Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Δευτερα 9 Ιουλιου 2018


Κάνουν τους Έλληνες μειοψηφία στον τόπο μας.
8/7/2018
Εφτασαν στη Σαμο οι πρωτοι λαθρομεταναστες από τη Γερμανια που συμφωνησαν Τσιπρας-Μερκελ να ερθουν στην Ελλαδα.
Θα αρχισουν εργασιες προκειμενου να παραχωρηθει το ανενεργο στρατοπεδο Μοσχονα στη Σαμο με σκοπο τη φιλοξενια 1.000 λαθρομεταστων από τη Γερμανια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Διέταξαν την απελευθέρωση του companiero Λούλα. (στη Βραζιλια).
Η μεγάλη πατρίδα διασκεδάζει.
#LulaLivre



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σου ανήκει κάτι σ' αυτόν τον κόσμο, γι' αυτό σήκω!
08/07/2018 - 04:26 μ.μ
. «Σου ανήκει κάτι σ' αυτόν τον κόσμο, γι' αυτό...
σήκω!»
Γκασσάν Καναφάνι

Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα έξι χρόνια απ' όταν, στις 8 Ιούλη 1972, δολοφονήθηκε απ΄τη Μοσάντ στη Βηρυτό, μαζί με την 16χρονη ανιψιά του Lamees, ο Παλαιστίνιος διανοούμενος Γκασσάν Καναφάνι(Ghassan Kanafani).
Ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Fplp), δημοσιογράφος, συγγραφέας, σύμβουλος του Γιασέρ Αραφάτ στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, γεννήθηκε στην Ακρί της Παλαιστίνης στις 9 Απρίλη 1936 και άφησε ένα ανεκτίμητο λογοτεχνικό έργο, που διατηρεί την επικαιρότητα του μέχρι σήμερα, παρότι γράφτηκε πριν από δεκαετίες.

