Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Τριτη 10 Ιουλιου 2018



Αλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ της ευρω- μνημονιακής κατοχής και του πλιάτσικου της Γραικολάνδης από τους λακέδες του θεσμικού νεοφιλελευθερισμού.

80 Ευρώ Σε Διόδια Κοστίζει Το Ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους νέους αυτοκινητόδρομους.
Η αύξηση της τιμής των διοδίων αλλά και η δημιουργία νέων σταθμών έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος ταξιδιού, το οποίο ωστόσο αντισταθμίζεται από την ασφάλεια που προσφέρει στους οδηγούς η χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων καθώς και η εξοικονόμηση καυσίμων που επιτυγχάνουν.
Έτσι αν κάποιος ετοιμάσει τις βαλίτσες του για ένα ταξίδι μέχρι τα Ιωάννινα (ξεκινώντας από την Αθήνα) θα χρειαστεί 40 ευρώ σε διόδια και 80 ευρώ αν το ταξίδι είναι μετ’ επιστροφής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χένρι που δηλώνει στο βιβλίο του ότι η Κούβα - και όχι ένα πλούσιο Κράτος του αποκαλούμενου Πρώτου Κόσμου - είναι η χώρα που πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή βοήθεια σε όλο τον κόσμο, έχει κοστολογήσει την κουβανική βοήθεια σε περισσότερες από 180 χώρες, από το 1999 έως το 2015, σε 71 δισεκατομμύρια δολάρια. Και διαβεβαιώνει ότι, σε σύγκριση με το 0,39% της Ευρώπης και το απειροελάχιστο 0,17 των ΗΠΑ, μακράν από το περίφημο 0,7% που συνιστά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Κούβα διαθέτει 6,6% του ΑΕΠ της για συνεργασία με άλλους λαούς.

10 Ιουλίου 2018
Κούβα: 6% του ΑΕΠ της για βοήθεια σε άλλους λαούς και το 32% της παγκόσμιας ιατρικής συνεργασίας

Η Κούβα είναι το νούμερο 1 δωρητής στον τομέα της υγείας, συνεισφέροντας το 31,2% του παγκόσμιου συνόλου.
Έχει διασώσει μέσα σε 15 χρόνια, με άμεσο και επαληθεύσιμο τρόπο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές.
Είναι επικεφαλής της αναπτυξιακής βοήθειας στην Αμερικανική ήπειρο, καλύπτοντας το 28,8% του συνόλου.
Στη χώρα του, τη Γουατεμάλα, υπάρχει μια μόνιμη κουβανική ιατρική μπριγάδα, αποτελούμενη από 600-700 επαγγελματίες υγείας.
“Ayuda oficial al desarrollo de Cuba en el mundo” (H επίσημη υποστήριξη της Κούβας στην ανάπτυξη στον κόσμο), είναι ο τίτλος του βιβλίου, που θα αλλάξει την αντίληψη πολλών ανθρώπων για το νησί, ειδικότερα όσο αφορά τον ρόλο της Κούβας παγκοσμίως.
Ο συγγραφέας του Henry Morales, διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών από τη Γουατεμάλα, Συντονιστής του κινήματος Tzuk Kim Pop, διατέλεσε πρόεδρος του Λατινοαμερικανικού Δικτύου για το Χρέος, την Ανάπτυξη και τα Δικαιώματα (Latindadd) και σήμερα είναι μέλος του αριστερού κόμματος Convergencia, συζητά με τον ιστότοπο Cuba Informacion .
Ο Μοράλες διευκρινίζει ότι χρησιμοποιεί τον όρο "επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια" για να συγκρίνει την συνεργασία της Κούβας με αυτή άλλων χωρών. Κατανοεί ότι οι κουβανικές αρχές δεν κοστολογούν χρηματικά τον διεθνισμό τους και ότι οι στατιστικές τους περιλαμβάνουν μόνο δεδομένα όπως τον αριθμό των υπηρεσιών υγείας, τις γεννήσεις ή τις ζωές που σώζονται.
Ο δικός του ρόλος του ήταν να κάνει έναν χρηματικό υπολογισμό αυτής της βοήθειας που χρησιμεύει για να αποδείξει την εξαιρετική διάσταση της κουβανικής συνεργασίας με άλλους λαούς σε σύγκριση με την "αναπτυξιακή βοήθεια" των πλούσιων χωρών, η οποία “δεν είναι ποτέ δωρεάν”, καθώς πίσω της κρύβονται πάντα τα γεωπολιτικά συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις, οι εκβιασμοί και οι διπλωματικές πιέσεις.
Ο Χένρι που δηλώνει στο βιβλίο του ότι η Κούβα - και όχι ένα πλούσιο Κράτος του αποκαλούμενου Πρώτου Κόσμου - είναι η χώρα που πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή βοήθεια σε όλο τον κόσμο, έχει κοστολογήσει την κουβανική βοήθεια σε περισσότερες από 180 χώρες, από το 1999 έως το 2015, σε 71 δισεκατομμύρια δολάρια.
Και διαβεβαιώνει ότι, σε σύγκριση με το 0,39% της Ευρώπης και το απειροελάχιστο 0,17 των ΗΠΑ, μακράν από το περίφημο 0,7% που συνιστά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Κούβα διαθέτει 6,6% του ΑΕΠ της για συνεργασία με άλλους λαούς.
Άλλα εντυπωσιακά στοιχεία: Η Κούβα είναι το νούμερο 1 δωρητής στον τομέα της υγείας, συνεισφέροντας το 31,2% του παγκόσμιου συνόλου. Έχει διασώσει μέσα σε 15 χρόνια, με άμεσο και επαληθεύσιμο τρόπο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια ζωές. Είναι επικεφαλής της αναπτυξιακής βοήθειας στην Αμερικανική ήπειρο, καλύπτοντας το 28,8% του συνόλου. Στη χώρα του, τη Γουατεμάλα, υπάρχει μια μόνιμη κουβανική ιατρική μπριγάδα, αποτελούμενη από 600-700 επαγγελματίες υγείας.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2018/07/6-32.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΑΛ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ 2010,ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ???


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Περιφέρεια τά"κανε όλα καλά...απλά η πλημμύραααα.....δεν τήρησε την συμφωνία..να μην έρθει!!!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με όγκο και παλμό το συλλαλητήριο στην Βεργίνα για την Μακεδονία
Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 - 22:02
Την αντίθεσή τους στην σύμβαση που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων για ονομασία των γειτόνων μας ως "Βόρεια Μακεδονία" εξέφρασαν οι Ημαθιώτες με συλλαλητήριο στην Βεργίνα. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και η συγκέντρωση είχε όγκο (με αριθμούς ας μιλήσουν οι ειδικότεροι) αλλά και παλμό ενώ κεντρικό αίτημα ήταν η μη κύρωση της συμφωνίας αλλά και η διενέργεια δημοψηφίσματος.
Τα συνθήματα ήταν και πάλι "Διπλή ονομασία σημαίνει προδοσία", "Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία" "Όπου το ράσο γίνεται σημαία, η νίκη είναι βεβαία" ενώ όλα κύλησαν ομαλά.
