Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Παρασκευη 10 Αυγουστου 2018


Η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωσε με email από τις 14.00 να εκκενώσουν τον Μαραθώνα οι Αμερικανοί πολίτες!!!

“Όσο περνούν οι μέρες τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο των ευθυνών για την εκατόμβη των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Το ερώτημα που συγκλονίζει τους πάντες είναι γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι πολίτες για να απομακρυνθούν από την περιοχή;”, σημειώνει σε άρθρο του ο πρόεδρος της Ε.ΠΑ.Μ., Κώστας Καζάκης.
Στο άρθρο του υποστηρίζει πως “περίπου στις 14:00 η πρεσβεία των ΗΠΑέστειλε μαζικά email σε Αμερικανούς πολίτες, που ήξερε ότι είτε κατοικούσαν, είτε παραθέριζαν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να την εκκενώσουν έγκαιρα. Κάποια απ’ αυτά τα email τα είδα ιδίοις όμμασι”.
Το ίδιο έκαναν κι αρκετές άλλες πρεσβείες, όπως επισημαίνει ο ξένος τύπος. Οι ξένοι επισκέπτες, ή κάτοικοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία άρχισαν να εκκενώνουν την περιοχή από τη Ραφήνα έως τον Μαραθώνα ήδη από τις 14:00 έως τις 15:00. Με προτροπή των δικών τους πρεσβευτικών αρχών. Όσοι επικοινωνούσαν για να ρωτήσουν τι πρέπει να κάνουν ήδη από το πρώτο ξέσπασμα της φωτιάς, οι πρεσβείες τους έλεγαν να εκκενώσουν την περιοχή, αν θέλουν να είναι ασφαλείς.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι “γύρω στις 15:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις και λίγο αργότερα οι εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή. Ωστόσο, τους κατοίκους και τους παραθεριστές δεν θέλησε κανένας να τους ειδοποιήσει το ίδιο έγκαιρα. Αν το είχαν κάνει την ίδια περίπου ώρα που οι ξένες πρεσβείες καλούσαν σε εκκένωση τους δικούς τους πολίτες και επίσης εκκενώνονταν παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά και ένοπλες δυνάμεις, τότε είναι σίγουρο ότι η εκατόμβη των θυμάτων δεν θα είχε συμβεί.
Και μάλιστα, αν είχαν ειδοποιήσει κατοίκους και παραθεριστές έγκαιρα, η εκκένωση θα μπορούσε να γίνει με ίδια μέσα. Υπήρχε αρκετός χρόνος, αρκεί η τροχαία και οι αστυνομικές αρχές να κάνανε τη δουλειά τους για να απομακρυνθεί ο κόσμος από το διάβα της φωτιάς.
Γιατί δεν έγινε; Όπως πληροφορούμαστε από στελέχη της πυροσβεστικής τόσο στο αρχηγείο του Σώματος, όσο και από τη διοίκηση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη και το Νέο Βουτζά, η σύσταση για εκκένωση της περιοχής από Ραφήνα έως Μαραθώνα δόθηκε προς την πολιτική ηγεσία πριν καν αρχίσει να ξεφεύγει η πυρκαγιά από κάθε έλεγχο στο Νταού Πεντέλης. Πριν καν φτάσει ο κ. Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων η ηγεσία της πυροσβεστικής είχε ήδη εισηγηθεί την εκκένωση της περιοχής.
Απορρίφθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αλλά και τους καθ’ ύλην υπουργούς για λόγους αποτροπής ενός πιθανού πανικού. Πίστευαν ότι ο μεγάλος κίνδυνος για θύματα δεν προερχόταν από την πυρκαγιά, αλλά από την πρόκληση πανικού από μια άστοχη ειδοποίηση για εκκένωση του πληθυσμού. Η ηγεσία της πυροσβεστικής, όπως πληροφορούμαστε έσωθεν, απλά πειθάρχησε στην πολιτική εντολή, χωρίς ούτε καν να διαμαρτυρηθεί, ή να απειλήσει με παραιτήσεις.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη του κ. Τσίπρα στο κέντρο επιχειρήσεων, η οποία επί της ουσίας ήταν για τις κάμερες, άρχισαν να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο τον κ. Πολάκη, οι οποίοι κατακεραύνωναν όποιον μιλούσε για πιθανό κίνδυνο σε ανθρώπινες ζωές. Όλες οι κραυγές απελπισίας και απόγνωσης από τον όλεθρο που άρχιζε να αποδεκατίζει ανθρώπινες ζωές καταγγέλθηκαν ως βρώμικη προπαγάνδα εναντίον της αριστερής κυβέρνησης.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο καθ’ αυτό μέτωπο της φωτιάς.
Όταν η πυρκαγιά έφτασε στην Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά, οι επικεφαλής των κλιμακίων της πυροσβεστικής ενημέρωσαν τους υπεύθυνους αντιπεριφερειάρχες, που βρισκόταν στην περιοχή.
Οι αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν στους επικεφαλής της πυροσβεστικής ότι ούτε η Περιφέρεια, αλλά ούτε και οι οικείοι Δήμοι δεν διέθεταν σχέδια εκκένωσης των περιοχών. Οι επικεφαλής αντέτειναν ότι αρκεί μια ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες, γιατί ακόμη υπήρχε χρόνος εκκένωσης με ίδια μέσα.
Οι αντιπεριφερειάρχες ειδοποίησαν την κ. Δούρου, η οποία κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου, έδωσε εντολή να μην πανικοβάλουν τον κόσμο με άσκοπες ειδοποιήσεις. Κι έτσι καμιά ειδοποίηση δεν εκδόθηκε στον κόσμο για εκκένωση της περιοχής.
Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι ταιριάζουν με τα γεγονότα.
Οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν γιατί πρωτίστως η πολιτική ηγεσία σκεφτόταν με όρους επικοινωνιακού παιχνιδιού.