Ο  Γκασσάν Καναφάνι δολοφονήθηκε για τη σχέση του με την Φουζάκο Σιγκενόμπου, την "Ατσάλινη Πεταλούδα", την
"Αυτοκράτειρα της τρομοκρατίας" για τους δυτικούς.
Ήταν η επιχείρηση "Operazione Deir Yassin" του Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού (Japanese Red Army - JRA) στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβιβ), όπου τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda).
Γι' αυτή την επιχείρηση το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και με εκπρόσωπο τύπου τον Γκασσάν Καναφάνι κι αγαπημένο συνεργάτη της Φουζάκο Σιγκενόμπου, χαιρέτισε την επιχείρηση "Operazione Deir Yassin" ώστε να υπογραμμίσει και να πάρει εκδίκηση για τη μεγάλη κι ατιμώρητη σιωνιστική σφαγή της 9 Απρίλη 1948. Έξι βδομάδες πριν την κατασκευή του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος η επίθεση της τρομοκρατικής σιωνιστικής οργάνωσης Irgun, με ηγέτη τον μελλοντικό πρωθυπουργό-τρομοκράτη Menachem Begin, με θύματα ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του χωριού Deir Yassin, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.
Ακόμη το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην ανακοίνωση του Γκασσάν Καναφάνι τονίζει πως στήριξε την επιχείρηση η Ομάδα του Μάρτυρα Patrick Arguello, που δολοφονήθηκε το Σεπτέμβρη του 1970, όταν μαζί με την Λειλά Καλέντ είχαν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της El Al.
Αυτή η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ήταν ο λόγος που η Μοσάντ αποφάσισε τη δολοφονία του (8 Ιούλη 1972).
Ο Sayyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, τίμησε για τη δράση του τον Γιαπωνέζο Kozo Okamoto, Μαχητή του "Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού" και στέλεχος του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" (FPLP)...
Ο  Γκασσάν Καναφάνι και το έργο του είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ και σηματοδοτεί το μονόδρομο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης!
Σήμερα η Παλαιστίνη είναι ένα πάθος στην καρδιά μου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018
Υπεύθυνη δήλωση προς την αστυνομία για άδεια μετακίνησης προς τα χωράφια που βρίσκονται στην αποκλεισμένη από την αστυνομία των Τσίπρα-Τόσκα περιοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μάθουμε πόσα εκατομμύρια βούτηξαν από μίζες ο πασοκομαφιόζος Σπίρτζης και τα λαμόγια που τον περιστοιχίζουν, για τις πανάκριβες μπάρες στο μετρό και τον ηλεκτρικό.
Να κινήσουμε διαδικασία ποινικής δίωξης για τον εγκλωβισμό των επιβατών στην αποβάθρα, πίσω από τις κλειστές μπάρες. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν, π.χ., ξεσπάσει μια πυρκαγιά ή συμβεί οτιδήποτε άλλο που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τόσων ανθρώπων;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ! Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ! ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ!
Φεύγοντας την Πέμπτη το πρωί, παρά λίγο να χάσουμε το λεωφορείο, γιατί στον σταθμό του ηλεκτρικού είχε χαλάσει το ένα από τα δύο μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και είχε σχηματιστεί ουρά από καμιά τριανταριά άτομα. Που υπέμεναν καρτερικά τη μοίρα τους, περιμένοντας κάπου είκοσι λεπτά ή και μισή ώρα, μέχρι να βγάλουν εισιτήριο.
Φυσικά, αφού διαμαρτυρήθηκα δημοσίως, ακολούθησα κάποιον και πέρασα τη μπάρα χωρίς εισιτήριο. Και είναι αυτό που θα κάνω σταθερά πλέον, για λόγους αξιοπρέπειας.
Μόνο που πρόκειται για λύση ατομική.
Σκέφτομαι ότι μπροστά στο χάλι λεωφορείων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η ίδια που δίνουμε στους πλειστηριασμούς σπιτιών και στα διόδια.
Μαζική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής! Να σπάσουμε τις μπάρες! Κάποιοι ακτιβιστές και κάνας-δυο ματρακάδες αρκούν κάθε φορά.
Να επιβάλλουμε στους οδηγούς ν' ανοίγουν όλες τις πόρτες των λεωφορείων!
Να σταθούμε στο πλευρό του λαϊκού κόσμου που είναι κυρίως αυτός που χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία " ποτέ δεν άφησε να ειπωθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του Πενταγώνου και της CIA, βοήθησε την κυβέρνηση της Συρίας.
Μόλις πριν από λίγο παρέδωσαν μια τεράστια παρτίδα όπλων και εξοπλισμού οι  τρομοκράτες στο daraa, που πήγαν και παραδόθηκαν και οι ίδιοι και τα ολοκαίνουργια αμερικανικά όπλα τους, στον συριακό στρατό.
Δεν μπορεί να περάσει μια καλή πράξη χωρίς αναφορά."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο πλαίσιο των δράσεων της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής στην αποκλεισμένη Γάζα, μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστών κυκλοφόρησαν ένα βίντεο με τίτλο "Bella Ciao", χρησιμοποιώντας το διάσημο αντιφασιστικό ιταλικό τραγούδι μαζί με εικόνες από τις διαδηλώσεις στη Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής ενάντια στην αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ του Ισραήλ.
Ο Ahmed Abu Rtema, ένας από τους διοργανωτές της Πορείας, δήλωσε ότι «η τέχνη ανέκαθεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του πνεύματος αντίστασης στις χώρες που πάσχουν από το απαρτχάιντ και την αποικιοκρατία. Η Παλαιστίνη δεν αποτελεί εξαίρεση».
Ο Haidar Eid, συμμετέχων στην πορεία και ακτιβιστής του BDS, δήλωσε ότι «ο αγώνας κατά της αποικιοκρατίας και κατά του απαρτχάιντ έχει πάρει διδάγματα από άλλους αντιφασιστικούς αγώνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε το "Bella Ciao", για να εκφράσουμε και να τονίσουμε την άρρωστη ανθρωπιά μας και να τονίσουμε τη δύναμη του πολιτισμού στην αντιμετώπιση της κουλτούρας της εξουσίας». #GreatReturnMarch
http://mondoweiss.net/2018/07/activists-fascist-celebrate/…
Bella Ciao
Ένα πρωί ξύπνησα
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
ένα πρωί ξύπνησα
και βρήκα τον εισβολέα
Ω! αντάρτη πάρε με μακριά
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
ω! αντάρτη πάρεμε μακριά
γιατί αισθάνομαι ότι θα πεθάνω
Και αν πεθάνω σαν αντάρτης
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
και αν πεθάνω σαν αντάρτης
Εσύ (μου) πρέπει να με θάψεις
Να με θάψεις εκεί, στο βουνό
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
να με θάψεις εκεί στο βουνό
κάτω από τη σκιά ενός υπέροχου λουλουδιού
Και οι άνθρωποι που θα περνούν (από εκεί)
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
και οι άνθρωποι που θα περνούν (από εκεί)
θα λένε " ω! τι όμορφο λουλούδι!"
Αυτό εδώ είναι το λουλούδι του αντάρτη
Ω! ομορφιά μου αντίο,ομορφιά μου,ομορφιά μου αντίο, ,
αντίο,αντίο
που πέθανε για την ελευθερία μας
αυτό εδώ είναι το λουλούδι του αντάρτη
που πέθανε για την ελευθερία μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειμαι ασχετη με το ποδοσφαιρο αλλα σκατα στην Κροατια που κερδισε χτες ..ουστ φασιστομουτρα!
εδω ο Κροατης Ναζι ποδοσφαιριστης χαιρεταει ναζιστικα τα πληθη ..
Croatian and Real Madrid player Luka Modric saluting his fans Nazi style at World Cup 2018...
(συνεχιστες των Ουστάσι φαινονται αυτοι οι κρετινοι
Οι Ούστασε( Ουστάσι, Ούστασας) ήταν μέλη του Κροατικού Επαναστατικού Κινήματος - Ούστασα κροατικής φασιστικής,υπερεθνικιστικής και τρομοκρατικής οργάνωσης, ενεργή στην πρωταρχική μορφή της μεταξύ του 1929 και 1945. Τα μέλη της δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους, Εβραίους και Ρομά κατά τον Β' Π.Π. στη Γιουγκοσλαβία
Η ιδεολογία του κινήματος ήταν ένα μίγμα φασισμού, Ρωμαιοκαθολικισμού και κροατικού εθνικισμού
. Η Ουστάσι υποστήριζε τη δημιουργία μιας Μεγάλης Κροατίας από τον ποταμό Ντρίνα μέχρι τα σύνορα του Βελιγραδίου. Η οργάνωση επεδίωκε τη φυλετική καθαρότητα της Κροατίας και προωθούσε γενοκτονίας εναντίον των Σέρβων, Εβραίων και των Ρομά, όπως επίσης και διώξεις κατά των αντιφρονούντων της Κροατίας[6]. Σύνθημά τους ήταν το 'Za dom spremni!' (Ζα ντομ σπρέμνι= Για την πατρίδα έτοιμοι).
