Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Κυριακη 19 Αυγουστου 2018



Σαν σήμερα φασίστες του Φράνκο δολοφονούν τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
 19 Αύγουστος, 2017
Ο τάφος του δεν βρέθηκε ποτέ
Τα χαράματα της 19ης Αυγούστου του 1936, έναν σχεδόν μήνα μετά την "επίσημη" έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου, παραστρατιωτικοί οπαδοί του Φράνκο δολοφονούν τον κορυφαίο ποιητή, ζωγράφο, δραματουργό και θεατρικό σκηνοθέτη Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Ο Φεντερίκο ντελ Σαγράδο Κοραθόν ντε Χεσούς Γκαρθία Λόρκα, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1898 στο Φουέντε Βακέρος, ένα μικρό χωριό στον νομό Βέγα, στην περιφέρεια της Γρανάδας.
Ο πατέρας του, Φεντερίκο Γκαρθία Ροδρίγες, ήταν γαιοκτήμονας και η μητέρα του, Βιθέντα Λόρκα Ρομέρο, δασκάλα.
Η τελευταία μάλιστα επηρέασε βαθύτατα τον νεαρό Φεντερίκο στην καλλιτεχνική του εκπαίδευση, στον οποίο μετέδωσε το πάθος της για το πιάνο και τη μουσική.
 Το 1909 ο 11χρονος Φεντερίκο μετακομίζει στη Γρανάδα της Ανδαλουσίας, όπου γρήγορα εντάχθηκε σε τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες.
Στην ίδια πόλη θα σπουδάσει στο «Colegio del Sagrado Corazón», που διευθύνεται από έναν ξάδερφο της μητέρας του. Το 1914 εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο, φοιτώντας αρχικά στη Νομική σχολή (βάσει της επιθυμίας του πατέρα του) για να μεταπηδήσει έπειτα στη φιλολογία.
Στη Γρανάδα γνωρίζει τις περιοχές των τσιγγάνων (gitani) της πόλης, εμπειρίες που θα επηρεάσουν βαθύτατα τη θεματολογία της ποίησής του. Ο "Τσιγγάνος" και η "Τσιγγάνικη Ζωή" θα αποτελέσουν ένα από τα σημαντικότερα μοτίβα του Ισπανού.
Το 1919, εγκαταστάθηκε στη Φοιτητική Κατοικία του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, που τότε λειτουργούσε ως ανοιχτό πανεπιστήμιο, πολιτιστικό κέντρο, της ισπανικής πρωτεύουσας.
Εκεί έρχεται σε επαφή με σημαντικές προσωπικότητες των Ισπανικών Γραμμάτων και Τεχνών, όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο σκηνοθέτης Λουίς Μπουνιουέλ, ο ποιητής Ραφαέλ Αλμπέρτι και ο Χιμένεθ.
Την ίδια ακριβώς περίοδο συνθέτει τα πρώτα του ποιήματα που κυκλοφορούν τελικά το 1921, με τίτλο "Βιβλίο Ποιημάτων".
Ήδη όμως από το 1918 είχε δημοσιεύσει το "Εντυπώσεις & Τοπία", ταξιδιωτικές δηλαδή εμπειρίες από την επίσκεψή του στην Καστίλη.
Το 1922, συνεργάστηκε με τον συνθέτη Μανουέλ ντε Φάγια στο Φεστιβάλ Λαϊκής Μουσικής της Γρανάδα.
Σύνθεση εκείνης της περιόδου αποτελεί το "Ποίημα Του Κάντε Χόντο", λαϊκό τραγούδι της Ανδαλουσίας, που τραγουδιέται από τσιγγάνους με συνοδεία κιθάρας. Λίγο αργότερα, το 1924, ξεκίνησε να γράφει το "Ρομανθέρο Χιτάνο", έργο που ολοκληρώθηκε τελικά το 1927 και αποτελεί σύνθεση 18 ποιημάτων με σταθερή στιχουργική μορφή, έκφραση μιας από τις αρχαιότερες μορφές ισπανικής ποίησης.
Ακολουθούν τα "Ωδή Στον Σαλβαντόρ Νταλί" και το θεατρικό έργο "Μαριάνα Πινέδα", που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη την ίδια χρονιά, σε σκηνογραφία Νταλί, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Στα 1929-1930 ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ και στην Κούβα, σε μία αναζήτηση νέων πηγών έμπνευσης. Δημιουργεί έτσι το ποίημα "Ένας Ποιητής Στη Νέα Υόρκη".
