Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Κυριακη 8 Ιουλιου 2018



“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν τα βασικά σημεία των θαλάσσιων οδών: τη διώρυγα του Παναμά, τη διώρυγα του Σουέζ και τις κύριες εμπορικές οδούς που διέρχεται από τη Σιγκαπούρη, το Γιβραλτάρ, κ.λπ. Ως εκ τούτου, για τις ΗΠΑ η εμφάνιση μιας εναλλακτικής διαδρομή είναι μια άμεση πρόκληση"

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018
Μεγάλη Διώρυγα της Νικαράγουα: Η Λατινοαμερικάνικη γεωστρατηγική βόμβα που θα αλλάξει την ιστορία (2/2)

Κερδισμένοι και χαμένοι στον υπόλοιπο κόσμο
Πέρα από τη Νικαράγουα, το υπερωκεάνιο έργο συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή και έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών από διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία, η Δανία και η Γερμανία, οι οποίες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν την κεντροαμερικανική χώρα για να ενημερωθούν για το έργο.

Ευκαιρία ανάπτυξης για τη Λατινική Αμερική
Η Υπερωκεάνια Διώρυγα της Νικαράγουας μπήκε στον ετήσιο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία CG-LA Infrastructure, η οποία παρουσιάζει τα στρατηγικά σχέδια της Λατινικής Αμερικής που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με το portal Business Wire, η κατασκευή της διώρυγας της Νικαράγουα κατατάχθηκε 12η θεση των 100 λατινοαμερικανικών έργων που θα ολοκληρωθούν τους επόμενους 3 έως 18 μήνες.
Σύμφωνα με τον Ronald Maclean-Abaroa, εκπρόσωπο του Ομίλου HKND, η έναρξη αυτού του έργου θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής και τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
"Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο που έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το διεθνές εμπόριο και να φέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στη Νικαράγουα, τους γείτονές της και τη Λατινική Αμερική", δηλώνει ο εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας.
Κίνα και Ρωσία
Ενώ τα πλεονεκτήματα του έργου για τη Νικαράγουα φαίνονται ξεκάθαρα, κάποιοι αναρωτιούνται για το εύρος των πιθανών κερδών της Κίνας.
Ενώ οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους μειώνοντας το κόστος των μεταφορών, άλλοι αναδεικνύουν επίσης τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που αντιπροσωπεύει για το Πεκίνο η αύξηση της παρουσίας του στην Κεντρική Αμερική και τη Λατινική Αμερική.
"Θα έχει στρατηγική πρόσβαση πολύ κοντά στη Βόρεια Αμερική, την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει", εξηγεί ο Heinz Dieterich, ερευνητής στο Αυτόνομο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μεξικό.
ΗΠΑ και "γεωστρατηγική βόμβα"
Η Νικαράγουα προτρέπει να δούμε τη Μεγάλη Διώρυγα ως ευκαιρία για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και όχι ως εμπόδιο.
"Η Διώρυγα  είναι μια εμπορική επένδυση για ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Francisco Telémaco Talavera , εκπρόσωπος της υπερωκεάνιας Διώρυγας και σύμβουλος του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιανουάριο , καταλήγοντας ότι “Εμείς το αξίζουμε και ο κόσμος το χρειάζεται”.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν αισθάνονται όλοι τόσο καλά για αυτό το μεγάλο έργο.
Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ενέργειας της Ρωσίας, Serguéi Pravosúdov, πιστεύει ότι το κανάλι της Νικαράγουα θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό τη θέση των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στο κύρος τους.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν τα βασικά σημεία των θαλάσσιων οδών: τη διώρυγα του Παναμά, τη διώρυγα του Σουέζ και τις κύριες εμπορικές οδούς που διέρχεται από τη Σιγκαπούρη, το Γιβραλτάρ, κ.λπ. Ως εκ τούτου, για τις ΗΠΑ η εμφάνιση μιας εναλλακτικής διαδρομή είναι μια άμεση πρόκληση", δηλώνει ο Pravosudov, στη Svobodnaya Pressa .
Άλλοι σχολιαστές, όπως ο Ρώσος συγγραφέας Alexánder Projánov, υποστηρίζουν ότι η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και της Νικαράγουας στην κατασκευή της διώρυγας είναι “μία ισχυρή γεωστρατηγική βόμβα που θα εκραγεί κοντά ΗΠΑ”.