Χάρτης της Μεγάλης Κροατίας σε άρθρο της εφημερίδας της Ουστάσι Hrvatski Domobran στις 26 Οκτωβρίου, 1939 που συνδεόταν με κλάδο της οργάνωσης Ουστάσι με το ίδιο όνομα, Hrvatski Domobran , η οποία επιζητούσε τη στρατολόγηση των Κροατών της διασποράς στην Αργεντινή και αλλού. Το άρθρο απέρριπτε τη Συμφωνία Τσβέτκοβιτς-Μάτσεκ και θεωρούσε τα σύνορα που δόθηκαν στην Κροατία ανεπαρκή.
Οι Ουστάσι, φανατικοί Καθολικοί, ταύτισαν τον Καθολικισμό με τον κροατικό εθνικισμό. Δήλωναν, επίσης, ότι οι θρησκείες του κροατικού λαού ήταν ο Καθολικισμός και το Ισλάμ. Ισχυρίζονταν δε ότι το Ισλάμ των Βοσνίων μουσουλμάνων ήταν θρησκεία η οποία «διατηρεί αληθινό το αίμα των Κροατών»[8], αν και οι Βόσνιοι δε δέχονταν να αφομοιωθούν στους Κροάτες.
Όταν ιδρύθηκε το 1930[9], η Ουστάσα ήταν μια εθνικιστική οργάνωση που προσπάθησε να δημιουργήσει ανεξάρτητο κροατικό κράτος. Όταν ήρθε στην εξουσία στο NDH, ένα οιονεί προτεκτοράτο, που ιδρύθηκε από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιωτικές πτέρυγές του έγιναν ο στρατός του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας και η πολιτοφυλακή Ουστάσι, (Κροατικά: Ustaška vojnica).
Το κίνημα λειτουργούσε ως τρομοκρατική οργάνωση πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τον Απρίλιο του 1941 χρησιμοποιήθηκαν για τη διακυβέρνηση της κατεχόμενης Γιουγκοσλαβίας και του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας (NDH), το οποίο έχει περιγραφεί ως προτεκτοράτο της Ιταλίας και της Γερμανίας και ως κράτος-μαριονέτα της ναζιστικής Γερμανίας.
Οι Ουστάσι συνεργάστηκαν με τις ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις κατοχής στη Γιουγκοσλαβία για την αντιμετώπιση των αντιστασιακών δυνάμεων, των παρτιζάνων, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 1943 ως συμμαχικός στρατός του γιουγκοσλαβικού κράτους. Όταν γερμανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη Γιουγκοσλαβία το 1944/1945, η Ουστάσι οργάνωσε μαζική έξοδο από τη χώρα, η οποία φέρεται ότι οδήγησε στους επαναπατρισμούς του Μπλάιμπουργκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φάιλμπριφ: Θα είναι αυτοκαταστροφική η αναβολή των περικοπών σε συντάξεις, αφορολόγητο
8/7/2018
Το προνομοθετημένο πακέτο με τη συνταξιοδοτική και τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και τα ενδεχόμενα αντίμετρα, αφορούν τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του προϋπολογισμού, την προώθηση της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης και την εξασφάλιση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, στο οποίο οι επενδυτές αλλά και οι πολίτες θα έχουν εμπιστοσύνη, αναφέρει στο  http://www.capital.gr/oikonomia/3303778/failmprif-tha-einai-autokatastrofiki-i-anaboli-ton-perikopon-se-suntaxeis-aforologito ο επικεφαλής του EWG, Χανς Φάιλμπριφ.
"Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστρφικό (self-deafeating) και ούτε η Ελλάδα ούτε οι εταίροι της στη Ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτόν τον δρόμο", επισημαίνει ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μοσκοβισί πως "οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, αλλά δεν είναι άκαμπτες".
Ο Ολλανδός πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αντικαταστάτης του Τόμας Βίζερ στο EuroWorking Group ξεκαθαρίζει ότι η επιτήρηση δεν αφορά νέους όρους, αλλά την ολοκλήρωση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ESM και γενικότερα τη μη αντιστροφή των βασικών μεταρρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Για το πώς θα λειτουργεί η ενισχυμένη εποπτεία, ο κ. Φάιλμπριφ σημειώνει ότι στο Eurogroup θα υποβάλλονται τριμηνιαίες αναφορές και βάσει αυτών θα ξεκλειδώσουν κάποια από τα μέτρα για το χρέος, ότι το ΔΝΤ θα συνδεθεί με τη μετα-προγραμματική παρακολούθηση, ενώ εκτιμά ότι η Κομισιόν έλαβε προσεκτικά υπόψη τις δεσμεύσεις πολιτικής των ελληνικών αρχών που επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να εξειδικευτούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με άλλους θεσμούς το επόμενο διάστημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΟ-ΔΟΥΛΟΙ, ΣΥΡΙΖΟ-ΞΕΦΤΙΛΕΣ... ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ !!
Την αποκάλυψη κάνει η «Γερμανίδα υπουργός Αμυνας» φον ντερ Λάιεν λέγοντας ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου !!!
Μέχρι τέλη Ιουλίου η συμφωνία Γερμανίας-Ελλάδας για τους πρόσφυγες
Την αποκάλυψη κάνει η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας φον ντερ Λάιεν λέγοντας ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου
Μιλώντας σε εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke τοποθετεί τη διμερή συμφωνία στα τέλη του μηνός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλους του μήνα».
Σχολιο.- Και απο εδώ θα πηγαίνουν στις χώρες τους; Πως; Χρυσές δουλειές οι αεροπορικές μάλλον.
Σχολιο.-  Κι απο δω, θα παιρνουν επιδομα ενοικιου και σταθερο μηνιατικο λεμε απο ευρωπαικα προγραμματα... με τις ευλογιες της Θειας Μερκελ αλλα και των "ανθρωπιστων" της Ανταρ-CIA...
Σχολιο.- Οι "ανθρωπιστές" είναι 0,01 %
Σχολιο.- Ναι αλλα εχουν εκμηδενισει την ριζοσπαστικη νεολαια, αφου πρωτα καψαν τον εγκεφαλο της με επιφανειακο αντιρατσισμο νηπιακου επιπεδου, εν μεσω μνημονιακου ξεπουληματος της χωρας. Ειναι αποριας αξιο πως δεν υπαρχουν στοιχειωδεις αντιδρασεις σαυτο το βρωμερο παρακρατος....
Συνδιαμορφωνουν εως καθοριζουν την "κυριαρχη ιδεολογια" στον αλλοπαρμενο χωρο της "αριστερας" (με τη βοηθεια των ΜΜΕ, "καλλιτεχνων", φεστιβαλ, χαπενινγκ, κτλ.). Ειναι αξιος λοιπον ο μισθος τους...
Σχολιο.- Έχουμε χούντα. Δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την βούληση του ελληνικού έθνους.
Σχολιο.- Καλα αυτο ειναι σιγουρο, αλλα λαμβανουν υπ΄οψιν τους, τις αναγκες αποσυμφορησης του γερμανικου σωφρονιστικου συστηματος... Παριστανουν ομως τους ανθρωπιστες οι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 ώρες εργασία καθημερινά, σκλάβε της Ευρώπης και του ευρώ, από τους χρυσαυγίτες και τους ακροδεξιους νεοφιλελευθερους της Αυστρίας. Εσύ διάλεξε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ
#ΕΠΑΜ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγωνία όλος ο πλανήτης για τα 12 παιδάκια από την Ταυλανδη
Ο ίδιος πλανήτης που εχει απαγορεύσει την Ταϋλάνδη σαν πρώτο και πιο δημοφιλή προορισμό παιδοφιλικού σεξουαλικού τουρισμού και ξεκινάνε καραβάνια από παντού για να βγάλουν κάθε αρρωστημένη τους επιθυμία !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 1 Ιουλίου 1943, ο γκέι ολλανδός αντι-Ναζί μαχητής της αντίστασης βίλεμ arondeus εκτελέστηκε από τις δυνάμεις κατοχής. Η ομάδα αντίστασης του παραποίησε έγγραφα ταυτότητας για τους Εβραίους, και το Μάρτιο επιτέθηκαν στο μητρώο του Άμστερνταμ, καταστρέφοντας χιλιάδες αρχεία εναντίον των οποίων θα μπορούσαν να ελεγχθούν πλήρη έγγραφα. Δυστυχώς η μονάδα προδόθηκε και τα περισσότερα μέλη συνελήφθησαν. Μαζί με τον βίλεμ, 11 άλλοι εκτελέστηκαν. Πριν την εκτέλεσή του, ο βίλεμ ζήτησε από ένα φίλο να καταθέσει μετά τον πόλεμο ότι "οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δειλοί"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4η επέτειος της θηριωδίας του Ισραήλ του 2014 εναντίον της Γάζας που το αποτέλεσμά της ήταν πάνω από 2,133 νεκροί Παλαιστίνιοι, και σχεδόν 11,000 τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων 3,374 παιδιά, από τα οποία τα 1,000 έμειναν με μόνιμη αναπηρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Ξυλούρης: Ήτανε μια φορά μάτια μου – Η ιστορία του τραγουδιού