Στην Ισπανία θα επιστρέψει το 1931 και συνθέτει το "Ντιβάνι Της Ταμαρίτ", δουλεύοντας παράλληλα έργα για κουκλοθέατρο.
Η προτίμησή του στα θεατρικά έργα γίνεται πλέον εμφανέστατη. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του ολοκλήρωσε τις κορυφαίες του και πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες: "Το Σπίτι Της Μπερνάρντα Άλμπα", "Ματωμένος Γάμος", "Γέρμα", "Θρήνος Για Τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας", όλα τους τραγωδίες με βασική θεματολογία την κοινωνική καταπίεση.
Με την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, οργανώνει μία θεατρική ομάδα υπό την ονομασία La Barroca, η οποία με τη βοήθεια του ισπανικού Υπουργείου Παιδείας, έδωσε παραστάσεις κλασσικών έργων σε εργατικές κι αγροτικές περιοχές.
Το 1936 υποδέχεται τον Αλμπέρτι, ενώ συντάσσει μια διακήρυξη συγγραφέων κατά του φασισμού. Παράλληλα, ξεκίνά να συνθέτει μια νέα σειρά θεατρικών έργων υπό τη μορφή επιθεώρησης. Τον Ιούλιο ξεσπά ο Ισπανικός Εμφύλιος.
Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα δεν γλυτώνει από τη μπότα του φασισμού. Κατευθυνόμενος μαζί με τον κουνιάδο στη Γρανάδα με σκοπό να επισκεφτεί και να αποχαιρετίσει τον πατέρα του, συνελήφθη απο οπαδούς του Φράνκο, στο σπίτι των Ροσάλες, φαλαγγιτών φίλων του.
Τελικά τα χαράματα της 19ης Αυγούστου 1936, στρατιωτικοί του πολιτικού κινήματος CEDA πυροβόλησαν τον Γκαρθία Λόρκα, λόγω των αριστερών φρονημάτων του. Το πτώμα του πετάχθηκε σε ανώνυμο τάφο στην περιοχή Fuentegrande de Alfacar στα περίχωρα του Βιθνάρ, κοντά στη Γρανάδα.
Ο τάφος του δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις επίμονες προσπάθειες ετών. Κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως νέα στοιχεία από τις τελευταίες ώρες και τον τόπο ταφής του Λόρκα, χωρίς όμως να αποδώσουν καρπούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο Κόφι Ανάν και οι ύμνοι από το αστικό πολιτικό κατεστημένο δεν έχουν τελειωμό. Προεξάρχοντος του πρωθυπουργικού κνώδαλου, που χαρακτηρίζει εμπνευστή της ειρήνης και συνεργασίας των λαών, τον άνθρωπο που εξευτέλισε τον ΟΗΕ, κάνοντάς τον, περισσότερο παρά ποτέ, πιόνι των ΗΠΑ.
Αυτόν που στις μέρες του τόσο αίμα χύθηκε κατά τις εισβολές και τους βομβαρδισμούς σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ.
Που τέθηκε επικεφαλής των προσπαθειών για νομιμοποίηση της κατοχής σε Κύπρο και Παλαιστίνη, και την υπαγωγή τους υπό άμεσο ιμπεριαλιστικό έλεγχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδική πορνεία στη Μύκονο. Με κοριτσάκια 12-15 χρόνων, για να ξεδίνει η σαπίλα της άρχουσας τάξης.
Επώνυμη η καταγγελία και ο καθένας θα περίμενε να κινηθεί άμεσα εισαγγελέας.
Φυσικά, όλα αυτά τα ξέρει και η ΕΛ.ΑΣ. Και όλο και θα ΄χουν φτάσει και στ' αυτιά του αρμόδιου υπουργού. Του Σκουρλέτη, εννοώ. Που και επί Τόσκα αυτός ήταν κύριος υπεύθυνος για τη δημόσια τάξη, ως υπουργός Εσωτερικών.
Τι έγινε; Προστατεύει άτομα από τη φάρα του; Είναι και γόνοι εφοπλιστών στο κύκλωμα;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Η κυβέρνηση κατηγορεί την CIDH για μεροληπτική και προκατειλημμένη στάση
 Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018, 08:02
Η κυβέρνηση της Νικαράγουας κατηγόρησε για προκατάληψη και μεροληψία την Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH) όσον αφορά τις εκθέσεις της για την φορτισμένη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτή τονίζοντας επίσης ότι υποστηρίζει «τις πολιτικές παρέμβασης» των ΗΠΑ.