Αν είχαμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη και δικαστές με ανάστημα, θα έλεγα ότι όλα αυτά οφείλουν να εξιχνιαστούν από τις δικαστικές αρχές. Αν είχαμε όντως δικαιοσύνη που σέβεται τον εαυτό της και τον έντιμο πολίτη, που υποτίθεται ότι πρωτίστως έχει καθήκον να προστατεύει, θα είχε εκδώσει ήδη εντολές σύλληψης όλων των υπευθύνων πολιτικής προστασίας τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Δήμων, τουλάχιστον για εγκληματική αμέλεια με κόστος ανθρώπινες ζωές.
Με πρώτους την Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής, γιατί αυτοί σύμφωνα με το νόμο φέρουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για την ενεργοποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας. Κι αυτό γιατί κανένας τους δεν εφάρμοσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που οφείλουν οι φορείς αυτοί να έχουν σε ανάλογες περιπτώσεις επ’ ωφελεία των πολιτών.
Θα έπρεπε να είχε εκδώσει εντολές σύλληψης τόσο των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όσο και της ηγεσίας των Σωμάτων και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Και τότε να είστε σίγουροι, θα μαθαίναμε τουλάχιστον την αλήθεια για το έγκλημα αυτό. Αλλά μην περιμένετε να κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Αν την έκανε τόσα χρόνια, δεν θα ήμασταν σ’ αυτό το απαράδεκτο χάλι σαν πολιτεία και σαν κοινωνία. Δεν θα ήμασταν καν υπό καθεστώς κατοχής των Ευρωπαίων με το Σύνταγμα της χώρας κουρέλι.
Αντί γι’ αυτό, χαιρόμαστε ως άλλοι εξωνημένοι Ρωμαίοι πολίτες τον άρτο και το θέαμα από τις απίστευτες κοκορομαχίες των παλιών ενόχων της σωρείας των εγκλημάτων που μας έφτασαν έως εδώ, με τους νέους ενόχους. Τους παρακολουθούμε να μαλλιοτραβιούνται στις αρένες της τηλεθέασης για το ποιος ευθύνεται περισσότερο. Οι πρώην, ή οι νυν; Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΑΝΔΡΟ.
-- Υπενθυμίζεται πως ο ισραηλινός αγωγός East Med περνά από Κρήτη-Δυτική Αχαΐα-Ζάκυνθο και πως οι φωτιές μειώνουν το κόστος αποζημίωσης προς τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες γης.
-- Υπενθυμίζεται επίσης πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους Νάξου, Πάρου, Τήνου και ΑΝΔΡΟΥ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης νέων ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ στα εν λόγω νησιά. Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές επιδοτείται από το κράτος σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο 3299/2004.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί νομίζουν πως είναι μία Αυτοκρατορία που δεν πρόκειται να πέσει και να ηττηθεί ποτέ. Την ίδια ώρα όμως...
Η Παλαιστινιακή Αντίσταση ξαναενισχύεται στον Δυτικό κόσμο, η παγίδα με την αυταπάτη της λύσης των δύο κρατών καταρρέει και παγίδες όπως η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ ή οι αποστολές στην Γάζα πλέον βρίσκουν απάντηση και αποκαλύπτονται.
Η Συρία και ο Άξονας της Αντίστασης στην Μέση Ανατολή έχουν βγει κερδισμένοι από την αποτυχημένη απόπειρα να πάρουν την Συρία στα χέρια τους οι Ιμπεριαλιστές και όλη η Διεθνής κοινή γνώμη βρίσκεται απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήμαρχος Πεντέλης: Η κατεύθυνση της φωτιάς έδειχνε από την αρχή αυτό που έγινε στο Μάτι
On Αύγουστος 10, 2018 9:20 πμ
Την εκτίμηση ότι όσες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στο Μάτι, «δείχνουν την πλήρη πλήρη απώλεια του ελέγχου στον χώρο των επιχειρήσεων» εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου.
«Εγώ άκουγα τι λέγανε. Εγώ από την πρώτη στιγμή – βρέθηκα στο σημείο έναρξης της φωτιάς μέσα σε τρία λεπτά – δήλωσα ότι η φωτιά θα πάει στη θάλασσα. Η κατευθύνση της φωτιάς έδειχνε αυτό που έγινε» πρόσθεσε ο κ. Στεργίου.
«Το λιγότερο είναι να σου προκαλεί γέλιο ότι έλεγαν πως η φωτιά θα πάει προς Διώνη και Διόνυσο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πεντέλης.
Όπως είπε, μάλιστα, δίπλα του ήταν ο διοικητής του 12ου πυροσβεστικού σταθμού.
Όλα, κατά τον κ. Στεργίου, δείχνουν «οργάνωση και λειτουργία ενός συστήματος το οποίο δείχνει διαχρονικά δεν υπάρχει συντονισμός και επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο των επιχειρήσεων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης αλλά "Αραβική Άνοιξη" στο Ιράν, τα συνθήματα που φώναζαν οι (μισθοφόροι) διαδηλωτές, εκτός από συνθήματα κατά της Κυβέρνησης ήταν και συνθήματα κατά της Παλαιστίνης. – 25/6/2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί ξανααιματοκυλούν την Λωρίδα της Γάζας και οι Σαουδάραβες την Υεμένη.
Τι κάνανε όμως πριν δύο μήνες;
ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Η Κρητη εκτος από αμερικανικη βαση εγινε και πεδιο βολης Ισραηλινων. Συμμετοχη Σαουδαραβων