"Οι ρωσικές και κινεζικές εταιρείες αλληλεπιδρούν σε μια περιοχή κοντά στις ΗΠΑ Φυσικά, αυτό δεν είναι ευχάριστο για τους Αμερικανούς", εξηγεί ο συγγραφέας,  στην εφημερίδα Ιzvestia.
Η Ρωσία μελετά επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής στην κατασκευή της Διώρυγας  της Νικαράγουας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάκκοβ στο  RIA Novosti  πέρσι.
Ομοίως, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη  να παράσχει ασφάλεια στην περιοχή σε περίπτωση που το ζητήσουν οι αρχές της Νικαράγουας.
Ντάνιελ Ορτέγκα: Η Αμερική σπείρει το χάος στον κόσμο
Ορισμένοι ειδικοί προχωρούν περισσότερο και ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποιήσει τη Λατινική Αμερική για να εμποδίσουν την κατασκευή της διώρυγας της Νικαράγουα.
Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ ξεκινούν ένα μεγάλο παιχνίδι στη Λατινική Αμερική με σκοπό να σταματήσουν την κατασκευή της Μεγάλης Διώρυγας της Νικαράγουα.
Σε αυτό το πνεύμα, ο δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Ígor Ignátiev εξηγεί ότι μετά τη λήψη απόφασης για την κατασκευή της διώρυγας της Νικαράγουα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ άρχισε να υλοποιεί το σχέδιό αποσταθεροποίησης στη Λατινική Αμερική και δικαιολόγησε την παρέμβασή του στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής, επικαλούμενη ανησυχία για την υποτιθέμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Σύμφωνα με το άρθρο του εμπειρογνώμονα που δημοσιεύτηκε στο portal   Politikus η Ουάσιγκτον προσπάθησε πρώτα να οργανώσει μαζικές ταραχές στη Νικαράγουα και τώρα η παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη στις χώρες που γειτνιάζουν με τη μελλοντική διώρυγα.
Σύμφωνα με τον ειδικό, εδώ και λίγο καιρό, ο έλεγχος της εικαζόμενης διακίνησης ναρκωτικών στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα εντατικοποιήθηκε και τώρα είναι η σειρά του Εκουαδόρ.  Η ίδια κατάσταση, σύμφωνα με τον Ignatiev, παρατηρείται στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα.
Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί την συνηθισμένη στρατηγική της για να φέρει την αστάθεια στην περιοχή, να αναζωπυρώσει την πολιτική κατάσταση και έτσι να εμποδίσει τη ροή επενδύσεων από άλλες χώρες.
Παρά τις πιθανές δυσκολίες και τα εμπόδια, η Νικαράγουα έχει ήδη πάρει το δρόμο για το όνειρό της. Ένα όνειρο που, όταν εκπληρωθεί, θα αλλάξει την ιστορία της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/07/22.html?spref=fb




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Δεκάδες χιλιάδες στην πορεία για την ειρήνη και την ασφάλεια. Η μάχη συνεχίζεται στους δρόμους, δολοφονίες Σαντινίστας, καταστροφές κ.α. Τη βδομάδα που πέρασε η αστυνομία της Μανάγκουα ανακοίνωσε τη σύλληψη κοντά 200 ατόμων και την εξάρθρωση αρκετών τρομοκρατικών ομάδων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν , όπλα και πυρομαχικά (μέχρι εκτοξευτήρες ρουκετών), ναρκωτικά και μεγάλα χρηματικά ποσά. 5 εκατομμύρια δολάρια ο προυπολογισμός των ΗΠΑ φέτος για "την κοινωνία των πολιτών" της Νικαράγουα.

Διοικητά. Daniel: Αν το πραξικόπημα θέλει να φτάσει στην κυβέρνηση γιατί ψάχνει για την ψήφο του λαού, και θα δούμε αν ο λαός ψηφίσει για το πραξικόπημα που προκάλεσε τόση καταστροφή...
#NicaraguaQuierePaz
Canal 4 Nicaragua



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Δεν έκρυψα ποτέ ότι θα κόψω τις συντάξεις (video)
06 Ιουλίου 2018 - 17:58
Σοκ έχει προκαλέσει ακόμα και στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, η αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάλεσε την Α. Μέρκελ και τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, να μη χαριστούν στον Τσίπρα και να επιμείνουν στη μείωση των συντάξεων.
Σε μία από τις συνεντεύξεις του στο ΣΚΑΙ την πρώτη περίοδο της προεδρίας του στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ξεκάθαρα πως βασική του προτεραιότητα σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, είναι η μείωση των συντάξεων.
https://www.youtube.com/watch?v=1fn-M2iX4oo
Αξέχαστη παραμένει και η δικαιολογία για την καταψήφιση από τη ΝΔ του επιδόματος στους συνταξιούχους.
«Υπάρχουν συνταξιούχοι που οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι "εμείς δεν πρέπει να πάρουμε το επίδομα γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα"», είχε δηλώσει, κατα-αγχωμένος και ξεροκαταπίνοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tIFm6hosq2Y



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Μητσοτάκης: "Το οκτάωρο και το να παίρνει κάνεις σύνταξη από την ίδια δουλειά είναι ξεπερασμένο"
Εσύ Κυριάκο Kyriakos Mitsotakis αλήθεια πόσες ώρες εργάζεσαι και από που θα πάρεις σύνταξη;
#ΝΔ #ΝέαΔημοκρατία #συντάξεις #εργασία #mnimonio3



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης δεν θέλει συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πόλη του.Είναι αντίθετος γιατι στα συλλαλητήρια ακούγονται εθνικιστικές κορώνες.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2011 δήλωνε πως η Θράκη θα μπορούσε να σταθεί ως ανεξάρτητο κράτος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργιάζουν οι ρατσιστές ανθέλληνες Διζωνιστές στην Κυπρο. Δεν είναι τυχαίο που επέλεξαν την 9η Ιουλίου: η Δέσπω Πασιά είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, γνωρίζει την σημασία της σφαγής των Ελλήνων της Κύπρου από τους Τούρκους εκείνη τη μέρα. Είναι και συνεργάτις του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ξίνουν τις πληγές μας:
5 Jul 2018
Πρώην γκαράζ αυτοκινήτων στη Δερύνεια μετατρέπεται σε «νέο Σπίτι της Συνεργασίας»
Εγκαίνια τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου
Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου ο Δήμος Δερύνειας, με την υποστήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και μιας ομάδας οργανώσεων και ατόμων, συμπεριλαβανομένης της ομάδας Rooftop, θα ανοίξει ένα διακοινοτικό κέντρο στη Δερύνεια κοντά στο προτεινόμενο σημείο διέλευσης - το χώρο του Γκαράζ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θέμα δεν είναι να πέσει, ο Τσιπρας, να έρθει, ο Κουλης. Αλλά να πέσει όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν 12ωρο αφού θα το απαιτούν οι εργοδότες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ"
Ναι! Αυτόν ακριβώς τον ρόλο ανέλαβαν, σε συνεννόηση με τον βιαστή κρατουμένων Κοντονή.
Στην 37η μέρα της απεργίας πείνας, ο σ. Τουργκούτ Καγιά δίνει μάχη για να μην απελαθεί στην Τουρκία. Και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που τον επισκέφτηκε στη φυλακή, αντί να απαιτήσει από τον Κοντονή την πολιτική δέσμευση πως ο τούρκος κομμουνιστής δεν πρόκειται να απελαθεί, ζήτησε από τον αγωνιστή να πάψει να πιέζει την κυβέρνηση!
Του έκαναν και μάθημα αγωνιστικότητας οι άκαπνοι χορτάτοι, λέγοντάς του πως οι επαναστάτες... δεν κάνουν απεργία πείνας!
Αν αυτά τα βολεμένα ασφαλιτάκια είχαν την ελάχιστη σχέση με την Αριστερά, θα ήξεραν πως η απεργία πείνας υπήρξε μια από τις πιο σοβαρές μορφές πάλης κατά τις δεκαετίες που οι έλληνες κομμουνιστές μάτωναν σε φυλακές και τόπους εξορίας.
Κι αν αυτοί οι θλιβεροί πουθενάδες είχαν στοιχειώδη τσίπα, δεν θα έφτυναν στη μνήμη του Μπόμπι Σαντς.
Σχολιο.-  Υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσαν να του ζητήσουν να μην παρεξηγηθεί που θα τον απελάσουν, γιατί έτσι θα πάρουμε πίσω τους δύο αξιωματικούς κλπ.... Εκτός από αλήτες είναι και ηλίθιοι και εκτός από ηλίθιοι, έχουν και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο ενός κομμουνιστή, ούτε καν η αντίδραση του τουρκικού καθεστώτος".
