότητες που η Τουρκία διοχετεύει  στη Συρία είναι λιγότερες από το ήμισυ της ποσότητας που συμφωνήθηκε.
Το γεγονός ότι αυτοί που επηρεάζονται από αυτήν την πολιτική είναι κυρίως πολίτες και αγρότες, ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και την οργή τους στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.
Ο Hameed Abdi, 80 ετών, από το χωριό Qara Qusaq, στον ποταμό Ευφράτη, λέει ότι σε όλη τη ζωή του δεν έχει δει αδικίες παρόμοιες με αυτές που κάνει η Τουρκία.
Επιπλέον, οι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζουν τη λειτουργία των φραγμάτων στη Β Συρία, τα οποία τροφοδοτούν τις μεγάλες περιοχές της Συρίας. Η περίοδος ηλεκτρικής ενέργειας από τα φράγματα έχει μειωθεί σε 8 ώρες αντί για 12 ώρες στο παρελθόν..hawarnews 7/7/18
dimpenews.com



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O FSA H ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ
Η  TRT η Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση  (Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu) πήρε συνέντευξη από ένα τζιχαντιστή τρομοκράτη φράξιας του FSA  που υποστηρίζεται από την Τουρκία στην πόλη Jarablus, στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου που ελέγχουν αυτές οι φιλοτουρκικές φράξιες μαζί με τον τούρκικο στρατό εισβολής.
Στο χάρτη που υπάρχει στο τοίχο όπου πραγματοποιείται η συνέντευξη υπάρχει χάρτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια ολη την Αραβικη  Μεση Ανατολη και την Αραβικη Βορεια Αφρικη ντυμένα κόκκινα στα χρώματα της Τουρκίας.Αυτές είναι οι βλέψεις των Νεοθωμανών και δεν τις κρύβουν ούτε  από τον κρατικό φορέα τους της Ραδιοτηλεόρασης. Aυτή είναι και η λεγόμενη  »συριακή ισλαμοφασιστικη αντιπολίτευση » κι αυτό το σχέδιο του τούρκικου επεκτατισμού μεγαλοιδεατισμού  απεργάστηκε.
Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ έγινε στην έδρα της Toυρκμένικης τρομοκρατικής οργάνωσης Ταξιαρχίας Ashabul φράξιας του FSA και η ανάρτηση είναι στις 4 Ιούλη 2018.
Οι χάρτες που κατά καιρούς έβγαλε η ISIS δεν διαφέρουν κατά πολύ από αυτούς που εκδίδει ο FSA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρύβουν 300.000 ανέργους κάτω από το χαλί
«Μαγειρεύουν» τα στοιχεία, εμφανίζουν ως εργαζομένους ακόμη και αυτούς με 50 € μηνιάτικο, μειώνοντας το ποσοστό κατά 6%!
Με την αξιοποίηση της «δημιουργικής λογιστικής» των «Euro-Statistics» κρύβονται «κάτω από το χαλί» περίπου 300.000 άνεργοι στην Ελλάδα. Ετσι, το ποσοστό ανεργίας παρουσιάζεται μειωμένο τουλάχιστον κατά 6 μονάδες.
Οι κανόνες που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες μέσω Eurostat στον τρόπο υπολογισμού της ανεργίας αποδεικνύουν ότι το «μαγείρεμα» στοιχείων όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται. Ο τρόπος είναι απλός. Ως απασχολούμενοι, αντί για άνεργοι στην πραγματικότητα, λαμβάνονται υπόψη ακόμη και όσοι έχουν δουλέψει έστω και μία ώρα (!) και ανεξαρτήτως αμοιβής κατά την περίοδο αναφοράς, δηλαδή κατά την εβδομάδα διεξαγωγής από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. της έρευνας εργατικού δυναμικού. Συγκεκριμένα, με βάση τους κανόνες των «Euro-Statistics», απασχολούμενοι και άνεργοι θεωρούνται:
1) Απασχολούμενοι: Ατομα 15 ετών και άνω, τα οποία την εβδομάδα αναφοράς είτε εργάστηκαν έστω και μία ώρα με σκοπό την αμοιβή, είτε εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν μια εργασία από την οποία απουσίαζαν προσωρινά.