Aρχάγγελος της Κρήτης ή Ψαρονίκος. `Ενας σπουδαίος  Έλληνας μουσικός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.Ήταν μόλις πέντε ετών  όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του και  ξεριζώθηκε από τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους. Μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση του μεγάλου νησιού, της Κρήτης. Το 1971 ήταν καθοριστική χρονιά για εκείνον, καθώς ξεκίνησε κοινές εμφανίσεις με το Γιάννη Μαρκόπουλο στη μπουάτ «Λήδρα». Η ιδιαίτερη φωνή του  έγινε σύμβολο της αντίστασης. Η μοίρα όμως έπαιξε νωρίς άσχημο παιχνίδι για εκείνον. Την εποχή που βρισκόταν στην ακμή της καριέρας του αντιλήφθηκε ότι έχει καρκίνο. Ύστερα από μεγάλο αγώνα με πολλαπλές εγχειρήσεις και αρκετή ταλαιπωρία χάνει τη μάχη…

Το έργο που άφησε σπουδαίο…
`Ενα τραγούδι που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε πολύ είναι το «Ήτανε μια φορά». Γράφτηκε για τις ανάγκες και ακουγόταν στους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς «Οι έμποροι των εθνών» σε σκηνοθεσία του Κώστα Φέρρη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 1973, ωστόσο συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τη λογοκρισία του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο απαγόρευσε να ακούγεται η φωνή του Ξυλούρη. Το τραγούδι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο άλμπουμ με τίτλο «Νίκος Ξυλούρης Συλλογή» . Ο τίτλος του δίσκου αντικατοπτρίζει πλήρως το περιεχόμενό του αν κάποιος σκεφτεί ότι στην πρώτη πλευρά του περιλαμβάνονται σε δεύτερη εκτέλεση τραγούδια που είχε ερμηνεύσει λίγα χρόνια νωρίτερα ο ανεπανάληπτος Νίκος Ξυλούρης και στη δεύτερη τέσσερις νέες δημιουργίες του Σταύρου Ξαρχάκου και δύο που είχαν γραφτεί για τις ανάγκες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το  ένα από αυτά είναι το υπέροχα ερμηνευμένο «Ήτανε μια φορά». Ένα μικρό φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίας από τα παιδικά και νεανικά χρόνια του σπουδαίου ερμηνευτή στο αγαπημένο του νησί, την όμορφη Κρήτη,  υπάρχει στο εσώφυλλο του δίσκου. Στο οπισθόφυλλο ένα σημείωμα του Σταύρου Ξαρχάκου που γράφτηκε στις 2 Απριλίου του 1974. Παραγωγός ήταν ο Δημήτρης Μηλιόπουλος και η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Columbia με ηχολήπτη τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο και βοηθό τον Γιώργο Τζάννες. Ηχογραφήθηκε αργότερα και από το Μανώλη Λιδάκη, τη Μαρία Φαραντούρη, το Δημήτρη Υφαντή. Η σύζυγός του, Ουρανία Ξυλούρη είπε κάποτε:» Ο Ξυλούρης ειδοποιήθηκε για αυτή την ηχογράφηση κυριολεκτικά τελευταία στιγμή: τον ξύπνησαν και τον κατέβασαν στο στούντιο χωρίς πρόβες, χωρίς τίποτα, για να ηχογραφήσει. Το έβγαλε με τη μία, είναι αυτή η εκτέλεση που γνωρίζουμε όλοι. Ένα-δυο λαθάκια (π.χ. όταν τραγουδά «κι εμένανε μ`αφήνεις», αντί «αφήνει» που έχει νόημα βάσει των προηγούμενων στροφών) οφείλονται στην κόπωση. Ο ίδιος ο Ξυλούρης τα πρόσεξε αργότερα και ζήτησε από το φίλο και συνεργάτη του να το ξαναηχογραφήσουν. Ο Ξαρχάκος όμως του απάντησε: «Όπως το είπες τώρα, δεν πρόκειται να το ξαναπείς»! «