Στην συγκέντρωση, το καλωσόρισμα έγινε από τον Αντώνη Καγκελίδη, εκ μέρους των διοργανωτών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φάνης Μαλκίδης ο οποίος μίλησε με πολύ πάθος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις εθνικές μάχες του Ελληνισμού.
Την "παράσταση" έκλεψε και πάλι ο Μητροπολίτης ο οποίος μίλησε τελευταίος και χρησιμοποίησε διπλάσιο χρόνο από αυτόν του κ. Μαλκίδη.
Αναφορικά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους ομιλητές, ήταν πάνω κάτω τα γνωστά, ότι οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ότι η παραχώρηση του ονόματος είναι προδοσία, ότι θα εξαληφθεί από τα Ελληνικά σχολικά βιβλία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, ότι θα απαγορευτούν οι χρήσεις Μακεδόνας, Μακεδονικός, Μακεδονία να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα κ.α.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κ.α.
Επίσης έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια Ημαθιας, στις 30 Ιουλίου.

Σχολιο.- ειχα μπλοκαρει στην κινηση για οχι παραπανω απο 200 ατομα που ειχαν κλεισει την αγιου δημητριου.. και το ακομα χειροτερο ηταν οτι αντι να φωναζουν για την μακεδονια που υποτιθεται οτι βγηκαν στο δρομο φωναζαν αναρχικοι και μπολσεβικοι αυτη η γη δε σας ανηκει... οιμε συγχρονοι ελληναραδες...

Σχολιο.- Δεν νομίζω ότι έχουν αίτημα να μπουκάρουν ή ότι οι γείτονες πρόκειται να μπουκάρουν. ...
( το μικρό κοσσοβο μια χαρά έβαλε αλλους ν μπουκάρουν πάντως...μελλοντικά ίσως το ΝΑΤΟ μας εκβιάσει να κάνουμε το τάδε υπο την απειλή πράξεων που θα μεθοδεύουν εδαφική ακεραιότητα κλπ...δεν συνεχίζω γιατί βλέπω το χιούμορ )
Απλά θέλουν να μην γίνει η συμφωνία Τσιπρα-Κοτζια στο όνομα του λαού...κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Οποια διαφωνία/συμφωνία και αν έχει κάποιος με τη συμφωνία. ...
η μη εφαρμογή της είναι θέμα δημοκρατίας.
Όλοι οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία δεν είναι ίδιοι...υπάρχουν σημαντικές διάφορες.
Το σύνθημα αναρχικοι κ μπολσεβίκοι ειναι ακροδεξιό.
Ο λαός όμως...
θέλει να κατεβεί στο δρόμο για ν διαδηλώσει ενάντια στο Τσιπρα που πάει κόντρα στην πλειοψηφία...κατά ένα τρόπο βάζει τη δημοκρατία στον γύψο και αυτό είναι πολύ σοβαρό.
Δεν είναι εύκολο για τον καθένα να κρίνει τον καθε διοργανωτή και πολλές φορές κάνει λάθος κρίση....αλλά και πάλι. ...το πρωτεύων για τον λαό ειναι να φωνάξει ενάντια σε αυτό που θεωρεί ξεπούλημα.
Φοβάμαι ότι ενώ όλοι ξέρουμε την άποψη του λαού σε αυτό το θέμα...
Κάποιοι που διαφωνούν με το λαό...
θελλημενα ή όχι, του φορτώνουν πολιτικά χαρακτηριστικά που δεν έχει.
Κάποιοι δήθεν ή όχι πατριώτες είναι και ενάντια στο ΝΑΤΟ...
Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι θα πάνε που και άρα και στη διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ...
Πιστεύω ότι κάποιοι θα είναι και εκεί.
Θα ναι λίγοι οκ...
Αλλά είναι λογικό αφού η πλειοψηφία του λαού είναι κατά της συμφωνιας των Πρεσπων ενώ κατά του ΝΑΤΟ μια μειοψηφία.
Ξαναλέω...
Πέρα από το χιούμορ για την ακροδεξιά που προσπαθει να καπελώσει το αίσθημα του λαού.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και αυτο νευριαζει τον κόσμο....όπως και η προσπάθεια να ταυτιστεί αυτός που φωνάζει κατά της συμφωνίας με την ΧΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεμαχίζουν-διαλύουν την Ελλάδα, όπως την Γιουγκοσλαβία.
Η ύπαρξή μας άμεσα απειλείται : Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Αιγαίου, Κύπρος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεθοδεύουν την (προδοτική) αποστρατιωτικοποίηση της Θράκης.
Γι' αυτό κάνουν τα τερτίπια με τους 2 στρατιωτικούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΛΑΝΣΟΝ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»
09/07/2018
«Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν απάντησε σε σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού που προσπαθούσε να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε δηλώσει ο Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».
Γελώντας για το σχόλιο του Τσίπρα ο Μελανσόν σημείωσε ότι ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του ελληνικού λαού. «Πρόδωσε το λόγο του», σημείωσε ο Μελανσόν
«Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του», αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός σημειώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει ότι αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη Τσίπρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωή για Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ στον Guardian: Αν αγαπάτε την Ελλάδα, βοηθήστε μας να απαλλαγούμε από αυτόν και το ζόμπι κόμμα του!
09/07/2018, - 13:18
Διαβάστε το πύρινο άρθρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Guardian- «Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσαν τους πολίτες και τις αρχές τους. Πρέπει να φύγουν» γράφει η πρώην πρόεδρος της Βουλής
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προδώσει τον λαό και τις αρχές τους. Πρέπει να φύγουν», γράφει σε άρθρο της στην εφημερίδα « The Guardian» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της ελληνικής Βουλής.

Διαβάστε το άρθρο της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον Guardian:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η τρίτη επέτειος από το δημοψήφισμα του 2015, όταν ο ελληνικός λαός ψήφισε «όχι» σε περισσότερη λιτότητα και «όχι» στην παραβίαση της δημοκρατίας από τους πιστωτές.
Μία εβδομάδα νωρίτερα,ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόδωσε το γενναίο «όχι» του ελληνικού λαού, επισκέφθηκε το Λονδίνο για να παρουσιάσει ως επίτευγμα την συνθηκολόγησή του με την τρόικα της Ε.Ε, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Φανταστείτε πώς ο βρετανικός λαός θεωρεί έναν πρωθυπουργό που εκλέγεται για να βάλει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και ο οποίος θα ιδιωτικοποιήσει σχεδόν όλα σχεδόν τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία.Ο Τσίπρας εξελέγη για να υπηρετήσει την ειρήνη και ο οποίος, αντιθέτως,διευκόλυνε τη στρατιωτική δράση κατά των στόχων στη Συρία και συμφώνησε να πουλήσει όπλα σε χώρες που κατηγορούνται για διεθνή εγκλήματα. Ο Τσίπρας εξελέγη για να προστατεύσει τα σπίτια των ανθρώπων με τις τράπεζες να τους τα κατάσχουν αφήνοντάς τους άστεγους. Ο Τσίπραςς εξελέγη για να υπηρετήσει τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας του και που αντιδρούσε στην Ε.Ε, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Αυτό έκανε ο Τσίπρας στον ελληνικό λαό.
Ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των επτά μηνών της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Τσίπρας υπέγραψε το τοξικό τρίτο μνημόνιο το 2015, αγωνίστηκα σκληρά για να προστατεύσω τις κοινοβουλευτικές μας διαδικασίες που παραβίασαν αυτός και η τρόικα.Παρά τη συνεχή πίεση, αρνήθηκα να λυγίσω τους δημοκρατικούς κανόνες μας και να αποδεχθώ περισσότερο το παράνομο χρέος για τον λαό μας. Μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα κατά της τερατώδους συμφωνίας.
Ο Τσίπρας διέλυσε πρόωρα το κοινοβούλιο για να απαλλαγεί από εμένα και τους διαφωνούντες βουλευτές.
Τρία χρόνια μετά, η συνθηκολόγησή του με την τρόικα απέδειξε την καταστροφή που πολλοί από εμάς είχαν προβλέψει . Η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει αφόρητη. Η ανεργία των νέων έχει γίνει ο κανόνας και εκτιμάται ότι το 8% του πληθυσμού δεν ψάχνει να βρει δουλειά. Ο ελάχιστος μισθός δεν φθάνει για τους λογαριασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες τα βγάζουν πέρα χωρίς ηλεκτρικό για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
Αυτή η τραγωδία ξεκίνησε το 2010, αλλά η αποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει περισσότερη λιτότητα από τους προκατόχους της.
Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2015, ο Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο επειδή η τρόικα του υποσχέθηκε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε στις 21 Ιουνίου μόνο για μια δεκαετή παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας.Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα παιδιά και νέοι θα είναι χρεωμένοι ενάντια στη θέλησή τους. Κάθε νεογέννητο παιδί στην Ελλάδα ξεκινά να ζει με χρέος ύψους 40.000 ευρώ και όλο και λιγότερα βρέφη γεννιούνται μετά την επιβολή μέτρων λιτότητας.
Ο Τσίπρας γιόρτασε την επέκταση της αποπληρωμής του χρέους με μια ομιλία του στις 21 Ιουνίου κάνοντας λόγο για μία «ιστορική μέρα». Αμφιβάλλω αν κάποιος θα το θυμάται το επόμενο έτος. Το χρέος της Ελλάδας, η πηγή των προβλημάτων μας, διαπιστώθηκε ότι ήταν «παράνομο και μη βιώσιμο» από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου χρέους που συγκάλεσα ως πρόεδρος του κοινοβουλίου το 2015. Ο Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε ποτέ τις επίσημες εκθέσεις της επιτροπής. υπό την ηγεσία του, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε και προβλέπεται να φτάσει σε εκρηκτικά επίπεδα.
Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα θα έχει "καθαρή έξοδο" από το Μνημόνιο τον Αύγουστο: έχει ήδη νομοθετήσει για τη νέα λιτότητα που επιβλήθηκε με την τρόικα μέχρι το 2022, αποδέχθηκε την εποπτεία της οικονομίας μέχρι το 2060 και απέδωσε τον έλεγχο της δημόσιας ιδιοκτησίας μέχρι το 2114.
Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να καταστρέψει τους ολιγάρχες των μέσων ενημέρωσης. Σήμερα, οι παλιοί ολιγάρχες εξακολουθούν να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας, ενώ μια νέα γενιά, οι "ολιγάρχες της εποχής του Τσίπρα", καθιερώθηκαν.
Η εξωτερική του πολιτική είχε την ίδια τύχη. Τον περασμένο Οκτώβριο, εκπροσωπώντας ένας χρεοκοπημένο κράτος, δαπάνησε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ. Eξήρε τότε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη συνέχιση της «παράδοσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας» που γεννήθηκε στην Ελλάδα...Ο Τσίπρας ανέπτυξε στενές σχέσεις με το Ισραήλ του Νετανιάχου, συμφώνησε να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία - ένα καθεστώς που κατηγορήθηκε ότι βομβάρδισε παιδιά στην Υεμένη - και ήρε το ελληνικό βέτο για την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Επίσης, υπέγραψε συμφωνίες για τους πρόσφυγες, παραβιάζοντας αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Από το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖα έχει εφαρμόσει ένα απογοητευτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με την πώληση λιμανιών,αεροδρομίων,σιδηροδρόμων, εταιρειών ύδρευσης και φυσικού αερίου, τους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, τα θέατρα, τα δικαστήρια,και άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Κανείς από τους νεοφιλελεύθερους προκάτοχους του Τσίπρα δεν τολμούσε να πάει τόσο μακριά.
Το 2017 η κυβέρνησή του ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, χρησιμοποιώντας αντισυνταγματικές μεθόδους και αστυνομική βία. Ως δικηγόρος, είδα την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα μέσα σε ένα δικαστήριο. Για να ευχαριστήσει την τρόικα, ποινικοποίησε ακόμη και τις διαμαρτυρίες κατά του πλειστηριασμού των σπιτιών.
Ως επικεφαλής του κόμματος "Πορεία προς Ελευθερία", έκανα έκκληση στον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην τρόικα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε την υποστήριξη όλων των προοδευτικών, συμπεριλαμβανομένων των φίλων μας στο Εργατικό Κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αριστερό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι. Έχει γίνει ένα πολιτικό ζόμπι, συντρίβοντας κάθε προοδευτική αξία. Η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μπακογιάννη χαρούλες δίπλα δίπλα με τον δικτάτορα Ερντογάν.
Οι μπίζνες είναι μπίζνες. Όλο και κάποιο κίνδυνο από την Τουρκία θα επικαλεστούν από τη ΝΔ για να αγοράσουν νέα οπλικά συστήματα, όταν έρθει η σειρά τους μετά τον Τσίπρα .
Σχολιο.-  Δεν μου κάνει εντύπωση,για καμιά ενέργεια αυτής της οικογένειας...Όταν ισοπεδωνοταν το Ιράκ,εκείνοι φιλοξενούσαν τους Μπους και τους έστελναν λαδακι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάργηση 8ωρου στην Αυστρία, ασφυκτικός περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία στην Σουηδία, θεσμοθέτηση των γκέτο στην Δανία.
Και όλα αυτά εν έτη 2018.
Αντιλαμβάνεστε πιστεύω πλέον, ότι τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Είναι πλέον και στον πιο άσχετο αντιληπτό, ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να πάει την ανθρωπότητα παρακάτω.
Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να γεννά, και να ξανά γεννά φτώχεια,εξαθλίωση, πολέμους,προσφυγιά, φασισμό.
Να μετατρέπει τους εργάτες σε σκλάβους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ Αντιϊμπεριαλιστικό Κάλεσμα
Τεταρτη 11 Ιουλίου διαδηλώνουμε σε όλη τη
χώρα, ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα σχέδια του.
Προσυγκέντρωση 6.30μμ στά προπυλαια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με υπεύθυνες δηλώσεις και συνοδεία ΜΑΤ οι Λευκιμμιώτες στα κτήματά τους
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι Λευκιμμιώτες που διαθέτουν χτήματα κοντά στον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης και πρέπει καθημερνώς να πηγαίνουν για να τα περιποιηθούν, υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τους λόγους που πρέπει να οδηγηθούν σε αυτά από το δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. (Φωτο ντοκουμέντο).