2) Ανεργοι: Ατομα 15 έως 74 ετών που δεν χαρακτηρίστηκαν απασχολούμενοι, ήταν άμεσα διαθέσιμοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες 4 εβδομάδες, είτε είχαν βρει μια δουλειά που θα αναλάμβαναν τους επόμενους τρεις μήνες.
Με βάση, λοιπόν, τα «Euro-Statistics», από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. λαμβάνονται υπόψη ως απασχολούμενοι ακόμη και όσοι καταγράφονται από τον ΕΦΚΑ να κάνουν απειροελάχιστα μεροκάματα και να λαμβάνουν μηνιαίως «φιλοδωρήματα» μικρότερα των 50 ευρώ μεικτά (!) έως -στην καλύτερη περίπτωση- 300 ευρώ μεικτά (ποσά που υπολείπονται κατά πολύ από το μηνιαίο «κατώφλι της φτώχειας» των 380 ευρώ τον μήνα).
Ετσι, στην Ελλάδα «αποκρύπτονται» από τη λίστα των ανέργων συνολικά 279.998 άτομα που, βάσει ψευτοαμοιβών «ρεγάλων», αναλύονται ως εξής: 30.530 άτομα με απολαβές... το πολύ 50 ευρώ τον μήνα μεικτά, 43.464 άτομα με 50 έως 100 ευρώ τον μήνα μεικτά, 51.694 με 150 έως 200 ευρώ, 45.168 άτομα με 200 έως 250 ευρώ και 60.174 που κερδίζουν από 250 έως 300 ευρώ τον μήνα μεικτά.
Για τους ίδιους λόγους, εκτός λίστας ανεργίας μένουν περίπου 20.000 άτομα, τα οποία βρίσκονται σε προγράμματα κατάρτισης ή απόκτησης εργασιακής πείρας.
Εφόσον η στατιστική λάμβανε υπόψη τα πραγματικά κοινωνικά δεδομένα, τότε αυτοί οι πολίτες θα θεωρούνταν άνεργοι. Στην περίπτωση αυτή, το ποσοστό ανεργίας δεν θα ήταν 20,1% (Μάιος του 2018) αλλά 26,1%.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύξηση 14% για τις εξαγωγές όπλων από την Τουρκία
Τανκς, drones, φρεγάτες, ρουκέτες και ελικόπτερα παραγει η Τουρκια
Πωλήσεις $ 1,85 δισ. μόνο το τελευταίο έτος

Στους ισχυρούς παίκτες της στρατιωτικής βιομηχανίας φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση να ενταχθεί η Τουρκία, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τουρκικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων (TΙM). Σύμφωνα με αυτά, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι εξαγωγές στον εν λόγω τομέα έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, τους τελευταίους 12 μήνες οι εξαγωγές της τουρκικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας ανήλθαν σε 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που γνωστοποίησε ότι το ποσό αρκεί για να καλύψει το 65% των αμυντικών αναγκών της χώρας.
Εχοντας το κίνητρο και το πράσινο φως του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, κρατικές και ιδιωτικές βιομηχανίες άμυνας της γείτονος έχουν βάλει στο φουλ τις μηχανές και αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό επεξεργασία περισσότερα από 600 πρότζεκτ, συνολικού κόστους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τανκς, drones, φρεγάτες, ρουκέτες και ελικόπτερα έχουν μπει στη γραμμή παραγωγής, ενώ η Αγκυρα συνάπτει τη μία κρατική συμφωνία μετά την άλλη.