«Στις εκθέσεις της, η CIDH χρησιμοποίησε κριτήρια που χαρακτηρίζονται από προκατάληψη και είναι μεροληπτικά», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας σε κείμενό του με τίτλο «έκθεση αποτίμησης της προκατειλημμένης και πολιτικοποιημένης δράσης» του οργανισμού στην Νικαράγουα.
«Η CIDH παραλείπει σκόπιμα την αλήθεια, η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων εντολέων ενεργειών που αποσκοπούν στην ανατροπή της συνταγματικής κυβέρνησης της Νικαράγουας», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το οποίο σημειώνει επίσης ότι «η δράση της CIDH μαζί με αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλων χωρών προωθούν τις πολιτικές μανούβρες παρέμβασης, που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και να απομονώσουν την Νικαράγουα στη διεθνή σκηνή».
Στο κείμενο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας «αξιώνει να σταματήσει η συμμετοχή της CIDH στην πολιτική εκστρατεία και σε αυτή των μέσων ενημέρωσης των ψευδών, των υπαινιγμών και των χαρακτηρισμών απέναντι» στην κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα.
Η CIDH,  οντότητα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OEA), που ενεργει κατοπιν εντολων των ΗΠΑ και της CIA, των ΗΠΑ που αποτελει παραρτημα, καταδίκασε τον Μάιο «τους φόνους, τις επιθέσεις και τις αυθαίρετες κρατήσεις» διαδηλωτών κατά το κύμα των βίαιων διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους από τις 18 Απριλίου.
Η CIDH συνέστησε μεταξύ άλλων στην Νικαράγουα να σταματήσει την καταστολή και τις αυθαίρετες κρατήσεις διαδηλωτών, να σέβεται το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και να διαλύσει τις πολιτοφυλακές.
Η κυβέρνηση της χώρας αυτής κατηγορεί την CIDH ότι στήριξε τις εκθέσεις της στα στοιχεία «που έχουν χειραγωγήσει οι δράστες και οι εκτελεστές απόπειρας πραξικοπήματος, προσφέροντάς τους κάθε αξιοπιστία».
Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγα υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησής του αποτελούν μέρος ενός σχεδίου «πραξικοπήματος» το οποίο χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κι εκεί που πα να ησυχάσω κ να ασχοληθώ μόνο με τη μουσική νά'σου βλέπω ανάρτηση συριζαίου της Πάτρας να βρίζει τον Πελετίδη! Προσοχή! Προσοχή! Κανένας άλλος συριζαίος δεν αποδοκίμασε τον υβριστή, δεν τον κατέκρινε, δεν του έκαψε το σπίτι, δεν τον άρχισε στις γρήγορες! Ούτε καν μια ανακοίνωση του Σύριζα δεν βγήκε που να αποδοκιμάζει τις ..τελείως στο άσχετο ..ύβρεις κατά Πελετίδη! Ερωτώ: Ο Σύριζα στην αρχή της πενταετίας του Πελετίδη δεν του έπλεκε το εγκώμιο και έλεγε πως άμα εκλεγεί κ ο ίδιος στις εθνικές εκλογές (ο Σύριζας δηλαδή) δεν θα συνεργαστεί με τίποτα καμένους δεξιούς, αλλά με το ΚΚΕ κ την Ανταρσύα;; Τι μεσολάβησε κ άλλαξε τόσο πολύ άποψη ώστε ούτε καν αποδοκιμάζει τις ύβρεις κατά Πελετίδη;; Μήπως το ότι τελικά ο Πελετίδης, σε ένα μάλιστα πολύ εχθρικό περιβάλλον, έκανε τελικά αυτά που υποσχέθηκε και διακήρυττε;;
Α! ρε συριζάκια! `Οσες τρύπες κι αν σκάψετε μετά τις εκλογές θα σας βρω ένα ένα! (κι αν είστε συγκυβέρνηση με το Κούλη ακόμα καλύτερα, θα γελάσουμε!)
A! Aυτός που έγραφε τις ύβρεις κατά Πελετίδη , στο προφίλ του, έχει ταυτόχρονα κ μια φωτογραφία του Λένιν σε περίοπτη θέση! Ωωω! Μωρέ Ιτιάαα! Ιτιιάαα λουλουδιασμέεενηηηη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ilias Grigoris
ΑΝΤΙ ΕΠΙΜΥΘΙΟΥ…. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν η μεγαλυτερη πολιτικη δυναμη στην Πατρα, οφειλει να βρει τον προσφοροτερο τροπο για να απαλλαγη η Πολη, από το σταλινικο Νεατερνταλ..… ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!
Σχολιο.- Ζωντανεύουν μνήμες Παπάγου και Καλαντζή, με τα μπουμπούκια του πιο χοντροκομμένου αντικομμουνισμού που 'χει περιμαζέψει το κόμμα των νατοϊκών κοινωνικών δολοφόνων.
Ενοχλεί η κοινωνική πολιτική του Πελετίδη στην Πάτρα και άρχισε η αντιγραφή του "Εθνικού Κήρυκα" και της "Εστίας" της δεκαετίας του 1950...
Σχολιο.- "ΠΕΡΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...Βεβαίως...οφειλουμε να διευρυνθουμε ,και προς τον κεντροαριστερο χώρο,και προς τον κεντροδεξιο.....Και αυτο,πρέπει να φανεί και στην Κυβερνηση,αλλα και στο Κομμα....Προφανως,όσοι υπηρετησαν,στο παρελθον, ανιδιοτελως την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ,εχουν θεση στις γραμμές μας..Αλλα,και οι εντιμοι Δεξιοί,επισης...Εμεις δεν ειμαστε εδω,για να κρατάμε αριστερομετρα και να κανουμε στην είσοδο.... face control.....Και σε τελευταια αναλυση,εμεις ειμαστε ολοι καλοι,και αυτο,πως τεκμαιρεται;;;;:;ΔΥΟ,και μονον, θα πρεπει ναναι οι οροι,συνεργασιας,ΣΗΜΕΡΑ ...ΠΡΩΤΟΝ....ναναι καποιος(α) εντιμος(η)...και ΔΕΥΤΕΡΟΝ....να συμφωνει,σε γενικες γραμμες,με το πολιτικο μας σχεδιο.......κατα την γνωμη μου..''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας λαθρομεταναστης την Παναγία (άγαλμα Madonna) από εμπρός και ο άλλος φιλος του λαθρο από πίσω. Στην Perugia λαθρομετανάστες έσπασαν το άγαλμα και ούρησαν επάνω του. Τα ίδια και στην Ρώμη.
Καλό είναι να μην μπερδεύονται οι πολιτισμοί και ο καθένας να κάνει τα αίσχη στο κονάκι του.
Αν έρθει να κάνει εδώ τα αίσχη του (με "εδώ" εννοώ οπουδήποτε αλλού δεν είναι η χώρα του) ο κάθε λαθρομετανάστης, τότε είναι προσβολή τού κάθε τοπικού Πολιτισμού και η ποινή πρέπει να είναι ΘΑΝΑΤΟΣ χωρίς πολλά-πολλά.
Μόνο έτσι μπορούν να βάλουν μυαλό τα ζώα και οι συνεργοί τους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιαζίντι πρώην σκλάβα του ISIS συνάντησε τον βασανιστή της στη Γερμανία, όπου είχε καταγραφεί ως πρόσφυγας
17/08/2018 - 12:11
Μια νεαρή Γιαζίντι, πρώην σκλάβα του ISIS που κατάφερε να ξεφύγει, εγκατέλειψε τη Γερμανία όταν συνάντησε εκεί τον άνδρα που την κακοποιούσε.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των The Times, η Ασβάκ Ταλό ήταν 15 ετών όταν η οικογένειά της αιχμαλωτίστηκε μετά την επίθεση του ISIS στην κοιτίδα των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, πριν τέσσερα χρόνια, Εν τέλει πουλήθηκε μαζί με την αδελφή της και άλλα νεαρά κορίτσια, και βρέθηκε να ζει με έναν άνδρα τον οποίο γνώριζε ως Αμπού Χουμάμ.

Ωστόσο κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στη Γερμανία ως πρόσφυγας, όπου συνάντησε τη μητέρα της και άλλους συγγενείς της. Τον Φεβρουάριο τη σταμάτησε ένας άνδρας ενώ πήγαινε στο σπίτι της στη Στουτγάρδη. «Πάγωσα όταν κοίταξα προσεκτικά το πρόσωπό του» είπε στο κουρδικό πρακτορείο Bas News. «Ήταν ο Αμπού Χουμάμ, με το ίδιο τρομακτικό μούσι και το άσχημο πρόσωπό του. Έμεινα άφωνη όταν άρχισε να μιλάει στα γερμανικά, ρωτώντας “είσαι η Ασβάκ, έτσι δεν είναι;».
Αν και το ISIS έχει εκδιωχθεί από τα εδάφη των Γιαζίντι, πολλοί ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων στο Κουρδιστάν, καθώς δεν μπορούν να επιστρέψουν στα μέρη τους λόγω των διαμαχών ανάμεσα σε ιρακινές και κουρδικές φράξιες. Πολλοί Γιαζίντι, ειδικά νεαρές γυναίκες, είναι ακόμα στα χέρια τζιχαντιστών, μεταξύ τους και η αδελφή της Ταλό. Την ημέρα της επίθεσης του ISIS, η Ταλό μεταφέρθηκε, μαζί με 65 μέλη της ευρύτερης οικογένειάς της στη Συρία. Η μητέρα, ο πατέρας και κάποιοι πιο ηλικιωμένοι και ανάπηροι συγγενείς έμειναν πίσω, και μπόρεσαν να καταφύγουν στο όρος Σιντζάρ, όπου χιλιάδες Γιαζίντι έμειναν μέχρι να διασωθούν. Πέντε αδελφοί της αγνοούνται ακόμα, ενώ και η αδελφή της θεωρείται πως είναι ακόμα αιχμάλωτη του ISIS. Η ίδια είχε αγοραστεί από τον Σύριο Αμπού Χουμάμ για 100 δολάρια, στο παζάρι των γυναικών Γιαζίντι στη Μοσούλη του Ιράκ.
Μετά μεταφέρθηκε στη Συρία και αναγκάστηκε να ασπαστεί το Ισλάμ, να προσεύχεται πέντε φορές κάθε μέρα και να απομνημονεύσει το Κοράνι στα αραβικά. «Τα έκανα όλα αυτά επειδή υποσχέθηκε ότι δεν θα μου έκανε κακό. Αλλά με κακοποιούσε για πάνω από 10 μήνες, κάθε μέρα».
Τελικά απέδρασε, πήγε στο Σιντζάρ και μετά αναζήτησε άσυλο στη Γερμανία. Η ίδια, η μητέρα και δύο αδελφοί της ζούσαν στη Στουτγάρδη. Η ίδια είπε πως, κατά τη συνάντηση με τον απαγωγέα της, της είπε «είμαι ο Αμπού Χουμάμ και ήσουν μαζί μου για ένα διάστημα στη Μοσούλη. Ξέρω πού ζεις, με ποιους ζεις και τι κάνεις».
Η Ταλό έτρεξε και κρύφτηκε και μετά μίλησε στον αδελφό της, ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασύλου και στην αστυνομία, που εντόπισε τον τζιχαντιστή, αλλά οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, καθώς ήταν καταγεγραμμένος ως πρόσφυγας. Πλέον, η νεαρή Γιαζίντι ζει με τον πατέρα της στο Κουρδιστάν, και λέει ότι δεν μπορεί να αντέξει τη σκέψη να επιστρέψει στη Γερμανία. «Ποτέ δεν θα πάω πίσω» είπε η ίδια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κύριος Kofi Annan πριν αναχωρήσει στους ουρανούς πρόλαβε...
...να θέσει θεμέλια για διζωνική στην Κύπρο μας, μιας και τώρα δεν έχουν Παπαδόπουλο στο Νησί
...να διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία
...να αρπάξει τα κέρατα του από το πρόγραμμα Oil for Food
...να στραγγαλίσει το Ιράκ
...να δολοφονήσει 500.000 παιδάκια στο Ιράκ
…κι αν υπάρχει άλλη ζωή εκεί πάνω του ευχόμαστε να συναντήσει τον Σαντάμ για τα προβλεπόμενα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ είναι ο νικητής και ο πολιτικός κυρίαρχος, που προς τιμήν του δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τη γη του, δεν το έβαλε στα πόδια
Στο κέντρο της #Damascus μπορεί και να μην καταλάβεις με την πρώτη ματιά ότι η χώρα βγαίνει από έναν 7ετή αποικιοκρατικο πολεμο και μια ξένη εισβολή ενός τερατώδους σφαγέα, που ανέχθηκαν και χρηματοδότησαν πολλοί ώσπου να θεριέψει και να απειλεί πλέον και τους ίδιους, όπως παλιότερα η Αλ-Κάιντα κι οι Ταλιμπάν. Τους ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους έθρεψε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) η μανία της «Δύσης» μας (συμπεριλαμβανομένου του #Ισραήλ) και πολλών «φιλοδυτικών» αραβικών καθεστώτων που υπακουαν στις εντολες των ηπα που να αλλάξουν το χάρτη της Μέσης Ανατολής κατά πώς τους βόλευε. Πατώντας φυσικά πάνω σε υπαρκτές ανισότητες (που φαίνονται και στις κατοικίες των πλάνων) και χάσματα εθνικά και θρησκευτικά, τη φτώχεια, την αμορφωσιά, το έλλειμμα δημοκρατίας και τη ραγδαία εξάπλωση των πιο ακραίων ουαχαβίτικων εκδοχών του Ισλάμ. Η #Syria είχε την «τύχη» να είναι η τελευταία στη σειρά της «αραβικής άνοιξης» μετά το #Ιράκ και τη #Λιβύη, επομένως πρόλαβαν να δουν πολλοί τα εκεί αποτελέσματα των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών» και να βρεθεί στο δρόμο της η #Ρωσία του στριμωγμένου και αποφασισμένου να αντιδράσει #Πούτιν. Χωρίς τη ρωσική ανταπόκριση στο αίτημα #Assad να εμπλακεί ενεργά στην ύστατη μάχη κατά του #ISIS, ο πόλεμος και η τρομοκρατία πιθανώτατα θα είχαν εξαπλωθεί και σε άλλα γειτονικά κράτη και η #Συρία θα είχε μετατραπεί σήμερα σε ένα ακόμη «πεδίο βολής φθηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Τα στρατιωτικά μπλόκα και τα οχυρωμένα κτίρια σε κάθε γωνία, στολισμένα με τη σημαία και τα αμέτρητα πορτρέτα των #Άσαντ #Assad σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Καμία σχεση με τις βλακειες των δυτικων παπαγαλων  ότι η χώρα κυβερνάται από ένα μιλιταριστικό-αυταρχικό καθεστώς, που δύσκολα βέβαια θα άντεχε, αν δεν είχε την ανοχή ή την υποστήριξη της πλειονότητας του λαού του. Και μεταφέροντας εδώ μια συζήτηση από αλλού, καμιά υποτιθεμενη «αντιπολίτευση» στον κόσμο δεν χρειαζεται να προσκαλέσει και να χρησιμοποιεί ξένους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους και δανεικούς ενόπλους προς επίτευξη των πολιτικών της στόχων. Η ομαλότητα της ζωής στην ταλαίπωρη Συρία επιστρέφει. Ο Άσαντ είναι ο νικητής και ο πολιτικός κυρίαρχος, που προς τιμήν του δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τη γη του, δεν το έβαλε στα πόδια και βρήκε τρόπο να σταματήσει την κατρακύλα της χώρας του στο χείλος της αβύσσου...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυρία από Τύχη
Madame
Κομεντί 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 91'
Γαλλική ταινία μεν αλλά αγγλόφωνη, σκηνοθεσία Αμάντα Στερς με τους: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρόσι ντε Πάλμα, Τόνι Κολέτ
Μια οικιακή βοηθός ενός πλούσιου ζευγαριού υποχρεώνεται να καθίσει μαζί με τους πρωτοκλασάτους καλεσμένους ενός πολυτελούς δείπνου κι ένας από αυτούς την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, λόγω λάθος πληροφοριών.
Κομεντί, η οποία δεν απογειώνεται σε καμία στιγμή παρά το ταλαντούχο καστ, ανακυκλώνει μεν κάποια αστεία αλλά αφήνει την γεύση ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.
Το αγγλόφωνο ντεμπούτο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Αμάντα Στερς («Je vais te Manquer») αποδεικνύει γιατί ένα ταλαντούχο καστ δεν αρκεί πάντα για να διασώσει ένα ανέμπνευστο σενάριο, το οποίο εν προκειμένω δανείζεται τη βασική ιδέα του από τη Σταχτοπούτα. Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο ωμός Mr. White του «Reservoir Dogs» και ο εξόριστος σκηνοθέτης στο «Βλέμμα του Οδυσσέα», ενσαρκώνει τώρα τον πλούσιο σύζυγο της Τόνι Κολέτ, η οποία έδωσε μια ανατριχιαστική ερμηνεία στην ταινία τρόμου «Η Διαδοχή».
Οι δυο τους οργανώνουν ένα πολυτελές δείπνο στο οποίο συνειδητοποιεί η σύζυγος τελευταία στιγμή ότι θα παρευρεθούν 13 καλεσμένοι. Για να αποφύγει αυτόν τον γρουσούζικο αριθμό συνδαιτυμόνων, η Κολέτ δίνει εντολή στην οικιακή βοηθό –στον ρόλο η μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ Ρόσι ντε Πάλμα– να μεταμφιεστεί σε χλιδάτη αριστοκράτισσα. Προς απογοήτευσή της όμως, ένας από τους καλεσμένους, ο Μάικλ Σμάιλι, τακτικός συνεργάτης του σκηνοθέτη Μπεν Γουίτλι, με λάθος πληροφορίες ότι είναι η υπηρέτρια μια καλεσμένη βασιλικής γενιάς, ερωτεύεται την Ντε Πάλμα, γεγονός που προκαλεί μπερδέματα μεταξύ των ηρώων.
Η προσπάθεια της Στερς για μια σάτιρα μέσω ενός απροσδόκητου ρομάντζου σκοντάφτει εξαρχής στις απόψεις της για το ποιόν των χαρακτήρων. Ως οικιακή βοηθός, η Ντε Πάλμα εμφανίζεται αφελής, στοιχεία που διασκεδάζουν τους εκλεπτυσμένους καλεσμένους του δείπνου. Η Ισπανίδα ηθοποιός κατορθώνει να εκπέμψει μια αβίαστη συμπάθεια, ιδιαίτερα στις σκηνές με τον Σμάιλι, ο οποίος θεωρώντας την βασιλικής γενιάς την ερωτεύεται .
Μαζί δημιουργούν ένα ταιριαστό κι ευχάριστο κινηματογραφικό ζευγάρι, μέσα από παρεξηγήσεις, που όμως χαραμίζεται από την άτονη σκηνοθεσία της Στερς, η οποία έχει απλώς ένα βλαμένο σενάριο στα χέρια της. Την εξέλιξη δεν βοηθούν ούτε τα αστεία, κι έρχονται να συμπληρώσουν μια συνολικά κάτω του μετρίου κομεντί, η οποία δεν απογειώνεται σε καμία στιγμή της και αφήνει την επίγευση ξαναζεσταμένου πιάτου.
Με λίγα λόγια. Μια φάβα ολκής!!! Όταν δεν υπάρχει σενάριο, ότι και να κάνουν οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, η μουσική, η ταινία πάει στον υπόνομο!! Εκεί που ανήκει δηλαδή! Και οι θεατές κλαίνε που χάσανε 1,5 ώρα από τη ζωή τους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
Διακόσιους νεκρούς και μεγάλες οικονομικές ζημιές αφήνει η απόπειρα πραξικοπήματος στη Νικαράγουα

Η απόπειρα πραξικοπήματος στη Νικαράγουα προκάλεσε το θάνατο 198 ατόμων, την παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και σοβαρές ζημιές στις εθνική οικονομία, σύμφωνα με πηγή από το κοινοβούλιο.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα είχε στόχο μια αλλαγή της νόμιμης κυβέρνησης του προέδρου της Δημοκρατίας, Ντανιέλ Ορτέγα, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά σύμφωνα με το Σύνταγμα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής, Οικονομίας και Προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης, Χοσέ Σάντος Φιγερόα.

«Αυτό το πραξικοπηματικό σχέδιο σημαδεύτηκε από την διακοπή και την βαθιά βλάβη στην ειρήνη, την ηρεμία και το δικαίωμα στη ζωή των Νικαραγουανών», καταδίκασε ο βουλευτής του Μετώπου Σαντινίστα Εθνικής Απελευθέρωσης.
Ο Φιγερόα τόνισε ότι οι βίαιες και ανατρεπτικές ενέργειες παραβίασαν το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία και την ελεύθερη κυκλοφορία, με συνέπεια να απαχθούν χιλιάδες οικογένειες από τη Νικαράγουα, καθώς και μεταφορείς φορτίου από την Κεντρική Αμερική που κρατήθηκαν στη χώρα από τα μπλόκα στους δρόμους.
Για τον βουλευτή, η βασική απώλεια της απόπειρας ήταν οι 198 νεκροί, των οποίων οι οικογένειες ζητούν δικαιοσύνη και επανόρθωση.
Πρόσθεσε ακόμα ότι επηρεάστηκε η εθνική οικονομία, ο δείκτης κινδύνου χώρας και η εμπιστοσύνη των ντόπιων και ξένων επενδυτών, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, κατά τη γνώμη του.
Μέχρι το πρώτο τρίμηνο η οικονομία αναπτυσσόταν, ενισχύονταν τα εθνικά αποθέματα, υπήρχε ένα ισχυρό οικονομικό σύστημα με ένα σταθερό νόμισμα, χαμηλό πληθωρισμό και γενικά η χώρα προόδευε.
Αυτή η κατάσταση άλλαξε από τις 18 Απρίλη, εξήγησε ο Φιγερόα, γιατί κατά τη διάρκεια των 3 μηνών βίας καταστράφηκαν 252 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, 209 χιλιόμετρα δρόμων και αυτοκινητόδρομων, κάηκαν 278 εργοστάσια και εργοτάξια και 389 οχήματα.
Επιπλέον, μέχρι τις 31 Ιούλη επηρέασε 68.000 θέσεις εργασίας Νικαραγουανών που συνεισέφεραν στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Από την άλλη πλευρά, το κλείσιμο δρόμων έβλαψε τις τοπικές οικονομίες, την αγροτική παραγωγή, την μεταφορά κοπαδιών προς τα σφαγεία, την βιομηχανία γάλατος καθώς και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τόνισε τη ζημιά σε 8.600 μικρές τουριστικές μονάδες, με απώλειες της τάξεως των 231 εκατ. δολαρίων.
Σε αυτό πρόσθεσε τις απώλειες στις εξαγωγές που ανήλθαν στα 270 εκατ. δολάρια, ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα κατέγραψε μια μείωση 7% στο ύψος των καταθέσεων και 10,7% στην παροχή πιστώσεων στον παραγωγικό τομέα.
Ως συνέπεια όλων αυτών των ζημιών, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την προηγούμενη Τρίτη αναθεώρηση στον Εθνικό Προϋπολογισμό της Δημοκρατίας με μείωση στις προβλέψεις εξόδων και εσόδων.
Ωστόσο, το νομοθέτημα εγγυάται την κοινωνική δαπάνη για τη συνέχιση της μάχης κατά της φτώχειας, διατηρεί τα προγράμματα δημόσιας επένδυσης, προωθεί την ασφάλεια των πολιτών και προστατεύει την εργασία στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Δαπανών, Ιβάν Ακόστα.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Free Syria! Δεν το είπαν ποτέ τα δυτικα δημοσιογραφικα παπαγαλακια  και τα κανάλια της δημοσιογραφικής πορνείας!
Γιατί να πουν πως απαγορεύονται  γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στη Συρία;
Λοιπόν... στο "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του χασάπη Άσαντ" όπως τον λενε τα αλητικα δυτικα δημοσιογραφικα παπαγαλακια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η  χρήση γενετικώς τροποποιηµένων οργανισµών (ΓΤΟ) σε όλους τους τομείς αγροτικής παραγωγής!
Ο προεδρος Άσαντ επιβεβαιώνει κι ο ίδιος πως είναι στυγνός δικτάτορας αφού απαγορεύει την "ελευθερία επιλογής", αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ηλιθιου ανθρώπου να πεφτει στα δίχτυα της Monsanto και να παράγει καρκινογόνα προϊόντα, αφού διασφαλίζει με αυστηρή νομοθεσία πως στη Συριακή γη θα υπάρχουν ΜΟΝΟΝ φυτά και ζώα χωρίς ΓΤΟ!
Γιατί ποτέ και κανείς δεν στο είπε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα έχουμε γλέντια με τον Μακρόν των Ρότσιλντ...

Η Κίνα αναφέρει ότι δίνει στη Γαλλία μια τελευταία ευκαιρια για να τερματίσει το αποικιακό σύμφωνο στην Αφρική
14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας...
Κι ο πλασιέ εμπόρων όπλων της παιδόφιλης Σαουδαραβιας... νομίζει ότι θα μείνει στη Συρία;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Γενί Σαφάκ»: Η Σαουδική Αραβία δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια στους Κούρδους της Συρίας
Αύγουστος 18, 2018. 22:26
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει συνεισφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια στις δήθεν υπό αναδιάρθρωση περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, στις οποίες κυριαρχούν οι τρομοκρατικές ομάδες (Κούρδοι Συρίας)  που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ στην αγγλική της έκδοση.
«Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει συνεισφέρει $ 100 εκατομμύρια στη βορειοανατολική Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση της Σαουδικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.
Τα κεφάλαια θα διοχετευθούν σε πόλεις όπως η Ράκκα που έχει καταληφθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).
Οι ΣΔΔ κυριαρχούνται από τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) που ακολουθούν την ιδεολογία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) που προβαίνει σε ανταρτοπόλεμο εδώ και τριάντα χρόνια  στην νοτιοανατολική Τουρκία, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.
«Η Ουάσιγκτον λειτουργεί στρατιωτικές βάσεις στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, μια περιοχή που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το τις ΣΔΔ που συνδέονται με το PKK», καταλήγει το δημοσίευμα.
(Στοιχεία από yenisafak.com)