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.tilestwra.com/nikos-xylouris-itane-mia-fora-matia-mou/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Κικιλιας. «Η κοινωνικη στηριξη κανει τους φτωχους αδρανεις και τεμπεληδες»
Ενδιαφέρουσα άποψη από τον Βασιλάκη. Επίσης ενδιαφέρουσα θα ήταν και μία ανάλυση στο τι κάνουν στους κηφήνες Γκούφηδες γόνους τα πτυχία και τα διδακτορικά Ιατρικής κατά παραγγελία της μαμάς τους.
Βασίλη παιδί μου,και τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας (κοινώς Γκουλάγκ) λέγανε πως δεν χρειάζονταν, αλλά να που αποδεικνύεις περίτρανα ότι χρειάζονταν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν μπορείτε, δώστε μου λίγη σημασία.
Παρα τους αγωνες, τους δικαστικους, τους διοικητικους, αλλα και τους αγωνες του απληρωτου προσωπικου, το Γηροκομειο Αθηνων κινδυνεύει να επιστρεψει στην εποχη της εξαθλιωσης.
Μετα απο μια συντομη φαση βελτιωσης σε πολλα επιπεδα, οι ελλειψεις σε βασικα ειδη ξαναγινονται εντονες και οι παππουδες κι οι γιαγιαδες εκει, υποφερουν απο την ελλειψη ισορροπημενης διατροφης, αλλα και καθαριοτητας (κυριως σωματικης).
Θέλω να σας παρακαλεσω να τους στηριξουμε, αφου κανεις αλλος δεν το κανει.
Η εθελόντρια Γεωργία Διαμαντοπούλου, η Eustathia Efstathia κι εγώ, που προσπαθουμε χρονια τωρα να βοηθησουμε την κατασταση εκει, σας ενημερωνουμε οτι οι ηλικιωμενοι χρειαζονται επειγοντως:
-υποσεντονα
-πανες με αυτοκολλητο η βρακακι μεγεθους large.
-χαρτοπετσετες
-μωρομαντηλα
-μπανανες
-γιαουρτι
-ελληνικο καφε
-βουτυρο Βιταμ
-μαρμελαδα
-μελι
-χυμους χωρις ζαχαρη
-κομποστες
Τη δωρεα σας μπορειτε να παραδωσετε στο Γηροκομειο Αθηνων, λεωφ. Κηφισιας 137. Η εισοδος ειναι απο τη πλαινη οδο Λαμψα και παρκαρετε εντος του προαυλιου ωστε να τα δωσετε στη προισταμενη του κτιριου Κονσολιο, το 1ο δηλαδη αριστερά σας. Οποια μερα και ωρα σας βολευει. Έχουμε συννενοηθει και μας περιμενουν.
Σας ευχαριστουμε
Δίκτυο Υποστήριξης Ηλικιωμένων Γηροκομείου Αθηνών.
Υγ. Ισως με την Ευσταθία, καταφερουμε να κινητοποιησουμε και καλλιτεχνες, για μια συναυλια και μια παρασταση εκει, ωστε με τα χρηματα που θα συγκεντρωθουν, οσο γινεται να τους βοηθησουμε.
Σας παρακαλω, μην τους εγκαταλειψουμε κι εμεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από σήμερα σουλτάνος και με φιρμάνι
 Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 07:55
Μόλις 13 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το κυβερνών «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) του Ερντογάν δρομολογούσε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. με τη στήριξη της κοινής γνώμης. Την εποχή εκείνη φαινόταν ότι εδραιώνονται στην Τουρκία η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης και η κοινωνική συμφιλίωση.
Κι όμως σήμερα, η Τουρκία παραχωρεί υπερεξουσίες σε έναν πρόεδρο ο οποίος τα τελευταία χρόνια φαίνεται να ακολουθεί μία πολιτική ατζέντα όλο και πιο ισλαμιστική, εθνικιστική, αυταρχική. Από τη στιγμή που δεν θα είναι υπόλογος απέναντι στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν θα έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Θα ελέγχει όμως και τη δικαστική εξουσία, καθώς αποκτά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τους ανώτατους δικαστές.
Ο ίδιος απορρίπτει την κριτική και υποστηρίζει ότι προεδρική δημοκρατία έχουν κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει ο Ερσίν Καλασίογλου, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Σαμπάντσι της Κωνσταντινούπολης, «δεν έχει γίνει συζήτηση μαζί μας για το νέο πολιτειακό σύστημα, παρά μόνο σε πολύ γενικές γραμμές, οπότε λεπτομέρειες δεν γνωρίζουν ούτε η κοινή γνώμη ούτε η επιστημονική κοινότητα. Ασφαλώς υπάρχουν διαφορές με άλλες χώρες, για παράδειγμα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος δεν μπορεί να διαλύσει το Κογκρέσο και να προκηρύξει εκλογές, ενώ στη Γαλλία τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου ορίζονται από το κοινοβούλιο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: Κλειστά τα λιμάνια στους λαθρομεταναστες
 Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 13:57
Ο Ματτέο Σαλβίνι θέλει να κλείσει τα λιμάνια στις διεθνείς και ευρωπαϊκές αποστολές και να αποβιβάζονται οι λαθρομετανάστες που σώζονται από στρατιωτικά πλοία σε άλλες χώρες. Το έκανε γνωστό ο ίδιος ο ιταλός υπουργός, όπως γράφει η γερμανική Deutsche Welle σε ανταπόκρισή της από τη Ρώμη.
Ο Γραμματέας της Λέγκα επιμένει ότι «είναι μια λάθος πρακτική, αποτέλεσμα των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Η Ρώμη σύμφωνα με τον αρχηγό της Λέγκα θα πρέπει να ζητήσει επίσημα και την αλλαγή των κανόνων της ευρωπαϊκής επιχείρησης Sophia, η οποία δηθεν στοχεύει στην καταπολέμηση των δουλεμπόρων.
Ο ιταλικός τύπος όμως υπογραμμίζει ότι οι λαθρομετανάστες που επιβαίνουν σε στρατιωτικά πλοία δεν μπορούν να μεταφέρονται στη Λιβύη δεδομένων και των συνθηκών κράτησης. Συχνά, δε, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία απέχουν πολύ από το σημείο της διάσωσης.
Σήμερα ο Σαλβίνι συζητά το όλο θέμα και με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε με στόχο να καθορίσουν τα ακριβή αιτήματα της Ιταλίας ενόψει της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών την Πέμπτη στην Αυστρία.
Όπως διαρρέει πάντως και στην «μίνι –διάσκεψη» με την Γερμανία και την Αυστρία μεθαύριο, πάντα στο Ίνσμπρουκ, ο Σαλβίνι θα επιμείνει στην θέση του, ότι η Ευρώπη δηλαδή πρέπει να υποδεχθεί πλέον μόνον πρόσφυγες (δηλαδη κανεναν, γιατι προσφυγας  θεωρειται αυτος που παει στο γειτονικο κρατος, και όχι αυτος που διασχιζει θαλασσες και κρατη για να παει στην άλλη ακρη του κοσμου, πληρωνοντας για την μεταφορα χιλιαδες δολαρια, προερχομενος από φτωχες χωρες και πηγαινοντας σε ανεπτυγμενες για να απολαμβανει επιδοματα), και όχι οικονομικούς λαθρομετανάστες.
Δεν μπορούν να αγνοηθούν ευρωπαϊκές συμφωνίες
Tη νέα στάση του Γραμματέα της Λέγκα για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και αποστολών με παράλληλο περιορισμό των ευθυνών της Ρώμης, στηρίζει και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλλι (των Πέντε Αστέρων), ο οποίος έχει την ευθύνη για τα λιμάνια της χώρας.
Πηγές του ιταλικού Υπουργείου Άμυνας όμως άφησαν να διαρρεύσει ότι οι συμφωνίες αυτές έχουν υπογραφεί με τους ευρωπαίους εταίρους ακριβώς από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και δεν μπορούν να αγνοηθούν με μια απλή απόφαση του σημερινού υπουργού εσωτερικών.
Ο Ματτέο Σαλβίνι, βέβαια, δεν δείχνει να θέλει να αλλάξει την όλη πορεία του και επιμένει: «Θα παρουσιάσω τις προτάσεις αυτές στους ευρωπαίους συναδέλφους μου. Θεωρώ ότι εκπροσωπώ την βούληση του 99% των Ιταλών».