Επιπλέον, σύμφωνα με τους Λευκιμμιώτες, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που φτάνουν στα χωράφια τους συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, οι οποίοι περιμένουν τους κατοίκους να τελειώσουν το πότισμα και τις εργασίες που έχουν να κάνουν στα κτήματά τους!
Σχολιο.- ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟ 2018 ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ .................... ΟΛΟΤΑΧΩΣ .............ΟΛΟΤΑΧΩΣ Π Ι Σ Ω 2018 ΧΡΟΝΙΑ Ε Λ Ε Ο ΟΟΟΟΟΟΟ Σ ΠΙΑ .........



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση στη δράση της οργάνωσης «Οθωμανοί της Γερμανίας» που συνδέονται με τον Ερντογάν
 Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 13:44
Απαγορεύτηκε η δραστηριότητα της οργάνωσης «Οθωμανοί της Γερμανίας» (Osmanen Germania BC) που είναι γνωστή η σχέση τους με το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα στον σύνδεσμο αυτό ο οποίος έχει 22 παραρτήματα. Κατηγορείται για εγκληματικές δραστηριότητες και διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και ασφάλειας.
Η Huffington Post χαρακτηρίζει τον σύνδεσμο αυτό «το ένοπλο τμήμα του Ερντογάν στην Βρετανία».
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συμμορία είναι ναρκωτικά, εμπορία όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμοί και πλαστογραφίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deutsche Welle για Ερντογάν: «Η Δημοκρατία των απολυμένων»
 Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 10:10
Mε εκτενείς ανταποκρίσεις και σχόλια ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία. Εκτός από τον αυταρχισμό Ερντογάν, ανησυχία προκαλεί η διαφαινόμενη οικονομική κρίση και η πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ.
Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) εντοπίζει την αντίφαση να ανακαλείται μεν τυπικώς η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Τουρκία, αλλά επί της ουσίας να διατηρείται με τις νέες υπερεξουσίες που αποκτά ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανάλυση με τίτλο «Η Δημοκρατία των απολυμένων» η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει: «Οι μαζικές απολύσεις αφορούσαν κατά κύριο λόγο τον στρατό, στον οποίο οι πραξικοπηματίες διέθεταν αρκετή επιρροή, ώστε, το βράδυ του πραξικοπήματος, στις 16 Ιουλίου 2016, να κρατούν τη χώρα με κομμένη την ανάσα επί ώρες. Σύμφωνα με τον αξιωματικό ε.α. και επιφανή αναλυτή για στρατιωτικά θέματα Μετίν Γκιουρτσάν, έκτοτε έχουν απολυθεί τόσοι πολλοί αξιωματικοί, ώστε πλέον επηρεάζεται το αξιόμαχο του στρατεύματος που απέμεινε. Ήδη μέχρι τις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με τον Γκιουρτσάν, είχε απομακρυνθεί το 40% των στρατηγών και το 20% των υπαξιωματικών».
Φαίνεται, όμως, ότι ακόμη και οι υπερεξουσίες Ερντογάν δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση που απειλεί την Τουρκία. Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, «αν οι περικοπές υλοποιηθούν και γίνουν ορατές τους επόμενους μήνες, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το αργότερο τον Μάρτιο του 2019. Είναι αμφίβολο αν ο Ερντογάν θα καταφέρει να συνεχίσει μέχρι τότε την πολιτική των κρατικά επιδοτούμενων φτηνών δανείων και των ακριβών εκλογικών παροχών. Γιατί η διολίσθηση της λίρας και ο πληθωρισμός δεν ανακαλούνται με προεδρικά διατάγματα».
«Αντισυμβατικές» υποσχέσεις Ερντογάν
Στην οικονομία εστιάζει και η οικονομική επιθεώρηση «Handelsblatt». Όπως επισημαίνει, ο πρόεδρος της Τουρκίας «ήδη πριν από τις εκλογές δεν απέκρυψε την πρόθεσή του να εξαντλήσει τις αρμοδιότητές του και στον τομέα της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο Ερντογάν, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του έχει σπουδάσει Οικονομικά, υποσχέθηκε στους οπαδούς του να τιθασεύσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό ανεβάζοντας τα επιτόκια. Πρόκειται για μία αντισυμβατική προσέγγιση- για να το διατυπώσουμε προσεκτικά. Ο ισλαμιστής Ερντογάν ισχυρίζεται ότι ο τόκος είναι ''μήτηρ κακών''. Μετά την επανεκλογή του ίσως επιχειρήσει να αποκτήσει και την αρμοδιότητα της νομισματικής πολιτικής, καθυποτάσσοντας την κεντρική τράπεζα. Οι συνέπειες θα ήταν δραματικές για την ήδη κλονισμένη τουρκική οικονομία και την καταρρέουσα λίρα».
Η «Die Welt» διατυπώνει αμφιβολίες για το αν το νέο κύμα διώξεων και απολύσεων στον δημόσιο τομέα θα είναι και το τελευταίο. Και υπενθυμίζει ότι ήδη από το 2008 είχαν αρχίσει οι δίκες στην υπόθεση Εργκενεκόν που αφορούσε σε ένα σκιώδες δίκτυο στρατιωτικών στο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας. Εκείνη την εποχή, επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «στόχος ήταν να κατασταλεί η ισχύς των κοσμικών, κεμαλιστών στρατιωτικών, η ηγεσία των οποίων θεωρούσε αποστολή της να διατηρεί μακριά από την εξουσία τις ισλαμιστικές δυνάμεις και να εδραιώσει στρατηγικά την Τουρκία στον δυτικό κόσμο. Αλλά εν τω μεταξύ ο στρατός έχει μετασχηματιστεί, τα δίκτυα των κεμαλιστών δεν είναι παρά ανίσχυρα απομεινάρια του παρελθόντος».
Ζητούμενο η επιστροφή στην «κανονικότητα»
Συνοψίζοντας, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) υπενθυμίζει ότι μετά τις τελευταίες απολύσεις ο συνολικός αριθμός των δημοσίων λειτουργών που έχει απομακρύνει ο Ερντογάν ανέρχεται σε περισσότερους από 130.000. Και διερωτάται: «Είναι δυνατόν να απειλούσαν την ασφάλεια του κράτους τόσοι πολλοί από εκείνους που το υπηρέτησαν; Το άνευ προηγουμένου κύμα διώξεων έχει εξασθενήσει τον γραφειοκρατικό μηχανισμό και θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα του κράτους να παρέχει υπηρεσίες. Ευχής έργον θα ήταν να επιστρέψει η Τουρκία στην κανονικότητα. Γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Προκειμένου να αποφευχθεί, αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζονται φόβοι ότι το φθινόπωρο η Άγκυρα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Αργεντινοί κατά της λιτότητας του ΔΝΤ
 Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 07:21
Αρκετές δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι.
«Είμαστε εδώ (...) για να πούμε "όχι" στο ΔΝΤ, για να μην εκχωρηθούν οι πόροι μας» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην πορεία αυτή --που οργανώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας-- για να απαιτήσουν «αλλαγή πορείας» της νεοφιλελευθερης ακροδεξιάς κυβέρνησης, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας και τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.