Σήμερα διανύει την 37η μέρα απεργίας πείνας (πίνει μόνο κάποια υγρά με ηλεκτρολύτες και ζάχαρη) κι αυτά για να μην χάσει το μυαλό του, διότι ξέρει ότι "στο μυαλό είναι ο στόχος"
Οι δικαιωματούληδες του ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάνε στον Κοντονή και ν απαιτήσουν την μη έκδοση του Καγιά, ζήτησαν από τον Καγιά να σταματήσει την απεργία πείνας.
Υ.Γ:...κι κει που δεν κουνιέται φύλλο για το Καγιά, γράφει ο Ζαφ στην ΕφΣυν και κάνει την διαφορά !
#Ξεφτίλες_ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ
«Ηρθαν μόνο για ευχές»
Ωστόσο, δύο μέρες μετά τη συγκεκριμένη επίσκεψη, σε ανοικτή επιστολή του με τίτλο «Η κυβέρνηση παρακολουθεί έναν επαναστάτη να πεθαίνει», ο Καγιά έγραψε πως «η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε απλώς τις ευχές και τις επιθυμίες της και μου ζήτησε να σταματήσω την απεργία πείνας, λέγοντας “είναι λάθος ένας επαναστάτης να κάνει κακό στον εαυτό του μέσω της απεργίας πείνας” [...] Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά δηλώνει ότι η έκδοση δεν θα πραγματοποιηθεί μέσα από ανεπίσημα κανάλια, αλλά από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον θάνατο ενός κομμουνιστή, ούτε καν η αντίδραση του τουρκικού καθεστώτος».
Παράλληλα με την απεργία πείνας πολλαπλασιάζονται οι δράσεις αλληλεγγύης στον Καγιά. Πριν από λίγες μέρες, μια ομάδα Τούρκων συντρόφων του αλυσοδέθηκε επί ώρες έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειώθηκε κατά 355.000 ο πληθυσμός της Ελλάδας από το 2010, ως συνέπεια της μετανάστευσης και του περιορισμού των γεννήσεων.
Γιώργος Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Τσίπρας θα δουν τα ονόματά τους να γράφονται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου. Πλάι στα ονόματα των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη.
Οι μόνες περίοδοι που είχαμε μείωση πληθυσμού ήταν τότε (1941-44), την περιοδο της χουντας το 1967,  και τώρα.
Εάν δεν  υπηρχαν οι λαθρομεταναστες η μειωση θα ηταν η τριπλασια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την περίοδο 2011-2016, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 115.479 άτομα (γεννήσεις 692.592 / θάνατοι 808.071).
Η μικρή αύξηση των γεννήσεων (κατά 1.051 παιδιά), που καταγράφηκε το 2016 οφείλεται κατά 77% σε γεννήσεις από γυναίκες λαθρομεταναστριες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων. Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατομ. ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο (σσ. και επισφαλέστερο (;)) τμήμα της ΕΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξόρμηση για την "εκκαθάριση των Εξαρχείων" από τους εξαρτημένους κάνουν τα ΜΑΤ των Τσίπρα-Τόσκα. Θα τους διώξουν, δηλαδή, για λίγες ώρες, θα σαπίσουν στο ξύλο και μερικούς απ' αυτούς στις κλούβες και στα κρατητήρια, θα τους κλέψουν και τίποτα 5ευρα ή κάνα κινητό που θα 'χουν πάνω τους, και μέχρι το βραδάκι θα 'χει ξαναγεμίσει η περιοχή με εμπόρους και θύματα.
Κοροϊδεύει την κοινωνία η ένστολη αλητεία και μαζί και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι. Οι κοινωνικοί δολοφόνοι.
Πώς γίνεται όλοι όσοι ζουν στα Εξάρχεια να 'χουν εντοπίσει εμπόρους και ώρες που γίνεται η συναλλαγή και να ξέρουν μέχρι και τα αυτοκίνητα με τα οποία κινούνται, και η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει μπλόκα, ώρες άσχετες, για τα μάτια του κόσμου;
Μα, θα μου πεις ο Τσίπρας είναι κυβέρνηση αλλά όχι εξουσία. Χωρίς να ντρέπεσαι όταν θα το λες. Και θα 'χεις το θράσος να κοιταχτείς στον καθρέφτη μετά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΗΔΙΑ καλει το Ισραηλ να σταματησει την παλιορκια του Γκετο της Γαζας ../οριστε λοιπον που υπαρχουν χωρες με κοτσια

  Οι Ισραηλινοί είχαν φάει και τον Κόμη Μπερναντόττε που ήταν ο Σουηδός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, επειδή δεν τους έκανε τα χατήρια...
Μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο Μπερναντόττε
Η Εβραϊκή μυστική οργάνωση «LEHI» δολοφόνησε τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη
Όλα άρχισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 1948, όταν η Εβραϊκή μυστική  οργάνωση «LEHI» υπό την ηγεσία του Γιτζάκ Σαμίρ (1915-2012), μετέπειτα πρωθυπουργού του Ισραήλ, δολοφόνησε, έξω από την Ιερουσαλήμ τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη Σουηδό διπλωμάτη κόμη Φόλκε Μπερναντόττε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκοι κατοικοι Εξωτερικου ψηφιζουν .
Ελληνες ομογενείς κ προσφατοι μεταναστες ΟΧΙ...
Τολμανε να τους αφησουν;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς από τήν στιγμή πού κατέρρευσαν οι χώρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού καί της Σοβιετικής Ενωσης μέ τίς όποιες αδυναμίες καί υπαρκτά αδιέξοδα, οι Αστοί καί μέ τήν συνεργεία τού - πλήν ελαχίστων περιπτώσεων - αντιδραστικού παπαδαριού άρπαξαν τήν ευκαιρία νά ξαναγράψουν τήν ιστορία στά μέτρα τών εκμεταλευτών…
Εχουν αναλάβει εργολαβικά καί μέ επιμονή νά σβήσουν οτι θυμίζει τίς μεγαλειώδεις στιγμές τής ανθρωπότητας, όταν αυτή δοκίμασε μέσα από ποτάμια αιματός, νά περάσει από τήν Προϊστορία στήν Ιστορία απελευθερώνοντας τούς εκμεταλευόμενους δηλαδή αυτούς πού παράγουν, από τά δεσμά τών εκμεταλευτών καί τής τής κυριαρχίας του κεφαλαίου, μέσα από Κοινωνικές Επαναστάσεις μέ κορυφαία τήν Οκτωβριανη...
Οπως λοιπόν οι Βυζαντινοί κατέστρεφαν μέ μανία τά μνημεία τού Ελληνικού Πολιτισμού τής Κλασικής Αρχαιότητας ,ετσι καί τώρα οι ιμπεριαλιστές μέ τά τσιράκια τους σέ καθε χώρα προσπαθούν μέ χυδαίο τρόπο νά εκπορνεύσουν τήν Ιστορία καί τά ιστορικά επαναστατικά κειμήλια οπως είναι τό Θωρηκτό ΠΟΤΕΜΚΙΝ..Οτι καί να κάνουν ομως, στό τέλος θα ηττηθούν.ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…

Αυτό κι αν είναι ιεροσυλία! Επί του θρυλικού θωρηκτού της Οκτωβριανής Επανάστασης "Αβρόρα" επανανηγέρθη ορθόδοξος ναός! "Κατανυκτικό" κοσμικό γεγονός της ελίτ για να βγάζει σέλφι το τεζαρισμένο από το μπότοξ προσωπείο της... Η αντεπαναστατική αποκομμουνιστοποίηση-αποσοβιετοποίηση προάγεται άρδην, με σταθερά βήματα προς το μεσαιωνικό σκοταδισμό του τσαρισμού, βεβηλώνοντας-καταστρέφοντας όσα τα επαναστατικά σύμβολα μπορεί. Το παπαδαριό, ως δομή των ιδεολογικών συστατικών στοιχείων της αστικής αντεπανάστασης, επελαύνει και κατακτά θέσεις πολιτικών & ιδεολογικών επιτρόπων στο παλινορθωτικό καθεστώς με θράσος "αποκαταστάσεως της ιστορικής τάξεως" και τις ευλογίες του τελευταίου. Η νεκρανάσταση της "λευκής φρουράς", με την αντίστοιχη πτωματολαγνεία, έχει πάρει τόση φόρα, που όλο και πιο πολύ δείχνει τα δόντια του πλέον το γνήσιο τέκνο της: οι επίγονοι του Βλάσοβ στη Ρωσία, του Μπαντέρα στην Ουκρανία και όλων των πιο συνεπών αντικομμουνιστών: των συνεργατών των ναζί και πάσης φύσεως εθνικιστών, σοβινιστών και μοναρχοφασιστών. Είχε προηγηθεί λειτουργία (26.4.2018) "Υπέρ της ειρηνεύσεως μεταξύ των φρονημάτωνκαι των κατεστημένων τάξεων του ημετέρου ποιμνίου"!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H Σαουδική Αραβία χρησιμοποίησε ισραηλινά όπλα διεθνως απαγορευμενα κατά της Υεμένης
H Σαουδική Αραβία χρησιμοποίησε ισραηλινά όπλα κατά της Υεμένης. Το Σάββατο η αραβόφωνη εφημερίδα al-Khalij μετέφερε ότι η τα μαχητικά της σαουδαραβικής συμμαχίας χρησιμοποίησαν ισραηλινά όπλα και πυρομαχικά στον πόλεμο κατά της Υεμένης. Η εφημερίδα στην online έκδοσή της επικαλούμενη πηγές κοντά στο Κογκρέσο ανέφερε ότι η σαουδαραβική συμμαχία χρησιμοποίησε ισραηλινά όπλα στις τελευταίες της αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης al-Hudaydah στη Δυτική Ακτή.
« Το Ισραήλ εξόπλισε τη σαουδαραβική πολεμική αεροπορία με όπλα διεθνώς απαγορευμένα για να χρησιμοποιηθούν κατά της  Ansarullah/Χούτι στις επαρχίες της Υεμένης. Η κίνηση αποσκοπεί στο να δοκιμαστούν αυτοί οι πύραυλοι και η καταστροφική τους δύναμη, »  πρόσθεσαν οι πηγές.
Η Σ Αραβία βομβαρδίζει την Υεμένη από το Μάρτη του 2015 για την παλινόρθωση στην εξουσία του εκλεκτού του Ριάντ τ, προέδρου του Mansour Hadi. Η επίθεση των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους στο έδαφος κόστισε τη ζωή σε 17,000 Yεμενίτες συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων γυναικόπαιδων αφού υπάρχουν πολλά τυφλά χτυπήματα κατά υποδομών και κατοικιών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακος στρατος κατεσχεσε οπλα που ειχαν οι τρομοκρατες από χωρες του ΝΑΤΟ Πολωνια Τσεχια Βουλγαρια
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεδίο της μάχης  οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατέσχεσαν  τεθωρακισμένα UT-64S, που έφθασαν στη Συρία από μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι πηγές είπαν ότι τα τεθωρακισμένα OT-64C” APC που κατασχέθηκαν από τις Δυνάμεις του Τίγρη”  στα ιορδανικά σύνορα «είναι ένα από τα τεθωρακισμένα οχήματα που προέρχονται  από τους στρατούς των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ όπως την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία. Είναι σαφές από την εμφάνισή- κατάστασή τους ότι έφθασαν στη Συρία πρόσφατα.
Τα “OT-64C” APC έρχονται στη Συρία, ως συνήθως, από μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ τη  Βουλγαρία η οποία είναι επίσης από τους πιο σημαντικούς προμηθευτές  όπλων στις τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία.Τα πολεμικά εργοστάσια στη Βουλγαρία δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για την κατασκευή ελαφρών όπλων, πυρομαχικών και εκτοξευτήρες ρουκετών, χειροβομβίδες και πυραύλους, καθώς και την κατασκευή των τεθωρακισμένων  όπως θωρακισμένα οχήματα “OT-64C” APC, που παραδόθηκαν στους  τρομοκράτες στη Συρία.
Επίσης o SAA κατάσχεσε γαλλικής κατασκευής APILAS αντιαρματικά όπλα που χρησιμοποίησε ο FSA.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη
 Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 16:05
Νέα συγκέντρωση για τη Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν πολίτες, δίνοντας ραντεβού στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το απόγευμα της Κυριακής, στις 20:00.
Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου 100 πολίτες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία για τη Μακεδονία.
Με 50 οχήματα, ΙΧ και μοτοσικλέτες ξεκίνησαν από την Αμφίπολη. Η διαδρομή της πορείας είναι Νέα Βρασνά, Ασπροβάλτα, Κερδύλλια, Τούζλα και επιστροφή στην αερογέφυρα του Στρυμώνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τη Δευτέρα στη Βεργίνα
 Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, 06:04
Για τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:30 στη Βεργίνα είναι προγραμματισμένο ένα ακόμα συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα διαδηλώσουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Απολύονται περισσότεροι από 18.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο
 Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 08:47
Περισσότεροι από 18.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο απολύονται στην Τουρκία με διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους πάρα πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης, αλλά και εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί.
Συνολικά 18.632 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 9.000 αστυνομικοί και 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων είδαν τα ονόματά τους να δημοσιεύονται στο διάταγμα, το οποίο παρουσιάσθηκε στα μέσα ενημέρωσης ως το τελευταίο πριν από την πιθανή άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αύριο Δευτέρα.
Εξάλλου περίπου 1.000 εργαζόμενοι του υπουργείου Δικαιοσύνης και 650 του υπουργείου Παιδείας απολύονται επίσης.
Το διάταγμα αυτό εμφανίζεται ως το τελευταίο που εκδίδεται υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που εγκαθιδρύθηκε την επομένη της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 και έκτοτε ανανεώνεται αδιάκοπα.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως το έκτακτο αυτό καθεστώς θα αρθεί αύριο Δευτέρα μετά την ορκωμοσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανεξελέγη στις 24 Ιουνίου για μια νέα θητεία και είχε υποσχεθεί προεκλογικά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η αυριανή ημέρα θα σηματοδοτήσει επίσης την έναρξη της ισχύος ενός προεδρικού συστήματος στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης που υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα τον Απρίλιο 2017.
Υπό το νέο αυτό σύστημα, το σύνολο των εκτελεστικών εξουσιών περιέρχονται στον πρόεδρο, ο οποίος θα μπορεί να κυβερνά με προεδρικά διατάγματα.
Εξάλλου 12 ενώσεις, 3 εφημερίδες και ένα τηλεοπτικό δίκτυο έκλεισαν με το σημερινό διάταγμα.
Επιπλέον στο κείμενο ανακοινώνεται πως 148 πρόσωπα, που είχαν απολυθεί με προηγούμενα διατάγματα, επανεντάσσονται στη δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με την MKO Human Rights Joint Platform (Ihop), στις 20 Μαρτίου 2018 112.679 πρόσωπα είχαν απολυθεί στην Τουρκία, εκ των οποίων περισσότερα από 8.000 από τις ένοπλες δυνάμεις, περίπου 33.000 μεταξύ του προσωπικού του υπουργείου Παιδείας και 31.000 στους κόλπους του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων 22.600 στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας.
Χιλιάδες άλλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Οι διώξεις αυτές επικρίνονται έντονα από την αντιπολίτευση και τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που βλέπουν σ' αυτές απόπειρα να φιμωθεί κάθε επικριτική φωνή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Ο Ορτέγκα απορρίπτει το αίτημα των πραξικοπηματιων για πρόωρες εκλογές
 Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 09:58
Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα απέκλεισε χθες Σάββατο το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές όπως ζητούν οι αντίπαλοί του, τους οποίους χαρακτήρισε δημοσίως «ομάδα πραξικοπηματιών» στη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του στη Μανάγκουα.
«Εδώ οι κανόνες ορίζονται από το Σύνταγμα» και «δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες από τη μια μέρα στην άλλη απλώς επειδή ήρθε η ιδέα σε μια ομάδα πραξικοπηματιών», δήλωσε ο Ορτέγκα στη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης υποστήριξης που πραγματοποίησαν χιλιάδες οπαδοί του στη δυτική Μανάγκουα.
Είναι η πρώτη φορά από τις 30 Μαΐου που εμφανίσθηκε δημόσια ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα κύμα ταραχων καθοδηγημενων από την CIA που καταστρεφουν σχολεια νοσοκομεια και δημοσια κτηρια στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 230 άνθρωποι. Αν «οι πραξικοπηματίες», είπε ο Ορτέγκα, «θέλουν να έρθουν στην εξουσία, ας επιδιώξουν να κερδίσουν τις ψήφους του λαού».
«Θα δούμε τότε αν ο λαός θα δώσει την ψήφο του στους πραξικοπηματίες που προκάλεσαν τόσες καταστροφές αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Θα έρθει ο καιρός για τις εκλογές. Κάθε πράγμα στον καιρό του», δήλωσε ο νικαραγουανός πρόεδρος.
Και ο Ορτέγκα συνέχισε τις επιθέσεις του εναντίον των πραξικοπηματιων των γιανκιδων που ζητούν την αποχώρησή του, τους οποίους χαρακτήρισε «βανδάλους» και «συμμορία εγκληματιών». «Αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια, σπέρνουν τρομοκρατικές πρακτικές για να δολοφονήσουν τους νικαραγουανούς αδελφούς τους», υποστήριξε.
Το βήμα από το οποίο απευθυνόταν ο Ορτέγκα στους οπαδούς του, πάνω στο οποίο βρισκόταν και η συζυγός του, η Ροσάριο Μουρίγιο, η οποία είναι αντιπρόεδρος, ήταν στημένο μπροστά από ένα μνημείο στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος υπήρξε πολιτικός σύμμαχος του Ορτέγκα.
Η 67χρονη Μουρίγιο απηύθυνε προειδοποίηση στους πραξικοπηματιες. «Η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με τους τρομοκράτες και μ' αυτούς που χρηματοδοτούν» τις ενέργειες που, σύμφωνα με την ίδια, διαπράττονται εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας της χώρας.
Οι πραξικοπηματιες κατ εντολη της CIA κατηγορουν τον Ορτέγκα  ότι κυβερνα τη Νικαράγουα σαν δικτατορία που χαρακτηρίζεται από διαφθορά και νεποτισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR
Αμέσως μετά τον Αγώνα με τη Ρωσία, ο ποδοσφαιριστής της Κροατίας ανέβασε βίντεο με τον τίτλο "Δόξα στην Ουκρανία".
Η εθνική Κροατίας βγήκε στο γήπεδο με τα χρώματα των ustaša, τη ναζιστική οργάνωση της Κροατιας που διοργάνωσε την γενοκτονία σε 800.000 σέρβους, 30.000 Εβραίους, 80.000 τσιγγάνους.!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταξύ φιλων, σε ουζερι.
-Βρε συ, πρέπει να σταματήσεις να πίνεις τόσο, αν δεν θες να καταστρέψεις, το συκώτι σου.
-Ε, καλά, κάθε φορά, τα ίδια πάλι, όταν είναι να κεράσεις, μαλακα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μυστικό για μια υγιή σχέση, σήμερα, είναι να παίρνουν, και οι δυο,
τα χαπάκια, στην ώρα τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μπάσταρδα των Ουστάζι της Κροατιας κραυγάζουν υπέρ του ναζιστικού δικτατορικού καθεστώτος που εγκαθίδρυσε η ΕΕ (4ο Ράιχ) στην Ουκρανία
Οι Κροάτες δεν ξεχνούν ποτέ πως υπηρέτησαν πιστά τον Χίτλερ!
Το αντάρτικο στη Γιουγκοσλαβία κι η Σοβιετική Ένωση παραμένει ο εφιάλτης των ναζί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπόσχεση εκπληρώθηκε!
Ο Adnan Shaghri, κληρωτός στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του στον Αραβικό στρατό της Συρίας, από τη Λατάκια, συνελήφθη από τους "εξεγερμένους" το 2014 κατά τη διάρκεια της μάχης του Σουλεϊμάν, έδειξε τόσο θάρρος και τέτοια πρόκληση που κατατάχθηκε ανάμεσα στους μεγάλο Πάνθεον των Ηρώων της Συρίας και του Αραβικού Έθνους.
Οι "εξεγερμένοι εκδημοκρατιστές" ισλαμοφασιστες, οι φονιάδες τρομοκράτες, βιντεοσκοπώντας το "γεγονός" του ζητούν να επαναλάβει τη φράση "Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία είναι αιώνιο" για να του χαρίσουν τη ζωή. Ο φαντάρος που υπηρετούσε τη θητεία στην Πατρίδα τους απάντησε σταθερά, χωρίς ίχνος φόβου (στη φωτογραφία είναι η στιγμή που τους απαντάει, ενώ οι φονιάδες αναμένουν την υποταγή τους):
"Ορκίζομαι στο Θεό ότι θα νικήσουμε όλους τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους... θα σας σβήσουμε"!
Αμέσως μετά τον δολοφόνησαν με μια σφαίρα στο κεφάλι...
Αυτός ο "άγνωστος" στρατιώτης του Αραβικού στρατού έγινε σύμβολο της Αντίστασης!
Σήμερα, τα αδέρφια του κράτησαν την υπόσχεση του Adnan Shaghri... Η Σουλεϊμάν απελευθερώθηκε από τα παλικάρια της Συρίας!