Και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας στην ραδιοφωνία της Rai τόνισε ότι «πρέπει να επανακαθοριστούν οι κανόνες των αποστολών που σώζουν μετανάστες και πρόσφυγες ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μεταφέρονται σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Λούλα παραμένει στη φυλακή
 Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, 10:59
Ο πρόεδρος του εφετείου της Βραζιλίας εμπόδισε την Κυριακή τις προσπάθειες ενός άλλου δικαστή να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σε μια διαμάχη με επίκεντρο τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Βραζιλίας εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.
Ο δικαστής του εφετείου Ροχέριο Φαβρέτο αποφάσισε νωρίς την Κυριακή ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο Λούλα δεχόμενος το αίτημα του Κόμματων των Εργατών (PT), το οποίο ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος το 1980.
Οι υποστηρικτές του Λούλα άρχισαν να πανηγυρίζουν την απόφαση για την άμεση απελευθέρωσή του τρεις μήνες μετά τη φυλάκισή του. Σχεδόν 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα, στη νότια Βραζιλία, όπου κρατείται ο Λούλα, ζητώντας την απελευθέρωσή του.
Όμως λίγο αργότερα ο επικεφαλής του εφετείου Κάρλος Εδουάρδο Τόμσον Φλόρες ενέκρινε το αίτημα των εισαγγελέων να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος.
Μέσα σε λίγες ώρες αυτή η δικαστική διαμάχη προκάλεσε σύγχυση στη Βραζιλία μόλις τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, των πιο αβέβαιων στην ιστορία της χώρας, στις οποίες ο Λούλα επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε αφεθεί ελεύθερος, ο πρώην πρόεδρος (2003-2010), ο οποίος βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου, μάλλον θα έβλεπε την υποψηφιότητά του να ακυρώνεται από το εκλογικό δικαστήριο βάσει της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κάποιον που έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό να είναι υποψήφιος.
Βάσει των σεναρίων που περιλαμβάνουν τον Λούλα στους υποψηφίους, φαίνεται να κερδίζει υπερδιπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον κοντινότερο αντίπαλό του. Αν αποκλειστεί, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι είτε θα ψηφίσει άκυρο είτε λευκό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο
 Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 23:38
Η αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού απέκρουσε μια πράξη «επιθετικότητας» που είχε στόχο την αεροπορική βάση T4 στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας απόψε, μετέδωσαν το επίσημο πρακτορείο SANA και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματικός του στρατού στην έρημο της νότιας Συρίας είπε ότι το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε πυραύλους που προέρχονταν από τον νότο της περιοχής Τανφ με κατεύθυνση την αεροπορική βάση της Χομς.
Το συριακό Υπουργείο Άμυνας : τα μέσα εναέριας άμυνας απαντούν στην ισραηλινή επίθεση καταρρίπτοντας  έναν αριθμό πυραύλων που στόχευσαν το αεροδρόμιο T 4χτυπώντας ένα αεροσκάφος ισραηλινό και αναγκάζοντας τα υπόλοιπα να φύγουν. Aυτή την είδηση μεταφέρει τώρα το SANA και τα μέσα πολέμου.
Η συριακή τηλεόραση αναφέρει πως ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν στη βάση Τ4 στη Χομς και ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε με πολλούς S200. H αεροπορική βάση  T-4  πλησίον της πόλης Homs στοχεύθηκε την Κυριακή από  αεροπορικές επιδρομές αποδιδόμενες στο Ισραήλ από τα τοπικά μίντια μεταφέρει η ισραηλινή τηλεόραση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα κατεχόμενα της Β Κύπρου αναμένεται αύριο Τρίτη ο  Recep Tayyip Erdogan στο πρώτο ταξίδι του μετά την επανεκλογή του  για να εγκαινιάσει  στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας ένα μεγάλο τζαμί αυτό της Hala Sultan με 4 περίοπτους μιναρέδες που είναι δομημένο σε στιλ κλασικό οθωμανικό και είναι χωρητικότητας 3000 πιστών.
Αλλά ως και  τουρκοκύπριοι δεν καλοβλέπουν αυτή την κίνηση.
« Αυτό αντιπροσωπεύει την ισλαμιστική νοοτροπία, μια νοοτροπία σουνίτικη ισλαμιστική και μια νοοτροπία ιμπεριαλιστική   » δηλώνει ο  Sener Elcil, πρόεδρος του συνδικάτου των τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών.
« Η τουρκοκυπριακή κοινωνία  εκκοσμικεύθηκε »,  εξηγεί στο AFP. « Δεν είμαστε φονταμενταλιστές ούτε ισλαμιστές. » Αν και δεν δημοσιοποιήθηκε κανένας επίσημος αριθμός ωστόσο ο κ. Elcil αξιολογεί ότι το κόστος του τζαμιού υπερβαίνει τα  30.000.000 δολάρια.
« Θα μπορούσαν να χτίσουν ένα μεγάλο νοσοκομείο ή 20 σχολεία με λιγότερα χρήματα από αυτά « ,λέει. Μέλη του συνδικάτου του διαδήλωσαν την Παρασκευή στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας με σύνθημα  « πρώτα σχολεία και νοσοκομεία« ….
Οι Τούρκοι « θέλουν να χτίσουν ένα τζαμί σε κάθε δρόμο της Β Κύπρου, αυτή είναι η πολιτική του Erdogan κι αυτό δεν είναι ανώδυνο« , παρατηρεί ο Elcil.
Σαν αυτόν πολυάριθμοι αριστεροί τουρκοκύπριοι αντιτίθενται στην τούρκικη ηγεμονία στο ένα τρίτο του νησιού όπου ζουν 300.000 .
« Ο Erdogan αναζητεί να προσαρτίσει το βορρά του νησιού  και να του δωσει μια διαφορετική ταυτότητα » ανησυχεί ο Izzet Izcan, ιδρυτής του κόμματος Parti uni de Chypre (αριστερά), που κάλεσε τους αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο του ψευδοκράτους να μποϊκοτάρουν την τελετή εγκαινίων.
O σοσιαλιστής Izcan λέει στο AFP. « Έχουμε πολλά κοινά με τους ελληνοκύπριους, τους αρμένιους τους Μαρονίτες ».
Αλλά οι Τούρκοι « προσπαθούν να μας κάνουν καλούς μουσουλμάνους στα μάτια τους και να μας μετατρέψουν σε καθαρούς Τούρκους, όπως θα ήθελαν να μας δουν », δήλωσε ο πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
« Όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από όλα αυτά (ο στόχος) είναι η αφομοίωση και η ένταξη της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία ».
Το Hala Sultan είναι ένα σύμπλεγμα οικοδομικό χρηματοδοτημένο από Τουρκία και περιλαμβάνει εκτός από το μεγαλεπίβολο τζαμί και ισλαμικό λύκειο , πολλά πανεπιστήμια, φοιτητικές εστίες κυρίως γι αυτούς τους φοιτητές που προέρχονται από Τουρκία. Το όνομα του παραπέμπει σε ένα τζαμί στο Νότο πολύ πιο μικρό που ονομάζεται  Halan Sultan Tekke, κι ειναι τόπος μουσουλμανικού προσκυνήματος.Διαθέτει 4 μιναρέδες των 60μ το νέο τζαμί.
Το εντυπωσιακού μεγέθους τζαμί αποτελεί το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και εντάσσεται πλήρως στην πολιτική της Άγκυρας για περαιτέρω θρησκευτική και κοινωνική αφομοίωση των κατεχομένων, και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στην Τουρκία.
Η ονομασία του παραπέμπει στην Umm Haram, συγγενή του προφήτη Μωάμεθ, η οποία πέθανε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκστρατείας τον 7ο αιώνα. Η ονομασία Χαλά Σουλτάν που θα δοθεί στο τζαμί της Μιας Μηλιάς παραπέμπει στον αντίστοιχο, σπουδαίας σημασίας για ολόκληρο το ισλάμ, λατρευτικό χώρο της Λάρνακας.