«Σπάμε τις αλυσίδες που μας επιβάλλει η συμφωνία του Μαουρίσιο Μάκρι με το ΔΝΤ, που το μόνο που μας εγγυάται είναι σχεδιασμένη ανέχεια» ανέφερε κείμενο που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
Το ΔΝΤ συμφώνησε με την νεοφιλελευθερη ακροδεξια κυβερνηση του Μπουένος Άιρες τον Ιούνιο να χορηγήσει στην Αργεντινή δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα αντιλαικων νεοφιλελευθερων μεταρρυθμίσεων.
«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, προκειμένου το 2019 ο Μάκρι να ταπεινωθεί στις κάλπες» δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο, επικεφαλής του συνδικάτου των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Ο ίδιος επεσήμανε την «αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».
Ο ακροδεξιος νεοφιλελευθερος Μαουρίσιο Μάκρι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποκλίνει από την πορεία που χάραξε. «Διερχόμαστε μια καταιγίδα» που είναι συνέπεια «πολλών παραγόντων», δήλωσε ο ακροδεξιος νεοφιλελευθερος πρόεδρος της Αργεντινής τη Δευτέρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η επόμενη μεξικανική κυβέρνηση δεν θα επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας ή της Νικαράγουας»
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 04:00
Η επόμενη μεξικανική κυβέρνηση, υπό τον εκλεγμένο πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δεν θα επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, όπως είναι η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα, δύο χώρες αντιμέτωπες με πολιτικές κρίσεις, διαβεβαίωσε ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ.
Η σημερινή κυβέρνηση διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις συλλογικές προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που κατηγορείται για αντιδημοκρατική παρέκκλιση, ενώ έχει συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές από την κεντρική Αμερική προς Βορρά.
Ο προαλειφόμενος Μεξικανός ΥΠΕΞ Εμπράρδ ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε τη Δευτέρα ότι το Μεξικό θα εφαρμόσει πολιτική μη-επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των άλλων χωρών. Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος κατήγαγε ευρεία νίκη στις εκλογές της 1ης Ιουλίου, αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει την εξουσία την 1η Δεκεμβρίου.
«Το Μεξικό θα ασκήσει εξωτερική πολιτική με σεβασμό (και τηρώντας το πάγιο δόγμα) της μη-επέμβασης (...) Δεν προβλέπουμε ότι θα εγκαταλείψουμε αυτήν την πολιτική» ανέφερε ο Εμπράρδ.
«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ανησυχούμε για την κατάσταση στη μία ή στην άλλη χώρα, σε αυτήν την περίπτωση τη Βενεζουέλα. Θα το εξετάσουμε και θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμούς ή να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συνέχισε.
Ο επόμενος επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας συμπλήρωσε πως η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί και έναντι της Νικαράγουας, όπου σε επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και κυβερνητικές δυνάμεις έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί το Μεξικό την Παρασκευή και θα συναντηθεί με τον Λόπες Ομπραδόρ, είπε ο Εμπράρδ. Ο Πομπέο θα προσπαθήσει να βάλει τα θεμέλια για μια σχέση συνεργασίας. Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε κακή κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της επιμονής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανεγείρει τείχος στα σύνορα των δύο κρατών, το οποίο τόσο προεκλογικά όσο και αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του διεμήνυσε πως θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, λόγω των δηλώσεών του με τις οποίες καταφέρθηκε εναντίον των μεταναστών και ειδικά των Μεξικανών, καθώς και της απειλής του να σκίσει τη συμφωνία για τις ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές στη Βόρεια Αμερική (NAFTA).
«Η μεταχείρισή μας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν φρικτή, αλλά χρειάζεται να βρούμε όποιο πεδίο κατανόησης μπορεί να υπάρχει» σημείωσε ο Μαρσέλο Εμπράρδ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Υπεγράφη εθνικό «σύμφωνο» εναντίον των δολοφονιών ακτιβιστών
 Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 02:27
Ο απερχόμενος δεξιος πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, πολιτικά κόμματα, κορυφαία στελέχη του δικαστικού σώματος της χώρας και άλλοι αξιωματούχοι υπέγραψαν τη Δευτέρα το κείμενο ενός εθνικού «συμφώνου» εναντίον των δολοφονιών ακτιβιστών που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγωνιστών υπέρ τοπικών κοινοτήτων και μειονοτήτων και άλλων.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει τον αριθμό των δολοφονιών αυτού του είδους στις 178 αφότου η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία ειρήνης με την--αφοπλισμένη και μετασχηματισμένη σε πολιτικό κόμμα πλέον--οργάνωση ανταρτών.
Μέχρι στιγμής φέτος έχουν δολοφονηθεί 123 ακτιβιστές, 30 περισσότεροι από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Indepaz, το οποίο εδρεύει στην Μπογοτά.
Το κείμενο υπέγραψε επίσης ο εκλεγμένος ακροδεξιος πρόεδρος Ιβάν Ντούκε, ο οποίος θα ορκιστεί και θα αναλάβει την εξουσία την 7η Αυγούστου.
Με τη διακήρυξη, οι υπογράφοντες «απορρίπτουν και καταδικάζουν τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και τους εκφοβισμούς των ηγετών κοινωνικών κινημάτων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο απερχόμενος δεξιος πρόεδρος Σάντος επισήμανε ότι η κυβέρνησή του έλαβε μέτρα για την προστασία των ακτιβιστών, αλλά αναγνώρισε πως δεν έχουν αποδειχθεί επαρκή.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν πρόσφατα συγκαταλεγόταν η Άνα Μαρία Κορτές, που εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου της αριστεράς, του Γκουστάβο Πέτρο. Έπεσε νεκρή από σφαίρες μέσα σε καφετέρια στη βορειοδυτική επαρχία Αντιόκια.
Οι ακτιβιστές δολοφονούνται με ρυθμό που φθάνει τον έναν ανά τρεις ημέρες. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία σοκάρει τους πολίτες. Από τον Ιανουάριο του 2016 ως τον περασμένο μήνα, οι δολοφονίες έχουν φθάσει τις 311, κατά τον Συνήγορο του Πολίτη, ανεξάρτητη αρχή στην Κολομβία.
Την Παρασκευή, χιλιάδες Κολομβιανοί διαδήλωσαν, έκαναν επιμνημόσυνες δεήσεις και άναψαν κεριά, απαιτώντας να σταματήσουν οι σκοτωμοί.
Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, η βία που αντιμετωπίζουν οι άοπλοι ακτιβιστές, ειδικά σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας, είναι «αδυσώπητη» και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μένει ατιμώρητη.
Οι δολοφονίες των υπερασπιστών θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες ή συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Οι φονιάδες θεωρείται πως εναντιώνονται στις διεκδικήσεις των ακτιβιστών, ειδικά για την ανακατανομή της γης, ή στις προοδευτικές θέσεις που προβάλλουν.
Ο Ντούκε, ο επόμενος πρόεδρος της Κολομβίας, ο οποίος ανήκει στη σκληρή δεξιά, δεσμεύθηκε τον περασμένο μήνα να «προστατεύσει» τους ακτιβιστές.
«Πρέπει όλοι μας να απορρίψουμε και να καταδικάσουμε αυτό το εγκληματικό φαινόμενο και να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας να υπερασπιστούμε αυτούς τους ανθρώπους με αποτελεσματικό τρόπο», επέμεινε ο Χουάν Μανουέλ Σάντος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακος στρατος πηρε εντολη να μετακινηθει προς Λατακια για απελευθερωση του Idlib
Kαθώς η επιχείρηση στο Νότο βαίνει στο τέλος της σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μονάδες του συριακού στρατού πήραν εντολή να μετακινηθούν προς Λατάκια για ν΄αρχίσει κάποια στιγμή μεγάλη επιχείρηση για την απελευθέρωση της κατεχόμενης από του τρομοκράτες γειτονικής επαρχίας του Ιντλίμπ, της βορειας επαρχιας της Συριας που γειτονευει με την Τουρκια. Αυτά τα σχέδια του συριακού στρατού επιχειρούν να παρεμποδίσουν τρομοκρατικές ομάδες στην ορεινή Λατάκια κοντά στα συροτουρκικά σύνορα στο Jabal Turkman,  όπου χθες σε αιφνιδιαστική τους επίθεση σκοτώθηκαν 25 μαχητές συριακού στρατού. Ο στρατός απώθησε την επίθεση κι ανέκτησε όλες τις θέσεις σκοτώνοντας 40 και πλέον τρομοκράτες.
Ο στρατός  πλησιάζει να καθαρίσει όλη τη Daraa, την νοτια επαρχια της Συριας που συνορευει με την Ιορδανια, από τρομοκράτες αφότου ανέκτησε Zayzun και Tal Shihab.Ο SAA έχει περικυκλώσει και παγιδεύσει τον θύλακα τρομοκρατών στην πόλη της Daraa κι ελέγχει τώρα όλο το μήκος συνόρων με Ιορδανία  εκτός τομέα της ISIS και Ruqba-Al Tanf αφού ανέκτησε τον έλεγχο όλων των συνοριακών θέσεων με την Ιορδανία μεταξύ Νasim-Zayzun (~ 50 χιλιόμετρα) μετά την απελευθέρωση των Kharab Al-Shahm, Τal Shihab, Zayzun.
Συνηγορεί στο γεγονός ότι είμαστε κοντά στην εκκίνηση της μάχης του Ιντλίμπ  και η πληροφορία σήμερα ότι σύμφωνα με στρατιωτική έφθασε στο Ιντλίμπ στη Βόρεια Συρία προερχόμενος από το Αφγανιστάν ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης της Al Qaeda του al Zawahiri. H HTS που κυρίως αυτή ελέγχει την κατεχόμενη επαρχία είναι η μετεξέλιξη της al Nusra που αποτελεί την πτέρυγα της Al Qaida στη Συρία.
Παράλληλα ο συριακός στρατός εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές κατά τρομοκρατών στην κατεχόμενη επαρχία του Ιντλίμπ και βομβάρδισε θέσεις τους σε  al-Kéfir, Farika, Al-Bashiriya, Mechmechan, Mahambel, Ouroum al-Jawz, Kenisset Beni Izz, al-Rami, Bestanqoul ,al-Qyassat και σε  Sirmaniyah και στη ζώνη του θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Β Χάμα που συνορεύει με Ιντλίμπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλεγμονή στις αναπνευστικές οδούς προκαλούν τα χάμπουργκερ
Η κατανάλωση χάμπουργκερ και χοτ ντογκ τρεις φορές την εβδομάδα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρου άσθματος, προειδοποιούν ερευνητές από την Κίνα. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σιχουάν επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι οι τροφές αυτές μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στις αναπνευστικές οδούς.
Οπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Respirology», όσοι πάσχουν από άσθμα και καταναλώνουν fast food κινδυνεύουν να πάθουν πάνω από τέσσερις ή πέντε κρίσεις άσθματος τον χρόνο, οι οποίες μπορεί να τους οδηγήσουν στον θάνατο. Αιτία του κακού φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι οι τροφές αυτές δεν είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι συχνά όσοι τρώνε fast food καταναλώνουν λιγότερα φρούτα ή λαχανικά, αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί φλεγμονή στις αναπνευστικές οδούς, η οποία οδηγεί σε κρίση άσθματος.
Οι ερευνητές του Sichuan University κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αναλύοντας τα στοιχεία 16 προηγούμενων ερευνών. Οι συμμετέχοντες σε αυτές είχαν ερωτηθεί για τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και αν λάμβαναν κάποια θεραπεία για το άσθμα. Η ανάλυση των ιατρικών δεδομένων των συμμετεχόντων έδειξε ότι η κατανάλωση fast food συνδέεται με το άσθμα, αλλά και τις αλλεργίες, το έκζεμα, τη ρινική συμφόρηση και την εμφάνιση πυρετού.
Η ανακάλυψη των Κινέζων ερευνητών έρχεται λίγους μήνες μετά την έρευνα του University of Sao Paulo της Βραζιλίας, που έδειξε ότι οι Ελληνες ακολουθούν από τις πιο ανθυγιεινές διατροφές στην Ευρώπη, με υψηλή κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφών, όπως είναι το fast food, τα έτοιμα φαγητά, τα αλλαντικά και τα μπισκότα. Πρώτη στην κατανάλωση είναι η Βρετανία, με δεύτερη την Πορτογαλία, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.
Αμεση συνέπεια είναι στις χώρες αυτές να υπάρχει υψηλός αριθμός παχύσαρκων ατόμων. Ειδικότερα στη Βρετανία παχύσαρκο είναι το 24,5%, στην Πορτογαλία το 15,2%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 13,4%. Ακολουθούν η Ιταλία με 8,2% και η Γαλλία με 7,1%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαρμάκι από Ζωή και Σακοράφα κατά Τσίπρα
Χαρακτηρίζουν «πολιτικό ζόμπι» τον ΣΥΡΙΖΑ και «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα, οι οποίες αποχώρησαν νωρίς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεσπάθωσαν κατά του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του!
Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε άρθρο της στον «Guardian» χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό ζόμπι» και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι πρόδωσε το «γενναίο “όχι” του ελληνικού λαού».
Σε εξίσου υψηλούς τόνους η νυν ανεξάρτητη ευρωβουλευτής (και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) Σοφία Σακοράφα άσκησε δριμύτατη κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, κάνοντας παράλληλα την αυτοκριτική της για το γεγονός ότι δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Σε συνέντευξή της στο ThePressProject, η κυρία Σακοράφα, με αφορμή τη φράση του Αλ. Τσίπρα «δεν ξέραμε, τώρα μάθαμε», τονίζει: «Εάν πραγματικά δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι εμείς», συμπληρώνοντας πως δεν κατάλαβε ποτέ το μήνυμα του δημοψηφίσματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βεργίνα: Βροντοφώναξαν (υπό βροχή) Μακεδονία ξακουστή
Μαζική συμμετοχή του κόσμου στο χθεσινό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας
Κόντρα στον καιρό, οι Μακεδόνες πήγαν χθες στη Βεργίνα και βροντοφώναξαν για τη Μακεδονία! Παρά την έντονη βροχόπτωση, η ορμή του κόσμου, ανθρώπων απ' όλη τη βόρεια Ελλάδα, που δεν τους πτόησαν οι καιρικές συνθήκες και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οδήγησε τους διοργανωτές στην πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, το οποίο λόγω καιρού κινδύνεψε να ακυρωθεί.