Στο Πακιστάν

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Τουρκία θα πουλήσει τέσσερις κορβέτες στο πολεμικό ναυτικό του Πακιστάν καθώς, όπως είπε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Νουρεντίν Τσανικλί, «η Τουρκία κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Πακιστάν για την προμήθειά τους», ενώ οι εξαγωγές της έχουν αυξηθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Ομάν, Ινδία και Αζερμπαϊτζάν. Οι κορβέτες Ada-class, μήκους 99,5 μέτρων, που θα δοθούν στο Πακιστάν είναι σχεδιασμένες για να εκτελούν διάφορες αποστολές, όπως επιφανειακό και υποβρυχιακό πόλεμο, αεροπορική άμυνα, επιτήρηση και αναγνώριση, ενώ είναι τύπου «stelth».

Παράλληλα, η Τουρκία έχει κάνει άνοιγμα και προς τη φιλιππινέζικη αγορά καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των Φιλιππίνων (DND), ο στρατός προετοιμάζεται να κάνει επανεκκίνηση ενός προγράμματος για την προμήθεια ελικοπτέρων. Η Αγκυρα μπήκε δυναμικά στις διαπραγματεύσεις με τα τουρκικης κατασκευης επιθετικα ελικοπτερα T129 ATAK, ενώ οι Ρωσία και Κίνα έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η Τουρκία πουλά ελικόπτερα στις Φιλιππίνες και drones αεροσκάφη στην Ουκρανία
Η Τουρκία πουλάει στο Πακιστάν τέσσερις κορβέτες και στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη!
Σύμφωνα με το ρεπορταζ, η Τουρκία φαίνεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τις Φιλιππίνες για να πουλήσει 30 από τα τουρκικής κατασκευής επιθετικά ελικόπτερα Τ129 ΑTAK.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Μέρες πριν, ο Ριζοσπάστης διαφήμιζε με στομφώδη τρόπο πως στο φύλλο του Σαββατοκύριακου θα δημοσίευε «ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το αρχείο του ΚΚΕ» το οποίο θα περιείχε την «αλήθεια για την ‘‘δήλωση μετανοίας’’ του Άρη Βελουχιώτη».
Ο Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου κυκλοφόρησε αλλά το συγκλονιστικό ντοκουμέντο δεν ήταν και τόσο συγκλονιστικό. Ούτε η αλήθεια για τη δήλωση μετανοίας είναι αλήθεια.
Το… ντοκουμέντο
Η «μεγάλη αποκάλυψη του Ριζοσπάστη, την οποία υπογράφει ο Μάκης Μαΐλης βασίζεται σε ένα κείμενο του αγωνιστή- κομμουνιστή από την Στυλίδα Πάνου Τσαρού ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Το κείμενο αυτό, όπως μας βεβαιώνει ο Μ. Μαΐλης «το τελευταίο διάστημα παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ». Ας δούμε τι λέει, απ’ όσα δημοσιεύονται στον Ριζοσπάστη:
1. Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) υπέγραψε δήλωση μετανοίας, το 1939, στις φυλακές της Κέρκυρας ύστερα από εντολή του Μιχάλη Τυρίμου, πρώην βουλευτή και μέλους- τότε- του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Τυρίμος έπεισε τον Κλάρα να υπογράψει τη δήλωση λέγοντας του πως ήταν εντολή του Νίκου Ζαχαριάδη- κάτι που δεν ίσχυε. Σκοπός της δήλωσης ήταν να βγει έξω ο Κλάρας «για να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, που η δικτατορία Μεταξά είχε πλήξει, έχοντας συλλάβει πλειάδα στελεχών του και αποδιαρθρώσει τις Κομματικές Οργανώσεις του».
2. Από που τα έμαθε όλα αυτά ο μακαρίτης Τσαρός; Ο Μαΐλης λέει πως στο σημείωμά του ο Τσαρός γράφει: «μας αφηγήθηκε ο Διαμαντής, παρουσία του Πελοπίδα, του Βλαχάβα και του Θ. Γκουζέλου, όταν ανταμώσαμε στο σπίτι μας το Δεκέμβρη του 1946, στην περίοδο του ΔΣΕ».
Αυτή είναι όλη κι όλη η… συγκλονιστική αποκάλυψη την οποία ο Μαΐλης ντύνει με διάφορες αναφορές για να την δέσει κάπως με τα ιστορικά γεγονότα και να της προσδώσει αξιοπιστία. Τη θεωρεί δε αξιόπιστη ευθύς εξαρχής χωρίς να εκφράζει την παραμικρή αμφιβολία. Γράφει με το ξεκίνημα του άρθρου του: «Η αξιοπιστία του συγγραφέα, καθώς και των άλλων προσωπικοτήτων που επικαλείται (καπετάν Διαμαντής, Θανάσης Τσαρός- Γαβριώτης κ.ά.), δίνει στο κείμενο την αξία ντοκουμέντου, παρότι αυτό αποτελεί προσωπική του μαρτυρία». Από πού προκύπτει η αξιοπιστία του συγγραφέα; Εξ ορισμού; Κι από πού κι ως πού μπλέκεται η αξιοπιστία του συγγραφέα με την αξιοπιστία των άλλων; Υπάρχει και από τους άλλους μαρτυρία που να συνηγορεί υπέρ όσων ισχυρίζεται ο Τσαρός; Δεν μας τα λέτε καλά κ. Μαΐλη. Καθόλου καλά δεν μας τα λέτε.

 ο Μαΐλης που παρουσιάζει τη μαρτυρία και το ΚΚΕ που την έδωσε με τόσο στομφώδη τρόπο στη δημοσιότητα δεν μπήκε στον κόπο να μας πει: Πως είναι δυνατόν αυτό να έμεινε μυστικό για 80 ολόκληρα χρόνια, να μην το επικαλείται κανείς άλλος και ξαφνικά να μας το φανερώνει κάποιος επικαλούμενος πεθαμένους; Γιατί ο Άρης- που δεν ήταν τότε Άρης ενώ βρισκόταν στην Κέρκυρα μαζί με τον Ζαχαριάδη δεν πήρε απευθείας από τον ίδιο εντολή αλλά μόνο από τον Τυρίμο; Και γιατί ό,τι του είπε ο Τυρίμος δεν φρόντισε να το διασταυρώσει αν ήταν αλήθεια αλλά το έδεσε κόμπο; Πως ο Κλάρας βγαίνοντας με ψεύτικη δήλωση από τη φυλακή θα βοηθούσε στο ξεκαθάρισμα των γραμμών του κόμματος; Πως θα έπειθε τους έξω ότι η δήλωσή του είναι ψεύτικη κι αυτός καθαρός; Ο Μιχαηλίδης που είχε πα΄ρει τέτοια εντολή κι έκανε ψεύτικη δήλωση είχε μαζί του κι ένα πιστοποιητικό από τον Ζαχαριάδη ότι είναι καθαρός. Ο Κλάρας τι είχε; Γιατί δεν ζήτησε από τον Τυρίμο ένα πιστοποιητικό του Ζαχαριάδη αφού ο Ζαχαριάδης είχε δώσει τάχα την εντολή;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρης Βελουχιωτης   δεν χρειαζεται καμια κομματικη αποκατασταση. Ο ελληνικος λαος το εχει τοποθετησει ηδη στο πανθεον των μετρημενων στα δαχτυλα του ενός χεριου ηρωων του.
Πολύ περισσοτερο από αυτό το κουτσουμπικο μαιλικο νεοτροτσικιστικο ΚΚΕ που απλως ψαρευει ψηφαλακια σε θολα νερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξολοθρεύτηκαν οι αρουραίοι στο check point της Nasib
"Καθαρίζουν" τα σύνορα τα λιοντάρια της Συρίας...
Το κουρέλι με τα 3 κόκκινα αστέρια των φονιάδων "εξεγερμένων"... στα σκουπίδια!
Και κλάμα τα σούργελα του Σόρος στην Ελλάδα! Τώρα τι θα κάνει η "αριστερά" του υπερεθνικού κεφαλαίου στην Ελλάδα;: Τώρα κατάλαβες πόσο πουλημένοι είναι όλοι όσοι στηρίζουν 7 χρόνια τους "εκδημοκρατιστές";



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να διδαχθούν από την Συρια πως δεν πρέπει να πιστεύουν στα δυτικα ΜΜΕ και τα πρακτορικα παπαγαλακια τους...