https://dimpenews.com/2018/07/09/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80/




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την περασμένη Παρασκευή, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια , Φίλιπ Άλστον, παρουσίασε την έκθεσή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, η οποία τεκμηριώνει την ύπαρξη 40 εκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων (18,5 εκατομμύρια από αυτούς σε ακραία φτώχεια) και ότι από το 1980 το μέσο εισόδημα του φτωχότερου μισού πληθυσμού είχε παραμείνει σταθερό, ενώ το 1% είχε φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ. Η έκθεση καταγράφει αναλυτικούς δείκτες αυτής της ανισότητας, όπως για παράδειγμα, ότι το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας είναι το υψηλότερο στον προηγμένο κόσμο, ότι τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των Αφροαμερικανών έχουν φτάσει σχεδόν στο διπλάσιο της Ταϊλάνδης, ότι το 18% των παιδιών ζει μέσα στη φτώχεια ή ότι ένα μωρό που γεννιέται σήμερα στην Κίνα έχει μεγαλύτερο και υγιέστερο προσδόκιμο όριο ζωής από ότι ένα μωρό που γεννιέται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018
OHE: Οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο δείκτη φτώχειας στον αναπτυγμένο κόσμο

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/07/ohe.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συντονισμένη προσπάθεια ανάληψης της φροντίδας των Προσφύγων από τις ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν για συγκεκριμένα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και εκτελούν συγκεκριμένες εντολές, έχουν σαν αποτέλεσμα την απαράδεκτη διαβίωση των προσφύγων σε διάφορους καταυλισμούς ή σε καταλήψεις, στις οποίες επικρατούν απάνθρωπες αντίξοες συνθήκες.
Επίσης η χρησιμοποίηση αυτών των προσφύγων για πολιτικούς λόγους, κυρίως για προπαγάνδιση των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές μέσα από διάφορες συγκεντρώσεις που έχουν λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένους καθοδηγητές ή ακόμα και φιλονατοικές φιέστες σαν αυτή που έκανε το ΣΕΚ και η ΔΕΑ για την απομάκρυνση της Πρεσβείας της Συρίας από την Ελλάδα.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πως η ΕΕ δίνει όλα αυτά τα κονδύλια σε αυτές τις ΜΚΟ, με το Ελληνικό κράτος να εμφανίζεται ανήμπορο να κάνει το οτιδήποτε.
Η αλήθεια είναι όμως, πως αυτή η χώρα έχει συγκεκριμένη οργάνωση( άσχετα αν εμείς θέλουμε να την αλλάξουμε γιατί έχουμε εντοπίσει τα κακώς κείμενα που την αφορούν) και μέσα από εκεί θα έπρεπε να γίνεται η αποκλειστική φροντίδα των προσφύγων. Αυτό πάει και σαν απάντηση για το "πάρτε τους πρόσφυγες σπίτια σας" της Αμερικανοκίνητης ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάνει πλάτες στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει(επίσημα ή ανεπίσημα) σε διάφορες δομές στις οποίες υπάρχει εκμετάλλευση προσφύγων.
Δομές σαν αυτή της Κατάληψης του City Plaza, την οποία χρηματοδοτεί το επίσημο Γερμανικό κράτος και εντάσσεται στα πλαίσια της παγίδευσης των προσφύγων στην χώρα μας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Την προηγούμενη Πέμπτη κατέβηκα στην περιοχή του Συντάγματος για δουλειά μετά από πολλά χρόνια. Και περπάτησα στα στενά με τα όρια της Πλάκας, Ερμού κλπ.
Επαθα πλάκα με το πόσα ξενοδοχεία έχουν γίνει σ όλα σχεδόν τα στενά και πόσοι τουρίστες κυκλοφορούν ολούθε!
Μιλάμε μιλούνια! Και τα ξενοδοχεία μικρά-μεγάλα σχεδόν δίπλα δίπλα! Τώρα κατάλαβα γιατί λυσσάνε οι μεσίτες καθημερινά που με παίρνουν για το City Plaza, αλλά όλοι οι πελάτες τους το θέλουν άδειο...
Κι άντε να κοντράρουν τις ΜΚΟ και την Γερμανία που βγάζουν τριπλάσια απ την αξία του μόνο απ το δικό μου ξενοδοχείο, που φυσικά δεν έχει μέσα ούτε μισό πρόσφυγα, αλλά "δικούς" τους μόνιμους κατοίκους και κάποιους ριζοσπαστικοποιημένους του κερατά σαν αυτόν που με απειλούσε ότι είναι ένα εκατομμύριο και θα ρθουν να με φάνε-χαρακτηριστικές οι συνεντεύξεις κάποιων απ αυτούς που δηλώνουν ότι έφυγαν για άλλες χώρες αλλά γύρισαν γιατί δεν μπορούν μακριά απ το City Plaza που είναι το "σπίτι" τους-.
Τελικά ο στόχος που ήταν η μπίζνα με τον φτηνό τουρισμό στην Ελλάδα πετυχαίνει, αλλά δεν ξέρω τελικά τι είναι πιό επικερδές στην εποχή του ζόφου. Η μπίζνα με τους πρόσφυγες-μετανάστες που καρπώνονται μύρια αναρχοδήθεν δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ με τις ευχές του, ή ο τουρισμός που καρπώνονται επίσης μύρια νέοι κυρίως ξένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και διαμερισμάτων για airbnb. Ο συνδυασμός βέβαια είναι που σκοτώνει, μιας κι οι πληροφορίες μου μου λένε ότι τα μεσιτικά δουλεύουν φουλ με βορειοευρωπαίους υπαλλήλους ΜΚΟ που αγοράζουν αβέρτα διαμερίσματα για να τα νοικιάζουν. Βγάζουν φράγκα απ τους “πρόσφυγες-μετανάστες” και επενδύουν σε ακίνητα προς ενοικίαση, ανθρώπων που τα χάνουν απ τον οκταετή οικονομικό πόλεμο που έχει υποστεί η χώρα.
Ενας νέος κόσμος και ήθη κι έθιμα ανέτειλε στην χώρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φόρος τιμής στο μπλόκο του Περιστερίου από οπαδούς του Ατρόμητου
07-07-2018
Μια ακόμα απάντηση στο δόγμα ‘no politica” από οπαδούς του Ατρομήτου που κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των επονιτών που έδωσαν τη ζωή τους κατά των ναζί στο μπλόκο του Περιστερίου πριν 74 χρόνια.
Ήταν πρωί της 6ης Ιούλη 1944 όταν ταγματασφαλήτες καλούσαν τους άντρες του Περιστερίου να συγκεντρωθούν στην πλατεία, όπου συνέλαβαν 180 αγωνιστές. 4000 ναζί στρατιώτες, μαζί με τους συνεργάτες τους και τη χωροφυλακή είχαν κυκλώσει την περιοχή, με εντολή να εκτελεστεί όποιος συλλαμβανόταν να κρύβεται. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Γουδή και στο Χαϊδάρι. Στην πρώτη περίπτωση δολοφονήθηκαν μετά από βασανιστήρια οι οι Λάμπρος Ξυνογαλάς, Λάμπρος Γκιωνάκης, Φώτης Νάνος, Αποστόλης Δούνιας, ενώ από το Χαϊδάρι εστάλησαν 124 αγωνιστές στη Γερμανία, απ’όπου μετά το τέλος του πολέμου γύρισαν μόνο 19.
Σε ανάμνηση αυτής της θυσίας υπάρχει μνημείο στο Λόφο Αξιωματικών, στο οποίο απέτισε φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνου αντιπροσωπεία του συνδέσμου Φιλάθλων Ατρομήτων “Fentagin”, κόντρα στο ρεύμα της εκ του πονηρού αποπολιτικοποίησης των οπαδικών συνδέσμων, που πάντα λειτουργεί ως καταλύτης φαινομένων εκφασισμού και κάθε είδους εκφυλισμού στο εσωτερικό τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν 2-3 μήνες μετά την καταπάτηση του City Plaza (τον Μαιο του 2016) ήρθε σπίτι μου η Δέσποινα Κουτσούμπα, υποτίθεται ούσα εναντίον της καταπάτησης για να με βοηθήσει, δηλώνοντάς μου κιόλας ότι έχει τσακωθεί με τον άντρα της τον Παναγιώτη Σωτήρη για το θέμα μιας και εκείνος ήταν με την "κατάληψη", εκβιάζοντας τελικά να μην κάνω μήνυση στον Ανδρουλιδάκη, τον Γιαννόπουλο και τα λοιπά αναρχομπαναστατικά γίδια δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλιώς θα συσπείρωνε όλες τις αναρχοαναριστερές ομάδες εναντίον μου.
Αυτό που μου είχε, δε, δηλώσει, ήταν ότι το ζήτημα είναι πολιτικό κι εγώ δεν έχω πολιτικό λόγο γι αυτό να μην μιλάω θα μου λέει εκείνη τι να λέω!
Ω ναι, απόλυτα πολιτικό είναι το ζήτημα.
Είναι η αρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας ώστε αυτή να μετατραπεί σε φτηνό τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης με φτηνά εργατικά χέρια προσφύγων και μεταναστών.
Κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
(Επετειακό, νομίζω σαν σήμερα ήταν η επίσκεψή της...)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκηνές στην Ακρόπολη χωρίς άδεια από το ΚΑΣ
Γύρισμα-ντροπή από κανάλι της Αργεντινής
Αδεια για να ανέβουν στον Παρθενώνα δεν πήραν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ωστόσο αυτό δεν τους απέτρεψε από το να κάνουν κανονικά τα προγραμματισμένα τους γυρίσματα!
Ο λόγος για την εκπομπή της αργεντίνικης τηλεόρασης «Por el Mundo», η οποία χωρίς να έχει αποσπάσει την πολυπόθητη άδεια για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έστησε κανονικά κάμερες στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς!
Μάλιστα, οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής -οι οποίοι, προτού βρεθούν στην Αθήνα, είχαν ξεσαλώσει στη Μύκονο- δεν αρκέστηκαν στο να μιλήσουν για τη σπουδαιότητα του μοναδικού μας μνημείου, αλλά προχώρησαν σε ακρότητες (βγάζοντας ακόμη και τα παπούτσια τους για να μετρήσουν τα δάχτυλά τους μπροστά στην κάμερα), δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού για τον αρχαιολογικό χώρο.
Την είδηση αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεών του, τονίζοντας πως η εταιρία παραγωγής της συγκεκριμένης εκπομπής είχε ζητήσει άδεια για να κάνει γυρίσματα στον Παρθενώνα από τις 14 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να περιμένει να συζητηθεί το αίτημα από το Συμβούλιο.
Τελικά, το ΚΑΣ έβγαλε αρνητική γνωμοδότηση για το συγκεκριμένο αίτημα στις 25 Ιουνίου και αφού το επεισόδιο είχε ήδη προβληθεί στην αργεντίνικη τηλεόραση από τα τέλη Μαΐου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(ποσταρα την ειδηση πριν 3 μερες , το θεμα σας αφηνει αδιαφορους η μαλλον αμηχανους ..Εβραιοι ? Εβραιοι στηριζουν νεοναζι? το ερωτημα θα πρεπε να τεθει ετσι ..Εθνικιστες και ρατσιστες στηριζουν νεοναζι ..)
Σαράντα οργανώσεις στο Ισραήλ ζητούν από τη χώρα τους να σταματήσει αν εξοπλίζει νεοναζί στην Ουκρανία. Αν το πεις όμως έξω από το Ισραήλ σε λένε αντισημίτη.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
06/07/2018
Όπλα ισραηλινής κατασκευής στέλνονται σε μία βαριά εξοπλισμένη νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Electronic Intifada.
Όπως φαίνεται στις ιστοσελίδες της οργάνωσης Azov Battalion, μέλη της κρατούν όπλα Tavor με ειδική άδεια από το Ισραήλ.
Ισραηλινοί ακτιβιστές είχαν διαδηλώσει ενάντια στο εμπόριο όπλων στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ενδέχεται να φτάσουν στα χέρια αντισημιτικών οργανώσεων. Μάλιστα, ο δικηγόρος Eitary Mack με ειδικό αίτημα ζητούσε να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια του Ισραήλ προς την Ουκρανία, μιλώντας για το φασιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.
Απαντώντας στο αίτημα του Mack, η Υπηρεσία Εξαγωγών Όπλων του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας εξηγεί ότι «με ιδιαίτερη προσοχή» αδειοδοτεί τους εξαγωγείς όπλων και «σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλους δημόσιους φορείς».
Ο Mack και μία ομάδα 35 ακτιβιστών έγραψαν ξανά ότι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν όπλα κατασκευασμένα στο Ισραήλ, ενώ δέχονται και ειδική εκπαίδευση από τη χώρα.
Τα όπλα Tavor είναι βασικό μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες δολοφονίες άοπλων Παλαιστίνιων στη “Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής”.
Η ηγεσία της Υπηρεσίας Εξαγωγών Όπλων του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας δεν μπήκε στη διαδικασία να διαψεύσει τα στοιχεία αυτά, ούτε συζήτησε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις αδειοδοτήσεις για λόγους ασφαλείας.
Η παραστρατιωτική ομάδα Azov Battalion έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου (μεταξύ των οποίων βασανιστήρια, σεξουαλική βία και στοχοποίηση κατοικιών) εναντίον αυτονομιστικών-ανεξαρτησιακων ομάδων κατά τη διάρκεια του αποικιοκρατικου πολέμου που κανουν οι ναζι ουκρανοι δουλοι των αμερικανων στην περιοχή του Ντονμπάς.
Στην ηγεσία της ομάδας σήμερα βρίσκεται ο ναζιστης «ουκρανός» Υπουργός Εσωτερικών Arsen Avakov, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, έχει ορίσει έναν από τους διοικητές της ομάδας του ως αναπληρωτή του, σε θέση που ελέγχει την ναζιστικη αστυνομία της χώρας που διευθυνουν οι ναζιστες του Κιεβου.
Πέρσι ο Avakov πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον ισραηλινοναζιστη Υπουργό Εσωτερικών Aryeh Deri, με σκοπό να συζητήσουν για μια επικερδή συνεργασία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε ναι,καποιοι δεν ειναι πολιτικα υποστηριξιμοι απο κανεναν ''χωρο''και θαβονται ζωντανοι
Ο απεργός πείνας και πολιτικός κρατούμενος Χριστόδουλος Ξηρός ειναι 3 χρόνια σε απομόνωση όταν το ανώτατο όριο είναι δέκα μέρες
γραφει η δικηγορος Χ.Π.
"Σε απεργία πείνας ο Χριστόδουλος Ξηρος...........,Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.Πτερυγα κρατουμένων.Ενας γερικος σκύλος στην είσοδο με θλιμμένα μάτια...φύλακας των πεταμενων αρρώστων ..κρατούμενοι ασθενείς.Κλειδωμενοι με τους δεσμοφύλακες έξω από την πόρτα των δωματίων τους.βρωμικοι τοίχοι...απουσία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού..Κλειδωμένη αρρώστια...
Χριστόδουλος Ξηρός.Απεργος πείνας από 22 Ιουνιου για την κράτηση του σε απομόνωση από τις αρχές του 2015.
Τρια χρόνια χωρίς να συνομιλεί με άνθρωπο..Ο λόγος προσχήματικος, ότι δήθεν κινδυνεύει από άλλους κρατουμενους...
Αντέχει κάνεις σε απομόνωση τρία χρόνια???Αίτημα του να κρατείται σε κανονική φυλακή και όχι σε καθεστώς απομόνωσης..
Ποινή σχεδόν 10 φορές ισόβια...Σε απομόνωση?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ πάλι στο δρόμο θα χάσουν την ζωή τους . Λίγο χρόνο σας παρακαλώ