Τριήμερη στρατιωτική άσκηση  της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ που επικεντρώνεται στην τακτική υπεροχής του αέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Οι πιλότοι των F-35Ι της IAF  έχουν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν πυραύλους για πρώτη φορά ΝΑ της Κρήτης στην Ελλάδα. Τα ισραηλινά KC-707 με 275 s / n και GIANT01 c / s στα ΝΑ της Κρήτης για τον ανεφοδιασμό των συμμετεχόντων ισραηλινών μαχητικών κι ελληνικών F-16. Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών  άσκησης, δεκάδες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ  των f-15, f-16 και f-35 πιλότοι θα ανανεώσουν τις ικανότητές τους και θα στοχεύσουν με πυραύλους αέρος συμπεριλαμβανομένων  AIM-120 και Rafael Python-5 στόχους drones πάνω από τη Α Μεσόγειο .Η άσκηση ξεκίνησε στις 18 Ιούνη στις 0700GMT και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιούνη. Σχετικές προειδοποιήσεις Κυπριακής NOTAM και NAV για Τρίτη 19 Ιούνη.
Xθες απογειώθηκε από τη Σούδα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας τύπου C 130 Hercules…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΙΤΕΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Όταν ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν οι άνθρωποι, μπορεί και μια ορκισμένη εχθρός του κόσμου της εργασίας όπως η Έφη Αχτσιόγλου (αυτή που επανέφερε τον καραμανλικό αντιαπεργιακό νόμο του 1976 και σε κάθε εργατική κινητοποίηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ), να θριαμβολογεί για την υποχώρηση της ανεργίας κάτω από το 20%.
Εξαπατώντας έναν λαό που τον θεωρεί συρφετό χαχόλων, καθώς η ανεργία μειώνεται σταθερά από το 2013. Άρα, δεν είναι δικό τους έργο η μείωσή της, αλλά πρώτα απ' όλα αποτέλεσμα της εκδίωξης 750.000 νέων που εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
Καθώς η πληθυσμιακή διαρροή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όταν σε λίγο καιρό οι ελληνες μετανάστες γίνουν ένα εκατομμύριο, θα στήσει χορό το θρασίμι. Αν και δεν θα είναι, πλέον, στην κυβέρνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποτε παραμονές του Α¨ παγκόσμιου πολέμου ,η μητέρα των Ρότσιλντ πίνει τσάι με φίλες της, οι οποίες τις λένε οτι άρχισε ο πόλεμος στην Ευρώπη και εκείνη τους απάντησε "κανένας πόλεμος δεν μπορεί να γίνει πουθενά ,αν δεν δώσουν εντολή οι γιοί μου ¨.....
Πρώτη φορά Ρότσιλντ μιλάει δημόσια και ζητάει βοήθεια ,βέβαια μεγάλο καζίκι είναι
γι αυτόν και τις τράπεζες γενικά
το μπιτ-κόιν ,το νόμισμα που λοιδορήθηκε αρχικά και τους τρομοκράτησε μετά ,γιατί μετά από 700 χρόνια βγάζει από έξω τον ρόλο των τραπεζών ....είδωμεν ....
Jacob Rothschild: «Η νέα παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο»
-Στο πλαίσιο της ετησιας έκθεσης της RIT Capital Partners το 2014 ο απόγονος της οικογένειας Rothschild προειδοποίησε ότι: «η γεωπολιτική κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.»
-Ένα χρόνο αργότερα, ο Jacob Rothschild και πάλι προειδοποίησε..: «αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου»
-Και στη συνέχεια τον Αύγουστο του 2017, ξανά προειδοποίησε ότι: «οι τιμές των μετοχών σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι διασφαλισμένη».
-Έκανε επίσης μια άλλη προειδοποίηση την οποία η αγορά αγνοεί μέχρι στιγμής: «Η περίοδος της νομισματικής 'στέγασης' μπορεί να φτάσει στο τέλος της. Τα γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν ευρέως διαδεδομένα και αποδεικνύονται όλο και πιο δύσκολα να επιλυθούν.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία κυρία τον ρώτησε: «Πόσο πωλείται τα αυγά;»
Ο φτωχός πωλητής απάντησε, «$ .25 ένα αυγό, κυρία».
Του είπε: «Θα πάρω 6 αυγά για $ 1,25 ή θα φύγω».
Ο φτωχός πωλητής απάντησε: «Ελάτε να τα πάρετε με την τιμή που θέλετε. Ίσως αυτό να είναι μια καλή αρχή γιατί δεν έχω πουλήσει ούτε ένα αυγό σήμερα ».
Πήρε τα αυγά και έφυγε με την αίσθηση ότι κέρδισε. Πήρε στο φανταχτερό της αυτοκίνητο και πήγε σε ένα εστιατόριο με τη φίλη της. Εκεί, παρήγγειλαν ό, τι τους άρεσε. Έφαγαν λίγο και άφησαν πολλά από αυτά που παρήγγειλαν. Στη συνέχεια πήγε να πληρώσει το λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήταν $ 45.00 Έδωσε $ 50.00 και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να κρατήσει τα ρέστα.
Αυτό το περιστατικό ίσως φαινόταν αρκετά φυσιολογικό για τον ιδιοκτήτη, αλλά πολύ επώδυνο για τον φτωχό πωλητή αυγών.
Το θέμα είναι,
Γιατί δείχνουμε πάντα ότι έχουμε την εξουσία όταν αγοράζουμε από τους άπορους; Και γιατί γινόμαστε γενναιόδωροι σε όσους δεν χρειάζονται καν τη γενναιοδωρία μας;
Κάποτε διάβασα κάπου:
«Ο πατέρας μου αγόραζε απλά αγαθά από φτωχούς σε υψηλές τιμές, παρόλο που δεν τα χρειαζόταν. Μερικές φορές τα πλήρωνε και πιο ακριβά. Ανησυχούσα για αυτήν την πράξη και τον ρώτησα γιατί το κάνει; Τότε ο πατέρας μου απάντησε: "Είναι φιλανθρωπία τυλιγμένη με αξιοπρέπεια, παιδί μου"
Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν θα μοιραστείτε αυτό το μήνυμα, αλλά αν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι πρέπει να το δουν αυτό, τότε διαδώστε αυτό το μήνυμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Επιβεβαιώθηκε η νίκη της συμμαχίας του ηγέτη των σιιτών μετά την ανακαταμέτρηση των ψήφων
 Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, 06:14
Η συμμαχία του προοδευτικου σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ με το ιρακινό κομμουνιστικό κόμμα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ιράκ, επιβεβαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση της ανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων με το χέρι, που αποφασίστηκε τον Ιούνιο από το Ανώτατο Δικαστήριο, εξαιτίας των υποψιών για νοθεία, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή της χώρας.
Ο λαοπροβλητος σιίτης ηγέτης που έχει συμμαχήσει με τους Iρακινούς κομμουνιστές είδε να επικυρώνεται η πρωτοκαθεδρία της παράταξής του, η οποία θα καταλάβει 54 έδρες στην επόμενη Βουλή, στις πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν στο Ιράκ μετά τη νίκη επί της συμμοριας των αμερικανων Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ).
Οι τζιχαντοφασιστες των αμερικανων του Ισλαμοφασιστικου Κρατους έκαναν τη χώρα να τρέμει για τρία χρόνια, καθώς έλεγχαν το ένα τρίτο της επικράτειας και πάνω απ' όλα τη Μοσούλη, τη μεγαλούπολη του ιρακινού βορρά και πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» τους.
Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε λόγω των καταγγελθέντων προβλημάτων στην ηλεκτρονική καταμέτρηση και των υποψιών για νοθεία, αλλά δεν μετέβαλε στην πραγματικότητα σημαντικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που είχαν ανακοινωθεί αρχικά: παρέμειναν αμετάβλητα στις 13 από τις 18 επαρχίες.
Τα μόνα κέρδη προσπορίστηκε η Συμμαχία της Κατάκτησης, μια παράταξη-ομπρέλα μελών αντιτζιχαντιστικών εξοπλισμενων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, που εξασφαλίζει μία επιπλέον έδρα σε βάρος ενός τοπικού ψηφοδελτίου της Βαγδάτης και παραμένει δεύτερη πολιτική δύναμη, με 48 έδρες (από 47).
Το ψηφοδέλτιο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι παρέμεινε στην τρίτη θέση, με 42 έδρες, ακολουθούμενο από αυτό του Ιγιάντ Αλάουι (21) και το κόμμα Χίκμα του σιίτη ιερωμένου Άμαρ αλ Χακίμ (19).
Λόγω του αναλογικού συστήματος, κανένα ψηφοδέλτιο στην πράξη δεν μπορούσε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία. Θα χρειαστεί κατά συνέπεια να συμπτηχθούν συμμαχίες για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 329 εδρών της επόμενης Βουλής.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται τώρα να ανακηρύξει τα τελικά αποτελέσματα και κατόπιν ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας έχει στη διάθεσή του δεκαπέντε ημέρες για να συγκαλέσει τη νέα Βουλή, η οποία θα εκλέξει τον νέο αρχηγό του κράτους. Αυτός με τη σειρά του θα επιλέξει τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών της Βουλής.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου, τα κόμματα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Η διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί πλέον, εν μέσω των συνεχιζόμενων μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας εναντίον της διαφθοράς, της ανεργίας και της αποσάθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών, ειδικά στον νότο, όπου ο πληθυσμός είναι εξαθλιωμένος παρά τα όχι ευκαταφρόνητα έσοδα από το πετρέλαιο και τις μεγάλες επενδύσεις που όμως κατέληξαν στις περισσότερες περιπτώσεις στις τσέπες πολιτικών και κρατικών λειτουργών. Στις εκλογές του Μαΐου η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη ιστορικά (44,5%) και πολλοί γνωστοί πολιτικοί τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους εξαιτίας του κλίματος δυσαρέσκειας στη χώρα.
Ο Σαντρ, ο οποίος στην εκστρατεία του δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει τη μάστιγα της διαφθοράς, πολλαπλασιάζει τις κινήσεις με στόχο να διατρανώσει την ανεξαρτησία του έναντι της Τεχεράνης, φθάνοντας μέχρι το να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το σουνιτικό βασίλειο που αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή.
Το Ιράν έκτοτε επιδίδεται σε συνεχείς ελιγμούς. Ο ισχυρός στρατηγός Γασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος ενεργεί συχνά ως απεσταλμένος της Τεχεράνης στο Ιράκ και εμπλέκεται ενεργά στα ιρακινά πολιτικά πράγματα, αρχικά εξέτασε το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια σιιτική συμμαχία χωρίς τον Σαντρ. Συνειδητοποιώντας ότι αυτό ήταν ανέφικτο, πλέον προωθεί τον σχηματισμό μιας όσο το δυνατόν ευρύτερης σιιτικής συμμαχίας, προκειμένου να εξασθενίσει η επιρροή του Σαντρ στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ
Νέο μακελειό από τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας
Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι, ανάμεσά τους και περίπου 30 παιδιά κάτω των 15 ετών!
ΣΑΝΑΑ - ΡΙΑΝΤ.--
Μία ακόμη σφαγή δεκάδων αθώων αμάχων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, προκάλεσαν χτες τα βομβαρδιστικά της σιχαμενης καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας και των σουνιτοφασιστων συμμάχων της στη βόρεια επαρχία της Υεμένης, Σαάντα, στο πλαίσιο της λυσσαλέας ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικης επίθεσης που πραγματοποιούν από το 2015. Οι βόμβες των Σαουδαράβων αποικιοκρατών χτύπησαν λεωφορείο σε κατάμεστη λαϊκή αγορά της περιοχής Ντάχιαν της επαρχίας Σαάντα (κοντά στα σύνορα με τη Σ. Αραβία) προκαλώντας λουτρό αίματος. Σκοτώθηκαν ακαριαία τουλάχιστον 43 άτομα (ανάμεσά τους αρκετά παιδιά) και τραυματίστηκαν πάνω από 50 άλλα.
Παρά τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσε το νέο αιματοκύλισμα σε δεκάδες οικογένειες, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού σιχαμενου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού της Σ. Αραβίας, Τούρκι αλ Μάλκι, είχε το θράσος να ισχυριστεί πως η επίθεση στην επαρχία Σαάντα ήταν... «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση σύμφωνα με διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και έθιμα»! Στη συνέχεια υποστήριξε πως η επιχείρηση είχε στόχο «στοιχεία» που εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύχτας πύραυλο εναντίον της (σαουδαραβικής) πόλης Τζιζάν, προκαλώντας το θάνατο ενός ατόμου.
Σε ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού επισημαίνεται ότι κατά την επίθεση χτυπήθηκε λεωφορείο γεμάτο αμάχους με «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» και ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοτσόγλανε Κοτζιά...Η παροιμία με το στραβό μέλος του σώματος και των τριχών που φταίνε...
...ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ
των Εξωτερικών κατηγορεί μεταξύ άλλων την Ρωσία ότι επιδιώκει αφελληνισμό των Πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής.... και τί έχει κάνει
1) για να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας
2) για να στηρίξει τους Ορθόδοξους στη Συρία και το Πατριαρχείο Αντιοχείας, στο οποίο ούτε ένα μετόχι δεν έχουν εξασφαλίσει στην Αθήνα
3) έστω για το ανθρωπιστικό ζήτημα του απαχθέντος και αγνοούμενου από τότε Ορθόδοξου Μητροπολίτη Βεροίας (Χαλέπι), οέο; ΤΙΠΟΤΑ.
Οι Ρωμιοί της Μέσης Ανατολής (ΝΑΙ έτσι αυτοχαρακτηρίζονται) βλέπουν την (επίσημη) Ελλάδα να προανατολίζεται μονόπλευρα στο Ισραήλ και να στηρίζει τους τζιχαντιστές... Είναι περίεργο να στραφούν προς τους Ρώσους;
Η παροιμία με το στραβό μέλος του σώματος και των τριχών που φταίνε δεν είναι της ανατροφής μου, αλλά ίσως είναι το κατάλληλο σχόλιο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλα μουνί στον τόπο σου! ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»...
Αφου εκαναν την χωρα ξέφραγο αμπελι, ειπαν να λυσουν το προβλημα της λαθρομεταναστευσης με εγκύκλιο που να απαγορευουν στους μαθητες να χρησιμοποιουν την λεξη λαθρομεταναστης! Αν σε πιάσουν χωρις εισητηριο να λες οτι εισαι... παρατυπος επιβατης, αν σε πιασουν να κλεβεις θα λες οχι λαθροχειρας, αλλα παρατυπος υπεξαιρετης, ....κλπ. ετσι νομιζουν οτι θα λυσουν τα προβληματα! με νεολογισμους και γλωσσικά" βαφτισια".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πωλητής μεθόδων πυρόσβεσης, πυρο-προστασίας o αξιόπιστος Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ...
Ο διακεκριμένος καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, που ο Τσίπρας έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι αλλά και υπεύθυνο για την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.
Πριν την δημόσια εξαγγελθείσα απόφαση του Τσίπρα, ωστόσο, ο διακεκριμένος, στην συνέντευξη που του πήραν, στις 4 Αυγούστου, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτώμενος αν μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει την τραγωδία, απάντησε ευθαρσώς ότι:
"Όχι, δεν ήταν αποτρέψιμη υπό τις δεδομένες συνθήκες, στη δημιουργία των οποίων συνέβαλε ολόκληρη η κοινωνία"
Απήλλαξε, δηλαδή, ο "διακεκριμένος" την κυβέρνηση από τις...
όποιες ευθύνες της και τα φόρτωσε στις συνθήκες και στην ελληνική κοινωνία, που τις δημιούργησε.
Στην «αγιογραφία» του …διακεκριμένου, με την οποία προλόγισε την συνέντευξη του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι, πρόκειται για τον κορυφαίο, παγκοσμίως, καθηγητή σε θέματα πυρκαγιών και κλιματικής αλλαγής, που έρχεται στην Ελλάδα από το 1985 και είναι, ως εκ τούτου, άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.
Παρακάμπτοντας το ευλόγως συναγόμενο συμπέρασμα, ότι όποιος επισκέπτεται την Ελλάδα από το 1985 είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, χαρακτηρίζει τον διακεκριμένο, καθηγητή «Οικολογίας των Πυρκαγιών» στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, μοναδικό στην Ευρώπη καθηγητή στον τομέα αυτό και επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών» (Global Fire Monitoring Center - GFMC) του ΟΗΕ.
Ωστόσο, στην Βικιπίντια το λήμμα του ονόματος του «διακεκριμένου» υπάρχει μόνο στην αγγλική και γαλλική έκδοση και όχι στην γερμανική, παρόλο που ο ίδιος είναι Γερμανός.
Παράλληλα, ο «διακεκριμένος» φαίνεται ως υπάλληλος και όχι ως επικεφαλής του Ινστιτούτου Global Fire Monitoring Center ,που χρηματοδοτείται από το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας.
Αμείλικτο προβάλλει το ερώτημα:
Πόσο διακεκριμένος είναι ο «διακεκριμένος» και ποιος και με πόσα θα τον ανταμείψει, για την εμπέδωση, μέσω μελέτης, της άποψης του, με την οποία απήλλαξε την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ... ΟΑΚΚΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ "ΡΩΣΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ"?
Από την κατάπτυστη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:
"Θέλουμε να θυμίσουμε στους φίλους Ρώσους ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες α) εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, β) υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και γ) παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας".
Μάλιστα. Νικολάκη, μήπως μπέρδεψες τους Ρώσους με... τους "συμμάχους" Αμερικάνους?
Ούτε ο Πιουριφόι ούτε κι ο Πάιατ είναι...Ρώσοι. Ακόμα, την χούντα στην Ελλάδα δεν την έφεραν οι Ρώσοι,αλλά το έχουν ομολογήσει οι Αμερικάνοι πως στήθηκε με τη δική τους βοήθεια και τις δικές τους υποδείξεις!
Την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο δεν την βοήθησαν οι Ρώσοι,αλλά οι Αμερικάνοι που "μαύριζαν" τα ελληνικά ραντάρ κι έστελναν τα αεροπλάνα μας...στο Ισραήλ!
Στον ΟΗΕ δεν έβαζαν βέτο οι Ρώσοι στις καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Τουρκίας, αλλά οι Αμερικάνοι!
Νικολάκη, μήπως είσαι...ΟΑΚΚΕ και βλέπεις παντού..."ρώσικα φαντάσματα"???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Σεβαστείας Θεοδόσιου προς τον Μπασάρ Αλ Άσαντ!
Με αφορμή τη νοσηλεία κι έναρξη χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου της συζύγου του προέδρου Άσαντ (Η σύζυγος του Άσαντ ξεκίνησε θεραπεία για αντιμετώπιση κακοήθους όγκου...) ο Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος Σεβαστείας της Παλαιστίνης, ο Θεοδόσιος Atallah Hanna απευθύνει συγκλονιστικό ηχητικό μήνυμα συμπαράστασης, αποσπάσματα ακολουθούν:
"Σας μιλάω από την πόλη της Ιερουσαλήμ, επιθυμώντας και την ελπίδα του Θεού ότι η Συρία θα επικρατήσει στους εχθρούς της.
Η Συρία είναι νικηφόρα γιατί είναι η χώρα του Πολιτισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας.
Η Συρία είναι νικηφόρα στη Σοφία της ηγεσίας της, του στρατού της και της...
επίγνωσης του λαού της.
Η Συρία είναι νικηφόρα, ό,τι κι αν συνωμοτούν, και ανεξάρτητα από το πώς σχεδιάζουν να την αποδυναμώσουν, να την αποδυναμώσει και να την αποδυναμώσει.
Είμαστε από την πρώτη ημέρα της κρίσης με τη Συρία, και θα μείνουμε με τη Συρία. Δεν είμαστε από αυτούς που αλλάζουν τις θέσεις τους, και δεν είμαστε αυτοί που πουλάνε και αγοράζουν τις θέσεις τους.
Όποιος ήταν με την Παλαιστίνη, ήταν με τη Συρία, και ο οποίος ήταν με τη Συρία, ήταν με την Παλαιστίνη.
...προσευχές και προσευχές στην πρώτη κυρία. Σε μια Συρίας κυρία που το πρόσωπό της, την κα Asma Αλ-Ασάντ, που στάθηκε με τον σύζυγό της σύριο ηγέτη στη δεινή θέση αυτής της χώρας
Για την πρώτη κυρία λέω, Μη φοβάσαι. Ο Θεός θα σε προστατέψει, και ο Θεός θα είναι μαζί σου σε αυτό το φάκελο, και είμαστε σίγουροι ότι θα σε αφήσουν να φύγεις από το νοσοκομείο.
Όλοι οι οπαδοί της Συρίας προσεύχονται για σένα.
Όλοι οι οπαδοί της Συρίας στην Παλαιστίνη, στον αραβικό κόσμο και μέσα στη Συρία επιθυμούν επίσης η πρώτη κυρία να ανακάμψει από αυτή τη φευγαλέα αδιαθεσία της υγείας.
Για τον κ. Πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Ασάντ, λέω, Σ ' αγαπώ...
Κύριε Πρόεδρε, λέω ότι σας αγαπάμε, και ευχόμαστε η πρώτη κυρία να επιστρέψει στην υγεία και την ευημερία της να είναι με το μέρος σας και μαζί με τα παιδιά σας όπως πάντα..."
«Όλοι για τη Συρία,
ο καθένας με το θεό του»
Αυτό είναι το εικονοστάσι στα σπίτια των Ελληνορθοδόξων της Συρίας! Κι αυτό τρομοκρατεί τόσο τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο, όσο και τα αμερικανοτσογλάνια της ιμπεριαλιστικής δικαιωματικης "αριστεράς"!
Να μην ξεχνάμε πως Φανάρι-Αθήνα στάθηκαν για 8 χρόνια στο πλευρό των ιμπεριαλιστών κι εναντίον των Ελληνορθόδοξων στη Συρία...
Χωρίς ντροπή συνεχίζουν να παίζουν Νατοϊκά παιχνίδια υποταγής!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναζητώντας την ιστορική αλήθεια (Αντί αφιερώματος στον Ν. Ψυρούκη)
Στις 6 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο του  κορυφαίου Έλληνα ιστορικού και επαναστάτη Ν. Ψυρούκη.
Ο  Ψυρούκης με αφετηρία την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό και τα πολυσυζητημένα ζητήματα της σχέσης μητρόπολης – περιφέρειας,  κατέθεσε μια σειρά από... καίριες προσεγγίσεις που προκάλεσαν και γονιμοποίησαν εκτεταμένες συζητήσεις.
Θέσεις του αμφισβητήθηκαν πολλές φορές από τους συναδέλφους του της κοινότητας των ιστορικών καθώς διέφεραν σε πολλά από τις καθιερωμένες της αριστερής ιστοριογραφίας.
Οι μελέτες του αποτελούν σημαντική συμβολή στην ερμηνεία και ανάλυση των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, καθώς και στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός προτάγματος ανατροπής αυτών των κοινωνιών.
Στα όσα, ελάχιστα, έχουν γραφτεί γι αυτόν, οι αναφορές περιστρέφονται, δικαιολογημένα, στο ιστορικό του έργο και κυρίως στο παγκοσμίως πρωτοποριακό του έργο τη Νεοαποικιοκρατια.
Ο Νίκος Ψυρούκης γεννήθηκε στην Ισμαηλία της Αιγύπτου το 1926 και πέθανε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 2003. Έλαβε τη βασική του εκπαίδευση στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Πράγας. Το 1956 ολοκληρώνει τις σπουδές του με τη διπλωματική του εργασία για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το 1961 επιστρέφει μαζί με τη σύζυγό του Ρενέ στην Ελλάδα. Εργάστηκε στη "Ναυτεργατική - Ναυτεμπορική" και στην "Ιστορική Επιθεώρηση" του Κομνηνού Πυρομάγλου. Υπήρξε συνιδρυτής της "Κίνησης Φίλων Νέων Χωρών" (ΦΝΧ) και του περιοδικού "Αντιιμπεριαλιστής". Το 1967 εξορίζεται με τη σύζυγό του στη Γυάρο. Έγραψε πολλά έργα, μελέτες και άρθρα. Το Κυπριακό και ο αγώνας των Κυπρίων για αυτοδιάθεση σημαδεύουν το έργο του.


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2011) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1940-1974, Κουκκίδα

(2011) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1940-1974, Κουκκίδα

(2010) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1940-1974, Κουκκίδα

(2010) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας 1940-1974, Κουκκίδα

(2009) Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, Κουκκίδα

(1991) Ο νεοαποικισμός, Ηρόδοτος

(1989) Οι ταξικοί αγώνες στην εποχή του καπιταλισμού, Επικαιρότητα

(1989) Οι ταξικοί αγώνες στην εποχή του καπιταλισμού, Επικαιρότητα

(1987) Το κυπριακό δράμα (1958-1986), Επικαιρότητα

(1986) Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και ο άλλος δρόμος, Επικαιρότητα
(1985) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα

(1985) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα

(1985) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα

(1983) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, Επικαιρότητα

(1983) Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, Επικαιρότητα

(1983) Το νεοελληνικό παροικιακό φαινόμενο, Επικαιρότητα

(1978) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα

(1978) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα

(1977) Ιστορία της αποικιοκρατίας, Επικαιρότητα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής για... φυλετικό διαχωρισμό!
Αυτό που συμβαίνει στην κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν το χωρά ανθρώπινος νους... Ξεπερνάει και τη Σαουδική Αραβία του δικτάτορα Σαούδ...
Ο Αμπάς διέκοψε την ενίσχυση Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τη Γάζα;
Σήμερα συνεχίζεται η Γενοκτονία του λαού της Γάζας κι ο Αμπάς δεν έχει κάνει καμία δήλωση...
Το Γραφείο (πρεσβεία) της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα θα ενημερώσει για το τι συμβαίνει;
Με αφορμή την επαίσχυντη και πρωτοφανή απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής του Αμπάς, που έκοψε την βοήθεια προς τις οικογένειες των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τη Γάζα, καθιερωμένη από τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Επανάστασης Γιάσερ Αραφάτ ως ελάχιστη αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, ο Nael Barghouthi, παλαιότερος Παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος στις σιωνιστικές κατοχικές φυλακές (38 χρόνια), που χαίρει σεβασμού από ΟΛΟΥΣ τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους, απευθύνει μήνυμα προς τον Παλαιστινιακό λαό, όπου... μεταξύ άλλων επισημαίνει:
[...Στους ανθρώπους του λαού μας που αγωνίζονται και που δεν έχουν δεσμευτεί ποτέ να εναντιωθούν στους γενναίους φυλακισμένους που έχουν μπροστά τους σιωνιστές δεσμοφύλακες και τις καταπιεστικές πρακτικές του, ειδικά αυτές τις μέρες.
Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ορισμένες πράξεις που μας βαρύνουν και καταπιέζουν συναισθηματικά, εθνικά και ηθικά, όπως όταν βλέπουμε τους σιωνιστές δεσμοφύλακες ως τον πρώτο και τελευταίο εχθρό μας, αφού χωρίζουν ορισμένα τα αδέρφια μας, τους φυλακισμένους της Λωρίδα της Γάζας που ζουν μαζί μας στις ίδιες φυλακές.
Ασκείτε (απευθύνεται στην Παλαιστινιακή Αρχή υπό την ηγεσία του Αμπάς) πολιτική φυλετικού διαχωρισμού!
Ως εκ τούτου, το καθήκον που μας διακατέχει απαιτεί ν' αναλάβετε ευθύνες και έχω πολεμήσει με χιλιάδες συντρόφους μου αιχμαλώτους του έθνους.
Δεν θα αποποιηθώ σήμερα από την ευθύνη μου, να στέκομαι μαζί με τους αδελφούς μου με το εθνικό μας καθήκον.
Η ηθική που όλοι (οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι) έχουμε θέσει είναι αυτή και γι'' αυτό σας ζητάμε να μην μας βάλετε σε αυτή την πιο οδυνηρή μάχη. Διαμαρτυρόμαστε απέναντι σ' εκείνους που ήταν σύντροφοί μας και φυλακίστηκαν μαζί μας και έχουν πάρει αυτή την απόφαση (η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς έκοψε την ενίσχυση των οικογενειών φυλακισμένων από τη Γάζα).
Αλλάξτε τις αποφάσεις σας για να αποτρέψετε να πραγματοποιήσουμε Απεργία Πείνας (εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής) με αίτημα την υπεράσπιση των οικογενειών των φυλακισμένων, που πρέπει να παραμείνει καθήκον για όλους.
Είθε ο Θεός να δώσει την απελευθέρωση και τη νίκη στον λαό μας.
Ο αδελφός σας Nael Barghouthi
38 χρόνια στις κατοχικές φυλακές
8 Αυγούστου 2018]
Ο Nael Barghouti το 1993 και όταν συνελήφθη το 1978
Nael Barghouthi, ο παλαιότερος φυλακισμένος Παλαιστίνιος στις σιωνιστικές φυλακές του κατοχικού καθεστώτος, το Γενάρη του 2017 μεταφέρθηκε στις φυλακές του όρους Gilboa...
Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της "Παλαιστινιακής Αρχής", όταν δεν εγκαινιάζει μετονομασίες δρόμων δίνοντας το δικό του όνομα -μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο ηγέτης εν ζωή να μετονομάζει οδούς, με το όνομά του- συνεχίζει το δρόμο των συμβιβασμών για τις επιχορηγήσεις από τους άραβες δικτάτορες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Ορισμένοι θα πουν πως αυτά δεν θα έπρεπε να λέγονται για "το καλό της Παλαιστίνης". Όμως όλοι τα γνωρίζουν και δεν είναι αποκαλύψεις. Η αλήθεια είναι επαναστατική και πρέπει να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ακριβώς για το Δικαίωμα στην κλεμμένη πατρίδα του λαού της Παλαιστίνης.
Ο κύριος Μαχμούντ Αμπάς,παραμένει πειθήνιο όργανο του σιωνιστή δικτάτορα Σαούδ, που όχι μόνον καλεί τους Παλαιστίνιους να υποταχθούν στους κατακτητές τους, να εγκαταλείψουν το Δικαίωμα στην Επιστροφή, παρουσιάζοντας και "σχέδια" να μεταφερθούν στην έρημο του Σινά, αλλά και στον πλήρως ελεγχόμενο από το Ισραήλ "αραβικό σύνδεσμό" εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, που μάλιστα μόλις χθες επικήρυξε ως "τρομοκράτες" 10 ανώτατα στελέχη της οργάνωσης μετά τη νίκη στις εκλογές του Λιβάνου .
Όταν ο Μαργουάν Μπαργκουτί, ο αρχηγός της ιστορικής Φατάχ του Αραφάτ σαπίζει στις φυλακές των σιωνιστών...
Όταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια των Παλαιστινίων σαπίζουν στις φυλακές...
Όταν οι δολοφονίες Παλαιστινίων είναι ζήτημα ρουτίνας...
Σήμερα αντί να θεμελιώσουν ξανά την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΟΑΠ, την εξαφανίζουν. Την Παρασκευή 4 Μάη ο κύριος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε την "επανεκλογή" του μετά το τέλος των τετραήμερων εργασιών του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την "εκλογή" μελών της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, του ανώτατου οργάνου της Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΟΑΠ.