Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πεμπτη 9 Αυγουστου 2018



Εν τω μεταξύ διαβάζω από φίλους μόνιμους κατοίκους του Ματιού που κάηκαν τα σπίτια τους ότι ούτε τα 5.000 έχουν πάρει ακόμα ούτε τα 586 του Δήμου.
Επίσης για κείνο τον λογαριασμό που άνοιξε το κράτος για βοήθεια στους πυρόπληκτους έχουμε καμιά ενημέρωση; Πόσα λεφτά έχουν μαζευτεί; Μοιράστηκαν και πως στους πυρόπληκτους;
Κατά τ άλλα να τα ξεχάσουμε όλα και να πάμε να πανηγυρίσουμε στις 21 την δηθεν εξοδο από τα μνημονια που θα συνεχιστουν μεχρι το 2060, που ξεπουλήσατε τα πάντα κι αφήνετε τον κόσμο στην μαύρη μοίρα του;
Ουστ γίδια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υπουργείο μιλάει για 6 που παραμένουν στην εντατική. Οι θεράποντες γιατροί ξέρουν πως είναι 14!
Και βέβαια, έχουν εξαφανιστεί τα βιβλία καταγραφής νεκρών και τραυματιών στα νοσοκομεία!
Αμ, έτσι πες το! Να γιατί τα αγωνιώδη "σιωπή τώρα! Έχουμε νεκρούς", των υπευθύνων και της κουστωδίας τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018
Δήλωση του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών (ICAP)

Υποστήριξη και αλληλεγγύη στο Νικoλάς Μαδούρο
Το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών καταδικάζει και απορρίπτει κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο Μόρος, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 4 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας.
Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Μπολιβαριανή Επανάσταση, η οποία εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιθέσεις και τις απειλές του αυτοκρατορικού εχθρού σε συμμαχία με τις προδοτικές, φασιστικές και ενδοτικές δυνάμεις.
Οι Κουβανοί, έχοντας υποστεί επιθέσεις, αποκλεισμούς και έχοντας θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις καταλαβαίνουμε πολύ καλά την αξία της αλληλεγγύης. Γι αυτό, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στα αδέρφια μας στη γη του Μπολίβαρ, που σήμερα στέκονται με αξιοπρέπεια μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική πράξη.
Η κλιμάκωση του μιντιακού, οικονομικού πολέμου και του πραξικοπήματος ενάντια στην Μπολιβαριανή Βενεζουέλα και την κυβέρνηση Μαδούρο έφτασε στα άκρα με αυτή την τρομοκρατική πράξη, η οποία, όπως αναφέρεται στη Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας “αποτελεί μια νέα απελπισμένη προσπάθεια να επιτύχει μέσω των δολοφονιών, αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει σε πολλές εκλογές ούτε επίσης με το πραξικόπημα του 2002 κατά του τότε προέδρου Ούγκο Τσάβες, το πετρελαϊκό πραξικόπημα του 2003 και του ανορθόδοξου πολέμου που ξεδιπλώθηκε μέσω μιντιακών εκστρατειών, δολιοφθορών, βίαιων και βάναυσων πράξεων”.
Η κατακτήσεις που επιτρύχθηκαν στη Δική μας Αμερική στη διάρκεια αυτών των 18 ετών από την νίκη του κομαντάντε Τσάβες, τις κυβερνήσεις των χωρών της ALBA και των προοδευτικών χωρών, σήμερα απειλούνται σοβαρά από την άνοδο της περιφερειακής άκρας δεξιάς που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση αποτελεί μέρος των εξελισσόμενων σχεδίων για να αποφευχθεί η παγίωση της αναγέννησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Παρά την πολιτική και μιντιακή πολιορκία της βενεζουελάνικης αντίδρασης και των λακέδων της στην περιοχή, η Μπολιβαριανή Βενεζουέλα στέκεται όρθια και αγωνίζεται ακατάπαυστα για να διατηρήσει τις κατακτήσεις της.
Μπροστά στις πρόσφατες επαίσχυντες εκστρατείες και την ιμπεριαλιστική απειλή που επιχειρεί να ανακόψει την Μπολιβαριανή Επανάσταση, επιβεβαιώνουμε τα λόγια του σ. Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, Προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας, στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα:
"Η αλληλεγγύη μας με τη Βενεζουέλα, με την Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση , με την πολιτικοστρατιωτική ένωση των λαού της και με τον πρόεδρό της Νικόλας Μαδούρο Μόρος είναι αμετάβλητη. Η Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση, ο γενναίος λαός της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο, έχουν υποστηρίξει πολλά έθνη της περιοχής μας. Έχουμε ένα χρέος ευγνωμοσύνης σε αυτή τη χώρα από την εποχή (του αγώνα) της ανεξαρτησίας. Τώρα η Βενεζουέλα χρειάζεται τη δική μας αλληλεγγύη, χρειάζεται την υποστήριξη των λαών της Δικής μας Αμερικής, στην αντίστασή της ενάντια στον εγκληματικό πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο, στον οποίο έχει πέσει θύμα”.
Καλούμε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου να υψώσουν ένα τείχος αλληλεγγύης που θα σταματήσει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και θα επιτρέψει την ειρηνική και δημιουργική ανάπτυξη του λαού της Βενεζουέλας στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος ειρήνης και ευημερίας για τον λαό της.

ΖΗΤΩ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΟΥΓΚΟ ΡΑΦΑΕΛ ΤΣΑΒΕΣ ΦΡΙΑΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ!
ΖΗΤΩ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΛΑΌΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ!
¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

https://josemartigr.blogspot.com/2018/08/icap.html?spref=fb




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της, 18 μηνών σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό, στο σπίτι τους, το βράδυ της Τετάρτης.
Ο ισραηλινός στρατός, ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη, ξεκίνησε μια πλήρη στρατιωτική επίθεση στην πολιορκημένη παράκτια Λωρίδα, χθες τη νύχτα ρίπτοντας τουλάχιστον 140 βόμβες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού. Ο παλαιστινιακός πληθυσμός της Γάζας, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στο συνολικό πληθυσμό των δύο εκατομμύριων, δεν έχει στρατό, τεθωρακισμένα δηλαδη πυροβολικο και αεροπορια, που εχει το Ισραηλ.
Οι ad hoc ομάδες αντίστασης που προέκυψαν τις τελευταίες δεκαετιες στη Γάζα για την αντιμετώπιση της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής της παλαιστινιακής γης πυροδότησαν δεκάδες ρουκέτες σε όλη την ισραηλινο-στρατιωτικοποιημένη μεθόριο σε απάντηση. Οι Ισραηλινοί που ζουν στην πόλη Sderot, οικοδομημένη προκλητικά κοντά στα σύνορα της Γάζας-Ισραήλ, έσπευσαν σε υπόγεια καταφύγια. Εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Εκτός από τη μητέρα, την κόρη και το αγέννητο μωρό που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν επίσης πάνω από δώδεκα Παλαιστίνιους με τη ρήψη βόμβων από αεροσκάφη και αεροπλάνα. Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέδωσαν αργότερα μια δήλωση, λέγοντας ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν την τρέχουσα κλιμάκωση στη Γάζα χωρίς τελειωμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ έχει ένα " δικαίωμα ύπαρξης " είναι ένας σκηνοθετημένη μύθος. Στην πραγματικότητα, τα κράτη του απαρτχάιντ είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να καταργηθούν. Η σχετική ερώτηση, που απευθύνεται σε αυτό το χαρτί, είναι ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές για μια δημοκρατική #Παλαιστίνη?"
Σχολιο.- υποστηρίζω την άποψη τού συντρόφου ΓΓ μας, Νασραλλά [σε ελεύθερη δική μου απόδοση από μνήμης]: "Και οι δυνάμεις τής Αντίστασης θα νικήσουν το σιωνιστικό κράτος. Και τότε δε θα έχουμε ούτε ολοκαυτώματα ούτε τίποτα. Απλώς θα μπουν σε αεροπλάνα και θα επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν."
Σχολιο.- To Ισραήλ είναι το τελευταίο αποικιακό κράτος. Όσο υφίσταται, είναι μια μόνιμη ξιφολόγχη στα πλευρά των αραβικών χωρών. Η συντριβή και η εξαφάνισή του είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να σταθούν έστω στοιχειώδεις δημοκρατικές αλλαγές στα αραβικά κράτη, πόσο μάλλον εργατικές επαναστάσεις.
Σχολιο.- Όμως η καταστροφή του Ισραήλ δεν είναι κάτι που μπορεί να το πετύχει μόνος του ο Παλαιστινιακός λαός, παρά τον απίστευτο ηρωισμό του. Οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν ήδη κάτι πάρα πολύ σημαντικό: να κόψουν το δρόμο στο σχέδιο ύπαρξης δύο κρατών, στην ουσία στην κατασκευή ενός πειθήνιου παλαιστινιακού Μπαντουστάν δίπλα στο Ισραήλ. Όμως, κατά τη γνώμη μου, την πολιτική και στρατιωτική νίκη σε βάρος του Ισραήλ μπορεί να την πετύχει με τον ξεσηκωμό του μόνο το προλεταριάτο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μποϊκοτάζ σε όσες ευρωπαϊκές εταιρείες διακόψουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράν υποκύπτοντας στις πιέσεις του κατάπτυστου Τραμπ!
το Ιράν έχει εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα την οποία δεν ήταν και υποχρεωμένο να υπογράψει, έδειξε τεράστια καλή θέληση αλλά αντί να του πουν μπράβο υφίσταται και κυρώσεις!
υγ: πότε θα ελέγξει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας τα πυρηνικά του Ισραήλ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ,Η ΑΠΛΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ.(ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ)ΤΕΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ,ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητικός Κουβέλης: Παρά τους 91 νεκρούς στις 21/8 βγαίνουμε από τα μνημόνια
08-08-2018 10:42
Ασέβεια του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας προς τους νεκρούς αλλά και τους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία στην ανατολική Αττική.
Ρεσιτάλ αλαζονείας, όσον αφορά τις φονικές πυρκαγιές έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, δείχνοντας ασέβεια στους δεκάδες νεκρούς αλλά και στους ανθρώπους που επλήγησαν από την τραγωδία στην ανατολική Αττική. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές μεν, αυτό ωστόσο, δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.
Επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, με αιχμή τις πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε 91 ανθρώπους, ο κ. Κουβέλης επέλεξε να επιμείνει προκλητικά, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως «η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;»
Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα ακόμα λέγοντας: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα.  Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι: «Εξέλιξη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
Έκπληκτοι οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά είδαν στην τηλεόραση μία αυτοαποκαλούμενη "Συντονιστική Επιτροπή" να επισκέπτεται τον... Πρωθυπουργό για να εκθέσει τα προβλήματα της περιοχής.
Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν τους γνωρίζουν ούτε φυσικά αναγνωρίζουν ότι τους εκπροσωπούν.
Δεν έγινε καν γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου.
Το γεγονός προκάλεσε δυσπιστία, αναστάτωση και αγανάκτηση, καθώς επίσημες πηγές που δεν θέλουν να κατονομαστούν, υπολογίζουν ότι μέχρι στιγμής μπορεί να έχουν συγκεντρωθει (upd ή πρόκειται να διατεθούν) έως και 300 εκ ευρώ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γραμμένο σαν σήμερα, αρχές Αυγούστου του 1978, για τη μεγάλη θυσία της πόλης μας από το Stelios Logothetis ,πρωην Δημαρχο Νικαιας (Κοκκινια), το Δήμαρχο της καρδιάς μας .

«Όλα αυτά (για το Μπλόκο της Κοκκινιάς 17 Αυγουστου 1944) εμείς οι νεώτεροι τ' ακούγαμε από μικρά παιδιά.
Στις χαμηλόφωνες συζητήσεις των μεγάλων, πίσω από τις κλειστές πόρτες και τα παράθυρα στις δύσκολες μέρες.
Μας κρατούσαν τον αέρα που αναπνέαμε καθαρό, τον προφύλαξαν από την μολυσματική σαπίλα της επταετίας.
Σ’ αυτές τις διηγήσεις βρίσκαμε το κουράγιο μας, την τροφή για τον ενθουσιασμό που χρειάζονται οι μελλοντικοί αγώνες.
Και αυτές οι κουβέντες μας ξεκαθάριζαν πολλά:
- Που βρίσκεται το άδικο και πως μπορείς να το πολεμάς.
- Με ποιους να πας και ποιους ν’ αφήσεις.
Σήμερα ο αγώνας του λαού μας συνεχίζεται: Ενάντια στην προσπάθεια των πάντοτε "επιπλέοντων" να φορτώσουν την κρίση στους ώμους μας.»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεψύχησε μπροστά στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων
 Χθες Κυριακή 05/08/18 ο 42χρονος ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα για να πάει στην Καρδίτσα. Κάπου στη διαδρομή ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μπήκε στα Καμένα Βούρλα όπου γνώριζε πως υπάρχει Κέντρο Υγείας.
Κέντρο Υγείας φυσικά υπήρχε μόνο που εδώ και χρόνια είναι ερμητικά κλειστό. Απελπισμένος σταμάτησε και ζήτησε βοήθεια από έναν άλλο οδηγό ο οποίος κάλεσε το ΕΚΑΒ για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο Λαμίας. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο άνδρας είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του, και καθ' οδόν ο άτυχος άνθρωπος, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, κατέληξε. (42 ετών).
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΟΕΔΗΝ είχε κάνει επανειλημμένες καταγγελίες για το συγκεκριμένο «Κέντρο Υγείας-Φάντασμα» ζητώντας να ανοίξει άμεσα καθώς εξυπηρετούσε χιλιάδες κόσμου και μάλιστα σε μια περιοχή τουριστική που, εκτός από τους ντόπιους, θα αντιμετώπιζε πρωτοβάθμια και έναν τεράστιο όγκο διερχομένων και παραθεριστών. Και με δεδομένο πως το πιο κοντινό νοσοκομείο της Λαμίας απέχει 40χλμ, δεν μιλάμε για τίποτε λιγότερο από άμεσο κίνδυνο της ίδιας της ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο.
Φυσικά η κυβέρνηση έχει σοβαρότερες προτεραιότητες από τα Κέντρα Υγείας, όπως πχ. το να πετυχαίνει πρωτογενή «πλεονάσματα» και να πιάνει τους «στόχους».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο "χρεοκοπημένος" Μαρινόπουλος απολαμβάνει τις διακοπές του με το κότερο που πληρώσαμε όλοι... από τις ζημιές που άφησε... τους ανέργους που πέταξε, τις οικογένειες που διέλυσε... Αυτός είναι ο καπιταλισμός... η άνοδος επί πτωμάτων, το γλέντι με τα λεφτά των άλλων. Εφόσον ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους, αρωγός και υποστηρικτής......" Αλέξ. Σύρρος

Φεύγει από την Αμοργό η άξιας περίπου 50 εκ. θαλαμηγός του αναξιοπαθούντα πτωχευμένου καρφουρ. Μεγάλο δράμα περνάνε κι αυτοί με το σύριζα που τους έχει βάλει στο μάτι προκείμενου να μην κάνει μειώσεις συντάξεων....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος" Καλλίμαχος
7 Αυγ 1953 Η πτωχή Ελλαδα χαρίζει χρέη στη καταστροφέα της Γερμανία !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aνεβοκατεβάζανε τους αριθμούς των νεκρών, τώρα μας λέει η ΠΟΕΔΗΝ και των τραυματιών, τα βιβλία καταγραφής συμβάντων της νύχτας της φωτιάς εξαφανίστηκαν, τέτοιους καραγκιόζηδες δεν έχω ξαναδεί ακόμα και στο πολιτικό τσίρκο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tους τελευταίους τρεις μήνες. 22 παιδιά σκοτώθηκαν από τον Ισραηλινό στρατό. Άλλα 323 "κρατούνται" στις ισραηλινές φυλακές, σήμερα.! Αυτοάμυνα οι Παλαιστίνοι άραγε δικαιούνται να έχουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγάλτε πρώτα την λίστα των νεκρών και τον ακριβή αριθμό κυρ Κουβέλη μου και μετά θα κάνουμε και μνημόσυνο για τα μνημόνια!
Η δική μου γενιά πάντως δεν θα δεί την χώρα να βγαίνει απ αυτά και την πολιτική αλητεία.
Σχολιο.- αισιόδοξη σε βρίσκω, όταν λες "η δική μου γενιά".  Ούτε οι επομενες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φορτώνουν ενοχές τον απλό κόσμο, αυτοί που σφετερίζονται την εντολή του στις εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ακούτε πως "φταίει ο λαός", να υποψιάζεσθε σαπίλα ή μαύρες σκοπιμότητες. Φορτώνουν την αθλιότητα, ανικανότητά τους, στον λαό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ισραηλινή καθηγήτρια Πανεπιστημίου Nurit Peled-Elhanan εξηγεί πως παρουσιάζονται οι Παλαιστίνιοι αλλά και η Παλαιστίνη στα σχολικά ισραηλινά βιβλία.
*Η Ισραηλινή Νουρίτ Πελέντ-Ελχανάν (Nurit Peled-Elhanan), που γεννήθηκε το 1949, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας. Το 1997 η δεκατριάχρονη κόρη της Σμαντάρ έχασε τη ζωή της στη Δυτική Ιερουσαλήμ σε επίθεση αυτοκτονίας ενός Παλαιστινίου.
«Το κοριτσάκι μου σκοτώθηκε επειδή ήταν Ισραηλινή από έναν νεαρό που ήταν καταπιεσμένος και εξοργισμένος σε σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του και ταυτόχρονα διέπραξε φόνο απλά και μόνο επειδή ήταν Παλαιστίνιος. Και οι δύο είναι θύματα της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη. Τώρα το αίμα τους αναμείχθηκε στις πέτρες της Ιερουσαλήμ που ποτέ δεν νοιάστηκαν για το αίμα» είπε η Πελέντ για τον θάνατο της κόρης της.
Δεν επέτρεψε στις ισραηλινές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, να παραστούν στην κηδεία.
Κόρη του διάσημου στρατηγού Μάττι Πελέντ, γνωστού για τους αγώνες του υπέρ της ειρήνης και της προόδου, η Νουρίτ Πελέντ-Ελχανάν έγινε σύμβολο για όσους πολεμούν στο Ισραήλ κατά της κατοχής και υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.
Είναι επίσης ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην αλλαγή νοοτροπίας της ισραηλινής κοινωνίας, ιδίως δε της νέας γενιάς.
Το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Η Παλαιστίνη στα ισραηλινά σχολικά βιβλία: Ιδεολογία και προπαγάνδα στην εκπαίδευση» επισημαίνει την ύπαρξη ενός εκπαιδευτικού μοντέλου στα ισραηλινά σχολεία που ενισχύει τον ρατσισμό αντί την ανοχή και την πολυμορφία.
Έχει ασκήσει έντονη κριτική κατά παγκόσμιων ηγετών, όπως ο Τζορτζ Μπους, ο Τόνι Μπλερ και ο Αριέλ Σαρόν, κατηγορώντας τους ότι «μολύνουν τους πολίτες τους με τυφλό φόβο για τους μουσουλμάνους».
Η Πελέντ-Ελχανάν είναι συνιδρύτρια του Δικαστηρίου Russell για την Παλαιστίνη, ενός διεθνούς λαϊκού δικαστηρίου που δημιουργήθηκε το 2009 για να εξετάσει τον ρόλο και τη συνενοχή τρίτων μερών στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που διεπράχθησαν από τους Ισραηλινούς κατά του παλαιστινιακού λαού.
Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και ζητεί στήριξη για την εκστρατεία «Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις» (Boycott, Divestment and Sanctions campaign) κατά του Ισραήλ μέχρι να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.
Το 2001, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε στην Πελέντ-Ελχανάν το Βραβείο Ζαχάρωφ.
Η Πελέντ-Ελχανάν είναι ιδιαιτέρως δραστήρια όσον αφορά την υπεράσπιση των παιδιών της Παλαιστίνης και του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση και τα έχει υποστηρίξει σθεναρά σε εκδηλώσεις του Δικτύου Βραβείου Ζαχάρωφ και σε συνεδριάσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων στην Ιερουσαλήμ.
Μετά την επιθεση κατα της Γάζας το 2014, η Πελέντ-Ελχανάν, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία σε ακρόαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την κατάσταση των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις, κατηγόρησε το Ισραήλ για ολοκαύτωμα με θύματα τους Παλαιστινίους της Γάζας.
Μαζί με άλλες δύο κατόχους του Βραβείου Ζαχάρωφ, τη Σαλιμά Γκεζαλί και την Τασλίμα Νασρίν, η Πελέντ-Ελχανάν δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο γνώμης με το οποίο καλούνται «οι ηγέτες και εκπρόσωποι της ΕΕ να ενθαρρύνουν ενεργά και ανοιχτά την Παλαιστινιακή Αρχή να προσχωρήσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΓΑΖΑ Θωρακισμένο θαλάσσιο φράγμα από τη Λωρίδα της Γάζας μέχρι και τη Μεσόγειο χτίζει το Ισραήλ
07/08/2018
Με έκταση 360 τετρ. χιλιομέτρων και πληθυσμό σχεδόν 1,9 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σχεδόν χωρίς καμία υγειονομική περίθαλψη και με μόνο δικαίωμα να θάβουν τους νεκρούς τους, δεν απομένει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί, όχι απλά το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του πλανήτη αλλά και το πλέον θανατηφόρο.
Και μετά από 11 συνεχή χρόνια πλήρους αποκλεισμού τού Παλαιστινιακού λαού από Ισραήλ και Αίγυπτο, με ένα θαλάσσιο τείχος-φράγμα, η απέραντη αυτή φυλακή του θανάτου γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική.
Την προηγούμενη Κυριακή το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε τις πρώτες εικόνες, (φωτογραφίες και video) ενός φαραωνικών διαστάσεων «έργου» το οποίο απομονώνει ακόμη περισσότερο την ήδη πολιορκημένη Γάζα και τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό, με ό,τι επιπλέον μπορεί να σημάνει αυτό για τις εξελίξεις σε μια περιοχή που πλέον έχει μετατραπεί σε κανονική πυριτιδαποθήκη.

Ο Υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο ίδιος πολιτικός αξιωματούχος που λίγο πριν την 30ή Μαρτίου είχε δώσει εντολή στους ελεύθερους σκοπευτές στα σύνορα με τη Γάζα να σκοτώνουν ελεύθερα και «κατά βούληση και χωρίς να χρειαστεί να λάβουν άλλη εντολή όποιον παλαιστίνιο εκείνοι κρίνουν πως απειλεί την ασφάλεια της χώρας», με εξαιρετικό καμάρι έκανε την αναγγελία του συγκεκριμένου θαλάσσιου φράγματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σκοπό έχει την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Γάζα».
Σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας του Ισραήλ, η κατασκευή του φράγματος ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούνιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το κόστος των 6,7 εκατ. δολαρίων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας.
Η αρχή του βρίσκεται περίπου 3 χλμ από το βορειότερο σημείο της Γάζας κοντά στην ακτή Ζικίμ και πρόκειται να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 200 μέτρων από τη Μεσόγειο.
Το θαλάσσιο φράγμα, καθ' ύψος θα αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα:
1. Μια υποβρύχια πλατφόρμα πλάτους 50 μέτρων κατασκευασμένη από «τεθωρακισμένη» πέτρα.
2. Έναν υπερθαλάσσιο φράχτη από συρματόπλεγμα ύψους 6 μέτρων
3. Ένα δεύτερο υπερθαλάσσιο φράχτη-συρματόπλεγμα που θα καλύπτει και θα προστατεύει όλη την προηγούμενη κατασκευή.
«Πήραμε μαθήματα από τον πόλεμο του 2014 στη Λωρίδα» είπε ο Λίμπερμαν, τονίζοντας πως το φράγμα αυτό είναι φτιαγμένο για να αντέξει τις θαλάσσιες συνθήκες και να υπηρετήσει για πολλά χρόνια το αμυντικό δόγμα της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως ο ισχύων ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας δεν επιτρέπει στους ψαράδες της περιοχής να βγουν σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών ναυτικών μιλίων ενώ το Ναυτικό του Ισραήλ παρακολουθεί στενά και επεμβαίνει «δυναμικά» κάθε φορά που κάποιο ξένο σκάφος επιχειρήσει να προσεγγίσει, ακόμη και όταν μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα ή φάρμακα, ακόμη και με παιχνίδια για τα παιδιά.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δυο πλοία με σημαία Σουηδίας τα οποία επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις ακτές της Λωρίδας για να παραδώσουν στους Παλαιστινίους κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, παρεμποδίστηκαν και ενώ ακόμη βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα. (φωτό δεξιά)
Από τον ενδεκαετή αποκλεισμό η οικονομία της Γάζας είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένη με το ποσοστό της ανεργίας να βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα, ενώ το ζήτημα της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο ανάπτυξης για οποιαδήποτε σοβαρή επιχειρηματική δραστηριότητα.
Χαρακτηριστική είναι η σχετική έκθεση του ΟΗΕ του 2015 που εκτιμά πως μέχρι και το 2020 η Λωρίδα της Γάζας πλέον δεν θα μπορεί να είναι καν κατοικήσιμη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκουριες
Νεοφιλελευθερισμός και ''ανάπτυξη'' στον Καπιταλισμό

Aυτό εννοεί ο καθηγητής Κ.Παπαζάχος ότι θα γίνει στη Χαλκιδική. Τέσσερα χρόνια από την οικολογική καταστροφή στον Καναδά μετά την κατάρρευση φράγματος τελμάτων της Imperial Metals στο Mount Polley, χωρίς να έχει γίνει κάποιος σεισμός.
Όταν οι Καναδοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τον τόπο τους πώς η (εταιρία χαμηλού κόστους) καναδική πολυεθνική Eldorado Gold κατασκευάζει φράγμα επικίνδυνων αποβλήτων πάνω ακριβώς στο σεισμικό ρήγμα -"τέρας" της Ιερισσού και μάλιστα πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή;
Να μην πουν μετά ότι δεν ήξεραν. Αν συμβεί κάτι στη Χαλκιδική, αυτό το video θα (πρέπει να) οδηγήσει στη φυλακή πολλούς:
Κ.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ:"Αδυνατώ να σκεφτώ πώς κάποιος μπορεί να προγραμματίζει την κατασκευή τέτοιων φαραωνικών κατασκευών πάνω σε ένα ενεργό ρήγμα το οποίο σε ιστορικούς χρόνους έχει δώσει τόσο μεγάλες κινήσεις. ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ. Εκτός από τις άμεσες καταστροφές σε όλη την περιοχή του κόλπου της Ιερισσού από τη λυματολάσπη με την καταστροφή των σπιτιών και τα ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ όχι λόγω του σεισμού αλλά λόγω της αστοχίας των φραγμάτων, όλα αυτά τα επικίνδυνα λύματα θα επηρεάσουν το οικοσύστημα όχι μόνο της ΒΑ Χαλκιδικής αλλά ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Κ.Μακεδονίας και σίγουρα θα επηρεάσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Β.Αιγαίου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λίστα των νεκρών στο Μάτι
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 11:35
Η λίστα με τα ονόματα και τα στοιχεία των ατόμων που έχασαν τη ζωή στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στη λίστα των 90 ανθρωπων περιλαμβάνονται 44 γυναίκες, 35 άνδρες, 11 παιδιά και δύο σοροί που δεν έχουν αναζητηθεί από κάποιο συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.
Η λίστα της τραγωδίας:
http://www.zougla.gr/greece/article/i-lista-ton-atomon-pou-exasan-ti-zoi-tous-stis-pirkagies



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις έλαβαν μέχρι χθες το επίδομα πυρόπληκτων
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 14:26
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου. Μέχρι χθες, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, είχε καταβληθεί το επίδομα των 5.000 ευρώ σε 569 νοικοκυριά κι εκείνο των 8.000 ευρώ σε 30 επιχειρήσεις.
Η όποια σχετική καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων οφείλεται σε περιπτώσεις συνιδιοκτησιών, όπου δεν έχουν καταθέσει όλοι τις αντίστοιχες αιτήσεις. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επικοινωνεί μαζί τους για να ρυθμιστούν οι υποθέσεις αυτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 3.320 οι αιτήσεις πυρόπληκτων που υποβλήθηκαν κατά τις εννέα πρώτες ημέρες
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 13:45
Στις τρεις χιλιάδες τριακόσιες είκοσι (3.320) έφτασαν οι αιτήσεις πυρόπληκτων που υποβλήθηκαν κατά τις εννέα πρώτες ημέρες της σχετικής διαδικασίας για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.
Η διαδικασία αιτήσεων συνεχίστηκε και χθες (Τετάρτη 8 Ιουνίου) κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Από τις 3.320 αιτήσεις, οι 1.171 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.263 στον δήμο Μαραθώνα, οι 539 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 347 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Σουνιτοφασιστικη αεροπορικη επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά - Δεκάδες τα θύματα
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 13:10
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορικη επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά στη βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην εμπόλεμη αυτή χώρα.
«Μετά την επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά σε μια αγορά της Ντάχιαν στο βόρειο τμήμα της Σαάντα, ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τη ΔΕΕΣ δέχθηκε δεκάδες τραυματίες αλλά και νεκρούς που μεταφέρθηκαν εκεί», ανακοίνωσε η οργάνωση μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τον χαρακτήρα της επίθεσης.
Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πρόσθεσε η ΔΕΕΣ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των πατριωτων ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 39 είναι οι νεκροί και 51 οι τραυματίες «παιδιά στην πλειονότητά τους».
Σύμφωνα με το Al-Massirah, επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή του υπό την ουαχαμπιτικοναζιστικη σαουδαραβική διοίκηση του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού ο οποίος εχει εισβαλλει στην Υεμένη.
Επί του παρόντος δεν υπάρχει αντίδραση του εκπροσώπου του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού στην κατηγορία αυτή.
Την περασμένη Πέμπτη, τουλάχιστον 55 πολίτες σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, σύμφωνα με την ΔΕΕΣ.
Η στρατηγικής σημασίας πόλη Χοντέιντα ελέγχεται από τους πατριωτες Χούτι, οι οποίοι επίσης απέδωσαν στον σουνιτοφασιστικο αποικιοκρατικο συνασπισμό την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.
Η σουνιτοφασιστικη  αποικιοκρατικη εισβολη  στην Υεμένη μετρά ήδη 10.000 νεκρούς μετά την εισβολλη του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού τον Μάρτιο του 2015 και έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση» παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο μορφωμα απάντησε πλήττοντας 140 στόχους στη Γάζα για την επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς η οποια ειχε απαντησει για την αεροπορικη δολοφονια μελων της
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 10:35
Ο «Αμυντικός» όπως γελοιωδως αυτοαποκαλείται ισραηλινοναζιστικός στρατός IDF πραγματοποίησε 140 αεροπορικές επιδρομές εναντίον τουλάχιστον 20 στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση -όπως ανακοινώθηκε- επίθεσης που είχε δεχθεί από 150 ρουκέτες.
«Τα ισραηλινοναζιστικά βομβαρδιστικά έπληξαν 20 ''τρομοκρατικούς στόχους'' σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς» αναφέρει η ανακοίνωση του IDF που εκδόθηκε νωρίς σήμερα (Πέμπτη) το πρωί.
Στην ανακοίνωση του αναφέρεται ότι ανάμεσα στα τρία θύματα της ισραηλινοναζιστικής επιδρομής βρίσκονται έγκυος με την ηλικίας 18 μηνών κόρη της που σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Στην ανακοίνωση του ισραηλινοναζιστικού στρατού υποστηρίζεται πως «εξαναγκάσθηκε να απαντήσει στα συνεχόμενα πυρά από την περιοχή της Γάζας». Επίσης αναφέρεται πως «οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή συναγερμό και προετοιμάζουν διάφορα σενάρια».
Τέσσερις ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν την Τετάρτη, την πόλη Σντερότ, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν περί τους 19 ανθρώπους ο ένας μόνον σοβαρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Times of Israhell''.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Η Γερουσία καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης
 Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018, 09:42
Τα μέλη της Γερουσίας της Αργεντινής καταψήφισαν την Πέμπτη το σχέδιο νόμου το οποίο θα αποποινικοποιούσε την άμβλωση στη χώρα όπου γεννήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, κείμενο εναντίον του οποίου κινητοποιήθηκε μαζικά η ρωμαιοκαθολική ιεραρχία, διαγράφοντας τις ελπίδες των φεμινιστικών οργανώσεων, που είχαν αναπτερωθεί όταν το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη Βουλή τον Ιούνιο.
Τριάντα οκτώ μέλη της Γερουσίας ψήφισαν «όχι» στο κείμενο αυτό, που επέτρεπε τον οικειοθελή τερματισμό της εγκυμοσύνης μέσα στις πρώτες 14 εβδομάδες της κύησης, 31 ψήφισαν ναι και δύο απείχαν, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση του προεδρείου.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης
 Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 22:37
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας διέταξε την Τετάρτη τη σύλληψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες, πρώην προέδρου του Κογκρέσου, με την κατηγορία ότι συνωμότησε για τη δολοφονία του Νικολάς Μαδούρο, στην απόπειρα που έγινε με drones με εκρηκτικά εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας στη διάρκεια στρατιωτικής τελετής το Σάββατο στο κέντρο του Καράκας.
Την Τρίτη το βράδυ ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα είπε ότι ο Μπόρχες ζει στην γειτονική Κολομβία.
Ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση εναντίον. Ο Σάντος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας αναμενόταν σήμερα να άρει την ασυλία κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης που οι αρχές υποπτεύονται για εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας συνέλαβαν έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης για την υπόθεση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημερωτικά, στο Λουτράκι Κορινθίας αυτήν την στιγμή βαράει ίσα με 11 μποφώρ βοριά!
Τα 300 μέτρα μικρού στενού δρομακίου που χωρίζουν το σπίτι μου απ την θάλασσα είναι τίγκα στα ξερόχορτα και στα ντανιασμένα κομμένα ξερά. Επίσης οι κάδοι σκουπιδιών τίγκα στο σκουπίδι και μέσα και γύρω τους μαζί με πολλά πεταμένα υλικά από σπίτια που είτε ανακαινίστηκαν ή έκαναν επισκευές.
Να ξέρετε, αν καώ ή πνιγώ είμαι ανεκπαίδευτη!
Σχολιο.- Μπλουζάκι βρεγμένο να έχεις μαζί σου . . .
Σχολιο.- Μια από τα ίδια στο Δασκαλειο Κερατέας.Μας σηκωνει ο αέρας και σκουπίδια και ξερόκλαδα παντού!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντε και ο Κούλης είπε παπαριά, εσύ κυρά παπαριά καμαρωτή Αυλωνίτου μου τι λες μόνιμα;
Μεγαλύτερη παπαριά απ το ότι πνίγηκαν γιατί είναι ανεκπαίδευτοι, έχει;
Εχει βέβαια κι άλλες παπαριές που συνολικά λέτε συμπούρμπουλοι!
Η χώρα της πολιτικής παπαριάς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς (1787 - 25 Σεπτεμβρίου 1849) ήταν Έλληνας οπλαρχηγός, ηγέτης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ως προς το έτος γέννησης του οι απόψεις διίστανται. Άλλοι αναφέρουν το έτος 1781, άλλοι το 1783 και άλλοι το 1787.
Γεννήθηκε στο χωριό Μεγάλη Αναστάσοβα των Πισινών Χωριών του Μυστρά (σημερινή Νέδουσα Μεσσηνίας) , στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας όπως μας διηγείται ο ίδιος στα απομνημονεύματά του που κατέγραψε ο Γ. Τερτσέτης. Στη σελ. 13 αναφέρει: "Εγεννήθηκα εις ένα χωριό Μεγάλη Αναστασίτσα (Αναστάσοβα) αποδώθε από του Μυστρά προς την Καλαμάτα. Ο προπάππος μου ήτον Προεστός και ο πατέρας μου έφυγε δεκαέξι χρόνων και επήγε με τα στρατεύματα τα Ρούσικα στην Πάρο και ήτον πολεμικός. Τον εσκότωσαν εις την Μονεμβασιά μαζί με έναν αδελφό και μ' εναν κουνιάδο μου. Από ένδεκα χρόνων, μαζί με τον πατέρα μου, έσερνα άρματα. Ετουφέκισα ένα Τούρκο στο Λεοντάρι."
Γονείς του ήταν ο Σταματέλος ονομαστός αγωνιστής της περιοχής Λεονταρίου και μητέρα του η Σοφία Δημητρίου Καρούτσου από τον Άκοβο του Λεονταρίου, δευτερότοκη θυγατέρα και αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Αικατερίνης και της Μαρίας συζύγου του Ακοβίτη Γιωργάκη Μεταξά (Απομνημονεύματα Θ. Κολοκοτρώνη), καθώς και της συζύγου του Δημητρίου Κάρτσωνα, από τα Αρφαρά, το όνομα της οποίας είναι προς το παρόν άγνωστο.
Το 1816, κατά τον ανηλεή διωγμό των κλεφταρματολών της Πελοποννήσου, ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ο Νικηταράς ακολούθησε τον θείο του Κολοκοτρώνη στα Επτάνησα, όπου εντάχθηκε στα Ρωσικά τάγματα και μετέβη στην Ιταλία για να πολεμήσει κατά του στρατού του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Επτάνησα και υπηρέτησε τους Γάλλους, οι οποίοι στο μεταξύ τα είχαν καταλάβει με τη συνθήκη του Τίλσιτ. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Συντηρούσε δικό του Σώμα Ενόπλων με άνδρες που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Με την έκρηξη της Επανάστασης, πήρε μέρος στην πρώτη Μάχη που δόθηκε στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας στις 24 Απριλίου του 1821 (είχε προηγηθεί μια συμπλοκή στο Λεβίδι). Ο Νικηταράς, που κρατούσε με λίγους άντρες τα Άνω Δολιανά, κατάφερε να αποκρούσει χιλιάδες Τούρκους που επιτίθεντο με πυροβολικό. Επειδή έπεσαν πολλοί Τούρκοι από το χέρι του σ' εκείνη τη Μάχη, οι άντρες του τον ονόμασαν Τουρκοφάγο. Διακρίθηκε και στις μάχες που ακολούθησαν, όπου συνεργάστηκε με το θείο του, κυρίως δε στην πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς.
Όταν η Τρίπολη καταλήφθηκε από τους Έλληνες, δε ζήτησε κανένα λάφυρο για τον εαυτό του και όταν του πρόσφεραν ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, το έκανε δώρο στην προσωρινή Κυβέρνηση. Ο Νικηταρας παντα ελεγε και το τηρουσε πως δεν πολεμουσε για λαφυρα αλλα για την πατριδα. Όταν οι Έλληνες κατέστρεψαν τη στρατιά του Δράμαλη στα στενά των Δερβενακίων, ο Νικηταράς μαζί με τους Δημήτριο Υψηλάντη και Παπαφλέσσα, είχε καταλάβει τη χαράδρα γύρω από τον Άγιο Σώστη, απ' όπου θα περνούσαν οι Τούρκοι, προκαλώντας τους μεγάλη καταστροφή. Ο Φωτάκος γράφει πως κατά τη διάρκεια της μάχης έσπασε τέσσερα σπαθιά. Το χερι του ειχε γαντζωθει στο σπαθι και τρομαξανε να ξεκολησουν το σπαθι από το χερι του. Καθώς ο Δράμαλης υποχωρούσε προς το Άργος, ο Νικηταράς κατέλαβε την οχυρή θέση Αγιονόρι και σκότωσε πολλούς Τούρκους που προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω αυτής. Συνετέλεσε στο να υποχωρήσει τελικά ο Δράμαλης, υφιστάμενος πανωλεθρία (26 - 28 Ιουλίου 1822).
Ο Νικηταράς πήρε μέρος σε πολλές ακόμη μάχες μέχρι που απελευθερώθηκε η χώρα.
Επί Καποδίστρια και Όθωνα ανήκε στο Κόμμα των Ναπαίων (Ρωσόφιλων). Η Ελληνική Κυβέρνηση, φοβούμενη ότι το ρωσόφιλο Κόμμα επεδίωκε να αντικαταστήσει τον Βασιλιά Όθωνα με κάποιον Ρώσο Πρίγκιπα, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Όταν αποφυλακίστηκε, ή υγεία του ήταν εξασθενημένη από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Έπασχε από ζάχαρο χωρίς να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του. Βίωσε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, το οποίο του αρνήθηκε μια αξιοπρεπή σύνταξη ώστε να ζει αυτός και η οικογένειά του ευπρεπώς και αντί αυτού, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας" στον χώρο όπου υπάρχει σήμερα ο ναός της Ευαγγελίστριας κάθε Παρασκευή. Το 1843, όταν ο Βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, οπότε του απονεμήθηκε ο Βαθμός του υποστράτηγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 σε ηλικία 68 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην Πελοπόννησο. Τάφηκε όμως στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα στο Κολοκοτρώνη.  Ο τάφος του έχει χαθεί.
 Επιπρόσθετα, όταν ο Βρετανός πρέσβης τον αναγνώρισε ως ζητιάνο, έξω από την εκκλησία και τον πλησίασε προσφωνώντας τον ''Στρατηγέ μου τι κάνετε εδώ ?'', αυτός απάντησε ''απλά ξαποσταίνω γιατί δεν με κρατούν πλέον τα πόδια μου''. Όταν δεν απομακρυνόμενος άφησε επίτηδες να του ''πέσει'' ένα πουγκί με χρυσά νομίσματα, άκουσε πίσω του την φωνή του Νικηταρά..'' Υψηλότατε σας έπεσε κάτι και φοβάμαι ότι θα το μαζέψουν τίποτα περαστικοί ζητιάνοι…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως για την πώληση του ύποπτου για την πρόκληση καρκίνων φυτοφαρμάκου έδωσε προ μηνών πενταετή άδεια και η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον, σε άρθρο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα  για την άδεια που έδωσε στο ύποπτο φυτοφάρμακο η ελληνική κυβέρνηση με απόφαση του ίδιου, υπερασπίστηκε την κυκλοφορία του στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους επικριτές της απόφασης του υπουργείου του ως ανενημέρωτους και ημιμαθείς."

Η Monsanto δικάζεται για την πρόκληση καρκίνου σε χιλιάδες ανθρώπους

Στενό κλοιό και πλήθος ερωτημάτων για αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές δημιουργεί η εξέλιξη της δίκης της πολυεθνικής εταιρείας αγροχημικών και γίγαντα της βιοτεχνολογίας Monsanto, που ελέγχεται για τους κινδύνους καρκινογενέσεων που προκαλεί το ζιζανιοκτόνο της Roundup, που περιέχει την αμφιλεγόμενη ουσία της γλυφοσάτης. Πολυετείς μεθοδεύσεις κατά των επικριτικών επιστημονικών ερευνών από τα «Monsanto Papers» της εσωτερικής αλληλογραφίας της εταιρείας. Σημαντική νίκη για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς ενάγοντες η κατάθεση εμπειρογνωμόνων που καταγγέλλουν απόκρυψη των καταστροφικών αποτελεσμάτων των προϊόντων της.
Στις 18 Ιουνίου, ο Ντουέιν Τζόνσον έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να σύρει σε δίκη την πολυεθνική εταιρεία, που εδώ και δεκαετίες αρνείται τους κινδύνους για την πρόκληση καρκίνων που ελλοχεύουν στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup. Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, το δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει, όχι μόνο επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τα αίτια της πρόκληση καρκίνου στον ενάγοντα, αλλά και του ισχυρισμού πως η Monsanto κατέστρεψε ενδείξεις για τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση των προϊόντων της. Μάλιστα, ο δικαστής Κέρτις Κάρνοου έκρινε πως η δίκη θα συνεχιστεί, και θα επιτραπεί στο ένορκο σώμα να εξετάσει ακόμα και πιθανές αποζημιώσεις στα θύματα.
«Η εσωτερική αλληλογραφία που επικαλείται ο Τζόνσον θα μπορούσε να υποστηρίξει τα ευρήματα της ένορκης επιτροπής πως η Monsanto γνωρίζει εδώ και καιρό ότι τα ζιζανιοκτόνα με βάση τη γλυφοσάτη είναι καρκινογόνα, αλλά έχει συνεχώς επιδιώξει να επηρεάσει την επιστημονική βιβλιογραφία για να αποτρέψει τις εσωτερικές ανησυχίες της να φτάσουν στη δημόσια σφαίρα και για να ενισχύσει την υπεράσπιση της εταιρείας» ανέφερε ο δικαστής Κάρνοου.
Ουσιαστικά, η συμμετοχή των τριών επιστημόνων και η ανάγνωση των σημαντικών εγγράφων στη δίκη αντιμετωπίζονται ως μία πρώτη νίκη του αγώνα των τουλάχιστον 4000 καρκινοπαθών που υποστηρίζουν πως έχουν πληγεί από τα χημικά της εταιρείας, και να δυναμώσει τα επιχειρήματα των τουλάχιστον 450 αγωγών που έχουν κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Όλοι τους κατηγορούν την Monsanto ως υπεύθυνη για τη μη ενημέρωση των καταναλωτών για τους κινδύνους της χρήσης του ζιζανιοκτόνου, με αποτέλεσμα την πρόκληση καρκίνου του αίματος NHL (λέμφωμα Non-Hodgkin) στους ίδιους τους ενάγοντες ή τους οικείους τους.
Υπενθυμίζεται πως μόλις τον περασμένο Ιούνιο, μετά από εγκρίσεις πλήθους ρυθμιστικών αρχών, ο «γάμος από την κόλαση» μεταξύ της Monsanto και της Bayer έλαβε έγκριση, με αντίτιμο πλέον των 63 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ήδη οι πρώτοι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν την αλλαγή της επί 117 χρόνια επωνυμίας της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας, που πλέον θα φέρει την ονομασία της Bayer.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Μνημονια και οι ευρωενωσιτες τοκογλυφοι διελυσαν την Πυροσβεστικη.
Με δωρεες συντηρειται ο εξοπλισμος. Η εξελιξη του προυπολογισμου του πυροσβεστικου σωματος. 485 εκατ το 2009, 393 το 2018. Οι προυπολογισμοι μειωθηκαν τα χρονια της τροικας κατά 92 εκατ. ευρω.  Δεν υπαρχουν κονδυλια για τις στοιχειωδεις αναγκες. Αποσπασμενοι 500 πυροσβεστες στα αεροδρομια γιατι ετσι διαταζει η Fraport.
Το 50% των πυροσβεστικων μοτοσικλετων είναι εκτος ειτε λογω ελλειψης οδηγων ειτε εξαιτιας βλαβων. 400 πυροσβεστικα θδροφορα οχηματα από τα 1800 δεν είναι μαχιμα. Συνετριβησανδυο Καναντερ τα οποια δεν αντικατασταθηκαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: 50 εκατ. για το "συμβόλαιο" δολοφονίας του Μαδούρο - Ν. Μαδούρο: Από Μπογκοτά και Μαϊάμι οι δράστες της επίθεσης με drones

Δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Μπόρχες και ο Ρεκουεσένς, φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα κατά του Προέδρου Μαδούρο. Ο Μπόρχες φέρεται πως συναντήθηκε λίγες ώρες πριν από την απόπειρα με στελέχη της νέας κυβέρνησης του Προέδρου της Κολομβίας Ντούνκε στην Μπογκοτά, ενώ ο Ρεκουεσένς συνελήφθη στο Καράκας μαζί με την αδελφή του, η οποία αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Καβέγιο ζήτησε την άρση της ασυλίας για τους βουλευτές που εμπλέκονται στην απόπειρα, λέγοντας ότι «έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης, που θα είναι σκληρή».
Ο Πρόεδρος Μαδούρο υποστήριξε πως η απόπειρα εναντίον του συντονίστηκε από την Κολομβία, στην οποία μάλιστα εκπαιδεύτηκαν και οι περισσότεροι από τους δράστες. Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Κολομβία την έκδοση του αρχηγού των συνωμοτών Γκαρθία Παλόμο, που εργάζεται απευθείας για τον (από χθες) πρώην Πρόεδρο της Κολομβίας Σάντος, και του Πινθόν, που συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας. Καταζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα.
Μαδούρο: Πώς σχεδίασαν τη δολοφονία μου
Ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι δύο ομάδες εκπαιδεύτηκαν στη λειτουργία των drones από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο στο χωρίο Τσινάκο στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επικαλέστηκε τις ομολογίες των έξι ατόμων που συνελήφθησαν αμέσως μετά την απόπειρα “της ολιγαρχίας της Κολομβίας και την υιοθέτηση φασιστικών μεθόδων από τα χέρια σημαντικών πολιτικών ηγετών της αντιπολίτευσης”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ομάδα είχε σχέσεις με τον συνταγματάρχη Καγκουαριπάνο, που είχε οδηγήσει την επίθεση και την κλοπή στρατιωτικού οπλισμού από στρατόπεδο τον Αύγουστο του 2017 και ο οποίος συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα. Σύνδεσμος για την απόπειρα εναντίον του Μαδούρο ήταν ο πρώην λοχίας Χοσέ Μοναστέριο Βανέγκας, στον οποίο προσέφεραν 50 εκατ. δολάρια και διαμονή στις ΗΠΑ. Ο Βανέγκας εκπαιδεύτηκε στην Κολομβία στη χρήση των drones, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης του Καράκας. Τον Βανέγκας βοήθησαν ο βουλευτής Ρεσκουέσενς και ο βουλευτής Μπόρχες. Για τον Μαδούρο στόχος της απόπειρας ήταν “να μας δολοφονήσουν όλους”. Η φρουρά του Μαδούρο κατάφερε να παρεκκλίνει την πορεία των δύο drones, ενώ τον Βανέγκας και έναν συνεργό του τους σταμάτησε ο κόσμος, που θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά τους και τους παρέδωσε στις αρχές.
Ο Μαδούρο ζήτησε από την Κολομβία και τις ΗΠΑ να παραδώσουν τον Ταμπόσκι, τον οποίο θεωρεί ως οργανωτή και χρηματοδότη της απόπειρας (πιστεύεται ότι διαμένει στη Φλόριντα), καθώς και τον Ρούσο Μάρκες, του οποίου δεν είναι γνωστή η διεύθυνση.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό στοιχείο και τις δηλώσεις του Περουβιανού παρουσιαστή της τηλεόρασης Χάιμε Μπάιλι, που ζει στη Φλόριντα και υποστήριξε πως είχε συναντήσει τα συγκεκριμένα άτομα στο Μαϊάμι. Ο Μπάιλι δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Μαϊάμι ότι ήξερε για την απόπειρα από την προηγούμενη εβδομάδα και προέβλεψε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες επιθέσεις κατά του Μαδούρο. 'Το Σάββατο θα σκοτώσουμε τον Μαδούρο με drones. Δοκιμάσαμε τα drones στο Καράκας, λειτουργούν' και εγώ τους είπα 'κάντε το, εμπρός πάμε'" δήλωσε ο Μπάιλι στο αμερικανικό κανάλι αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με τους δράστες, εκτιμώντας ότι μετά την αποτυχία τους “σίγουρα θα προετοιμάζουν την επόμενη απόπειρα”.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Λουτσέσε αποκάλυψε από την Μπογκοτά ότι συμμετείχε στην απόπειρα. “Είχαμε έναν στόχο και προς στιγμή δεν υλοποιήθηκε στο εκατό τοις εκατό” τόνισε ο Λουτσέσε, που συμμετείχε στην Λαϊκή Θέληση (Α.Ρ.) της αντιπολίτευσης και είχε πάρει μέρος σε άλλες πράξεις βίας μεταξύ του 2014 και του 2017. Ο Μαδούρο υποστηρίζει πως ο Λουτσέσε ήταν προσκεκλημένος την Τρίτη στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της Κολομβίας από τον Ιβάν Ντούνκε.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και του Α.Ρ. Φαλκόν καταδίκασε τη βία και την απόπειρα εναντίον του Μαδούρο, όπως και τις αιτίες που τη γέννησαν και ζήτησε “να μην υπάρξει κυνήγι μαγισσών”, κρατώντας τις αποστάσεις του από τη δράση των “αντιπολιτευόμενων από την Κολομβία”, ενώ ζήτησε τη συμμετοχή των πολιτών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί “η αποχή δεν έδωσε ποτέ θετικό αποτέλεσμα”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Η Ρασίντα Τλαΐμπ πρώτη Παλαιστίνια βουλευτής στο Κογκρέσο

Η διχαστική και αντιφεμινιστική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αποδίδει, αλλά όχι στην κατεύθυνση που επιδιώκει ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος είχε περιλάβει στις μπίζνες του τα καλλιστεία και στην πολιτική επιχειρηματολογία του την απαξίωση του γυναικείου φύλου. Η κινητοποίηση των γυναικών απέναντι στον «τραμπισμό» μετέτρεψε την προσωπική οργή για τις προσβολές σε ένα μαζικό κίνημα που κατέβηκε στους δρόμους και τώρα διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική, σε τοπικό και ομοσπονδιακό επίπεδο.
Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν χθες σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου καθώς και για την ανάδειξη νέων κυβερνητών. Τουλάχιστον 182 γυναίκες θα διεκδικήσουν βουλευτικές έδρες κάτω από τις σημαίες των δύο μεγάλων κομμάτων (έναντι 167 το 2016), ενώ άλλες 11 θα διεκδικήσουν θέση κυβερνήτη (μία παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του 1994). Τα δύο τρίτα των υποψηφίων προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μίσιγκαν, όπου 4 γυναίκες βρίσκονται επικεφαλής στα ψηφοδέλτια των Δημοκρατικών.
Την εκλογή της στο Κογκρέσο εεξαφάλισε ήδη η Ρασίντα Τλαΐμπ, η οποία θα γίνει η πρώτη Παλαιστίνια Αμερικανίδα βουλευτής και η πρώτη μουσουλμάνα που θα αναλάβει τέτοια θέση. Η 42χρονη δικηγόρος και ακτιβίστρια εξελέγη χθες στις προκριματικές των Δημοκρατικών στη 13η περιφέρεια του Μίσιγκαν, όπου το κόμμα έχει απόλυτη κυριαρχία σε τέτοιο βαθμό που οι Ρεπουμπλικανοί δεν βάζουν καν υποψηφιότητα. Κόρη Παλαιστινίων προσφύγων από την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, η Τλαΐμπ έχει 13 αδέλφια. Καθώς οι γονείς της εργάζονταν σκληρά και στηρίζονταν κατά καιρούς στην κοινωνική πρόνοια, η Τλαΐμπ φρόντιζε τα αδέλφια της ενώ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά. Μπήκε στον πολιτικό στίβο το 2004 και εξελέγη δύο φορές στην τοπική Βουλή, ενώ έδωσε αγώνες για τα προγράμματα της πρόνοιας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
Στις 8 Αυγούστου του 2016 η Ρασίντα Τλαΐμπ παρενέβη σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας από τον τότε υποψήφιο Πρόεδρο να επιστρέψει το στρατιωτικό παράσημο που του είχε δώσει ένας στρατιωτικός. «Δεν κέρδισες αυτό το μετάλλιο, δεν σου αξίζει» φώναξε η Τλαΐμπ, καθώς η ασφάλεια την απομάκρυνε από την αίθουσα.
Οι συνθήκες για ένα «ροζ κύμα» του Νοεμβρίου είναι ευνοϊκές αν κρίνει κανείς και από την οριακή επανεκλογή του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τρόι Μπόλντερσον στο Κολόμπους του Οχάιο, προπύργιο του συντηρητικού κόμματος. Ο Μπόλντερσον έλαβε το 50,2%, έναντι 49,3% του Δημοκρατικού Ντάνι Ο’ Κόνορ. Παρά την προσωπική παρέμβαση Τραμπ, που πήγε στο Οχάιο και βρέθηκε στο πλευρό του Μπόλντερσον, η ψαλίδα μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών έκλεισε. Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός προηγείται με 1.500 ψήφους πριν καταμετρηθούν 4.500 επιστολικές ψήφοι. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του 0,5%, θα γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
«Οι πυροσβέστες δεν έχουν πάρει μπότες και κράνη εδώ και 10 χρόνια!»
Απίστευτες μαρτυρίες πυροσβεστών που αποκαλύπτουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Με μπότες δεκαετίας, προσωπίδες που πληρώνουν από την τσέπη τους και κράνη δεκαετίας δίνουν τη μάχη οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ενάντια στις πυρκαγιές! Αυτήν την επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση, που προκύπτει από μαρτυρίες πυροσβεστών που μίλησαν στον «Ριζοσπάστη», τη γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση. Και αυτή είναι η θλιβερή καθημερινότητα των πυροσβεστών που ρίχνονται στη μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να γλιτώσουν σπίτια οικογενειών, και δεν γνωρίζουν εάν θα γυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους.
Πιο συγκεκριμένα:
-- Επιχειρησιακές μπότες έχουν να δοθούν στο προσωπικό της Πυροσβεστικής τα τελευταία 10 χρόνια. Αρκετοί πυροσβέστες, όταν οι μπότες τους εμφανίσουν σημαντικές φθορές, τις αντικαθιστούν με δικά τους χρήματα. «Το κόστος ενός ζευγαριού είναι 200 - 300 ευρώ. Οταν οι μπότες διαλυθούν, η Υπηρεσία τις αντικαθιστά με στρατιωτικού τύπου άρβυλα, τα οποία είναι ακατάλληλα για τις επιχειρήσεις που διεξάγει το Πυροσβεστικό Σώμα», λένε πυροσβέστες που έχουν πληρώσει από τους πενιχρούς μισθούς τους τις ειδικές μπότες.
-- Κράνη ειδικά για δασικές πυρκαγιές που έχουν κόκκινο χρώμα, πίσω κάλυμμα και γυαλιά, έχουν να χορηγηθούν εδώ και 10 χρόνια! «Γι' αυτό και βλέπουμε πυροσβέστες με παλιότερα κράνη ή χωρίς καθόλου κράνος την ώρα της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς», επισημαίνουν και τονίζουν ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη ζωή τους.
-- Για την προστασία προσώπου και πνευμόνωνχορηγούνται καλύμματα προσώπου, στα οποία από την εσωτερική τους πλευρά πρέπει να τοποθετηθεί χειρουργική μάσκα. Αυτός ο εξοπλισμός, όμως, δεν είναι αποτελεσματικός. Χρειάζονται προσωπίδες με ειδικά φίλτρα κατά της εισπνοής καπνών και αναθυμιάσεων. Υπάρχουν δε διαφόρων ειδών φίλτρα με ημερομηνία λήξης. Οσοι πυροσβέστες δεν διαθέτουν τέτοιες μάσκες τις πληρώνουν από την τσέπη τους.
-- Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπνόσακους (απαραίτητο εφόδιο για τον πυροσβέστη που θα μείνει 2 - 3 μέρες σε μια μεγάλη φωτιά). «Αγοράζουμε με δικά μας χρήματα πιο λειτουργικούς υπνόσακους, αφού αυτοί που μας δίνουν είναι μεγάλοι και δύσκολοι στη μεταφορά τους», λένε.
-- Αρκετοί πυροσβέστες που ανήκουν σε πεζοπόρα τμήματα αγοράζουν με δικά τους έξοδα ειδικά σακίδια για την ανάβαση, αφού τα χορηγούμενα είναι πιο μεγάλα και ακατάλληλα.
Χωρίς φαγητό και νερό
Οσον αφορά το φαγητό και το νερό, φροντίζουν μόνοι τους από πριν, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μείνει «ρέστοι» στα βουνά μετά από 10 ώρες σε επιχείρηση κατάσβεσης. «Το δε νερό που μοιράζεται τότε από την υπηρεσία είναι τόσο ζεστό ώστε... βράζεις καφέ», όπως λένε πυροσβέστες. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μετά από 24 ώρες οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν είχαν ξεχαστεί χωρίς φαΐ και νερό. Οσον αφορά τις αποζημιώσεις των εκτός έδρας, αυτά αργούν να τους καταβληθούν.
Επιπλέον, εξαιτίας των άλλων μεγάλων ελλείψεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), δεν έχουν κατοχυρωθεί ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας στη δουλειά τους, με κυριότερο το ωράριο με το οποίο εργάζονται ιδιαίτερα στις δασικές πυρκαγιές και το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τις 40 και 50 ώρες συνεχούς εργασίας, ενώ δεν έχουν θεσμοθετηθεί ούτε τα ανώτατα ασφαλή όρια εργασίας, ούτε ο χρόνος υποχρεωτικής ανάπαυσης. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για τις επιπλέον ώρες εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου «αποζημιώνονται» με ρεπό. Οι πυροσβέστες εργάζονται συνεχόμενα και εξαντλητικά, ανάλογα με τις συνθήκες και το πόσο θα διαρκέσει η κάθε δασική πυρκαγιά. Οι 35 νεκροί σε ώρα εργασίας από το 1998, όταν το ΠΣ ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση, οι εκατοντάδες τραυματίες, αρκετοί με μόνιμες ανεπανόρθωτες βλάβες, αλλά και οι επαγγελματικές ασθένειες που έχουν πλήξει αρκετούς πυροσβέστες, επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις.
Η συνεχής και καθημερινή απαιτούμενη εκπαίδευσή τους υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών. Και από την απουσία της σύγχρονης βιβλιογραφίας, αλλά κυρίως από την απουσία του σύγχρονου απαραίτητου εξοπλισμού, των υποδομών, των μέσων και των αναλώσιμων υλικών που χρειάζονται για να είναι ουσιαστικές και επιτυχημένες οι εκπαιδεύσεις.
Περικοπές στη χρηματοδότηση
Κύρια αιτία των προβλημάτων των πυροσβεστών, αλλά και των προβλημάτων που οφείλονται στις μεγάλες ελλείψεις (προσωπικό, εξοπλισμός, οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας) και τους εμποδίζουν να κάνουν με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια τη δουλειά τους, είναι οι μεγάλες μειώσεις και οι περικοπές στη χρηματοδότηση του ΠΣ από όλες τις κυβερνήσεις.
Από το 2010 μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις στερούν από το ΠΣ 120 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις, τρέχουσες και βασικές ανάγκες του. Ενδεικτικά, το ποσό που είχε διατεθεί για το ΠΣ το 2009 ήταν στα 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που ούτε και αυτά κάλυπταν με επάρκεια το σύνολο των αναγκών του. Για το 2018 το ποσό που διατέθηκε είναι στα 397 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι και φέτος οι μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα διατηρούνται στο έπακρο, αφού συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και από τη σημερινή κυβέρνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Εκτελεστής «δίνει» τους συνεργάτες του σε ΗΠΑ και Κολομβία
Τα πρώτα στοιχεία για την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δόθηκαν στη δημοσιότητα. Θυμίζουμε ότι στις 4 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 81 χρόνια της Εθνοφρουράς, έγινε επίθεση με 2 μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη - drones που έφεραν εκρηκτικά κατά της εξέδρας όπου βρίσκονταν ο Πρόεδρος και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, και από την οποία τραυματίστηκαν 6 στρατιωτικοί.
Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος την Τρίτη το βράδυ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας στοιχεία από το βίντεο της ανάκρισης, ενός από τους 6 συλληφθέντες, του Χουάν Κάρλος Μοναστέριος Βανέγκας, που ήταν πολύ αποκαλυπτικό, «δίνοντας» πολλούς από τους συνεργάτες του. Ο συγκεκριμένος είναι απόστρατος λοχίας που συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι σε επίθεση για την κλοπή οπλισμού σε στρατόπεδο στην περιοχή Παραμακάι, και καταζητούνταν, όπως και οι υπόλοιποι με δράση στις βίαιες συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης από το 2014. Αυτός λοιπόν κατονόμασε ότι την όλη απόπειρα σχεδίασαν και χρηματοδότησαν Βενεζουελάνοι της αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Χούλιο Μπόρχες,που έχει καταφύγει στην Κολομβία, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χουάν Ρεκεσένς, που συνελήφθη και ανακρίνεται, καθώς και Βενεζουελάνοι επιχειρηματίες με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ και παραστρατιωτικοί από την Κολομβία, οι οποίοι διοργάνωσαν και «εκπαιδευτικό κέντρο» σε βόρεια παραμεθόρια περιοχή της Κολομβίας. Δήλωσε ότι έγιναν αρκετές δοκιμές, βρέθηκαν 11 εκτελεστές, ενώ η τελική αμοιβή αν η επιχείρηση ήταν πετυχημένη θα έφτανε τα 50 εκατομμύρια δολάρια, με εξασφαλισμένη διαφυγή και διανομή στις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, που από την πρώτη στιγμή κατηγόρησε την αντιδραστική αντιπολίτευση και τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας ότι συμμετείχαν ως ηθικοί αυτουργοί στην απόπειρα, ανέφερε αναλυτικά το ρόλο που διαδραμάτισαν οι 6 συλληφθέντες στην όλη επιχείρηση, καθώς και άλλοι που καταζητούνται, ενώ ζήτησε την έκδοση στην χώρα του από τις ΗΠΑ του Οσμάν Ντελγάδο Ταμπόσκι, που χρηματοδότησε την επιχείρηση από το Μαϊάμι, από την Κολομβία του Οσβάλντο Γκαρσία Παλόμο, απόστρατου συνταγματάρχη που έχει διαφύγει στην Κολομβία και συνεργάζεται απευθείας με την κολομβιανή κυβέρνηση, και του Ράιντερ Αλεξάντερ Μάρκες, επίσης φυγά στην Κολομβία, που φέρεται να ήταν ο εκπαιδευτής των δύο ομάδων της όλης επιχείρησης με τα drones.
Αξιοσημείωτη επίσης είναι η περίπτωση του Περουβιανού Χάιμε Μπάιλι, δημοσιογράφου σε τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφηκε στην εφημερίδα «Ultimas Noticias», ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν πέτυχε η απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο, αποκαλύπτοντας ότι συμμετείχε σε συναντήσεις προετοιμασίας στο Μαϊάμι και ήξερε για το σχέδιο με τα drones. Μάλιστα, δηλώνει κυνικά προς τον Μαδούρο: «Να ετοιμάζεσαι, γιατί η ομάδα που συνωμοτεί, οι φίλοι μου, θα επανέλθει. Πήρες την πρώτη λαχτάρα, θα έρθουν κι άλλες».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνώριζα και ενέκρινα τη δολοφονία Μαδούρο ισχυρίζεται παρουσιαστής στο Μαϊάμι
08/08/2018
Ο περουβιανής καταγωγής δημοσιογράφος Τζέιμι Μπέιλι δήλωσε στην τηλεοπτική του εκπομπή Bayly Show ότι ήταν ενήμερος και είχε εγκρίνει προσωπικά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
«Οι πηγές μου, που είναι αξιόπιστες, με κάλεσαν και μου είπαν “το Σάββατο θα δολοφονήσουμε τον Μαδούρο” και εγώ τους είπα “κάντε το”» είπε στην εκπομπή του ο Μπέιλι και συμπλήρωσε: «Όταν με ρώτησαν εάν θα καταδίκαζα την κίνησή τους τους απάντησα ότι αν θέλουν μπορώ να τους αγοράσω και ένα ακόμη drone».
Απευθυνόμενος στον Μαδούρο ο δημοσιογράφος τον κάλεσε να βρίσκεται σε επιφυλακή. «Οι φίλοι μου» συμπλήρωσε «είναι πολύ ικανοί, ήδη σας τρόμαξαν και θα ακολουθήσουν περισσότερα».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μαδούρο διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει στις ΗΠΑ μια εκπομπή, ο παρουσιαστής της οποίας δηλώνει ανοιχτά ότι γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστροφη καικιων.Αλλο ένα παλιο ξυλινο ψαραδικο καικη προκειται να καταστραφει την Πεμπτη η μπουλντοζα στην παραλια της Παχης. Είναι ο «Κωνσταντινος» ένα σκαρι φτιαγμενο από τους καλυτερους καραβομαραγκους
Παραδοσιακό τρεχαντήρι απειλείται με καταστροφή
8/8/2018
Τη διάσωση ενός παραδοσιακού τρεχαντηριού ζητεί από τις αρχές ο Eλληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αύριο το πρωί, στην παραλία της Πάχης, η μπουλντόζα θα καταστρέψει ακόμα ένα ψαράδικο καΐκι. Είναι ο "Κωνσταντίνος", φτιαγμένο από τους καλύτερους καραβομαραγκούς, τον Μανώλη Ψαρρό και τον Μανώλη Τσίκη. Μοναδικό τρεχαντήρι (1982) 10 μέτρα από ιρόκο και Σαμιώτικο πεύκο. Εξαιρετικής κατασκευής, συντήρησης και ομορφιάς. Ο Δήμος Νέα Περάμου προσπάθησε να το σώσει από το σπάσιμο, λεγοντας ότι θα του αλλαξει κατηγορια από ψαραδικο σε τουριστικο, αλλά οι αρμόδιοι ζήτησαν να ελαττωθεί η επιδότηση προκειμένου να μην καταστραφεί και να σωθεί από τον Δήμο.
Όπως είναι αυτονόητο, για άλλη μια φορά τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου κερδίζουν έδαφος. Είχαν υποσχεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα διέσωζαν 39 παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη, αλλά χωρίς να ρωτήσουν τους ειδικούς, επιλέξανε ορισμένα με κριτήριο την παλαιότητα και όχι την ποιότητα κατασκευής, γραμμής και αντιπροσωπευτικότητας. Το "Κωνσταντίνος" είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραδοσιακής ναυπηγικής και ζητάμε να διασωθεί.
Το Υπουργείο για την αιτούμενη διάσωσή του, απαιτεί την ελάττωση της επιδότησης επιβάλλοντας μείωση της αποζημίωσης του αλιέα στο 20% του συνολικού ποσού, επικαλούμενο την ύπαρξη δήθεν Ευρωπαϊκής νομοθετικής διάταξης, ενώ στην περίπτωση που προβλέπεται η βάρβαρη καταστροφή του ο αλιέας λαμβάνει το 100%.
Οι Έλληνες δεν πρέπει να αποδεχτούν και άλλον βιασμό της ιστορίας και της παράδοσής τους».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κακό σας έκαναν αυτά τα αγγελούδια... ανθρωπόμορφα ουαχαμπιτικοναζιστικά κτήνη!
Στο ολοκαύτωμα του λαού της Υεμένης, σ' αυτή την ιμπεριαλιστική φονική επίθεση... οι "πολιτισμένοι" της δύσης είναι οι φονιάδες!
Αυτή η δυναστεία του παιδόφιλου δικτάτορα Σαούδ, των ανθρωποφάγων γουρουνιών που τους υπηρετούν τα "πολιτισμένα" κτήνη της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ναζιστικό σιωνιστικό καθεστώς κι οι ΗΠΑ πρέπει να εξοντωθούν!
Τι κακό σας έκαναν αυτά τα αγγελούδια...
43 παιδάκια δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν από καλοκαιρινό σχολείο, δεκάδες βαριά τραυματισμένα...
Κανείς δεν μιλάει για τη... γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δημοσιογραφικές πόρνες της "κεντροαριστεράς"...
Η "κεντροαριστερή" ιταλική εφημερίδα "La Stampa": Η Αυτού Αυτοκρατορική Εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος του Σάχη (Reza Pahlavi), υποστηρίζει την αναγέννηση του Ιράν
Τι άλλο θα δούμε σ' αυτή την εποχή του απόλυτου φασισμού της ιμπεριαλιστικής "κεντροαριστεράς"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ...
Ο καθηγητής Ιστορίας της Σύγχρονης Φιλοσοφίας, Diego Fusaro, σε μια καθηλωτική του δήλωση στο διαδίκτυο, καταγγέλλει: Ορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ, το βλέπουμε: η Ευρώπη που παραδίδεται στις φλόγες! Είναι μια εικόνα όχι μόνο πραγματική, αλλά και μεταφορική. Η Ελλάδα, τα θεμέλια του πολιτισμού της Ευρώπης, κυριολεκτικά φλέγεται, και μαζί της φλέγεται η Ευρώπη ολόκληρη»!
Στην πιο πάνω δήλωσή του ο Ντιέγκο Φουζάρο Diego Fusaro, είπε τα εξής:
«Τα πάντα καίγονται στην Ελλάδα, τραγικά, δίχως έλεος. Η πάντα ζωντανή φωτιά του Ηράκλειτου αποκαλύπτει όλη την αληθεια.
Εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπά, δεν κινείται. Απρεπώς, κανένας από αυτούς με τα κόκκινα μπλουζάκια («αλληλεγγύης” στους μετανάστες) δεν αντιδρά.
Στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης ανάμεσα στους δελεαστικούς αστακούς, δεν βρίσκεται κάποιος βάρδος του κοσμοπολιτισμού να παρέμβει προς υπεράσπιση αυτών των ανθρώπινων ψυχών που παραδίδονται στις φλόγες. Προφανώς δεν αξίζουν την προσοχή των ΜΚΟ. Εν ολίγοις, η κατάσταση είναι τραγική.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνει; Τι κάνουν οι ικανοί τεχνικοί των Βρυξελλών; Ίσως, ποιος ξέρει, συσκέπτονται κλειδωμένοι σε κάποιες πολυτελείς αίθουσες τραπεζών για να αποφασίσουν το ύψος του επιτοκίου που θα επιβάλλουν σε ενδεχόμενη «βοήθεια” προς την Ελλάδα. Εξάλλου, οι Έλληνες – το ξέρετε – είναι σε καθυστέρηση με το χρέος τους. Αλλά κάποιος είπε, προπάντων ο κατ ‘εξοχήν Ευρωινομανής και έμπιστος των αγορών Μάριο Μοντί: «Το Ευρώ αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ευρώπη» «Και η Ελλάδα» – παραθέτω – «είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ευρώ».
Έτσι, με τις άκαμπτες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, με το φιλελεύθερο σύστημα αφαίρεσης και συνεχών περικοπών στο δημόσιο, δεν υπάρχουν πλέον ούτε πυροσβέστες, δεν υπάρχουν πλέον δημόσιες δυνάμεις ικανές να δαμάσουν την φωτιά. Ορίστε ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ευρώ, το βλέπουμε: η Ευρώπη που παραδίδεται στις φλόγες! Είναι μια εικόνα όχι μόνο πραγματική, αλλά και μεταφορική. Η Ελλάδα, τα θεμέλια του πολιτισμού της Ευρώπης, κυριολεκτικά φλέγεται, και μαζί τηςφλέγεται η Ευρώπη ολόκληρη.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δολοφονούν οι ναζί στη Γάζα κι οι υποκριτές μούγγα!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό ήταν και αυτό είναι πλέον το σπίτι μου στο Μάτι.
Τον Μάιο αποφάσισα να το νοικιάσω γιατι δεν ειχα την δυνατότητα να συντηρώ τα πάγια του μιας και φέτος έμενα στην Αθήνα.
Το σπίτι το έδωσα με όλα μου τα έπιπλα ,τις συσκευές μέχρι τραπεζομάντιλα πιάτα και κατσαρόλες, μιας και μέχρι πρόσφατα ήταν η κατοικία μου.
Βρέθηκε μια γυναίκα που ήθελε μια εξοχική κατοικία για καλοκαίρια και σαββατοκύριακα για αυτό και προτίμησε ενα σπίτι έτοιμο.
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23 Ιουλίου απο το σπίτι δεν έμεινε απολύτως τίποτα , αφού επικοινώνησα με την γυναίκα αυτή οτι είναι καλά και οτι πρόλαβε να φύγει , αρχίσαμε να μετράμε τις ζημιες μας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία και αφού έμαθε οτι δικαιουτε αποζημίωση ως χρήστης του σπιτιού είπε οτι θα κάνει αίτηση για τα 586 ευρώ που δίνει ο δήμος.
Φυσικά συμφώνησα και την προέτρεψα και μιας και έχασε και εκείνη κάποια ρούχα και μικροαντικείμενα.
3 Μέρες μετά όταν ανακοινώθηκαν πρόσθετα μέτρα σε τηλεφωνική επικοινωνία απο μέρος μας ξανά με ενημέρωσε ότι έκανε αίτηση για το έκτακτο βοήθημα των 5000 ευρω μιας και ο νόμος ορίζει ότι τα δικαιουτε πάλι όποιος έκανε χρήση της Οικίας.
Αν και μου φάνηκε λίγο υπερβολικό ποσό για έναν άνθρωπο που δεν εχει υποστεί υλικές ζημίες και ειναι μέσα ουσιαστικά μόλις 10 μέρες με καθησύχασε ότι θα βγει άλλο επίδομα για την οικοσκευή του σπιτιού και οτι θα αποζημιωθώ και εγώ με περισσότερα χρήματα.
Το αποκορύφωμα και τέλος της ιστορίας , χωρίς να με ενημερώσει ειχε ήδη αιτηθεί και για το επίδομα της οικοσκευής που σημαίνει οτι διεκδικεί άλλα 4500 ευρώ μιας και ο νόμος δεν ξεχωρίζει επιπλωμένα σπίτια η μη.
Αποτέλεσμα να ζητάει απο το κράτος 10000 ευρώ και να μου ''αφήνει'' τα υπόλοιπα 1000.
Αυτό το είδος Ανθρώπου που ακούει στο όνομα Π. Κ. απο κορυδαλλό προσπαθεί να βγάλει χρήματα πάνω στις στάχτες του σπιτιού μου με την συγκάλυψη νόμων.
Μια κοινοποίηση είναι αρκετή.
Όσο δημοσιότητα πάρει το θέμα, ίσως υπάρξει τροποποίηση στο νομό έκτρωμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγωνιστές ξεκινούν απεργία πείνας στη Βραζιλία με αίτημα την απελευθέρωση του Λούλα

Έξι αγωνιστές βραζιλιάνικων κοινωνικών κινημάτων ξεκίνησαν την Τρίτη απεργία πείνας απαιτώντας την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κρατούμενου από τον περασμένο Απρίλιο στην πόλη της Κουριτίμπα.
Η απεργία πείνας προγραμματίστηκε να ξεκινήσει έξω από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και θα είναι για απροσδιόριστο χρόνο, όπως δήλωσε to μέλος του συντονιστικού του Λαϊκού Μετώπου Βραζιλίας, Ζοάο Πέδρο Στέντιλε.

«Είναι λίγα τα άτομα που έχουν το κουράγιο να πάρουν μια τέτοια απόφαση, γιατί δεν πρόκειται για μια αποχή σίτισης μιας ή δύο ημερών, αλλά για μια απεργία πείνας που δεν έχει ημερομηνία λήξης», είπε ο Στέντιλε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Prensa Latina.
Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι θα πίνουν μόνο νερό, θα συνοδεύονται από γιατρό για να αποφευχθούν μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την υγεία τους.
Η διαμαρτυρία εντάσσεται στα πλαίσια των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα που οργανώνονται από το Κόμμα Εργατών (ΡΤ), που ιδρύθηκε από τον Λούλα το 1980, μέχρι τις 15 Αυγούστου, όταν ο πολιτικός φορέας θα παρουσιάσει σε μια μεγάλη εκδήλωση στην Μπραζίλια την υποψηφιότητα του Λούλα.
Ο πρώην αρχηγός του κράτους προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτώβρη.
«Ο Λούλα είναι ένας πολιτικός κρατούμενος και κάθε εμπόδιο στην υποψηφιότητα του αποτελεί ένα αυταρχικό μέτρο κατά της λαϊκής κυριαρχίας», δήλωσε ο Χάιμε Αμορίμ, ηγέτης του Κινήματος Αγροτικών Εργατών Χωρίς Γη (MST), αναφέρει η εφημερίδα Página 12 της Αργεντινής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δεκάδες παιδιά νεκρά από επιδρομή της Συμμαχίας της Σ Αραβίας κατά σχολικού πούλμαν. 127 νεκροί και τραυματίες. 3000 παιδιά σκοτώθηκαν στην Υεμένη.

To CNN αναφέρει ότι δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν τα περισσότερα πιστεύεται κάτω των 10 ετών από αεροπορική επιδρομή της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας της Σ Αραβίας που χτύπησε σχολικό λεωφορείο στη Β Υεμένη την Πέμπτη. Tα παιδιά ήταν σε μια εξόρμηση θερινού σχολείου όταν το λεωφορείο τους χτυπήθηκε στην α΄στάση της ημέρας σκοτώνοντας 50 και τραυματίζοντας  77. Τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν στο εσωτερικό του λεωφορείου όταν χτυπήθηκε από την αεροπορική επιδρομή ,σύμφωνα με το γιατρό Yahya al-Hadi. Για πλέον 100 νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση κάνουν λόγο κι άλλες πηγές.
Νωρίτερα για τουλάχιστον 30 παιδιά που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που στόχευσε την Πέμπτη ένα σχολικό λεωφορείο στη Β Υεμένη έκανε λόγο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR), ενώ η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία που διευθύνεται από τη σιχαμενη καθυστερημενη Σ Αραβία από την πλευρά της αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια « νόμιμη » στρατιωτική επιχείρηση στον τομέα.
Ένα νοσοκομείο στη Saada υποστηριζόμενο από την CICR « δέχθηκε τα σώματα 29 παιδιών μικρότερα από 15 ετών και 48 τραυματίες εκ των οποίων 30 παιδιά », ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση στο λογαριασμό της στο Twitter.
Εκπρόσωπος τύπου του CICR στην πρωτεύουσα της Υεμένης τη Sanaa, υπό τον έλεγχο των Houthis, διευκρίνισε στο AFP ότι δεν πρόκειται για τον τελικό απολογισμό καθώς τα θύματα μεταφέρθηκαν προς πολλά νοσοκομεία.
Sa’ada : o Yπ. Υγείας δηλώνει ότι μετά το σημερινό έγκλημα ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκε στην Υεμένη ανέρχεται σε 3000.