Από τη Θεσσαλονίκη και από πολλές περιοχές ξεκίνησαν δεκάδες πούλμαν με κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης.
Χιλιάδες πολίτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, ούτε βέβαια την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος νωρίτερα είχε απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, καλωσόρισε τον κόσμο στην πρωτεύουσα των αρχαίων Μακεδόνων. Μάλιστα, θέλησε να δώσει απάντηση σε όσους διερωτώνται τι δουλειά έχουν οι παπάδες και οι δεσποτάδες με την εξωτερική πολιτική. «Οι δεσποτάδες δεν είναι Ελληνες πολίτες; Δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Ελληνες; Επειδή φορώ το τετιμημένο ράσο δεν επιτρέπεται να έχω άποψη και να την εκφράζω όπως κάθε Ελλην πολίτης; Ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να μου αμφισβητήσουν αυτό το δικαίωμα;» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για «ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας».
«Σ' αυτόν τον ιστορικό τόπο που ακόμα και οι πέτρες μιλούν, δεν μπορούν να σιωπούν οι ζωντανοί για τη Μακεδονία. Ζητούμε την αποκατάσταση της ντροπής που έγινε στις Πρέσπες. Διακηρύσσουμε το αυτονόητο, ότι η πατρίδα μας δεν διαχωρίζεται, δεν διαμελίζεται» τόνισε ο διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών Θεοφάνης Μαλκίδης, κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο. Στο μεταξύ, ένα νέο κίνημα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει κάνει την εμφάνισή του. Πρόκειται για την ομάδα «Το κίνημα της σημαίας», που παρακινεί τους πολίτες να βάλουν μία σημαία στο σπίτι τους, στις 11 Ιουλίου, και να την αφήσουν εκεί έως ότου ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η... φιέστα του σουλτάνου
Εγένετο... σουλτάνος σε μια τε λετή-υπερπαραγωγή • Ο Ταγίπ Ερντογάν από χθες στον προεδρικό θώκο της Τουρκίας για μια νέα θητεία ενισχυμένων εξουσιών
Με τελετή που θύμιζε περισσότερο... ενθρόνιση σουλτάνου παρά με τελετή ορκωμοσίας προέδρου κράτους έμοιαζε η χθεσινή που έλαβε χώρα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και παρουσία χιλιάδων υψηλών προσκεκλημένων τόσο από την Τουρκία όσο και από το εξωτερικό.
Η ορκωμοσία αυτή, από τη μια, σηματοδότησε την «αλλαγή σελίδας» στη σύγχρονη Ιστορία της γείτονος, καθώς η Τουρκική Δημοκρατία πέρασε -όπως σημείωνε ο αρθρογράφος της «Hurriyet» Μουράτ Γετκίν- στη «δεύτερη φάση της» και, από την άλλη, μετέτρεψε τον Ερντογάν (και με τη βούλα πια) σε απόλυτο κυρίαρχο, μια και στα χέρια του συγκεντρώνονται όλες οι εκτελεστικές εξουσίες. Τον έκανε «σουλτάνο» μιας κυβέρνησης χωρίς πρωθυπουργό, αποτελούμενης από 16 υπουργούς. Νέος υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο... παλιός Μεβλούτ Τσαβούσογλου και υπουργός Αμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ. Στο τιμόνι της Οικονομίας θα «κάθεται» ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ενώ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διορίστηκε ο Φουάτ Οκτάι.
Ολα άρχισαν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, όταν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή, συνοδεύοντας την προεδρική λιμουζίνα στην οποία επέβαιναν ο Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ, σταματούσε έξω από το τουρκικό Κοινοβούλιο. Αφού νωρίτερα είχαν ράνει με λουλούδια το πολυτελές αυτοκίνητο του «σουλτάνου» οι φανατικοί οπαδοί του, έξω από τη Βουλή ο Ερντογάν βίωνε δεύτερη αποθέωση υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και των συναδέλφων τους από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), του Γκρίζου Λύκου Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
«Ως πρόεδρος της χώρας, ορκίζομαι στην τιμή και την ακεραιότητά μου, ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της Ιστορίας, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατεύσω και να εξυμνήσω τη δόξα και την τιμή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να εκπληρώσω τα καθήκοντα που αναλαμβάνω με αμεροληψία» είπε ο «σουλτάνος», δίνοντας τον όρκο ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, έχοντας όμως απέναντί του τους βουλευτές της αντιπολίτευσης -σε ένδειξη διαμαρτυρίας- καθισμένους στα έδρανά τους.
Απών από τη διαδικασία ήταν ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που και αυτός ήθελε με τον τρόπο αυτόν να στείλει το δικό του πολιτικό μήνυμα.
Επίσημοι καλεσμένοι
Αμέσως μετά ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Ανίτκαμπιρ, το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όπου απόθεσε στεφάνι στα χρώματα της τουρκικής σημαίας, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το «Λευκό Παλάτι» του, το προεδρικό μέγαρο, όπου τον περίμεναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι του, οι 28 ξένοι επίσημοι -πρόεδροι και αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, πρωθυπουργοί, υπουργοί κ.λπ.-, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της ΠΓΔΜ, της Μολδαβίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Κοσόβου, όπως επίσης ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν και ο εμίρης του Κατάρ.
Το «παρών» έδωσαν επίσης στο προεδρικό μέγαρο οι γ.γ. του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας 8 Αναπτυσσόμενων Χωρών, όπως και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Στην πρώτη του ομιλία έξω από το προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας (κι ενώ ακυρώθηκε σόου με λέιζερ και χορευτικά λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος την Κυριακή) ο «σουλτάνος» τόνιζε χθες πως «η Τουρκία ξεκίνησε την πορεία της προς μια ισχυρότερη κυβέρνηση και χώρα» και υπογράμμιζε πως στόχος είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, η ασφάλεια των συνόρων και η επίτευξη προόδου σε κάθε τομέα, από τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τις επενδύσεις.
«Ξέχασε» βέβαια τις απηνείς διώξεις σε βάρος χιλιάδων αντιφρονούντων τα τελευταία δύο χρόνια.
ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρά πυρά σε Ντόρα για την παρουσία της
Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, εναντίον της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για την παρουσία της στη χθεσινή ανατολίτικη φιέστα που οργάνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την ορκωμοσία του για τη νέα προεδρική θητεία του. Το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου την κατηγορούν για «υποκρισία» και «προσωπική στάση», την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να μη στείλει εκπρόσωπό της, αντιδρώντας έτσι στη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι παραμένουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς να τους έχει αποδοθεί καμία κατηγορία επισήμως.
Ο Φώτης Κουβέλης, δικαιολογώντας την απουσία Ελληνα κυβερνητικού στα επινίκια του Τούρκου προέδρου, επισήμανε: «Δεν είναι δυνατόν, όταν καταγράφεται αυτή η απαράδεκτη ενέργεια που έχει σχέση με την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας, να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή οποιοσδήποτε άλλος». «Εκτός γραμμής» χαρακτήρισε την κυρία Μπακογιάννη και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος. «Οταν εμείς μιλούσαμε για ανοιχτούς διαύλους με την Αγκυρα, δεχθήκαμε κριτική από τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα η κυρία Μπακογιάννη επικαλείται την ανάγκη να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Αγκυρα. Δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος. Σε αυτό το ύφος κινείται και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημειώνεται ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες.
Από τη μεριά της, η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τον κύριο Τσίπρα για τη σημερινή αναφορά στο όνομά μου. Ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που δεν είναι άλλη από τη βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα... Οταν δύο Ελληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια, και δη από Ελληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Ελληνες». Και η κυρία Μπακογιάννη κατέληξε λέγοντας:
«Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Ολες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντορα – Αβραμοπουλος. Πηγαν τρεχοντας στη χολλυγουντιανη ορκωμοσια του σουλτανου Ερντογαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε σεις; Όντως καλεί αύριο το ΚΕΕΡΦΑ; Αλήθεια τώρα;
Δηλαδή μετά από τους πόσους νεκρούς πρόσφυγες στον πάτο του Αιγαίου, θεωρείται "Αντινατοική" δύναμη;

Για κάποια σκουπίδια της ΝΑΤΟικής "αριστεράς" που θα "διαμαρτυρηθούν" αύριο έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, οι Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, Καντάφι και Άσαντ ήταν "φασίστες" γιατί υπερασπίζονταν την χώρα τους! Ενώ ο Τσίπρας, που διαλύει τη χώρα μας μαζί με την δεξιά και ανύπαρκτη αντιπολίτευση, είναι "δημοκράτης"! Ένα από τα σκουπίδια είναι και o Πετρος Κωνσταντινου που μιλάει το 2012 σε συγκεντρωμένους αντι-Σύριους πράκτορες στην Αθηνα!
https://www.youtube.com/watch?v=2PcFbRAf748&feature=share
Αυτοί οι "αλληλέγγυοι" των προσφύγων που τρέξανε από την πρώτη στιγμή να προσφέρουν βοήθεια, να σκεφτεί κάποιος πως ήταν και με τον FSA και όχι της δικής μας μεριάς.
Τόσο αλληλέγγυοι που αφού τους βάζανε πρώτα να κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο, τους χρησιμοποίησαν για πολιτικούς σκοπούς και στο τέλος και στο τέλος τους άλλαξαν τον χαρακτήρα και από πρόσφυγες τους έκαναν υποστηρικτές της Συριακής αντιπολίτευσης.
Η αλληλεγγύη τους βρωμάει φασισμό και ηλιθιότητα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα...
Ηλίας Ανδριόπουλος / Elias Andriopoulos Official
https://www.facebook.com/e.andriopoulos/
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Φίλες και φίλοι, μας γέλασαν…
Με το καντάρι ζυγίζουν και ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα. Ό,τι τους ζητήσουν οι ξένοι, το υπογράφουν με ευχαρίστηση και το δίνουν, για λίγα γραμμάρια εξουσίας. Τέτοια κατάντια. Κι αυτό τον βρώμικο ρόλο τον έχουν αναλάβει «αριστεροί» Έλληνες. Αν μπορεί κανείς να θεωρήσει Έλληνες τέτοιους ανθρώπους. Ο κόσμος τους πήρε για κάποιους άλλους και έτσι τους... ψήφισε. Αφού είχε απελπιστεί και απαυδήσει από όλους τους προηγούμενους.
Ποτέ η δύστυχη πατρίδα, που πορεύεται από το 1828, ας πούμε, ως ελεύθερο κράτος, δεν έχει αντικρύσει μπροστά της τέτοιο συρφετό λωποδυτών.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτή η «ποιότητα» αντιστοιχεί σε ολόκληρο το φάσμα της εγχώριας αριστεράς. Θα ήταν κρίμα, για εκείνους τους ρομαντικούς νέους, που σε άλλους καιρούς θυσιάστηκαν.
Βιώνουμε την πιο ακραία μορφή του ορισμού της υποτέλειας, του ψεύδους, της γελοιότητας και της ντροπής. Δεν είναι η Ελλάδα αυτό το πράγμα, που ανεμίζει σαν κουρέλι στον ορίζοντα. Είναι το είδωλό της ποδοπατημένο. Είναι το σκιάχτρο της. Η Ελλάδα που γνωρίζουμε και αγαπάμε, συμπυκνώνει αρετές, περηφάνια, μεγαλείο συναισθημάτων, αξιοπρέπεια, κλείνει μέσα της μνήμες, λαϊκές παραδόσεις, εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, σύγχρονο πνευματικό πολιτισμό, που όλα μαζί καταλήγουν σε Ήθος. Ελληνικό ήθος και ευγένεια, τα πολυτιμότερα στοιχεία μαζί με τη γλώσσα, που τα δένει διαχρονικά το νήμα της αντοχής και της συνέχειας.
Αναρωτιέμαι, με αυτή την τεράστια ζημιά που γίνεται καθημερινά, αν θα μπορέσει ποτέ να αναστηθεί ο τόπος, ή θα μας συμπαρασύρει στον βυθό, η φρικαλέα κατάσταση που μας έχει επιβληθεί.
Αναρωτιέμαι ακόμα, αν υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν υπάρχουν θεσμοί του πολιτεύματος, αν υπάρχει κάποιος να σηκωθεί επιτέλους όρθιος και να μιλήσει. Δεν το βλέπω. Βλέπω την κατρακύλα προς τον όλεθρο. Χάθηκε η Μακεδονία, χωρίς να υπάρξει σοβαρή αντίσταση και δεν ξέρω, τι άλλο έχει σειρά. Ξεσηκώθηκε βέβαια ο ελληνικός λαός. Αλλά ποιος τον λογαριάζει; Εδώ διατάζουν οι Γερμανοί και το ΝΑΤΟ. Όπως πάμε, σε λίγο οι Γερμανοί θα μας ορίσουν και στρατιωτικό διοικητή, αν και γίνεται η δουλειά τους με τα πολιτικά ανδρείκελα τα δικά μας. Αυτό με κάνει να πιστεύω, ότι ο λαός και το πολιτικό μας σύστημα βρίσκονται απέναντι ο ένας από τον άλλο. Πορεύονται παράλληλα σε δύο διαφορετικές όχθες και τους χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο…
Με τρομάζει το μέλλον, αν δεν σταματήσει το συντομότερο αυτό το κακό. Δεν αντέχεται τέτοια ταπείνωση και τέτοιος εξευτελισμός.
Αχ πατρίδα ακριβή και χαμένη
ταξιδεύεις με μαύρο πανί
CD «Ο Φιλόπατρις»

YΓ. Θέσατε υπό αποκλεισμό την μουσική μου, από τα μέσα που ορίζετε (ΕΡΤ, Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ., κ.λπ.) ΄Έχω υποστεί και στο παρελθόν τα ίδια από Γερουλάνους και λοιπούς… Να ξέρετε, ο χρόνος έχει άλλους κανόνες και είναι απέναντι σε τέτοια κόλπα. Θα δούμε στο τέλος, πού θα βρίσκεστε εσείς και πού η μουσική μου. Υπομονή…