https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimarhoi_Dikastiria_OHI_pali_sto_dromo_tha_hasoyn_tin_zoi_toys_Ligo_hrono_sas_parakalo/?preview=live
22.268 υπογραφές.

Φταίνε τα ζώα που γεννήθηκαν αδέσποτα; Αυτό που έφτιαξα δεν είναι δικό μου ανήκει σε αυτά, κάντε το κόπο να το διαβάσετε και αν μπορείτε κοινοποιηστε το είναι το μόνο που μου έμεινε για να τα σώσω..
Γιατί δεν με σταμάτησαν πριν ξεκινήσω να φτιάχνω όλα αυτά για τα σκυλιά μου; έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος για να καταλάβουν ότι τους ενωχλουμε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι στης αγωγές κάποιος μπορεί να γράψει όσα ψέματα θέλει να κάνει την πέτρα βουνό. Το μόνο που γυρίζει στο μυαλό μου το τελευταίο διάστημα είναι ότι έσωσα τόσα σκυλιά από σίγουρο θάνατο και το μόνο που κατάφερα είναι να δώσω παράταση στην ζωή τους. Πλέον μετράω μέρες μέχρι το δικαστήριο για μια απόφαση που θα πάρει κάποιος δικαστής, και εξατατε η ζωή σε 50 πρώην αδέσποτα τα παιδακια μου , και όσοι έχετε παρακολούθηση έστω λίγο από την σελίδα μου ξέρετε ότι τα ποιο πολλά δεν θα βγάλουν ούτε το βράδυ στο δρόμο, δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ πλέον το μόνο που κάνω είναι να ανησυχώ. Ανησυχώ γιατί δεν θα το αντέξω αν τα βγάλουν στο δρόμο δεν θα μπορέσουν να ζήσουν εκεί έξω. Ανησυχώ γιατί ζω σε μια ανθρωποκεντρικη κοινωνία που και δίκιο να μην έχουν οι άνθρωποι πάντα υπερτερουν απέναντι στα ζώα. Άφησα την ζωή μου σε αυτήν την προσπάθεια άντεξα μηνύσεις, αγωγές, απειλές , με ξεφτιλησαν σαν άνθρωπο. Και όλα αυτά από μια φιλοζωικη και την ψυχανομαλη δικηγόρο τους . Αν ήμουν κάποιος που δεν τα αγαπάει,πονάει για αυτά θα τα είχα παρατήσει.Όμως μπορώ να αντέξω πολλά περισσότερα για αυτά γιατί είναι παιδιά μου και ας τα γέννησε η κοινωνία μας , δεν θα μπορέσω όμως να το αντέξω αν τα πετάξουν στο δρόμο. Ζητάω από το Θεό να τους δείξει το έλεος που δεν μπορούν να δείξουν οι άνθρωποι . Αν στο τέλος η απόφαση είναι η απομάκρυνση τους. Θεέ μου να μου δώσεις την δύναμη να τα σώσω άλλη μια φορά

Please vote! A court trial is pending against myself in relation to my dog shelter! Some neighbours are demanding to shut down the shelter and to throw 50 poor and sick dogs back to the street! They will not survive! Please sign my petition fo keep the shelter!

https://www.facebook.com/AlexandrosPaws/?hc_ref=ARTiaLD7XbtdTmDaf2MVtF1w4PVlc-f8Hkr48lQjZPvtp0g61dreToryBuLLQSd42wk&fref=nf




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα, σε κάτεργα σα μισθωτός σκλάβος
09-07-2018
Οι σύγχρονες φαβέλες της Μυκόνου δείχνουν τον εργασιακό Μεσαίωνα πίσω από το “ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα” και το παραμύθι της ανάπτυξης.
Στην αρχή σκέφτηκαν τα κοντέινερ, λες και φιλοξενούσαν άστεγους. Αλλά ο εργασιακός Μεσαίωνας εξελίσσεται, κι έτσι επινόησε τις σκηνές, που φιλοξενούν μετανάστες εργάτες στη Μύκονο, χωρίς κλιματισμό ή άμεση πρόσβαση σε βασικές ανάγκες (νερό, τουαλέτες κτλ).
Από τη μια το γνωστό σύνθημα “ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα” για τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας και το αναπτυξιακό “σαξές στόρι” της. Και από την άλλη, η ωμή πραγματικότητα, μακριά από το μύθο, με τις τρώγλες στις οποίες τα αφεντικά υποχρεώνουν τους εργάτες τους να διαβιώνουν, για να γλιτώσουν το λεγόμενο εργατικό κόστος. Ίσως ο ίδιος χώρος φιλοξενήσει το φθινόπωρο τους εκπαιδευτικούς που θα έρθουν στο νησί και δε θα βρίσκουν ένα κατάλυμα για να νοικιάσουν σε λογική, προσιτή τιμή.
Στην Ελλάδα του 2018, που “βγαίνει από τα μνημόνια” οσονούπω και καρτερά την “ανάπτυξη” κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα, άλλοι σοκάρονται ειλικρινά και άλλοι πουλάνε ευαισθησίες -όπως η ιστοσελίδα που ανέδειξε το (πρώτο) θέμα. Όλοι όμως θα αρχίσουν να μιλάνε ξανά, σε πρώτη ευκαιρία, για το θαύμα της ανάπτυξης και τους ρυθμούς της οικονομίας, ξεχνώντας να πούνε το πιο βασικό. Ότι δηλαδή η ανάπτυξη για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, δε φέρνει την πρόοδο και την ευημερία, αλλά μας πλησιάζει με βήμα ταχύ στον εργασιακό μεσαίωνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανδρέας Παπανδρέου: "Το όνομά μας είναι η ψυχή μας"!
Πρώτος ένοχος ο πατροκτόνος φραγκοφονιάς κι εθνικός καταστροφεας, μαζί όσοι καπηλεύονται τους αγώνες του Λαϊκού Ηγέτη!
Αν τολμήσουν στην κατοχική βουλή τους να προχωρήσουν σε βιασμό της Πατρίδας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όπως τόνισε κι ο Συνταγματολόγος Κασιμάτης: Χρέος του κάθε Έλληνα η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικο Κομμα Κουβας. Η Κούβα θα υποστηρίξει σθεναρά οτιδήποτε θα ενίσχυε τις σχέσεις με τη Συρία
https://sana.sy/en/?p=141921



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βολιβία δηλώνει ότι το Ισραήλ είναι "τρομοκρατικό κράτος"
1 Αυγούστου 2014
https://eu.usatoday.com/story/news/world/2014/07/30/bolivia-israel-terrorist-state/13384989/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλησιάζει η πλήρης απελευθέρωση της Νταράα...
στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
Χθες είχε απελευθερωθεί από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, το 49%...

Μπήκε στη Kharab al-Shahem... ο στρατός
Στη Δυτική Νταράα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζουν την πορεία για Λευτεριά... παρά τη σιωπή της "πολιτισμένης" δύσης...
...και της δημοσιογραφικής πορνείας!
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυναμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για την Μακεδονία...
09/7/2018 - 01:08: π.μ.
Βροντερό "όχι" στην συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, είπαν εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή πολιτών και από το νομό Λασιθίου.
Ο Σύλλογος Μακεδόνων Κρήτης είχε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καθώς ο πρόεδρός του ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία του τοπικού παραρτήματος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμα και χωρίς κινητοποίηση συλλόγων και φορέων, απλά με την στήριξη ιδιωτών που διέθεσαν εξέδρες και μικροφωνικές, οι απλοί πολίτες που κινητοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αποδίδει την ιδιότητα του κρατούμενου συνείδησης κάτω από αυθαίρετη σύλληψη στον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων χαρακτηρίζει κρατούμενο συνείδησης τον Λούλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αποδίδει την ιδιότητα του κρατούμενου συνείδησης κάτω από αυθαίρετη σύλληψη στον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Υπό το φως της αλληλουχίας γεγονότων που έλαβαν χώρα τη σημερινή ημέρα, 8 Ιουλίου 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας: ΠΡΩΤΟΝ. Αξιολογήθηκε η αίτηση Habeas Corpus Νο. 5025614-40.2018.404.0000, μέσω της οποίας ο δικαστής Ροζέριο Φαβρέτο διέταξε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα• ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ο δικαστής Σέρζιο Φερνάντο Μόρο προσπάθησε να αναστείλει την ανωτέρω διαταγή απελευθέρωσης, παρόλο που βρισκόταν σε άδεια και δεν είχε δικαιοδοτική εξουσία γι’ αυτό• και ΤΡΙΤΟΝ. Ο δικαστής Ζοάο Πέντρο Ζεμπράν Νέτο, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε άδεια, διέταξε την αναστολή της απόφασης του δικαστή Ροζέριο Φαβρέτο και την παραμονή στη φυλακή του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Λαμβάνοντας υπόψη επίσης, τις συνθήκες της παρούσας νομικής υπόθεσης: την πλήρη ανυπαρξία γνήσιων και αδιάσειστων αποδείξεων κατηγορίας, την παραβίαση της προβλεπόμενης διαδικασίας, την έλλειψη εγγυήσεων για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και την εκδηλωμένη αποστροφή μερίδας των δικαστών κατά του κατηγορούμενου,
Το Διευθυντήριο του Διεθνούς Ιδρύματος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συσκέφθηκε επειγόντως μέσω τηλεδιάσκεψης, συμφώνησε: να αποδώσει την ιδιότητα (στάτους) του κρατούμενου συνείδησης κάτω από αυθαίρετη σύλληψη στον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Σημείωση: Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Fundación Internacional de Derechos Humanos) είναι μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης.